The Mobile Experience Jaar 2 Project 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "The Mobile Experience Jaar 2 Project 5"

Transcriptie

1 The Mobile Experience Jaar 2 Project 5 Jonathan de Roos Nereida Hagenbeek Sophie Moerland CMD2A Update: 1 oktober 2010

2 Opdracht Lowlands en Grolsch 2 Locaties 2 Evenementen KONGINNEDAG Koniginnedag in Nederland is altijd een hele happening, de straten zijn gevuld met rommel en kinderen die uit volle borst de blokfluit bespelen. Voor veel jongeren betekent Koniginnedag maar één ding: AMSTERDAM! AMSTERDAM Op Koniginnedag is Amsterdam een magneet voor veel jongeren uit Nederland, er is dan ook genoeg te doen. Een groot aantal partijen (zoals Radio 538 en Slam!FM) is elk jaar weer aanwezig met een eigen podium waar vaak bekende artiesten optreden. HET PROBLEEM: DRUK! Doordat er zo veel podia zijn en mensen zich vaak van het ene naar het andere podium verplaatsen is het altijd een drukte van jewelste in de straten van Amsterdam. Het is moeilijk om je snel van A naar B te verplaatsen als je mee loopt in de stroom. Het moeilijk om vrienden terug te vinden, bij een podium of in de stroom van mensen. En meestal kom je te laat aan bij een podium, heb je de artiest alweer gemist en kan je je weer opmaken om te vertrekken naar een volgend podium. OPDRACHT Gelukkig kan volgend jaar gezegd worden: There is an app for that! Want die gaan jullie namelijk maken: Bedenk een app die je aanraadt welk podium op dit moment (of over een uur) het meest bij jou past en hoe je hier zo snel en efficiënt mogelijk kunt komen.

3 LOWLANDS Lowlands is één van s Neerlands grootste festivals. Het festival heeft grote variatie in het aanbod van amusement: er is niet alleen muziek, maar ook literatuur, film, cabaret, ballet, theater en strip. BELEVING Met zo veel aanbod en variatie beleeft iedere bezoeker Lowlands weer anders.de één geniet van het prachtige geluid, de ander van het visueel geweld en weer een ander van de sociale contacten. Niemand beleeft Lowlands dus op de zelfde manier. BELEVING DELEN [Fictief] Volgend jaar staat Lowlands in het teken van het delen van deze belevingen. Het is de bedoeling dat de bezoekers aan elkaar laten zien hoe zij Lowlands beleven. Lowlands gaat op verschillende plekken grote schermen en andere hardware neerzetten om dit te faciliteren. OPDRACHT Maak een applicatie waarmee mensen hun beleving op Lowlands kunnen delen en naar een groot scherm kunnen sturen. Bedenk in welke vorm dit kan (foto s, video, live-video, audio, tekst), hoe dit zou moeten werken en met welke technieken (bijvoorbeeld Bluetooth of Twitter...).

4 2 Businesscontexten BUSINESS CONTEXT Een opdracht heeft altijd een opdrachtgever. Het is belangrijk om rekening te houden met de wensen, stijl en merkwaarden van deze opdrachtgevers. KONINGINNEDAG: De Amsterdamse Koniginnnedag kent veel organi satoren en betrokken partijen. Dit jaar is IAMsterdam (het kanaal van Amsterdam voor toeristen en bezoekers) de initiatiefnemer van een iphone app voor koninginnedag (zie opdracht). IAMsterdam heeft al ervaring met het onderwerp door de (gratis) Mobile City Guide die ze al uitgeven voor de iphone. LOWLANDS: Sinds kort is Grolsch een nieuwe richting in geslagen in hun reclameuitingen. In de nieuwe commercial is te zien hoe mensen proosten op alles waar ze voor staan en dat dat goed voelt. In de vorm van OP...! laat deze commerial een aantal scenario s zien waarop geproost kan worden. OP een iphone app maken! Grolsch wil dat mensen ook op Lowlands proostmomenten (of algemener, belevingen) delen met elkaar. Grolsch heeft daarbij gekozen om dit door middel van een iphone app gecombineerd met grote schermen uit te voeren op Lowlands.

5 Het wordt LOWLANDS

6 Beleving: - Geluid - Sociale contacten - Retro

7 Opdrachtgever GROLSCH Huisstijl:

8 Waarom? Wij hebben gekozen voor Lowlands en Grolsch. Wij als team zijn wat later bij elkaar gesmolten, omdat twee teamleden waren afgevallen. Helaas waren we toen met twee studenten over, hierdoor konden we geen team vormen. Gelukkig was Sophie onze redding en konden we alsnog een team vormen. We liepen wel een week achter, maar dat hebben we gedurende het proces bijgeschaafd. We konden ons alledrie goed vinden met Lowlands en zeker ook met de opdrachtgever, daarom hebben we ook snel een knoop doorgehakt en snel een beslissing genomen. Deliverables Conceptomschrijving Schetsen Functioneel ontwerp Visueel ontwerp Testplan (usability tests) Testresultaten en verbeteradvies a.d.h.v. usability tests App prototype die de werking laat zien

9 Onderzoek Applicaties Applicatie 1 Walk the line Nieuwe Grolsch iphone-applicatie test of je dronken bent vrijdag, 24 juli 2009 (11:39) Gonny van der Zwaag recht loopt. Grolsch heeft al een tijdje een air hockey-game in de App Store staan. Bij deze Grolsch Game moet je bierdopjes over een speelveld bewegen. Nu hebben ze iets nieuws: een iphone-applicatie waarmee je kunt kijken hoe dronken je bent. De naam van de applicatie is Walk The Line en is nog niet in de App Store te vinden. Met de applicatie wil Grolsch mensen aanmoedigen om te checken of ze niet teveel gedronken hebben. De accelerometer (bewegingssensor) van de iphone laat via een soort radar-achtige interface zien of je De applicatie is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Marvellous, die bevestigt dat de applicatie nog niet in de App Store staat: hij komt pas in augustus 2009 beschikbaar. Walk The Line is gericht op jongere drinkers, om ze er op een speelse manier van bewust te maken dat je niet teveel moet drinken. De applicatie meet hoe stabiel je op je voeten staat: hoe hoger je score bij 100 ligt, hoe beter het is. De applicatie zal deze zomer tijdens festivals in Nederland worden gepromoot. Verder probeert ontwikkelaar Marvellous de applicatie via Twitter, techblogs en sociale netwerken onder de aandacht te brengen. Applicatie 2 Lowlands 2010 Officiële iphone/android-applicatie voor Lowlands 05/08/ Door: Marz667 - Bron: Er is een officiële iphone/android-applicatie voor Lowlands uitgebracht. De applicatie bevat een onderdeel met het laatste nieuws, een programmaboekje met een overzicht van alle optredens en een overzicht van alle artiesten die komen optreden. Via de applicatie kun je kaarten winnen voor de Converse Fastlane, zodat je niet in de rij hoeft te staan bij de ingang. Natuurlijk bevat de app dit jaar ook weer een LowMap, waarmee je via de BuddyFinder in de gaten kunt houden waar je vrienden zijn. Je maakt daarbij een kanaal aan (aan de hand van een codewoord), zodat je elkaar kunt terugvinden. Telefoon leeg? Op de LowMap staat waar je terecht kunt voor de mobiele oplaadservice.

10 Applicatie 3 Waar s m n tent? Waar s m n tent? donderdag, 20 mei 2010 (13:47) Gonny van der Zwaag Dat het best mogelijk is om een originele Nederlandse applicatie te maken, bewijst Waar s m n tent?. Omdat grote muziekfestivals zoals Pinkpop voor de deur staan, is de timing ook nog eens perfect. Waar s m n tent? zorgt ervoor dat je, al dan niet in beschonken toestand, je tent kunt terugvinden op het festivalterrein. In de iphone-applicatie leg je de locatie van jouw tent vast. Later gebruik je de app om de locatie van jouw tent op een Google Map weer te geven. Een blauw bolletje geeft je huidige locatie aan, zodat je er makkelijk naartoe kunt lopen. Na het installeren van de app hoef je alleen maar op de knop Mijn tent staat hier te drukken terwijl je naast je tent staat, om je locatie vast te leggen. Simpel en nog gratis ook.

11 Lekker simpele look waar je niet snel in kan verdwalen. Hieruit kunnen we opmaken dat de sterkte van een applicatie in de simpelheid ligt. Dit willen we ook toepassen bij onze applicatie.

12 iphone De iphone is een mobiele telefoon van Apple Inc. In onze opdracht moeten we ervan uit gaan dat iedereen een iphone heeft. Nu eerst wat feitjes op een rijtje. Al in 2002 waren er geruchten dat er een handheldcomputer gecombineerd met mobiele telefoon. [1] De echte eerste iphone werd geïntroduceerd op 29 juni 2007 in de Verenigde Staten en werd in november 2007 geïntroduceerd in Europa. De iphone gebruikt ios, een aangepaste versie van Mac OS X, het besturingssysteem voor Macintosh-computers. Deze software creëert onder andere de virtuele toetsen op het touchscreen voor de bediening. Productie De iphone bestaat uit meerdere componenten, die door verschillende toeleveranciers worden geproduceerd. Voor de ontwikkeling van het aanraakgevoelige beeldscherm is het Duitse bedrijf Balda verantwoordelijk. De productie zelf wordt onder andere uitgevoerd door schermfabrikant TPK in het Chinese industriegebied Xiamen. Balda is voor 50% eigenaar van TPK. Het NAND-flashgeheugen in de iphone is afkomstig van de firma's Hynix, Intel, Micron, Samsung Electronics en Toshiba, waarmee Apple een overeenkomst tot 2010 heeft gesloten. De kosten van de componenten en de vervaardiging van de iphone liggen volgens analisten rond de 265 dollar voor het 8GB-model, dus ongeveer 67% van de verkoopprijs. Het duurste onderdeel is het aanraakgevoelige scherm, waarvan de productiekosten rond 27 dollar liggen. Naamgeving Volgens Cisco brak Apple met de naam iphone in op de rechten van het bedrijf, dat via het merk Linksys VoIP-producten onder de naam iphone verkoopt. Cisco kondigde in januari 2007 een rechtszaak aan. Op 21 februari 2007 maakten Apple en Cisco bekend dat ze een overeenkomst hadden over het gebruik van de naam. Beide bedrijven zullen de naam wereldwijd gebruiken en zullen geen juridische stappen meer ondernemen. Ook onderzoeken de bedrijven de mogelijkheden om samen te werken op het gebied van veiligheid en communicatie. Het nieuwe besturingssysteem van Apple op de iphone 4 heet echter ios, net als het besturingssysteem van Cisco, dat IOS heet. App store Er bestaan twee soorten iphone applicaties: webgebaseerd en downloadbare native apps. Het laatste kan gedownload worden via de itunes Store. Developers ontvangen 70% van de inkomsten, het andere deel gaat naar Apple toe. Veel apps zijn gratis verkrijgbaar. Native apps Om een native app te maken heb je een iphone software development kit nodig (iphone SDK). Om de SDK te gebruiken, heb je een lidmaatschap van het iphone Developer Program nodig, wat $99 per jaar kost. Een native app wordt geschreven in de programmeertaal Objective-C en heeft daarmee toegang tot

13 alle hardwarefuncties van de telefoon. Web apps Daarentegen is het maken van een webgebaseerde app wel gratis. Hoewel je bij een native app meer mogelijkheden hebt, kun je bij een webapplicatie veel sneller resultaat bereiken en ook veel experimenteren. De iphone ondersteunt namelijk de nieuwste HTML5- en CSS3-technieken. Op com/html5/ kun je met Safari kennis maken met een aantal technieken, die (nog) niet in andere browsers beschikbaar zijn. Apple s iphone guides Het is belangrijk om je te houden aan richtlijnen van Apple bij het ontwerpen van je applicatie. Door het volgen van de richtlijnen ben je er zekerder van dat je applicatie makkelijk te gebruiken is. En waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden? Apps ontwerpen Voordat je begint met het maken van een applicatie is het handig om eerst een interactie ontwerp te maken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met schetsen op speciaal papier ( com/dfmsketch). Voor je ontwerp op de computer zijn er ook diverse stencils beschikbaar ( Ook zijn er diverse PSD s beschikbaar ( dfmpsd) om je ontwerpen mee te beginnen met basiselementen van de iphone interface. Inspiratie voor een webapp kun je onder andere opdoen bij Kijk ook eens hoe niet moet ( Prototypes maken Maak een begin met je HTML-prototype door com/dfmprototype te volgen. Met JavaScript kun je ook de GPS-locatie ophalen om de werking van een native app na te bootsen. Testen van je HTML-prototype wordt aangeraden om op de iphone te doen. Er bestaan diverse applicaties voor Windows en OS X om je prototype te testen in een iphone simulator, maar het komt er vaak niet uit te zien zoals het hoort. Uiteraard is de basis makkelijk te testen aan de hand van Safari, dat dezelfde basis bevat als de versie op de iphone. Uiteraard kun je je prototype ook op een ipod Touch testen. Bronnen en noten 1.

14 Concepten Ideeën Idee 1 Verschillende beleving creeëren aan de hand van verschillende bands. Idee2 Ratings geven aan de beste artiest of tent. Idee 3 Je komt bijvoorbeeld bij een tentje dat in het teken van strips staat. Er staat daar een beeld scherm. Jij kan met de applicatie wat jouw strip held is, deze komt dan op het scherm. Op het scherm staat een camera die de techniek heeft jouw bewegingen te volgen. Dus jouw stripheld neemt dezelfde houding aan als jij. Jij beleeft het dan, digitaal, als jouw stripheld. We willen dat mensen een beleving delen door ons concept en ze bij elkaar te laten komen. Een grote beugelfles in het centrum van het festival. Iedereen kan dan hier lege flesjes/blikjes/bekertjes tegenaan gooien, zodat deze blijven plakken. Dit willen we ook doen in de vorm van letters, deze moeten het woord Grolsch vormen over het hele festival terrein. Hier willen we mensen bij elkaar brengen. Daarom worden er ook loungebanken er tegenaan gezet. Hier kan je heerlijk een biertje drinken en na het drinken gooi je het in de letter. De letter is namelijk ongeveer een meter hoog en is open van de bovenkant zodat je likjes/flesjes/bekertjes erin kunt gooien. Op deze letter staat het begin van een motto, dit heeft te maken met de nieuwe campagne van Grolsch.

15 Concept 1 The Tower of Grolsch Op het terrein Er staat een grote Grolschfles in het centrum van Lowlands. Deze heeft een plaklaag waar je je bekertje tegenaan kan smijten. Deze blijft dan plakken en het bekertje is meteen opgeruimd. Op deze bekers moet men dan een eigen motto van wat men voelt voor Lowlands. Hiervan maakt men een foto en deze wordt meteen opgeslagen in database. Ook staan er verspreidt over het terrein een soort afvalmallen over het terrein elke afvalmal is een letter uit het woord Grolsch, dus het bestaat uit zeven verschillende afvalmallen. Deze zijn laag genoeg om je bekertje erin te gooien. Ook hier kan je jouw beleving uitten in de vorm van een motto. s Avonds worden deze mallen verlicht en zie je vanaf boven het woord Grolsch staan over het hele terrein van Grolsch. Deze zijn variërend van kleur. De applicatie Men moet dus door middel van de applicatie een foto van het bekertje maken en men moet op verzenden drukken om het te verzenden naar de database. Het motto die op het bekertje staat wordt herkent en getoond in de letters van Grolsch op het grote scherm. Men kan door middel van de applicatie stemmen op de leukste, grappigste, mooiste, ontroerendste en de meest originele motto van de dag. Dus er wordt drie keer een winnaar verkozen. Op het scherm Op het scherm komen alle slogans/motto s voorbij die worden verstuurd. Ook wordt de top 10 ieder uur bijgehouden. Aan het eind van de dag komt er een winnaar uit.

16 Concept 2 Het Grolschpodium Op het terrein Dit word teen Lowlandse versie van het populaire Popstars. Hiervoor is een speciaal Grolschpodium. Hier staat een liveband klaar die jou ondersteund met muziek. Je moet je ruim van tevoren inschrijven via internet. Dit zou een ultieme kans kunnen worden voor beginnende artiesten en bands. De winnaar die verkozen wordt via de applicatie mag namens Grolsch een single uitbrengen. De applicatie De applicatie bevat de volgende items: - Voten op hun favoriete artiest - Filmpjes terugkijken van de audities - Reacties achterlaten - Playlist kijken van die dag Op het scherm Op het scherm kan je zien hoe er wordt gestemd op de band of artiest, elk uur vindt er een update plaats. Je kan dan op het grootte scherm het optreden bekijken, live. Men ziet dan ook een lijst wat er komen gaat.

17 Concept 3 Beermasters Op het terrein Er staat op ieder bekertje een unieke code. Deze QR-code is op elk bekertje verschillend, deze moet men scannen. Dus je kan lekker met elkaar bier drinken en kijken hoeveel iemand gedronken heeft. De applicatie De applicatie bevat de volgende items: - Biercounter - Mogelijkheid om vrienden toe te voegen en hun aantal bier met de jouwe vergelijken - Je kan een bestellijst maken van wat iedereen wil drinken Op het scherm Op het scherm is de top tien te zien, degene die het meest op dat moment op heeft. Je ziet dan ook een totaalbeeld wat erop die dag besteld is. Om elke drie uur is er een winnaar bekend, deze wordt tot beermaster gekroond. Elke beermaster kan ook kansmaken op een reis van Grolsch.

18 Conceptpresentatie [1] Feedback Concept 1 is het meest bijgebleven. Concept 3 lijkt meer op een ordinaire zuippartij. Niet echt een beleving. Concept 2 is iets te veel op tv langsgekomen. We worden platgegooid met talentenjachten, waarschijnlijk zal niemand hierop wachten. Concept 1 is dus het meest aansprakelijk. Na deze feedback zijn we heel snel gaan brainstormen. We zijn helemaal vanaf begin af aan begonnen en vroegen zich ons af wat voor eisen ons concept moet hebben. We kwamen tot de conclusie dat we iets simpels wilden dat iedereen begrijpt en graag wilt doen. Daaruit kwam dat we de beleving van de bezoekers door hun ogen wilden laten zien op het grote scherm. Ze moeten dus filmen wat zij voor iets opmerkelijks zien en wat ze daarmee beleven. Iets wat een toegevoegde waarde voor de bezoekers heeft en wat ze willen delen door middel van de applicatie op het grote scherm. Hieraan koppelden we ook meteen t Goudmomentje. Door middel van GPS vaststellen waar ze die beleving beleefd hebben en deze als herinnering terug kunnen zien.

19 Visuals Versie 1

20

21

Design for Mobile. Projectplan CMD jaar 2. Remco Dekker Daan van Klinken Sybren Wartna CMD3A UXD

Design for Mobile. Projectplan CMD jaar 2. Remco Dekker Daan van Klinken Sybren Wartna CMD3A UXD I C I Projectplan CMD jaar 2 Remco Dekker Daan van Klinken Sybren Wartna CMD3A UXD INHOUDSOPGAVE IPHONE PLATFORM 3 DE IPHONE 4 APPS 5 AAN DE SLAG MET APPS 6 BRIEFING 7 KONGINNEDAG 8 LOWLANDS 9 BUSINESS

Nadere informatie

LET OP! Lees dit eerst even door!

LET OP! Lees dit eerst even door! LET OP! Lees dit eerst even door! Als je op zoek bent naar de officiële website van WhatsApp klik dan hier. WhatsApp op PC is een onafhankelijk initiatief en is op geen enkele manier verwant aan WhatsApp

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Wat zijn apps eigenlijk?

Hoofdstuk 1 Wat zijn apps eigenlijk? Hoofdstuk 1 Wat zijn apps eigenlijk? Welkom Wat goed dat je begonnen bent in dit boek! Het lijkt me heel leuk om samen met jou een app te maken. Als we alle stappen rustig doorlopen, heb je straks niet

Nadere informatie

Een communicatiebuddy is iemand die je door dik en dun begeleidt en ondersteunt in het gebruik van je communicatiehulpmiddel

Een communicatiebuddy is iemand die je door dik en dun begeleidt en ondersteunt in het gebruik van je communicatiehulpmiddel Een communicatiebuddy is iemand die je door dik en dun begeleidt en ondersteunt in het gebruik van je communicatiehulpmiddel Laat zien wie je bent Handleiding voor het maken van een filmpje bij de uitnodiging

Nadere informatie

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 L o w l a n d s 365 Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 LL365 Inhoudsopgave Inhoudsopgave: Inleiding en doel LL365 applicatie:... 2 De site map:... 3 1.0 Home...

Nadere informatie

Heineken Vriendenzoeker You ll never dance alone

Heineken Vriendenzoeker You ll never dance alone Heineken Vriendenzoeker You ll never dance alone Web 3.0 Welcome to Web 3.0 Veel mensen zijn zich onderhand bewust van het web 2.0 fenomeen en weten dat ze persoonlijke gegevens kunnen plaatsen op een

Nadere informatie

Museumbezoek onder Studenten

Museumbezoek onder Studenten Museumbezoek onder Studenten Ontwerprapport CMD-Project Jelle Clignet CMD2B 1108174 Inhoudsopgave Inleiding 2 Concept 3 Beschrijving van het concept 3 Applicatie 3 Ondersteunende middelen 3 Middelen 4

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

MOBILE De mogelijkheden van mobile apps

MOBILE De mogelijkheden van mobile apps MOBILE De mogelijkheden van mobile apps Gemak dient de mens INHOUD Apps zorgen voor gebruikersgemak 2 The future is mobile 3 De groei van apps 4 Verwachting = nieuwe standaard 4 Van website naar mobiel

Nadere informatie

Privacy instellingen in ios 9! Dit zijn de privacy instellingen van ios 9 die je moet weten.

Privacy instellingen in ios 9! Dit zijn de privacy instellingen van ios 9 die je moet weten. Privacy instellingen in ios 9! Dit zijn de privacy instellingen van ios 9 die je moet weten. 1 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Ontwerpen van een niet-web beleving

Ontwerpen van een niet-web beleving Ontwerpen van een niet-web beleving jaar 2 deeltijd, kwartaal 2 Datum: december 2010 Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Inhoudsopgave Deelopdracht 1 analyze mobiele (web)apps... 3 ANWB app...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie. Wat is icloud?

Hoofdstuk 1. Introductie. Wat is icloud? Hoofdstuk 1 Introductie Wat is icloud? HOOFDSTUK 1 INTRODUCTIE De kans dat je niet alleen een iphone hebt, maar bijvoorbeeld ook een ipad en een computer is groot. En daarbij ontstaat meteen de centrale

Nadere informatie

30 nieuwe ios 4.0 features. v1.0

30 nieuwe ios 4.0 features. v1.0 30 nieuwe ios 4.0 features v1.0 aantal tekens Een SMS bericht mag uit maximaal 160 tekens bestaan, wanneer je over deze limiet heen gaat dan worden er twee SMS berichten verstuurd. In ios 4.0 is het mogelijk

Nadere informatie

Voordat er optimaal gebruik gemaakt kan worden gemaakt van Magister 5 via het web, kan deze FAQ mogelijk van pas komen.

Voordat er optimaal gebruik gemaakt kan worden gemaakt van Magister 5 via het web, kan deze FAQ mogelijk van pas komen. Silverlight FAQ t.b.v. Magister 5 Voordat er optimaal gebruik gemaakt kan worden gemaakt van Magister 5 via het web, kan deze FAQ mogelijk van pas komen. Zie de algemene Microsoft Silverlight FAQ op: http://www.microsoft.com/silverlight/faq/

Nadere informatie

Casus 1 iqueen app Principles and designframeworks

Casus 1 iqueen app Principles and designframeworks Casus 1 iqueen app Principles and designframeworks In dit bestand vind je de individuele opdrachten van David Hutten en de complete documentatie rondom casus 1. Deze opdrachten is gemaakt door: David Hutten

Nadere informatie

Bottleball Onderzoeksverslag MovingMonsters. Uitgevoerd door Arno Classens a.classens@student.fontys.nl

Bottleball Onderzoeksverslag MovingMonsters. Uitgevoerd door Arno Classens a.classens@student.fontys.nl Bottleball Onderzoeksverslag MovingMonsters Uitgevoerd door Arno Classens a.classens@student.fontys.nl 1 1. Inhoudsopgave Wat? Bladzijde 1. Introductie 3 2. Methodologie 4 3. Resultaten 3.1 Oriëntatie

Nadere informatie

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd.

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd. Interessante Apps voor de ipad! Wat zijn Apps? Apps = Applications (toepassingen) Applicaties voor mobiele telefoons (iphone) en tablets (ipad) met internetverbinding. Deze Apps zijn verkrijgbaar via de

Nadere informatie

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Deze vakinhoudelijke uitwerking is ontwikkeld door het Redactieteam van de Schooleamenbank vmbo voor dit

Nadere informatie

F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E )

F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E ) F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E ) Datum: 29-09-2010 Auteur: Dairo Bosschart Versie: 1.0 Document: Functioneel_ontwerp (vision versie).docx

Nadere informatie

ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE.

ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE. ANOUK ROUMANS ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE. 00 HOOFDVRAAG 00 HOOFDVRAAG Is het relevant voor een UX-designer om development kennis te hebben op gebied van apps? 00 INHOUDSOPGAVE 00 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

De lesstof kan indien gewenst verder worden uitgebreid met praktijksituaties.

De lesstof kan indien gewenst verder worden uitgebreid met praktijksituaties. Apple ipad basis Gewenste vooropleiding: geen In acht lessen van anderhalf uur leert u o.a.: * bediening van de ipad * verbinding maken met Wi-Fi * surfen en mailen * apps voor allerlei toepassingen gebruiken

Nadere informatie

Gebruik Web 2.0 eerstejaars studenten UU

Gebruik Web 2.0 eerstejaars studenten UU Gebruik Web 2.0 eerstejaars studenten UU Elly Langewis, december 2010 Inleiding In het kader van een SURF-project worden een aantal modules ontwikkeld voor docenten, onder andere over het gebruik van web

Nadere informatie

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces

Apple Fanboy. Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C. De intro. De opdracht. Proces Apple Fanboy Leerling: Jippe Joosten Opleiding: Game Development Klas: G&I1C De intro Welkom in het verslag van de Apple fanboy, ik ben Jippe Joosten en ik ben enorm fan van Apple. Ik ben nu 21 jaar oud

Nadere informatie

UXD Opdracht 2 iphone op Lowlands

UXD Opdracht 2 iphone op Lowlands UXD Opdracht 2 iphone op Lowlands Jeroen van Ginneken 0776045 Mara Stuije 0773289 Doelgroep analyse iphone gebruiker De iphone heeft zowel mannelijke als vrouwelijke gebruikers. Gezien de prijs van de

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Service Design. Denise van der Burg (0840384)

Service Design. Denise van der Burg (0840384) Service Design Denise van der Burg (0840384) 1 Inhoud 3 Inleiding 4 Huidige costumer journey 5 Toelichting 6 Doelgroep 6 persona 7 Brainstorm 8 Nieuwe service 8 Conceptbeschrijving 11 Verantwoording 13

Nadere informatie

Internet. Provider. Gebruikers. ADSL De verbinding kan via een kabel of draadloos SBM 2015

Internet. Provider. Gebruikers. ADSL De verbinding kan via een kabel of draadloos SBM 2015 Als gevolg van het niet op tijd inrichten van het leslokaal het slecht funktioneren van Wife en De veelheid van de onderwerpen Verliep les 2 moeizaam. Les 2 gaan we dunnetjes over doen zodat we allemaal

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

In deze lesbrief gaan we er wel van uit dat het besturingssysteem ios 8.3 is geïnstalleerd.

In deze lesbrief gaan we er wel van uit dat het besturingssysteem ios 8.3 is geïnstalleerd. Instelling ipad Een ipad biedt niet alleen veel mogelijkheden, maar ook veel verleidingen. Het is aan ons als volwassenen, ouders en docenten, om die verleidingen zo nodig weg te nemen of in te perken.

Nadere informatie

Hoe kan je zelf een eigen filmpje maken en er muziek aan toevoegen?

Hoe kan je zelf een eigen filmpje maken en er muziek aan toevoegen? Voor wie kopiëren wil: U vindt deze cursus goed en wenst er kopieën van te maken. Bedenk dan ook eens: dat de auteurs met de opbrengst ervan hun kosten moeten dekken; dat kopiëren zonder toestemming niet

Nadere informatie

Kinderdagverblijf, familie, vrienden, gezelligheid, sporten, creatief bezig zijn, oppassen, kinderen, technologie.

Kinderdagverblijf, familie, vrienden, gezelligheid, sporten, creatief bezig zijn, oppassen, kinderen, technologie. Onderzoek Interview 1 Geslacht: Vrouw Leeftijd: 20 jaar Beroep: begeleider op kinderdagverblijf Smartphone: HTC XL Interview vragen algemeen Zo ja, van welk merk en wat voor abonnement heb je (zegt iets

Nadere informatie

Laat u inspireren door het leven

Laat u inspireren door het leven Meer informatie over ReSound Unite draadloze accessoires. Vraag het aan uw audicien. Scan onderstaande QR code of ga naar www.resound.nl/unite M101550-NL-12.11-Rev.A Laat u inspireren door het leven met

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, Niet op de openbare weg gooien open-school Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Blomme Chrysantenstraat 30 OC De Schelpe

Nadere informatie

SAP Mobile Documents SP 05 Hoe het werken met de nieuwste versie nog makkelijker is geworden.

SAP Mobile Documents SP 05 Hoe het werken met de nieuwste versie nog makkelijker is geworden. SAP Mobile Documents SP 05 Hoe het werken met de nieuwste versie nog makkelijker is geworden. Documentnummer: 1.0 Datum: 4-1-2016 Auteur: SANDER MAES Rompertdreef 1b 5233 ED s-hertogenbosch Postbus 86

Nadere informatie

Smart phone experience: documentatie WINTER, EXERCISE 2

Smart phone experience: documentatie WINTER, EXERCISE 2 Silvy Alblas CMD - 0774079 Major: DesignThis! Smart phone experience: documentatie WINTER, EXERCISE 2 8 dec 08 INHOUDSOPGAVE: 1. Onderzoek Lowlands muziekfestival Apple iphone 2. Concept 3. Ontwerp Schetsen

Nadere informatie

Einddocument project 3: Voor het goede doel!

Einddocument project 3: Voor het goede doel! Einddocument project 3: Voor het goede doel! Koen Beijer 500684088 V1-02 Roger Reuver Project 3 Inhoudsopgave: Fase 1: de opdracht Probleemsituatie 3 De doelgroep 3 Het evenement 3 Het goede doel 3 Probleemstelling

Nadere informatie

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat.

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat. Stappenplan Een interface is in principe alles wat de communicatie tussen de gebruiker en de computer bepaalt of vorm geeft. Het is het deel van de website of webapplicatie dat de interactie met de gebruiker

Nadere informatie

Aan de slag NSZ-GS7. Network Media Player. Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Aan de slag NSZ-GS7. Network Media Player. Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Aan de slag NL Network Media Player NSZ-GS7 Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Aan de slag: AAN/STAND-BY Hiermee wordt de speler in- of

Nadere informatie

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen

Introductie. Lesinstructie. Lesinstructie. Leerdoelen. Introductie. Opzet. Bronnen Introductie Introductie Gamen, Hyven, informatie zoeken, filmpjes kijken, muziek luisteren, spullen kopen of verkopen. Internetten doen we allemaal. Soms voor de lol, soms serieus, soms thuis, soms op

Nadere informatie

We gaan oefenen met communicatie via internet. SBM 2015 2

We gaan oefenen met communicatie via internet. SBM 2015 2 Wat zijn de consequenties wanneer ouderen gebruik gaan maken van internet? Het mag niet zo zijn dat ouderen een kunstje aanleren en dat is het.de cursus is uitgebreider, behandeld wordt onderanderen:veilig

Nadere informatie

ipad Module 4 Instellingen

ipad Module 4 Instellingen Instellingen van de ipad veranderen Soms heeft de fabrikant van de ipad updates. Meestal is dit om de ipad nog beter te laten werken. Soms wil je zelf iets veranderen aan de ipad. Bijvoorbeeld je toegangscode.

Nadere informatie

Special. iteufel Air: opvallend onopvallend Dynamisch, modern en innovatief. mensen, muziek en film

Special. iteufel Air: opvallend onopvallend Dynamisch, modern en innovatief. mensen, muziek en film XXS VERSIE losse verkoop > 0 00 euro mensen, muziek en film 6 pagina s 4 e JAARGANG _nummer 19 Special iteufel Air: opvallend onopvallend Dynamisch, modern en innovatief Heeft u ook interesse in een Hifidelity

Nadere informatie

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP.... 8 Joomla installeren op XAMPP... 15 Handige links... 16 2 Disclaimer Bij de samenstelling

Nadere informatie

Nieuwe media. Imy selfie. like. Smart online!

Nieuwe media. Imy selfie. like. Smart online! Imy selfie Nieuwe media like Smart online! Smart online! De nieuwe media, we kunnen niet meer zonder! De nieuwe media maken het ons mogelijk om 24 uur per dag bereikbaar te zijn, het world wide web te

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

Android Development CCSS2011

Android Development CCSS2011 Android Development Voor dummies, door dummies... Challenges in Computer Science Seminar LIACS, Universiteit Leiden 15 Februari 2011 Inhoud 1 Introductie 2 Development Environment 3 Programmeren voor Android

Nadere informatie

Functioneel Ontwerp. Inhoudsopgave

Functioneel Ontwerp. Inhoudsopgave Functioneel Ontwerp Functioneel Ontwerp Lieven Maes - 90471 Fokke Baarssen - 87972 Sjoerd Brinkers - 90407 Martijn van Dueren den Hollander - 87593 Frank Snijders - 90367 Versie 1.0 5 februari 2007 1 Functioneel

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Schelpe Elisabethlaan 32 Violierenlaan

Nadere informatie

DRAADLOZE HDMI STICK

DRAADLOZE HDMI STICK DRAADLOZE HDMI STICK G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Ondersteuning na aankoop. Gefeliciteerd met de aankoop van deze Draadloze HDMI Stick. Met de aankoop van dit apparaat krijgt u niet alleen een 3-jarige

Nadere informatie

React en React Native voor websites en apps

React en React Native voor websites en apps React en React Native voor websites en apps H A N S-PE T E R H ARMSEN HEEFT DI T GE SCH R E V EN IN APRI L 2017 Deze whitepaper is bedoeld voor product owners en beslissers. Hij gaat over React, een JavaScript

Nadere informatie

Aan de slag. Aan de slag

Aan de slag. Aan de slag 1 Aan de slag 1 Inleiding De ipad bestaat alweer een tijdje en heeft zich inmiddels bewezen door alle verkooprecords te verbreken. Uniek van de ipad is natuurlijk het grote scherm dat je kunt bedienen

Nadere informatie

Opzet van een ipad- of Tabletcafé. Jan de Waal @digibieb Bibliotheek Oss voorjaar 2013

Opzet van een ipad- of Tabletcafé. Jan de Waal @digibieb Bibliotheek Oss voorjaar 2013 Opzet van een ipad- of Tabletcafé Jan de Waal @digibieb Bibliotheek Oss voorjaar 2013 Mei 2013 staat in www.bibliotheekblad.nl een uitgebreid artikel over het opzetten van een Tabletcafé zie rubriek ICT

Nadere informatie

SONIC PORT VX PILOTENHANDBOEK. The Ultimate All-in-One Mobile Recording System. Pilot s Guide also available at www.line6.

SONIC PORT VX PILOTENHANDBOEK. The Ultimate All-in-One Mobile Recording System. Pilot s Guide also available at www.line6. SONIC PORT VX The Ultimate All-in-One Mobile Recording System PILOTENHANDBOEK Pilot s Guide also available at www.line6.com/manuals 2014 Line 6, Inc. AANSLUITINGEN Stereo line-level apparaten (zoals keyboards,

Nadere informatie

Yeshivath Sharashim. http://yeshivathsharashim.org. Hand- Users

Yeshivath Sharashim. http://yeshivathsharashim.org. Hand- Users Yeshivath Sharashim http://yeshivathsharashim.org Hand- Users leiding Guide Welkom bij http://yeshivathsharashim.org! We hopen dat deze handleiding u zal helpen kennis te maken met Yeshivath Sharashim

Nadere informatie

03. Statistieken van Mobiele apps

03. Statistieken van Mobiele apps W H I T E PA P E R I N 5 M I N U T E N J U L I 2 0 1 2 03. Statistieken van Mobiele apps Apps zijn er in vele soorten en maten. Een app met één simpele functionaliteit, een uitgebreide service-app, een

Nadere informatie

BOOKSHELF E-BOOKS VOOR HOGER ONDERWIJS EN DE PROFESSIONELE MARKT HANDLEIDING

BOOKSHELF E-BOOKS VOOR HOGER ONDERWIJS EN DE PROFESSIONELE MARKT HANDLEIDING BOOKSHELF E-BOOKS VOOR HOGER ONDERWIJS EN DE PROFESSIONELE MARKT HANDLEIDING BOOKSHELF? Partner van ACCO voor distributie van interactieve en multimediale e-books voor hoger onderwijs en professionele

Nadere informatie

Aan de slag met de ipad ios 7.X.X

Aan de slag met de ipad ios 7.X.X Aan de slag met de ipad ios 7.X.X Situering Desktop Computer Laptop Notebook Tablets Smartphone Tablets Windows 8 Android Mac ios voor ipad en ipad mini Windows 8 (Microsoft) Opvolger van MS Surface RT

Nadere informatie

Rob Duits Sander Helling Xander Knol André van de Polder Paco Josée Klas: Rood. Onderzoeksrapport. Medialandschap

Rob Duits Sander Helling Xander Knol André van de Polder Paco Josée Klas: Rood. Onderzoeksrapport. Medialandschap Rob Duits Sander Helling Xander Knol André van de Polder Paco Josée Klas: Rood Onderzoeksrapport Medialandschap Inhoudsopgave 05 Voorbereiding onderzoek - Doel van het onderzoek - Onderzoeksvraag en deelvragen

Nadere informatie

Connect Social Business

Connect Social Business Connect Social Business Joey Kaan September 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren.................. 5 2.2 Facebook API leren door

Nadere informatie

Handige apps gebruiken in. ios

Handige apps gebruiken in. ios Handige apps gebruiken in ios Wie zijn we Sinds 2004 staan in Vlaanderen 13 Vormingpluscentra in voor vorming voor volwassenen in de vrije tijd. Een Vormingpluscentrum coördineert en organiseert cursussen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Magister 6

Veel gestelde vragen Magister 6 Veel gestelde vragen Magister 6 De Magistersite draait extern, bij de leverancier Schoolmaster in Leeuwarden. De school kan hier geen invloed op uitoefenen. Bij en aantal ouders geeft Magister soms echter

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

Inhoud. Ontwerpdocument 18 juni 2007

Inhoud. Ontwerpdocument 18 juni 2007 Inhoud Inleiding... 2 Concept... 3 Doelstelling... 3 Concept beschrijving... 3 Visualisatie... 4 Doelgroep... 5 Usercase scenario... 5 Storyboard... 7 Bekijken van de informatie... 7 Praten (Met hetzelfde

Nadere informatie

Ook jij kan waanzinnig snel surfen via 4G. Snel mee met

Ook jij kan waanzinnig snel surfen via 4G. Snel mee met Ook jij kan waanzinnig snel surfen via 4G Snel mee met Wat heb je nodig voor 4G? 1 3 4Gnetwerk 4Ggsm Het nieuwe 4G-netwerk van Mobistar biedt je de beste snelheid en een netwerk dat in meer dan 270 steden

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 Chrysantenstraat 30 Steenovenstraat 86 OC De

Nadere informatie

Tablets 24 Maart 2012

Tablets 24 Maart 2012 Tablets 24 Maart 2012 Inhoud Inleiding Uitvoering van tablets Wat is eigenlijk een Tablet-PC? Besturingssystemen Demo/ rondleiding I-Pad Demo Apple TV Inleiding In 2007 is men voorzichtig begonnen met

Nadere informatie

THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE. Masterproef Propositie

THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE. Masterproef Propositie THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE Masterproef Propositie Tom Knevels Communicatie & MultimediaDesign 2011-2012 KERNWOORDEN Online in combinatie met offline kopen, beleving/ervaring, vertrouwen, kledij

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Laat u inspireren door het leven

Laat u inspireren door het leven Meer informatie over ReSound Unite draadloze accessoires. Vraag ernaar bij uw audicien of scan hier/ga naar www.resound.nl/unite M101716-NL-13.07-Rev.A Laat u inspireren door het leven met ReSound Unite

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 21, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Zmodo Zsight ios handleiding

Zmodo Zsight ios handleiding Zmodo Zsight ios handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1 Product

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios)

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Voordat u uw Brother-machine gebruikt Definities van opmerkingen In deze gebruikershandleiding worden de volgende symbolen en conventies

Nadere informatie

SPAAR EN DRINK MET MATE(N) voor jouw favoriete band of DJ! Klik hier

SPAAR EN DRINK MET MATE(N) voor jouw favoriete band of DJ! Klik hier SPAAR EN DRINK MET MATE(N) voor jouw favoriete band of DJ! Klik hier HOME HOE WERKT HET? POLL SCORE PRESENTATIE AGENDA 11 oktober 2013 Giel Beelen t Juupke, Veldhoven Metallica de Koffer, Roermond Kings

Nadere informatie

Voor de handelingen in het boek maakt dit niet uit. U kunt gewoon verdergaan.

Voor de handelingen in het boek maakt dit niet uit. U kunt gewoon verdergaan. Overzicht van de verschillen tussen het boek ipad voor Senioren met ios 9 en het besturingssysteem ios 10 In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen Sommige schermen zijn enigszins

Nadere informatie

Foursquare handleiding voor de Groenteman

Foursquare handleiding voor de Groenteman Foursquare handleiding voor de Groenteman In deze speciale Foursquare handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

QUICKSTART GUIDE. webinar organiseren WEBINARGEEK.COM

QUICKSTART GUIDE. webinar organiseren WEBINARGEEK.COM QUICKSTART GUIDE webinar organiseren WEBINARGEEK.COM LIVE WEBINAR ORGANISEREN Bij een live webinar nodig je mensen vooraf uit om deel te nemen aan het webinar. Op het afgesproken tijdstip logt iedereen

Nadere informatie

Handleiding ProActive app. Installatie en account koppelen

Handleiding ProActive app. Installatie en account koppelen Handleiding ProActive app Installatie en account koppelen Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Installatie voor Android 3 3. Installatie voor ios 4 4. Eerste keer inloggen en uw account koppelen 4 4.1. Toegangscode...5

Nadere informatie

De logo s heb ik zelf gemaakt.

De logo s heb ik zelf gemaakt. Voorwoord: Mijn tijdschrift gaat vooral over YouTube, want dat is een van mijn grootste hobby s. Ook zit er veel van mijn persoonlijkheid in. Voor deze opdracht heb ik vooral naar mezelf gekeken en het

Nadere informatie

GN Hearing-app - handleiding

GN Hearing-app - handleiding GN Hearing-app - handleiding Inleiding De apps is bedoeld om uw hoorervaring te verbeteren en te zorgen dat u nog meer profijt hebt van uw hoortoestellen. Geniet van onze innovatieve geluidstechnologie

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Ontwerprapport Fietsenrek

Ontwerprapport Fietsenrek CMD 7 Ontwerprapport Fietsenrek Menno Visser 09022244 Rowan de Jong 08021163 Thijs van Diessen 12113247 Inhoudsopgave 1. Concept p. 3 2. Taakanalyse p. 3 3. Scenario s p. 3 4. Task Flows p. 5 5. Wireframes

Nadere informatie

Portfolio Fiona Roos. Interaction / Usability / Mindmapping / Webdesign / Concepts / Photography / Visual. Tel.: +31(0)6-52683273

Portfolio Fiona Roos. Interaction / Usability / Mindmapping / Webdesign / Concepts / Photography / Visual. Tel.: +31(0)6-52683273 Portfolio Fiona Roos Interaction / Usability / Mindmapping / Webdesign / Concepts / Photography / Visual Portfolio site: www.fi-design.nl E-mail: info@fi-design.nl Tel.: +31(0)6-52683273 Websites (2006

Nadere informatie

Onze netwerk camera, DVR, NVR serie product en mobiele telefoon app ondersteunt P2P functie.

Onze netwerk camera, DVR, NVR serie product en mobiele telefoon app ondersteunt P2P functie. Welkom Bedankt voor het gebruik van onze P2P functie! Deze handleiding is ontworpen om u te helpen met de verbinding via P2P Lees alstublieft de volgende aanwijzingen voorzichtig door. * Voor de werking,

Nadere informatie

Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Dit volume is goed, dit moet ik zo houden.

Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Dit volume is goed, dit moet ik zo houden. Wie Citaat feedback Wat? (Interpreteren) Hoe ga ik dit verwerken? (Begrip maken) Wat & waarom? (Vervolg vraag) Goed volume in je stem. Het volume van mijn stem is zodanig dat de informatie goed te horen

Nadere informatie

4.01.2 De computer, software

4.01.2 De computer, software 4.01.2 De computer, software Voor de werking van en met een computer zijn 3 dingen nodig 1. De computer zelf (hardware) 2. Programma's (software) 3. Randapparatuur(hardware) Opmerking vooraf In deze les

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak

Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak Interactief lesgeven / presenteren met Shakespeak Disclaimer: Ik ben niet verbonden aan Shakespeak of het bedrijf dat Shakespeak produceert. Deze handleiding is geschreven op basis van mijn eigen ervaringen

Nadere informatie

IPHONE. Seppe Lemmens Doppahuis (-oud) AD0EC6979B (0 = nul)

IPHONE. Seppe Lemmens Doppahuis (-oud) AD0EC6979B (0 = nul) IPHONE Seppe Lemmens seppe.lemmens@hotmail.com Doppahuis (-oud) AD0EC6979B (0 = nul) DOELSTELLING LES 1 Wat is een iphone Apple-id Instellingen wijzigen Apps (wat en hoe) De iphone personaliseren Foto

Nadere informatie

Lesbrief verslaving aan games of sociale media

Lesbrief verslaving aan games of sociale media Lesbrief verslaving aan games of sociale media Tijd: 45 55 minuten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Introduceer het onderwerp kort: gamen en actief zijn op sociale media zijn superleuk. Hoe komt dat eigenlijk?

Nadere informatie

De Drijvende Speelstad

De Drijvende Speelstad De Drijvende Speelstad Spelen op het water In Rotterdam wordt op het water in de Rijnhaven een complete wijk gebouwd. Maar hoe maken we deze drijvende stad leuk voor kinderen? We maken er een Drijvende

Nadere informatie

How to use Social Media in events

How to use Social Media in events Michael Vromans Http://www.linkedin.com/pub/michael-vromans/12/99a/618 "We are a creative agency & digital production company and we love to build custom products that last" Liefdevol producten maken die

Nadere informatie

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Reclame maken, doe je zo! Groep 6 Les 2 Cameratechnieken en Logo maken Les 1 Cameratechnieken en logo maken Samenvatting van de les De leerlingen leren in deze les hoe reclames

Nadere informatie

Inloggen op het Portal

Inloggen op het Portal Inloggen op het Portal Voordat de roosters bekeken kunnen worden op het Zermelo Portal moet eerst worden ingelogd zodat het portal weet wie je bent. Het Zermelo Portal is ontwikkeld voor gebruik op computers

Nadere informatie

Smart phone experience

Smart phone experience Silvy Alblas CMD - 0774079 Major: DesignThis! Smart phone experience WINTER, EXERCISE 2 1 dec 08 INHOUDSOPGAVE: 1. De opdracht beschrijving 2. Leerdoelen 3. Activiteiten, planning en deliverables 4. Risico

Nadere informatie

Even kijken waar wij staan?

Even kijken waar wij staan? Even kijken waar wij staan? Het is nieuw omarmen of verwerpen? Het is wel een beetje eng! Ik heb geen zin om via Facebook te vernemen dat iemand een moeilijke stoelgang heeft. Privé is Privé en dat blijft

Nadere informatie