Ontruimingsplan Calamiteitenplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ontruimingsplan Calamiteitenplan"

Transcriptie

1 Schooljaar Ontruimingsplan Calamiteitenplan R.K. Basisschool 'De Reiger' Azollastraat XP Lisserbroek

2 Reanimatie Bij reanimatie worden alle aanwezige BHV-ers gewaarschuwd: Mario, Josien, Marjan, Brigit, Anneke, Eugenie en Anne N. Hun klassen worden eventueel overgenomen door een van de andere collega s. De eerst aanwezige BHV-er start met reanimeren en geeft opdracht voor het halen van de AED. Vervolgens gaat de reanimatie in een tweetal verder. De BHV-ers zijn allen getraind in het gebruik van de AED. Volwassenen 10 seconden ademhaling checken Daarna: 2 x beademen 30 x borstcompressies etc. Kinderen 10 seconden ademhaling checken 5 x beademen 15 x borstcompressies Daarna: 2 x beademen 15 x borstcompressies etc.

3 Ontruimingsplan Doel Kinderen en personeel beschermen tegen de gevolgen van een ramp, die binnen het schoolgebouw plaatsvindt. Algemeen De volgende mensen zijn BHV-er: o Mario (ma,di,do,vr); o Josien (ma,di); o Brigit (do,vr); o Marjan (wo,do,vr). o Anneke (wo, do en vrij) o Anne N.( ma-di-do-vr) o Eugenie (di) Indien zich onverhoopt ernstige, dan wel minder ernstige situaties voordoen, voortkomend uit bijv. brand, explosie, e.d., hebben de leerkrachten als hoofdtaak er voor te zorgen dat de veiligheid van de leerlingen zoveel mogelijk gewaarborgd is en blijft. Daarnaast zal eenieder zich waar mogelijk inspannen de schade aan goederen en gebouwen tot een minimum te beperken. Voorzorgsmaatregelen o De vastgestelde verzamelplaatsen staan op de plattegrond aangegeven. o Van dit ontruimingsplan zijn alle teamleden op de hoogte, zodat eenieder weet hoe te handelen in geval van brand, explosie, e.d. o Ontruimingsplan en taken worden tijdens de vergadering van de taakverdeling aan het begin van het jaar doorgesproken. o Afval wordt dagelijks verzameld en afgevoerd naar de vuilcontainer, die buiten het schoolgebouw staat, zodat dit geen extra gevaar voor brand kan opleveren. o Elke leerkracht is verantwoordelijk voor toegankelijkheid en bereikbaarheid van eventuele vluchtwegen in het lokaal. De BHV-ers zorgen ervoor dat de gangen vrij zijn. o Er vindt regelmatig controle op de werking en aanwezigheid van alarmsignaal plaats. Dit doet Mario elke eerste dag van de maand om 7.30 uur. o Het terrein om de school, behorende bij de school wordt zodanig vrijgehouden, dat het opstellen van brandweermaterieel en het gebruik van de aanwezige brandkranen niet wordt belemmerd. Taken van de directie (bij afwezigheid worden de taken door Mario overgenomen, op woensdag door Marjan, Anne Melchior neemt dan de kinderen van Marjan over). o Het brandalarm activeren; o Indien nodig opdracht tot ontruiming geven middels het alarmsignaal; o De ontruiming rustig en ordelijk laten verlopen en paniek voorkomen;

4 o Na aankomst van de brandweer een gecoördineerd contact tot stand brengen, waarbij ook wordt vermeld of er zich nog personen in het gebouw bevinden; o Alarmeren van de Zilvermeeuw ( ) Taken bhv-ers o controleren werking alarmsignaal; o controleren blusmateriaal o controleren vluchtwegen, toe- en uitgangen. o coördineren bluspogingen. o Controle toiletgroepen groep 3 t/m 8: Mario (op woensdag door Marjan) o Controle toiletgroep kleuters: Mario (op woensdag door Marjan) o Controle kleutervleugel: Mario (op woensdag door Marjan) o Controle groepen en andere ruimtes hoofdvleugel: Josien/Brigit/Marjan/Mario o Tussendeur Zilvermeeuw: Marjo o EHBO- kist (hal): Ineke/Brigit o EHBO-kist (kleuterhal) meenemen: leerkracht onderbouw o Algemene controle op ontruiming. o Eventueel waarschuwen van de ambulancedienst. o Vrijhouden schoolplein voor de hulpdiensten. Taken van de groepsleerkrachten o Iedere leerkracht kan het brandalarm activeren (ruitje alarm indrukken) o In geval van ontruiming dient de leerkracht zijn/ haar groep zo ordelijk mogelijk, om paniek te voorkomen, naar de verzamelplaats te leiden. Geen leerling mag vertrekken! o De leerkracht ziet er op toe dat de kledingstukken en leermiddelen niet meegenomen worden. Dit om vertraging in de ontruiming van de school te voorkomen. o Klassendeuren en ramen moeten worden gesloten (tocht vermijden). Deur dicht betekent dat er geen personen meer in het lokaal zijn! o Is de groep zonder toezicht als het alarm klinkt, dan moet de leerkracht van de naast gelegen groep zich belasten met de leiding bij het ontruimen. o De leerkrachten nemen bij het ontruimen de rode ontruimingsmap mee, dit om vergissingen over wel of niet aanwezig zijn van een leerling te voorkomen. o Gebruik maken van de voorgeschreven vluchtroute. o Is het gebruik van vluchtwegen niet meer mogelijk, dan ontruimen via de tussendeuren of ramen. o Als de leerkracht niet nodig is bij de ontruimingsploeg, blijft deze bij de leerlingen. o Kies een route, die gezien de brandhaard het meest veilig is. Ontruimingsploeg o De ontruimingsploeg is in eerste instantie: Mario o De BHV-ers brengen eerst hun eigen groep in veiligheid en dragen deze over aan een van de collega s. Daarna gaat hij/zij zijn BHV-taken uitvoeren. o Het is de taak van de ontruimingsploeg na te gaan of alle ruimten geheel zijn ontruimd. Gesloten klaslokalen zijn leeg! o Indien mogelijk nemen de BHV-ers (Josien/Marjan/Brigit/Mario) de brandbestrijding in tweetallen ter hand. o Indien mogelijk/nodig schakelt de ontruimingsploeg elektrische apparaten en de CV schakelaar uit.

5 Verzamelplaats o Op de verzamelplaats wordt aan de hand van de absentielijsten appèl gehouden. o Geen leerling mag vertrekken. o Wanneer de groep compleet is, steekt de leerkracht de groene kaart omhoog. Als je een leerling blijkt te missen, wordt de rode kaart omhoog gehouden. o Een BHV-er controleert bij de leerkrachten of alle leerlingen er zijn. o Zo nodig wordt op de verzamelplaats een EHBO-post ingericht. Deze staat onder leiding van de bhv-ers Oefening Een ontruimingsplan en calamiteitenplan krijgen pas werkelijk waarde als zij in de praktijk worden getest. Uiteraard zijn alle betrokkenen bij een dergelijke oefening op de hoogte van de inhoud van de plannen en is iedereen bekend met het feit dat het om een oefening gaat. Een neveneffect van de oefening is dat bij een werkelijke calamiteit leerlingen en leerkrachten adequater zullen reageren en handelen, hetgeen persoonlijke ongevallen kan voorkomen. Planning Jaarlijks wordt er aan het begin van het schooljaar en na de kerstvakantie een oefening gehouden. Het kan gaan om een oefening waarvan het precieze tijdstip bekend wordt gemaakt. Het kan ook zijn dat er alleen bekend wordt gemaakt dat het ergens in die week zal plaatsvinden, zodat het op een onverwachts moment plaatsvindt. Op die manier worden nieuwe leerkrachten op de hoogte gesteld van het bestaan en de werking van het calamiteitenplan het ontruimingsplan. Evaluatie De directie heeft tot taak de oefening te evalueren en eventuele aanpassingen in het calamiteitenplan en het ontruimingsplan door te voeren. Voor zover nodig worden de aanpassingen vervolgens doorgegeven aan de personen die bij de uitvoering van het plan betrokken zijn. De tussenschoolse opvang ontvangt een exemplaar van dit document. Er zal ook een keer geoefend worden met de begeleiders van de tussenschoolse opvang.

6 Calamiteitenplan Doel Kinderen en personeel beschermen tegen de gevolgen van een ramp die buiten de school plaatsvindt, aangegeven door het nationaal alarm. Het basisscenario: o Ga direct naar binnen. o Sluit ramen, deuren en ventilatie (mondkapje aanwezig/ketelhuis). o Zet de radio of TV aan (lokale omroepen). Taken van de directeur: (indien afwezig, overgenomen door Mario en op woensdag door Marjan) o Controleer of alle collega s het alarmsignaal gehoord hebben; o De leerkracht die in de gymzaal is, belt naar school; o Ambulante collega's verwijzen naar de groepen, eerst de groepen van de bhv-ers; o Wijs personen aan die: - de toegangsdeuren bewaken; - controleren of de ramen in de nevenvertrekken zijn gesloten; - de telefoon beantwoordt; - de mechanische ventilatie op het dak uitschakelt (Mario/Marjan) - de radio en de televisie aanzet (lokale omroepen); - controleert of alle taken worden uitgevoerd; - aanwijzingen van de brandweer opvolgt; - collega's informeer; - leiding geeft aan de evacuatie, als daar opdracht toe is gegeven; - de ambulance/brandweer opvangt. Taken van de groepsleerkrachten o verzamel de kinderen uit jouw groep in je eigen lokaal (neem eventueel waar voor de buurvrouw/buurman); o controleer of alle kinderen aanwezig zijn; o mis je kinderen, check of ze niet zijn afgemeld; o ontbrrekende kinderen zoeken, eerst dichtbij, anders leerlingen bij dichtstbijzijnde collega onderbrengen en zoeken o sluit de ramen en deuren van je eigen lokaal en zorg dat de buitendeuren dicht blijven; o blijf binnen tot de alarmfase is opgeheven; o volg aanwijzingen van de bhv- ers op. Taken van de surveillant o Zie toe dat alle kinderen en collega's zo snel mogelijk naar binnen gaan; o controleer of er nog kinderen zijn achtergebleven; o sluit de buitendeur; o voeg je bij je groep. Informatie aan de ouders Wanneer een ramp dreigt of plaatsvindt, is de eerste reactie van veel ouders bij naderend onheil: kind(eren) van school halen.

7 Dit moet worden voorkomen, omdat de ouders daarmee grote risico's nemen. Iedereen, dus ook alle ouders, moet het basisscenario (ga direct naar binnen, sluit ramen en deuren, zet radio of tv aan) opvolgen. Het is dan ook belangrijk dat ouders duidelijk wordt gemaakt, dat de kinderen bij een (dreigende) calamiteit veilig zijn op de school. De ouders moeten dus beseffen dat het in die uitzonderlijke situatie voor henzelf en voor hun kinderen beter is dat de leerlingen op school blijven. Om de ouders hiervan op de hoogte te stellen wordt minimaal eenmaal per jaar, na afloop van een oefening, een artikel in de Reigerpost (ons veertiendaagse informatiebulletin), opgenomen met daarin de volgende onderdelen: o In eenvoudige beantwoording wordt het bestaan en de werking van het calamiteitenplan uitgelegd. o In noodsituaties blijven de kinderen op school. o Ouders moeten niet naar school komen of bellen totdat de alarmfase is opgeheven, dat laatste om te voorkomen dat de telefooncentrale overbelast raakt.

8 Checklist 1. bhv-ers Ontruiming: o Coördineren bluspogingen; o controle op ontruiming; o eventueel waarschuwen van de ambulancedienst; o schoolplein vrijhouden voor de hulpdiensten; o aanwijzen leden ontruimingsploeg; (voor materiaal) o het meenemen van de EHBO-koffer; o leidinggeven aan een eventueel in te richten EHBO- post; o controleren of het gebouw leeg is. Controleren: werking blusmateriaal ( Mario) blusmateriaal door Divèns. werking alarmsignaal (Mario) vluchtwegen, toe- en uitgangen van de gangen. inhoud ehbo-koffers (Brigit) Evaluatie Na elke oefening, ontruiming of calamiteit moet er worden geëvalueerd. Het is aan de directie om dit in de gaten te houden. Gebeurtenissen die een grote impact (kunnen) hebben, worden dezelfde dag nog nabesproken, maar ook nog een aantal keren in de weken erna. 2. Checklist directie Bij ontruiming o Brandalarm activeren o hulpdiensten bellen (112); o opdracht geven tot ontruiming; o ontruiming rustig en ordelijk laten verlopen, paniek voorkomen o na aankomst van de brandweer een gecoördineerd contact tot stand laten komen, waarbij ook gemeld wordt of er nog personen in het gebouw zijn; o Zilvermeeuw alarmeren ( ); o leden van de ontruimingsploeg aanwijzen. Bij calamiteiten o Maak het alarm bekend bij alle medewerkers (bellen); o leerkracht in de gymzaal belt naar school; o ambulante collega's verwijzen naar de groepen, eerst de groepen van de bhv-ers. o wijs personen aan die: - de toegangsdeuren bewaken; - controleren of de ramen in de nevenvertrekken zijn gesloten; - de telefoon beantwoordt; - de mechanische ventilatie uitschakelen; - de radio en de televisie aanzet (lokale omroepen);

9 - controleer of alle taken worden uitgevoerd; - volg aanwijzingen van de brandweer op; - informeer collega's; - geef leiding aan de evacuatie, als daar opdracht toe is gegeven. Planning o Ontruimingsplan en taakverdeling aan het begin van het jaar op de agenda zetten. o Aan het begin van het jaar en na de kerstvakantie een oefening plannen. o Evalueren oefening in het team en eventuele aanpassingen doorvoeren. o Eenmaal per jaar een stukje in de schoolgids plaatsen over calamiteitenplan en ontruimingsplan met daarin een aantal afspraken. o Aanpassen vluchtroutes. 3. Leerkracht o Begin van het schooljaar een nieuwe namenlijst in de ontruimingsmap doen (denk ook aan tussentijdse veranderingen!). Bij instromers geboortedatum vermelden. o Ontruimingsmap en pen bij de deur, op een zichtbare plaats. o Plattegrond bij de deur ophangen.

CALAMITEITENPLAN. P.C.B.O. De Loopplank / B.S.O. Kom aan boord / K.D.V. De Bereboot Pieter de Hoochplaats SC Alblasserdam

CALAMITEITENPLAN. P.C.B.O. De Loopplank / B.S.O. Kom aan boord / K.D.V. De Bereboot Pieter de Hoochplaats SC Alblasserdam CALAMITEITENPLAN P.C.B.O. De Loopplank / B.S.O. Kom aan boord / K.D.V. De Bereboot Pieter de Hoochplaats 1 2951SC Alblasserdam Inleiding: Dit plan beschrijft hoe er tijdens een calamiteit snel en doeltreffend

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Montessorischool De Basis

Calamiteitenplan. Montessorischool De Basis Calamiteitenplan Montessorischool De Basis CALAMITEITENPLAN MONTESSORSCHOOL DE BASIS FRAMBOZESTRAAT 29 4462 EK GOES TEL. : O113 216707 E-MAIL: debasis@zeelandnet.nl Dit calamiteitenplan bevat: - Algemene

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN (laatste versie:september 2014)

ONTRUIMINGSPLAN (laatste versie:september 2014) Basisschool St. Martinus gem. aantal leerlingen: 120 Zoeksestraat 5 gem. aantal personeelsleden: 10 4721 AC Schijf gem. aantal overblijvers: 50 tel.: 0165-341636 gem. werktijd: 8.00 uur - 17.15 uur ONTRUIMINGSPLAN

Nadere informatie

o.b.s. Het Tweespan, Dr. Van Linden Tolstraat 1, 4209 AL, Schelluinen

o.b.s. Het Tweespan, Dr. Van Linden Tolstraat 1, 4209 AL, Schelluinen Ontruimingsplan o.b.s. Het Tweespan, Dr. Van Linden Tolstraat 1, 4209 AL, Schelluinen Richtlijnen m.b.t. de ontruiming van het gebouw als gevolg van brand of andere calamiteiten. Het ontruimingsplan moet

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN (laatste versie: oktober 2016)

ONTRUIMINGSPLAN (laatste versie: oktober 2016) Basisschool St. Martinus gem. aantal leerlingen: 90 Zoeksestraat 5 gem. aantal personeelsleden: 10 4721 AC Schijf gem. aantal overblijvers: 30 tel.: 0165-341636 gem. werktijd: 8.00 uur - 17.15 uur ONTRUIMINGSPLAN

Nadere informatie

Ontruimingsplan Jan Ligthart Alarmering.

Ontruimingsplan Jan Ligthart Alarmering. Ontruimingsplan Jan Ligthart 2016-2017 Afhankelijk van de aard van het mogelijke incident zal de school geheel of gedeeltelijk ontruimd moeten worden. I Alarmering. 1. Bij brand de brandweer direct waarschuwen:

Nadere informatie

Ontruimingsplan basisschool ' Yn de m ande '

Ontruimingsplan basisschool ' Yn de m ande ' 2019 Ontruimingsplan basisschool ' Yn de m ande ' - 1 Inhoudsopgave 2. Inleiding en toelichting...3 4. Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens...5 5. Alarmeringsprocedure intern en extern...5 5.1

Nadere informatie

INFORMATIE EN INSTRUCTIES VOOR PERSONEELSLEDEN IN GEVAL VAN EEN ONTRUIMING VAN HET SCHOOLGEBOUW

INFORMATIE EN INSTRUCTIES VOOR PERSONEELSLEDEN IN GEVAL VAN EEN ONTRUIMING VAN HET SCHOOLGEBOUW INFORMATIE EN INSTRUCTIES VOOR PERSONEELSLEDEN IN GEVAL VAN EEN ONTRUIMING VAN HET SCHOOLGEBOUW WANNEER ONTRUIMEN? Bij een calamiteit klinkt een niet te missen akoestisch signaal. Dit akoestische signaal

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Speciaal Kindcentrum De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk

Calamiteitenplan. Speciaal Kindcentrum De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk Calamiteitenplan Speciaal Kindcentrum De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk In dit plan staat de organisatie rond ont- en inruiming beschreven. Tevens hoe te handelen bij overige calamiteiten.

Nadere informatie

ARBO BIJLAGE D0 AANWIJZINGEN ONTRUIMINGSPLAN: OP TE STELLEN DOOR DE ARBO- COÖRDINATOR

ARBO BIJLAGE D0 AANWIJZINGEN ONTRUIMINGSPLAN: OP TE STELLEN DOOR DE ARBO- COÖRDINATOR ARBO BIJLAGE D0 AANWIJZINGEN ONTRUIMINGSPLAN: OP TE STELLEN DOOR DE ARBO- COÖRDINATOR Opstellen ontruimingsplan: Uitgaan van aanwezigheid gebruikersverklaring en gekeurd centraal meldsysteem (slow whoop)

Nadere informatie

Ontruimingsplan Kbs de Beiaard

Ontruimingsplan Kbs de Beiaard Inhoud 1. Inleiding en toelichting 2. Gebouw- en installatie- en organisatiegegevens 3. Alarmeringsprocedure 4. Wijze van ontruiming 5. Wat te doen door personeel bij brand en ontruiming. 6. Taken ploegleider,

Nadere informatie

Volgorde bij brand en andere calamiteiten: vastgesteld oktober Het ontruimingsplan is te vinden in iedere klas bij de deur.

Volgorde bij brand en andere calamiteiten: vastgesteld oktober Het ontruimingsplan is te vinden in iedere klas bij de deur. Ontruimingsplan Volgorde bij brand en andere calamiteiten: vastgesteld oktober 2018. Het ontruimingsplan is te vinden in iedere klas bij de deur. In onze school kunnen zich situaties voordoen die het noodzakelijk

Nadere informatie

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Nieuwehaven 310 2801 EG Gouda Belangrijke telefoonnummers Landelijk alarmnummer Brandweer Telefoonnummer Dribbel algemeen Politie (niet spoedeisende meldingen) GGD

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN. In dit gebouw bevinden zich:

CALAMITEITENPLAN. In dit gebouw bevinden zich: CALAMITEITENPLAN. Het doel van dit calamiteitenplan is de omvang en de gevolgen van een calamiteit zoveel mogelijk te beperken. In het calamiteitenplan zijn voor een aantal verschillende incidenten de

Nadere informatie

Ontruimingsplan Sint Fransschool Emmen. Ontruimingsplan. Sint Fransschool. Harm Tiesingstraat 2. Emmen. telefoon 0591-658985. Januari 2013 - 1 -

Ontruimingsplan Sint Fransschool Emmen. Ontruimingsplan. Sint Fransschool. Harm Tiesingstraat 2. Emmen. telefoon 0591-658985. Januari 2013 - 1 - Ontruimingsplan Sint Fransschool Harm Tiesingstraat 2 Emmen telefoon 0591-658985 directie: M. Wielage Januari 2013-1 - Inhoudsopgave: Algemene gegevens blz. 3 Telefoonlijst blz. 5 Ontruimingsorganisatie

Nadere informatie

Brandbestrijdings- en Ontruimingsplan

Brandbestrijdings- en Ontruimingsplan Brandbestrijdings- en Ontruimingsplan Obs De Springplank Burgemeester Sloblaan 14 4231 AB Meerkerk 0183-351788 BRANDBESTRIJDINGS- EN ONTRUIMINGSPLAN obs De Springplank Algemene gegevens 3 Alarmnummers

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN STICHTING DE WILG

ONTRUIMINGSPLAN STICHTING DE WILG Augustus 2014 HKZ rubriek 7: Werkomgeving en materiaal ONTRUIMINGSPLAN STICHTING DE WILG De Wilg HKZ-Handboek 12-8-2014 Pagina 1 van 12 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1: algemene gegevens...

Nadere informatie

GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer 134042 13-3-2015. Goedgekeurd in 2011.

GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer 134042 13-3-2015. Goedgekeurd in 2011. GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer Goedgekeurd in 2011. Aangepast i.v.m. personeelswijzigingen en BSO. Let op deze versie wordt maart 2015 opnieuw aangepast en ter goedkeuring voorgelegd aan CvB.

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Graaf Jan van Nassauschool. Januari 2008

Calamiteitenplan. Graaf Jan van Nassauschool. Januari 2008 Calamiteitenplan Graaf Jan van Nassauschool Januari 2008 GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer Stadsgewest Vlissingen/Middelburg. N.D. Sector : Datum : Inhoud 1 Inhoudsopgave...2 2 Inleiding en toelichting...

Nadere informatie

Calamiteitenplan WZK Onderwatersport Wassenaar

Calamiteitenplan WZK Onderwatersport Wassenaar Calamiteitenplan WZK Onderwatersport Wassenaar ALGEMENE RICHTLIJNEN WAT TE DOEN BIJ HET ONTDEKKEN VAN BRAND 1. Blijf kalm, voorkom paniek; 2. Activeer het brandalarm door het inslaan van het ruitje van

Nadere informatie

Calamiteitenplan. Willem de Zwijger. Roermond

Calamiteitenplan. Willem de Zwijger. Roermond Calamiteitenplan Willem de Zwijger Roermond Cbs Willem de Zwijger Calamiteitenplan Algemene gegevens: Naam school: Cbs Willem de Zwijger Adres: Minister Beversstraat 7 6042 BL Roermond Telefoon: 0475-315665

Nadere informatie

SBO De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk. Calamiteitenplan

SBO De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk. Calamiteitenplan SBO De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk Calamiteitenplan In dit plan staat de organisatie rond ont- en inruiming beschreven. Tevens hoe te handelen bij overige calamiteiten. Bhv ers van de school:

Nadere informatie

Ontruimingsplan schooljaar 2015 2016

Ontruimingsplan schooljaar 2015 2016 Inhoud: Algemene document gegevens: pagina 2 Algemene gegevens van de school: pagina 2 Verzamelpunten bij calamiteiten: pagina 2 Te gebruiken uitgangen bij calamiteiten: pagina 2 Het alarmsysteem: pagina

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN BS DE BONGERD

ONTRUIMINGSPLAN BS DE BONGERD ONTRUIMINGSPLAN BS DE BONGERD Algemene gegevens: Basisschool: De Bongerd Gemeente: Nederweert Adres : de Bengele 2 Postcode : 6031 TZ Plaats : Nederweert Telefoon : 0495 632747 Directeur: Erna Bouten 06-16033181

Nadere informatie

Stichting Dante s Vriendjes Televisiebaan 106a 3402 VH IJsselstein Tel. 030 6871353 GSM. 06 23750706 info@dantesvriendjes.nl.

Stichting Dante s Vriendjes Televisiebaan 106a 3402 VH IJsselstein Tel. 030 6871353 GSM. 06 23750706 info@dantesvriendjes.nl. Stichting Dante s Vriendjes Afdeling De Kikkervisjes Televisiebaan 106 Telefoon 06-23750706 Mail kikkervisjes@dantesvriendjes.nl Ontruimingsplan Object: Kinderdagverblijf Dante s Vriendjes, afdeling De

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN. I.B.S Ababil Dr. Kuyperlaan RR Schiedam. 1. Inleiding en toelichting

ONTRUIMINGSPLAN. I.B.S Ababil Dr. Kuyperlaan RR Schiedam. 1. Inleiding en toelichting ONTRUIMINGSPLAN I.B.S Ababil Dr. Kuyperlaan 12 3118 RR Schiedam 1. Inleiding en toelichting In ieder gebouw, dus ook in een schoolgebouw, kunnen zich situaties voordoen die het noodzakelijk maken dat leerlingen,

Nadere informatie

BHV 10 TIPS VOOR DE BHV ER ALS DE BRANDWEER KOMT DE BEWONERS- HULPVERLENER. 1. Zorg voor herkenbaarheid van de BHV ers.

BHV 10 TIPS VOOR DE BHV ER ALS DE BRANDWEER KOMT DE BEWONERS- HULPVERLENER. 1. Zorg voor herkenbaarheid van de BHV ers. 10 TIPS VOOR DE ER ALS DE BRANDWEER KOMT DE BEWONERS- HULPVERLENER Helpt de minderzelfredzame medebewoner vluchten. Is aanspreekpunt voor externe hulpdiensten. //////////////////////////////////////////

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN. 1. ONTDEKKEN VAN BRAND ('n ieder) Na het ontdekken van de brand of ander onheil z.s.m. melding maken bij de ALG

ONTRUIMINGSPLAN. 1. ONTDEKKEN VAN BRAND ('n ieder) Na het ontdekken van de brand of ander onheil z.s.m. melding maken bij de ALG ONTRUIMINGSPLAN CBS De Hoeksteen heeft een bouwlaag (zie plattegrond 1). Om in geval van brand of andere calamiteiten het gebouw zo snel mogelijk te kunnen verlaten staat hieronder puntsgewijs wat er gedaan

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN. St. Willibrordus Neerkant

CALAMITEITENPLAN. St. Willibrordus Neerkant CALAMITEITENPLAN St. Willibrordus Neerkant Schooljaar 2018-2019 Inhoudsopgave 1. Adres en algemene gegevens 3 2. Belangrijke telefoonnummers 3 3. Algemene richtlijnen m.b.t. veiligheid 4 4. Wat te doen

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN. Udens College. sector havo-vwo

ONTRUIMINGSPLAN. Udens College. sector havo-vwo ONTRUIMINGSPLAN Udens College sector havo-vwo 2015 pagina 1 van 13 Algemene gegevens: Adres Udens College sector HV Schepenhoek 101 5403 GA Uden Aanwezige personen Op schooldagen van maandag t/m vrijdag

Nadere informatie

Bertrand Russell College BRC BOVENBOUW. Erasmusstraat 28. Krommenie

Bertrand Russell College BRC BOVENBOUW. Erasmusstraat 28. Krommenie Bertrand Russell College BRC BOVENBOUW Erasmusstraat 28 Krommenie september 2014 1 Inhoud 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding en toelichting 3 3 Situatietekening 4 4 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens

Nadere informatie

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Raam 60-62 2801 VM Gouda Belangrijke telefoonnummers Landelijk alarmnummer 112 Brandweer via 112 Politie (niet spoedeisende meldingen) 0900-8844 GGD Hollands Midden

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN Inruimingsplan. O.b.s. De Wezeboom Oosteinde (Ruinerwold)

ONTRUIMINGSPLAN Inruimingsplan. O.b.s. De Wezeboom Oosteinde (Ruinerwold) ONTRUIMINGSPLAN Inruimingsplan O.b.s. De Wezeboom Oosteinde (Ruinerwold) 2016-2017 Ontruimingsplan o.b.s. De Wezeboom te Oosteinde versie; 10-07-2016 1 Inhoud: Inleiding blz. 3 Deel 1 blz. 4 1.1 Gebouw

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN OBS WILLEM DE ZWIJGER

ONTRUIMINGSPLAN OBS WILLEM DE ZWIJGER ONTRUIMINGSPLAN OBS WILLEM DE ZWIJGER Openbare basisschool Willem de Zwijger Mr. J. Burgerlaan 1 4797 CX Willemstad tel: 0168-472736 dir: S. Commandeur Ontruimingsplan Willem de Zwijger 22-05-2015 1 Inleiding

Nadere informatie

Bertrand Russell College BRC ONDERBOUW. Erasmusstraat 1. Krommenie

Bertrand Russell College BRC ONDERBOUW. Erasmusstraat 1. Krommenie Bertrand Russell College BRC ONDERBOUW Erasmusstraat 1 Krommenie september 2014 1 Inhoud 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding en toelichting 3 3 Situatietekening 4 4 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens

Nadere informatie

Ont- en inruimingsplan SBO De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk. Ontruimingsplan en inruimingsplan

Ont- en inruimingsplan SBO De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk. Ontruimingsplan en inruimingsplan Ont- en inruimingsplan SBO De Burcht Mozartstraat 180a 2983 AK Ridderkerk Ontruimingsplan en inruimingsplan In de eerste plaats zijn de volgende zaken van belang Er mogen geen obstakels in de gangen staan,

Nadere informatie

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen

BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen BHV/Ontruimingsplan Ouderenzorg Anders BEM1303136 gemeente Steenbergen Naam :Ouderenzorg Anders Adres :Van Glymesstraat 30, 4651 LM Steenbergen Telefoon : 0167-567055 Directeur : Mw. A. Elferink Aantal

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Intergraal Kind Centrum De Kerneel. Algemene gegevens: Basisschool: De Kerneel, Gemeente: Nederweert

Ontruimingsplan. Intergraal Kind Centrum De Kerneel. Algemene gegevens: Basisschool: De Kerneel, Gemeente: Nederweert Intergraal Kind Centrum De Kerneel Ontruimingsplan Algemene gegevens: Basisschool: De Kerneel, Gemeente: Nederweert Directeur:Erna Bouten, 06-16033181 Clustermanager Hoera: Sigrid Seerden, 06-45566882

Nadere informatie

Evacuatierichtlijnen

Evacuatierichtlijnen Schooljaar 2018 2019 Evacuatierichtlijnen Evacuatierichtlijnen 2018 2019 v20180828 Toelichting Onze school doet inspanningen om het risico op een noodtoestand te minimaliseren. Risico s kunnen echter nooit

Nadere informatie

BIJLAGEN Lijst bedrijfshulpverleners Ontruimingsplan stroomschema Ontruimingsplan stroomschema H- BHV Ontruimingsplan stroomschema BO

BIJLAGEN Lijst bedrijfshulpverleners Ontruimingsplan stroomschema Ontruimingsplan stroomschema H- BHV Ontruimingsplan stroomschema BO BIJLAGEN Lijst bedrijfshulpverleners Ontruimingsplan stroomschema Ontruimingsplan stroomschema H- BHV Ontruimingsplan stroomschema BHV Ontruimingsplan stroomschema BO Ontruimingsplan stroomschema Portier

Nadere informatie

Adres : Postcode : Plaats : Telefoon :

Adres : Postcode : Plaats : Telefoon : Adres : Postcode : Plaats : Telefoon : O N T R U I M I N G S P L A N (naam gebouw/ instelling) Dit plan is opgesteld door : naam : datum : Revisieblad Rev. nr. Datum Verwijderen Toevoegen Namen en telefoonnummers

Nadere informatie

Schoolnoodplan/ brandprotocol 2013-2014

Schoolnoodplan/ brandprotocol 2013-2014 Schoolnoodplan/ brandprotocol 2013-2014 Inhoudsopgave 1 1. Algemene gegevens 2 2. Inleiding 2 3. Overzicht van mogelijke noodsituatie 2 4. Processen van melden t/m nazorg 2 4.1 Bij brand 2 4.2 Bij persoonlijk

Nadere informatie

a. Bijlage 1 tekeningen

a. Bijlage 1 tekeningen 1 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2. Inleiding 3. Situatietekening (ligging van het gebouw) 4. Gebouw en organisatiegegevens 5. Alarmeringsprocedure 6. Stroomschema alarmering 7. Wijze van ontruiming 8.

Nadere informatie

ALGEMENE PREVENTIEVE RICHTLIJNEN

ALGEMENE PREVENTIEVE RICHTLIJNEN Om in de Regio Rotterdam Rijnmond tot een uniforme lay-out van het ontruimingsplan te komen verdient het aanbeveling om de volgorde van de onderdelen zoals hier onder vermeld aan te houden. * voorblad

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Brede School. Burgerbrug. Grote Sloot 116A, 1754 JJ Burgerbrug tel

Ontruimingsplan. Brede School. Burgerbrug. Grote Sloot 116A, 1754 JJ Burgerbrug tel Ontruimingsplan Brede School Burgerbrug Grote Sloot 116A, 1754 JJ Burgerbrug tel. 0226-381615 versie: 19 juli 2012 Gegevens. Naam en adres: Brede School Burgerbrug Grote Sloot 116A 1754 JJ Burgerbrug tel.

Nadere informatie

EVACUATIE BIJ BRANDALARM. Evacuatieplan bij Brandalarm

EVACUATIE BIJ BRANDALARM. Evacuatieplan bij Brandalarm EVACUATIE BIJ BRANDALARM Evacuatieplan bij Brandalarm TELEFOONNUMMERS BRANDWEER : 112 of 100 of 059 / 70 10 10 1 Verwittigen brandweer De leerkracht die de brand ontdekt: 1) vertrouwt zijn leerlingen toe

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Aikido dojo Ki No Michi

Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Aikido dojo Ki No Michi Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Aikido dojo Ki No Michi Pagina 1 van 10 Opgemaakt door W. Wijnands, oprichter. Bedrijfshulpverlening BHV - Calamiteitenplan Inhoudsopgave 01. Introductie 02.

Nadere informatie

Ontruimingsplan Hervormde kerk Sleeuwijk

Ontruimingsplan Hervormde kerk Sleeuwijk Ontruimingsplan Hervormde kerk Sleeuwijk Esdoornlaan 32 4254 AV Sleeuwijk Postadres: Tienhont 3, 4254 CL Sleeuwijk Tel.nr: 0183-301865 Datum : april 2006. Versie : 2010.1.20 Auteur : Ton van Dalen Inhoud

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Brede School. Burgerbrug. Grote Sloot 116A, 1754 JJ Burgerbrug tel

Ontruimingsplan. Brede School. Burgerbrug. Grote Sloot 116A, 1754 JJ Burgerbrug tel Ontruimingsplan Brede School Burgerbrug Grote Sloot 116A, 1754 JJ Burgerbrug tel. 0226-381615 versie: 12 juni 2011 Gegevens. Naam en adres: Brede School Burgerbrug Grote Sloot 116A 1754 JJ Burgerbrug tel.

Nadere informatie

Bedrijfshulpverlening op scholen

Bedrijfshulpverlening op scholen Bedrijfshulpverlening op scholen 2 Bedrijfshulpverlening op scholen INHOUD 1 Inleiding 2 BHV organisatie op scholen 3 Taken, aantal en opleiding BHV ers 4 Samenvatting BHV-organisatie 3 Bedrijfshulpverlening

Nadere informatie

Gehandicapten Sportclub Groningen

Gehandicapten Sportclub Groningen Gehandicapten Sportclub Groningen Locatie: Sportcentrum Kardinge Groningen 1 Inhoudsopgave *Algemeen gedeelte *Maatregelen vooraf Stel u op de hoogte Wie is er verantwoordelijk *Maatregelen tijdens calamiteiten

Nadere informatie

2.01 Protocol: Deurbeleid - concept

2.01 Protocol: Deurbeleid - concept 2.01 Protocol: Deurbeleid - concept Inleiding Een school is een dynamische instelling waar de hele dag door kinderen, ouders, externe begeleiders en leveranciers in en uit lopen. Het is een bijna onmogelijke

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Basisschool St.-Jansschool Peuterspeelzaal Klavertje Vier. In samenwerking met D n Aord

Ontruimingsplan. Basisschool St.-Jansschool Peuterspeelzaal Klavertje Vier. In samenwerking met D n Aord Ontruimingsplan Basisschool St.-Jansschool Peuterspeelzaal Klavertje Vier In samenwerking met D n Aord Kerkstraat 37 5529 AK Casteren tel 0497-681673 info@stjancasteren.nl 2014-2015 Ontruimingsplan 1.

Nadere informatie

NEN 8112:2010 Ontruimingsplan van een onderwijsgebouw

NEN 8112:2010 Ontruimingsplan van een onderwijsgebouw Ontruimingsplan van een onderwijsgebouw een school die wérkt! 1 Inhoud Inhoudsopgave 2 Inleiding en toelichting 3 Situatietekening 4 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens 5 Alarmeringsprocedure

Nadere informatie

ALARM PROCEDURE PROTESTANTSE GEMEENTE WIERINGERWERF / KREILEROORD DE SAMENSTROOM WIERINGERWERF. Terpstraat AD Tel:

ALARM PROCEDURE PROTESTANTSE GEMEENTE WIERINGERWERF / KREILEROORD DE SAMENSTROOM WIERINGERWERF. Terpstraat AD Tel: ALARM PROCEDURE PROTESTANTSE GEMEENTE WIERINGERWERF / KREILEROORD DE SAMENSTROOM WIERINGERWERF Terpstraat 40 1771 AD Tel: 0227-604738 Deze uitgave is bestemd voor huurders Ontruimingsplan voor een gebouw

Nadere informatie

Evacuatierichtlijnen

Evacuatierichtlijnen Schooljaar 2017 2018 Evacuatierichtlijnen Evacuatierichtlijnen 2017 2018 v20170825 Toelichting Onze school doet inspanningen om het risico op een noodtoestand te minimaliseren. Risico s kunnen echter nooit

Nadere informatie

BHV-procedures bij incidenten

BHV-procedures bij incidenten BHV-procedures bij incidenten Inclusief instructieblad met toelichting. Bij bedrijfshulpverlening voor ongevallen, brand en ontruiming is het belangrijk dat de BHV ers goede instructies en werkprocedures

Nadere informatie

Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan

Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan Handleiding voor het opstellen van een bedrijfsnoodplan HR-CentruM Samenwerken aan je loopbaan! November 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Bedrijfsnoodplan 4 Belangrijke bedrijfsgegevens 4 De bedrijfshulpverleningsorganisatie

Nadere informatie

Bijlagen. Exploratief onderzoek naar multimodale instructieve ontruimingsplattegronden in de openbare ruimte

Bijlagen. Exploratief onderzoek naar multimodale instructieve ontruimingsplattegronden in de openbare ruimte Bijlagen Exploratief onderzoek naar multimodale instructieve splattegronden in de openbare ruimte Masterscriptie Mieke Wester Eerste begeleider: I.F. van der Sluis S2393255 Tweede begeleider: G. Redeker

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl)

ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl) ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl) School : Elde College Bouwdeel D praktijkonderwijs Adres : Putsteeg 2A : 5481 XT Schijndel Telefoon : 073-5433533 GOEDGEKEURD

Nadere informatie

Reg. S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan De Tender in Dieren

Reg. S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan De Tender in Dieren Postadres: Postbus 35-6950 AA Dieren Het Rhedens Dieren: Doesburgsedijk 7, Dieren Tel: 0313-490 900 Fax: 0313-490 901 Het Rhedens Rozendaal: Kleiberglaan 1, Rozendaal Tel: 026-364 68 45 Fax: 026-364 57

Nadere informatie

CALAMITEITEN BOEKJE UniC 2011

CALAMITEITEN BOEKJE UniC 2011 CALAMITEITEN BOEKJE UniC 2011 INTERN ALARMNUMMER: 300 EXTERN ALARMNUMMER: 112 Bestemd voor alle medewerkers van UniC Met dank aan het Utrechts Stedelijk Gymnasium INHOUDSOPGAVE Bedrijfshulpverleningsorganisatie

Nadere informatie

Voorbeeld. Calamiteitenplan

Voorbeeld. Calamiteitenplan Voorbeeld Calamiteitenplan Dit calamiteitenplan dient aanwezig te zijn: achter de bar in het kantoor beheerder in de bestuurskamer. PAS DIT PLAN AAN OP JE EIGEN SITUATIE! Datum: Voorbeeld Prisma Brabant

Nadere informatie

Ontruimingsplan Gereformeerde kerk De Lichtkring

Ontruimingsplan Gereformeerde kerk De Lichtkring Ontruimingsplan Gereformeerde kerk De Lichtkring Laan naar Emiclaer 1, 3823 EG Amersfoort Telefoon: 033-4559998 Koster: dhr. W. Schep Hoofd BedrijfsHulpVerlening, tevens coördinator: Koster of diens vervanger

Nadere informatie

GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer

GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer GOEDGEKEURD De Commandant van de Brandweer Goedgekeurd in 2011. Okt. 2014: Aangepast i.v.m. personeelswijzigingen en BSO. Let op deze versie wordt nov. 2014 opnieuw aangepast en ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Ontruimings Plan. Kinderdagverblijven Tinker Bell

Ontruimings Plan. Kinderdagverblijven Tinker Bell Ontruimings Plan Kinderdagverblijven Tinker Bell Tinker Bell Kinderdagverblijven Zoetermeer Meidoornlaan 28 2712 TT Zoetermeer Tel 079-3167555 www.tinker-bell.nl versie sept 2013 1 1. Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Volgens NEN 8112

Ontruimingsplan. Volgens NEN 8112 Ontruimingsplan Volgens NEN 8112 Betreft: Cinema Oostereiland Adres: Postcode: 1621 DG Plaats: Hoorn Telefoonnummer: 0229-232296 Gemaakt door: Dhr. ing. E. Burggraaf (Burggraaf Consultancy) Versie: 16

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Scoutinggebouw DILLENBURG. Van de Willem de Zwijgergroep III

Ontruimingsplan. Scoutinggebouw DILLENBURG. Van de Willem de Zwijgergroep III Ontruimingsplan Scoutinggebouw DILLENBURG Van de Willem de Zwijgergroep III Augustus 2002 INHOUD INLEIDING... 3 1. INFORMATIEBLAD... 4 1.1. ADRES:... 4 1.2. ONTRUIMINGSCOMMISSIE:... 4 1.3. AANWEZIGEN:...

Nadere informatie

R.K. BASISSCHOOL KERENSHEIDE ONTRUIMINGSPLAN. Ontruimingsplan R.K.Basisschool Kerensheide 2006 1

R.K. BASISSCHOOL KERENSHEIDE ONTRUIMINGSPLAN. Ontruimingsplan R.K.Basisschool Kerensheide 2006 1 R.K. BASISSCHOOL KERENSHEIDE ONTRUIMINGSPLAN Ontruimingsplan R.K.Basisschool Kerensheide 2006 1 Inhoud 1 Inhoudsopgave. 2 Inleiding en toelichting. 3 Situatietekening. 4 Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens.

Nadere informatie

S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan voor het gebouw in Dieren. Versie: maart 2015

S.G. Het Rhedens. Ontruimingsplan voor het gebouw in Dieren. Versie: maart 2015 S.G. Het Rhedens Ontruimingsplan voor het gebouw in Dieren Versie: maart 2015 1 Inhoud 1. Inhoudsopgave.. 2 2. Inleiding en toelichting.. 3 3. Situatietekening. 4 4. Gebouw-, installatie- en organisatiegegevens.

Nadere informatie

Kerkrentmeesters. Ontruimingsplan

Kerkrentmeesters. Ontruimingsplan Kerkrentmeesters Ontruimingsplan Doel Ontruimingsplan: Het ontruimingsplan heeft ten doel de ontruiming van het kerkgebouw zoveel als mogelijk is ordelijk en doelmatig te laten verlopen. Het ontruimingsplan

Nadere informatie

EVACUATIEPLAN VOOR DE: Gereformeerde Opstandingskerk Rijksstraatweg 95 97 2988 BB Rijsoord GEREFORMEERDE OPSTANDINGKERK

EVACUATIEPLAN VOOR DE: Gereformeerde Opstandingskerk Rijksstraatweg 95 97 2988 BB Rijsoord GEREFORMEERDE OPSTANDINGKERK Pagina 1 van 8 versie: 03 EVACUATIEPLAN VOOR DE: Gereformeerde Opstandingskerk Rijksstraatweg 95 97 2988 BB Rijsoord Pagina 1 van 8 Pagina 2 van 8 versie: 03 Inhoud: Inhoud:... 1 1 Inleiding... 3 1.1 Reden

Nadere informatie

Voorbeeld. Ontruimingsplan voor een gebouw met publieksfunctie conform NTA 8112-4 (2004)

Voorbeeld. Ontruimingsplan voor een gebouw met publieksfunctie conform NTA 8112-4 (2004) Voorbeeld Ontruimingsplan voor een gebouw met publieksfunctie conform NTA 8112-4 (2004) GOEDGEKEURD Brandweer Hoofd Afdeling Preventie d.d. voorbeeld: bladzijde 1 van 14 1. Inhoud 1. inhoud 2 2. Inleiding

Nadere informatie

Bedrijfsnoodplan (voorbeeld)

Bedrijfsnoodplan (voorbeeld) Bedrijfsnoodplan (voorbeeld) Naam bedrijf Adres en postcode nog in te vullen. Voorwoord: U heeft in handen het Bedrijfsnoodplan van..dakbedekkingen ook wel ontruimingsplan genoemd. Ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen

Nadere informatie

"Procedures en richtlijnen voor in- en externe alarmering en ontruiming van de Alkmaarse gymnastieklokalen (beheerd door Sportbedrijf Alkmaar)

Procedures en richtlijnen voor in- en externe alarmering en ontruiming van de Alkmaarse gymnastieklokalen (beheerd door Sportbedrijf Alkmaar) "Procedures en richtlijnen voor in- en externe alarmering en ontruiming van de Alkmaarse gymnastieklokalen (beheerd door Sportbedrijf Alkmaar) Brand Ontruiming Bommelding Ongeval Versie: augustus 2012

Nadere informatie

schoolveiligheidsplan

schoolveiligheidsplan schoolveiligheidsplan Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Inleiding 3. Overzicht van mogelijke noodsituatie 4. Processen van melden t/m nazorg 4.1 Bij brand 4.2 Bij persoonlijk letsel 4.3 Bij vrijkomende

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl)

ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl) ONTRUIMINGSPLAN VAN EEN ONDERWIJSGEBOUW VOLGENS NEDERLANDSE NORM NTA 8112-2 (Nl) School : Elde College Bouwdeel K (naast de sporthal) Adres : Putsteeg 4 TA : 5481 XT Schijndel Telefoon : 073-5433533 GOEDGEKEURD

Nadere informatie

Ontruimingsplan Laterna Magica

Ontruimingsplan Laterna Magica Ontruimingsplan Laterna Magica Versie december 2017 Doel Het ontruimingsplan heeft als doel om in geval van nood de ontruiming van het gebouw zo veilig en effectief mogelijk te laten verlopen ter voorkoming

Nadere informatie

Organisatie: Kinderdagverblijf Beerengoed Contactpersoon: Mevr. Schelberg. Het betrof een aangekondigde ontruimingsoefening.

Organisatie: Kinderdagverblijf Beerengoed Contactpersoon: Mevr. Schelberg. Het betrof een aangekondigde ontruimingsoefening. Evaluatie formulier ontruimen Organisatie: Kinderdagverblijf Beerengoed Contactpersoon: Mevr. Schelberg vpt-efo.001.doc Datum: 14 10 2013 Korte omschrijving van de situatie: Betrof een rookontwikkeling

Nadere informatie

Even voorstellen: Ontruiming en ontruimingsplannen PROGRAMMA. Wat is ontruiming? Brandbeveiligingsconcept (1) Wanneer Ontruimen?

Even voorstellen: Ontruiming en ontruimingsplannen PROGRAMMA. Wat is ontruiming? Brandbeveiligingsconcept (1) Wanneer Ontruimen? Even voorstellen: Jans Weges Onderzoeker Adviseur Ontruiming en ontruimingsplannen Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid Nibra Het NIFV ontwikkelt kennis, draagt bij aan de vakontwikkeling voor brandweer,

Nadere informatie

Ontruimingsplan. locatie: Zwembad Charlois, Gooilandsingel 7

Ontruimingsplan. locatie: Zwembad Charlois, Gooilandsingel 7 Ontruimingsplan locatie: Zwembad Charlois, Gooilandsingel 7 Inleiding Voor u ligt het ontruimingsplan. In dit plan is beschreven hoe er gehandeld moet worden in (dreigende) noodsituaties en het geeft informatie

Nadere informatie

EVACUATIEPLAN. 1. Aantal evacuatieoefeningen: 2. richtlijnen evacuatie leerlingen. 3. alarmsignaal INSTRUCTIES PERSONEEL. schooljaar 2006-2007

EVACUATIEPLAN. 1. Aantal evacuatieoefeningen: 2. richtlijnen evacuatie leerlingen. 3. alarmsignaal INSTRUCTIES PERSONEEL. schooljaar 2006-2007 EVACUATIEPLAN INSTRUCTIES PERSONEEL schooljaar 2006-2007 1. Aantal evacuatieoefeningen: - aangekondigd: eerste trimester: - niet aangekondigd: derde trimester: 2. richtlijnen evacuatie leerlingen Zie standaarddocument

Nadere informatie

Trainingen & Opleidingen

Trainingen & Opleidingen Trainingen & Opleidingen Bedrijfshulpverlening Een bedrijfshulpverlener is verantwoordelijk voor het verlenen van Eerste Hulp, het bestrijden van een beginnende brand en het begeleiden van een ontruiming.

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN. Udens College. sector VMBO

ONTRUIMINGSPLAN. Udens College. sector VMBO ONTRUIMINGSPLAN Udens College sector VMBO O:\Vastgestelde stukken\organisatie\svp bijl. 19 ontruimingsplan vmbo.doc 1 van 24 Algemene gegevens: Adres Udens College sector VMBO Kleinveld 25 5401 ZW Uden

Nadere informatie

Versie Ontruimingsplan Nijkerk

Versie Ontruimingsplan Nijkerk Ontruimingsplan Nijkerk Ontruimingsplan Nijkerk Algemene gegevens Locatie : Van Dalen Installatietechniek / OSP B.V. Nijkerk Adres : Watergoorweg 83 Postcode : 3861 MA Plaats : NIJKERK Telefoon : (033)

Nadere informatie

1. Hoe ter handelen bij een plotselinge lichamelijke calamiteit bij een leerling, een leerkracht, een ouder

1. Hoe ter handelen bij een plotselinge lichamelijke calamiteit bij een leerling, een leerkracht, een ouder Calamiteitenplan 1. Hoe ter handelen bij een plotselinge lichamelijke calamiteit bij een leerling, een leerkracht, een ouder Indien er een ernstig lichamelijk voorval is in de school of op het plein: wordt

Nadere informatie

Evacuatierichtlijnen. Schooljaar

Evacuatierichtlijnen. Schooljaar Schooljaar 2016-2017 V20160916 Evacuatierichtlijnen Veiligheid en gezondheid op school is:. zorg dragen voor de medemens en onszelf. een elementair onderdeel van de opvoeding. bijdragen tot algemene vorming.

Nadere informatie

Ontruimingsplan. St. Jeugdvakantiewerk Goirle. Overnachting GOEDGEKEURD. Brandweer Hoofd Afdeling Preventie. d.d.

Ontruimingsplan. St. Jeugdvakantiewerk Goirle. Overnachting GOEDGEKEURD. Brandweer Hoofd Afdeling Preventie. d.d. Ontruimingsplan St. Jeugdvakantiewerk Goirle Overnachting GOEDGEKEURD Brandweer Hoofd Afdeling Preventie d.d. Inhoud 1. Inleiding en toelichting... 3 2. Situatietekening... 4 3. Gebouw-, installatie- en

Nadere informatie

Ontruimingsplan. Volgens NEN 8112

Ontruimingsplan. Volgens NEN 8112 Ontruimingsplan Volgens NEN 8112 Betreft: Cinema Oostereiland Adres: Postcode: 1621 DG Plaats: Hoorn Telefoonnummer: 0229-232296 Gemaakt door: Dhr. ing. E. Burggraaf (Burggraaf Consultancy) Versie: 26

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN. R.K. Basisschool A. Bekema

ONTRUIMINGSPLAN. R.K. Basisschool A. Bekema ONTRUIMINGSPLAN R.K. Basisschool A. Bekema te Duivendrecht Ruimte voor goedkeuringsstempel van de Brandweer Opgesteld door: Human-Safety, Dhr. M. Smakman 06-52643756 2009 Ontruimingsplan R.K. Basisschool

Nadere informatie

Ontruimingsplan Emmauskerk Middelharnis

Ontruimingsplan Emmauskerk Middelharnis Ontruimingsplan Emmauskerk Middelharnis Versie: 2.0 Datum: september 2016 1 Algemeen In dit ontruimingsplan is beschreven op welke wijze een snelle en veilige ontruiming van de Emmauskerk Middelharnis

Nadere informatie

ONTRUIMINGSPLAN MARKENHAGE

ONTRUIMINGSPLAN MARKENHAGE ONTRUIMINGSPLAN MARKENHAGE Samensteller: Louis van den Bogaert 1 Inhoud 1 Inhoudsopgave blz. 2 2 Inleiding en toelichting blz. 3 3 Situatietekening blz. 4 4 Gebouw -,installatie- en organisatiegegevens

Nadere informatie

Ontruimings Plan. Kinderdagverblijven Tinker Bell

Ontruimings Plan. Kinderdagverblijven Tinker Bell Ontruimings Plan Kinderdagverblijven Tinker Bell Tinker Bell Kinderdagverblijven Zoetermeer Schoolstraat 38 2712 VC Zoetermeer Tel 079-3167555 www.tinker-bell.nl versie sept 2013 1 1. Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Ontruimingsplan MFC Onder de pannen te Melderslo. Ontruimingsplan GOEDGEKEURD. Voorzitter: Piet van Lipzig. Datum: januari 2017

Ontruimingsplan MFC Onder de pannen te Melderslo. Ontruimingsplan GOEDGEKEURD. Voorzitter: Piet van Lipzig. Datum: januari 2017 Ontruimingsplan MFC Onder de pannen te Melderslo. Ontruimingsplan GOEDGEKEURD Voorzitter: Piet van Lipzig Datum: januari 2017 Inhoudsopgave Pagina 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding en/of toelichting 3 3 Situatietekening

Nadere informatie

CBS De Akker Protocol Ontruimingsplan

CBS De Akker Protocol Ontruimingsplan CBS De Akker Protocol Ontruimingsplan Datum eerste versie 20-10-2003 Datum laatste versie 26-09-2015 Documenteigenaar Team CBS De Akker Datum volgende toetsing Schooljaar 2015-2016 Datum volgende borging

Nadere informatie

01. Inleiding en toelichting Situatietekening Gebouw, Installatie en Organisatiegegevens 04

01. Inleiding en toelichting Situatietekening Gebouw, Installatie en Organisatiegegevens 04 Inhoud BEM1606238 gemeente Steenbergen Pagina 01. Inleiding en toelichting 02 02. Situatietekening 03 03. Gebouw, Installatie en Organisatiegegevens 04 04. Alarmeringsprocedure intern & extern 06 05. Stroomschema

Nadere informatie

Evacuatie- en brandrichtlijnen

Evacuatie- en brandrichtlijnen Schooljaar 2012-2013 Evacuatie- en brandrichtlijnen Veiligheid en gezondheid op school is:. zorg dragen voor de medemens en onszelf. een elementair onderdeel van de opvoeding. bijdragen tot algemene vorming.

Nadere informatie

Een woord vooraf. Beste sportvereniging,

Een woord vooraf. Beste sportvereniging, Een woord vooraf Beste sportvereniging, Fijn dat u zich inzet voor een calamiteitenplan voor uw vereniging. In het calamiteitenplan (ook wel bedrijfsnoodplan) legt men vast hoe men zich voorbereidt op

Nadere informatie