Herman Zondag, Directeur Customer Operations AFAS Software

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Herman Zondag, Directeur Customer Operations AFAS Software"

Transcriptie

1 Berd Warmelts is directeur van de Coöperatie Fabriek en voormalig bestuurslid van het Netwerk Citymarketing. Hij is ondernemer en treedt regelmatig op als dag- en juryvoorzitter. Berd is bestuurslid van het Nima B2B platform en juryvoorzitter van de Esprix marketing & communicatieprijs in de categorie B2B. Tussen 1992 en 2012 vervulde hij verschillende commerciële functies bij achtereenvolgens ING Bank, Postbank en Rabobank. In 2012 richtte hij marketingbureau Nexus B2B op. Het jaar daarop begon hij de samenwerking met Teus van de Kamp met de minimaster opleidingen gericht op groei van ondernemers, medewerkers en stakeholders van gemeenten. Dit alles vanuit de Coöperatie Fabriek. Magdalena Florek is universitair docente aan Poznans Economische Universiteit. Hier geeft ze les in marketing en branding - vooral toegepast op steden en regio's. Ze heeft een aantal boeken over het onderwerp geschreven en is momenteel bezig met een afhandeling over 'place brand equity'. Magdalena bezit meerdere scholarships (o.a. Fulbright) en is lid van de Institute of Place Management, thé Marketing in Asia Group en Instituto Superior de Comunicaçao Empresarial. Daarnaast is ze mede-oprichter van Best Place - The European Place Marketing Institute. Naast haar academische merites is Magdalena als adviseur in verschillende adviestrajecten op het gebied van place branding. van de Poolse steden Warsaw, Poznan en Krakow. Herman Zondag, Directeur Customer Operations AFAS Software

2 Karoline Wiegerink Dr. Karoline Wiegerink RM is Lector Cityhospitality & Citymarketing aan Hotelschool The Hague, Hospitality Business School. Zij is econoom en marketeer en naast in citymarketing en -gastvrijheid gespecialiseerd in eventmarketing en live communicatie. Karoline Wiegerink heeft 25 jaar ervaring als onderzoeker, adviseur, trainer en interim manager in diverse marktgerichte omgevingen. Gedurende een aantal jaren was zijn verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam als docent en directeur van het Erasmus Center voor Beurs- en Eventmarketing, ECBM. In 2002 promoveerde zij aan de Erasmus Universiteit op een aan de beurzenen tentoonstellingenbranche gerelateerd onderwerp. Aan de Nyenrode Business Universiteit was zij gedurende een aantal jaren verbonden aan de Leerstoel Eventmarketing en daar verantwoordelijk voor de inhoudelijke profilering en wetenschappelijke onderbouwing van dit vakgebied. Als adviseur, trainer of coach werkt zij voor bedrijven uit uiteenlopende industrietakken, de professionele dienstverleningsbranche en overheden en gemeenten. Speerpunten zijn gastvrijheidsbeleving, marketing management, accountability vraagstukken en andere marketing gerelateerde projecten. De consultancy en trainings werkzaamheden worden als associate van Hospitality Performance Management BV uitgevoerd. De wow s van Cityhospitality Subtitel: Hoe maakt u het verschil met stadsgastvrijheid? Het bezoeken van een stad draait niet alleen om services en producten: het draait om een experience ; het beleven. Het creëren van een keten unieke belevenissen, vanaf het eerste contact tot het vertrek, zorgt ervoor dat mensen geraakt worden en draagt bij aan bijzondere en blijvende indrukken. De moments of truth leiden tot verbinding, engagement, positieve word of mouth en hopelijk een herhaalbezoek dat is wat de stad graag wil. Deze workshop geeft u inspiratie en handvatten hoe de city-wow s van uw stad te ontdekken en deze samen met stakeholders - tot onderscheidende propositie uit te werken.

3 Lars Pijlman is sinds begin 1998 in dienst bij Seinpost. Pijlman heeft gewerkt op alle terreinen die Seinpost bestrijkt: van lokale economie en veiligheid tot werkgelegenheid en integrale gebiedsontwikkeling. De laatste jaren is hij vooral actief in procesmanagement- en interimmanagementfuncties. De hoofdmoot van de werkzaamheden van Pijlman betreft thema s in de stedelijke economie, waaronder detailhandel, horeca, kleinschalig ondernemen, bedrijventerreinen en ruimtelijk-economische ontwikkeling. Stedelijke herverkaveling en nieuwe ontwikkelstrategieën De leegstandsproblematiek op onze werklocaties is complex en omvangrijk. Traditionele oplossingen werken niet meer. Vastgoedeigenaren, ondernemers, lokale overheid moeten anders met elkaar (samen)werken. Deze workshop behandelt aan de hand van praktijkvoorbeelden de do s en dont s van stedelijke herverkaveling. Wanneer is deze strategie zinvol en wanneer niet? Wat zijn de eerste stappen richting eigenaren en ondernemers? En wat kan stedelijke herverkaveling voor úw gebied betekenen? In deze workshop krijgt u antwoord op deze vragen.

4 Gudrun Feldkamp (1967) studeerde Kunstgeschiedenis aan de RU Leiden en heeft participatieve evenementen ontwikkeld die genuanceerd inwerken op de beeldvorming van de stad. Ze is de grondlegger van de Groene Loper (2011/2012/2013) en Museumstraat (2012/2013). Feldkamp heeft gewerkt voor TEDxRotterdam (2010) en Groenjaar In 2012 ontving ze de 1 e Duurzaamheidprijs Overschie. Als deskundige voor de ontwikkeling van wijktuinen wordt ze veel gevraagd als spreker. Gudrun Feldkamp ontwikkelt events die vanuit het stedelijke weefsel ontstaan en een ontwikkeling in tijd doormaken. Ze werkt met de veranderende rollen die bezoekers, bewoners en organisatoren kunnen innemen en is bekend met het spanningsveld dat tussen vraaggestuurde events en beleid gestuurde citymarketing kan ontstaan. Transitie door vraaggestuurde aanpak: citymarketing ten tijde van de participatiemaatschappij Participatie, co-creatie en sociale cohesie - Hoe is de trend om vanuit vraaggestuurde zelforganisaties te werken te integreren in marketingdoelstellingen? Na de presentatie van de casus Stadslandbouw met dagelijkse dilemma s en grootse concepten worden modellen en strategieën bediscussieerd aan de hand van voorbeelden van de deelnemers.

5 Michiel van der Schaaf (1971) was als marketeer en interim-manager werkzaam bij bedrijven als Rabobank, Nuon, Interpolis en Ohra. Reorganiseerde in 2009 de citymarketing van Gouda, ontwikkelde in 2009 en 2010 een marketing- en brandingsprogramma voor zijn woonplaats Schoonhoven (waarvoor de stad de Zilveren Citymarketing Trofee 2010 won) en is vanaf 2011 een van de drijvende krachten achter de marketing van de stad en regio Utrecht, waarvoor hij tot 1 februari a.s. Utrecht Marketing en het Utrecht Convention Bureau leidt. Heeft een reputatie als het gaat om vernieuwen, inspireren en verbinden. Carlijn Leenders werkt als marketeer bij Utrecht Marketing (onderdeel van Toerisme Utrecht). Daar brengt zij de kennis die ze de afgelopen jaren heeft opgedaan in de praktijk. Tijdens haar studies en later als adviseur bij City Result deed Carlijn onderzoek naar de organisatie en financiering van citymarketing. De praktijk leerde Carlijn goed kennen als accountmanager leisure bij Stichting Citymarketing Amersfoort, als trainee bij Berenschot en adviseur bij City Result. In haar werk ondersteunde zij gemeentes en marketingorganisaties bij het opstarten, organiseren en financieren van citymarketing. Daarnaast adviseerde ze in het leisurewerkveld organisaties met hun marketing, strategie en het verhogen van het rendement. Vanaf februari neemt Carlijn het stokje van Michiel van der Schaaf over als manager van Utrecht Marketing. Ondernemers: hoe betrek je ze en laat je ze meebetalen? Hoe betrek je uiteenlopende stakeholders (zoals ondernemers, culturele instellingen, horeca, musea, winkeliers, overheden en kennisinstituten) bij de marketing van je plaats of regio? Plannen zijn er vaak volop, maar hoe krijg je al die verschillende belangen georganiseerd? En zorg je dat de betrokken partijen ook echt gaan meebetalen? Hoe hou je het enthousiasme erin als het eenmaal loopt, ook op de langere termijn? Vanaf de oprichting begin 2011 heeft Toerisme Utrecht veel ervaring opgedaan in het samenwerken met stakeholders. Een inspiratieworkshop over de belevenissen tot nu toe, en de do s en de don ts.

6 Ina Roeterdink is werkzaam op de afdeling Strategie & Ontwikkeling van het Restauratiefonds. Deze afdeling is verantwoordelijk voor strategische zaken, productontwikkeling en het accountmanagement van erfgoedprofessionals. Haar werkzaamheden bestaan onder meer uit het ontwikkelen van een cursusprogramma voor erfgoedprofessionals. Een voorbeeld hiervan is de cursus Erfgoed en toerisme. Credo is samenwerken en verbinden van mensen en organisaties, met als gezamenlijk doel behoud van erfgoed voor de toekomstige generaties. Gerben Baaij (1960) studeerde sociologie in Utrecht. Hij was actief in verschillende functies binnen het toerisme, waaronder als interim-manager, stafmedewerker van een Provinciale VVV en belangenbehartiger, tot hij in 1996 als senior consultant in dienst trad bij Ingenieurs- en Adviesbureau Oranjewoud in Heerenveen. In 2001 werd hij Hoofd Productontwikkeling bij het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Twee jaar later werd hij daar Business Development Manager voor evenementen en themajaren. Als één van de initiatiefnemers was hij bestuurslid van de landelijke stichting Rembrandt 400. Hij speelde een centrale rol in het succesvolle Rembrandt 400-project en was onder andere verantwoordelijk voor het bij elkaar brengen van de partijen, de sponsorwerving en de marketingstrategie. In zijn periode bij NBTC was hij o.a. jurylid van de Nationale Evenementenprijzen. Na een korte uitstap naar de wereld van de sport, werd hij op 1 december 2007 directeur van de Stichting Dordrecht Marketing. Dordrecht Marketing is een citymarketingorganisatie met als taak het vermarkten van Dordrecht en de regio op het gebied van bezoek/toerisme, wonen, werken en cultuur. De stichting is verantwoordelijk voor de positionering van Dordrecht en het ontwikkelen, beheren en uitdragen van een corporate merkconcept voor de stad. Dordrecht Marketing voert niet alleen marketing- en promotieactiviteiten uit, maar bevordert ook de onderlinge afstemming op dat vlak tussen partijen en belanghebbenden. Daarnaast denk zij mee over de toekomstige ontwikkeling van de stad en stimuleert samenwerking tussen partijen. Het Evenementenbureau Dordrecht is onderdeel van Dordrecht Marketing. De organisatie opereert vanuit Intree Dordrecht, een vernieuwend bezoekerscentrum waar bezoekers van buiten maar ook inwoners alle informatie over de stad en de regio kunnen krijgen en beleven.

7 Oud Goud: erfgoed als bron van vernieuwing Ina Roeterdink (Nationaal Restauratiefonds) en Gerben Baaij (Dordrecht Marketing) Steden met cultureel erfgoed hebben letterlijk goud in handen. Bezoekers en bewoners voelen zich thuis in een aantrekkelijke omgeving. Onderzoek toont aan dat cultureel erfgoed bijdraagt aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat, voor bewoners én bedrijven. Als erfgoed een nieuwe functie krijgt, kan het zelfs een belangrijke rol spelen als economische jager. Ina Roeterdink (Nationaal Restauratiefonds) en Gerben Baaij (Dordrecht Marketing) presenteren een aantal aansprekende voorbeelden van cultureel en industrieel erfgoed dat een nieuwe rol en functie heeft gekregen. Letterlijk projecten waar verleden en toekomst elkaar ontmoeten. Het mes snijdt aan twee kanten: projecten dragen bij aan de instandhouding van erfgoed, terwijl er tegelijk een economische impuls van uitgaat. In een interactieve workshop wordt verkend wat belangrijk is in dit soort projecten. Wat zijn de mogelijkheden en de valkuilen, welke randvoorwaarden zijn van belang? En waar zijn inspirerende voorbeelden te vinden? (Winkel)straatmanagement Nel de Jager (De Jager Winkelstraatmanagement) "Marketing = klantgericht denken en doen, sleutelen aan producten en diensten. In een veranderende Stedelijke omgeving en werkwijze zien we ook hier steeds nieuwe concepten en werkvormen verschijnen. Niet helemaal nieuw maar wel steeds actueler is (winkel)straatmanagement. Een van de "founding mothers" van (winkel)straatmanagement, Nel de Jager (o.a. Haarlemmerbuurt, Amsterdam) geeft een kijkje in de keuken van (winkel)straatmanagement. Vragen die hierbij centraal staan zijn o.a. "wat is de toegevoegde waarde van deze inzet, op welke wijze wordt/kan dit gefinancierd worden en wat zijn de resultaten tot nu toe."

Eindrapportage. Vinden, Verrassen en Verbinden. Actieagenda & Sleutelprojecten. Topteam Gastvrijheidseconomie

Eindrapportage. Vinden, Verrassen en Verbinden. Actieagenda & Sleutelprojecten. Topteam Gastvrijheidseconomie Eindrapportage Actieagenda & Sleutelprojecten Vinden, Verrassen en Verbinden Topteam Gastvrijheidseconomie 1 Inhoudsopgave pagina Voorwoord.................................................. 3 1. De Gastvrijheidssector....................................

Nadere informatie

DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT

DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT 21 topmanagers coachen 21 nieuwe ondernemers Introductie voor de media en gasten Maandag 25 november 2013 Van 15.30-20.00 uur Duisenberg auditorium Rabobank te Utrecht

Nadere informatie

Great place to Work. In gesprek met

Great place to Work. In gesprek met In gesprek met Liza Hofland, Coca-Cola Enterprises Niels Bos, HILTI Nederland Harjan Dijkema & Sabine Beute, Solviteers Jacqueline de Block, Business School for Sales Priscilla van de Pol, KPN Wesley Brouwer

Nadere informatie

People Management. Meer rendement uit talent. Verandering: het verhaal, de mens en het resultaat.

People Management. Meer rendement uit talent. Verandering: het verhaal, de mens en het resultaat. KANSEN VOOR MANAGERS december 2014 People Management Meer rendement uit talent pagina 4 Verandering: het verhaal, de mens en het resultaat. pagina 5 Als je overweegt een MBA te volgen is er een alternatief

Nadere informatie

Business case Open Innovatie in het Ecosysteem van de Kennis-As Limburg. Toepassingsprogramma, concrete interventies en wetenschappelijk onderzoek

Business case Open Innovatie in het Ecosysteem van de Kennis-As Limburg. Toepassingsprogramma, concrete interventies en wetenschappelijk onderzoek Business case Open Innovatie in het Ecosysteem van de Kennis-As Limburg Toepassingsprogramma, concrete interventies en wetenschappelijk onderzoek 1 Factoren Vestigingsklimaat Zwaartepunten van 1 e tranche

Nadere informatie

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO):

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): 1 Voorwoord Wist u dat de meerderheid van de MKB-ondernemers maatschappelijk betrokken onderneemt? Dat de manier waarop dat gebeurt, verrassend weinig verschilt

Nadere informatie

Aan de slag met Citymarketing Zutphen!

Aan de slag met Citymarketing Zutphen! Aan de slag met Citymarketing Zutphen! De som van alles wat Zutphen +tot Zutphen maakt ( 1 Aan de slag met Citymarketing Zutphen! De som van alles wat Zutphen tot Zutphen maakt 2 ) ( 3 Notitie over citymarketing

Nadere informatie

Handleiding voor managers, projectleiders en bestuurders Praktische aanpak & tips Praktijkvoorbeelden van In voor zorg-deelnemers

Handleiding voor managers, projectleiders en bestuurders Praktische aanpak & tips Praktijkvoorbeelden van In voor zorg-deelnemers ZELFSTURENDE TEAMS IN DE THUISZORG Handleiding voor managers, projectleiders en bestuurders Praktische aanpak & tips Praktijkvoorbeelden van In voor zorg-deelnemers Inhoudsopgave Voorwoord 2 Inleiding

Nadere informatie

Werken aan Werk. Samen aan de slag

Werken aan Werk. Samen aan de slag Werken aan Werk Samen aan de slag 1 Uitwerkingsnota Participatie en Inkomen 2 Inhoudsopgave Toekomstbeeld 3 Inleiding: Utrecht Werkt aan Werk 4 Wat is de Utrechtse uitdaging? De 030-strategie Over deze

Nadere informatie

MBA- en managementopleidingen. dé Action Learning business school. www.bsn.eu

MBA- en managementopleidingen. dé Action Learning business school. www.bsn.eu MBA- en managementopleidingen dé Action Learning business school www.bsn.eu dé action learning business school Inhoud 3 Welkom bij dé Action Learning business school 4 Waarom Business School Nederland?

Nadere informatie

WERK IS DE BESTE ZORG. Participatie voor de meest kwetsbaren in de participatiewet

WERK IS DE BESTE ZORG. Participatie voor de meest kwetsbaren in de participatiewet WERK IS DE BESTE ZORG Participatie voor de meest kwetsbaren in de participatiewet 2 3 Naar verwachting worden over zes maanden worden de Participatiewet, Wmo 2015 en de Jeugdwet van kracht. Gemeenten en

Nadere informatie

Course Strategic Health Management

Course Strategic Health Management Course Strategic Health Management Become a Master of Health Management InHealth Orteliuslaan 1-27 3528 InHealth BA Utrecht Orteliuslaan 1-27 3528 T 0343 BA Utrecht 59 49 63 E info@inhealth.nl T 0343 59

Nadere informatie

Samenwerken met sportverenigingen voor een vitale samenleving: grijp die kans!

Samenwerken met sportverenigingen voor een vitale samenleving: grijp die kans! Samenwerken met sportverenigingen voor een vitale samenleving: grijp die kans! Hoe sportverenigingen en zorginstellingen elkaar kunnen versterken in het veranderende sociale landschap (en waarom dit nog

Nadere informatie

Op weg naar een duurzame sportvereniging

Op weg naar een duurzame sportvereniging Op weg naar een duurzame sportvereniging 1 Inhoud Inleiding... 4 De fasen op een rij... 10 1. Dromen... 11 1.1 Het begint met een droom... 11 1.2 Mandaat van bestuur en leden... 12 1.3 Wijs verantwoordelijke(n)

Nadere informatie

Partnership tussen ROC en bedrijfsleven Je hebt elkaar nodig

Partnership tussen ROC en bedrijfsleven Je hebt elkaar nodig Partnership tussen ROC en bedrijfsleven Je hebt elkaar nodig Marjan Glaudé Sjoerd Karsten Uitgave en verspreiding: SCO-Kohnstamm Instituut Nieuwe Prinsengracht 130, Postbus 94208, 1090 GE Amsterdam Tel.:

Nadere informatie

need is All you need is lef smeerolie voor gebiedsontwikkeling met duurzaam rendement De gastvrijheidseconomie,

need is All you need is lef smeerolie voor gebiedsontwikkeling met duurzaam rendement De gastvrijheidseconomie, ALL You De gastvrijheidseconomie, need smeerolie voor gebiedsontwikkeling met duurzaam is rendement All you need is lef De gastvrijheidseconomie, smeerolie voor gebiedsontwikkeling met duurzaam rendement

Nadere informatie

Tien STAPPEN VOOR. José Andringa Lidwien Reyn

Tien STAPPEN VOOR. José Andringa Lidwien Reyn Tien STAPPEN VOOR EEN SUCCESVOLLE Community of Practice José Andringa Lidwien Reyn TIEN STAPPEN VOOR EEN SUCCESVOLLE Community of Practice José Andringa Lidwien Reyn ISBN/EAN: 978-90-5748-096-6 2014 Rijksdienst

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

DE KRACHT VAN ANDERS DENKEN

DE KRACHT VAN ANDERS DENKEN DE KRACHT VAN ANDERS DENKEN 2 3 WE ZORGEN ERVOOR DAT WE DE RELATIE EN ZIJN BUSINESS KENNEN 4 INHOUDSOPGAVE Inleiding 05 Familiebedrijf 09 Ambitie 13 Activiteiten 17 Onderscheidend 21 Anders denken 28 Anders

Nadere informatie

Goed bestuur in MKB familiebedrijven

Goed bestuur in MKB familiebedrijven Windesheim zet kennis in werking Windesheim zet kennis in werking ONDERZOEK Goed bestuur in MKB familiebedrijven Lectoraat Familiebedrijven Ondernemers over hun overwegingen en keuzes Driekwart van het

Nadere informatie

The Next Step: Coalition of the Willing

The Next Step: Coalition of the Willing The Next Step: Coalition of the Willing Door samenwerking, kennisdeling en alliantievorming naar innovatief ondernemerschap in de Regio Zwolle Hoofdlijn van de strategie en governance voor het regionale

Nadere informatie

the best CRM Bachelor Customer Relationship Management HBO Bedrijfskunde met speciale aandacht voor CRM

the best CRM Bachelor Customer Relationship Management HBO Bedrijfskunde met speciale aandacht voor CRM The Best CRM biedt in samenwerking met Hogeschool SDO een functiegerichte leergang met een specifieke aandacht voor Customer Relationship Management. Door ontwikkeling van competenties bij eigen medewerkers

Nadere informatie

Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar. Kennismaking met stichting VanHarte

Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar. Kennismaking met stichting VanHarte Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar Kennismaking met stichting VanHarte 2 Inhoud Voorwoord 3 1 Dit is VanHarte 4 2 Resto s, KinderResto s en Reizend Resto 6 3 Wie zijn onze doelgroepen? 9 4 VanHarte

Nadere informatie

Fundament onder de olympische ambities Sectorplan Sportonderzoek en -onderwijs 2011-2016

Fundament onder de olympische ambities Sectorplan Sportonderzoek en -onderwijs 2011-2016 Fundament onder de olympische ambities Sectorplan Sportonderzoek en -onderwijs 2011-2016 Foto s Lars van den Brink Eric Brinkhorst Barbara Kerkhof ANP Vormgeving Raimond Hof, Hofcommunicatie Copyright

Nadere informatie

Leiders op koers. Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters.

Leiders op koers. Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters. Leiders op koers Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters mensenkennis Algemene introductie Dit leiderschapsprogramma is ontstaan door en voor

Nadere informatie

Samen leven bindt verschillen. Integratie in (versnelde) transitie

Samen leven bindt verschillen. Integratie in (versnelde) transitie Samen leven bindt verschillen Integratie in (versnelde) transitie Samen leven bindt verschillen Integratie in (versnelde) transitie 2 Samen leven bindt verschillen inhoudsopgave Waarom deze handreiking

Nadere informatie

Innoveren van A tot Z? Begin met B zeggen

Innoveren van A tot Z? Begin met B zeggen www.pwc.nl Innoveren van A tot Z? Begin met B zeggen Intentieverklaring Connected Innovation Network 12 maart 2014 2 PwC Bij PwC in Nederland werken ruim 4.700 mensen met elkaar samen vanuit 12 vestigingen.

Nadere informatie

Toekomstplan Landstede Welzijn, 2012-2016

Toekomstplan Landstede Welzijn, 2012-2016 Toekomstplan Landstede Welzijn, 2012-2016 Inleiding: Waarom dit document? In het kader van de bezuinigingen en Welzijn Nieuwe Stijl vinden zowel de gemeente Raalte als Landstede Welzijn een heroverweging

Nadere informatie

Samenwerken onder één dak

Samenwerken onder één dak Samenwerken onder één dak 1 Samenwerken onder één dak Handreiking voor het opzetten van een Cultuurhuis 2 3 Voorwoord Een Cultuurhuis is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, kennis kunnen opdoen en waar

Nadere informatie