Investment sheet lening

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Investment sheet lening"

Transcriptie

1 Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Coolmix B.V. (webshop) Ajmal Gholzad Lening Doelbedrag (minimum): Maximale leenbedrag: Rente: 7% Looptijd: Rente & aflossing: Achterstelling: Zekerheden: 5 jaar Per kwartaal Achtergesteld aan Rabobank lening 2 e pandrecht op debiteuren, voorraden en inventaris 1 e pandrecht op intellectueel eigendom Borgstelling: Ondernemer staat persoonlijk borg Pitch van de ondernemer Coolmix verkoopt premium refurbished telefoons: tweedehands telefoons met de look & feel van een splinternieuwe telefoon. Coolmix is het ondernemersverhaal van Ajmal Gholzad, als kind naar Nederland gevlucht met zijn ouders, die hier na zijn opleiding mediamanagement zijn eigen bedrijf Coolmix is begonnen: Er zijn al bedrijven die gewone refurbished (opgeknapte tweedehands) telefoons aanbieden, maar dit blijft een niche markt omdat veel consumenten liever een gloednieuwe telefoon kopen. Coolmix spreekt deze grote meerderheid wel aan door tweedehands telefoons niet alleen te repareren maar ook te voorzien van een geheel nieuwe buitenkant, nieuwe batterij en de nieuwste software. Onze telefoons zijn technisch gecontroleerd op minimaal 20 punten. Daarnaast krijg je ook nog eens de originele én complete accessoires meegeleverd. Hierdoor is het product niet meer van nieuw te onderscheiden. Zo bespaar je niet alleen op je nieuwe aankoop maar is het ook nog eens milieubewust.

2 Coolmix is de eerste in de markt die tweedehands telefoons ten alle tijde als nieuw en zonder gebruikerssporen aan de klant aanbiedt. En met succes: Omzet stijgt snel en wij zijn nu al winstgevend Omzet Q1 vergelijking Coolmix B.V. Totale omzet Coolmix B.V. We draaien dit jaar (2017) een verwachte omzet van circa en een winst van Tekort aan voorraad, uitbreiding webshop in Duitsland en investering in branding Door de toename in Omzet in Nederland en België willen wij de voorraad vergroten om geen Nee te hoeven verkopen en om betere inkoopprijzen te kunnen bedingen. Daarnaast willen wij in Duitsland een webshop openen omdat wij in Duitsland een enorme groeimarkt verwachten. De bestellingen vanuit de webshop in Duitsland zullen geschieden uit de voorraad die wordt aangehouden in Nederland. In Duitsland is louter sprake van een webwinkel en zal nog niet geleverd worden aan resellers. Daarnaast moeten wij investeren in onze branding en extra personeel aannemen om aan de groei en verwachtingen te kunnen voldoen. Doordat wij een grotere voorraad krijgen biedt het ons meer kansen om ook aan de +/ resellers (telefoon reparatie winkels) te verkopen. We hebben hier momenteel al een klantenbestand voor maar kunnen geen nieuwe resellers aansluiten wegens een tekort aan voorraad. Daarnaast zijn er mogelijkheden om via Ebay en Amazon te gaan verkopen, we hebben al B2B klanten die via deze platforms gemiddeld tussen telefoons per maand verkopen. Daarom zoeken wij nu een lening van tenminste om onze groei ambities te kunnen verwezenlijken.

3 Wat is uw financieringsbehoefte en waar gaat u het geld aan besteden? Wij zoeken voor de volgende zaken: 1. Onze voorraad op schalen Opstarten webshop Duitsland Extra personeel aannemen Investering in branding Op dit moment hebben we een lening van bij de Rabobank waarmee we eventuele pieken in werkkapitaalbehoefte kunnen opvangen. Daarnaast heeft een persoonlijke kennis aan Coolmix BV geleend. De crowdfunding lening zal achtergesteld zijn aan de Rabobank en gelijk aan de persoonlijke lening. Beschrijf hier kort uw onderneming Welk product biedt u aan en wat is uw verdienmodel? Coolmix kan zich met trots de marktleider in het grootste assortiment van Premium Refurbished noemen. Wij richten ons daarbij zowel op de B2B (resellers), als de consumentenmarkt via onze webshop. Coolmix legt haar focus op het leveren van de beste service en biedt daardoor een meerwaarde voor haar klanten. Iedere klant bij Coolmix wordt op een persoonlijke manier benaderd. Daarnaast hanteert Coolmix de best gegarandeerde prijs (ook volgens de Consumentenbond) en bieden we maar liefst twee jaar garantie. Tevens verstrekt Coolmix haar klanten een product als presentje bij iedere aankoop van een Premium Refurbished Telefoon. Wij kopen oude telecomapparatuur op van bedrijven om deze te op te knappen en door te verkopen. Echter zijn er kansen om deze marge te vergroten zoals: grote afnames inkopen tegen lagere inkoopprijzen en dus betere marges. Daarnaast willen wij niet alleen refurbished telefoons verkopen maar ook telefoon onderdelen. De marges van deze onderdelen liggen tussen de %. Naast telefoons en onderdelen, zijn er ook genoeg kansen om telefoon accessoires te gaan verkopen, de marges van deze producten liggen ook tussen de % Wat is de duurzame of sociaal maatschappelijke impact van je onderneming? Refurbished telefoons zijn telefoons die retour zijn gekomen bij de fabrikant om diverse redenen. In telefoons zitten zeldzame metalen zoals coltan en tantalum. Wij kopen deze telefoons op en assembleren deze op een manier, zodat zuiniger wordt omgegaan met deze grondstoffen. Alle telefoons worden door échte mensen gecontroleerd en één voor één uit elkaar gehaald en ze worden voorzien van nieuwe originele en/of gerecyclede onderdelen. Daarnaast geloven wij dat wij ook een duurzame impact maken op een algemener niveau. Door ons Premium Refurbished concept vervaagt de grens tussen nieuw en tweedehands. Wij zetten de standaard dat tweedehands niet per se van mindere kwaliteit hoeft te zijn of van goedkope tweederangs winkeltjes komt. Wij hopen dat wij een klein beetje bijdragen aan een toekomst waarin het normaal wordt om tweedehands producten te kopen voor het grote publiek.

4 Hoe zien uw markt en concurrentie eruit? Er wordt gesteld dat de markt voor refurbished smartphones in 2017 vier tot vijf keer zo hard zal groeien als de totale smartphonemarkt. Omdat zich in de praktijk steeds meer aanbieders richten op het aanbieden van refurbished smartphones wordt er zelfs verwacht dat deze groei tot 2020 versneld zal worden. Hoewel het online aandeel van alle markten fors toeneemt, wordt de grootste online groei verwacht in de telecomsector. In 2020 blijft de webshop het dominante online aankoopkanaal (60% aandeel in 2012, 56% in 2020). In-store online aankopen worden in de toekomst steeds belangrijker: aankopen van producten en diensten in de winkel die op afstand geleverd worden. Ook social media zullen als online aankoopkanaal hun plaats meer gaan opeisen. De aanbieders van gereviseerde iphones kunnen de vraag nauwelijks aan. "Refurbished is beter dan nieuw". De prijs van zo'n telefoon - refurbished is Engels voor opgepoetst of opgeknapt - ligt beduidend lager dan de nieuwprijs - al snel 100 tot én is beter voor het milieu, omdat de levensduur wordt verlengd. Werden er vorig jaar wereldwijd 80 miljoen tweedehands smartphones verhandeld, dit jaar zullen dat er 120 miljoen zijn, verwacht Deloitte in een recent rapport. "We voorspellen dat zeker 10 procent van alle in 2017 verkochte high end smartphones tenminste drie eigenaren zullen kennen en over vier jaar en daarna nog actief zullen worden gebruikt." Refurbished producten kunnen de oplossing bieden waarnaar een consument op zoek is: 80% van de consumenten vindt de prijs belangrijk als zij een nieuwe smartphone kopen en 96% zegt dat refurbished producten hen helpt geld te besparen. Bovendien vindt 74% van de mensen dat refurbished toestellen zijn/haar behoeften voldoen zonder dat ze meer geld uit hoeven te geven. Ook zegt 45% in staat te zijn om een nieuw product uit te proberen zonder hoge financiële verplichtingen. Deze statistieken spreken over een groot opkomend belang van de online consument: financieel belang. De consument staat te popelen om nieuwe producten en merken uit te proberen zonder te veel geld te investeren in het product, dat zowel voldoet aan hun budget als aan hun technische behoeften.

5 Uit onderzoek van Markteffect onder bijna Nederlanders, blijkt dat steeds minder mensen bereid zijn om honderden euro s uit te geven aan het nieuwste model iphone. Maar liefst 87% van de ondervraagden geeft aan de iphone niet te willen hebben. Vooral de prijs is voor deze groep een reden om geen iphone aan te schaffen (84%). Door deze ontwikkeling ontstaat er een groeiende interesse in refurbished en tweedehands iphones. Hierdoor zal de markt voor tweedehands en refurbished smartphones de komende jaren flink groeien. Verwacht wordt dat de omvang van de markt voor refurbished smartphones zal groeien van 81,3 miljoen toestellen in 2015 naar 222,6 miljoen stuks in Een bizarre stijging, maar niet onrealistisch. Concurrentie-analyse De Consumentenbond heeft een onderzoek gepubliceerd betreft refurbished telefoons. Uiteraard is Coolmix niet onopvallend gebleven en zijn wij ook terug te zien in deze uitslag. De Consumentenbond heeft 20 bedrijven onderzocht op prijs-kwaliteitverhouding, conditie en de accu van het toestel. Er zijn grote prijsverschillen tussen de winkels uit onze prijspeiling. Zo lopen de prijzen van een refurbished iphone 6s (16GB) uiteen van 580 tot 760. Bij Coolmix.nl ben je vaak het goedkoopst uit voor een refurbished toestel. Welke partners & adviseurs ondersteunen u bij de bedrijfsvoering? Onze belangrijkste partner is onze accountant de heer Emir Hasanovic en daarnaast mevrouw E. van Trigt (account manager Rabobank).

6 Hoe zien het team en de organisatiestructuur eruit? Hoe ziet uw organisatiestructuur eruit? De heer Gholzad is in 2015 met zijn bedrijf gestart als eenmanszaak en is met ingang van ingebracht in de vennootschap Coolmix BV. De lening wordt verstrekt aan Coolmix BV. Ajmal Gholzad is 100% eigenaar van Coolmix BV via zijn personal holding Gholzad Management BV. Wie zijn de sleutelpersonen in het team? Ons team bestaat uit 4-5 personen, inclusief stagiaires. Hieronder zijn de belangrijkste personen uitgelicht. Naam Functie Achtergrond Ajmal Gholzad CEO & Founder Oprichter Coolmix Beheshta Gholzad Operationeel manager Klantenservice Manager, Logistiek en voorraadbeheer Robin van Neerven Account manager Reseller onderhoud, Sales manager Benelux

7 Beschrijf kort de financiële positie van uw onderneming (x EUR 1.000) Eenmanszaak Besloten Vennootschap Q Progno se Netto omzet Kostprijs omzet Brutomarge Personeelskosten Huisvestingskosten Autokosten Verkoopkosten Algemene kosten Financieringskosten Totale kosten Bedrijfsresultaat Aflossing leningen Rabobank & OPC Restant Na de opstartperiode van 2 jaar (verlieslatend) is Coolmix vanaf Q winstgevend. Coolmix BV verwacht voor de komende jaren snel te groeien vanwege de grote vraag. De bruto marge is in Q sterk verbeterd doordat wij betere inkoopprijzen konden realiseren. Het bedrijfsresultaat uit Q is voldoende om aan de aflossingsverplichtingen van zowel de Rabobank lening als de Oneplanetcrowd lening te kunnen voldoen. De extra voorspelde groei is dus niet noodzakelijk om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. We verwachten dit jaar een omzet te kunnen realiseren van ruim 3 miljoen en als wij de cijfers van Q in ogenschouw nemen is sprake van een realistische begroting. Op dit moment moeten we regelmatig nee verkopen, omdat we niet voldoende voorraad hebben om aan de vraag te kunnen voldoen. Met deze extra lening kunnen wij onze voorraad uitbreiden en ons marktgebied vergroten door het opzetten van een webshop in Duitsland. Om aan de extra vraag te kunnen voldoen en om de webshop in Duitsland goed te kunnen servicen is behoefte aan 1 extra personeelslid. De huidige personele lasten zijn laag omdat er voornamelijk met stagiaires wordt gewerkt.

8 Openingsbalans Coolmix BV per Activa Passiva Inventaris Eigen vermogen Automatisering Rabobank lening Voorraad Lening Lin Debiteuren Crediteuren Overig Rabobank RC Liquiditeiten Overig Totaal Totaal De voorraadpositie bedraagt 2-3 weken, aangezien er gemiddeld per maand wordt verkocht. Debiteuren betreft grotendeels verkopen aan bedrijven en voor een beperkt deel verkopen via bol.com. Analyse van Oneplanetcrowd Bevindingen Coolmix is snel gegroeid en draait winstgevend. Ook in de toekomst zullen de vaste lasten laag blijven, waardoor dit bedrijf ondanks de relatieve korte startperiode goede resultaten kan laten zien. Door uitbreiding in Duitsland (groeimarkt) kan het bedrijf binnen Europa verder uitgroeien. De markt voor refurbished telefoons is een sterke groeimarkt en doordat er steeds nieuwe telefoons komen tegen een duurdere prijs zal de markt voor goede telefoons tegen lagere prijzen sterk groeien. Er is informele interesse getoond vanuit grotere bedrijven in de refurbished telecommarkt om een aandeel in Coolmix te nemen. Dit is een sterk signaal dat Coolmix goed gepositioneerd is in de markt en groeipotentie biedt. Risico s en mitiganten Risico: De verwachte omzetgroei lijkt erg steil Mitigant: De groei wordt op dit moment geremd door een gebrek aan voorraad en niet door een gebrek aan vraag. Risico: De ondernemer Ajmal Gholzad is nog relatief jong (28 jaar) Mitigant: De ondernemer heeft zich bewezen door in twee jaar tijd een winstgevend bedrijf op te zetten met een omzet van ruim 1 miljoen. Daarnaast laat de ondernemer zich omringen door ervaren adviseurs die de benodigde werkervaring en senioriteit toevoegen. Risico: Voorraad die lang blijft liggen wordt minder waard als er een nieuw telefoonmodel op

9 de markt komt. Mitigant: De gemiddelde omloopsnelheid van telefoons op voorraad is 2-3 weken, dus dit risico is zeer beperkt. Daarnaast kan Coolmix dankzij deze lening grotere volumes inkopen waardoor zij nog lagere inkoopprijzen kan bedingen. Ten derde volgt de ondernemer de telefoonmarkt op de voet zodat hij weet wanneer er nieuwe modellen op de markt komen en kan hij zijn inkoopbeleid hier al op aanpassen. Lees hier meer over hoe Oneplanetcrowd ondernemers beoordeelt. Financieringsvorm & voorwaarden Het betreft een lening van 5 jaar met een 7% rente. De lening wordt lineair per kwartaal afgelost. De lening is achtergesteld aan de lening van de Rabobank van U heeft een eerste pandrecht op het intellectueel eigendom en een tweede pandrecht op de voorraad en debiteuren. Daarnaast staat de ondernemer persoonlijk borg voor het gehele bedrag. Deze borgstelling moet vooral als een morele commitering opgevat worden, aangezien de ondernemer niet de middelen in privé heeft om deze borg in zijn geheel te betalen. Disclaimer Oneplanetcrowd geeft in geen enkele vorm door middel van dit investment sheet beleggings- of investeringsadvies. De aangeboden profielen op de website zijn uitdrukkelijk geen aanbevelingen van de zijde van Oneplanetcrowd om geld te verstrekken. De investeerder dan wel crowdfunder maakt zelf zijn of haar eigen beoordeling en investeringsbeslissing, al dan niet met behulp van een eigen adviseur. Diversificatie is hierbij een essentieel onderdeel van risicoreductie. Het is raadzaam de verstrekte informatie bij de projecten en bedrijven goed te lezen. Tevens is Oneplanetcrowd van mening dat het raadzaam is niet meer dan 10% van uw vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding-projecten en uw risico s te spreiden door uw totale investering over meerdere projecten te verdelen. Investeren met geleend geld wordt zeer afgeraden. In de tijd tussen verstrekken van de lening en de uiteindelijke aflossing kan het gebeuren dat een onderneming minder resultaat boekt dan geprognotiseerd of zelfs failliet gaat. De te verstrekken lening valt niet onder het depositogarantiestelsel. Het verstrekken van een lening is daarom risicovol. De berekeningen van gegevens die in deze investment sheet staan zijn theoretische berekeningen. In de praktijk behaalde en te behalen resultaten kunnen hiervan afwijken

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Minpex B.V. www.minpex.nl Roy Erdmann (roy@minpex.nl) lening Doelbedrag (minimum): 150.000 Streefbedrag (maximum):

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: PCService.nl B.V. www.pcservice.nl Jamie Lesser (jamie@pcservice.nl) lening Doelbedrag (minimum): 50.000 Maximumbedrag:

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: RG Plastic Recycling www.rg-plastic.com Guy Bracke guy@rg-plastic.com Lening Doelbedrag (minimum): 200.000,-

Nadere informatie

Investment sheet. Help Greentom om de wereld groener achter te laten voor onze kinderen! Contactpersoon

Investment sheet. Help Greentom om de wereld groener achter te laten voor onze kinderen! Contactpersoon Investment sheet Bedrijfsnaam Contactpersoon Greentom Holding BV Maarten Wellens KvK nummer 57725179 Doelbedrag campagne 375.000 Streefbedrag campagne 750.000 Financieringsvorm Looptijd lening Lening 4

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Circular Recycling Services (SNEW) Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Circular Recycling Services B.V. (handelsnaam: SNEW) nl.snew.eu Martijn van

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier www.utrechtseheuvelrugbier.nl Linda van der Lans (lindaleersum@live.nl) Lening

Nadere informatie

Oneplanetcrowd. 60 maanden

Oneplanetcrowd.  60 maanden Investment sheet Oneplanetcrowd Bedrijfsnaam Website Oneplanetcrowd http://www.oneplanetcrowd.com Doelbedrag campagne 250.000 Streefbedrag campagne 1.000.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare

Nadere informatie

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 6%

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 6% Investment sheet Bedrijfsnaam DutchSpirit Contactpersoon Erik Toenake KvK nummer 56611757 Doelbedrag campagne 50.000 Streefbedrag campagne 75.000 Financieringsvorm Lening Looptijd lening 4 jaar Rente 6%

Nadere informatie

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 7%

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 7% Investment sheet Bedrijfsnaam For Your Taste Only Contactpersoon Marcel van Bruggen KvK nummer 62929542 Doelbedrag campagne 75.000 Streefbedrag campagne 100.000 Financieringsvorm Lening Looptijd lening

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Wasbundles Assets B.V. ( Assets BV ) www.bundles.nl Marcel Peters (marcel.peters@bundles.nl) Lening Doelbedrag

Nadere informatie

Investment sheet. Bedrijfsnaam. Kartent BV Contactpersoon

Investment sheet. Bedrijfsnaam. Kartent BV Contactpersoon Investment sheet Bedrijfsnaam Kartent BV Contactpersoon Jan Portheine KvK nummer 63196573 Oprichtingsdatum 22-04-2015 Adresgegevens Smitstraat 30-3 1092 XS, Amsterdam Website www.kartent.nl E-mail info@kartent.nl

Nadere informatie

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7%

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7% Crowdfundingproject Oneplanetcrowd Bedrijfsnaam Website Oneplanetcrowd B.V. www.oneplanetcrowd.com Doelbedrag campagne EUR 250.000 Streefbedrag campagne EUR 1.000.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare

Nadere informatie

Investment sheet WebChair. WebChair maanden

Investment sheet WebChair. WebChair maanden Investment sheet WebChair Bedrijfsnaam Website WebChair www.webchair.com Doelbedrag campagne 100.000 Streefbedrag campagne 500.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare lening Rente 4% Looptijd

Nadere informatie

Bijlage HAVO. management & organisatie. tijdvak 1. Informatieboekje. HA-0251-a-13-1-b

Bijlage HAVO. management & organisatie. tijdvak 1. Informatieboekje. HA-0251-a-13-1-b Bijlage HAVO 2013 tijdvak 1 management & organisatie Informatieboekje HA-0251-a-13-1-b Formuleblad Voor de beantwoording van vraag 11 en 26 zijn de volgende formules beschikbaar: 11 rentabiliteit van het

Nadere informatie

Investment sheet. Lineair per kwartaal. Aflossingsvrij in het eerste jaar.

Investment sheet. Lineair per kwartaal. Aflossingsvrij in het eerste jaar. Investment sheet Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: M&M International Fashion BV www.moniquecollignon.com Filip Otten Lening Doelbedrag: 80.000 Maximale leenbedrag: 100.000

Nadere informatie

Hoe houd je grip op de financiën van je onderneming. Door : Paul Thonen en Raimond Nuijen

Hoe houd je grip op de financiën van je onderneming. Door : Paul Thonen en Raimond Nuijen Hoe houd je grip op de financiën van je onderneming Door : Paul Thonen en Raimond Nuijen Starterscafe 19 februari Opening Starter van de maand Workshop: Hoe houd je grip op de financiën van je onderneming

Nadere informatie

*NAAM BEDRIJF. *Naam ondernemer DATUM

*NAAM BEDRIJF. *Naam ondernemer DATUM *NAAM BEDRIJF *Naam ondernemer DATUM Samenvatting *Omschrijving/samenvatting Hoofdstuk 1 De ondernemer *Omschrijving Hoofdstuk 2 Bedrijfsidee *Conclusie, specifieke omschrijving Hoofdstuk 3 Doelgroep *Conclusie

Nadere informatie

Eindexamen m&o havo 2004-I

Eindexamen m&o havo 2004-I 4 Beoordelingsmodel Opgave 1 1 twee van de volgende drie fasen: de introductiefase de groeifase de rijpheidsfase (ook wel volwassenfase genoemd) 2 Nee, dat is niet noodzakelijk. Op de markt van prepaidkaarten

Nadere informatie

Investment sheet energieproject

Investment sheet energieproject Investment sheet energieproject Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Van Eijck Groengas B.V. www.vaneijck.nl Ton van Eijck [groengas@vaneijck.nl] Lening Doelbedrag (minimum):

Nadere informatie

Halfjaarcijfers Amsterdam 18 juli, 2002

Halfjaarcijfers Amsterdam 18 juli, 2002 Halfjaarcijfers 2002 Amsterdam 18 juli, 2002 René Takens Hielke Sybesma Agenda Samenvatting resultaten halfjaar Markt Accell Group in 1 e helft 2002 Aandeel Accell Group Financieel Samenvatting halfjaarresultaten

Nadere informatie

Eindexamen havo m&o 2013-I

Eindexamen havo m&o 2013-I Opgave 2 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 6. Bij deze opgave worden de belastingen buiten beschouwing gelaten. Peter de Beer is de eigenaar van een klein autobedrijf (FIAT De Beer

Nadere informatie

FACTSHEET 23 juli 2013

FACTSHEET 23 juli 2013 FACTSHEET 23 juli 2013 Bedrijf : Trotter International Holding B.V. ( Trotter ) Opgericht : 26-4-2012 Gevestigd in : Nederland Branche : Dienstverlening Werknemers : 0 50 Jaarrekening : Unaudited concept

Nadere informatie

Aurington. Administratie en Advies

Aurington. Administratie en Advies Aurington Administratie en Advies Let op de houdbaarheidsdatum! Mei 5 Pincode 6 7 8 Boetes Dit jaar Deze maand De balans Tandorine B.V. Debet Activa Bezittingen Wat heb ik? Credit Passiva Vermogen Hoe

Nadere informatie

Investment sheet Haerst. Haerst. 60 maanden

Investment sheet Haerst. Haerst.  60 maanden Investment sheet Haerst Bedrijfsnaam Website Haerst www.haerst.eu Doelbedrag campagne 150.000 Streefbedrag campagne 500.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare lening Rente 6% Looptijd 60 maanden

Nadere informatie

Module 4 Inzicht in cijfers

Module 4 Inzicht in cijfers Geleerd in vorige presentaties Module 4 Inzicht in cijfers 1. Balans in detail 2. Kengetallen Les 4. Vergelijk je resultaten op 4 manieren + maak goede investeringsbeslissingen Les 4 Vergelijk je resultaten

Nadere informatie

Going concern Vestigingsplaats:

Going concern Vestigingsplaats: Bedrijfsnaam: Dorssports Vestigingsplaats: Heiloo Opsteldatum: 5 juli 2018 Periode: 1 januari 2015 t/m 31 december 2020 Bedrijfsnaam: Vestigingsplaats: Opsteller: Telefoonnummer: E-mail adres: Dorssports

Nadere informatie

HALFJAAR CIJFERS 2018

HALFJAAR CIJFERS 2018 HALFJAAR CIJFERS 2018 2 HALFJAAR CIJFERS CTOUCH 2018 Over het eerste halfjaar 2018 wordt er een groepsbedrijfsresultaat voor belastingen gerapporteerd van 186.290 ten opzichten van 591.800- over het eerste

Nadere informatie

TITEL HALFJAAR CIJFERS NPEX

TITEL HALFJAAR CIJFERS NPEX TITEL HALFJAAR CIJFERS NPEX 1 HALFJAAR CIJFERS CTOUCH 2017 Over het eerste halfjaar 2017 wordt er een groepsbedrijfsresultaat voor belastingen gerapporteerd van 591.800 ten opzichte van 616.436 over het

Nadere informatie

Verover Europa via Amazon

Verover Europa via Amazon Verover Europa via Amazon Verover Europa via Amazon Zonder investeringen en taalbarrières verkopen over de grens. Het handboek dat precies vertelt hoe. Marco Coninx Verover Europa via Amazon Copyright

Nadere informatie

Module 4 Inzicht in cijfers

Module 4 Inzicht in cijfers Geleerd in vorige presentaties Module 4 Inzicht in cijfers Les 3. Begrijp de balans en stuur op kengetallen 1. Winst- en verliesrekening 2. Balans 3. Kasstroomoverzicht 4. Winst en belasting Les 3 Maak

Nadere informatie

FINANCIEEL PLAN OUD NIEUWS

FINANCIEEL PLAN OUD NIEUWS FINANCIEEL PLAN OUD NIEUWS Inhoudsopgave 1. FINANCIEEL 1.1 Toelichting 1.2 Financieringsbehoefte 1.3 Openingsbalans 1.4 Omzetdoelstelling 1.5 Inkoopprognose 1.6 Liquiditeitsbegroting 1.7 Afschrijvingen

Nadere informatie

Inzicht in het inkomen van de ondernemer. 20 maart 2019

Inzicht in het inkomen van de ondernemer. 20 maart 2019 Inzicht in het inkomen van de ondernemer 20 maart 2019 Programma Doelstelling en Dienstverlening Balansratio s (solvabiliteit) NHG QuickScan Strategie, Verdienmodel en Liquiditeit Cashflowanalyse Conclusie

Nadere informatie

Basisprognose

Basisprognose Bedrijfsnaam: RestauRanto Vestigingsplaats: Voorwoord Opsteldatum: 28 oktober 216 Periode: 1 januari 215 t/m 31 december 217 Bedrijfsnaam: Vestigingsplaats: Opsteller: Telefoonnummer: E-mail adres: RestauRanto

Nadere informatie

Weten waar je staat. Koppeling produkten. MKB-stresstest

Weten waar je staat. Koppeling produkten. MKB-stresstest MKB stresstest Weten waar je staat Koppeling produkten 1 Aanpak Samen werken en kennis delen, geven van comfort in uw ondernemerschap Direct resultaat Onder- nemers huis Stimuleren ontwikkeling Kansen

Nadere informatie

TOELATINGSTOETS M&O. Datum 14-1-2016

TOELATINGSTOETS M&O. Datum 14-1-2016 TOELATINGSTOETS M&O VUL IN: Datum 14-1-2016 Naam en voorletters. Adres. Postcode. Woonplaats. Geboortedatum / / Plaats Land. Telefoonnummer. E-mail. Gekozen opleiding. OPMERKINGEN: Tijdsduur: 90 minuten

Nadere informatie

Exploitatiebegroting Croco Shop Netto omzet Brutowinst Operationele kosten Bedrijfsresultaat (voor bel.)

Exploitatiebegroting Croco Shop Netto omzet Brutowinst Operationele kosten Bedrijfsresultaat (voor bel.) [ 1 9 ] W W W. E X C E L B U S I N E S S T O O L K I T S. C O M Exploitatiebegroting Croco Shop 218 % 1 Netto omzet 18.783 25.116 19.259 2.25 24.34 22.396 2.764 23.277 26.294 19.49 23.247 28.492 271.626

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: ECONNETIC B.V. www.econnetic.nl Hage de Vries Lening Doelbedrag (minimum): 150.000 Maximale leenbedrag: 250.000

Nadere informatie

Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties

Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties Programma van de avond Welkom Proces van voorbereiding tot realisatie en exploitatie Hoe worden investeringsrisico s beperkt? Onderzoek:

Nadere informatie

Dit voorbeeldexamen bestaat uit 27 vragen. De opbouw en het aantal vragen komt overeen met het online examen.

Dit voorbeeldexamen bestaat uit 27 vragen. De opbouw en het aantal vragen komt overeen met het online examen. Financiering niveau 4 Examenopgaven voorbeeldexamen Belangrijke informatie Dit voorbeeldexamen bestaat uit 27 vragen. De opbouw en het aantal vragen komt overeen met het online examen. Dit voorbeeldexamen

Nadere informatie

Management & Organisatie VWO 4 Hoofdstuk 3,9,12,14,16

Management & Organisatie VWO 4 Hoofdstuk 3,9,12,14,16 Management & Organisatie VWO 4 Hoofdstuk 3,9,12,14,16 16 juni 2009 proeftoets 100 minuten Opgave 1 Hartenstijn bv heeft op 1 januari de volgende balans opgesteld: Balans 1 januari 2009 --------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam Ondernemersplan Bedrijfsnaam 1. De ondernemer 1.1 Persoonlijke gegevens Naam : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Geboortedatum : Geboorteplaats : Nationaliteit : Burgerservicenummer

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Schoenendetailhandel De schoenendetailhandel verkoopt schoeisel en aanverwante accessoires. De schoenenwinkels zijn globaal onder te verdelen in: zelfstandige samenwerkende schoenenzaken, discountzaken,

Nadere informatie

De ondernemer. De onderneming PROJECT INFORMATIE

De ondernemer. De onderneming PROJECT INFORMATIE Projectnummer PF0019 Totale financiering 168.000,00 Omschrijving MTU Maritiem Transport Urk Zekerheid, o.a. 2 e hypotheek Financiering Annuïtaire lening Looptijd 7 jaar Object Aankoop Mvs Douwe Hendrik

Nadere informatie

Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34%

Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34% Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34% Highlights 1 e halfjaar Netto-omzet stijgt met 40% naar ruim EUR 697 miljoen Bedrijfsresultaat (EBITA) stijgt met 42% naar ruim EUR 80 miljoen Autonome

Nadere informatie

Algemene vergadering van aandeelhouders ROTTERDAM,23 APRIL 2008

Algemene vergadering van aandeelhouders ROTTERDAM,23 APRIL 2008 Algemene vergadering van aandeelhouders Nyloplast NV ROTTERDAM,23 APRIL 2008 Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders 1. Opening 2. Toelichting op jaarverslag 2007 3. Jaarrekening 2007: vaststelling

Nadere informatie

De Grote Refurbished Barometer november 2018

De Grote Refurbished Barometer november 2018 De Grote Refurbished Barometer 2018 5 november 2018 Wie we zijn 10+ jaar gepassioneerd over online marketing Eindverantwoordelijk omzet BigSpark Refurbished specialist Verantwoordelijk voor de beste consumentenervaring

Nadere informatie

Pop up is de toekomst

Pop up is de toekomst Pop up is de toekomst Trotter, een pop-up product, het eerste geïndustrialiseerde mobiele reclamebord met de uitstraling van straatmeubilair, Dutch Design. Trotter is een bedrijf met een kraakheldere visie

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Wasbundles Assets B.V. ( Assets BV ) www.bundles.nl Marcel Peters (marcel.peters@bundles.nl) Lening Doelbedrag

Nadere informatie

Beantwoording vragen BOB Autowas. Markt

Beantwoording vragen BOB Autowas. Markt Beantwoording vragen BOB Autowas Markt Wie zijn de concurrenten van BOB Autowas en hoe positioneert BOB Autowas zich ten opzichte van deze concurrenten (onderscheidende karakter van BOB t.o.v. concurrentie

Nadere informatie

LANDELIJK EXAMEN LEER VAN DE ACCOUNTANTSCONTROLE B INVESTIGATIONS

LANDELIJK EXAMEN LEER VAN DE ACCOUNTANTSCONTROLE B INVESTIGATIONS Overlegorgaan van HBO-scholen met een accountancy-opleiding Secretariaat: Postbus 90116 4800 RA Breda Tel.: (076) 525 06 79 Fax: (076) 525 03 98 LANDELIJK EXAMEN LEER VAN DE ACCOUNTANTSCONTROLE B INVESTIGATIONS

Nadere informatie

Twiki RoboticsR. Jaarverslag 2013

Twiki RoboticsR. Jaarverslag 2013 R Jaarverslag 2013 inhoudsopgave Directieverslag 3 Jaarrekening 2013 4 Balans 4 Winst- en verliesrekening 5 Toelichting op de jaarrekening 2013 6 Verwijzingen jaarrekening 2013 7 Overige gegevens 10 Controleverklaring

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Beter Bed Holding N.V. 24 april 2003

Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Beter Bed Holding N.V. 24 april 2003 Algemene Vergadering van Aandeelhouders Beter Bed Holding N.V. 24 april 2003 Agenda Resultaten 2002 Strategie en gang van zaken Formules Aandeelhouderswaarde Samenvatting en verwachtingen Winst- & verliesrekening

Nadere informatie

Starten als investeerder. Hulpgids voor investeerders

Starten als investeerder. Hulpgids voor investeerders Starten als investeerder Hulpgids voor investeerders JOUW INVESTERING KAN MEER DAN ALLEEN RENDEMENT OPLEVEREN Door rechtstreeks via Funding Circle aan bedrijven te lenen, kun jij meer dan alleen een aantrekkelijk

Nadere informatie

Groesman International B.V.

Groesman International B.V. Kredietrapport Rapport datum 15-05-2014 Bedrijf Adres groesman international amsterdam - Samenvatting Bedrijfsnaam Vestigingsadres Breitnerlaan 7 Kredietadvies EUR 1.000.000 Score 7,4 Betalingsscore 7,8

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 5 OPGAVE 3

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 5 OPGAVE 3 HOOFDSTUK 5 OPGAVE 3 Opgave 3 De liquiditeitsbegroting De betaling van de verkopen Verkopen Ontvangsten Maand ex btw btw incl btw 1 maand later Januari 780.000 163.800 943.800 Februari 720.000 151.200

Nadere informatie

Internationaal ondernemen via marktplaatsen

Internationaal ondernemen via marktplaatsen Internationaal ondernemen via marktplaatsen Even voorstellen Guido van der Ven Director Zakelijk Verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het platform voor zakelijk verkopen & Bol.com Marktplaatsen

Nadere informatie

De resultatenrekening

De resultatenrekening De resultatenrekening format resultatenrekening kosten/uitgaven en opbrengsten/ontvangsten afschrijvingen rente eindbalans Joop Lengkeek Kamer H0.012 Email: Lengkeek.J@NHTV.nl www.jooplengkeek.nl 1 De

Nadere informatie

BEDRIJFSRESULTAAT BETER BED HOLDING IN LIJN MET VERWACHTINGEN

BEDRIJFSRESULTAAT BETER BED HOLDING IN LIJN MET VERWACHTINGEN PERSBERICHT Uden, 9 maart 2001 BEDRIJFSRESULTAAT BETER BED HOLDING IN LIJN MET VERWACHTINGEN Beter Bed Holding heeft over het jaar 2000 een bedrijfsresultaat geboekt van EUR 21,2 miljoen, ongeveer gelijk

Nadere informatie

persbericht 27 maart 2012

persbericht 27 maart 2012 persbericht 27 maart 2012 HEMA rapporteert positieve resultaten 2011 HEMA heeft in het boekjaar 2011 (31 januari 2011 29 januari 2012) goede resultaten behaald, in een markt met wederom afnemende non food

Nadere informatie

Resultaten Vivenda Media Groep 2011 Aangescherpte focus legt fundament voor toekomstige groei

Resultaten Vivenda Media Groep 2011 Aangescherpte focus legt fundament voor toekomstige groei Persbericht Hilversum, 19 maart 2012 Resultaten Vivenda Media Groep 2011 Aangescherpte focus legt fundament voor toekomstige groei Vivenda Media Groep NV (VMG) publiceert vandaag haar kerncijfers 2011.

Nadere informatie

Nieuw gebouw Vestigingsplaats:

Nieuw gebouw Vestigingsplaats: Bedrijfsnaam: Demobouw BV Vestigingsplaats: Zeist Voorwoord Opsteldatum: 10 september 2018 Periode: 1 januari 2014 t/m 31 december 2017 Bedrijfsnaam: Vestigingsplaats: Opsteller: Telefoonnummer: E-mail

Nadere informatie

REFURBISHED APPARATUUR:

REFURBISHED APPARATUUR: REFURBISHED APPARATUUR: een aantrekkelijke investering voor ondernemers 5 winkels 40 dagen uitproberen 2 jaar garantie en support inruilen swoop.nl Refurbished apparatuur: een aantrekkelijke investering

Nadere informatie

Jaarrekening Test BV 2015

Jaarrekening Test BV 2015 Jaarrekening Test BV 2015 Aan: t.a.v. Test BV De heer Test Teststraat 20 1234 TT Testdorp Pagina 1 van 17 Inhoudsopgave Inhoudsopgave/Voorwoord Pagina 2 Bedrijfsinformatie Pagina 4 Balans: Activa Pagina

Nadere informatie

TRL 3A Werkproces P3/P4 K2 W4

TRL 3A Werkproces P3/P4 K2 W4 TRL 3A Werkproces P3/P4 K2 W4 P3/P4 K2 W4 Bewaakt financiën Omschrijving: De Leidinggevende bewaakt de financiën en de beschikbaar gestelde budgetten en vermijdt financiële problemen en/of budgetoverschrijdingen.

Nadere informatie

Certificaten Oersoep

Certificaten Oersoep Belangrijkste informatie over de belegging Certificaten Oersoep van Oersoep B.V. Dit document is opgesteld op 26-jun.-2019 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging

Nadere informatie

USED PRODUCTS FRANCHISE BROCHURE

USED PRODUCTS FRANCHISE BROCHURE USED PRODUCTS FRANCHISE BROCHURE USED PRODUCTS inkoop - verkoop - terugkoop - inruil Used Products is meer dan een tweedehands winkel. De succesvolle franchiseorganisatie is opgericht in 1997 en begeeft

Nadere informatie

Samenvatting Management & Organisatie Hoofdstuk 1 t/m 3.3

Samenvatting Management & Organisatie Hoofdstuk 1 t/m 3.3 Samenvatting Management & Organisatie Hoofdstuk 1 t/m 3.3 Samenvatting door een scholier 1298 woorden 30 november 2008 7,3 3 keer beoordeeld Vak Methode M&O In balans Hoofdstuk 1. 1.1 Organisaties. Organisatie:

Nadere informatie

HelloFresh bouwt wereldwijd voort op een succesvol boekjaar 2018 en streeft naar een sterke aanhoudende groei in 2019

HelloFresh bouwt wereldwijd voort op een succesvol boekjaar 2018 en streeft naar een sterke aanhoudende groei in 2019 HelloFresh bouwt wereldwijd voort op een succesvol boekjaar 2018 en streeft naar een sterke aanhoudende groei in 2019 Geverifieerde cijfers voor het boekjaar 2018: hoge groei met groepsopbrengsten van

Nadere informatie

SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015

SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Retailscan De Retailscan 2014 is 350 x ingevuld. 24% van de respondenten is werkzaam in de foodsector en 76% in de non food. Van de respondenten

Nadere informatie

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd.

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd. maart 2017 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

9.1 Verwacht resultaat Exploitatie-begroting 2016 2017 2018 Omzet showroom en overig 132.962,86 199.444,29 299.166,44

9.1 Verwacht resultaat Exploitatie-begroting 2016 2017 2018 Omzet showroom en overig 132.962,86 199.444,29 299.166,44 9 Financieel In deze financiële paragraaf is gestart met het uitgangspunt dat de totale voorraad voor 90% wordt verkocht tegen vastgestelde prijzen. Overige kosten zoals vervoerskosten worden hierin buiten

Nadere informatie

Financieel jaarplan 2019 Mijn Vastgoed Exploitatie B.V. io (matig scenario)

Financieel jaarplan 2019 Mijn Vastgoed Exploitatie B.V. io (matig scenario) Financieel jaarplan 2019 Mijn Vastgoed Exploitatie B.V. io (matig scenario) Inhoudsopgave Financieel jaarplan 2019 Mijn Vastgoed Exploitatie B.V. io... 1 Inhoudsopgave... 2 1. Introductie... 4 2. Omzet/Huuropbrengst...

Nadere informatie

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners.

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners. De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een 24- uurs

Nadere informatie

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i.

#kpnjaarcijfers2011. Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #kpnjaarcijfers2011 Eelco Blok CEO KPN Eric Hageman CFO KPN a.i. #hoofdpunten Turbulent 2011 Financiële doelen grotendeels gehaald Strategie neergezet voor komende jaren Internationaal gaat heel goed Nederland

Nadere informatie

Samenvatting M&O Eenmanszaak deel 1 H3 t/m 5

Samenvatting M&O Eenmanszaak deel 1 H3 t/m 5 Samenvatting M&O Eenmanszaak deel 1 H3 t/m 5 Samenvatting door een scholier 1437 woorden 10 juni 2017 7 6 keer beoordeeld Vak M&O Samenvatting M&O Hoofdstuk 3 De firma Vennootschap onder firma: een overeenkomst

Nadere informatie

Correctievoorschrift HAVO. management & organisatie

Correctievoorschrift HAVO. management & organisatie management & organisatie Correctievoorschrift HAVO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs 20 04 Tijdvak 1 inzenden scores Verwerk de scores van de alfabetisch eerste vijf kandidaten per school in het programma

Nadere informatie

Het project in het kort

Het project in het kort BOUWAANDEEL INFORMATIE PROJECT Projectnummer PF0020 Totale financiering 300.000 Omschrijving Gildehof Zekerheid 1 e hypotheek Financiering Lineaire lening Looptijd 5 jaar Object Gildehof Risico classificatie!cp

Nadere informatie

Verkoop informatie. Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal. Inleiding

Verkoop informatie. Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal. Inleiding Verkoop informatie Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal Inleiding De eigenaar van de webwinkel bied deze te koop aan omdat de winkel te goed loopt en niet meer alleen / part

Nadere informatie

Financiële aspecten van de planning

Financiële aspecten van de planning 14 hoofdstuk Financiële aspecten van de planning 14.1 B 14.2 A 14.3 D 14.4 D 14.5 D 14.6 C 14.7 C 14.8 C 14.9 A 14.10 D 14.11 B 14.12 D 14.13 C 1 12 18.000 = 1.500 14.14 A 14.15 C Ontvangen wordt november,

Nadere informatie

JAARRAPPORT Stichting Jongeren Cultuur Centrum Vlaardingen Kon. Wilhelminahaven ZZ 2 A 3134 KG Vlaardingen

JAARRAPPORT Stichting Jongeren Cultuur Centrum Vlaardingen Kon. Wilhelminahaven ZZ 2 A 3134 KG Vlaardingen JAARRAPPORT 2016 Stichting Jongeren Cultuur Centrum Vlaardingen Kon. Wilhelminahaven ZZ 2 A 3134 KG Vlaardingen Inhoudsopgave Pagina Bestuursverslag 1 Samenstellingsverklaring 2 Resultaatvergelijking 3

Nadere informatie

VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012

VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012 VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012 Begrotingen en bedrijfsprognoses Begroting Wat is een begroting? Een overzicht van de te verwachten inkomsten en uitgaven over een bepaalde periode. Zeker als starter maakt

Nadere informatie

Stichting de Historische Genie Verzameling Lunettenlaan 102 5263 NT VUGHT. Financieel Jaarverslag 2014

Stichting de Historische Genie Verzameling Lunettenlaan 102 5263 NT VUGHT. Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2014 RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2014 Inhoudsopgave Bladzijde Jaarverslag 2014 Samenstellingsverklaring 1 Bespreking van de resultaten 2 Bevestiging bij de jaarrekening 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Grip op Rendement. 9 oktober 2018

Grip op Rendement. 9 oktober 2018 Grip op Rendement 9 oktober 2018 Even voorstellen: Op de agenda: Maarten Berends Adviseur Strategie & Financiën Inzicht in het verdienmodel Kansen voor verbetering Bedrijfsfase en ondernemersrollen 4 de

Nadere informatie

Algemene vergadering van aandeelhouders AMSTERDAM, 13 MEI 2009

Algemene vergadering van aandeelhouders AMSTERDAM, 13 MEI 2009 Algemene vergadering van aandeelhouders AMSTERDAM, 13 MEI 2009 Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders 1. Opening 2. Toelichting op jaarverslag 2008 door de Directie 3. Jaarrekening 2008: vaststelling

Nadere informatie

15. Verdienmodel en Bedrijfsproces

15. Verdienmodel en Bedrijfsproces 15. Verdienmodel en Bedrijfsproces 15.1 Introductie Het verdienmodel van Old Liquors Invest II wordt in dit hoofdstuk getoond om het gehele bedrijfsproces inzichtelijk te maken en een beeld van de markt

Nadere informatie

Financiën voor Starters

Financiën voor Starters Financiën voor Starters 22 mei 2013 René Overtoom, Teamleider YourBusiness Banking Marcel de Ruiter, Specialist YourBusiness Banking starters 2 Ondernemingsplan De Ondernemer (ervaring, branchekennis,

Nadere informatie

REACTIE FLEXIBILITY GROEP

REACTIE FLEXIBILITY GROEP REACTIE FLEXIBILITY GROEP 1. Franchisenemers vertellen ons dat bij werving een onjuiste en (veel) te rooskleurige voorstelling van zaken wordt gegeven. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over een eigen inkomen

Nadere informatie

Financieel jaarplan 2019 Mijn-vastgoed.nl B.V. Online platform (matig scenario)

Financieel jaarplan 2019 Mijn-vastgoed.nl B.V. Online platform (matig scenario) Financieel jaarplan 2019 Mijn-vastgoed.nl B.V. Online platform (matig scenario) Inhoudsopgave Financieel jaarplan 2018 Mijn-vastgoed.nl B.V. Online platform... 1 Inhoudsopgave... 2 1. Introductie... 4

Nadere informatie

vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei

vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei persbericht vidaxl zet nieuwe stappen in snelle groei Populair vidaxl-platform nu ook open voor andere verkopers Start bouw nieuw distributiecentrum van 100.000 m² Kan niet, echt wel tv-campagne in Nederland

Nadere informatie

Module 4 Inzicht in cijfers

Module 4 Inzicht in cijfers Geleerd in vorige presentaties Module 4 Inzicht in cijfers Les 1. Weet welke rapportages belangrijk zijn 1. Maak een plan 2. Administratie op orde 3. Gegevens verwerken 4. Inzicht in cijfers Les 1 Balans

Nadere informatie

Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen

Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen Zakelijk krediet 1 Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen In deze algemene brochure leest u wat de twee belangrijkste zakelijke kredieten van ABN AMRO zijn, en wat de kenmerken en risico

Nadere informatie

Wat is gestapelde. financiering? Hoe werkt het? Credion realiseert bedrijfsfinancieringen

Wat is gestapelde. financiering? Hoe werkt het? Credion realiseert bedrijfsfinancieringen Wat is gestapelde financiering? Hoe werkt het? Wie is Angelique Hendriks? Bedrijfskundige Master Management en Organisatie 18 jaar ervaring bankbedrijf Diverse management functies 2 jaar zelfstandig ondernemer

Nadere informatie