Jaarverslag 2014 Stichting Huurdersbelangen Woonburg/Walcheren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2014 Stichting Huurdersbelangen Woonburg/Walcheren"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2014 Stichting Huurdersbelangen Woonburg/Walcheren

2 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Huurdersbelangen van Woonburg. Sinds 2,5 jaar behartigen wij de belangen van de huurders van Woonburg, waarbij wij ieder jaar meer leren over het reilen en zeilen van een Woningstichting. Ons doel is de meer algemene belangen van huurders te behartigen. Zoals bij iedere huurder bekend is er door de nieuwe wetgeving veel veranderd op het gebied van wonen voor huurders. Zo worden huurders van sociale huurwoningen al sinds 2013 geconfronteerd met een extra huurverhoging boven op de jaarlijkse inflatie. Landelijk onderzoek van de Woonbond en het NIBUD heeft aangetoond dat 28% van de huurders in sociale huurwoningen onder de armoede grens leeft. Een schrikbarend getal. Wij hebben ons daarom dit jaar ten volle ingezet om gedaan te krijgen dat de huren slechts met de inflatiecorrectie verhoogd zouden worden en de kosten voor huurders zo laag mogelijk gehouden worden. Wij hebben echter in veel zaken slechts recht op het geven van advies en gebleken is dat in belangrijke zaken dit advies door Woonburg niet overgenomen wordt en zij vasthouden aan hun eigen koers, inzichten en beleid.

3 Het Bestuur Vanaf maart heeft er een wisseling binnen het bestuur plaatsgevonden en sinds maart bestaat het nieuwe bestuur uit 4 leden en 1 ambtelijk secretaris: Agnes Los voorzitter Wim Rombouts secretaris Jannie Landkroon penningmeester Aad Ouwerkerk algemeen bestuurslid/wozoco specialist Joke Scheele ambtelijk secretaris Het bestuur heeft dit jaar 13x regulier met elkaar vergaderd en 6x is er een bestuurlijk overleg samen met Woonburg geweest. We hebben advies uitgebracht aan Woonburg over het service- en onderhoudscontract, het project Slimmer genaamd, de betaalbaarheid en huurprijsbeleid, het mutatieproces, de huurverhoging, het doorberekenen van het onderhoud groenvoorziening in de servicekosten en de prestatieafspraken Woonburg-Gemeente Veere Vernieuwde samenstelling pakket onderhoudsabonnement: Wie betaalt wat Het project wie betaalt wat is voortgekomen uit de voor ons onoverzichtelijkheid van het servicecontract van wie betaalt wat, welke kosten zijn voor de huurder en welke kosten voor de verhuurder. Na veel overleg is de lijst wie betaalt wat op veel punten aangepast en overzichtelijker gemaakt en aan alle huurders verzonden. Er is een prijslijst reparatie werkzaamheden huurders opgesteld die verricht moeten worden, bijvoorbeeld bij het verlaten van de woning (verhuizing). Project Slimmer Bij mutaties wordt nu duidelijke informatie gegeven aan zowel de vertrekkende als de nieuwe huurder, zie film vertrekkende huurder (website Woonburg). Het voorraadbeheer van het magazijn en de bedrijfsbussen is verbeterd. Het nieuwe onderhoudsproces is gericht op goede voorbereiding, betere planning en in één keer goed opleveren.

4 Servicekosten Bij diverse Woonzorgcomplexen (Wozoco s) zijn ook de werkzaamheden met betrekking op schoonmaken en ramen wassen, ook het onderhoud tuinen en groenvoorzieningen besproken en nagelopen of alles naar behoren gedaan wordt en er zijn al diverse aanpassingen doorgevoerd en er zullen er nog volgen. Het doorberekenen van het onderhoud groenvoorziening wordt in kaart gebracht wat openbaar en privé is. In 2015 wordt dit verder uitgewerkt. Energie Er is een proef opgestart wat het energieverbruik is van de scootmobielen en elektrische fietsen die stroom gebruiken via het algemeen elektriciteitsnet wat verrekend wordt via de servicekosten. Als de gegevens na 12 maanden bekend zijn zal er bekeken worden hoe dat dan definitief geregeld gaat worden. Woonburg bezit 9 Woonzorg-complexen (Wozoco s) de Kreek in Westkapelle Nieuw Bachtenpoorte in Oost-Souburg De Tienden in Zoutelanden De Brouwerij in Koudekerke Brouwershof in Domburg Nimmerdor in Grijpskerke Waterwel in Aagtekerke Egelantier Oostkapelle Herdershof / Serooskerke. 1 contactpersoon 1 contactpersoon 1 contactpersoon bewonerscommissie 3 personen bewonerscommissie 5 personen bewonerscommissie 4 personen bewonerscommissie 3 personen nog in overleg 1 contactpersoon We hebben op verzoek van de verschillende Bewonerscommissies en contactpersonen overleg gehad en diverse problemen via Woonburg opgelost. De woonkerncommissies komen niet van de grond, waarschijnlijk liggen de kernen van de dorpen te verspreid. Onze gedachten gaan uit naar een contactpersoon voor elke woonkern om de belangen te behartigen.

5 Huurverhoging Wij hebben advies uitgebracht aan Woonburg aangaande de huurverhoging 2014 en geadviseerd de huur te verhogen met alleen de inflatiecorrectie. Zij hebben dit advies niet overgenomen met als argument dat door de verhuurdersheffing van ongeveer ,00 die zij in 2014 aan de staat moeten betalen, zij de huurverhoging nodig hebben voor een gezonde exploitatie. Voorts hebben zij te kennen gegeven dat de gemiddelde huurprijs van 66% van de maximaal te vragen huur ver beneden de gemiddelde huurprijzen van 75% liggen die andere woningcorporaties vaak vragen. De huurverhoging van tenminste 4% kan een probleem vormen voor huurders met een laag inkomen en voor probleemgevallen. De huurwoningen betaalbaar houden is een zorg voor Woonburg. Aan de voorgestelde verhogingen: - van 4% voor inkomens tot ,00-4,5% voor inkomens tot ,00 en - 6,5% voor inkomens boven de ,00 valt niet te ontkomen. Hier zit geen ruimte in en is nodig om te kunnen overleven. Daarom willen we de mogelijkheden nog eens op een rijtje zetten, wanneer u bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging, eventueel zelfs met terugwerkende kracht: - wanneer de huur al boven de maximum huurprijs ligt - gebreken in de woning - het voorstel niet ontvangen - de aanzegging niet correct - verkeerde huurprijs - niet eens met schending privacy - de inkomensgegevens niet kloppen Wel probeert Woonburg de woningen te upgraden naar tenminste een B-label en deze, zo mogelijk, niet door te berekenen in de huurprijs. Bij mutaties is Woonburg verplicht het energielabel te laten bepalen.

6 Geschillencommissie Walcherse woningcorporaties Woongoed Middelburg, L escaut, Woonburg en woningbouwvereniging Arnemuiden Van twee leden van de geschillencommissie van de Walcherse woningcorporaties loopt de termijn af per 1 januari 2015, hiervoor zijn twee nieuwe leden gekozen, te weten Sofie Saman en Christian Huysmans. Raad van Commissarissen In de Raad van Commissarissen van Woonburg liep van twee mensen de termijn af, hiervoor zijn door Woonburg twee nieuwe leden benoemd te weten, de heren Ad Koppejan en Dick van der Wouw. Woonburg heeft ons in de gelegenheid gesteld met beiden kennis te maken in een vragen-halfuurtje. In 2014 heeft het in november geplande overleg van de SHW/W met de Raad van Commissarissen niet plaatsgevonden. Deelname aan cursussen Het bestuur van de SHW/W heeft deel genomen aan cursussen, gegeven door de Woonbond, waar wij lid van zijn. Het deelnemen van deze cursussen is er op gericht om kennis te vergaren op een breed vlak zodat we beter toegerust zijn om onze taak te kunnen uitvoeren.

7 Prestatieafspraken tussen Woonburg en Gemeente Veere Het concept voor deze afspraken is ons als SHW/W voorgelegd. Het geheel was nog al abstract opgesteld en wij hebben geprobeerd om met veel op- en aanmerkingen hierover exactere, c.q. duidelijkere, afspraken op papier te krijgen. Daarom is tezamen met Henk Tegels van de landelijke Woonbond dit concept grondig door genomen. Alle bemerkingen zijn op schrift gesteld en overhandigd aan Woonburg met het verzoek de bemerkingen mee te nemen en eventueel aan te passen alvorens de afspraken definitief worden. Financieel verslag 2014 Inkomsten Uitgaven Banksaldo Stichtingskosten Storting Woonburg Autokosten Storting Woonburg website Bankkosten 16 Bankkosten retour 5 Kantoorkosten 474 Vergaderkosten 47 Kosten Website Cursuskosten 344 Representatiekosten Vrijwilligersvergoeding Onvoorziene uitgaven 855 Diversen 4 Banksaldo TOTAAL TOTAAL

8 Jaarbijeenkomst 2014 Op 20 november 2014 zijn alle huurders uitgenodigd tot het bijwonen van onze jaarbijeenkomst. Deze is gehouden in Huys ter Schelde te Koudekerke. De huurders zijn ontvangen met koffie met wat lekkers. We hebben ons mogen verheugen in een grote opkomst. Na welkom te zijn geheten door de voorzitter is deze uitgebreid ingegaan op de laatste huurverhoging welke toch heeft plaats gevonden, dit ondanks onze bemoeienis in deze. Wij zien het als onze taak te blijven ijveren voor huurverlaging dan wel het matigen van de steeds weer doorgevoerde huurverhogingen. Nogmaals is er een beroep gedaan op de aanwezigen om zich kandidaat te stellen voor een op te richten woonkerncommissie. Deze behartigd de belangen van de desbetreffende woonkern. Er is uitgebreid ingegaan op het nut en de noodzaak van zo n commissie. Voorts zijn we ingegaan op het toekennen van een energielabel voor elke woning. Woonburg heeft het voornemen om de woningen zodanig aan te passen dat deze in aanmerking komen voor een goed energielabel. Door energie besparingen toe te passen worden de energiekosten verlaagd welke een gunstig effect zouden kunnen hebben op de totale woonlasten. Over de Wozoco s ( woon-zorgcomplexen) is toegelicht dat het hebben van een bewonerscommissie van belang is. Deze behartigt de belangen en problemen aldaar. Op deze avond hebben we ook de gelegenheid te baat genomen om onze zojuist ontworpen website te tonen en er een toelichting op te geven. Dhr. Gertjan Scheele, welke deze taak op ons verzoek op zich heeft genomen, geeft met beelden en woorden uitleg. Gezegd moest worden dat de website nog niet volledig is opgebouwd maar we kregen een goed beeld van het thans bereikte resultaat. Na de pauze is er een gastspreker geweest van Humanitas. Hij heeft voorlichting gegeven over de ophanden zijnde veranderingen van de zorgverlening nu de gemeente de opdracht heeft gekregen dit voortaan te verzorgen, de zogenaamde WMO. Er was mogelijkheid tot het stellen van vragen. Na afloop was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen te delen met andere huurders en bestuursleden. Ons voornemen en onze taak is om jaarlijks een jaarbijeenkomst te organiseren.

9 Tenslotte voor 2015 Onze aandacht gaat vooral uit naar: - verder helpen bij uitwerken en vastleggen van de prestatieafspraken met de gemeente Veere 2016 tot het door willen rekenen van het onderhoud van de gemeenschappelijke en openbare groenvoorzieningen die Woonburg wil doorberekenen aan huurders - het huurprijsbeleid volgen - uitgangspunten passendheidstoets - adviseren geen huurverhoging boven de inflatie voor huurders met een inkomen tot ,00, ons hier voor hard maken en koste wat kost beargumenteren. - huurwijzer aan alle huurders thuis bezorgen - communicatie verbeteren: door de website nieuwsbrief - behartigen van algemene klachten van huurders

10 Aagtekerke Biggekerke Domburg Gapinge Grijpskerke Meliskerke Koudekerke Oostkapelle Serooskerke Veere Vrouwenpolder Westkapelle Zoutelande Stichting Huurdersbelangen Woonburg/Walcheren A.M.A Los-van Eeden, voorzitter W.F.P. Rombouts, secretaris J. Landkroon-de Kleyn, penningmeester A. Ouwerkerk, algemeen bestuurslid/wozoco specialist J.C.E. Scheele-Heyt, ambtelijk secretaris

Verslag van de Jaarbijeenkomst op 20 oktober 2016 in Hotel van der Valk

Verslag van de Jaarbijeenkomst op 20 oktober 2016 in Hotel van der Valk Verslag van de Jaarbijeenkomst op 20 oktober 2016 in Hotel van der Valk De heer Jan Bostelaar, die deze avond zal leiden, opent om 19.30 uur de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Op deze

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzonden op Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (Wohv) Woonruimte Hierna te noemen: het Complex Verzoeker Naam: Hierna te noemen: Vertegenwoordigd door: Wederpartij

Nadere informatie

Bie ons tuus in 2012. Woonburg zet zich samen met haar partners in voor een goed thuis en een prettige leefomgeving. Voor elke kern een commissie

Bie ons tuus in 2012. Woonburg zet zich samen met haar partners in voor een goed thuis en een prettige leefomgeving. Voor elke kern een commissie Bie ons tuus in 2012 Woonburg zet zich samen met haar partners in voor een goed thuis en een prettige leefomgeving. De afgelopen jaren heeft Woonburg veel geïnvesteerd in nieuwe woningen voor de doelgroepen

Nadere informatie

Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen

Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen A) WONINGWET: ALGEMEEN 1. Wat is de nieuwe Woningwet? De nieuwe Woningwet geeft nieuwe regels voor de sociale huursector. Met de herziening wil de overheid

Nadere informatie

Nieuws. Jaarlijkse uitgave. Huurverhoging. Uitleg en achtergronden Wat betekent het voor u? Zo werkt het De meest gestelde vragen En meer...

Nieuws. Jaarlijkse uitgave. Huurverhoging. Uitleg en achtergronden Wat betekent het voor u? Zo werkt het De meest gestelde vragen En meer... Nieuws Jaarlijkse uitgave Huurverhoging Uitleg en achtergronden Wat betekent het voor u? Zo werkt het De meest gestelde vragen En meer... Info Algemeen Postbus 1502 320 BA Oud-Beijerland Lamborghinilaan

Nadere informatie

Onderhoud. Woningverbetering en planmatig onderhoud 2013. Woonburg

Onderhoud. Woningverbetering en planmatig onderhoud 2013. Woonburg Onderhoud Woningverbetering en planmatig onderhoud 2013 Woonburg 2 2 Onderhoud Woningverbetering en planmatig onderhoud 2013 Ook dit jaar voert Woonburg onderhoud uit aan verschillende woningen. In deze

Nadere informatie

Voorwoord. Graag wil ik mijn collega bestuursleden en de onze vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet het afgelopen jaar.

Voorwoord. Graag wil ik mijn collega bestuursleden en de onze vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet het afgelopen jaar. Jaarverslag 2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van Huurdersbelangen Zeewolde over het jaar 2014. Een jaar waar er een begin is gemaakt om ook in de toekomst de belangen van de huurders te kunnen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Jaarlijkse Huurverhoging 2015

Veel gestelde vragen Jaarlijkse Huurverhoging 2015 Veel gestelde vragen Jaarlijkse Huurverhoging 2015 De huurverhoging gaat in op 1 juli 2015. Wordt mijn huurtoeslag nu ook aangepast? Nee. De huurtoeslag wordt niet automatisch per 1 juli 2015 aangepast.

Nadere informatie

Themabijeenkomst betaalbaarheid & beschikbaarheid

Themabijeenkomst betaalbaarheid & beschikbaarheid verslag van vergaderdatum 6 februari 2019 Themabijeenkomst betaalbaarheid & beschikbaarheid 1. Opening Nathalie opent om 19.00 uur de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Ze licht ieders rol kort toe.

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) Woonruimte Verzonden op 2 december 2013 Verzoeker Naam: Hierna te noemen: Vertegenwoordigd door: Huurdersvereniging

Nadere informatie

Stichting Huurders Participatieraad

Stichting Huurders Participatieraad Stichting Huurders Participatieraad JAARVERSLAG 2018 Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling en organisatie van de HPT 3 3. Behandelde onderwerpen in 2018 4 Advies

Nadere informatie

Huur beleid Ru t te II. Een overzicht van de impact. van het huidige huurbeleid op huurders, woningzoekenden en de huursector.

Huur beleid Ru t te II. Een overzicht van de impact. van het huidige huurbeleid op huurders, woningzoekenden en de huursector. Huur beleid Ru t te II Een overzicht van de impact van het huidige huurbeleid op huurders, woningzoekenden en de huursector. Januari 2015 Inleiding De huren zijn de afgelopen twee jaar fors gestegen.

Nadere informatie

Stichting Huurdersbelangen Noordwijk

Stichting Huurdersbelangen Noordwijk Jaarverslag 2014 Stichting Huurdersbelangen Noordwijk 1 Jaarverslag SHN 2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2014 van de Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN). In dit jaarverslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2012

Nieuwsbrief oktober 2012 Nieuwsbrief oktober 2012 Jaargang 4 nummer 2 Stichting Landelijk Huurders Platform Voorwoord Wist u dat: Naar aanleiding van de uitkomsten van onze regiobijeenkomst hebben wij besloten u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. U leest hier wat deze nieuwe wet mogelijk voor u betekent. We hebben de

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging Mijn huishoudinkomen was in 2015 lager dan in 2014, kan ik bezwaar maken? U kunt bezwaar maken als uw huishoudinkomen in 2015

Nadere informatie

Voordracht nieuw lid voor de Raad van Commissarissen

Voordracht nieuw lid voor de Raad van Commissarissen Inhoudsopgave: Inleiding Samenstelling Algemeen Bestuur Adviezen en werkzaamheden Werkgroep Bewonerscommissies Werkgroep Communicatie Werkgroep Huuradvies Scholing Algemeen Bestuur Voordracht nieuw lid

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Website gezicht van InterWhere

Jaarverslag 2017 Website gezicht van InterWhere Jaarverslag 2017 Website gezicht van InterWhere Huurdersvereniging InterWhere Kometenstraat 6 A, 1443 BA Purmerend. tel. 0299-770 014 E-mail: info@interwhere.nl internet www.interwhere.nl 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Vraag en antwoord huurverhoging 2015

Vraag en antwoord huurverhoging 2015 Vraag en antwoord huurverhoging 2015 1. Hoe hoog is de huurverhoging voor de sociale huurwoningen per 1 juli 2015? Basishuurverhoging is 1,5% Huurverhoging voor inkomens tussen 34.229 en 43.786 is 2% Huurverhoging

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams INHOUDSOPGAVE blz Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams (FT) 5 Overleg HV InterWhere/Intermaris 5 Woonbond

Nadere informatie

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen.

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Jaargang 8, nummer 1 Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Twee leden van het bestuur van het LHP zijn

Nadere informatie

Vastgesteld op 12 april 2018

Vastgesteld op 12 april 2018 Vastgesteld op 12 april 2018 Jaarverslag 2017 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. VERGADERINGEN... 2 3. SAMENSTELLING REGIONALE GESCHILLENCOMMISSIE KRIMPENERWAARD... 2 3.1. Benoeming en herbenoeming...

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018 GroenWest heeft de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen voor u op een rij gezet. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende onderwerpen: Algemeen Inkomensverklaring

Nadere informatie

Appartementen Herdershof Serooskerke

Appartementen Herdershof Serooskerke Appartementen Herdershof Serooskerke 3 Appartementen Herdershof Ruime appartementen met balkon De centrale ligging van het gebouw zorgt ervoor dat de voorzieningen van het dorp op loopafstand bereikbaar

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie. Verzoek huurprijs na woningverbetering (artikel 7:255 van het Burgerlijk Wetboek) ZKN

Uitspraak. van de Huurcommissie. Verzoek huurprijs na woningverbetering (artikel 7:255 van het Burgerlijk Wetboek) ZKN Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek huurprijs na woningverbetering (artikel 7:255 van het Burgerlijk Wetboek) Woonruimte Bonifaciuslaan 207 1216 PN HILVERSUM Hierna te noemen: de woonruimte Verzoeker

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016

Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion. 23 juni 2016 Samenwerkingsovereenkomst Staedion en Huurdersvereniging Staedion 23 juni 2016 Reglement participatie van Bewonerscommissies Staedion Overwegingen dat de verhuurder Staedion met dit reglement nadere invulling

Nadere informatie

Huishoudinkomen Overheid Woongoed GO. Tot en met ,5 % 1,5% Meer dan en minder dan % 2% Meer dan 43.

Huishoudinkomen Overheid Woongoed GO. Tot en met ,5 % 1,5% Meer dan en minder dan % 2% Meer dan 43. Huurverhoging in het algemeen De huurverhoging wordt altijd berekend over de netto huur. Dit is de huur die u voor de woning betaalt zonder de servicekosten. Deze huur mag Woongoed GO elk jaar met een

Nadere informatie

VERHALEN ACHTER DE CIJFERS

VERHALEN ACHTER DE CIJFERS VERHALEN ACHTER DE CIJFERS Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid Eva de Bakker, beleidsmedewerker April 2015 2 INHOUD INHOUD Inleiding 4 Huurverhogingen 5 Het onderzoek 6 De resultaten 7 Voorstellen 9 Bijlage:

Nadere informatie

Bibliobussen Halteplaatsen

Bibliobussen Halteplaatsen Bibliobussen Halteplaatsen Alfabetisch overzicht Bus = 1 De Columbus Bus 4 = Biblioservicebus ew = even weken ow = oneven weken ** = alleen op onderstaande data A Aagtekerke Agathastraat dinsdag 19.15

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2014

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2014 Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2014 Wat is de 'inkomensafhankelijke huurverhoging'? De regering wil graag dat de woningmarkt beter doorstroomt en dat er minder mensen scheefwonen (mensen met

Nadere informatie

Samen thuis in d e buurt. F&C Annemieke van Berkel adviesaanvraag huuraanpassing 2019

Samen thuis in d e buurt. F&C Annemieke van Berkel adviesaanvraag huuraanpassing 2019 Samen thuis in d e buurt Themawerkgroep huurverhoging uw brief datum 7 februari 2019 nummer behandeld door telefoonnummer onderwerp F&C.02.2019 Annemieke van Berkel 0317-47 16 56 adviesaanvraag huuraanpassing

Nadere informatie

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016

Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 Jaarverslag HuurdersBelangenvereniging Van Alckmaer 2016 1. De vereniging 1.1 Algemeen De HuurdersBelangenvereniging (HBV) Van Alckmaer komt op voor de belangen van de mensen die een huis huren bij de

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) Woonruimte Appartementencomplex xxxxxxxxxxxxx (hierna te noemen: het Complex) Verzoeker Naam: Hierna te noemen: Vertegenwoordigd

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN

Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN Inhoudsopgave Inleiding voorzitter... 2 Verslag intern en regulier overleg HAR... 3 De samenstelling van de HAR in 2017... 3 Onderwerpen in 2017... 3 Biedingen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2016

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2016 Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2016 Wat is de 'inkomensafhankelijke huurverhoging'? De regering wil graag dat de woningmarkt beter doorstroomt en dat er minder mensen scheefwonen (mensen met

Nadere informatie

Hoek van Holland, 3 april Geachte heer Korthorst, beste Marcel,

Hoek van Holland, 3 april Geachte heer Korthorst, beste Marcel, Hoek van Holland, 3 april 2019 Geachte heer Korthorst, beste Marcel, Hierbij ontvangt u het advies van de huurdersvereniging Houdt Zicht betreffende de huurverhoging 2019. Het bestuur heeft zich daarbij

Nadere informatie

Samen wonen in een VvE

Samen wonen in een VvE Samen bouwen aan beter wonen Samen wonen in een VvE 2 Bewonerscommissie en een Vereniging van Eigenaren Samen wonen in een VvE Huren in een Vereniging van Eigenaren Wanneer een woongebouw bestaat uit koop-

Nadere informatie

de huurders van verschillende inkomensgroepen met het rninimale huishoudbudget rond kunnen

de huurders van verschillende inkomensgroepen met het rninimale huishoudbudget rond kunnen Woningstichting Rochdale Raad van Bestuur Mevrouw H. van Buren Postbus 56659 1040 AR Amsterdam AM STERDAM ONSKENMERK 12 maart 2015 COSM/15.005 UW KEKMERK BEHANOEIO DOOR Dagelijks Bestuur ONDERV/ERP TELEFOON

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017 Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017 GroenWest heeft de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen voor u op een rij gezet. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende onderwerpen: Algemeen Inkomensverklaring

Nadere informatie

HUURBELEID 2015 Maart 2015

HUURBELEID 2015 Maart 2015 HUURBELEID 2015 Maart 2015 Inhoud 1. Inleiding 2. Politieke gebeurtenissen 3. Betaalbaarheid 4. Uitgangspunten voor het 5. Huurbeleid Brederode Wonen 2015 2 1. Inleiding Voor u ligt het. Op 12 maart 2013

Nadere informatie

VOORBEELD. Woningwaarderingsstelsel 2015. Tekst en uitleg voor huurdersorganisaties. over het vernieuwde Puntenstelsel. Eerste druk, oktober 2015

VOORBEELD. Woningwaarderingsstelsel 2015. Tekst en uitleg voor huurdersorganisaties. over het vernieuwde Puntenstelsel. Eerste druk, oktober 2015 Woningwaarderingsstelsel 2015 Tekst en uitleg voor huurdersorganisaties over het vernieuwde Puntenstelsel Eerste druk, oktober 2015 WONINGWAARDERINGSSTELSEL 2015 Eerste druk, oktober 2015 2015 Nederlandse

Nadere informatie

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Huurders Organisatie Patrizia VAN HUURDERS VOOR HUURDERS We werken voor de belangen van alle huurders Ons streven: U BENT TEVREDEN MET HOE U WOONT

Nadere informatie

Programma 01 november 2014

Programma 01 november 2014 Programma 01 november 2014 Definitief programma Eventuele wijzigingen kunnen tot de laatste dag worden doorgevoerd. Hou onze website in de gaten voor de laatste versie van het programma: www.bmzeeland.nl/herdenkingsjaar-2014

Nadere informatie

Vastgesteld op 9 maart 2017

Vastgesteld op 9 maart 2017 Vastgesteld op 9 maart 2017 Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. VERGADERINGEN... 2 3. SAMENSTELLING REGIONALE GESCHILLENCOMMISSIE KRIMPENERWAARD... 2 3.1. Benoeming en herbenoeming... 2

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Zaakummer WOHV 0023 Verzonden op 31 oktober 2013 Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) Woonruimte xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Verzoeker Naam: Hierna te noemen:

Nadere informatie

1 juli a.s. is het moment van de jaarlijkse huurverhoging. Uiterlijk 1 mei hebben huurders de aangekondigde huurverhoging ontvangen.

1 juli a.s. is het moment van de jaarlijkse huurverhoging. Uiterlijk 1 mei hebben huurders de aangekondigde huurverhoging ontvangen. Huurverhoging 2016 1 juli a.s. is het moment van de jaarlijkse huurverhoging. Uiterlijk 1 mei hebben huurders de aangekondigde huurverhoging ontvangen. In de gesprekken met de corporaties is de insteek

Nadere informatie

meestgestelde vragen huurverhoging

meestgestelde vragen huurverhoging HOE HOOG MAG DE HUURVERHOGING ZIJN? WAAROM IS DE HUURVERHOGING VAN MERCATUS AFHANKELIJK VAN HET INKOMEN? WAAROM IS DE HUURVERHOGING NIET VOOR IEDEREEN GELIJK? HOE KAN HET DAT DE HUURPRIJS VOOR DEZELFDE

Nadere informatie

WELKOM. 22 april 2015

WELKOM. 22 april 2015 WELKOM 22 april 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Voorstelling bestuursleden 4. Goedkeur Statuten en huishoudelijk reglement 5. Vaststellen bijdrage 6. Begroting 7. Aanstellen Kascommissie 8. Vesteda

Nadere informatie

uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV)

uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (WOHV) Woonruimte Flatgebouwen Vogelwijk, complex Koolmeesstraat 1-70, Leiderdorp Verzoeker Naam: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nadere informatie

In dit Werkplan 2017 wil het bestuur van STOK vier prioriteiten uitwerken;

In dit Werkplan 2017 wil het bestuur van STOK vier prioriteiten uitwerken; Werkplan STOK 2017 De prioriteiten van STOK STOK is de stedelijke organisatie van huurders bij de Utrechtse woningcorporatie Bo-Ex. Bewonerscommissies, actief op de wooncomplexen vormen de leden van vereniging.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2014

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2014 Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2014 HUURVERHOGING Mag u deze huurverhoging wel doorvoeren? Den Haag heeft afspraken gemaakt over de inkomensafhankelijke huurverhoging

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (Wohv) Woonruimte Woningen xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx. (hierna te noemen: het Complex) Verzoeker Naam: Vertegenwoordigd door:

Nadere informatie

Huurverhogingen bij woningcorporaties in Amsterdam 2019

Huurverhogingen bij woningcorporaties in Amsterdam 2019 Huurverhogingen bij woningcorporaties in Amsterdam 2019 Een corporatie mag over het gehele bezit van huurwoningen een gemiddelde verhoging van 2,6% vragen. Dat is inclusief de huurverhoging bij nieuwe

Nadere informatie

SAMENSTELLING REGIONALE GESCHILLENCOMMISSIE KRIMPENERWAARD...

SAMENSTELLING REGIONALE GESCHILLENCOMMISSIE KRIMPENERWAARD... Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. VERGADERINGEN... 2 3. SAMENSTELLING REGIONALE GESCHILLENCOMMISSIE KRIMPENERWAARD... 2 3.1. Benoeming en herbenoeming... 2 4. INGEDIENDE GESCHILLEN...

Nadere informatie

DIR/SdB/ Adviesaanvraag huurverhoging per 1 juli 2015

DIR/SdB/ Adviesaanvraag huurverhoging per 1 juli 2015 Huurdersplatform KleurrijkWonen Secretariaat Kon.Wilhelminalaan 39 4247 EM KEDICHEM Kenmerk Onderwerp DIR/SdB/ Adviesaanvraag huurverhoging per 1 juli 2015 Datum Bijlage: Wettelijk kader Huurprijsbeleid

Nadere informatie

Werkplan Huurders Organisatie Patrizia

Werkplan Huurders Organisatie Patrizia Werkplan Huurders Organisatie Patrizia 2016-2017 Een stichting VAN HUURDERS VOOR HUURDERS van alle complexen van Patrizia. Heden & toekomst INLEIDING Wij willen de belangen van alle huurders behartigen.

Nadere informatie

Giselle Holdert (Woonbond) en Marco Isarin (Pericotta Internet)

Giselle Holdert (Woonbond) en Marco Isarin (Pericotta Internet) Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Donderdag 14 april 2011, aanvang 19.30 uur Dick Penning (voorzitter), Arnold

Nadere informatie

Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2014

Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2014 Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2014 Deze bijlage Huurinformatie is een uitgave van Dunavie. In deze bijlage staat informatie over de huurverhoging, huurtoeslag en servicekosten. Meer

Nadere informatie

gemeenteraad Leidschendam-Voorburg 2002 van de fractie GBLV inzake Rechtsongelijkheid huurders binnen één wooncomplex

gemeenteraad Leidschendam-Voorburg 2002 van de fractie GBLV inzake Rechtsongelijkheid huurders binnen één wooncomplex Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Datum 29 augustus 2017 Onderwerp Raadsbrief: Beantwoording schriftelijke vragen ex artikel 42 van het Reglement van orde voor de gemeenteraad Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

Werkplan 2019 met begroting en jaarverslag 2018 met financiële verantwoording. Huurdersplatform BVOW Rotterdam

Werkplan 2019 met begroting en jaarverslag 2018 met financiële verantwoording. Huurdersplatform BVOW Rotterdam Werkplan 2019 met begroting en jaarverslag 2018 met financiële verantwoording. Huurdersplatform BVOW Rotterdam Van links naar rechts Mirjam Dangerman, Saby Pattipeilohy, Hans Ulrich (voorzitter) Elly van

Nadere informatie

Wat en hoe over servicekosten. Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen

Wat en hoe over servicekosten. Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen Wat en hoe over servicekosten Wegwijzer voor bewoners van appartementencomplexen Wat en hoe over Lorem ipsum dolor sit amet servicekosten Bewoners van appartementencomplexen en flatwoningen betalen naast

Nadere informatie

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld 12 november 2015 19.30 uur tot ca. 21.00 uur Aanwezig: Bestuur Huurdersvereniging Domesta Hoogeveen - Alya Assen - Karin Koers (Domesta) - Huurders: dhr.

Nadere informatie

Beleidsplan Leefbaarheid en Participatie vervolg 2016

Beleidsplan Leefbaarheid en Participatie vervolg 2016 Beleidsplan 2017-2018. Leefbaarheid en Participatie vervolg 2016 Opgemaakt door het bestuur van de Stichting Huurdersbelangen Zuid Limburg. Bestemd voor: Voorzitter Bewonerscommissies aangesloten bij SHZL.

Nadere informatie

SAMENSTELLING REGIONALE GESCHILLENCOMMISSIE KRIMPENERWAARD...

SAMENSTELLING REGIONALE GESCHILLENCOMMISSIE KRIMPENERWAARD... Jaarverslag 2011 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. VERGADERINGEN... 2 3. SAMENSTELLING REGIONALE GESCHILLENCOMMISSIE KRIMPENERWAARD... 2 3.1. Benoeming en herbenoeming... 2 4. INGEDIENDE KLACHTEN... 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2015

Nieuwsbrief najaar 2015 Nieuwsbrief najaar 2015 Velen van u zullen gemerkt hebben dat de woningen aan de Purmerlaan een metamorfose hebben ondergaan. In de vorige nieuwsbrief hebben we hier bij stilgestaan. Ondertussen zijn de

Nadere informatie

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. U leest hier wat deze nieuwe wet mogelijk voor u betekent. We hebben de

Nadere informatie

DIR/SdB/ALG Adviesaanvraag huurverhoging per 1 juli 2018

DIR/SdB/ALG Adviesaanvraag huurverhoging per 1 juli 2018 Huurdersplatform KleurrijkWonen Secretariaat Kon.Wilhelminalaan 39 4247 EM KEDICHEM Kenmerk Onderwerp DIR/SdB/ALG056953 Adviesaanvraag huurverhoging per 1 juli 2018 Datum Bijlage: Wettelijk kader Huurprijsbeleid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bewaarexemplaar. Uw belangenbehartiger. Voor alle huurders van De Goede Woning

Nieuwsbrief Bewaarexemplaar. Uw belangenbehartiger. Voor alle huurders van De Goede Woning Nieuwsbrief Bewaarexemplaar Uw belangenbehartiger Voor alle huurders van De Goede Woning Inhoudsopgave: 1. Nieuwsbrief 2. Wie zijn wij? 3. Wat doen wij? 4. Wist u dat wij? 5. Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Woonburg. Onderhoud. Woningverbetering en planmatig onderhoud 2012

Woonburg. Onderhoud. Woningverbetering en planmatig onderhoud 2012 Woonburg Onderhoud Woningverbetering en planmatig onderhoud 2012 Onderhoud Woningverbetering en planmatig onderhoud 2012 2 Onderhoud Woningverbetering en planmatig onderhoud 2012 Ook dit jaar voert Woonburg

Nadere informatie

Bibliobussen Halteplaatsen

Bibliobussen Halteplaatsen Bibliobussen Halteplaatsen ZOMERROOSTER 20 JULI T/M 28 AUGUSTUS 2015 Bus 1: De Columbus rijdt NIET in de zomervakantie Bus 3: Rosegaert rijdt NIET van 20 t/m 26 juli en NIET op maandagmiddag en vrijdag

Nadere informatie

Armoede en de rol van corporaties vanuit huurdersperspectief

Armoede en de rol van corporaties vanuit huurdersperspectief Armoede en de rol van corporaties vanuit huurdersperspectief kennisbijeenkomst Tympaan 24 juni 2015 Voostellen Henk Tegels Consulent Vereniging Nederlandse Woonbond htegels@woonbond.nl Onderwerpen 1. Ontstaan

Nadere informatie

wanneer kunt u de huurcommissie inschakelen?

wanneer kunt u de huurcommissie inschakelen? Bent u het niet eens met uw verhuurder of huurder over de huurprijs, het onderhoud, servicekosten of kosten van nutsvoorzieningen van de woning? En komt u er samen niet uit? Dan kunt u mogelijk de Huurcommissie

Nadere informatie

Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van..., nr..., Directie Constitutionele Zaken en Wetgeving;

Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van..., nr..., Directie Constitutionele Zaken en Wetgeving; Besluit van tot wijziging van het Besluit huurprijzen woonruimte (aanpassing woningwaarderingsstelsel) Op de voordracht van Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van..., nr...., Directie

Nadere informatie

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde

Voorwoord. Jan Zwaan Voorzitter/adviseur Huurders Belangen Zeewolde Jaarverslag 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van Huurders Belangen Zeewolde over het jaar 2016. Een jaar waarbij wij als HBZ een belangrijke speler geworden zijn in het overleg met de gemeente

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) en Voorschot

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016.

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016. Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016. 1. Welkom en vaststellen agenda De voorzitter, Albert van Zandt, heet alle aanwezigen van harte welkom. In het

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder:

REGLEMENT KLACHTENCOMMISSIE. Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Klachtencommissie Wij proberen al onze klanten zo snel en correct mogelijk te helpen. Er gaat daarbij helaas wel eens wat mis. Indien er in uw ogen door ons fouten worden gemaakt, zullen we die zo snel

Nadere informatie

Huurverhoging KLIK HIER. U heeft een huurverhoging tussen de 0% en 2,1% KLIK HIER. U heeft een huurverhoging van 2,6% of 4,6%

Huurverhoging KLIK HIER. U heeft een huurverhoging tussen de 0% en 2,1% KLIK HIER. U heeft een huurverhoging van 2,6% of 4,6% U heeft een huurverhoging tussen de 0% en 2,1% KLIK HIER U heeft een huurverhoging van 2,6% of 4,6% KLIK HIER Heeft u het schriftelijke huurverhogingsvoorstel voor 1 mei 2016 ontvangen? Een voorstel om

Nadere informatie

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Woensdag 7 april 2010, aanvang 19.30 uur Miranda Verweij (voorzitter), Dick

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging per 1 juli 2015

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging per 1 juli 2015 Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging per 1 juli 2015 Algemeen Hierna zijn veel gestelde vragen gerubriceerd in de volgende vijf categorieën: a. Huurverhoging b.

Nadere informatie

Thema Huurbeleid. Algemene Ledenvergadering HBO HUURBELEID. Jaarlijkse ledenvergadering. Aanleiding

Thema Huurbeleid. Algemene Ledenvergadering HBO HUURBELEID. Jaarlijkse ledenvergadering. Aanleiding Algemene Ledenvergadering HBO HUURBELEID Thema Huurbeleid Aanleiding Op de jaarlijkse ledenvergadering is het thema Huurbeleid besproken. Ook TBV-wonen was uitgenodigd om hun huurbeleid toe te lichten.

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering van de. Huurdersvereniging De Stroken

Algemene Ledenvergadering van de. Huurdersvereniging De Stroken Algemene Ledenvergadering van de Huurdersvereniging De Stroken PRESENTATIE HUURBELEID 2016-2017 Tekst: Powerpoint: Richard Leentvaar Tom van Agen Huurbeleid over de periode 1 juli 2016 tot en met 30 juni

Nadere informatie

Jaarplan. begroting HVG

Jaarplan. begroting HVG Jaarplan en begroting 2017 HVG 1 Inhoud Inleiding blz 3 1. Organisatie blz 4 a. Het bestuur b. Contacten c. Inbreng van leden d. Communicatie e. Inbreng prestatieafspraken f. Relatie met verhuurder(s)

Nadere informatie

Kruisjeslijst AAHA/Alliantie - 1 -

Kruisjeslijst AAHA/Alliantie - 1 - Kruisjeslijst behorende bij de samenwerkingsovereenkomst de Alliantie dd. 8 maart 2002 en ondertekend op 7 maart 2006 Op 8 maart 2002 ondertekende samenwerkingsovereenkomst en de Alliantie een samenwerkingsovereenkomst.

Nadere informatie

HUURBELEIDSPLAN 2015

HUURBELEIDSPLAN 2015 HUURBELEIDSPLAN 2015 Stichting Jongeren Huisvesting Twente Vastgesteld door de directeur d.d. 17 februari 2015 Behandeld door de Raad van Toezicht d.d. 2 maart 2015 1 Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 3 2.

Nadere informatie

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Huurdersplatform Palladion Gerard Jager Jurriën Schuurman Oktober 2014 1 Inhoudsopgave Achtergrond en doel onderzoek (3) Conclusies en aanbevelingen (4)

Nadere informatie

22 maart 2017 HUURDERS BELANGEN VERENING NOORD -KENNEMERLAND (HBV) Werkplan/jaarplan 2017/2018

22 maart 2017 HUURDERS BELANGEN VERENING NOORD -KENNEMERLAND (HBV) Werkplan/jaarplan 2017/2018 22 maart 2017 HUURDERS BELANGEN VERENING NOORD -KENNEMERLAND (HBV) Werkplan/jaarplan 2017/2018 Voorwoord Het bestuur van de HBV heeft tezamen met haar vaste commissieleden de keuzes voor een toekomstig

Nadere informatie

Huur stijgt fors boven inflatie

Huur stijgt fors boven inflatie reacties@hbvzflats.nl Nieuwsflits 5 september 2018 Persbericht 5 september 2018. Huur stijgt fors boven inflatie De afgelopen zes jaren stegen de huurprijzen gemiddeld 18,5%, blijkt uit recente cijfers

Nadere informatie

Stichting Huurdersbelangen Noordwijk

Stichting Huurdersbelangen Noordwijk Jaarverslag 2015 Stichting Huurdersbelangen Noordwijk 1 Jaarverslag SHN 2015 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2015 van de Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN). In dit jaarverslag

Nadere informatie

HUURDERSADVIESRAAD. St. Joseph Almelo. Jaarverslag - 1

HUURDERSADVIESRAAD. St. Joseph Almelo. Jaarverslag - 1 HUURDERSADVIESRAAD St. Joseph Almelo JAARVERSLAG Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2015 2014-1 Inhoud: 1. Inleiding 2. Verslag van de secretaris 3. Het overleg met STJA 4. Overleg met de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Stichting Huurdersorganisatie Regio Hollands Midden JAARVERSLAG MAART 2018

Stichting Huurdersorganisatie Regio Hollands Midden JAARVERSLAG MAART 2018 Stichting Huurdersorganisatie Regio Hollands Midden JAARVERSLAG 2017 7 MAART 2018 Zoals gebruikelijk geeft de Huurdersorganisatie Regio Hollands Midden (hierna HRHM) in dit jaarverslag een overzicht van

Nadere informatie

DENK MEE MET MITROS. Uitkomsten onderzoek Toekomstplannen Mitros 2010-2030

DENK MEE MET MITROS. Uitkomsten onderzoek Toekomstplannen Mitros 2010-2030 DENK MEE MET MITROS Uitkomsten onderzoek Toekomstplannen Mitros 2010-2030 Mitros heeft een plan opgesteld met doelstellingen voor de periode 2010-2030. In dit plan staat wat Mitros de komende twintig jaar

Nadere informatie

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing.

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing. 1 Huuraanpassing 2017 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing. Huuraanpassing 2017 Deze brochure hoort bij de brief met het voorstel voor aanpassing van de huur voor uw woning. Inhoud

Nadere informatie

Behandeld met Projectbeheerderscommissie d.d. 7 maart 2019 Advies Projectbeheerderscommissie d.d. 15 maart 2019 Goedgekeurd door de Raad van

Behandeld met Projectbeheerderscommissie d.d. 7 maart 2019 Advies Projectbeheerderscommissie d.d. 15 maart 2019 Goedgekeurd door de Raad van Huurprijsbeleid 2019 Behandeld met Projectbeheerderscommissie d.d. 7 maart 2019 Advies Projectbeheerderscommissie d.d. 15 maart 2019 Goedgekeurd door de Raad van Commissarissen d.d. 1 april 2019 Vastgesteld

Nadere informatie

Met deze brief sturen wij u de adviesaanvraag toe met betrekking tot de voorgenomen huurverhoging per 1 juli 2015. Aanvullend het volgende.

Met deze brief sturen wij u de adviesaanvraag toe met betrekking tot de voorgenomen huurverhoging per 1 juli 2015. Aanvullend het volgende. Postbus 140 5360 AC Grave www.mooiland.nl Handelsregister KvK 31036365 NL0034.24.650B01 De heer W. Spenke Pachterwaard 60 6846 ET Arnhem Onderwerp : adviesaanvraag huurverhoging 2015 Contactpersoon : Annelieke

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Huurverlaging (art. 7:254 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub c en art. 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Venestraat 6 8011 GL ZWOLLE Hierna te

Nadere informatie

uitspraak van de Huurcommissie

uitspraak van de Huurcommissie uitspraak van de Huurcommissie Verzoeken Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Bezwaar

Nadere informatie

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen Meest gestelde vragen Inkomensafhankelijke huurverhoging 2016 Wat houdt de huurverhoging in? Huurders met een gezamenlijk bruto jaar inkomen tot de 34.678,- krijgen op 1 juli 2016 een huurverhoging van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 2 - Goede dienstverlening 12 2.1 Inleiding 13 2.2 Investeren in goede dienstverlening 13

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 2 - Goede dienstverlening 12 2.1 Inleiding 13 2.2 Investeren in goede dienstverlening 13 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 3 1.1 Verslag van het bestuur 4 1.2 Verslag van de Raad van Commissarissen 5 1.3 Verslag van de Ondernemingsraad 9 Hoofdstuk 2 Goede dienstverlening

Nadere informatie

STOK WERKPLAN Op basis van de ervaringen van de laatste tijd stelt STOK de volgende doelen voor 2007 centraal:

STOK WERKPLAN Op basis van de ervaringen van de laatste tijd stelt STOK de volgende doelen voor 2007 centraal: STOK WERKPLAN 2007 VOORAF De vereniging STOK behartigt de belangen van huurders van Bo-Ex wanneer het gaat over zaken, die vele of alle huurders aangaan. Het STOK-bestuur heeft elke maand een reguliere

Nadere informatie