BREVITALEN NIEUWS. Positioneren en communiceren EDITIE 0, 29 FEBRUARI Beste lezer,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BREVITALEN NIEUWS. Positioneren en communiceren EDITIE 0, 29 FEBRUARI Beste lezer,"

Transcriptie

1 BREVITALEN NIEUWS EDITIE 0, 29 FEBRUARI 2012 Beste lezer, Weliswaar aangekondigd, maar ongevraagd valt dit Brevitalen Nieuws op uw digitale mat. Dat behoeft wat uitleg. Brevitalen, is het eigenlijk een woord? Niet volgens Van Dale, maar wel volgens enkele ingewijde Bredanaars (ook zo n woord). Het is een samentrekking van de stadsnaam Breda, van het bijvoeglijk naamwoord vitaal en het werkwoord revitaliseren. Het laatste is jargon van stedenbouwkundigen en betekent zoiets als een flinke opknapbeurt geven, waarbij het meestal over bedrijventerreinen gaat. De term is bedacht voor het proces dat gaande is op de Bredase bedrijventerreinen Emer, Hintelaken en de Krogten. Een groot gebied (breed en vitaal) waar vooral in de Krogten- al veel is gerevitaliseerd en waarvoor met de term herstructurering als kapstok een masterplan werd opgesteld om de in totaal zo n 400 hectaren bedrijventerrein opnieuw te laten beantwoorden aan eisen van eigentijdse ondernemers. Op basis van het masterplan zijn zowel bij de gemeente Breda als bij de provincie Noord-Brabant en bij het Rijk gelden vrijgemaakt om de beoogde verbeteringen uit te voeren. Publieke investeringen die op hun beurt private partijen stimuleren om nieuwe ontwikkelingen te starten. Kortom, hier gebeurt veel, hier liggen kansen, dit gebied heeft potentieel! Vandaar Brevitalen. En wat is dit dan precies? Een manier om het hele proces van revitaliseren en herstructureren, dat van project naar project verloopt, samen te bundelen en alle resultaten met trots en passie uit te dragen. De zoektocht naar een samenbindende identiteit, naar onderscheidend vermogen en naar een aansprekende formulering van de unieke kwaliteiten van Emer, Hintelaken, de Krogten. De basis voor een marketing- en promotie aanpak, waarmee het totale gebied stevig op de Bredase, regionale en wellicht ook landelijke kaart wordt gezet. Voorlopig noemen we het Brevitalen. Positioneren en communiceren Ruim 30 Brevitalers van het eerste uur (ondernemers uit het gebied en betrokkenen van de bedrijvenverenigingen, gemeente en BOM) hebben in verschillende workshops, onder leiding van bureau SunIdee, al aardig wat voorwerk gedaan. Dat leidde tot een helder inzicht in aspecten die Emer, Hintelaken en de Krogten gemeen hebben in hun identiteit. Er kwam een goede analyse van de pluspunten t.o.v. andere bedrijventerreinen uit. Essentie is ruimte (letterlijk en figuurlijk) voor ondernemen en waar voor je geld krijgen. Vanzelfsprekend komen daar de pluspunten van goede ligging en bereikbaarheid bij en het positieve imago van Breda. De vier workshops, waaronder een interviewtraining, en tien interviews met mensen die op het terrein werkzaam zijn, leverden voor Emer, Hintelaken, de Krogten het onderstaande merkconcept op, met interne focus merkwaarden, merkbelofte en bewijsen externe focus klantbehoefte en onderscheidend vermogen-.

2 Voor wie dit te ingewikkeld vindt, heeft Kees van Eijk, voorzitter van Bedrijvenvereniging De Krogten, het nog eens kort en bondig samengevat: Qua logistiek kunt je het nauwelijks beter treffen: snelle ontsluiting naar A16, A27 en A59, een hoogwaardig HSL- Station bijna op loopafstand en vaarwater klasse 4 voor de deur. En dit allemaal zo n beetje hartje Breda, dus met alle geneugten van de Bourgondische stad en alle voordelen van de gunstige ligging in de Benelux en tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen. Komt nog bij dat de bedrijventerreinen echt omarmd worden door de stad, dat er prachtige woonwijken rondom zijn en medewerkers, op allerlei goed gekwalificeerde opleidingsniveaus, min of meer om de hoek wonen. En over onderwijs gesproken, dat is niet alleen meer dan goed, het is ook internationaal! De internationale school Breda vormt een extra aantrekkingskracht op het bedrijfsleven. Vanzelfsprekend zijn we trots op Breda als duurzame stad. Dit neemt echter niet weg dat op bedrijventerreinen binnen alle wettelijke bepalingen- ook industriële activiteiten moeten plaatsvinden. In ons gebied gaan de mogelijkheden zelfs tot milieuklasse 5. Over infrastructuur en openbare ruimte kunnen we kort zijn: er wordt veel werk van gemaakt en er is ruim aandacht voor groenvoorzieningen. Kopen of huren? U heeft het voor het kiezen. Langs het water of langs de noordelijke rondweg zijn fraaie zichtlocaties te koop; in het hele gebied zijn verhuurders actief die grote flexibiliteit tonen als het gaat om huurmogelijkheden en termijnen. Voor Kees van Eijk is het niet de vraag of er nieuwe bedrijven naar dit gebied komen. Het is meer de vraag hoe wij hen het beste kunnen faciliteren als actieve Bedrijvenverenigingen en als gemeente die zich graag opstelt als partner van het bedrijfsleven. Vanzelfsprekend moeten we energie steken in het aantrekken van nieuwe bedrijven, maar even goed moeten we onze service blijven richten op de gevestigde bedrijven en hun medewerkers. Ook daarom is het belangrijk vanuit de bedrijventerreinen flink aan de weg te timmeren, de publieke opinie gunstig te beïnvloeden en ervoor te zorgen dat mensen hun deskundigheid hier met plezier in praktijk kunnen brengen.

3 En hiermee begint het pas De gouden regel first be good than tell it gaat ook hier op. Dat wil echter geenszins zeggen dat er niet nu al genoeg te vertellen is! De revitalisering van de Krogten is zo goed als afgerond. Dat zijn successen waarop we verder kunnen bouwen. Voor Emer, Hintelaken staat op korte termijn redelijk veel op stapel, ook dat zijn feiten om mee voor de dag te komen. Er moet dus snel een actieplan voor de marketing/communicatie komen. En daar blijft het niet bij, want tijdens de workshop actieplan zijn veel zaken geopperd waarmee het product Emer, Hintelaken, de Krogten aanzienlijk verbeterd kan worden en aantrekkelijker wordt voor nieuwvestigers van binnen en buiten Breda. Al die activiteiten moeten onder een gezamenlijke noemer over het voetlicht gebracht worden: een slogan en als het even kan eentje die als overkoepelende merknaam kan dienen. Zo gaan we er geleidelijk aan voor zorgen dat het gebied meer en meer en vooral positief in de aandacht komt. In jargon: een top of mind positie krijgt. Via de bedrijvenverenigingen en met name via linkedin en Twitter werden betrokken ondernemers opgeroepen -op basis van een wat commercieel geformuleerde positionering- een slogan te bedenken en/of hun stem uit te brengen op verschillende opties. Op dit moment is nog geen keuze uit de vijf tot nu toe beste slogans gemaakt. De echte vlag die de hele lading dekt zit er nog niet bij. Suggesties zijn en blijven dus nog welkom bij Ter inspiratie de tot nu toe beste vijf: - STOER BREDA, ruimte voor ondernemen - STOER BREDA, samen de schouders eronder - MARKPARK BREDA, zee van mogelijkheden - MARKPARK BREDA, ondernemers aan het roer - BREDA BREED, BREda Energiek en Doortastend De aanpak om de fysieke herstructurering te combineren met aandacht voor organisatie, voor parkmanagement, voor verzakelijking en gezamenlijke promotie wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Breda in het kader van OP-Zuid. De volgende stap Bedrijvenverenigingen en gemeente steken de PRkoppen bij elkaar en vormen samen met marketingmanagers en/of pr-specialisten van enkele gevestigde bedrijven een werkgroep die zo snel mogelijk een actieplan communicatie opstelt. Een plan waaraan zoveel mogelijk stakeholders zich kunnen verbinden. Een slim plan ook, waarbij we zoveel mogelijk zaken combineren, actief zijn in social networks en gebruik maken van elkaars talenten, evenementen en media. Namens de makelaars is Peter Paul Verhoeven (VanOpstal van der Sande) hierbij betrokken; Jan Heeling, marketing manager van Perfetti Van Melle en bestuurslid van Bedrijvenvereniging de Mark zit ook in de groep en Breda zet citymarketeer, Vera Hoogsteden, in. We zoeken nog versterking. Aanmelden kan via brevitalen@breda.nl.

4 Een greep uit andere acties Alle acties zijn verdeeld in wat kun je zelf (ondernemer) doen, wat doet de gemeente, wat moet je gezamenlijk oppakken. Zo is er bijvoorbeeld het onverschrokken plan om de ligging aan de rivier de mark veel meer uit te buiten en daarvoor achterkanten van bedrijven te veranderen in voorkanten. Bedrijvenvereniging de Mark neemt hierbij het voortouw en het mag duidelijk zijn dat dit een grote gezamenlijke inspanning wordt. Waar mogelijk zal ook de gemeente hiervoor inspanningen leveren. Wat doet de gemeente? De gemeente heeft net een ingrijpende reorganisatie achter de rug. Een bezuinigingsslag, jawel, maar vooral een efficiencyslag en u, ondernemer, merkt dat meteen. Zo is er nu voor het georganiseerde bedrijfsleven (de verenigingen) als het om beheer gaat een centraal aanspreekpunt. Over beheerszaken neemt u contact op met Henk van der Corput, of hjl.van.der.corput@breda.nl. Wat veiligheid betreft is Henk Smit uw contactpersoon, of hc.smit@breda.nl. Vanuit de Directie Ontwikkeling blijft accountmanager Piet van Brummelen uw aanspreekpunt: of plj.van.brummelen@breda.nl. De gemeente Breda werkt met een verantwoordelijkheidsladder waarbij initiatieven veelal van inwoners en ondernemers komen en waarbij de faciliterende rol door de overheid wordt opgepakt. Ook het stimuleren van samenwerking is in dit opzicht een Bredaas speerpunt. Daarom gaat de gemeente Breda zelf ook meer werk maken van parkmanagement. Hierbij is het collectieve bedrijfsleven organisatorisch en financieel leidend en heeft de gemeente een ondersteunende en stimulerende rol. Onder parkmanagement vallen alle activiteiten die bijdragen aan duurzaam beheer en onderhoud, en daarmee aan het op peil brengen en houden van de kwaliteit, van bedrijventerreinen. Te denken valt aan gezamenlijke inkoopcontracten op het gebied van bijvoorbeeld energie waarin duurzame energievormen zijn meegenomen. Deze strategische plannen worden gemaakt voor een termijn van vier tot zes jaar. Onder voorwaarden is de gemeente bereid beheerbudgetten over te dragen aan een externe partij. De Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) begeleidt de ondernemersverenigingen bij de opzet van het parkmanagement en gaat hiervoor een convenant opstellen met Gemeente Breda. Voor alle bedrijventerreinen worden in overleg met betrokken partijen beheersplannen opgesteld. De gemeente heeft hierin een actieve rol. Mogelijk wordt het eerste gezamenlijke beheersplan opgesteld voor Emer, Hintelaken, de Krogten. Bedrijvenvereniging de Mark heeft zich als eerste belangenbehartiger al gemeld om gezamenlijk met gemeente, Henk van de Corput, voor de lange termijn afspraken op het gebied van beheer te maken. De gemeente ziet de uitbreiding naar het hele gebied als een zeer goede optie. Daarnaast is de gemeente drukdoende om zoveel mogelijk gegevens per gebied zoals leegstand, werkgelegenheid en WOZ waarde direct digitaal te ontsluiten. Zodra deze actuele gegevens online staan, krijgt u bericht. Wilt u voor die tijd meer weten over uw terrein, wijk of buurt dan kunt u via de wijkmonitor raadplegen. Meer acties van de Mark Bedrijvenvereniging de Mark schaart zich enthousiast achter het actiepunt met het gezicht naar de Mark. Bedoeling hiervan is dat ook het gedeelte van de Mark dat over de bedrijventerreinen loopt onderdeel wordt van een toeristische route; dat het met de verhoging van de Trambrug een aantrekkelijke route van en naar de stad wordt; een mooi plaatje. Hiervoor wil de Mark een aantal voorbeeldontwerpen laten maken en die met alle bedrijven, die aan de Mark liggen, delen. Vanzelfsprekend is deze informatie ook beschikbaar voor bedrijven op de Krogten. Toeval of niet de nieuwkomers PostNL en Schenker hebben beide hun gezicht ook al gericht op de Mark.

5 De BOM over de pilot verzakelijking bedrijventerrein Emer-Noord In de laatste maanden van 2011 is met verschillende ondernemers op bedrijventerrein Emer-Noord gesproken over deze pilot verzakelijking bedrijventerreinen, waarvan het doel is om de markt voor bedrijfsvastgoed professioneler te maken. Als bedrijven ook in dit opzicht samen professionaliseren kan voorkomen worden, dat een negatieve spiraal van kwaliteitsverlies en achterblijvende investeringen leidt tot verpaupering en leegstand. Als mogelijk instrument om dit tij te keren heeft de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) in samenwerking met de gemeente Breda het zogenaamde marktmeestermodel ontwikkeld, dat nu wordt getoetst aan de praktijk. Sybrand Schrale oud directeur van onder andere Monoliet (thans ontwikkeld door Dyna Properties als logistiek centrum) heeft op basis van een risicoanalyse de gesprekken met de ondernemers / eigenaren gevoerd. Met behulp van de verkregen gegevens over vastgoed en het gebruik daarvan wordt een rekenmodel gevuld. BOM en gemeente Breda zijn ver gevorderd met het verwerken van deze gegevens en gaan de resultaten naar verwachting in mei 2012 rapporteren aan het ministerie van I&M, dat subsidie gaf voor dit onderzoek. Vanzelfsprekend delen we de resultaten ook met u en kunnen we samen met betrokken ondernemers op basis van de onderzoeksuitkomsten en conclusies stappen zetten om het voorgestelde marktmeestermodel in praktijk te brengen. Wilt u tussentijds informatie? Neem dan contact op met Jeroen Krijgsman, JKrijgsman@bom.nl. Tot slot Brevitalen Nieuws is een gezamenlijke uitgave van Bedrijvenvereniging de Mark, Bedrijvenvereniging De Krogten, Gemeente Breda en BOM en verschijnt als er nieuws of achtergronden te melden zijn. Heeft u zelf een bijdrage? Aarzel niet om contact op te nemen met de redactie via brevitalen@breda.nl. Deze eerste uitgave is als 0-nummer nog niet specifiek vormgegeven in een eigen, onderscheidende stijl voor Emer, Hintelaken, de Krogten. Het wordt een van de eerste activiteiten van de werkgroep communicatie om deze slag te maken.

DPL BEDRIJVENTERREINEN

DPL BEDRIJVENTERREINEN DPL BEDRIJVENTERREINEN PRESENTATIE voor Ruimteconferentie PBL Jaap Kortman IVAM DPL-BT Introductie Doelstellingen DPL-BT Hoe werkt DPL-BT Voorbeeld: Pilot Hoorn Wat kun je er mee doen? DPL BEDRIJVENTERREIN

Nadere informatie

Eigenaren bijeenkomst

Eigenaren bijeenkomst Eigenaren bijeenkomst Eigenaren aan het stuur Taken Park management / eigenaren loge Oprichting Eigenaren loge LMM Agenda Eigenaren loge Toelichting Marktmeesterschap door Drs. Jeroen Krijgsman (BOM) Bespreking

Nadere informatie

Herstructurering. Ruimte voor de Brabantse economie. Brabantse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen B.V.

Herstructurering. Ruimte voor de Brabantse economie. Brabantse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen B.V. Herstructurering Ruimte voor de Brabantse economie Brabantse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen B.V. Hoogwaardige, duurzame en voldoende vestigingsruimte voor bedrijven. Dat is een belangrijke

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Ondernemersvisie Bedrijventerreinen Brabant

Ondernemersvisie Bedrijventerreinen Brabant Aangeboden aan gedeputeerden Bert Pauli en Yves de Boer door Kamers van Koophandel Brabant en Zuidwest-Nederland & Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging Woensdag 21 december 2011 Er is een nieuwe aanpak

Nadere informatie

Onderzoek duurzame bedrijfsterreinen

Onderzoek duurzame bedrijfsterreinen Onderzoek duurzame bedrijfsterreinen In de afgelopen maanden heeft de Stichting Groene Hart samen met IVAM en Grontmij hard gewerkt aan het verduurzamen van vier bedrijfsterreinen ITC, gemeente Alphen

Nadere informatie

BIZ PLAN. Goor Collectief

BIZ PLAN. Goor Collectief BIZ PLAN Goor Collectief Versie 1.1, 22 oktober 2017 Opgesteld door: Goor Collectief BIZ Plan 2018-2022 Pagina 1 van 10 Centrum van Goor Goor Collectief INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. UITLEG OVER DE

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie BEDRIJVENPARK VAN RIJCKEVORSEL BREDA

Vrijblijvende informatie BEDRIJVENPARK VAN RIJCKEVORSEL BREDA Vrijblijvende informatie BEDRIJVENPARK VAN RIJCKEVORSEL BREDA VRIJBLIJVENDE INFORMATIE BEDRIJVENPARK VAN RIJCKEVORSEL BREDA Algemeen : De regio West Brabant met Breda als middelpunt ligt strategisch uitermate

Nadere informatie

Team Breda Breda brengt het samen 2

Team Breda Breda brengt het samen 2 Breda 2 Team Breda Onder deze titel is op 6 april 2017 de nieuwe sportbeleidsvisie en het uitvoeringsplan van de gemeente Breda unaniem door de gemeenteraad vastgesteld. De gemeente Breda voert al jaren

Nadere informatie

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0. Ook Coevorden Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren Project Datum Versie Status Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.4 Concept 1. Visie Achtergrond: van twitter via verbinding naar

Nadere informatie

Parkmanagement in groei traject

Parkmanagement in groei traject Parkmanagement in groei traject Leergang PM 2014 Utrecht, 25 maart 2014 www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK Auteur achter, voornaam Levenscyslus bedrijventerrein Programma

Nadere informatie

Onderwerp: evaluatie Stuurgroep Toerisme en Recreatie en planvorming 2009

Onderwerp: evaluatie Stuurgroep Toerisme en Recreatie en planvorming 2009 Agendapunt : Voorstelnummer : Raadsvergadering : 25 november 2008 Naam opsteller : Thea Olivier Informatie op te vragen bij : Thea Olivier Portefeuillehouders : Jan Mesu Onderwerp: evaluatie Stuurgroep

Nadere informatie

Bedrijvenpark Van Rijckevorsel. Een ontwikkeling van De Bunte Vastgoed Zuid B.V. in samenwerking met AM wonen.

Bedrijvenpark Van Rijckevorsel. Een ontwikkeling van De Bunte Vastgoed Zuid B.V. in samenwerking met AM wonen. Bedrijvenpark Van Rijckevorsel Een ontwikkeling van De Bunte Vastgoed Zuid B.V. in samenwerking met AM wonen. Inhoudsopgave Over Breda 3 Bedrijvenpark Van Rijckevorsel 5 Omgeving 6 Bestemmingsplan 7 Bereikbaarheid

Nadere informatie

Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor de Dialoog Regioprofilering?

Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor de Dialoog Regioprofilering? Agendapunt 2 Vergadering : BORA Datum : 28 juni 2018 Onderwerp : Startdocument Dialoog Regioprofilering Bijlagen : 1 Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor

Nadere informatie

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID

UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID UPDATE CITYMARKETING & EVENEMENTENBELEID Apeldoorn, 15 oktober 2015 Geachte heer, mevrouw, De gemeente werkt aan beleid voor citymarketing en evenementen. Wij hebben hierover met veel Apeldoornse partijen

Nadere informatie

Een nieuwe burgemeester voor Smallingerland

Een nieuwe burgemeester voor Smallingerland Gemeente Smallingerland MijnBurgemeester Een nieuwe burgemeester voor Smallingerland De gemeente Smallingerland is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 Binnenstad Den Haag Wonen boven winkels Nederland 26 maart 2015 Ad Dekkers directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 1 De sterke punten Visie Consequente uitvoering

Nadere informatie

Kredietaanvraag programmamanagement Waarderpolder. Aan de Raad der gemeente Haarlem

Kredietaanvraag programmamanagement Waarderpolder. Aan de Raad der gemeente Haarlem Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 241/2007 6 november 2007 SO/bd 2007/145135 Kredietaanvraag programmamanagement Waarderpolder Aan de Raad der gemeente Haarlem Inleiding Het bedrijvenpark

Nadere informatie

Gemeente Meppel Consultatie nieuwe Burgemeester

Gemeente Meppel Consultatie nieuwe Burgemeester Gemeente Meppel Consultatie nieuwe Burgemeester Nieuwe burgemeester Meppel Vanwege het aanstaande vertrek van burgemeester Jan Westmaas is de gemeente Meppel op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als input

Nadere informatie

Dé ketenbrede branchevereniging ván en vóór de binnenvaart

Dé ketenbrede branchevereniging ván en vóór de binnenvaart Dé ketenbrede branchevereniging ván en vóór de binnenvaart Ik ben BLN, omdat ik het belangrijk vind dat we onze eigen identiteit kunnen behouden, maar wel als overkoepelende organisatie met één stem in

Nadere informatie

Ruimte is schaars en de ontwikkeling van bedrijventerreinen en havengebieden in samenhangende clusters als economische

Ruimte is schaars en de ontwikkeling van bedrijventerreinen en havengebieden in samenhangende clusters als economische Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De Provincie Zeeland staat voor belangrijke keuzes. Op het terrein van energie, gebiedsontwikkeling, economie en infrastructuur liggen

Nadere informatie

Evaluatie EXIT LHF Boxtel. Stuurgroep LHF 6 februari 2018

Evaluatie EXIT LHF Boxtel. Stuurgroep LHF 6 februari 2018 Evaluatie EXIT LHF Boxtel Stuurgroep LHF 6 februari 2018 Inleiding Stuurgroep informeren: Evaluatie verloop LHF Boxtel Besluitvorming: Akkoord conclusies uit evaluatie LHF Boxtel Akkoord op ontbinding

Nadere informatie

Van Het college van B&W Contactpersoon: Drs. J.E. Dik Aan De raads- en duoburgerleden Tel: (0164)

Van Het college van B&W Contactpersoon: Drs. J.E. Dik   Aan De raads- en duoburgerleden Tel: (0164) B17-013106 Gemeente ñ Bergen op Zoom IIIIIIIIIIIIIIIIIIH ĮļB 1 1 Datum 2 1 APR. 2017 Nr. Van Het college van B&W Contactpersoon: Drs. J.E. Dik Email: J.E.Dik@bergenopzoom.nl Aan De raads- en duoburgerleden

Nadere informatie

Steltbeemd, Breda. Te koop Perceel circa 3 hectare. Bouw perc eel c irc a m² Uits teken d z ic htbaar aan doorgaande w eg Hoge attentiew aarde

Steltbeemd, Breda. Te koop Perceel circa 3 hectare. Bouw perc eel c irc a m² Uits teken d z ic htbaar aan doorgaande w eg Hoge attentiew aarde Te koop Perceel circa 3 hectare Steltbeemd, Breda Bouw perc eel c irc a 30.000 m² Uits teken d z ic htbaar aan doorgaande w eg Hoge attentiew aarde w w w.dtz.nl In opdracht van de bank en curatoren bemiddelt

Nadere informatie

2.3 Programma 3: De werkende gemeente

2.3 Programma 3: De werkende gemeente 2.3 Programma 3: De werkende gemeente Wat willen we bereiken? Algemeen Als gemeente kiezen we voor een strategische focus op werken en leren. Door het versterken van de economische ontwikkeling in onze

Nadere informatie

Regionale behoefteraming Brainport Industries Campus Eindhoven

Regionale behoefteraming Brainport Industries Campus Eindhoven Regionale behoefteraming Brainport Industries Campus Eindhoven 23 juni 2015 Managementsamenvatting Status: Managementsamenvatting Datum: 23 juni 2015 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam

Nadere informatie

WELKOM Kraaiven Vitaal Gerard Jacobs

WELKOM Kraaiven Vitaal Gerard Jacobs WELKOM Kraaiven Vitaal Gerard Jacobs Samen met bedrijven en gemeente werken aan kwalitatief hoogwaardige bedrijventerrein. Behartigen van de, gezamenlijke, belangen van de ondernemers naar de gemeente

Nadere informatie

BELEIDSPLAN ONDERNEMERSVERENIGING KATENDRECHT

BELEIDSPLAN ONDERNEMERSVERENIGING KATENDRECHT BELEIDSPLAN 2014-2016 ONDERNEMERSVERENIGING KATENDRECHT Datum: 17 november 2014 Inhoud 1. Inleiding p.3 2. Organisatie van de Ondernemersvereniging Katendrecht p.4 3. Uitwerking van de doelstellingen p.5

Nadere informatie

Ondernemen in. Moerdijk

Ondernemen in. Moerdijk Ondernemen in Moerdijk Colofon Gemaakt in opdracht van gemeente Moerdijk, d.d. maart 2009 Tekst: gemeente Moerdijk Ontwerp, opmaak en lay-out: afdeling Informatievoorziening en Facilitair, cluster Repro,

Nadere informatie

research 2017 Hoe Vlaamse KMO s in hun marketingcommunicatie investeren.

research 2017 Hoe Vlaamse KMO s in hun marketingcommunicatie investeren. research 2017 Hoe Vlaamse KMO s in hun marketingcommunicatie investeren. The Big SME Marcom Survey comma, merkenmarketeers en SBM, twee organisaties die dagelijks Vlaamse bedrijven adviseren, bevroegen

Nadere informatie

Verslag overleg werkgroep R&T, MKB en agrarische sector vestigings- en ondernemersbeleid met stakeholders toeristische promotie

Verslag overleg werkgroep R&T, MKB en agrarische sector vestigings- en ondernemersbeleid met stakeholders toeristische promotie Verslag overleg werkgroep R&T, MKB en agrarische sector vestigings- en ondernemersbeleid met stakeholders toeristische promotie Datum : 20 november 2017 Locatie : Gemeentehuis Leens Aanwezig : Edwin van

Nadere informatie

Projectenformulier Regiocontract 2012-2015 Regio Rivierenland

Projectenformulier Regiocontract 2012-2015 Regio Rivierenland Projectenformulier Regiocontract 20122015 Regio Rivierenland 1. Naam Project Geef de volledige en correcte naam waaronder het project geregistreerd dient te worden Professionalisering Evenementen Rivierenland

Nadere informatie

Accountmanagement zijn de ogen en oren van het veld: zichtbaarder zijn. EZ: stop met maken van beleid. Geen woorden maar daden.

Accountmanagement zijn de ogen en oren van het veld: zichtbaarder zijn. EZ: stop met maken van beleid. Geen woorden maar daden. Resultaten Pionierlab 16 maart 2015 14 ondernemers uit de wereld van vastgoed, bedrijventerreinen, mobiliteit, zakelijke en financiële dienstverlening. Thema accountmanagement en dienstverlening Ontzorg

Nadere informatie

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen Personal Branding Plus Programma 2011 voor zelfstandig ondernemers in de zakelijke dienstverlening Een stevige impuls voor inspiratie, ideeën en realisatie. Voor wie: Voor alleen werkende of in - klein

Nadere informatie

Werkende bedrijventerreinen. Dr. Cees-Jan Pen, Lector Brainport Fontys

Werkende bedrijventerreinen. Dr. Cees-Jan Pen, Lector Brainport Fontys Werkende bedrijventerreinen Dr. Cees-Jan Pen, Lector Brainport Fontys 2 Het roer moet om Zonder stevige rem op nieuwbouw en schrappen kansloze locaties is het dweilen met de kraan open. Is dit wat we verstaan

Nadere informatie

Citymarketing Meierijstad

Citymarketing Meierijstad Citymarketing Meierijstad Inleiding Steeds meer bewoners, bezoekers en bedrijven kiezen op grond van beeldvorming en imago voor een gemeente of regio. Daarom houden steeds meer gemeenten zich bezig met

Nadere informatie

Binnenstadsagenda Terneuzen. DNWS-in-actie-traject

Binnenstadsagenda Terneuzen. DNWS-in-actie-traject Binnenstadsagenda Terneuzen DNWS-in-actie-traject DNWS alle acties op een rij 1 focus ruimtelijke uitvoeringsstrategie 2 aanpak leegstand 3 overkoepelende centrummanagement organisatie en een professionele

Nadere informatie

Strategisch plan VAB

Strategisch plan VAB Strategisch plan VAB 2016-2019 Tijdens bijeenkomsten met de leden en het bestuur is een aanzet gemaakt tot het formuleren van een geactualiseerde missie, visie en strategie. De tijd is rijp om het bestaansrecht

Nadere informatie

Presentatie Hoensbroek 3.0 11 juli 2014, door het bestuur van de Stichting BIZ winkelcentrum Hartje Hoensbroek

Presentatie Hoensbroek 3.0 11 juli 2014, door het bestuur van de Stichting BIZ winkelcentrum Hartje Hoensbroek Presentatie Hoensbroek 3.0 11 juli 2014, door het bestuur van de Stichting BIZ winkelcentrum Hartje Hoensbroek van MIJN verleden naar mijn TOEKOMST Alarmerend signaal uit marktconsultatie MKB/REVA van

Nadere informatie

MISSIE EN VISIE DOCUMENT. de wijk welgelegen. Auteurs: Remko Sietsma (Outing Holland) Bibi Altink (Jong en Klasse)

MISSIE EN VISIE DOCUMENT. de wijk welgelegen. Auteurs: Remko Sietsma (Outing Holland) Bibi Altink (Jong en Klasse) MISSIE EN VISIE DOCUMENT de wijk welgelegen Auteurs: Remko Sietsma (Outing Holland) Bibi Altink (Jong en Klasse) Inhoudsopgave Aanleiding Over het ondernemersfonds Klankbordgroep Over JK creatives Missie

Nadere informatie

BEDRIJFS INVESTERINGS ZONE. Biz IN DE BINNENSTAD VAN NIJKERK

BEDRIJFS INVESTERINGS ZONE. Biz IN DE BINNENSTAD VAN NIJKERK BEDRIJFS INVESTERINGS ZONE Biz IN DE BINNENSTAD VAN NIJKERK Waarom een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) Nijkerk? Alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen Het centrum van Nijkerk onderscheidt

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Binnenstad Den Haag 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 De sterke punten Visie Consequente uitvoering en doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland

Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland Functieprofiel Voorzitter Transport en Logistiek Nederland Transport en Logistiek Nederland Voorzitter Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor de sector transport en logistiek.

Nadere informatie

Gemeente Den Haag PLAN VAN AANPAK ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag PLAN VAN AANPAK ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2009.1807 RIS 164932 PLAN VAN AANPAK ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - in de detailhandelsnota (rv 112) de ambitie is neergelegd

Nadere informatie

STRATEGISCHE AGENDA 2011-2015. Verbinden, inspireren en activeren

STRATEGISCHE AGENDA 2011-2015. Verbinden, inspireren en activeren STRATEGISCHE AGENDA 2011-2015 Verbinden, inspireren en activeren Radboud Vorage, juli 2010 ACHTERGROND Netwerkprogramma loopt af Rol GAN continueren, vanuit het bedrijfsleven Aansluiten bij behoefte deelnemers/participanten

Nadere informatie

425 m 2 vvo TE HUUR. Spinveld 17 Breda

425 m 2 vvo TE HUUR. Spinveld 17 Breda 425 m 2 vvo TE HUUR Spinveld 17 Breda OMGEVINGSFACTOREN Op een zeer markante hoeklocatie gelegen bedrijfspand ingericht ten behoeve van een showroom met kantoren. Eén en ander is door de vertrekkende huurder

Nadere informatie

Citymarketingbeleid Emmen 2012-2016

Citymarketingbeleid Emmen 2012-2016 Citymarketingbeleid Emmen 2012-2016 emmen Maakt Meer Mogelijk Inleiding Emmen is een gemeente met bijna 110.000 inwoners, en is daarmee de tweede gemeente in Noord-Nederland. Emmen is met name bekend

Nadere informatie

Samenstelling bestuur

Samenstelling bestuur Presentatie KvO 2.0 Samenstelling bestuur Krachtteam Peter Beckers : voorzitter Jan van Loon : initiatiefnemer Theo Vinken : initiatiefnemer Paul Jansen : aanvoerder werkorganisatie 2a Karel Jan van Kesteren

Nadere informatie

PROFILERING HOF VAN TWENTE

PROFILERING HOF VAN TWENTE PROFILERING HOF VAN TWENTE SEPTEMBER 2017 PROFIEL HOF VAN TWENTE In Hof van Twente vind je nog het kenmerkende coulisse-landschap waar landbouw, recreatie, wonen en werken naadloos worden ingepast. Ondernemers

Nadere informatie

Toezeggingen. Leden van het college, DT, Van: Richtje de Vries Datum: 28 maart 2013 Betreft:

Toezeggingen. Leden van het college, DT, Van: Richtje de Vries Datum: 28 maart 2013 Betreft: Toezeggingen Aan: Raadsleden CC: Leden van het college, DT, Van: Richtje de Vries Datum: 28 maart 2013 Betreft: Motie CDA (pro)motie Portefeuillehouder: mevrouw L.A.M. Kompier Afstemming: ja Vraagsteller:

Nadere informatie

We doen zeven aanbevelingen om de aanpak van drukte en de leefbaarheid te

We doen zeven aanbevelingen om de aanpak van drukte en de leefbaarheid te Aanbevelingen Rekenkamer t.a.v. Drukte Amsterdam december 2016 Aanbevelingen We doen zeven aanbevelingen om de aanpak van drukte en de leefbaarheid te verbeteren. Vier aanbevelingen hebben betrekking op

Nadere informatie

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities.

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. N e e r, 2 6 m e i 2 0 1 0 Visie & Beleid Beste lezer, Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. Indien u opmerkingen, suggesties of vragen heeft, laat ons dit weten.

Nadere informatie

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1 juli -2015 BEetrokken Noord-Beveland Pagina: 1 Toekomstvisie voor Noord-Beveland BEN is bezig met de ontwikkeling van een lange(re)termijnvisie voor Noord-Beveland. Daarbij maken wij o.a. gebruik van de

Nadere informatie

BoZ! Bewoners op Zuid

BoZ! Bewoners op Zuid BoZ! Bewoners op Zuid Wie zijn wij? Noem ons de ambassadeurs of verbinders op Zuid. We zijn actieve bewoners en ondernemers die zich met plezier en naar eigen vermogen inzetten voor de gebieden IJsselmonde,

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE ECONOMISCHE AGENDA DE BEVELANDEN

OPLEGNOTITIE ECONOMISCHE AGENDA DE BEVELANDEN OPLEGNOTITIE ECONOMISCHE AGENDA DE BEVELANDEN Aan : Kerngroep De Bevelanden Van : Werkgroep Werken Datum : 11-10-2016 Onderwerp : Economische agenda De Bevelanden In het najaar van 2014 heeft het Bestuurlijk

Nadere informatie

Huis van de Logistiek Noordoost-Brabant Op zoek naar een fysieke locatie

Huis van de Logistiek Noordoost-Brabant Op zoek naar een fysieke locatie Huis van de Logistiek Noordoost-Brabant Op zoek naar een fysieke locatie De sector logistiek groeit; internationaal, nationaal en zeker ook regionaal. Dat biedt kansen voor Noordoost-Brabant. Met sterke

Nadere informatie

Case studie JSO Expertisecentrum voor jeugd, samenleving en ontwikkeling

Case studie JSO Expertisecentrum voor jeugd, samenleving en ontwikkeling Case studie JSO Expertisecentrum voor jeugd, samenleving en ontwikkeling Case studie (->) JSO OPDRACHTGEVER JSO Expertisecentrum voor jeugd, samenleving en ontwikkeling. OPDRACHT Bedenk een nieuwe corporate

Nadere informatie

Whitepaper 10 Online Marketing Insights Voor Notarissen

Whitepaper 10 Online Marketing Insights Voor Notarissen Whitepaper 10 Online Marketing Insights Voor Notarissen Beste lezer, ONLINE MARKETING VOOR NOTARISSEN Bij Bambuu huur je een topmarketeer voor een aantal uur per week. Iemand met verstand van zaken, die

Nadere informatie

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum

Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 1 Businessplan Ondernemersfonds BedrijvenInvesteringsZone Hartje Gorkum 2 I Inleiding Op 1 januari 2015 is de Wet BedrijvenInvesteringsZones (BiZ) in werking getreden. Deze wet maakt het voor lokale ondernemersorganisaties

Nadere informatie

Samen ondernemend!

Samen ondernemend! Samen ondernemend! www.hartjeshertogenbosch.nl Hartje s-hertogenbosch is dé ondernemingsvereniging van de Bossche binnenstad. Sinds 1978 vormt ze de spreekbuis voor ruim 250 ondernemers uit de binnenstad

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Inhoud Tien jaar Economische Barometer Breda Kenniseconomie Visie 2011 Rabobank Stand van zaken Breda Breda & West-Brabant

Inhoud Tien jaar Economische Barometer Breda Kenniseconomie Visie 2011 Rabobank Stand van zaken Breda Breda & West-Brabant Van harte welkom! Programma 19:00 Ontvangst 19:30 Opening door Paul Rüpp 19:35 Presentatie resultaten Willem-Peter Kriek 20:00 Uit de praktijk: Bart van Nuland, Lansto BV 20:15 Uit de praktijk: Jeroen

Nadere informatie

Onderdeel van Programma Fysiek Beleid en Mobiliteit, onderdeel 2.5 Hoogwaterbescherming langs de Maas en van onderdeel 1.3 Limburg een sterk merk.

Onderdeel van Programma Fysiek Beleid en Mobiliteit, onderdeel 2.5 Hoogwaterbescherming langs de Maas en van onderdeel 1.3 Limburg een sterk merk. 8.9. Maasplassen Het GOML-programma (gebiedsontwikkeling Midden-Limburg) 'Maasplassen' kent de doelstelling: "Het optimaal en duurzaam benutten van het economisch potentieel van de Maasplassen en het in

Nadere informatie

Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds. Op naar een vitaal economisch Klundert

Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds. Op naar een vitaal economisch Klundert Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds Op naar een vitaal economisch Klundert Programma Consultatiebijeenkomst Ondernemersfonds Opening Waarom een Ondernemersfonds voor Klundert? Het proces tot nu toe

Nadere informatie

bedreigingen van de Fietsersbond afdeling Haagse regio

bedreigingen van de Fietsersbond afdeling Haagse regio 1 De sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen van de Fietsersbond afdeling Haagse regio Aan de hand van de enquête, die eind 2015 is gehouden onder Fietsersbondleden van de afdeling Haagse regio,

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle. 1. LTO Noord

FUNCTIEPROFIEL. LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle. 1. LTO Noord FUNCTIEPROFIEL LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle 1. LTO Noord LTO Noord is dé belangenbehartiger en partner voor boeren en tuinders in de negen provincies

Nadere informatie

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK.

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE 2019 BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ONZE MERKBELOFTE. Wij geloven dat als het om de beste ideeën gaat, het er niet gaat om van wie ze zijn, of waar

Nadere informatie

Actieplan binnenstad Maassluis

Actieplan binnenstad Maassluis Actieplan binnenstad Maassluis 1 Inleiding De dynamiek in de detailhandel is bijzonder groot en kent vele trends en ontwikkelingen. Een aantal trends is al jaren zichtbaar, zoals schaalvergroting. Andere

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie HALSTRAAT 17 BREDA

Vrijblijvende informatie HALSTRAAT 17 BREDA Vrijblijvende informatie HALSTRAAT 17 BREDA VRIJBLIJVENDE INFORMATIE HALSTRAAT 17 BREDA Object : Te huur circa 120m² winkelruimte gelegen midden in het voetgangersdomein aan de Halstraat in het centrum

Nadere informatie

Voormalig CSM(Corbion) terrein CASUS CSM BREDA

Voormalig CSM(Corbion) terrein CASUS CSM BREDA Voormalig CSM(Corbion) terrein CASUS CSM BREDA Stedelijke transformatie Onrendabele toppen Bonnie van Wijk- 19 juni 2018 Atelier provincie-gemeente 12 maart 2018 Inhoud presentatie Ligging CSM-terrein

Nadere informatie

Venray zoekt een krachtige verbinder. Profielschets burgemeester

Venray zoekt een krachtige verbinder. Profielschets burgemeester Venray zoekt een krachtige verbinder Profielschets burgemeester Wie draagt straks deze prachtige ambtsketen? Het is een eer om de eerste burger te zijn van onze prachtige gemeente Venray. Een groene gemeente

Nadere informatie

Alles draait om beleving

Alles draait om beleving Samen ondernemen Alles draait om beleving Samen beleven Samenvatting Strategisch Businessplan Ondernemersfonds Tilburg Het is 2020 experience marketing horeca dienstensector beleving detailhandel events

Nadere informatie

Kansen voor kwaliteit

Kansen voor kwaliteit Kansen voor kwaliteit Een ontwikkelingsstrategie voor bedrijventerreinen VERENIGING VAN GRONDBEDRIJVEN Woensdag 12 november 2008 / EDE Ir. Jan Doets Lid Taskforce (Her)ontwikkeling Bedrijventerreinen Samenstelling

Nadere informatie

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen.

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen. Raadsbrief Made, 18 april 2011 Registratienr.: Onderwerp: Evaluatie Toerisme 2010 Portefeuillehouder: Ambtelijke coördinatie: Steller: M. Vos-Kroeze Grondgebied S. van Dijk Aanleiding: Met deze brief brengen

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen

Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen Leefbare en vitale dorpen in Berkelland 5 Doelenboom Wat speelt er? 6 Bewust worden? Veranderingen in Berkelland en de regio Achterhoek door de krimp lijken

Nadere informatie

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan.

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. merkpaspoort Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. Dit paspoort is voor iedereen die op een of andere

Nadere informatie

Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg. Doelstelling en ambitie:

Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg. Doelstelling en ambitie: Projectplan van de Stichting BIZ Overdie/Laanenderweg Doelstelling en ambitie: Vanaf 2010 wordt er op het bedrijvenpark Overdie/Laanenderweg Parkmanagement, met als belangrijkste taak de collectieve beveiliging,

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN. Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas

STRATEGISCH PLAN. Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas STRATEGISCH PLAN Toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas 2017-2022 Strategisch plan toerisme en stadspromotie Sint-Niklaas 2017-2022 Dit zijn de krachtlijnen uit het Strategisch plan Toerisme en Stadspromotie

Nadere informatie

Raadsbijeenkomst Agenda Delft april 2018 Locatie HNK

Raadsbijeenkomst Agenda Delft april 2018 Locatie HNK Raadsbijeenkomst Agenda Delft 2040 12 april 2018 Locatie HNK Welkom Agenda Delft 2040 in beeld Programma (20:00-22:00) 1. Welkom 2. Agenda Delft 2040 / Fonds Delft 2040, introductie Pauze 3. Langs de opgaven

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

Plannen Economische Agenda 20113-2014

Plannen Economische Agenda 20113-2014 Plannen Economische Agenda 20113-2014 Aanvalsplan 1: Marketing regio Amersfoort: be good and tell it Wat is het doel: Gerichte marketingcampagnes starten op het gebied van ondernemen in Amersfoort en de

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie. KEIZERSTRAAT 11 Museumkantoren BREDA

Vrijblijvende informatie. KEIZERSTRAAT 11 Museumkantoren BREDA Vrijblijvende informatie KEIZERSTRAAT 11 Museumkantoren BREDA VRIJBLIJVENDE INFORMATIE KEIZERSTRAAT 11 Museumkantoren BREDA Algemeen : De regio West Brabant met Breda als middelpunt ligt strategisch

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie. KEIZERSTRAAT 21 Museumkantoren BREDA

Vrijblijvende informatie. KEIZERSTRAAT 21 Museumkantoren BREDA Vrijblijvende informatie KEIZERSTRAAT 21 Museumkantoren BREDA VRIJBLIJVENDE INFORMATIE KEIZERSTRAAT 21 Museumkantoren BREDA Algemeen : De regio West Brabant met Breda als middelpunt ligt strategisch

Nadere informatie

De wijk met eigen karakter. Enschede Zuid Wesselerbrink op weg naar 2025

De wijk met eigen karakter.  Enschede Zuid Wesselerbrink op weg naar 2025 Deze visie is tot stand gekomen in bijeenkomsten met verschillende partijen. We danken de deelnemers hartelijk voor hun inzet. Wilt u meer weten? Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Bel ons

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan BGN

Strategisch Beleidsplan BGN Strategisch Beleidsplan BGN 2017-2025 Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) info@gewichtsconsulenten.nl www.gewichtsconsulenten.nl Inhoud 1. Introductie en achtergrond... 3 2. Missie en

Nadere informatie

Regionale Agenda Werken Regionaal Ruimtelijk Overleg Midden Brabant December November 2016 Werkgroep Werken Hart van Brabant

Regionale Agenda Werken Regionaal Ruimtelijk Overleg Midden Brabant December November 2016 Werkgroep Werken Hart van Brabant Regionale Agenda Werken 2017 Regionaal Ruimtelijk Overleg Midden Brabant December 2016 November 2016 Werkgroep Werken Hart van Brabant 1 Inhoudsopgave 0. Inleiding 1. Bedrijventerreinen Acties 2017: -

Nadere informatie

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU EEN BUREAU MET EEN DUIDELIJK DOEL Adson is een full service reclame- en designbureau, met als doel merken te voorzien van een eigen identiteit en deze bekend te maken.

Nadere informatie

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK Stichting CLOK Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK Indeling presentatie Gent 12-02-2015 Achtergrond CLOK

Nadere informatie

Meerjaren beleidsplan Ondernemersfonds Van Leek ( OVL )

Meerjaren beleidsplan Ondernemersfonds Van Leek ( OVL ) Meerjaren beleidsplan 2015 2017 Ondernemersfonds Van Leek ( OVL ) Inleiding De huidige economische situatie vraagt nog meer dan gebruikelijk om aandacht voor de Ondernemers in de meest brede zin van het

Nadere informatie

Montferland. Voorwoord

Montferland. Voorwoord Montferland R U I M T E V O O R O N D E R N E M E N! Rob Visser, wethouder Economische Zaken Voorwoord De gemeente Montferland beschouwt werkgelegenheid als de motor van onze maatschappij. Het scheppen

Nadere informatie

Welkom in Zeist! Op de Utrechtse Heuvelrug

Welkom in Zeist! Op de Utrechtse Heuvelrug Evenementenavond Zeist 2018 Welkom in Zeist! Op de Utrechtse Heuvelrug Met dank aan Torenlaan Theater Agenda 19.30 u Welkom en introductie Desirée Bosse (gemeente Zeist) 19.35 u Update RBT Heuvelrug &

Nadere informatie

REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden

REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden Kader Sinds de crisis van 2008 tot 2016 is er veel veranderd in de vraag naar bedrijfshuisvesting. Met name de kantorenmarkt en

Nadere informatie

10 Innovatielessen uit de praktijk 1

10 Innovatielessen uit de praktijk 1 10 Innovatielessen uit de praktijk 1 Geslaagde gastoudermeeting levert veel ideeën op voor innovatie! Wat versta ik onder innoveren? Innoveren is hot. Er zijn vele definities van in omloop. Goed om even

Nadere informatie

Pact Brabant Brabants Arbeidsmarktakkoord oktober 2011

Pact Brabant Brabants Arbeidsmarktakkoord oktober 2011 Pact Brabant Brabants Arbeidsmarktakkoord 2012-2015 19 oktober 2011 Pact Brabant 19 oktober 2011 p/a PSW s-hertogenbosch 073-6124325 f.aarten@psw.nl Brabants Arbeidsmarktakkoord 2012-2015, Pact Brabant,

Nadere informatie

Foto grote zaal MG The National

Foto grote zaal MG The National Foto grote zaal MG The National Muziekgebouw 2025 Toekomstplan doel: duurzaam financieel en inhoudelijk gezond Muziekgebouw Eindhoven Brainport moet groeien om maatschappelijke en economische ambities

Nadere informatie

2.785 m 2 vvo TE KOOP. Rudonk 2 Breda

2.785 m 2 vvo TE KOOP. Rudonk 2 Breda 2.785 m 2 vvo TE KOOP Rudonk 2 Breda OMGEVINGSFACTOREN Het complex is gelegen op bedrijventerrein Emer-Hintelaken. Bedrijventerrein Hintelaken is in ontwikkeling gekomen midden jaren 70, heeft een omvang

Nadere informatie

Bergen op Zoom en woonmarketing. Ruurt van der Wel Citymarketeer

Bergen op Zoom en woonmarketing. Ruurt van der Wel Citymarketeer Bergen op Zoom en woonmarketing Ruurt van der Wel Citymarketeer Kampioen van West-Brabant!! Hoogste aantal WW-uitkeringen 40-45% v.d. bevolking heeft een laag inkomen Laagste WOZ-waarde ( 200.000-250.000)

Nadere informatie

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR RECREATIESCHAP ROTTEMEREN Onderwerp : Uitvoeringsprogramma Marketingstrategie Rotte Kenmerk : RM 17-4745 Bijlagen : 2 Besluitdatum : 27 november 2017 Voorbereid door : M. Schipper

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie