Nieuwsbrief maart 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief maart 2017"

Transcriptie

1 Hallo allemaal, Deze keer willen we met u delen wat het effect van World Evangelism in Uganda is, en dat niet alleen, maar ook waar we op dit moment mee bezig zijn. We hebben in de vorige nieuwsbrief over het trainingscentrum gesproken, dus daar willen we u meer van laten zien en over vertellen. Op 22 januari 2017 zijn we gestart met ons centrum in een klaslokaal van de school van Christ Love Ministries. De eerste dag hadden we meer dan 22 mensen die aanwezig waren. De woensdag erop waren er over de 30 en nu hebben we gemiddeld 25 mensen. Op zondag houden we een dienst en ook dan trainen we mensen door hen uit te laten stappen in dingen die ze willen doen, maar nooit gedaan hebben, door bijvoorbeeld de mededelingen te doen, aanbidding te leiden of te vertalen. We hebben op zondag een kinderdienst die door Michelle en Dunamis wordt geleid, er zijn tussen de 20 en 25 kinderen die elke zondag komen. Hieronder het stuk land dat gegeven is en waar wij een trainingscentrum mogen bouwen. We zijn erg dankbaar omdat we nu al merken dat we als World Evangelism impact hebben op de samenleving in dit dorp. Doordat we luidsprekers gebruiken, horen mensen wat we preken, waardoor ze bij ons komen kijken en zo zijn er mensen bij ons gebleven. We willen graag van deur tot deur een evangelisatieactie houden, maar omdat het lokaal waar we in zitten nu al te klein is, is het beter om te wachten tot we iets gebouwd hebben zodat er meer mensen in de ruimte kunnen. Het bouwen kan d.m.v. houten palen en dan met een dak van golfplaten. Later kunnen we dat verder uitwerken totdat het gebouw er staat. We geloven dat in dit gebouw 100 mensen kunnen samenkomen. Daarnaast zullen we de schoollokalen voor de kinderdiensten gebruiken. De kinderen kunnen we dan ook in leeftijdsgroepen indelen.

2 Dit is Rebecca, ze is 15 jaar. We hebben haar ontmoet op het terrein van de school. Ze woont in een huis op het terrein van de school met haar moeder en haar broers. Rebecca heeft kanker en is daarvoor in behandeling in een ziekenhuis in Uganda. De eerste keer dat we haar ontmoet hebben heeft haar moeder ons aan Rebecca voorgesteld. Rebecca vertelde Faith dat ze boos is op God en dat ze altijd geloofde, maar nu niet meer omdat God haar kanker heeft gegeven, waardoor haar leven geen zin meer heeft. Ze is iemand die goed kan leren en vindt het erg leuk om naar school te gaan, maar sinds ze kanker heeft is dat veranderd en wilde ze niet meer naar school. Nadat Faith en ik met haar gesproken hadden, zeiden we dat we haar zullen helpen en dat ze zal zien dat God wel van haar houdt en dat er mensen zijn die van haar houden. Ze is na ons gesprek weer naar school gegaan. De volgende dag kwam ze teleurgesteld thuis omdat een leraar haar voor schut heeft gezet. De muts draagt ze omdat al haar haar door de chemo weg is. Niet alleen de leraar begon haar uit te lachen, maar ook de 80 leerlingen in haar klas. Ze vertelde dit aan haar moeder, die ons vertelde dat ze graag een pruik wil. De kosten voor een pruik in Uganda zijn niet zo hoog voor ons Nederlanders, het kost rond de 7,50 euro, maar voor de moeder van Rebecca was het veel te veel geld. Nu hebben we als Good News Training Center mensen opgeroepen om de liefde van God aan Rebecca te laten zien. Ze heeft dagen dat ze fruit wil eten of iets anders dan de gewone dagelijkse maïspap. Dus af en toe brengen de mensen fruit of ander eten. Door dat gebaar van de mensen is Rebecca gaan zien dat God een plan heeft. De eerste keer dat we met luidsprekers over het avondmaal spraken heeft ze de hele dienst in haar eigen kamer gevolgd. Na de dienst heeft ze diverse vragen aan haar moeder gesteld over hetgeen ze gehoord had. Faith en ik kregen het op ons hart om vanuit World Evangelism een pruik voor haar te kopen en we wilden naar haar school gaan om met de directeur, de onderwijzers en haar klas te gaan praten. Rebecca heeft nu een pruik, haar leven is hierdoor echt veranderd, dit was het begin. De volgende dag gingen we met haar naar school om te praten. Na het gesprek dat ik met de klas heb gevoerd en Faith met de hoofdonderwijzer is het leven van Rebecca drastisch veranderd. Nu kan ze weer lachen en niet alleen dat, ze komt zelfs naar buiten om met de mensen van het Training Center te praten. Voorheen sloot ze zich op in haar kamer. De laatste scan die ze vorige week heeft gehad toonde een duidelijke vermindering van kanker in haar lichaam. Een blij hart bevordert de genezing. Gods woord brengt leven. Wij zijn dankbaar voor wat God door ons heen doet, Al zou het zijn dat Hij ons alleen voor Rebecca naar deze plaats heeft gestuurd, dan zien we dit al als een geweldige zegen. Een meisje van 15 jaar dat totaal depressief was en niet wilde leven, maar nu het leven weer met een glimlach tegemoet gaat!

3 Ons volgende getuigenis is van één van onze zonen in Uganda. Ik ben voorganger Netonge Gerald. Ik groet u allemaal in de naam van onze Heer Jezus Christus. In het jaar 2000 ben ik wederom geboren. Ik wandel met Christus tot op de dag van vandaag. Mijn Heer heeft grote dingen in mijn leven gedaan. In 2005 heeft de Heer mij in de bediening geroepen, ik wist toen nog niets over de bediening totdat ik papa Pieter Jansen in 2009 ontmoette en hij mij riep. Hij bracht mij in zijn bediening en trainde mij over de kennis van Gods Woord. Hij bracht mij in zijn huis, waar ik voorzien werd van eten en drinken en kleding, medicijnen etc. als een zoon. Hij was als een liefhebbende vader voor mij, geestelijk en fysiek. Ondanks dat ik mijn ouders verloren heb, zorgde hij dat ik het verleden liet rusten en dat ik in mijzelf geloofde en dat ik alles door God, de Vader van de vaderlozen, kan doen. Hij heeft mij onderwezen in Bijbelkennis en nu ben ik getraind in de Bijbel door Gods genade. Op dit moment ben ik volledig in de bediening, vanaf 2011 tot de dag van vandaag als één van de voorgangers, met meer dan 100 leden. De kerk heet Fountain Gate Church of all Nations Kampala (Uganda) in Kibuli straat. De volgende dingen kwamen in mijn leven door de man van God (papa Pieter Jansen).

4 Hij hielp mij met een paspoort Rijbewijs Koken Hoe met financiën om te gaan Geloven dat alles mogelijk is bij God. Ik geloofde God voor een gezin en in 2012 zag ik een jonge vrouw die bij haar ouders woonde. Ik spendeerde tijd in gebed en bestudeerde haar en ontdekte dat zij mijn rib was die ik miste. Ze had alle kwaliteiten van een Christelijke vrouw die ik nodig had. Vreze des Heren Nederigheid Luisteren In het jaar 2016 heb ik haar ouders ontmoet en vroeg of ik hun dochter mocht huwen. Ze accepteerden en ik betaalde volgens de Afrikaanse cultuur de prijs en in hetzelfde jaar in november zijn we getrouwd en nu zijn we samen en werken we samen in de bediening van Fountain Gate Church of all Nations. Als laatste wil ik God danken voor Papa Pieter en de familie en vrienden, dat ze er voor mij waren en nog zijn en kijk ik vooruit naar wat God nog allemaal voor mij in petto heeft voor de bediening. Gods zegen allemaal, Groetjes van Gerald Netonge en mijn vrouw Robinah Netonge En hieronder nog een getuigenis van een andere zoon:

5 Hallo, onze dierbare broeders en zusters. Ik groet u in de naam van onze Heer Jezus Christus. Mijn naam is Tomusange Julius (Tom), ik ben Ugandees en 34 jaar oud. Ik wil in dit getuigenis met u delen hoe God mijn leven door World Evangelism Ministry in Uganda veranderd heeft. Ik heb evangelist Pieter Jansen met zijn vrouw op een zondag in april 2015 ontmoet toen ze kwamen spreken in onze Community Church Life Victory Church. Ik was net terug in Uganda na een frustrerende ervaring van 4 maanden in Dubai. Alles was erg moeilijk in mijn leven. Ik ging het bos in om te bidden en te vasten voor 3 dagen voor een financiële doorbraak. God vertelde mij dat ik terug de straat op moest om te preken dat de mensen zich moesten bekeren van hun zonden, omdat het einde der tijden nabij is. Hij gaf mij het Schriftgedeelte in Openbaring 14, vers 6 en 7. Nadat ik het evangelie diverse maanden had gepreekt, begon ik te twijfelen over God en vroeg Hem of Hij Degene was die mij vertelde om te preken over de eindtijdboodschap en dat Hij mij dan bewijs zou geven om het te bevestigen. Het was een speciale ontmoeting na een week toen God Faith en Pieter Jansen naar onze kerk bracht. Hij sprak en zijn vrouw vertaalde de boodschap van de eindtijd en liet tekenen zien door het gebruik van een projector en het gebruik van Bijbels onderwijs uit de boeken van Daniël en Openbaring. De boodschap raakte niet alleen mijn leven, maar dat van de hele kerk en iedereen kwam naar voren om zich te bekeren tot God. Deze bediening heeft mij in diverse dingen geholpen in zowel mijn fysieke leven als in het geestelijke. Ik heb geleerd om recht met God te werken Het heeft mijn geloof gesterkt Ik heb veel geleerd van de boeken Openbaring, Daniël en Thessalonicenzen, de opname en de eindtijdboodschap Ik ben nu actief in de bediening van evangelisatie rond de stad en in de dorpen Door de bediening heb ik diverse mensen ontmoet, internationaal en lokaal, om het goede nieuws te promoten Deze bediening heeft een geestelijke opwekking van Christus gegenereerd rond de niet-christenen en Christenen in ons land, speciaal ook bij de voorgangers, evangelisten en andere bedieningen van God. Dit zijn 2 getuigenissen van onze zonen, er zijn veel meer getuigenissen over de impact van World Evangelism in Uganda. We zijn erg blij dat levens veranderen door de impact van Christus in hun leven. Christus leeft ook vandaag. Rebecca was haar geloof in God kwijt, maar door daden van de liefde van God zag ze Gods liefde voor haar leven. Het leven van Gerald was als van een zwerver en nu in de kerk zei hij dat hij nu leeft als een waardig mens, die eerst onwaardig was, maar door de Impact van Christus is zijn leven veranderd. Tom wist niet meer wat te doen, zat vast in een land zonder enig vooruitzicht en toen hij terug naar Uganda kwam bracht God licht in zijn leven en Christus had impact op zijn leven door zijn leven 180 graden te draaien van een hopeloze situatie naar een hoopvolle situatie.

6 Wij ontmoeten naast deze mensen veel meer mensen die wij Gods liefde willen tonen. Soms moeten we hierin investeren met geld en soms alleen met woorden d.m.v. onderwijs. Nu hebben we een moeder die met een man woont en de man terroriseert haar. Ze heeft geen geld en is eigenlijk hopeloos. Ze heeft een dochter en elke keer hoopt ze dat er een gelegenheid komt dat ze samen met haar dochter kan vluchten. Ze wil haar dochter niet bij deze man achterlaten. Toen Faith dit hoorde zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing. We hebben deze nog niet, maar we weten dat God ons gaat helpen. We willen een impact hebben op de samenleving van Uganda door mensen God te laten zien en te tonen dat God een weg kan maken in de woestijn. Wij zien deze weg niet, maar Hij ziet het en Hij kan het maken. Good News Training Center is er niet alleen om mensen te leren over de bijbel en het uitstappen in een bediening. Ook is het om mensen onderwijs te geven over financiën, huwelijk en relaties. Daarnaast het hulp bieden aan jonge vrouwen die moeten bevallen en eigenlijk niets daarover weten. Faith en ik zijn God zo dankbaar voor het werk dat Hij door ons heen doet. Iedereen die voor ons bidt of ons financieel steunt helpt indirect deze mensen. Daardoor is het mogelijk dat Faith en ik dit werk kunnen blijven doen. Als er geen financiële middelen zijn houdt het voor ons ook op, maar wij geloven dat God zal voorzien, zodat we Zijn werk kunnen voortzetten. Ons doel is nu om een geraamte van het trainingscentrum neer te zetten en te zorgen dat het een dak heeft zodat iedereen er droog kan zitten. Dan kunnen we ons uitstrekken naar meer mensen in de omgeving om ze uit te nodigen en hen meer te leren over Gods woord. Hieronder een bedankbriefje van Michelle: Lieve broers en zussen, Ik wil jullie bedanken voor de sponsoring van mijn schoolgeld. Het is moeilijk als je geen schoolgeld op tijd kan betalen omdat je dan veel mist van de lessen. Ik bid dat God jullie bijstaat in al jullie noden en dat Hij jullie zegent. Op school gaat het erg goed en ik ben erg blij omdat ik minder gestrest ben en ik het beter begrijp, waardoor ik ook betere cijfers haal. Dit ook omdat de leraren meer aandacht aan de klas geven. Van Michelle Jansen.

7 En van Dunamis: Beste vrienden, Mijn naam is Dunamis Jansen Ik ben 9 jaar oud en ik zit op de basisschool in de 4 de klas (primary 4) Mijn school is Taibah International School. Ik wil hierbij iedereen, mijn beste vrienden, bedanken voor het helpen met het schoolgeld Het was altijd erg moeilijk, maar God helpt ons en voorziet. Toen dit semester startte hadden we geen geld. Ik wil graag naar school als het begint, maar ik dank God die jullie gebruikt heeft om voor ons te betalen, voor mij en mijn zus. Ik houd van mijn school en ik ben de beste in de groep. God zegent jullie allemaal. Dunamis Jansen

8 Ook wij, Faith en ik, willen iedereen bedanken die achter ons staat. Het is niet altijd even makkelijk om een zendeling te zijn in een vreemd land en zeker in Uganda. Ik mis veel dingen van Nederland, o.a. ook familie en vrienden, mensen waar ik vaak op bezoek kwam om over Gods woord te praten. Dat is hier nu totaal anders, omdat de mensen hier verwachten dat ik alles weet en hun ga onderwijzen. Om dus iemand te vinden waar je gewoon dingen mee kan delen komt niet veel voor. Natuurlijk deel ik veel met mijn vrouw. Maar vriendschappen zijn in Uganda totaal anders dan in Nederland. Daarom vind ik het fijn als er mensen bijv. uit Amerika, Canada of Europa op bezoek komen naar Uganda en dat wij contact met ze kunnen hebben. Dan kan ik eindelijk weer wat delen zonder onderwijs te geven. Want de meeste Ugandezen die op bezoek komen, komen om van ons te leren. Ook hebben wij vele mensen zien vertrekken omdat het niet eenvoudig is. Je moet echt bepaalde dingen opgeven en je alleen richten op God. Soms kom je in hele moeilijke situaties, waar je beslissingen moet nemen en waar je Gods Geest voor nodig hebt. In de jaren dat ik in Uganda ben heb ik heel veel geleerd over de cultuur en de mensen. Ik heb recent weer zendelingen ontmoet die veel geld zijn kwijtgeraakt door te denken dat iedereen te vertrouwen is. Helaas is dat niet zo, ook al is het een voorganger of iemand die zegt dat hij of zij een Christen is. Ik heb veel mensen gezien die teleurgesteld zijn geraakt doordat hetgeen ze wilden doen niet tot stand kwam. Wij zeggen niet dat het ons allemaal zo makkelijk af gaat, maar we weten dat, als we het even niet zien zitten, wij tot Hem kunnen roepen voor een antwoord of een oplossing en vele malen komt het antwoord of de oplossing. We weten dat we op het goede pad zitten en soms horen we mensen zeggen en schrijven dat ze niet weten wat we echt doen. Nou, we volgen Zijn stem omdat Hij ons richting moet geven. Als ik eerder met een trainingscentrum was begonnen, dan was dit een fiasco geworden en was ik, net als anderen, terug naar Nederland gegaan. Wij hebben eerst het land goed bespied en geobserveerd wat nodig is. Wij zeggen niet dat wij het beter weten, maar we weten wel waar dingen nodig zijn en welk onderwijs er nu mist in Uganda. Dit maakt dat wij in vele kerken gevraagd worden om te spreken. In dit alles leidt God ons. Hij is onze Leidsman en de Voleinder van ons geloof. Wij hopen dat u ons blijft steunen d.m.v. gebed en dergelijke, want we hebben dat hard nodig. We zien dat de bediening groeit en ook dat er een vijand is die hier niet blij mee is. Wij staan op Gods woord, maar met elkaar is het eenvoudiger om een strijd te winnen dan alleen. Sommige dingen moet je zelf doen door weerstand te bieden en andere dingen kunnen we met elkaar dragen en overwinnen door gebed en Gods woord. We hopen dat er mensen in Nederland zijn die eens bij ons op bezoek willen komen om te zien wat we hier in Uganda doen en hoe ons dagelijks leven eruit ziet, of dat er mensen zijn die willen komen om mee te helpen hier in Uganda. Gods zegen, Pieter & Faith en de kinderen dankbaar voor alles wat God voor ons doet!

Jezus zei tegen Petrus: "En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders.", vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus

Jezus zei tegen Petrus: En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders., vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus Les 6 voor 11 augustus 2018 Jezus zei tegen Petrus: "En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders.", vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus vervulde die opdracht door naar

Nadere informatie

Voor onze broers en zussen met een verstandelijke beperking.

Voor onze broers en zussen met een verstandelijke beperking. Hoe je hier mee om wilt gaan? Zou het in de vorm van een aantal lessen doen Uit het verhaal kun je zelf vragen bedenken voor een bespreking met de catechisanten. Zie dit als een aanzetje Ben ik iets vergeten

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

Een heel bijzonder huis

Een heel bijzonder huis Een heel bijzonder huis Kerk van de Gereformeerde Gemeenten in Aagtekerke Wil je eens kijken in een heel bijzonder huis? Vooral op zondag komen er veel mensen in. Weet je al welk huis het is? Een kerk!

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Begrijp je wel waarom je bidt? (Mc.8,16-17)

Begrijp je wel waarom je bidt? (Mc.8,16-17) Begrijp je wel waarom je bidt? (Mc.8,16-17) Collecte voor Benin vanavond. Flyer in postvakjes: Benin bidt! (achterkant: bidt u mee?) Eerste aandacht hierin naar groei in geloof / kerk-zijn / uitstraling.

Nadere informatie

Written by Danielle Oudshoorn Wednesday, 25 November :39 - Last Updated Wednesday, 25 November :54

Written by Danielle Oudshoorn Wednesday, 25 November :39 - Last Updated Wednesday, 25 November :54 Sinds 2010 ben ik o.a. betrokken bij de gebedsgroep van het gezondheidsprogramma Chiyembekezo. De gebedsgroep bestaat uit 8 leden die ook werken als vrijwilligers bij het gezondheidsprogramma en uit 4

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Het verhaal van William Booth

Het verhaal van William Booth Lesmateriaal bij Het verhaal van William Booth Inhoudsopgave Geroepen om te dienen woordzoeker 3 Graaf in het verhaal! 4 Graaf dieper 5 Gods weg doolhof 6 Nieuw leven interview 7 Het Leger des Heils verspreid

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 47 (30-11)

De Bijbel open 2013 47 (30-11) 1 De Bijbel open 2013 47 (30-11) Zie, hij bidt. Dat lezen we in Hand. 9 over Paulus. Zie hij bidt., het wordt verteld na zijn bekering op de weg naar Damascus. En het wordt gezegd alsof het iets heel bijzonders

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jorim Rietdijk

Nieuwsbrief Jorim Rietdijk Use this area to offer a short preview of your email's content. View this email in your browser Maar een ding weet ik zeker-en daarbij vergeet ik wat achter mij ligt en strek ik me uit naar wat voor mij

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

Als je niet goed weet hoe je moet bidden, kun je het leren! Daarom gaan we in deze les kijken wat God ons te zeggen heeft over gebed.

Als je niet goed weet hoe je moet bidden, kun je het leren! Daarom gaan we in deze les kijken wat God ons te zeggen heeft over gebed. Les 2: Bidden. Bidden is praten met God. En dat heb je nodig, om Hem te leren kennen. Als je bidt kom je als het ware bij God in zijn huiskamer en ga je Hem dingen vertellen en vragen. Dan zal Hij ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2015

Nieuwsbrief augustus 2015 Hallo allemaal, Zoals jullie weten ben ik nu in Nederland. Ik ben op 27 juli in Nederland aangekomen en door mijn zus en mijn ouders van schiphol opgehaald. Daarvoor was ik in Zweden, omdat ik was uitgenodigd

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Eerst zien, dan geloven

Eerst zien, dan geloven Eerst zien, dan geloven Liturgie voor de jeugddienst op 11 februari 2018 om 10:00 uur in de Ichthuskerk in Tholen Voorganger: Ds. Peter Broere Muzikale medewerking: Jaap, Anke en Esmay Roggeband Jet Heijboer,

Nadere informatie

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW Nieuwe geboorte in het koninkrijk les 1 DEEL 3 FOLLOW DE GEBOORTE Leven begint met een man en vrouw die elkaar liefhebben. Diep in het binnenste van de buik van de moeder ontstaat nieuw leven. Het duurt

Nadere informatie

Harvest Global Network HANDLEIDING

Harvest Global Network HANDLEIDING Harvest Global Network HANDLEIDING Demonstreer Jezus! Houd een lijst bij en bid voor hen. Ga en los hun nood op. Neem ze mee in het discipelschap traject. 2 Inhoud Missie 3 Visie 4 Persoonlijke groei 5

Nadere informatie

Vraag 6 Moeder van de dode baby zegt: dat is goed Moeder van de levende baby zegt: nee, geef hem dan maar aan haar

Vraag 6 Moeder van de dode baby zegt: dat is goed Moeder van de levende baby zegt: nee, geef hem dan maar aan haar Antwoorden 22.1: Gods geschenk aan koning Salomo a. Eigen antwoord b. Dat we het aan de Heere vragen. Hij voelt zich (te) jong om leiding te geven aan dit grote volk. Hij erkent en belijdt dat hij de hulp

Nadere informatie

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk?

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen.

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen. Joh. 4, 13-15 Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen, zei Jezus, 14 maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden

Nadere informatie

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet.

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet. LES Nu zie je Hem wel, Sabbat Doe Lees Lukas 4. 40 nu zie je Hem niet. Heb je weleens een moment gehad dat je het gevoel had dat God heel dicht bij je was? Misschien door een liedje, een bijbelvers, een

Nadere informatie

Liturgie morgendienst 15 oktober, voorgangers ds. W. Louwerse. Micha-zondag Thema: De knop om. Mededelingen. Zingen: Gezang 21: 1 en 4. Votum.

Liturgie morgendienst 15 oktober, voorgangers ds. W. Louwerse. Micha-zondag Thema: De knop om. Mededelingen. Zingen: Gezang 21: 1 en 4. Votum. Mededelingen Zingen: Gezang 21: 1 en 4 Votum Groet Zingen: Opwekking 672 Micha-zondag Thema: De knop om. Heerser over alle dingen God van de oneindigheid van Uw liefde wil ik zingen buigen voor Uw majesteit

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

IN GESPREK MET Nieuwe Testament

IN GESPREK MET Nieuwe Testament IN GESPREK MET Nieuwe Testament Ontdekkingsreis 11: Jezus, Gods Zoon Goed nieuws! Keziah en haar moeder en vader (Alison en Peter) lezen samen dit bijbelverhaal. De 7 jaar oude Keziah heeft allerlei vragen

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u De morgendienst in de Hoeksteen Leek op 16 sep. 2018 Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U hoor naar mijn gebed Vergeef mijn zonden nu

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP Orde van Dienst voor zondag 27 mei 2018, om 11.00 uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Afsluiting clubweekend Thema: VRIENDSCHAP Voorganger: m.m.v.: ds. Jan Hermes muziekgroepje olv. E. Röttgers

Nadere informatie

Het kerkgebouw Huis van God

Het kerkgebouw Huis van God Het kerkgebouw Huis van God Tekenwaarde TTemidden van vele andere gebouwen die worden gebruikt voor bewoning en bedrijvigheid is een kerk de ruimte voor de ontmoeting met God. Kerken staan meestal op een

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

Waarom is het gebed den christenen van node?

Waarom is het gebed den christenen van node? Vraag 116 - zondag 45: Waarom is het gebed den christenen van node? Daarom dat het het voornaamste stuk der dankbaarheid is, welke God van ons vordert, (a) en dat God Zijn genade en den Heiligen Geest

Nadere informatie

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus )

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom en mededelingen De paaskaars wordt aangestoken Stiltemoment Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom mensen, hier gekomen,

Nadere informatie

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 was de Levend evangelie Gemeente bezig met het onderwerp 40 DAGEN GEBED. Om gemeente breed

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

De schijf begint met Woord en Gebed - De Bijbel en Bidden - we leren het onze kinderen: Lees je Bijbel, bid elke dag.

De schijf begint met Woord en Gebed - De Bijbel en Bidden - we leren het onze kinderen: Lees je Bijbel, bid elke dag. PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 23 OKTOBER 2016 Thema: dat zij U kennen... Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: Johannes 17:1-9 (HSV) 1 Dit sprak Jezus, en Hij sloeg Zijn ogen op naar de hemel en zei: Vader,

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

GROEIEN IN CHRISTUS. samen werken aan geloofsgroei

GROEIEN IN CHRISTUS. samen werken aan geloofsgroei GROEIEN IN CHRISTUS samen werken aan geloofsgroei 14 samen werken aan geloofsgroei TER INTRODUCTIE... 4 GROEIEN!... 5 AANWIJZINGEN VOOR LEIDER/LEIDSTER... 12 TRAINEN!... 16 SAMEN GROEIEN IN CHRISTUS...

Nadere informatie

Reisverslag Maart 2015 Rwanda en Burundi

Reisverslag Maart 2015 Rwanda en Burundi Reisverslag Maart 2015 Rwanda en Burundi Na 12 jaar reizen naar vooral Zuid Afrika en Swaziland ging ik dit keer naar Rwanda samen met Erik en Esther van de stichting Fountains of Joy. Een geweldig echtpaar

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Zet je voet maar op het water!

Zet je voet maar op het water! Zet je voet maar op het water! Gezinsdienst Zondag 1 mei 2016 Locatie: Voorganger: Organist: Medewerking: Oosterkerk Ds. Koning Jurjan Lipke Combo Joy 4 All Voor de dienst zingen we: Jezus roept alle kleine

Nadere informatie

Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2

Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2 1 Jezus hoorde dat de Farizeeën ervan op de hoogte waren dat Hij meer leerlingen kreeg en meer mensen doopte dan Johannes. 2 Jezus doopte overigens niet Zelf, maar zijn leerlingen deden dat. Johannes 4:1-6

Nadere informatie

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW Wie is Jezus, deel 2 les 5b DEEL 2B FOLLOW JEZUS, DE REDDER Joh 4:7-9,22 Jezus deed in dit verhaal een aantal dingen die niet gebruikelijk waren. Hij sprak alleen met een vrouw. Dit was ook nog eens een

Nadere informatie

40-dagenboek. Zeven bouwstenen. voor een groeiende gemeente. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagenboek. Zeven bouwstenen. voor een groeiende gemeente. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagenboek Zeven bouwstenen voor een groeiende gemeente Kees de Vlieger Een Kerygma studie 1 Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 2 Korinthiërs 5, 20 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 2 Korinthiërs 5, 20 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 2 Korinthiërs 5, 20 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Zingen: Psalm 148 : 1 en 5 2 Lezing van de wet 3 Zingen: Gezang 157 (NG 80) 4 Gebed voor vergeving

Nadere informatie

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p.

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p. Lesoverzicht 1. Bidden p. 4 2. De Kerk p. 10 3. De priester p. 17 4. Vergeving p. 23 5. De Bijbel p. 28 6. Delen p. 35 7. Het offer p. 41 8. De H. Communie p. 48 9. Zingen voor God p. 55 10. Heilig worden

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 16 oktober - Jeugddienst DROOM, DURF, DOE, DEEL

Liturgie zondagmorgen 16 oktober - Jeugddienst DROOM, DURF, DOE, DEEL Liturgie zondagmorgen 16 oktober - Jeugddienst DROOM, DURF, DOE, DEEL Refrein komt op meerdere momenten van de dienst terug. Vier het leven om je heen Hang de slingers op en dans met iedereen Het leven

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

EMANUEL FRESKU KERK June -July 2018

EMANUEL FRESKU KERK June -July 2018 www.illyricum.nl June -July 2018 Onze harten zijn vol van dankbaarheid aan God, omdat hij ons het voorrecht geeft om te zien hoe zijn Koninkrijk uitbreidt. Tegelijkertijd zijn we jullie diep dankbaar,

Nadere informatie

Heb elkaar onvoorwaardelijk lief uit een zuiver hart

Heb elkaar onvoorwaardelijk lief uit een zuiver hart Votum en groet Zingen Ps 133 Gebed Zingen GK 138: 1,2,5 Heer laat het licht zijn Schriftlezing 1 Petrus 1: 10-25 Zingen GK 23 Uw Woord is een lamp Prediking 1 Petrus 1: 22-25 Zingen GK 22 Uw Woord omvat

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 7, 14 Middagdienst Dopen. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 7, 14 Middagdienst Dopen. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Korinthiërs 7, 14 Middagdienst Dopen Broeders en zusters, 1. Zingen : Gezang 25 : 1 en 3 2. Gebed voor de opening van het Woord 3. Bediening van de Heilige Doop

Nadere informatie

Wie is de Heilige Geest?

Wie is de Heilige Geest? Wie is de Heilige Geest? De Heilige Geest is God, net als God de Vader en God de Zoon. Soms lijkt het of we over drie personen praten, maar het is allemaal dezelfde God. Hij is één. Net als water dat er

Nadere informatie

ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden

ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden COPYRIGHT: WWW.BIJBELSOPVOEDEN.NL ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden Lees Lukas 22:15-20 Volgende week zondag wordt bij ons in de kerk het Heilig Avondmaal gehouden.

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie

Lucas 22,39-46 Jezus bidt

Lucas 22,39-46 Jezus bidt Lucas 22,39-46 Jezus bidt Tweede zondag van de Lijdenstijd Gezinsdienst Liturgie Lied: opwekking 489 Lied: opwekking 430 Votum / groet Lied: psalm 22:1,5 Gebed Wet Lied: E&R bundel 245: 1,2,3 Lezing: Lucas

Nadere informatie

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 Zondag 21 oktober Zuiderkerk Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer Orgelspel Welkom Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 De dag gaat open voor het woord des Heren, zon die wij zoeken, kracht

Nadere informatie

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 1 Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 2 3 4 5 6 Keruchma zingt voor ons: Aan uw voeten Heer Welzalig de man 7 8 Bijbellezing: Lucas 2 : 40 50 De 12-jarige Jezus in de tempel

Nadere informatie

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN?

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? Net zoals er natuurkundige wetten zijn die het leven bepalen zijn er ook een aantal geestelijke wetten die onze relatie met God bepalen. 1. God heeft je lief en wil graag

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Joweria staat hier voor een muurschildering die de kinderen van KAYDA samen gemaakt hebben op een van de muren.

Joweria staat hier voor een muurschildering die de kinderen van KAYDA samen gemaakt hebben op een van de muren. Joweria Shadia, 11 jaar oud Ik ontmoette Joweria in augustus 2010 bij de organisatie Katwe Youth Development Association of te wel KAYDA, een partner organisatie van het programma Kinderen in de Knel van

Nadere informatie

Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld

Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Bescherm ons tegen het kwaad in de wereld Zaterdag 12 mei 2018 Nu Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter!

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Hieronder worden vijf gebedshoeken beschreven met elk een eigen thema die verschillend gebruikt kunnen worden. Misschien is het te gebruiken tijdens een

Nadere informatie

hema: Groeien in liefde en tederheid

hema: Groeien in liefde en tederheid Naam: Datum: hema: T 1. Wat is echte vriendschap? Schrijf woorden of korte zinnen naast elke pijl. Denk aan deze elementen: Je hebt het gevoel dat je van iemand houdt, het gevoel dat je je goed voelt bij

Nadere informatie

Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie!

Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Liturgie Voorzang: LB 320 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 122,1.3 Wet Zingen: Ps 80,10 Gebed Lezen: Marcus 3,20-35 Zingen: Gez 143,2.3 Preek

Nadere informatie

Startzondag in De Voorhof 14 september 2014

Startzondag in De Voorhof 14 september 2014 Startzondag in De Voorhof 14 september 2014 Van schepping tot Koninkrijk Voorganger: ds Pieter Koekkoek Organist: Piet de Vries Stilte en orgelspel Welkom en drempelgebed Het begin: Genesis 1:31 God keek

Nadere informatie

Zondag 22 oktober 2017

Zondag 22 oktober 2017 Zondag 22 oktober 2017 Viering in de Welkomkerk met als thema: Leven doet soms pijn Dichtbij en veraf krijgt ieder mens te maken met lijden dat zich in allerlei vormen kan aandienen. Het verlies van een

Nadere informatie

The Lake - augustus/september 2018

The Lake - augustus/september 2018 The Lake - augustus/september 2018 Lieve mensen, Wat een bijzondere tijd hebben we hier in Zambia. We gaan nog een aantal dagen genieten van het Zambiaanse leven en dan gaan we weer richting Zuid-Afrika.

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 1: november 2014 Thema 3: Kom en zie

Deel het leven Johannes 1: november 2014 Thema 3: Kom en zie Preek Gemeente van Christus, Wie iets vindt, heeft niet goed gezocht. Dat zijn woorden waar je wel even over na moet denken. Je moet ook dichter zijn om iets zo te zeggen. Het zijn woorden van Rutger Kopland

Nadere informatie

Zo heet het project waar we mee bezig zijn in de gemeente. Laten we even terugkijken wat er aan de orde kwam.

Zo heet het project waar we mee bezig zijn in de gemeente. Laten we even terugkijken wat er aan de orde kwam. 1 1 Johannes 4:7-12 Preek 1 Geliefde gemeente, Los zand of heilig vuur? Zo heet het project waar we mee bezig zijn in de gemeente. Laten we even terugkijken wat er aan de orde kwam. Het eerste thema was

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel.

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel. Tiener- en jeugdwerk 1 Timotheüs 4:12 Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid. Jeugd, jongeren,

Nadere informatie

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28 December-januari 205-206 Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid Maandag 28 december Gedane zaken nemen geen keer Lezen: Hebreeën 9: 23-28 Bij het abc van het christelijk geloof hoort dat een mens éénmaal

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

EEN MAN DOOR GOD GESTUURD

EEN MAN DOOR GOD GESTUURD Bijbel voor Kinderen presenteert EEN MAN DOOR GOD GESTUURD Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul

Nadere informatie

Marcus 3,31-35 - Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie!

Marcus 3,31-35 - Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Marcus 3,31-35 - Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Liturgie Voorzang: LB 320 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 122,1.3 Wet Zingen: Ps 80,10 Gebed Lezen: Marcus 3,20-35 Zingen: Gez 143,2.3 Preek

Nadere informatie

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Viering van het Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Gez 156 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen Ps 111,1.2.3 Gebed Lezen uit de Bijbel: Exodus 24,1-11 Zingen Ps 111,5.6

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt Eerste Communieproject 53 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan Hij, omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan.

Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan. 1 Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan. Alle bijbelcitaten zijn afkomstig uit de Nieuwe Bijbel Vertaling (NBV, 2004) 2 Het doel is vermenigvuldiging

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject - les Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject - les Jij bent gedoopt Eerste Communieproject - les 9 57 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 is de Levend Evangelie Gemeente gemeentebreed bezig met het onderwerp GEBED. Op verzoek

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 4-7 jarigen. Mei 2005 Deze lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Judith Maarsen De lessen zijn geschreven om te gebruiken in kleine Bijbelstudie groepen

Nadere informatie

De korte gids voor het planten van kerken Pam Arlund

De korte gids voor het planten van kerken Pam Arlund De korte gids voor het planten van kerken Pam Arlund Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan. Alle bijbelcitaten zijn afkomstig uit de Nieuwe

Nadere informatie

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 STUDIONLINE DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 Mattheüs 4:12-25 Vooraf We zijn aangekomen in het Nieuwe Testament. De Israëlieten die uit de ballingschap teruggekomen waren in het land Kanaän hebben met veel

Nadere informatie

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Psalm 149: 1 en 2 NB 1.Halleluja! laat opgetogen een nieuw gezang den Heer verhogen. laat allen die Gods naam belijden zich eensgezind verblijden.

Nadere informatie

LES 6. De Tempel opbouwen

LES 6. De Tempel opbouwen LES De Tempel opbouwen Sabbat Doe Lees Ezra 4- goed door. Heeft iemand jou ooit afgeremd toen je enthousiast was over een project? Hoe ging je met die persoon om? Hoe zou jij je voelen als je bij de Tempel

Nadere informatie

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd!

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd! Het kwaad Verdieping: Persoonlijke verhalen Leeftijd: 13-16 Thema: Tijdsduur: 20+ min. In de verdiepingsfase ga je met de jongeren in op hun persoonlijke verhalen Duur: 30 minuten Nodig: twee verhalen

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

WE LEZEN NU HOOFDSTUK 14, WAARIN HET LIEFDESPRINCIPE WORDT TOEGEPAST OP DE KERKDIENST IN KORINTE.

WE LEZEN NU HOOFDSTUK 14, WAARIN HET LIEFDESPRINCIPE WORDT TOEGEPAST OP DE KERKDIENST IN KORINTE. 1 Inleiding Als het erg druk wordt op straat, moet je het verkeer gaan regelen. In de jonge gemeente in de havenstad Korinte was het druk in de samenkomsten: er waren mensen die vol van de Geest allemaal

Nadere informatie