1. Vitalizee is volgens het kadaster in 2014 gekocht voor 2,4 miljoen. Voor welk bedrag koopt de gemeente het pand van de huidige eigenaar?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Vitalizee is volgens het kadaster in 2014 gekocht voor 2,4 miljoen. Voor welk bedrag koopt de gemeente het pand van de huidige eigenaar?"

Transcriptie

1 RIS Aan de voorzitter van de gemeenteraad Den Haag, 6 maart 2017 Betreft: Schriftelijke vragen Legoland Geachte voorzitter van de gemeenteraad, Een Legoland Discovery Centre lijkt een aanwinst voor de stad. Maar dat een gemeente commercieel vastgoed koopt, sloopt, laat bouwen en weer uitgeeft ten gunste van commerciële partijen (respectievelijk een vastgoedpartij in de gokbranche, een projectontwikkelaar en een groot wereldwijd concern in de leisuremarkt) is zeer opmerkelijk. De constructie waarin dit mogelijk wordt gemaakt zou in ieder geval juridisch en financieel deugdelijk en controleerbaar moeten zijn. Daar zijn mede door de grote tijdsdruk waaronder de besluitvorming tot stand is gekomen grote vraagtekens bij te plaatsen. Hierover stellen wij, onder verwijzing naar artikel 30 van het reglement van orde, de volgende vragen: 1. Vitalizee is volgens het kadaster in 2014 gekocht voor 2,4 miljoen. Voor welk bedrag koopt de gemeente het pand van de huidige eigenaar? 2. Op 22 januari 1998 heeft de raad het voorstel Vervallen recht van bebouwing begane grond complex Rederserf (vm. bouwplan Vitalizee) aangenomen waarin het volgende is vastgelegd: Wij achten het intensiveren van de bebouwing op de grond mede uit stedenbouwkundige overwegingen eveneens ongewenst en delen het bezwaar van de Vereniging van Eigenaren tegen bebouwing, waardoor het vrije zicht op zee verloren gaat.

2 Met het nieuwe plan voor Vitalizee dreigt dit zicht op zee wél verloren te gaan. Kan het college aangeven hoe dit kan? 3. Door de gemeenteraad zijn twee moties aangenomen die een rol spelen bij de huidige discussie over dit gedeelte van Scheveningen Bad. Ter uitvoering van de moties zijn twee klankbordgroepen ingesteld. De brede klankbordgroep Noord Boulevard bestaat uit bewoners en ondernemers uit het betreffende gebied. Ook volgens het recente Actieplan Burgerparticipatie zitten mbt De Kust Gezond omwonenden en ondernemers om tafel met de ontwerper(s) van het ingenieursbureau. Op die manier is het ontwerp voor het grootste project, de boulevard vanaf Sea Life tot het Zwarte Pad, met Hagenaars samen gemaakt. Hoe lang is de gemeente al bezig met planvorming voor Vitalizee? 4. Waarom is het plan voor Vitalizee niet besproken in de klankbordgroep? 5. Tijdens de commissievergadering hebben vertegenwoordigers van Den Haag Marketing en Stichting Marketing Scheveningen ingesproken. Hoe kan het dat deze organisaties wel op de hoogte waren van de plannen en heeft het college gevraagd of deze organisaties wilden inspreken? 6. De Nota van Uitgangspunten die op 13 december 2016 door het College is vastgesteld kende een positief saldo. Uit het latere projectdocument blijkt dat dit positieve saldo is veranderd in een negatief saldo van ,-. Kan het college hiervan een gedetailleerde verschillenverklaring leveren? 7. Volgens het Projectdocument sluit de gemeente met SENS real estate een ontwikkelovereenkomst tegen een vaste som voor de bouw van de onderbouw en de bovenbouw, waarbij de programma's van eisen voor de onderbouw en de bovenbouw uitgangspunt zijn. Met dien verstande dat de directe bouwkosten voor de bovenbouw gekoppeld zijn aan een maximale som, die bij overschrijding tot overleg leidt. Waarom is dit risico niet bij SENS neergelegd? Is er een risicoreservering voor overschrijding opgenomen in de bouwexploitatie? 8. Is er getoetst of deze gunning aan SENS real estate een risico tot strijdigheid met aanbestedingsregels in zich draagt en tot welk bedrag de extra kosten (boetes, vertraging project, schadeclaims) kunnen oplopen als de ontwikkelovereenkomst inderdaad in strijd is met aanbestedingsregels? 9. De bovenbouw wordt verkocht aan Sir Winston. De afnemer en de gemeente sluiten een turnkeyovereenkomst met betrekking tot de bovenbouw, waarbij een door de afnemer opgesteld programma van eisen gekoppeld aan een maximale bouwsom uitgangspunt zal zijn. Bij overschrijding treden partijen in overleg. Waarom is dit

3 risico niet bij Sir Winston neergelegd? Is er een risicoreservering voor overschrijding opgenomen in de bouwexploitatie? 10. Van toepassing zijn de "Algemene Voorwaarden voor de uitgifte in erfpacht van gronden van de gemeente 's-gravenhage in het contractgebied Scheveningen". Wat is de ontstaansgeschiedenis van deze specifieke regeling voor het contractgebied Scheveningen? 11. Voor 2017 heeft de gemeente Den Haag het canonpercentage vastgesteld op 1,6%. Klopt het dat dit percentage ook geldt voor de erfpachtconstructie herontwikkeling Vitalizee? 12. En wordt dit percentage periodiek herzien? Zo ja, hoe en zo nee, waarom niet? 13. Het college heeft gekozen voor een bijzondere (historische) erfpachtregeling. Voldoet deze oude erfpachtregeling aan de huidige wet- en regelgeving en wanneer is deze regeling voor het laatst getoetst? 14. Waarom zijn de erfpachtvoorwaarden niet openbaar gemaakt? Het gaat toch om de "Algemene Voorwaarden voor de uitgifte in erfpacht van gronden van de gemeente 's-gravenhage in het contractgebied Scheveningen"? 15. Had het college niet voorafgaand aan het opnieuw toepassen van deze erfpachtvoorwaarden aan de raad moeten voorstellen deze voorwaarden aan te passen aan de huidige wet- en regelgeving? Zo nee, waarom niet? 16. Het college geeft aan dat de investering van 16,563 miljoen euro volledig wordt gedekt uit de verkoopopbrengst (bovenbouw) en de canonopbrengsten door uitgifte in erfpacht (onderbouw). Over hoeveel jaar zijn er voldoende erfpachtinkomsten binnen gekomen om de hele investering gedekt te hebben? 17. Wordt de onderbouw na oplevering nog getaxeerd zodat een actuele erfpachtcanon voor de vooraf vastgestelde koper wordt bepaald? Zo nee, waarom niet? Is er door een college een toets op risico tot staatsteun (en de daarmee eventueel gepaarde meerkosten) aan de vooraf vastgestelde koper gedaan? 18. Moet voorafgaand aan het toepasbaar verklaren van erfpachtvoorwaarden niet een toets op staatssteun gedaan worden? Zo nee, waarom niet?

4 19. Volgens ons ontbreekt een onderdeel in de openbare grondexploitatie. Indien in het raadsvoorstel een begrotingswijziging groter dan 2,5 miljoen euro mist, is het college het dan met ons eens dat het hele raadsvoorstel als nietig beschouwd moet worden, en het college met een nieuw, aangepast raadsvoorstel moet komen? Zo nee, waarom niet? 20. Ondanks de onduidelijkheid over wat er nu al dan niet rechtmatig besloten is, is wethouder BSKB van plan aanstaande donderdag een dienstreis naar het buitenland te maken om te praten met Merlin, de beoogd huurder en exploitant van Legoland Discovery Center. Is het college bereid om per ommegaande aan de gemeenteraad toe te zeggen dat er geen onomkeerbare stappen worden gezet totdat deze vragen zijn beantwoord, en de raad de kans heeft gehad zich erover uit te spreken? 21. De gemeenteraad heeft een vertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende rol. Is het college het met ons eens dat een correct handelend bestuursorgaan de controlerende taak van een ander orgaan niet mag ondermijnen door kadootjes weg te geven? Zo nee, waarom niet? 22. Volgens de grondexploitatie is de constructie in nauw overleg met Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn juridisch onderzocht en op zijn risico's getoetst. Gesteld wordt dat het risicoprofiel van deze constructie hoger is dan bij een constructie waarbij de gemeente alleen de grond uitgeeft. Kan het college alle bevindingen van Pels Rijcken openbaren? Zo nee, waarom niet? 23. Hoe gaat de zakelijke relatie tussen Sir Winston en Asian Business Court vormgegeven worden? Zijn hier al afspraken of toezeggingen over gemaakt? Zijn er hierbij bijvoorbeeld aanvullende kosten voor de gemeente bij deze verhuizing van Sir Winston naar het ABC, zoals het bouwrijp maken van de grond of andere ontwikkel- en bouwkosten? 24. Het college heeft aangegeven dat de speelautomatenvergunning niet op de huidige locatie kan blijven voortbestaan, omdat Merlin daarmee niet akkoord gaat. Tevens heeft het college aangegeven alle stukken over besluitvorming met Merlin (onder geheimhouding) aan de raad gestuurd te hebben. Uit welk aan de raad gestuurd stuk blijkt dat Merlin niet akkoord gaat met de speelautomatenvergunning in de buurt van Merlin? 25. Indien een steunmaatregel als staatssteun kan worden gekwalificeerd, zijn decentrale overheden verplicht deze maatregelen staatssteunproof in te richten. Kan het College aangeven of dat is gebeurd?

5 26. Als een decentrale overheid staatssteun verleent die onder een van de vrijstellingsverordeningen valt, geldt een plicht tot kennisgeving. Als een decentrale overheid staatssteun verleent, die niet binnen een vrijstellingsverordening valt, zal deze moeten worden aangemeld bij de Europese Commissie. Is dat in dit geval gebeurd? Zo nee, waarom niet? 27. Is het college het met ons eens dat als er sprake kan zijn van staatssteun, het college dit zelfstandig moet melden aan de Europese Commissie en voordat deze daar uitspraak over heeft gedaan geen onomkeerbare stappen kan nemen? 28. Wanneer vindt de Bibob-toetsing plaats van alle betrokken partijen? 29. Een toeristische attractie met naar verwachting bezoekers per jaar is in principe MER-plichtig. Wanneer komt er een MER-rapportage, en wat betekent dit voor de planning? 30. Is er al toestemming van de instanties mbt de kustveiligheid en zo nee, wie draagt hiervoor de financiële risico s? 31. Kan het college aangeven waarom sprake is van termijngebonden stukken en waaruit dat blijkt? 32. Op basis van welke taxatie heeft het college de verkoopopbrengst (bovenbouw) vastgesteld? Wordt de bovenbouw na de oplevering nog getaxeerd zodat een actuele verkoopprijs voor de vooraf vastgestelde koper wordt bepaald? Zo nee, waarom niet? Is er door het college een toets op risico tot staatssteun (en de daarmee eventueel gepaarde meerkosten) voor de vooraf vastgestelde koper gedaan? Met vriendelijke groet, Peter Bos Haagse Stadspartij Bulent Aydin PvdA

OPENBARE Grondexploitatie. Herontwikkeling Vitalizee. SBK-nummer: SC-106 Projectcode: FK februari 2017

OPENBARE Grondexploitatie. Herontwikkeling Vitalizee. SBK-nummer: SC-106 Projectcode: FK februari 2017 OPENBARE Grondexploitatie Herontwikkeling Vitalizee SBK-nummer: SC-106 Projectcode: FK-507 1 februari 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk pagina Samenvatting... 3 1. Inleiding... 5 2. Plankaders... 5 2.1 Plangebied...

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 89 RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 27 mei 2003

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 89 RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 27 mei 2003 RIS105935_03-06-2003 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller sv 89 RIS 105935 Regnr. DSO/2002.3751 Den Haag, 27 mei 2003 Inzake: vragen over diverse projecten

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0773, d.d. 7 juli 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragenvan de raadsleden mevr E. de Bakker en dhr. L. Rademakers(SP) in zake de Hooglandse Kerkgracht 4 (ingekomen

Nadere informatie

: Leden stadsdeelcommissie Oost. : Stadsdeelmanagement Oost / raadsgriffie

: Leden stadsdeelcommissie Oost. : Stadsdeelmanagement Oost / raadsgriffie MEMO Datum : 5 september 2014 Aan : Leden stadsdeelcommissie Oost Van : Stadsdeelmanagement Oost / raadsgriffie Onderwerp : Winkelcentrum Stokhorst In februari/maart 2014, zijn door raadslid Boersma (PvdA)

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum raadsvergadering 22 mei 2018 Versie 1 Agendapunt 6.4 Naam rapporteur M.H.J. Sportel Rv.nr. 1450 Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Ja Dhr. J. Zwiers Ontwikkeling

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.1099, d.d. 13 oktober 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording van schriftelijke vragen aan het college van B & W van de raadsleden L. Rademaker en E.R. de Bakker (SP) inzake vergunningaanvragen

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College 17 april 2018 Financieel. Juridisch Nee Agendacommissie Commissie Gemeenteraad

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College 17 april 2018 Financieel. Juridisch Nee Agendacommissie Commissie Gemeenteraad Voorstel voor de gemeenteraad 1. ONDERWERP: Broekgraaf, grondexploitatie 2018 2. GEVRAAGDE BESLISSING: De raad van de gemeente Leerdam besluit: Vertrouwelijk Openbaar besluit Datum openbaar besluit Nee

Nadere informatie

Routeformulier college en raad

Routeformulier college en raad Routeformulier college en raad gemeente harderwijk Onderwerp: aan- en verkoop grond Joh. Kok S Zonen B.V. Algemeen NIET INVULLEN Documentnummer: B14.002184 Datum: 26 juni 2014 Zaaknummer: Opsteller: A.

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop locatie voormalige school Castenray Zaaknummer 318462 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 30 juli 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Beantwoording vragen van de fracties PvdA en Stadspartij DNF inzake geheimhoudingsverklaring Priemstraat 1

Beantwoording vragen van de fracties PvdA en Stadspartij DNF inzake geheimhoudingsverklaring Priemstraat 1 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen van de fracties PvdA en Stadspartij DNF inzake geheimhoudingsverklaring Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Snippergroen. Gemeente Deventer Januari 2016

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Snippergroen. Gemeente Deventer Januari 2016 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Snippergroen Gemeente Deventer Januari 2016 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN... 4 INGEDIENDE ZIENSWIJZEN... 4 BIJLAGE 1 LUCHTFOTO S... 6

Nadere informatie

Eenmalige regeling tot Vrijstellingsovereenkomst. bij bouwlaag overschrijding. (commerciële projecten)

Eenmalige regeling tot Vrijstellingsovereenkomst. bij bouwlaag overschrijding. (commerciële projecten) Eenmalige regeling tot Vrijstellingsovereenkomst bij bouwlaag overschrijding (commerciële projecten) 1. Aanleiding Het LRO (Landsverordening ruimtelijke ontwikkeling) Ruimtelijke ontwikkelingsplan (ROP)

Nadere informatie

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Toelichting sleutelprojecten programma Stad en Regio 2012-2015/17 1 1 Inlichtingen bij dhr. A.J.H.P. Elferink, (026) 3599756, e-mailadres a.elferink@gelderland.nl

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Erfpacht in crisistijd.

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Erfpacht in crisistijd. Openbaar Onderwerp Erfpacht in crisistijd Programma / Programmanummer Grondbeleid / 1032 BW-nummer Portefeuillehouder H. Kunst en J. van der Meer Samenvatting De economische crisis heeft er onder andere

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 28 september Geachte raad,

Raadsvoorstel. 28 september Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 168153 Behandeld door: J. van Dijk Datum: 28 september 2017 Agendapunt: 8 Onderwerp: Ontwikkeling resterende bouwdelen Dorpshart Geachte raad, Samenvatting: De ontwikkeling van het

Nadere informatie

Algemene stukken. Rondvraag. Burgemeester en wethouders

Algemene stukken. Rondvraag. Burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst vergadering van College van burgemeester en wethouders van 22 oktober 2013. Algemene stukken 1. Besluitenlijst 2. Openbare besluitenlijst 3. Akkoord stukken Besluitenlijst van de

Nadere informatie

2015D22099 LIJST VAN VRAGEN

2015D22099 LIJST VAN VRAGEN 2015D22099 LIJST VAN VRAGEN De vaste commissie voor Wonen en Rijksdienst heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Minister voor Wonen en Rijksdienst over Erfpacht Waddeneilanden Staatsbosbeheer en Rijksvastgoedbedrijf

Nadere informatie

Vanzelfsprekend komen ook andere erfpachters in gemeente Gooise Meren in aanmerking voor het nieuwe beleid als hun canon herzien moet worden.

Vanzelfsprekend komen ook andere erfpachters in gemeente Gooise Meren in aanmerking voor het nieuwe beleid als hun canon herzien moet worden. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 282892 De heer J. Franx, wethouder Harmonisatie erfpachtbeleid gemeente Gooise Meren 2017 Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Het erfpachtbeleid gemeente

Nadere informatie

B&W-voorstel Onderwerp Coordinatiebesluit bestemmingsplan en omgevingsvergunning bouwplanontwikkeling 18 woningen Voorweg 115 (Zilversterlocatie) Zaaknummer -2017-000247 Documentnummer DOC-2017-001717

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Wormerland

Aan de raad van de gemeente Wormerland RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 28 juli 2014 Onderwerp Programma en portefeuillehouder Voorstel Divinvest herinrichting sportcomplex VV Jisp Programma 3: Maatschappelijke

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopstart

Taxatie-instructie Koopstart Taxatie-instructie Koopstart 1 december 2018 1. Inleiding Deze instructie is bestemd voor de situatie dat de woningcorporatie of projectontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van Koopstart

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag > Retouradres Postbus 16169, 2500 BD Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 16169 2500 BD Den Haag Nederland

Nadere informatie

FINANCIËLE BIJLAGE VOORSTEL MFC. Inleiding

FINANCIËLE BIJLAGE VOORSTEL MFC. Inleiding FINANCIËLE BIJLAGE VOORSTEL MFC Inleiding Om een solide financiële basis onder het Multifunctioneel Centrum (hierna: MFC) te realiseren is gezocht naar aanvullende partners. Inmiddels zijn de deelnemende

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Herziening Grondexploitatie winkelcentrum Keizerslanden 1- Notagegevens Notanummer 2017-000329 Datum 08-03-2017 Programma: 06 Herstructurering en vastgoed

Nadere informatie

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door:

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door: Agenda Gemeenteraad Vervolg besluitvormende raadsvergadering van 21 april 2015 Uitnodiging voor de vergadering op woensdag 22 april 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 12

Nadere informatie

DORDRECHT. de gemeenteraad

DORDRECHT. de gemeenteraad DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum 29 maart 2016 Ons kenmerk SO/1605918 Begrotingsprogramma Ruimtelijke Ordening en Wonen Betreft Transacties Spuiboulevard

Nadere informatie

Informatieavond. Badhuisplein

Informatieavond. Badhuisplein Informatieavond Badhuisplein Programma Welkom Gert-Jan Bluijs, wethouder Stand van zaken en planning Frans Breg, projectleider Badhuisplein Presentatie twee ontwikkelingsmogelijkheden Kees Draisma, Springtij

Nadere informatie

Portefeuillehouder: M.T.A. Hegger

Portefeuillehouder: M.T.A. Hegger PU R M E R E" O~ RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 14 70258 Datum: 2 april 2019 Portefeuillehouder: M.T.A. Hegger Domein/ Team: RUID /VSTG Onderwerp: Krediet onderhoud sporthal De

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen.

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen. Openbaar Onderwerp Verkoop Arsenaal Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Delmo B.V. wil het gebouw Het Arsenaal kopen. Het Arsenaal (Arsenaalpoort 1-18) is

Nadere informatie

Onderwerp: Afsluiting van de grondexploitaties

Onderwerp: Afsluiting van de grondexploitaties Vergadering gemeenteraad d.d. 20 december 2018 Agenda nummer 7 Portefeuillehouder: wethouder de heer J.A. Ronde Onderwerp: Afsluiting van de grondexploitaties Korte inhoud: De grondexploitaties Delfzijl-Noord,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld Presidium van de raad van de gemeente Noordenveld Leden van de gemeenteraad

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld Presidium van de raad van de gemeente Noordenveld Leden van de gemeenteraad e-mail:,aroennoordenveld@home.nl College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld Presidium van de raad van de gemeente Noordenveld Leden van de gemeenteraad 17 September 2010 Ondewerp:

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Raadsvoorstel richtinggevende uitspraak initiatiefnemer zwembad april 2015 Bijlage 1: Informatie over de initiatieven

Raadsvoorstel richtinggevende uitspraak initiatiefnemer zwembad april 2015 Bijlage 1: Informatie over de initiatieven Raadsvoorstel richtinggevende uitspraak initiatiefnemer zwembad april 2015 Bijlage 1: Informatie over de initiatieven Zoals bekend zijn er drie initiatiefnemers: ZIB Wijk bij Duurstede, Wijkzwemt en ZwembadInnovatieGroep.

Nadere informatie

MeerJarenPerspectief Grondexploitaties 2012

MeerJarenPerspectief Grondexploitaties 2012 MeerJarenPerspectief Grondexploitaties Ralph van Erp Suzanne Den Dulk (teamleider Grondzaken) (wethouder grondzaken en vastgoed) Agenda presentatie Meerjarenperspectief grondexploitaties : Grondexploitaties

Nadere informatie

Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst

Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst openbaar Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst Rapport aan B&W d.d. 30 oktober 2014 secretaris Gerda Beukhof-Wernsen Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling

Nadere informatie

: Th. van Eijk : N.T. Hoekstra

: Th. van Eijk : N.T. Hoekstra "I gemeente 't Montfoort RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : nvt Zaaknummer Datum Raadsvergadering : 29 juni 2015 (GEHEIM) OP N A A R /-J-* Portefeuillehouder Verantwoordeliik

Nadere informatie

zelf bouwen met erfpacht? Ook voor u mogelijk! wonen in oss. nl

zelf bouwen met erfpacht? Ook voor u mogelijk! wonen in oss. nl zelf bouwen met erfpacht? Ook voor u mogelijk! wonen in oss. nl inhouds opgave 3 Inleiding 4 Wat is het verschil tussen eigendom en erfpacht? 5 Wat zijn de voor- en nadelen van erfpacht? 6 Canon 6 Grondwaarde

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Het Oude Centrum n.a.v. tussenuitspraak Raad van State

Voorstel van het college inzake Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Het Oude Centrum n.a.v. tussenuitspraak Raad van State Datum 30 mei 2017 Registratienummer RIS297090 Voorstel van het college inzake Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Het Oude Centrum n.a.v. tussenuitspraak Raad van State INLEIDING Op 9 juni 2016 (RIS

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopgarant - woning op eigen grond

Taxatie-instructie Koopgarant - woning op eigen grond Taxatie-instructie Koopgarant - woning op eigen grond 1 juli 2015 1. Inleiding Deze versie van de instructie is bestemd voor de situatie dat de woningcorporatie of ontwikkelaar eigenaar is van de grond

Nadere informatie

Memo van het College van B&W

Memo van het College van B&W Aanleiding In de commissie Ruimte van 22 mei 2014 zijn vragen gesteld over het risicoprofiel van de parkeerexploitatie gerelateerd aan het project Waterfront. In deze commissie is het voorstel van administratieve

Nadere informatie

Van: E. ten Westenend Tel nr: 8455 Nummer: 17A.01006

Van: E. ten Westenend Tel nr: 8455 Nummer: 17A.01006 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: E. ten Westenend Tel nr: 8455 Nummer: 17A.01006 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 5 Afschrift

Nadere informatie

Informatienota raad. Uitvoering moties bestemmingsplan 'Kempenbaan-West'

Informatienota raad. Uitvoering moties bestemmingsplan 'Kempenbaan-West' gemeente Informatienota raad Uitvoering moties bestemmingsplan 'Kempenbaan-West' Voor vragen Ronald Bon Telefoon: 4350 Email: Ronald.bon@veldhoven.nl Datum B&W: 7 april 2015 MyCorsa: 15bs00277 Kennisnemen

Nadere informatie

KENNISNEMEN VAN De stand van zaken van het project Eemplein/Eemhuis en de daaruit voortvloeiende actualisatie van de risico s en kostenramingen.

KENNISNEMEN VAN De stand van zaken van het project Eemplein/Eemhuis en de daaruit voortvloeiende actualisatie van de risico s en kostenramingen. RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4405978 Aan : Gemeenteraad Datum : 18 juni 2013 : Wethouder P. van den Berg Portefeuillehouder TITEL Stand van zaken Eemplein/Eemhuis KENNISNEMEN

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem Collegebesluit Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem Nummer 2017/223543 Portefeuillehouder J.Botter Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling STZ/VG Auteur Olga Vergers

Nadere informatie

Agendapunt: 19 No. 59/'11. Dokkum, 7 juni 2011

Agendapunt: 19 No. 59/'11. Dokkum, 7 juni 2011 Agendapunt: 19 No. 59/'11 Dokkum, 7 juni 2011 ONDERWERP: de bouw van een akkerbouwloods aan de Seepmawei 4 te Ternaard en de bouw van een akkerbouwloods in het algemeen met een goothoogte tot maximaal

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

RWO/ grondzaken Ter inzage gelegde stukken / bijlagen: Behandelend ambtenaar. W. van Bemmel

RWO/ grondzaken Ter inzage gelegde stukken / bijlagen: Behandelend ambtenaar. W. van Bemmel gemeente Den Helder Registratienummer: BI08.00854 Portefeuillehouder: Raadsvoorstel H. Boskeljon / B. Fritzsche Van afdeling: RWO/ grondzaken Ter inzage gelegde stukken / bijlagen: Behandelend ambtenaar.

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen.

Na informeren betrokkenen. B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop woning Lollebeekweg 60 Castenray Zaaknummer 413145 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 16 juli 2018 Afdeling/Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Esther

Nadere informatie

Eenmalig aanbod. tot. Vrijstellingsovereenkomst. bij bouwlaag overschrijding. (commerciële projecten)

Eenmalig aanbod. tot. Vrijstellingsovereenkomst. bij bouwlaag overschrijding. (commerciële projecten) Eenmalig aanbod tot Vrijstellingsovereenkomst bij bouwlaag overschrijding (commerciële projecten) 1. Aanleiding Het LRO (Landsverordening ruimtelijke ontwikkeling) jo. Ruimtelijke ontwikkelingsplan (ROP)

Nadere informatie

Collegebesluit. Haarlem. Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem

Collegebesluit. Haarlem. Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem Haarlem Collegebesluit Onderwerp Verkoop Bakenessergracht 8-10 te Haarlem Nummer 2017/223543 Portefeuillehouder J. Botter Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling STZ/VG Auteur

Nadere informatie

Kredietaanvraag sloop van voormalig schoolgebouw Vredebestlaan23

Kredietaanvraag sloop van voormalig schoolgebouw Vredebestlaan23 2 014-11 Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Kredietaanvr ig sloop van voormalig schoolgebouw Vredebestlaan 23 Datum 24 maart 2014 Raadsvoorstel eling Grondbedrijf en Vastgoedzaken Portefeuillehouder J Gadella

Nadere informatie

Gemeente Delft. : Geactualiseerde investerings- en exploitatiebegroting HNK, geactualiseerde strategienota en procedure van wensen en bedenkingen

Gemeente Delft. : Geactualiseerde investerings- en exploitatiebegroting HNK, geactualiseerde strategienota en procedure van wensen en bedenkingen Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van : College van B&W Datum : lojuni 2011 Pfh. : Milène Junius Steller : Simone Groeneweg tel.nr. ; 7842 e-mail ; sgroeneweg@delft.nl Doelstelling Registratienr.

Nadere informatie

Historische Linten. Wethouder Rosier. Wethouder Paalvast

Historische Linten. Wethouder Rosier. Wethouder Paalvast B&W voorstel Onderwerp Collegevoorstel terinzagelegging ontwerpbeeldkwaliteitsplan Historische Linten Zaakid 0637337235 Versie Auteur de.vaal, M Gemeentesecretaris Directeur Huykman, B.J.D. Nood, R. van

Nadere informatie

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragenstelster.

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragenstelster. Gemeenteraad Schriftelijke vragen Jaar 2014 Datum akkoord college van b&w van 2 december 2014 Publicatiedatum 5 december 2014 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid mevrouw M.D.

Nadere informatie

Grondprijzenbrief 2015

Grondprijzenbrief 2015 Grondprijzenbrief 2015 Inleiding De grondprijzenbrief 2015 geeft de door de gemeente Ede te hanteren prijzen weer voor gronden die in Ede door de gemeente worden uitgegeven met verschillende bestemmingen.

Nadere informatie

EXPLOITATIE ONDERWIJS- EN CULTUURCENTRUM DEN HAAG. Onderzoeksopzet. 19 december RIS

EXPLOITATIE ONDERWIJS- EN CULTUURCENTRUM DEN HAAG. Onderzoeksopzet. 19 december RIS Onderzoeksopzet 19 december 2017 - RIS 298781 1 AANLEIDING, PROBLEEMSCHETS In november 2014 heeft de gemeenteraad van Den Haag besloten tot de ontwikkeling van een nieuw te bouwen Onderwijs- en Cultuurcentrum

Nadere informatie

B & W - NOTA. Het College van B&W stelt de Raad voor te besluiten: gelet op het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening;

B & W - NOTA. Het College van B&W stelt de Raad voor te besluiten: gelet op het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening; B & W - NOTA Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Paspoortstraat 2 Het College van B&W stelt de Raad voor te besluiten: gelet op het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening;

Nadere informatie

Het pand ligt in een woonomgeving aan de rand van het centrum van Panningen.

Het pand ligt in een woonomgeving aan de rand van het centrum van Panningen. TE KOOP: PATERSSTRAAT 54, Panningen Inleiding Er is besloten om de voormalige bibliotheek Panningen, inclusief de kelder van het gebouw die verhuurd is aan de Omroep Peel & Maas die daar gevestigd is,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 30 826 Voorstel van wet van de leden Van Gerven en Dijsselbloem houdende een verbod op de pelsdierhouderij (Wet verbod pelsdierhouderij) Nr. 40

Nadere informatie

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV15.0786 Roden, 2016 Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

Taxatie-instructie Koopgarant

Taxatie-instructie Koopgarant Taxatie-instructie Koopgarant 1 december 2018 Inleiding Deze taxatie-instructie is met name afgestemd op de situatie dat de woningcorporatie of ontwikkelaar eigenaar is van de grond en ten behoeve van

Nadere informatie

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30;

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30; Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 28 april 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Concept 20150928. Bestuursorgaan: College Burgemeester en Wethouders gemeente Huizen.

Concept 20150928. Bestuursorgaan: College Burgemeester en Wethouders gemeente Huizen. Concept 20150928 RAPPORT Een onderzoek naar voor de inwoner onbegrijpelijke informatie, communicatie die te wensen overlaat, onduidelijke besluitvorming en procedurele fouten door de Afdeling Maatschappelijke

Nadere informatie

PROJECTDOCUMENT TOREN VAN OUD. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

PROJECTDOCUMENT TOREN VAN OUD. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, RIS297234 PROJECTDOCUMENT TOREN VAN OUD Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - de Toren van Oud al geruime tijd leeg staat; - het college middels een brief op 20 april

Nadere informatie

Stimuleren van de woningmarkt 8 oktober 2012. - Mascha van den Brule-van Zijl

Stimuleren van de woningmarkt 8 oktober 2012. - Mascha van den Brule-van Zijl Stimuleren van de woningmarkt 8 oktober 2012 Inleiders: - Frederik de Bruijne - Mascha van den Brule-van Zijl Waarom deze bijeenkomst? Op 31 mei jl. heeft de gemeenteraad de Nota grondexploitatie 2012

Nadere informatie

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC gemeente?all Zoetermeer I I B&W-voorstel Onderwerp Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68 Zaaknummer -2016-000644 Documentnummer DOC-2016-004837 AKKOORD Versie Auteur Gemeentesecretaris

Nadere informatie

I WI. Gemeente Delft. Programma's en Projecten. Aan de eden van de gemeenteraad. afdeling

I WI. Gemeente Delft. Programma's en Projecten. Aan de eden van de gemeenteraad. afdeling Programma's en Projecten I WI Gemeente Delft afdeling bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO Deventer Sociaal-Kosten externe inhuur Veiligheidsregio 1- Notagegevens Notanummer 2017-001106 Datum 30-06-2017 Programma: 02 Openbare

Nadere informatie

Openbaar. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de raad. Gemeenteraad Conform advies Aanhouden.

Openbaar. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de raad. Gemeenteraad Conform advies Aanhouden. Collegevoorstel Openbaar Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In het onlangs gesloten zijn onder meer verschuivingen van de lokale

Nadere informatie

c. Wanneer is de westvariant voor het eerst ter tafel gebracht en door wie?

c. Wanneer is de westvariant voor het eerst ter tafel gebracht en door wie? Vragen artikel 39 RvO over de evaluatie participatie project tunnel spoorkruising Maarsbergen Gesteld door de raadsleden T.D.J. (Dorien) Schults, S. (Sybe) Streekstra en P.C. (Peter) van der Zee 23 november

Nadere informatie

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo)

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo) Zaaknummer: OLOGMM11-01 Collegevoorstel Inleiding Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingrecht (Wabo) in werking getreden. Hiermee zijn enkele ruimtelijke instrumenten en bevoegdheden

Nadere informatie

Vaststellingsovereenkomst ten behoeve van U-bocht/LCP. BESLUITEN

Vaststellingsovereenkomst ten behoeve van U-bocht/LCP. BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststellingsovereenkomst ten behoeve van U-bocht/LCP. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie ROWV - bijgaande concept Raadsvoorstel vast te stellen; - de financiële

Nadere informatie

Verordening op de commissie planning en control van de gemeente Dalfsen

Verordening op de commissie planning en control van de gemeente Dalfsen Verordening op de commissie planning en control van de gemeente Dalfsen De raad van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 29 augustus 2018, nummer 814; gelet op artikel 84 van

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier Onderwerp

Aanbiedingsformulier Onderwerp Aanbiedingsformulier Onderwerp Aankoop Aalmarkt 4, 12, 14, 15 en 16 te Leiden. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0587/19 06 2001 Dienst :

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder P.A. Bot Datum B&W-besluit 28 april 2015 Voor de raadsvergadering van 3 juni 2015 Afdeling ROV Behandelend ambtenaar (voor technische vragen)

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Wooninc. realiseert een gedifferentieerd aanbod van huurwoningen, waaronder een aantal met een maximale huursom van 450,- per maand.

Argumenten 1.1 Wooninc. realiseert een gedifferentieerd aanbod van huurwoningen, waaronder een aantal met een maximale huursom van 450,- per maand. Raadsvoorstel Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 21 februari 2017 Registratienummer: 2017/05 Agendapunt nummer: 7 Onderwerp Woningbouwproject Barcelona Voorstel 1. Een krediet beschikbaar

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: Registratienummer: Agendapunt nummer: Onderwerp Aanpassing kaders verkoop huurwoningen.

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: Registratienummer: Agendapunt nummer: Onderwerp Aanpassing kaders verkoop huurwoningen. Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Vergaderdatum: Registratienummer: Agendapunt nummer: Gemeenteraad Oirschot Onderwerp Aanpassing kaders verkoop huurwoningen. Inleiding/aanleiding In maart 2004

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Regeling erfpacht 2014

Raadsvoorstel. Onderwerp Regeling erfpacht 2014 Raadsvoorstel Inleiding Bij de financiering van woningbouwprojecten, woningen en bedrijven worden ontwikkelaars, bedrijven en particuliere kopers geconfronteerd met steeds strengere eisen voor de financiering.

Nadere informatie

VvE Management VOOR DE ZAKELIJKE MARKT

VvE Management VOOR DE ZAKELIJKE MARKT VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE VvE Management VOOR DE ZAKELIJKE MARKT DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te

Nadere informatie

Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011

Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011 Gescand arc^i- rt 2 5JULI2011 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad eindparaaf wathcürk:. 1 i, v-»? bou der ^Vüv^.. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk Onderwerp College

Nadere informatie

Dit voorstel is gericht op de plannen voor de herinrichting van de woonwagenlocatie aan de Sportlaan te Drunen.

Dit voorstel is gericht op de plannen voor de herinrichting van de woonwagenlocatie aan de Sportlaan te Drunen. Raadsvoorstel Inleiding Dit voorstel is gericht op de plannen voor de herinrichting van de woonwagenlocatie aan de Sportlaan te Drunen. Op 16 december 2008 was een voorstel tot herinrichting van de vier

Nadere informatie

2005. Nr. : Dnst. : BOWO

2005. Nr. : Dnst. : BOWO Nr. : 05.0033. Dnst. : BOWO 2005. Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van 81 appartementen gelegen in het plan Roomburg aan

Nadere informatie

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Inleiding Wanneer u wilt bouwen of verbouwen of het gebruik van uw pand wilt wijzigen, doet u dat niet zomaar. U wilt immers niet voor

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 VVD-Garanties invulling Hegius 1- Notagegevens Notanummer 2018-001140 Datum 08-06-2018 Programma: 06 Herstructurering en vastgoed Portefeuillehouder

Nadere informatie

IEDEREEN KIEST ZIJN EIGEN PLEK

IEDEREEN KIEST ZIJN EIGEN PLEK IEDEREEN KIEST ZIJN EIGEN PLEK De boulevard als visitekaartje van de internationale ambities van Den Haag Alle gebruikers van de Scheveningse boulevard overal bedienen, is onbegonnen werk. Maar dat hoeft

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Vervolgstap verkoop Zijlsingel Oplegvel Collegebesluit Portefeuille E. Cassee Auteur Dhr. 1. Dijk / J. van Wier Telefoon 0235114034 E-mail: idijk@haarlem.nl Reg.nr. 2013/48895 Bijlagen: B & W-vergadering

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. V. van Gelder Riouwstraat 52B 2585 HC DEN HAAG. Geachte mevrouw/mijnheer, - CONCEPT -

Gemeente Den Haag. V. van Gelder Riouwstraat 52B 2585 HC DEN HAAG. Geachte mevrouw/mijnheer, - CONCEPT - Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag V. van Gelder Riouwstraat 52B 2585 HC DEN HAAG Uw brief van Ons kenmerk Behandeld door ir. A.A. Stelwagen Doorkiesnummer 070-3534003 E-mail

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND y^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND 1 7 datum indiening: 10 september 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: afdeling: Juridische Zaken en Eigendommen Onderwerp:

Nadere informatie

[Enkel invullen voor de wethouder, RKC of griffie]

[Enkel invullen voor de wethouder, RKC of griffie] [Enkel invullen voor de wethouder, RKC of griffie] [Ondertitel] Raadsfractie SP T.a.v. Frits Garretsen [Adres] [Adres] [Optioneel: e-mail adres] Ons kenmerk ECDW/2019/236099 Datum 26 maart 2019 Afdeling

Nadere informatie

Voorstel van het college tot wijziging van het raadsvoorstel inzake Beleidsregels Fietsparkeernormen Den Haag 2016

Voorstel van het college tot wijziging van het raadsvoorstel inzake Beleidsregels Fietsparkeernormen Den Haag 2016 Datum 10 januari 2017 Registratienummer DSO/ 2016.214 RIS294386 Voorstel van het college tot wijziging van het raadsvoorstel inzake Beleidsregels Fietsparkeernormen Den Haag 2016 Het concept-raadsvoorstel

Nadere informatie

1. In het voorstel wordt een budget gevraagd voor de aanleg van een fietspad en het omleggen van enige parkeerplaatsen.

1. In het voorstel wordt een budget gevraagd voor de aanleg van een fietspad en het omleggen van enige parkeerplaatsen. Beantwoording schriftelijke vragen van fractie Totaal Lokaal aan het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 september 2013 Onderwerp: begrotingswijziging project Ludgerusschool Workum GEVRAAGDE

Nadere informatie

Informatiedocument De Erfpachter BV

Informatiedocument De Erfpachter BV Informatiedocument De Erfpachter BV U staat op het punt om een woning te kopen. De Erfpachter BV. wil u via dit Informatieboek informeren over De Erfpachter BV. Hieronder zetten we graag voor u uiteen

Nadere informatie

Aan de commissie Grondgebiedzaken

Aan de commissie Grondgebiedzaken Made, 24 september 2002 Commissievergadering d.d. 22 oktober 2002 Aan de commissie Grondgebiedzaken Agendapunt: Onderwerp: Ontwikkeling project voormalige gemeentewerf Lage Zwaluwe. Toelichting: Advies

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt erover dat de gemeente Steenbergen heeft nagelaten verzoekster tijdig op de hoogte te brengen van een wijziging van het bestemmingsplan, waardoor verzoekster onnodig

Nadere informatie

Datum 8 juli 2009 Betreft Beantwoording Kamervragen van de leden Van den Burg en Neppérus over erfpacht in Amsterdam (2009Z09003)

Datum 8 juli 2009 Betreft Beantwoording Kamervragen van de leden Van den Burg en Neppérus over erfpacht in Amsterdam (2009Z09003) > Retouradres Postbus 30941 2500 GX Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Rijnstraat 8 Postbus 30941 2500 GX Den Haag www.vrom.nl Betreft Beantwoording

Nadere informatie

ochmeo 0 rechtsbijstand

ochmeo 0 rechtsbijstand ochmeo 0 rechtsbijstand Aangetekend verstuurd Gemeente Utrecht Dellaertweg 1 Leiden t.a.v. burgemeester en wethouders Postbus 8406 Telefoon 088 462 3700 Fax 088 462 2799 klantenservice@achmearechtsbijstand.nl

Nadere informatie

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink 1. HET PROJECT PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink Vastgesteld door College van B&W: 9 april 2013 Geactualiseerd: 1

Nadere informatie