Glucose 20 % Bijsluiter 1/6

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Glucose 20 % Bijsluiter 1/6"

Transcriptie

1 Bijsluiter 1/6 Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien hebt u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker, als u aanvullende vragen hebt of bij twijfel. Dit geneesmiddel is alleen aan u voorgeschreven, geef het dus niet door aan iemand anders. Het kan schadelijk voor hen zijn, zelfs als ze dezelfde verschijnselen hebben als u. Inhoud van deze bijsluiter : 1. Wat is en waarvoor wordt het gebruikt? 2. Wat u moet weten voordat u krijgt toegediend 3. Hoe wordt toegediend? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u? 6. Aanvullende informatie, oplossing voor infusie. De werkzame stof is glucosemonohydraat. De andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn zoutzuur en water voor injecties. Registratiehouder : Clintec Benelux, Pleinlaan 5, B-1050 Brussel, België Fabrikant : Baxter S.A., Bd René Branquart 80, B-7860 Lessines, België Registratienummers :, oplossing voor infusie (250 ml) : 395 S 109 F 12., oplossing voor infusie (500 ml) : 395 S 108 F 12., oplossing voor infusie (1000 ml) : 395 S 125 F WAT IS GLUCOSE 20 % EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? Oplossing voor infusie. VIAFLEX-zakken van 250 ml, 500 ml en 1000 ml. De oplossing is bedoeld voor voeding en hydratie van cellen. Deze oplossing is aangewezen als vervangings- of onderhoudstherapie voor water en calorieën. Een dergelijke therapie is noodzakelijk : in geval van dehydratie, vooral indien die gepaard gaat met acidose; om overmatig eiwitkatabolisme in weefsels te voorkomen (zoals bij ernstige brandwonden); in geval van glycogeendepletie in de lever; indien de opname van voedsel en water moet worden beperkt (zoals in de periode vóór en na de chirurgische ingreep, of bij lever-, nier-, hart- en maag-darmstelselaandoeningen); in geval van aanhoudende diarree of aanhoudend braken of bij verhoogd vloeistofverlies (overmatig onderhuids zweten als gevolg van hevige koorts, geforceerde diurese om een verzwakte nierfunctie te herstellen). Deze oplossing is ook aangewezen bij hypoglykemie.

2 Bijsluiter 2/6 2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U GLUCOSE 20 % KRIJGT TOEGEDIEND Dien niet toe in de volgende gevallen waterintoxicatie (hyperhydratie); ernstige dehydratie; anurie; natriumdepletie (hyponatriëmie); glucosemalabsorptiesyndroom; nierinsufficiëntie; neurochirurgische ingrepen; intracraniale of intraspinale bloedingen; hyperglykemie; hypokaliëmie; levercoma. Pas goed op met Vóór gebruik moet de integriteit van de zak worden gecontroleerd : beschadigde zakken mogen niet worden gebruikt. De oplossing moet worden gecontroleerd op helderheid en de afwezigheid van zichtbare deeltjes. Een aseptische techniek moet worden toegepast om de infusie voor te bereiden (spike en injectieplaats desinfecteren en een nieuwe steriele toedieningsset gebruiken). De inloopsnelheid moet worden gecontroleerd. Vanwege het risico op ongewenste osmotische diurese moet een langzame toedieningssnelheid worden ingesteld. De toestand van de gebruikte ader moet worden gecontroleerd (geen ontsteking). Op basis van gegevens verzameld tijdens monitoring van glucosurie, acetonurie, kaliëmie en glykemie kan de parenterale aanvoer van een insuline- en kaliumsupplement worden overwogen (bij langdurige toediening wordt het aanbevolen een kaliumsupplement toe te dienen om hypokaliëmie te voorkomen). Deze oplossing moet voorzichtig worden toegediend aan diabetici. Bij langdurige parenterale behandeling of indien de toestand van de patiënt het vereist, zijn klinische monitoring en regelmatige laboratoriumonderzoeken noodzakelijk om wijzigingen van de vochtbalans, het zuur-basenevenwicht en de elektrolytenconcentraties op te sporen. In geval van natriumdepletie kan toediening van natriumvrije glucose leiden tot perifere collaps en oligurie. Langdurige toediening van deze oplossing kan leiden tot tromboflebitis die zich verspreidt vanaf de injectieplaats. De infusie van een hypertone oplossing via een perifere ader kan leiden tot irritatie of beschadiging van de ader en trombose, behalve wanneer de oplossing correct verdund is. Sterk hypertone oplossingen mogen uitsluitend worden toegediend met een centrale veneuze katheter die in een grote ader zoals de bovenste holle ader geplaatst is. Vooral bij patiënten met hartinsufficiëntie is het belangrijk dat circulatoire overbelasting voorkomen wordt. De glucosetolerantie kan verminderd zijn bij patiënten met nierinsufficiëntie. Als u nog andere geneesmiddelen neemt, gelieve ook de rubriek Gebruik van in combinatie met andere geneesmiddelen te lezen. Raadpleeg uw arts indien een van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest. Gebruik van in combinatie met voedsel en drank Niet van toepassing.

3 Bijsluiter 3/6 Zwangerschap Er bestaan geen specifieke gevallen waarin het gebruik van deze oplossing tijdens de zwangerschap niet aangewezen is. Toediening vóór en tijdens de bevalling kan bij het pasgeboren kind leiden tot hypoglykemie. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Borstvoeding Er bestaan geen specifieke gevallen waarin het gebruik van deze oplossing tijdens de zwangerschap niet aangewezen is. Toediening vóór en tijdens de bevalling kan bij het pasgeboren kind leiden tot hypoglykemie. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Niet van toepassing. Belangrijke informatie over enkele bestanddelen van Niet van toepassing. Gebruik van in combinatie met andere geneesmiddelen Vanwege het risico op pseudoagglutinatie of hemolyse mag deze oplossing niet met dezelfde infusieapparatuur worden toegediend als waarmee bloed ervoor, erna of terzelfder tijd toegediend wordt. Deze oplossingen voor infusie moeten bijzonder voorzichtig worden toegediend aan patiënten die corticosteroïden of corticotropine toegediend krijgen. Vanwege de hyperglykemische werking van deze oplossing is het mogelijk dat bij diabetici de insulinebehoefte moet worden aangepast. Het is de verantwoordelijkheid van de arts om de onverenigbaarheid van een toe te voegen geneesmiddel met te evalueren, door de oplossing te controleren op kleurverandering en/of aanwezigheid van neerslag. Ook de bijsluiter van het toe te voegen geneesmiddel moet worden geraadpleegd. Ter informatie, de volgende toe te voegen geneesmiddelen zijn onverenigbaar met : cyanocobalamine; kanamycinesulfaat; natriumnovobiocine; natriumwarfarine. Bloedtransfusies mogen niet met dezelfde infusieapparatuur worden uitgevoerd. Licht uw arts of apotheker in als u andere geneesmiddelen gebruikt of onlangs hebt gebruikt, ook als het geneesmiddelen betreft waarvoor geen voorschrift noodzakelijk is. 3. HOE WORDT GLUCOSE 20 % TOEGEDIEND? De arts is bevoegd om de oplossing voor infusie toe te dienen, en is verantwoordelijk om de dosering en de duur van de behandeling te bepalen. De patiënt mag noch de toediening stopzetten, noch de duur van de toediening bepalen.

4 Bijsluiter 4/6 Doorgaans is de dosering afhankelijk van de leeftijd, het gewicht en de klinische toestand van de patiënt alsook van het doel van de behandeling. De toegediende dosis glucose bedraagt 0,4 tot 0,9 g/kg lichaamsgewicht per uur. De toedieningssnelheid bedraagt maximaal 120 ml/uur. Hypertone oplossingen moeten via centrale intraveneuze weg worden toegediend. Wijze van gebruik en duur van de toediening Intraveneus gebruik. De oplossing wordt toegediend via een infusie in een ader (intraveneus) met behulp van een plastic slangetje, steriele apparatuur en aan de hand van een aseptische techniek (proper en kiemvrij). Het is eveneens mogelijk dat uw arts beslist u het geneesmiddel te geven via een andere toedieningsweg. De arts is bevoegd om de oplossing voor infusie toe te dienen, en is verantwoordelijk om de dosering en de duur van de behandeling te bepalen. De patiënt mag noch de toediening stopzetten, noch de duur van de toediening bepalen. Wat u moet doen als u meer van hebt gebruikt dan u zou mogen De typisch eerste symptomen van overdosering zijn een teveel aan extracellulaire vloeistof, hyperglykemie, een verlaging van het hematocriet en het hemoglobinegehalte, een daling van de elektrolytenconcentratie in het serum, de kaliumtransfer van de cel naar het extracellulaire compartiment, een verhoogde plasmaosmolariteit en hyperfosfatemie. Bij patiënten met een onbeschadigde nierfunctie kan overdosering in belangrijke of mindere mate leiden tot osmotische diurese die evenredig met de hyperosmolariteit van de toegediende oplossing gepaard gaat met een verlies aan elektrolyten, hoofdzakelijk kalium. Door een toegenomen binding van water aan hypertone glucoseoplossingen voor infusie kan overdosering in belangrijke of mindere mate leiden tot dehydratie tijdens de osmotische diurese. Dehydratie wordt gekenmerkt door een vermindering van de aanvankelijk toegenomen plasmaosmolariteit. Hierdoor kunnen het hematocriet en het hemoglobinegehalte, beide gedaald meteen na de overdosering, opnieuw hun min of meer normale waarden bereiken tijdens de diurese. Indien de diurese zich langzaam manifesteert, kunnen metabole stoornissen optreden die verband houden met de overdosering van glucose en vooral gekenmerkt worden door een verhoogde melkzuurproductie en een daling van de ph. Indien er geen diurese optreedt, kan dat leiden tot symptomen van circulatoire overbelasting, met name oedeem (waaronder longoedeem) en een groot intracellulair kaliumverlies. In geval van overdosering kan hypervolemie optreden, wat gemakkelijk kan worden behandeld met diuretica. Ook hyperglykemie kan optreden, wat symptomatisch behandeld wordt na klinische evaluatie van de toestand van de patiënt. Behandeling van overdosering Vertraging of stopzetting van de infusie kan een verergering van de tekenen als gevolg van overdosering voorkomen. In geval van een toereikende diurese Er moet een volume licht hypotone elektrolytenoplossing worden toegediend dat berekend is om de tijdens de osmotische diurese verloren hoeveelheid vloeistof en elektrolyten (vooral kalium) te vervangen. De vocht- en elektrolytenbalans alsook het zuur-basenevenwicht moeten worden gecontroleerd en gevolgd. Een geschikte basische oplossing ter vervanging van de vloeistoffen en de belangrijkste elektrolyten kan worden samengesteld op basis van de volgende formulatie per 1000 ml : Na + : ongeveer 120 mmol, K + : ongeveer 30 mmol, Cl - : ongeveer 150 mmol. Ook andere elektrolyten moeten worden vervangen om de verliezen te compenseren.

5 Bijsluiter 5/6 Stoornissen van het zuur-basenevenwicht moeten steeds worden gecorrigeerd, terwijl ook de laboratoriumwaarden regelmatig moeten worden geëvalueerd. Bij patiënten met oligurie of anurie In laatste instantie wordt peritoneale dialyse of extracorporale hemodialyse met een glucosevrije oplossing ingesteld. Wanneer een overdosis vermoed wordt of in geval van een overdosis, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts, uw apotheker of het Antigifcentrum ( ). 4. MOGELIJKE BIJWERKINGEN Zoals alle geneesmiddelen, kan bijwerkingen hebben. De toediening moet worden stopgezet in geval van bijwerkingen. Infecties en parasitaire aandoeningen Bij langdurige toediening bestaat het risico op septikemie indien geen strikt aseptische techniek toegepast wordt bij de voorbereiding van de injectie. Bloed- en lymfstelselaandoeningen Bij een te snelle toediening van een hypertone glucoseoplossing bestaat het risico op stoornissen van de ionenbalans (vooral hypokaliëmie, hypofosfatemie, hypomagnesiëmie en oedeem), diurese, hyperglykemie, glucosurie, hyperosmolair coma en flebitis. Bloedvataandoeningen Bij langdurige toediening bestaat het risico op flebitis en trombose. Perifere circulatoire collaps en oligurie kunnen worden versneld wanneer deze natriumvrije oplossing toegediend wordt aan patiënten met natriumdepletie. Algemene aandoeningen en toedieningsplaatsstoornissen Bijwerkingen kunnen optreden als gevolg van de oplossing of de wijze van toediening en omvatten koorts, infectie van de injectieplaats, veneuze trombose en flebitis die zich verspreiden vanaf de injectieplaats, extravasatie en hypervolemie, hypokaliëmie, hypofosfatemie, hypomagnesiëmie en oedeem. Om noodzakelijke maatregelen te kunnen nemen, is klinische monitoring van de patiënt vereist. Indien u tijdens of na de toediening veranderingen waarneemt in de manier waarop u zich voelt, raadpleegt u onmiddellijk uw arts of verpleegkundige. In geval er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld en die u als ernstig ervaart, informeer dan uw arts of apotheker. 5. HOE BEWAART U GLUCOSE 20 %? Buiten het bereik en uit het zicht van kinderen bewaren. Bewaren beneden 25 C. Uiterste gebruiksdatum : De uiterste gebruiksdatum staat vermeld op de kartonnen buitenverpakking na de afkorting Exp. (maand/jaar). mag niet meer worden gebruikt vanaf de laatste dag van de aangegeven maand.

6 Bijsluiter 6/6 6. AANVULLENDE INFORMATIE Neem voor alle informatie met betrekking tot dit geneesmiddel contact op met uw arts of apotheker. België : Vrije aflevering. Luxemburg : Op medisch voorschrift. Deze bijsluiter is voor het laatst herzien in augustus De datum van de goedkeuring van de bijsluiter is 24 april 2006.

Glucose 30% Samenvatting van de productkenmerken = Bijsluiter 1/6. Glucosemonohydraat 300 g Zoutzuur q.s. ph Water voor injecties q.s. ad 1000 ml.

Glucose 30% Samenvatting van de productkenmerken = Bijsluiter 1/6. Glucosemonohydraat 300 g Zoutzuur q.s. ph Water voor injecties q.s. ad 1000 ml. Samenvatting van de productkenmerken = Bijsluiter 1/6 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL, oplossing voor infusie. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Glucosemonohydraat 300 g Zoutzuur q.s. ph Water

Nadere informatie

HYPOTONAX 48 Bijsluiter 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

HYPOTONAX 48 Bijsluiter 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Bijsluiter 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS, oplossing voor infusie Watervrije glucose, natriumlactaat, kaliumchloride, magnesiumchloridehexahydraat, kaliumfosfaat, melkzuur en natriumchloride

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Glucose 5% B. Braun, oplossing voor infusie Glucose 10% B. Braun, oplossing voor infusie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1000 ml bevat: Glucose monohydraat voor

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Glucose 5% B. Braun, oplossing voor infusie Glucose 20% B. Braun, oplossing voor infusie Glucose 30% B. Braun, oplossing voor infusie Glucose

Nadere informatie

PRIMENE 10 % Bijsluiter 1/5

PRIMENE 10 % Bijsluiter 1/5 Bijsluiter 1/5 Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien hebt u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker, als u aanvullende

Nadere informatie

Natrium Chloride 0,9 %, oplossing voor infusie Natriumchloride

Natrium Chloride 0,9 %, oplossing voor infusie Natriumchloride Bijsluiter voor de patiënt Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Natrium

Nadere informatie

Glucose 20% Samenvatting van de productkenmerken = Bijsluiter 1/13

Glucose 20% Samenvatting van de productkenmerken = Bijsluiter 1/13 Samenvatting van de productkenmerken = Bijsluiter 1/13 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL, oplossing voor infusie. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Glucose (als monohydraat) 200 g/l Elke ml bevat

Nadere informatie

GLYCOPHOS concentraat voor oplossing voor intraveneuze infusie. De werkzame bestanddelen van 1 ml Glycophos komen overeen met

GLYCOPHOS concentraat voor oplossing voor intraveneuze infusie. De werkzame bestanddelen van 1 ml Glycophos komen overeen met Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen / te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker, als u nog

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Glucose 5% B. Braun, oplossing voor infusie Glucose.monohydraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Glucose 5% B. Braun, oplossing voor infusie Glucose.monohydraat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Glucose 5% B. Braun, oplossing voor infusie Glucose.monohydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Glucose 20 %, oplossing voor infusie Patiëntenbijsluiter 1/3 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Glucose 20 %, oplossing voor infusie.

Glucose 20 %, oplossing voor infusie Patiëntenbijsluiter 1/3 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Glucose 20 %, oplossing voor infusie. Patiëntenbijsluiter 1/3 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT glucose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. AQUA STEROP AQUA STEROP FLEXO Oplosmiddel voor parenteraal gebruik. Water voor injectie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. AQUA STEROP AQUA STEROP FLEXO Oplosmiddel voor parenteraal gebruik. Water voor injectie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER AQUA STEROP AQUA STEROP FLEXO Oplosmiddel voor parenteraal gebruik Water voor injectie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. THIOSULFATE DE SODIUM STEROP 1g/5 ml Oplossing voor injectie. Natriumthiosulfaat

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. THIOSULFATE DE SODIUM STEROP 1g/5 ml Oplossing voor injectie. Natriumthiosulfaat THIOSULFATE DE SODIUM STEROP BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER THIOSULFATE DE SODIUM STEROP 1g/5 ml Oplossing voor injectie Natriumthiosulfaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

DIANEAL PD1 Glucose 1,36 % / 13,6 mg/ml DIANEAL PD1 Glucose 2,27 % / 22,7 mg/ml DIANEAL PD1 Glucose 3,86 % / 38,6 mg/ml Patiëntenbijsluiter 1/5

DIANEAL PD1 Glucose 1,36 % / 13,6 mg/ml DIANEAL PD1 Glucose 2,27 % / 22,7 mg/ml DIANEAL PD1 Glucose 3,86 % / 38,6 mg/ml Patiëntenbijsluiter 1/5 Patiëntenbijsluiter 1/5 1. ALGEMENE KENMERKEN 1.1. Naam van het geneesmiddel, oplossing voor peritoneale dialyse., oplossing voor peritoneale dialyse., oplossing voor peritoneale dialyse. 1.2. Samenstelling

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL Glucose 40 g/100 ml B. Braun Vet Care oplossing voor infusie voor runderen, paarden, schapen, geiten, varkens, honden en katten 2.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NATRICLO 585 mg/10ml NATRICLO 1g/10ml NATRICLO 2g/10ml NATRICLO 3g/10ml NATRICLO 4g/20ml NATRICLO 6g/20ml Concentraat voor oplossing voor infusie Natriumchloride

Nadere informatie

NATRIUMCHLORIDE 0,9% Fresenius Kabi oplossing voor infusie

NATRIUMCHLORIDE 0,9% Fresenius Kabi oplossing voor infusie Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen / te gebruiken Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker als u aanvullende

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN ml oplossing bevat: Natriumchloride Anhydrische glucose (als glucose monohydraat, 55,0 g) ph = 4,5 ± 1,0.

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN ml oplossing bevat: Natriumchloride Anhydrische glucose (als glucose monohydraat, 55,0 g) ph = 4,5 ± 1,0. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL GLUCOSE 5 % + NaCl 0,9 % B. BRAUN, oplossing voor infusie. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1000 ml oplossing bevat: Natriumchloride Anhydrische glucose (als

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. GLUCOSE STEROP 50mg/ml Oplosmiddel voor parenteraal gebruik. Glucose

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. GLUCOSE STEROP 50mg/ml Oplosmiddel voor parenteraal gebruik. Glucose BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER GLUCOSE STEROP 50mg/ml Oplosmiddel voor parenteraal gebruik Glucose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

PARONAL I.E. PARONAL I.E.

PARONAL I.E. PARONAL I.E. P2-1/5 BIJSLUITERTEKST Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker,

Nadere informatie

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter:

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter: BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Raadpleeg uw arts of apotheker als u aanvullende vragen heeft. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft

Nadere informatie

Baxter S.A. Water voor Injecties (Viaflo) Samenvatting van de productkenmerken 1/6 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL

Baxter S.A. Water voor Injecties (Viaflo) Samenvatting van de productkenmerken 1/6 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Samenvatting van de productkenmerken 1/6 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Water voor Injecties Viaflo, oplosmiddel voor parenteraal gebruik. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke zak bevat 100

Nadere informatie

BIJSLUITER 1. WAT IS DAFALGAN VOLWASSENEN 600 MG EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

BIJSLUITER 1. WAT IS DAFALGAN VOLWASSENEN 600 MG EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Raadpleeg uw arts of apotheker als u aanvullende vragen heeft. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Glucose 5% g/v, oplossing voor infusie Glucosemonohydraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Glucose 5% g/v, oplossing voor infusie Glucosemonohydraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Glucose 5% g/v, oplossing voor infusie Glucosemonohydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER S6.0MS0220E15

BIJSLUITER S6.0MS0220E15 BIJSLUITER 1 0004S6.0MS0220E15 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Glucose 5% g/v, oplosmiddel voor parenteraal gebruik Glucose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Glucose 5% B. Braun Mini-Plasco, oplossing voor injectie Glucose monohydraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Glucose 5% B. Braun Mini-Plasco, oplossing voor injectie Glucose monohydraat 1/5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Glucose 5% B. Braun Mini-Plasco, oplossing voor injectie Glucose monohydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

Clinimix Patiëntenbijsluiter 1/13. Clinimix N9G15E Stikstof (N) : 9 g/l (5,5 % aminozuren met elektrolyten) / Glucose (G) 15 % met calcium

Clinimix Patiëntenbijsluiter 1/13. Clinimix N9G15E Stikstof (N) : 9 g/l (5,5 % aminozuren met elektrolyten) / Glucose (G) 15 % met calcium Patiëntenbijsluiter 1/13 1. ALGEMENE KENMERKEN 1.1. Naam van het geneesmiddel N9G15E Stikstof (N) : 9 g/l (5,5 % aminozuren met elektrolyten) / Glucose (G) 15 % met calcium N14GE Stikstof (N) : 14 g/l

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Glucose 5% g/v, oplosmiddel voor parenteraal gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 ml oplossing bevat 50,0 mg glucose,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Natriumchloride CF 9 mg/ml, injectievloeistof (natriumchloride)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Natriumchloride CF 9 mg/ml, injectievloeistof (natriumchloride) 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS Natriumchloride CF 9 mg/ml, injectievloeistof (natriumchloride) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Glucose 5% g/v, oplossing voor infusie Glucosemonohydraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Glucose 5% g/v, oplossing voor infusie Glucosemonohydraat BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Glucose 5% g/v, oplossing voor infusie Glucosemonohydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de patiënt. Glucose 10% B. Braun, oplossing voor infusie. Glucose.monohydraat

Bijsluiter: Informatie voor de patiënt. Glucose 10% B. Braun, oplossing voor infusie. Glucose.monohydraat Bijsluiter: Informatie voor de patiënt Glucose 10% B. Braun, oplossing voor infusie Glucose.monohydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Water voor injecties Bijsluiter 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Water voor injecties, oplosmiddel voor parenteraal gebruik

Water voor injecties Bijsluiter 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Water voor injecties, oplosmiddel voor parenteraal gebruik Bijsluiter 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER, oplosmiddel voor parenteraal gebruik Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel toegediend gaat krijgen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

NaCl 0,9 % Bijsluiter 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

NaCl 0,9 % Bijsluiter 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bijsluiter 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Natriumchloride 0,9 % w/v Viaflo, oplossing voor infusie Werkzaam bestanddeel: natriumchloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. GLUCOSE STEROP 100mg/ml GLUCOSE STEROP 200mg/ml GLUCOSE STEROP 300mg/ml GLUCOSE STEROP 500mg/ml

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. GLUCOSE STEROP 100mg/ml GLUCOSE STEROP 200mg/ml GLUCOSE STEROP 300mg/ml GLUCOSE STEROP 500mg/ml BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER GLUCOSE STEROP 100mg/ml GLUCOSE STEROP 200mg/ml GLUCOSE STEROP 300mg/ml GLUCOSE STEROP 500mg/ml Oplossing voor infusie Glucose Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Vergroting van het circulerend volume bij dehydratie

Vergroting van het circulerend volume bij dehydratie 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Glucose 3,75% en natriumchloride 0,225%, infusievloeistof 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Bevat per 1000 ml: Glucose monohydraat, 41,25 g overeenkomend met Glucose

Nadere informatie

Inhoud van deze bijsluiter

Inhoud van deze bijsluiter 1/5 Lees de hele bijsluiter aandachtig door. Deze bevat belangrijke informatie over uw behandeling/ziekte. Wanneer u verdere vragen heeft of twijfelt, wendt u zich dan tot uw arts of apotheker voor meer

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Aminoven 3,5% Glucose/Elektrolytes oplossing voor infusie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Aminoven 3,5% Glucose/Elektrolytes oplossing voor infusie Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Aminoven 3,5% Glucose/Elektrolytes oplossing voor infusie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter voor de patiënt

Bijsluiter voor de patiënt Pagina 1/5 Bijsluiter voor de patiënt Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient

Nadere informatie

Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6

Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 850, omhulde tabletten 850 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

MOTILIUM 10 mg zetpillen baby s MOTILIUM 30 mg zetpillen kinderen

MOTILIUM 10 mg zetpillen baby s MOTILIUM 30 mg zetpillen kinderen Bijsluiter voor het publiek MOTILIUM Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts

Nadere informatie

NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK VOOR VRIJGIFTE, INDIEN VERSCHILLEND

NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK VOOR VRIJGIFTE, INDIEN VERSCHILLEND BIJSLUITER Glucose 5 g/100 ml B. Braun Vet Care Oplossing voor infusie voor runderen, paarden, schapen, geiten, varkens, honden en katten 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE

Nadere informatie

Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6

Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 500, omhulde tabletten 500 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK BIJ VERKOUDHEID, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Sorbitol Delalande 5g poeder voor drinkbare oplossing Sorbitol

Sorbitol Delalande 5g poeder voor drinkbare oplossing Sorbitol Pag. 1/5 18 juli 2005 Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen. Hij bevat belangrijke informatie voor uw behandeling. Indien u andere vragen heeft, indien u twijfels

Nadere informatie

Glucose 20 %, oplossing voor infusie Patiëntenbijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Glucose 20 %, oplossing voor infusie.

Glucose 20 %, oplossing voor infusie Patiëntenbijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Glucose 20 %, oplossing voor infusie. Patiëntenbijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT glucose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Natriumchloride Fresenius Kabi 100 mg/ml (10%), concentraat voor oplossing voor infusie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Natriumchloride Fresenius Kabi 100 mg/ml (10%), concentraat voor oplossing voor infusie 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Natriumchloride Fresenius Kabi 100 mg/ml (10%), concentraat voor oplossing voor infusie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Natriumchloride: 100 mg per 1 ml Een

Nadere informatie

MOTILIUM 60 mg zetpillen volwassenen

MOTILIUM 60 mg zetpillen volwassenen Bijsluiter voor het publiek MOTILIUM Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient u MOTILIUM zorgvuldig

Nadere informatie

IMPORTAL poeder voor oraal gebruik 10 g Lactitolum monohydricum

IMPORTAL poeder voor oraal gebruik 10 g Lactitolum monohydricum BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Hij bevat belangrijke informatie in verband met uw behandeling. Als u verder nog vragen heeft of twijfelt, moet

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de patiënt. Glucose 20% B. Braun, oplossing voor infusie. Glucose.monohydraat

Bijsluiter: Informatie voor de patiënt. Glucose 20% B. Braun, oplossing voor infusie. Glucose.monohydraat Bijsluiter: Informatie voor de patiënt Glucose 20% B. Braun, oplossing voor infusie Glucose.monohydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belang-rijke

Nadere informatie

De werkzame stoffen zijn acetylsalicylzuur, paracetamol en codeïnefosfaat.

De werkzame stoffen zijn acetylsalicylzuur, paracetamol en codeïnefosfaat. Publieksbijsluiter PERDOLAN COMPOSITUM - PEDIATRIE Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient

Nadere informatie

Laboratoria QUALIPHAR N.V./S.A. GRAINS DE VALS SENNA 16 mg, omhulde tabletten

Laboratoria QUALIPHAR N.V./S.A. GRAINS DE VALS SENNA 16 mg, omhulde tabletten Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Grains de vals Senna 16 mg, omhulde

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker NaCl 0,9% B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Water voor injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik 100% m/v

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Water voor injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik 100% m/v SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Water voor injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik 100% m/v 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 100 ml oplossing

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter ETOS PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

BIJSLUITER DULCOLAX PICOSULPHATE 2,5 MG ZACHTE CAPSULES

BIJSLUITER DULCOLAX PICOSULPHATE 2,5 MG ZACHTE CAPSULES BIJSLUITER DULCOLAX PICOSULPHATE 2,5 MG ZACHTE CAPSULES Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin

Nadere informatie

NaCl 0,9 % + Glucose 5 % Bijsluiter 1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

NaCl 0,9 % + Glucose 5 % Bijsluiter 1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bijsluiter 1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NaCl 0,9 % w/v + Glucose 5 % w/v Viaflo, oplossing voor infusie Werkzame bestanddelen: natriumchloride en glucose Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Natriumchloride 5,85%, concentraat voor oplossing voor infusie. Natriumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Natriumchloride 5,85%, concentraat voor oplossing voor infusie. Natriumchloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Natriumchloride 5,85%, concentraat voor oplossing voor infusie Natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

PRIMENE 10 % Deel IB1 1/5

PRIMENE 10 % Deel IB1 1/5 Deel IB1 1/5 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING g/l L-Isoleucine 6,70 L-Leucine 10,0 L-Valine 7,60 L-Lysine 11,0 L-Methionine 2,40 L-Fenylalanine 4,20 L-Treonine

Nadere informatie

Inhoud van deze bijsluiter

Inhoud van deze bijsluiter PICOLAXINE 5mg, tabletten Bijsluiter - Page 1 sur 5 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin

Nadere informatie

APO 4-02 SPC Voorraadproducten

APO 4-02 SPC Voorraadproducten APO 4-02 SPC Voorraadproducten Apotheek Catharina Ziekenhuis SPC Voorraadproducten Natriumchloride infusievloeistof 3% zak 500ml 1. Naam van het geneesmiddel Natriumchloride infusievloeistof 3% zak 500ml

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Natriumchloride 0,9%, oplossing voor intraveneuze infusie.

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Natriumchloride 0,9%, oplossing voor intraveneuze infusie. SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Natriumchloride 0,9%, oplossing voor intraveneuze infusie. 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Bevat per 1000 ml: Natriumchloride

Nadere informatie

Baxter B.V. Deel IB1 1/9

Baxter B.V. Deel IB1 1/9 Deel IB1 1/9 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 200 g glucose watervrij per 1000 ml water voor injectie (20 % Glucose). Voor de volledige lijst van hulpstoffen,

Nadere informatie

Summary of Product Characteristics / 1 van 6

Summary of Product Characteristics / 1 van 6 1.31.1 Summary of Product Characteristics 1.3.1.1 / 1 van 6 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL.. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING bevat 74,6 mg (=1 mmol) per ml. bevat 100 mg (=1,34 mmol) per ml.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aminoven 5% oplossing voor infusie Aminoven 10% oplossing voor infusie Aminoven 15% oplossing voor infusie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Aminoven 5% oplossing voor infusie Aminoven 10% oplossing voor infusie Aminoven 15% oplossing voor infusie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Aminoven 5% oplossing voor infusie Aminoven 10% oplossing voor infusie Aminoven 15% oplossing voor infusie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Glucose 5 % + NaCl 0,3 % + KCl 0,3 % Bijsluiter 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

Glucose 5 % + NaCl 0,3 % + KCl 0,3 % Bijsluiter 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bijsluiter 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER, oplossing voor infusie Glucose, Natriumchloride, Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN PRODUCT KENMERKEN. Als energiebron indien voeding per os niet mogelijk, onvoldoende of ongewenst is.

SAMENVATTING VAN PRODUCT KENMERKEN. Als energiebron indien voeding per os niet mogelijk, onvoldoende of ongewenst is. SAMENVATTING VAN PRODUCT KENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Glucose 50%, oplossing voor infusie. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Bevat per 1000 ml: Glucose monohydraat 550 g Overeenkomend

Nadere informatie

PROSCAR 5 mg, filmomhulde tabletten (finasteride)

PROSCAR 5 mg, filmomhulde tabletten (finasteride) Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker, als u aanvullende vragen

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT. Natriumchloride 4.0 g 4.0 g Kaliumchloride 2.0 g 2.0 g

SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT. Natriumchloride 4.0 g 4.0 g Kaliumchloride 2.0 g 2.0 g Pagina 1 van 6 SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUCT 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL BIONOLYTE + glucose 5% oplossing voor infusie BIONOLYTE + glucose 10% oplossing voor infusie 2. KWALITATIEVE EN

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Hartmann B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride, natriumlactaat, kaliumchloride, calciumchloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Hartmann B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride, natriumlactaat, kaliumchloride, calciumchloride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hartmann B. Braun, oplossing voor infusie Natriumchloride, natriumlactaat, kaliumchloride, calciumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Sterofundin B, oplossing voor infusie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Sterofundin B, oplossing voor infusie Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Sterofundin B, oplossing voor infusie Lees goed de hele bijsluiter Sterofundin voordat u dit B, geneesmiddel oplossing voor gaat infusie gebruiken want er staat

Nadere informatie

Zetpillen volwassenen bevatten 500 mg paracetamol per zetpil.

Zetpillen volwassenen bevatten 500 mg paracetamol per zetpil. Publieksbijsluiter PERDOLAN VOLWASSENEN Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient u PERDOLAN

Nadere informatie

Lactulose EG 670 mg/ml, siroop Lactulose EG 670 mg/ml, siroop in zakjes Lactulose EG 10 g, poeder voor drank (zakjes)

Lactulose EG 670 mg/ml, siroop Lactulose EG 670 mg/ml, siroop in zakjes Lactulose EG 10 g, poeder voor drank (zakjes) BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u lactulose zorgvuldig te

Nadere informatie

Rhinofebryl, harde capsules

Rhinofebryl, harde capsules Pagina 1 van 6 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u "Rhinofebryl, harde

Nadere informatie

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter:

BIJSLUITER. Inhoud van deze bijsluiter: BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Klean- Prep zorgvuldig te

Nadere informatie

Flexbumin 200 g/l Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Flexbumin 200 g/l, oplossing voor infusie Humane albumine

Flexbumin 200 g/l Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Flexbumin 200 g/l, oplossing voor infusie Humane albumine Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Flexbumin 200 g/l, oplossing voor infusie Humane albumine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

1. WAT IS BISOLVON 0,2 % VERNEVELOPLOSSING EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

1. WAT IS BISOLVON 0,2 % VERNEVELOPLOSSING EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? BIJSLUITER BISOLVON 0,2% VERNEVELOPLOSSING BPI 0052-02 + PRAC Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar.

Nadere informatie

MOTILIUM 1 mg/ml suspensie voor oraal gebruik pediatrie

MOTILIUM 1 mg/ml suspensie voor oraal gebruik pediatrie Bijsluiter voor het publiek MOTILIUM Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of

Nadere informatie

BIJSLUITER. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. GLUCOTRACE 185 MBq/ml, oplossing voor injectie Fludeoxyglucose ( 18 F)

BIJSLUITER. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. GLUCOTRACE 185 MBq/ml, oplossing voor injectie Fludeoxyglucose ( 18 F) BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker GLUCOTRACE 185 MBq/ml, oplossing voor injectie Fludeoxyglucose ( 18 F) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

Glucose 5 % Bijsluiter 1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Glucose 5 %, oplossing voor infusie, 50 g/l Werkzaam bestanddeel: glucose

Glucose 5 % Bijsluiter 1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Glucose 5 %, oplossing voor infusie, 50 g/l Werkzaam bestanddeel: glucose Bijsluiter 1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER, oplossing voor infusie, 50 g/l Werkzaam bestanddeel: glucose Lees goed de hele bijsluiter voordat dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Naam van het geneesmiddel PERDOLAN COMPOSITUM volwassenen, tabletten en zetpillen

Naam van het geneesmiddel PERDOLAN COMPOSITUM volwassenen, tabletten en zetpillen Publieksbijsluiter PERDOLAN COMPOSITUM VOLWASSENEN Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Glucose 50 %, oplossing voor infusie Glucose

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Glucose 50 %, oplossing voor infusie Glucose Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Glucose 50 %, oplossing voor infusie Glucose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel toegediend krijgt want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

GYNO-DAKTARIN 200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht GYNO-DAKTARIN 1200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht

GYNO-DAKTARIN 200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht GYNO-DAKTARIN 1200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht Publieksbijsluiter GYNO-DAKTARIN capsules voor vaginaal gebruik, zacht Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Glucose 5% B. Braun, oplossing voor infusie Glucose.monohydraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Glucose 5% B. Braun, oplossing voor infusie Glucose.monohydraat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Glucose 5% B. Braun, oplossing voor infusie Glucose.monohydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

NATRIUMCHLORIDE 0,9% MACOPHARMA, OPLOSSING VOOR INFUSIE Natriumchloride

NATRIUMCHLORIDE 0,9% MACOPHARMA, OPLOSSING VOOR INFUSIE Natriumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS NATRIUMCHLORIDE 0,9% MACOPHARMA, OPLOSSING VOOR INFUSIE Natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Enterol 250 mg harde capsules Enterol 250 mg poeder voor orale suspensie Saccharomyces boulardii Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

CLINOLEIC 20% Bijsluiter 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

CLINOLEIC 20% Bijsluiter 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Bijsluiter 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS ClinOleic 20% emulsie voor infusie Geraffineerde olijfolie en geraffineerde sojaolie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Glucose 5% Fresenius Kabi, oplossing voor infusie Glucose 10% Fresenius Kabi, oplossing voor infusie glucose

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Glucose 5% Fresenius Kabi, oplossing voor infusie Glucose 10% Fresenius Kabi, oplossing voor infusie glucose Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Glucose 5% Fresenius Kabi, oplossing voor infusie Glucose 10% Fresenius Kabi, oplossing voor infusie glucose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER Rhinospray 0,118% neusspray/neusdruppels, oplossing

BIJSLUITER Rhinospray 0,118% neusspray/neusdruppels, oplossing BIJSLUITER Rhinospray 0,118% neusspray/neusdruppels, oplossing Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar.

Nadere informatie

Normacol 62% Granulaat

Normacol 62% Granulaat B p. 1/5 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Normacol 62% Granulaat zorgvuldig

Nadere informatie

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL NATRICLO 585 mg/10ml Concentraat voor oplossing voor infusie NATRICLO 1g/10ml Concentraat voor oplossing voor infusie NATRICLO 2g/10ml Concentraat voor oplossing voor infusie

Nadere informatie

Inhoud van deze bijsluiter

Inhoud van deze bijsluiter Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u REFLEXSPRAY zorgvuldig te gebruiken

Nadere informatie

Cernevit Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER

Cernevit Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER CERNEVIT, poeder voor oplossing voor injectie of voor intraveneuze infusie Retinolpalmitaat, cholecalciferol, DL -tocoferol, ascorbinezuur, cocarboxylasetetrahydraat,

Nadere informatie

OTRIVINE ANTI-RHINITIS SINE CONSERVANS 1 neusspray, oplossing OTRIVINE ANTI-RHINITIS SINE CONSERVANS 0,5 neusspray, oplossing

OTRIVINE ANTI-RHINITIS SINE CONSERVANS 1 neusspray, oplossing OTRIVINE ANTI-RHINITIS SINE CONSERVANS 0,5 neusspray, oplossing BIJSLUITER Lees Inhoud de van hele deze bijsluiter: aandachtig door alvorens u het geneesmiddel gebruikt. Deze bijsluiter bevat 1. Wat belangrijke is Otrivine Anti-Rhinitis informatie betreffende Sine

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Mylan 500 mg tabletten Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Mylan 500 mg tabletten Paracetamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Paracetamol Mylan 500 mg tabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, oogdruppels chlooramfenicol

Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, oogdruppels chlooramfenicol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, chlooramfenicol Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Glucose 10% g/v, oplossing voor infusie Glucosemonohydraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Glucose 10% g/v, oplossing voor infusie Glucosemonohydraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Glucose 10% g/v, oplossing voor infusie Glucosemonohydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

STEOCAR 500 mg, bruistabletten STEOCAR FORTE 1000 mg, bruistabletten

STEOCAR 500 mg, bruistabletten STEOCAR FORTE 1000 mg, bruistabletten Blz. : 1/6 BIJSLUITERTEKST Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u STEOCAR

Nadere informatie

Glucose 10 % Bijsluiter 1/10 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER. Glucose 10 %, oplossing voor infusie, 100 g/l Werkzaam bestanddeel: glucose

Glucose 10 % Bijsluiter 1/10 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER. Glucose 10 %, oplossing voor infusie, 100 g/l Werkzaam bestanddeel: glucose Bijsluiter 1/10 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER, oplossing voor infusie, 100 g/l Werkzaam bestanddeel: glucose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel toegediend gaat krijgen want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Urfamycine 500 mg poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Urfamycine 750 mg poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Thiamfenicol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie