International Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten. Share the Expertise

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "International Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten. Share the Expertise"

Transcriptie

1 International Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten Share the Expertise

2

3 International Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten In het najaar van 2013 organiseert Loyens & Loeff opnieuw een International Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten, in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. Tijdens de International Tax Mastercourse verdiept u zich in juist die onderwerpen waarmee u als bedrijfsfiscalist binnen een internationale onderneming dagelijks te maken hebt. Er wordt dan ook bijzondere aandacht besteed aan grensoverschrijdende situaties. Een belangrijk onderdeel vormen onze buitenlandmodules over Azië, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland. Na de International Tax Mastercourse gaat geen zee u dan ook meer te hoog. Kennis op topniveau Als bedrijfsfiscalist binnen een internationale onderneming wordt veel van u verwacht. Op basis van uw advies worden immers strategische beslissingen genomen over de grensoverschrijdende activiteiten van de onderneming. Niet alleen uw kennis over de Nederlandse praktijk moet van topniveau zijn, ook uw kennis over grensoverschrijdende situaties. Loyens & Loeff en Nyenrode Business Universiteit bieden u met de International Tax Mastercourse een unieke mogelijkheid om die kennis te verbreden en te verdiepen. Theorie, praktijk en actuele thema s Tijdens de International Tax Mastercourse specialiseert u zich verder in de belastingtechnische aspecten van het internationaal ondernemen. De ervaren docenten behandelen vele vraagstukken waarmee u als bedrijfsfiscalist in internationale situaties te maken krijgt. Tijdens de buitenlandmodules worden de opzet van het belastingsysteem van het bewuste land behandeld, alsmede aandachtspunten en mogelijke valkuilen voor Nederlandse ondernemingen, attentiepunten wat betreft verdragen met Nederland en fiscaal aantrekkelijke acquisitiestructuren. Onze docenten weten hierbij de brug te slaan tussen theorie en praktijk en staan uitgebreid stil bij actuele thema s. Internationale ervaring Loyens & Loeff staat bekend om haar vakkennis, diepgaande kennis van de markt en innovatieve oplossingen. De docenten van de International Tax Mastercourse zijn allen partner bij Loyens & Loeff en/of hoogleraar. Zij hebben niet alleen ruime educatieve en wetenschappelijke ervaring, maar hebben ook hun sporen in de praktijk verdiend en begrijpen de werkzaamheden van de bedrijfsfiscalist. De landenmodules worden bovendien verzorgd door Nederlandse fiscalisten die werkzaam zijn op het Loyens & Loeff-kantoor in het desbetreffende land. Zij kennen de praktijk van Nederlandse ondernemingen die internationaal opereren én weten welke zaken belangrijk zijn met betrekking tot het land van hun expertise.

4 Netwerk De Tax Mastercourses van Loyens & Loeff zijn inmiddels een begrip. Ieder jaar vindt in het voorjaar een Tax Mastercourse met nationale focus plaats, en in het najaar een International Tax Mastercourse. De Tax Mastercourses bieden u niet alleen een intellectuele uitdaging, maar ook de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten en zo uw netwerk te vergroten. Programma, kosten & locatie Het programma van de International Tax Mastercourse is vernieuwd en zeer efficiënt ingericht, zodat de totale duur bestaat uit twee bijeenkomsten van twee dagen: 1 en 2 oktober, en 30 en 31 oktober Het volgen van de International Tax Mastercourse neemt minder tijd in beslag dan voorheen, het aantal lesuren is echter nagenoeg gelijk gebleven. Deze scherpere indeling van het programma heeft ook invloed op de prijs. Deelname aan de International Tax Mastercourse kost 3.895,- excl. btw. Hierbij zijn inbegrepen cursusmateriaal, hotelovernachting, ontbijt, lunch en diner. De bijeenkomsten vinden plaats op Nyenrode en in het Hilton Royal Parc Soestduinen, waar u tevens dineert en overnacht. Om de kwaliteit van de opleiding te garanderen en interactie te stimuleren, werken wij met groepen van maximaal vijfentwintig deelnemers. Aanmelden Meld u vóór 30 juni 2013 aan via onze website: Contact Voor meer informatie over de International Tax Mastercourse kunt u contact opnemen met Arco Bobeldijk via arco.bobeldijk@loyensloeff.com of Over Loyens & Loeff Loyens & Loeff geeft hoogwaardig fiscaal en juridisch advies aan nationale en internationale ondernemingen, financiële instellingen en overheden. Door de geïntegreerde samenwerking tussen onze fiscale en juridische praktijk hebben wij een unieke en zeer solide positie in de markt opgebouwd. Met wereldwijd circa medewerkers, onder wie meer dan 900 fiscale en juridische experts, kunnen wij zowel over nationale als internationale vraagstukken effectief en efficiënt adviseren. Wij verlenen onze diensten vanuit zes Beneluxkantoren en elf vestigingen in de belangrijkste internationale financiële centra. Zo bieden wij onze cliënten - waar ook ter wereld - advies op topniveau.

5 Programma Bijeenkomst 1 Dinsdag 1 en woensdag 2 oktober 2013 Dag 1 (10:00 20:00 uur) Harmen van Dam Patrick van Oppen Hans van Ruiten Arco Bobeldijk René van der Paardt Dag 2 (08:30 17:00 uur) Michiel van Kempen Pieter de Ridder Roderik Beckers Transferpricing en business restructuring Garantievergoedingen bij leningen, immateriële vaste activa binnen concern, business restructuring Internationale LB/SV-problematiek Uitzendingen binnen concern en inhoudingsplicht, 30%-regelingen, EU-verordening inzake sociale verzekeringen Aandachtspunten concernfinanciering Onderscheid EV/VV, onzakelijke leningen, problematiek afgewaardeerde vorderingen BTW in grensoverschrijdende situaties Internationale goederentransacties, internationale dienstverlening binnen en buiten concern, internationale btw-planning Drie buitenlandmodules Verenigde Staten Azië Frankrijk Bijeenkomst 2 Woensdag 30 en donderdag 31 oktober 2013 Dag 1 (10:00 20:00 uur) Rob Cornelisse Kees van Raad Ton Stevens Raymond Luja Dennis Weber Dag 2 (8:30 17:00 uur) Marcel Buur Etienne Spierts Marieke Bakker Valutaproblematiek Hedge accounting, samenhangende waardering, functionele valuta Verdragsinterpretatie OESO-ontwikkelingen, winsttoerekening vaste inrichting, notitie fiscaal verdragsbeleid, oneigenlijk gebruik verdragen Kwalificatie buitenlandse rechtsvormen Transparantiebesluit, planning met hybride entiteiten, EU-aspecten (o.a. toepassing moeder-dochterrichtlijn) EU-aspecten voor multinationals Staatssteun (o.a. buitenlandse regelingen), CCCTB, grensoverschrijdende transacties, strijdigheid buitenlandse regelingen, strijdigheid regelingen in de vennootschapsbelasting Drie buitenlandmodules UK Duitsland Zwitserland

6 Onze docenten Arco Bobeldijk Arco Bobeldijk is partner binnen de Algemene fiscale praktijk. Arco is als hoogleraar vennootschapsbelasting tevens verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en is docent bij het PAOB en NBA. Hij is in 2009 gepromoveerd op het onderwerp Afgewaardeerde vorderingen in de vennootschapsbelasting. Arco heeft talrijke publicaties op zijn naam staan en is vaste medewerker van het Weekblad Fiscaal Recht en het Tijdschrift voor de Ondernemingsrecht Praktijk. Rob Cornelisse Rob Cornelisse is partner binnen de Algemene fiscale praktijk. Rob is hoogleraar belastingrecht, voorzitter van de leerstoelgroep belastingrecht van de Universiteit van Amsterdam en tevens verbonden aan het Amsterdam Center for Tax Law. Hij promoveerde op het proefschrift Enige fiscale aspecten van goodwill. Hij is als annotator verbonden aan het Fiscaal Weekblad FED en de BNB. Harmen van Dam Harmen van Dam is partner binnen de Algemene fiscale praktijk. Harmen doceert regelmatig aan het International Tax Center (ITC) in Leiden en het IBFD. Daarnaast doceert hij geregeld voor de NOB.

7 Raymond Luja Raymond Luja is lid van de kennisgroep Europees belastingrecht van Loyens & Loeff. Raymond is hoogleraar rechtsvergelijkend belastingrecht en vice-decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Maastricht. Hij is regelmatig gastdocent bij verschillende binnen- en buitenlandse universiteiten en spreker op seminars van onder andere de IFA en de NOB. Hans van Ruiten Hans van Ruiten is partner binnen de praktijkgroep Loonheffingen & Arbeidsrecht. Hans is annotator van Vakstudie-Nieuws en vaste medewerker van NTFR-Beschouwingen. Hij is eindredacteur en mede-auteur van Fiscale en juridische aspecten van Werknemersparticipatie (SDU, 2003). Hans spreekt regelmatig op studiebijeenkomsten en congressen. Patrick van Oppen Patrick van Oppen is partner binnen de Algemene Fiscale Praktijk. Eerder werkte hij in ons kantoor Frankfurt en leidde hij kantoor Tokio in de periode 2005 tot en met Patrick is een regelmatig spreker op seminars, onder andere op het gebied van transfer pricing.

8

9 René van der Paardt René van der Paardt, of counsel, was werkzaam in de praktijkgroep Btw, Douane en Internationale Handel. René is hoogleraar verbruiksbelastingen aan de faculteit der economische wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast doceert hij aan de Amsterdam School of Real Estate en het ITC en geeft hij diverse cursussen. René is redacteur van Highlights and Insights on European Taxation, WPNR en Bouwrecht en heeft vele artikelen over btw en overdrachtsbelasting gepubliceerd. Kees van Raad Kees van Raad, of counsel, is gespecialiseerd in internationaal en EUbelastingrecht. Kees is hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij maakt deel uit van de Global Law Faculty van de New York University Law School, is permanent visiting professor aan de Law School van Peking University (PKU) in China en bestuursvoorzitter van het ITC Leiden. Daarnaast is hij former Chairman of the Board van de European Association of Tax Law Professors en raadsheer-plaatsvervanger bij het Hof s-hertogenbosch. Ton Stevens Ton Stevens is partner binnen de Algemene fiscale praktijk. Daarnaast werkt Ton als hoogleraar internationaal belastingrecht aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Naast zijn reguliere werkzaamheden was hij vele jaren vaste Duitsland-correspondent van het Internationaal Belasting Bulletin, Nederland-correspondent van het Duitse tijdschrift IStR en auteur van talrijke artikelen over een keur van onderwerpen. Ton schreef het proefschrift Fiscale aspecten van de commanditaire vennootschap en is coauteur van een handboek inzake personenvennootschappen. Dennis Weber Dennis Weber is hoofd van de kennisgroep Europees belastingrecht van Loyens & Loeff. Dennis is tevens hoogleraar Europese Ondernemingsbelastingen aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Amsterdam Centre for Tax Law. Hij is gastdocent bij de opleiding Europese Fiscale Studies van de Erasmus Universiteit Rotterdam en bij het ITC in Leiden. Ook is hij gastdocent bij verscheidene Europese universiteiten. Dennis heeft een groot aantal artikelen geschreven over het Europese belastingrecht. Hij is daarnaast raadsheer-plaatsvervanger bij het Hof s-hertogenbosch.

10 Docenten landenmodules Marieke Bakker Marieke Bakker is partner binnen de internationale fiscale praktijk en verantwoordelijk voor de Zwitserse Loyens & Loeff-kantoren. Ze is gespecialiseerd in grensoverschrijdende fiscale planning. Marieke geeft les aan de universiteiten in Zürich en Neuchâtel bij de fiscale opleidingen. Ze was docent op het gebied van fusies en split-offs voor de Nederlandse Vereniging voor Belastingadviseurs, en werkte als research associate aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Roderik Beckers Roderik Beckers is partner binnen de Algemene fiscale praktijk. Hij geeft leiding aan ons kantoor in Parijs. Roderik spreekt regelmatig op seminars en congressen en heeft verschillende publicaties op zijn naam staan. Marcel Buur Marcel Buur is partner binnen de Algemene fiscale praktijk. Hij leidt de fiscale praktijk in ons kantoor te Londen. Marcel is docent aan de Rijksuniversiteit Leiden en bij verschillende beroepsorganisaties, zoals de NOB en de IBFD, met als onderwerpen fusies, splitsingen, reorganisaties, fiscale eenheid en structured financing. Sinds de zomer van 2010 geeft hij leiding aan ons kantoor in Londen.

11 Michiel van Kempen Michiel van Kempen leidt de fiscale praktijk in ons kantoor te New York. Hij adviseert voornamelijk internationaal actieve cliënten, private equity en investeringsfondsen op alle gebieden van internationale belastingheffing. Hij is geregeld betrokken bij internationale fiscale (her)structureringen, internationale vastgoedinvesteringen, fusies en overnames en structured finance transacties. Pieter de Ridder Pieter de Ridder is partner binnen de Algemene fiscale praktijk. Pieter werkt sinds 1991 in Azië. Hij geeft leiding aan ons kantoor in Singapore en is één van de weinige echte regionale fiscale experts in Azië. Pieter is gekwalificeerd om over Singaporees fiscaal recht te adviseren en is gastdocent aan de Singapore Management University. Hij is vice-voorzitter van de Singapore-afdeling van de IFA en voorzitter van de fiscale commissie van de IPBA. Hij heeft publicaties geschreven over Aziatische fiscale aspecten en is lid van de hoofdredactie van het Asia Pacific Tax Bulletin. Etienne Spierts Etienne Spierts is partner binnen de Algemene fiscale praktijk en gaf tot 2012 leiding aan ons kantoor in Frankfurt. Hij geeft regelmatig lezingen en heeft verschillende artikelen over Europese en internationale fiscale onderwerpen gepubliceerd. Hij is Nederland-correspondent voor de Duitse fiscale tijdschriften Internationales Steuerrecht en Internationale Wirtschafts-Briefe en vaste medewerker bij enkele jaarlijkse congressen, waaronder het Internationale Steuerseminar in Sankt Moritz (Zwitserland).

12 Amsterdam Arnhem Aruba Brussel Curaçao Dubai Eindhoven Genève Hong Kong Londen Luxemburg New York Parijs Rotterdam Singapore Tokio Zürich NE-ITM Share the Expertise

Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten. Share the Expertise

Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten. Share the Expertise Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten Share the Expertise Tax Mastercourse Loyens & Loeff Tax Mastercourse On top of tax In het voorjaar van 2014 organiseert Loyens & Loeff voor de zesde keer de Tax

Nadere informatie

Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten. Share the Expertise

Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten. Share the Expertise Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten Share the Expertise Tax Mastercourse Loyens & Loeff Tax Mastercourse On top of tax In het voorjaar van 2015 organiseert Loyens & Loeff voor de zevende keer de

Nadere informatie

Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten. Share the Expertise

Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten. Share the Expertise Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten Share the Expertise Tax Mastercourse Loyens & Loeff Tax Mastercourse On top of tax In het voorjaar van 2016 organiseert Loyens & Loeff voor de achtste keer de

Nadere informatie

Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten

Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten Tax Mastercourse Loyens & Loeff Tax Mastercourse On top of tax In het voorjaar van 2013 organiseert Loyens & Loeff voor de vijfde keer de Tax Mastercourse voor

Nadere informatie

Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten. Share the Expertise

Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten. Share the Expertise Tax Mastercourse voor bedrijfsfiscalisten Share the Expertise Tax Mastercourse Loyens & Loeff Tax Mastercourse On top of tax In het voorjaar van 2017 organiseert Loyens & Loeff voor de negende keer de

Nadere informatie

Share* the expertise...

Share* the expertise... Share* the expertise... Kantoren BENELUX Ton Mertens is partner binnen de praktijkgroep Loonheffingen & Arbeidsrecht. Hij doceert aan de Universiteit van Amsterdam. Ton spreekt regelmatig op congressen.

Nadere informatie

Profiel. Share the Expertise

Profiel. Share the Expertise Share the Expertise Dankzij onze full-service praktijk, specifieke sectorbenadering en diepgaande kennis van de markt, begrijpen onze adviseurs precies waaraan u behoefte heeft. Onze kracht Juridisch en

Nadere informatie

Fiscale compliance. Loyens & Loeff. Fiscale compliance

Fiscale compliance. Loyens & Loeff. Fiscale compliance Fiscale compliance Loyens & Loeff Fiscale compliance Fiscale compliance Loyens & Loeff Fiscale en maatschappelijke ontwikkelingen Belastingwetgeving wordt steeds ingewikkelder. Bovendien legt de politieke

Nadere informatie

MASTERCOURSE BEDRIJFSFISCALISTEN

MASTERCOURSE BEDRIJFSFISCALISTEN MASTERCOURSE BEDRIJFSFISCALISTEN FISCAAL ECONOMISCH INSTITUUT B.V. ERASMUS UNIVERSITEIT ROTTERDAM MASTERCOURSE BEDRIJFSFISCALISTEN INTRODUCTIE Het Fiscaal Economisch Instituut B.V. heeft een MasterCourse

Nadere informatie

Wetgeving voor accountantsorganisatie van OOB s Verplichte kantoorroulatie (ingangsdatum: 1 januari 2016) en scheiding van controle en advies (einde

Wetgeving voor accountantsorganisatie van OOB s Verplichte kantoorroulatie (ingangsdatum: 1 januari 2016) en scheiding van controle en advies (einde Wetgeving voor accountantsorganisatie van OOB s Verplichte kantoorroulatie (ingangsdatum: 1 januari 2016) en scheiding van controle en advies (einde overgangstermijn: 31 december 2014). Gevolgen voor Organisaties

Nadere informatie

Post-Master Indirecte Belastingen 2017

Post-Master Indirecte Belastingen 2017 Post-Master Indirecte Belastingen 2017 WELKOM BIJ EFS, ERASMUS UNIVERSITY ROTTERDAM Europese Fiscale Studies (EFS) is een samenwerking van de secties fiscaal recht en fiscale economie van de Erasmus Universiteit

Nadere informatie

Team Private Clients. Moving forward by planning ahead

Team Private Clients. Moving forward by planning ahead Team Private Clients Moving forward by planning ahead Team Private Clients De optimale uitkomst Voor de vermogende particulier is het niet eenvoudig om het hoofd te bieden aan de nationale en internationale

Nadere informatie

BENELUX AMSTERDAM ROTTERDAM BRUSSEL

BENELUX AMSTERDAM ROTTERDAM BRUSSEL Profiel Geïntegreerd juridisch en fiscaal advies Loyens & Loeff is een onafhankelijke internationale dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen

Nadere informatie

Mediation. Het speelveld vergroten. Profiel Loyens & Loeff. Kantoren

Mediation. Het speelveld vergroten. Profiel Loyens & Loeff. Kantoren Kantoren Contact BENELUX AMSTERDAM 1) Fred. Roeskestraat 100 1076 ED Amsterdam Telefoon +31 20 578 57 85 Fax +31 20 578 58 00 André van der Kolk Of counsel E andre.van.der.kolk@loyensloeff.com T +31 10

Nadere informatie

BENELUX AMSTERDAM ROTTERDAM BRUSSEL

BENELUX AMSTERDAM ROTTERDAM BRUSSEL Profiel Geïntegreerd juridisch en fiscaal advies Loyens & Loeff is een onafhankelijke internationale dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen

Nadere informatie

BENELUX AMSTERDAM BRUSSEL LUXEMBURG

BENELUX AMSTERDAM BRUSSEL LUXEMBURG Team Pensioenfondsen Integraal maatwerk Pensioenfondsen en hun uitvoeringsorganisaties bevinden zich in een snel veranderende omgeving. Steeds meer zijn ze betrokken bij complexe, internationale investeringsstructuren,

Nadere informatie

Ondernemen in China: Minimizing Risk / Maximizing Profit

Ondernemen in China: Minimizing Risk / Maximizing Profit UITNODIGING Ondernemen in China: Minimizing Risk / Maximizing Profit 22 Maart, 2013 Kamer van Koophandel Rotterdam Veel Nederlandse ondernemers denken na over het opzetten van een eigen vestiging in China,

Nadere informatie

werkenbijpwc.nl Of weet jij een betere plek voor het echte werk?

werkenbijpwc.nl Of weet jij een betere plek voor het echte werk? werkenbijpwc.nl Of weet jij een betere plek voor het echte werk? Wij begrijpen dat sommige van je talenten een ander podium vragen. Startende accountants en belastingadviseurs Als startend accountant

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

Tax Control voor Bestuurders

Tax Control voor Bestuurders www.esaa.nl Erasmus School of Accounting & Assurance Executive Program Tax Control voor Bestuurders Erasmus University Rotterdam Make it happen. Erasmus School of Accounting & Header Assurance Erasmus

Nadere informatie

Vragen en antwoorden verhoging btw-tarief

Vragen en antwoorden verhoging btw-tarief Vragen en antwoorden verhoging btw-tarief Onlangs is een wetswijziging aangenomen waardoor het algemene btw-tarief in Nederland van 19% naar 21% zal worden verhoogd. In de praktijk leidt dit tot verschillende

Nadere informatie

Belastingplicht overheidsondernemingen

Belastingplicht overheidsondernemingen Belastingplicht overheidsondernemingen Gered door de vrijstellingen? Marcel Buur marcel.buur@loyensloeff.com Vrijstellingen - inleiding Van vrijgesteld, tenzij naar belastingplichtig, tenzij Tenzij vormgegeven

Nadere informatie

Automotive Seminar 2014. Amsterdam, 6 november 2014

Automotive Seminar 2014. Amsterdam, 6 november 2014 Automotive Seminar 2014 Amsterdam, 6 november 2014 Programma Patrick van Oppen Maarten kleine Kalvenhaar Michiel Langezaal & Joost Hoffman Niels Muller Opening & Autogerelateerde Belastingen De toekomst

Nadere informatie

Masterclass arbeidsrecht

Masterclass arbeidsrecht & Masterclass arbeidsrecht U weet zelf als geen ander hoezeer het arbeidsrecht in beweging is. De regelgeving wordt telkens complexer en lang bestaande uitgangspunten blijken niet meer zeker. Toch wordt

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

Corporate transacties

Corporate transacties Corporate transacties Corporate transacties Onze corporate transactiepraktijk is internationaal erkend door toonaangevende gidsen zoals de European Legal 500, de PLC Cross Border M&A en de Global Counsel

Nadere informatie

MASTERCLASS ADVANCED FINANCE & CONTROL

MASTERCLASS ADVANCED FINANCE & CONTROL MASTERCLASS ADVANCED FINANCE & CONTROL LEER JOUW BEDRIJFSVOERING IN GOEDE BANEN TE LEIDEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Je wilt jouw kennis en vaardigheden op het gebied van financieel management

Nadere informatie

inzicht in uw bedrijf

inzicht in uw bedrijf Niet zomaar cijfers inzicht in uw bedrijf accounting - auditing - consulting Kennis en maatwerk voor uw business Over Baker Tilly Belgium Baker Tilly Belgium is de merknaam van een groep vennootschappen

Nadere informatie

Loyens & Loeff N.V., M. van Schuppen en J.M. van Poelgeest. memorandum regulatoire aspecten financiering apotheken

Loyens & Loeff N.V., M. van Schuppen en J.M. van Poelgeest. memorandum regulatoire aspecten financiering apotheken Memorandum POSTADRES Postbus 71170 1008 BD AMSTERDAM KANTOORADRES Forum Fred. Roeskestraat 100 1076 ED AMSTERDAM TELEFOON +31 (0)20 578 5161 FAX +31 (0)20 578 5824 INTERNET www.loyensloeff.com AAN Surventis

Nadere informatie

Onderzoek het ondernemingsrecht! 2019

Onderzoek het ondernemingsrecht! 2019 Symposium (Notarieel) Ondernemingsrecht (WONO) Onderzoek het ondernemingsrecht! 2019 datum: 25 januari 2019 om 15.00 uur plaats: Van Eeghenstraat 222 Amsterdam (Stichting tot Bevordering der Notariële

Nadere informatie

Executive onderwijs. Samenwerking tussen lokale en regionale overheden Succesvol samenwerken door een multidisciplinaire

Executive onderwijs. Samenwerking tussen lokale en regionale overheden Succesvol samenwerken door een multidisciplinaire i Executive onderwijs Samenwerking tussen lokale en regionale overheden 2018 Masterclass voor professionals Kijk voor meer informatie over onze opleidingen op www.uu.nl/rebo/executive Recht, Economie,

Nadere informatie

Decentrale duurzame energie opwekking

Decentrale duurzame energie opwekking Decentrale duurzame energie opwekking Fiscaliteit in vogelvlucht Seminar Hier Opgewekt, 14 november 2012 2 1 Inhoud Selectie recente fiscale ontwikkelingen Fiscale stimuleringsmaatregelen Energiebelasting

Nadere informatie

Arbeids- en medezeggenschapsrecht Cursusprogramma 2013

Arbeids- en medezeggenschapsrecht Cursusprogramma 2013 Arbeids- en medezeggenschapsrecht Cursusprogramma 2013 Agenda Datum Onderwerp Sprekers Kennedy Van der Laan heeft een omvangrijke en kwalitatief hoogwaardige praktijk op het gebied van het arbeidsrecht

Nadere informatie

Buitenlandse activiteiten: hoe fiscaal te structureren? 08 February 2011

Buitenlandse activiteiten: hoe fiscaal te structureren? 08 February 2011 Buitenlandse activiteiten: hoe fiscaal te structureren? Buitenlandse activiteiten: hoe fiscaal te structureren? 08 February 2011 Buitenlandse activiteiten Factoren en vragen, o.a.: 100% dochter, joint

Nadere informatie

NIEUW LEERGANG TAX COMPLIANCE VOOR OVERHEDEN NAJAAR VU LAW academy/ Het Zijlstra Center

NIEUW LEERGANG TAX COMPLIANCE VOOR OVERHEDEN NAJAAR VU LAW academy/ Het Zijlstra Center VU LAW academy/ Het Zijlstra Center LEERGANG TAX COMPLIANCE VOOR OVERHEDEN NAJAAR 2016 NIEUW integrale en multidisciplinaire aanpak VaN BeLasTiNgHeFFiNg Bij overheden Leergang Tax compliance voor overheden

Nadere informatie

GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN

GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN NVZD najaarscongres 25 november 2015, Nyenrode Business Universiteit, Breukelen GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN Naar permanente leiderschapsontwikkeling Ambitie De NVZD wil met dit congres onderstrepen

Nadere informatie

Executive onderwijs. Juridisch inzicht is essentieel voor succesvolle samenwerking tussen overheden.

Executive onderwijs. Juridisch inzicht is essentieel voor succesvolle samenwerking tussen overheden. Juridisch inzicht is essentieel voor succesvolle samenwerking tussen overheden. Mr. Willem Janssen i Executive onderwijs Samenwerking tussen lokale en regionale overheden 2018 Masterclass voor professionals

Nadere informatie

ICP Corporate Finance

ICP Corporate Finance ICP Corporate Finance Corporate Finance Adviseurs Bedrijfsprofiel Januari 2013 Profiel ICP Corporate Finance Corporate Finance Adviseur van management en aandeelhouders bij complexe Corporate Finance vraagstukken

Nadere informatie

Fiscaal instituut Tilburg (FIT)

Fiscaal instituut Tilburg (FIT) Fiscaal instituut Tilburg (FIT) Post-Master Tax Assurance/VPB Post-Master Tax Assurance (TA) is een relatief nieuw vakgebied waarin belastingen worden bezien vanuit meerdere perspectieven. Bij grotere

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2015-2016

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2015-2016 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2015-2016 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

The Big Bang. Fiscale en Juridische Aspecten bij de Conversie van een Entiteitenstructuur naar een Branchstructuur.

The Big Bang. Fiscale en Juridische Aspecten bij de Conversie van een Entiteitenstructuur naar een Branchstructuur. The Big Bang Fiscale en Juridische Aspecten bij de Conversie van een Entiteitenstructuur naar een Branchstructuur John Paans en Wouter Paardekooper, Baker & McKenzie Arthur Pleijsier, Medtronic Programma

Nadere informatie

Grensoverschrijdende reorganisaties in de EU

Grensoverschrijdende reorganisaties in de EU Grensoverschrijdende reorganisaties in de EU Manon den Boer, Partner en notaris Ondernemingsrecht Hélène Bogaard, Partner Arbeidsrecht Boris Emmerig, Partner Belastingrecht Inleiding Team Grensoverschrijdend

Nadere informatie

LIMES ACADEMY JAARPLANNING 2018

LIMES ACADEMY JAARPLANNING 2018 LIMES ACADEMY JAARPLANNING 2018 Voor HR professionals SEMINARS Seminar 1 - Internationale sociale zekerheid + verzekeringen Bij internationale tewerkstellingen speelt sociale zekerheid een belangrijke

Nadere informatie

van alle BelanGrijKe OntwiKKelinGen

van alle BelanGrijKe OntwiKKelinGen & IURA ACTUA De uitdaging Als bedrijfsjurist weet u hoezeer het recht in beweging is. Voortdurende veranderingen in de rechtspraak en in de wet en regelgeving vragen uw aandacht. Van u wordt verwacht dat

Nadere informatie

BElASTingEn: MEER dan EEn inkomstenbron MASTER fiscaal REcHT

BElASTingEn: MEER dan EEn inkomstenbron MASTER fiscaal REcHT Belastingen: meer dan een inkomstenbron MASTER fiscaal RECHT JOUW PROGRAMMA IN EEN NOTENDOP De masteropleiding Fiscaal recht duurt één jaar en is alleen in voltijd te volgen. De opleiding is goed te combineren

Nadere informatie

Executive Course Health Service Excellence

Executive Course Health Service Excellence EXPERTISECENTRUM ZORGLOGISTIEK instituut Beleid & Management Gezondheidszorg 2 juni - 30 juni - 1 september + symposium Executive Course Health Service Excellence Introductie De executive course health

Nadere informatie

Europese toppositie voor Management onderzoek van Erasmus Universiteit Rotterdam

Europese toppositie voor Management onderzoek van Erasmus Universiteit Rotterdam Persbericht Europese toppositie voor Management onderzoek van Erasmus Universiteit Rotterdam Belang van managementonderzoek In een onlangs verschenen rapport*) van de Rijksuniversiteit Leiden is de kwaliteit

Nadere informatie

General management and leadership. Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals

General management and leadership. Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals General management and leadership Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals Details Cursusduur 5 dagen Datum en locatie 27, 28, 29, 30 november 2017, 1 december 2017 - Tilburg Tijd 10:30-19:30,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Arbeidsrecht > 2010 6 5 november 2010

Nieuwsbrief Arbeidsrecht > 2010 6 5 november 2010 Nieuwsbrief Arbeidsrecht > 2010 6 5 november 2010 In deze uitgave Handreiking voor thuiswerken Arbeidsinspectie mag bij onderbetaling administratie in beslag nemen Subsidie voor meer bewustzijn arbeidsrisico

Nadere informatie

Inspiratiereis Zweden

Inspiratiereis Zweden Inspiratiereis Zweden Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

Regie 3.0. een stap verder... Een serie masterclasses om bibliotheken in transitie te ondersteunen met allianties, transitiemanagement en geldstromen.

Regie 3.0. een stap verder... Een serie masterclasses om bibliotheken in transitie te ondersteunen met allianties, transitiemanagement en geldstromen. Regie 3.0 een stap verder... Een serie masterclasses om bibliotheken in transitie te ondersteunen met allianties, transitiemanagement en geldstromen. Regie 3.0 een stap verder... Een serie masterclasses

Nadere informatie

Executive onderwijs. Samenwerking tussen lokale en regionale overheden 2019

Executive onderwijs. Samenwerking tussen lokale en regionale overheden 2019 Juridisch inzicht is essentieel voor succesvolle samenwerking tussen overheden. Mr. dr. Willem Janssen v Executive onderwijs Samenwerking tussen lokale en regionale overheden 2019 Masterclass voor professionals

Nadere informatie

Dr. R.N.F. Zuidgeest. Verbondenheid in het belastingrecht

Dr. R.N.F. Zuidgeest. Verbondenheid in het belastingrecht Dr. R.N.F. Zuidgeest Verbondenheid in het belastingrecht Deventer - 2008 INHOUDSOPGAVE lijst van gebruikte afltortingen XIII HOOFDSTUK 1 Inleiding 1 1.1 Verbondenheid in het belastingrecht 1 1.2 Belang

Nadere informatie

TRANSFER PRICING SERVICES

TRANSFER PRICING SERVICES TRANSFER PRICING SERVICES WAAROM IS TRANSFER PRICING ZO BELANGRIJK Door de toenemende hoeveelheid en variatie van intercompany transacties en regelgeving op het gebied van transfer pricing, samen met een

Nadere informatie

Beloningsbeleid bij verzekeringsondernemingen. 14 november 2016 Kris De Schutter en Danaïs Fol

Beloningsbeleid bij verzekeringsondernemingen. 14 november 2016 Kris De Schutter en Danaïs Fol Beloningsbeleid bij verzekeringsondernemingen 14 november 2016 Kris De Schutter en Danaïs Fol Overzicht Inleiding Doelstelling Welk personeelsbestand? 2 Overzicht Beloningsbeleid: beginselen Beloningsprakijken

Nadere informatie

Welkom. aan de Universiteit Maastricht. Faculteit der Rechtsgeleerdheid/ Faculty of Law

Welkom. aan de Universiteit Maastricht. Faculteit der Rechtsgeleerdheid/ Faculty of Law Welkom aan de Universiteit Maastricht Master Open Dag 8 oktober 2016 Master Fiscaal recht Specialisatie Directe Belastingen Specialisatie Indirecte Belastingen Mr.Dr. M.J.G.A.M. Weerepas Waarom Fiscaal

Nadere informatie

POST-MASTER INTERNATIONAAL & EUROPEES BELASTINGRECHT Post-Master Indirecte Belastingen 2016 IEDERE DINSDAGMIDDAG EN -AVOND

POST-MASTER INTERNATIONAAL & EUROPEES BELASTINGRECHT Post-Master Indirecte Belastingen 2016 IEDERE DINSDAGMIDDAG EN -AVOND POST-MASTER INTERNATIONAAL & EUROPEES BELASTINGRECHT 2016 Post-Master Indirecte Belastingen 2016 SEPTEMBER T/M NOVEMBER IEDERE DINSDAGMIDDAG EN -AVOND 1 POST-MASTER INDIRECTE Als je de EFS Post-Master

Nadere informatie

Vrije Universiteit. Faculteit der Rechtsgeleerdheid ( 08-09)

Vrije Universiteit. Faculteit der Rechtsgeleerdheid ( 08-09) Vrije Universiteit Faculteit der Rechtsgeleerdheid ( 08-09) Vak ECTS Onderwijs Tentamen Bedrijfseconomie A 5,7 05.01.09-10.04.09 8 april 2009 31 augustus 2009 Bedrijfseconomie B 5,7 02.02.09-10.04.09 8

Nadere informatie

VDB advocaten NOTARISSEN. zo zien wij het. Over de organisatie

VDB advocaten NOTARISSEN. zo zien wij het. Over de organisatie VDB advocaten NOTARISSEN. zo zien wij het. Over de organisatie Hoe SCHERP mag advies zijn? VDB Advocaten Notarissen. Zo zien wij het. Onze juridische adviezen geven scherp aan wat de grenzen van het speelveld

Nadere informatie

Nieuwsbrief Arbeidsrecht > 2010 5 3 september 2010

Nieuwsbrief Arbeidsrecht > 2010 5 3 september 2010 Nieuwsbrief Arbeidsrecht > 2010 5 3 september 2010 In deze uitgave Uitbreiding mogelijkheid verlenging arbeidsovereenkomsten voor jongeren Wetsvoorstellen wijziging vakantiewetgeving en einddatum ww-uitkering

Nadere informatie

HOG DOCENTENDAG 1 NOVEMBER 2016

HOG DOCENTENDAG 1 NOVEMBER 2016 HOG DOCENTENDAG 1 NOVEMBER 2016 Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in Arnhem Locatie: Auditorium van de HAN in Arnhem Op 1 november organiseert de HOG Bouw en Ruimte haar jaarlijkse Docentendag. Dit jaar

Nadere informatie

PRESENTATIE HARVEY REYNALDS LEGAL DIENSTVERLENING VOORBEELDEN KLANTEN FEES CV

PRESENTATIE HARVEY REYNALDS LEGAL DIENSTVERLENING VOORBEELDEN KLANTEN FEES CV 2013 PRESENTATIE HARVEY REYNALDS LEGAL DIENSTVERLENING VOORBEELDEN KLANTEN FEES CV Reinoud van Servellen +31 613 966 281 rvanservellen@harveyreynalds.com Pagina 2 WIE ZIJN WE EN WAT DOEN WE? Harvey Reynalds

Nadere informatie

De indeling van de sector Recht

De indeling van de sector Recht De indeling van de sector Recht Elke sector is opgedeeld in vijf tot acht subsectoren. Deze sector is ingedeeld in zeven subsectoren: 1 Rechtsgeleerdheid algemeen 2 Publiekrecht 3 Fiscaal recht 4 Privaat

Nadere informatie

TK Academy is het kennis- en opleidingsinstituut van TeekensKarstens advocaten notarissen.

TK Academy is het kennis- en opleidingsinstituut van TeekensKarstens advocaten notarissen. Academy TK Academy is het kennis- en opleidingsinstituut van TeekensKarstens advocaten notarissen. TK Academy is een officieel erkend opleidingsinstituut door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

Nadere informatie

EMPLOYEE INSIGHTS 2015 NEDERLAND

EMPLOYEE INSIGHTS 2015 NEDERLAND EMPLOYEE INSIGHTS 2015 NEDERLAND www.robertwalters.nl ROBERT WALTERS EMPLOYEE INSIGHTS 2015 In dit document vindt u de resultaten van een onderzoek dat Robert Walters dit jaar heeft uitgevoerd onder professionals

Nadere informatie

Master in de fiscaliteit

Master in de fiscaliteit LEUVEN t Master in de fiscaliteit Faculteit Rechtsgeleerdheid Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook als je

Nadere informatie

Postacademische MasterCourse Vastgoed Fiscaal. kijk voor onze MasterCourses op mastercourse-vastgoedfiscaal

Postacademische MasterCourse Vastgoed Fiscaal. kijk voor onze MasterCourses op     mastercourse-vastgoedfiscaal Postacademische MasterCourse Vastgoed Fiscaal kijk voor onze MasterCourses op www.eur-fta.nl www.feibv.nl/ mastercourse-vastgoedfiscaal Fiscaal Economisch Instituut BV deel uitmakend van: Fiscaal Inzicht

Nadere informatie

De full service juridische en strategische huisadviseur voor ondernemers met visie

De full service juridische en strategische huisadviseur voor ondernemers met visie De full service juridische en strategische huisadviseur voor ondernemers met visie LexPartners: uw full service juridische sparringpartner en huisadviseur Door het sterk gestegen belang voor ondernemingen

Nadere informatie

Hoogleraar Internationale fiscale aspecten van collectieve (vastgoed)beleggingsinstellingen

Hoogleraar Internationale fiscale aspecten van collectieve (vastgoed)beleggingsinstellingen Hoogleraar Internationale fiscale aspecten van collectieve (vastgoed)beleggingsinstellingen Leeropdracht: (i) De invloed van het EU-recht en het internationale recht op nationale fiscale regimes voor collectieve

Nadere informatie

Btw-heffing bij overheid en non-profit

Btw-heffing bij overheid en non-profit Schriftelijke cursus 9 delen start direct Btw-heffing bij overheid en non-profit Zorg voor maximaal btwvoordeel De ingewikkelde dagelijkse praktijk helder uitgelegd n Unieke cursus alleen voor overheid

Nadere informatie

CHARTER. Netherlands Academy of Philanthropy

CHARTER. Netherlands Academy of Philanthropy CHARTER Netherlands Academy of Philanthropy De Netherlands Academy of Philanthropy De Netherlands Academy of Philanthropy (NAP) is een samenwerkingsverband tussen de Maatschappelijke Alliantie en hoogleraren

Nadere informatie

Post-Master Indirecte Belastingen 2018

Post-Master Indirecte Belastingen 2018 POST-MASTER INTERNATIONAAL & EUROPEES BELASTINGRECHT 2016 Post-Master Indirecte Belastingen 2018 SEPTEMBER T/M NOVEMBER IEDERE DINSDAGMIDDAG EN -AVOND 1 POST-MASTER INDIRECTE Als je de EFS Post-Master

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE CONCEPTEN EN REFERENTIEKADERS 2 VOORWOORD In deze economische realiteit

Nadere informatie

Zelfsturing in de praktijk een masterclass met ervaringsdeskundigen uit industrie en dienstverlening

Zelfsturing in de praktijk een masterclass met ervaringsdeskundigen uit industrie en dienstverlening Masterclass 21 mei 2015 DSM Sinochem Pharmaceuticals, Delft Zelfsturing in de praktijk een masterclass met ervaringsdeskundigen uit industrie en dienstverlening Zelfsturing in de praktijk Invulling geven

Nadere informatie

Opleiding Besturen van een pensioenfonds Een goede start als bestuurder

Opleiding Besturen van een pensioenfonds Een goede start als bestuurder Opleiding Besturen van een pensioenfonds Een goede start als bestuurder Share the Expertise Opleiding Besturen van een pensioenfonds Loyens & Loeff Opleiding Besturen van een pensioenfonds Een goede start

Nadere informatie

Nieuwsbrief Arbeidsrecht > 2011 3 11 oktober 2011

Nieuwsbrief Arbeidsrecht > 2011 3 11 oktober 2011 Nieuwsbrief Arbeidsrecht > 2011 3 11 oktober 2011 In deze uitgave Eenvoudiger ontslagrecht Langer doorwerken Meer flexibiliteit in werkweek Stamrechtvrijstelling bij golden parachute? Verbetering positie

Nadere informatie

Post-Master Indirecte Belastingen 2017

Post-Master Indirecte Belastingen 2017 POST-MASTER INTERNATIONAAL & EUROPEES BELASTINGRECHT 2016 Post-Master Indirecte Belastingen 2017 SEPTEMBER T/M NOVEMBER IEDERE DINSDAGMIDDAG EN -AVOND 1 POST-MASTER INDIRECTE BELASTINGEN Fiscale professionals

Nadere informatie

Deelname aan de cursus levert 52 studiepunten op voor de KNB (onder voorbehoud).

Deelname aan de cursus levert 52 studiepunten op voor de KNB (onder voorbehoud). INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch Instituut BV van de Erasmus Universiteit

Nadere informatie

Samenwerking Erasmus School of Economics en de Erasmus School of Law

Samenwerking Erasmus School of Economics en de Erasmus School of Law Erasmus School of Law Samenwerking Erasmus School of Economics en de Erasmus School of Law Masteropleidingen Fiscale Economie en Fiscaal Recht Nieuwe specialisatie Indirecte Belastingen per academisch

Nadere informatie

Opleiding Besturen van een pensioenfonds Een goede start als bestuurder

Opleiding Besturen van een pensioenfonds Een goede start als bestuurder Opleiding Besturen van een pensioenfonds Een goede start als bestuurder Share the Expertise Opleiding Besturen van een pensioenfonds Loyens & Loeff Opleiding Besturen van een pensioenfonds Een goede start

Nadere informatie

Aan de leden van de FOV. Geachte dames en heren,

Aan de leden van de FOV. Geachte dames en heren, CFL 27.086, 16 juni 2009 Aan de leden van de FOV Geachte dames en heren, Hierbij zend ik u informatie over een drietal externe bijeenkomsten/cursussen op het gebied van bovenmatige/passende provisie, beheerst

Nadere informatie

De Fiscale Kring Trainingen 2018

De Fiscale Kring Trainingen 2018 Trainingen 2018 Binnen ons vakgebied is het noodzakelijk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen. Daarom is voortdurende bijscholing van groot belang en biedt De Fiscale Kring een breed aanbod aan

Nadere informatie

Workshop lokale breedbandinitiatieven

Workshop lokale breedbandinitiatieven Workshop lokale breedbandinitiatieven De civiele en fiscale aspecten van de breedbandcoöperatie 4 oktober 2016 Programma Inleiding Kenmerken van de coöperatie Belastingheffing en coöperatie Bijzonderheden

Nadere informatie

Tweedaagse mastercourse Structureren en financieren van projecten in de nieuwe realiteit

Tweedaagse mastercourse Structureren en financieren van projecten in de nieuwe realiteit Tweedaagse mastercourse Structureren en financieren van projecten in de nieuwe realiteit De NEPROM en Fakton starten komend najaar de tweedaagse mastercourse Structureren en financieren van projecten in

Nadere informatie

Toekomstbestendig zorgvastgoed

Toekomstbestendig zorgvastgoed Toekomstbestendig zorgvastgoed Een verkenning van alternatieve financieringsvormen Timo Huisman, Sietske van t Hooft en Gert-Wim van de Meent Zorgteam Loyens & Loeff - Taking care of your business Wie

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht De cursus Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een

Nadere informatie

Genoteerd. Uitleg van overdrachtsverboden. September nummer 101

Genoteerd. Uitleg van overdrachtsverboden. September nummer 101 Genoteerd Uitleg van overdrachtsverboden September 2014 - nummer 101 In deze uitgave Inleiding Relevantie Wettelijke basis Oryx/Van Eesteren: gevolgen van een onoverdraagbaarheidsbeding Coface/Intergamma:

Nadere informatie

Praktijkleergang Ondernemingsrecht

Praktijkleergang Ondernemingsrecht Praktijkleergang Ondernemingsrecht 7-daagse praktijkleergang / september 2014 december 2014 *basisniveau Doel van de praktijkleergang Ondernemingsrecht: Opfrissen van de huidige kennis van het ondernemingsrecht

Nadere informatie

Btw-heffing bij overheid en non-profit

Btw-heffing bij overheid en non-profit Schriftelijke cursus 9 delen start 1 oktober 2010 Btw-heffing bij overheid en non-profit Zorg voor maximaal btwvoordeel De ingewikkelde dagelijkse praktijk helder uitgelegd n Unieke cursus alleen voor

Nadere informatie

Praktijkleergang Ondernemingsrecht

Praktijkleergang Ondernemingsrecht Praktijkleergang Ondernemingsrecht 7-daagse praktijkleergang maart 2016 juni 2016 *basisniveau Doel van de praktijkleergang Ondernemingsrecht: Opfrissen van de huidige kennis van het ondernemingsrecht

Nadere informatie

Actualiteitenseminar Loonheffingen & Arbeidsrecht 2014

Actualiteitenseminar Loonheffingen & Arbeidsrecht 2014 Actualiteitenseminar Loonheffingen & Arbeidsrecht 2014 Arbeidsrecht Wetsvoorstel Wet Werk en Zekerheid Flexibele arbeid 1 juli 2014 Ontslagrecht 1 juli 2015 WW 1 januari 2016 3 Flexibele arbeid I Ketenbepaling

Nadere informatie

Post-Master Indirecte Belastingen 2015/2016

Post-Master Indirecte Belastingen 2015/2016 Post-Master Indirecte Belastingen 2015/2016 Stichting Europese Fiscale Studies Erasmus Universiteit Rotterdam INHOUDSOPGAVE ALGEMENE INTRODUCTIE 5 STICHTING EUROPESE FISCALE STUDIES 6 POST-MASTER INDIRECTE

Nadere informatie

Praktijkleergang Ondernemingsrecht

Praktijkleergang Ondernemingsrecht Praktijkleergang Ondernemingsrecht 7-daagse praktijkleergang september 2015 december 2015 *basisniveau Doel van de praktijkleergang Ondernemingsrecht: Opfrissen van de huidige kennis van het ondernemingsrecht

Nadere informatie

Raad voor Rechtsbijstand basisopleiding: Personen- en familierecht

Raad voor Rechtsbijstand basisopleiding: Personen- en familierecht Raad voor Rechtsbijstand basisopleiding: Personen- en familierecht 4-daagse (20-urige) praktijkleergang *Basisniveau Doel van de praktijkleergang Personen- en familierecht: Na het volgen van deze cursus

Nadere informatie

Governancecode Zorg 2017

Governancecode Zorg 2017 Governancecode Zorg 2017 Symposium Good Governance en de Interne Audit functie 30 juni 2017 mr. drs. Vivian den Bakker en mr. Aurélie Mingels Agenda 1. Governance in de gezondheidszorg 2. Governancecode

Nadere informatie

Afschaffing pensioen in eigen beheer

Afschaffing pensioen in eigen beheer FAMILY OWNED BUSINESS & PRIVATE WEALTH MAART 2017 Afschaffing pensioen in eigen beheer De drie keuzes van de DGA Afschaffing pensioen in eigen beheer 3 Voorwoord De jarenlange onzekerheid over het pensioen

Nadere informatie

JOBNAME: PAGE: 1 SESS: 2 OUTPUT: Mon Aug 5 10:49: /first/boek/uitgeverij/verkiezingsboek 2012/start

JOBNAME: PAGE: 1 SESS: 2 OUTPUT: Mon Aug 5 10:49: /first/boek/uitgeverij/verkiezingsboek 2012/start JOBNAME: 232877 PAGE: 1 SESS: 2 OUTPUT: Mon Aug 5 10:49:56 2013 /first/boek/uitgeverij/verkiezingsboek 2012/start JOBNAME: 232877 PAGE: 2 SESS: 2 OUTPUT: Mon Aug 5 10:49:56 2013 /first/boek/uitgeverij/verkiezingsboek

Nadere informatie

Zorgvastgoed. Vastgoedstrategie: de nieuwe norm in de zorg

Zorgvastgoed. Vastgoedstrategie: de nieuwe norm in de zorg strategie: de nieuwe norm in de zorg strategie: de nieuwe norm in de zorg Ons zorgstelsel is volop in beweging. Zorginstellingen moeten voortaan hun uitgaven bekostigen met eigen inkomsten uit geleverde

Nadere informatie

Overgangsregels 2014-2015. Page 1

Overgangsregels 2014-2015. Page 1 Inhoudsopgave MSc Accounting MSc Econometrics and Mathematical Economics MSc Economomics MSc Finance MSc Fiscale economie MSc Information Management MSc International Management MSc International Business

Nadere informatie