o.b.s. Het Tweespan, Dr. Van Linden Tolstraat 1, 4209 AL, Schelluinen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "o.b.s. Het Tweespan, Dr. Van Linden Tolstraat 1, 4209 AL, Schelluinen"

Transcriptie

1 Ontruimingsplan o.b.s. Het Tweespan, Dr. Van Linden Tolstraat 1, 4209 AL, Schelluinen Richtlijnen m.b.t. de ontruiming van het gebouw als gevolg van brand of andere calamiteiten. Het ontruimingsplan moet jaarlijks in de eerste schoolweek na de zomervakantie aangepast worden i.v.m. verandering groepsverdeling. 01. Welk alarmsignaal wordt gebruikt? Als alarmsignaal wordt de slow whoop ( handbrandmelder bij het lokaal groep 1 / 2, 7 / 8, of ingang) gebruikt. 02. Wie geeft het alarmsignaal Als regel wordt het alarm gegeven door de directeur. Als dit door omstandigheden niet mogelijk is door een der BHV ers of een leerkracht. 03. Wie alarmeert politie en brandweer? De directeur c.q. hoofd BHV er alarmeert onmiddellijk politie en brandweer (112). Is dit door omstandigheden niet mogelijk, dan zal één van de leerkrachten dit doen. Het resultaat van een eigen bluspoging dient niet te worden afgewacht. Bij aankomst van de brandweer zal de directeur c.q. hoofd BHV er de brandhaard aanwijzen. 04. Wie leidt de groepen naar buiten? Bij alarm moet het personeel de groepen naar buiten leiden. Het optreden van de leerkrachten kan bepalend zijn voor het voorkomen van paniek. Het schoolgebouw moet groepsgewijs, onder toezicht van de leerkracht verlaten worden. De leerlingen van de jongste groepen moeten bij het verlaten van de school zo veel mogelijk voorrang hebben. De kinderen die moeilijk kunnen lopen moeten worden geleid, dan wel worden gedragen. Als snel ontruimd dient te worden, mogen kledingstukken en leermiddelen niet worden meegenomen. Indien mogelijk worden de ramen gesloten, de computers afgesloten en de lichten uit gedaan. De leerkracht ziet er op toe dat iedereen het betreffende lokaal verlaat. De leerkracht van groep 1/2 controleert het speellokaal. De leerkracht van groep 6/7 controleert alle ruimtes boven. De leerkracht van groep 5 controleert alle ruimtes beneden behalve het speellokaal. Bij controle worden stickers geplakt om aan te geven dat de ruimte leeg is. De leerkracht van groep 1 / 2 controleert buiten of alle leerlingen van groep 5 aanwezig zijn. De leerkracht van groep 3 / 4 controleert buiten of de leerlingen van groep 6 / 7 allen aanwezig zijn.

2 Indien ruimten in gebruik zijn door niet leerkrachten, controleert de directeur cq hoofd ADV er die de eindverantwoordelijkheid heeft indien mogelijk deze ruimten. Alle ramen en deuren moeten worden gesloten. Gas (luik buitenzijde school, sleutel bij nooddeur groep 3 / 4) en ook de Dorpshuissleutel meenemen. Elektriciteit (meterkast bij de vooringang van de school, te openen met alarmsleutel) dienen te worden afgesloten door de leerkracht van groep 6/7. Als leerkracht van groep 6 / 7 buiten is, controleert deze of alle groepen compleet zijn. Dit wordt dan doorgegeven aan hoofd-bhv-er via de walkie talkie. 05. Vluchtwegen. Een overzicht van de vluchtwegen is in de bijlage vastgelegd. Vluchtwegen mogen tijdens de lessen niet op slot zijn. Ze mogen hoogstens met een van binnen uit gemakkelijk te openen slot gesloten zijn. a. Vluchtwegen groep 1 en Via de gang en de nooddeur in de computerruimte. Appèl links achter op het schoolplein. 2. Is vluchtweg 1 niet te gebruiken, dan gaan de kinderen via de hal en de voordeur naar buiten. Appèl op het pad van Dr Linden Tolstraat 6 (familie Visser) 3. Zijn 1 en 2 niet te gebruiken, dan gaan de kinderen via de ramen aan de voorzijde van de school naar buiten. Ze worden daarbij geholpen door leerlingen uit groep 8. Appèl op het pad van Dr Linden Tolstraat 6 (familie Visser) b. Vluchtwegen groep Via de gang en de achterdeur. Appèl links naast de fietsenberging 5. Is vluchtweg 4 niet te gebruiken, dan gaan de kinderen via de hal en de voordeur naar buiten. Appèl op het pad bij van Dr Linden Tolstraat 4 (familie Peters) 6. Zijn 4 en 5 niet te gebruiken, dan gaan de kinderen via de ramen aan de voorzijde van de school naar buiten. Ze worden daarbij geholpen door leerlingen uit groep 8. Appèl op het pad van Dr Linden Tolstraat 4 (familie Peters) c. Vluchtwegen groep 3 en Het lokaal uit en onmiddellijk rechts de nooduitgang. Appèl rechts voor de fietsenberging op het schoolplein.

3 8. Is de vluchtweg niet te gebruiken dan gaan de kinderen via de gang en de voordeur naar buiten. Appèl op het pad van Dr Linden Tolstraat 1A. (familie Zwaan) Zijn 7 en 8 niet te gebruiken dan gaan de kinderen via de ramen aan de voorzijde van de school naar buiten Appèl bij op het pad van Dr Linden Tolstraat 1A (familie Zwaan). d. Vluchtwegen groep 6 en Het lokaal uit naar rechts en onmiddellijk links de nooduitgang. Appel naast het toegangshek op het schoolplein. 10. Is vluchtweg 10 niet te gebruiken dan gaan de kinderen via de gang en de voordeur naar buiten. Appèl op het pad van Dr Linden Tolstraat 10 (het huis van de dominee). 11. Zijn 10 en 11 niet te gebruiken dan gaan de kinderen via de ramen aan de voorzijde van de school naar buiten. Appèl op het pad van Dr Linden Tolstraat 10 (het huis van de dominee). e. Vluchtwegen groep 6 en Via de gang en de achterdeur. Appèl rechts naast de kastanjeboom. 13. Is de vluchtweg 13 niet te gebruiken dan gaan de kinderen via de gang en de voordeur naar buiten. Appèl bij parkeerterrein dr. van Linden Tolstraat. 14. Zijn 13 en 14 niet te gebruiken dan gaan de kinderen via de ramen aan de voorzijde van de school naar buiten. Appèl bij parkeerterrein dr. van Linden Tolstraat. f. Vluchtwegen handenarbeidlokaal. 15. Via de gang en de achterdeur. Appèl op de plaats voor de desbetreffende groep(en). 16. Is vluchtweg 16 niet te gebruiken dan gaan de kinderen via de gang en de voordeur naar buiten. Appèl op de plaats voor de desbetreffende groep(en). 17. Zijn 16 en 17 niet te gebruiken dan gaan de kinderen via de ramen aan weerszijden van het lokaal naar buiten. Appèl op de plaats voor de desbetreffende groep(en).

4 g. Vluchtwegen speellokaal. 18. Via de gang en de achterdeur. Appèl op de plaats voor de desbetreffende groep(en). 19. Is vluchtweg 19 niet te gebruiken dan gaan de kinderen via de gang en de voordeur naar buiten. Appèl op de plaats voor de desbetreffende groep(en). 20. Zijn 19 en 20 niet te gebruiken dan gaan de kinderen via de ramen aan de voorzijde van de school naar buiten. Appèl op de plaats voor de desbetreffende groep(en). h. Vluchtwegen computerlokaal. 21. Via de nooddeur naar buiten. Appel op de plaats voor de desbetreffende groep(en) 22. Via de ramen aan de achterzijde. Appel op de plaats voor de desbetreffende groep(en) 06. Appèl. Het meest overzichtelijk is de opstelling van kinderen in rijen. Hierdoor is er ook een extra controle door de kinderen. Na de controle op de plaatsen van appèl gaan alle kinderen onder begeleiding van de leerkrachten naar het Dorpshuis. Hier vindt opnieuw controle plaats. Bij het gaan naar het Dorpshuis moeten de voertuigen van politie en brandweer zo weinig mogelijk gehinderd worden. Een leerkracht die een leerling van een andere groep heeft meegenomen (bijv. de koffiedienst) dient er voor te zorgen dat deze zich z.s.m. bij zijn of haar groep kan voegen. Bij het Dorpshuis worden de kinderen bij elkaar gehouden tot de directie vindt dat alle kinderen naar huis/school mogen gaan. Leerkrachten zorgen er voor dat zij alleen kinderen aan ouders of bekenden meegeven. Zij weten dan met wie een kind is meegegaan. Er worden tussentijds geen kinderen aan ouders meegegeven. 07. Alarm tijdens de pauze. Degene die pleinwacht heeft verzamelt de kinderen op het schoolplein bij de fietsenstallingen. Hij of zij wordt geassisteerd door 1 leerkracht. Andere leerkrachten controleren lokalen en toiletgroepen. Voor groep 1 en 2 gelden tijdens de pauze eerder genoemde vluchtwegen. 08. Blusmateriaal. Bij brand wordt in eerste instantie gebruik gemaakt van het blusmateriaal dat op diverse plaatsen is aangebracht. (voor een overzicht, zie bijlage) De leiding berust als regel bij de directie. Het gebruik en de plaatsing van de blusmaterialen moet bij het personeel bekend zijn. Dit kan bijv. door één keer per jaar onder leiding van de brandweer te oefenen.

5 09. Bewaking, verbetering en vernieuwing van de voorzieningen. Alle alarm- en brandblusinstallaties moeten op overzichtelijke wijze en op gemakkelijk toegankelijke plaatsen zijn aangebracht. Zij moeten zich steeds in een zodanige conditie bevinden dat zij voor direct gebruik gereed zijn. De brandblusmiddelen mogen voor geen ander doel gebruikt worden en niet van hun plaats worden verwijderd, anders dan voor brandbestrijding. Zij moeten voor bevriezing worden gevrijwaard. De aanwezige blusmiddelen moeten tenminste 1 maal in de 2 jaar door een daarvoor opgeleid persoon op hun deugdelijkheid gecontroleerd worden. 10. Proefalarm en ontruimingsplan. Het eerste proefalarm dient te worden gegeven in de maand september. Dit alarm wordt tevoren bekend gemaakt. Voorafgaand aan deze oefening wordt in alle groepen en aan alle betrokkenen instructie gegeven over de procedure bij een eventuele ontruiming. Het tweede proefalarm vindt onaangekondigd plaats. Dit tweede alarm vindt plaats in de maanden maart, april, mei, of juni. Het is gewenst, dat bij minstens één proefalarm een vertegenwoordiger van de brandweer aanwezig is. Over het verloop van het proefalarm dient de directie met de leerkrachten en eventueel een vertegenwoordiger van de brandweer een nabespreking te houden. Bij vernieuwing of verbouwing zal over de brandveiligheid advies dienen te worden ingewonnen bij de brandweer. Van het ontruimingsplan is in ieder lokaal in een plastic map duidelijk zichtbaar een exemplaar aanwezig, alsmede in de personeelskamer en de hal bovenbouw en benedenbouw. Naast het ontruimingsplan bevinden zich in de plastic map: een lijst met opvangadressen, een plattegrond met vluchtwegen en een klassenlijst. Deze map moet elk jaar geactualiseerd worden en indien nodig eerder. De BHV-ers zien hier op toe. In juni van het lopende schooljaar worden nieuwe gegevens verzameld i.v.m. de lijst voor opvangadressen. Deze lijst is aan het begin van het nieuwe cursusjaar beschikbaar. De directie draagt er zorg voor dat personen die niet vast aan de school verbonden zijn (stagiairs, logopedist, dominee, schoolarts, ouders e.a.) van het ontruimingsplan op de hoogte zijn. Ieder jaar zal het gehele plan dienen te worden gecontroleerd. Ontruimingsoefening: Alarmcentrale bellen en doorgeven dat er een oefening plaatsvindt ( ) Met zwart sleuteltje slow- whoop in werking stellen door sleutel er onder in te drukken. Slow-whoop afzetten door eigen code in te drukken. Daarna met 0 resetten. Wanneer de rookmelders afgaan, afzetten met code September 2013

GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer 134042 13-3-2015. Goedgekeurd in 2011.

GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer 134042 13-3-2015. Goedgekeurd in 2011. GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer Goedgekeurd in 2011. Aangepast i.v.m. personeelswijzigingen en BSO. Let op deze versie wordt maart 2015 opnieuw aangepast en ter goedkeuring voorgelegd aan CvB.

Nadere informatie

Ontruimingsplan basisschool ' Yn de m ande '

Ontruimingsplan basisschool ' Yn de m ande ' 2019 Ontruimingsplan basisschool ' Yn de m ande ' - 1 Inhoudsopgave 2. Inleiding en toelichting...3 4. Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens...5 5. Alarmeringsprocedure intern en extern...5 5.1

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN OBS WILLEM DE ZWIJGER

ONTRUIMINGSPLAN OBS WILLEM DE ZWIJGER ONTRUIMINGSPLAN OBS WILLEM DE ZWIJGER Openbare basisschool Willem de Zwijger Mr. J. Burgerlaan 1 4797 CX Willemstad tel: 0168-472736 dir: S. Commandeur Ontruimingsplan Willem de Zwijger 22-05-2015 1 Inleiding

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Willem de Zwijger. Roermond

Calamiteitenplan. Willem de Zwijger. Roermond Calamiteitenplan Willem de Zwijger Roermond Cbs Willem de Zwijger Calamiteitenplan Algemene gegevens: Naam school: Cbs Willem de Zwijger Adres: Minister Beversstraat 7 6042 BL Roermond Telefoon: 0475-315665

Nadere informatie

Ontruimingsplan Calamiteitenplan

Ontruimingsplan Calamiteitenplan Schooljaar 2015-2016 Ontruimingsplan Calamiteitenplan R.K. Basisschool 'De Reiger' Azollastraat 47 2165 XP Lisserbroek 0252-412128 Reanimatie Bij reanimatie worden alle aanwezige BHV-ers gewaarschuwd:

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN (laatste versie:september 2014)

ONTRUIMINGSPLAN (laatste versie:september 2014) Basisschool St. Martinus gem. aantal leerlingen: 120 Zoeksestraat 5 gem. aantal personeelsleden: 10 4721 AC Schijf gem. aantal overblijvers: 50 tel.: 0165-341636 gem. werktijd: 8.00 uur - 17.15 uur ONTRUIMINGSPLAN

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN (laatste versie: oktober 2016)

ONTRUIMINGSPLAN (laatste versie: oktober 2016) Basisschool St. Martinus gem. aantal leerlingen: 90 Zoeksestraat 5 gem. aantal personeelsleden: 10 4721 AC Schijf gem. aantal overblijvers: 30 tel.: 0165-341636 gem. werktijd: 8.00 uur - 17.15 uur ONTRUIMINGSPLAN

Nadere informatie

GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer

GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer Goedgekeurd in 2011. Okt. 2014: Aangepast i.v.m. personeelswijzigingen en BSO. Let op deze versie wordt nov. 2014 opnieuw aangepast en ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

a. Bijlage 1 tekeningen

a. Bijlage 1 tekeningen 1 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2. Inleiding 3. Situatietekening (ligging van het gebouw) 4. Gebouw en organisatiegegevens 5. Alarmeringsprocedure 6. Stroomschema alarmering 7. Wijze van ontruiming 8.

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Montessorischool De Basis

Calamiteitenplan. Montessorischool De Basis Calamiteitenplan Montessorischool De Basis CALAMITEITENPLAN MONTESSORSCHOOL DE BASIS FRAMBOZESTRAAT 29 4462 EK GOES TEL. : O113 216707 E-MAIL: debasis@zeelandnet.nl Dit calamiteitenplan bevat: - Algemene

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN. P.C.B.O. De Loopplank / B.S.O. Kom aan boord / K.D.V. De Bereboot Pieter de Hoochplaats SC Alblasserdam

CALAMITEITENPLAN. P.C.B.O. De Loopplank / B.S.O. Kom aan boord / K.D.V. De Bereboot Pieter de Hoochplaats SC Alblasserdam CALAMITEITENPLAN P.C.B.O. De Loopplank / B.S.O. Kom aan boord / K.D.V. De Bereboot Pieter de Hoochplaats 1 2951SC Alblasserdam Inleiding: Dit plan beschrijft hoe er tijdens een calamiteit snel en doeltreffend

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN Inruimingsplan. O.b.s. De Wezeboom Oosteinde (Ruinerwold)

ONTRUIMINGSPLAN Inruimingsplan. O.b.s. De Wezeboom Oosteinde (Ruinerwold) ONTRUIMINGSPLAN Inruimingsplan O.b.s. De Wezeboom Oosteinde (Ruinerwold) 2016-2017 Ontruimingsplan o.b.s. De Wezeboom te Oosteinde versie; 10-07-2016 1 Inhoud: Inleiding blz. 3 Deel 1 blz. 4 1.1 Gebouw

Nadere informatie

Volgorde bij brand en andere calamiteiten: vastgesteld oktober Het ontruimingsplan is te vinden in iedere klas bij de deur.

Volgorde bij brand en andere calamiteiten: vastgesteld oktober Het ontruimingsplan is te vinden in iedere klas bij de deur. Ontruimingsplan Volgorde bij brand en andere calamiteiten: vastgesteld oktober 2018. Het ontruimingsplan is te vinden in iedere klas bij de deur. In onze school kunnen zich situaties voordoen die het noodzakelijk

Nadere informatie

Reg. S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan De Tender in Dieren

Reg. S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan De Tender in Dieren Postadres: Postbus 35-6950 AA Dieren Het Rhedens Dieren: Doesburgsedijk 7, Dieren Tel: 0313-490 900 Fax: 0313-490 901 Het Rhedens Rozendaal: Kleiberglaan 1, Rozendaal Tel: 026-364 68 45 Fax: 026-364 57

Nadere informatie

Ontruimingsplan Jan Ligthart Alarmering.

Ontruimingsplan Jan Ligthart Alarmering. Ontruimingsplan Jan Ligthart 2016-2017 Afhankelijk van de aard van het mogelijke incident zal de school geheel of gedeeltelijk ontruimd moeten worden. I Alarmering. 1. Bij brand de brandweer direct waarschuwen:

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Graaf Jan van Nassauschool. Januari 2008

Calamiteitenplan. Graaf Jan van Nassauschool. Januari 2008 Calamiteitenplan Graaf Jan van Nassauschool Januari 2008 GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer Stadsgewest Vlissingen/Middelburg. N.D. Sector : Datum : Inhoud 1 Inhoudsopgave...2 2 Inleiding en toelichting...

Nadere informatie

NEN 8112:2010 Ontruimingsplan van een onderwijsgebouw

NEN 8112:2010 Ontruimingsplan van een onderwijsgebouw Ontruimingsplan van een onderwijsgebouw een school die wérkt! 1 Inhoud Inhoudsopgave 2 Inleiding en toelichting 3 Situatietekening 4 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens 5 Alarmeringsprocedure

Nadere informatie

ARBO BIJLAGE D0 AANWIJZINGEN ONTRUIMINGSPLAN: OP TE STELLEN DOOR DE ARBO- COÖRDINATOR

ARBO BIJLAGE D0 AANWIJZINGEN ONTRUIMINGSPLAN: OP TE STELLEN DOOR DE ARBO- COÖRDINATOR ARBO BIJLAGE D0 AANWIJZINGEN ONTRUIMINGSPLAN: OP TE STELLEN DOOR DE ARBO- COÖRDINATOR Opstellen ontruimingsplan: Uitgaan van aanwezigheid gebruikersverklaring en gekeurd centraal meldsysteem (slow whoop)

Nadere informatie

S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan voor het gebouw in Dieren. Versie: maart 2015

S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan voor het gebouw in Dieren. Versie: maart 2015 S.G. Het Rhedens Ontruimingsplan voor het gebouw in Dieren Versie: maart 2015 1 Inhoud 1. Inhoudsopgave.. 2 2. Inleiding en toelichting.. 3 3. Situatietekening. 4 4. Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens.

Nadere informatie

Bertrand Russell College BRC ONDERBOUW. Erasmusstraat 1. Krommenie

Bertrand Russell College BRC ONDERBOUW. Erasmusstraat 1. Krommenie Bertrand Russell College BRC ONDERBOUW Erasmusstraat 1 Krommenie september 2014 1 Inhoud 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding en toelichting 3 3 Situatietekening 4 4 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens

Nadere informatie

Bertrand Russell College BRC BOVENBOUW. Erasmusstraat 28. Krommenie

Bertrand Russell College BRC BOVENBOUW. Erasmusstraat 28. Krommenie Bertrand Russell College BRC BOVENBOUW Erasmusstraat 28 Krommenie september 2014 1 Inhoud 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding en toelichting 3 3 Situatietekening 4 4 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN. - Externe versie - * Versie 1.6 september 2016

ONTRUIMINGSPLAN. - Externe versie - * Versie 1.6 september 2016 ONTRUIMINGSPLAN - Externe versie - * Versie 1.6 september 2016 * Het ontruimingsplan kent een interne en een externe versie. De interne versie bevat bijlagen met gedetailleerde instructies voor medewerkers

Nadere informatie

Stichting Dante s Vriendjes Televisiebaan 106a 3402 VH IJsselstein Tel. 030 6871353 GSM. 06 23750706 info@dantesvriendjes.nl.

Stichting Dante s Vriendjes Televisiebaan 106a 3402 VH IJsselstein Tel. 030 6871353 GSM. 06 23750706 info@dantesvriendjes.nl. Stichting Dante s Vriendjes Afdeling De Kikkervisjes Televisiebaan 106 Telefoon 06-23750706 Mail kikkervisjes@dantesvriendjes.nl Ontruimingsplan Object: Kinderdagverblijf Dante s Vriendjes, afdeling De

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Speciaal Kindcentrum De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk

Calamiteitenplan. Speciaal Kindcentrum De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk Calamiteitenplan Speciaal Kindcentrum De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk In dit plan staat de organisatie rond ont- en inruiming beschreven. Tevens hoe te handelen bij overige calamiteiten.

Nadere informatie

Voorwoord. Algemene gegevens:

Voorwoord. Algemene gegevens: pag. 1/10 Voorwoord Voorwoord Dit ontruimingsplan is bedoeld om na een brandmelding of andere calamiteit de kerkgangers het kerkgebouw zo snel mogelijk, geordend en goed georganiseerd te doen verlaten.

Nadere informatie

BIJLAGEN Lijst bedrijfshulpverleners Ontruimingsplan stroomschema Ontruimingsplan stroomschema H- BHV Ontruimingsplan stroomschema BO

BIJLAGEN Lijst bedrijfshulpverleners Ontruimingsplan stroomschema Ontruimingsplan stroomschema H- BHV Ontruimingsplan stroomschema BO BIJLAGEN Lijst bedrijfshulpverleners Ontruimingsplan stroomschema Ontruimingsplan stroomschema H- BHV Ontruimingsplan stroomschema BHV Ontruimingsplan stroomschema BO Ontruimingsplan stroomschema Portier

Nadere informatie

Ontruimingsplan MFC Onder de pannen te Melderslo. Ontruimingsplan GOEDGEKEURD. Voorzitter: Piet van Lipzig. Datum: januari 2017

Ontruimingsplan MFC Onder de pannen te Melderslo. Ontruimingsplan GOEDGEKEURD. Voorzitter: Piet van Lipzig. Datum: januari 2017 Ontruimingsplan MFC Onder de pannen te Melderslo. Ontruimingsplan GOEDGEKEURD Voorzitter: Piet van Lipzig Datum: januari 2017 Inhoudsopgave Pagina 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding en/of toelichting 3 3 Situatietekening

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Basisschool St.-Jansschool Peuterspeelzaal Klavertje Vier. In samenwerking met D n Aord

Ontruimingsplan. Basisschool St.-Jansschool Peuterspeelzaal Klavertje Vier. In samenwerking met D n Aord Ontruimingsplan Basisschool St.-Jansschool Peuterspeelzaal Klavertje Vier In samenwerking met D n Aord Kerkstraat 37 5529 AK Casteren tel 0497-681673 info@stjancasteren.nl 2014-2015 Ontruimingsplan 1.

Nadere informatie

ALGEMENE PREVENTIEVE RICHTLIJNEN

ALGEMENE PREVENTIEVE RICHTLIJNEN Om in de Regio Rotterdam Rijnmond tot een uniforme lay-out van het ontruimingsplan te komen verdient het aanbeveling om de volgorde van de onderdelen zoals hier onder vermeld aan te houden. * voorblad

Nadere informatie

Brandbestrijdings- en Ontruimingsplan

Brandbestrijdings- en Ontruimingsplan Brandbestrijdings- en Ontruimingsplan Obs De Springplank Burgemeester Sloblaan 14 4231 AB Meerkerk 0183-351788 BRANDBESTRIJDINGS- EN ONTRUIMINGSPLAN obs De Springplank Algemene gegevens 3 Alarmnummers

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Volgens NEN 8112

Ontruimingsplan. Volgens NEN 8112 Ontruimingsplan Volgens NEN 8112 Betreft: Cinema Oostereiland Adres: Postcode: 1621 DG Plaats: Hoorn Telefoonnummer: 0229-232296 Gemaakt door: Dhr. ing. E. Burggraaf (Burggraaf Consultancy) Versie: 16

Nadere informatie

schoolveiligheidsplan

schoolveiligheidsplan schoolveiligheidsplan Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Inleiding 3. Overzicht van mogelijke noodsituatie 4. Processen van melden t/m nazorg 4.1 Bij brand 4.2 Bij persoonlijk letsel 4.3 Bij vrijkomende

Nadere informatie

Ontruimingsplan Nederlandse Rugby Bond

Ontruimingsplan Nederlandse Rugby Bond Ontruimingsplan Bok de Korverweg 6 1067 HR Amsterdam (Sportpark De Eendracht, Amsterdam Geuzenveld). Inhoudsopgave Algemene gegevens Belangrijke telefoonnummer 1. Brand tijdens kantooruren Algemeen Technische

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl)

ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl) ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl) School : Elde College Bouwdeel D praktijkonderwijs Adres : Putsteeg 2A : 5481 XT Schijndel Telefoon : 073-5433533 GOEDGEKEURD

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN. Scouting Sweder van Voorst. Adres : Torenallee 2. : 0314-381224 (Eigenaar gebouw, Fam. Zadelhoff) Fax : : www.scoutingsweder.

ONTRUIMINGSPLAN. Scouting Sweder van Voorst. Adres : Torenallee 2. : 0314-381224 (Eigenaar gebouw, Fam. Zadelhoff) Fax : : www.scoutingsweder. Scouting Sweder van Voorst Adres : Torenallee 2 Postcode Plaats Telefoon : 6999DD : Hummelo : 0314-381224 (Eigenaar gebouw, Fam. Zadelhoff) Fax : Internet E-mail : www.scoutingsweder.nl : info@scoutingsweder.nl

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN MARKENHAGE

ONTRUIMINGSPLAN MARKENHAGE ONTRUIMINGSPLAN MARKENHAGE Samensteller: Louis van den Bogaert 1 Inhoud 1 Inhoudsopgave blz. 2 2 Inleiding en toelichting blz. 3 3 Situatietekening blz. 4 4 Gebouw -,installatie- en organisatiegegevens

Nadere informatie

Organisatie: Kinderdagverblijf Beerengoed Contactpersoon: Mevr. Schelberg. Het betrof een aangekondigde ontruimingsoefening.

Organisatie: Kinderdagverblijf Beerengoed Contactpersoon: Mevr. Schelberg. Het betrof een aangekondigde ontruimingsoefening. Evaluatie formulier ontruimen Organisatie: Kinderdagverblijf Beerengoed Contactpersoon: Mevr. Schelberg vpt-efo.001.doc Datum: 14 10 2013 Korte omschrijving van de situatie: Betrof een rookontwikkeling

Nadere informatie

Concept Ontruimingsplan COA

Concept Ontruimingsplan COA Concept Ontruimingsplan COA AZC Leiden Wassenaarseweg 56-58 2333 AL Leiden Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 152810 / 2066975 De Commandant brandweer GOEDGEKEURD Datum:

Nadere informatie

Ont- en inruimingsplan SBO De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk. Ontruimingsplan en inruimingsplan

Ont- en inruimingsplan SBO De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk. Ontruimingsplan en inruimingsplan Ont- en inruimingsplan SBO De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk Ontruimingsplan en inruimingsplan In de eerste plaats zijn de volgende zaken van belang Er mogen geen obstakels in de gangen staan,

Nadere informatie

ALARM PROCEDURE PROTESTANTSE GEMEENTE WIERINGERWERF / KREILEROORD DE SAMENSTROOM WIERINGERWERF. Terpstraat AD Tel:

ALARM PROCEDURE PROTESTANTSE GEMEENTE WIERINGERWERF / KREILEROORD DE SAMENSTROOM WIERINGERWERF. Terpstraat AD Tel: ALARM PROCEDURE PROTESTANTSE GEMEENTE WIERINGERWERF / KREILEROORD DE SAMENSTROOM WIERINGERWERF Terpstraat 40 1771 AD Tel: 0227-604738 Deze uitgave is bestemd voor huurders Ontruimingsplan voor een gebouw

Nadere informatie

Update Ontruimingsplan. o.b.s. Op e Trije

Update Ontruimingsplan. o.b.s. Op e Trije Ontruimingsplan o.b.s. Op e Trije 1 Instructiekaart Wat te doen bij een incident? 1. Roep de BHV er 2. Volg de instructies van de BHV er op Als de BHV er niet reageert bij brand druk een handbrandmelder

Nadere informatie

Ontruimingsplan Kbs de Beiaard

Ontruimingsplan Kbs de Beiaard Inhoud 1. Inleiding en toelichting 2. Gebouw- en installatie- en organisatiegegevens 3. Alarmeringsprocedure 4. Wijze van ontruiming 5. Wat te doen door personeel bij brand en ontruiming. 6. Taken ploegleider,

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN. St. Willibrordus Neerkant

CALAMITEITENPLAN. St. Willibrordus Neerkant CALAMITEITENPLAN St. Willibrordus Neerkant Schooljaar 2018-2019 Inhoudsopgave 1. Adres en algemene gegevens 3 2. Belangrijke telefoonnummers 3 3. Algemene richtlijnen m.b.t. veiligheid 4 4. Wat te doen

Nadere informatie

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Nieuwehaven 310 2801 EG Gouda Belangrijke telefoonnummers Landelijk alarmnummer Brandweer Telefoonnummer Dribbel algemeen Politie (niet spoedeisende meldingen) GGD

Nadere informatie

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen Naam :Ouderenzorg Anders Adres :Van Glymesstraat 30, 4651 LM Steenbergen Telefoon : 0167-567055 Directeur : Mw. A. Elferink Aantal

Nadere informatie

Schoolnoodplan/ brandprotocol 2013-2014

Schoolnoodplan/ brandprotocol 2013-2014 Schoolnoodplan/ brandprotocol 2013-2014 Inhoudsopgave 1 1. Algemene gegevens 2 2. Inleiding 2 3. Overzicht van mogelijke noodsituatie 2 4. Processen van melden t/m nazorg 2 4.1 Bij brand 2 4.2 Bij persoonlijk

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl)

ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl) ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl) School : Elde College Bouwdeel K (naast de sporthal) Adres : Putsteeg 4 TA : 5481 XT Schijndel Telefoon : 073-5433533 GOEDGEKEURD

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Brede School. Burgerbrug. Grote Sloot 116A, 1754 JJ Burgerbrug tel

Ontruimingsplan. Brede School. Burgerbrug. Grote Sloot 116A, 1754 JJ Burgerbrug tel Ontruimingsplan Brede School Burgerbrug Grote Sloot 116A, 1754 JJ Burgerbrug tel. 0226-381615 versie: 12 juni 2011 Gegevens. Naam en adres: Brede School Burgerbrug Grote Sloot 116A 1754 JJ Burgerbrug tel.

Nadere informatie

Controlelijst brandveiligheid

Controlelijst brandveiligheid Controlelijst brandveiligheid Handleiding Uitgangen en vluchtwegen Brandblusmiddelen Noodverlichting en vluchtbewegwijzering Brandbeveiligingsinstructies Gebruiksvergunningen De directie van een school

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Brede School. Burgerbrug. Grote Sloot 116A, 1754 JJ Burgerbrug tel

Ontruimingsplan. Brede School. Burgerbrug. Grote Sloot 116A, 1754 JJ Burgerbrug tel Ontruimingsplan Brede School Burgerbrug Grote Sloot 116A, 1754 JJ Burgerbrug tel. 0226-381615 versie: 19 juli 2012 Gegevens. Naam en adres: Brede School Burgerbrug Grote Sloot 116A 1754 JJ Burgerbrug tel.

Nadere informatie

INFORMATIE EN INSTRUCTIES VOOR PERSONEELSLEDEN IN GEVAL VAN EEN ONTRUIMING VAN HET SCHOOLGEBOUW

INFORMATIE EN INSTRUCTIES VOOR PERSONEELSLEDEN IN GEVAL VAN EEN ONTRUIMING VAN HET SCHOOLGEBOUW INFORMATIE EN INSTRUCTIES VOOR PERSONEELSLEDEN IN GEVAL VAN EEN ONTRUIMING VAN HET SCHOOLGEBOUW WANNEER ONTRUIMEN? Bij een calamiteit klinkt een niet te missen akoestisch signaal. Dit akoestische signaal

Nadere informatie

Ontruimingsplan Basisschool De Regenboog

Ontruimingsplan Basisschool De Regenboog Ontruimingsplan Basisschool De Regenboog 2015-2016 Weesmolenstraat 10 3257 XM Ooltgensplaat 20-05-2012 Pagina 1 1. Inhoudsopgave blz. 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding en algemene veiligheidsinstructie 3

Nadere informatie

Gehandicapten Sportclub Groningen

Gehandicapten Sportclub Groningen Gehandicapten Sportclub Groningen Locatie: Sportcentrum Kardinge Groningen 1 Inhoudsopgave *Algemeen gedeelte *Maatregelen vooraf Stel u op de hoogte Wie is er verantwoordelijk *Maatregelen tijdens calamiteiten

Nadere informatie

SBO De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk. Calamiteitenplan

SBO De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk. Calamiteitenplan SBO De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk Calamiteitenplan In dit plan staat de organisatie rond ont- en inruiming beschreven. Tevens hoe te handelen bij overige calamiteiten. Bhv ers van de school:

Nadere informatie

01. Inleiding en toelichting Situatietekening Gebouw, Installatie en Organisatiegegevens 04

01. Inleiding en toelichting Situatietekening Gebouw, Installatie en Organisatiegegevens 04 Inhoud BEM1606238 gemeente Steenbergen Pagina 01. Inleiding en toelichting 02 02. Situatietekening 03 03. Gebouw, Installatie en Organisatiegegevens 04 04. Alarmeringsprocedure intern & extern 06 05. Stroomschema

Nadere informatie

Ontruimingsplan. in geval van brand en ontruiming

Ontruimingsplan. in geval van brand en ontruiming Ontruimingsplan in geval van brand en ontruiming 2013-2014 BEDRIJFSNOODPLAN VOOR SCHOLEN INHOUD 2 1. Inleiding 3 2. Algemene gegevens 4 3. De ontruimingsprocedure 5 3.1 gang van zaken na een brandmelding

Nadere informatie

Voorbeeld. Ontruimingsplan voor een gebouw met publieksfunctie conform NTA 8112-4 (2004)

Voorbeeld. Ontruimingsplan voor een gebouw met publieksfunctie conform NTA 8112-4 (2004) Voorbeeld Ontruimingsplan voor een gebouw met publieksfunctie conform NTA 8112-4 (2004) GOEDGEKEURD Brandweer Hoofd Afdeling Preventie d.d. voorbeeld: bladzijde 1 van 14 1. Inhoud 1. inhoud 2 2. Inleiding

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Volgens NEN 8112

Ontruimingsplan. Volgens NEN 8112 Ontruimingsplan Volgens NEN 8112 Betreft: Cinema Oostereiland Adres: Postcode: 1621 DG Plaats: Hoorn Telefoonnummer: 0229-232296 Gemaakt door: Dhr. ing. E. Burggraaf (Burggraaf Consultancy) Versie: 26

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN. In dit gebouw bevinden zich:

CALAMITEITENPLAN. In dit gebouw bevinden zich: CALAMITEITENPLAN. Het doel van dit calamiteitenplan is de omvang en de gevolgen van een calamiteit zoveel mogelijk te beperken. In het calamiteitenplan zijn voor een aantal verschillende incidenten de

Nadere informatie

Adres : Postcode : Plaats : Telefoon :

Adres : Postcode : Plaats : Telefoon : Adres : Postcode : Plaats : Telefoon : O N T R U I M I N G S P L A N (naam gebouw/ instelling) Dit plan is opgesteld door : naam : datum : Revisieblad Rev. nr. Datum Verwijderen Toevoegen Namen en telefoonnummers

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN. 1. ONTDEKKEN VAN BRAND ('n ieder) Na het ontdekken van de brand of ander onheil z.s.m. melding maken bij de ALG

ONTRUIMINGSPLAN. 1. ONTDEKKEN VAN BRAND ('n ieder) Na het ontdekken van de brand of ander onheil z.s.m. melding maken bij de ALG ONTRUIMINGSPLAN CBS De Hoeksteen heeft een bouwlaag (zie plattegrond 1). Om in geval van brand of andere calamiteiten het gebouw zo snel mogelijk te kunnen verlaten staat hieronder puntsgewijs wat er gedaan

Nadere informatie

CBS De Akker Protocol Ontruimingsplan

CBS De Akker Protocol Ontruimingsplan CBS De Akker Protocol Ontruimingsplan Datum eerste versie 20-10-2003 Datum laatste versie 26-09-2015 Documenteigenaar Team CBS De Akker Datum volgende toetsing Schooljaar 2015-2016 Datum volgende borging

Nadere informatie

Protocol Ontruimingsplan

Protocol Ontruimingsplan Protocol Ontruimingsplan 2018-2019 De Spinaker VSO Alkmaar Jan Ligthartstraat 7 1817 MR Alkmaar www.despinaker.nl T: 072-5140244 M: spinaker.vsoalkmaar@ronduitonderwijs.nl Vastgesteld in MT VSO-A d.d.:

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN STICHTING DE WILG

ONTRUIMINGSPLAN STICHTING DE WILG Augustus 2014 HKZ rubriek 7: Werkomgeving en materiaal ONTRUIMINGSPLAN STICHTING DE WILG De Wilg HKZ-Handboek 12-8-2014 Pagina 1 van 12 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1: algemene gegevens...

Nadere informatie

Ontruimingsplan. St. Jeugdvakantiewerk Goirle. Overnachting GOEDGEKEURD. Brandweer Hoofd Afdeling Preventie. d.d.

Ontruimingsplan. St. Jeugdvakantiewerk Goirle. Overnachting GOEDGEKEURD. Brandweer Hoofd Afdeling Preventie. d.d. Ontruimingsplan St. Jeugdvakantiewerk Goirle Overnachting GOEDGEKEURD Brandweer Hoofd Afdeling Preventie d.d. Inhoud 1. Inleiding en toelichting... 3 2. Situatietekening... 4 3. Gebouw-, installatie- en

Nadere informatie

Calamiteitenplan Johan Frisoschool... 1. Brandpreventie... 2. Inleiding... 2. Preventieve maatregelen... 2. Afspraken bij brand in de school:...

Calamiteitenplan Johan Frisoschool... 1. Brandpreventie... 2. Inleiding... 2. Preventieve maatregelen... 2. Afspraken bij brand in de school:... Calamiteitenplan Johan Frisoschool Inhoud Calamiteitenplan Johan Frisoschool... 1 Brandpreventie... 2 Inleiding... 2 Preventieve maatregelen... 2 Afspraken bij brand in de school:... 3 Vluchtwegen... 4

Nadere informatie

Reglement Tussen Schoolse Opvang

Reglement Tussen Schoolse Opvang Reglement Tussen Schoolse Opvang Inhoud van het TSO reglement. Artikel 1 : Begrippen Artikel 2 : Het bevoegd gezag Artikel 3 : Directie Artikel 4 : TSO coördinatoren Artikel 5 : Kosten TSO voor ouders.

Nadere informatie

CBS De Akker Protocol Ontruimingsplan

CBS De Akker Protocol Ontruimingsplan CBS De Akker Protocol Ontruimingsplan Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave: Bladzijde: Hoofdstuk 1 Inleiding 3 Hoofdstuk 2 Wanneer een ontruimingsplan? 3 Hoofdstuk 3 Eisen waaraan een ontruimingsplan moet voldoen

Nadere informatie

Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan

Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan HR-CentruM Samenwerken aan je loopbaan! November 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Bedrijfsnoodplan 4 Belangrijke bedrijfsgegevens 4 De bedrijfshulpverleningsorganisatie

Nadere informatie

Datum: 08 december Ontruimingsplan voor BEACH HOTEL V.O.F. Duinweg EC Zoutelande

Datum: 08 december Ontruimingsplan voor BEACH HOTEL V.O.F. Duinweg EC Zoutelande Datum: 08 december 2015. Ontruimingsplan voor BEACH HOTEL V.O.F. Duinweg 97 4374 EC Zoutelande 0119-561255 www.beachhotel.nl info@beachhotel.nl 1 Inhoud 1 Inhoud... 3 2 Inleiding en toelichting... 4 3

Nadere informatie

Voorbeeld. Calamiteitenplan

Voorbeeld. Calamiteitenplan Voorbeeld Calamiteitenplan Dit calamiteitenplan dient aanwezig te zijn: achter de bar in het kantoor beheerder in de bestuurskamer. PAS DIT PLAN AAN OP JE EIGEN SITUATIE! Datum: Voorbeeld Prisma Brabant

Nadere informatie

Brand in uw bedrijf: De 4 stappen voor ontruiming

Brand in uw bedrijf: De 4 stappen voor ontruiming Brand in uw bedrijf: De 4 stappen voor ontruiming 2 Brand in uw bedrijf: 4 stappen voor ontruiming! INHOUD 3 Brand in uw bedrijf: 4 stappen voor ontruiming! HOOFDSTUK 1 ONTRUIMINGSPROCEDURE In de ontruimingsprocedure

Nadere informatie

Plan van aanpak 2012 Risico-inventarisatie Brandveiligheid: acties/afspraken/borging

Plan van aanpak 2012 Risico-inventarisatie Brandveiligheid: acties/afspraken/borging Plan van aanpak 2012 Risico-inventarisatie Brandveiligheid: acties/afspraken/borging Peuterspeelzaal Uitgangen en vluchtroutes. 1 ja U kunt met uw kinderen snel en goed altijd alle uitgangen bereiken?

Nadere informatie

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Raam 60-62 2801 VM Gouda Belangrijke telefoonnummers Landelijk alarmnummer 112 Brandweer via 112 Politie (niet spoedeisende meldingen) 0900-8844 GGD Hollands Midden

Nadere informatie

Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010. Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer :

Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010. Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer : Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010 Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer : Datum (controlelijst ingevuld) Handtekening Toelichting op de controlelijst

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Scoutinggebouw DILLENBURG. Van de Willem de Zwijgergroep III

Ontruimingsplan. Scoutinggebouw DILLENBURG. Van de Willem de Zwijgergroep III Ontruimingsplan Scoutinggebouw DILLENBURG Van de Willem de Zwijgergroep III Augustus 2002 INHOUD INLEIDING... 3 1. INFORMATIEBLAD... 4 1.1. ADRES:... 4 1.2. ONTRUIMINGSCOMMISSIE:... 4 1.3. AANWEZIGEN:...

Nadere informatie

Ontruimingsplan Gereformeerde kerk De Lichtkring

Ontruimingsplan Gereformeerde kerk De Lichtkring Ontruimingsplan Gereformeerde kerk De Lichtkring Laan naar Emiclaer 1, 3823 EG Amersfoort Telefoon: 033-4559998 Koster: dhr. W. Schep Hoofd BedrijfsHulpVerlening, tevens coördinator: Koster of diens vervanger

Nadere informatie

Ontruimingsplan schooljaar 2015 2016

Ontruimingsplan schooljaar 2015 2016 Inhoud: Algemene document gegevens: pagina 2 Algemene gegevens van de school: pagina 2 Verzamelpunten bij calamiteiten: pagina 2 Te gebruiken uitgangen bij calamiteiten: pagina 2 Het alarmsysteem: pagina

Nadere informatie

(Naam organisatie) (datum)

(Naam organisatie) (datum) (Naam organisatie) (datum) Calamiteitenplan / Draaiboek / Veiligheidsplan 0 Hoofdstuk 1 Het evenement 1.1. Evenement Beschrijving Evenement Locatie (plattegrond bijvoegen als bijlage 1, let wel in geval

Nadere informatie

Veiligheid in De Vliegert

Veiligheid in De Vliegert Veiligheid in De Vliegert PRESENTATIE : BEN JANSSEN PLAATSVERVAN GEN D PREVENTIE - EN ARBO COÖRDINATOR Beleidsuitgangspunten De veiligheid, gezondheid en het welzijn van onze medewerkers en vrijwilligers

Nadere informatie

Kerkrentmeesters. Ontruimingsplan

Kerkrentmeesters. Ontruimingsplan Kerkrentmeesters Ontruimingsplan Doel Ontruimingsplan: Het ontruimingsplan heeft ten doel de ontruiming van het kerkgebouw zoveel als mogelijk is ordelijk en doelmatig te laten verlopen. Het ontruimingsplan

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Aikido dojo Ki No Michi

Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Aikido dojo Ki No Michi Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Aikido dojo Ki No Michi Pagina 1 van 10 Opgemaakt door W. Wijnands, oprichter. Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Inhoudsopgave 01. Introductie 02.

Nadere informatie

Bedrijfshulpverleningsplan

Bedrijfshulpverleningsplan Bedrijfshulpverleningsplan voor de openbare apotheek te Datum opmaak: bijlage 8 61 Inhoud 1 Basisgegevens Apotheek Arts Ziekenhuis met EHBO-post Aanwezige bedrijfshulpverleners 2 Informatie/instructie

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening op scholen

Bedrijfshulpverlening op scholen Bedrijfshulpverlening op scholen 2 Bedrijfshulpverlening op scholen INHOUD 1 Inleiding 2 BHV organisatie op scholen 3 Taken, aantal en opleiding BHV ers 4 Samenvatting BHV-organisatie 3 Bedrijfshulpverlening

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN. Udens College. sector havo-vwo

ONTRUIMINGSPLAN. Udens College. sector havo-vwo ONTRUIMINGSPLAN Udens College sector havo-vwo 2015 pagina 1 van 13 Algemene gegevens: Adres Udens College sector HV Schepenhoek 101 5403 GA Uden Aanwezige personen Op schooldagen van maandag t/m vrijdag

Nadere informatie

R.K. BASISSCHOOL KERENSHEIDE ONTRUIMINGSPLAN. Ontruimingsplan R.K.Basisschool Kerensheide 2006 1

R.K. BASISSCHOOL KERENSHEIDE ONTRUIMINGSPLAN. Ontruimingsplan R.K.Basisschool Kerensheide 2006 1 R.K. BASISSCHOOL KERENSHEIDE ONTRUIMINGSPLAN Ontruimingsplan R.K.Basisschool Kerensheide 2006 1 Inhoud 1 Inhoudsopgave. 2 Inleiding en toelichting. 3 Situatietekening. 4 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens.

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Intergraal Kind Centrum De Kerneel. Algemene gegevens: Basisschool: De Kerneel, Gemeente: Nederweert

Ontruimingsplan. Intergraal Kind Centrum De Kerneel. Algemene gegevens: Basisschool: De Kerneel, Gemeente: Nederweert Intergraal Kind Centrum De Kerneel Ontruimingsplan Algemene gegevens: Basisschool: De Kerneel, Gemeente: Nederweert Directeur:Erna Bouten, 06-16033181 Clustermanager Hoera: Sigrid Seerden, 06-45566882

Nadere informatie

Ontruimings Plan. Kinderdagverblijven Tinker Bell

Ontruimings Plan. Kinderdagverblijven Tinker Bell Ontruimings Plan Kinderdagverblijven Tinker Bell Tinker Bell Kinderdagverblijven Zoetermeer Schoolstraat 38 2712 VC Zoetermeer Tel 079-3167555 www.tinker-bell.nl versie sept 2013 1 1. Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Ontruimingsplan onderwijsgebouw

Ontruimingsplan onderwijsgebouw 2013 Ontruimingsplan onderwijsgebouw 0 RK/PC Jenaplanschool Laan van het Kinholt 576 7823 HP Emmen Tel:0591-622657 (bovenbouw) 0591-629934 (onderbouw) info@kristalla.nu Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding

Nadere informatie

BHV: Bedrijfshulpverlening Ontruimingsplan Laatste update 02-10-14

BHV: Bedrijfshulpverlening Ontruimingsplan Laatste update 02-10-14 BHV: Bedrijfshulpverlening Ontruimingsplan Laatste update 02-10-14 Inzet BHV: De BHV wordt op CCZ ingezet om de (materiële) gevolgen van een calamiteit te beperken en de veiligheid van het gebouw en de

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN BASISSCHOOL DE VENEN REEUWIJK

ONTRUIMINGSPLAN BASISSCHOOL DE VENEN REEUWIJK ONTRUIMINGSPLAN BASISSCHOOL DE VENEN REEUWIJK -1- Ontruimingsplan voor Basisschool de Venen Hooiweide 2 2811 JE Reeuwijk 0182 393873-2- INHOUDSOPGAVE: 1.0 Ontruimingsprocedure 1.1 Algemeen 1.2 Alarmering

Nadere informatie

Ontruimingsplan Sociaal Cultureel Centrum de Pekhoeve

Ontruimingsplan Sociaal Cultureel Centrum de Pekhoeve Ontruimingsplan Sociaal Cultureel Centrum de Pekhoeve Dorpstraat 94 4851 CN ULVENHOUT Goedkeuringstempel Brandweer: (origineel gestempeld op 1 oktober 2007) Printdatum: Nov-07 Versie: 1.3 September 2007

Nadere informatie

Ontruimings Plan. Kinderdagverblijven Tinker Bell

Ontruimings Plan. Kinderdagverblijven Tinker Bell Ontruimings Plan Kinderdagverblijven Tinker Bell Tinker Bell Kinderdagverblijven Zoetermeer Meidoornlaan 28 2712 TT Zoetermeer Tel 079-3167555 www.tinker-bell.nl versie sept 2013 1 1. Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Indien er in uw omgeving een medewerker of bezoeker onwel wordt belt u onmiddellijk het alarmnummer 113.

Indien er in uw omgeving een medewerker of bezoeker onwel wordt belt u onmiddellijk het alarmnummer 113. PROCEDURE MELDING Bestemd voor: alle medewerkers buiten kantooruren ALLE GEVALLEN Bel 0-112 en geef door wat er aan de hand is. Bij brand: verlaat het pand via een veilig vluchtweg. PROCEDURE MELDING Bestemd

Nadere informatie

Ontruimingsplan Emmauskerk Middelharnis

Ontruimingsplan Emmauskerk Middelharnis Ontruimingsplan Emmauskerk Middelharnis Versie: 2.0 Datum: september 2016 1 Algemeen In dit ontruimingsplan is beschreven op welke wijze een snelle en veilige ontruiming van de Emmauskerk Middelharnis

Nadere informatie

Ontruimingsplan. PeuterSpeelzaal Jippie Jee BSO Clup Hasta la Pasta Basisschool Lambertus

Ontruimingsplan. PeuterSpeelzaal Jippie Jee BSO Clup Hasta la Pasta Basisschool Lambertus Ontruimingsplan PeuterSpeelzaal Jippie Jee BSO Clup Hasta la Pasta Basisschool Lambertus 2014-2015 Ontruimingsplan PSZ Jippie Jee/BSO Hasta la Pasta/Bs. Lambertus 1. Inleiding 2. Algemene gegevens 3. Ontruimingsprocedure

Nadere informatie

Brandbestrijdings- en Ontruimingsplan. MFA t AAMBEELD obs de Clockeslach Smederij 12 VLAGTWEDDE

Brandbestrijdings- en Ontruimingsplan. MFA t AAMBEELD obs de Clockeslach Smederij 12 VLAGTWEDDE Brandbestrijdings- en Ontruimingsplan MFA t AAMBEELD obs de Clockeslach Smederij 12 VLAGTWEDDE BRANDBESTRIJDINGS- EN ONTRUIMINGSPLAN Algemene gegevens... 3 Alarmnummers 4,5 1. Voorzorgsmaatregelen en aandachtspunten...

Nadere informatie

Ontruimingsplan van Scouting van Maasdijk Oranjewoud januari 2012

Ontruimingsplan van Scouting van Maasdijk Oranjewoud januari 2012 Ontruimingsplan van Scouting van Maasdijk Oranjewoud januari 2012 Pagina 1 van 17 Inhoud Pagina 1 Verantwoording ontruimingsplan 3 1.1 Doel en functie ontruimingsplan 3 1.2 Taken ontruimingsorganisatie

Nadere informatie