n.a.v. de actiepunten: Thomas geeft aan dat het punt rondom huisvesting niet gedaan is omdat dat niet mogelijk was.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "n.a.v. de actiepunten: Thomas geeft aan dat het punt rondom huisvesting niet gedaan is omdat dat niet mogelijk was."

Transcriptie

1 Notulen VSSD Ledenraad 444 Aanwezigen: Bestuur: Thomas Dekker, Lennert van den Boom, Gijs Koolen, Barend Buutfeld AAG: Huug Ouwersloot, Ilse van Weperen, Astrid Garretsen DQ: Jorden Verwer, Joram op den Kelder, Thomas Poeizs ORAS: Wouter Steenbeek, Bas Wetzel, Michiel van Dam, Menno van der Kamp, Bas Bennebroek, Eva Dubbelboer, Frank Gorte Voorzitter: Mark van der Valk Notulist: Lennert van den Boom 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om uur. 2. Notulen DSR 443 n.a.v. de actiepunten: Thomas geeft aan dat het punt rondom huisvesting niet gedaan is omdat dat niet mogelijk was. Lennert heeft meteen aan Ilse de info gestuurd. Document voor het zoeken van het betuur is niet gedaan, door drukte. Wel heeft het bestuur een plan bedacht. Pagina1: Regel 50: Ilse geeft aan dat de Orakel commissie het plan nog niet heeft verstuurd over hoe de 1000 besteed zal worden. Pagina2: Regel 51-52, Gijs geeft aan dit niet gezegd heeft, en wil dit uit de notulen geschrapt hebben. Er blijkt uit de begroting dat er een financiële meevaller is dit jaar. Pagina3: WTA R kan uit de notulen R 51. Ilse geeft aan dat de maatschappij zich had kunnen richten op de eu verkiezingen. Pagina4: r 47. Januari moet april worden pagina5: r 5.: optie1 moet uitgewerkt worden pagina6: n.a.v. DSR vergadering bekendheid: Ilse geeft aan dat de data wel online staat, maar de plaats van de vergaderingen niet. Barend geeft aan de dit wel de intentie is voor volgend jaar. R 20. : 8-2 R7. Het is nog onzeker of de aankomend eerstejaars lid kunnen worden tijdens Owee. Rectificatie: pagina 5, rectificatie in volgende notulen. Notulen na verbeteringen goedgekeurd.

2 3. Vaststellen Agenda Volgende vergadering zal de voorzitter verkozen worden 4. Post en Mededelingen - Worst Teacher Award(WTA) gaat niet door, de studieverenigingen zijn niet enthousiast, ze hebben dit jaar al de Best Teacher Award. We hopen volgend jaar dit wel te kunnen doen. - We zijn bezig met laptopverzekering, polissen, wij zijn hierin partner van de TU. Bas: ook zonder TU laptop? Gijs: zeer waarschijnlijk wel Thomas P: ook tegen diefstal en schade: Gijs: Ja - Ilse: zal de WTA volgend jaar niet dezelfde problemen opleveren? Misschien moet het op een andere tijdstip Lennert geeft aan, dat eerder in het jaar een betere optie is, en dit zal in de overdracht naar het volgende bestuur ook overgedragen worden. Menno: Kijk uit om fracties af te kraken, er zijn 3000 leden en maar weinig actief. Erg jammer als een akkefiet als dit (ORAS-leden die geen lid zijn van de VSSD) het besluit weer terugdraait. TP: Het heeft wel te maken met de rechtsgeldigheid van de besluiten. Er word voorgesteld om in september opnieuw te controleren of de DSR-leden allemaal lid zijn van de VSSD. 5. Rondje beleidsgroepen, commissies en fracties Internationaal: CIS begint te lopen, binnenkort is er een overleg met het CvB. Er is een plan voor steun als in RAS-maanden of een ander soort vergoeding. Er komt een FAQ voor internationale studenten, dit komt op de website TU te staan. International Office is positief over dit voorstel. Bas: er komt misschien een FAQ voor internationalen dat breder gaat dan de TU, de gemeente Delft is ook bezig met een lijst voor expats en internationale studenten. Huisvesting: Studenten krijgen waarschijnlijk geld terug van belastingdienst. Plan DUWO om mensen die ver van Delft wonen automatisch in te stemmen gaat hopen niet door, de VSSD is tegen. Huug: Delft enige stad zonder een dergelijke regel. Onderwijs: De beleidsgroep onderwijs is onlangs weer bij elkaar gekomen. Daarin is besloten dat er een kritisch stuk geschreven zal worden over de studieadviseurs situatie bij bouwkunde. Deze zal over een week of 2 in de Delta moeten verschijnen. Daarnaast hebben we het plan opgevat om met ORAS samen een nieuwe plan voor collegegeldvrij besturen in te dien bij het ISO. Die hebben inmiddels aangekondigd volgend jaar een werkgroep te wijden aan dit onderwerp. Daarnaast zullen we ons bezig houden met studiekeuzegesprekken voor scholieren met studieadviseurs. Op dit moment heeft dat nog de status van pilot. De VSSD zou voor meer bekendheid van dit onderwerp kunnen zorgen.

3 6. Verslag landelijke politiek Menno: maandag is er een bijeenkomst op malieveld voor meer geld voor het hoger onderwijs. Is de VSSD van plan hierbij te zijn? Barend: Ja in ieder geval zal 1 van ons erbij zijn. 7. Begroting 2009/2010 Gijs geeft aan dat er enkele foutje staan in de begroting die aan de DSR leden is gestuurd. Bij - Trainingsdag is het 0,3k ipv 0,5k - Pagina 3. HLF, p11, Huur: ipv 3.0 is het Pagina4. P4 loon: -14,9 ipv -15 Menno: waar zitten de grote uitgaven? Gijs: Veel promo, posters en flyers. Wouter: volgend jaar geen lustrum, dus meer tijd en geld? Gijs: activiteiten voor het lustrum waren duur, dat zal volgend jaar meevallen. Bas: Is het niet mogelijk een om in de komende 5 jaar een buffer op te bouwen voor het lustrum? Gijs: Frank keurt dit af, het is niet mogelijk. Jorden geeft aan, dat de structuur van de VSSD zo is dat het niet mogelijk is. Barend: het is wel mogelijk om 4 jaar winst te draaien en in het 5 e jaar verlies. Ilse: bij het kopje HLF, op p13, waarom zit er 20k verschil in? Gijs: kan in niet zeggen, Jacques heeft dit gemaakt. Menno: Wat betekend Jacques geeft aan te kunnen groeien Gijs: Jacques verwacht dat met een extra persoon er meer gedaan kan worden, er zijn namelijk meer opdrachten dan hij nu aan kan een extra persoon zou dus kunnen zorgen voor een hogere omzet. Menno: Poenboek is dat er nog? Is de ambitie om de poensite up to date te houden? Zorg wel dat je dit doorgeeft aan het volgende bestuur? Jorden: zijn er nog poenboeken in het archief? Gijs: Ik ga er achterna. Jorden: 2 e alinea, zin deze hoeft. Aan te houden mag weg. Algemeen worden respectievelijk : ; ; Kaasch en Wijn: 400 minder, activobeleid kan beter, dus stel ik voor dit terug te draaien en naar 2000 te gaan. Contributie LSVb is 1,5 ipv 1,6 Een vast contract voor een nieuw aan te nemen personeelslid, is niet mogelijk zonder toestemming van de DSR. Toelichting baten: laatste zin is irrelevant. De begroting word goedgekeurd onder voorbehoud van wijzigingen. Unaniem besluit.

4 8. Nieuwe bestuur Thomas: Wij hebben veel mensen gevraagd, maar het valt erg tegen. Veel afzeggingen hebben te maken met Harde Knip. We hebben op dit moment 2 toezeggingen. Er is een potentiële dame van InHolland en lid bij C.S.R. alleen is de compensatie hierin nog niet rond. inholland heeft een ander systeem dan RAS maanden, ze is erg enthousiast. Thomas geeft aan dat het vinden van een nieuw bestuur prioriteit nummer 1 is. Joram: Volgend jaar moet er serieuzer omgegaan worden met de zoekco. Barend: Dat hebben we gedaan, we zijn er vol mee bezig. Menno: toch is er te weinig gecommuniceerd naar de zoekco toe. Bas: hou in ieder geval de actieve mensen binnen voor volgend jaar, zorg dat je contact blijft houden. Jorden: de rector heeft ooit een brief naar inholland gestuurd bij een eerder EPNH INH betuurslid. Dit kan helpen. 9. Campuscontracten Astrid: ik mis bij p2.: het vervangen van een normaal contract voor een campus contract is geen redelijk aanbod. Thomas: dit staat bij p3 AAG en DQ zien dit graag ook terug bij punt Activobeleid Uit het beleidsplan 2009: Actieve leden zijn duidelijk beter betrokken bij de VSSD dan de gemiddelde student. Deze groep kan een kweekvijver zijn voor nieuwe besturen. Wij bieden commissiewerk aan, waarin actieve leden belangrijke ervaring kunnen opdoen. Het is van belang dat het commissiewerk gestimuleerd wordt binnen de VSSD. In ruil hiervoor kunnen wij RASmaanden bieden. De actieve leden kunnen ook de werkdruk van het bestuur verlichten op bepaalde vlakken. Juist voor de actieve leden moet er meer gedaan worden om ze te binden, bijvoorbeeld door middel van borrels of een barbecue. - Ilse: Een aantal beleidsgroepen loopt goed, maar inkomen en maatschappij niet, hoe moet dit komende jaren zijn? - huug: als er dan niets met beleidsgroepen gedaan wordt en je daarmee ook je activo s verdeeld, is het misschien handiger om dit te concentreren op de actieve groepen. Ons voorstel om inkomen en maatschappij op te heffen en over een paar jaar opnieuw op te starten als daar de behoefte is - Thomas: we hebben enigszins gefaald in het activo beleid - Joram: misschien kun je inkomen omzetten in commissie poensite. -Bas: Willen jullie nu nog nadenken over het activo beleid? -Jorden: maatschappij moet behouden blijven, het was ooit heel groot. We hebben het wel eens gehad over omgang met buitenlanders, terrorisme, de kloof tussen delfsche studenten en niet delfsche studenten. Het heeft veel waarde hier activo s te werven. - Eva: kan de term activo niet anders? - Thomas: die discussie is al gevoerd.

5 - Menno: een beleidsgroep is meer een voorbereiding voor de DSR. Een commissie geeft ook de mogelijkheden voor externe mensen. Richt je dus meer op de commissies. Thomas: voor beleidsgroepen heb je wel verstand van zaken nodig. Barend: Misschien wel idee om onderwijs commissies per faculteit. En daaruit mensen die nadenken over onderwijs TU breed. Menno: Wees niet bang om dingen uit handen te geven. Werving: ILSE heeft 3 suggesties. - Laat je gezicht zien op vaste momenten op de TU. - mail alle leden minstens 2 maal per jaar - promoot K&W meer, huug: geef dan wel aan dat het niet alleen voor actieve leden is. Joram: wees voorzichtig met het werven van externe, einde stufi-borrel was succes. Gebruik je actieve mensen, hou contact en draag het goed over. Menno: borrels met SV tjes, er zijn mogelijkheden CenG s contacten. Jullie hebben veel rasmaanden over, doe er wat mee, promoot het duidelijk. Bestuur geeft aan: de Rasmaanden zijn opgemaakt, en we hebben ook vaak aangegeven dat je bij de VSSD rasmaanden kunt verdienen voor het doen van een commissie. Ilse: geeft dit dan ook door aan het volgende bestuur Thomas: we nemen het op in de inwerkstukken Jorden: laat je waardering ook te tonen. Mocht het zo zijn dat iemand spontaan binnenloopt, gooi dan je agenda maar om, het is het waard. 11. Update Owee Thomas: we staan met de bus ( die dan oranje is) op de infomarkt Op de sportdag zullen wij met SGZ een Healthcheck doen, dit wordt groter dan vorig jaar. De zorgverzekeringen zullen gepromoot worden. Donderdag: brandgang, met brandweer. Hier zal o.a. de de inboedelverzekering gepromoot worden. Astrid: hoe ga je de promo doen op de info markt? Ga je de boeken promoten? Thomas: Via het Orakel, flyers en een hippe gadget. Menno: jullie hadden het over mobiel pinnen. Hoe zit het ermee? Barend: is lastig, personeel ziet problemen, er is namelijk een kans op dubbele inschrijving omdat ouders vaak de 1ejaars mailing behandelen Menno: zorg voor bijvoorbeeld een sticker die niet van de tas afkan. 12. DSR verkiezingen verslag Ilse geeft aan: Zetelverdeling mist, er zijn twee draaiboeken die beide niet volledig waren. Laat aanbeveling 2 ook terug komen in het stuk. Het is handig om het uitkomen van het Orakelte koppelen aan verkiezingen Laat namen en studies in de lijst extra controleren door bijvoorbeeld het personeel of een ander bestuurslid en hou het personeel op de hoogte van de deadlines. 13. Wisseling DSR Blablabla en een heel verhaal, vooral van Menno en Thomas. En een fles wijn, choco confetti en 3 tomaten en een fles Karvan Cevitam.

6 De oude DSR word gedechargeerd en de nieuwe DSR is geïnstalleerd en zal plaatsnemen aan de vergadertafel. DSR leden per : ORAS MM van Lith HMB van der Goes RUJ van der Dussen YP Braat D Velthuis AAG AL Garretsen KA van Gasteren I van Weperen DQ EJ Kleiwegt JC Verwer M.P.J.L. Spaans T Poiesz JM op den Kelder BAM Buutfeld en GHJM Koolen zullen aantreden bij DQ ter vervanging van MPJL Spaans en JM op den Kelder zodra hun bestuursjaar ten einde is. 14. Vaststellen data DSR 2009/1010 Thomas noemt de volgende data: 2 september: bestuurswissel 14oktober: speerpunten beleidsplan + commissie 9 december: jaarrekening 24 februari: bijstelling begroting 21 april:contributie 9 juni: begroting en wisseling Er word een stemming gehouden, de uitslag: 10 voor 2 tegen 1 blanco 15. WVVTK Status: informerend 16. Rondvraag Astrid: zijn jullie op de hoogte dat het collegejaar 31aug begint terwijl de OV pas vanaf 1sept geldig is? Kunnen jullie hiermee wat doen? Piet Jan: wisten jullie dat jullie vrijdag 12 juni bij mij welkom zijn voor mij verjaardag?

7 Eline: wie gaat er mee naar de borrel? Michael: wat is de poensite? Thomas: het is het vervolg op het poenboek, waar je alles kunt vinden wat met geld te maken heeft en relevant is voor de student. Er wordt gezegd dat het een goede opkomst is, maar 12% is niet goed. Eline: de DSR is verantwoordelijk voor de opkomst. 17. Sluiting

2. Notulen 438 De notulen van de vorige DSR dienen op enkele punten gewijzigd te worden.

2. Notulen 438 De notulen van de vorige DSR dienen op enkele punten gewijzigd te worden. Notulen DSR 439 Aanwezigen: Bestuur: Eline Kleiwegt, Joram op den Kelder, Piet-Jan Spaans, Tsjibbe Boelens AAG: Huug Ouwersloot, Ilse van Weperen, Astrid Garretsen DQ: Jorden Verwer, Jorom op den Kelder,

Nadere informatie

1. Opening Wegens afwezigheid van de reguliere voorzitter zal Frank Gorte deze taak op zich nemen.

1. Opening Wegens afwezigheid van de reguliere voorzitter zal Frank Gorte deze taak op zich nemen. Notulen DSR 442 1 2 3 4 0 Aanwezigen: Bestuur: G.J.H.M. Koolen, T.J. Dekker, L.A.R. van den Boom, B.A.M. Buutfeld AAG: Huug Ouwersloot, Astrid Garretsen DQ: Jorden Verwer, Joram op den Kelder, Thomas Poiesz

Nadere informatie

Notulen DSR 445 Woensdag 2 september 2009, Sneijderszaal faculteit EWI

Notulen DSR 445 Woensdag 2 september 2009, Sneijderszaal faculteit EWI Notulen DSR 4 Woensdag 2 september 09, Sneijderszaal faculteit EWI 5 Aanwezigen: Presidium: Bestuur: AAG: ORAS: DQ: Mark van der Valk (technisch voorzitter) Thomas Dekker, Lennert van den Boom, Gijs Koolen,

Nadere informatie

Ad. Agenda DSR 421. 1. Opening. 2. Notulen. 3. Vaststellen agenda. 4. Post en mededelingen

Ad. Agenda DSR 421. 1. Opening. 2. Notulen. 3. Vaststellen agenda. 4. Post en mededelingen Ad. Agenda DSR 421 1. Opening 2. Notulen Notulen van DSR 4 zijn als bijlage bijgevoegd. 3. Vaststellen agenda 4. Post en mededelingen. Speerpunten beleidsgroepen 0-06 Hierbij in het kort de speerpunten

Nadere informatie

(afmeldingen bij VSSD) Geachte DSR-leden en coördinatoren, Agenda DSR 395, woensdag 17 oktober 2001

(afmeldingen bij VSSD) Geachte DSR-leden en coördinatoren, Agenda DSR 395, woensdag 17 oktober 2001 VSSD Poortlandplein 6 68 BM Delft tel 015 78050 fax 015 787585 bestuur@vssd.nl Uitnodiging DSR 395 17 oktober 001 19:30 uur bij biotechnologie Julianalaan 67 (afmeldingen bij VSSD) Delft, 9 oktober 001

Nadere informatie

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST 2: vergaderen Als je lid bent van een studentenraad, vergader je vaak. Je hebt vergaderen met de studentenraad, maar ook vergaderingen met het College van Bestuur en de Ondernemingsraad (OR). Gemiddeld

Nadere informatie

Agenda DSR 401, woensdag 16 oktober 2002

Agenda DSR 401, woensdag 16 oktober 2002 VSSD Poortlandplein 6 2628 BM Delft tel 015 2782050 fax 015 2787585 bestuur@vssd.nl Uitnodiging DSR 401 16 oktober 2002 19:30 uur bij biotechnologie Julianalaan 67, telefoonnummer: 82362 (afmeldingen bij

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

VSSD beleidsplan 2006

VSSD beleidsplan 2006 VSSD beleidsplan 2006 Januari 2006 ii Voorwoord U kijkt naar het beleidsplan 2006 van de Vereniging voor Studie- en studentenbelangen te Delft. Het plan is opgedeeld in 2 stukken, namelijk het beleid voor

Nadere informatie

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens.

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens. Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: donderdag 9 juli 2015 Tijd: 20.00 21.45 uur Brouwers Archie de Ceuninck van Capelle Thomsen Yolanda Corbeek Nicole Smits-Spekman Susan Angenent-Hilkes

Nadere informatie

verstuurd via de mail en zoals gebruikt in deze notulen. Josianne: Er zijn badges besteld voor de leden met daarop de naam van het lid en de

verstuurd via de mail en zoals gebruikt in deze notulen. Josianne: Er zijn badges besteld voor de leden met daarop de naam van het lid en de Notulen algemene ledenvergadering VCMS Nijmegen Genodigd Alle leden der VCMS Nijmegen Datum 07-10-2015 Locatie studiecentrum Radboudumc (precieze lokaal volgt) Aanvang 19:30 Aanwezigen: Josianne luijten,

Nadere informatie

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord (pagina 3) Inleiding (pagina 3) Bestuur Jonge Socialisten Arnhem- Nijmegen 2015-2016 (pagina 4) Portefeuilleverdeling (pagina

Nadere informatie

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Algemene ledenvergadering 18 januari 2017 Britt Mirlynn van Vliet Voorzitter Secretaris Penningmeester Externe Contacten Dit plan is geschreven, omdat

Nadere informatie

Notulen Klankbordgroep Hyperion

Notulen Klankbordgroep Hyperion Notulen Klankbordgroep Hyperion 20 augustus 2014 concept actiepunten: Aanwezig Tascha Wessel, Lennert de Keizer, Janneke Visser, Yardeen Roos, Sandra Rottenberg, Aad van Nieuwkerk, Hans Steketee, Daphne

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

Gehouden op 6 september 2000 in het gebouw voor Biotechnologie van de TU Delft.

Gehouden op 6 september 2000 in het gebouw voor Biotechnologie van de TU Delft. Notulen DSR 388 Gehouden op 6 september 00 in het gebouw voor Biotechnologie van de TU Delft. Aanwezigen AAG DON QUICHOTTE Bestuur 00-01 Peter Jan Doets Christiaan Mooiweer Nadine Wennersbusch Ernst Hupkes

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Notulen vergadering oudervereniging de Pontus. Datum: 16 september 2018 Locatie: Koffiekamer SMH Notulist: Yvette Tax

Notulen vergadering oudervereniging de Pontus. Datum: 16 september 2018 Locatie: Koffiekamer SMH Notulist: Yvette Tax Notulen vergadering oudervereniging de Pontus Datum: 16 september 2018 Locatie: Koffiekamer SMH Notulist: Yvette Tax Aanwezig: Hyun-Sook Poppelaars-Fens, Ilse van Dam, Zosia Engelenburg, Yvette Tax, Silvia

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen Algemene Afdelingsvergadering 04-09-2017 te Nijmegen 1 Notulen Maandag 4 september 2017, 19:45 Café de 4 Heeren, Nijmegen. 1. Opening door Cyriel van Vugt Cyriel heet iedereen welkom en geeft een korte

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Notulen ouderraad BS Neel dd

Notulen ouderraad BS Neel dd Notulen ouderraad BS Neel dd 09-11-2017 Aanwezig; Nicola, Meinke, Eva, Vivian, Natasja, Kirsten, Sanne Verhaegh, Eefje Eilers, Helma (team), Nicole Afwezig; Iris, Cindy, Ilse (team) 1. Opening Welkom iedereen

Nadere informatie

Aanwezig: Tom, Eline, Tessel, Dewi, Wouter, Jannick, Pim, Yinneke, Gaby, Jasper, Lida, Pleuntje. Afwezig: Guillaume.

Aanwezig: Tom, Eline, Tessel, Dewi, Wouter, Jannick, Pim, Yinneke, Gaby, Jasper, Lida, Pleuntje. Afwezig: Guillaume. Notulen van de plenaire vergadering Datum en tijd: 11-12-2013, 18:00-20:00 Locatie: BG 5 2.22 Aanwezig: Tom, Eline, Tessel, Dewi, Wouter, Jannick, Pim, Yinneke, Gaby, Jasper, Lida, Pleuntje. Afwezig: Guillaume.

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Notulen van de plenaire vergadering Datum en tijd: , 18:00-20:00 uur. Locatie: BG

Notulen van de plenaire vergadering Datum en tijd: , 18:00-20:00 uur. Locatie: BG Notulen van de plenaire vergadering Datum en tijd: 26-03-2014, 18:00-20:00 uur. Locatie: BG 5 2.22. Aanwezig: Tom, Eline, Tessel, Dewi, Gaby, Yinneke, Jasper, Guillaume, Lida, Wouter, Pim, Pleuntje. Afwezig:

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 12 september 2016 Aan Aanwezig Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Leon Boom, heo Claessens, Jolanda Colnot, Josine Neuhof, Marike Le Large, Veronique Schreurs,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

Bestuursvergadering OV - OBS De Vogels

Bestuursvergadering OV - OBS De Vogels Bestuursvergadering OV - OBS De Vogels Datum: maandag 9 september 2013 Locatie: in het schoolgebouw van De Vogels Aanwezig: Kim Ancion(voorzitter), Jeroen van der Meulen(penningmeester/secretaris), Naomi

Nadere informatie

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk:

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/KvdS/201705-11 Telefoon: 06 12729830 Fax: - e-mail: k.m.vandersluijs@student.utwente.nl Datum 11 mei 2017 Betreft Notulen vergadering

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Colofon. Page Turner is het clubblad van D.S.T. Pegasus

Colofon. Page Turner is het clubblad van D.S.T. Pegasus Colofon Page Turner is het clubblad van D.S.T. Pegasus Bestuur D.S.T. Pegasus Bianca Willems, Elke Miedema, Fieke Beemster & Thomas Schotte Vormgeving & Eindredactie Elke Miedema Judith van Tol, Marcel

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015

Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015 Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Notulen ALV 27-01-2015 4. Verantwoording bestuur 2014-2015 5. Halfjaarrekening 2015 6. Verkiezen nieuw bestuur 7. Sluiting Agenda

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito October 30, 2013 Begripsbepaling: De Vereniging - de Studievereniging der Kennistechnologie Incognito te Maastricht De Statuten

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 9 december 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken

Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken Inhoudsopgave Pagina 1 Inleiding 3 2 Belangrijke regels voor een vergadering 4 2.1 Vergaderregel 1: vergaderen doe je samen 4 2.1.2 Duidelijke regels helpen

Nadere informatie

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Algemene Ledenvergadering 2 oktober Klaas Wilts - Voorzitter Tineke Ellens - Secretaris Marlies Kok - Penningmeester Lotte Hermans - Commissaris Intern Mark van

Nadere informatie

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.!

Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen.! Notulen vergadering Sportraad Stichtse Vecht, gehouden op donderdag 10 juli 2014, locatie Boom en Bosch te Breukelen. Aanwezig: Dick van Zanten (voorzitter), Vincent Stapper (secretaris), Hanney Plugge,

Nadere informatie

Advies van de Jongeren Advies Raad 18 in Leeuwarden

Advies van de Jongeren Advies Raad 18 in Leeuwarden Advies van de Jongeren Advies Raad 18 in Leeuwarden Aanleiding Dit advies is tot stand gekomen na een gesprek met Eline de Koning van PVDA Leeuwarden over een welkom voor 18-jarigen in Volendam. Daar worden

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SOZKO

NOTULEN VERGADERING GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SOZKO NOTULEN VERGADERING GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SOZKO Datum: 24 juni 2013 Locatie: Joannes XXIII, Neckardreef 115 Aanwezig: Joannes XXIII: Ronald Koopman (directeur), Mohamed Ait Abdellah (ouder),

Nadere informatie

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d.

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d. Titel Datum Lokatie Notulen ouderraad vergadering Maandag 5 september, 19.45 uur Het Startblok Aanwezig Dorina van Putten Voorzitter Henk van Noord Janine de Keijzer Bianca Hameete Corrie v/d Winden Mirelle

Nadere informatie

Meerjarenplan Studievereniging PAP

Meerjarenplan Studievereniging PAP Meerjarenplan 2016-2019 Studievereniging PAP 1 Voorwoord Beste bestuurslid of geïnteresseerde, In dit meerjarenplan zijn algemene doelen geformuleerd voor studievereniging PAP van de opleiding Pedagogische

Nadere informatie

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 1. Opening door de voorzitter Welkom, voordat we beginnen met de agendavaststelling kijken we naar een filmpje over FreerunXtra. 2. Vaststellen agenda

Nadere informatie

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk.

Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) Anders, namelijk. Op wat voor manier bent u de afgelopen maand in contact gekomen met HorSense? (meerdere opties mogelijk) 9 8 7 6 5 4 1 Anders, namelijk. o op bezoek geweest bij de boerderij o leden vergadering o tijdens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEM ENT

HUISHOUDELIJK REGLEM ENT HUISHOUDELIJK REGLEM ENT F E B R U A R I 2 0 1 7 Doel van dit document De verschillende stukken die het doen en laten van de vereniging regelen zijn de Statuten, de Samenwerkingsovereenkomst, het Huishoudelijk

Nadere informatie

SHAREPOINT ZET HET VERGADEREN OP ZIJN KOP.

SHAREPOINT ZET HET VERGADEREN OP ZIJN KOP. SHAREPOINT ZET HET VERGADEREN OP ZIJN KOP. In het kader van papierloos vergaderen wordt er duchtig gebruik gemaakt van online platforms en apps van Ibabs, Notubox, OwnCloud, Zorgoplossingen.nl, papierloosvergaderen.nl,

Nadere informatie

Aanwezig: Lina, Brendon, Kevin, Tiffany, Baukje, Jiska, Kilian, Dana, Iris B., Pleuntje. Afwezig: Iris K., Yoren, Malika.

Aanwezig: Lina, Brendon, Kevin, Tiffany, Baukje, Jiska, Kilian, Dana, Iris B., Pleuntje. Afwezig: Iris K., Yoren, Malika. Notulen van de plenaire vergadering Datum en tijd: 27-10-2015, 13:00-15:00 uur Locatie: REC-B 3.05 Aanwezig: Lina, Brendon, Kevin, Tiffany, Baukje, Jiska, Kilian, Dana, Iris B., Pleuntje. Afwezig: Iris

Nadere informatie

Notulen bijeenkomst facultaire studentenraad FGw 24-01-29

Notulen bijeenkomst facultaire studentenraad FGw 24-01-29 Spuistraat VB Amsterdam (00) fgw@studentenraad.nl studentenraad.nl/fgw Aanwezig Afwezig Gast Notulist Notulen bijeenkomst facultaire studentenraad FGw -0- Gunnar de Haan, Keje Boersma, Sophie van Weeren,

Nadere informatie

OR & VERGADEREN VARIATIE EN VERRASSING HOUDEN DE. Richard Broer trainer/adviseur VERGADERAARS ALERT!

OR & VERGADEREN VARIATIE EN VERRASSING HOUDEN DE. Richard Broer trainer/adviseur VERGADERAARS ALERT! 1 OR & VERGADEREN VARIATIE EN VERRASSING HOUDEN DE VERGADERAARS ALERT! Richard Broer trainer/adviseur IS VERGADEREN HET JUISTE INSTRUMENT? 2 Ja! Iedereen tegelijk op de hoogte Korte tijd nodig Synergetische

Nadere informatie

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Molecular Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 7 november 2009 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 01-01 1. Voorwoord Hierbij presenteren wij het ASCI beleidsplan voor het studiejaar 01-01. Met dit beleidsplan willen we inzicht geven in de richting die het bestuur komend jaar aan ASCI wil

Nadere informatie

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC Algemene Gegevens Kenmerk: ENIAC ALV 14 Datum: 03-0-14 Locatie: Halle Aanwezig: Johan Noltes, Rick Leunissen, Mark Steunenberg, Sjoerd van der Spoel, Mark Oude Veldhuis, Jasper Kuperus, Jurrien Wagenaar,

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

Bestuursvergadering Augustus 2014. Agenda: Vergadering: Datum: dinsdag 5 augustus om 18u. Aanwezig (met stemrecht): Project Gert Vercleyen

Bestuursvergadering Augustus 2014. Agenda: Vergadering: Datum: dinsdag 5 augustus om 18u. Aanwezig (met stemrecht): Project Gert Vercleyen Bestuursvergadering Augustus 2014 Datum: dinsdag 5 augustus om 18u Agenda: Project Gert Vercleyen Goedkeuren verslag vorige vergadering Update projecten deur gandalf gamification Update Club Mate Goedkeuring

Nadere informatie

VCSVU. nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6

VCSVU. nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6 VCSVU nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6 Lieve leden, De laatste nieuwsbrief verscheen vlak voor de zomervakantie, dus het is weer de hoogste tijd voor een nieuwsbrief. Ten eerste hoop

Nadere informatie

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in.

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in. Notulen van de GMR-vergadering van 26-02-2015 Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Hans van Geffen (voorzitter), Nicky van den Heuvel, Mariëtte Jansen, Ivo van der

Nadere informatie

Aanwezig: Lidewij, Annelies, Wibe, Kevin, Cathelijne, Gamze, Kiza, Vincent, Melvin, Pleuntje. Afwezig: Moataz.

Aanwezig: Lidewij, Annelies, Wibe, Kevin, Cathelijne, Gamze, Kiza, Vincent, Melvin, Pleuntje. Afwezig: Moataz. Notulen van de plenaire vergadering Datum en tijd: 08-09-2014, 18:00-20:00 uur Locatie: REC-C 2.04 Aanwezig: Lidewij, Annelies, Wibe, Kevin, Cathelijne, Gamze, Kiza, Vincent, Melvin, Pleuntje. Afwezig:

Nadere informatie

Verslag Oudervereniging van o.b.s. De Oversteek

Verslag Oudervereniging van o.b.s. De Oversteek Verslag Oudervereniging van o.b.s. De Oversteek Nr. 5 van schooljaar 2016-2017 Datum : maandag 19 juni 2017 Tijd : 20:30 22:00 uur Locatie : lerarenkamer DE KLIF Volgende vergadering: 25 september 2017

Nadere informatie

1. Opening en vaststellen agenda Herman opent de vergadering, de agenda wordt vastgesteld.

1. Opening en vaststellen agenda Herman opent de vergadering, de agenda wordt vastgesteld. Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/KvdS/201707-06 Telefoon: 06 12729830 Fax: - e-mail: k.m.vandersluijs@student.utwente.nl Datum 6 juli 2017 Betreft Notulen vergadering

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d. 05-07- 16 Aanwezig: Jeroen, Linda, Doortje, Vivian, Hadeline (vz), Anne, Natacha, Daniëlle, Cariëlle en Sep (secr) Afwezig: Jeroen Mols 1. OPENING EN MEDEDELINGEN

Nadere informatie

Notulen MR vergadering Lindenlommer d.d Opening Met een speciaal welkom aan Eline van Hassel, die heden de MR zal komen versterken.

Notulen MR vergadering Lindenlommer d.d Opening Met een speciaal welkom aan Eline van Hassel, die heden de MR zal komen versterken. Notulen MR vergadering Lindenlommer d.d. 13-04-2011 Aanwezig: Marjon de Gronckel, Hans Venneman, Peter Wapstra, Henriette van Koedijk, Eline van Hassel en Ellen Mey Afwezig Honoreé Rampaart, Notulist:

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 26 januari 2015 Locatie: Thuis bij Naomi van der Meij Tijd: 19.00u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Aanwezig: Esther Crabbendam, Selma Broeder, Lizzy Entjes, Laura Fischer, Ramses Walon, Tim

Aanwezig: Esther Crabbendam, Selma Broeder, Lizzy Entjes, Laura Fischer, Ramses Walon, Tim Notulen Plenaire Vergadering 13-05- 2013 Aanwezig: Esther Crabbendam, Selma Broeder, Lizzy Entjes, Laura Fischer, Ramses Walon, Tim de Graaff, Jaap Oosterwijk, Niet- aanwezig: Rik van den Hoven (machtigt

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Naam opleiding: Technische Natuurkunde. Toelating

Naam opleiding: Technische Natuurkunde. Toelating Naam opleiding: Technische Natuurkunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Notulen van de ledenvergadering van regio Utrecht van KIVI NIRIA dd 30 maart 2011 te Utrecht.

Notulen van de ledenvergadering van regio Utrecht van KIVI NIRIA dd 30 maart 2011 te Utrecht. Notulen van de ledenvergadering van regio Utrecht van KIVI NIRIA dd 30 maart 2011 te Utrecht. Aanwezig: 16 personen waren aanwezig: Regioleden: Ir. J.F.S. de Jongh Ir. J. van den Berg F.C.H.D. van den

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do10-12-2015 Aanwezig: Sharon, Natasja, Rebekka, Robert, Linda, Josephine,, Linda, Marjon Afwezig: Saskia Gast: AGENDAPUNT 1. Opening Resultaat Actie 2. Notulen vorige vergadering:

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Kenmerk. Aanwezig: Afwezig: Het voorstel is om. -Vooraanmelders: maart agenda. Afgehandeld. 99: Brieven over 100: Mail voor de 101: 102: 103:

Kenmerk. Aanwezig: Afwezig: Het voorstel is om. -Vooraanmelders: maart agenda. Afgehandeld. 99: Brieven over 100: Mail voor de 101: 102: 103: Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Bureau onderwijszaken Kenmerk S&OA/2013/1817 datum 14-05-2013 Verslag van de 82e OLC- IT vergadering d.d. 23 april 2013 Aanwezig: Havinga (vz),boersma,

Nadere informatie

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld.

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. Notulen MR vergadering 15-12-2014 *Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. *Notulen vorige vergadering

Nadere informatie

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Datum: 27 maart Aanwezig:

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Aanwezig: Betty Groot (voorzitter) Anna van der Plas-D Apice (secretaris) Ria Hes Ingrid Stroet Jacqueline van der Neut Jan Toet Richard Saelman Esther

Nadere informatie

Notulen. Plaats: Carré 3054 Aanvang: 12:45 uur. 1. Opening a) Opening De vergadering wordt geopend om

Notulen. Plaats: Carré 3054 Aanvang: 12:45 uur. 1. Opening a) Opening De vergadering wordt geopend om Aan: Leden FR TNW Van: Thomas van der Meer Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/TM20180903 Telefoon: - Fax: E-mail: - t.vandermeer@student.utwente.nl Datum: 03-09-2018 Betreft Agenda vergadering FR-TNW 06-09-18

Nadere informatie

AAV Brabant 8 september 2015

AAV Brabant 8 september 2015 AAV Brabant 8 september 2015 20:07. Peet opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Op de agenda staan het bestuursplan en het RPP. Mieke is per acclamatie benoemd tot congresvoorzitter. Thomas

Nadere informatie

C.S.R. Delft Informatie Brochure

C.S.R. Delft Informatie Brochure C.S.R. Delft Informatie Brochure C.S.R. Delft Een studentenvereniging, bruisend, levend, actief en juist daarom interessant om te adverteren. In deze brochure laten wij u kennis maken met C.S.R. Delft.

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Notulen. Plenaire Vergadering FSR-FGw. Vrijdag 5 Oktober 2012, PC Hoofthuis 5.37, uur

Notulen. Plenaire Vergadering FSR-FGw. Vrijdag 5 Oktober 2012, PC Hoofthuis 5.37, uur Notulen Plenaire Vergadering FSR-FGw Vrijdag 5 Oktober 2012, PC Hoofthuis 5.37, 15.00 uur Aanwezig: Esther Crabbendam, Selma Broeder, Laura Fischer (later), Ramses Walon, Jaap Oosterwijk, Maarten Koopmans,

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Algemeen. Leden

Huishoudelijk Reglement. Algemeen. Leden Huishoudelijk Reglement 2 e Bestuur der studievereniging Versatile Vastgesteld door de Algemene Vergadering op 16 juni 2014 te Utrecht Algemeen Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement is gebaseerd op de

Nadere informatie

Ledennotulen Bestuursvergadering 16 11 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER

Ledennotulen Bestuursvergadering 16 11 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Ledennotulen Bestuursvergadering 16 11 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie Secretariaat Villa van Schaeck, 18:30 uur Aanwezigen Carine Eskes (eerder weg), Tom Lormans, Cenna van Manen, Roxanne Oude

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 7-10-2014 Nummer voorstel: 2014/67 Voor raadsvergadering d.d.: 07-10-2014 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma 2015-2016

Verkiezingsprogramma 2015-2016 Verkiezingsprogramma 2015-2016 Waarom stem ik AKKUraatd? ÀKKUraatd wil het volgende bereiken: Engelse taalvaardigheid van docenten op C1-niveau Campusbreed Radboud-ontbijt en -lunch Een uitbreiding van

Nadere informatie