Stichting Sint Janskerk Schiedam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Sint Janskerk Schiedam"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2015 Stichting Sint Janskerk Schiedam

2 1. Voorwoord Dit is het vierde jaarverslag van de Stichting Sint Janskerk Schiedam, opgericht op 27 juni 2011, en met haar feitelijke werk begonnen op 1 januari Omdat de zorg voor de instandhouding van de Grote- of Sint Janskerk voor de Protestantse Gemeente te Schiedam een steeds grotere last werd, is in 2011 besloten de kerk onder te brengen in een zelfstandige stichting. Overeenkomstig de regels van de Protestantse Kerk Nederland werden dat twee stichtingen. De Stichting tot Instandhouding van de Grote- of Sint Janskerk werd in januari 2012 juridisch eigenaar van het gebouw en de Stichting Sint Janskerk Schiedam werd belast met het algehele onderhoud en de exploitatie. Deze onafhankelijke, niet kerkelijke Stichting Sint Janskerk Schiedam verstaat, zoals in haar statuten is omschreven, onder exploitatie allereerst het teruggeven van het gebouw aan het publieke domein. Daarnaast blijft het gebouw op zon- en christelijke feestdagen beschikbaar voor kerkelijk gebruik. De stichting ontleent haar inspiratie aan het gebruik van de kerk, zoals dat was vanaf de bouw in 1425 tot aan de scheiding tussen kerk en staat in Zo is het beleid er op gericht de kerk zoveel mogelijk dagelijks open te stellen voor bezoek, plaats te bieden aan zeer gevarieerde culturele en evenementen en een open forum te zijn voor wat de stad en de regio bezig houdt. Omdat dit beleid een algemeen nut beoogt, heeft onze stichting de ANBI- status gekregen: een Algemeen Nut Beogende Instelling. Met deze status is het voor particulieren, bedrijven en organisaties belastingtechnisch interessant ons financieel te steunen. De andere taak, het onderhoud, omvat al datgene wat nodig is om het gebouw in de goede staat te houden waarin de stichting het kreeg overgedragen. De Grote- of Sint Janskerk heeft samen met de toren de status van een rijksmonument. De toren is, zoals ook in andere steden, eigendom van de Gemeente Schiedam. Door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed is in 2011 een subsidie toegekend in het kader van het Besluit rijks subsidiëring instandhouding monumenten 2011, kortweg Brim Deze subsidie dekt voor een periode van 2013 tot 2018 voor een zeer bescheiden deel de onderhoudskosten van het casco door een subsidie van 65 % van de kosten tot een maximum van per jaar. Dit bedrag is echter bij lange na niet voldoende voor het in goede staat houden van het casco.

3 Indien de regeling niet wezenlijk verandert, zal een grote restauratie op den duur niet kunnen worden voorkomen. De Grote- of Sint Janskerk is het oudste gebouw van de stad Schiedam. De overblijfselen van het Huys te Riviere zijn weliswaar ouder, maar deze bevinden zich buiten de oorspronkelijke stadsgrenzen. De omvang, de centrale ligging in het stadshart en de architectonische kwaliteit van de kerk zijn mede bepalend voor de identiteit van Schiedam. De veranderingen in het gebruik van de kerk zijn in de stad en de regio niet onopgemerkt gebleven. Naast de intussen hechte relatie met het Stedelijk Museum Schiedam zijn contacten ontstaan met tal van instellingen en organisaties. Vooral de openstelling tijdens de maanden april tot en met september heeft er voor gezorgd dat het publiek van binnen en buiten de stad de weg naar de kerk heeft gevonden. 2. Ontwikkelingen in 2015 De in de kerk door het Stedelijk Museum Schiedam geprogrammeerde tentoonstelling in het kader van het Schiedamse Liduina- jaar vond door omstandigheden binnen het museum helaas geen doorgang. Dat was jammer, omdat vervolgens de tijd ontbrak in de kerk een vervangende activiteit te organiseren. Onze bijdrage aan het Liduina- jaar beperkte zich daardoor tot een feestelijke zondagse ontvangst van naamgenoten van Liduina uit binnen en buitenland. Verder werd er rond de grafsteen van Liduina een gedachtenisplek ingericht. Het ontbreken van de tentoonstelling had zijn weerslag op het aantal bezoekers dat lager was dan in 2014, maar nu geheel bestond uit binnen- en buitenlandse toeristen. De als bijlage bij dit verslag gevoegde jaaragenda laat de zeer grote hoeveelheid kleine en grote evenementen zien die in 2015 in de Grote- of Sint Janskerk plaatsvonden. Ook dat veel in 2014 georganiseerde activiteiten in dit verslagjaar terugkeerden. Verheugend is bovendien dat het aantal malen dat de kerk verhuurd was, in bescheiden mate is toegenomen. Met als belangrijke leidraad de jaarlijkse inspectie van de Monumentenwacht, is ook in 2015 regelmatig onderhoud uitgevoerd. Veel onderhoud zoals timmer- en schilderwerk en het op orde houden van de elektrische installatie is ook in 2015 uitgevoerd door vrijwilligers die een essentiële bijdrage leverden aan het verbeteren en op peil houden van de onderhoudstoestand van de kerk. Het onderhoud aan installaties als centrale verwarming, sprinkler, bliksemafvoer, brandweervoorzieningen, enzovoort, wordt gedaan door gespecialiseerde

4 bedrijven waarmee onderhoudscontracten zijn gesloten. Omdat er veel klachten waren over de spraak- verstaanbaarheid van de geluidsinstallatie is deze in 2015 vervangen. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het De Groot Fonds en de Stichting De Belangen droegen een groot deel van deze investering. De installatie, die door een Schiedams bedrijf is geleverd en geïnstalleerd, functioneert uitstekend. De al meerdere jaren door de Gemeente Schiedam geplande restauratie van de tegen de kerk aangebouwde klokkenluiderswoning kreeg in dit jaar zijn beslag. De woning is door onze stichting van de Gemeente gehuurd ten behoeve van de huisvesting van het kerkelijk bureau van de Protestantse Gemeente. Tegelijk met deze restauratie werd een nieuwe toiletgroep gerealiseerd, mogelijk geworden door bijdragen van diverse fondsen. Het betekent een aanzienlijke verbetering van de outillage. De eveneens tegen de kerk aangebouwde Waag, de plek van het kerkelijk bureau tot dan toe, kwam daarmee beschikbaar voor huisvesting van de Stichting Promotie Schiedam. Met de daarvoor benodigde verbouwing werd eind 2015 een begin gemaakt. In de tweede helft van dit jaar bereikten ons verontrustende berichten dat onze belangrijkste huurder, de Protestantse Gemeente te Schiedam, in het kader van door haar noodzakelijke geachte bezuinigingen, overwoog de huurovereenkomst voor de kerkdiensten op zondagmorgen per 31 december 2016 te beëindigen. Indien dit zou gebeuren, zou dat leiden tot een zodanig tekort op onze begroting, dat zonder vervangende inkomsten voortbestaan van onze stichting niet meer mogelijk zou zijn. Sluiting van het kerkgebouw zou daarvan een rechtstreeks gevolg zijn. Een dreigend vooruitzicht! Besluitvorming hierover vindt plaats in de eerste helft van Vooruitlopend daarop beraadt het bestuur zich op mogelijkheden om het dreigende tekort op te vangen en onderzoekt wat gedaan kan worden om deze belangrijke huurder te behouden. Een voortdurend aandachtspunt in het beleid is de zorg voor de vrijwilligers. Zonder hen is onze stichting vleugellam en loopt de openbaarheid van het gebouw gevaar. Door middel van een digitale nieuwsbrief, kennisuitwisseling en periodieke min of meer feestelijke bijeenkomsten tracht het bestuur de relatie met hen te optimaliseren. Het op peil houden en zo mogelijk uitbreiden van het aantal vrijwilligers vraagt een voortdurende aandacht.

5 3. Jaarrekening Toelichting op de jaarrekening 2015 Algemeen: De stichting is notarieel opgericht op 27 juni 2011 en per 1 januari 2012 is de stichting daadwerkelijk gaan functioneren. Per 1 januari 2012 heeft de Protestantse Gemeente te Schiedam aan de Stichting Sint Janskerk Schiedam een bedrag van , - ter beschikking gesteld voor het opstarten en in stand houden van de stichting en haar activiteiten. De Stichting Sint Janskerk Schiedam gebruikt dit bedrag als werkkapitaal. De eventueel uit de activiteiten voortkomende baten worden toegevoegd aan het werkkapitaal. Vanuit dit werkkapitaal zal allereerst bijgedragen worden aan de instandhouding van het kerkgebouw. Hierover wordt gesproken tijdens het voortgangsoverleg zoals genoemd onder Art.4.3 van het convenant tussen de Kerk en de Stichting Sint Janskerk Schiedam. Ook kan, indien de Protestantse Gemeente te Schiedam, de Stichting tot instandhouding Grote- of Sint Janskerk en de Stichting Sint Janskerk Schiedam het erover eens zijn dat de financiële toestand het toelaat, de vergoeding voor het kerkelijk gebruik worden bijgesteld. De balans Vorderingen De vorderingen betreffen voornamelijk de in rekening gebrachte verhuur van de kerk. Werkkapitaal Het overschot is toegevoegd aan het werkkapitaal. Voorzieningen De stichting is verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw. De voorziening betreft een reservering voor de vervanging van de CV- installatie en inventaris. Restauratiefonds Het rijk heeft voor het in stand houden van het gebouw een bedrag van als subsidiabel vastgesteld. Het subsidiepercentage is 65% ofwel Hiervan wordt 90% in zes jaarlijkse termijnen betaald.

6 Vooruitbetaalde posten uitkering verzekering schade vloer voorschot gemeente Schiedam De afwikkeling van de schade zal in 2016 plaats vinden. Het voorschot van de gemeente is 90%. Verlies- en winstrekening: Inkomsten De inkomsten uit het buffet bestaan voornamelijk uit de verkoop van koffie, thee en frisdranken aan bezoekers. Op zaterdagmiddagen worden inloopconcerten gegeven waarvoor een collecte wordt gehouden. De huur is als volg te specificeren: Begroot Huur Protestantse gemeente Verhuur derden Verhuur orgel Door vrijwilligers wordt ieder jaar een bazaar georganiseerd waarvan de opbrengst ten behoeve van de exploitatie wordt gebracht. De overige inkomsten komen uit giften en de verkoop van brochures en briefkaarten. Uitgaven De post onderhoud viel hoger uit dan begroot. Niet voorzien was de vervanging van een gasblok voor de CV installatie en de aanschaf van buffetinventaris. Voor zover mogelijk wordt dit gedaan met vrijwilligers.

7 Een specificatie is als volgt: Onderhoud begroot gebouw installaties inventaris schoonmaken muziekinstrumenten De teruggave van de energiebelasting over 2013 en 2014 had een positief effect op de kosten van energie. De bedrijfsleider is een parttime werknemer van de Protestantse Gemeente, de kosten hiervan worden doorberekend aan de Stichting Sint Janskerk Schiedam. De vrijwilligers worden regelmatig bijgepraat over de ontwikkelingen. De kosten betreffen de catering van deze bijeenkomsten. Er worden geen vergoedingen betaald. De overige beheerskosten zijn onder meer telefoonkosten, abonnementen, kosten betalingsverkeer e.d. Balans per 31 december Activa: Passiva: toiletgroepen/klokkenluiderswoning geluidsinstallatie vorderingen liquide middelen werkkapitaal voorzieningen restauratiefonds vooruit ontvangen te betalen posten

8 Verlies- en winstrekening 2015 begroot begroot uitkomst uitkomst Inkomsten: buffet af: inkoop inloopconcerten Ontvangen huur bazar subsidie Nat.Restauratiefonds overige inkomsten Uitgaven: onderhoud dotatie voorziening onderhoud dotatie voorziening restauratiefonds onttrekking restauratiefonds energie verzekeringen en belastingen overig kosten bedrijfsleider vrijwilligers overige beheerskosten incidentele baten en lasten tekort/overschot Werkkapitaal: saldo begin boekjaar exploitaties saldo saldo einde boekjaar

9 Bijlage 1. Samenstelling bestuur Het bestuur mocht in 2015 Janny Verhoeven welkom heten in het bestuur. Zij heeft de functie van secretaris overgenomen van Ini hemminga. Verder trad Paul Zeegers terug als bestuurslid. Het bestuur is hem veel dank verschuldigd voor het al het werk dat hij als bestuurslid heeft gedaan. Ultimo december 2015 bestond het bestuur uit: A. (Bram) van Hengel, voorzitter L. (Loe) Koppejan, vicevoorzitter J. (Janny) Verhoeven, secretaris L.A. (Luuk) Ruys, penningmeester J.S. (Janet) van Huisstede P.K.C. (Ini) Hemminga

10 Bijlage 2. Koster en vrijwilligers De koster, de heer W.J. (Hans) Schneider is in dienst bij de Protestantse Gemeente, en gedetacheerd bij de Stichting Sint Janskerk Schiedam. Hij coördineert en enthousiasmeert de vrijwilligers, is gastheer en de dagelijkse contactpersoon. Naast allerhande voorkomende werkzaamheden levert hij ook diensten aan de Protestantse Gemeente. De heer Schneider is voor 24 uur per week de enige betaalde kracht. Voor het overige is de stichting aangewezen op vrijwilligers. Zij zijn het die gastvrouw/gastheer zijn als de kerk open is, zij verzorgen de consumpties voor bezoekers en gasten, zij houden het gebouw schoon. Een aantal van hen heeft vrijwel een dagtaak aan het lopende onderhoud en het in gereedheid brengen van het interieur voor de diverse evenementen in de kerk. Het zal niemand verbazen dat het bestuur buitengewoon gelukkig is met deze situatie en dat het zich inspant om het de vrijwilligers zo goed mogelijk naar de zin te maken. De kern van de vrijwilligers komt samen met de koster Hans Schneider maandelijks bijeen voor het bespreken van komende activiteiten en benodigd onderhoud. In 2015 bestond deze kern uit : Bram van Hengel Bart Klijnsmit Fons van der Knaap Huib Sneep Rinus Spits Wim Treurniet Janny Verhoeven Paul van Wijngaarden Helaas moesten Gré Hofman en Cor van der Hul hun bijdrage om gezondheidsredenen beëindigen. We zijn hen heel dankbaar voor hun jarenlange inspanningen.

11 Bijlage 3. Jaaragenda februari, uur: Wijkoverleg Schiedam Centrum 12 februari, uur: Orgelexamens Codarts 18 februari, uur: VVE Imelda 28 februari, uur: Inloopconcert Sparkling Voices, Rhoon, o.l.v. Warner Fokkens 6 maart, tot uur: Pasar Malam 7 maart, tot uur: Pasar Malam 14 maart, uur: Inloopconcert Delftse Muzikanten en Vrienden 18 maart, uur: Matthäus Passion, J.S. Bach, met Claudia Patacca (sopraan), Elsbeth Gerritsen (alt), Jeroen de Vaal (tenor, evangelist), Arco Mandemaker (tenor), Hans de Vries (bas, Christus), Serge Novique (bas), Schiedams Bachkoor o.l.v. Bas van Houte, Schiedams Bach Jeugdkoor, Arjen Leistra (orgel), Ivanka Neeleman (viola da gamba), Hollands Symfonie Orkest, Bas van Houte (dirigent) 21 maart, uur: Inloopconcert Lisa Franken, vleugel en cello 21 maart, uur: Benefietconcert, Stichting Muzikaal Schiedam speelt voor 28 maart, uur: Inloopconcert Chr. Reiskoor Holland Zingt o.l.v. Adri Poortvliet 4 april, uur: Inloopconcert Hoogtepunten uit de Matthäus Passion 8 april, uur: Wijkoverleg Schiedam Centrum 11 april, uur: Inloopconcert Schiedams Koor o.l.v. Gerard Lange 18 april, uur: Inloopconcert i.v.m. Liduina- jaar 21 april, uur: Herdenkingsconcert door Christenen voor Israël 24 april, uur: Koningsnacht 25 april, uur: Orgelconcert door Arjen Leistra 26 april, uur: open Podium, Opera aan de Schie 28 april, uur: Herdenkingsbijeenkomst Christenen voor Israël 2 mei, uur: Inloopconcert Chr. Gemengd Koor Groote Lindt, Zwijndrecht, o.l.v. Gerard v.d. Zijden 9 mei, uur: Inloopconcert Shantikoor Stuurloos 16 mei, uur: Inloopconcert Duo Passionate, blokfluit en orgel 23 mei, uur: Orgelconcert, Adriaan Hoek, Tholen

12 30 mei, uur: Inloopconcert Chr. Residentie Mannenkoor, Den Haag o.l.v. Aldert Fuldner 4 juni, uur: cd opname STH records 6 juni, uur: Inloopconcert Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus o.l.v. Charles van der Veeke 6 juni, uur: Concert Sint Radbout, koor en orkest, Schiedam/ Kethel 10 juni, uur: Wijkoverleg Schiedam Centrum 11 juni: STH records, cd opname 13 juni, uur: Inloopconcert Vocaal Ensemble Kralingen o.l.v. Robert Verheul 20 juni, uur: Inloopconcert Anjo de Bruin, mezzo- sopraan 22 juni, tot uur: Orgelexamens Conservatorium Den Haag 27 juni, uur: Orgelconcert, Arjen Leistra 2 juli, uur: Diploma- uitreiking eindexamen Stedelijk Gymnasium Schiedam 4 juli, uur: Inloopconcert Chr. Nationaal Koor Veenendaal o.l.v. Jacob Schenk 28 juli, uur: Orgelconcert, Bert en Anna den Hertog 1 augustus, middag: Trouwdienst 4 augustus, uur: Orgelconcert, Sietze de Vries 11 augustus, uur: Orgelconcert, Arjen Leistra 18 augustus, uur: Orgelconcert, Jan Hage 20 augustus: Personeelsochtend St. Jozefschool 5 september: Historische Bridgetocht 11 en 12 september: Woonbeurs Schiedam 12 september: Schiedamse orgelwandeling, Arjen Leistra. Wandeling langs de historische orgels in de binnenstad. 13 september, uur: startzondag Protestantse Gemeente Schiedam Stad 13 september, uur: Opera aan de Schie 19 september: Korenfestival 26 september, uur: Mevobazar 30 september, uur: Wijkoverleg Schiedam Centrum 9 oktober, uur: Gemeente Schiedam, servicepunt vrijwilligers 3 oktober, uur: Orgelconcert, Jaco van Leeuwen 7 oktober: cd opname STH records 10 oktober, uur: Inloopconcert Harpe Davids, Schiedam 17 oktober, uur: Markt Historische Vereniging 17 oktober, uur: Inloopconcert Band Leger des Heils, Vlaardingen

13 24 oktober, uur: Inloopconcert New Life Singers, Schiedam 31 oktober, uur: Orgelconcert, Arjen Leistra met o.a. van Reger Phantasie Ein feste Burg 1 november, uur: Requiem Fauré, Arjen leistra (orgel) en Bas van Houte (dirigent) 7 november, uur: Inloopconcert Ensemble Woilton o.l.v. Margaret Docter 8 november, uur: Cantatedienst 8 november, uur: Klassiek Open Podium 14 november, uur: Inloopconcert Harmonieorkest Ambrosius o.l.v. Dennis te Woerd 18 november, uur: Start Schiedamse molenloop, startschot door de burgemeester 18 november, uur: Wijkoverleg Schiedam Centrum 21 november, uur: Inloopconcert Chr. Kamerkoor Maassluis o.l.v. Leo den Broeder 27 en 28 november: Suikerzoet filmfestival 28 november, uur: Jaarlijkse donateursbijeenkomst Vrienden van de Grote Kerk 28 november, uur: Inloopconcert Vocalis Sint Jan o.l.v. Arjen Leistra 11 december, uur: Disco & Dance Night- Classic Edition 12 december, uur: Inloopconcert Vocaal Dubbelkwartet DeciBelle, Den Haag 15 december, uur: Kerstdiner Voedselbank 16 december, middag en avond: Kerstwandeltheater 18 december, middag en avond: Kerstconcert Politie Harmonievereniging Hermanad 19 december, uur: Inloopconcert Ensemble Vivace o.l.v. Margaret de Swart 19 december, uur: Kerstconcert Chr. Jongeren koor Jigdaljahu 20 december, uur: Kerstzang bij kaarslicht.

Jaarverslag 2011-2012

Jaarverslag 2011-2012 Jaarverslag 2011-2012 Stichting Sint Janskerk Schiedam 1 1. Voorwoord Dit is het eerste jaarverslag van de Stichting Sint Janskerk Schiedam. Zij werd opgericht op 27 juni 2011, maar begon met haar feitelijke

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Sint Janskerk Schiedam

Jaarverslag Stichting Sint Janskerk Schiedam Jaarverslag 2014 Stichting Sint Janskerk Schiedam Jaarverslag 2014 1 1. Voorwoord Dit is het derde jaarverslag van de Stichting Sint Janskerk Schiedam, opgericht op 27 juni 2011, en met haar feitelijke

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Sint Janskerk Schiedam

Jaarverslag Stichting Sint Janskerk Schiedam Jaarverslag 2013 Stichting Sint Janskerk Schiedam 1 1. Voorwoord Dit is het tweede jaarverslag van de Stichting Sint Janskerk Schiedam, opgericht op 27 juni 2011, en met haar feitelijke werk begonnen op

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Sint Janskerk Schiedam

Jaarverslag 2016 Stichting Sint Janskerk Schiedam Jaarverslag 2016 Stichting Sint Janskerk Schiedam Jaarverslag 2016 1 1. Inleiding Dit is het vijfde jaarverslag van de Stichting Sint Janskerk Schiedam, opgericht op 27 juni 2011, en met haar feitelijke

Nadere informatie

Operationeel resultaat (A-B)

Operationeel resultaat (A-B) A. Definitief 21 dec 2017 TOTAAL OVERZICHT STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2018 / RESULTAATVERDELING Totaal Begroting Gemeente Monument OPERATIONELE BATEN Periodieke bijdragen 370.000 370.000 Collecten

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sloterkerk

Stichting Vrienden van de Sloterkerk Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van de Sloterkerk 1 Centrum voor bezinning en cultuur in een beschermd dorpsgezicht. Januari 2018. Concept 0.3. Stichting Vrienden van de Sloterkerk Sloterweg 1162 1066

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns

Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns 2017 Wyns, 29 mei 2018 Inhoudsopgave Informatie over de Stichting 2 Financiële positie 3 Resultaatbestemming 3 Fiscale positie 3 Resultatenrekening

Nadere informatie

www.kv.nl/opdrachten/ Directeur Bevlogen, communicatief, (cultureel) ondernemend, innovatief Naarden Directeur Stichting Grote Kerk Naarden Organisatie Stichting Grote Kerk Naarden Stichting Grote Kerk

Nadere informatie

Stichting Huis van Ontmoeting en Gebed

Stichting Huis van Ontmoeting en Gebed JAARREKENING 2014 Algemeen 1. Kamer van Koophandel / ANBI De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amersfoort onder nummer 53082176. De Belastingdienst heeft de stichting aangemerkt

Nadere informatie

GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT

GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT JAARREKENING 2013 Algemeen Hierbij treft u aan de jaarrekening 2013 van onze kerk. Per oktober 2013 hebben wij afscheid genomen van de GKD. De ontvangen huuropbrengsten

Nadere informatie

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren 1. Naam van de instelling. De Stichting Vrienden Rondom het Witte Kerkje is op 11-2-1985 opgericht. 2. RSIN / Fiscaal nummer. Het fiscaal nummer is 8167-87-256 3. Postadres. Het postadres is: p/a Mevr.

Nadere informatie

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren 1. Naam van de instelling. De Stichting Vrienden Rondom het Witte Kerkje is op 11-2-1985 opgericht. 2. RSIN / Fiscaal nummer. Het fiscaal nummer is 8167-87-256 3. Postadres. Het postadres is: p/a Mevr.

Nadere informatie

SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG

SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG 2 1. Inhoudsopgave financieel Jaarverslag 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding: 3-2.1 Algemeen - 2.2 Financiering St.SWOS - 2.3 Financieel resultaat - 2.4 Vooruitblik 2018 3. Balans

Nadere informatie

JAARREKENING 2014 GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT. Algemeen

JAARREKENING 2014 GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT. Algemeen GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT JAARREKENING 2014 Algemeen Hierbij treft u aan de jaarrekening 2014 van onze kerk. Per oktober 2013 hebben wij afscheid genomen van de GKD. Hierdoor nemen, ten opzichte

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2017 2018 Rhenen, 4 juli 2018 1. Verslag bestuur 2. Balans per 30 juni 2018 3. Exploitatierekening 2017 / 2018 en begroting 2018 / 2019 4. Toelichting balans 1. VERSLAG BESTUUR 1.1 Algemeen

Nadere informatie

STICHTING DE OUDE KERK. te HEEMSTEDE FINANCIEEL VERSLAG 2017

STICHTING DE OUDE KERK. te HEEMSTEDE FINANCIEEL VERSLAG 2017 STICHTING DE OUDE KERK te HEEMSTEDE FINANCIEEL VERSLAG 2017 1 Stichting De Oude Kerk te Heemstede Heemstede, xxxxx 2018 Geachte dame en heren, Bij deze heb ik het genoegen u het voorlopige financiële verslag

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Het Johannes Genootschap

Jaarverslag Stichting Het Johannes Genootschap Jaarverslag Stichting Het Johannes Genootschap over boekjaar 2017 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag 1. Naam en doelstelling 3 2. Bestuur 3 3. Activiteitenverslag 3 Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2016

Nadere informatie

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 7

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 7 JAARREKENING 2018 Katwijk, 6 februari 2019 Pagina: 1 van 7 Jaarrekening 2018 Het verenigingsjaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 256,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns

Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns 2016 Wyns, 29 april 2017 Inhoudsopgave Informatie over de Stichting 2 Rechtsvorm 2 Doel 2 Bestuurders 2 Financiële positie 3 Resultaatbestemming

Nadere informatie

Jaarrapport Protestantse Gemeente Drachtstercompagnie

Jaarrapport Protestantse Gemeente Drachtstercompagnie Jaarrapport 2017 Protestantse Gemeente Drachtstercompagnie Protestantse Gemeente Drachtstercompagnie Smidswei 3 9222 NA DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachtstercompagnie 7-mrt-18 JAARRAPPORT 2017 - Jaarrekening

Nadere informatie

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren 1. Naam van de instelling. De Stichting Vrienden Rondom het Witte Kerkje is op 11-2-1985 opgericht. 2. RSIN / Fiscaal nummer. Het fiscaal nummer is 8167-87-256 3. Postadres. Het postadres is: p/a Mevr.

Nadere informatie

Stichting "Zandstaete"

Stichting Zandstaete Stichting "Zandstaete" Rapport inzake de jaarrekening 2017 1 Inhoudsopgave Rapport Blz. 1 Algemeen 3 2 Fiscale positie 4 Jaarstukken Jaarverslag 5 Jaarrekening Balans per 31 december 2017 6 Staat van baten

Nadere informatie

VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening

VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening VAN SLAGEREN Administratieve Dienstverlening Groenland 17 Beconnummer 316076 7908 RC Inschr. K.v.K. nr. 04028272 Tel. 0528-27 21 56 E-mail : admin@vanslageren.nl ING : NL04 INGB 0001 9579 90 ABN Amro :

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014

FINANCIEEL VERSLAG 2014 FINANCIEEL VERSLAG 2014 De financiële positie van het Museum Voorschoten sluit in het boekjaar 2014 met een lager resultaat dan in 2013. Ten opzichte van de begroting voor 2014 is wel een beter resultaat

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2016 2017 Rhenen, 11 september 2017 1. Verslag bestuur 2. Balans per 30 juni 2017 3. Exploitatierekening 2016 / 2017 en begroting 2017 / 2018 4. Toelichting balans 1. VERSLAG BESTUUR 1.1 Algemeen

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018 BALANS & RESULTATENREKENING 2016 RESP. 2015 & BEGROTING 2017, 2018 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening 2016, opmerkingen over het lopende boekjaar 2017 en voorstel de begroting

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Vrienden van de Grote of Mariakerk

Jaarverslag 2013 Stichting Vrienden van de Grote of Mariakerk In dit jaarverslag wordt aandacht besteed aan de samenstelling van het bestuur, acties en besluiten en georganiseerde activiteiten. Daarnaast de financiële cijfers over 2013. Rechtsvorm en doelstelling/activiteiten

Nadere informatie

Stichting Buitenplaats Villa Sanoer. Jaarverslag 2017

Stichting Buitenplaats Villa Sanoer. Jaarverslag 2017 Stichting Buitenplaats Villa Sanoer Jaarverslag 2017 - 2 - VERSLAG VAN HET BESTUUR OVER HET BOEKJAAR 2017 Hierbij doen wij u het verslag toekomen over het afgelopen boekjaar, alsmede onze visie op de ontwikkelingen

Nadere informatie

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2014 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2014 Activa Vaste Activa 2014 Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 Vlottende

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Zundert. Jaarrekening Kerkrentmeesters

Protestantse Gemeente Zundert. Jaarrekening Kerkrentmeesters Protestantse Gemeente Zundert Jaarrekening Kerkrentmeesters 2016 1 Protestantse Gemeente Zundert Predikant Dhr. Ds. A. Vlieger m.i.v. 31 juli 2016 Kerkenraad Mevr. A. Niemantsverdriet Praeses m.i.v. januari

Nadere informatie

Stichting Da Capo. Jaarrekening

Stichting Da Capo. Jaarrekening Jaarrekening 2016 Stichting Da Capo Inhoud: - Balans - Verlies- en Winstrekening - Kasstroomoverzichten - Begroting versus werkelijke cijfers - Toelichting op de jaarrekening Van 01-01-2016 Tot en met

Nadere informatie

GEREFORMEERDE KERK KOOG-ZAANDIJK JAARREKENING. Scriba : M. Langerak

GEREFORMEERDE KERK KOOG-ZAANDIJK JAARREKENING. Scriba : M. Langerak JAARREKENING 2015 Vastgesteld door de Kerkenraad d.d.. 2016 Voorzitter: H. van Egdom Scriba : M. Langerak INHOUD: Bladzijde I ALGEMEEN 1. Toelichting op de resultaten 3 2. Toelichting op de balansposten

Nadere informatie

Stichting Addis Alem

Stichting Addis Alem Betreft: JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE PAGINA RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Algemeen 4 3 Resultaten 5 4 Financiële positie 6 JAARREKENING Balans per 31 december 2017 9 Staat van baten en lasten over 2017 11

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT 1 Exploitatie overzicht 2013 Het voor Voedselbank Dordrecht turbulente jaar 2013 ligt achter ons. In juli zijn wij begonnen met het verbouwen van de hal

Nadere informatie

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 8 februari Pagina: 1 van 6

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 8 februari Pagina: 1 van 6 JAARREKENING 2016 Katwijk, 8 februari 2017 Pagina: 1 van 6 Jaarrekening 2016 Het ere igi gsjaar is afgeslote et ee positief resultaat a,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de

Nadere informatie

STICHTING HAAGS MATROZENKOOR DEN HAAG

STICHTING HAAGS MATROZENKOOR DEN HAAG STICHTING HAAGS MATROZENKOOR DEN HAAG JAARRAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2014 INHOUD 1. Voorwoord 2 2. Balans 3 3. Staat van baten en lasten 4 4. Toelichting op balans 5 5. Toelichting op staat van baten en

Nadere informatie

HISTORISCHE KRING "TUSSEN RIJN EN LEK"

HISTORISCHE KRING TUSSEN RIJN EN LEK FINANCIEEL VERSLAG 2016 Inhoud: Balans Staat van baten en lasten Toelichtingen op de balans en de staat van baten en lasten Begroting 2017 Houten, januari 2017 Namens het bestuur: W.C.G. van Zijl Penningmeester

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

INTERKERKELIJKE STICHTING DIACONAAT KRUISPUNT AMERSFOORT VATHORST

INTERKERKELIJKE STICHTING DIACONAAT KRUISPUNT AMERSFOORT VATHORST INTERKERKELIJKE STICHTING DIACONAAT KRUISPUNT AMERSFOORT VATHORST AMERSFOORT Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 Doelstelling stichting Diaconaat Kruispunt Vathorst... 3 ANBI Status... 3 Leden

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Lutherse Kerk te Breda Jaarverslag 2016

Stichting Vrienden van de Lutherse Kerk te Breda Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van de Lutherse Kerk te Breda Jaarverslag 2016 De stichting Vrienden van de Lutherse Kerk te Breda ondersteunt de serie concerten Bach op Zondag in de Lutherse Kerk. Inhoudsopgave Voorwoord

Nadere informatie

totaal lasten rente RC-krediet rente lening NH rente lening PK financieringslasten

totaal lasten rente RC-krediet rente lening NH rente lening PK financieringslasten Exploitatierekening BATEN 2016 2016 begroting realisatie 1 huur 7.500 7.188 2 giften, diversen 12.500 2.412 3 ontvangen collecten 4.000 5.362 4 vermogensfondsen, sponsoren 7.360 5 bijdragen BOEI 90 35.000

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Het Johannes Genootschap

Jaarverslag Stichting Het Johannes Genootschap Jaarverslag Stichting Het Johannes Genootschap over boekjaar 2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag 1. Naam en doelstelling 3 2. Bestuur 3 3. Activiteitenverslag 3 Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2016

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING blz Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten 2013 6

Nadere informatie

Beleidsplan Versie maart 2018

Beleidsplan Versie maart 2018 Beleidsplan 2017-18 Versie maart 2018 Inhoud 1 Voorwoord 2 De doelstelling: Visie en Missie 3 Speerpunten / doelen 2018 en vooruitblik 4 Behaalde resultaten 2017 5 Ambities 2018 en verder 6 Concrete acties

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Lutherse Kerk te Breda Jaarverslag 2015

Stichting Vrienden van de Lutherse Kerk te Breda Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van de Lutherse Kerk te Breda Jaarverslag 2015 De stichting Vrienden van de Lutherse Kerk ondersteunt de serie concerten Bach op Zondag in de Lutherse Kerk. Inhoudsopgave Voorwoord pagina

Nadere informatie

STICHTING INTERNATIONAAL SCHNITGER ORGELCONCOURS

STICHTING INTERNATIONAAL SCHNITGER ORGELCONCOURS STICHTING INTERNATIONAAL SCHNITGER ORGELCONCOURS FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 1 1. Inleiding De Stichting Internationaal Schnitger Orgelconcours is opgericht in 1991 en stelt zich ten doel om muzikale evenementen

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen. Jaarverslag 2012 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen

Jaarverslag 2012 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen. Jaarverslag 2012 Stichting Missionair Diaconaal Centrum te Groningen Jaarverslag 2012 te Groningen Verslag van het bestuur Inleiding In dit verslag geven we een samenvatting van wat er is gebeurd. Bestuursgegevens Het bestuur bestond per 1 januari 2012 uit de volgende personen:

Nadere informatie

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2015

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2015 STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten Rapport inzake jaarbericht 2015 7 april 2016 Inhoud Blad Jaarbericht 2015 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2015 4 Overzicht inkomsten en uitgaven 2015 5 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2013 Pagina 2 / 8

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2013 Pagina 2 / 8 Jaarverslag 2013 Pagina 2 / 8 Inhoudsopgave Personalia... 3 Stichting Alblasconcerten... 3 Bestuur... 3 Sponsoren... 3 De Stichting Alblasconcerten in 2013... 4 Activiteiten... 6 Financiële positie...

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker

Financieel Jaarverslag Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker Financieel Jaarverslag 2015 Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker College van Kerkrentmeesters, 30 maart 2016 1 Financieel Jaarverslag 2015 Het College van Kerkrentmeesters (CvK) heeft de ontwerp Jaarrekening

Nadere informatie

JAARREKENING 2012 GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT. Algemeen

JAARREKENING 2012 GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT. Algemeen JAARREKENING 2012 Algemeen GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT Onderstaand treft u aan de jaarrekening 2012 van onze kerk. Het jaar stond in het teken van de komst van dominee Roosenbrand. Ook hebben

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG FINANCIEEL JAARVERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2014 PROTESTANTSE GEMEENTE LEIDERDORP Aan de Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Leiderdorp Het College van Kerkrentmeesters biedt u hierbij de jaarcijfers

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

Stichting Boek en Troost. Jaarverslag 2014

Stichting Boek en Troost. Jaarverslag 2014 Stichting Boek en Troost Jaarverslag 2014 Opgericht 11 december 2013 KvK 59422386 Inhoud. 1. Secretarieel jaarverslag 2. Informatie over de bezoekers 3. Toelichting op het financiële jaarverslag 3.1. Algemeen

Nadere informatie

Jaarrekening Gereformeerde kerk te Rotterdam 2016

Jaarrekening Gereformeerde kerk te Rotterdam 2016 Jaarrekening Gereformeerde kerk te Rotterdam 2016 Inleiding Voor u ligt de jaarrekening 2016 van de Gereformeerde kerk te Rotterdam. Nadat de BMVier fors verbouwd is maakt ook stichting Wijkpastoraat Rotterdam

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns

Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns 2015 Wyns, 29 april 2016 Inhoudsopgave Informatie over de Stichting 2 Rechtsvorm 2 Doel 2 Bestuurders 2 Financiële positie 3 Resultaatbestemming

Nadere informatie

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon:

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon: Inloophuis Uitzicht Bezoekadres: Krijtstraat 20 4201 GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat 22. 4207 NL Telefoon: 0183-624774 Jaarverslag 2017 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2.

Nadere informatie

Jaarrekening Stap Verder 2016

Jaarrekening Stap Verder 2016 Jaarrekening Stap Verder 2016 Baten 2015 2016 2016 Begroting Jaarrekening Begroting Jaarrekening Interest bank - - - - Bijdragen partners Lutherse Diaconie Amsterdam 15.000,00 15.000,00 15.000,00 15.000,00

Nadere informatie

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2015 van de de Stichting House of Hope Deventer.

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2015 van de de Stichting House of Hope Deventer. Aan het bestuur van Grevelingenstraat 1 7417 TA DEVENTER Warnsveld, 3 juni 2016 Geachte mede bestuursleden, Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2015 van de de.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker

Financieel Jaarverslag Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker Financieel Jaarverslag 2018 Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker College van Kerkrentmeesters 18 maart 2019 1 Financieel Jaarverslag 2018 Het College van Kerkrentmeesters (hierna: CvK) legt in het

Nadere informatie

INLEIDING BALANS PER 31 DECEMBER 2016

INLEIDING BALANS PER 31 DECEMBER 2016 FINANCIEEL JAARVERSLAG OVER 2016 INLEIDING Het bestuur van Stichting Toevlucht geeft in haar financiële jaarverslag verantwoording van het financiële resultaat over het boekjaar 2016. Met ingang van vorig

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Pauluskerk Oegstgeest

Jaarverslag Stichting Pauluskerk Oegstgeest Jaarverslag 2016 Stichting Pauluskerk Oegstgeest De Stichting Pauluskerk Oegstgeest (SPO) is op 7 maart 2007 bij notariële akte opgericht. Bij de oprichting is het eigendom van de Pauluskerk te Oegstgeest

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DRONTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE DRONTEN Toelichting op de begroting 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE DRONTEN College van Kerkrentmeesters, 9 oktober 2017. voor deze Ben Versluis penningmeester Protestantse Gemeente te Dronten BATEN B-18 B-17 W-16

Nadere informatie

Sint Augustinusstichting

Sint Augustinusstichting Jaarverslag 2017 Beleidsplan 2018-2022 Sint Augustinusstichting Landgoed Beukenrode, Doorn 1 INHOUD Jaarverslag 2017 Blz. Bestuursverslag - verslag van de penningmeester 3 Beleidsplan 2018-2022 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van de Pniëlkerk te Almelo Financieel Jaarverslag 2016 secretariaat: Stichting Vrienden van de Pniëlkerk Toekomstweg 12 7607 TM ALMELO Email: Website : vriendenpnielkerk@gmail.com www.pga-pniel.nl

Nadere informatie

STICHTING DEKEN VAN MIERT PENNING VEGHEL

STICHTING DEKEN VAN MIERT PENNING VEGHEL STICHTING DEKEN VAN MIERT PENNING VEGHEL VEGHEL, 16 MAART 2017 I. Algemeen Stichting Deken van Miert Penning is op 9 december 2015 opgericht. De notariële akte is verleden voor notaris Mr. O.J. Deddens,

Nadere informatie

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. Rapport inzake jaarrekening 2016

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. Rapport inzake jaarrekening 2016 Rapport inzake jaarrekening 2016 22 maart 2017 Inhoud Blad Algemeen 3 Balans per 31 december 2016 4 Resultaat organisatie 2016 5 Resultaat financiering van verleende giften 2016 5 Grondslagen voor het

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DRONTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE DRONTEN Toelichting op de begroting 2019 College van Kerkrentmeesters, 1 oktober 2018. voor deze Ben Versluis penningmeester Protestantse Gemeente te Dronten BATEN Begroting Begroting Werkelijk Begroting Werkelijk

Nadere informatie

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2014 Pagina 1 / 8

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2014 Pagina 1 / 8 Pagina 1 / 8 Pagina 2 / 8 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Personalia... 3 Stichting Alblasconcerten... 3 Bestuur... 3 Sponsoren... 3 De Stichting Alblasconcerten in 2014... 4 Activiteiten... 6 Financiële

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2014. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Blue Planet Harp Ensemble. Jaarverslag 2014

Stichting Vrienden van het Blue Planet Harp Ensemble. Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Algemeen De Stichting Vrienden van het Blue Planet Harp is opgericht op 10 januari 2012 De Stichting heeft ten doel het ondersteunen van ensembles en andere muziekuitingen met name gericht

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Heilig Hartkerk te Schiedam Jaarverslag 2007

Stichting Vrienden van de Heilig Hartkerk te Schiedam Jaarverslag 2007 Stichting Vrienden van de Heilig Hartkerk te Schiedam Jaarverslag 2007 (inclusief de begroting 2008) Schiedam, september 2008 Inhoudsopgave Stichting Vrienden van de Heilig Hartkerk te Schiedam...1 Inhoudsopgave...2

Nadere informatie

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2012

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2012 STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten Rapport inzake jaarbericht 2012 10 februari 2013 Inhoud Blad Jaarbericht 2012 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 4 Overzicht inkomsten en uitgaven 2012

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Wijkraad van Kerkrentmeesters van de. Jacobikerk. Protestantse Gemeente Utrecht

Jaarrekening 2016 Wijkraad van Kerkrentmeesters van de. Jacobikerk. Protestantse Gemeente Utrecht Jaarrekening 2016 Wijkraad van Kerkrentmeesters van de Jacobikerk Protestantse Gemeente Utrecht 21 maart 2017 Verantwoording In dit wijkjaarverslag zijn de financiën van de wijkgemeente Jacobikerk van

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2012 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2012 4 Winst- en Verliesrekening 2012 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns

Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns Financieel jaarverslag Stichting de Kulturele Tsjerke Wyns 2014 Wyns, 18 april 2015 Inhoudsopgave Informatie over de Stichting 2 Rechtsvorm 2 Doel 2 Bestuurders 2 Financiële positie 3 Resultaatbestemming

Nadere informatie

Stichting Cultureel Centrum "De Hof" Balans per 31 december en Staat van Baten en Lasten over het jaar Bestuur van de Stichting:

Stichting Cultureel Centrum De Hof Balans per 31 december en Staat van Baten en Lasten over het jaar Bestuur van de Stichting: Stichting Cultureel Centrum "De Hof" 1 Balans per 31 december 2015 en Staat van Baten en Lasten over het jaar 2015 Bestuur van de Stichting: Voorzitter: Secretaris, tevens programmering evenementen & media:

Nadere informatie

Stichting Barokensemble Eik en Linde. Jaarverslag 2012

Stichting Barokensemble Eik en Linde. Jaarverslag 2012 Stichting Barokensemble Eik en Linde Jaarverslag 2012 K.B. Gould Secretaris C.T. Tuijnman Voorzitter M. Abspoel Penningmeester INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 1 Voorwoord 1 2 Jaarverslag bestuur 2 Bijlagen Jaarrekening

Nadere informatie

De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve van het te Leiden gevestigde hospice Issoria.

De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve van het te Leiden gevestigde hospice Issoria. 2019 07 01 Stichting Vrienden van Issoria te Leiden ANBI instelling Stichting Vrienden van Issoria te Leiden Doelstelling De stichting heeft ten doel: het werven, beheren en aanwenden van gelden ten behoeve

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Uitgebracht aan het bestuur van Stichting Paterskerk de Biest Biest 43 WEERT. Mei 2018

FINANCIEEL VERSLAG Uitgebracht aan het bestuur van Stichting Paterskerk de Biest Biest 43 WEERT. Mei 2018 FINANCIEEL VERSLAG 217 Uitgebracht aan het bestuur van Stichting Paterskerk de Biest Biest 43 WEERT Mei 218 BALANS PER 31 DECEMBER 217 31 dec. 217 31 dec. 216 ACTIVA Vaste activa Kloosterkerk 1 1 1 1 Vlottende

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2016 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2016 Activa 2016 2015 Vaste activa Materiële vaste activa Herenwaard 23 1

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen

Jaarrekening Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen Jaarrekening 2016 Stichting De 's-gravenzandse Korenmolen Balans per 31 december 2016 31-12-2016 31-12-2015 31-12-2016 31-12-2015 Activa Passiva Molen 1 1 Eigen vermogen -86.055-79.819 Banken: Voorziening

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden

JAARVERSLAG Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Stichting Vincentiuswinkel gemeente Heusden Postadres : Julianastraat 7, 5251 EC Vlijmen Winkel : Grotestraat 138A, 5151BN Drunen Telefoon : 06-15526578 Website : www.vincentiusheusden.nl/winkel e-mail

Nadere informatie

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2014

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2014 Jaarrekening 2014 Nummer Kamer van Koophandel: 41153174 Datum: 27 september 2016 Aantal exemplaren: 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarverslag Opdracht 3 Financiële positie 4 Bespreking van de resultaten

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 St. Wereldwinkel Grave

Jaarrekening 2014 St. Wereldwinkel Grave Jaarrekening 2014 Stichting Wereldwinkel Grave Pagina. 1 Inhoud 1. Algemeen... 2 1.1 Achtergrond... 2 1.1.1. Aard en doel van de onderneming... 2 1.1.2. Geschiedenis... 3 1.2 Waarderingsgrondslagen...

Nadere informatie

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon:

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon: Inloophuis Uitzicht Bezoekadres: Krijtstraat 20 4201 GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat 22. 4207 NL Telefoon: 0183-624774 Jaarverslag 2016 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2.

Nadere informatie

STICHTING WERK AAN DE KORTE UITWEG JAARREKENING Inhoudsopgave 1. Algemene toelichting 2. Balans per 31 december

STICHTING WERK AAN DE KORTE UITWEG JAARREKENING Inhoudsopgave 1. Algemene toelichting 2. Balans per 31 december STICHTING WERK AAN DE KORTE UITWEG JAARREKENING 2015 Inhoudsopgave 1 Algemene toelichting 2 Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 4 Toelichting op de aktiva per 31 december

Nadere informatie

"GELOVEN IN DE STAD", HAARLEM. Financieel overzicht over 2014

GELOVEN IN DE STAD, HAARLEM. Financieel overzicht over 2014 "GELOVEN IN DE STAD", HAARLEM Financieel overzicht over 204. Balans per 3 december 204 2. Staat van baten en lasten over 204 3. Toelichtingen 3. Algemeen 3.2 Specificaties bij posten van de balans en de

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker

Financieel Jaarverslag Protestantse Gemeente. Hoorn-Zwaag-Blokker Financieel Jaarverslag 2016 Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker College van Kerkrentmeesters, 2 maart 2017 1 Financieel Jaarverslag 2016 Het College van Kerkrentmeesters (hierna: CvK) heeft de ontwerp

Nadere informatie

HET FINANCIEEL VERSLAG. van. Stichting J.W. Racer Huis Marktstraat 15 Oldenzaal

HET FINANCIEEL VERSLAG. van. Stichting J.W. Racer Huis Marktstraat 15 Oldenzaal HET FINANCIEEL VERSLAG 2018 van Marktstraat 15 Oldenzaal KvK 41028201 INHOUDSOPGAVE pagina Bestuursverslag 3 - Doel van de stichting 3 - Samenstelling van het bestuur 3 - Resultaat 3 Jaarrekening 1 Balans

Nadere informatie

Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum De Hallen Haarlem. Jaarrekening 2012

Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum De Hallen Haarlem. Jaarrekening 2012 Vereniging van Vrienden van het Frans Hals Museum De Hallen Haarlem Jaarrekening 2012 Heemstede, 27 maart 2013 Herm. J. Schoenmaker, penningmeester Deze jaarrekening heeft 7 pagina s Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting en bestuur. In de statuten van de stichting is het als volgt omschreven:

Stichting en bestuur. In de statuten van de stichting is het als volgt omschreven: . Inhoudsopgave Stichting en bestuur Medewerkers Kort verslag Waarderingsgrondslagen Resultaatbepaling Balans per 31 december 2016 Toelichting op de balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis "De Boei"

Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis De Boei Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis "De Boei" Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening Bestuursverslag 3 1. Balans per 31 december 2016 5 2. Staat van baten en lasten 6 3. Toelichting Waarderingsgrondslagen

Nadere informatie

Rekening en verantwoording boekjaar 2017

Rekening en verantwoording boekjaar 2017 Stichting Te nr 41150870 Den Haag Kamer van Koophandel Boekjaar 2017 Voorzitter Vicevoorzitter Secretaris Penningmeester lid lid Naam Dhr. A. van der Helm Mevr. T. van Gennep Mevr. M. Meeussen Dhr. W.

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 Protestantse Gemeente Helenaveen

JAARREKENING 2017 Protestantse Gemeente Helenaveen JAARREKENING 2017 Protestantse Gemeente Helenaveen 1 Algemene informatie PROTESTANTSE GEMEENTE HELENAVEEN REKENING BOEKJAAR 2017 Ingevolge ordinantie 11 artikel 7 van de Kerkorde van de protestantse Kerk

Nadere informatie

NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM VALKENSWAARD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013

NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM VALKENSWAARD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 NEDERLANDS STEENDRUKMUSEUM VALKENSWAARD FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Valkenswaard, 20 februari 2014 INHOUDSOPGAVE FINANCIEEL JAARVERSLAG 2013 Pagina 1. Accountantsverslag 3 2. Algemeen 4 3. Jaarrekening

Nadere informatie

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer ANBI informatie Stichting Protestant Christelijk Hospice De Regenboog Hospice is door de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor wie geld aan Stichting wil nalaten

Nadere informatie

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014 (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014 28 maart 2015 Inhoud Blad Algemeen 3 Balans per 31 december 2014 5 Resultatenrekening 2014 6 Toelichting op de balans en de resultatenrekening 7 2 Algemeen Oprichting

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk Vlissingen. Financieel verslag april 2016

Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk Vlissingen. Financieel verslag april 2016 Financieel verslag 2015 13 april 2016 Algemeen De stichting Stichting Instandhouding Sint Jacobskerk Vlissingen is opgericht op 29 maart 2005. De doelstelling van de stichting is het mede instandhouden

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10 JAARBERICHT 2011 Pagina 1 van 10 JAARREKENING 2011 Oostzaan, 15 juni 2012 INHOUDSOPGAVE Bladnummer Algemene informatie 3 Bestuursverslag 4 Balans per 31 december 2011 5 Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie