DE 13 BELANGRIJKSTE STATUSCODES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE 13 BELANGRIJKSTE STATUSCODES"

Transcriptie

1 DE 13 BELANGRIJKSTE STATUSCODES In een handig overzicht Forza Digital

2 STATUS- CODES 1. SATUSCODES VOOR ZOEKMACHINES Je hebt het vast wel eens meegemaakt; terwijl je over het internet struint, stuit je op een 404-pagina, de server kan de opgevraagde pagina niet vinden. 404 is een zogenaamde statuscode die vertelt wat de status van de pagina is. Naast 404 zijn er tal van andere statuscodes. Zo heb je misschien ook al eens gehoord van een 301 of 302. Maar wat betekent welke code ook alweer? Je hebt ze in het verleden al eens eerder opgezocht, maar moet je geheugen nu toch weer even opfrissen. Heel herkenbaar! Om die reden geven we in deze whitepaper een duidelijk overzicht van de meest belangrijke statuscodes. Je leest niet alleen wat de codes betekenen, maar ook waarom ze belangrijk zijn voor je eigen website STATUSCODES CONTROLEREN

3 STATUSCODES VOOR ZOEKMACHINES Wanneer een bezoeker of een zoekmachine een pagina op je website bezoekt, wordt de betreffende pagina opgevraagd bij de server. Een bezoeker doet dit handmatig, door de URL in te voeren in zijn browser of door te klikken op een link. Een zoekmachine doorzoekt je website met een zogenaamde spider. Dit wordt ook wel crawlen genoemd. De server geeft in beide gevallen een statuscode weer, als reactie op het verzoek om de pagina weer te geven. Die code geeft de browser of de zoekmachine informatie over de status van de pagina. Is deze goed bereikbaar of gaat er misschien ergens iets mis? Als het goed is, ervaart de bezoeker of de zoekmachine geen probleem bij het opvragen van de pagina. Als er wel iets mis is met de pagina, communiceert de server dit via de statuscode. Het is zowel voor de bezoeker als de zoekmachine erg belangrijk dat alle pagina s van je website goed bereikbaar zijn. Dit draagt namelijk bij aan een goede gebruikerservaring voor de bezoeker. Maar ook voor SEO is dit erg belangrijk. Een statuscode als 404 zal vroeg of laat door Google worden afgestraft. Statuscodes bestaan uit een drietal cijfers. Uit het eerste cijfer van de code valt af te lezen wat voor soort status het betreft: 1** - Codes die beginnen met een 1 zijn informatief. 2** - Codes die beginnen met een 2 zijn succesvol. 3** - Codes die beginnen met een 3 hebben te maken met een verwijzing (redirect). 4** - Codes die beginnen met een 4 hebben te maken met een fout bij de aanvrager. 5** - Codes die beginnen met een 5 hebben te maken met een fout bij de server. Sommige statuscodes komen vaker voor dan andere. Hieronder zetten we de 13 belangrijkste statuscodes en hun betekenis overzichtelijk op een rij.

4 200 - REQUEST COMPLETED REDIRECT REDIRECT Hoera! Dit is de beste statuscode die een server kan geven. De server heeft het verzoek voor het opvragen van de pagina kunnen verwerken. Ofwel, de server heeft de gevraagde pagina zonder problemen kunnen vinden REDIRECT 2 Een 301-code betekent dat de opgevraagde pagina permanent is verplaatst. Doordat er in de loop der tijd wel eens iets kan veranderen aan je website, wordt er gebruik gemaakt van een 301 redirect. Stel je hebt een webshop en je verkoopt schoenen. Binnen de menustructuur staan de menu-items: schoenwinkel.nl/herenschoenen en schoenwinkel.nl/ damesschoenen. Later besluit je ook kinderschoenen te gaan verkopen en om het overzicht te bewaren gaat het hele menu op de schop. Hierna bestaat het hoofdmenu uit schoenen en kinderschoenen. Daaronder kun je kiezen voor schoenen voor mannen of vrouwen. Het nieuwe adres wordt dan bijvoorbeeld: schoenwinkel.nl/schoenen/man en schoenwinkel.nl/schoenen/vrouw. Als mensen de oude URL gebruiken is deze pagina niet meer bereikbaar. Om een 404 foutmelding te voorkomen, wordt er gebruik gemaakt van een 301- redirect. De bezoeker wordt zo automatisch doorgestuurd naar de nieuwe locatie van de pagina. Het kan ook zo zijn dat je bedrijfsnaam ooit verandert. In plaats van schoenwinkel.nl wordt het hippeschoenen.nl. In dit geval is het ook slim om het oude adres via een 301-redirect door te verwijzen naar het nieuwe adres. Bij een 302 is de opgevraagde pagina niet permanent (301) maar tijdelijk verplaatst. Een 302-redirect kan handig zijn wanneer een pagina niet verplaatst, maar tijdelijk onbereikbaar is. Je verwijst de bezoeker daarom door naar een andere pagina. Als voorbeeld gebruiken we wederom de webshop waarin schoenen worden verkocht. Als een specifiek model niet meer beschikbaar is, kan er met een 302-redirect worden doorverwezen naar een pagina met vergelijkbare modellen. In dit geval behoudt de oorspronkelijke pagina zijn waarde. Een zoekmachine neemt de linkwaarde van het oude adres niet mee op de nieuwe pagina. Dit kan in sommige gevallen een nadeel zijn voor je SEO strategie SEE OTHER Oorspronkelijk wordt de 303 redirect gebruikt om te voorkomen dat een formulier opnieuw kan worden ingediend. De 303 redirect geeft aan dat de aangevraagde gegevens beschikbaar zijn, maar op een andere locatie staan. Zo kan iemand niet twee keer op een bepaalde locatie binnen een website komen. Denk bijvoorbeeld aan een bedankpagina na een inschrijving of een online offerte die tijdelijk beschikbaar is - automatisch gegenereerde pagina s die geen permanente functie of waarde hebben. Omdat een 303 redirect geen waarde meegeeft aan de nieuwe URL, is het SEO-technisch gezien een verwijzing zonder waarde.

5 401 - UNAUTHORIZED Als je een 401 statuscode krijgt, betekent dit dat je geen toegang hebt tot de opgevraagde pagina. Waarschijnlijk mis 3 je bepaalde rechten om de pagina te mogen bezoeken. De server moet het verzoek om de pagina op te vragen kunnen verifiëren, bijvoorbeeld wanneer aanmelding voor de pagina is vereist FORBIDDEN De server heeft de pagina wel gevonden, maar weigert het verzoek om de pagina te bezoeken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een website je de toegang tot bepaalde pagina s of bestanden verbiedt. Ook is het mogelijk dat de eigenaar van de website iets verkeerd heeft ingesteld. Misschien heeft de beginpagina niet de naam index.html of index.php meegekregen of is er bepaalde content of een bestand dat niet de juiste permissie heeft meegekregen.

6 404 - NOT FOUND Dit is waarschijnlijk de meest bekende statuscode. In de inleiding hebben we hem al even besproken. De server kan in dit geval de opgevraagde pagina niet vinden. Dit kan een aantal redenen hebben. Zo kan het zijn dat de bezoeker een verkeerde URL heeft ingetypt, dat de pagina is verplaatst zonder redirect of dat de gebruikte URL niet (meer) klopt. Je wilt niet dat bezoekers je website onverrichter zake verlaten door een 404-pagina. Ook voor 4 SEO is een 404-pagina funest. Het is belangrijk om een 404 foutmelding en de daarbij horende teleurstelling te voorkomen. Zorg er dus voor dat pagina s die (permanent of tijdelijk) verplaatst zijn een 301- of 302-redirect meekrijgen. Zo weet de server dat de pagina is verplaatst en wordt de bezoeker of zoekmachine direct doorverwezen naar de nieuwe pagina. Het is slim om in de gaten te houden of bezoekers ergens op je website een 404 foutmelding te zien krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld via Google Analytics bijhouden op welke pagina s die niet gevonden worden, toch bezoekers terecht komen. Je kunt ook meldingen instellen waarbij je een mail ontvangt wanneer er te vaak een 404 pagina op je website wordt weergegeven. Mocht het toch gebeuren dat een bezoeker een 404 foutmelding te zien krijgt, dan is het slim hier een speciale errorpagina voor in te richten. Probeer met deze pagina bezoekers verder te helpen. Dit draagt, ondanks de teleurstellende 404 foutmelding, toch bij aan een positieve gebruikerservaring. Geef op deze pagina een duidelijke melding dat de pagina niet is gevonden. Bied bezoekers met een zoekfunctie de mogelijkheid verder te zoeken op je website. Zorg dat het menu en een link naar de homepage duidelijk zichtbaar zijn, in dezelfde lay-out als de website.

7 500 - INTERNAL SERVER ERROR GATEWAY TIMEOUT Statuscodes die starten met een vijf duiden altijd op een technisch probleem aan de kant van de server. Je hebt hier zelf dus weinig invloed op. 500 heeft te maken met een fout 5 waardoor de server het verzoek niet kan uitvoeren. In de meeste gevallen ontstaat deze melding door een programmeerfout in de website NOT IMPLEMENTED Bij een 501 wordt de methode die gebruikt wordt om een pagina op te vragen niet ondersteund door de server. De server beschikt dus niet over de functionaliteit om aan het verzoek te kunnen voldoen BAD GATEWAY De server fungeert als een gateway of proxy. Simpel gezegd zit de server tussen jouw computer en een andere server in. In de communicatie tussen de server en de andere server gaat er iets mis SERVICE UNAVAILABLE Van alle statuscodes beginnend met een vijf is dit de meest bekende. Bij een 503 is de server tijdelijk niet beschikbaar vanwege overbelasting of door onderhoud. Gelukkig is deze status doorgaans tijdelijk. Ook bij een 504 fungeert de server als een gateway of proxy (net als bij een 502). In dit geval moest de server te lang wachten op een reactie van de andere server VERSION NOT SUPPORTED HTTP is het protocol waarmee een een browser communiceert met de server. Er bestaan verschillende versies van HTTP. Als de server geen ondersteuning biedt of wil bieden aan de versie die gebruikt wordt in het verzoek door de browser, dan krijg je een 505 statuscode voorgeschoteld. Hierin wordt doorgaans aangegeven waarom de server de versie niet ondersteunt en welke protocollen wel worden ondersteund. Een update van je browser kan hierin bijvoorbeeld een oplossing zijn.

8 STATUSCODE CONTROLEREN 6 Als het goed is heb je nu een beter beeld van de betekenis van de verschillende codes. Ook heb je in een aantal gevallen geleerd hoe je ze kan voorkomen of oplossen. Onthoud goed dat een optimale gebruikerservaring voor bezoekers voorop staat. Om die reden worden een aantal codes (of verkeerd gebruik ervan) door zoekmachines bestraft. Om te controleren of pagina s goed bereikbaar zijn, kun je gebruik maken van een Server Header Checker. Met deze tool kun je door het invoeren van de URL kijken welke statuscode de server doorgeeft. Het is ook mogelijk om de hele website in een keer te checken met een tool als Screaming Frog. Mocht je nog vragen hebben of heb je hulp nodig met het succesvol instellen van redirects of een 404- pagina? Neem dan contact met ons op. Houd onze blog in de gaten voor meer interessante artikelen.

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800

301 redirect. 2xCeed BV Brede Englaan 14 1272 GS Huizen 020-7570800 301 redirect 301 redirect voor behoud SEO ranking Indien je regelmatig aan websites werkt of je website actueel houdt dan kan het voorkomen dat je content van locatie veranderd. Bijvoorbeeld bij het aanmaken

Nadere informatie

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk 15 tips voor een goede website Dieneke Van Eijk dieneke@sitevisie.com Zomercheck Als je op vakantie gaat check je natuurlijk voor vertrek je auto, maak je lijstjes wat er mee gaat in je koffer en bereid

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

SEO plan. Bart Janssen Semester 4 Fontys ICT & Media Design

SEO plan. Bart Janssen Semester 4 Fontys ICT & Media Design SEO plan Bart Janssen Semester 4 Fontys ICT & Media Design Inleiding Mijn adviesplan heb ik geschreven voor mijn persoonlijke leerportfolio. Het leerportfolio staat online op http://www.bartjanssen.eu.

Nadere informatie

Technical Specification SOFORT Banking

Technical Specification SOFORT Banking Technical Specification SOFORT Banking (DEB.001) Author(s): Michel Westerink (MW) Version history: V1.0 MW (kopie van targetpay.com) 08/08/13 Table of contents 1. Algemeen... 3 1.1 Opmerking vooraf...

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

De verantwoordelijke voor het verzamelen van persoonsgegevens via deze website ( is:

De verantwoordelijke voor het verzamelen van persoonsgegevens via deze website (  is: Privacy beleid en cookies Verantwoordelijke De verantwoordelijke voor het verzamelen van persoonsgegevens via deze website (www.stamglasenonderhoud.nl) is: Stam Glas & Onderhoud (hierna "Stam Glas") Schenkhorst

Nadere informatie

Rapport voor website www.uwnaam.nl

Rapport voor website www.uwnaam.nl Rapport voor website www.uwnaam.nl Samenvatting periode: juni 1999 Gegenereerd op 21-Jun-1999 00:05 MET DST [Overzicht per dag] [Overzicht per uur] [Hosts] [URL's] [Verwijzers] [Browsers] [Landen] Maandoverzicht

Nadere informatie

Online SEO-CHECKLIST. Switch Reclamebureau bv I Rendementsweg 2-Q I Mijdrecht I I

Online SEO-CHECKLIST. Switch Reclamebureau bv I Rendementsweg 2-Q I Mijdrecht I I SEO-CHECKLIST Strategie Concept Creatie SEO-checklist Met de SEO check van Switch kijken wij naar 51 specifieke onderdelen die ervoor zorgen dat uw website beter presteert. Hieronder vindt u een overzicht

Nadere informatie

Links controleren met Xenu s Link Sleuth

Links controleren met Xenu s Link Sleuth 1. Introductie 2. Xenu downloaden 3. Voorkeursinstellingen aanpassen 4. Links controleren 5. Het gebruiken van de Xenu rapporten 6. Het controleren van niet werkende links op de website 1. Introductie

Nadere informatie

Handleiding Dashboard tool Google Data Studio

Handleiding Dashboard tool Google Data Studio Handleiding Dashboard tool Google Data Studio Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen actiegerichte dashboards... 3 Dashboards in Google Data Studio: instructie + tips... 5 Afsluitende tips voor de

Nadere informatie

De doe-het-zelf SEO review [checklist]

De doe-het-zelf SEO review [checklist] De doe-het-zelf SEO review [checklist] door admin - 05-29-2012 http://www.itpedia.nl/2012/05/29/de-doe-het-zelf-seo-review-checklist/ website Kijk periodiek onder de motorkap van je Zoals elke SEO-professional

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl In 5 stappen uw eigen professionele blog maken Hoemaakjeeenblog.nl 1 Inhoudsopgave Welkom bij onze gratis cursus... 1 Stap 1, Een domeinnaam registreren

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Hieronder volgt een overzicht van relevante contactpersonen binnen KPN.

Hieronder volgt een overzicht van relevante contactpersonen binnen KPN. Index Contactpersonen Aangevraagde informatie bekijken in uw inbox Foutmeldingen Contactpersonen Hieronder volgt een overzicht van relevante contactpersonen binnen KPN. Indien u technische problemen heeft,

Nadere informatie

Extra s voor je website

Extra s voor je website Extra s voor je website WPBRENT WPBrent is het service pakket voor jouw website. Dit is een maandelijkse service. Introductie tarief 1 is 65,- per maand. We verzorgen je back-up van de website We houden

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Verschillende websites 4 Wat maakt een goede website 5 Bekijk bluetrace.nl en weet wat u kunt verwachten. 2 De 4 pijlers

Nadere informatie

De webpagina kan niet worden weergegeven

De webpagina kan niet worden weergegeven Beveiligingsinformatie voor gebruikers van de volgende : Internet Explorer versie 7 Internet Explorer versie 8 Internet Explorer versie 9 Internet Explorer versie 10 Gebruikers van de bovenstaande browsers

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

SEO Plan e meting: Meta description, Meta Keywords, sitemap, robots.txt

SEO Plan e meting: Meta description, Meta Keywords, sitemap, robots.txt SEO Plan www.juliusnuijten.nl 1. Overzicht SEO plan 2. 1e meting: het beginpunt 3. 2e meting: Meta description, Meta Keywords, sitemap, robots.txt 4. 3e meting: google analytics script, social media shares

Nadere informatie

WordPress Website. Wat is een WordPress website? Hoe werkt het? Wat kan je ermee? En moet je het gebruiken?

WordPress Website. Wat is een WordPress website? Hoe werkt het? Wat kan je ermee? En moet je het gebruiken? WordPress Website Wat is een WordPress website? Hoe werkt het? Wat kan je ermee? En moet je het gebruiken? Inhoudsopgave I. Wat is WordPress... 2 Uitleg WordPress Hoe werkt WordPress II. Wat is een Domein,

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

De verantwoordelijke voor het verzamelen van persoonsgegevens via deze website (www.timo.nl) is:

De verantwoordelijke voor het verzamelen van persoonsgegevens via deze website (www.timo.nl) is: PRIVACY STATEMENT en COOKIE POLICY Verantwoordelijke De verantwoordelijke voor het verzamelen van persoonsgegevens via deze website (www.timo.nl) is: CRH Bouwmaterialenhandel Nederland B.V. Stationsweg

Nadere informatie

SEO advies plan. Tim Pieters M41T

SEO advies plan. Tim Pieters M41T SEO advies plan Tim Pieters M41T Inhoudsopgave -Inleiding -Stand van zaken -Optimalisatie -Resultaten -Toekomstige aanbevelingen Inleiding De website die zal worden behandeld in dit SEO plan is www.tp-media.design.

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Technical Specification SOFORT Banking

Technical Specification SOFORT Banking Technical Specification SOFORT Banking (DEB.001) Author(s): Michel Westerink (MW) Version history: V1.1 SvdV (gebruikersgemakt) 20/08/13 V1.0 MW (kopie van targetpay.com) 08/08/13 Table of contents 1.

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

TARIEVENLIJST Wij begeleiden u naar succes op internet.

TARIEVENLIJST Wij begeleiden u naar succes op internet. TARIEVENLIJST 2016 Wij begeleiden u naar succes op internet. Stap 1: Kennismakingsgesprek Wij laten Visit Media en onze werkwijze zien. Natuurlijk hoort u graag wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf.

Nadere informatie

Handleiding . Versie 1.1 december 2017

Handleiding  . Versie 1.1 december 2017 Handleiding e-mail Versie 1.1 december 2017 Versie 1.1. januari 2019 In deze handleiding alles over het instellen van jouw email bij ZazouTotaal In deze handleiding alles over het instellen van jouw email

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Anoniem zoeken met Ixquick

Anoniem zoeken met Ixquick Anoniem zoeken met Ixquick Auteur: Bert Feenstra Geschikt voor alle Windowsversies (32- en 64-bit) Het verschil tussen een internetbrowser en een zoekmachine Voor we aan het voorwoord van het artikel beginnen

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013 Het CMS dat bij deze site geleverd wordt heeft hoofdzakelijk tot doel om goed door Google gevonden te worden. De hiërarchie van het CMS geeft aan hoe google per pagina naar uw website kijkt. De mate van

Nadere informatie

Cookiestatement Beveiligde server Vragen?

Cookiestatement Beveiligde server Vragen? Cookiestatement Een cookie is een klein tekstbestand dat bij jouw bezoek aan een website naar jouw computer wordt gestuurd. Zowel Hotel Booker B.V. als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Met behulp

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

Clixmaster Studio en zoekmachines

Clixmaster Studio en zoekmachines Quick guide Clixmaster Studio en zoekmachines R5.0 Gebruikersdocumentatie Clixmaster Studio Quick guide 1/18 Clixmaster Studio en zoekmachines Version management Based on Clixmaster Studio R.5.0 Date Version

Nadere informatie

15. Google Tag Manager

15. Google Tag Manager W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 5 15. Google Tag Manager Introductie Marketeers zijn dol op statistieken en big data. Hoe meer hoe beter! Google Analytics wordt hier veel voor gebruikt,

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

1. Inleiding Algemeen Handleiding Sportvereniging Home Vereniging Sportwerkgever Fryslân...

1. Inleiding Algemeen Handleiding Sportvereniging Home Vereniging Sportwerkgever Fryslân... Handleiding Sportal Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 3 3. Handleiding Sportvereniging... 5 3.1 Home... 5 3.2 Vereniging... 7 3.3 Sportwerkgever Fryslân... 9 3.4 Nieuws... 9 3.5 Bijlages toevoegen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

Handleiding activeren van Google Analytics-account

Handleiding activeren van Google Analytics-account Handleiding activeren Analytics Blz. 1/6 Handleiding activeren van Google Analytics-account Als u wilt weten wat er precies op uw website gebeurd, of als u het effect van uw website wilt vergroten, kunt

Nadere informatie

Inhoudsopgave handleiding CMS

Inhoudsopgave handleiding CMS Inhoudsopgave handleiding CMS INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 HOE BEHEER IK ONZE GOEDE DOEL GEGEVENS?... 3 WAT IS EEN CMS?... 3 HOE LOG IK (BINNEN HET CMS) OP WWW.GEEF.NL IN?... 3 IK BEN

Nadere informatie

Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine, andere populaire zoekmachines zijn Yahoo, Bing en Baidu (Chinees).

Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine, andere populaire zoekmachines zijn Yahoo, Bing en Baidu (Chinees). SEO Techniek Search Engines/ Zoekmachines Google is wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine, andere populaire zoekmachines zijn Yahoo, Bing en Baidu (Chinees). Zoekmachines indexeren webpagina's geautomatiseerd

Nadere informatie

Privacybeleid Deltafix International BV. Ons gebruik van verzamelde gegevens

Privacybeleid Deltafix International BV. Ons gebruik van verzamelde gegevens Privacybeleid Deltafix International BV Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten

Nadere informatie

AUTHENTICATIE. Version Date Author Description Mark Hameetman Initiele document

AUTHENTICATIE. Version Date Author Description Mark Hameetman Initiele document Postbode.nu API Version Date Author Description 1.0 21-02-2018 Mark Hameetman Initiele document AUTHENTICATIE Via https://app.postbode.nu/settings/api kunt u uw eigen API key aanmaken en/of ophalen, deze

Nadere informatie

10 x wijzer in 10 minuten

10 x wijzer in 10 minuten Alle links op de website werken Je hebt dit zelf vast wel eens ervaren. Zo n vervelende 404 Pagina niet gevonden melding als je op een link klikt. Wat doe je dan? Laat me raden je fronst je wenkbrauwen,

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

checklist voor het opzetten van je webshop

checklist voor het opzetten van je webshop checklist voor het opzetten van je webshop 1. introductie: EERST IETS OVER SEOSHOP Gefeliciteerd met je nieuwe webshop; we zijn blij dat je voor SEOshop hebt gekozen! Laten we ons eerst even voorstellen.

Nadere informatie

Handleiding HOW TO. Een gebruiker of eigenaar toevoegen aan je Google Search Console

Handleiding HOW TO. Een gebruiker of eigenaar toevoegen aan je Google Search Console Handleiding HOW TO Een gebruiker of eigenaar toevoegen aan je Google Search Console In deze handleiding leggen we jou precies uit hoe je een eigenaar of een gebruiker toevoegt aan je Google Search Console.

Nadere informatie

Help er gaat iets mis

Help er gaat iets mis Help er gaat iets mis Krijg je een foutmelding tijdens het gebruik van SURFconext? De kans is groot dat het een van onderstaande foutmeldingen betreft. Lees hier meer over wat de foutmelding betekent en

Nadere informatie

Handleiding Google Tagmanager (GTM)

Handleiding Google Tagmanager (GTM) Handleiding Google Tagmanager (GTM) Inhoudsopgave Basisbeginselen... 2 Google Tagmanager in de praktijk... 3 Meerdere domeinen doormeten met Google Tagmanager... 8 Meerdere domeinen doormeten met Universal

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

The Facebook pagina van NKBV 50 Plus

The Facebook pagina van NKBV 50 Plus The Facebook pagina van NKBV 50 Plus https://www.facebook.com/nkbv50plus/ Waarom hebben we een Facebook pagina voor NKBV 50 Plus? Een Facebook pagina is een extra manier om onze sectie onder de aandacht

Nadere informatie

Technische Documentatie SOFORT Banking

Technische Documentatie SOFORT Banking Technische Documentatie SOFORT Banking (DEB.001) Author(s): Michel Westerink (MW) Version history: V1.3 MKh Italië toegevoegd 12/05/15 V1.2 MW (Overboeking) 20/08/14 V1.1 SvdV (gebruikersgemak) 20/08/13

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Google AdWords tips: 1 - Neem niet te snel beslissingen

Google AdWords tips: 1 - Neem niet te snel beslissingen Google AdWords Tips Adverteren in Google is een lucratieve business voor Google: alleen al in het 2e kwartaal van 2015 werd er een omzet van meer dan 16 miljoen dollar verdiend aan advertentie inkomsten.

Nadere informatie

Websitecursus deel 1 HTML

Websitecursus deel 1 HTML Websitecursus deel 1 HTML WebCie A Eskwadraat www@a-eskwadraat.nl 8 april 2015 Inleiding Website cursus in drie delen: HTML CSS Javascript We gaan uit van geen voorkennis. Als je vragen hebt, stel ze!

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

1. Inleiding Algemeen Handleiding Trainer Home Medewerker Sportwerkgever Fryslân Nieuws...

1. Inleiding Algemeen Handleiding Trainer Home Medewerker Sportwerkgever Fryslân Nieuws... Handleiding Sportal Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 3 3. Handleiding Trainer... 4 3.1 Home... 4 3.2 Medewerker... 6 3.3 Sportwerkgever Fryslân... 8 3.4 Nieuws... 8 3.5 Bijlages toevoegen...

Nadere informatie

Je leest op dit moment de privacyverklaring van Landgoed De Wielewaal.

Je leest op dit moment de privacyverklaring van Landgoed De Wielewaal. 00 Inleiding In deze privacyverklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen

Nadere informatie

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel De woorden SEO check suggereren dat je de status van je zoekmachine optimalisatie eenvoudig kunt vaststellen met

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Hieronder volgt een overzicht van relevante contactpersonen binnen KPN Telecom.

Hieronder volgt een overzicht van relevante contactpersonen binnen KPN Telecom. 1. Contact personen 2. Rent-a-Switch service 3. Validaties 4. Afhandeling Rent-a-Switch orders 5. Foutmeldingen 1. Contact personen Hieronder volgt een overzicht van relevante contactpersonen binnen KPN

Nadere informatie

Whitepaper: SEO voor mobiele websites Alle type mobiele websites, voorwaarden, SEO-factoren, voordelen en valkuilen op een rij

Whitepaper: SEO voor mobiele websites Alle type mobiele websites, voorwaarden, SEO-factoren, voordelen en valkuilen op een rij Whitepaper: SEO voor mobiele websites Alle type mobiele websites, voorwaarden, SEO-factoren, voordelen en valkuilen op een rij De macht van Google Mobile marketing wordt steeds belangrijker. Volgens Google

Nadere informatie

PrePare Paper. www.partnerincontent.nl

PrePare Paper. www.partnerincontent.nl PrePare Paper Een seo copywriter inhuren zonder een goede voorbereiding aan je website is weggegooid geld Hoe haal je meer rendement uit een seo tekstschrijver? Google is nog steeds één van de belangrijkste

Nadere informatie

Een zoekmachine gebruiken

Een zoekmachine gebruiken Een zoekmachine gebruiken BASIS 1 WEBSITES Een zoekmachine gebruiken Wat leer je? Je leert wat een zoekmachine is. Je leert hoe je iets kunt zoeken op het internet. Je leert bijvoorbeeld zoeken naar een

Nadere informatie

Als u klant bent van Edwin s Law verzamelen wij de volgende klantgegevens die u ons verstrekt:

Als u klant bent van Edwin s Law verzamelen wij de volgende klantgegevens die u ons verstrekt: Privacy Policy Edwin s Law Dit is de Privacy Policy (Beleid) van Edwin s Law (hierna te noemen: wij, ons of onze ), een onderneming met adres; Solebaystraat 6 huis, 1055 ZR, Amsterdam en bezoekadres; Keizerrijk

Nadere informatie

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Auteur: Ruud Stelder, SEOshop e-commerce Website: http:// Datum: November 12, 2009 Inleiding De experts zijn het er redelijk over

Nadere informatie

KLUSJES KESTELOOT Privacy-verklaring

KLUSJES KESTELOOT Privacy-verklaring KLUSJES KESTELOOT Privacy-verklaring In deze privacy-verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens

Nadere informatie

Nieuwe- en bijkomende functionaliteiten app V5.0

Nieuwe- en bijkomende functionaliteiten app V5.0 Nieuwe- en bijkomende functionaliteiten app V5.0 Hieronder vindt u een opsomming van de vernieuwde en bijkomende functionaliteiten van de INTEGRA CONTROL app versie 5.0. Nieuw app icoon en opstartscherm

Nadere informatie

De homepage van Jewelry Kidz aanpassen deel 2

De homepage van Jewelry Kidz aanpassen deel 2 De homepage van Jewelry Kidz aanpassen deel 2 Wat leer je in dit hoofdstuk: - Wat de Pagina-editor is - Welke blokken je op de homepage ziet - Hoe je blokken kan toevoegen - Hoe je blokken kan aanpassen

Nadere informatie

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 Wat zijn de kenmerken van je bezoekers?... 3 Welke apparaten gebruiken je website

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE,

ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE, ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE, CLOSED SOURCE CMSEN Versie: 2.0 Dit onderzoek betreft de zoekmachine vriendelijkheid van commerciële CMS-systemen, m.a.w. systemen waar de

Nadere informatie

Kennisevent. beter zichtbaar online

Kennisevent. beter zichtbaar online Kennisevent beter zichtbaar online GIJS NILLESSEN Agenda 15:30-16:00 16:00-16:45 16:45-17:45 17:45-18:15 18:15-19:00 19:00-19:30 19:30-20:30 intro Online zichtbaarheid sessie 1 Beter zichtbaar door SEO

Nadere informatie

Handleiding Winkelwidget

Handleiding Winkelwidget Handleiding Winkelwidget Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe kan ik de winkelwidget het beste inzetten?... 3 Hoe de winkelwidget te gebruiken?... 4 Stap 1: Menu-items maken en artikelen toevoegen... 4 Stap

Nadere informatie

Taak 1.4.10 Apachiis. Inhoud

Taak 1.4.10 Apachiis. Inhoud Taak 1.4.10 Apachiis Inhoud Taak 1.4.10 Apachiis... 1 Inleiding... 2 Functie van een Webserver... 3 Wat is een webserver?... 3 Wat doet een webserver?... 3 Wat is en doet een webserver nu écht?... 3 Stappenplan

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

Testrapport MDC WUS. Testrapport MDC WUS

Testrapport MDC WUS. Testrapport MDC WUS Testrapport MDC WUS Organisatie : Yenlo B.V. Adres : Rijndijk 137, 2394 AG Hazerswoude Gegevens : Compliance Tests WSO2 WUS Datum : 29-06-2014 Versie : 1.0 Status : Definitief 1 Document informatie Revisie

Nadere informatie

Homepagina - Logo en favicon plaatsen

Homepagina - Logo en favicon plaatsen Homepagina - Logo en favicon plaatsen Wat leer je in dit hoofdstuk: - Hoe je een logo kunt plaatsen - Hoe je een favicon kunt plaatsen - Hoe je tekst kunt aanpassen in de tabbladen van je browser Inleiding

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE,

ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, ZOEKMACHINE-OPTIMALISATIE, OFWEL SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? AUTEURS: EDUARD BLACQUIÈRE, JOOST DE VALK DATUM: JANUARI 2010 Pagina 1 van 5 SEO: WAT VERANDERT ER IN 2010? Het begin van het nieuwe jaar

Nadere informatie

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 Inhoud INLOGGEN CMS... 2 WELKOM SCHERM... 3 MODULES - CONTROL PANEL... 4 BEHEER - CONTROL PANEL... 5 GEBRUIKERSBEHEER - TOEVOEGEN... 6 GEBRUIKERSBEHEER

Nadere informatie

Online aanvragen specifieke rapportage

Online aanvragen specifieke rapportage Online aanvragen specifieke rapportage Handleiding Het aanvragen van specifieke rapportages gaat tegenwoordig online. Waar u voorheen de aanvraag middels een aanvraagformulier bij de Suwidesk deed, doet

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

Websites & Zoekmachines

Websites & Zoekmachines Zoekmachines, Wat en Hoe... 2 Wat is een Zoekmachine?... 2 Hoe werkt het?... 2 Meldt Je Site Aan... 3 Meta-data... 3 Links naar je site... 3 De grote 3... 3 Hoe aanmelden?... 3 Wachttijd na aanmelding...

Nadere informatie

Afbeeldingen - formaat aanpassen

Afbeeldingen - formaat aanpassen Wat leer je in dit hoofdstuk: - Twee nieuwe manieren om foto s in je webshop te plaatsen - Hoe je het formaat van afbeeldingen kunt aanpassen Eindresultaat Een foto met de juiste afmetingen met een goede

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

10. Single Page Applications

10. Single Page Applications WHITEPAPER IN 5 MINUTEN M E I 2 0 1 4 10. Single Page Applications Introductie De wereld verandert snel en gebruikers openen je site of applicatie steeds minder met een traditionele browser. Een site of

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

WEBHARE: GEVORDERDEN Versie september 2015 Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc)

WEBHARE: GEVORDERDEN Versie september 2015 Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc) WEBHARE: GEVORDERDEN Versie september 2015 Marketing & Communicatie (www.utwente.nl/mc) www.utwente.nl/webhare Webhare: Standaardcursus (versie sept 2015) www utwente nl/webhare 1 INHOUD Deel 1: Herhaling

Nadere informatie

SEO search engine optimalisatie

SEO search engine optimalisatie SEO search engine optimalisatie SEO staat voor Search Engine Optimizer, iedereen kan een website maken maar is uw website ook goed uit te lezen door een zoekmachine? Een zoekmachine ziet uw website niet

Nadere informatie