Nieuws om door te geven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws om door te geven"

Transcriptie

1 3 Nieuws om door te geven Info 154 (december 2014) Haarlem, november 2014 Inhoud 1. Nieuwe website: debijbel.nl 2. Bijbel in Gewone Taal is een bestseller 3. Boek over vertaalaanpak Bijbel in Gewone Taal 4. Bijbel in Gewone Taal nu ook als app 5. Gratis app voor Advent en Kerst 6. Uw gebed gevraagd voor: CUBA 7. Kerstpuzzel: de voorouders van Jezus

2 Info-berichten /8.1 Nieuwe website: debijbel.nl Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft een nieuwe website gelanceerd: debijbel.nl. Iedereen kan hier altijd gratis de Bijbel lezen. Voor leden van het NBG is er extra informatie te vinden en is er een groter aanbod aan vertalingen, die je kunt lezen en met elkaar kunt vergelijken. De site is geschikt voor smartphone en tablet. Op de bijbel.nl is uitleg te vinden over allerlei onderwerpen uit de tijd en cultuur van de Bijbel, geschreven door bijbelwetenschappers en theologen. Daarnaast biedt debijbel.nl veel archeologische illustraties, een tijdlijn, foto s en video s. Ook alle studieaantekeningen uit de NBV-Studiebijbel staan op de website. Debijbel.nl is een innovatieve website waarin veel diverse informatie op een gebruiksvriendelijke manier met elkaar verbonden is. Op de bijbel.nl zijn de volgende bijbelvertalingen voor iedereen gratis online beschikbaar: De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), de NBG-vertaling uit 1951 (NBG 51) en de Statenvertaling. Andere vertalingen, waaronder de Bijbel in Gewone Taal en de Herziene Statenvertaling en alle extra s zijn alleen beschikbaar voor leden van het Nederlands Bijbelgenootschap. Een proeftijd van 30 dagen geeft iedereen die voor het eerst inlogt op debijbel.nl de kans om kennis te maken met alle functionaliteiten van de nieuwe website. De Bijbel is straks ook te lezen op bijbelgenootschap.nl. Op deze site wordt De Nieuwe Bijbelvertaling geplaatst, die gelezen kan worden zonder een account aan te maken. Betrouwbaar en dichtbij Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap: Met debijbel.nl willen we lezers van dienst zijn met betrouwbare en bruikbare informatie. Op debijbel.nl komt de wereld van de Bijbel tot leven. Dat helpt om de teksten goed te begrijpen. Als je de gelijkenis over de wijngaard in Matteüs 21 leest, kun je klikken op de woorden wijnpers en uitkijktoren. Dan krijg je illustraties te zien die duidelijk maken wat je je erbij moet voorstellen. En het Johannesevangelie in de Bijbel in Gewone Taal kun je bijvoorbeeld vergelijken met De Nieuwe Bijbelvertaling en dan meteen in een artikel lezen waarom het begin van het evangelie zo anders klinkt in deze nieuwe vertaling. Dankzij debijbel.nl ontdek je zo van alles over de Bijbel. In ontwikkeling Debijbel.nl is een website die in ontwikkeling is en blijft. De website wordt ook inhoudelijk voortdurend uitgebreid. Zo zullen er niet alleen meer bijbelvertalingen aan toegevoegd worden, maar ook nieuwe foto s, tekeningen en uitleg over bijbelse onderwerpen.

3 Info-berichten /8.2 Bijbel in Gewone Taal is een bestseller De Bijbel in Gewone Taal is sinds 1 oktober verkrijgbaar. De eerste druk was binnen een week uitverkocht bij uitgever Royal Jongbloed. In de eerste twee weken van oktober stond de nieuwe bijbel in Nederland op nummer 1 van de bestsellerslijst. De derde druk is inmiddels in voorbereiding en wordt in december verwacht. De totale oplage in 2014 komt dan uit op exemplaren. Volgens Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap, bevestigt de grote vraag naar de Bijbel in Gewone Taal de toegevoegde waarde van deze nieuwe vertaling. Buitenwerf is uiteraard blij met het succes van de Bijbel in Gewone Taal, maar geeft aan dat het nieuws over de goede verkoopcijfers ook tot een misverstand kan leiden: Veel mensen denken: met een boek op 1 in de boekentoptien zul je wel rijk worden! Toch is dat niet zo. Samen met de uitgever (Royal Jongbloed) zorgen we ervoor dat deze bijbel betaalbaar blijft. De Bijbel in Gewone Taal kost 28,50. Dat is niet veel voor een boek dat zo dik is, zo zorgvuldig vertaald is, zo mooi gedrukt is. Aan de vertaling zijn deskundige vertalers jarenlang aan het werk geweest. Er is een team van ervaren vertalers nodig om een goede betrouwbare bijbelvertaling te maken. Het bijbelgenootschap staat voor kwaliteit, voor het maken van vertalingen vanuit liefde voor de Bijbel, maar zonder theologisch vooringenomen standpunten, vertalingen die in diverse kerken gebruikt kunnen worden. Zo n vertaling is de Nieuwe Bijbelvertaling. En zo n vertaling is de Bijbel in Gewone taal. Online beschikbaar Iedereen kan 30 dagen lang gratis kennismaken met de nieuwe vertaling op debijbel.nl. Na die periode blijft de Bijbel in Gewone Taal via debijbel.nl beschikbaar voor leden van het Nederlands Bijbelgenootschap (bij contributiebedrag vanaf 25,- per jaar). De Bijbel in Gewone Taal is digitaal verkrijgbaar als app en e-book. Meer informatie is te vinden op:

4 Info-berichten /8.3 Boek over vertaalaanpak Bijbel in Gewone Taal Wie na de eerste kennismaking met de Bijbel in Gewone Taal nieuwsgierig is naar de totstandkoming ervan, vindt alles daarover in het boek Hoe vertaal je de Bijbel in gewone taal? Het boek is er voor iedereen die persoonlijk of beroepshalve geïnteresseerd is in de achtergronden van de vertaling. Het gaat dieper in op de uitgangspunten, keuzes en dilemma s van de makers van deze nieuwe vertaling van de Bijbel. Aan de orde komen onder meer woordkeus, de structuur van een tekst, zinsverbanden, traditionele termen en beeldspraak. Hoe vertaal je de Bijbel in gewone taal? bestaat uit de volgende hoofdstukken: 1. De uitgangspunten van de Bijbel in Gewone Taal 2. Wat is gewone taal? 3. Wat is een duidelijke tekst? 4. Verduidelijking als vertaalstrategie 5. Traditionele termen en de Bijbel in Gewone Taal 6. De aanpak van beeldspraak 7. De waarde van de Bijbel in Gewone Taal Schrijver is dr. Matthijs de Jong, nieuwtestamenticus bij het Nederlands Bijbelgenootschap. Hij heeft als vertaler meegewerkt aan de Bijbel in Gewone Taal en vertelt over het project: Het doel was: een betrouwbare vertaling die van begin tot eind begrijpelijk is. Dat was een hele uitdaging. Maar we ontdekten al snel dat gewone taal heel geschikt is om de teksten op een sterke manier te verwoorden. Het is de kracht van gewone taal die deze bijbel tot iets heel bijzonders maakt.

5 Info-berichten /8.4 Bijbel in Gewone Taal nu ook als app Lees de Bijbel in Gewone Taal op je mobiel met de Android-app. De app is eenvoudig te bedienen en werkt super snel. De overzichtelijke vormgeving ondersteunt het lezen en het navigeren. De prijs is 15,99. De Bijbel in Gewone Taal is de meest leesbare bijbel die ooit in het Nederlands gemaakt is. Door de duidelijke taal beleef je de Bijbel op een nieuwe manier. Het is taal die je aanspreekt, waardoor de tekst je raakt. Met deze Bijbelapp voor Android lees je de Bijbel in Gewone Taal waar en wanneer je wilt, op je telefoon of tablet en offline! Voordelen op een rij Lees zonder afgeleid te worden in de volledig-schermmodus Zoek door de Bijbel Vind je favoriete tekst terug met behulp van een bladwijzer Maak een notitie en link deze aan een of meer Bijbelteksten Pas de opmaak aan je eigen wensen aan Gebruik de widgets en ontdek iedere dag een nieuwe Bijbeltekst Lees 60 bekende bijbelverhalen met behulp van het leesrooster Deel je favoriete bijbelverzen en/of persoonlijke notities via sociale media.

6 Info-berichten /8.5 Gratis app voor Advent en Kerst Het Nederlands Bijbelgenootschap komt met een gratis app om te gebruiken tijdens Advent en Kerst. Van 1 december tot en met 6 januari kun je elke dag een inspirerende tekst lezen uit de Bijbel in Gewone Taal. Bij elke tekst staat een vraag om over na te denken. De app komt beschikbaar voor ios en voor Android. Voor ios is de app te downloaden in de App Store. Voor Android is de app te downloaden in de Google Play Store.

7 Info-berichten /8.6 Uw gebed gevraagd voor: CUBA In Cuba zijn de afgelopen decennia honderden grotere en kleinere kerkelijke gemeenschappen ontstaan. Inmiddels wordt dat toegestaan en is het lezen uit de Bijbel niet langer verboden. Maar de Bijbel zelf is nog steeds een schaars goed, ook in die kerken. De Cubanen kunnen geen bijbels kopen, simpelweg omdat verkoop van christelijke boeken in Cuba verboden is. Ook mogen particulieren niet zelf bijbels in het buitenland kopen. Samen met andere bijbelgenootschappen ter wereld doet het Nederlands Bijbelgenootschap iets wat wél mag: bijbels doneren via de Cubaanse Bijbelcommissie. Samen met andere bijbelgenootschappen van de United Bible Societies werkt het Nederlands Bijbelgenootschap aan een ambitieus project. In de komende jaren is in Cuba behoefte aan maar liefst 1 miljoen bijbels. Alleen met hulp uit het buitenland kan er voor gezorgd worden dat elke Cubaan die dat wil een bijbel kan kopen voor een betaalbare prijs. Bid dat dit project mag slagen en dat het tot zegen mag zijn voor veel Cubanen. Bron: Nederlands Bijbelgenootschap

8 Info-berichten /8.7 Kerstpuzzel: de voorouders van Jezus In Matteüs 1 en in Lucas 3 vind je een lijst met namen van de voorouders van Jezus. Hieronder zie je 15 zinnetjes over mensen die in die lijst genoemd worden. Een M betekent dat die naam voorkomt in Matteüs en de L staat voor Lucas. 1. Een koning van Juda die de afgodendienst opnieuw invoerde en zijn zoon offerde in het Hinnomdal. Later smeekte hij in een Assyrische gevangenis bij God om hulp. (M) 2. Koning Hizkia had een hofmeester iemand die de baas was over het paleis - met dezelfde naam als deze persoon. (M, L) 3. De vader van Boaz (M) 4. Zeer wijze koning. (M) 5. Toen hij geboren werd, was zijn vader 100 jaar oud. (L) 6. Hij ging op reis toen God hem zei, dat hij zijn land en zijn familie moest verlaten. (M, L) 7. In de tijd van David was er een priester met dezelfde naam als deze persoon. (M) 8. Zijn vader heette Peres. (M, L) 9. Hij is niet gestorven. (L) 10. Zij woonde op de muur van Jericho. (M) 11. Jesaja profeteert dat uit zijn stronk een telg opschiet. (M, L) 12. Hij liep samen met zijn broer Jafet achteruit de tent van zijn vader in om hem toe te dekken met een mantel. (L) 13. Zij werd zwanger van haar schoonvader. (M) 14. In opdracht van David liet generaal Joab hem sneuvelen in de oorlog. Zo kon David met zijn vrouw trouwen Hij was de vader van Zerubbabel. (M, L) De eerste letters van de antwoorden vormen een woord in het Hebreeuws en een woord in het Grieks. Beide woorden betekenen hetzelfde. Wat betekenen deze woorden? Tip: zoek op om te weten wat de woorden betekenen. Vul uw oplossing in op en maak kans op een dwarsligger van De Nieuwe Bijbelvertaling. Hebt u geen internet, dan kunt u uw oplossing ook per post sturen naar: Nederlands Bijbelgenootschap, Postbus 620, 2003 RP Haarlem, onder vermelding van Kerstpuzzel Uiterste inzenddatum: 5 januari De winnaar krijgt schriftelijk bericht. Bovendien vindt u de winnaar online op Bron: Nederlands Bijbelgenootschap

Nieuws om door te geven

Nieuws om door te geven Nieuws om door te geven Infoberichten 152 Haarlem, 20 augustus 2014 Inhoud 1. Bijbel in Gewone Taal: 2 oktober beschikbaar 2. Bijbelvertaalwerk wereldwijd maakt voortgang 3. De Jeugdbijbel: een belevenis!

Nadere informatie

Bijbel in Gewone Taal in de praktijk

Bijbel in Gewone Taal in de praktijk Bijbel in Gewone Taal in de praktijk Masterclass voor predikanten in 2015 Bijbel in Gewone Taal in de praktijk In oktober 2014 is de Bijbel in Gewone Taal gepresenteerd. Met groot succes, want inmiddels

Nadere informatie

Hoi mooie meid, Colofon

Hoi mooie meid, Colofon BELLE Bijbel Hoi mooie meid, Colofon Belle Bijbel 1e druk 2018 // ISBN 9789089121325 // NUR 701 Hoofdredactie en ontwikkeling: Eline Hoogenboom en Anne-Mareike Schol-Wetter Redactie en ontwikkeling: Daniëlle

Nadere informatie

N I E U W S O M D O O R T E G E V E N INFO

N I E U W S O M D O O R T E G E V E N INFO N I E U W S O M D O O R T E G E V E N INFO 174 2017 Inhoud 1. Geef Marcus door 2. Veertigdagentijd: lees Marcus met het leesrooster van debijbel.nl 3. Lijdensverhaal in gewoon Fries uitgedeeld bij The

Nadere informatie

TOELICHTING BIJBELLEESROOSTER

TOELICHTING BIJBELLEESROOSTER BIJBEL LEESROOSTER 2015 TOELICHTING BIJBELLEESROOSTER Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen

Nadere informatie

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Jezus en jij Tekst: Willem de Vink Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Vooraf Jezus en jij Minidagboek Vink, Willem de ISBN 978-90-8601-101-8 NUR 248, 707 Boekverzorging: Marian

Nadere informatie

Bij u schuil ik, u bent mijn schild,

Bij u schuil ik, u bent mijn schild, Bij u schuil ik, u bent mijn schild, in uw woord stel ik mijn hoop. Psalm 119:114 inleiding Laten we eerlijk zijn: het is niet zo eenvoudig om regelmatig uit de Bijbel te lezen en te bidden. Onze volle

Nadere informatie

Nieuws om door te geven

Nieuws om door te geven Nieuws om door te geven Info 168 Haarlem, 19 mei 2016 Inhoud 1. Nieuwe Testament in gewone taal voor lage prijs 2. Vijftig nieuwe bijbelvertalingen in 2015 3. Gute Nachricht Bibel op debijbel.nl 4. Zeven:

Nadere informatie

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Pasen met de Samenleesbijbel Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Samenleesbijbel De Samenleesbijbel is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met ruim 500 pagina

Nadere informatie

Nieuws om door te geven

Nieuws om door te geven Nieuws om door te geven Info 164 Haarlem, 26 januari 2016 Inhoud 1. Bible in One Year op debijbel.nl 2. Blog over de Bijbel in Gewone Taal: Ezelin of engel: that s the question 3. Steeds meer mensen gebruiken

Nadere informatie

Nieuws om door te geven

Nieuws om door te geven 3 Nieuws om door te geven Info 142 (september 2013) Haarlem, 19 augustus 2013 Inhoud 1. Wijs met de Bijbelcampagne 2013: Wijze woorden van Paulus 2. 1 juni 2013: Complete Bijbel nu in 495 talen vertaald

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het zijn wonderlijke verhalen, de verhalen rond de geboorte van Jezus: Maria, die zwanger is door de heilige Geest, Jozef, die in een droom een engel

Nadere informatie

N I E U W S O M D O O R T E G E V E N INFO

N I E U W S O M D O O R T E G E V E N INFO N I E U W S O M D O O R T E G E V E N INFO 172 2016 Inhoud 1. Groene Bijbel verwondert, verdiept en inspireert 2. Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij 3. Bijbel in Gewone Taal voor

Nadere informatie

Nieuws om door te geven

Nieuws om door te geven 3 Nieuws om door te geven Info 151 (zomer 2014) Haarlem, 16 juni 2014 Inhoud 1. Prinses Beatrix op NBG-jubileumfeest 2. Nieuw boek over bijbelse uitdrukkingen 3. Jaarverslag van Nederlands Bijbelgenootschap

Nadere informatie

EEN KENNISMAKING MET DE BIJBEL -

EEN KENNISMAKING MET DE BIJBEL - EEN KENNISMAKING MET DE BIJBEL - De Bijbel is voor veel mensen het belangrijkste boek in hun leven. Daarom wordt de Bijbel al eeuwenlang in veel talen vertaald en door veel mensen gelezen. Misschien vraag

Nadere informatie

MASTERCLASS BIJBELVERTALEN MOEILIJKE TEKSTEN BEGRIJPELIJK MAKEN

MASTERCLASS BIJBELVERTALEN MOEILIJKE TEKSTEN BEGRIJPELIJK MAKEN MASTERCLASS BIJBELVERTALEN MOEILIJKE TEKSTEN BEGRIJPELIJK MAKEN April t/m juni 2016 Moeilijke teksten begrijpelijk maken Sommige bijbelboeken, denk aan Job of Romeinen, zijn voor veel bijbellezers moeilijk

Nadere informatie

Nieuws om door te geven

Nieuws om door te geven 3 Nieuws om door te geven Info 153 (oktober 2014) Haarlem, 25 september 2014 Inhoud 1. Bijbel in Gewone Taal: activiteiten in heel Nederland 2. Nieuw: Bijbel in Gewone Taal 3. Bijbel in Gewone Taal: duidelijk

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Heeft u m al gezien? Misschien al een stukje in gelezen? Dit jaar is er een bijzonder boek uitgekomen, en het haalde gelijk grote verkoopcijfers. Ik

Nadere informatie

NIEUWS OM DOOR TE GEVEN Infoberichten van het Nederlands Bijbelgenootschap

NIEUWS OM DOOR TE GEVEN Infoberichten van het Nederlands Bijbelgenootschap NIEUWS OM DOOR TE GEVEN Infoberichten van het Nederlands Bijbelgenootschap INFO 180 2017 Inhoud 1. Leef en lees toe naar Kerst met het NBG-adventsrooster 2. Prentenbijbels voor China 3. Revisie van de

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Naam: VAN WILLIBRORD tot Statenbijbel

Naam: VAN WILLIBRORD tot Statenbijbel Naam: VAN WILLIBRORD tot Statenbijbel Willibrord Willibrord werd geboren als zoon van pas bekeerde ouders en werd als zevenjarige jongen door zijn vader Wilgis toevertrouwd aan het klooster van Ripon nabij

Nadere informatie

NIEUWS OM DOOR TE GEVEN Infoberichten van het Nederlands Bijbelgenootschap

NIEUWS OM DOOR TE GEVEN Infoberichten van het Nederlands Bijbelgenootschap NIEUWS OM DOOR TE GEVEN Infoberichten van het Nederlands Bijbelgenootschap INFO 182/183 2018 Inhoud 1. Bijbellezer op zoek naar liefde, licht en genade 2. Kinderdienstmethode Bijbel Basics voorziet in

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

Inleiding. Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk

Inleiding. Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk Inleiding Omdat de Romeinse keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk wonen, moet iedereen geteld worden in de plaats waar zijn familie vandaan komt. Daarom moet Jozef, uit de stam van David,

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

LEVEN MET LEF Bijbelstudie 6: Een vrouw voor Izak: Op zoek naar de ware Jacob(a)

LEVEN MET LEF Bijbelstudie 6: Een vrouw voor Izak: Op zoek naar de ware Jacob(a) LEVEN MET LEF Bijbelstudie 6: Een vrouw voor Izak: Op zoek naar de ware Jacob(a) Bijbelstudie 6 Leven met lef Een vrouw voor Izak: op zoek naar de ware Jacob(a) Hervormde Gemeente van Enter Contact: Ds.

Nadere informatie

Het koninkrijk van God vlakbij

Het koninkrijk van God vlakbij Het koninkrijk van God vlakbij Dit werkboek is van : Cellessen voor kinderen van 8-12 jaar Serie lessen voor kleine groepen; leeftijd 8-12 jaar Lessen zijn geschreven op basis van het boek Natuurlijk BOVENnatuurlijk

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

Nieuws om door te geven

Nieuws om door te geven Nieuws om door te geven Info 162 Haarlem, 29 oktober 2015 Inhoud 1. NBG introduceert bijbelblad Alef op Bijbelfestival 2. Arabische bijbels voor Syrische vluchtelingen 3. Koninklijke onderscheiding voor

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL

,!7IJ0I6-abbcbg! Zo ben jij! jij! Willem de Vink. tiener BIJBEL Willem de Vink Wie ben jij? Mag de belangrijkste persoon die er bestaat dat zeggen? God de Vader ziet in jou zijn kind. Hij zegt dat jij net zo mooi, waardevol en geliefd bent als Jezus. Wow, zo ben jij!

Nadere informatie

Gemeente. Zijspoortje. De Bijbelse Encyclopedie leert ons dat het woord kerk afgeleid is van het Griekse woord [kuriakè], dat des Heren betekent.

Gemeente. Zijspoortje. De Bijbelse Encyclopedie leert ons dat het woord kerk afgeleid is van het Griekse woord [kuriakè], dat des Heren betekent. Gemeente Wanneer je aan iemand vraagt Weet jij wat een kerk is?, zal het antwoord niet zo lang op zich laten wachten. Dat is een gebouw waar gelovige mensen samenkomen! Het kan ook voorkomen, dat men aan

Nadere informatie

De Nieuwe Bijbelvertaling

De Nieuwe Bijbelvertaling De bijbel als geloofsdocument laat de teksten uit de Bijbel opnieuw spreken. Veel mensen lezen dagelijks in de Bijbel. Het is voor hen de dragende kracht van het bestaan, een bron van inspiratie, de goddelijke

Nadere informatie

God verlost Israël van de Amalekieten.

God verlost Israël van de Amalekieten. Verhalen uit het Oude Testament 30 God verlost Israël van de Amalekieten. Bijbelgedeelte: Exodus 17:8-16 Hoofdthema s God is Heerser (Hij heeft de volledige controle over alles, altijd) God is almachtig

Nadere informatie

Op de eerste en de laatste pagina s vindt u overdenkingen bij de twee begrippen die we aan dit leesplan hebben meegegeven: ik en hij.

Op de eerste en de laatste pagina s vindt u overdenkingen bij de twee begrippen die we aan dit leesplan hebben meegegeven: ik en hij. De veertigdagentijd is voor veel mensen een tijd van bezinning. Hoe leef ik? Wie ben ik? Maak ik bewust tijd voor stilte? Of word ik geleefd door mijn gewoontes en dagelijkse bezigheden? Wat betekent het

Nadere informatie

Nieuws om door te geven

Nieuws om door te geven Nieuws om door te geven Info 161 Haarlem, 24 september 2015 Inhoud 1. De Samenleesbijbel: Een nieuwe manier om samen met kinderen de Bijbel te lezen 2. Debijbel.nl is vernieuwd 3. Drieduizend bijbels voor

Nadere informatie

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Bijbel voor Kinderen presenteert DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL

RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL Bijbel voor Kinderen presenteert RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 1. Les 1 - De oorsprong van de Bijbel. In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 1. Les 1 - De oorsprong van de Bijbel. In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 1 Les 1 - De oorsprong van de Bijbel In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Deze bijbelstudies zijn vooral bedoeld voor jongeren van 11

Nadere informatie

J.E. van den Brink. www.rhemaprint.nl

J.E. van den Brink. www.rhemaprint.nl Copyright 2016 Rhemaprint Brief aan de Galaten / J.E. van den Brink Ondertitel: Leven in vrijheid door de Geest Uitgave: Rhemaprint, Ridderkerk ISBN-13: 978-90-6261-549-0 NUR 707 Trefw.: Geloofsopbouw

Nadere informatie

RUTH: EEN LIEF- DESVERHAAL

RUTH: EEN LIEF- DESVERHAAL Online Bijbel voor kinderen presenteert RUTH: EEN LIEF- DESVERHAAL Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig

Nadere informatie

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR Geef Gods beloften voor jou nooit op! MIRANDA TOLLENAAR Geef nooit op! Tollenaar, Miranda ISBN 978-90-6353-630-5 NUR 713 Boekverzorging: Studio Vrolijk, Margreet Kattouw De bijbelteksten in deze uitgave

Nadere informatie

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1 2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1! " #$% & #& '$' '& + ()" *% $, $ -% 1 H. Jagersma en M. Vervenne, Inleiding in het Oude Testament, Kampen, 1992. J. Bowker, Het verhaal

Nadere informatie

Verder op weg met Jezus

Verder op weg met Jezus Verder op weg met Jezus Heel goed besef ik de onafheid en de onvolmaaktheid van wat ik geschreven heb. Er is nog zoveel meer te vertellen over Jezus Christus. Er is nog zoveel meer over Hem te weten en

Nadere informatie

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer Nieske Selles-ten Brinke Jouw reis door de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Onder de naam Jes! Junior verschijnen boeken voor kinderen tot twaalf jaar. Jes! Junior is een imprint

Nadere informatie

Terug naar de Essentie

Terug naar de Essentie 40-dagendagboek Terug naar de Essentie De gemeente als beweging van de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

Kom tot ons, de wereld wacht. Kalender voor Advent en Kerst 2013

Kom tot ons, de wereld wacht. Kalender voor Advent en Kerst 2013 Kalender voor Advent en Kerst 2013 Kom tot ons, de wereld wacht Deze adventskalender heeft de vorm van een wereldbol. Want Jezus is de Redder voor de hele wereld. De meeste voorouders van Jezus kwamen

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

DE WONDEREN VAN JEZUS

DE WONDEREN VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE WONDEREN VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Tieners, een vergeten groep? Wil van Nus

Tieners, een vergeten groep? Wil van Nus Tieners, een vergeten groep? Wil van Nus Tieners over wie hebben we het eigenlijk? Tieners: - Van Dale: iemand tussen de 10 en 20 jaar - alternatief: puber, jeugdige, bakvis -> Iemand tussen de 10 en 13

Nadere informatie

hema: Groeien in liefde en tederheid

hema: Groeien in liefde en tederheid Naam: Datum: hema: T 1. Wat is echte vriendschap? Schrijf woorden of korte zinnen naast elke pijl. Denk aan deze elementen: Je hebt het gevoel dat je van iemand houdt, het gevoel dat je je goed voelt bij

Nadere informatie

Maak kennis met de Bijbel in Gewone Taal Toelichting bij Powerpoint presentatie

Maak kennis met de Bijbel in Gewone Taal Toelichting bij Powerpoint presentatie Maak kennis met de Bijbel in Gewone Taal Toelichting bij Powerpoint presentatie Bent u enthousiast over de Bijbel in Gewone Taal en wilt u anderen met deze vertaling laten kennismaken? Dan kunt u een presentatie

Nadere informatie

Handreiking bij een spirituele zoektocht.

Handreiking bij een spirituele zoektocht. Handreiking bij een spirituele zoektocht. Deze handreiking hoort bij: Oud- en nieuw- katholiek. De spirituele zoektocht van die andere katholieken. Door Joris Vercammen. Valkhof pers 2011. Het boek is

Nadere informatie

INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? Hoe kun je de Bijbel lezen? Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17

INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? Hoe kun je de Bijbel lezen? Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17 INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? 9 2. Hoe kun je de Bijbel lezen? 13 3. Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17 4. 21 dagen bijbellezen 21 5. Belangrijke mensen in de Bijbel 47 6. Waar

Nadere informatie

N I E U W S O M D O O R T E G E V E N INFO /1

N I E U W S O M D O O R T E G E V E N INFO /1 N I E U W S O M D O O R T E G E V E N INFO 171 2016/1 Inhoud 1. Een Groene Bijbel dankzij recycle-actie vrijwilligers NBG 2. Bijbelblad Alef bestaat één jaar 3. Illustraties uit Samenleesbijbel beschikbaar

Nadere informatie

Fundamenten van het Christelijk geloof. Deel 2: Omgang met God -Kringleidershandleiding-

Fundamenten van het Christelijk geloof. Deel 2: Omgang met God -Kringleidershandleiding- Fundamenten van het Christelijk geloof Deel 2: Omgang met God -Kringleidershandleiding- Beste kringleider, Hieronder vind je per hoofdstuk een aantal aanvullende gedachten bij het kringmateriaal Fundamenten

Nadere informatie

Genesisexodusleviticusnumerideuter onomiumjozuarechtersruthsamuëlko ningenkroniekenezranehemiaesterjo bpsalmenspreukenpredikerhoogliedj

Genesisexodusleviticusnumerideuter onomiumjozuarechtersruthsamuëlko ningenkroniekenezranehemiaesterjo bpsalmenspreukenpredikerhoogliedj Genesisexodusleviticusnumerideuter onomiumjozuarechtersruthsamuëlko ningenkroniekenezranehemiaesterjo bpsalmenspreukenpredikerhoogliedj Lesbrief bij expositie: Het boek der Boeken esajajeremiaklaagliederenezechiëlda

Nadere informatie

Wat betekent SEPA voor uw steun aan ons? Het betalingsverkeer. in Nederland verandert

Wat betekent SEPA voor uw steun aan ons? Het betalingsverkeer. in Nederland verandert Wat betekent SEPA voor uw steun aan ons? Het betalingsverkeer in Nederland verandert Het betalingsverkeer in Nederland verandert SEPA (Single Euro Payments Area) komt eraan. Het is de nieuwe Europese manier

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 8-12 jarigen Lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Ilja Witte en Judith Maarsen Mei 2007Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling HET BOEK

Nadere informatie

WACHTEN: leren de klok te negeren

WACHTEN: leren de klok te negeren WACHTEN: leren de klok te negeren EEN BEGIN We houden niet van wachten. Wachten is het vacuüm tussen waar we zijn en waar we willen zijn. In onze Westerse cultuur proberen het wachten zoveel mogelijk uit

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Thema: In kruiken en kannen (2 Koningen 4:1-7)

Thema: In kruiken en kannen (2 Koningen 4:1-7) Liturgie aangepaste dienst Baflo, 28-09-14 om 14.30 uur Thema: In kruiken en kannen (2 Koningen 4:1-7) Welkom en mededelingen a. Opw. 334 Heer, uw licht en uw liefde schijnen b. Opw. 88 Een rivier vol

Nadere informatie

AANTEKENINGEN WAAROM WERD GOD EEN MENS?

AANTEKENINGEN WAAROM WERD GOD EEN MENS? AANTEKENINGEN Alles draait om de visie op Jezus Christus. Door de eeuwen heen is er veel discussie geweest over Jezus. Zeker na de Verlichting werd Hij zeer kritisch bekeken. De vraag is waar je je op

Nadere informatie

Serieus ingevulde enquetes: 32 17 mannen, 15 vrouwen waaronder 15 voorlezers

Serieus ingevulde enquetes: 32 17 mannen, 15 vrouwen waaronder 15 voorlezers Serieus ingevulde enquetes: 32 17 mannen, 15 vrouwen waaronder 15 voorlezers Eerste indruk Wanneer vielen de lezingen uit de Naardense Bijbel u op 0 Ik heb er eigenlijk nooit iets van gemerkt 1 Ik had

Nadere informatie

Lees mee! Dagboekje voor de Bijbel10daagse. post Postbus 620, 2003 rp Haarlem. t 023-514 61 46. f 023-534 20 95. e

Lees mee! Dagboekje voor de Bijbel10daagse. post Postbus 620, 2003 rp Haarlem. t 023-514 61 46. f 023-534 20 95. e post Postbus 620, 2003 rp Haarlem t 023-514 61 46 f 023-534 20 95 e info@bijbelgenootschap.nl i www.bijbelgenootschap.nl bank 26 63 80 808 of 22939 Lid van de United Bible Societies Lees mee! Dagboekje

Nadere informatie

wie ben k? Ik ben... Samen aan de slag met de Ik ben teksten van Jezus

wie ben k? Ik ben... Samen aan de slag met de Ik ben teksten van Jezus wie ben k? Ik ben... Samen aan de slag met de Ik ben teksten van Jezus COLOFON ISBN 9789033832932 NUR 224 WIE BEN IK? 2015 Ark Media Donauweg 4, 1043 AJ Amsterdam www.arkmedia.nl Geschreven door Nieske

Nadere informatie

Pastoraat wat is dat?

Pastoraat wat is dat? Pastoraat wat is dat? Eigenlijk best een lastige vraag! Pastoraat daar zijn heel veel dikke boeken over geschreven. Maar na het lezen weet je het soms nog niet!? Daarom mogen jullie een paar minuten daar

Nadere informatie

Evelien Bos-de Greef en Ruben Vlot

Evelien Bos-de Greef en Ruben Vlot Evelien Bos-de Greef en Ruben Vlot Uitgeverij Jes! Zoetermeer Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC ) draagt. Bij dit papier is het

Nadere informatie

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen.

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen. JaTov 1 Inhoud Wat is Jatov? 5 Wat betekent Jatov? 6 Voor jou 8 1. Het doel 10 2. De Bijbel 16 3. Wat is zonde? 22 4. FF Checken 28 5. Redding 30 6. Geloof 36 7. Vergeving 42 8. FF Checken 48 9. Bidden

Nadere informatie

Bijbelstudie. Materiaal voor een bespreking van het Onzevader in de Bijbel in Gewone Taal

Bijbelstudie. Materiaal voor een bespreking van het Onzevader in de Bijbel in Gewone Taal Bijbelstudie Materiaal voor een bespreking van het Onzevader in de Bijbel in Gewone Taal R Het Onzevader in gewone taal Materiaal voor een bespreking van het Onzevader in de Bijbel in Gewone Taal Tekst:

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen.

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen. Joh. 4, 13-15 Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen, zei Jezus, 14 maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

JEZUS DE GEWELDIGE LERAAR

JEZUS DE GEWELDIGE LERAAR JEZUS DE GEWELDIGE LERAAR Bijbel voor Kinderen presenteert Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

SAMUËL, DIENAAR VAN GOD

SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Bijbel voor Kinderen presenteert SAMUËL, DIENAAR VAN GOD Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

PIONIER. Turkije: de oogst is groot!

PIONIER. Turkije: de oogst is groot! WWW.CAMAZENDING.NL PIONIER Turkije: de oogst is groot! Oktober 2018 Als we door de ogen van Christus naar OOGSTEN IN TURKIJE In het Nieuwe Testament lezen we dat Paulus gepreekt heeft in Turkije en er

Nadere informatie

Schakelbrief - de bijlage

Schakelbrief - de bijlage PROTESTANTSE KERK WIJCHEN/LEUR/BATENBURG 3 april 2016 Inhoud: Gebed Musical Ruth uitspraak bijbelse namen Syrië en Christenen Naar de toekomst toe leren Nadenkertje Stilleven NA AANSLAGEN IN BRUSSEL Almachtige

Nadere informatie

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Bijbel voor Kinderen presenteert JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold

Nadere informatie

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015 Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71 dinsdag 2 juni 2015 1 ev. Johannes tot nu toe 1:1-18 Jezus is het Woord: bij God en zelf God 1:19-52 Jezus is het Lam van God discipelen volgen Hem

Nadere informatie

De evangeliën en hun betrouwbaarheid

De evangeliën en hun betrouwbaarheid De evangeliën en hun betrouwbaarheid blok F - nivo 3 - avond 3 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugblik en intro 19.20 Discussie: het evangelie van Judas 19.30 Historisch betrouwbaar?

Nadere informatie

JEZUS GENEEST EEN BLINDE BEDELAAR

JEZUS GENEEST EEN BLINDE BEDELAAR Bijbel voor Kinderen presenteert JEZUS GENEEST EEN BLINDE BEDELAAR Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is:

Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Uitleg voor kinderen die gevormd willen worden. Voordat je informatie krijgt over het vormsel zelf is het wel handig om te weten wat een symbool is: Een symbool is iets wat je helpt herinneren of je in

Nadere informatie

Bijbelstudie lessen voor 8-12 jaar

Bijbelstudie lessen voor 8-12 jaar Deze handleiding is van Bijbelstudie lessen voor 8-12 jaar Gebruikte Bijbelvertaling HET BOEK Lessen zijn oorspronkelijk geschreven als dagelijkse Bijbelstudie tijdens een GO KIDS zendingsreis naar Roemenië.

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

In gesprek met God. In gesprek met God. In gesprek met God. m n. Marlies Medema & Agnes Huizenga

In gesprek met God. In gesprek met God. In gesprek met God. m n. Marlies Medema & Agnes Huizenga Voelt bidden voor jou soms als het doen van een lange reeks verzoekjes aan God? Mis je inspiratie om met God in gesprek te gaan? Dit werkboekje geeft je handvatten om je gesprekken met God eens over een

Nadere informatie

PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED

PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Bijbel voor Kinderen presenteert PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Door onze keuze is er een breuk tussen God en mens.

Door onze keuze is er een breuk tussen God en mens. Probleem: breuk tussen en mens Door onze keuze is er een breuk tussen en mens. maakte de mens omdat Hij een vriend wilde. Hij wilde aanhoudend contact met de mens. Hij gaf de mens een verrassend mooi leven.

Nadere informatie

Volgens Henk Kuindersma (lector religieuze educatie) heeft de jongerencoach drie rollen die belangrijk zijn om dit doel te kunnen bereiken:

Volgens Henk Kuindersma (lector religieuze educatie) heeft de jongerencoach drie rollen die belangrijk zijn om dit doel te kunnen bereiken: Als je 't mij vraagt Leeftijd: 12-16, 16+ Soort bijeenkomst: club, catechese Soort werkvorm: heel programma Thema: Geloven en spiritualiteit Tijdsduur: 1 uur 30 min. Petje op petje af, petje op petje af

Nadere informatie

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf?

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? Les 5 - Redding Vier feiten die je moet kennen om het Evangelie goed te begrijpen In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? In

Nadere informatie

Boek voor beginnende Bijbellezers. Wegwijs. in de Bijbelboodschap. Nieuwe Testament. Arthur Hale en Jan Koert Davids

Boek voor beginnende Bijbellezers. Wegwijs. in de Bijbelboodschap. Nieuwe Testament. Arthur Hale en Jan Koert Davids Boek voor beginnende Bijbellezers Wegwijs in de Bijbelboodschap Nieuwe Testament Arthur Hale en Jan Koert Davids Over dit boek Op een dag zag Filippus één van Jezus dienaren een reiswagen, waarin een man

Nadere informatie

Les 15 / Jezus Christus eerst

Les 15 / Jezus Christus eerst Les 15 / Jezus Christus eerst De opdracht Lees Filippenzen 2:5-8 Hoe kun je Jezus de eerste plaats geven in je leven? Er zijn zoveel dingen belangrijk in je leven: vrienden, school, een (sport)club, de

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik weet niet of het u is opgevallen, maar het trof mij dat de lezingen van vandaag vol tegenstellingen zitten: het begint al bij Jesaja 41: mensen zijn

Nadere informatie

TOELICHTING BIJBELLEESROOSTER

TOELICHTING BIJBELLEESROOSTER BIJBEL LEESROOSTER 2015 TOELICHTING BIJBELLEESROOSTER Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie