Selectiebeleid Nederlands Team Sportklimmen 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Selectiebeleid Nederlands Team Sportklimmen 2015"

Transcriptie

1 Selectiebeleid Nederlands Team Sportklimmen 2015

2 De ambitie van de NKBV is erop gericht meer klimmers op een hoger niveau mee te laten draaien in het Internationale circuit om meer podiumplekken te behalen bij internationaal aansprekende evenementen. Daartoe is onder andere onderstaand selectiebeleid ontworpen, in samenspraak met regionale talententrainers.

3 RTC (Jeugd D,C,B,A) Regionaal 1x per week trainen Nationale wedstrijden Instroom/ uitstroom ieder half jaar Doel: Aansluiting op Jong Oranje of Nederlandse sub top. Vorm: Trainen met een groep gemotiveerde, ambitieuze klimmers, begeleid door regionale trainers. Wekelijkse training. Daarbij het oog op voldoende bagage meegeven om zelfstandig door te kunnen trainen na uitstroom. Instroom: Twee keer per jaar: september en januari. Instroom gebeurt na een proefperiode van ten minste drie weken, waarna klimmer en hoofdtrainer besluiten of trainen binnen het RTC past bij de wensen en ambitie van de klimmer, en of de klimmer past binnen de groep. De hoofdtrainer heeft hierover overleg met de trainers van het RTC. Hierbij wordt niet naar absoluut klimniveau gekeken. Wel wordt o.a. gekeken naar het talent voor bewegen, hoe lang de klimmer al traint, hoe gemotiveerd hij/ zij is, hoe trainbaar hij/ zij is en hoe serieus de klimmer wil werken aan groei en ontwikkeling. Hierin wordt de potentie herkent om aan te sluiten bij de (sub)top van Nederland. Focus ligt op instroom van jonge klimmers. Ook is er ruimte voor zeer talentvolle oudere jeugd waarvan de verwachting is dat ze kunnen gaan aansluiten bij Jong Oranje. Ieder half jaar wordt getoetst of een klimmer nog op weg is naar aansluiting bij Jong Oranje/subtop in NL. Dat gebeurt door middel van 'functioneringsgesprekken', waarin doelen en ontwikkelingspunten worden besproken, en de vooruitgang in het afgelopen half jaar. Als de ontwikkeling van de klimmer achter blijft bij wat van hem/ haar verwacht mag worden, dan gaat de hoofdtrainer hierover het gesprek aan met de klimmer. Uitstroom: Wanneer de klimmer 17 is (kijkend naar geboortejaar), en er is nog niet voldoende basis om aan te sluiten bij Jong Oranje, volgt natuurlijke uitstroom. Uitstroom kan ook plaats vinden wanneer een klimmer zich over een langere tijd niet (voldoende) ontwikkelt. De (hoofd)trainers zijn hierover gedurende het jaar met de klimmer in gesprek. Ieder half jaar vindt er een 'functioneringsgesprek' plaats. Blijkt op basis van gesprekken met de trainers dat een klimmer niet meer past binnen de ambitie van het RTC zet de hoofdtrainer de klimmer 'op scherp' vóór het einde van het seizoen, zodat een klimmer de kans krijgt om aan te sluiten als de ambitie er wel is. De uiteindelijke beslissing tot uitstroom wordt genomen door de hoofdtrainer. RTC's geven klimmers voldoende tijd om te ontwikkelen en zijn niet 'hard' in de selectie. Selectie door: RTC hoofdtrainer in overleg met RTC trainers en in afstemming met de lokale trainer(s). RTC Zuid: Heerlen, Gulpen, Sittard, Venlo, Eindhoven, Tilburg RTC Midden: Utrecht, Nieuwegein, Bussum, Amsterdam, Arnhem, Nijmegen, Zwolle RTC Zuid West: Roosendaal, Breda, Dordrecht, Rotterdam, Den Haag, Delft, Zoetermeer, Haarlem, Bergschenhoek

4 Te Jong Oranje (Jeugd D, C) 1x per maand trainen Internationale wedstrijden (Youth Color Climbing Festival / Petzen Climbing Trophy) Doel: Proeven aan trainen op nationaal niveau, doorstroom naar Jong Oranje en voorbereiding op internationaal klimmen (YCCF / PCT) Vorm: Maandelijkse training met Jong Oranje in een groep van jonge, gemotiveerde, ambitieuze klimmers, begeleid door het Nederlands Begeleidingsteam. Aansluitend bij fase 'leren trainen' LTAD. Training vindt plaats in verschillende boulder- en klimhallen in Nederland. Instroom: Eén keer per jaar, op voordracht van de regionale talentencentra en lokale talententeams, maar ook in overleg met trainers na scouting op regionale en nationale wedstrijden (jeugd opens). 'Selectie' vindt plaats in de vorm van een open training, waarna kinderen uitgenodigd kunnen worden voor deelname aan Te Jong Oranje. Een periode is voor een jaar maar kan verlengd worden (mits de klimmer binnen de leeftijdscategorie valt). Selectie door: Begeleidingsteam Nederlands Team/ Jong Oranje, in afstemming met de lokale trainer(s).

5 Aspiranten Jong Oranje (Jeugd B, A, junioren) 1x per week training Nationale wedstrijden Doel: De klimmer komt er in deze proefperiode achter of hij/ zij wíl aansluiten bij Jong Oranje. Voor het begeleidingsteam geeft de proefperiode de ruimte om te onderzoeken of trainen op nationaal niveau en aansluiten bij Jong Oranje past bij de ambitie en mogelijkheden van de klimmer. Vorm: Wekelijkse training met het Nederlands Team voor zes weken. Deze periode kan eventueel verlengd worden. Instroom: Op voordracht van en in overleg met RTC hoofdtrainer, of daar waar geen RTC is, op voordracht van en na overleg met lokale talententrainer. Daarbij geldt niveau als indicatie voor de eigen trainer: niveau is niet een harde eis, maar geeft een richtlijn om te bepalen of een klimmer qua niveau klaar is voor internationale wedstrijden/ aansluiting bij Jong Oranje. Daarbij kan gekeken worden naar het boulderniveau óf het leadniveau. Het begeleidingsteam nodigt de aspiranten uit om op proef te komen meedraaien met het Nederlands Team. Proefperiodes vinden in principe twee keer per jaar plaats, na afloop van het internationale jeugd wedstrijdseizoen en de start van het nieuwe seizoen (september - april). Einde proefperiode: na de proefperiode stroomt een klimmer in bij Jong Oranje, of gaat hij/ zij terug naar de lokale of regionale trainingsgroep. Met de klimmer en trainer(s) zal besproken worden wat ontwikkelpunten zijn waaraan gewerkt kan worden voor een verdere groei naar het niveau van (Jong) Oranje. Hieronder volgt een overzicht van de niveaus die bij bepaalde leeftijden mogen worden verwacht als vooruit wordt gekeken naar internationaal niveau. Klimmers worden geselecteerd als er de potentie is om op het niveau van Jong Oranje, wat iets hoger ligt, aan te kunnen sluiten. Het niveau is 'regulier on sight niveau', wat betekent dat de klimmer ongeveer 50% van de tijd routes en/ óf boulders op dit niveau on sight klimt. Jeugd: Geslacht: Lead os: Boulder os: C v 7a 6a C m 7a+ 6b B v 7a+ 6a+/b B m 7b 6b+ A v 7b 6b+ A m 7b+ 6c JUNIOREN* v 7c 6c+ JUNIOREN* m 8a 7a+ * voor junioren ligt het niveau hoger, omdat zij gezien hun leeftijd het niveau al moeten hebben om mee te draaien met JO en vervolgens door te stromen naar NED team. Selectie door: Begeleidingsteam Nederlands Team/ Jong Oranje, in overleg met lokale en / of regionale (hoofd)trainer.

6 Jong Oranje (Jeugd B, A, junioren en tweede jaars C) 1-3x per week training Internationale wedstrijden (EYC boulder / lead, EYCH boulder / lead, WYCH). Doel: Trainen om op internationaal niveau te klimmen. Onder goede begeleiding internationale ervaring opdoen en leren trainen om door te kunnen groeien naar de senioren. Vorm: 1 (jeugd C) tot 3 keer per week training met Nederlands Team/ Jong Oranje. Zowel boulder- als leadtraining. Klimmen is - binnen het LTAD model - een late specialisatiesport. Daarom wordt ervoor gekozen om Jong Oranje ervaring op te laten doen in beide disciplines en pas na de overgang naar het Nederlands Team meer focus op een eigen discipline te leggen. Instroom: Na proefperiode, zie hierboven 'Aspirant Jong Oranje'. Indien niveau en ambitie direct aan blijken te sluiten bij het huidige team kan deze proefperiode van korte duur zijn. Tevens bestaat de mogelijkheid om vanuit Te Jong Oranje direct door te stromen naar Jong Oranje. In principe vindt instroom plaats aan het begin en eind van een kalenderjaar. De selectie voor het nieuwe jaar is dan ruim voor de start van het internationale seizoen bekend. Gedurende het jaar kan echter ook in- en uitstroom plaatsvinden als daar reden toe is. Van Jong Oranje klimmers wordt verwacht dat ze vol gaan voor het klimmen en serieus trainen. Dit team gaat ook op internationale uitzendingen. Het niveau van klimmers in Jong Oranje ligt op, of ontwikkelt zich naar de indicatieniveau's die hieronder beschreven zijn. Het niveau is 'regulier on sight niveau', wat betekent dat de klimmer ongeveer 50% van de tijd routes en/ óf boulders op dit niveau on sight klimt. Jeugd: Geslacht: Lead os: Boulder os: C v 7a+ 6a+ C m 7b 6b/+ B v 7b 6b B m 7b+ 6c/+ A v 7b+ 6c A m 7c+ 7a Jun v 7c 7a Jun m 8a 7a+ Uitstroom/ doorstroom: Uitstroom kan plaatsvinden wanneer een klimmer zich over een langere tijd niet (voldoende) ontwikkelt. De trainers van het begeleidingsteam zijn hierover gedurende het jaar met de klimmer in gesprek. Ieder half jaar vindt er een 'functioneringsgesprek' plaats. Blijkt op basis van gesprekken met de trainers dat een klimmer niet meer past binnen de ambitie van Jong Oranje dan wordt dit met de klimmer besproken. Blijft ontwikkeling uit, dan kan deze klimmer niet langer deel uitmaken van het Team. Hierbij moet opgemerkt worden dat er altijd naar de context van de klimmer wordt gekeken (groei/ lichamelijke ontwikkeling, privé situatie, blessures), en dat bij Jong Oranje gekeken wordt naar de potentie en ontwikkeling van de klimmer, niet naar niveau of resultaten. Doorstroom van Jong Oranje naar het seniorenteam kan vanaf het moment dat de klimmer de leeftijd heeft om mee te gaan draaien in het senioren circuit en dat ook past in de ontwikkeling van de klimmer. Na het laatste jaar bij de Junioren stroomt een klimmer automatisch door naar de senioren, waarbij hij/ zij bij voldoende inzet, motivatie en niveau de 'Potentiestatus 1 ' ontvangt. 1 Zie het uitzendbeleid 2015 voor toelichting.

7 Selectie door: Begeleidingsteam Nederlands Team Boulderen - Nederlands Team Lead > 1995 (Jeugd junioren & senioren) 2-3x per week training Uitzendingen 2 afhankelijk van selectie (A, B, C of D) en discipline Doel: Internationaal presteren, beste uit de klimmer halen (wordt in overleg met de klimmer geconcretiseerd). Vorm: 2 tot 3 keer per week training met Nederlands Team. Het Nederlands Team wordt ieder jaar ruim voor aanvang van het internationale seizoen, aan het begin van het kalenderjaar, samengesteld. Voor de senioren geldt dat er, naast niveau, gekeken wordt naar de leeftijd van de klimmer en de te verwachte doorgroei. Instroom: Natuurlijke instroom komt vanuit Jong Oranje op het moment dat zij daarvoor de leeftijd bereiken. Instroom vindt in principe aan het eind en begin van het kalenderjaar plaats. In- en uitstroom kan echter gedurende het hele jaar plaatsvinden als daar reden toe is. Voor de instroom moet het de verwachting zijn dat deze klimmers binnen een aantal jaar doorgroeien naar de B en/ of A selectie. De nationale wedstrijden zijn niet per definitie meetmomenten ten behoeve van de Nationale selectie. De competitie en NK's worden echter wel in de gaten gehouden voor het spotten van nieuw talent. Hieronder een niveaumatrix die als indicatie kan dienen voor het niveau wat van senioren in het Nederlands Team Lead of Boulder wordt verwacht. Het niveau is 'regulier on sight niveau', wat betekent dat de klimmer ongeveer 50% van de tijd routes en/ óf boulders op dit niveau on sight klimt. Van leden van het Nederlands team mag tevens worden verwacht dat ze volledig gaan voor het klimmen van Worldcups en dat ze ambitie en motivatie hebben om te groeien en ontwikkelen. Categorie: Geslacht: Lead os: Boulder os: Jeugd jun v 7c 7a Jeugd jun m 8a 7a+ Senioren v 7c+ 7a+ Senioren m 8a+ 7b Uitstroom: Klimmers in de A of B selectie kunnen niet uit het team stromen. Uitstroom geldt voor klimmers in de C en D selectie. Uitstroom kan plaatsvinden wanneer een klimmer zich over een langere tijd niet (voldoende) ontwikkelt. De trainers van het begeleidingsteam zijn hierover gedurende het jaar met de klimmer in gesprek. Ieder half jaar vindt er een 'functioneringsgesprek' plaats. Blijkt op basis van gesprekken met de trainers dat een klimmer niet meer past binnen de ambitie van het Nederlands Team dan wordt dit met de klimmer besproken. Blijft ontwikkeling uit, dan kan deze klimmer niet langer deel uitmaken van het Team. Hierbij moet opgemerkt worden dat er altijd naar de context van de klimmer wordt gekeken (privé situatie, blessures). Voor de uitzendingen die een Nederlands Teamlid vergoed krijgt wordt ook gekeken naar resultaten en vorm. Dit wordt toegelicht in het document 'Uitzendbeleid'. Selectie door: Begeleidingsteam 2 Uitzendbeleid is in een apart document met de titel 'Uitzendbeleid 2015' beschreven.

Selectiebeleid 2016 NL Team Sportklimmen

Selectiebeleid 2016 NL Team Sportklimmen Selectiebeleid 2016 NL Team Sportklimmen Inhoudsopgave Inleiding 3 RTC 4 Uitleg proefperiode Jong Oranje 5 Jong Oranje 7 Uitleg proefperiode Nederlands Team 8 Nederlands Team 9 2 INLEIDING De ambitie van

Nadere informatie

SENIOREN. A selectie - top 10 potentie. B selectie - potentie tot halve finales

SENIOREN. A selectie - top 10 potentie. B selectie - potentie tot halve finales Uitzendingen 2015 Voor alle Nederlands Teamleden geldt dat: Er verschillende vergoedingscriteria zijn. Senioren krijgen minimaal: o 2 wedstrijden, o binnen de EU De senioren worden in iedere discipline

Nadere informatie

Uitzendbeleid NL Team Sportklimmen

Uitzendbeleid NL Team Sportklimmen Uitzendbeleid NL Team Sportklimmen Uitzendingen. Voor alle Nederlands Teamleden geldt dat: Er verschillende vergoedingscriteria zijn. Iedereen krijgt minimaal: o 1 wedstrijd, o binnen de EU De senioren

Nadere informatie

Uitzendbeleid NL Team Sportklimmen

Uitzendbeleid NL Team Sportklimmen Uitzendbeleid NL Team Sportklimmen Versie 18-7- 18 INHOUD ALGEMENE BEPALINGEN 3 SENIOREN 4 A-selectie - Top 10 potentie 4 4 B-selectie - Top 20 potentie 4 4 Uitstroomtraject B 5 C selectie 5 5 WERELD KAMPIOENSCHAP

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie

KVV Quick 20 Oldenzaal 12 oktober 1920 Technische Commissie Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding Seizoen 2014-2015 KVV Quick '20 april 2014 versie 1.0 Aanwijzingen voor technische staf en begeleiding. Deze beleidsafspraken worden waar nodig als actiepunten

Nadere informatie

Selectiecriteria. Selectiecriteria (ref. 11 augustus 2016) Pagina 1 van 5

Selectiecriteria. Selectiecriteria (ref. 11 augustus 2016) Pagina 1 van 5 Selectiecriteria Selectiecriteria (ref. 11 augustus 2016) Pagina 1 van 5 Selectiecriteria voor de Nationale Kernploeg(en) en Selecties: Kernploegen en talentenpoule De KBN voorziet voor kumite en kata

Nadere informatie

Selectiecriteria. Selectiecriteria (ref.1 per 01 april 2016) Pagina 1 van 5

Selectiecriteria. Selectiecriteria (ref.1 per 01 april 2016) Pagina 1 van 5 Selectiecriteria Selectiecriteria (ref.1 per 01 april 2016) Pagina 1 van 5 Selectiecriteria voor de N ationale Kernploeg(en) en Selecties: Kernploegen en talentenpoule De KBN voorziet voor kumite en een

Nadere informatie

Selectiebeleid HV Myra Jeugd

Selectiebeleid HV Myra Jeugd Selectiebeleid HV Myra Jeugd 1. Inleiding Dit document is bedoeld om het selectiebeleid van Myra uit te leggen aan Myra leden en ouders van Myra leden. 2. Uitgangspunten teamindelingen Voor het opstellen

Nadere informatie

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017

Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties. Prijs per m² GBO in mediaan 2017 Woningen Provincie/Gemeenten Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties woningen woningen. Provincie Drenthe Assen 67.700 31.400 Woningvoorraad 32.900 33.700 33.700 Tussenwoning 448 16,7 166.000

Nadere informatie

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0)

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0) Contourennota Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief 20 april 2009 (versie 1.0) INHOUDSOPGAVE Blz. 1. INLEIDING 3. 2. TOEKOMST SENIOREN SVMM VOETBAL

Nadere informatie

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28

Beleidsplan senioren. r.k.v.v. H.S.C. 28 Beleidsplan senioren r.k.v.v. H.S.C. 28 September 2009 Technisch beleidsplan r.k.v.v. H.S.C. 28 Pagina 1 Technisch beleid senioren INLEIDING De afgelopen jaren is verschillende keren een discussie gevoerd

Nadere informatie

Aanvullende bepalingen Series 2017

Aanvullende bepalingen Series 2017 Aanvullende bepalingen Series 2017 mei 2017 1 Introductie 1.1 Dit document beschrijft de aanvullende bepalingen voor de Series voor het jaar 2017. 1.2 De bepalingen zijn aanvullend op het huidige IFSC

Nadere informatie

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd.

SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. SV Heythuysen Selectiebeleid Jeugd. (onderdeel van het verenigingsbeleidsplan) Inhoud Inleiding... 1 Uitgangspunten bij selectie... 1 Selectiecriteria... 2 Organisatie van het selectiebeleid.... 2 Verticale

Nadere informatie

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding Reeds sinds 1993 voert de Nederlandse Badminton Bond een actief beleid om Talenten tijdig te ontdekken en regionaal en centraal op te leiden tot Topspeler.

Nadere informatie

In- en uitstroom in de KNGU Turnen Dames selecties Versie 2017

In- en uitstroom in de KNGU Turnen Dames selecties Versie 2017 In- en uitstroom in de KNGU Turnen Dames selecties Versie 2017 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Instromen... 2 2.1. Oranje Selectie... 2 2.2. Jong Oranje Selectie... 2 2.3. Criteria voor de Oranje en Jong Oranje

Nadere informatie

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016

Woningen. Prijzen en transacties. Provincie / Steden. Marktgegevens en prognoses. Transactieprijzen koopwoningen in mediaan 2016 Woningen 2017 Provincie / Steden Marktgegevens en prognoses Prijzen en transacties Aantal inwoners 2016 Aantal woningen 2016 Woningvoorraad/ huishoudens/inwoners 2020 2025 Koopwoningen Aantal verkochte

Nadere informatie

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1

Technische seniorenbeleid MVC' (versie 2.0) 1 Technische seniorenbeleid MVC'19 2017-2022 (versie 2.0) 1 Inhoud Algemene uitgangspunten Visie in relatie tot ambitie Afspraken binnen alle categorieën Selectie MVC 19 Doelmannen selectie MVC 19 Derde

Nadere informatie

In- en uitstroom in de KNGU Turnen Dames Oranje en Jong Oranje selecties

In- en uitstroom in de KNGU Turnen Dames Oranje en Jong Oranje selecties In- en uitstroom in de KNGU Turnen Dames Oranje en Jong Oranje selecties Versie mei 2019 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Instromen... 2 2.1. Oranje Selectie... 2 2.2. Jong Oranje Selectie... 2 2.3. Criteria

Nadere informatie

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams.

Bij indeling van recreatieve teams: Teams op basis van gelijkwaardige kwaliteiten en leeftijdscategorie. Gelijkwaardige teams. Selectiebeleid VV Gilze 2015 2020. Het selectiebeleid moet een middel zijn om de doelstellingen, die zijn bepaald in het technisch beleidsplan VV Gilze, te bereiken. Door middel van dit schrijven willen

Nadere informatie

Beleid Meetrainen Hogere Teams

Beleid Meetrainen Hogere Teams 1. Inleiding Dit document is bedoeld om het jeugdbeleid van HV Myra beter uit te kunnen leggen aan Myra leden en ouders van Myra leden. Het document is onderdeel van een serie beleidsdocumenten die bedoeld

Nadere informatie

Aanvullende bepalingen Series 2017

Aanvullende bepalingen Series 2017 Aanvullende bepalingen Series 2017 Januari 2017 1 Introductie 1.1 Dit document beschrijft de aanvullende bepalingen voor de Series voor het jaar 2017. 1.2 De bepalingen zijn aanvullend op het huidige IFSC

Nadere informatie

Gewestelijke selectiecriteria 2016/2017

Gewestelijke selectiecriteria 2016/2017 Inleiding Bij de selectie van schaats(t)ers wordt rekening gehouden met een behoorlijk aantal factoren. Door het opstellen van duidelijke selectiecriteria wordt getracht een zo groot mogelijke objectiviteit

Nadere informatie

Seizoen Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams

Seizoen Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams Seizoen 2019-2020 Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams Hoe gaan we dat doen? De technische staf en de ABCD-commissie informeren alle ouders van de ABCD jeugd graag over de manier waarop we de teams

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Limburgs Jeugd KlimKampioenschap (LJKK 2019)

Wedstrijdreglement. Limburgs Jeugd KlimKampioenschap (LJKK 2019) Wedstrijdreglement Limburgs Jeugd KlimKampioenschap (LJKK 2019) Voor wie: het LJKK staat open voor klimmers van 7 t/m 18 jaar (leden en niet leden van de NKBV) en leden van de deelnemende partijen, te

Nadere informatie

Toiletreclame Regionale Tarieven Indoormedia

Toiletreclame Regionale Tarieven Indoormedia Volume netwerk Horeca Doelgroep 13-49 Alkmaar 1 2 weken 34 17 10 950,- 135,- 495,- 115,- Almere 1 2 weken 17 8 5 475,- 115,- 250,- 110,- Amersfoort 1 2 weken 50 25 15 1.425,- 150,- 745,- 125,- Amsterdam

Nadere informatie

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen:

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen: Beleid Technische Commissie VV Gilze Het beleid van de Technische Commissie is een middel zijn om de doelstellingen van VV Gilze, te behalen. Door middel van dit document willen wij ons beleid transparant

Nadere informatie

Bijlage verzuimcijfers

Bijlage verzuimcijfers Bijlage cijfers 1. Landelijke cijfers De cijfers over het schooljaar - zijn afkomstig uit de leerplichttelling die jaarlijks onder de gemeenten wordt uitgevoerd. De respons van gemeenten bedroeg dit jaar

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

Selectiebeleid en -procedures

Selectiebeleid en -procedures Selectiebeleid en -procedures Oranje Wit is een professioneel georganiseerde vereniging die alle leden de gelegenheid geeft om op haar/zijn niveau korfbal te spelen. Ckv Oranje Wit Dordrecht Januari 2012

Nadere informatie

Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder

Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder Talentontwikkeling in de vereniging Ewout Schröder Ewout Schröder Positief Enthousiast Gedreven Theoretische kaders Wat is het doel van talentontwikkeling binnen jouw vereniging? Het te allen tijde (vroeg)tijdig

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

Absoluut verzuim. Absoluut verzuim totaal verzuim. > 3 maanden. Opgelost in schooljaar

Absoluut verzuim. Absoluut verzuim totaal verzuim. > 3 maanden. Opgelost in schooljaar Bijlage 1. Landelijke gegevens De gegevens over het schooljaar 2014-2015 zijn afkomstig uit de leerplichttelling die jaarlijks onder de gemeenten wordt uitgevoerd. De respons op de leerplichttelling bedroeg

Nadere informatie

Selectiebeleid en -procedures

Selectiebeleid en -procedures 23 Dit rapport heeft 12 pagina s Selectiebeleid v1.01 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Algemeen 2 3 Voorbereiding selectieperiode 4 4 Selectieperiode 7 5 Evaluatie selectieperiode 8 6 Inventarisatie huidige

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

SELECTIE- EN UITZENDBELEID

SELECTIE- EN UITZENDBELEID 2012 KNBB SECTIE POOL - TOPSPORT INGANGSDATUM: 1 JANUARI 2016 HUGO DUIVENVOORDEN KNBB SECTIE POOL PORTEFEUILLEHOUDER TOPSPORT VOORWOORD Dit document omschrijft de mogelijkheden voor sporters om in aanmerking

Nadere informatie

Beste judoka en ouders/verzorgers

Beste judoka en ouders/verzorgers Beste judoka en ouders/verzorgers In deze brief vind je kort de belangrijkste informatie over TopJudo Amsterdam voor het seizoen 2016-2017, zoals trainingstijden, deelname aan wedstrijden en stages, de

Nadere informatie

Rugby Nederland is verantwoordelijk voor het plannen van de data. Het maken van het programma en het verspreiden van het programma.

Rugby Nederland is verantwoordelijk voor het plannen van de data. Het maken van het programma en het verspreiden van het programma. Draaiboek RDD Oost Voorwoord RDD staat voor Rugby Development Days wat simpel vertaald Rugby Ontwikkelings Dagen betekent. In het district Oost organiseert Rugby Academy Oost in opdracht van Rugby Nederland

Nadere informatie

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios

Uiteraard staat ons technisch hart open voor al uw voetbal/training gerelateerde vragen! Met sportieve groet, technisch hart Dios Als technisch hart Dios proberen wij onze jeugdleden (uw kinderen) dat te bieden, waar hij/zij behoefte aan heeft. Ons streven is, om elk jeugdlid binnen onze club te laten voetballen op zijn/haar niveau,

Nadere informatie

Hieronymus. Verder naar de top Plannen seizoen 2014-2015

Hieronymus. Verder naar de top Plannen seizoen 2014-2015 Hieronymus Verder naar de top Plannen seizoen 2014-2015 Agenda Seizoen 2014-2015 Voorbereiding door zwemcommissie Voorbereiding door coaches Informatie aan zwemmers 10 mei en 31 mei Enquete zwemmers (

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN SELECTIE

TECHNISCH BELEIDSPLAN SELECTIE TECHNISCH BELEIDSPLAN SELECTIE GVN NIEUWLEUSEN SEIZOEN 2014-2015 Pagina 1 van 6 Technisch beleidsplan Turnselectie GVN Nieuwleusen. Inleiding De vereniging richt zich binnen de recreatiesport op het aanbieden

Nadere informatie

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding Ambitieplan Spaarnestad 2015-2020 1. Inleiding Dit ambitieplan is geschreven om een koers aan te brengen in de ontwikkeling van het Haarlems volleybal en toe te treden tot het talent ontwikkeling programma

Nadere informatie

LTAD model als kapstok voor talentbegeleiding. Trainerscongres NLcoach, NSTV en KNSB Epe, 14 april 2012 Jeroen van der Lee

LTAD model als kapstok voor talentbegeleiding. Trainerscongres NLcoach, NSTV en KNSB Epe, 14 april 2012 Jeroen van der Lee LTAD model als kapstok voor talentbegeleiding Trainerscongres NLcoach, NSTV en KNSB Epe, 14 april 2012 Jeroen van der Lee Wie? Bewegingswetenschapper Programmamanager sportontwikkeling Trainer/coach (ST5)

Nadere informatie

TVO biedt haar jeugdleden tennissen met veel plezier, zowel op recreatief als op prestatief niveau!

TVO biedt haar jeugdleden tennissen met veel plezier, zowel op recreatief als op prestatief niveau! Jeugdbeleid Het jeugdbeleid van TVO OOSTVOORNE is vooral gericht op de volgende hoofddoelstelling: TVO biedt haar jeugdleden tennissen met veel plezier, zowel op recreatief als op prestatief niveau! Om

Nadere informatie

PvB-beschrijving 4.1. 1. Opdracht. 2. Doelstellingen

PvB-beschrijving 4.1. 1. Opdracht. 2. Doelstellingen PvB-beschrijving 4.1 Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 4.1. "Geven van trainingen" Deze PVB 4.1 heeft betrekking op kerntaak 4.1 "het geven van trainingen". Met deze PVB toon je aan dat je: specifieke (groepen)

Nadere informatie

Waterpolo opleidingscentrum (WOC)

Waterpolo opleidingscentrum (WOC) 1. Beelden van de stage Canada 2. Rol van de ouders door Jacques van Rossum 3. Nieuws en komend seizoen Scala college : sportiefste school van het jaar! 25 juni : 1e paal zwembad Aquarijn LOOT school in

Nadere informatie

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren)

TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) TECHNISCHE COMMISSIE STIPHOUT VOORUIT (pupillen en junioren) DOELSTELLING Kwaliteitsverbetering in de (jeugd)opleiding en doorstroming naar de senioren Balans vinden en bewaken tussen recreatief en prestatief

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Versie

Jeugdbeleidsplan Versie Jeugdbeleidsplan Versie 20180101 De ACME-jeugd is ingedeeld volgens leeftijdscategorie : Benjamins : eerste tot en met derde leerjaar Pupillen : vierde en vijfde leerjaar Miniemen : zesde leerjaar en eerste

Nadere informatie

Den Haag, 17 mei 2000

Den Haag, 17 mei 2000 Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 17 mei 2000 Hierbij leg ik aan uw Kamer over, conform artikel 10a, lid 6 van de Welzijnswet 1994, de tekst van de algemene maatregel

Nadere informatie

Draaiboek RDD Oost V1.6

Draaiboek RDD Oost V1.6 Draaiboek RDD Oost V1.6 Voorwoord RDD staat voor Rugby Development Days wat simpel vertaald Rugby Ontwikkelings Dagen betekent. In het district Oost organiseert Rugby Academy Oost in opdracht van Rugby

Nadere informatie

AANVULLENDE BEPALINGEN NEDERLANDSE KLIMWEDSTRIJDEN

AANVULLENDE BEPALINGEN NEDERLANDSE KLIMWEDSTRIJDEN AANVULLENDE BEPALINGEN NEDERLANDSE KLIMWEDSTRIJDEN 2019 Laatste aanpassing 31/01/2019 1. Introductie 1.1 Dit document beschrijft de aanvullende bepalingen voor de Nederlandse nationale sportklimwedstrijden

Nadere informatie

WOC ZUID. Woord van de voorzitter. Inhoudsopgave Woord van de voorzitter. 1. Artikelen. Regionale bijeenkomst met de verenigingen uit Zuid-Nederland 2

WOC ZUID. Woord van de voorzitter. Inhoudsopgave Woord van de voorzitter. 1. Artikelen. Regionale bijeenkomst met de verenigingen uit Zuid-Nederland 2 WOC ZUID 04 April 2015 Communicatie, Bergen op Zoom. Artikelen Inhoudsopgave Woord van de voorzitter. 1 Regionale bijeenkomst met de verenigingen uit Zuid-Nederland 2 Barcelone stage WOC zuid 2015 Communicatie

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Dit document bestaat uit 3 onderdelen: 1) Jeugd (A t/m D) 2) Jongste jeugd (E t/m F en Benjamins) 3) Senioren Jeugd Doelstelling van Quick Stick is dat elk lid

Nadere informatie

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal 1 Inleiding Het bevorderen van het spelplezier van onze spelers, van jong tot oud, staat binnen UVV Voetbal voorop. Binnen de mogelijkheden van onze vereniging streven wij

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Selectiecriteria baanwielrennen 2015

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Selectiecriteria baanwielrennen 2015 PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Selectiecriteria baanwielrennen 2015 Eisen KNWU 2015 Baan-DUUR mannen nationale selectie Leeftijd 17-17 18 - nieuwelingen top-6 - junioren top-3 (van alle eerstejaars)

Nadere informatie

BIJLAGEN. Betrekkelijke betrokkenheid Studies in sociale cohesie. Sociaal en Cultureel Rapport Redactie: Paul Schnabel Rob Bijl Joep de Hart

BIJLAGEN. Betrekkelijke betrokkenheid Studies in sociale cohesie. Sociaal en Cultureel Rapport Redactie: Paul Schnabel Rob Bijl Joep de Hart BIJLAGEN Betrekkelijke betrokkenheid Studies in sociale cohesie Sociaal en Cultureel Rapport 2008 Redactie: Paul Schnabel Rob Bijl Joep de Hart Sociaal en Cultureel Planbureau Den Haag, december 2008 Bijlage

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams

Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Selectieprocedure binnen handbalvereniging SV Zeeburg en indeling overige teams Inleiding Wie voor SV Zeeburg kiest voor plezier én ambitie; plezier omdat wij kiezen voor attractief handbal, snel, dynamisch,

Nadere informatie

plezier samen strijd

plezier samen strijd Welkom! De vereniging Een vereniging kan niet bestaan zonder dat er normen en waarden zijn afgesproken met elkaar. Afspraken waar je op terug kan vallen, in welke situatie dan ook. Normen en waarden vormen

Nadere informatie

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2018/2019

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2018/2019 KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2018/2019 voor deelname aan internationale wedstrijden, kampioenschappen en selectiewedstrijden 3 januari 2019 Selectiecommissie Langebaan Junioren (SCLJ): Technisch

Nadere informatie

Verdeelplan PG Jaar 2018

Verdeelplan PG Jaar 2018 Verdeelplan PG Jaar 2018 ID Naam Plaats Specialisatie Instroom personen Instroom fte 2412004 Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond Rotterdam Jeugdarts 1e fase 6 6,00 2412004 Centrum voor Jeugd en Gezin

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd Versie 4 6 juni 2011 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Team indeling Jongste

Nadere informatie

Vergelijking discriminatiemeldingen 2012 binnen de G32

Vergelijking discriminatiemeldingen 2012 binnen de G32 Vergelijking discriminatiemeldingen 2012 binnen de G32 Toelichting Benadrukt dient te worden dat de discriminatiecijfers van de G32 onderling moeilijk vergelijkbaar zijn. Als een bepaalde gemeente (op

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE JEUGDOPLEIDING Ruim tien jaar geleden geloofden nog maar weinig mensen dat het voor Schuurman BZC mogelijk zou worden in de eredivisie waterpolo

Nadere informatie

/Ontwikkelingslijn Sportklimmen

/Ontwikkelingslijn Sportklimmen /Ontwikkelingslijn Sportklimmen 1 /Inhoud Het Waarom Ontstaansproces Basisprincipes LTAD Ontwikkelingslijn Sportklimmen Overzichtstabel Technieken Voorbeelden 2 /Het Waarom Verleden Lucky Shots Geen structuur

Nadere informatie

AANVULLENDE BEPALINGEN NEDERLANDSE KLIMWEDSTRIJDEN

AANVULLENDE BEPALINGEN NEDERLANDSE KLIMWEDSTRIJDEN AANVULLENDE BEPALINGEN NEDERLANDSE KLIMWEDSTRIJDEN 2016 1 Introductie 1.1.1 Dit document beschrijft de aanvullende bepalingen voor de Nederlandse nationale sportklimwedstrijden voor het jaar 2016. 1.1.2

Nadere informatie

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017

SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 SC Badhoevedorp Technisch Jeugdplan 2014-2017 Doel selectiebeleid Door het vastleggen van een aantal regels ten aanzien van het selecteren van jeugdspelers, wil de jeugdcommissie duidelijkheid en continuïteit

Nadere informatie

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur

Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur Agenda Ouderavond Woensdag 26 oktober 19.30 uur 1. Opening 2. Mededelingen 3. Wie doet wat in het Jeugdbestuur? 4. Jeugdbeleidsplan 5. Competitie-indeling 6. Verantwoordelijkheden ouders 7. Rondvraag 8.

Nadere informatie

Hoofdtrainer MHCD Hockey Techniek School 5uur per week (1 avond) Senioren = 150euro per maand (1500euro per seizoen)

Hoofdtrainer MHCD Hockey Techniek School 5uur per week (1 avond) Senioren = 150euro per maand (1500euro per seizoen) Hoofdtrainer MHCD Hockey Techniek School 5uur per week (1 avond) Senioren = 150euro per maand (1500euro per seizoen) (3 vacatures) De Hoofdtrainers van de MHCD Hockey Techniek School implementeren het

Nadere informatie

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers 1. Indeling Gebeurt op basis van: kalenderleeftijd. biologische leeftijd (gestalte, vaardigheden, enz.). evaluatie van de speler, progressiemarge, beleving voetbalingesteldheid Indeling van ploegen Aantal

Nadere informatie

Topsportprotocol voor Kernploegleden

Topsportprotocol voor Kernploegleden Topsportprotocol voor Kernploegleden Topsportprotocol 2016/2017 (rev. 11 augustus 2016) Pagina 1 van 5 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Lidmaatschap kernploeg 1. Het lidmaatschap van één van de kernploegen

Nadere informatie

Eisen KNWU 2014 Baan-DUUR mannen nationale selectie

Eisen KNWU 2014 Baan-DUUR mannen nationale selectie Eisen Baan-DUUR mannen nationale selectie Leeftijd 17-17 18 NK tijdrijden - NK tijdrijden nieuwelingen top-6 -NK tijdrijden junioren top-3 (van alle eerstejaars) - NK tijdrijden junioren top-3 (alle NK

Nadere informatie

INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 WO 16 DEC 2016

INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 WO 16 DEC 2016 WO 16 DEC 2016 INDELINGEN / ACHTERGROND F-JEUGD & E-JEUGD SSS 18 SEIZOEN 2015-2016 AGENDA Voorstellen Inleiding Doel Uitleg selecteren / indeling Selectiebeleid/-criteria Indelingscriteria (selectie /

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Trainer-Coach 4. 1 mei Nieuwegein

Informatiebijeenkomst Trainer-Coach 4. 1 mei Nieuwegein Informatiebijeenkomst Trainer-Coach 4 1 mei 2017 - Nieuwegein Inhoud Welkom Kwalificatieprofiel Trainer-Coach 4 Leertraject Intakeprocedure/voorwaarden voor deelname Opleidingsprogramma en begeleiding

Nadere informatie

Talentontwikkeling KNKV

Talentontwikkeling KNKV Inhoud Talentontwikkeling KNKV 1. Doel Talentontwikkeling KNKV 2. Peildatum RTC 3. Officiële KNKV toernooien RTC 4. Officiële KNKV toernooien RTC 5. Advies richting het talent 6. RTC-kleding 7. Eigen bijdrage

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2018

Beleidsplan 2014-2018 Beleidsplan 2014-2018 Zwemmen op landelijk A/B niveau Paul Maas 1 2014-12-30 De doelstellingen in het beleidsplan zijn: - te zorgen dat MOSA~regio (Swimteam Helden~MOSA) een stabiele zwemvereniging is,

Nadere informatie

2e Paasdag maandag 17 april

2e Paasdag maandag 17 april T-Shop 14 zondag 16 Alkmaar 10:00-18:00 gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten Almelo 10:00-17:00 gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten Almere Traverse 10:00-18:00 gesloten

Nadere informatie

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2016/2017

KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2016/2017 KNSB Selectieprocedure Langebaan junioren, 2016/2017 voor deelname aan internationale wedstrijden, kampioenschappen en selectiewedstrijden 30 september 2016 Selectiecommissie Langebaan Junioren (SCLJ):

Nadere informatie

PARTICULIERE WOONZORGKAART

PARTICULIERE WOONZORGKAART PARTICULIERE WOONZORGKAART PARTICULIERE WOONZORGKAART Cushman & Wakefield* onderzoekt sinds 2006 de trends en ontwikkelingen in de zorgmarkt. Een actuele en relevante trend is de opkomst van particuliere

Nadere informatie

Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka:

Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka: Functiebeschrijving Hoofdtrainer selectie Rkvv Jeka: Functie omgeving: De werkzaamheden worden verricht binnen de jeugdopleiding van Rkvv Jeka. De Hoofdtrainer richt zich op het uitvoeren van het beleid

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017 April 2016 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces seizoen 2016/2017 Uitgangspunten: De Technisch Directeur 1, ondersteund door de Technische Commissie (TC), is verantwoordelijk voor de indeling

Nadere informatie

Selectiebeleid HHC Quick Stick

Selectiebeleid HHC Quick Stick Selectiebeleid HHC Quick Stick 2017-2018 Dit document bestaat uit 3 onderdelen: 1) Jeugd (A t/m D) 2) Jongste jeugd (E t/m F en Benjamins) 3) Senioren 1) Jeugdelftallen Doelstelling van Quick Stick is

Nadere informatie

LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016

LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016 LONGA 30 op weg naar 2020 Voetbal technische aspecten 2015-2016 Pagina 1 van 10 Doelstelling van het proces Longa 30 op weg naar 2020 Longa 30 wil zich blijven ontwikkelen als een voetbalvereniging, die

Nadere informatie

Kaders en afspraken zaalhockey OHC Bully 2014 2015

Kaders en afspraken zaalhockey OHC Bully 2014 2015 Zaalhockey Commissie: De zaalhockey Commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van het zaalhockey programma bij OHC Bully. Haar taak is het verzorgen van alle voorwaarden om te komen tot een aantrekkelijk

Nadere informatie

Beste judoka en ouders/verzorgers

Beste judoka en ouders/verzorgers Beste judoka en ouders/verzorgers In deze brief vind je kort de belangrijkste informatie over TopJudo Amsterdam voor het seizoen 2017-2018, zoals trainingstijden, deelname aan wedstrijden en stages, de

Nadere informatie

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN JAARPLAN AFDELING Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN 1 AFDELING: Wedstrijd zwemmen STELLER: Ed Laar DATUM: 01-09-2013 INLEIDING De Omnizwemvereniging Nieuwe

Nadere informatie

Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden

Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden 1 Inleiding MHCW streeft ernaar om de teamindelingen van de jeugd transparant en objectief te laten verlopen. U vindt hier een korte samenvatting uit het Jeugdopleidingsprogramma

Nadere informatie

Informatie indeling jeugdteams Laren 2012-2013

Informatie indeling jeugdteams Laren 2012-2013 Informatie indeling jeugdteams Laren 2012-2013 Hierbij brengen wij iedereen graag op de hoogte van de uitgangspunten en procedures bij de teamindelingen en teamselecties voor de diverse jeugdcategorieën

Nadere informatie

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Voetbal vereniging TVC-BREDA Sportpark "Kwakkelhut " Kwakkelhutstraat 102-104 4814 KR Breda Tel : 076-5148000 www.tvcbreda.nl Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Inleiding: Er is besloten door het

Nadere informatie

Talentontwikkeling. Informatie over talentontwikkeling in de afdeling Oost van het Nederlands Handbal Verbond

Talentontwikkeling. Informatie over talentontwikkeling in de afdeling Oost van het Nederlands Handbal Verbond Talentontwikkeling Informatie over talentontwikkeling in de afdeling Oost van het Nederlands Handbal Verbond NHV Afdeling Oost AB, Algemeen Bestuur: bestaat uit 7 personen DB, Dagelijks Bestuur ( Voorzitter,

Nadere informatie

SELECTIE REGLEMENT DUTCH HIGH PERFORMANCE SAILING CLASSES VOOR NATIONALE TRAINING TEAM HIGH PERFORMANCE KLASSEN

SELECTIE REGLEMENT DUTCH HIGH PERFORMANCE SAILING CLASSES VOOR NATIONALE TRAINING TEAM HIGH PERFORMANCE KLASSEN SELECTIE REGLEMENT DUTCH HIGH PERFORMANCE SAILING CLASSES VOOR NATIONALE TRAINING TEAM HIGH PERFORMANCE KLASSEN 29er, 49er FX & 49er EN NACRA 15 PER VOORJAAR 2018 Dit Reglement bepaalt de voorwaarden en

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2011 582 Besluit van 28 november 2011 tot wijziging van het Besluit specifieke uitkeringen gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid 2011 2014 in

Nadere informatie

thema 1 Nederland en het water topografie

thema 1 Nederland en het water topografie thema 1 Nederland en het water topografie Argus Clou Aardrijkskunde groep 6 oefenkaart met antwoorden Malmberg s-hertogenbosch thema 1 Nederland en het water topografie Gebergten Vaalserberg Plaatsen Almere

Nadere informatie

Groep jong (meisjes en jongens) woensdag 18.30 t/m 20.00 uur in de Haastrechtstraat Groep oud (meisjes en jongens)

Groep jong (meisjes en jongens) woensdag 18.30 t/m 20.00 uur in de Haastrechtstraat Groep oud (meisjes en jongens) Groep jong (meisjes en jongens) Deelnemers tussen 9-12 jaar Bestaande groep wordt aangevuld met nieuwe deelnemers tot max. 20 leden Jaarplanning 2012/2013 +/- 35 weken x 1 training p/w Bezoek topwedstrijden,

Nadere informatie

Voetbalvereniging de Blokkers. Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal

Voetbalvereniging de Blokkers. Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal Voetbalvereniging de Blokkers Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal Inhoudsopgave Inleiding pag. 2 Missie pag. 3 Organisatie pag. 4 Beleidsdoelstellingen pag. 5 1. Inleiding Het meisjes- en damesvoetbal

Nadere informatie

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland Meest Gastvrije van Nederland 2009 Meest Gastvrije 2009 is een onderzoek van Van Spronsen Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland Top 2 Meest Gastvrije van Nederland De uitkomsten zijn

Nadere informatie

KWALIFICATIECRITERIA VOOR EVENEMENTEN NK, EK, WK, WTS / WPS en Worldcups 2017 Olympisch en Paralympisch Triathlon

KWALIFICATIECRITERIA VOOR EVENEMENTEN NK, EK, WK, WTS / WPS en Worldcups 2017 Olympisch en Paralympisch Triathlon KWALIFICATIECRITERIA VOOR EVENEMENTEN NK, EK, WK, WTS / WPS en Worldcups 2017 Olympisch en Paralympisch Triathlon JUNIOREN NK JUNIOREN ROTTERDAM 15 JULI Aantal volgens quota van de NTB = 20 en verdeeld

Nadere informatie