Bijgaand tref je de vragen en de uitgangspunten van de adviesraad Wmo inzake het dossier Aanbesteding hulpmiddelen 2017 beschreven.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijgaand tref je de vragen en de uitgangspunten van de adviesraad Wmo inzake het dossier Aanbesteding hulpmiddelen 2017 beschreven."

Transcriptie

1 Gemeente Arnhem Cluster Beleid en Regie Afdeling SSO t.a.v. Esther Vaessen datum: 9 mei 2017 betreft: Aanbesteding hulpmiddelen 2017 VB-001 Beste Esther, Bijgaand tref je de vragen en de uitgangspunten van de adviesraad Wmo inzake het dossier Aanbesteding hulpmiddelen 2017 beschreven. Hopelijk worden de aanbevelingen van de adviesraad Wmo zichtbaar in een aangepast plan voor de aanbesteding. We zien met belangstelling jouw reactie tegemoet en zijn bereid om met jou in overleg te treden. Met vriendelijke groeten, De heer Martin Knoop Voorzitter adviesraad Wet maatschappelijke ondersteuning postadres: Postbus AL Arnhem info@adviesraadarnhem.nl

2 pagina: 2 van 9 Reactie van de Adviesraad Wmo ten aanzien van de aanbesteding hulpmiddelen, mei 2017 Achtergrondinformatie De gemeente Arnhem wilde voor de aanbesteding samen optrekken met de regio onder andere Nijmegen. Zowel de regio als de gemeente Arnhem dienen allebei een nieuwe aanbesteding op te starten. Uiteindelijk is er besloten dat de regionale inkoop m.b.t. hulpmiddelen niet gaat gebeuren, de gemeente Arnhem gaat traject alleen doen. De huidige contracten lopen tot 1 april 2016 en worden verlengd tot 1 november En vanaf 1 november dienen nieuwe contracten te worden afgesloten en dit is de reden waarom deze aanbesteding wordt opgestart. De gemeente laat zich ondersteunen in dit traject door het adviesbureau Mentiz. Zij hebben veel ervaringen met aanbestedingen en adviestrajecten op het gebied van hulpmiddelen. Zij hebben een pilot in Brabant (ervaringen) met resultaatgerichte budgetfinanciering (soort lumpsum). Hierbij hebben ze wel een aantal voorwaardes geformuleerd. De huidige contracten zijn meestal verliesgevend voor de huidige leveranciers. De huidige contracten zijn afgesloten in een periode van een soort prijzenoorlog tussen de leveranciers. De gemeente Arnhem zal nu een reële prijsopgave moeten doen, t.o.v. de oude contracten, en het aantal afnemers/inwoners die gebruik gaan maken van de hulpmiddelen wordt groter. Echter ontvangen zij minder budget van de overheid. Er is dus eigenlijk minder beschikbaar per inwoner Momenteel zijn er 5 leveranciers op het gebied van hulpmiddelen. Bij de aanbesteding wordt rekening gehouden met een aantal componenten:

3 pagina: 3 van 9 1. Er zijn twee percelen: Arnhem zuid en Arnhem noord. Per perceel wordt één leverancier gecontracteerd. 2. Op basis van aantal inwoners/zorgvragen/leeftijden etc. (zorgbehoefte hulpmiddelen) 3. Twee leveranciers, elk aanbied een gebied en een budget voor resultaatgerichte financiering 4. Mbt deze resultaatgerichte financiering worden ook een aantal voorwaardes geformuleerd, zoals innovatie, deskundigheid van medewerkers 5. Inzetten van pools voor hulpmiddelen. 6. Kanteling zowel bij de wijkcoaches als bij de leveranciers. Wat is de beste oplossing voor de hulpvraag, ipv ik wil een scootmobiel. Mooi voorbeeld hiervan is: een pool van scootmobiels met een aantal inwoners of de inwoner koopt een scootmobiel ipv bruikleen met een dure eigen bijdrage. Aanbestedingsprocedure: medio mei moet dit klaar staan, m.a.w. belangenbehartigers beïnvloeding en advies van adviesraad Wmo moet op een kort termijn ingevuld gaan worden. Maatwerkvoorziening Het verstrekken van een hulpmiddel wordt gezien als een maatwerkvoorziening. Een maatwerkvoorziening is een voorziening die niet uit een algemene voorziening komt. Procedure: aanvraag van de burger in de wijk/wijkcoach, wijkcoach vraagt een advies aan bij het gecontracteerde leverancier. De gecontracteerde leverancier heeft een gesprek/onderzoek bij de inwoner. Eerst wordt er gekeken of de inwoner een hulpmiddel uit de pool wil of de inwoner gaat zelf de hulpmiddel aanschaffen. Wanneer de inwoner en de leverancier vinden dat de maatwerkvoorziening meer toereikend is, wordt dit doorgegeven aan de wijkcoach. De wijkcoach zal hiervoor een toekenningsbesluit afgeven. Als de algemene voorziening de beste oplossing is (pool of particuliere koop) dan komt er geen beschikking. Wel zal de leverancier een terugkoppeling geven.

4 pagina: 4 van 9 Uitgangspunten en vragen van de adviesraad Wmo tijdens de eerste gemeentelijke bijeenkomst waarin de aanbestedingsprocedure werd uitgelegd: 1. De inwoner heeft bij deze vorm van aanbesteding geen keuzevrijheid, de leverancier is afhankelijk van het gebied. Adviesraad Wmo wil dat de inwoner wel een keuze vrijheid heeft tussen de twee gecontracteerde leveranciers. De gemeente geeft aan dat PGB de keuzevrijheid biedt. 2. Bevordering van de eigen verantwoordelijkheid (kanteling) en beïnvloedingsmogelijkheden van de inwoner. 3. Pools inzetten op wijkniveau. 4. De gemeente denkt dat indien één van de twee leveranciers het minder goed doet, zij de andere leverancier gaat versterken. Dit duurt uiteraard altijd even (bureaucratie/contracteisen) en het lijkt de adviesraad Wmo beter om de inwoner zelf de keuze te geven. Hierdoor kan de inwoner ook zelf beoordelen welke leverancier het beste is voor hem/haar. 5. Hoe wordt het budget per gebied/leveranciers bepaald? 6. Hoe gaat de gemeente om als het budget op is, en het jaar is nog niet voorbij? 7. APCG is nu het klankbord voor de gemeente, naast de adviesraad Wmo. De adviesraad vraagt ook inbreng van andere belangenbehartigers, zoals ouderenbonden en de Stichting Arnhems Ouderen. Het is goed om duidelijkheid te geven over de rollen en de invullingen van de verschillende partijen.

5 pagina: 5 van 9 Opmerkingen en vragen vanuit het aanbestedingsdocument 1. Algemene opmerkingen Eén van de primaire doelstellingen van de methodiek lumpsum is: vereenvoudiging van de administratieve processen. Toch worden er veel verplichtingen voor de leverancier geformuleerd: registratie klachten, registratie van verstrekkingen, registratie van de pool, schaduwboekhouding van de pool, uitgebreide managementrapportage, verbeterplan als het klanttevredenheidsonderzoek onder 7,5 komt. - De adviesraad Wmo vraagt zich hiermee af als er zoveel verplichtingen zijn voor de leverancier hoe deze doelstelling gerealiseerd kan worden. Bovendien gaat het om goede dienstverlening van de Leverancier naar de inwoner, hiervoor zijn ook andere methodes om dit te meten in plaats van diverse registraties en verantwoording. Hoe wordt de eigen verantwoordelijkheid (kanteling) bevordert en wat is beïnvloedingsmogelijkheden van de inwoner? Hoe wordt het budget per gebied bepaald? Hoe gaat de gemeente om als het budget van de leverancier op is, en het jaar is nog niet voorbij. Hoe wordt de participatiewet, het inzetten van werkzoekende, bij deze aanbesteding meegenomen? 2. Volume- omzetcijfers De volume en in- en uitstroom van 2016 is als volgt: Uitstaand bestand per Instroo m in Uitstroo m in 2016 De omzet in euro s bedraagt over de afgelopen jaren het volgende: Omzet Omzet 2014 Omzet , ,0 0 - De omzet is gestegen waar ligt dit aan?

6 pagina: 6 van 9 - Wat zijn de omzetverwachtingen voor de aankomende jaren? - Informatie over de begrotingsinformatie 2017 tot en met 2020 (4-jaarcontract) - Informatie over het resultaat over 2016 (informatie over de financiële verstrekkingen) 3. Primaire doelstellingen van de methodiek lumpsum Er is sprake van een vereenvoudiging van administratieve processen, Een actieve rol voor de leverancier aan de voorkant van het proces. De leverancier bepaalt samen met de inwoner (binnen gestelde kwaliteitskaders) welke oplossing het meest passend is: o De mogelijkheid om in te zetten op vergroting van de zelfredzaamheid van inwoners en keuzevrijheid. o Ruimte voor de leverancier om te sturen op collectieve- en algemeen gebruikelijke voorzieningen, poolgebruik, verhuur en particuliere aanschaf. Hierbij geldt een prikkel van omzet- naar winstmaximalisatie. o De gemeente voert regie. - Waarin is er keuzevrijheid, er is per perceel maar één leverancier? - En waaruit blijkt dat de inwoner kan kiezen uit verschillende hulpmiddelen? 4. Depot De voorzieningen worden geleverd op basis van koop (binnen het lumpsumbudget) waardoor de gemeente eigenaar is van het uitstaande bestand. Het bestaande depot wordt verdeeld over de twee percelen en kosteloos verstrekt aan de leverancier. Elke voorziening die wordt ingenomen door de leverancier zal bij inname in eigendom overgaan op de leverancier. Aan het einde van de looptijd van de overeenkomst is dus het uitstaande bestand (inclusief poolvoorzieningen) nog steeds eigendom van de gemeente. - De gemeente is eigenaar van het uitstaande bestand. Bij inname is de leverancier eigenaar en aan de einde van de looptijd van de overeenkomst is de gemeente eigenaar. Het is voor de adviesraad

7 pagina: 7 van 9 Wmo niet duidelijk wie nu eigenaar is van het depot. - En wordt met uitstaande bestand ook het depot bedoeld? 5. Perceelindeling De opdracht zal worden gesplitst in een tweetal percelen die elk resultaat budget gefinancierd zullen worden. Dit dient ter borging van de continuïteit en ter spreiding van het risico. De gemeente hoopt de leveranciers op deze wijze scherp te houden. - In een perceel is maar één leverancier werkzaam. Hoe wil de gemeente Arnhem de leveranciers scherp houden, als er binnen het perceel geen concurrentie is? 6. Verstrekkingen Poolvoorzieningen Poolverstrekking voorwaarden: 1. In geval van de keuze voor poolverstrekking is het: - Aan leverancier hoe dit in te richten, hetgeen kan middels een bestaande fysieke pool bij een instelling of een fysieke pool bij/van leverancier zelf. - Een plicht van de leverancier om tenminste de bestaande poolpunten in stand te houden. Opmerking adviesraad Wmo - Kan de leverancier nu bepalen waar de pool afnamepunten komen of geeft de gemeente Arnhem dit aan? - Bij de eerste punt heeft de leverancier zelf de keuze en bij de tweede punt moet de leverancier de twaalf punten overnemen. Moet hier niet worden aangegeven aan welke voorwaarden de fysieke locaties van de pools moeten voldoen waaronder dat de pools goed te bereiken zijn voor de afnemers? 7. Schaduwboekhouding Als prijscalculatie wordt gehanteerd de, ten behoeve van de schaduwboekhouding, door leverancier in haar inschrijving aangeboden netto koopprijzen per categorie. ( Zie bijlage XXYY )

8 pagina: 8 van 9 Opmerking adviesraad Wmo - Wat wordt er bedoeld met de schaduwboekhouding? 8. Rol adviesraad Wmo en klantvertegenwoordigers Op initiatief van de gemeente voert leverancier zo nodig additioneel overleg met uitvoerenden van de gemeente, waarbij zij inbreng vanuit klantvertegenwoordigers, zoals het APCG en/of de seniorenraad, zullen betrekken om de dagelijkse gang van zaken af te stemmen en uitvoerenden te informeren over actuele ontwikkelingen op de voorzieningenmarkt en nieuwe voorzieningen. Opmerking aan de Adviesraad Wmo - De gemeente Arnhem wil additioneel overleg voeren met de leveranciers. Hierbij willen ze ook de klantervaringen erbij betrekken en de actuele ontwikkelen op het gebied van hulpmiddelen bespreken. Volgens de adviesraad Wmo zijn dit twee verschillende rollen. Welke rol verwacht de gemeente Arnhem van de klantvertegenwoordigers en van de adviesraad Wmo in het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van de aanbestedingen? 9. Hergebruik van hulpmiddelen Hergebruik van hulpmiddelen met behoud van kwaliteit vormt hierbij een belangrijk aspect, doch binnen resultaatgerichte budget financiering wordt herverstrekking beperkt toegestaan en wel tot maximaal 60% van het aantal leveringen per jaar. - Waarom wordt dit beperkt (60%) toegestaan? De adviesraad Wmo vindt duurzaam en herverstrekking belangrijk. Wat als dit een hoger percentage zou zijn? Graag verdere toelichting. 10. Implementatieplan van de leverancier In de gunningscriteria wordt aangegeven dat de leverancier een implementatieplan dient te maken. De adviesraad Wmo mist de volgende componenten:

9 pagina: 9 van 9 - Communicatie naar de inwoner/afnemer. - De kanteling van zorgen voor naar zorgen dat/meer eigen verantwoordelijkheid van de inwoner, een aanpak/communicatieplan hiervoor? - De kanteling van adviseurs naar de nieuwe werkwijze, hoe dit vorm te geven? 11. Uitvoeringsplan van de Leverancier In de gunningscriteria wordt aangegeven dat de leverancier een uitvoeringsplan dient te maken. De adviesraad Wmo mist de volgende componenten: - Hoe wordt de keuzevrijheid van de inwoner gewaarborgd?

MAAK WERK VAN MAAT- WERK

MAAK WERK VAN MAAT- WERK MAAK WERK VAN MAAT- WERK Advies van de adviesraad Wmo op basis van ervaringen van Arnhemmers, belangenorganisaties én uitvoeringsorganisaties met de Wmo in Arnhem. Advies aan het college van de gemeente

Nadere informatie

Advies d.d. Onderwerp Procedure uitgangspunten aanbesteding hulpmiddelen WMO

Advies d.d. Onderwerp Procedure uitgangspunten aanbesteding hulpmiddelen WMO Advies 2018-06 d.d. Onderwerp Procedure uitgangspunten aanbesteding hulpmiddelen WMO (Uitgebracht door de samenwerkende Adviesraden Sociaal Domein Noordwest Veluwe) Advies van de gezamenlijke adviesraden

Nadere informatie

Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen

Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen Speciaal voor uw WMO hulpmiddelen Uw hulpmiddelenspecialist Kersten biedt meer dan de aflevering van een standaard scootmobiel Steeds meer cliënten hebben progressieve en complexe ziektebeelden. Een standaard

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: addendum raamcontract Wmo-hulpmiddelen regio s-hertogenbosch

Collegevoorstel. Zaaknummer: addendum raamcontract Wmo-hulpmiddelen regio s-hertogenbosch Zaaknummer: 00385751 Onderwerp: addendum raamcontract Wmo-hulpmiddelen regio s-hertogenbosch Collegevoorstel Inleiding Op 31 december 2014 eindigt het vierjarige raamcontract Wmo-hulpmiddelen (rolstoelen,

Nadere informatie

Van Aan Datum B&W vergadering Zaaknummer Vertrouwelijkheid Portefeuillehouder Onderwerp 1. Kennisnemen van 2. Inleiding 3.

Van Aan Datum B&W vergadering Zaaknummer Vertrouwelijkheid Portefeuillehouder Onderwerp 1. Kennisnemen van 2. Inleiding 3. Raadsmededeling Van Aan Datum B&W vergadering Zaaknummer Vertrouwelijkheid Portefeuillehouder Onderwerp Het college van burgemeester en wethouders De gemeenteraad 5 juli 2016 80699 Openbaar Mw. drs. M.

Nadere informatie

Aanpassing Hulp bij het Huishouden

Aanpassing Hulp bij het Huishouden Aanpassing Hulp bij het Huishouden november Nv N Zo Dalfsen, 31 oktober 2014 Aanpassing hulp bij het huishouden Pagina 0 Inhoud Aanpassing Hulp bij het Huishouden... 0 Inhoud... 1 Inleiding... 1 Visie

Nadere informatie

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Ontwerp Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Gemeente Midden-Delfland Datum: 18 mei 2015 Inkoopkader Wmo 2016: toelating nieuwe aanbieders Inleiding De gemeenten Delft, Midden-Delfland, Rijswijk

Nadere informatie

Inkoop Wmo-begeleiding Informatiebijeenkomst 31 mei 2017

Inkoop Wmo-begeleiding Informatiebijeenkomst 31 mei 2017 Inkoop Wmo-begeleiding 2018 Informatiebijeenkomst 31 mei 2017 Het programma Terugblik op inkoop en uitvoering 2015-2017 Uitgangspunten beleidsplan sociaal domein 2017-2020 Uitgangspunten voor contractering

Nadere informatie

Inkoop en bekostiging jeugdhulp. Informatiebijeenkomst de Kuip 16 februari 2016

Inkoop en bekostiging jeugdhulp. Informatiebijeenkomst de Kuip 16 februari 2016 Inkoop en bekostiging jeugdhulp Informatiebijeenkomst de Kuip 16 februari 2016 Doelstelling bijeenkomst vandaag Straks weet u: Wat de nieuwe, resultaatgerichte werkwijze inhoudt Wat de verschillende percelen

Nadere informatie

Gemeente Rotterdam. Zorg en welzijn gecombineerd in 1 gebied! NEVI/ PIANOo congres 6 juni 2013. inkoop stimuleert

Gemeente Rotterdam. Zorg en welzijn gecombineerd in 1 gebied! NEVI/ PIANOo congres 6 juni 2013. inkoop stimuleert NEVI/ PIANOo congres 6 juni 2013 Gemeente Rotterdam Zorg en welzijn gecombineerd in 1 gebied! 7-6-2013 Hoe ziet deze sessie eruit? 1. Rotterdamse visie op gecombineerde zorg en welzijn 2. Het voorbereidingsproces

Nadere informatie

Adviesaanvraag. Algemeen : 8 november 2018 (aanvraag ontvangen) : Inkoop WMO hulpmiddelen : Alma Knol (vanuit de adviesraden Reint Scholten)

Adviesaanvraag. Algemeen : 8 november 2018 (aanvraag ontvangen) : Inkoop WMO hulpmiddelen : Alma Knol (vanuit de adviesraden Reint Scholten) Adviesaanvraag Aan: Samenwerkende gemeente Noord Veluwe Van: Adviesraad Sociaal Domein samenwerkende gemeenten SNV: Gemeente Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten en Zeewolde Algemeen

Nadere informatie

gemeentebestuur 2. Gewijzigd contract per 1 april Facturatieproces 1. De rol van Aelmo

gemeentebestuur 2. Gewijzigd contract per 1 april Facturatieproces 1. De rol van Aelmo gemeentebestuur PUßMEREN *+ Maatschappelijk domein Team Wonen en WMO De gemeenteraad van Purmerend uw brief van uw kenmerk 5 april2017 ondentterp O nderzoek oversch rijdi ng h u lpmiddelenkrediet Geachte

Nadere informatie

Evidente wijzigingen t.o.v. Verordening 2015

Evidente wijzigingen t.o.v. Verordening 2015 Evidente wijzigingen t.o.v. Verordening 2015 - Toegevoegd voor de volledigheid: en artikelen 3.8, tweede lid, en 5.4 van het Uitvoeringsbesluit Wmo 2015 - Wmo-adviesraad gewijzigd in Adviesraad Sociaal

Nadere informatie

Verslag Bijeenkomst Resultaatsturing en inkoop 19 mei te Culemborg

Verslag Bijeenkomst Resultaatsturing en inkoop 19 mei te Culemborg Verslag Bijeenkomst Resultaatsturing en inkoop 19 mei te Culemborg Organisator: regionale ambtelijke werkgroep zorginhoud regio Rivierenland Aanwezig: diverse gecontracteerde aanbieders ondersteuning en

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Uw brief

Nadere informatie

Nee. Onderwerp : Aanbesteding Wmo hulpmiddelen en verlenging tot 1 januari 2018

Nee. Onderwerp : Aanbesteding Wmo hulpmiddelen en verlenging tot 1 januari 2018 Gemeente Woudenberg Collegeadvies Eigen initiatief Besluitenregistratie: Postregistratienummer : 184971 li 03 Datum inboeken Openbaar Ja Internet Nee naar RAAD Nee OR Nee Communicatie Nee Europese regelgeving

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Zwem- en Gymvervoer

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Zwem- en Gymvervoer AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Zaanstad, dienst Wijken afdeling Jeugd & Onderwijs, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam

Nadere informatie

Wijzigingen tekst verordening WMO t.o.v. Verordening WMO 2017

Wijzigingen tekst verordening WMO t.o.v. Verordening WMO 2017 Wijzigingen tekst verordening WMO 2017-1 t.o.v. Verordening WMO 2017 Artikel Verordening Wmo 2017 Verordening Wmo 2017-1 Toelichting art 1, lid 6 Activiteiten gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid

Nadere informatie

Betere ondersteuning en zorg door een goed inkoopbeleid

Betere ondersteuning en zorg door een goed inkoopbeleid Barbara de Groen en Lian Stouthard, Vilans Betere ondersteuning en zorg door een goed inkoopbeleid De geleerde lessen over gemeentelijke inkoop van ondersteuning en zorg Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Richtlijn 2014/24/EU AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM EN ADRESSEN Officiële benaming: Gemeente Amersfoort Nationale identificatie: 451541026 Postadres:

Nadere informatie

Geachte voorzitter, RIS Aan de leden van de Commissie Samenleving. Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten. Beleid

Geachte voorzitter, RIS Aan de leden van de Commissie Samenleving. Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten. Beleid Typ teksttyp teksttyp tekst drs. K.P. Klein Wethouder van Stedelijke Economie, Zorg en Havens 030 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de leden van de Commissie Samenleving r- RIS296071 Contactpersoon

Nadere informatie

Aanbesteding Wmo-hulpmiddelen. Afdeling

Aanbesteding Wmo-hulpmiddelen. Afdeling Gemeente ê Bergen op Zoom Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Aanbesteding Wmo-hulpmiddelen SMD/06-31 Sector Zorg 12 Afdeling Maatschappelijke Dienstverlening Welzijn en Zorg

Nadere informatie

Inkoopbeleid vanuit cliëntenperspectief. basispresentatie

Inkoopbeleid vanuit cliëntenperspectief. basispresentatie Inkoopbeleid vanuit cliëntenperspectief basispresentatie Doelen Doelen 1. geven kort overzicht van voor cliënten belangrijke tendensen 2. toelichten aandachtspunten vanuit cliëntenperspectief 3. aanreiken

Nadere informatie

Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 60 37 25-7-2018 Geachte heer, mevrouw, Tijdens de vergadering van

Nadere informatie

Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak

Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak Voorstel voor het aanpassen van de procedure toeleiding naar een Maatwerkvoorziening Maatschappelijke Ondersteuning, tegelijk plan van aanpak Naar aanleiding van de uitspraken door Centrale Raad van Beroep

Nadere informatie

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Be z o e k a d r e s Kreupelstraat 1 Leden van de gemeenteraad O p e n i n g s t i j d

Nadere informatie

Aanbesteding WMO Hulpmiddelen Regio Midden Nederland. 24 november 2010

Aanbesteding WMO Hulpmiddelen Regio Midden Nederland. 24 november 2010 Aanbesteding WMO Hulpmiddelen Regio 24 november 2010 Dhr. M. Vromans, directeur IBMN Dhr. I. Reurings, inkoper IBMN Agenda Wat is IBMN? Deelnemende gemeenten Organisatie vooraf Classificatie inkoopteam

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST INKOOP WMO 2018 EN VERDER BELLINGWEDDE / VLAGTWEDDE 13 JUNI 2017

INFORMATIEBIJEENKOMST INKOOP WMO 2018 EN VERDER BELLINGWEDDE / VLAGTWEDDE 13 JUNI 2017 INFORMATIEBIJEENKOMST INKOOP WMO 2018 EN VERDER BELLINGWEDDE / VLAGTWEDDE 13 JUNI 2017 AGENDA 13.00 UUR OPENINGSWOORD WETHOUDER WIETZE POTZE 13.10 UUR INKOOP MET HET OPEN HUIS MODEL MR. TIM ROBBE 13.30

Nadere informatie

Praktijkvoorbeeld OpenHouse

Praktijkvoorbeeld OpenHouse Praktijkvoorbeeld OpenHouse Elementen die in iedere inkoop terug zouden moeten komen Marco van der Spek-Stikkelorum Jordy van Slooten 1 Waar gaan we het over hebben? Welke elementen maken een goede inkoop?

Nadere informatie

Ingekomen: Afdeling Kopie

Ingekomen: Afdeling Kopie Wmo-adviesraad 2, 5 n A A 3..,, 2350 AA Leiderdorp L6IQ6rQ0r p www.wmoadviesraadleiderdorp.nl Aan het College van B&W Leiderdorp Postbus 35 2350 AA Leiderdorp Ingekomen: Afdeling Kopie 2 9 JULI 2013 11111'

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst adviesraden en gemeenteraden. gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal, 23 mei 2017

Informatiebijeenkomst adviesraden en gemeenteraden. gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal, 23 mei 2017 Informatiebijeenkomst adviesraden en gemeenteraden 1 gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal, 23 mei 2017 2 Agenda informatiebijeenkomst gemeente- en adviesraden Agenda Duur Tijd 1 Welkom en programma

Nadere informatie

Hieronder beschrijven we diverse vormen van bekostiging en hun effecten.

Hieronder beschrijven we diverse vormen van bekostiging en hun effecten. Bekostiging inkoop Wmo-producten Limburg Noord Werkgroep bekostiging 25 maart 2016 John Reijnders Yvonne Hellegers Marloes Geraedts John Bankers Bart van Oort PSW SGL Zorg Proteion Gemeente Beesel Gemeente

Nadere informatie

Oostzaan Buiten gewoon

Oostzaan Buiten gewoon GESCAND OP Gemeente Oostzaan Buiten gewoon Gemeenteraad Oostzaan P/a Postbus 20 153OAA Wormeriand - 8 APR. Comeents Oostzaan Gemeentehuis ockadrcs Kerkbuurt 4, 1 511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1

Nadere informatie

Betreft: Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) gemeente Dalfsen

Betreft: Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) gemeente Dalfsen secretariaatdmo@minvws.nl Datum: 27 oktober 2014 Betreft: Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) Dalfsen 2015-2016 Geachte mevrouw/mijnheer, De Dalfsen en aanbieders van huishoudelijk hulp dienen hierbij

Nadere informatie

Inkoop Sociaal Domein 2017 e.v. Gemeenteraden. 2 juni 2016, Viola Zevenhuizen, projectleider

Inkoop Sociaal Domein 2017 e.v. Gemeenteraden. 2 juni 2016, Viola Zevenhuizen, projectleider Inkoop Sociaal Domein 2017 e.v. Gemeenteraden 2 juni, Viola Zevenhuizen, projectleider Doel huisstijl Toelichting inkoopproces en Werking interactief aankoopsysteem 2 Sociaal Domein huisstijl Bovenregionaal

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Betreft Datum BR AO Wmo 26 september september 2018

Ons kenmerk Uw kenmerk Betreft Datum BR AO Wmo 26 september september 2018 Belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget Postbus 19161 3501 DD Utrecht Churchilllaan 11 3527 GV Utrecht T(030)231 93 55 F(030)231 49 75 bureau@pgb.nl www.pgb.nl Vaste Tweede Kamercommissie

Nadere informatie

Collegevoorstel MAATSCHAPPELIJKE ONTWIKKELING. Ja, nl. zonder beperkingen Stad van actieve mensen. Afd. Maatschappelijke Ontwikkelingen

Collegevoorstel MAATSCHAPPELIJKE ONTWIKKELING. Ja, nl. zonder beperkingen Stad van actieve mensen. Afd. Maatschappelijke Ontwikkelingen Collegevoorstel MAATSCHAPPELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. B&W d.d. 31-5-2011 Openbaar Programma Ja, nl. zonder beperkingen Stad van actieve mensen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten d.d.....

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein INFORMATIEPAKKET voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Maart 2014 Blad 2 Blad 3 Algemene informatie Deze informatie

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: OWZJG01. Aanbesteding trapliften

Collegevoorstel. Zaaknummer: OWZJG01. Aanbesteding trapliften Collegevoorstel Inleiding Sinds 1 augustus 2003 heeft de gemeente Heusden een raamcontract met Otto Ooms BV voor de aankoop, het onderhoud en de keuring van elektrische trapliften. Deze worden op grond

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding gym- en zwemvervoer gemeente Kampen

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding gym- en zwemvervoer gemeente Kampen AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) gemeente Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen (NL). Contactpunt(en): Gemeente Kampen,

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN NOTA VAN INLICHTINGEN Deze maakt integraal onderdeel uit van het Aanbestedingsdocument behorend bij de Europese aanbesteding medische adviezen gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem

Nadere informatie

1 Inkoop van energie. Figuur 1.1 tarief opbouw gas. Figuur 1.2 tarief opbouw electra

1 Inkoop van energie. Figuur 1.1 tarief opbouw gas. Figuur 1.2 tarief opbouw electra 1 Inkoop van energie Achtergronden De prijzen van aardgas en elektriciteit zijn zeer afhankelijk van de termijnmarkt en daarmee van de wereldeconomie. De aardgasprijzen zijn gekoppeld aan die van de olie.

Nadere informatie

VERSLAG MARKTCONSULTATIE INKOOP WMO 2020 bijeenkomst 2

VERSLAG MARKTCONSULTATIE INKOOP WMO 2020 bijeenkomst 2 VERSLAG MARKTCONSULTATIE INKOOP WMO 2020 bijeenkomst 2 Datum: Donderdag 7 maart 2019 Locatie: Delta Hotel in Vlaardingen Aanvang: 9.30 uur inloop, 10.00 uur start Genodigden: Potentiële inschrijvers aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Managementrapportage Wmo. Gemeente Zederik. 4e kwartaal 2015

Managementrapportage Wmo. Gemeente Zederik. 4e kwartaal 2015 Managementrapportage Wmo Gemeente Zederik 4e kwartaal 2015 Pagina 2 Inhoud 1. Overzicht betaalde en verwachte kosten... 4 2. Overzicht kosten Begeleiding... 6 3. Overzicht kosten HO... 7 4. Overzicht kosten

Nadere informatie

Bijeenkomst Overlegtafel Leidse regio 17 september 2019

Bijeenkomst Overlegtafel Leidse regio 17 september 2019 Bijeenkomst Overlegtafel Leidse regio 17 september 2019 Inhoud presentatie 2 Pilot Resultaatgericht (maat)werk van SWT Leiden Invoering abonnementstarief en aanpassingen iwmo 2020: feiten en nog te maken

Nadere informatie

Illen. n o,f, Srrr^ru" Stadrijk 216. Betreft: Advisering tbv de uitgangspuntennotitie Aanbesteding WMO-hulpmiddelen

Illen. n o,f, Srrr^ru Stadrijk 216. Betreft: Advisering tbv de uitgangspuntennotitie Aanbesteding WMO-hulpmiddelen Illen Stadrijk 216 5403NK Uden Tel: 0413-253375 Aan college van B & W gemeente Uden Ter attentie van mevrouw Margreet van de Rakt, Betreft: Advisering tbv de uitgangspuntennotitie Aanbesteding WMO-hulpmiddelen

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare budget

Nadere informatie

HERORIËNTATIE DOELGROEPENVERVOER. Alleen ga je sneller; samen kom je verder. Portefeuillehouders Overleg Regio Alkmaar 7 januari 2015

HERORIËNTATIE DOELGROEPENVERVOER. Alleen ga je sneller; samen kom je verder. Portefeuillehouders Overleg Regio Alkmaar 7 januari 2015 HERORIËNTATIE DOELGROEPENVERVOER Alleen ga je sneller; samen kom je verder Portefeuillehouders Overleg Regio Alkmaar 7 januari 2015 Aanleiding bijeenkomst 1.Het contract voor Regiotaxi loopt af per 31

Nadere informatie

I n f o r m a t I e f o l d e r

I n f o r m a t I e f o l d e r I n f o r m a t I e f o l d e r INDIVIDUELE VOORZIENINGEN WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Algemeen Wanneer u in uw leven te maken krijgt met ziekte of handicap, kan dat betekenen dat u allerlei beperkingen

Nadere informatie

Free Time Flies en een persoonsgebonden budget

Free Time Flies en een persoonsgebonden budget Free Time Flies en een persoonsgebonden budget 1. Inleiding Per 1 januari 2015 zijn er enkele zaken veranderd rondom het persoonsgebonden budget (pgb). Op grond van de Jeugdwet en Wmo kunnen volwassenen,

Nadere informatie

Voorlopig voorstel maatwerkvoorziening Beschermd Wonen en Opvang

Voorlopig voorstel maatwerkvoorziening Beschermd Wonen en Opvang Voorlopig voorstel maatwerkvoorziening Beschermd Wonen en Opvang De intentieovereenkomst ten behoeve van de dienstverlening voor Beschermd Wonen en Opvang kan leiden tot deelovereenkomsten rondom nieuwe

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT 20/08/2014 S076. I. II. IV. V. VI. AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Stichting Slachtofferhulp Nederland 472213272 PallasAthenedreef

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 11 september 2017

Adviesnota Bestuur Datum: 11 september 2017 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur 11 september 2017 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Onderwerp: Verlengen raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo (Begeleiding)

Nadere informatie

De contracten voor de (Wmo) dienstverlening hulp bij het huishouden lopen per 1 januari 2018 af. De

De contracten voor de (Wmo) dienstverlening hulp bij het huishouden lopen per 1 januari 2018 af. De Samenvatting De contracten voor de (Wmo) dienstverlening hulp bij het huishouden lopen per 1 januari 2018 af. De opdracht moet daarom opnieuw worden aanbesteed. Gemeenten in de regio Maastricht Heuvelland

Nadere informatie

Verwerving opvang, wonen en herstel terugblik en vooruitblik - 24 april 2017

Verwerving opvang, wonen en herstel terugblik en vooruitblik - 24 april 2017 Verwerving opvang, wonen en herstel terugblik en vooruitblik - 24 april 2017 Agenda Terugblik; arrangementen op basis van resultaatgebieden marktconsultaties Vooruitblik verlenging overeenkomst marktconsultaties

Nadere informatie

Overeenkomst inkoopcollectief Papier

Overeenkomst inkoopcollectief Papier Wederpartijen De Deelnemer is een onderwijsinstelling en wenst deel te nemen aan het Inkoopcollectief Papier, hierna te noemen, Deelnemer; En Pro Mereor B.V., Inkoopkenniscentrum te Arnhem, hierna te noemen,

Nadere informatie

Brief op maat benchmark Wmo 2010: Individuele Voorzieningen ROGplus

Brief op maat benchmark Wmo 2010: Individuele Voorzieningen ROGplus Brief op maat benchmark Wmo 2010: Individuele Voorzieningen ROGplus Inleiding ROGplus heeft in 2010 samen met 98 andere organisaties deelgenomen aan de module Individuele voorzieningen van de benchmark

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Staphorst 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Staphorst 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Staphorst 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst; gelet op: - de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 - de Verordening

Nadere informatie

Besluit Ik laat u weten dat wij hebben besloten aan u verlenging van de ondersteuning, gericht op zelfredzaamheid en/of participatie, toe te kennen.

Besluit Ik laat u weten dat wij hebben besloten aan u verlenging van de ondersteuning, gericht op zelfredzaamheid en/of participatie, toe te kennen. Naam Adres Postcode en woonplaats Cluster Sociale Zaken Team Zorg Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Behandeld door Telefoon (046) 477 8841 Onderwerp Toekenning ondersteuning Wmo Sittard, Geachte, Op

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST Leveringen I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Regio Rivierenland Nationale identificatie: 161676310 Postadres: J.S.

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Koninklijke Kentalis, Postbus 7, 5270 BA Sint-Michielsgestel (NL). Contactpunt(en): Koninklijke

Nadere informatie

Wmo 2015 in uitvoering:

Wmo 2015 in uitvoering: Bijeenkomst Wmo 2015 in Uitvoering Utrecht 5 april 2018 In samenwerking met: Wmo 2015 in uitvoering: Gezamenlijk de vernieuwing doorzetten 1 Agenda 1. Opening Aanleiding van de bijeenkomst Doel van de

Nadere informatie

Bijlage 1: Notitie inkoop- en subsidiekader Regio Nijmegen 10.2 MUG Herindeling Intern - 49 Bijlage 2: Bijlage Plan van aanpak software ICT:

Bijlage 1: Notitie inkoop- en subsidiekader Regio Nijmegen 10.2 MUG Herindeling Intern - 49 Bijlage 2: Bijlage Plan van aanpak software ICT: Memo Zaaknummer: MUG-14-00049 Documentnummer: Datum: 20 maart 2014 Onderwerp: Memo inkoop- en subsidiemodel en ict-systeem Datum behandeling PG: 13 maart 2014 Datum behandeling SG: 18 maart 2014 BOR/BGO:

Nadere informatie

Uw privacy bij de gemeente Woerden

Uw privacy bij de gemeente Woerden Uw privacy bij de gemeente Woerden Om onze taken als gemeente uit te kunnen voeren, moeten wij persoonsgegevens verwerken. We doen bij de gemeente Woerden ons uiterste best om zorgvuldig om te gaan met

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Cranendonck

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Cranendonck AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) College van B&W van de gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB Budel (NL). t.a.v.:

Nadere informatie

Rapportage Sociaal Domein 2016 Gemeente Bergen (L) Rapportage Sociaal Domein 2016 Gemeente Bergen (L)

Rapportage Sociaal Domein 2016 Gemeente Bergen (L) Rapportage Sociaal Domein 2016 Gemeente Bergen (L) 1 2 Inhoud Onderdelen 1. Kerncijfers ondersteuning 2. Ontwikkeling voorzieningen 3. Kosten 4. Kanteling/verschuiving 5. Aanbieders Wmo/Jeugd 6. Gebruik voorzieningen/zorgconsumptie per wijk 7. Stapeling

Nadere informatie

Ons kenmerk : Raalte, 5 oktober 2014

Ons kenmerk : Raalte, 5 oktober 2014 Secretariaat: Giselle Ras, telefoon: 06-12630914 Postadres: Kerkweg 7, 8148 PX, Lemele - e-mail: info@wmoraadraalte.nl Aan het college van Burgemeester en Wethouders gemeente Raalte Via dhr. Remko de Paus

Nadere informatie

Onderwerp: Inkoop Wmo huishoudelijke ondersteuning, Wmo-begeleiding en begeleiding / extramurale zorg jeugd.

Onderwerp: Inkoop Wmo huishoudelijke ondersteuning, Wmo-begeleiding en begeleiding / extramurale zorg jeugd. AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 191369 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Onderwerp: Inkoop Wmo huishoudelijke ondersteuning, Wmo-begeleiding en begeleiding / extramurale

Nadere informatie

Meerjarenvisie 2011-2014 Gelijkwaardige en maatschappelijke participatie van mensen met een functiebeperking in Arnhem

Meerjarenvisie 2011-2014 Gelijkwaardige en maatschappelijke participatie van mensen met een functiebeperking in Arnhem 2012 Meerjarenvisie 2011-2014 Gelijkwaardige en maatschappelijke participatie van mensen met een functiebeperking in Arnhem Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten September 2011 Aanleiding

Nadere informatie

Algemeen beeld. Beleid Memo bij de 3 e kwartaal rapportage Wmo Onderwerp: Toelichting op de cijfers 3e kwartaal 2013

Algemeen beeld. Beleid Memo bij de 3 e kwartaal rapportage Wmo Onderwerp: Toelichting op de cijfers 3e kwartaal 2013 Memo bij de 3 e kwartaal rapportage Wmo Onderwerp: Toelichting op de cijfers 3e kwartaal Algemeen beeld Ontvlechting samenwerkingsverband Wmo De ontvlechting van de samenwerking loopt op schema. De overdracht

Nadere informatie

fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017

fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017 e fysieke overlegtafel mo-dienstverlening aan huis 0 april 2017 Vooraf Alle informatie is openbaar en wordt gepubliceerd Wij willen graag de bijeenkomst opnemen, geeft u daar toestemming voor (intern gebruik).

Nadere informatie

Sociale Verzekeringsbank Document Afspraken en Procedures (DAP) Bijlage N, behorend bij het Beschrijvend document

Sociale Verzekeringsbank Document Afspraken en Procedures (DAP) Bijlage N, behorend bij het Beschrijvend document Sociale Verzekeringsbank Document Afspraken en Procedures (DAP) Bijlage N, behorend bij het Beschrijvend document Europese aanbestedingsprocedure LAN en WLAN: Onderhoudsdiensten, levering van apparatuur

Nadere informatie

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang Algemeen Gemeenten zijn op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van zelfstandig thuiswonende mensen die beperkt kunnen participeren. Hieronder

Nadere informatie

Overeenkomst inkoopcollectieven Kantoorartikelen

Overeenkomst inkoopcollectieven Kantoorartikelen Overeenkomst inkoopcollectieven Kantoorartikelen Wederpartijen De Deelnemer is een onderwijsinstelling en wenst deel te nemen aan het Inkoopcollectief Kantoorartikelen, hierna te noemen, Deelnemer; En

Nadere informatie

Hll lllllllllllllllllllllllllllllllilllllll /10/2012

Hll lllllllllllllllllllllllllllllllilllllll /10/2012 Beleid Cluster Maatschappij (071)54 54 838 ppaardekoper@leiderdorp.nl Ingekomen: Afdeling ; Kopie ; Cj rif Hll lllllllllllllllllllllllllllllllilllllll 2012.06557 26/10/2012 Gemeente Leiderdorp A Aan de

Nadere informatie

Notitie Aanbesteding Huishoudelijke hulp. Inleiding

Notitie Aanbesteding Huishoudelijke hulp. Inleiding Notitie Aanbesteding Huishoudelijke hulp Inleiding Er zijn zeven onderdelen van het Sociaal Domein waarop in 2016 een aanbesteding/inkoop gedaan moet worden. Een van deze onderdelen is de hulp bij het

Nadere informatie

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Raadsvoorstel Agendapunt: 04 Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 23 september 2014 28 oktober 2014 Nota 'Triple

Nadere informatie

Checklist analysefase

Checklist analysefase Totale Checklist analysefase Checklist analysefase I Interne analyse Huidige situatie 1. Omschrijf het huidige inkoop / aanbestedingsbeleid (doelstelling, missie) etc; -inkoopnota 2. Wat is het huidig

Nadere informatie

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Opzet presentatie Wat zijn de veranderingen t.o.v. van huidige Wmo? Opdracht gemeente Maatwerkvoorzieningen specifiek begeleiding Vervolgstappen tot 1 januari

Nadere informatie

Decentralisatie begeleiding naar gemeenten Wat houdt het in? Wat gaat er veranderen?

Decentralisatie begeleiding naar gemeenten Wat houdt het in? Wat gaat er veranderen? Decentralisatie begeleiding naar gemeenten Wat houdt het in? Wat gaat er veranderen? Mark van den Einde ministerie van VWS PIANOo-bijeenkomst Hoorn (8 februari 2012) Transitie: wat verandert er? Regeer-

Nadere informatie

VERSLAG MARKTCONSULTATIE INKOOP WMO 2020 bijeenkomst 3

VERSLAG MARKTCONSULTATIE INKOOP WMO 2020 bijeenkomst 3 VERSLAG MARKTCONSULTATIE INKOOP WMO 2020 bijeenkomst 3 Datum: Donderdag 21 maart 2019 Locatie: Theater Schuurkerkje in Maassluis Aanvang: 12.30 uur inloop, 13.00 uur start Genodigden: Potentiële inschrijvers

Nadere informatie

Memo: Verkenning Inkoop Jeugdhulp en Wmo

Memo: Verkenning Inkoop Jeugdhulp en Wmo Memo: Verkenning Inkoop Jeugdhulp en Wmo Platform Zelfredzaam Rivierenland November 2017 Samenvatting Gemeenten en zorgaanbieders hebben één doel voor ogen: het leveren van goede en betaalbare zorg aan

Nadere informatie

Algemeen advies. Datum : 18 oktober 2017 Kenmerk : ASD Aan : het college van B en W van de Gemeente Oss Betreft : Advies verordening Wmo 2018

Algemeen advies. Datum : 18 oktober 2017 Kenmerk : ASD Aan : het college van B en W van de Gemeente Oss Betreft : Advies verordening Wmo 2018 Datum : 18 oktober 2017 Kenmerk : ASD20170014 Aan : het college van B en W van de Gemeente Oss Betreft : verordening Wmo 2018 Geacht college, Op 15 augustus ontving de ASD de conceptverordening Wmo 2018.

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Organisatie lustrumfeest UMC Utrecht 2010.

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Organisatie lustrumfeest UMC Utrecht 2010. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) UMC Utrecht, Heidelberglaan 100, 3584 CX Utrecht (NL). Contactpunt(en): Cluster Inkoop,

Nadere informatie

In deze brief geven wij een antwoord op uw vragen met betrekking tot de ontslagen bij Zorggroep Zuid Gelderland.

In deze brief geven wij een antwoord op uw vragen met betrekking tot de ontslagen bij Zorggroep Zuid Gelderland. Directie Inwoners Aan de fractie SP T.a.v. Mevr. M. Piepers Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500

Nadere informatie

Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Bezoekadres

Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Bezoekadres Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon E-Mail Leidse regio Breestraat Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 071-5165192 r.kater@leiden.nl Datum 28 mei Contactpersoon

Nadere informatie

Raadsstuk. De vraagstelling van dit onderzoek luidt als volgt:

Raadsstuk. De vraagstelling van dit onderzoek luidt als volgt: Raadsstuk Onderwerp: Wmo voorzieningen: de kanteling van een aanbod- naar een vraaggerichte organisatie. Rapport van het RKC-onderzoek naar de Wmo voorzieningen van de gemeente Haarlem. Reg.nummer: 2013/426163

Nadere informatie

DEELOVEREENKOMST BEGELEIDING KWESTBARE BURGERS BKB-RA2015

DEELOVEREENKOMST BEGELEIDING KWESTBARE BURGERS BKB-RA2015 DEELOVEREENKOMST BEGELEIDING KWESTBARE BURGERS BKB-RA2015 Partijen: 1. De Gemeente als vermeld op het tekenblad Gemeente hiervoor, hierna te noemen: Gemeente, en 2. Het bedrijf als vermeld op het tekenblad

Nadere informatie

Weth. Gommers. Weth. Aalderink akkoord i. \ bespreken. i / 9r I4K

Weth. Gommers. Weth. Aalderink akkoord i. \ bespreken. i / 9r I4K nr(s) geregistreerde stuk(ken): 111587 blad: 1/8 datum nota: 23 maart 2016 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg 11. Jeugd(hulp) en onderwijs werkdoel: 1552 - Transformatie sociale domein;

Nadere informatie

OPLEGGER * * Datum 1 juni 2016 Nummer Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016

OPLEGGER * * Datum 1 juni 2016 Nummer Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016 Datum 1 juni 2016 Nummer 2016-06- Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016 OPLEGGER Registratienummer 2016-17050 / 16Z.003029 Onderwerp Inkoopplannen Wmo en Jeugd 2017

Nadere informatie

We starten ons advies met enkele algemene opmerkingen. Hierna gaan we bij het kopje Specifieke opmerkingen nader in op het Inkoopkader.

We starten ons advies met enkele algemene opmerkingen. Hierna gaan we bij het kopje Specifieke opmerkingen nader in op het Inkoopkader. Aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwolle Postbus 10007 8000 GA Zwolle Zwolle, 1 december 2017 Onderwerp: Advies Inkoopkader Hulpmiddelen WMO Geacht College, U heeft ons gevraagd

Nadere informatie

Beleidsregels Pgb Wmo gemeente Helmond 2018

Beleidsregels Pgb Wmo gemeente Helmond 2018 Beleidsregels Pgb Wmo gemeente Helmond 2018 De Beleidsregels Pgb Wmo gemeente Helmond 2018 geven een nadere uitwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (hierna: de Wet), de Verordening Maatschappelijke

Nadere informatie

Wmo 2015 in uitvoering:

Wmo 2015 in uitvoering: Bijeenkomst Wmo 2015 in Uitvoering Zwolle 8 maart 2018 In samenwerking met: Wmo 2015 in uitvoering: Gezamenlijk de vernieuwing doorzetten 1 Agenda Opening Aanleiding van de bijeenkomst Doel van de bijeenkomst

Nadere informatie

Verordening maatschappelijke ondersteuning Montferland Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouder van 14 november 2017

Verordening maatschappelijke ondersteuning Montferland Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouder van 14 november 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 158642 23 juli 2018 Verordening maatschappelijke ondersteuning Montferland 2017 De raad van de gemeente Montferland; Gelezen het voorstel

Nadere informatie

Onderwerp: Uitgangspunten, tarieven e.d. huishoudelijke hulp 2014 e.v.

Onderwerp: Uitgangspunten, tarieven e.d. huishoudelijke hulp 2014 e.v. Aan de gemeenteraad Onderwerp: Uitgangspunten, tarieven e.d. huishoudelijke hulp 2014 e.v. 8 oktober 2013 Gemeentestukken: 2013-300/31026 1. Voorstel U wordt voorgesteld: 1. Scenario 3 (een toekomstbestendig

Nadere informatie

Bestuurlijk aanbesteding Wmo 2017 en verder

Bestuurlijk aanbesteding Wmo 2017 en verder Bestuurlijk aanbesteding Wmo 2017 en verder Ferry Middelink, Senior inkoopadviseur Coördinatie Aanbestedingen / afdeling Bedrijfsvoering Waarom aanbesteden? Begin 2016 zijn de gemeente Purmerend en Beemster

Nadere informatie

platform Zelfredzaam Rivierenland

platform Zelfredzaam Rivierenland platform Zelfredzaam Rivierenland Verkenningsgroep; Yntze Scheper (Pro Persona), Atie Gelderloos (STMR), Jenny van der Hoek (Syndion) Evaluatie - Stand van zaken Verkenningsgroep De opdracht voor de verkenningsgroep

Nadere informatie

Tarieven Gezamenlijke verantwoordelijkheid voor kwaliteit en budget

Tarieven Gezamenlijke verantwoordelijkheid voor kwaliteit en budget Inkoop Wmo Maatwerkvoorziening Bestuurlijke aanbesteding gemeente Edam Volendam: Adviestafel 3/10/2016 Tarieven Gezamenlijke verantwoordelijkheid voor kwaliteit en budget Agenda Adviestafel 3/10/2016 Welkom-

Nadere informatie

Meedoen werkt. Uitvoeringsnota huishoudelijke hulp 2015 en verder. 1 Inleiding

Meedoen werkt. Uitvoeringsnota huishoudelijke hulp 2015 en verder. 1 Inleiding Meedoen werkt Uitvoeringsnota huishoudelijke hulp 2015 en verder 1 Inleiding In Nederland worden de mensen steeds ouder en blijven op hogere leeftijd relatief gezond. Vanuit dit gegeven stimuleert de rijksoverheid

Nadere informatie

Bijeenkomst advies- & cliëntenraden Inkoop 2018 Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom!

Bijeenkomst advies- & cliëntenraden Inkoop 2018 Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom! Bijeenkomst advies- & cliëntenraden Inkoop 2018 Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom! Opening Jannette Nieboer Wethouder gemeente Waddinxveen & Bestuurlijk Trekker Inkoop 2018 Agenda 18:30

Nadere informatie