NIEUWSBRIEF november Hallo allemaal,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF november Hallo allemaal,"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF november 2013 Hallo allemaal, Hier ligt weer een nieuwe nieuwsbrief voor jullie. Achter de schermen is er weer behoorlijk hard gewerkt om de opleiding op te schroeven, bij te stellen en te werken naar HBO bachelor niveau. Er zijn vele vergaderingen geweest en is er ook nog een 40 jarig jubileum kinesiologie gevierd in de Hof van Axen. Ook de studenten hebben hard gewerkt! Zo is een aantal studenten geslaagd voor het instructeurschap Touch for Health (proficiat!) en hebben 7 examenkandidaten hun proefcasus ingediend! Deze nieuwsbrief gaat hier verder op in. Wij wensen jullie veel leesplezier! Team TOPKI Nieuws Topki 40 jaar Touch for Health en Conferentie in 2014 Afgelopen September was Matthew Thie, de zoon van Touch for Health grondlegger John F. Thie en voorzitter van het IKC, in Nederland ter ere van het 40-jarig jubileum van Touch for Health. Op 22 september gaf hij een lezing-workshop, op 23 september was hij te gast in de Hof van Axen, waar een Inspiratiedag voor Touch for Health werd gehouden ter ere van het jubileum. Na de opening van de dag door Coby Schasfoort gaf Matthew een lezing over Touch for Health en een demo van een 14 spierenbalans fix as you go met de metaforen. Het was mooi en inspirerend om te zien hoe hij met de relatief simpele technieken uit de Touch gecombineerd met prachtige vraagtechniek een heel doeltreffende en effectieve balans gaf. Later op de dag volgden lezingen van Evelyne Rupp (NOT), Victor Backus over water en Coby Schasfoort over de 7 levensfasen van Touch for Health. Tussendoor werd er druk bijgepraat door de

2 aanwezigen, die elkaar niet iedere dag zien. Al met al een heel gezellige dag. Namens Topki waren Ingrid en Iris die dag naar de Hof gegaan. Er is die dag veel overleg geweest met collega s, heel bijzonder! Ook met Matthew gesproken over de samenwerking in NL met de scholen onderling. Hij was zichtbaar onder de indruk van de groei in communicatie tussen de scholen onderling en hoe we, ook samen streven naar professionaliteit. Ook het FONG Bachelor project en de professionalisering daaromtrent is besproken, het lijkt een nevenproduct van de hang naar erkenning en de wens om vergoed te kunnen blijven. Een mooie bijwerking is dat allerlei modules weer onder de loep genomen worden Tijdens zijn bezoek heeft Matthew toegezegd zijn medewerking te verlenen aan de conferentie die volgend jaar, in 2014, op het programma staat in Nederland. Bij deze conferentie zal het IKC weliswaar geen boardmeeting houden, maar het succes van de Inspiratiedag en het bezoek van Matthew vormen voor Paulien de Roos en de scholen voldoende inspiratie om de conferentie volgend jaar wel door te laten gaan. Op dit moment wordt er gewerkt aan de voorbereidingen voor de conferentie in Nederland in Het programma voor de dagen wordt gemaakt en ingevuld. Wanneer je een bijdrage wil leveren aan de organisatie van dit evenement of je hebt een idee voor een lezing of workshop tijdens deze dagen, laat het ons dan gerust weten! Alle hulp en ideeën zijn van harte welkom! Samen met Paulien hopen we op een grote opkomst en een succesvolle conferentie in 2014! GEFELICITEERD Een flink aantal cursisten heeft met succes de instructeurscursus Touch for Health afgelegd: Carolien Groenenboom, Willemijn Smulders, Irene van Es, Inge Burgerhof, Angela van Nifrik, Henk Franke, Jolanda Verschoor, Frieda Rieks, Lily Chin, Mirthe van der Poel, Marjolein Boeren, Loes Simon, Esther Platenkamp en Tonny Konings. Allemaal van harte gefeliciteerd! Ook bijzonder was de aanwezigheid van Matthew Thie en hebben de kersverse instructeurs uitgebreid van zijn lessen mogen genieten. En Paulien de Roos heeft inmiddels haar positie als trainer-instructeur TfH Nederland mogen innemen. Wij wensen haar veel succes toe!

3 KORTING! Wisseling instructeur Wisten jullie dat we of als trainer/docent bij Topki of als student korting kunnen krijgen bij een icentre, ofwel apple dealer? Dat blijkt dus zo te zijn. Je hebt als student even een bewijs nodig van ons, en misschien komt er uiteindelijk iets van een studentenpas. Maar het is mogelijk! Ingrid heeft het begin november uitgeprobeerd. De voorpagina van Topki laten zien en die heeft de apple dealer voor haar geprint en ook haar eigen pagina op de site van Topki laten zien en dat zorgde voor een korting van 6% (toch leuk!). Voor studenten kan dit ook!! Interesse?? Vraag het gerust aan ons via Wisseling van instructeur bij bepaalde dagen van Topki Proneta heeft aangegeven het rustiger aan te willen doen met trainingen geven bij Topki, behalve de JOIN 1 en 2 die zij samen met Heleen geeft gaan de praktijkdagen en themadagen naar andere trainers. We bedanken ook via deze weg Proneta voor de afgelopen jaren waarin ze bij Topki deze dagen heeft gegeven! Wie nemen deze dagen over? De praktijkdagen Fix as you go, reactieve spieren en de praktijkdag + toets Stress Release worden overgenomen door Karin van Berkel. De praktijkdag en toets Touch for Health wordt overgenomen door Iris Jongmans De themadagen 5 elementen en meridianen worden overgenomen door Jan Vos. We zijn blij dat we al weer opvang hebben voor deze dagen door deze trainers, zij zijn allemaal te vinden bij ; bij adressen, onder het hoofdstuk trainers. Afstudeernieuws We hebben dit jaar maar liefst 7 mensen die voor de eindstreep gaan. Dat betekent voor hen een casus schrijven, waarin de nodige uurtjes gaan zitten. Stof herhalen, stage lopen en voorbereidingen treffen naar het examen. Het afstudeerprogramma is inmiddels gepland, de lijnen en route ernaartoe zijn weer getrokken. We wensen Irene, Kitty, Carolien, Inge, Gitta, Willemijn en Angela veel succes in deze laatste fase als student bij Topki! FONG bachelor traject We zijn gestaag verder aan het bouwen en aan het schrijven bij Topki voor het bachelor traject. De meetings zijn in het najaar nogal eens uitgevallen en daardoor verzet. Het positieve hiervan is dat we weer wat in konden lopen op de achterstand. Inmiddels is er echt al het een en ander af, zoals het OER (onderwijs- en examenreglement) en gedeeltelijk ook het OS (opleidingsstatuut). Momenteel zijn we bezig met het beschrijven van de diverse onderwijseenheden. En soms kun je dat al zien op de site bij de uitleg van de cursus of module, nu zijn de leerdoelen duidelijk aangegeven, de literatuur en wat er voor nodig is. Voor wie het interessant vindt om het eens door te kijken of mee wil bouwen aan dit traject, voel je welkom om mee te helpen. Een kritisch oog, een helpende hand, alles is welkom!

4 Meld je aan via of persoonlijk bij Astrid, Petra, Iris of Ingrid Bijeenkomst Convenanthouders Eind september 2013 Samen met NSK, Welkin was TOPKI bij de BvK meeting. Hierop hebben we weer overleg gehad over het reilen en zeilen bij de diverse opleidingen, waar we staan, waar we mee bezig zijn en over de turbulentie om ons heen met de zorgverzekeraars. De PLATO eisen volgens CPION voor de MBK (medische basis kennis) die voor Menzis zo hard nodig zijn en de NSK die druk bezig is om te trachten aan deze standaard te voldoen. Zo gauw er meer bekend is over het bachelor niveau op Medische basiskennis en waar we evt kunnen bijscholen van HBO niveau MBK naar HBO bachelor MBK erkend niveau laten we het jullie weten! SIPS 1 en SIPS 2 gepland Op 23, 24, 25 november 2013 staat SIPS 1 weer gepland en op 14, 15, 16 maart 2014 SIPS 2. Deze cursussen zullen worden gegeven door Jolanda Arts in Kerkdriel. SIPS: Stress Indicator Punt Systeem Dit is een revolutionaire manier om het lichaam te balanceren, middels de specifieke toegangswegen naar spieren, pezen, gewrichtsbanden en andere weefsels. Ook krijg je de mogelijkheid om emoties aan te pakken op het Primaire niveau. SIPS Kinesiologie heeft een van de meest innovatieve en krachtige kinesiologie technieken ontwikkeld in de afgelopen jaren. Het is een briljante doorbraak, die de manier waarop je werkt kan veranderen en je huidige vakbekwaamheid kan bevorderen. De SIPS technieken geven je toepassingsvormen die je meteen in al je balansen kunt integreren. SIPS 1 is gericht op de eerste auralaag, het fysieke systeem. Hierbij leer over- en ondergefaciliteerde spiercircuits als gevolg van problemen in pezen, ligamenten, spier en dergelijke te balanceren. SIPS 2 is gericht op de tweede auralaag, de emotionele laag. Dit is een uitbreiding op SIPS 1 en geeft meer mogelijkheden, ook voor het balanceren van emotionele stress. Deze kennis komt iedere Kinesioloog of Touch for Health praktijkhouder ten goede. Wat je nodig hebt voor SIPS I is minimaal Touch for Health I t/m III. Heb je interesse, meld je dan snel aan, want VOL = VOL! MENTOR We zijn op zoek naar een mentor, iemand die dichter bij de studenten kan staan en de vragen verzameld en deze met het bestuur van Topki kort kan sluiten of met andere personen op wie de vragen van toepassing zijn. Wie ziet zichzelf als mentor? Graag hulp in deze. 4Topki HBO CAM raad Omdat TOPKI een uitnodiging kreeg van HBO-raad CAM i.o.(in oprichting) ben ik daar als vertegenwoordigster naartoe gegaan.

5 Aangezien er al zoveel verenigingen zijn, zoals BVK. VNT, LVNG, ect., overkoepelend zoals de IN, accreditatieverzorgend zoals KTNO, RBNG, SRBAG en opleiding begeleidend, zoals FONG waren we erg benieuwd wat zij te bieden hadden. Wat zij willen is een betere vertaalslag tussen het natuurgeneeskundige veld en de zorgverzekeraars (wat bovenstaande organisaties ook willen).de meerwaarde, waarvan zij vinden dat zij die bieden, heeft te maken met de eisen die - onderwijskundig - gesteld worden door de zorgverzekeraars. Deze eisen, vragen, opdrachten worden bekeken en doorgesproken in de HBO-raad CAM omdat hierin mensen zitten die bekend zijn met de wetten betreffende het onderwijs, zoals de WHO (Wet Hoger Onderwijs). Zij bekijken, en onderhandelen, of het logisch en redelijk is wat er gevraagd wordt. Zo ook met de termijnen waarin bepaalde gestelde 'eisen' gerealiseerd kunnen worden. De toekomstvisie - en hopelijk gaat het zo werken - is dat door de upgrading in het natuurgeneeskundig veld er steeds meer gelijkwaardigheid ontstaat met de reguliere sector. REMINDER? Petra Hermans Vragen? Of andere zaken die je graag zou willen delen? Heb je dingen die je graag anders zou zien? Dan vragen wij jullie, pak de telefoon, schrijf een mailtje, geef ons een seintje. Lukt dat niet omdat je ons niet te pakken krijgt? Stuur aub nog een mailtje of neem contact op met vakinhoudelijke supervisor of met de vertrouwenspersoon Denken jullie aan: plannen van vakinhoudelijke supervisie opsturen van excellsheet naar je vakinhoudelijke supervisor eens per jaar plannen van persoonlijke supervisie op tijd opgeven voor cursussen, dit ook in verband met de planning, het reserveren of afzeggen van een ruimte en het maken van de boeken CURSUSKALENDER Hier de nieuwe cursuskalender. Ben je geïnteresseerd, schrijf je dan op tijd in! Op zoek naar andere cursussen? Raadpleeg dan het cursusoverzicht op de website van TOPKI. **themadag diafragma's Gilze ** SIPS 1 23 t/m **Afstudeerweek start ** prakitjkdag Fix as you go: 8-1 ** ORTHO 1en 2 : 16 en 17-1 en maart ** praktijkdag reactieve spieren ** JOIN 2: conflicten: 27/ ** 42 spierendag ** praktijkdag en toets SR ** talentenspel dag 2: vergeving **JOIN 1 in april/mei bij voldoende aanmeldingen

6

Hallo allemaal, We wensen jullie veel leesplezier en mooie kinesio-ervaringen toe! Het Topki-team Ingrid, Iris, Proneta, Heleen, Astrid en Petra

Hallo allemaal, We wensen jullie veel leesplezier en mooie kinesio-ervaringen toe! Het Topki-team Ingrid, Iris, Proneta, Heleen, Astrid en Petra NIEUWSBRIEF mei 2013 Hallo allemaal, Hier is de nieuwe nieuwsbrief van Topki. Er is weer van alles te lezen op het gebied van herijking, hbo accreditatie, studenteninformatie, cursussen enz. Er zit veel

Nadere informatie

Stichting Trainings Organisatie Professionele Kinesiologie. Hengelstraat 37 5126 EA Gilze Internet: www.topki.nl mail: info@topki.

Stichting Trainings Organisatie Professionele Kinesiologie. Hengelstraat 37 5126 EA Gilze Internet: www.topki.nl mail: info@topki. Stichting Trainings Organisatie Professionele Kinesiologie Hengelstraat 37 5126 EA Gilze Internet: www.topki.nl mail: info@topki.nl Beste geïnteresseerde, Hierbij de informatie over de opleiding tot professioneel

Nadere informatie

TOPKI BESTAAT 10 JAAR!

TOPKI BESTAAT 10 JAAR! NIEUWSBRIEF JULI 2012 De regen valt, maar daar tussendoor zijn er prachtige luchten, mooie regenbogen en karaktervol weer! In onze zomerpauze hebben we voor jullie de nieuwsbrief! Veel leesplezier en nog

Nadere informatie

Opleidingsformulier TOPKI om in aanmerking te komen voor de opname in het ARCOS Kwaliteitsregister voor Kinesiologie

Opleidingsformulier TOPKI om in aanmerking te komen voor de opname in het ARCOS Kwaliteitsregister voor Kinesiologie Opleidingsformulier TOPKI om in aanmerking te komen voor de opname in het ARCOS Kwaliteitsregister voor Kinesiologie 1. Persoonlijke Data Naam / voornaam: Geboortedatum: Nationaliteit: Burgerlijke stand:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2012 NIEUWTJES

NIEUWSBRIEF MAART 2012 NIEUWTJES NIEUWSBRIEF MAART 2012 NIEUWTJES Bij de laatste vergadering van 4Topki is het idee opgeworpen om de excellsheets on line in een database te gaan beheren. Iris heeft contacten gelegd en het lijkt erop dat

Nadere informatie

Bouwstenen voor een startbekwame kinesioloog op CAM-therapeutniveau conform Hbo-niveau met een niveauafhankelijke kinesiologische specialisatie

Bouwstenen voor een startbekwame kinesioloog op CAM-therapeutniveau conform Hbo-niveau met een niveauafhankelijke kinesiologische specialisatie Toelatingseisen BvK (2016) Onderwerp: Toegangseisen voor de verschillende kamers van het huis van Doel: Richtlijnen voor de toelatingscommissie Doelgroep: Toekomstige leden Let op deze eisen zijn niet

Nadere informatie

Beroepsprofiel. Kinesioloog die werkt als CAM-therapeut

Beroepsprofiel. Kinesioloog die werkt als CAM-therapeut Beroepsprofiel Kinesioloog die werkt als CAM-therapeut Status: concept versie 10 Samengesteld door de Beroepsvereniging voor Kinesiologie (BvK) Datum: 8 februari 2016 BvK - Professionalisering en kwaliteitswaarborg

Nadere informatie

Geel gearceerd is toetsmoment verder uitgewerkt in SNRO extra 5

Geel gearceerd is toetsmoment verder uitgewerkt in SNRO extra 5 Competentie met leerdoel Competentie Anamnese en communicatie Aan het eind van deze onderwijseenheid kan de student een basisanamnese afnemen, leidend tot een positieve doelstelling en communiceert de

Nadere informatie

Toelating Erkend Kinesioloog met overige opleidingen (voor BvK-leden en studenten Topki en Wellness Kinesiology College ander formulier invullen!

Toelating Erkend Kinesioloog met overige opleidingen (voor BvK-leden en studenten Topki en Wellness Kinesiology College ander formulier invullen! Toelating Erkend Kinesioloog met overige opleidingen (voor BvK-leden en studenten Topki en Wellness Kinesiology College ander formulier invullen!) Wanneer u in aanmerking wilt komen voor beëdiging als

Nadere informatie

Wellness Kinesiology Counsellor/Coach Wellness Kinesiology College adres Brouwerstraat HX Alkmaar. telefoon

Wellness Kinesiology Counsellor/Coach Wellness Kinesiology College adres Brouwerstraat HX Alkmaar. telefoon opleiding instituut Wellness Kinesiology Counsellor/Coach Wellness Kinesiology College adres Brouwerstraat 29 telefoon 06-19075388 1814 HX Alkmaar mailadres website info@welkin.nl www.welkin.nl opgesteld

Nadere informatie

BvK. Meesterniveau Vanaf 1000 lesuren kinesiologie Expertniveau Vanaf 850 lesuren kinesiologie Therapeutniveau 500 tot 849 lesuren kinesiologie

BvK. Meesterniveau Vanaf 1000 lesuren kinesiologie Expertniveau Vanaf 850 lesuren kinesiologie Therapeutniveau 500 tot 849 lesuren kinesiologie Soorten van lidmaatschap (BvK 2016) Kinesiologie is een dynamisch vak dat op een aantal niveaus kan worden beoefend. De leden van de BvK hebben daarom besloten dat de vereniging een huis is met vele kamers.

Nadere informatie

Het nascholingstraject BvK voor ervaren kinesiologen met het keurmerk van SNRO

Het nascholingstraject BvK voor ervaren kinesiologen met het keurmerk van SNRO Het nascholingstraject BvK voor ervaren kinesiologen met het keurmerk van SNRO Om aan de huidige kwaliteitseisen van zorgverzekeraars te voldoen eist RBCZ een vier jaar durende geaccrediteerde kinesiologieopleiding

Nadere informatie

Opleidingsstatuut. Stichting TOPKI voor de opleiding van. Stichting TOPKI. Trainings Organisatie Professionele Kinesiologie

Opleidingsstatuut. Stichting TOPKI voor de opleiding van. Stichting TOPKI. Trainings Organisatie Professionele Kinesiologie Stichting TOPKI 20-3-2015 Opleidingsstatuut voor de opleiding van Stichting TOPKI Trainings Organisatie Professionele Kinesiologie studiejaar 2015-2016 2015- Inhoud Deel 1: Onderwijs bij TOPKI... 3 Inleiding...

Nadere informatie

OER Stichting Trainings Organisatie voor Professionele Kinesiologie. Onderwijs en examenregeling voor de opleiding van TOPKI

OER Stichting Trainings Organisatie voor Professionele Kinesiologie. Onderwijs en examenregeling voor de opleiding van TOPKI TOPKI 2015-2016 Vastgesteld besluit dd. 15-07-2015 OER Stichting Trainings Organisatie voor Professionele Kinesiologie Onderwijs en examenregeling voor de opleiding van TOPKI Inhoud TOPKI 2015-2016...

Nadere informatie

Welkom bij. Kennismaking

Welkom bij. Kennismaking Welkom bij Kennismaking Maak kennis met Con Amore Welkom, wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding of je misschien zelfs al hebt ingeschreven! In dit document willen we je kennis laten maken

Nadere informatie

Beroepsopleiding tot Marcos-therapeut natuurtherapeut/psychosociaal begeleider. Informatiebrochure

Beroepsopleiding tot Marcos-therapeut natuurtherapeut/psychosociaal begeleider. Informatiebrochure Informatiebrochure Beroepsopleiding tot Marcos-therapeut natuurtherapeut/psychosociaal begeleider De Beroepsopleiding tot Marcos-therapeut valt onder verantwoordelijkheid van de Stichting Marcos Training

Nadere informatie

Gestructureerd Register RBCZ

Gestructureerd Register RBCZ Gestructureerd Register RBCZ Van sub-register naar HBO register John Stolvoort en Josephine Beck- Kok 2016-2017 Gestructureerd Register RBCZ. RBCZ registers De basis van de RBCZ blijft het HBO register

Nadere informatie

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen Subscribe Nieuwsbrief Transparant Juli 2014 View this email in your browser Beste lezer, Vol trots presenteren wij de vernieuwde nieuwsbrief van Transparant. Transparant maakt op dit ogenblik een positieve

Nadere informatie

HBO Competenties met beroepstaken TOPKI (kinesiologie) en domeincompetenties. in OS, pag. 7)

HBO Competenties met beroepstaken TOPKI (kinesiologie) en domeincompetenties. in OS, pag. 7) Bijlage SNRO extra 2a HBO competenties De rode draad en de reguliere hbo- competenties: de Commissie ziet deze slechts gedeeltelijk terug en soms ook niet gekoppeld aan elkaar. Ze stuurt u het SNRO hulpmiddel

Nadere informatie

15 november Algemene Leden Vergadering. Voor uw agenda.

15 november Algemene Leden Vergadering. Voor uw agenda. 15 november 2010 Algemene Leden Vergadering Deze laatste Algemene Leden Vergadering van 30 oktober 2010 is goed bezocht. Voor een deel stond deze vergadering in het teken van de herregistratie. Ina den

Nadere informatie

NAJAAR 2013 MENTALE KRACHT PROGRAMMA POLITIEACADEMIE

NAJAAR 2013 MENTALE KRACHT PROGRAMMA POLITIEACADEMIE Laatste Netwerkbijeenkomst: Het Frame Met veel plezier informeren wij je over onze laatste succesvolle Netwerkbijeenkomst en niet te vergeten de hopelijk vruchtbare uitkomsten van de werkgroepen gerealiseerd

Nadere informatie

Najaarsaanbod van het CJG Barneveld

Najaarsaanbod van het CJG Barneveld Najaarsaanbod van het CJG Barneveld Cursussen, workshops en lezingen Kinderen, jongeren, ouders en opvoeders Kijk op www.cjgbarneveld.nl/cursussen voor informatie, data & tijden Speciale editie voor De

Nadere informatie

In deze Nieuwsbrief: Beste VvP-leden,

In deze Nieuwsbrief: Beste VvP-leden, Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie. Beste VvP-leden, Na het droeve bericht van het overlijden van Hanny Huntjens (zie onderstaand het 'in memoriam') pakken we met elkaar ook

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Stuurgroep Jong

Nieuwsbrief. Stuurgroep Jong Nieuwsbrief Stuurgroep Jong IN DIT NUMMER Even voorstellen: Stuurgroep Jong Wat doet CNV onderwijs voor Jou? Op reis met Edukans Invallen Even wat anders! Nieuws: - Event 2014 - Netwerkbijeenkomsten Vacature

Nadere informatie

Display Protocollen. Beelden ophangen op een medisch relevante wijze. Training programma

Display Protocollen. Beelden ophangen op een medisch relevante wijze. Training programma Display Protocollen Beelden ophangen op een medisch relevante wijze Training programma Uitleg van het Programma Het programma is onderverdeeld in verschillende modules en is gebaseerd op basieke kennis

Nadere informatie

Handleiding rekenmodel t.b.v. accreditering en certificeren van opleidingen en het registreren van HBO-jeugdzorgwerkers

Handleiding rekenmodel t.b.v. accreditering en certificeren van opleidingen en het registreren van HBO-jeugdzorgwerkers Handleiding rekenmodel t.b.v. accreditering en certificeren van opleidingen en het registreren van HBO-jeugdzorgwerkers Dit document is geschreven in het kader van het implementatieplan Professionalisering

Nadere informatie

Beroepsprofiel Kinesioloog. Conceptversie. 31 augustus 2015

Beroepsprofiel Kinesioloog. Conceptversie. 31 augustus 2015 Beroepsprofiel Kinesioloog Conceptversie 31 augustus 2015 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. BEROEPSPROFIEL KINESIOLOOG... 4 2.1 Definitie... 4 2.2 Doel en doelgroep... 4 2.3 Werkomgeving... 4 2.4 Visie

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Verwachtingen HIP-dag

Verwachtingen HIP-dag 1. Aan welk types evenementen zou je deelnemen als deze werden gehouden in jouw buurt? 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Type evenementen 94,7 84,2 78,9 36,8 HIP- dag Intervisie Ledenvergadering Anders Anders: Workshops

Nadere informatie

Klassieke kinesiologie

Klassieke kinesiologie Door de BvK erkende kinesiologische cursussen Klassieke kinesiologie Cursus Stroming: Touch For Health Oprichter: John F. Thie Facultymember: Paulien de Roos Touch for Health 1 Touch for Health 2 Touch

Nadere informatie

Scholing en evenementen

Scholing en evenementen ACADEMIE Scholing en evenementen 2018-2019 Beste collega, Met gepaste trots presenteren wij het scholingsaanbod van de Collage Academie 2018-2019. Professionalisering is belangrijk als je op school stappen

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar! Passie houdt ons bij de les!

Samen goed voor elkaar! Passie houdt ons bij de les! 1 Nieuwsbrief Samen goed voor elkaar! Passie houdt ons bij de les! 05 02 2015 Belangrijke data De wekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool. Dinsdag 10 februari Maandag 16 februari Dinsdag 17 februari

Nadere informatie

Data Bij- & Nascholingsaanbod

Data Bij- & Nascholingsaanbod Data Bij- & Nascholingsaanbod De hieronder genoemde data zijn de datums waarop de bij- & nascholingen zoals opgenomen in het Programmaboek Instituut CAM Academie Bij- en Nascholing en in de hierna volgende

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Initiator

Veel gestelde vragen Initiator Veel gestelde vragen Initiator Inhoudsopgave Veel gestelde vragen Initiator... 1 1. Algemeen inschrijving... 2 1.1. Waar kan ik de algemene info voor een cursus Initiator terugvinden?... 2 1.2. Moet je

Nadere informatie

Rapportage Evaluator

Rapportage Evaluator Rapportage Evaluator Schrijftherapie voor getraumatiseerde kinderen en jeugdigen Docent: mevrouw drs. S.J.M. Lucassen Locatie: Regardz La Vie te Utrecht STK100309 Vertrouwelijk 20-05-2010 Dit rapport is

Nadere informatie

Scholingsgids ANBO Academie 2015. Voor actieve vrijwilligers van ANBO

Scholingsgids ANBO Academie 2015. Voor actieve vrijwilligers van ANBO Scholingsgids ANBO Academie 2015 Voor actieve vrijwilligers van ANBO Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2.... 4 3. Aanbod... 5 3.1 Workshop Welkom bij ANBO... 5 3.2 Instructiebijeenkomst Ledenadministrateur...

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

Noot voor de redactie: Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met de directeur van RBNG/TBNG, Josephine Beck-Kok, telefoonnr. 0165-552789.

Noot voor de redactie: Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met de directeur van RBNG/TBNG, Josephine Beck-Kok, telefoonnr. 0165-552789. Erkenning voor opleiding medische en psychosociale basiskennis dinsdag 23-07-2013 14:21 Dit is een origineel bericht van TBNG Instituut voldoet aan nieuwe opleidingseisen complementaire zorg. Het Instituut

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. VOORWOORD 3 2. WIE BEN JIJ? 3 3. WAAROM EN VOOR WIE? 4

Inhoudsopgave 1. VOORWOORD 3 2. WIE BEN JIJ? 3 3. WAAROM EN VOOR WIE? 4 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD 3 2. WIE BEN JIJ? 3 3. WAAROM EN VOOR WIE? 4 4. VIER GOUDEN TIPS 5 Tip 1: In en uit de knoop 5 Tip 2: De switchingpuntjes 6 Tip 3: Open je oren en luister goed 7 Tip 4: Water

Nadere informatie

Fotolink: alleen voor ouders, sorry

Fotolink: alleen voor ouders, sorry Vanuit de trein met het uitzicht op. de laptop, onderweg naar een bijeenkomst over hoe kan het ook anders de veranderingen in de kinderopvang schrijven wij voor jullie deze nieuwsbrief Veel leesplezier

Nadere informatie

Bezoek een beurs! 2. Bekijk het programma van de beurs en match de onderdelen van het programma met jouw doel.

Bezoek een beurs! 2. Bekijk het programma van de beurs en match de onderdelen van het programma met jouw doel. Komende week vindt de jaarlijkse NOT plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Op deze beurs kun je workshops volgen, lezingen bijwonen en stands van exposanten bezoeken. Er is veel te doen en zien, dus daar

Nadere informatie

Laatste nieuws over RBNG TBNG

Laatste nieuws over RBNG TBNG Laatste nieuws over RBNG TBNG Geacht lid van de ABvC, Zoals we jou hebben beloofd trachten wij met deze brief iets meer helderheid te geven in zaken rondom RBNG TBNG en UVIT. Het is kort dag, wij beseffen

Nadere informatie

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) Er zijn veel redenen om een coachopleiding te volgen. Als u wilt werken als coach is een coachopleiding natuurlijk een voorwaarde. Maar ook voor optimale carrièregroei

Nadere informatie

Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!!

Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!! Nieuwsbrief 2 Hier is die dan de allereerste Nieuwsbrief van 2012!!! De schoolvakanties zijn binnenkort achter de rug. Wij hopen dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad. Wij hebben als brigade niet

Nadere informatie

Studieplan HBO - opleiding Espavo

Studieplan HBO - opleiding Espavo Studieplan HBO - opleiding Espavo S t u d i e p l a n O p l e i d i n g s c e n t r u m E s p a v o 1 119 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 1.Espavo 4 1.1 Doel van de opleiding 4 1.2 Filosofie 4 1.3 Accreditatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

2019/2020. Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard

2019/2020. Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard 2019/2020 In deze brochure vind je informatie over de verschillende opleidingen van de School voor Mens en Paard. Zowel jaaropleidingen voor eigenaren,

Nadere informatie

Studiegids. Nederlandse School voor Kinesiologie, NSK. FONG en CPION erkend. Voor de bacheloropleiding Kinesiologie van de

Studiegids. Nederlandse School voor Kinesiologie, NSK. FONG en CPION erkend. Voor de bacheloropleiding Kinesiologie van de Studiegids Voor de bacheloropleiding Kinesiologie van de Nederlandse School voor Kinesiologie, NSK FONG en CPION erkend Studiejaar Voorwoord Voor je ligt de studiegids van het studiejaar van de opleidingen

Nadere informatie

Data Bij- & Nascholingsaanbod

Data Bij- & Nascholingsaanbod Data Bij- & Nascholingsaanbod De hieronder genoemde data zijn de datums waarop de bij- & nascholingen zoals opgenomen in het Programmaboek Instituut CAM Academie Bij- en Nascholing en in de hierna volgende

Nadere informatie

ACADEMIE. Scholing en evenementen

ACADEMIE. Scholing en evenementen ACADEMIE Scholing en evenementen 2019-2020 Beste collega, ICC-er, leerkracht, directeur, Afgelopen jaar heeft Collage met groot succes de Collage Academie geïntroduceerd. Vele leerkrachten uit het Almeerse

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten. Professionaliseringsaanbod. Door Sander Gordijn van MeesterSander.nl

E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten. Professionaliseringsaanbod. Door Sander Gordijn van MeesterSander.nl E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten Professionaliseringsaanbod Door Sander Gordijn van MeesterSander.nl Schooljaar 2018/2019 Inleiding Professionalisering, er is nog nooit zoveel over geschreven.

Nadere informatie

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat Training Lean Black Belt Inclusief Black Belt certificaat Een Lean Black Belt certificaat van het LCS is een verrijking, een geweldige mijlpaal. Het geeft niet alleen erkenning van jouw Lean capaciteiten

Nadere informatie

Jan Harmenshof Nieuws 2015

Jan Harmenshof Nieuws 2015 Jan Harmenshof Nieuws 2015 Afscheid Na 42 jaar juf te zijn geweest, waarvan 41 jaar op obs Jan Harmenshof, heb ik besloten om als leerkracht te stoppen. Op 21-jarige leeftijd ben ik in 1973 begonnen in

Nadere informatie

Wij wensen jullie nu alvast veel leesplezier en gaan er vanuit jullie te zien op het jubileumfeest!

Wij wensen jullie nu alvast veel leesplezier en gaan er vanuit jullie te zien op het jubileumfeest! Hallo allemaal, Lewabo bestaat 50 jaar!!! Een jubileum dat we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Op 22 augustus 1968 is tennisvereniging Lewabo opgericht door een aantal enthousiastelingen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 Lieve Mensen, Wat een zomer hebben we hè? Ik hoor nu af en toe mensen puffen dat het wel wat minder mag.toch is het wel genieten hoor. De wens die ik koesterde om eindelijk weer

Nadere informatie

Reglement Licenties Sportmassage voor honden. Art. 1. De diverse Licenties

Reglement Licenties Sportmassage voor honden. Art. 1. De diverse Licenties Reglement Licenties Sportmassage voor honden Doel Sportmassage voor honden geeft licenties uit met als doel de kwaliteit van de opleidingen, de sportmasseurs en de in instructeurs de waarborgen en te verbeteren.

Nadere informatie

CONGRES ZATERDAG 14 MAART 2015. Het thema van dit jaar is: Het raakt je!

CONGRES ZATERDAG 14 MAART 2015. Het thema van dit jaar is: Het raakt je! CONGRES ZATERDAG 14 MAART 2015 Hierbij willen we je van harte uitnodigen voor het jaarlijkse VSD congres. Ook dit jaar hebben we weer erg ons best gedaan om een aantal inspirerende sprekers te vinden en

Nadere informatie

Parkinson Café Sittard Westelijke Mijnstreek Enquête deelname aan de bijeenkomsten

Parkinson Café Sittard Westelijke Mijnstreek Enquête deelname aan de bijeenkomsten Parkinson Café Sittard Westelijke Mijnstreek Enquête deelname 08. 02. 2017 09:08:15 Resultaten 1. Nieuwjaarsbijeenkomst, gepland maar afgezegd op 17 januari: Meerkeuze, Antwoorden 18x, onbeantwoord 8x

Nadere informatie

Al getagd ERVE TUINDORP

Al getagd ERVE TUINDORP Al getagd ERVE TUINDORP Nieuwsbrief nummer 2 van 2014 blad 1 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij de tweede nieuwsbrief van ons Kinderdagverblijf Erve Tuindorp voor 2014. In de nieuwsbrieven willen we

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Elk jaar biedt de BvS een mix van trainingen, oefenmiddagen en workshops, met zowel inhoudelijke thema s rondom stoelmassage als rondom het ondernemerschap. Iedere bijeenkomst

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-07 Terugkijkend op een fantastisch geslaagd openingsfeest gisteravond, voelt mijn lijf aan alsof ik een dag in een achtbaan heb gezeten.

Nadere informatie

WELKOM!! NBvD. Terugblik Agenda

WELKOM!! NBvD. Terugblik Agenda NBvD ALV 18 maart 2017 WELKOM!! Agenda Terugblik 2016 Financieel jaarverslag en begroting 2017 Toekomstplannen Terugblik 2016 Klachten cliënten Doula inspiratie dag 2016 Bevalregister Ouders Natuurlijk

Nadere informatie

ICC-CURSUSSEN EN -MODULES

ICC-CURSUSSEN EN -MODULES ICC-CURSUSSEN EN -MODULES IN DRENTHE Cultuurcoördinator worden of je als ICC-er verder verdiepen in cultuureducatie? Lees alles over de mogelijkheden voor (bij-)scholing! Cursus Interne Cultuurcoördinator

Nadere informatie

Activiteitmail september 2014 Jaargang 11 nr. 5

Activiteitmail september 2014 Jaargang 11 nr. 5 Activiteitmail september 2014 Jaargang 11 nr. 5 Voor u ligt de Activiteitmail. De Activiteitmail is een actuele nieuwsbrief van De Activiteit, het landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs.

Nadere informatie

Professionaliseringsaanbod

Professionaliseringsaanbod E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten Professionaliseringsaanbod Door Sander Gordijn - MeesterSander.nl Schooljaar 2019/2020 Even voorstellen Mijn naam is Sander Gordijn en ik ben leerkracht

Nadere informatie

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen 2014 Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je wordt als professional gewaardeerd binnen de organisatie waar je werkt. Je bent duidelijk

Nadere informatie

Deze workshop is ook uitermate geschikt voor docenten met weerstand of docenten die een extra boost nodig hebben.

Deze workshop is ook uitermate geschikt voor docenten met weerstand of docenten die een extra boost nodig hebben. Beste it s learning contactpersoon, De zomer is voorbij en een nieuwe schooljaar is begonnen, met leuke uitdagingen en ontwikkelingen. Wij hebben deze zomer uiteraard niet stil gezeten en we willen u graag

Nadere informatie

Deze gesprekken gaan plaatsvinden vanaf 5 oktober t/m 15 oktober.

Deze gesprekken gaan plaatsvinden vanaf 5 oktober t/m 15 oktober. Nieuwsbrief : 3 Datum: 25 september 2015. Verjaardagen van kinderen: Er zijn de komende 2 weken weer een aantal kinderen jarig. De hartelijke felicitaties gaan dit keer naar Nout uit groep 1/2 B en uit

Nadere informatie

UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering

UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering 1 UITNODIGING Alopecia voorjaarsconferentie en algemene ledenvergadering Kwaliteit van leven met haarverlies Zaterdag 11 april 2015 van 10:00 uur tot 16.30 uur Locatie: De Landgoederij, Camminghalaan 30,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden,

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN Zondag 3: Maandag 4 Pup-up kaarten maken Woensdag 6 Gloeilamp versieren Donderdag 7 Pup-up kaarten maken Informatiebijeenkomst van Angela de diëtiste (avond) Zondag 10:

Nadere informatie

De studentenkrant met nieuws over Topki

De studentenkrant met nieuws over Topki De studentenkrant met nieuws over Topki Van de redactie... Flits no. 15 Maart 2010 Redactie: topkiflits@naturenet.nl 4Topki Astrid Verbeek Miranda Suiker Hallo allemaal, Hier is weer een nieuwe Flits.

Nadere informatie

Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos

Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos Studie plan Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos Totale duur van de opleiding 3 dagen Totaal aantal dagen 3 Totaal aantal uren 24

Nadere informatie

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken www.segment.nl BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken Investeren in uw persoonlijk vakmanschap 3 Samen studeren in een vaste groep 3 Persoonlijke benadering 3 Gemotiveerde studenten 3 Enthousiaste

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Maatwerk & opleidingsadvies

Maatwerk & opleidingsadvies WO Maatwerk & opleidingsadvies HBO IS DE WATERKENNIS VAN JOUW ORGANISATIE OP PEIL? MBO H2O www.wateropleidingen.nl Lifelong Learning in de watersector Wat zijn de voorwaarden en gevolgen van doorstroming

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief april 2018 april 2018 Online systeem Eind april gaat GO Kidz werken met het online urenregistratiesysteem Portabase. Het is een gebruiksvriendelijk systeem en geeft gastouders en ouders toegang tot een online portaal

Nadere informatie

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE)

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) SAXION Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) Klik op een van onderstaande linken om direct naar het betreffende onderdeel

Nadere informatie

Trainingen en leergangen zomer en najaar 2019

Trainingen en leergangen zomer en najaar 2019 Trainingen en leergangen zomer en najaar 2019 Primair onderwijs Passende training Praktijkgericht Kwaliteit Het grootste aanbod aan nascholing voor het onderwijs. Ervaren trainers die zelf les of leiding

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. December 2014

NIEUWSBRIEF. December 2014 NIEUWSBRIEF December 2014 Handicamp Outdoor: de vrijwilligersorganisatie die lichamelijk gehandicapten de mogelijkheid geeft om deel te nemen aan avontuurlijke en betaalbare kampeervakanties, met onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, Belangrijke data: Dinsdag 18 september Informatieavond in beide gebouwen groepen 1 t/m 4 19.30-20.30 Donderdag 20 september Informatieavond groepen

Nadere informatie

Consultatiebureau Widar & Oudergroep

Consultatiebureau Widar & Oudergroep Consultatiebureau Widar & Oudergroep Zeist, september 2014 Beste ouders, Namens Sylvia Stroink en de oudergroep van consultatiebureau Widar bieden wij u deze nieuwsbrief aan. Het nieuws van Sylvia is te

Nadere informatie

Dankwoord (Acknowledgements)

Dankwoord (Acknowledgements) Dankwoord (Acknowledgements) Dankwoord (Acknowledgements) 245 Het heeft even geduurd maar daar ligt hij dan eindelijk, de gedrukte versie van mijn proefschrift! Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren

Nadere informatie

Adres Speel-o-theek Apothekersdijk 33 (het Leidse Volkshuis) 2312 DD Leiden Tel:

Adres Speel-o-theek Apothekersdijk 33 (het Leidse Volkshuis) 2312 DD Leiden Tel: Adres Speel-o-theek Apothekersdijk 33 (het Leidse Volkshuis) 2312 DD Leiden Tel: 06 24211018 e-mail: sotklapstuk@hotmail.com KLAPSTUKNIEUWS Hallo allemaal! Het is weer de hoogste tijd voor een nieuwsbrief

Nadere informatie

Ervaringen en beoordeling Online Life Coaching Opleiding

Ervaringen en beoordeling Online Life Coaching Opleiding Ervaringen en beoordeling Online Life Coaching Opleiding Aan het einde van het laatste trainingswebinar, heb ik de deelnemers een paar vragen gesteld en om feedback gevraagd. Bij deze hun ervaringen en

Nadere informatie

Opleiden. jouw gezondheid telt! HAIRDRESSER

Opleiden. jouw gezondheid telt! HAIRDRESSER HEALTHY Opleiden jouw gezondheid telt! HAIRDRESSER Opleiden Uitval is te voorkomen door het gericht opleiden van je personeel, met daarin veel aandacht voor arbo en gezondheid. De kosten van preventieve

Nadere informatie

Video2Learn: goodpractice verhalen rondom video in het onderwijs. Karin van Bakel HHS Karel Roos UL Joost Groot Kormelink Ies Lohman

Video2Learn: goodpractice verhalen rondom video in het onderwijs. Karin van Bakel HHS Karel Roos UL Joost Groot Kormelink Ies Lohman Video2Learn: goodpractice verhalen rondom video in het onderwijs Karin van Bakel HHS Karel Roos UL Joost Groot Kormelink Ies Lohman Project: Video2Learn Project richt zich op het bevorderen van het effectief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF augustus 2013

NIEUWSBRIEF augustus 2013 Merwedestraat 1A 1823 VK Alkmaar 072 515 65 21 info@boekhoudopleiding.nl www.boekhoudopleiding.nl NIEUWSBRIEF augustus 2013 In deze nieuwsbrief Nieuw: Praktijkdiploma Secretariaat Totale aanbod Student

Nadere informatie

MSP Opleidingen staat voor perspectief bieden aan haar cursisten en partners en we gaan daar graag het komend jaar samen met elkaar mee door!

MSP Opleidingen staat voor perspectief bieden aan haar cursisten en partners en we gaan daar graag het komend jaar samen met elkaar mee door! Beste allemaal, Hierbij mail ik je, zo vlak voor de zomer, de 3 e nieuwsbrief van 2013. De nieuwsbrief is samen met onze website, de berichtjes of facebook (ben je al "vriend" op facebook) en twitter (volg

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2016 Agenda

Nieuwsbrief December 2016 Agenda Nieuwsbrief December 2016 Agenda Turnen, 1e plaatsingswedstrijd 5e divisie te Winterswijk op 14 januari 2017 Turnen wedstrijdgroep Training Duiven op 22 januari 2017 09:00 Turnen, 1e plaatsingswedstrijd

Nadere informatie

Welkom! Taakomschrijving van de instructeur. Directeur. Docent. Trainer A + Euro. Trainer. Lode Nolf Sneeuwsport Vlaanderen.

Welkom! Taakomschrijving van de instructeur. Directeur. Docent. Trainer A + Euro. Trainer. Lode Nolf Sneeuwsport Vlaanderen. Taakomschrijving van de instructeur Welkom! HoGent, 24/10/15 Directeur Docent Trainer A + Euro. Trainer Silke Moës denkcelsecretaris Bart De Bie cursusverantwoordelijke Lode Nolf Waarom? Silke Moës denkcelsecretaris

Nadere informatie

voor toegankelijk jeugdwerk

voor toegankelijk jeugdwerk Inspiratiegids voor toegankelijk jeugdwerk www.jeugdwerkvoorallen.be Inhoud > Steuntje in de rug > Wie speelt mee? > Wij ondersteunen verschillende thema s > Inspiratie nodig? Nodig ons uit! > Ondersteuning

Nadere informatie

Participatief leiderschap. Hoe leid je een samenwerkingsverband?

Participatief leiderschap. Hoe leid je een samenwerkingsverband? Participatief leiderschap Hoe leid je een samenwerkingsverband? Mr. Drs. Lucien Stöpler Justice in Practice December 2014 Participatief leiderschap: Hoe leid je een samenwerkingsverband? 2014 Justice in

Nadere informatie

Workshop Verwonder en Verbeter. Judith Gregoor Nico Hartwig

Workshop Verwonder en Verbeter. Judith Gregoor Nico Hartwig Workshop Verwonder en Verbeter Judith Gregoor Nico Hartwig Disclosure belangen spreker (Potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Geen Bedrijfsnamen

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

Raadar. Opleidingen Kynologische Kennis 1 en 2 in nieuw jasje gestoken. Raadar Special Vernieuwde opleidingen

Raadar. Opleidingen Kynologische Kennis 1 en 2 in nieuw jasje gestoken. Raadar Special Vernieuwde opleidingen www.houdenvanhonden.nl Special Vernieuwde opleidingen Opleidingen Kynologische Kennis 1 en 2 in nieuw jasje gestoken De opleidingen Kynologische Kennis 1 en 2 die via de Raad van Beheer behaald kunnen

Nadere informatie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER Na een succesvol voorjaarsprogramma,

Nadere informatie

Hallo Honteruiters! Groetjes, Sabine

Hallo Honteruiters! Groetjes, Sabine April 2017 Hallo Honteruiters! Wat een bewogen jaar hebben we achter de rug! En wat heeft iedereen hard gewerkt om er een super jubileum van te maken! Het jaar 2016 stond in het teken van 50 jaar Honteruiters

Nadere informatie