Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --"

Transcriptie

1 Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Jaarverslag kinderopvang Notagegevens Notanummer Datum Programma: 09 Jeugd en onderwijs Portefeuillehouder Weth. Hartogh Heys Team OV 2- Bestuursorgaan [X]B & W [ ]Raad -- [ ]Burgemeester -- College van B & W - Burgemeester - Weth. Kolkman - Weth. Hartogh Heys - Weth. Rorink - Weth. Grijsen Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Routing d.d. teammanager programmamanager wethouder par. [ ]adj.secr. -- [X]gem.secr BIS Openbaar Status Definitief Bijlagen Jaarverslag Kinderopvang 2016 B & W d.d.: Besloten wordt: 1 Kennis te nemen van het jaarverslag kinderopvang 2016; 2 de raadsmededeling vast te stellen; 3 de stukken aan te bieden aan de raad; 4 de nota en het besluit openbaar te maken. Financiële aspecten: Financiële gevolgen voor de gemeente? Begrotingswijziging Nee Nee Voorstel openbaarmaking conform Wet Openbaarheid Bestuur (Wob) [X] De nota en het besluit openbaar te maken [ ] De nota en het besluit openbaar te maken vergezeld van bijgaand persbericht [ ] De nota en het besluit openbaar te maken nadat [ ] De nota en het besluit openbaar te maken, behalve [ ] Het besluit openbaar te maken, maar niet de nota, gelet op artikel: [ ] De nota en het besluit niet openbaar te maken, gelet op artikel: Kennisgeving/ Bekendmaking Awb Kennisgeving (publicatie) conform Awb Bekendmaking conform Awb Nee Nee

2 ADVIESRADEN: Moet een van de adviesraden gehoord worden of op de hoogte gesteld? Nee Toelichting Inleiding Het jaarverslag bevat cijfers over het toezicht en de handhaving van de Wko over het jaar 2016, alsmede het juiste gebruik van het Landelijk Register Kinderopvang. Het is wettelijk verplicht het jaarverslag eveneens aan de raad voor kennisname aan te bieden. Beoogd resultaat Het jaarverslag kinderopvang 2016 vast te stellen, zodat een ieder dit kan raadplegen. Daarnaast dient de raad middels het jaarverslag Kinderopvang 2016 formeel in kennis gesteld te worden van de wijze waarop uitvoering is gegeven aan de wettelijke taken met betrekking tot toezicht en handhaving van de Wko. Kader De Wet kinderopvang en kwaliteitseisen kinderopvang (Wko). Argumenten voor en tegen Het opstellen van en het ter kennisgeving aanbieden van het jaarverslag aan de raad is een wettelijke verplichting op grond van de Wko. De gemeente Deventer heeft sinds 26 juli 2012 de A-status. Op alle onderdelen worden de wettelijke handhavingstaken zodoende nageleefd. Extern draagvlak (partners) n.v.t. Financiële consequenties n.v.t. Aanpak/uitvoering Via bijgevoegde raadsmededeling wordt de raad in kennis gesteld van het jaarverslag Kinderopvang 2016.

3 RAADSMEDEDELING Onderwerp Jaarverslag kinderopvang 2016 Mededelingennr Portef.houder Weth. Hartogh Heys Team OV BenW-besluit d.d.: 4 juli Inleiding: waarom deze mededeling Het jaarverslag bevat de cijfers over het toezicht en de handhaving van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen (Wko) over het jaar Kader Wettelijke verplichting op grond van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen (Wko). 3. Kern van de boodschap In het jaarverslag leest u hoe de gemeente Deventer in 2016 uitvoering heeft gegeven aan de Wko, voor zover het gaat om de registratieplicht van de voorzieningen voor kinderopvang en de handhaving van de eisen die gesteld worden aan de kinderopvangvoorzieningen. De gemeente Deventer heeft sinds 26 juli 2012 de A-status en heeft haar wettelijke taken op orde. 4. Nadere toelichting De uitkomsten in de gemeente Deventer worden in de tabellen vergeleken met gemeenten van vergelijkbare omvang, maar ook met de andere gemeenten in Overijssel en met de uitkomsten in heel Nederland. Op alle onderdelen worden de wettelijke handhavingstaken nageleefd. De vergelijking geeft echter niet altijd weer waarom een bepaald percentage in Deventer afwijkend is. Om die reden is daar waar nodig een toelichting gegeven bij de percentages. De inspecties zijn uitgevoerd door de GGD IJsselland en de cijfers zijn verzameld door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

4 Jaarverslag Kinderopvang Deventer 2016 Introductie Kinderopvang stelt ouders in staat om werk en gezin te combineren. Kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang staan voorop want kinderen vormen een kwetsbare groep. Daarom stelt de overheid strenge kwaliteitseisen aan kindercentra, gastouderbureaus en gastouders. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de kwaliteitsregels in de kinderopvang, de GGD houdt namens de gemeente toezicht. De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: kinderdagverblijven (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), gastouderbureaus (GOB), peuterspeelzalen (PSZ) en voorziening gastouders (VGO). Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het toezicht op de kwaliteit van de kinderopvang. Als een voorziening de wet overtreedt moet de gemeente handhaven. Hierna worden de verschillende voorzieningen voor kinderopvang aangeduid met de afkortingen. Dit rapport bevat de belangrijkste onderdelen voor het toezicht op de kinderopvang. De periode waarop deze gegevens betrekking hebben is 1 oktober 2015 tot en met 1 oktober 2016 (in het geval van tijdig afhandelen nieuwe aanvragen en afgeronde handhavingsonderzoeken naar aanleiding van jaarlijkse inspecties en onderzoeken na registratie). De gegevens over de geïnspecteerde voorzieningen KDV/BSO/GOB en bestaande VGO s hebben betrekking op de periode 1 januari 2016 tot en met 31 december De wettelijke taak van de gemeente met betrekking tot de kinderopvang betreft voornamelijk het toezicht en de handhaving en daarnaast het beheer van het landelijk register kinderopvang en peuterspeelzalen.

5 Registervoering LRKP Het landelijk register kinderopvang en peuterspeelzalen (hierna: LRKP) bevat de gegevens van alle voorzieningen voor kinderopvang in het land. Het college van burgemeester en wethouders is verantwoordelijk voor het bijhouden van de gegevens in de gemeente Deventer en verklaart hierbij dat de gegevens in het LRKP over het verslagjaar 2016 juist, volledig en actueel zijn. In Deventer stonden op 31 december 2016 de volgende kinderopvangvoorzieningen geregistreerd in het LRKP: 62 kinderdagverblijven kindplaatsen 45 buitenschoolse opvang 1944 kindplaatsen 6 gastouderbureaus 266 gastouders 1360 kindplaatsen Dit overzicht van het aantal voorzieningen is gebaseerd op de gegevens zoals ontleend aan de databases van het LRKP en de gemeenschappelijke inspectieruimtes (GIR I en GIRH), met uitzondering van de toelichtingen die door gemeenten zijn ingevuld. Ten opzichte van 2015 stonden in 2016 drie BSO s minder ingeschreven maar zijn er wel 101 meer kindplaatsen dan het jaar ervoor. Er zijn zeven KDV s gestopt en zes KDV s gestart. Dit maakt een totaal van 62 kinderdagverblijven (met een toename van 51 kindplaatsen) waarvan 23 een VVE-locatie zijn. Onze gemeente kent ten opzichte van 2015 evenveel gastouderbureaus, namelijk zes stuks met in totaal 1137 geregistreerde gastouders Het aantal gastouders is ten opzichte van 2015 met 5 gastouders toegenomen tot 266 personen. Het aantal kindplaatsen bij de gastouders is in 2016 gestegen van 1237 naar 1360 kindplaatsen.

6 Inspectie van het Onderwijs Sinds 2008 voert de Inspectie van het Onderwijs het tweedelijnstoezicht op de kwaliteit van de kinderopvang uit. Doel daarvan is om de prestaties van het eerstelijnstoezicht door de gemeente verder te bevorderen en daarmee de kwaliteit in de kinderopvang op hoog niveau te brengen en/of te houden. De inspectie baseert zich hierbij op de verantwoordingen die de gemeenten jaarlijks aan de gemeenteraad en aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap leveren. Het oordeel van het Ministerie wordt als volgt weergegeven: Status A: Status B: Status C: De gemeente leeft haar wettelijke taken na. De gemeente leeft haar wettelijke taken niet of onvoldoende na, maar werkt wel mee aan het maken en uitvoeren van verbeterafspraken tussen de inspectie en het college van B&W. De gemeente leeft haar wettelijke taken niet of onvoldoende na en werkt niet of onvoldoende mee aan het maken en uitvoeren van verbeterafspraken tussen de inspectie en het college van B&W. De gemeente Deventer heeft sinds 26 juli 2012 de A-status en heeft haar wettelijke taken op orde. Een mooi resultaat om trots op te zijn!

7 Afhandeling aanvragen (KDV, BSO, GOB, VGO) Gemeenten zijn wettelijk verplicht om een aanvraag binnen 10 weken af te ronden. Het aandeel tijdig afgehandelde aanvragen geeft een indicatie hoe processen binnen een gemeente zijn geregeld. De gemeente heeft alle 93 aanvragen tijdig afgehandeld. Toelichting gemeente: geen toelichting i.v.m. behalen van 100% score. Uitvoering inspecties (KDV, BSO, GOB) Er zijn verschillende vormen van inspectie: voorinspectie, reguliere inspectie, incidenteel onderzoek en nader onderzoek. De meeste inspecties vinden onaangekondigd plaats. De toezichthouder (GGD) krijgt op die manier een realistisch beeld van de dagelijkse praktijk. De inspecties kinderopvang worden in de gemeente Deventer uitgevoerd door GGD IJsselland. De rapporten zijn landelijk vastgestelde modellen en worden gepubliceerd in het LRKP. Met de GGD IJsselland zijn in regionaal verband (de gemeenten in de veiligheidsregio IJsselland) afspraken gemaakt over toezicht en handhaving. Het betreft afspraken over termijnen, wat er in ieder geval in de rapportages komt te staan en de wijze van openbaar maken van deze rapporten. Ook zijn afspraken gemaakt over hoe om te gaan met signalen en eventuele klachten voortkomend uit inspecties, afstemming over de handhaving (eventueel op dossierniveau) en over de frequentie van overleg tussen gemeenten en GGD.

8 Het toezicht op de kinderopvang wordt door de GGD uitgevoerd in opdracht van de gemeente. De GGD voert inspecties uit en rapporteert hierover. Iedere bestaande locatie moet jaarlijks worden geïnspecteerd. Voor iedere nieuwe locatie dient binnen 3 maanden na aanvang een jaarlijks onderzoek plaats te vinden. Grafiek 2 geeft aan of de gemeente erin is geslaagd om alle locaties te laten inspecteren. De GGD heeft 111 van de 112 locaties geïnspecteerd. Toelichting gemeente: 1 locatie is niet geïnspecteerd als zijnde een jaarlijkse inspectie. Het betreft een BSO die is overgenomen door een bestaande houder. In deze situatie is gekozen voor een incidenteel onderzoek, een uitgebreid jaarlijks onderzoek heeft reeds plaats gevonden in januari Uitvoering inspecties (VGO nieuw) Het percentage geïnspecteerde locaties geeft aan in welke mate de taakstelling ten aanzien van nieuwe VGO-locaties wordt gehaald. Dit zegt iets over de mate waarin de gemeenten alle nieuwe gastouders heeft laten inspecteren. De gemeente heeft alle 83 nieuwe VGO-locaties geïnspecteerd.

9 Toelichting gemeente: geen toelichting i.v.m. behalen van 100% score. Uitvoering inspecties (VGO bestaand) Het percentage geïnspecteerde locaties geeft aan in welke mate de taakstelling ten aanzien van bestaande VGO-locaties wordt gehaald. De wettelijke norm is dat tenminste 5% van het bestaande bestand wordt geïnspecteerd. 5% van het totaal aantal geregistreerde gastouders in 2016 betekent dat de gemeente minimaal 13 VGO-locaties moest laten inspecteren. Er zijn 14 geregistreerde gastouderlocaties geïnspecteerd. Toelichting gemeente: geen toelichting i.v.m. behalen van de norm.

10 Handhaving De gemeente Deventer heeft in 2016 handhavend opgetreden met toepassing van de Beleidsregels toezicht en handhaving Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen gemeente Deventer In de beleidsregels wordt de volgende prioritering per overtreding gehanteerd: Prioritering Hersteltermijn Boetebedrag Hoog Max 3 maanden 1.000,- tot 8.000,- euro Gemiddeld Max 10 maanden 750,- tot 3.000,- euro Laag Max 10 maanden Max 1.500,- euro Een hoge prioritering betekent dat er ook in algemene zin sprake is van een ernstige overtreding, terwijl aan minder ernstige overtredingen een lag(er)e prioritering (gemiddeld of laag) is toegekend. Het college kan bij een overtreding met hoge prioritering of in het geval van herhaling van een overtreding een bestuurlijke boete opleggen. A. Ingezette handhavingstrajecten bij rapporten met advies Handhaven Gemeenten moeten handhaven als zij tekortkomingen signaleren. Een voorbeeld van een tekortkoming is als een pedagogisch medewerker niet de juiste diploma s heeft of wanneer er teveel kinderen in een groep zitten met te weinig pedagogisch medewerkers. In de periode 1 oktober 2015 tot en met 1 oktober 2016 heeft de gemeente Deventer bij iedere overtreding gehandhaafd. De gemeente heeft 13 handhavingstrajecten ingezet naar aanleiding van de 13 rapporten met handhavingsadvies. Toelichting gemeente: geen toelichting i.v.m. behalen van de norm.

11 B. Handhavingsacties op overtredingen Als er een tekortkoming wordt geconstateerd dient er te worden gehandhaafd. Er kunnen echter redenen zijn om toch niet te handhaven. Een voorbeeld is als het een geconstateerde overtreding betreft op een locatie die inmiddels failliet is, of wanneer de tekortkoming is opgelost ná vaststelling rapport maar nog voordat de gemeente haar handhavingstraject heeft kunnen starten. Als er zonder (geldige) reden niet wordt gehandhaafd, loopt de gemeente het risico dat de gemeente niet aan de handhavingsplicht voldoet. Hieronder staat aangegeven hoe vaak de gemeente bij een overtreding een handhavingsactie inzet, beredeneerd niet handhaaft of geen handhavingsactie vastlegt. De gemeente heeft 29 keer een handhavingsactie ingezet, 0 keer beredeneerd niet gehandhaafd en 0 keer geen actie vastgelegd uit de rapporten met handhavingsadvies. In totaal waren er 29 overtredingen. Toelichting gemeente: Binnen het werkgebied van GGD IJsselland wordt in eerste instantie door middel van overleg en overreding tussen GGD en de houder getracht om de tekortkomingen binnen een nader te stellen termijn te doen beëindigen. Deze termijn is afhankelijk van de aard en ernst van de tekortkoming. Een waarschuwing of overreding heeft alleen effect op het moment dat ook medewerking wordt verleend door de houder. Deze moet dus van goede wil zijn en bereid om binnen de gestelde termijn de geconstateerde tekortkoming(en) ongedaan te maken. Het college beoordeelt of de tussen houder en GGD gemaakte afspraken akkoord zijn en bevestigt de afspraken altijd schriftelijk richting de betreffende houder. Deze werkwijze heeft er tot op heden toe geleid dat de beschikbare handhavingsinstrumenten slechts bij uitzondering hoeven te worden ingezet, omdat bijna alle door de GGD geconstateerde tekortkomingen binnen de gestelde termijn na een waarschuwing of na overleg en overreding ongedaan worden gemaakt.

12 Bronnen De gegevens in dit jaarverslag zijn afkomstig van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en aangeleverd door de gemeente Deventer. Meer informatie over de kwaliteitseisen die aan kinderopvang worden gesteld is te raadplegen via: Het landelijk register kinderopvang (LRKP) is te raadplegen via De Beleidsregels toezicht en handhaving Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen gemeente Deventer 2014 zijn te raadplegen via Publicatiedatum: juli 2017

13 Bijlage 1 In onderstaand overzicht is nogmaals overzichtelijk weergegeven wat de aantallen zijn die betrekking hebben op de inspecties en handhavingsacties in het jaar 2016 in de gemeente Deventer.

Toezichtinformatie Kinderopvang Gouda 2014

Toezichtinformatie Kinderopvang Gouda 2014 pagina 1 van 5 pagina 2 van 5 Toezichtinformatie Kinderopvang Gouda 2014 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Kinderopvang en peuterspeelzalen. Vastgesteld door het college, 19 april 2016

Jaarverslag 2015 Kinderopvang en peuterspeelzalen. Vastgesteld door het college, 19 april 2016 Jaarverslag 2015 Kinderopvang en peuterspeelzalen Vastgesteld door het college, 19 april 2016 Toezichtinformatie Kinderopvang Bergen op Zoom in 2015 Introductie De kinderopvang omvat de volgendee voorzieningen:

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Koggenland 2013

Toezichtinformatie Kinderopvang Koggenland 2013 Toezichtinformatie Kinderopvang Koggenland 2013 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

15R.00392. RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 15R.00392. Gemeente Woerden

15R.00392. RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 15R.00392. Gemeente Woerden Gemeente Ouciewater Gemeente Woerden 15R.00392 RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 15R.00392 Van : college van burgemeester en wethouders9 juni 2015 Datum : 9 juni 2015 Portefeuillehouder(s) : Wethouder A.M.

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Eindhoven in 2014

Toezichtinformatie Kinderopvang Eindhoven in 2014 Toezichtinformatie Kinderopvang Eindhoven in 2014 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Gouda in 2015

Toezichtinformatie Kinderopvang Gouda in 2015 pagina 1 van 5 Toezichtinformatie Kinderopvang Gouda in 2015 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB),

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Renswoude in 2015

Toezichtinformatie Kinderopvang Renswoude in 2015 Toezichtinformatie Kinderopvang Renswoude in 2015 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

gemeentebestuur Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Planontwikkeling Gemeenteraad Purmerend datum 23 juni 2015

gemeentebestuur Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Planontwikkeling Gemeenteraad Purmerend datum 23 juni 2015 gemeentebestuur Postbus 15 1440 AA Purmerend PURMEREND telefoon 0299-452452 telefax 0299-452124 Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Team Planontwikkeling Gemeenteraad Purmerend uw brief van uw kenmerk

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Oude IJsselstreek in 2016

Toezichtinformatie Kinderopvang Oude IJsselstreek in 2016 Toezichtinformatie Kinderopvang Oude IJsselstreek in 2016 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Assen in 2015

Toezichtinformatie Kinderopvang Assen in 2015 pagina 1 van 5 Toezichtinformatie Kinderopvang Assen in 2015 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB),

Nadere informatie

Doel Uw raad te informeren (gelet op artikel 67, eerste lid, van de Wet Kinderopvang) over de toezichtinformatie Kinderopvang Roosendaal 2014.

Doel Uw raad te informeren (gelet op artikel 67, eerste lid, van de Wet Kinderopvang) over de toezichtinformatie Kinderopvang Roosendaal 2014. r Gemeente Datum: Van: Aan: Roosendaal 20 mei 2015 Nr.: het college van burgemeester en wethouders de raad van de gemeente Roosendaal Kopie aan: Weth. H. Polderman, C. van Hoek Onderwerp: Toezichtinformatie

Nadere informatie

gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders

gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie AAN VAN gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP jaarverslag Kinderopvang 2015 DATUM 23 juni 2016 BIJLAGE 1631018/14830 jaarverslag kinderopvang 2015 REGISTRATIENUMMER

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Doetinchem 2013

Toezichtinformatie Kinderopvang Doetinchem 2013 Toezichtinformatie Kinderopvang Doetinchem 2013 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang IJsselstein in 2015

Toezichtinformatie Kinderopvang IJsselstein in 2015 Toezichtinformatie Kinderopvang IJsselstein in 2015 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Hendrik-Ido-

Toezichtinformatie Kinderopvang Hendrik-Ido- pagina 1 van 5 Toezichtinformatie Kinderopvang Hendrik-Ido- Ambacht in 2015 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Olst-Wijhe in 2016

Toezichtinformatie Kinderopvang Olst-Wijhe in 2016 Toezichtinformatie Kinderopvang Olst-Wijhe in 2016 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein Overtoom BK IJsselstein Leden Gemeenteraad Postbus 26 t f

postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein Overtoom BK IJsselstein Leden Gemeenteraad Postbus 26 t f ^ Gemeente IJsselstein postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein bezoekadres Overtoom 1 3401 BK IJsselstein Leden Gemeenteraad Postbus 26 t 14 030 f 3400 AA IJSSELSTEIN 030 6884350 e info@ijsselstein.nl

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Bladel in 2016

Toezichtinformatie Kinderopvang Bladel in 2016 Toezichtinformatie Kinderopvang Bladel in 2016 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Gooise Merenin2016

Toezichtinformatie Kinderopvang Gooise Merenin2016 Toezichtinformatie Kinderopvang Gooise Merenin2016 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Menterwolde in 2016

Toezichtinformatie Kinderopvang Menterwolde in 2016 Toezichtinformatie Kinderopvang Menterwolde in 2016 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders

Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie AAN VAN Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang 2014 DATUM 11 juni 2015 BIJLAGE Jaarverslag Toezicht en handhaving

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Haarlem 2013

Toezichtinformatie Kinderopvang Haarlem 2013 Toezichtinformatie Kinderopvang Haarlem 2013 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

4^' Nr MEI 21)1/ S>2. gemeente \ Barneveld. Collegevoorstel. Onderwerp: Toezichtinformatie Kinderopvang Gevraagde beslissing:

4^' Nr MEI 21)1/ S>2. gemeente \ Barneveld. Collegevoorstel. Onderwerp: Toezichtinformatie Kinderopvang Gevraagde beslissing: gemeente \ Barneveld Nr. 1043068 Collegevoorstel Onderwerp: Toezichtinformatie Kinderopvang 2016 Gevraagde beslissing: 1. In te stemmen met de toezichtinformatie kinderopvang Barneveld 2016 ; 2. De toezichtinformatie

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Nederweert in 2016

Toezichtinformatie Kinderopvang Nederweert in 2016 Toezichtinformatie Kinderopvang in 2016 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen (PSZ)

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Renswoude in 2017

Toezichtinformatie Kinderopvang Renswoude in 2017 pagina 1 van 5 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureaus (GOB) en Voorzieningen voor Gastouderopvang (VGO). Door

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Zaanstad in 2016

Toezichtinformatie Kinderopvang Zaanstad in 2016 2017/21763 Toezichtinformatie Kinderopvang Zaanstad in 2016 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB),

Nadere informatie

Waarover gaat deze brief? In onze vergadering van 19 juni 2018 hebben wij het navolgende onderwerp besproken:

Waarover gaat deze brief? In onze vergadering van 19 juni 2018 hebben wij het navolgende onderwerp besproken: Aan de gemeenteraad van Tubbergen Zaaknummer 15465 Bijlagen 2 Onderwerp Raadsbrief 2018 nr. 16 Verzenddatum 27 juni 2018 Geachte raads- en commissieleden, Waarover gaat deze brief? In onze vergadering

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Ridderkerk in 2017

Toezichtinformatie Kinderopvang Ridderkerk in 2017 Toezichtinformatie Kinderopvang Ridderkerk in 2017 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureaus (GOB) en Voorzieningen

Nadere informatie

Van: H. Steijn Tel.nr.: 06-35113525 Nummer: 14A.00453

Van: H. Steijn Tel.nr.: 06-35113525 Nummer: 14A.00453 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: H. Steijn Tel.nr.: 06-35113525 Nummer: 14A.00453 Datum: 27 mei 2014 Team: JLV Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Gemeente Woerden. college van burgemeester en wethouders 8 juli 2014 Wethouder Duindam Onderwijs H. Steijn 06-35113525 steijn.i@woerden.

Gemeente Woerden. college van burgemeester en wethouders 8 juli 2014 Wethouder Duindam Onderwijs H. Steijn 06-35113525 steijn.i@woerden. Gemeente Woerden 14R.00207 RAADSINFORMATIEBRIEF 14R.00207 gemeente WOERDEN Van Datum Portefeuillehouder(s) Portefeuille(s) Contactpersoon Tel.nr. E-mailadres college van burgemeester en wethouders 8 juli

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Noord-Beveland in 2017

Toezichtinformatie Kinderopvang Noord-Beveland in 2017 Toezichtinformatie Kinderopvang Noord-Beveland in 2017 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureaus (GOB) en Voorzieningen

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Peel en Maas... pagina 2 van 7 Afhandeling aanvragen (KDV, BSO, GOB, PSZ, VGO) Grafiek 1: Tijdig afgehandelde aanvrage

Toezichtinformatie Kinderopvang Peel en Maas... pagina 2 van 7 Afhandeling aanvragen (KDV, BSO, GOB, PSZ, VGO) Grafiek 1: Tijdig afgehandelde aanvrage Toezichtinformatie Kinderopvang Peel en Maas... http://mijn.waarstaatjegemeente.nl/pullreport.php?u... pagina 1 van 7 Toezichtinformatie Kinderopvang Peel en Maas 2014 Introductie De kinderopvang omvat

Nadere informatie

onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen 2015

onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen 2015 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen 2015 Portefeuillehouder Collegevergadering Inlichtingen Registratienummer

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Winsum in 2017

Toezichtinformatie Kinderopvang Winsum in 2017 Toezichtinformatie Kinderopvang Winsum in 2017 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureaus (GOB) en Voorzieningen

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Dongen in 2016

Toezichtinformatie Kinderopvang Dongen in 2016 Toezichtinformatie Kinderopvang Dongen in 2016 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang 2017

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang 2017 B en W Adviesnota Onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang 2017 Zaaknummer 402658 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 28 mei 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

R,s. &'2'2'L. Toezichtinformatie Kinderopvang Emmenin2016. Introductie. 1. Criterium Registervoering. 2. Criterium Tijdig afgehandelde aanvragen

R,s. &'2'2'L. Toezichtinformatie Kinderopvang Emmenin2016. Introductie. 1. Criterium Registervoering. 2. Criterium Tijdig afgehandelde aanvragen R,s. &'2'2'L Toezichtinformatie Kinderopvang Emmenin2016 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Emmen in 2017

Toezichtinformatie Kinderopvang Emmen in 2017 [* Error: (205, 0) The object with ID 'Ind.rgt_cbs_np' could not be found. *] Toezichtinformatie Kinderopvang Emmen in 2017 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Bloemendaal 2013

Toezichtinformatie Kinderopvang Bloemendaal 2013 KWAUTEITS NEDERLANDSE Toezichtinformatie Kinderopvang Bloemendaal 2013 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Coevorden in 2016

Toezichtinformatie Kinderopvang Coevorden in 2016 Toezichtinformatie Kinderopvang Coevorden in 2016 pagina 1 van 5 Toezichtinformatie Kinderopvang Coevorden in 2016 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV),

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Emmen In 2015

Toezichtinformatie Kinderopvang Emmen In 2015 Toezichtinformatie Kinderopvang Emmen n 2015 ntroductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Jaarverslag Kinderopvang 2014 Aanvullingen voor Inspectie van het Onderwijs

Jaarverslag Kinderopvang 2014 Aanvullingen voor Inspectie van het Onderwijs Jaarverslag Kinderopvang 2014 Aanvullingen voor Inspectie van het Onderwijs http://survey.waarstaatjegemeente.nl/s/rgt2/32271205f1c6c3d5e33b69f2aaedd8c8/ Filled donderdag, juni 18, 2015 intro Toezichtinformatie

Nadere informatie

&VI. Gemeente Delft. mr drs. G.A.A. Verkerk. drs. T.W. Andricsaen 1.s. Geachte leden van de raad,

&VI. Gemeente Delft. mr drs. G.A.A. Verkerk. drs. T.W. Andricsaen 1.s. Geachte leden van de raad, Samenleving &VI Gemeente Delft Advies Westlandseweg 40 2624 AD Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

gemeente Roermond .oaoo van de gemeente (Wko) leggen wij het jaarverslag kinderopvang 2013 ter kennisneming aan u voor.

gemeente Roermond .oaoo van de gemeente (Wko) leggen wij het jaarverslag kinderopvang 2013 ter kennisneming aan u voor. .oaoo * gemeente Roermond r@ uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlichtingen bij sector/afdeling doorkiesnr. bijlage(n) betreffende 20141Uï161925 17 juli 2014 2 1 JljLl 2011, Dhr. G. Simons

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Krimpen aan den IJssel 2013

Toezichtinformatie Kinderopvang Krimpen aan den IJssel 2013 1 1 1 1 BKWALITEITS NEDERLAND! Toezichtinformatie Kinderopvang Krimpen aan den IJssel 2013 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Midden-Delfland 2013

Toezichtinformatie Kinderopvang Midden-Delfland 2013 m KWALITEITS M M Toezichtinformatie Kinderopvang Midden-Delfland 2013 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's

Nadere informatie

^Echt-Susteren. Raadsinformatiebrief. BBV. nr Datum B&W-vergadering. Portefeuillehouder(s) P.H.J. Pustjens. Onderwerp

^Echt-Susteren. Raadsinformatiebrief. BBV. nr Datum B&W-vergadering. Portefeuillehouder(s) P.H.J. Pustjens. Onderwerp Geme ^Echt-Susteren Raadsinformatiebrief 4 9 6 1 2 3 BBV. nr. 496120 Datum B&W-vergadering Portefeuillehouder(s) P.H.J. Pustjens Onderwerp Wet Kinderopvang; Toezichtinformatie Kinderopvang Echt-Susteren

Nadere informatie

Openbaar. Jaarverantwoording Kinderopvang Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Jaarverantwoording Kinderopvang Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Jaarverantwoording Kinderopvang 2014 Programma Onderwijs Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Ter uitvoering van de Wet Kinderopvang zijn wij verplicht

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang IJsselsteinin2017

Toezichtinformatie Kinderopvang IJsselsteinin2017 Toezichtinformatie Kinderopvang IJsselsteinin2017 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureaus (GOB) en Voorzieningen

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Dongeradeel in 2014

Toezichtinformatie Kinderopvang Dongeradeel in 2014 pagina 1 van 5 Toezichtinformatie Kinderopvang Dongeradeel in 2014 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Ameland in 2015

Toezichtinformatie Kinderopvang Ameland in 2015 Toezichtinformatie Kinderopvang Ameland in 2015 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (K DV), Buitenschoolse O pvang (B SO), Gastouderbureau's (GO B), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF

RAADSINFORMATIEBRIEF RAADSINFORMATIEBRIEF Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk De gemeenteraad 5 juni 2014 Jaarverantwoording inspecties kinderopvang en peuterspeelzalen 2013 Het college 39442 Bijlagen CC Geachte gemeenteraad,

Nadere informatie

Nr. 601095. gemeente Barneveld. Aan het college van burgemeester en wethouders. Onderwerp: Toezichtinformatie Kinderopvang 2013. Gevraagde beslissing:

Nr. 601095. gemeente Barneveld. Aan het college van burgemeester en wethouders. Onderwerp: Toezichtinformatie Kinderopvang 2013. Gevraagde beslissing: gemeente Barneveld Nr. 601095 Aan het college van burgemeester en wethouders Onderwerp: Toezichtinformatie Kinderopvang 2013 Gevraagde beslissing: 1. In te stemmen met de toezichtinformatie kinderopvang

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Eindhoven in 2015

Toezichtinformatie Kinderopvang Eindhoven in 2015 Toezichtinformatie Kinderopvang Eindhoven in 2015 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (K DV), Buitenschoolse O pvang (B SO), Gastouderbureau's (GO B), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Jaarverslag kinderopvang 2016

Collegevoorstel. Zaaknummer Onderwerp Jaarverslag kinderopvang 2016 Zaaknummer 00507135 Onderwerp Jaarverslag kinderopvang 2016 Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis De gemeente is op grond van de Wet Kinderopvang verantwoordelijk voor het toezicht op, en de handhaving

Nadere informatie

Kinderopvang. Toezichtinformatie over Toezichtinformatie Kinderopang Rapport Toezichtinformatie ( Word versie )

Kinderopvang. Toezichtinformatie over Toezichtinformatie Kinderopang Rapport Toezichtinformatie ( Word versie ) Kinderopvang Filled Wednesday, June 04, 2014 IBT Toezichtinformatie over 2013 Ook dit jaar verloopt de jaarverantwoording kinderopvang via www.waarstaatjegemeente.nl. De gegevens over uw gemeente worden

Nadere informatie

Jaarverantwoording kinderopvang 2016

Jaarverantwoording kinderopvang 2016 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Jaarverantwoording kinderopvang 2016 Programma Onderwijs Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Ter uitvoering van de Wet Kinderopvang zijn wij verplicht

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Bergen (L) 2015

Toezichtinformatie Kinderopvang Bergen (L) 2015 Toezichtinformatie Kinderopvang Bergen (L) 2015 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Ter kennisname Toezichtinformatie Kinderopvang Delft 2013

Gemeente Delft. Onderwerp Ter kennisname Toezichtinformatie Kinderopvang Delft 2013 Samenleving mc Gemeente Delft Advies Westlandseweg 40 2624 AD Delfl IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delfl Aan de leden van de gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Ede in 2015

Toezichtinformatie Kinderopvang Ede in 2015 Toezichtinformatie Kinderopvang Ede in 2015 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (K DV), Buitenschoolse O pvang (B SO), Gastouderbureau's (GO B), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Begroting 2017 Stichting openbaar primair onderwijs Deventer (OPOD) 1- Notagegevens Notanummer 2017-000735 Datum 12-05-2017 Programma: 09 Jeugd en onderwijs

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Marum in 2015

Toezichtinformatie Kinderopvang Marum in 2015 Toezichtinformatie Kinderopvang Marum in 2015 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (K DV), Buitenschoolse O pvang (B SO), Gastouderbureau's (GO B), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Veenendaal 2013

Toezichtinformatie Kinderopvang Veenendaal 2013 Toezichtinformatie Kinderopvang Veenendaal2013 pagina 1 van 4 Toezichtinformatie Kinderopvang Veenendaal 2013 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse

Nadere informatie

^Echt-Susteren. Raadsinformatiebrief. BBV. nr Datum B&W-vergadering Portefeuillehouders) P.H.J. Pustjens.

^Echt-Susteren. Raadsinformatiebrief. BBV. nr Datum B&W-vergadering Portefeuillehouders) P.H.J. Pustjens. Geme ^Echt-Susteren Raadsinformatiebrief 5 3 5 1 7 6 BBV. nr. 535173 Datum B&W-vergadering 27-6-2017 Portefeuillehouders) P.H.J. Pustjens Onderwerp Wet Kinderopvang; Toezichtinformatie Kinderopvang Echt-Susteren

Nadere informatie

*Z007B24585A* documentnr.: INT/C/14/08848 zaaknr.: Z/C/14/10257

*Z007B24585A* documentnr.: INT/C/14/08848 zaaknr.: Z/C/14/10257 *Z007B24585A* documentnr.: INT/C/14/08848 zaaknr.: Z/C/14/10257 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Jaarverantwoording Kinderopvang 2013 Aard : Actieve informatie Portefeuillehouder : M.F.R.A. Jilisen Datum

Nadere informatie

GEMEENTE VALKE N SWAARD

GEMEENTE VALKE N SWAARD V GEMEENTE VALKE N SWAARD de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 34 44 F (040) 204 58 90 gemeente@valkenswaard.nl www.valkenswaard.nl \ Aan de leden van de raad van gemeente Valkenswaard

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Aan: de leden van de raad Van:

Raadsinformatiebrief. Aan: de leden van de raad Van: Raadsinformatiebrief Aan: de leden van de raad Van: het college van burgemeester en wethouders Datum: 15 mei 2018 Onderwerp: jaarverslag toezichtinformatie kinderopvang 2017 Doel: ter kennisname/ter informatie

Nadere informatie

Het jaarverslag concludeert dat de gemeente Heusden het toezicht goed uitvoerde.

Het jaarverslag concludeert dat de gemeente Heusden het toezicht goed uitvoerde. Zaaknummer 00470985 Onderwerp Jaarverslag kinderopvang 2015 Collegevoorstel Inleiding Sinds de start van de Wet Kinderopvang op 1 januari 2005 is de gemeente verantwoordelijk voor het toezicht op en de

Nadere informatie

Geme. Toezicht en handhaving in het kader van de Wet kinderopvang verrichten gemeenten in samenwerking met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

Geme. Toezicht en handhaving in het kader van de Wet kinderopvang verrichten gemeenten in samenwerking met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Geme ^Echt-Susteren Raadsinformatiebrief * 3 5 6 6 4 5 BBV. nr. 356366 Datum B&W-vergadering Portefeuillehouders) P. Pustjens Onderwerp Wet Kinderopvang; gemeentelijk jaarverslag Kinderopvang 2013 Samenvatting

Nadere informatie

Onderwerp Jaarverantwoording kinderopvang en peuterspeelzalen gemeente Woudrichem 2015

Onderwerp Jaarverantwoording kinderopvang en peuterspeelzalen gemeente Woudrichem 2015 RAADSINFORMATIEBRIEF Brief van het college aan de raad Onderwerp Jaarverantwoording kinderopvang en peuterspeelzalen gemeente Woudrichem 2015 Geachte leden van de raad, Inleiding Het college heeft in zijn

Nadere informatie

Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl Bank Nederlandse Gemeenten 28 50 04 387

Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl Bank Nederlandse Gemeenten 28 50 04 387 Postbus 1 3430 AA Bezoekadres Stadsplein 1 3431 LZ www.nieuwegein.nl Bank Nederlandse Gemeenten 28 50 04 387 Nieuwegein 2014-251 Toezicht, Veiligheid & Leefbaarheid Team Stadstoezicht Contactpersoc Mirjam

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen. Gemeente Den Haag

Jaarverslag 2014 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen. Gemeente Den Haag Jaarverslag 2014 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen Gemeente Den Haag Deel I: Toezichtinformatie Kinderopvang Den Haag 2014 I let ingevulde rapport is door de Inspectie van het Onderwijs

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Vlissingen in 2017

Toezichtinformatie Kinderopvang Vlissingen in 2017 Toezichtinformatie Kinderopvang Vlissingen in 207 pagina van 8 Toezichtinformatie Kinderopvang Vlissingen in 207 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV),

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Harderwijk 2013

Toezichtinformatie Kinderopvang Harderwijk 2013 Toezichtinformatie Kinderopvang Harderwijk 2013 Toezichtínformatie Kinderopvang Harderwijk 2013 pagina 2 van Toezichtinformatie Kinderopvang Harderwijk 2013 Introductie De kinderopvang omvat de voigende

Nadere informatie

GEMEENTE VAL KENSWAARD

GEMEENTE VAL KENSWAARD V GEMEENTE VAL KENSWAARD 29 AUG. 2014 de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 34 44 F (040) 204 58 90 gemeente@valkenswaard.nl www.valkenswaard.nl Aan de leden van de raad van de gemeente

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Ontheffing woonplaatsvereiste wethouder R. Hartogh Heys en F. Rorink 1- Notagegevens Notanummer 2017-000495 Datum 11-04-2017 Programma: 01 Burger en bestuur Portefeuillehouder

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Benoeming leden Rvt onderwijs 1- Notagegevens Notanummer 2017-000475 Datum 30-03-2017 Programma: 09 Jeugd en onderwijs Portefeuillehouder Weth. Hartogh Heys

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Verlengen raamovereenkomst Wmo 2017 1- Notagegevens Notanummer 2016-000562 Datum 04-04-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder Weth. Kolkman Team MOM

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [X]Besloten

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [X]Besloten Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Geldlening NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer panden Havenkwartier 1- Notagegevens Notanummer 2017-001007 Datum 16-06-2017 Programma: Portefeuillehouder

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Krimpen aan den IJssel in 2017

Toezichtinformatie Kinderopvang Krimpen aan den IJssel in 2017 Toezichtinforatie Kinderopvang Kripen aan den IJssel in 2017 Introductie De kinderopvang ovat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijven (KDV), Buitenschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureaus (GOB) en

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Update Turkse Kracht 1- Notagegevens Notanummer 2018-001393 Datum 18-07-2018 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder Weth. Kolkman Team DEV-BLD 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex Art46 RvO Deventer Belang-Handhaving drank&horecawet 1- Notagegevens Notanummer 2019-000082 Datum 10-01-2019 Programma: 02 Openbare orde en veiligheid

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RVO DS-Dreigend faillissement jeugdzorgaanbieder Intermetzo 1- Notagegevens Notanummer 2016-000777 Datum 06-05-2016 Programma: 09 Jeugd en

Nadere informatie

intro Toezichtinformatie over 2014

intro Toezichtinformatie over 2014 Aanvullingen voor Inspectie van het Onderwijs Created woensdag, maart 20, 2013 Updated maandag, juni 30, 2014 http://survey.waarstaatjegemeente.nl/s/rgt2/3960423fe3fc5fb28da15036283a2b8a68f037ae/ intro

Nadere informatie

intro Toezichtinformatie over 2014

intro Toezichtinformatie over 2014 Aanvullingen voor Inspectie van het Onderwijs Created woensdag, maart 20, 2013 Updated donderdag, juni 26, 2014 http://survey.waarstaatjegemeente.nl/s/rgt2/b7c3f4b352dbc5fcffab1906ba96237b4821f756/ intro

Nadere informatie

Jaarverantwoording Kinderopvang S. Kolkman Juni

Jaarverantwoording Kinderopvang S. Kolkman Juni Jaarverantwoording Kinderopvang 2015 S. Kolkman Juni 2016 1.0 Naam opsteller S. Kolkman Datum vaststelling Team Sociaal Beleid Vastgesteld door B&W Datum en versie juni 2016 en 1.0 Eventueel publicatiedatum

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Plan van aanpak leerplicht 1- Notagegevens Notanummer 2016-000393 Datum 15-03-2016 Programma: 09 Jeugd en onderwijs Portefeuillehouder Weth. Hartogh Heys

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Samen Gezond in Deventer 1- Notagegevens Notanummer 2018-000752 Datum 13-04-2018 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder Weth. Kolkman Team DEV-BLD 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO VVD-Gevaarlijke honden 1- Notagegevens Notanummer 2017-000259 Datum 21-02-2017 Programma: 02 Openbare orde en veiligheid Portefeuillehouder

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp tarief schoon huis 2018 1- Notagegevens Notanummer 2019-000169 Datum 23-01-2019 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder Weth. Grijsen Team DEV-BLD 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Openbaar. Jaarverantwoording Kinderopvang 2013. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Jaarverantwoording Kinderopvang 2013. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Jaarverantwoording Kinderopvang 2013 Programma / Programmanummer Onderwijs / 1073 Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Ter uitvoering van de Wet Kinderopvang

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken 12-04-2016 [X]Openbaar 12-04-2016 [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken 12-04-2016 [X]Openbaar 12-04-2016 [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp neveninkomsten 2015 college 1- Notagegevens Notanummer 2016-000567 Datum 05-04-2016 Programma: 01 Burger en bestuur Portefeuillehouder Burgemeester Team PO

Nadere informatie

Toezichtinformatie Kinderopvang Dongeradeel in 2015

Toezichtinformatie Kinderopvang Dongeradeel in 2015 Toezichtinformatie Kinderopvang Dongeradeel in 2015 Introductie De kinderopvang omvat de volgende voorzieningen: Kinderdagverblijve n (KDV), Buite nschoolse Opvang (BSO), Gastouderbureau's (GOB), Peuterspeelzalen

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Verordening Kwaliteit VTH-taken omgevingsrecht 1- Notagegevens Notanummer 2016-002041 Datum 22-11-2016 Programma: 04 Milieu Portefeuillehouder Weth. Rorink

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Parkeren Binnenstad 1- Notagegevens Notanummer 2016-000712 Datum 25-04-2016 Programma: 05 Ruimtelijke ontwikkeling Portefeuillehouder Weth. Grijsen Team ORB

Nadere informatie

B en W. nr d,.d Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011

B en W. nr d,.d Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011 B en W. nr. 12.0387 d,.d. 17-4-2012 Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaand gemeentelijk jaarverslag Wet kinderopvang 2011 vast te

Nadere informatie

Actieve informatievoorzieningc

Actieve informatievoorzieningc Actieve informatievoorzieningc INT18-36797 aan : de gemeenteraad kopie aan : van : college van burgemeester en wethouders beh. ambtenaar : G.M. Heesink portefeuillehouder : M. Besselink datum : 29 mei

Nadere informatie

onderwerp Jaarverslag handhaving en toezicht Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen 2014

onderwerp Jaarverslag handhaving en toezicht Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen 2014 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Jaarverslag handhaving en toezicht Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen 2014 Portefeuillehouder drs. Theo Weterings, John Nederstigt Collegevergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO GB-Update bouw Viking 1- Notagegevens Notanummer 2017-000942 Datum 12-06-2017 Programma: 10 Economie, kunst en cultuur Portefeuillehouder

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Cliëntervaringsonderzoek wmo 2016 1- Notagegevens Notanummer 2016-001395 Datum 30-08-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder Weth. Kolkman Team MOM

Nadere informatie