Protocol Vertrouwelijk omgaan met patiëntengegevens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Protocol Vertrouwelijk omgaan met patiëntengegevens"

Transcriptie

1 Protocol Vertrouwelijk omgaan met patiëntengegevens Inleiding Patiënteninformatie dient te allen tijde vertrouwelijk behandeld te worden. Daartoe is het van belang dat de randvoorwaarden daarvoor aanwezig zijn. Naast de aanwezigheid van beproefde beveiligde infrastructuur zijn de regels over het gebruik daarvan helder geformuleerd en bekend bij alle medewerkers. Dit protocol Vertrouwelijk omgaan met patiëntgegevens is daarvan een weerslag. Het biedt een overzicht van aard en omvang van in de praktijk beheerde patiëntgegevens, de mate waarin deze gegevens toegankelijk zijn en de voorwaarden waaraan voorzieningen en gebruiken dienen te voldoen ten einde de vertrouwelijkheid van deze gegevens te waarborgen. In de gevallen waarin dit protocol niet voorziet is de praktijkhoudend huisarts verantwoordelijk en degene die aangeeft hoe gehandeld dient te worden. In die gevallen zal hij zich houden aan de door de KNMG in 2002 opgestelde richtlijnen Privacywetgeving en omgaan met patiëntgegevens. De randvoorwaarden voor het vertrouwelijk omgaan van patiëntengegevens dienen in een tijd waarin elektronisch beheer van data en vooral de uitwisseling ervan voortdurend in ontwikkeling is, geregeld te worden getoetst. De eindverantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de huisarts/praktijkhouder. De NHG praktijkwijzer biedt daartoe een leidraad. Patiëntgegevens Patiëntgegevens worden in de praktijk gedocumenteerd om continuïteit van zorg te waarborgen, zowel door de praktijkmedewerkers als na verwijzing naar andere hulpverleners. De dossiers zijn ADEPD geregistreerd. Daardoor zijn de gegevens toegankelijk en eenduidig interpreteerbaar voor de praktijkmedewerkers, maar ook voor andere hulpverleners wanneer daartoe aanleiding is. Het grootste deel van de patiëntgegevens in de praktijk maakt deel uit van het elektronisch dossier binnen het HIS Medicom en, waar het patiënten betreft met chronische ziekten behandeld binnen de DBC, in het KIS Portavita. Daarnaast zijn er diverse applicaties waarin gegevens worden opgeslagen en uitgewisseld, zoals Praktijkinfo (herhaalmedicatie en E-consult via de website), Zorgdomein (verwijsmodule), Labelsoft (feedbackprogramma van HAP) en Vecozo Een papieren dossier bestaande uit de correspondentie op papier in de archiefmappen. Verwijsbrieven, machtigingen, uitdraaien van dossiers, visite en afsprakenbriefjes, recepten. Patiëntgegevens in verzamelstaten t.b.v. oproepsystemen ten behoeve van griepvaccinaties, cervixuitstrijkjes en speciale spreekuren. Zowel elektronisch als op papier. Video-opnames van spreekuren in kader van huisartsopleiding.

2 Toegankelijkheid Toegankelijkheid van patiëntgegevens kent twee kanten. Enerzijds kan de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de juiste informatie van belang zijn voor de goede zorg aan een patiënt, bijvoorbeeld in de waarneming. Anderzijds komt deze gevoelige informatie niet toe aan personen met wie de patiënt geen behandelovereenkomst heeft. Dit protocol is vooral gericht op de bescherming van persoonsgegevens. Medische gegevens zijn toegankelijk voor alle medewerkers in de praktijk: huisarts, POH, praktijkassistente en AIOS. Er wordt hier geen onderscheid gemaakt. Dat is, gezien de omvang van de praktijk niet nodig en niet werkbaar. Niet toegankelijk voor derden, die niet bij de behandeling betrokken zijn Onder voorwaarden toegankelijk/beschikbaar voor de patiënt zelf voor zover het geen persoonlijke aantekeningen betreft van de praktijkmedewerkers. Zo nodig dient de inhoud van het dossier te worden toegelicht. Dit punt is uitgewerkt in Bijlage 1. Leidraad Patiëntenrechten en medisch dossier zonder expliciete toestemming van de patiënt toegankelijk voor betrokken hulpverleners in eerste en tweede lijn na verwijzing, voor zover van belang voor een goede zorgverlening. In geval van bespreking in het MDO ouderenzorg wordt vooraf expliciet toestemming verkregen van de betrokken oudere. door de waarnemer en huisarts op de HAP, voor zover relevant voor de juiste hulpverlening en de patiënt daarvoor toestemming heeft verleend voor aanmelding van diens dossier in het LSP (Landelijk Schakelpunt) voor de apotheek voor zover van belang voor juiste dienstverlening, daar waar het problemen betreft die interfereren met de farmacotherapie, zoals bekende allergieën en intoleranties, lever- of nierfunctiestoornis, medicatiegebruik. Dit mag bij de patiënt bekend verondersteld worden. voor instanties, politie, justitie, Raad voor de Kinderbescherming, verzekeringsen bedrijfsartsen, wanneer er sprake is van een door de patiënt getekende machtiging waarin aan de huisarts toestemming verleend wordt een specifieke vraag omtrent diagnose en therapie te beantwoorden. In geval van verplichting tot melding van een besmettelijke ziekte mag dit zonder toestemming van de patiënt (zie Bijlage 2. Reglement Opvragen van medische informatie door derden ) opnames voor onderwijs mits met uitdrukkelijke toestemming van de patiënt, vastgelegd en conform het privacyreglement van de Huisartsopleiding.

3 Uitwisseling van gegevens Uitwisseling van privacy-gevoelige informatie vindt plaats: binnen de praktijk: mondeling, schriftelijk, elektronisch naar buiten toe o via medewerker op papier, elektronisch bestand op USB of andere informatiedrager o elektronisch via beveiligde verbindingen: in HIS en KIS, via Website van Praktijkinfo, via Zorgdomein, Feedbackprogramma van HAP Labelsoft, Zorgmail en Vecozo o via telefoon, fax, , evt. sociale media (onherleidbaar of versleuteld) Regels omtrent patiëntgegevens binnen de praktijk Hieronder een aantal afspraken over hoe in de praktijk concreet wordt omgegaan met vertrouwelijke gegevens van patiënten. Mondeling Medewerkers zijn zich er te allen tijde van bewust dat er in een kleinschalige praktijk gemakkelijk sprake is van gehorigheid vanuit andere ruimten. Bij aanwezigheid van patiënten of derden in de praktijkruimte worden vertrouwelijke gegevens mondeling uitsluitend gedeeld in een afgesloten (spreek)kamer is het schuifraam van de balie en de deur naar de werkruimte van de assistente gesloten wordt een patiënt met vertrouwelijke mededelingen aan de balie z.n. in een afgesloten ruimte te woord gestaan Schriftelijk Patiëntgegevens op papier (recepten, uitslagen, brieven, maar ook patiëntenlijsten) dienen uit het zicht te blijven van derden. Ze liggen niet open in ruimtes waar patiënten of anderen ontvangen worden. Bij vertrek laat iedere medewerker zijn werkplek opgeruimd achter. Er blijven geen schriftelijke documenten zichtbaar achter. Papier met daarop vertrouwelijke informatie gaat niet in de oud papierbak, maar in de versnipperaar of onherleidbaar vernietigd in de prullenbak. Elektronisch Het pand is voorzien van beveiliging tegen inbraak met een alarmsysteem Computers en software die gebruikt worden voor opslag en verwerking van patiëntgegevens zijn uitsluitend toegankelijk met een wachtwoord. Computers op werkplekken zijn voorzien van een virusscanner.. Digitaal verkeer van patiëntgegevens dient uitsluitend plaats te vinden langs beveiligde verbindingen. Niet via de onbeveiligde .

4 Medewerkers zijn verantwoordelijk voor de aan hen beschikbaar gestelde apparatuur en programmatuur en gaan hier zorgvuldig mee om. Activiteiten op de computer en andere apparatuur die schade kunnen toebrengen aan computer, netwerk en bestanden zijn niet toegestaan. Een uitgebreid reglement met ge- en verboden ontbreekt. De praktijkhouder ziet toe op correct gebruik. Patiëntgegevens buiten de praktijk Vertrouwelijke informatie over patiënten verlaat onder bepaalde omstandigheden het pand. Hieronder een overzicht van de veiligheidsmaatregelen die in acht genomen worden. Mondeling Het spreekt voor zich dat iedere medewerker ook buiten de praktijk zijn (afgeleid) beroepsgeheim bewaard. Daarnaast geldt: Bij informatie die telefonisch wordt opgevraagd gaat de medewerker na of de beller (patiënt, medebehandelaar, instantie etc.) recht heeft op deze informatie (zie Bijlage 2). Zo nodig wordt gevraagd eerst een machtiging te faxen/sturen degene is die hij zegt te zijn. In geval van twijfel wordt het telefoonnummer genoteerd en belt de medewerker terug. Schriftelijk Medewerkers die patiëntgegevens op papier meenemen buiten de praktijk zijn daarvoor verantwoordelijk. Concreet: Visitebriefjes en andere afdrukken op papier waarop patiënteninformatie staat worden buiten het zicht van derden gehouden en na gebruik vernietigd. Patiëntdossiers worden bij vertrek naar een andere huisarts aan deze arts persoonlijk overhandigd of aangetekend verstuurd. Oproepen voor uitstrijkjes, griepvaccinaties en andere spreekuren worden verstuurd in gesloten enveloppen. Elektronisch Digitaal verzenden van patiëntgegevens dient uitsluitend plaats te vinden langs beveiligde verbindingen zoals: binnen HIS en KIS, via Website van Praktijkinfo, via Zorgdomein, via LSP aan de HAP, Feedbackprogramma van HAP Labelsoft, Vecozo. Gegevens van patiënten worden nooit herleidbaar verzonden via de onbeveiligde , sms of sociale media. Opgenomen video s van patiëntencontacten worden na gebruik gewist. De AIOS is daarvoor verantwoordelijk conform het reglement van het opleidingsinstituut, evenals voor het naar buiten brengen van opnamemateriaal op een beveiligde USBstick of geheugenkaartje.

5 Meldplicht datalekken In de hierboven beschreven procedures kunnen altijd dingen mis gaan en vertrouwelijke gegevens onbedoeld verloren gaan of in verkeerde handen terecht komen. Dan is er sprake van een datalek. Sinds 1 januari 2016 geldt volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens de meldplicht datalekken. Deze meldplicht houdt in dat organisaties (zowel overheden, bedrijven als gezondheidszorginstellingen en dus ook huisartsen) direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra zij een ernstig datalek hebben. Soms moeten zij het datalek ook melden aan de betrokkenen (de mensen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt). Onze praktijk werkt - als er iets mis gaat - volgens de Handreiking meldplicht datalekken in de eerstelijns zorg. Dit is een uitgave van LHV, NHG, InEen en KNMP uit 2016 (bijlage 3). Tot slot Het vertrouwelijk omgaan met patiëntgegevens is een voortdurend punt van aandacht in onze praktijk. Daartoe biedt bovenstaande een praktische handleiding. Beveiliging van patiëntgegevens vraagt om een voortdurende afweging van risico s en daarop te nemen maatregelen.

6 Bijlage 1. Leidraad Patiëntenrechten en medisch dossier (volgens NHG-Praktijkwijzer Informatiebeveiliging in de huisartsenpraktijk, december 09 kenmerk 3.1) In de wet is vastgelegd dat patiënten rechten hebben ten aanzien van het eigen medisch dossier. Deze leidraad geeft hierover informatie gebaseerd op KNMG-Richtlijnen. 1,2 Inzien van het dossier door de patiënt De patiënt heeft recht op inzage in zijn medisch dossier. Hij moet een verzoek voor inzage in het medisch dossier richten aan de behandelend huisarts. De huisarts moet aan dit verzoek binnen redelijke termijn gehoor geven, dat wil zeggen zo snel mogelijk en in elk geval binnen twee tot vier weken. Anderen (bijvoorbeeld de familie of een advocaat) hebben alleen recht op inzage, als de patiënt daarvoor schriftelijk toestemming heeft gegeven. Geen enkele medewerker van de praktijk is gerechtigd om zonder overleg met de behandelend huisarts patiëntengegevens ter inzage te geven aan de patiënt of aan derden. Kopiëren uit het medisch dossier op verzoek van de patiënt De patiënt kan een verzoek indienen om een kopie te ontvangen van (een deel van) zijn medisch dossier. Dit verzoek moet schriftelijk worden gedaan, onder vermelding van: o naam, geboortedatum, adres en patiëntnummer; o reden van het verzoek; o behandelingsperiode waarvan een kopie wordt gewenst. De huisarts moet aan dit verzoek binnen redelijke termijn gehoor geven, dat wil zeggen zo snel mogelijk en in elk geval binnen twee tot vier weken. Anderen (bijvoorbeeld de familie of een advocaat) kunnen alleen een verzoek om kopieën indienen, als de patiënt daarvoor schriftelijk toestemming heeft gegeven. Geen enkele medewerker van de praktijk is gerechtigd om zonder overleg met de behandelend huisarts kopieën van het medisch dossier aan de patiënt of aan derden te verstrekken. Kosten De kosten voor het maken van een kopie komen voor rekening van de patiënt. De huisartsenpraktijk brengt de kosten in rekening conform de landelijke richtlijn voor vergoeding voor het verstrekken van afschriften. Voor het verstrekken van kopieën van dossiergegevens wordt per pagina maximaal 0,23 in rekening gebracht, met een maximum van 5,00 per verzoek. Ook voor het verstrekken van een kopie op een andere gegevensdrager dan op papier wordt een redelijke vergoeding in rekening gebracht, met een maximum van 5,00 per verzoek. 1 Doppegieter RMS. Privacywetgeving en omgaan met patiëntengegevens. Utrecht, KNMG versie 3.0, KNMG-Richtlijnen inzake het omgaan met medische gegevens. Utrecht, KNMG, 2003.

7 Bij een verzoek om kopieën die meer dan 100 pagina s beslaan, kan maximaal 22,50 in rekening worden gebracht. Als het originele dossier niet meer in het huidige systeem staat, maar bijvoorbeeld op een kopie van het oude systeem en daarom moeilijker toegankelijk is, kan maximaal 22,50 in rekening worden gebracht. Aanvullen of vernietigen van het dossier op verzoek van de patiënt Als een patiënt vindt dat zijn dossier onvolledig is of onjuistheden bevat, kan op zijn verzoek een verklaring met zijn visie worden toegevoegd. Ook kan de patiënt verzoeken (delen van) zijn dossier te laten vernietigen. Een behandelend huisarts zal aan dit verzoek voldoen, mits er geen medische of juridische bezwaren bestaan. De huisarts dient het verzoek en zijn acties te documenteren. De patiënt moet een verzoek voor tot aanvulling of vernietiging van (delen van) het medisch dossier richten aan de behandelend huisarts. Een verzoek tot aanvulling of vernietiging van het medisch dossier moet schriftelijk worden ingediend, onder vermelding van: o naam, geboortedatum, adres en patiëntnummer; o reden van het verzoek; o (delen van) het medisch dossier waarop het verzoek betrekking heeft. Verzoek tot afscherming van gegevens De patiënt heeft recht op afscherming van gegevens uit zijn medisch dossier voor inzage door andere hulpverleners dan zijn behandelende huisarts. Deze afscherming kan gelden voor zorgverleners binnen de huisartsenpraktijk en zorgverleners buiten de huisartsenpraktijk. Het is van belang dat patiënten hierover zijn geïnformeerd. De huisarts moet patiënten voorlichten over de gevolgen van afscherming. De huisarts dient het verzoek van de patiënt en de door hem genomen acties te documenteren. De patiënt moet een verzoek tot afscherming van (gegevens uit) het medisch dossier richten aan de behandelend huisarts. Een verzoek tot afscherming van (gegevens uit) het medisch dossier moet schriftelijk worden ingediend, onder vermelding van: o naam, geboortedatum, adres en patiëntnummer; o reden van het verzoek; o gegevens waarop het verzoek betrekking heeft. Voor beschikbaarstelling van het dossier via het LSP aan de huisarts op de HAP dient de patiënt expliciet toestemming te verlenen. Ook in dat geval kunnen gegevens worden afgeschermd. Inzien van het dossier na overlijden van de patiënt Een huisarts gaat ook na het overlijden van een patiënt zorgvuldig om met zijn privacy. Daarom wordt een verzoek van nabestaanden om inzage in het medisch dossier van de overledene niet zonder meer gehonoreerd. De beslissing hierover ligt bij de behandelend huisarts en hangt af van het belang van de inzage door de nabestaanden en de veronderstelde wens van de overleden patiënt.

8 Minderjarige en wilsonbekwame patiënten Inzage in en kopiëren uit het dossier van een minderjarige patiënt, of van een volwassen patiënt die door zijn lichamelijke of geestelijke toestand niet in staat is zelf zijn belangen te behartigen (wilsonbekwaamheid), is met in achtneming van bovenvermelde voorwaarden mogelijk, als specifiek omschreven personen toestemming geven. Bij minderjarige patiënten jonger dan 16 jaar zijn dit de ouders. Als een minderjarige patiënt ouder is dan 16 jaar, moet hijzelf toestemming geven. Bij wilsonbekwame patiënten moet de vertegenwoordiger toestemming geven. De volgende personen kunnen optreden als vertegenwoordiger van de patiënt: o de echtgenoot of partner; o een wettelijk vertegenwoordiger (curator, mentor); o de ouders, kinderen, broers of zussen van de patiënt.

9 Bijlage 2. Reglement Opvragen van medische informatie door derden (naar NHG-Praktijkwijzer Informatiebeveiliging in de huisartsenpraktijk, december 09 kenmerk 3.2) Alle medewerkers van de huisartsenpraktijk hebben een beroepsgeheim of hebben een Geheimhoudingsverklaring ondertekend. Dit betekent dat zij zorgvuldig omgaan met de inhoud van het medisch dossier. Medewerkers van een huisartsenpraktijk verstrekken zonder toestemming van de patiënt geen informatie aan personen of instanties die niet bij de behandeling betrokken zijn. 3 Informatie zonder toestemming patiënt Zorgverleners die bij de behandeling van de patiënt betrokken zijn, mogen zonder expliciete toestemming van de patiënt gegevens uitwisselen, op voorwaarde dat dit gebeurt ten behoeve van de behandeling. Als de patiënt wordt doorverwezen naar een andere behandelaar, worden de relevante medische gegevens doorgegeven aan deze behandelaar. Voor beschikbaarstelling van het dossier via het LSP aan de huisarts op de HAP dient de patiënt expliciet toestemming te verlenen. Ook in dat geval kunnen gegevens worden afgeschermd. In de wet is vastgelegd dat informatie in een aantal situaties zonder toestemming van de patiënt aan derden mag worden verstrekt: De huisarts is verplicht sommige besmettelijke ziekten te melden aan de GGD, zodat snel maatregelen kunnen worden genomen om verdere verspreiding te voorkomen. De huisarts heeft het recht zorgverzekeraars informatie te verstrekken over behandelingen van patiënten. Informatie met toestemming patiënt Voor het geven van informatie aan instanties (bijvoorbeeld de politie, justitie, verzekeringsmaatschappijen of de Raad voor de Kinderbescherming) is schriftelijke toestemming van de patiënt nodig. Deze instanties vragen de patiënt meestal een machtiging te ondertekenen, waarin wordt vastgelegd door wie in welke periode informatie mag worden ingewonnen. Toestemming van de patiënt is ook nodig voor het geven van informatie aan de partner, kinderen, ouders of ander familie van de patiënt. 3 KNMG-Richtlijnen inzake het omgaan met medische gegevens. Utrecht, KNMG, 2003.

Privacyverklaring van onze praktijk mei 2018 Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyverklaring van onze praktijk mei 2018 Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyverklaring van onze praktijk mei 2018 Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen Om u goed te kunnen behandelen, leggen wij gegevens over u vast. Hierbij houden we ons

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

Binnen deze privacy policy komen de volgende onderdelen aan bod:

Binnen deze privacy policy komen de volgende onderdelen aan bod: Privacy Policy Fysiotherapie R.H. Wolters hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy wordt getracht op een heldere en transparante manier informatie te gegeven

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT Publicatiedatum

PRIVACYREGLEMENT Publicatiedatum PRIVACYREGLEMENT Publicatiedatum 05-12-2012 Doel Doel van het reglement is een vastlegging van de maatregelen die Huisartsenpraktijk Van Santen heeft genomen om zeker te stellen dat zorgvuldig met patiëntgegevens

Nadere informatie

Privacy verklaring en verantwoording gegevensbescherming

Privacy verklaring en verantwoording gegevensbescherming Privacy verklaring en verantwoording gegevensbescherming Uw privacy Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelend homeopaat, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht

Nadere informatie

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Inleiding Bureau VIER-V hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacy policy willen we heldere

Nadere informatie

Privacyreglement. Huisartenpraktijk MIR. Datum: J. Abdulraheam Dordrechtweg DM Arnhem Tel:

Privacyreglement. Huisartenpraktijk MIR. Datum: J. Abdulraheam Dordrechtweg DM Arnhem Tel: Privacyreglement Huisartenpraktijk MIR Datum: 11-04-2017 J. Abdulraheam Dordrechtweg 14 6843 DM Arnhem Tel: 026-3814465 www.huisartsenpraktijk-mir@praktijkinfo.nl Privacyreglement Uw persoonsgegevens en

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Bender

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Bender Huisartsenprakijk Bender Overschie, december 2013 Auteur: P.P.M. Bender Versie 1.0 Privacyreglement Algemeen De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter bescherming

Nadere informatie

Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier?

Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier? ALGEMEEN Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier? In deze folder vindt u de volgende informatie: Onderscheid klinisch dossier, poliklinisch dossier en radiologische gegevens Verzoek

Nadere informatie

2. Verwerking van algemene patiëntgegevens, gezondheidsgegevens, erfelijke gegevens

2. Verwerking van algemene patiëntgegevens, gezondheidsgegevens, erfelijke gegevens PRIVACYREGLEMENT Huisartsenpraktijk Franssens & Hassink- Franke Doel en reikwijdte van het privacyreglement Doel van het reglement is een vastlegging van de maatregelen die huisartsenpraktijk Franssens

Nadere informatie

kennis. kunde. kwaliteit. Privacy reglement

kennis. kunde. kwaliteit. Privacy reglement kennis. kunde. kwaliteit. Privacy reglement Januari 2013 Reglement opvragen patiëntengegevens Kader Dit reglement is opgesteld binnen de kaders van de Wet op de Geneeskundige Behandelings Overeenkomst

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

Informatie over uw medische gegevens

Informatie over uw medische gegevens Informatie over uw medische gegevens Patiënten hebben het recht om hun persoonlijke medische gegevens in te zien of hier een kopie van op te vragen. Ook kunnen zij hun medische gegevens laten aanvullen,

Nadere informatie

UW MEDISCHE GEGEVENS ELEKTRONISCH DELEN? Dat kan via het LSP

UW MEDISCHE GEGEVENS ELEKTRONISCH DELEN? Dat kan via het LSP UW MEDISCHE GEGEVENS ELEKTRONISCH DELEN? Dat kan via het LSP UW MEDISCHE GEGEVENS ELEKTRONISCH DELEN? Ziekte, blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terecht komen bij een onbekende

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk

Privacyreglement van onze praktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

UW MEDISCHE GEGEVENS ELEKTRONISCH DELEN? Dat kan via het LSP

UW MEDISCHE GEGEVENS ELEKTRONISCH DELEN? Dat kan via het LSP UW MEDISCHE GEGEVENS ELEKTRONISCH DELEN? Dat kan via het LSP UW MEDISCHE GEGEVENS ELEKTRONISCH DELEN? Ziekte, blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terecht komen bij een onbekende

Nadere informatie

Privacy Persoonsgegevens

Privacy Persoonsgegevens Privacy Persoonsgegevens Praktijk voor GCK maakt onderdeel uit van Gezondheidscentrum. Dit privacyreglement met betrekking tot persoonsgegevens geldt voor alle instanties binnen het centrum. Deze informatie

Nadere informatie

Rechten en plichten. Als patiënt van MC Groep

Rechten en plichten. Als patiënt van MC Groep Rechten en plichten Als patiënt van MC Groep Patiënteninformatie Deze folder is een uitgave van de Klachtenbemiddeling_versie februari 2018 1172998PR/2-2018-Rechten en plichten patiënten MC Groep U vertrouwt

Nadere informatie

Privacyreglement. Opsis Oogziekenhuis

Privacyreglement. Opsis Oogziekenhuis Privacyreglement Opsis Oogziekenhuis Auteur(s): afdelingen Communicatie en Kwaliteit Datum laatste inzage: juli 2018 Inleiding Opsis Oogziekenhuis vindt dat persoonsgegevens van haar patiënten, bezoekers

Nadere informatie

uw medische gegevens elektronisch delen?

uw medische gegevens elektronisch delen? patiënteninformatie uw medische gegevens elektronisch delen? Dat kan via het LSP Ziekte, blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terecht komen bij een (onbekende) arts, een andere

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk de Boekhorst

Privacyreglement Huisartsenpraktijk de Boekhorst Privacyreglement Huisartsenpraktijk de Boekhorst Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt

Nadere informatie

Privacyreglement versie: 1 auteur: Wieneke Groot invoerdatum: maart 2014 vaststellingsdatum: herzieningsdatum: september 2015

Privacyreglement versie: 1 auteur: Wieneke Groot invoerdatum: maart 2014 vaststellingsdatum: herzieningsdatum: september 2015 Privacyreglement versie: 1 auteur: Wieneke Groot invoerdatum: maart 2014 vaststellingsdatum: herzieningsdatum: september 2015 beheerder (functie/naam): Wieneke Groot, POH management bestemd voor: patiënten,

Nadere informatie

AVG Privacy Verklaring

AVG Privacy Verklaring AVG Privacy Verklaring Uw toestemming Door u in te schrijven bij de apotheek, gaat u akkoord met de manier waarop de apotheek uw gegevens verwerkt zoals is beschreven in dit document. Ook verklaart u de

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Uw medische gegevens elektronisch delen? Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Privacyreglement - Praktijk de Molen

Privacyreglement - Praktijk de Molen Privacyreglement - Praktijk de Molen Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dit is een nieuwe Europese privacywet. Daardoor is de privacy in alle landen van de EU gelijk.

Nadere informatie

Privacyreglement HAP S. Broens

Privacyreglement HAP S. Broens Privacyreglement HAP S. Broens Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden De medewerkers van HAP S. Broens hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Privacy reglement cliënten, gasten, naasten en andere externe relaties

Privacy reglement cliënten, gasten, naasten en andere externe relaties Privacy reglement cliënten, gasten, naasten en andere externe relaties Stichting De Cirkel hecht veel waarde aan de bescherming van de persoonsgegevens van haar cliënten, gasten, vrijwilligers, personeel

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Uw medische gegevens elektronisch delen? Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Begripsomschrijvingen Persoonsgegevens Persoonsregistratie Patiënt Verantwoordelijke Hulpverlener Personeel Bewerker Derde Verstrekken van

Begripsomschrijvingen Persoonsgegevens Persoonsregistratie Patiënt Verantwoordelijke Hulpverlener Personeel Bewerker Derde Verstrekken van Privacyreglement B.V. Vicino Noord-Holland Noord (hierna: Vicino) en de aan haar verbonden hulpverleners zijn wettelijk verplicht om een medisch dossier met betrekking tot de behandeling van de patiënt

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Uw persoonsgegevens en privacy in onze huisartsenpraktijk. Algemeen De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter

Nadere informatie

Addendum Privacy Policy voor patiënten

Addendum Privacy Policy voor patiënten Addendum Privacy Policy voor patiënten Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT 1. Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Privacyreglement. Omgaan met persoonlijke gegevens in onze praktijk

Privacyreglement. Omgaan met persoonlijke gegevens in onze praktijk Privacyreglement Omgaan met persoonlijke gegevens in onze praktijk Inleiding Huisartsenpraktijk Slort en Tan volgt de Wet Bescherming Persoonsgegevens. In deze wet staat beschreven hoe de medewerkers met

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een kopie (van een deel) van uw medisch dossier

Aanvraagformulier voor een kopie (van een deel) van uw medisch dossier Aanvraagformulier voor een kopie (van een deel) van uw medisch dossier Let op: lees eerst de toelichting behorend bij dit formulier (zie pagina 3 t/m 5) Als patiënt kunt u een kopie van (een deel van)

Nadere informatie

Uw patiëntendossier bescherming van uw persoonsgegevens

Uw patiëntendossier bescherming van uw persoonsgegevens Uw patiëntendossier bescherming van uw persoonsgegevens Uw patiëntendossier Als u naar het ziekenhuis komt voor onderzoek of behandeling maken wij een patiëntendossier over u. In de wet is vastgelegd wat

Nadere informatie

Privacyreglement (2015-2016) Huisartsenpraktijk Rozet

Privacyreglement (2015-2016) Huisartsenpraktijk Rozet Privacyreglement (20152016) Huisartsenpraktijk Rozet Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden De medewerkers van Huisartsenpraktijk Rozet hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT MIND-KRACHT

PRIVACY REGLEMENT MIND-KRACHT PRIVACY REGLEMENT MIND-KRACHT Mind-Kracht en de aan haar verbonden hulpverleners zijn wettelijk verplicht om een dossier met betrekking tot de behandeling van de cliënt in te richten. In dit dossier zijn

Nadere informatie

Recht op inzage Kinderen Klinisch dossier, poliklinisch dossier en radiologische gegevens Klinisch dossier

Recht op inzage Kinderen Klinisch dossier, poliklinisch dossier en radiologische gegevens Klinisch dossier Recht op inzage Indien u bij een specialist onder behandeling bent (geweest), worden gegevens over u vastgelegd in een dossier. In dit patiëntendossier staan alle gegevens die betrekking hebben op uw behandeling,

Nadere informatie

Privacy beleid bso Bink 2018

Privacy beleid bso Bink 2018 Privacy beleid 2018 1 Voorwoord Voor u ligt het privacy beleid van bso Bink. Dit beleid is opgesteld in mei 2018 ten behoeve van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Bso Bink hecht veel waarde

Nadere informatie

Privacyverklaring van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk

Privacyverklaring van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Privacyverklaring van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een

Nadere informatie

Rechten en plichten. Als patiënt van MC Groep

Rechten en plichten. Als patiënt van MC Groep Rechten en plichten Als patiënt van MC Groep Patiënteninformatie Deze folder is een uitgave van de Klachtenbemiddeling_versie maart 2012 1172998PR/2-2012-Rechten en plichten patiënten MC Groep Uw rechten

Nadere informatie

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN PLICHTEN

RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN PLICHTEN RECHTEN EN PLICHTEN RECHTEN PLICHTEN 1 RECHTEN EN PLICHTEN Bij uw bezoek aan Orthodontiepraktijk het Gooi krijgt u (uw kind) met meerdere medewerkers te maken. U (uw kind) mag een deskundige behandeling

Nadere informatie

Uw medisch dossier Wat is een medisch dossier?

Uw medisch dossier Wat is een medisch dossier? Uw medisch dossier In deze folder vindt u informatie over uw medisch dossier. U leest wat een medisch dossier is, hoe u dit dossier kunt inzien en hoe u een kopie van dit dossier kunt opvragen. Ook leest

Nadere informatie

Uw dossier. Wat doen wij ermee en wat kunt u ermee?

Uw dossier. Wat doen wij ermee en wat kunt u ermee? Uw dossier Wat doen wij ermee en wat kunt u ermee? Uw dossier Wat doen wij ermee en wat kunt u ermee? Van elke cliënt die bij GGZ Oost Brabant in behandeling is, wordt een digitaal dossier aangelegd. Dit

Nadere informatie

Privacyreglement. Alles wat u moet weten over uw gegevens

Privacyreglement. Alles wat u moet weten over uw gegevens Privacyreglement Alles wat u moet weten over uw gegevens Algemene Verordening Gegevensbescherming Toegang tot uw gegevens In 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd. Een belangrijk

Nadere informatie

Omgaan met patiëntengegevens

Omgaan met patiëntengegevens Omgaan met patiëntengegevens Inleiding Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelaar een medisch dossier (ook wel status genoemd) aanlegt. Als u in het ziekenhuis wordt opgenomen, wordt

Nadere informatie

Rechten en plichten. Als patiënt van MC Groep. Patiënteninformatie 1172998PR/1-2011-Rechten en plichten patiënten MC Groep

Rechten en plichten. Als patiënt van MC Groep. Patiënteninformatie 1172998PR/1-2011-Rechten en plichten patiënten MC Groep Rechten en plichten Als patiënt van MC Groep Patiënteninformatie 1172998PR/1-2011-Rechten en plichten patiënten MC Groep Uw rechten en plichten U vertrouwt zich toe aan de zorg van een arts of een andere

Nadere informatie

Inzage of kopie van uw dossier

Inzage of kopie van uw dossier Inzage of kopie van uw dossier Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelaar een medisch dossier bijhoudt. Hierin wordt het verloop van de behandeling beschreven. In het medisch dossier

Nadere informatie

004 Privacyreglement

004 Privacyreglement 004 Privacyreglement toelichting reglement Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2. Bekendmaking privacyreglement 2 Artikel 3. Reikwijdte 3 Artikel 4. Opname van persoonsgegevens in

Nadere informatie

Huisartsenpraktijk Bender Overschie, januari 2013 Auteur: P.P.M. Bender versie: 1.0

Huisartsenpraktijk Bender Overschie, januari 2013 Auteur: P.P.M. Bender versie: 1.0 Huisartsenpraktijk Bender Overschie, januari 2013 Auteur: P.P.M. Bender versie: 1.0 Informatiebeveiling Zie ook het Privacyregelement 1. Beroepsgeheim De huisartsen, psycholoog en POH s hebben als BIG

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. In dit privacyreglement wordt aan onderstaande begrippen de navolgende betekenis gegeven:

PRIVACYREGLEMENT. In dit privacyreglement wordt aan onderstaande begrippen de navolgende betekenis gegeven: PRIVACYREGLEMENT Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder uw medische gegevens.

Nadere informatie

KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS

KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS KORTE VERWIJZING NAAR REGLEMENT VOOR DE BESCHERMING VAN PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS De Nationale Trombose Dienst (vanaf hier NTD ) verzamelt uw gegevens voor de volgende specifieke doeleinden: zorg- en

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Logopediepraktijk Putten & Garderen en cliënten

PRIVACYREGLEMENT. Logopediepraktijk Putten & Garderen en cliënten PRIVACYREGLEMENT Logopediepraktijk Putten & Garderen en cliënten Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met

Nadere informatie

Rechten en plichten van de patiënt

Rechten en plichten van de patiënt 1/5 Algemeen Rechten en plichten van de patiënt Inleiding Als patiënt hebt u een aantal rechten en plichten die zijn vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

Privacyverklaring en persoonsgegevens

Privacyverklaring en persoonsgegevens Privacyverklaring en persoonsgegevens Uw privacy wordt door ons gerespecteerd. Huisartsen Oranjekliniek Vathorst streeft ernaar om uw privacy zo goed mogelijk te waarborgen en zal vertrouwelijk omgaan

Nadere informatie

Beroepsheim: de praktijk is weerbarstig

Beroepsheim: de praktijk is weerbarstig Beroepsheim: de praktijk is weerbarstig Florien van Woerden Juridisch Adviseur VvAA 28 oktober 2016 1 Vandaag bespreek ik: Beroepsgeheim in het nieuws Beroepsgeheim: Waarom? Wettelijk kader: hoofdregel

Nadere informatie

Formulier F-012 Inschrijfformulier Patiënt

Formulier F-012 Inschrijfformulier Patiënt Persoonsgegevens Voorletters en Roepnaam Achternaam Eventueel meisjesnaam Geboortedatum Geslacht M / V Adres, Postcode & Woonplaats Telefoonnummer Mobielnummer E-mailadres Andere personen wonend op dit

Nadere informatie

PRIVACY BELEID. Privacy Beleid Frits van der Werff Paramedisch

PRIVACY BELEID. Privacy Beleid Frits van der Werff Paramedisch PRIVACY BELEID Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene

Nadere informatie

Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten

Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten Uw medische gegevens elektronisch beschikbaar? Alleen met uw toestemming Goede medische zorg Ziekte, een blessure of ongeval komen vaak onverwacht. Daardoor

Nadere informatie

1.4 Wie is verantwoordelijk voor uw gegevens? Onze organisatie is (verwerkings)verantwoordelijke voor het verzamelen en gebruiken van uw gegevens.

1.4 Wie is verantwoordelijk voor uw gegevens? Onze organisatie is (verwerkings)verantwoordelijke voor het verzamelen en gebruiken van uw gegevens. Privacyverklaring Naam apotheek: Apotheek Flevowijk Adres: Lelystraat 80, 8265 BE Kampen E-mailadres: info@flevowijk.nl Telefoonnummer: 038 371400 Contactgegevens FG: P.W.A. Schell, pschell@privacyzorg.nl

Nadere informatie

Hieronder leest u een verdere toelichting van de privacyverklaring (AVG).

Hieronder leest u een verdere toelichting van de privacyverklaring (AVG). PRIVACYREGLEMENT AVG Vanaf 25 mei 2018 zal de AVG-wet van kracht zijn. De maanden voor die datum hebben wij hard ons best gedaan om voor 25 mei volgens de wet- en regelgeving om te gaan met de persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Fysiotherapiepraktijk CG Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze fysiotherapiepraktijk: uw rechten en onze plichten.

Privacyreglement Fysiotherapiepraktijk CG Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze fysiotherapiepraktijk: uw rechten en onze plichten. Privacyreglement Fysiotherapiepraktijk CG Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze fysiotherapiepraktijk: uw rechten en onze plichten. Achtergrond De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en

Nadere informatie

Privacyverklaring U-center

Privacyverklaring U-center Privacyverklaring U-center Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt U-center uw gegevens ten behoeve van begeleiding van meervoudige psychische problematiek. U-center

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Regelingen en voorzieningen CODE 9.1.6.511 Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! brochure bronnen www.vzvz.nl, oktober 2012 De invoering door de overheid van een landelijk

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Ussen

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Ussen Privacyreglement Huisartsenpraktijk Ussen Doel en reikwijdte van het privacyreglement Doel van het reglement is een vastlegging van de maatregelen die huisartsenpraktijk Ussen heeft genomen om zeker te

Nadere informatie

454a. Gegevens over uw ziekte, behandeling en verpleging worden opgenomen in het medisch dossier, als dit noodzakelijk is voor goede zorgverlening.

454a. Gegevens over uw ziekte, behandeling en verpleging worden opgenomen in het medisch dossier, als dit noodzakelijk is voor goede zorgverlening. 27-11-2018 454a Aanvraagformulier Kopie / inzage van het medisch dossier Uw medisch dossier Gegevens over uw ziekte, behandeling en verpleging worden opgenomen in het medisch dossier, als dit noodzakelijk

Nadere informatie

1.4 Wie is verantwoordelijk voor uw gegevens? Onze organisatie is (verwerkings)verantwoordelijke voor het verzamelen en gebruiken van uw gegevens.

1.4 Wie is verantwoordelijk voor uw gegevens? Onze organisatie is (verwerkings)verantwoordelijke voor het verzamelen en gebruiken van uw gegevens. Wij verwerken gegevens betreffende de medicijnen of hulpmiddelen van onze patiënten. Vanwege de gevoeligheid van deze gegevens hebben wij privacy hoog in het vaandel staan. In onze privacyverklaring kunt

Nadere informatie

uw medisch dossier patiënteninformatie

uw medisch dossier patiënteninformatie patiënteninformatie uw medisch dossier Uw behandelend arts heeft een medisch dossier over u aangelegd. Dat is nodig voor een goede behandeling en verzorging. Maar hoe gaat het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk voor Logopedie en Dyslexie Raemakers

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk voor Logopedie en Dyslexie Raemakers 1 PRIVACYREGLEMENT Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder medische gegevens.

Nadere informatie

Versie: 1.0 Eigenaar: Management Psy-zo! Vastgesteld op: 29-4-2014 Geldig tot: 31-12-2016. Privacyreglement

Versie: 1.0 Eigenaar: Management Psy-zo! Vastgesteld op: 29-4-2014 Geldig tot: 31-12-2016. Privacyreglement Versie: 1.0 Eigenaar: Management Psy-zo! Vastgesteld op: 29-4-2014 Geldig tot: 31-12-2016 Privacyreglement Bij Psy-zo! stellen wij hoge eisen aan de mate van privacy van onze cliënten. Voor elke behandeling

Nadere informatie

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening.

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Privacyverklaring Vitaalpunt Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Vitaalpunt vindt het van het uiterste

Nadere informatie

Lees voor het invullen eerst de toelichting vanaf pagina 4 van dit formulier

Lees voor het invullen eerst de toelichting vanaf pagina 4 van dit formulier AANVRAAG AFSCHRIFT MEDISCH DOSSIER Lees voor het invullen eerst de toelichting vanaf pagina 4 van dit formulier Gegevens patiënt Naam en voorletters Man / Vrouw * Eigennaam (indien gehuwd) Geboortedatum

Nadere informatie

Privacy Statement Huisartsengroep Brielle

Privacy Statement Huisartsengroep Brielle Privacy Statement Huisartsengroep Brielle Dit privacy statement is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door Huisartsengroep Brielle gevestigd aan de Amer 21, 3232 HA Brielle en ingeschreven

Nadere informatie

logopedie praktijk Lage Zwaluwe,

logopedie praktijk Lage Zwaluwe, Logopediepraktijk Lage Zwaluwe Anita Michielsen Princenhil 47 4926 EE Lage Zwaluwe Tel. 06-426 65 115 www.logopediepraktijklagezwaluwe.nl Privacyreglement Logopediepraktijk Lage Zwaluwe Wij vinden het

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR INZAGE, KOPIE, CORRECTIE, AANVULLING OF VERNIETIGING VAN (EEN DEEL VAN) HET MEDISCH DOSSIER

AANVRAAGFORMULIER VOOR INZAGE, KOPIE, CORRECTIE, AANVULLING OF VERNIETIGING VAN (EEN DEEL VAN) HET MEDISCH DOSSIER AANVRAAGFORMULIER VOOR INZAGE, KOPIE, CORRECTIE, AANVULLING OF VERNIETIGING VAN (EEN DEEL VAN) HET MEDISCH DOSSIER Toelichting op het aanvraagformulier U moet er rekening mee houden dat medische gegevens

Nadere informatie

1. Introductie. Titel. Privacyverklaring patiënten Mohs Klinieken

1. Introductie. Titel. Privacyverklaring patiënten Mohs Klinieken Titel Privacyverklaring patiënten Mohs Klinieken Opsteller: H. Bruinsma Beheerder: A. van den Wijngaard Beoordelaar: A. van den Wijngaard Datum opgesteld: 1 april 2018 Vervaldatum: 1april 2020 Versienummer:

Nadere informatie

Privacyreglement Praktijk Denge Conform GGZ Praktijk

Privacyreglement Praktijk Denge Conform GGZ Praktijk Privacyreglement Praktijk Denge Conform GGZ Praktijk Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan: a. persoonsgegevens:een

Nadere informatie

VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens

VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens Wat? In december 2011 zijn de organisaties van huisartsen(posten), apothekers en ziekenhuizen met de NPCF tot een akkoord gekomen

Nadere informatie

a. Gegevens kunnen worden verzameld tijdens consulten, behandelingen of anderszins; b. Doeleinden zijn:

a. Gegevens kunnen worden verzameld tijdens consulten, behandelingen of anderszins; b. Doeleinden zijn: Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden De medewerkers van Medisch Centrum de Poort hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de zorgverlener

Nadere informatie

Privacyreglement Maatschap Bodymindfulness

Privacyreglement Maatschap Bodymindfulness Privacyreglement Maatschap Bodymindfulness In dit reglement wordt verstaan onder behandelaars: Dhr Drs. P.H.A. Schmitz Mevr. B.B.A.M. van Boxel Handelend onder maatschap Bodymindfulness kvk nummer 35568321

Nadere informatie

Privacy Policy Medisch training Centrum Statenkwartier

Privacy Policy Medisch training Centrum Statenkwartier Privacy Policy Medisch training Centrum Statenkwartier Op 25 mei is de nieuwe Europese privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De AVG, zorgt ervoor dat uw persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyverklaring Maatschappelijk Werk Walcheren

Privacyverklaring Maatschappelijk Werk Walcheren Privacyverklaring Maatschappelijk Werk Walcheren INLEIDING Maatschappelijk Werk Walcheren, onderdeel van Stichting Zorgstroom (hierna: MWW of wij ) vindt het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan

Nadere informatie

Richtlijn video-opnames door aios in de huisartspraktijk*

Richtlijn video-opnames door aios in de huisartspraktijk* C:\Users\mlmschuivens\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\9V10HOYY\Richtlijn Video opnames 060715GG logo.doc Versie 060715 Richtlijn video-opnames door aios in de huisartspraktijk*

Nadere informatie

De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk?

De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk? De nieuwe wet AVG: Algemene Verordening Gezondheidsgegevens, ingaand per 25 mei 2018, wat houdt dit in voor u en voor ons als fysiotherapiepraktijk? Onderstaand hebben we het reglement summier weergegeven:

Nadere informatie

Het aanvragen van - inzage in een patiëntendossier - kopie van een patiëntendossier - röntgenbeelden op cd-rom

Het aanvragen van - inzage in een patiëntendossier - kopie van een patiëntendossier - röntgenbeelden op cd-rom Het aanvragen van - inzage in een patiëntendossier - kopie van een patiëntendossier - röntgenbeelden op cd-rom Inhoudsopgave Wat is een elektronisch patiëntendossier? 1 Wie heeft recht op inzage en recht

Nadere informatie

Privacystatement Tandartspraktijk Mondiaal

Privacystatement Tandartspraktijk Mondiaal Privacystatement Tandartspraktijk Mondiaal Welke gegevens van u heeft de praktijk (nodig) Tandartspraktijk Mondiaal* vraagt u persoonsgegevens om u optimale zorg en behandeling te bieden en u zo goed mogelijk

Nadere informatie

HANDBOEK CONSULTOPNAMES

HANDBOEK CONSULTOPNAMES HANDBOEK CONSULTOPNAMES september 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Toestemming van de patiënt... 4 Informatiebrief voor de patiënt... 6 Regelgeving... 7 Beelddragers... 7 Toestemmingsprocedure... 7 Opslag...

Nadere informatie

Privacybeleid. Bestandsnaam Privacybeleid Pagina 1 van 8 Datum Geldig tot Auteur. 31 juli januari 2019 Hilal Gemril.

Privacybeleid. Bestandsnaam Privacybeleid Pagina 1 van 8 Datum Geldig tot Auteur. 31 juli januari 2019 Hilal Gemril. Privacybeleid Bestandsnaam Privacybeleid Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave H1. Definities 3 H2. Inleiding 3 H3. Doel 4 H4. Toegang tot de geregistreerde gegevens 4 H5. Geheimhoudingsplicht medewerkers 4 H6.

Nadere informatie

Privacyverklaring. 1. Algemene overwegingen

Privacyverklaring. 1. Algemene overwegingen Privacyverklaring 1. Algemene overwegingen Praktijk voor Mondzorg Alkmaar hecht veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens. In dit privacybeleid willen we u op transparante wijze informeren over

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! [titel folder] Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede medische zorg Ziekte, een blessure of ongeval komen vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen in de spreekkamer

Nadere informatie

Privacy Policy FysioTemminck

Privacy Policy FysioTemminck Privacy Policy FysioTemminck FysioTemminck hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met

Nadere informatie

Protocol privacy statement en gegevensverwerking

Protocol privacy statement en gegevensverwerking Protocol privacy statement en gegevensverwerking Privacy De praktijk verklaart dat alle patiëntgegevens veilig worden verwerkt en dat zowel de arts als het ondersteunend personeel zich houden aan het medisch

Nadere informatie

Privacyverklaring voor Mondhygiëne Praktijk Deventer.

Privacyverklaring voor Mondhygiëne Praktijk Deventer. Privacyverklaring voor Mondhygiëne Praktijk Deventer. Privacyverklaring 1. Algemene overwegingen Mondhygiëne Praktijk Deventer hecht veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens. In deze privacyverklaring

Nadere informatie

Privacyverklaring Fidesa

Privacyverklaring Fidesa Privacyverklaring Fidesa Wij verwerken de volgende persoonsgegevens: Fidesa, praktijk voor Bekkenfysiotherapie te Kaatsheuvel verwerkt persoonsgegevens van u doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of

Nadere informatie

Papieren kopie van uw patiëntdossier aanvragen. Afdeling Patiënteninformatie

Papieren kopie van uw patiëntdossier aanvragen. Afdeling Patiënteninformatie Papieren kopie van uw patiëntdossier aanvragen Afdeling Patiënteninformatie 0 1 Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat uw arts en andere professionals die zijn betrokken bij uw behandeling,

Nadere informatie

Privacyreglement BedrijfsartsPlus BV

Privacyreglement BedrijfsartsPlus BV Inleiding In dit Privacyreglement van BedrijfsartsPlus BV wordt uitleg gegeven over de bescherming van privacygevoelige informatie. De verantwoordelijke in de zin van de privacywetgeving is de besloten

Nadere informatie

Privacyverklaring en persoonsgegevens

Privacyverklaring en persoonsgegevens Privacyverklaring en persoonsgegevens Uw privacy wordt door ons respecteert. Huisartsen Oranjekliniek Vathorst streeft ernaar om uw privacy zo goed mogelijk te waarborgen en zal vertrouwelijk omgaan met

Nadere informatie

Afspraken met betrekking tot uw medische gegevens

Afspraken met betrekking tot uw medische gegevens Patiënteninformatie Afspraken met betrekking tot uw medische gegevens rkz.nl Voor een goede behandeling leggen behandelaars gegevens over u, als patiënt, vast in een dossier. U kunt daarbij denken aan

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Jolien Glas Oefentherapie

PRIVACYREGLEMENT. Jolien Glas Oefentherapie PRIVACYREGLEMENT Jolien Glas Oefentherapie Inleiding Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens,

Nadere informatie