Start BRO-systeem Grondwatermonitoringput per 4 juli 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Start BRO-systeem Grondwatermonitoringput per 4 juli 2017"

Transcriptie

1 Mededeling Start BRO-systeem Grondwatermonitoringput per 4 juli 2017 Wat betekent dat voor u? I N L E I D I N G Vooruitlopend op de Algemene Maatregel van Bestuur, die is gekoppeld aan de Wet Basisregistratie Ondergrond (BRO), zal het BRO-systeem voor Grondwatermonitoringput (GMW) vanaf 4 juli 2017 in werking treden. Bij GMW gaat het specifiek om de putgegevens ofwel de constructie van de put/peilbuis; onderzoeksgegevens (grondwaterstanden en grondwaterkwaliteitsgegevens) komen pas later in de BRO. Voor Grondwatermonitoringput werkt de Landelijke Voorziening BRO (LV BRO) op basis van webservices, zodat u geautomatiseerd putgegevens kunt uitwisselen. Daarnaast zal de BRO ook toegankelijk zijn via een aantal loketten. Zo worden de webportals DINOloket en later ook PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart) in gereedheid gebracht (voor opvragen van gegevens). Verder komt er een Bronhouderportaal (voor aanleveren van gegevens). Afhankelijk van uw wens en situatie, zijn er bepaalde mogelijkheden. Earth, Life & Social Sciences Princetonlaan CB Utrecht Postbus TA Utrecht T F erik.simmelink@tno.nl Doorkiesnummer Doorkiesfax Met de start van het BRO-systeem voor GMW wijzigt ook het een en ander op DINOloket. In dit document zetten we de wijzigingen op hoofdlijnen op een rij. Ook geven we aan wat (voorlopig) niet verandert. W A A R G E G E V E N S A A N L E V E R E N E N W I J Z I G E N Nieuwe putten Gegevens van nieuwe putten kunt u per 4 juli 2017 registreren in de BRO. Voor het aanleveren van nieuwe putten bij de BRO kunt u kiezen uit het gebruik van de webservices (zie verderop bij webservices ) of het Bronhouderportaal (zie Per 4 juli 2017 is het niet meer mogelijk om gegevens van nieuwe putten te mailen naar info@dinoloket.nl voor opname in de DINO database. Maakt u gebruik van de DINO-GQN functionaliteit, neemt u dan contact met ons op; ook het registreren van nieuwe putten in DINO via DINO- GQN stopt.

2 Een nieuwe put krijgt een BRO identificatie ofwel de BRO-ID; een put krijgt geen NITG-nummer meer 1. Als de nieuwe put in de BRO is geregistreerd, kan het aanvullen en corrigeren van BRO-gegevens van die nieuwe put alleen via de BRO-webservices of het Bronhouderportaal. 2/6 Bestaande putten Als u putten in DINO heeft TNO converteert vanaf de zomer van 2017 putgegevens van de DINOdatabase naar de BRO. TNO zorgt dat de putten gekoppeld blijven aan de gegevens van grondwaterstanden en/of kwaliteit in DINO. Een geconverteerde put krijgt een BRO identificatie ofwel de BRO-ID; het NITG-nummer van de put blijft behouden in de BRO. Op onze website publiceren wij na 4 juli 2017 een lijst met geconverteerde putten. U kunt dan per puteigenaar zien welke putten al zijn geconverteerd en wat de nieuwe BRO-ID is van die putten. Heeft u aanvullingen of correcties van een naar de BRO geconverteerde put? U kunt uw mutaties nog gewoon mailen naar info@dinoloket.nl. Wij passen de gegevens voor u aan in de BRO. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf uw aanvullingen of correcties te registreren via de BROwebservices of het Bronhouderportaal. Als u putten in DINO heeft én in uw eigen systeem Raadpleeg vanaf 4 juli 2017 op de lijst met geconverteerde putten. Per puteigenaar is te zijn welke putten geconverteerd zijn en wat de nieuwe BRO-ID is. Zijn er putten van u geconverteerd, toets dan of de putgegevens uit de BRO overeenkomen met de gegevens in uw eigen systeem. Aanvullingen en correcties van die naar de BRO geconverteerde putten kunt u vervolgens mailen naar info@dinoloket.nl of zelf rechtstreeks aanleveren aan de BRO via de webservices of het Bronhouderportaal. Het is belangrijk daarbij te toetsen of mutaties in de BRO aanpassingen gevolgen hebben voor juistheid van de in DINO aanwezige grondwaterstandsgegevens. Zijn uw putgegevens nog niet geconverteerd vanuit DINO naar de BRO, en heeft u die ook in uw eigen systeem staan? Neem dan contact met ons op om af te stemmen of u die putten zelf wilt registreren in de BRO of dat u die putten door TNO wilt laten converteren van DINO naar de BRO. Deze afstemming is belangrijk. U voorkomt daarmee dubbele of onjuiste registraties en we zorgen 1 In een volgende release van het BRO-systeem voor GMW wordt een zogenaamde putcode toegevoegd: een voor de gemiddelde gebruiker gemakkelijk herkenbare aanduiding voor een put die geen NITG-nummer heeft

3 samen dat de grondwaterstanden of grondwaterkwaliteitsgegevens worden gekoppeld aan de juiste putten (DINO of BRO). Als u geen putten in DINO heeft, maar wel in uw eigen systeem U kunt uw gegevens van bestaande putten na 4 juli 2017 vanuit uw eigen systeem (laten) overzetten naar de BRO door ze als put te registreren bij de BRO. Het is daarbij belangrijk om te kijken hoe actueel en compleet uw gegevensset is en wat nodig is om te zorgen dat uw putten voldoen aan de BRO-eisen (zie verderop bij hoe ). Aanvullingen of correcties van uw putten die zijn geregistreerd in de BRO, kunt u doen via de webservices of het Bronhouderportaal. Als u uw putten in de BRO zijn geregistreerd, kunt u besluiten om uw grondwaterstandsgegevens aan te leveren bij DINO. Die gegevens worden dan gekoppeld aan uw putten in de BRO. De aanleverspecificaties vindt u op bij Gegevens aanleveren. 3/6 W A A R G E G E V E N S O P V R A G E N U kunt vanaf 4 juli 2017 kiezen uit twee mogelijkheden* om gegevens van een put op te vragen: volledig geautomatiseerd gegevens opvragen via webservices (zie Webservices ) of gegevens downloaden via De soort gegevens die u kunt opvragen is anders. Zie onderstaande toelichting. *Daarnaast zijn t.z.t. het Bronhouderportaal en later ook PDOK beschikbaar om gegevens op te vragen. Lees meer daarover op Maakt u gebruik van de webservices? Dan krijgt u sec de gegevens van de nieuwe putten die na 4 juli 2017 zijn geregistreerd in de BRO inclusief de bestaande putten die inmiddels naar de BRO zijn geconverteerd. Raadpleeg ook DINOloket.nl als u de onderzoeksgegevens van een put wilt opvragen, zoals grondwaterstanden of grondwaterkwaliteit. Dat kan namelijk alleen via DINOloket en niet via de webservices of het Bronhouderportaal. Die gegevens zijn immers nog niet beschikbaar in de BRO. Maakt u gebruik van DINOloket? Op de kaart van DINOloket kunt u vanaf 4 juli 2017 van een gebied twee informatielagen m.b.t. grondwater selecteren: o Bent u op zoek naar onderzoeksgegevens, kiest de informatielaag Putten met onderzoeksgegevens. U krijgt dan onderzoeksgegevens van putten uit zowel DINO als de BRO. In de gedownloade gegevens van DINOloket kunt u aan de BRO-

4 o ID (BRO) of het NITG-nummer (DINO) zien of de putten afkomstig zijn uit DINO of de BRO. Met de informatielaag Grondwatermonitoringput kunt u putten uit de BRO selecteren, waarmee u sec putgegevens uit de BRO kunt zien en bestellen. Deze putgegevens uit de BRO worden als XML-bestand geleverd (nieuwe BRO-putten en geconverteerde putten). Op BROinfo.nl vindt u op de pagina Documenten een Read me bestand met tips over het inlezen van XML in Excel. 4/6 T O E G A N G E N T I P S Als u gegevens bij de BRO aanlevert moeten de gegevens voldoen aan de kwaliteitseisen van de BRO, te weten IMBRO-A of IMBRO. Het minder strikte IMBRO/A regime geldt voor historische gegevens, waarvan mogelijk niet alle gegevens bekend zijn. In de catalogus van Grondwatermonitoringput vindt u meer informatie over de kwaliteitseisen. Het formaat moet XML zijn voor zowel aanleveren via het Bronhouderportaal als de BRO webservices. Verder moet u er rekening mee houden dat u vooraf toegang én rechten moet regelen. U leest meer daarover op de betreffende sites. Als het gaat om het opvragen van gegevens, kan dat via webservices, DINOloket en te zijner tijd PDOK. Zie onderstaand overzicht. Zoals u ziet zijn de webservices zowel voor het aanleveren als het opvragen van gegevens te gebruiken. Gegevens uit de BRO worden geleverd als XML-file. Op BROinfo staat vanaf 4 juli 2017 een Read me bestand met tips over het inlezen van XML in Excel. Aanleveren Opvragen Rechten nodig? Meer weten? Bronhouderportaal Ja BRO webservices Ja DINOloket Nee PDOK (t.z.t.) Nee NB tot de wet in werking treedt wordt het ministerie van Infrastructuur en Milieu in de BRO aangemerkt als bronhouder van geconverteerde en nieuwe putten. W E B S E R V I C E S Dankzij de BRO-webservices kunt u volledig geautomatiseerd uw gegevens van Grondwatermonitoringput aanleveren of opvragen bij de BRO. Om u daarbij technisch en inhoudelijk op weg te helpen zijn vanaf 4 juli 2017 een handleiding en ondersteunende documentatie beschikbaar op Op de site van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, vindt u verdere informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op de BRO.

5 A N D E R E D O M E I N G E G E V E N S Putgegevens die achterblijven Niet alle in DINO vastgelegde kenmerken van een put worden geregistreerd in de BRO onder het registratieobject Grondwatermonitoringput. Het kan dus voorkomen dat specifieke putgegevens achterblijven in DINO, omdat ze geen publieke hergebruikswaarde hebben. Een voorbeeld hiervan zijn specifieke gegevens voor beheer en onderhoud in het veld zoals het afsluitmechanisme van een beschermkoker. TNO zal zorgvuldig omgaan met de gegevens die na conversie achterblijven in DINO. We zullen samen met stakeholders analyseren wat de hergebruikswaarde is van deze gegevens en in afstemming met het I&M programma BRO bepalen in hoeverre de gegevens onder andere BRO registratieobjecten gaan vallen. Van resterende gegevens besluiten we samen met de desbetreffende puteigenaren of we deze gegevens overdragen aan de eigenaren of dat ze verwijderd kunnen worden. 5/6 Grondwaterstanden Grondwaterstanden komen later aan bod in de BRO. Wel zijn vanaf 4 juli 2017 nieuwe aanleverspecificaties van toepassing voor het aanleveren van grondwaterstandsgegevens die gerelateerd zijn aan putten in de BRO. Het gaat om een kleine wijziging om te zorgen dat de gegevens naar de juiste BRO-put verwijzen (bij voorkeur de BRO-ID en niet meer NITG-code voor geconverteerde putten). Vanaf 4 juli 2017 vindt u de nieuwe aanleverspecificaties op Voor putten die nog in DINO zitten verandert voorlopig niets. Leverde u nog geen grondwaterstanden aan bij DINO, maar wilt u dat wel gaan doen? Dat kan. Graag zelfs. Lees hier meer daarover: Wilt u grondwaterstanden opvragen? Ook dat kan. Deze gegevens zitten vooralsnog in DINO. Ga naar (zie ook hierboven bij waar gegevens opvragen ). Grondwaterkwaliteit In een latere fase wordt het ook mogelijk om grondwaterkwaliteitsgegevens in de BRO te registreren. Wilt u grondwaterkwaliteitsgegevens opvragen die in DINO geregistreerd zijn? Dat kan. Ga naar Tot 2012 zijn gegevens van grondwaterkwaliteit geregistreerd in DINO. Oppervlaktewater Gegevens over oppervlaktewater afkomstig van peilschalen komen niet in de BRO. Vooralsnog kunt u deze gegevens blijven registreren in DINO. Ook blijft DINO-SQN voorlopig werken. Wilt u gegevens van oppervlaktewater opvragen? Dat kan. Ga naar

6 M E E R W E T E N? Algemeen: Technisch: Vragen: Praktische informatie ter voorbereiding van de implementatie van de BRO, leest u bij Planning op van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ook vindt u op die site informatie over de stand van zaken van het Bronhouderportaal en BROtoepassingen bij PDOK. Technisch/inhoudelijke informatie over het gebruik van de BROwebservices vindt u op BROinfo helpt u op weg: van het aanmelden bij de BRO tot de handleidingen en de definitieve versies van de aansluitdocumentatie. Neem contact op met Erik Simmelink als u technisch/inhoudelijke vragen heeft. Hij is bereikbaar op of stuur een e- mail naar erik.simmelink@tno.nl. Overige BRO-vragen kunt u stellen via bro@minienm.nl. 6/6

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor innameloket Geotechnisch Sondeeronderzoek. Datum 4 juli 2017 Status Versie 1.0

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor innameloket Geotechnisch Sondeeronderzoek. Datum 4 juli 2017 Status Versie 1.0 Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor innameloket Geotechnisch Sondeeronderzoek Datum 4 juli 2017 Status Versie 1.0 Inhoudsopgave Inleiding... 4 Doelgroep... 4 Leeswijzer... 4 Zelfstandig

Nadere informatie

13: Inloop Pauze Afsluiting

13: Inloop Pauze Afsluiting Agenda 13:00-13.15 Inloop 1. Welkom (huishoudelijke mededelingen) Wilfred Visser 2. Voorstelronde 3. Wat is beschikbaar (documentatie en hoe te lezen) 4. Rollen en rechten 5. Installeren SoapUI 6. JRE

Nadere informatie

Veerensmederij Amersfoort

Veerensmederij Amersfoort Workshop Bronhouder portaal BRO i.o. toelichting demonstratie en vragen Veerensmederij Amersfoort Over deze workshop In april zijn we begonnen met de realisatie van faciliteiten voor bronhouders voor een

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Samenvatting Praktijkproef Aanleveren bestaande GMW putten.

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Samenvatting Praktijkproef Aanleveren bestaande GMW putten. Koninkrijksrelaties Samenvatting Praktijkproef Aanleveren bestaande GMW putten 3 sep 14 sep 2018 Aanleiding In het BRO grondwaterdomein gaan bronhouders RWS, Provincies, Waterschappen en Gemeentes (+ bestuursorganen

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. BRO-roadshow. Workshop Aanmelden & aanleveren. 12 april 2018

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. BRO-roadshow. Workshop Aanmelden & aanleveren. 12 april 2018 Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties BRO-roadshow Workshop Aanmelden & aanleveren 12 april 2018 Wat weet je na deze workshop? 1. Overall proces werken met de BRO 2. Aanmelden bij de

Nadere informatie

DINO Data: aanlevering van grond- en oppervlaktewaterstanden volgens een vast formaat

DINO Data: aanlevering van grond- en oppervlaktewaterstanden volgens een vast formaat TNO-rapport Earth, Life and Social Sciences Princetonlaan 6 3584 CB Utrecht Postbus 800015 3508 TA Utrecht www.tno.nl T +31 88 866 4256 TNO Rapport R11672 DINO Data: aanlevering van grond- en oppervlaktewaterstanden

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor aansluiten op webservices. Datum 13 januari 2017 Status Versie 1.0

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor aansluiten op webservices. Datum 13 januari 2017 Status Versie 1.0 Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor aansluiten op webservices Datum 13 januari 2017 Status Versie 1.0 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Doelgroep... 5 Leeswijzer... 5 Zelfstandig aan de slag...

Nadere informatie

BRO Monitor. Mei 2019

BRO Monitor. Mei 2019 BRO Monitor Mei 2019 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Algemeen beeld... 3 2 Kerncijfers van de BRO... 4 2.1 Het aantal bij de BRO aangemelde organisaties... 4 2.2 Het aantal autorisaties in het Bronhouderportaal...

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO

Bronhouderportaal BRO Bronhouderportaal BRO Tom Moesker projectmanager realisatie Tom Koenraads functioneel ontwerper stichting ICTU Bronhouderportaal BRO Wat is het? een webportaal een webapplicatie een hulpmiddel vòòrportaal

Nadere informatie

BRO Uitgiftekanalen. Handreiking voor afnemen van BRO gegevens

BRO Uitgiftekanalen. Handreiking voor afnemen van BRO gegevens BRO Uitgiftekanalen Handreiking voor afnemen van BRO gegevens Colofon Uitgegeven door Auteur Datum Versie Informatie Website Ministerie van BZK Programmabureau BRO Erik van der Zee (ketenarchitect BRO)

Nadere informatie

Basis Registratie Ondergrond (BRO) Stand van zaken Giesbeek 29 september 2011 Hans van der Meij

Basis Registratie Ondergrond (BRO) Stand van zaken Giesbeek 29 september 2011 Hans van der Meij 29 september 2011 Diverdag Eijkelkamp Basis Registratie Ondergrond (BRO) Stand van zaken Giesbeek 29 september 2011 Hans van der Meij Basisregistratie Ondergrond Wat zijn basisregistraties? Wie is de BRO?

Nadere informatie

1 oktober BRO Keten Ketendemo. Sprint 1, 2 en 3 (juli-september) Keten gereed voor implementatie

1 oktober BRO Keten Ketendemo. Sprint 1, 2 en 3 (juli-september) Keten gereed voor implementatie BRO Keten Ketendemo Sprint 1, 2 en 3 (juli-september) Keten gereed voor implementatie U kunt zich vanmiddag vanaf 15.00 melden in de meeting door op de volgende link te klikken: https://join.me/geobasreg

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

BRO Basisregistratie Ondergrond

BRO Basisregistratie Ondergrond BRO Basisregistratie Ondergrond Marcel Reuvers Projectleider standaarden BRO Open Geo dag, 31 mei 2017 Gebruik & Baten 11 mei 2017 3 Ministerie van Infrastructuur en Milieu 4 april 2017 Stelsel van Basisregistraties

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Een handreiking voor conversie

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Een handreiking voor conversie Basisregistratie Ondergrond (BRO) Een handreiking voor conversie Van GEF-CPT Report naar IMBRO-XML, het formaat voor de BRO Datum: 28 mei 2015 Versie: 1.0 Colofon Bestuurskern Dir. Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Bronhouder portaal BRO

Bronhouder portaal BRO Bronhouder portaal BRO in oprichting Presentatie aan Gemeente Amsterdam Vandaag aanwezig Ingenieursbureau: Martin op de Kelder en Nienke Lanting Grond en Ontwikkeling: Lenka de Graaf en Jacques de Jong

Nadere informatie

BRO GMW Ketentest vragen

BRO GMW Ketentest vragen Vragenlijst ketentest GMW Aan: deelnemers ketentest GMW Onderwerp: Vragenlijst voor eindevaluatie BRO GMW ketentest Van: Wilfred en Erik Ingevuld door KWR Met vriendelijke groet, Wilfred Visser en Erik

Nadere informatie

De BRO, hoe komen we daar?

De BRO, hoe komen we daar? De BRO, hoe komen we daar? Robert Jan van Leeuwen Geologische Dienst Nederland,TNO 14 maart 2011 Drie vragen Wat moet er eigenlijk gebeuren? Hoe denken Alterra en TNO dat te gaan doen? Hoe beginnen we

Nadere informatie

TECHNISCH MANAGEMENT

TECHNISCH MANAGEMENT Iwan Klein (sr.) Adviseur Geotechniek TECHNISCH MANAGEMENT 1 Korte introductie: Iwan Klein, hts aan de Haagse Hoge School Verleden: 12 jaar geotechnisch adviesbureau Heden: 2 jaar GPO afdeling Wegen &

Nadere informatie

Concept Agenda. BRO Softwareleveranciersoverleg Domein Grondwater. Vergaderdatum 23 mei 2018, 09:30-11:30 uur

Concept Agenda. BRO Softwareleveranciersoverleg Domein Grondwater. Vergaderdatum 23 mei 2018, 09:30-11:30 uur Concept Agenda BRO Softwareleveranciersoverleg Domein Grondwater Vergaderdatum 23 mei 2018, 09:30-11:30 uur Locatie Geonovum, Amersfoort Voorzitter Frank Terpstra Notulist Bart-Jan de Leuw Aanwezig Ipo

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond

Basisregistratie Ondergrond Basisregistratie Ondergrond Wat hebben we nu en waar gaan we naar toe? Hans van der Meij Geologische Dienst Nederland, TNO 9 november 2011 Waarom de ondergrond en voor wie? www.grondwaterstandinutrecht.nl

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond, BRO

Basisregistratie Ondergrond, BRO 21-6-2013 1 Basisregistratie Ondergrond, BRO Ruud Mutsaers Geologische Dienst Nederland - TNO Slappe Bodem 21-6-2013 2 21-6-2013 3 Gebruik van de ondergrond 21-6-2013 4 Wat betekent de BRO Overheid regelt

Nadere informatie

Nulmeting Basisregistratie Ondergrond (BRO)

Nulmeting Basisregistratie Ondergrond (BRO) Nulmeting Basisregistratie Ondergrond (BRO) Nulmeting BRO Uitvoering 2015 Door Statisfact is een nulmeting voor de BRO uitgevoerd. Nulmeting BRO In opdracht van: Uitgevoerd door: Statisfact Computerweg

Nadere informatie

Welkom We starten om 15.15

Welkom We starten om 15.15 Welkom We starten om 15.15 U kijkt nu naar het inloopscherm BRO Keten Ketendemo 0 To view my screen, click this link: https://join.me/geobasreg To join my conference call, dial this number: +31.20.808.3218

Nadere informatie

Voortgang ketentest bij verschillende consortia

Voortgang ketentest bij verschillende consortia Verslag Tussenevaluatie Ketentest GMW 18 januari 2017 Inleiding Dit verslag van de tussenevaluatie Ketentest GMW bestaat uit drie onderdelen. Allereerst is er een korte weergave van de voortgang van de

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond, BRO

Basisregistratie Ondergrond, BRO 18-4-2013 1 Basisregistratie Ondergrond, BRO Ruud Mutsaers Geologische Dienst Nederland - TNO 18-4-2013 2 18-4-2013 3 Wat betekent de BRO Overheid regelt de informatievoorziening van publieke gegevens

Nadere informatie

CASH is SEPA-proof! U kunt eenvoudig uw eigen IBAN en BIC codes opvragen via de website:

CASH is SEPA-proof! U kunt eenvoudig uw eigen IBAN en BIC codes opvragen via de website: Er vinden de komende tijd grote veranderingen plaats binnen het Europese betalingsverkeer, welke ook gevolgen hebben voor het gebruik van CASH. Wij willen u graag op de hoogte stellen dat CASH deze ontwikkelingen

Nadere informatie

20 14-35 1. Nieuwegein. Datum 2 oktober 2014 Portefeuillehouder J.A.N. Gadella

20 14-35 1. Nieuwegein. Datum 2 oktober 2014 Portefeuillehouder J.A.N. Gadella 20 14-35 1 Aan De raad van de gemeente Nieuwegein Onderwerp Beantwoording brief ex art. 42 RvO van de fractie VSP dd 23-09-2014 inzake aanleveren bodemgegevens BRO per 1 jan. 2016 (zie 2014-301) Afdeling

Nadere informatie

Handleiding Noodvoorziening ijw 2.2 en iwmo 2.2

Handleiding Noodvoorziening ijw 2.2 en iwmo 2.2 Handleiding Noodvoorziening ijw 2.2 en iwmo 2.2 1 maart 2018 Versiebeheer Versie Datum Toelichting en status 1.0 1 maart 2018 Eerste uitgave Handleiding Noodvoorziening iwmo 2.2 en ijw 2.2 1 / 9 Inhoud

Nadere informatie

Heeft u al een coördinator ondergrond?

Heeft u al een coördinator ondergrond? Heeft u al een coördinator ondergrond? Roadshows BRO Voorjaar 2018 Marjan Bevelander Henk Koster Is een coördinator ondergrond nodig? 2 3 Centraal (Programma BRO) Lokaal Procesketen BRO Bro gegevens INWINNEN

Nadere informatie

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015 DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ VERSIE d.d. 08-07-2015 INLEIDING De Basisregistratie Waarde Onroerende Zaken (Basisregistratie WOZ) is onderdeel van het overheidsstelsel van basisregistraties.

Nadere informatie

Basisregistratie ondergrond (BRO) Innamehandboek

Basisregistratie ondergrond (BRO) Innamehandboek Basisregistratie ondergrond (BRO) Innamehandboek Geotechnisch sondeeronderzoek Datum 4 november 2014 Status Draft Colofon Bestuurskern Dir. Ruimtelijke Ontwikkeling Plesmanweg 1-6 Den Haag Contactpersoon

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

Basisregistratie ondergrond (BRO) Uitgiftehandboek

Basisregistratie ondergrond (BRO) Uitgiftehandboek Basisregistratie ondergrond (BRO) Uitgiftehandboek Grondwatermonitoringput Datum augustus 2015 Versie 0.6 Colofon Bestuurskern Dir. Ruimtelijke Ontwikkeling Plesmanweg 1-6 Den Haag Contactpersoon M.R.H.E.

Nadere informatie

Handleiding. Import van Loonjournaalposten. Laatste nieuws : De meest recent toegevoegd loonpakket is : Unit4.

Handleiding. Import van Loonjournaalposten. Laatste nieuws : De meest recent toegevoegd loonpakket is : Unit4. Laatste nieuws : De meest recent toegevoegd loonpakket is : Unit4. Als een door u gebruikt loonpakket niet genoemd wordt, gelieve dan contact op te nemen met de HelpDesk. Handleiding Import van Loonjournaalposten

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 15 End-to-End test

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 15 End-to-End test Bronhouderportaal BRO Sprintreview Sprint 15 End-to-End test Welkom vandaag Anneke Spijker (Provincie Flevoland, coördinator ondergrond, IPO) Bart-Jan de Leuw (Programmabureau BRO, ketentest- en integratiemanager)

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond

Basisregistratie Ondergrond Basisregistratie Ondergrond 1 2 Basisregistratie Ondergrond Eén landelijke database met de gegevens over bodem en ondergrond Bij wet geregeld dat de database er moet zijn, hoe die gevuld wordt, hoe die

Nadere informatie

BRO Basisregistratie Ondergrond

BRO Basisregistratie Ondergrond Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties BRO Basisregistratie Ondergrond in de BRO Domein bodem- en grondonderzoek 1. Geotechnisch sondeeronderzoek 2. 3. Wandonderzoek 4. Geo-elektrisch

Nadere informatie

Handleiding Noodvoorziening XML ijw/iwmo 1 maart 2017

Handleiding Noodvoorziening XML ijw/iwmo 1 maart 2017 Handleiding Noodvoorziening XML ijw/iwmo 1 maart 2017 Handleiding Noodvoorziening XML ijw/iwmo 1 / 9 Inhoud Inleiding 3 1 Werken met de Noodvoorziening 4 1.1 Toelichting 5 1.2 In drie stappen bestanden

Nadere informatie

Aansluiting niet bekostigd MBO op BRON

Aansluiting niet bekostigd MBO op BRON Aansluiting niet bekostigd MBO op BRON Landelijke bijeenkomst Doorontwikkelen BRON 12 mei 2016 Doorontwikkelen BRON PO VO MBO HO Inwinnen Infodiensten Bekostiging Onderwijsaanbod Infra Bouwstenen Doorontwikkelen

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond

Basisregistratie Ondergrond Basisregistratie Ondergrond De rol van GEO-ICT bedrijven Stephan Gruijters Geologische Dienst van Nederland - TNO 1 Stelsel van Basisregistraties uitkering (BLAU) Inkomen (BRI) Persoon (RNI) Persoon (GBA)

Nadere informatie

Handleiding Order2Cash

Handleiding Order2Cash Handleiding Order2Cash Inhoud Order2Cash...3 Persoonlijke online omgeving...3 Geen account...4 Inloggen...5 Koppelen / Ontkoppelen...6 2 Order2Cash Uw facturen ontvangt u digitaal via Order2Cash. Binnen

Nadere informatie

BRO Softwareleveranciersoverleg Domein Bodem & Ondergrond

BRO Softwareleveranciersoverleg Domein Bodem & Ondergrond Concept verslag BRO Softwareleveranciersoverleg Domein Bodem & Ondergrond Vergaderdatum 18 juni 2018, 14:00-15:30 uur Locatie Geonovum, Amersfoort Voorzitter Frank Terpstra Aanwezig Ruud Boot Geonovum

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Van Peilbuis Tot Portal (VPTP) Hans van der Meij. Geologische Dienst Nederland, TNO

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Van Peilbuis Tot Portal (VPTP) Hans van der Meij. Geologische Dienst Nederland, TNO Basisregistratie Ondergrond (BRO) Van Peilbuis Tot Portal (VPTP) Hans van der Meij Geologische Dienst Nederland, TNO Onderwerpen GDN/TNO, Wie zijn wij? De Basisregistratie Ondergrond BRO in vogelvlucht

Nadere informatie

Grondwatermonitoringput (GMW) Rapportage ketentest

Grondwatermonitoringput (GMW) Rapportage ketentest Grondwatermonitoringput (GMW) Rapportage ketentest Tijdspad: 24 oktober 2016 t/m 15 februari 2017 Uitgevoerd door zeven consortia in samenwerking met TNO-GDN en het ministerie van Infrastructuur en Milieu

Nadere informatie

DE VIER STAPPEN VAN INITIËLE BEVRAGING VAN HET HANDELSREGISTER. Beknopte handleiding geactualiseerde versie oktober 2014

DE VIER STAPPEN VAN INITIËLE BEVRAGING VAN HET HANDELSREGISTER. Beknopte handleiding geactualiseerde versie oktober 2014 DE VIER STAPPEN VAN INITIËLE BEVRAGING VAN HET HANDELSREGISTER Beknopte handleiding geactualiseerde versie oktober 2014 Inleiding Veel gemeentelijke processen hebben behoefte aan actuele gegevens, uit

Nadere informatie

3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN ADMINISTRATIE(S)...

3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN ADMINISTRATIE(S)... Inhoud 1. INLEIDING... 2 Controleer de huidige Queen versie... 2 2. UPDATE QUEEN... 2 2.1. Maak eerst een Backup... 2 2.2. Download de software en pak de nieuwe software uit... 2 3. QUEEN STARTEN EN BIJWERKEN

Nadere informatie

Registratie & Uitwisseling van de Verplichte Eindtoets

Registratie & Uitwisseling van de Verplichte Eindtoets Registratie & Uitwisseling van de Verplichte Eindtoets Versie 1.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046 4571830 INLEIDING Vanaf schooljaar 2014 2015 is het voor alle leerlingen in leerjaar 8 in het reguliere

Nadere informatie

De stand van de BGT. Monitorrapportage november 2015 (light versie)

De stand van de BGT. Monitorrapportage november 2015 (light versie) De stand van de BGT Monitorrapportage november 2015 (light versie) Inleiding De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) wordt de gedetailleerde grootschalige digitale kaart van heel Nederland.

Nadere informatie

Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het StUF-koppelvlak Geo BAG

Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het StUF-koppelvlak Geo BAG Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het StUF-koppelvlak Geo BAG tussen Geonovum, KING en Leveranciers Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten & Leveranciers Versie: 003 Datum: december

Nadere informatie

0.1 Klantinstructie. NTD Actualiseren. Datum. 25 augustus Versie. 1.2 Vastgoedinformatie en Advies

0.1 Klantinstructie. NTD Actualiseren. Datum. 25 augustus Versie. 1.2 Vastgoedinformatie en Advies 0.1 Klantinstructie NTD Actualiseren Datum 25 augustus 2016 Versie 1.2 Vastgoedinformatie en Advies Versiehistorie Versie datum locatie omschrijving 1.0 09/06/2016 Geheel Nieuwe dienst t.b.v. KLIC-WIN

Nadere informatie

ROSA software voor de kinderopvang

ROSA software voor de kinderopvang Over op de IBAN ROSA software voor de kinderopvang Kenmerk: ROSA_IBAN.doc 2004-2013 MULDATA http://www.muldata.nl info@muldata.nl Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 2 Hoofdstuk : Inleiding Inhoudsopgave

Nadere informatie

Processen en juridische aspecten LV WOZ

Processen en juridische aspecten LV WOZ Processen en juridische aspecten LV WOZ LV WOZ Inlichtingen Peter van den Heuij T 070-3427816 p.p.a.heuij@minfin.nl Datum 23 mei 2011 Auteur Ruud Kathmann Bijlage: Inleiding Voor de aanbesteding van de

Nadere informatie

Versiebeheer istandaarden

Versiebeheer istandaarden Versiebeheer istandaarden Datum 4 juli 2019 Status Definitief Versienummer 1.0 Volgnummer intern 2019016948 Afdeling Team Contact Informatiemanagement istandaarden info@istandaarden.nl Versies: Versie

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties T.a.v. De minister, mevrouw drs. K.J. Ollongren Postbus AE Den Haag

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties T.a.v. De minister, mevrouw drs. K.J. Ollongren Postbus AE Den Haag > Retouradres Postbus 20011 2511 AE Den Haag T.a.v. De minister, mevrouw drs. K.J. Ollongren Postbus 20011 2511 AE Den Haag Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 20011 2511 AE Den Haag www.bureauicttoetsing.nl

Nadere informatie

1. Uploaden bestand. De SubID upload en download functionaliteit wordt getoond onder aan de SUBID management pagina onder merchant profiel.

1. Uploaden bestand. De SubID upload en download functionaliteit wordt getoond onder aan de SUBID management pagina onder merchant profiel. Inhoud 1. Uploaden bestand... 2 1.1. Formaat record... 3 1.2 Controles gedurende import... 4 1.3 Vervangen bestaande SubID s... 4 1.4 Nieuwe SubID s toevoegen... 5 1.5 Foutberichten... 5 1.5.1 Bestand

Nadere informatie

Herinspectierapportage Wet basisregistraties adressen en gebouwen

Herinspectierapportage Wet basisregistraties adressen en gebouwen Herinspectierapportage Wet basisregistraties adressen en gebouwen Deze rapportage vormt de weerslag van de in opdracht van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heeze-Leende bij hun gemeente op 19

Nadere informatie

De Wkpb wordt vernieuwd

De Wkpb wordt vernieuwd De Wkpb wordt vernieuwd Ad van der Meer, projectleider Beter Kenbaar Realisatie in samenwerking met de VNG Wat vooraf ging 2007 invoering Wkpb > doel integrale kenbaarheid publ.beperkingen Echter: compromissysteem

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond, BRO

Basisregistratie Ondergrond, BRO 2-7-2013 1 Basisregistratie Ondergrond, BRO Ruud Mutsaers Geologische Dienst Nederland - TNO 2-7-2013 2 2-7-2013 3 Gebruik van de ondergrond 2-7-2013 4 Wat betekent de BRO Overheid regelt de informatievoorziening

Nadere informatie

Stappenplan DULT koppeling

Stappenplan DULT koppeling Stappenplan DULT koppeling Dit stappenplan helpt u om de toetsresultaten van de leerlingen in Cito LOVS over te zetten naar ESIS. Het is raadzaam dit stappenplan door te lezen voor u start met de DULT

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 In dit nummer: Workshop Kerkbalans Statistical Analysis Nieuw in Scipio Incassolijsten Nieuw in Scipio Online E-mailen Huiskringen Nieuw in CashflowPro (Foerage) Dagafschriften

Nadere informatie

Handleiding: Afsluiten van abonnementen. Transitiedesk

Handleiding: Afsluiten van abonnementen. Transitiedesk Handleiding: Afsluiten van abonnementen Transitiedesk 21 april 2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

FOUTAFHANDELINGEN TIJDENS HET AANLEVEREN VAN BESTANDEN VOOR KNOOPPUNTDIENSTEN WMO EN JW

FOUTAFHANDELINGEN TIJDENS HET AANLEVEREN VAN BESTANDEN VOOR KNOOPPUNTDIENSTEN WMO EN JW FOUTAFHANDELINGEN TIJDENS HET AANLEVEREN VAN BESTANDEN VOOR KNOOPPUNTDIENSTEN WMO EN JW Versie 1.0 Datum November 2015 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau 1 Inleiding... 4 Aanlevermethoden bestanden...

Nadere informatie

1 Aanmelden nieuwe parkeer dataset

1 Aanmelden nieuwe parkeer dataset Dit document beschrijft het proces voor het aanmelden en beheren van parkeer datasets ten behoeve van de Parkeer Data Catalogus van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. 1 Aanmelden nieuwe parkeer

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 12 Machtigen, deel 2

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 12 Machtigen, deel 2 Bronhouderportaal BRO Sprintreview Sprint 12 Machtigen, deel 2 Welkom vandaag Bart-Jan de Leuw (Programmabureau BRO, ketenintegratiemanager BRO) Erik van der Zee (Min. van IenM, programmabureau BRO, ketenarchitect

Nadere informatie

Handleiding De Biedwedstrijd

Handleiding De Biedwedstrijd Handleiding De Biedwedstrijd Auteur: Marcel Hofstede Versie: 2.1 Handleiding Biedwedstrijd (V2.1) Blz. 1 van 11 INHOUDSOPGAVE Programma Biedwedstrijd...3 1. Installatie en opstarten van het programma...3

Nadere informatie

Feiten over de BGT op zakformaat. Basisregistratie Grootschalige Topografie

Feiten over de BGT op zakformaat. Basisregistratie Grootschalige Topografie Feiten over de BGT op zakformaat Basisregistratie Grootschalige Topografie Inhoud Samenwerking is de sleutel tot succes 4 Wat is de BGT? 7 De BGT is onderdeel van een groter geheel 9 Meerwaarde door standaarden

Nadere informatie

Naam presentatie. Basisregistraties 7 november 2013 Amersfoort

Naam presentatie. Basisregistraties 7 november 2013 Amersfoort Naam presentatie Vrienden van de Vrienden van de Basisregistraties 7 november 2013 Amersfoort 2 Jan Haasnoot Projectleider Sectoraal Knooppunt Wim Wispelweij Programmamanager PIB 3 B R O B R P N H R B

Nadere informatie

Handleiding: Afsluiten van abonnementen. Transitiedesk

Handleiding: Afsluiten van abonnementen. Transitiedesk Handleiding: Afsluiten van abonnementen Transitiedesk 21 april 2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

R5.0. Bijlage IV. Video converter. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage IV. Video converter. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage IV R5.0 Video converter Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/7 Bijlage IV - Video Converter 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

CONTRACTMANAGEMENT VAN WET NAAR CONTRACT

CONTRACTMANAGEMENT VAN WET NAAR CONTRACT Rosalie van Oostrom Projectteam BRO - CONTRACTMANAGEMENT VAN WET NAAR CONTRACT 1 Vier plichten 2 Wet Bro legt taken en bevoegdheden op aan de bronhouder Bronhouders (=bestuursorgaan) Contract met taakopdracht

Nadere informatie

Handleiding RZ15b. Versie 20141113

Handleiding RZ15b. Versie 20141113 Handleiding RZ15b Versie 20141113 Ingangsdatum 1 januari 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Uitlevering RZ15b... 4 3 Inhoud release... 5 3.1 Soorten wijzigingen... 5 3.2 Informatieproducten RZ15a gelden

Nadere informatie

Basisregistratie ondergrond (BRO) Innamehandboek

Basisregistratie ondergrond (BRO) Innamehandboek Basisregistratie ondergrond (BRO) Innamehandboek Grondwatermonitoringput Datum Augustus 2015 Versie 0.6 Colofon Bestuurskern Dir. Ruimtelijke Ontwikkeling Plesmanweg 1-6 Den Haag Algemeen contact Programmabureau

Nadere informatie

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15 Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie 1 van 15 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding: Click & Claim opstarten 3 2. In- en uitloggen Click & Claim 4 3. Click & Claim gebruiksklaar maken 5 3.1. Inlezen

Nadere informatie

KETENTEST PUT. Kick-off Ria Volkers, Wilfred Visser, Marcel Reuvers,Erik Simmelink

KETENTEST PUT. Kick-off Ria Volkers, Wilfred Visser, Marcel Reuvers,Erik Simmelink KETENTEST PUT Kick-off Ria Volkers, Wilfred Visser, Marcel Reuvers,Erik Simmelink AGENDA 12:30-13.00 Inloop lunch 1. Welkom (huishoudelijke mededelingen) - Wilfred Visser 2. Opening - Ria Volkers 3. Standaardisatie

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Update Basisregistratie Ondergrond BRO

Update Basisregistratie Ondergrond BRO Update Basisregistratie Ondergrond BRO Ad van der Meer programmabureau BRO Ministerie van I en M April 2016 Globale aanpak van de BRO Oktober 2015: wet 2016: implementatie tranche 1 1-1-2017: verplichte

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

De rol van PDOK binnen BGT. Reinier Balt Leveranciersoverleg Gebruikers BGT

De rol van PDOK binnen BGT. Reinier Balt Leveranciersoverleg Gebruikers BGT De rol van PDOK binnen BGT Reinier Balt Leveranciersoverleg Gebruikers BGT 15 mei 2014 Inhoud Wat is PDOK BGT via PDOK Demo Vragen PDOK Hoofddoelstelling van PDOK Toegevoegde waarde bieden aan afnemers,

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Ervaringen met QGIS en de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) Hans van der Meij 28 juni 2017

Ervaringen met QGIS en de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) Hans van der Meij 28 juni 2017 Ervaringen met QGIS en de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) Hans van der Meij 28 juni 2017 Onderwerpen Even voorstellen (mijn achtergrond) Wat is eigenlijk de BGT? Hoe is QGIS ingezet rondom

Nadere informatie

PDOK: 2014 e.v. Henk Cox. Vz. Regiegroep PDOK. PDOK Klantendag 2 juli 2014

PDOK: 2014 e.v. Henk Cox. Vz. Regiegroep PDOK. PDOK Klantendag 2 juli 2014 Henk Cox Vz. Regiegroep PDOK PDOK: 2013 2014 e.v. Inhoud Bereikte resultaten Blik vanuit gebruikersperspectief Dalende kostenlijn Doorontwikkeling 2014-2018 Afsluitend Distributieplatform Landsdekkende

Nadere informatie

WELKOM. Tussenevaluatie ketentest Grondwatermonitoringput GeoFort, 18 januari 2017

WELKOM. Tussenevaluatie ketentest Grondwatermonitoringput GeoFort, 18 januari 2017 WELKOM Tussenevaluatie ketentest Grondwatermonitoringput GeoFort, 18 januari 2017 PROGRAMMA 11:45-12:30 Ontvangst met een broodje 12:30-12:35 Opening Ria Volkers ketenmanager programmabureau BRO, ministerie

Nadere informatie

Workshop Van vlakgerichte BGT en BRK uit PDOK naar een lijngericht CAD-bestand in MicroStation

Workshop Van vlakgerichte BGT en BRK uit PDOK naar een lijngericht CAD-bestand in MicroStation Workshop Van vlakgerichte BGT en BRK uit PDOK naar een lijngericht CAD-bestand in MicroStation Rico van Driel Rico@giskit.nl Downloaden van BGT bestand van PDOK BGT bestanden van heel Nederland kunnen

Nadere informatie

mijnnaktuinbouw - Keuringen

mijnnaktuinbouw - Keuringen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Nieuwe update mijnnaktuinbouw - Keuringen... 2 Uw keuringendossier altijd beschikbaar... 2 Uw jaarlijkse teeltaangifte... 3 1 Voorlopige teeltaangiftes voor u klaargezet

Nadere informatie

1. INLEIDING. 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO. 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD. 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN HET DOD. 10 5.

1. INLEIDING. 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO. 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD. 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN HET DOD. 10 5. HANDLEIDING OKR MAKEN + TOEVOEGEN AAN DOD + VERSTUREN DOD INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO... 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD... 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG www.rijksoverheid.nl www.facebook.com/minbzk www.twitter.com/minbzk Bijlage Datum 12 oktober 2018 Betreft Stand van

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Handleiding Webhosting Online Linux

Handleiding Webhosting Online Linux Handleiding Webhosting Online Linux April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document

Nadere informatie

Handmatig genereren van overzichten add-on geneesmiddelen en OZP stollingsfactoren met behulp van de G-Standaard.

Handmatig genereren van overzichten add-on geneesmiddelen en OZP stollingsfactoren met behulp van de G-Standaard. Datum 4 oktober 2017 Versienummer 1.1 Pagina 1/11 Z-Index Alexanderstraat 11 2514 JL Den Haag Postbus 16090 2500 BB Den Haag T 070-37 37 400 F 070-37 37 401 info@z-index.nl www.z-index.nl KvK: Haaglanden

Nadere informatie

Privacyverklaring Hooray B.V.

Privacyverklaring Hooray B.V. Hooray vindt uw privacy erg belangrijk. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de toepasselijke privacyregelgeving. Hoe wij dat doen

Nadere informatie

Releasenote BRIStoezicht

Releasenote BRIStoezicht Releasenote BRIStoezicht 3 april 2016 Versie: 4.0.0 Voorwoord De afgelopen maanden is er hard gewerkt om verbeteringen aan te brengen in BRIStoezicht. Vanaf 4 april 2016 staat de nieuwe versie van BRIStoezicht

Nadere informatie

Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het koppelvlak StUF-Geo BAG

Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het koppelvlak StUF-Geo BAG Addendum betreffende het implementeren en gebruiken van het koppelvlak StUF-Geo BAG tussen Geonovum, KING en Leveranciers Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten & Leveranciers Versie: 003 Datum: december

Nadere informatie

Handleiding Shell Card Online Conversie

Handleiding Shell Card Online Conversie Handleiding Shell Card Online Conversie Datum 28 december 2012 Auteur Ruud van Huizen Versie 2.3 Handleiding_Shell_Online_conversie_v2.3 Pagina 1 Inleiding Deze handleiding beschrijft het opzetten en converteren

Nadere informatie

De GDPR-wetgeving is sinds 25 mei 2018 verplicht voor webshops en websites. De website van Bové B.V. is compliant met deze GDPR-wetgeving.

De GDPR-wetgeving is sinds 25 mei 2018 verplicht voor webshops en websites. De website van Bové B.V. is compliant met deze GDPR-wetgeving. PRIVACYVERKLARING PRIVACYVERKLARING Via onze website worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Bové B.V. acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke

Nadere informatie

Address Mapping Address Mapping regels:

Address Mapping Address Mapping regels: Address Mapping Address Mapping Met de optie Address Mapping kunt u het uitgaande publieke IP-adres instellen voor bepaalde interne IP-adressen. Het verkeer afkomstig van dit desbetreffende interne IP-adres

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225

Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225 Raadsvoorstel 2013 Rockanje, 1 oktober 2013 Nr. 83169/74225 Raadsvergadering van 28 en 31 oktober 2013 Agendanummer 11 Aan Onderwerp: de gemeenteraad. Krediet Basisregistratie Grootschalige Topografie

Nadere informatie

Stappenplan DULT koppeling

Stappenplan DULT koppeling Stappenplan DULT koppeling Dit stappenplan helpt u om de toetsresultaten van de leerlingen in Cito LOVS over te zetten naar ESIS. Het is raadzaam dit stappenplan door te lezen voor u start met de DULT

Nadere informatie

Stappenplan overstap Standaarden 2.0

Stappenplan overstap Standaarden 2.0 Stappenplan overstap Standaarden 2.0 Dit stappenplan helpt u een haalbare datum te bepalen voor overstappen naar de Standaarden 2.0. Alle acties die u moet ondernemen zijn erin beschreven. Gebruik dit

Nadere informatie

Bodembeheer. Digitaal werken in het bodembeheer. Digitaal uitwisselen van (water-)bodemonderzoeksgegevens

Bodembeheer. Digitaal werken in het bodembeheer. Digitaal uitwisselen van (water-)bodemonderzoeksgegevens Digitaal werken in het bodembeheer Bodembeheer Digitaal uitwisselen van (water-)bodemonderzoeksgegevens is efficiënt voor overheden en voor bedrijven en leidt tot nieuwe mogelijkheden Informatie is onmisbaar

Nadere informatie