REGLEMENTEN SUBSIDIES EN ANDERE STEUNTJES. U vriendelijk aangeboden door de gemeente Kuurne

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REGLEMENTEN SUBSIDIES EN ANDERE STEUNTJES. U vriendelijk aangeboden door de gemeente Kuurne"

Transcriptie

1 REGLEMENTEN SUBSIDIES EN ANDERE STEUNTJES U vriendelijk aangeboden door de gemeente Kuurne

2 REGLEMENTEN SUBSIDIES EN ANDERE STEUNTJES 1. CENTEN KRIJGEN 2. LOCATIES HUREN 3. MATERIAAL LENEN 4. ANDERE

3 1. CENTEN KRIJGEN Overzicht mogelijkheden: Ondersteuning kadervorming Ondersteuning van buitengewone jeugdactiviteiten Financiële ondersteuning van het plaatselijk jeugdwerk Ondersteuning jeugdwerkinfrastructuur Ondersteuning bij de huur van akoestische materialen Tegemoetkoming huur mobiel overdekt buitenpodium Ondersteuning culturele projecten Subsidies voor ontwikkelingsprojecten in het Zuiden Sensibiliserende activiteiten rond de Noord-zuidproblematiek Zwerfvuilacties

4 1. CENTEN KRIJGEN Ondersteuning kadervorming Voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar die een cursus kadervorming gevolgd hebben. Waarom: Omdat een deel van je deelnamegeld terugbetaald wordt (75% met een maximum van 100) Voorwaarden: De cursus die je volgde duurde minstens 8 uur werd georganiseerd door een organisatie die erkend is door de Vlaamse overheid Hoe aanvragen: Op het einde van de cursus kreeg je een Bewijs van deelname. Dit moet je indienen op de Vrijetijdsdienst.

5 1. CENTEN KRIJGEN Ondersteuning buitengewone jeugdactiviteiten PROJECTEN Voor elke jeugdvereniging, groepje jongeren of jeugdraad die een fantastische en origineel idee heeft voor een activiteit. Waarom: Omdat je een financieel duwtje in de rug kan krijgen (maximum 750). Voorwaarden: Je activiteit Is openbaar en heeft een grote uitstraling Wordt georganiseerd in Kuurne Is méér dan een gewone activiteit van je vereniging Is vernieuwend Biedt een meerwaarde aan de Kuurnse jeugd

6 1. CENTEN KRIJGEN Ondersteuning buitengewone jeugdactiviteiten PROJECTEN In ruil moet je: Het logo van Kuurne en van de jeugdraad op je publiciteit zetten Aanvaarden dat er controle kan komen Na de activiteit een financiële afrekening indienen Hoe aanvragen: Je vult een aanvraagformulier in en stelt je activiteit voor op een vergadering van de jeugdraad. Je geeft een overzicht van de financiële middelen die je denkt nodig te hebben.

7 1. CENTEN KRIJGEN Ondersteuning buitengewone jeugdactiviteiten EVENEMENTEN Voor elke jeugdvereniging, groepje jongeren of jeugdraad die een muziekoptreden of fuif wil organiseren. Waarom: Omdat je een financiële duit in het zakje kan krijgen (maximum 600). Je kan verschillende soorten kosten indienen: organisatorische, creatieve en programmatorische. Hierdoor kan je een deel terugkrijgen van de kosten die je maakt voor vb. klank en licht, promotie, decor, dj s. Voorwaarden: Je activiteit Is openbaar Wordt georganiseerd in Kuurne Is méér dan een gewone activiteit van je vereniging Valt niet tijdens Kuurne Kermis

8 1. CENTEN KRIJGEN Ondersteuning buitengewone jeugdactiviteiten EVENEMENTEN Hoe aanvragen: Je vult een aanvraagformulier in en stelt je activiteit voor op een vergadering van de jeugdraad. Je geeft een overzicht van de financiële middelen die je denkt nodig te hebben.

9 1. CENTEN KRIJGEN Financiële ondersteuning van het plaatselijk jeugdwerk Ben je een erkende jeugdvereniging dan kan je jaarlijks rekenen op subsidies Wat: Subsidies voor: Je werking, je leden en je activiteiten Kampen en ledenweekends Hoe aanvragen: De nodige aanvraagformulieren worden eind augustus naar de voorzitters opgestuurd.

10 1. CENTEN KRIJGEN Jeugdwerkinfrastructuur Onderhoud lokalen Jeugdverenigingen in jeugdcentrum St-Michiel en jeugdheem St-Pieter Wat: Subsidies voor het onderhoud van de lokalen: Elke maand wordt gecontroleerd of de lokalen er proper bij liggen. Per proper lokaal krijgt de verenging 4,95. OPGELET: de vereniging krijgt het geld pas als ze op het einde van het jaar 80% propere lokalen had

11 1. CENTEN KRIJGEN Jeugdwerkinfrastructuur Jeugdhuizen Jeugdhuizen Wat: Huursubsidie: voor JH t Molentje om tegemoet te komen aan hun hoge huurkosten. Kleine herstellingen: als een jeugdhuis zelf reparaties uitvoert of laat uitvoeren, kan men 75% van de kosten terug krijgen (met een maximum van 250 per aanvraag).

12 1. CENTEN KRIJGEN Jeugdwerkinfrastructuur Schilderwerken en inrichting Voor elke jeugdvereniging die zijn gebouw of lokalen wil opfrissen. Waarom: Omdat je 75% van de kosten terugbetaald krijgt. Er is wel een maximum van 250 per jaar. Je kan de kosten indienen voor schildermateriaal, maar ook voor aankoop van meubelen. Voorwaarden: De uitgevoerde werken moeten op een degelijke manier uitgevoerd worden. Bij schilderwerken moet er voor gezorgd worden dat vloeren, plafonds, stopcontacten, verwarmingstoestellen, en dergelijke degelijk afgeplakt en beschermd worden. Hoe aanvragen: Je vult een aanvraagformulier in.

13 1. CENTEN KRIJGEN Jeugdwerkinfrastructuur Brandveiligheid Enkel voor jeugdverenigingen die niet in een gemeentelijk gebouw zitten. Waarom: Kosten in functie van brandveiligheid worden grotendeels terug betaald.

14 1. CENTEN KRIJGEN Huur akoestische materialen Voor Kuurnse verenigingen die een optreden of fuif organiseren in de Kubox en die de zaal akoestisch willen verbeteren door (zwarte) doeken te huren. Waarom: Omdat je tot 250 terug kan krijgen van het huurbedrag van de doeken en bijhorend materiaal (zoals trussen). Hoe aanvragen: Je vult een aanvraagformulier in en bezorgt de originele factuur van de firma bij wie je het materiaal gehuurd hebt.

15 1. CENTEN KRIJGEN Huur mobiel overdekt buitenpodium Voor Kuurnse verenigingen die een mobiel overdekt buitenpodium huren voor een grote buitenactiviteit. Waarom: Omdat je tot 1000 van de huurprijs terug kan krijgen. Hoe aanvragen: Je vult een aanvraagformulier in en bezorgt de originele factuur van de firma bij wie je het podium gehuurd hebt.

16 1. CENTEN KRIJGEN Culturele projecten Verenigingen en individuen die een cultureel project willen organiseren dat: Uitzonderlijk of buitengewoon is (vb. een kindertheater op bezoek voor je leden én openbaar toegankelijk) Doorgaat op Kuurne Kermis (vb. het optreden van een muziekgroep, verteller, standupper, ) De ontmoeting tussen verschillende doelgroepen bevordert (vb. een activiteit voor kinderen en hun grootouders) Te maken heeft met nieuwe of andere cultuurvormen (vb. metal, gaming, punk, reggae, ) Waarom: Omdat je een financieel steuntje kan krijgen.

17 1. CENTEN KRIJGEN Culturele projecten Voorwaarden: Je project moet in Kuurne plaats vinden. Voor het bepalen van je subsidiebedrag worden er punten toegekend. Samenwerking met andere verenigingen zijn toegelaten. Je project moet openbaar zijn. Je moet het logo van Kuurne op je publiciteit zetten. Hoe aanvragen: Je vult een aanvraagformulier in en geeft een uitgebreide beschrijving van je activiteit. Je geeft een overzicht van de financiële middelen die je denkt nodig te hebben.

18 1. CENTEN KRIJGEN Ontwikkelingsprojecten in het Zuiden Voor mensen of verenigingen in Kuurne die een ontwikkelingsproject opzetten in het Zuiden. Waarom: Omdat het project een financieel steuntje krijgt en je een deel van je reiskosten terugbetaald krijgt. Voorwaarden: Het project wordt opgezet ism een ngo Het project biedt een meerwaarde aan de leefomstandigheden van mensen in het Zuiden. Het mag niet gaan om een inleefreis of culturele uitwisseling Achteraf verslag uitbrengen (inhoudelijk en financieel) Hoe aanvragen:

19 1. CENTEN KRIJGEN Sensibiliserende activiteiten rond de noordzuidproblematiek Verenigingen die een sensibiliserende activiteit organiseren rond de noordzuidproblematiek. Waarom: Om een deel van de activiteitskosten terug te kunnen krijgen. Voorwaarden: Er is een duidelijke Kuurnse band De problematiek van het zuiden wordt dichter bij de Kuurnse bevolking gebracht Voorbeelden van activiteiten: film, workshop, spreekbeurt, educatief spel, theatervoorstelling, Hoe aanvragen:

20 1. CENTEN KRIJGEN Zwerfvuilacties Verenigingen die in een bepaald gebied alle zwerfvuil opruimen. Waarom: Omdat je per gebied 100 krijgt voor je vereniging. Voorwaarden: Kuurne is opgedeeld in verschillende zwerfvuil gevoelige gebieden. Als vereniging mag je zelf kiezen welk gebied je opruimt. Het opgeruimde afval moet gesorteerd worden. Je krijgt gratis vuilniszakken en mag werkhandschoene gebruiken. Kinderen moeten begeleid worden door volwassenen. Hoe aanvragen:

21 2. LOCATIES HUREN Overzicht mogelijkheden: Culturele infrastructuur Repetitieruimte Sportinfrastructuur

22 2. LOCATIES HUREN Culturele infrastructuur Alle verenigingen en individuen die een openbare activiteit willen organiseren, kunnen via de gemeente Kuurne verschillende zalen huren. Welke zalen: Kubox, Hoeve Vandewalle, Sint-Pieterszaal, buurthuizen, Jeugdcentrum en Jeugdheem St-Pieter Handig om weten: Er is een verplichte drankafname in Kubox, Hoeve Vandewalle en Sint-Pieterszaal. Je bent verplicht om herbruikbare bekers of glazen te gebruiken. Bij grote activiteiten worden er stewards ingezet om de organisator te ondersteunen ivm de veiligheid. Je moet er voor zorgen dat de locatie na gebruik netjes achtergelaten wordt. Fuiven kan enkel in de Kubox. Elke zaal heeft een vaste inboedel aan materiaal (tafels, stoelen, glazen, )

23 2. LOCATIES HUREN Repetitieruimte Voor muziekgroepen waarvan minstens 1 derde van de leden uit Kuurne komt. Waar: in de Hoeve Vandewalle Handig om weten: Je kan de ruimte huren voor een eenmalige repetitie. Of Je kan regelmatig gebruiker worden vanaf 8 repetities per half jaar. De voordelen hiervan: Goedkoper Gratis gebruik opbergruimte Sleutel haal je op en breng je terug bij de vrijetijdsdienst.

24 2. LOCATIES HUREN Repetitieruimte Prijs: 5 / repetitie of 40 / half jaar Hoe aanvragen:

25 2. LOCATIES HUREN Sportinfrastructuur Iedereen Wat: Het afhuren van een deel van de sporthal, tennis- of voetbalveld, zwembad, voetbalkantine Hoe aanvragen:

26 3. MATERIAAL LENEN Overzicht mogelijkheden: Uitleendienst audiovisueel materiaal Feestmateriaal Bestelwagen Volksspelen Sportmateriaal

27 3. MATERIAAL LENEN Uitleendienst audiovisueel materiaal Alle verenigingen en individuen die audiovisueel materiaal willen huren. Welk materiaal: Geluid (muziekinstallaties, boxen, micro s, ), licht (spots, lichteffecten, ) en visueel materiaal (beamer, projectiescherm). Handig om weten: Het materiaal huur je standaard voor een periode van 5 dagen. Er wordt steeds een waarborg gevraagd. Het materiaal moet je halen en terugbrengen op de vrijetijdsdienst.

28 3. MATERIAAL LENEN Feestmateriaal Alle verenigingen en organisatoren Welk materiaal: Nadars, herassen, podia, tentoonstellingspanelen en -kasten, brandkraan, brandwerende doeken, voortogen, afdruiprekken,afwasbakken, noodverlichting, vlaggen, vlaggenmasten, elektriciteitskasten, (PMD)afvalbakken, receptietafels, klapstoelen, tafels,herbruikbare bekers, Hoe aanvragen: Via het online aanvraagformulier op

29 3. MATERIAAL LENEN Feestmateriaal Handig om weten: Het materiaal wordt altijd geleverd. Een podium wordt steeds door de gemeente opgebouwd. Het materiaal huur je standaard voor een periode van 5 dagen Bij reservatie krijg je een reservatiebevestiging en kostenraming, de factuur krijg je achteraf. Bij verlies of schade aan materiaal, moet je dit betalen. Herbruikbare bekers kan je aanvragen via het feestmateriaal en zijn gratis te gebruiken. Enkel als je meer dan 2% van de gevraagde bekers verliest of beschadigt, moet je deze bekers betalen. Brandwerende zwarte doeken zijn gratis.

30 3. MATERIAAL LENEN Bestelwagen Voor verenigingen Handig om weten: Het gebruik is gratis, je betaalt een waarborg van 200. Enkel te gebruiken tijdens het weekend. Enkel voor korte ritten in en rond Kuurne. Je kan de bestelwagen maximum 2 keer per jaar gebruiken.

31 3. MATERIAAL LENEN Volksspelen Iedereen Wat: Allerlei volkssporten, kinderspelen, kermisspelen, new games, randinfrastructuur Voorwaarden: Je moet eerst lid worden ( 8,70 / jaar) Per aanvraag 8,70 dossierkosten (behalve 1 e keer) Waarborg betalen Hoe aanvragen:

32 3. MATERIAAL LENEN Sportmateriaal Voor alle verenigingen Wat: Allerlei sportmateriaal + ander materiaal (kalkwagen, seingeversmateriaal, megafoon, ) Voorwaarden: Waarborg betalen Afhalen en terugbrengen bij de sportdienst (aan zwembad) Hoe aanvragen:

33 4. ANDERE Overzicht mogelijkheden: Erkenning als jeugdvereniging Kampvervoer Fiscale attesten Evenementenfiche Evenementendraaiboek Gebruik digitale infoborden Activiteitenkalender (UITdatabank)

34 4. ANDERE Erkenning als jeugdvereniging Voor elke groep kinderen en jongeren die een vereniging willen worden Waarom: om subsidies te krijgen voor je vereniging om als vereniging je stem te laten horen in de jeugdraad Voorwaarden: je vereniging is er voor en door jongeren alles gebeurt door vrijwilligers je organiseert socio-culturele activiteiten je hebt geen winst- of handelsoogmerk je zetel, je hoofdactiviteit en het grootste deel van je leden zijn van Kuurne je vereniging is verzekerd je bent minstens 1 jaar actief of je bent aangesloten bij een koepel je bent niet erkend binnen een andere sector Hoe aanvragen: Je dient het aanvraagformulier in en voorziet het van de nodige bijlagen

35 4. ANDERE Kampvervoer Voor jeugdbewegingen Wat: De organisatie van het vervoer van materiaal naar en van het kamp en voor het ophalen van tenten. Hoe aanvragen: Jeugdbewegingen krijgen de aanvraagformulieren toegestuurd.

36 4. ANDERE Fiscale attesten Voor jeugdverenigingen die kampen of weekends organiseren voor -12jarigen. Wat: Ouders krijgen een fiscaal attest waardoor ze kampen, weekends, opvang, kunnen aftrekken van hun belastingen. Hoe zit dit in elkaar: De jeugdverenigingen bezorgen de gegevens van deelnemers aan de jeugddienst. De jeugddienst maakt de attesten op. De jeugdvereniging geeft de attesten aan de ouders.

37 4. ANDERE Evenementenfiche Wat: Als je een evenement organiseert, moet je een evenementenfiche indienen. Op basis hiervan wordt bepaald of er bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden, vb inzetten van stewards, gratis EHBOpost,

38 4. ANDERE Evenementendraaiboek Wat: Een gids waarin je heel wat info en verplichtingen terug vindt bij het organiseren van fuiven en evenementen. Enkele voorbeelden: Budget Promotie Muziek Verzekeringen en vergunningen Omgaan met probleemsituaties

39 4. ANDERE Gebruik digitale infoborden Voor iedereen die zijn activiteit of evenement wil aankondigen. Hoe aanvragen: Via het online aanvraagformulier op Handig om weten: Er staan 4 digitale infoborden in Kuurne. Een publicatie is gratis. Je bericht staat ten vroegste 2 weken voor de activiteit op de borden.

40 4. ANDERE Activiteitenkalender (UITdatabank) Voor iedereen die zijn activiteit of evenement wil aankondigen. Hoe aanvragen: Voer je activiteit in op Handig om weten: Je activiteit wordt automatisch gepubliceerd in: UiT in Kuurne (brochure) Artikels voor INFO-Kuurne: mail naar

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 8 OKTOBER 2011 Aanwezig: Robbe Bleuzé (DB), Annelies Neirinck (DB), Tom Depypere (Chiro St.- Michiel-DB), Evi Duyvejonck (Jeugddienst), Pieter Defoor (KSJ-DB), Brecht Desmet

Nadere informatie

Artikel 1: Begrippen. Artikel 2: Doel van het reglement. Artikel 3: Wie kan gebruik maken?

Artikel 1: Begrippen. Artikel 2: Doel van het reglement. Artikel 3: Wie kan gebruik maken? Artikel 1: Begrippen. - Gemeentebestuur: Het Kuurnse gemeentebestuur, bestaande uit de Kuurnse gemeenteraad en het College van Burgemeester en Schepenen. - Culturele infrastructuur: Gemeentelijke zalen

Nadere informatie

Aanvraag Startsubsidie

Aanvraag Startsubsidie Aanvraag Startsubsidie Dit formulier 6 maand na de start van het jeugdwerkinitiatief, bezorgen aan het College van Burgemeester en Schepenen T.a.v. De gemeentelijke jeugddienst Grote Markt 1 9060 Zelzate

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Reglement GR 20150518-008 Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN jeugddienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 30 mei 2013 REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN DEEL 1: ONDERSTEUNING VAN CONCERTEN EN FESTIVALS Art. 1: Wat Dit reglement voorziet

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 12 NOVEMBER 2011

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 12 NOVEMBER 2011 VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VAN 12 NOVEMBER 2 Aanwezig: Robbe Bleuzé (KSA-DB), Annelies Neirinck (DB), Tom Depypere (Chiro St.- Michiel-DB), Evi Duyvejonck (Jeugddienst), Pieter Defoor (KSJ-DB), Jolien

Nadere informatie

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk StadLier Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk Algemene bepalingen Erkenningsvoorwaarden Werkingssubsidie Kadervorming Subsidie voor plaatselijke vormings- en informatieprojecten

Nadere informatie

Art.2. Het materiaal dient aangevraagd te worden bij de Dienst Vrije Tijd, Marktplaats 1 te 8830 Hooglede

Art.2. Het materiaal dient aangevraagd te worden bij de Dienst Vrije Tijd, Marktplaats 1 te 8830 Hooglede UITLEENDIENST REGLEMENT Art.1. Alle sociaal - culturele en sportverenigingen, organisaties, instellingen die zich in de gemeente Hooglede bevinden en personeelsleden van het gemeentebestuur Hooglede kunnen

Nadere informatie

JEUGDDIENST GERAARDSBERGEN Jeugdcentrum De Spiraal Zakkaai Geraardsbergen Uitleendienst Jeugd

JEUGDDIENST GERAARDSBERGEN Jeugdcentrum De Spiraal Zakkaai Geraardsbergen Uitleendienst Jeugd JEUGDDIENST GERAARDSBERGEN Jeugdcentrum De Spiraal Zakkaai 29 9500 Geraardsbergen 054 43 45 37 Uitleendienst Jeugd UITLEENDIENST GERAARDSBERGEN Reglement 1. De Stedelijke Jeugdraad en de Jeugddienst, die

Nadere informatie

INVENTARIS UITLEENMATERIAAL

INVENTARIS UITLEENMATERIAAL INVENTARIS UITLEENMATERIAAL Soort Wat Aantal/te bestellen per huurprijs Waarborg afmeting Opmerkingen/Extra beschrijving Veiligheid Veiligheidskoffer 2/1 50 euro 842x602x660mm + 4 brandblussers: 630x280x200

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM Jeugddienst Zottegem SJC De Muze Beislovenstraat 4 9620 Zottegem tel/09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM Reglement Dit reglement regelt de verdeling van de

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagformulier evenementen De aanvraag moet ten laatste 8 weken op voorhand ingediend worden! Naam evenement: Datum: 1. Organisator van het evenement Naam van de organisatie (feitelijke vereniging,

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het huren en gebruiken van feestmateriaal

GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het huren en gebruiken van feestmateriaal GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het huren en gebruiken van feestmateriaal Artikel 1: Begrippen. - Gemeentebestuur: Het Kuurnse gemeentebestuur, bestaande uit de Kuurnse gemeenteraad en het College van

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht!

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! Volg de aanwijzingen in deze brochure stap voor stap en kom zo tot een perfect subsidiedossier! We overlopen alle formulieren zodat je duidelijk weet

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen, feesten en fuiven in de gemeente Holsbeek De organisator van een openbaar

Nadere informatie

Meldingsformulier gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle

Meldingsformulier gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle Meldingsformulier gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle Aanvraagdatum : Stuur het ingevulde document terug via mail naar evenementen@langemark poelkapelle.be of per post naar Gemeentebestuur Langemark

Nadere informatie

Jeugdhuis De Route Kerkstraat 121, 9900 Eeklo Datum:

Jeugdhuis De Route Kerkstraat 121, 9900 Eeklo Datum: Jeugdhuis De Route Kerkstraat 121, 9900 Eeklo www.jhderoute.be jhderoute@gmail.com - 0474 07 91 59 Datum:...-...-... Overeenkomst tussen jeugdhuis De Route, vertegenwoordigd door: Bieke Vanfleteren email:

Nadere informatie

GEMEENTELIJK ERKENNINGSREGLEMENT VOOR SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN

GEMEENTELIJK ERKENNINGSREGLEMENT VOOR SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN GEMEENTELIJK ERKENNINGSREGLEMENT VOOR SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN Bijhorend aanvraagformulier in te dienen vóór 1 juni 2010. ARTIKEL 1. TOEPASSINGSGEBIED Dit reglement is van toepassing op de plaatselijke

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN Artikel 1 Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van De Haan kan jaarlijks subsidies verlenen aan de erkende sociaal-culturele

Nadere informatie

- WAARVOOR-subsidies Ondersteunen gericht bepaalde werkingselementen of kosten.

- WAARVOOR-subsidies Ondersteunen gericht bepaalde werkingselementen of kosten. INLEIDING Na ruim beraad en zorgvuldige inspraak besloten we in Ruiselede het subsidiereglement voor de verdeling van de gelden aan de jeugdverenigingen dat goedgekeurd werd in zitting van 12/04/95 te

Nadere informatie

ERKENNING EN SUBSIDIËRING SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN

ERKENNING EN SUBSIDIËRING SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN ERKENNING EN SUBSIDIËRING SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN 2016 ERKENNINGSREGLEMENT SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN 1 ALGEMENE BEPALINGEN Het gemeentebestuur van Nijlen kan jaarlijks subsidies verlenen aan de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

EVENEMENTEN. O AANVRAAG EVENEMENT IN OPEN LUCHT O MELDING EVENEMENT IN BESLOTEN PLAATS Aanduiden wat van toepassing is.

EVENEMENTEN. O AANVRAAG EVENEMENT IN OPEN LUCHT O MELDING EVENEMENT IN BESLOTEN PLAATS Aanduiden wat van toepassing is. AANVRAAGFORMULIER GEMEENTEBESTUUR BERLAAR MARKT 1 2590 BERLAAR EVENEMENTEN Aanvraagformulier, volgens toepassing van het politiereglement Evenementen. Het betreft evenementen dewelke dans- en muziekactiviteiten

Nadere informatie

REGLEMENT REPETITIERUIMTE

REGLEMENT REPETITIERUIMTE GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen 9185 Wachtebeke Tel 09/345.01.35 REGLEMENT REPETITIERUIMTE Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 mei 2016 INHOUDSTAFEL Blz. Artikel 1 Infrastructuur

Nadere informatie

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT Cultuurdienst Centrum 17 1540 Herne 1 02 397 11 60 cultuur@herne.be Dit reglement werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Cultuurraad d.d. 15 juni 2015.

Nadere informatie

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse In werking vanaf werkjaar 2014-2015 1.1. Algemene bepalingen art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het

Nadere informatie

Onder erkende jeugdvereniging wordt verstaan, elke vereniging die voldoet aan de Voorwaarden ter erkenning als jeugdvereniging.

Onder erkende jeugdvereniging wordt verstaan, elke vereniging die voldoet aan de Voorwaarden ter erkenning als jeugdvereniging. SUBSIDIEREGLEMENT Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN Dit reglement regelt de subsidiering door de gemeente Wichelen aan de erkende jeugdwerk-verenigingen. Alleen de toekenning van subsidie voor erkende kadervorming

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

Aanvraagformulier fuiven

Aanvraagformulier fuiven Aanvraagformulier fuiven Datum aanvraag Naam evenement Datum evenement Organisator (vereniging) Adres Locatie evenement Startuur Einduur Contactpersoon + gsm. nr. UiTloket Gemeentebestuur Maldegem - Gemeentehuis

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN GEMEENTELIJK MATERIAAL

GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN GEMEENTELIJK MATERIAAL GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN GEMEENTELIJK MATERIAAL 1. ALGEMEEN Artikel 1: Het gemeentebestuur Zulte leent, ter ondersteuning en ter stimulatie van het verenigingsleven, gemeentelijk materiaal

Nadere informatie

Aanvraagformulier gemeentelijk materiaal

Aanvraagformulier gemeentelijk materiaal Aanvraagformulier gemeentelijk materiaal Voor wie is dit formulier? Categorie 1: erkende Lovendegemse verenigingen en Lovendegemse scholen; Categorie 2: nieterkende Lovendegemse verenigingen; Categorie

Nadere informatie

Subsidiereglement Jeugdverenigingen

Subsidiereglement Jeugdverenigingen Subsidiereglement Jeugdverenigingen Datum Aanpassingen 2019 Pagina 1 / 10 Contact Hellen Volckaert Stad Zottegem Beislovenstraat 4 9620 Zottegem 09 367 91 98 jeugddienst @zottegem.be Dit reglement regelt

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW REGLEMENT UITLEENDIENST --------------------------------------

STAD ZOUTLEEUW REGLEMENT UITLEENDIENST -------------------------------------- STAD ZOUTLEEUW REGLEMENT UITLEENDIENST -------------------------------------- Art. 1 : Door de Stad Zoutleeuw worden materialen voor ontlening ter beschikking gesteld van de in Zoutleeuw gevestigde organisaties

Nadere informatie

TOELICHTINGSBROCHURE Erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen

TOELICHTINGSBROCHURE Erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen TOELICHTINGSBROCHURE Erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen Sinds 1 januari 2003 werd een nieuw reglement ingevoerd in verband met de erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen.

Nadere informatie

FUIFBUDDIE OPLEIDING 2018

FUIFBUDDIE OPLEIDING 2018 FUIFBUDDIE OPLEIDING 2018 Fuifbuddie opleiding - Attest: voorwaarden - Opleiding volledig volgen - 18 jaar - Na positief advies van de politie - Bewijs van deelname - Uitnodiging voor de uitreiking Fuifbuddie

Nadere informatie

REGLEMENT ERKENNING als MALDEGEMSE VERENIGING of SPECIFIEKE MALDEGEMSE VERENIGING

REGLEMENT ERKENNING als MALDEGEMSE VERENIGING of SPECIFIEKE MALDEGEMSE VERENIGING REGLEMENT ERKENNING als MALDEGEMSE VERENIGING of SPECIFIEKE MALDEGEMSE VERENIGING Artikel 1 soorten erkenning als vereniging Verenigingen of organisaties kunnen op twee manieren erkend worden door het

Nadere informatie

Tarieven zalen. Cultuurcentrum Zwaneberg. Cultuurcentrum Zwaneberg

Tarieven zalen. Cultuurcentrum Zwaneberg. Cultuurcentrum Zwaneberg Tarieven zalen Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurplein 1 2220 Heist-op-den-Berg 015 25 07 70 www.zwaneberg.be www.facebook.com/cultuurcentrum.zwaneberg INHOUDSOPGAVE Tarieven------------------------------------------------------------------------------------------------p.

Nadere informatie

Brochure voor het aanvragen en ontlenen van materialen. Gemeentebestuur Nijlen - Uitleendienst GEBRUIKERSHANDLEIDING

Brochure voor het aanvragen en ontlenen van materialen. Gemeentebestuur Nijlen - Uitleendienst GEBRUIKERSHANDLEIDING Brochure voor het aanvragen en ontlenen van materialen Gemeentebestuur Nijlen - Uitleendienst GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudstafel Inleiding...p. 3 Overzicht materialen Podiumelementen - 3 niveaus...p. 4

Nadere informatie

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN Stedelijke jeugddienst Borgloon St-Rochuslaan 12a 3840 BORGLOON 012 67 37 01 www.jeugddienstborgloon.be jeugddienst@borgloon.be

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK Jeugd Houthalen-Helchteren Pastorijstraat 30 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN. T: 011/492.098 E: dries.vandebeeck@houthalen-helchteren.be

Nadere informatie

Huren van materiaal uitleendienst

Huren van materiaal uitleendienst Dienst Vrije tijd Tel. 053 645 400 uitleendienst@denderleeuw.be AANVRAAGFORMULIER Huren van materiaal uitleendienst Gegevens aanvrager Naam vereniging:... Adres vereniging:...... Naam aanvrager:... Adres

Nadere informatie

Huren van materiaal uitleendienst

Huren van materiaal uitleendienst Dienst Vrije tijd Tel. 053 645 400 uitleendienst@denderleeuw.be AANVRAAGFORMULIER Huren van materiaal uitleendienst Gegevens aanvrager Naam vereniging:... Adres vereniging:...... Naam aanvrager:... Adres

Nadere informatie

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK DOEL EN PERIODE De subsidiëring van het jeugdwerk heeft tot doel het jeugdwerk financieel te ondersteunen zodat zij hun werking behouden, verder uitbouwen en differentiëren.

Nadere informatie

Tarieven zalen. Cultuurcentrum Zwaneberg. Cultuurcentrum Zwaneberg

Tarieven zalen. Cultuurcentrum Zwaneberg. Cultuurcentrum Zwaneberg Tarieven zalen Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurplein 1 2220 Heist-op-den-Berg 015 25 07 70 www.zwaneberg.be www.facebook.com/cultuurcentrum.zwaneberg INHOUDSOPGAVE Tarieven------------------------------------------------------------------------------------------------p.

Nadere informatie

Subsidies en. uitleendiensten Alle mogelijke steun voor jouw vereniging of activiteit

Subsidies en. uitleendiensten Alle mogelijke steun voor jouw vereniging of activiteit Subsidies en uitleendiensten Alle mogelijke steun voor jouw vereniging of activiteit Alles over subsidies en uitleendiensten Uitleendienst Kampeermateriaal voor de Jeugd tel. 02 251 69 43 www.uldk.be Uitleendienst

Nadere informatie

sub & a s ndid erei e stes un

sub & a s ndid erei e stes un subsidies & andere steun Ben je lid van een organisatie (jeugdbeweging, sportclub)? Heb je een muziekgroep? Wil je een straatfeest organiseren? Dan is er veel kans dat je op één of andere manier steun

Nadere informatie

De subsidies worden verdeeld op basis van de prestaties van 1 september tot en met 31 augustus.

De subsidies worden verdeeld op basis van de prestaties van 1 september tot en met 31 augustus. Gemeenteraad 9 januari 2014 Artikel 1. Voor de beleidsperiode 2014-2019 worden de volgende acties voorzien in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 m.b.t. de stimulering van het lokaal jeugdbeleid:

Nadere informatie

SUBSIDIEDOSSIER JEUGDVERENIGINGEN EN -HUIZEN 2019

SUBSIDIEDOSSIER JEUGDVERENIGINGEN EN -HUIZEN 2019 SUBSIDIEDOSSIER JEUGDVERENIGINGEN EN -HUIZEN 2019 Gemeente & OCMW Lummen respecteren jouw privacy en verwerken persoonsgegevens altijd in overeenstemming met de toepasselijke Belgische en Europese wetgeving.

Nadere informatie

Artikel 1 : Artikel 2 :

Artikel 1 : Artikel 2 : Artikel 1 : Het huurreglement voor het gebruik van gemeentelijke gebouwen, terreinen en gemeentelijk materieel, goedgekeurd in de gemeenteraadsbeslissing van 23 november 2006, wordt opgeheven en vervangen

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Fuiven in Wevelgem. Deze aanvraag moet minstens 2 maanden vóór aanvang van de activiteit ingediend worden!!

AANVRAAGFORMULIER Fuiven in Wevelgem. Deze aanvraag moet minstens 2 maanden vóór aanvang van de activiteit ingediend worden!! AANVRAAGFORMULIER Fuiven in Wevelgem Deze aanvraag moet minstens 2 maanden vóór aanvang van de activiteit ingediend worden!! Fuifloket jeugddienst Cultuurpad 1 8560 Wevelgem Tel: 056/433 553 william.devoldere@wevelgem.be

Nadere informatie

Contactpersoon: Jeroen Kersschot

Contactpersoon: Jeroen Kersschot AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail:... www.jonginbeveren.be Wie komt in aanmerking voor een subsidie?

Nadere informatie

EVENEMENTENFICHE KOKSIJDE

EVENEMENTENFICHE KOKSIJDE EVENEMENTENFICHE KOKSIJDE Dien tijdig uw aanvraag in! Minimum 2 maanden op voorhand! Let op. Goedkeuring is pas definitief na akkoord van het schepencollege (voor de gemeentelijke zalen). Naam evenement

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2018 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/17 31/12/17)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2018 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/17 31/12/17) SUBSIDIEFORMULIEREN 2018 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/17 31/12/17) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 1 maart 2018.

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST

GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST A V E L G E M GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u een aanvraag doen om bepaald gemeentelijk materiaal te huren. Dit formulier dient later ook als gebruiksovereenkomst.

Nadere informatie

AFYA-kinderactiviteiten

AFYA-kinderactiviteiten 0 AFYA wie?! AFYA vzw is een dochtervzw van de Gezinsbond en wil er zijn van en voor alle jongeren. AFYA is sinds november 2004 een afzonderlijke vereniging die aan kinderen en jongeren sportieve jeugdkampen

Nadere informatie

Dossiernummer: Bijlage 5: materiaal

Dossiernummer: Bijlage 5: materiaal Dienst Vrije Tijd en Jeugd Dorpsstraat 2 (postadres) Keistraat 5 (bezoekadres) 09 365 24 19 uitleen@laarne.be Ontvangstdatum (in te vullen door de Uitleendienst) Dossiernummer: Bijlage 5: materiaal Waarvoor

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

Tarieven zalen. Cultuurcentrum Zwaneberg. Cultuurcentrum Zwaneberg

Tarieven zalen. Cultuurcentrum Zwaneberg. Cultuurcentrum Zwaneberg Tarieven zalen Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurplein 1 2220 Heist-op-den-Berg 015 25 07 70 www.zwaneberg.be www.facebook.com/cultuurcentrum.zwaneberg INHOUDSOPGAVE Tarieven------------------------------------------------------------------------------------------------p.

Nadere informatie

Voor wie is dit formulier? Dit formulier is bestemd voor iedereen die gebruik wil maken van gemeentelijk materiaal van de gemeente Assenede.

Voor wie is dit formulier? Dit formulier is bestemd voor iedereen die gebruik wil maken van gemeentelijk materiaal van de gemeente Assenede. A a n v r a a g f o r m u l i e r g e m e e n t e l i j k m a t e r i a a l Voor wie is dit formulier? Dit formulier is bestemd voor iedereen die gebruik wil maken van gemeentelijk materiaal van de gemeente

Nadere informatie

INVENTARIS UITLEENMATERIAAL

INVENTARIS UITLEENMATERIAAL INVENTARIS UITLEENMATERIAAL Soort Wat Aantal/te bestellen per huurprijs Waarborg afmeting Opmerkingen/Extra beschrijving Veiligheid Veiligheidskoffer 2/1 50 euro 842x602x660mm + 4 brandblussers: 630x280x200

Nadere informatie

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Inleidende bepalingen Dit reglement regelt de verhuur van sportlokalen in eigendom van het gemeentebestuur Knesselare. Het bevat de na te leven voorwaarden

Nadere informatie

Proces. Evaluatie reglement 2011 : maart - november. Werkgroep ondersteuning van het jeugdwerk

Proces. Evaluatie reglement 2011 : maart - november. Werkgroep ondersteuning van het jeugdwerk Stedelijk Subsidiereglement Jeugd Herziening 2016 Proces Evaluatie reglement 2011 : maart - november Jeugdraden Stadswerkers Koepels Adviesgroepen Jeugddienst Werkgroep ondersteuning van het jeugdwerk

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW REGLEMENT UITLEENDIENST

STAD ZOUTLEEUW REGLEMENT UITLEENDIENST STAD ZOUTLEEUW REGLEMENT UITLEENDIENST -------------------------------------- Art. 1 : Door de Stad Zoutleeuw worden materialen voor ontlening ter beschikking gesteld van de in Zoutleeuw gevestigde organisaties

Nadere informatie

Werkingssubsidies socio-culturele verenigingen

Werkingssubsidies socio-culturele verenigingen Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Werkingssubsidies socio-culturele verenigingen 1. Algemeen Artikel 1. Doelstelling Het gemeentebestuur verleent

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSDOMEIN JEUGD 2014-2019

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSDOMEIN JEUGD 2014-2019 SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSDOMEIN JEUGD 2014-2019 Stedelijke Jeugddienst Gistel telefoon 059 27 02 17 - sport@gistel.be Meer info op www.jeugdgistel.be Gemeenteraad 9 januari 2014 Artikel 1. Voor de beleidsperiode

Nadere informatie

Financiële richtlijnen activiteitssubsidie

Financiële richtlijnen activiteitssubsidie Financiële richtlijnen activiteitssubsidie Het invullen de aanvraag Op het aanvraagformulier voor een activiteitssubsidie vindt u een financieel plan. Hierop vult u de verwachte uitgaven de activiteit

Nadere informatie

Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst

Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst Tips... Hoe Goede raad Zorg voor Wanneer enkel schriftelijk met het aanvraagformulier je kan telefonisch inlichtingen inwinnen en formulieren aanvragen vraag

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2018

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2018 Dossier ontvangen: / /2018 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT TER SUBSIDËRING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT TER SUBSIDËRING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OUDENAARDE GEMEENTEBESTUUR LIERDE Nieuwstraat 19 Tel. 055/43.10.10 Fax. 055/43.10.16 Kantoren toegankelijk van 9 tot 12uur en op woensdag van 18 tot 20uur uitgezonderd

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugd- en jongerenbewegingen Werkjaar: 1 september augustus 2017

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugd- en jongerenbewegingen Werkjaar: 1 september augustus 2017 Vak voor administratie: Dossier ontvangen: / /2017 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN

Nadere informatie

Erkenning en subsidies voor jeugdwerkinitiatieven

Erkenning en subsidies voor jeugdwerkinitiatieven Erkenning en subsidies voor jeugdwerkinitiatieven 2017-2018 Jeugdwerkinitiatieven in 4 categorieën: Jeugdbewegingen Scouts, Chiro, KSJ, Jeugdhuizen JH Tijl & JC Smurf Jongerenverenigingen voor amateurkunsten

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2017

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2017 Dossier ontvangen: / /2017 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve

Nadere informatie

&+(&./,67,17,-' 0,167(16-$$50$$1'(19225$)

&+(&./,67,17,-' 0,167(16-$$50$$1'(19225$) &+(&./,67VOOR)8,9(1 Met deze uitgebreide checklist laat je niets aan het toeval over! Gebruik deze checklist als leidraad tijdens het organiseren van je evenement. Bekijk nauwkeurig elk onderdeel en alle

Nadere informatie

Artikel 3: De verenigingen en groeperingen dienen hun zetel te hebben in Londerzeel.

Artikel 3: De verenigingen en groeperingen dienen hun zetel te hebben in Londerzeel. REGLEMENT GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST Gemeenteraad goedgekeurd op 24 september 2013 Aangepast door de gemeenteraad op 23 september 2014 1. Gebruikers Artikel 1: Door het gemeentebestuur van Londerzeel

Nadere informatie

dienst communicatie A A N V R A A G TOELATING ORGANISATIE EVENEMENTEN

dienst communicatie A A N V R A A G TOELATING ORGANISATIE EVENEMENTEN dienst communicatie A A N V R A A G TOELATING ORGANISATIE EVENEMENTEN Dit formulier dient uiterlijk 6 weken voor de datum van de activiteit bezorgd te worden aan: stad Tienen dienst secretariaat Grote

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen, feesten en fuiven in de gemeente Holsbeek De organisator van een openbaar

Nadere informatie

Aanvraagformulier uitleendienst jeugddienst Nieuwpoort

Aanvraagformulier uitleendienst jeugddienst Nieuwpoort Aanvraagformulier uitleendienst jeugddienst Nieuwpoort Vereniging/adviesraad/school/stadsdienst:... Reden uitlening:... Naam contactpersoon:... Telefoon:... E-mail:... Voorstel datum afhaling:... Voorstel

Nadere informatie

GEGEVENS ORGANISATOR, ACTIVITEIT EN MATERIAAL

GEGEVENS ORGANISATOR, ACTIVITEIT EN MATERIAAL Dienst vrije tijd & jeugd Laarne Postadres: Dorpsstraat 2, 9270 Laarne Bezoekadres: Keistraat 5 09 365 24 19 uitleen@laarne.be G e b r u i k s o v e r e e n k o m s t Z a a l S k a l a Voor wie is dit

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

Subsidiebundel Jeugd

Subsidiebundel Jeugd Subsidiebundel Jeugd Hoofdstuk 1: Waarvoor kunnen er subsidies aangevraagd worden? 1. Jeugdbewegingen bevorderen veiligheid bij jeugdverenigingen kadervorming kampsubsidies vervoer kampmateriaal projectsubsidies

Nadere informatie

AANVRAAG ONTLENING FEESTMATERIAAL

AANVRAAG ONTLENING FEESTMATERIAAL Departement Stadspromotie en Sport Dienst Evenementen en Feesten MAILADRES Afdeling Logistiek : evenementen.feesten.logistiek@gent.be AANVRAAG ONTLENING FEESTMATERIAAL Audiovisueel materiaal, blusapparaten,

Nadere informatie

INFOBROCHURE UITLENEN MATERIALEN STAD AALST

INFOBROCHURE UITLENEN MATERIALEN STAD AALST INFOBROCHURE UITLENEN MATERIALEN STAD AALST Inhoud Algemeen Voor wie Voor welke activiteiten Aard van de materialen, ontleningsperiode, tarieven en waarborg Reservaties en betalingsmodaliteiten Werkwijze

Nadere informatie

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel.

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. 1 Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. Aan de jeugdraad wordt een nominatief bedrag van 1.500 toegekend

Nadere informatie

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring REGLEMENT SUBSIDIËRING VAN JEUGDRAAD EN JEUGDVERENIGINGEN (GR MEI 2008) 1 AANPASSING SUBSIDIEREGLEMENT 1994 1. WIE WORDT GESUBSIDIEERD? Artikel 1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd

Nadere informatie

Gebruiksreglement Jeugdhuis

Gebruiksreglement Jeugdhuis 2017 Gebruiksreglement Jeugdhuis Jeugddienst Herne Centrum 17 1540 Herne Dit reglement trad in werking op 1 april 2009 en werd goedgekeurd op de gemeenteraad van 25 maart 2009. Aanpassing op gemeenteraad

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 16 maart 2015. Na deze

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD ICHTEGEM

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD ICHTEGEM SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD ICHTEGEM 1 INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Hoofdstuk I: Algemene

Nadere informatie

Uitleencatalogus Gemeentelijk materiaal

Uitleencatalogus Gemeentelijk materiaal een uitgave van de Duffelse uitleendienst jaar 2015 Gemeentelijk materiaal In deze catalogus kan u alle materialen terugvinden die je als vereniging of organisatie kan lenen bij de gemeentelijke uitleendient

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie