CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES. VastGoed. (Inspecteur/Adviseur, volgens methodiek RgdBOEI en NEN2767)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES. VastGoed. (Inspecteur/Adviseur, volgens methodiek RgdBOEI en NEN2767)"

Transcriptie

1 CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES met R-V opn I-reg VastGoed ame iste (Inspecteur/Adviseur, volgens methodiek RgdBOEI en NEN2767) B U I LT E N V I R O N M E N T r! in

2 VastGoed (VGMA) Het managen van onderhoud is bepalend voor vastgoedexploitatie. Door slecht onderhoud vertrekken ontevreden huurders en komt de exploitatie financieel onder druk te staan. Ook factoren als asbest, bodemverontreiniging, wateroverlast, gaslekkage s etc. kunnen een risico vormen. Dit nog afgezien van vervolgkosten als aansprakelijksheidsstelling en bijkomende effecten zoals imagobeschadiging. Het is dus van vitaal belang om objectief vast te kunnen stellen welk onderhoud noodzakelijk is. Dat is het hoofdonderwerp van de opleiding VastGoed die opleidt tot Integraal Vastgoed Inspecteur of Integraal Vastgoed Adviseur. De opleiding volgt de methodiek RgdBOEI : Brand, Onderhoud, Energie en Inzicht in wet- en regelgeving, ontwikkeld door de Rijksgebouwendienst. Om de kwaliteit van de inspecties te waarborgen is er een behoefte aan goed opgeleide inspecteurs, die de gevraagde methodiek kunnen toepassen en goed opgeleide adviseurs die in staat zijn een gewogen integraal (onderhouds/ vervangings)advies op te stellen. De opleiding VastGoed leidt op tot Vastgoed Inspecteur (VI) of tot Vastgoed Adviseur (VA) afhankelijk van het profiel dat de cursist bij aanvang van de opleiding kiest.

3 DOEL VAN DE OPLEIDING Vastgoedinspecteur Het doel van de opleiding is om de vastgoedinspecteur in staat te stellen op basis van de voorgeschreven inspectiemethodiek vast te stellen of het vastgoed voldoet. De cursist krijgt basiskennis voor de uitoefening van de taak als vastgoedinspecteur op zijn/haar vakgebied. De cursist zal na afronding van de opleiding goed in staat zijn adequaat en met kennis van zaken te handelen bij het herkennen en analyseren van knelpunten om daarop oplossingen voor in het bijzonder technische vraagstukken aan te dragen. Het leerdoel van de cursus is dat de vastgoedinspecteurs bewust een professionele houding innemen ten opzichte van de drie volgende punten: 1. Project: de inspecteur is gericht op het juiste: gebouwelement van het object; 2. Proces: de inspecteur komt op het juiste moment tijdens het (exploitatie-) proces; 3. Persoon: de inspecteur doet een objectief betrouwbare uitspraak of laat dat doen door een juiste persoon of partij. Het leerdoel van de cursus is dat de vastgoedadviseurs bewust een professionele houding innemen ten opzichte van de drie volgende punten: 1. Project: de adviseur is gericht op maken van afgewogen beslissingen. Dit betreft het plannen en begroten van de juiste onderhoudsmaatregelen bezien vanuit de verschillende vakdisciplines en bezien vanuit de verschillende invalshoeken: brandveiligheid; onderhoud; energie verbruik; wet- en regelgeving; 2. Proces: de adviseur handelt met kennis over de traagheid van Vastgoedadviseur Het doel van de opleiding is om de cursist vastgoedadviseur op basis van de door de verschillende inspecteurs opgestelde Inspectie Rapporten Vastgoed Onderhoud (IRVO) een vastgoed: een gebouw is niet zo snel veranderd als de vraag van de gebruiker; 3. Persoon: de adviseur doet een objectief betrouwbare uitspraak zelf of laat dat doen door een juiste persoon of partij. MeerjarenOnderhoudsPlan op te stellen met behulp van risicomanagement en een integraal afwegingsmodel. Daarnaast is de vastgoedadviseur goed in staat de opgestelde Inspectie Rapporten Vastgoed Onderhoud (IRVO) op hun waarde te beoordelen.

4 VOOR WIE IS DE OPLEIDING BESTEMD? De opleiding is bestemd voor de vaktechnische deskundigen die de integrale inspectiemethodiek willen kunnen hanteren in hun dagelijkse beroepsuitoefening. Wij verwachten van de deelnemers een pro-actieve houding. Dit houdt in dat zij de opleiding zien als een kans om hun persoonlijke leerdoelen te bereiken. De opleiding VastGoed is met name gericht op: vastgoedinspecteurs, vastgoedmanagers, facility managers en gebouwbeheerders die de stap naar integraal inspecteren van vastgoed willen maken en werkzaam zijn in de sectoren volkshuisvesting, onderwijs, gezondheidszorg, overheid, industrie, handel, recreatie en dienstverlening professionals bij vastgoedmanagementorganisaties, beleggingsinstellingen, verzekerings- en pensioenfondsen, projectontwikkelingsmaatschappijen, woningcoörporaties, gemeenten en instellingen, advies- en consultancybureaus, architecten- en onderaannemingsbedrijven, makelaarskantoren portfoliomanagers, asset managers, property managers, corporate real estate managers, facility managers, opzichters en hoofden van afdelingen (technische en huisvestingszaken) DE OPLEIDING Deze opleiding levert een bijdrage aan een nieuwe integrale wijze van vastgoedinspecties en rapportages, zoals deze door de Rijksgebouwendienst wordt geambieerd. Belangrijk is de verbinding van die inspecties met het veilig, gezond en passend huisvesten van organisaties en gebruikers in combinatie met een efficiëntere manier van inspecteren.

5 Goede integrale inspecties beginnen bij goede vakkennis van de inspecteur en het vermogen verder te kijken dan in de eigen discipline gebruikelijk is. Dus naast het vaststellen van de onderhoudstoestand leert de inspecteur ook oog te hebben voor brandveiligheid, energie en de controle op wet- en regelgeving. Hier wordt in uitgebreide praktijkoefeningen aandacht aan gegeven. Verder zal voor een goede inspectie nodig zijn dat de inspecteur de resultaten in een inspectierapport weet te vertalen. Deze beide aspecten zijn in de modules voor vastgoedinspecteur afgedekt. De vastgoedadviseur vertaalt de inspecties van de vastgoedinspecteurs in een MeerjarenOnderhoudsPlan die de toets van effectief en efficiënt beheer kan doorstaan. Dit betekent dat de vastgoedadviseur MeerjarenOnderhoudsPlannen doorrekent op life cycle costs. Er is een overlap van VastGoed vastgoedinspecteur en VastGoed vastgoedadviseur omdat voor een goede communicatie een gemeenschappelijk begrippenkader onontbeerlijk is. In de cursus worden de modules, met uitzondering van module 4, gezamenlijk gevolgd. In module 4 krijgen de inspecteurs praktisch opleiding in het uitvoeren van inspecties volgens RgdBOEI en NEN De adviseurs krijgen diepgaande kennis van het opstellen van meerjarenbegrotingen. Naast de inhoud kunnen de cursisten oefenen met hun rol in het proces. LEIDING EN ONTWIKKELING De opleiding is ontwikkeld door programmaleider Ir. C.A.J. van Beukering, Raadgevend Ingenieur NLingenieurs en directeur van Partners in Vastgoedmanagement. De colleges worden verzorgd door experts uit het bedrijfsleven en (semi-) overheid. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de Rijksgebouwendienst in het kader van de methodiek RgdBOEI.

6 RAAD VAN ADVIES De opleiding VastGoed georganiseerd door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, staat onder toezicht van een Commissie van Advies. In deze commissie hebben zitting: De heer ir. P.C.H. van der Laan, Ymere Amsterdam (voorzitter NEN 2767, commissie conditiemeting) De heer ing. R.G. Kollaard, Rijksgebouwendienst (lid NEN 2767, commissie conditiemeting). De heer ir. J.C.M. Kleijn MBA, Heijmans IBC Bouw De heer A. Bertinus RVMG-E, Stichting van Vastgoedmanagers ANTICIPEREN OP TOEKOMSTIGE WETGEVING De opleiding anticipeert op de ontwikkelingen bij het ministerie van VROM. Bij bouwregelgeving zal de komende jaren het accent liggen op de verbetering van de kwaliteit van het toezicht, de controle en de handhaving. Verwacht wordt dat het objectief meten van het gebouw een belangrijk instrument zal worden voor het opstellen van het gebouwdossier. LOCATIE, TIJDEN EN KOSTEN Lesdag: zie onze website Experts De heer I.T.H. Liem, Corus Strip Products De heer Ing. E. Borgmeier, Haagse Hogeschool De heer ir. G.C.A.J. Kitzen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Locatie: Studiebelasting: Contacturen: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Ruitenberglaan 26, Arnhem ± 6 uur per week (inclusief collegeavond) vastgoedinspecteur TOELATING Om deel te kunnen nemen aan de opleiding wordt verwacht dat u een opleiding op hbo-niveau heeft afgerond of aantoonbaar over een mbo dagen en 19 avonden vastgoedadviseur - 5 dagen en 19 avonden Kosten opleiding: 4.950, (prijspeil 2010) werk- en denkniveau beschikt. CERTIFICAAT De opleiding wordt afgesloten met een examen. Als u dit examen met goed gevolg aflegt, ontvangt u een certificaat Vastgoedadviseur of een certificaat Vastgoedinspecteur van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De exacte data, tijden en plaats worden u meegedeeld na definitieve plaatsing. Het cursusgeld is inclusief catering en examengeld. Het programma is zodanig ontworpen dat zowel de vastgoedinspecteur de 5 dagen van de vastgoedadviseur kan volgen en vice versa. Hieraan zijn geen meerkosten verbonden. STICHTING VAN VASTGOEDMANAGERS Cursisten kunnen op verzoek opgenomen worden in het register van vastgoedinspecteurs of vastgoedadviseurs die door de Stichting van vastgoedmanagers wordt beheerd. Managers, opgenomen in het register, mogen achter hun naam de afkorting RV-I vermelden.

7 P R O G R A M M A M1 ONDERHOUDSPROCES De cursist weet wat het onderhoudsmodel in aansluiting op strategisch beheer van vastgoed behelst; De cursist kent de relevante begrippen rondom vastgoedinspecties; De cursist weet de risico s van het te exploiteren vastgoed te signaleren en prioriteiten te stellen; De cursist is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen die verband houden met huisvesting. (4 DAGDELEN) M2 WET- EN REGELGEVING De cursist kent de relevante Wet- en regelgeving op het gebied van bouwregelgeving, brandveiligheid, arbeidsomstandigheden en installaties. M3 BRANDVEILIGHEID De cursist kent de brandveiligheidsaspecten van gebouwen; De cursist weet relevante wet- en regelgeving aangaande brandveiligheid te vinden; De cursist kent de Brandscan conform NPR. (3 DAGDELEN) (3 DAGDELEN) M4a METHODIEK CONDITIEMETING INSPECTEUR De cursist beheerst de methodiek conditiemeting en beschikt over actuele kennis van het verouderingsgedrag van materialen en installaties; De cursist is op de hoogte van de RGD onderhoudsinspectie methodiek; De cursist is in staat op een uniforme wijze (conform NEN2767) de conditie van (werktuig) (5 X 2 DAGDELEN) bouwkundige delen of technische gebouwinstallaties te bepalen; De cursist is in staat een Inspectie Rapportage Vastgoed Onderhoud (IRVO) op te stellen. M4b MEERJARENUITVOERINGSPLAN ADVISEUR De cursist is in staat een inspectieplan op te stellen; De cursist is in staat het inspectiewerk te toetsen; De cursist is in staat weten regelgevingseisen te vertalen naar (onderhouds)ingrepen; De cursist is in staat een optimaal MeerjarenUitvoeringsPlan (MOP) op te stellen; (5 X 2 DAGDELEN) De cursist is in staat de klant meerdere scenario s aan te bieden; De cursist is in staat de eigen resultaten te toetsen aan de randvoorwaarden van de klant; M5 ENERGIEPRESTATIE De cursist heeft kennis over energieprestaties van gebouwen; De cursist kan energieprestatie van gebouwen beoordelen en op grond daarvan verbetervoorstellen doen om de energielast van gebouwen structureel te verlagen. (3 DAGDELEN) M6 INZICHT IN VOLDOEN AAN WET- EN REGELGEVING De cursist weet hoe kan worden vastgesteld of een gebouw voldoet aan weten regelgeving; De cursist is in staat gericht actie te ondernemen bij gebleken nalatigheid; De cursist is in staat te rapporteren over de aangetroffen situatie; (2 DAGDELEN) M7 INTEGRALE INSPECTIE EN RAPPORTAGE De cursist weet de verschillende inspectieresultaten samen te brengen in een heldere rapportage; De cursist heeft kennis van het eigen communicatiegedrag en is in staat goed deze effectief in te zetten in zakelijke contacten. (4 DAGDELEN)

8 CONTACT Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen neem dan contact op met de cursuscoördinator: mevrouw N. (Nicole) van de Kamp Bezoekadres: HAN geeft je de ruimte Ruitenberglaan CC Arnhem Postadres: Postbus CE Arnhem T F E nicole.vandekamp@han.nl I of met de cursusleider: de heer C.A.J. (Cees) van Beukering, Partners in Vastgoed Management, Eindhoven T M E c.a.j.vanbeukering@p-v-m.nl I of met: de heer L.S. (Leon) Erkelens, Partners in Vastgoed Management, Rotterdam T M E l.erkelens@p-v-m.nl C O L O F O N EINDREDACTIE HAN i.s.m. Partners in Vastoged Management ONTWERP Nicole van Elst FOTOGRAFIE Hovart Fotografie - Dreamstime AAN DE INHOUD VAN DEZE BROCHURE KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND februari 2010 I

Innovaties in de bouwwereld

Innovaties in de bouwwereld CURSUSSEN, POST-HBO EN MAATWERKOPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES Innovaties in de bouwwereld met opname in iinbm-register!! zie: www.iinbm.nl (Opleiding tot Innovation Practitioner Bouwsector) BUILT

Nadere informatie

de cursist kan inzichtelijk maken wat de relatie is tussen investeringskosten en exploitatiekosten voor een concrete casus.

de cursist kan inzichtelijk maken wat de relatie is tussen investeringskosten en exploitatiekosten voor een concrete casus. Programma M1 Strategische huisvesting Einddoel de cursist weet welke trends er momenteel spelen die van invloed zijn op de behoefte aan vastgoed; de cursist kan de huidige en toekomstige huisvestingsbehoefte

Nadere informatie

CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES

CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES BUILT ENVIRONMENT Het doel van de opleiding is te trainen voor de competenties die horen bij het beroep van Kostendeskundige Bouw. Dit

Nadere informatie

PLANON CONDITION ASSESSOR VOOR ADVIESBUREAUS. Vergroot de kwaliteit van uw NEN 2767 of RgdBOEI inspecties en verbeter uw projectrendement

PLANON CONDITION ASSESSOR VOOR ADVIESBUREAUS. Vergroot de kwaliteit van uw NEN 2767 of RgdBOEI inspecties en verbeter uw projectrendement PLANON CONDITION ASSESSOR VOOR ADVIESBUREAUS Vergroot de kwaliteit van uw NEN 2767 of RgdBOEI inspecties en verbeter uw projectrendement De Planon Condition Assessor bevat onder andere: De volledige NEN

Nadere informatie

Beoordelingskader RgdBOEI Inspecteur Vastgoed, versie 2.0

Beoordelingskader RgdBOEI Inspecteur Vastgoed, versie 2.0 Preambule Dit beoordelingskader is toegesneden op de praktijk van de RgdBOEI Integraal Inspecteur Vastgoed. De RgdBOEI Integraal Inspecteur Vastgoed functioneert in een context samen met een RgdBOEI Adviseur.

Nadere informatie

CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES. Vastgoeddeskundige in de Zorg

CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES. Vastgoeddeskundige in de Zorg CURSUSSEN, POST-HBO EN MASTEROPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES Vastgoeddeskundige in de Zorg B U I L T E N V I R O N M E N T Vastgoeddeskundige in de Zorg (VAZO) Na 2011 komt definitief een einde aan

Nadere informatie

PLANON CONDITION ASSESSOR VOOR VASTGOEDBEHEERDERS. Goede besluitvorming en afweging van prioriteiten voor meerjaren gebouwonderhoud

PLANON CONDITION ASSESSOR VOOR VASTGOEDBEHEERDERS. Goede besluitvorming en afweging van prioriteiten voor meerjaren gebouwonderhoud PLANON CONDITION ASSESSOR VOOR VASTGOEDBEHEERDERS Goede besluitvorming en afweging van prioriteiten voor meerjaren gebouwonderhoud De Planon Condition Assessor bevat onder andere: De volledige NEN 2767-

Nadere informatie

Inspecteur. Inspecteur laagspanning en elektrische arbeidsmiddelen

Inspecteur. Inspecteur laagspanning en elektrische arbeidsmiddelen Inspecteur Inspecteur laagspanning en elektrische arbeidsmiddelen 1 Inspecteur Inspecties in de elektrotechniek is een breed vakgebied. Wat de verschillende soorten inspecties met elkaar gemeen hebben

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS Be the change you want to see in this world Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden

Nadere informatie

Drones voor Assetmanagement. Onafhankelijk uniform periodiek vaststellen status installaties/vastgoed en voortgang werk in uitvoering

Drones voor Assetmanagement. Onafhankelijk uniform periodiek vaststellen status installaties/vastgoed en voortgang werk in uitvoering Drones voor Assetmanagement Onafhankelijk uniform periodiek vaststellen status installaties/vastgoed en voortgang werk in uitvoering Programma 15.00 uur Welkom 15.05 uur De toepassing van Drones in de

Nadere informatie

Een goede fundering voor uw bouwkennis

Een goede fundering voor uw bouwkennis Selectie trainingsaanbod NEN Training & Advies voor de bouwsector I Najaar 2016 Ga voor kwaliteit met NEN trainingen conditiemeting: Een goede fundering voor uw bouwkennis www.nen.nl/trainingbouw Meer

Nadere informatie

TOELATINGSEISEN STUDIEBELASTING EXAMEN EN CERTIFICERING FISCAAL VOORDEEL KOSTEN

TOELATINGSEISEN STUDIEBELASTING EXAMEN EN CERTIFICERING FISCAAL VOORDEEL KOSTEN TOELATINGSEISEN Sales Leadership maakt deel uit van het programma Leadership in Marketing & Sales. Deelname aan het programma is aan een aantal voorwaarden verbonden. U kunt de opleiding Accountmanager

Nadere informatie

[Cursus Risicomanagement in onderhoud en beheer]

[Cursus Risicomanagement in onderhoud en beheer] [Cursus Risicomanagement in onderhoud en beheer] Bestemd voor: Managers die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud, het (installatie)beheer of de bedrijfsvoering van technische systemen. Technici die

Nadere informatie

EFFECTIEF SCHRIJVEN. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

EFFECTIEF SCHRIJVEN. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven EFFECTIEF SCHRIJVEN Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Het levert je veel op als je begrijpelijk, overtuigend en efficiënt kunt schrijven. Je boodschap komt duidelijker over en je krijgt met je tekst

Nadere informatie

Herbestemming van beeldbepalende gebouwen

Herbestemming van beeldbepalende gebouwen CURSUSSEN, POST-HBO EN MAATWERKOPLEIDINGEN TECHNIEK EN LIFE SCIENCES bijzonder vastgoed vraagt om een bijzondere aanpak! Herbestemming van beeldbepalende gebouwen BUILT ENVIRONMENT Herbestemming van beeldbepalende

Nadere informatie

ZORG VOOR MAATSCHAPPELIJK VASTGOED. Professioneel beheer voor beter rendement

ZORG VOOR MAATSCHAPPELIJK VASTGOED. Professioneel beheer voor beter rendement ZORG VOOR MAATSCHAPPELIJK VASTGOED Professioneel beheer voor beter rendement Een veranderende financiële omgeving vraagt om ander vastgoedbeheer Het onderwijsvastgoed, het zorgvastgoed, het gemeentelijk

Nadere informatie

SEO schrijven. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

SEO schrijven. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven SEO schrijven Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Zoekmachinemarketing is een dynamisch vakgebied dat continu verandert. De cursus SEO schrijven biedt actuele kennis voor webschrijvers die precies

Nadere informatie

Waarom en hoe succes met NEN 6059? Hans Drooger Afdelingshoofd directie Beheer Rijksgebouwendienst

Waarom en hoe succes met NEN 6059? Hans Drooger Afdelingshoofd directie Beheer Rijksgebouwendienst Waarom en hoe succes met NEN 6059? Hans Drooger Afdelingshoofd directie Beheer Rijksgebouwendienst 5 juni 2014 Dit was de start..! 2 Naar een integrale systematiek Synchroniseren, effectiever op elkaar

Nadere informatie

Hogeschool van Amsterdam. Zakelijk Schrijfonderwijs. Digital publishing. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

Hogeschool van Amsterdam. Zakelijk Schrijfonderwijs. Digital publishing. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Zakelijk Schrijfonderwijs Hogeschool van Amsterdam Digital publishing Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven In de cursus Digital Publishing ga je onderzoeken hoe je een digitaal tijdschrift maakt. In

Nadere informatie

Haal kennis over energie in huis

Haal kennis over energie in huis 3 Incompany cursussen 3 Verduurzamen gebouwen Haal kennis over energie in huis Voor: facility manager, hoofd technische dienst, inkoper, financieel directeur, vastgoedmanager, hoofd vastgoed, hoofd huisvesting,

Nadere informatie

Opleidingen Personeel & Arbeid

Opleidingen Personeel & Arbeid VOORJAAR 2015 Zo investeer ik in mijn eigen toekomst... Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid klik hier 2 Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement

Nadere informatie

OVER ONS MISSIE VISIE VOORDELEN RADERADVIES

OVER ONS MISSIE VISIE VOORDELEN RADERADVIES ADVIES OP MAAT OVER ONS Raderadvies is een onafhankelijk inspectie-en adviesbureau, gespecialiseerd in onderhoud en beheer van vastgoed. Wij zijn multidisciplinair inzetbaar en richten ons op zowel bouwkundige

Nadere informatie

Planon Building Management

Planon Building Management FACTSHEET Planon Building Management Dienstverlening voor integraal technisch vastgoedbeheer Even voorstellen Planon Building Management is een innovatieve dienstverlener die organisaties ontzorgt en in

Nadere informatie

VIER INSPECTEREN VOOR VERZEKERAARS (?) Rens Brandsema

VIER INSPECTEREN VOOR VERZEKERAARS (?) Rens Brandsema VIER INSPECTEREN VOOR VERZEKERAARS (?) Doelstellingen Hoofddoel: Draagvlak voor VIER stimuleren Subdoelen Informeren over de VIER-methode Mogelijke vooroordelen wegnemen Uw vragen over VIER beantwoorden

Nadere informatie

Inspecties van brandveiligheid

Inspecties van brandveiligheid Voeg een foto in met formaat ca24 x 21; werkwijze: - zet in een map een foto of revit model klaar in jpg formaat. Maak dit bestand van te voren klein in windows picturemanager door afbeelding bewerken

Nadere informatie

Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement

Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement Post-hbo Strategisch vrijwilligersmanagement Is uw personeelsbeleid klaar voor het werken met vrijwilligers? Tijden veranderen. Bezuinigingen zorgen er voor dat in veel sectoren steeds meer een beroep

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

Foutloos nederlands. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

Foutloos nederlands. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Foutloos nederlands Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven In deze interactieve en speelse cursus zetten we de belangrijkste grammatica- en spellingregels op een rij. Je krijgt antwoord op al je taalvragen

Nadere informatie

NEN 2767 Goede kapstok en basis voor prestatiecontracten met inzet van automatiseringsconcepten

NEN 2767 Goede kapstok en basis voor prestatiecontracten met inzet van automatiseringsconcepten NEN 2767 Goede kapstok en basis voor prestatiecontracten met inzet van automatiseringsconcepten 17 september 2013 Nationale Conferentie Gebouw Automatisering Bijdrage door: Johan Smit Stakeholdersmodel

Nadere informatie

Ondersteuning van professionals in vastgoedbeheer

Ondersteuning van professionals in vastgoedbeheer Ondersteuning van professionals in vastgoedbeheer Onafhankelijk Bureau Onderhoud is een onafhankelijk adviesbureau. Wij geven advies, training en ondersteuning aan professionals in vastgoedbeheer en onderhoud

Nadere informatie

SOLUTION MEERJARENONDERHOUDSPLAN MEERJARENONDERHOUD MET DE KRACHT VAN HET KWADRAAT

SOLUTION MEERJARENONDERHOUDSPLAN MEERJARENONDERHOUD MET DE KRACHT VAN HET KWADRAAT SPLAN MEERJARENONDERHOUD MET DE KRACHT VAN HET KWADRAAT UW GEBOUW IN CONDITIE, UW KOSTEN IN DE HAND Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP), gemaakt met deskundig advies en vastgelegd in gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Trainingen najaar Gas en Water. Bovenop de praktijk van de installatietechniek.

Trainingen najaar Gas en Water. Bovenop de praktijk van de installatietechniek. Trainingen najaar 2016 Gas en Water Bovenop de praktijk van de installatietechniek www.nen.nl/installatie Meer maatwerk met een bedrijfstraining Wist u dat we in 2015 ruim 2000 deelnemers met een bedrijfstraining

Nadere informatie

Methodiek conditiemeting van gebouwen én infrastructuur. conditiemeting gebouwde omgeving. Nieuwe NEN brengt twee werelden samen:

Methodiek conditiemeting van gebouwen én infrastructuur. conditiemeting gebouwde omgeving. Nieuwe NEN brengt twee werelden samen: conditiemeting gebouwde omgeving objectief inzicht meerjaren plannen prioritering Nieuwe NEN 2767-1 brengt twee werelden samen: Methodiek conditiemeting van gebouwen én infrastructuur www.nen.nl Nieuwe

Nadere informatie

Academy. pen inschrijving NAJAAR. Programma. Ons Open Inschrijving cursusaanbod voor najaar 2018 bestaat uit: Beheersing van uitbesteding.

Academy. pen inschrijving NAJAAR. Programma. Ons Open Inschrijving cursusaanbod voor najaar 2018 bestaat uit: Beheersing van uitbesteding. Programma NAJAAR 2018 Solutional Academy heeft als doelstelling onze kennis en expertise zoveel mogelijk te delen met mensen die werkzaam zijn in de asset management- en pensioensector. Hierbij treft u

Nadere informatie

Aan dtkv. 2017/ Uw brief van: 23 maart 2017 Ons nummer: Willemstad, 11 april 2017

Aan dtkv. 2017/ Uw brief van: 23 maart 2017 Ons nummer: Willemstad, 11 april 2017 Aan dtkv De Raad van Ministers De Minister van Economische Ontwikkeling De heer E. Goeloe AmiDos Building, Pletterijweg 43 Curaçao Uw nummer (letter): Onderwerp: Bijlage(n): 2017/010888 Uw brief van: 23

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De opleiding Bedrijfskunde MER (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Steeds meer krijgen organisaties te maken met

Nadere informatie

PLANON BUILDING MANAGEMENT. Vastgoedinspecties, onderhoudsadvies en software voor onderhoud aan gebouwen, gebouwgebonden installaties en terreinen

PLANON BUILDING MANAGEMENT. Vastgoedinspecties, onderhoudsadvies en software voor onderhoud aan gebouwen, gebouwgebonden installaties en terreinen Vastgoedinspecties, onderhoudsadvies en software voor onderhoud aan gebouwen, gebouwgebonden installaties en terreinen De toegevoegde waarde van Planon Building Management Innovatieve specialist met meer

Nadere informatie

WETTELIJK KADER NEDERLAND ONDERHOUD VAN NOODVERLICHTING

WETTELIJK KADER NEDERLAND ONDERHOUD VAN NOODVERLICHTING WETTELIJK KADER NEDERLAND WHITE PAPER SAMENVATTING De Nederlandse regelgeving voor inspectie en onderhoud van noodverlichting is niet zo eenvoudig. Zo is vaak niet duidelijk wie welke verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Erkennen van Verworven Competenties Built Environment

Erkennen van Verworven Competenties Built Environment OPLEIDING OP MAAT Erkennen van Verworven Competenties Built Environment HAN geeft je de ruimte De HAN is een ondernemend kennisinstituut met zo n 2300 medewerkers en ruim 25.000 studenten. Binnen het brede

Nadere informatie

Welkom. Conditiemetingen volgens NEN De Praktijk

Welkom. Conditiemetingen volgens NEN De Praktijk Welkom Conditiemetingen volgens NEN 2767 De Praktijk Even voorstellen Marc Heijmans MRE Directeur PVM / Adviseur vastgoedmanagement Programmaleider / Docent: Opleiding RgdBOEI Vastgoedinspecteur/-adviseur.

Nadere informatie

Opleiding Crisiscoördinator Zorginstelling (CCZ)

Opleiding Crisiscoördinator Zorginstelling (CCZ) Opleiding Crisiscoördinator Zorginstelling (CCZ) 2017/2018 Een praktische opleiding over bedrijfscontinuïteitsmanagement, crisismanagement en crisiscommunicatie Inleiding Zorginstellingen zijn kwetsbare

Nadere informatie

Deelreglement Manager in de techniek (TO2).

Deelreglement Manager in de techniek (TO2). DR-TO2-X Deelreglement Manager in de techniek (TO2). Uitgave: juli 2012 PBNA/Reed Business Opleidingen, Postbus 415, 3330 AK Zwijndrecht. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Een carrière. als HR-professional? De opleidingen Personeel & Organisatie van Rendement helpen u verder. Nieuwe diplomalijn Personeel & Organisatie!

Een carrière. als HR-professional? De opleidingen Personeel & Organisatie van Rendement helpen u verder. Nieuwe diplomalijn Personeel & Organisatie! Een carrière als HR-professional? Abonnees op één van de Rendement-edities of Rendement.nl krijgen 100 korting Premium-abonnees krijgen 130 korting Nieuwe diplomalijn Personeel & Organisatie! De opleidingen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

E 100 KORTING. De opleidingen Personeel en Arbeid van Rendement: voor elke fase in uw carrière E 130 KORTING. voor abonnees van Rendement

E 100 KORTING. De opleidingen Personeel en Arbeid van Rendement: voor elke fase in uw carrière E 130 KORTING. voor abonnees van Rendement De opleidingen Personeel en Arbeid voor elke fase in uw carrière E 100 KORTING voor abonnees van Rendement Premium-abonnees krijgen maar liefst E 130 KORTING Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid

Nadere informatie

Technical Safety Services Safety is our middle name. Technical Safety Services 1

Technical Safety Services Safety is our middle name. Technical Safety Services 1 Technical Safety Services Safety is our middle name Technical Safety Services 1 Technical Safety Services Slimmer en efficiënter met inspecties Al die inspecties, al die herstelposten. Kan dat niet slimmer

Nadere informatie

Leergang Compliance Officer in de Zorg. Dé Leergang Compliance Officer in de Zorg

Leergang Compliance Officer in de Zorg. Dé Leergang Compliance Officer in de Zorg Leergang Compliance Dé Leergang Compliance Leergang Compliance Dé Leergang Compliance Weet u wat het woord compliance betekent? Misschien herkent u het woord direct en weet u wat de betekenis is, maar

Nadere informatie

Een duizendpoot in uw organisatie

Een duizendpoot in uw organisatie Een duizendpoot in uw organisatie Alles wat u altijd al wilde weten over Facilitaire flexkrachten van Mailprofs www.mailprofs.nl Servicegerichtheid en klantvriendelijkheid zijn tegenwoordig kwaliteiten

Nadere informatie

Informatie 1 CELEVT TRAUMA ACADEMIE Register Zoek VCT-Behandelaar

Informatie 1 CELEVT TRAUMA ACADEMIE Register Zoek VCT-Behandelaar Informatie 1 CELEVT TRAUMA ACADEMIE Register Zoek VCT-Behandelaar Centrum Late Effecten Vroegkinderlijke chronische Traumatisering (CELEVT) Vorselaarstraat 30, NN Amsterdam E info@celevt.nl T 020 364 26

Nadere informatie

In deze brochure vind je alles over de cursus. Corporate Finance. Breng je financiële functie naar een hoger niveau

In deze brochure vind je alles over de cursus. Corporate Finance. Breng je financiële functie naar een hoger niveau In deze brochure vind je alles over de cursus Corporate Finance Breng je financiële functie naar een hoger niveau Cursus Gevorderde kennis en vaardigheden voor het nemen van financierings- en investeringsbeslissingen

Nadere informatie

dec Training Integraal sturen op gemeentelijk vastgoed Kijk voor meer info op Integraal sturen op gemeentelijk vastgoed

dec Training Integraal sturen op gemeentelijk vastgoed Kijk voor meer info op  Integraal sturen op gemeentelijk vastgoed dec 2017 Driedaagse training Integraal sturen op gemeentelijk vastgoed Trainingsdagen: 6, 13 en 20 december 2017 Tijden: 09.30 uur 20.00 uur Locatie: Mercure Hotel Amersfoort Centre, Amersfoort Training

Nadere informatie

Waar het beste van twee werelden bij elkaar komt

Waar het beste van twee werelden bij elkaar komt Waar het beste van twee werelden bij elkaar komt Samenwerking tussen de VNG Academie en SPV staat garant voor de professionalisering van het BOA onderwijs VNG Academie en Politie Vorming Centrum hebben

Nadere informatie

Wij zijn zeer enthousiast over het voorstel wij hopen dat u dit enthousiasme met ons deelt. Wij komen graag het voorstel bij u toelichten.

Wij zijn zeer enthousiast over het voorstel wij hopen dat u dit enthousiasme met ons deelt. Wij komen graag het voorstel bij u toelichten. Onderwerp Offerte IKO Rotterdam Datum Utrecht, 5 oktober 2016 Gemeente Rotterdam Afdeling Stadsontwikkeling Tav. H.C. de Kok Cc: de heer Bulent Geachte heer de Kok, Als opvolging van de constructieve gesprekken

Nadere informatie

Factoring Management (QFM)

Factoring Management (QFM) In deze brochure vind je alles over de opleiding Factoring Management (QFM) Dé praktijkgerichte opleiding tot Qualified Factoring Manager Opleiding Na de opleiding Ken je de verschillende vormen van factoring

Nadere informatie

Brochure Post HBO opleiding coach in het onderwijs

Brochure Post HBO opleiding coach in het onderwijs Brochure 2017-2018 Post HBO opleiding coach in het onderwijs Coaching is een waardevol instrument bij professionalisering van leraren. Hiervoor is een goed opgeleide coach een voorwaarde! biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

Digitaal Wabo-toezicht met itoezichtprotocol. www.itoezichtprotocol.nl

Digitaal Wabo-toezicht met itoezichtprotocol. www.itoezichtprotocol.nl Digitaal Wabo-toezicht met itoezichtprotocol 1 Inleiding De ipad-inspectietool itoezichtprotocol is een gebruiksvriendelijke applicatie voor de inspectie van gebouwen/ bouwwerken op technische staat en

Nadere informatie

Post-hbo-opleiding IT-based-auditing 2015-2016

Post-hbo-opleiding IT-based-auditing 2015-2016 Post-hbo-opleiding IT-based-auditing 2015-2016 Instituut Werken en Leren Postbus 5171, 6802 ED Arnhem Ruitenberglaan 31, 6826 CC Arnhem T (026) 369 13 09, F (026) 369 13 69 I www.han.nl/finance E info.finance@han.nl

Nadere informatie

LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP

LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP VERGROOT DE REIKWIJDTE VAN JE SCHOOL VERDIEP JE LEIDERSCHAP LEERGANG STRATEGISCH HRM EN FINANCIEEL LEIDERSCHAP VOOR SCHOOLLEIDERS EN MIDDENMANAGERS IN HET ONDERWIJS VOORJAAR 2018 WWW.NSO-CNA.NL LEERGANG

Nadere informatie

NIEUWE INZICHTEN. VERFRISSENDE UITKOMSTEN. Condiplan. Adviseurs gebouwenbeheer.

NIEUWE INZICHTEN. VERFRISSENDE UITKOMSTEN. Condiplan. Adviseurs gebouwenbeheer. NIEUWE INZICHTEN. VERFRISSENDE UITKOMSTEN. Condiplan. Adviseurs gebouwenbeheer. GRIP OP DE BEHEERSKOSTEN In de huidige economie is focus het sleutelwoord. Organisaties concentreren UW DOELEN CENTRAAL zich

Nadere informatie

Plandatis Cursussen Hattem, december 2013

Plandatis Cursussen Hattem, december 2013 Plandatis Cursussen Hattem, december 2013 Inhoud Cursussen... 3 O-Prognose SE... 4 O-Prognose EE... 5 Gebouwbeheer met O-Prognose... 6 Nieuwe release O-Prognose 2014... 7 Inspectie-app O-Prognose voor

Nadere informatie

Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg

Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg Informatiebrochure Deskundigheidsbevordering Wijkverpleegkundige Indiceren en organiseren van zorg AVZN Deskundigheidsbevordering wijkverpleegkundigen 2015 Pagina 1 van 8 AVZN Deskundigheidsbevordering

Nadere informatie

Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus)

Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus) Opleiding: Eerst Verantwoordelijke Verzorgende met plus (EVV met plus) De Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV er) is onmisbaar in de zorg en u wilt uw EVV er de juiste kennis en vaardigheden meegeven.

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

Platform Bevoegd Gezag Tunnels 18 juni jaarlijkse inspectie

Platform Bevoegd Gezag Tunnels 18 juni jaarlijkse inspectie Platform Bevoegd Gezag Tunnels 18 juni 2015 6-jaarlijkse inspectie Agenda 13.00u Ontvangst met koffie/thee 13.15u Opening / inleiding Terugkoppeling bijeenkomst 15 januari 2015. Actie vorige keer; overzicht

Nadere informatie

juni Training Integraal sturen op gemeentelijk vastgoed Kijk voor meer info op Integraal sturen op gemeentelijk vastgoed

juni Training Integraal sturen op gemeentelijk vastgoed Kijk voor meer info op  Integraal sturen op gemeentelijk vastgoed juni 2017 Driedaagse training Integraal sturen op gemeentelijk vastgoed Trainingsdagen: 8, 15 en 22 juni 2017 Tijden: 09.30 uur 20.00 uur Locatie: Mercure Hotel Amersfoort Centre, Amersfoort Training Integraal

Nadere informatie

Specialisten in Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu

Specialisten in Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Specialisten in Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Specialisten in Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu Waakzaam op het gebied van Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu! Certafix

Nadere informatie

Cursussen 2016 Januari 2016

Cursussen 2016 Januari 2016 Cursussen 2016 Januari 2016 INHOUD Cursussen 3 O-Prognose SE 4 O-Prognose EE 5 Gebouwbeheer met O-Prognose 6 Nieuwe release O-Prognose 2015 7 O-Prognose inspectie-app voor ipad 8 NEN 2767 met O-Prognose

Nadere informatie

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Combo Emonomy Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie in methodiekontwikkeling, onderzoek, opleiding, coaching en advies op het gebied van arbeidsontwikkeling,

Nadere informatie

Integratie van energieprestatie in vastgoedprocessen. Introductie

Integratie van energieprestatie in vastgoedprocessen. Introductie 1 Integratie van energieprestatie in vastgoedprocessen Introductie Introductie De afkorting EPI-CREM staat voor Energy Performance Integration in Corporate Real Estate Management oftewel de integratie

Nadere informatie

Aan dtkv. 2017/ Uw brief van: 22 februari 2017 Ons nummer: Willemstad, 6 april 2017

Aan dtkv. 2017/ Uw brief van: 22 februari 2017 Ons nummer: Willemstad, 6 april 2017 Aan dtkv De Raad van Ministers De Minister van Economische Ontwikkeling De heer E. Goeloe AmiDos Building, Pletterijweg 43 Curaçao Uw nummer (letter): Onderwerp: Bijlage(n): 2017/006934 Uw brief van: 22

Nadere informatie

Factoring Management (QFM)

Factoring Management (QFM) In deze brochure vind je alles over de opleiding Factoring Management (QFM) Dé praktijkgerichte opleiding tot Qualified Factoring Manager Opleiding Na de opleiding Ken je de verschillende vormen van factoring

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 Cbt leeromgeving... 8

Nadere informatie

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Introductie

Nadere informatie

Post-hbo opleiding seksuologie

Post-hbo opleiding seksuologie Post-hbo opleiding seksuologie mensenkennis Plezierige overdracht, de docent spreekt uit ervaring en brengt veiligheid en openheid in de groep door haar respectvolle wijze van benaderen. Top! Post-hbo

Nadere informatie

Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk

Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk Conditiemeting in 2010! Symposium over NEN 2767 deel 1 en 2 in de dagelijkse praktijk Donderdag 23 september 2010 Aalmarktzaal - Stadsgehoorzaal Leiden Conditiemeting in 2010! In 2005 organiseerden NEN

Nadere informatie

FORMULIER FUNCTIEPROFIEL

FORMULIER FUNCTIEPROFIEL FORMULIER FUNCTIEPROFIEL Basisgegevens Datum 9-6-2015 Naam van de functie: HR Manager Plaats in de organisatie Rapporteert aan of werkt onder leiding van: directie Geeft leiding aan: afdeling P&O Doel

Nadere informatie

MVO JAARVERSLAG 2011

MVO JAARVERSLAG 2011 MVO JAARVERSLAG 2011 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Raadgevend Ingenieursbureau B.V. Raadgevers in techniek Gotlandstraat 50, 7418 AX Deventer Postbus 2173, 7420 AD Deventer Telefoon 0570 519555

Nadere informatie

Basisopleiding Certified Compliance Officer

Basisopleiding Certified Compliance Officer Basisopleiding Certified Compliance Officer Fase : 1 - Basis Studiebelasting : 80 punten Duur : 5 dagen + voorbereidende activiteiten + examen Kosten : 3.200,= (excl. B.T.W.) Losse s : 745,= (excl. B.T.W.)

Nadere informatie

Diensten informatieblad: Optimalisatie KAM & Arbo- & Veiligheidsinspecties. Coöperatie Baronije UA

Diensten informatieblad: Optimalisatie KAM & Arbo- & Veiligheidsinspecties. Coöperatie Baronije UA Coöperatie Baronije UA KAM & Optimalisatie Coöperatie Baronije UA Edisonbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Postbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: contact@baronije.nl

Nadere informatie

Brandveiligheid volgens plan

Brandveiligheid volgens plan Brandveiligheid volgens plan NEN 2535:2009 Een aantal markante wijzigingen op een rij Kennisbijeenkomst Techniek, 17 november 2010 Presentatie R2B Inspecties B.V. ISO 17020 type A geaccrediteerde inspectie-instelling

Nadere informatie

Cursusspecial Vakbekwaamheid

Cursusspecial Vakbekwaamheid Cursusspecial Vakbekwaamheid > Elektrotechniek > Waterleidingtechniek > Gastechniek > CV-techniek Haal uw vakbekwaamheidsdiploma en word Erkend Installateur. Uw klanten zitten erop te wachten. Als installateur

Nadere informatie

Trainingen NEN 2767. Johan Smit

Trainingen NEN 2767. Johan Smit Trainingen NEN 2767 Johan Smit INHOUD NEN Trainingen & Leergangen Gebouwen & Infra NVDO Cursussen & Leergangen Gebouwen & Infra Aansluiting met SCEV Examens Tenslotte NEN-leergang NEN 2767 voor gebouwen

Nadere informatie

Controller-Adviseur. Brochure studiejaar 2017 /2018. de opleiding die indruk maakt

Controller-Adviseur. Brochure studiejaar 2017 /2018. de opleiding die indruk maakt Controller-Adviseur Brochure studiejaar 2017 /2018 De controllersopleiding speciaal voor de professionals die werkzaam zijn als controller binnen de non-profit en publieke instellingen. Post-HBO opleiding

Nadere informatie

NIEUWE INZICHTEN. VERFRISSENDE UITKOMSTEN. Condiplan. Adviseurs gebouwenbeheer.

NIEUWE INZICHTEN. VERFRISSENDE UITKOMSTEN. Condiplan. Adviseurs gebouwenbeheer. NIEUWE INZICHTEN. VERFRISSENDE UITKOMSTEN. Condiplan. Adviseurs gebouwenbeheer. GRIP OP DE BEHEERSKOSTEN In de huidige economie is focus het sleutelwoord. Organisaties concentreren zich op hun kernactiviteiten:

Nadere informatie

NEN 6059. inzicht en samenhang in het naar wettelijke maatstaven brandveilig maken en houden van een gebouw

NEN 6059. inzicht en samenhang in het naar wettelijke maatstaven brandveilig maken en houden van een gebouw NEN 6059 inzicht en samenhang in het naar wettelijke maatstaven brandveilig maken en houden van een gebouw Marijke Tsoutsanis Benno Geerdink - Buffel Consultancy - Deerns Nederland NEN 6059-1&2: Waarom?

Nadere informatie

Opleiding Brandpreventiedeskundige 1. Falck Academy. Guiding you to a safer future

Opleiding Brandpreventiedeskundige 1. Falck Academy. Guiding you to a safer future Falck Academy Opleiding Brandpreventiedeskundige 1 De opleiding Medewerker brandpreventie met het landelijk erkend Certoplan examen Brandpreventiedeskundige 1. Guiding you to a safer future Praktijkgerichte

Nadere informatie

Optimalisatie van waardecreatie mbv. Integraal vastgoed beheer

Optimalisatie van waardecreatie mbv. Integraal vastgoed beheer Optimalisatie van waardecreatie mbv. Integraal vastgoed beheer 11 oktober 2011 Michel Grijpink De Hogeschool Utrecht 6 Faculteiten FNT Bachelor Onderzoek Masters CvNT het bij- en nascholings instituut

Nadere informatie

MARKETING / PR / COMMUNICATIEMEDEWERKER

MARKETING / PR / COMMUNICATIEMEDEWERKER OPLEIDING: MARKETING / PR / COMMUNICATIEMEDEWERKER MET DE SPECIALISATIE SOCIAL MEDIA 1 Marketing/PR/Communicatiemedewerker Specialisatie Social Media SCHEIDEGGER en CEDOR bieden een unieke opleiding aan.

Nadere informatie

Controllership. De noodzaak van strong controllership

Controllership. De noodzaak van strong controllership Verdiepingscyclus Strong Controllership De noodzaak van strong controllership Maatregelen uit het regeerakkoord stellen zorgorganisaties voor nieuwe vragen het strategisch management en bestuur van organisaties

Nadere informatie

Controllership. De noodzaak van strong controllership

Controllership. De noodzaak van strong controllership Verdiepingscyclus Strong Controllership De noodzaak van strong controllership Maatregelen uit het regeerakkoord stellen zorgorganisaties voor nieuwe vragen het strategisch management en bestuur van organisaties

Nadere informatie

De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop

De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop Seminar Concerncontrol binnen de gemeente 2018 15 maart 2018 een organisatie die zich rond maatschappelijke

Nadere informatie

Vaststellen van Brandveiligheidskwaliteit

Vaststellen van Brandveiligheidskwaliteit Vaststellen van Brandveiligheidskwaliteit VBE seminar 6 oktober 2010 Rudolf van Mierlo - Efectis Nederland 1 Inhoud Kwaliteit van brandveiligheid Praktijk van inspecties Beschikbare instrumenten 2 Kwaliteit

Nadere informatie

Een goede fundering voor uw bouwkennis

Een goede fundering voor uw bouwkennis Selectie trainingen najaar 2016 Ga voor kwaliteit met NEN Bouwtrainingen: Een goede fundering voor uw bouwkennis www.nen.nl/trainingbouw Meer maatwerk met een bedrijfstraining Wist u dat we in 2015 ruim

Nadere informatie

Beheren van bouwwerken met BIM

Beheren van bouwwerken met BIM Beheren van bouwwerken met BIM Afstudeerpresenta9e Arnold Bosch 31 Januari 2014 Hoofdmentor: Dr. Ir. A. (Alexander) Koutamanis Mentor: Dr. Ir. L. (Leentje) Volker Afstudeerbedrijf: Brink Groep Ir. O. (Onno)

Nadere informatie

Asset Management als bindende factor

Asset Management als bindende factor Asset Management Asset Management als bindende factor Eigenaren, investeerders, beheerders, exploitanten en verzekeraars hebben allen tenminste één ding met elkaar gemeen. Het beheer en het onderhoud van

Nadere informatie

IT-based auditing. Post-hbo opleiding

IT-based auditing. Post-hbo opleiding Post-hbo opleiding IT-based auditing Als (theoretisch) afgestudeerd accountant kunt u zich met de post-hbo-opleiding IT-based auditing bekwamen in het toepassen van IT-audit technieken gericht op de financial

Nadere informatie

Fier.fm. Bedrijfspresentatie. Fier.fm: dichtbij de klant, dichtbij onszelf

Fier.fm. Bedrijfspresentatie. Fier.fm: dichtbij de klant, dichtbij onszelf Fier.fm Bedrijfspresentatie Fier.fm: dichtbij de klant, dichtbij onszelf ROUTEKAART Kennismaking Fier.fm 6-4-2010 / 2 Over ons ROUTEKAART Kennismaking Fier.fm 6-4-2010 / 3 Over ons: Fier.fm in het kort

Nadere informatie

Informatie European Tree Technician opleiding (ETT)

Informatie European Tree Technician opleiding (ETT) Informatie European Tree Technician opleiding (ETT) Vanaf februari 2016 verzorgen Hogeschool Van Hall Larenstein en Praktijk Centrum Bomen (PCbomen) een nieuwe opleiding die de deelnemers optimaal voorbereidt

Nadere informatie