Resumé. Naam : ir. J.E. (Jantien) van den Berg Geboortedatum : 7 november 1979 Woonplaats : Amsterdam Contactgegevens: , vandenberg@appm.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resumé. Naam : ir. J.E. (Jantien) van den Berg Geboortedatum : 7 november 1979 Woonplaats : Amsterdam Contactgegevens: 06-50637945, vandenberg@appm."

Transcriptie

1 Resumé Naam : ir. J.E. (Jantien) van den Berg Geboortedatum : 7 november 1979 Woonplaats : Amsterdam Contactgegevens: , vandenberg@appm.nl Kenmerkend Jantien is een betrokken procesmanager, die op een enthousiaste, energieke en gedreven wijze mensen gemakkelijk aan zich bindt. Ze heeft een brede ervaring met beginfasen van gebiedsontwikkeling waar belangen en afwegingen centraal staan. Haar kracht ligt in het verbinden van partijen en het gezamenlijk zoeken naar concrete oplossingsrichtingen. Haar werkwijze kenmerkt zich door nauwe samenwerking en een open en transparante communicatie. Hierdoor weet ze op een open creatieve en interactieve manier tot effectieve groepssessies te komen. Hierbij komt haar organisatorisch vermogen goed van pas. Zij zal altijd streven naar omgevingen waarin met elkaar op een ontspannen wijze optimaal gepresteerd kan worden. Jantien heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld in het begeleiden van workshops en bijeenkomsten over vastgoed en gebiedsontwikkelingsopgaven. Op dit moment past zij deze ervaring in haar opdracht voor het COB met regelmaat toe in de verschillende platforms waar zij verantwoordelijk voor is. Daarnaast is zij voorzitter van de Nederlandse Ronde Tafel van New Towns en begeleid ze de gesprekken tussen de directeuren stedelijke ontwikkeling over de opgaven waar ze voor staan. Daarnaast is zij bekend met de MIRT-onderzoeken vanuit haar onderzoek voor het COB aangaande waardevolle afwegingen en heeft zij ervaring opgedaan als project- en procesmanager van verschillende vastgoed- en gebiedsontwikkelingsopgaven. Relevante ervaring Tijdens haar afstudeeronderzoek bij APPM is Jantien haar interesse gewekt op het gebied van samenwerking in ruimtelijke processen. Dit was reden voor haar om dit in haar werk verder te ontwikkelen. Na haar studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft in 2006 was het dan ook een logische stap om bij APPM in dienst te treden en dit verder te ontwikkelen. Als project- en procesmanager is Jantien betrokken geweest bij diverse ruimtelijke projecten. Voor Jantien spelen draagvlak en een open wijze van communiceren een belangrijke rol. Zo is zij onder andere betrokken (geweest) bij projecten waar uiteenlopende partijen aan tafel zitten zoals de gebiedsvisie Stompwijk en de Plantage in Leiderdorp. Niet alleen het samenbrengen en komen tot gedragen plannen en strategieën voor nieuwe en bestaande vastgoed- en gebiedsontwikkelingen, maar vooral het vervolgens realiseren van deze plannen en strategieën samen met de betrokken partijen ziet zij als een echte uitdaging en brengt zij dagelijks in praktijk. Sinds 2011 is zij verantwoordelijk voor het werkgebied Ruimte en Vastgoed. Vanuit deze rol houdt zij zich bezig met de ontwikkeling van het vakgebied en in het bijzonder met de ontwikkelingen in de stedelijke vernieuwingsopgave..

2 Curriculum Vitae ir. J.E. (Jantien) van den Berg, blad 2 Curriculum vitae heden project- en procesmanager (een greep uit de meest relevante projecten) Procesbegeleiding herstructurering Te Werve (Gemeente Rijkswijk en woningcorporatie Rijswijk Wonen) Te Werve in Rijswijk is een naoorlogse uitbreidingswijk. Veel kleine portiekwoningen waarvan de staat van onderhoud matig is. Veel verhuisbewegingen en weinig buurtbinding. En een openbare ruimte die moet worden opgewaardeerd. Gemeente en corporaties willen de herstructurering nieuw leven inblazen. APPM heeft de basis gelegd voor een nieuwe aanpak en een nieuwe manier van samenwerken. Verantwoordelijk geweest voor het ontwerpen en voorzitten van werkbijeenkomsten waarin partijen een gezamenlijke visie en aanpak ontwikkelden op de herstructureringswijk Te Werve en afspraken maakten over de samenwerking. Afwegingskader ondergronds-bovengronds bouwen, Nederlands Kenniscentrum Ondergronds Bouwen (COB) Het COB heeft in opdracht van Rijkswaterstaat een onderzoek gedaan op welke wijze de afweging bij projecten met ondergrondse alternatieven verbeterd kan worden. Vanuit de rol als platformcoördinator verantwoordelijk voor de begeleiding van het proces en tevens de inhoudelijk verzorgd. Hierbij is de MIRT-verkenning als basis gebruikt. Het onderzoek is uitgebracht in de publicatie Zeven sleutels voor een waardevolle afweging. En geeft handvatten voor afwegingsprocessen waar boven- en ondergrondse oplossingen voor ruimtelijke opgaven een rol spelen. Voorzitter Nederlandse New Town Ronde Tafel Aan de Nederlandse New Town Ronde Tafel (NNTRT) vinden in een informele setting gesprekken plaats tussen directeuren stedelijke ontwikkeling van Nederlandse New Towns. Aan de NNTRT wordt de situatie in Nederlandse New Towns verder verkend, vragen gedeeld en oplossingen uitgewisseld. Twee belangrijke onderwerpen op de agenda zijn de sociale opgaven die de New Town kent en de herstructureringsopgaven van zogenaamde bloemkoolwijken. APPM en INTI faciliteren de NNTRT door het organiseren van de bijeenkomsten en het uitnodigen van spraakmakende gasten. Jantien verzorgt tijdens deze avonden het voorzitterschap en begeleidt de gesprekken. Platformcoördinator Ordening & Ondergrond, Nederlands Kenniscentrum Ondergronds Bouwen (COB) Het COB is een netwerkorganisatie en houdt zich samen met haar 50 participanten en andere partijen bezig met kennisontwikkeling over ondergronds bouwen. Het onderzoek dat het COB samen met het netwerk uitvoert, is verdeeld over vijf vakgebieden. Elk vakgebied heeft zijn eigen

3 Curriculum Vitae ir. J.E. (Jantien) van den Berg, blad 3 coördinator die de contacten onderhoud met de achterban, nieuwe programma s initieert en regie voert over de onderzoeksprojecten (waaronder het onderzoek Slimme regie). Tevens verzorgt en begeleidt de platformcoördinator Ordening & Ondergrond de bijeenkomsten voor het platform Ordening & Ondergrond en het platform de Carrousel. Dit zijn zowel inspirerende als verdiepende bijeenkomsten. Projectmatig werken dijkversterking Ronde Hoep, Waternet Na toetsing bleek de waterkering De Ronde Hoep versterkt te moeten worden. Dit project is door het dijkversterkingsteam benut om op een projectmatige wijze het project en het projectteam op te zetten. Hierbij zijn wij verantwoordelijk geweest voor de coaching en begeleiding van het dijkversterkingsteam, hebben we geadviseerd over projectmatig werken en de benodigde documenten, zoals voortgangsrapportages en planningen etc., daarvoor opgesteld. Gebiedsvisie en uitvoeringsprogramma Stompwijk, gemeente Leidschendam-Voorburg Het dorp en het buitengebied van Stompwijk vormen een onderdeel van het gebied Duin, Horst en Weide en vormen een groene verbinding van Haaglanden met het Groene Hart. Het is daarmee in potentie een belangrijk uitloopgebied, waar echter de mogelijkheden voor recreatie beperkt zijn, de agrarische bedrijvigheid de boventoon voert en de leefbaarheid in de kern Stompwijk onder druk staat. Samen met overheden, bedrijven, bewoners, woningcorporatie en maatschappelijke organisaties heeft APPM een gedragen visie ontwikkeld op de kern en het buitengebied. APPM was hierbij verantwoordelijk voor het ontwerpen en uitvoeren van het proces. De begeleiding van de verschillende gebiedsateliers maakte hier onderdeel vanuit. In een reeks gebiedsateliers zijn de belangen van lokale bewoners en ondernemers samengebracht met de regionale belangen vanuit o.a. het Stadsgewest Haaglanden en de Provincie. De opzet die voor de gebiedsateliers gekozen is, de zogenaamde Stompwijkse wijze van werken, wordt tot op de dag van vandaag nog steeds toegepast voor de verschillende projecten uit de gebiedsvisie. In het vervolg op de gebiedsvisie is tevens en in nauwe samenwerking met de betrokken partijen een concreet uitvoeringsprogramma ontwikkelt. De projecten uit de visie, zoals de aanleg van een verbindingsweg, het opruimen van verspreid liggend glas, de ontwikkeling van een kulturhus en de aanleg van een recreatief transferium, worden nu uitgevoerd. Begeleiding atelier Schiphol Driehoek, Provincie Noord-Holland Voorbereiding, begeleiding en uitwerking van een gebiedsatelier voor het project Schiphol Driehoek. APPM was verantwoordelijk voor lostrekken van het proces door met alle belanghebbende in ontwerpateliers samen na te denken over de toekomst van het gebied tussen de A4, A5 en A9, de zogenaamde Schiphol Driehoek.

4 Curriculum Vitae ir. J.E. (Jantien) van den Berg, blad 4 Begeleiding atelier Tunnelstudie Zuidtangent Haarlem, Provincie Noord-Holland Voorbereiding, begeleiding en uitwerking van een gebiedsatelier voor het onderzoek naar een HOV verbinding door Haarlem. APPM was verantwoordelijk voor het gehele onderzoek. Procesmanagement Stadsdeelhuis Osdorp, Gemeente Amsterdam In het kader van de ontwikkeling van de centrumplannen in Osdorp was het noodzakelijk om op een andere locatie een nieuw stadsdeelhuis te realiseren. De voorbereidingen daarvoor waren in een gevorderd stadium, maar werden niet politiek en ambtelijk gedragen. De werkzaamheden bevatten onder meer opnieuw vaart in het proces brengen, de politieke betrokkenheid vergroten en ambtelijk draagvlak creëren bij verschillende afdelingen. Tegelijkertijd moest worden ingespeeld op een op handen zijnde fusie met twee stadsdelen. Tevens is geadviseerd over de nieuwe locatie voor een ouder- en kindcentrum, over het aanhouden of afstoten van panden en over het toekomstig beheer en exploitatie. (Her)ontwikkeling Plantage, Gemeente Leiderdorp In het kader van het W4 project vinden er allerlei ontwikkelingen plaats in Leiderdorp. Eén van deze ontwikkelingen is het verplaatsen van de tennisverenigingen gelegen in een woonwijk en het (her)ontwikkel van woningbouw op de vrijgekomen locatie. Verantwoordelijk geweest voor het ontwerpen en organiseren van een interactief proces met bewoners om tot een gedragen plan te komen voor deze woningbouwontwikkeling. Hierbij is op een open en interactieve manier in een aantal stappen toegewerkt naar een voorkeursplan. Diverse projecten W4 Leiderdorp, gemeente Leiderdorp Leiderdorp ontwikkelt in het kader van het project W4 woningbouwlocaties en investeert in nieuwe recreatiegebieden. De opbrengsten uit de ontwikkellocaties vormen een bijdrage aan de verdieping en verbreding van Rijksweg A4. In dit kader en naast de (her)ontwikkeling van de Plantage onder andere verantwoordelijk geweest voor de verplaatsingen van een aantal (sport)verenigingen, nieuwbouw van sportaccommodaties, verplaatsingen van molens en inrichten van een recreatiegebied. Innovatieve contractvormen, provincie Noord-Brabant De provincie had de toepassing van innovatieve contractvormen benoemd als een van de mogelijkheden om meer en op een efficiëntere wijze infrastructurele werken aan te besteden. Daarbij is het streven op termijn marktpartijen veel vroeger in trajecten te betrekken. Op basis van een programma van eisen is een keuzemodel ontwikkeld, is een handleiding geschreven en zijn basisdocumenten en formats samengesteld.

5 Curriculum Vitae ir. J.E. (Jantien) van den Berg, blad 5 Nieuwbouw ROC/Da Vinci College Lammenschans, gemeente Leiden De nieuwbouw was een initiatief van het ROC Leiden en de gemeente nam een groot deel van de ontwikkeling af voor de huisvesting van het Da Vinci College. Begeleiding van de gehele planvorming rond de nieuwbouw met publiekrechtelijke procedures, privaatrechtelijke overeenkomsten en gemeentelijke besluitvorming. De nieuwbouw is onderdeel van de herstructurering van het Lammenschans gebied. Woningbouwontwikkeling Papelaan, Gemeente Weesp In een bestaande woonwijk kwam de locatie van de sportvelden vrij. De werkzaamheden omvatten het begeleiden van, opstellen van en adviseren over de ontwikkelingsstrategie waarmee het woningbouwdeel Papelaan in de markt wordt gezet. Opleiding Consulting Skills APPM-Academy, leergang Persoonlijke ontwikkeling, Ockeloen en Kiene Projectmatig werken (interne cursus) Inkoop in projecten (interne cursus) TU Delft, Bouwkunde, Real Estate and Housing Publicaties Zeven sleutels voor een waardevolle afweging (MIRT-verkenning), COB in opdracht van RWS) Slimme regie, COB

CURRICULUM VITAE PERSOONLIJKE GEGEVENS SAMENVATTING. Datum 20 januari 2014. S. Swinkels, Sjoerd MSc 21 januari 1984. Titel Geboortedatum

CURRICULUM VITAE PERSOONLIJKE GEGEVENS SAMENVATTING. Datum 20 januari 2014. S. Swinkels, Sjoerd MSc 21 januari 1984. Titel Geboortedatum CURRICULUM VITAE Datum 20 januari 2014 PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Titel Geboortedatum Woonplaats e-mail Nationaliteit S. Swinkels, Sjoerd MSc 21 januari 1984 s-hertogenbosch sjoerd@beeckk.nl Nederlandse

Nadere informatie

Sander Donkers. Profiel. Opleiding Training. Kerncompetenties. 3 december 1979, woonachtig te Rotterdam 06 28 25 10 42 s.donkers@facilityestate.

Sander Donkers. Profiel. Opleiding Training. Kerncompetenties. 3 december 1979, woonachtig te Rotterdam 06 28 25 10 42 s.donkers@facilityestate. CURRICULUM VITAE Sander Donkers 3 december 1979, woonachtig te Rotterdam 06 28 25 10 42 s.donkers@facilityestate.nl Profiel Sander Donkers is een gedreven professional die zijn ervaring heeft opgedaan

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Persoonlijke gegevens

Curriculum Vitae. Persoonlijke gegevens Curriculum Vitae Persoonlijke gegevens Naam : Gerrit Nieuwenhuis Bedrijfsnaam : GeNie Consultancy Adres : Molenwerf 3 Postcode : 3264 TH Woonplaats : Nieuw-Beijerland Geboortedaum : 24 april 1966 Telefoon

Nadere informatie

Profielschets. Vastgoedontwikkelaar. Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Profielschets. Vastgoedontwikkelaar. Centraal Orgaan opvang asielzoekers Profielschets Vastgoedontwikkelaar Centraal Orgaan opvang asielzoekers ERLY the consulting company Datum: Augustus 2015 Opdrachtgever: Centraal Orgaan opvang asielzoekers Adviseur ERLY: mr. drs. Tristan

Nadere informatie

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 2 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 pakjeruimte.nl zelfbouw@rotterdam.nl facebook.com/zb010 pinterest.com/pakjeruimte Programma zelfbouw rotterdam 2015-2018

Nadere informatie

Pascal Roemers Appie Groenlaan 39 9731 KK GRONINGEN. Groningen, 11 november 2015

Pascal Roemers Appie Groenlaan 39 9731 KK GRONINGEN. Groningen, 11 november 2015 Pascal Roemers Appie Groenlaan 39 9731 KK GRONINGEN Groningen, 11 november 2015 PvdA Groningen t.a.v. kandidaatstellingscommissie Haddingestraat 10 9711 KD GRONINGEN betreft: kandidaatstelling voorzitterschap

Nadere informatie

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36 Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls 30-05-2018 12:36 Delft heeft de ambitie om tot 2040 maar liefst 15.000 woningen, 10.000 banen en bijbehorende voorzieningen aan de stad

Nadere informatie

Omdat bouwen teamwork is

Omdat bouwen teamwork is Omdat bouwen teamwork is Nijhuis Bouw Innovatie en duurzaamheid komen bij Nijhuis samen. Wij bouwen niet alleen huizen, ook leefbare wijken en gebieden waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Ontwikkelen

Nadere informatie

Jos Harmsen, Bruggen Slaan! Jos Harmsen

Jos Harmsen, Bruggen Slaan! Jos Harmsen Jos Harmsen "Bruggen slaan!" Bruggen bouwen tusse n bedrijf en overheid Communicatief sterk Resultaatgericht Betrouwbaar Onafhankelijk PROCESMANAGEMENT, (DAG)VOORZITTERSCHAP EN BEMIDDELING! Van nature

Nadere informatie

aanbiedingsnota raad invullen organisatie beeldvorming op 5 oktober 2017 oordeelvorming op n.v.t. besluitvorming op 26 oktober 2017

aanbiedingsnota raad invullen organisatie beeldvorming op 5 oktober 2017 oordeelvorming op n.v.t. besluitvorming op 26 oktober 2017 beeldvorming op 5 oktober 2017 oordeelvorming op n.v.t. besluitvorming op 26 oktober 2017 invullen organisatie registratienr. 17INT09157 casenr. BBV17.0501 voorstel over vaststellen Nota Zonne-energie

Nadere informatie

Co-creatie, een zoektocht naar de ultieme samenwerking in een projectomgeving

Co-creatie, een zoektocht naar de ultieme samenwerking in een projectomgeving Elk project of programma op het gebied van ruimte, water en mobiliteit is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Maar als het om complexe opgaven gaat met meerdere bestuurlijke én omgevingspartijen, ziet

Nadere informatie

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Roerdalen 19 november 2014

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Roerdalen 19 november 2014 Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving Gemeente Roerdalen 19 november 2014 Inhoud van presentatie Aanleiding Typering van de structuurvisie Koers in een notendop Afwegingskaders Instrumentarium

Nadere informatie

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PROFESSIONALS

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PROFESSIONALS HERBESTEMMINGSINFORMATIE PROFESSIONALS www.herbestemmingnoord.nl Kenniscentrum Herbestemming Noord Het doel van Kenniscentrum Herbestemming Noord is een duurzame herbestemming tot stand te brengen met

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Persoonlijke gegevens. : Gerrit Nieuwenhuis. : Molenwerf 3

Curriculum Vitae. Persoonlijke gegevens. : Gerrit Nieuwenhuis. : Molenwerf 3 Curriculum Vitae Persoonlijke gegevens Naam Bedrijfsnaam Adres Postcode Woonplaats Geboortedaum Telefoon Email Website Linkedin : Gerrit Nieuwenhuis : GeNie Consultancy : Molenwerf 3 : 3264 TH : NieuwBeijerland

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Persoonsgegevens Naam:

Curriculum Vitae. Persoonsgegevens Naam: Curriculum Vitae Persoonsgegevens Naam: B. (Bob) Langendoen Geboortedatum: 30 januari 1965 Adres kantoor: Bredaseweg 108a sectie 11 4902 NS Oosterhout (NB) Telefoon: +31 6 1350 7872 Telefoon kantoor: +31

Nadere informatie

Zwolse Water voor iedereeneen

Zwolse Water voor iedereeneen Zwolse Water voor iedereeneen Op zoek naar een nieuwe werkwijze 2016 12 JAN STADSCAFE ZAP - Club Cele - SPcitI CONCEPT PROCESADVIES 17 e Eeuw De Spontane Stad, Gert Urhahn Lezing 2013 Spontane Stad zo

Nadere informatie

Privaat-gestuurde Gebiedstransformaties. Dr ir Erwin Heurkens Masterclass PPS bij Stedelijke Transformaties, Rotterdam, 8 Februari 2018

Privaat-gestuurde Gebiedstransformaties. Dr ir Erwin Heurkens Masterclass PPS bij Stedelijke Transformaties, Rotterdam, 8 Februari 2018 Privaat-gestuurde Gebiedstransformaties Dr ir Erwin Heurkens Masterclass PPS bij Stedelijke Transformaties, Rotterdam, 8 Februari 2018 1 Content Privaat-gestuurde gebiedsontwikkeling Lessen uit internationale

Nadere informatie

Ontwikkelzone Zuid-West

Ontwikkelzone Zuid-West Ontwikkelzone Zuid-West Toelichtingen op aanleiding, proces en eerste verkenningen Startbijeenkomst 20 september 2017 Anne Pauline Huizinga Lars Mosman Mei van Eeghen Programma van de avond 19.15 uur Inloop

Nadere informatie

Verkenning PLAN VAN AANPAK

Verkenning PLAN VAN AANPAK Verkenning PLAN VAN AANPAK Harold Lek, Agenda 20.00 20.10 Welkom 20.10 20.30 Toelichting op het Plan van Aanpak 20.30 20.55 Vragen en discussie 20.55 21.00 Afsluiting 21.00 22.00 Borrel voor Raadsleden

Nadere informatie

Startdocument participatieproces LAB071

Startdocument participatieproces LAB071 Startdocument participatieproces LAB071 Dit startdocument beschrijft het participatieproces in het kader van de Verkenning Leidse Agglomeratie Bereikbaar (LAB071). Het bevat de nadere uitwerking van hoofdstuk

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 13.0010 Rv. nr.: 13.0010 B en W-besluit d.d.: 22-1-2012 B en W-besluit nr.: 13.0026 Naam programma: Bereikbaarheid Onderwerp: Kredietaanvraag plankosten voor verkenning bereikbaarheid van

Nadere informatie

Structuurvisie Eiland van Schalkwijk + beoordelingskader en -protocol

Structuurvisie Eiland van Schalkwijk + beoordelingskader en -protocol Structuurvisie Eiland van Schalkwijk + beoordelingskader en -protocol Behoud en ontwikkeling van het landelijk karakter en de openheid van het gebied met ruimte voor landbouw, natuur, water, recreatie,

Nadere informatie

De waarde van ondergronds bouwen: In beeld brengen van kosten, baten en argumenten van gerealiseerde ondergrondse projecten (ex post evaluatie)

De waarde van ondergronds bouwen: In beeld brengen van kosten, baten en argumenten van gerealiseerde ondergrondse projecten (ex post evaluatie) De waarde van ondergronds bouwen: In beeld brengen van kosten, baten en argumenten van gerealiseerde ondergrondse projecten (ex post evaluatie). slide 2 Actualiteit op leefbaarheidsbaten bij opening A2

Nadere informatie

WELKOM Agenda van de avond

WELKOM Agenda van de avond WELKOM WELKOM Agenda van de avond Welkom Wat is de bedoeling Wat is een Open Club Maatschappelijke opbrengst Gebiedsontwikkeling Toekomst Open Club Klimmen Vragen / discussie DOELSTELLING 8 november 2016

Nadere informatie

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Weert 8 oktober 2014

Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving. Gemeente Weert 8 oktober 2014 Regionale Structuurvisie Wonen Zorg en Woonomgeving Gemeente Weert 8 oktober 2014 Inhoud van presentatie Aanleiding Typering van de structuurvisie Koers in een notendop Afwegingskaders Instrumentarium

Nadere informatie

PROCESPLAN INTERACTIEF WERKEN LANGEDIJK ONTWIKKELT MET WATER Vastgesteld door college van B&W d.d. 26 april 2016

PROCESPLAN INTERACTIEF WERKEN LANGEDIJK ONTWIKKELT MET WATER Vastgesteld door college van B&W d.d. 26 april 2016 PROCESPLAN INTERACTIEF WERKEN LANGEDIJK ONTWIKKELT MET WATER Vastgesteld door college van B&W d.d. 26 april 2016 Conform: De Langedijker werkwijze, Notitie interactief werken gemeente Langedijk op basis

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Detailhandelsvisie Voorstel 1. Vaststellen regionale

Nadere informatie

Profielschets. Hoofd Gebiedsontwikkeling. Gemeente Rotterdam. ERLY the consulting company Datum: december 2016 Adviseur: drs.

Profielschets. Hoofd Gebiedsontwikkeling. Gemeente Rotterdam. ERLY the consulting company Datum: december 2016 Adviseur: drs. Profielschets Hoofd Gebiedsontwikkeling Gemeente Rotterdam ERLY the consulting company Datum: december 2016 Adviseur: drs. Lilian Vos Voor de Directie Ruimtelijke Economische Ontwikkeling van de Gemeente

Nadere informatie

Titel van het project (Kort en krachtige weergave van het onderwerp)

Titel van het project (Kort en krachtige weergave van het onderwerp) ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014 Invulinstructie: Dit formulier is bedoeld voor afstudeeropdrachten die in een periode van gemiddeld 4 maanden (kunnen) worden uitgevoerd. Voor kortere klussen komt

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling Kinderdijk Herontwikkeling entreezone

Gebiedsontwikkeling Kinderdijk Herontwikkeling entreezone Gebiedsontwikkeling Kinderdijk Herontwikkeling entreezone Programma Fatih Ozdere Algemene introductie Samenwerking met Alblasserdam en SWEK Financien Lennart Graaff - procesmanager Proces project Gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Samen brengen we de praktijk verder

Samen brengen we de praktijk verder Samen brengen we de praktijk verder Stichting Kennis Stichting Kennis De Stichting Kennis (SKG) is een lerend netwerk van overheden en marktpartijen, die zich professioneel met gebiedsontwikkeling bezighouden.

Nadere informatie

Kwaliteitsnet Landbouwverkeer Zeeland

Kwaliteitsnet Landbouwverkeer Zeeland Intentieverklaring Kwaliteitsnet Landbouwverkeer Zeeland Beleidsplan Verkeersveiligheid Zeeland 2010-2020... 1 4039641_ROVZ intentieverklaring_u.indd 1 22-11-2011 17:16:10 4039641_ROVZ intentieverklaring_u.indd

Nadere informatie

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink 1. HET PROJECT PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink Vastgesteld door College van B&W: 9 april 2013 Geactualiseerd: 1

Nadere informatie

Titel van het project (Kort en krachtige weergave van het onderwerp)

Titel van het project (Kort en krachtige weergave van het onderwerp) ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014 Invulinstructie: Dit formulier is bedoeld voor afstudeeropdrachten die in een periode van gemiddeld 4 maanden (kunnen) worden uitgevoerd. Voor kortere klussen komt

Nadere informatie

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder:

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van september 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00029 Onderwerp: Boterhuispolder: vaststellen uitgangspunten - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De Boterhuispolder is een

Nadere informatie

Geboortedatum / April 21, 1972 Geboorteplaats / Hoorn Telefoon / 0031 (0) / Website /

Geboortedatum / April 21, 1972 Geboorteplaats / Hoorn Telefoon / 0031 (0) / Website / CURRICULUM VITAE IR. ERIK PRINS Geboortedatum / April 21, 1972 Geboorteplaats / Hoorn Telefoon / 0031 (0) 10 485 84 20 Email / Erik@bloc.nl Website / www.bloc.nl Erik Prins (1972) studeerde Civiele Techniek

Nadere informatie

Vooraankondiging selectie gebiedsontwikkeling

Vooraankondiging selectie gebiedsontwikkeling Vooraankondiging selectie gebiedsontwikkeling Willem Arntsz Hoeve, Den Dolder 31 augustus 2017 Inleiding Midden in de natuur van Den Dolder op de Utrechtse Heuvelrug ligt de Willem Arntsz Hoeve (WA-Hoeve)

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

Gegevens... Werkervaring L ivre...

Gegevens... Werkervaring L ivre... Gegevens Naam drs. L. Herpers Geboortedatum 4 februari 1983 e-mail lieke@l-ivre.nl Telefoon 06 14 547 543 Werkervaring L ivre Wonen en Werken in de Wijk (WW&W) Projectleider (Januari 2012 heden) Als projectleider

Nadere informatie

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0. Ook Coevorden Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren Project Datum Versie Status Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.4 Concept 1. Visie Achtergrond: van twitter via verbinding naar

Nadere informatie

MANIFEST NOVI NAAR EEN NIEUW NEDER LAND

MANIFEST NOVI NAAR EEN NIEUW NEDER LAND MANIFEST NOVI NAAR EEN NIEUW NEDER LAND WERK ALS ÉÉN OVERHEID De fysieke en sociale leefomgeving van Nederland gaan de komende decennia ingrijpend veranderen. Transities in de energievoorziening, de landbouw,

Nadere informatie

LEERGANG GEBIEDSGERICHT WERKEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS START OP 22 SEPTEMBER 2008 OPEN INSCHRIJVING

LEERGANG GEBIEDSGERICHT WERKEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS START OP 22 SEPTEMBER 2008 OPEN INSCHRIJVING LEERGANG GEBIEDSGERICHT WERKEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS START OP 22 SEPTEMBER 2008 OPEN INSCHRIJVING GEBIEDSGERICHT WERKEN Op bijna geen enkel werkterrein gebeurt zoveel als in het gebiedsgericht werken.

Nadere informatie

Eindverslag Doetinchem. _Gemeente Doetinchem, najaar 2016

Eindverslag Doetinchem. _Gemeente Doetinchem, najaar 2016 Eindverslag Doetinchem _Gemeente Doetinchem, najaar 2016 INHOUD 1. Introductie... 3 De vraag... 3 De aanpak... 3 Opbrengst... 3 2. Bevindingen... 4 _Co-creatie... 4 _Een regionale blik... 4 _De rol en

Nadere informatie

Werkplan Centrum XL 2015/2016

Werkplan Centrum XL 2015/2016 Werkplan Centrum XL 2015/2016 Maart 2015, Amsterdam Inleiding: toekomstperspectief Centrum XL Er zijn veel ontwikkelingen gaande in Amsterdam op het gebied van economie, logistiek en duurzaamheid die van

Nadere informatie

De Ervaring Leert! Programma voor Provinciale Statenleden 2015

De Ervaring Leert! Programma voor Provinciale Statenleden 2015 De Ervaring Leert! Programma voor Provinciale Statenleden 2015 Inhoud De ervaring Leert! 3 Workshops 4 1. Krachtenveld Provincie 2. Simulatie Statenvergadering 3. Rollen en instrumenten 4. Integriteit

Nadere informatie

Verbetertraject beheersing grondexploitaties & Optimalisatie Vastgoed Stand van zaken

Verbetertraject beheersing grondexploitaties & Optimalisatie Vastgoed Stand van zaken Verbetertraject beheersing grondexploitaties & Optimalisatie Vastgoed Stand van zaken Commissie Ruimte, Verkeer en Wonen, 2 februari 2015 Agenda Onderwerpen 1. Verbetertraject beheersing grondexploitaties

Nadere informatie

Index. 1. Waar komen we vandaan? 1. 2. Waar gaan we naartoe? 2. 3. Beleidsthema s 2014-2016 6

Index. 1. Waar komen we vandaan? 1. 2. Waar gaan we naartoe? 2. 3. Beleidsthema s 2014-2016 6 Index 1. Waar komen we vandaan? 1 2. Waar gaan we naartoe? 2 2.1 Missie 2 2.2 Visie 2 2.3 Doelstellingen 3 2.4 Strategie 4 2.4.1 Organisatie 4 2.4.2 Aanbod 4 2.4.3 Maatschappelijk rolmodel 4 2.4.4. Marketing

Nadere informatie

Bijlage 1. Plan van aanpak omgevingsplan voor het buitengebied.

Bijlage 1. Plan van aanpak omgevingsplan voor het buitengebied. Bijlage 1. Plan van aanpak omgevingsplan voor het buitengebied. Naar een uitgebalanceerd Omgevingsplan voor het Buitengebied in Nederweert meebewegend met wat er buiten gebeurt. Inhoudsopgave 1 Waarom

Nadere informatie

Welkom! Platformbijeenkomst Meerwaarde Ondergrond 27 maart zaterdag 31 maart 2018

Welkom! Platformbijeenkomst Meerwaarde Ondergrond 27 maart zaterdag 31 maart 2018 Welkom! Platformbijeenkomst Meerwaarde Ondergrond 27 maart 2018 Wat gaan we doen vanmiddag? 13:30-13:45: Welkom en presentatie COB 13:45-13:55: Presentatie BNSP 13:55-14:00: Toelichting op programma 14:00-14:45:

Nadere informatie

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden,

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden, Leden van Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Onderwerp Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid Datum 10

Nadere informatie

Profielschets. Manager Realisatie. Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Profielschets. Manager Realisatie. Centraal Orgaan opvang asielzoekers Profielschets Manager Realisatie Centraal Orgaan opvang asielzoekers ERLY the consulting company Datum: December 2015 Opdrachtgever: Centraal Orgaan opvang asielzoekers Adviseur ERLY: mr. drs. Tristan

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

Vragen beantwoorden en informatie geven over life long learning binnen de waterketen en het watersysteem.

Vragen beantwoorden en informatie geven over life long learning binnen de waterketen en het watersysteem. Algemeen Format opgave potentiele activiteiten afname activiteit excl. btw Informatiemarkt Wateropleidingen Alle medewerkers van het waterschap n.v.t. 3 uur Vragen beantwoorden en informatie geven over

Nadere informatie

Professioneel Publiek Opdrachtgeverschap uitdagingen voor onderwijsvastgoed

Professioneel Publiek Opdrachtgeverschap uitdagingen voor onderwijsvastgoed Professioneel Publiek Opdrachtgeverschap uitdagingen voor onderwijsvastgoed TU Delft, 9 mei 2017 Prof.dr.ir. Marleen Hermans Leerstoel Publiek opdrachtgeverschap in de bouw, TU Delft Managing Partner,

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE van Frank Mulder

CURRICULUM VITAE van Frank Mulder CURRICULUM VITAE van Frank Mulder Praktijkgebied Bestuursrecht Overheid Vastgoed Brancheteam Brancheteam Overheid In 1987 ben ik als advocaat begonnen in Haarlem, waar ik mij heb gespecialiseerd in het

Nadere informatie

INLEIDING EN LEESWIJZER

INLEIDING EN LEESWIJZER INHOUD BLZ INLEIDING EN LEESWIJZER De talenten van Oirschot...3 Wat is een structuurvisieplus?...3 Het planproces...5 Opbouw van de structuurvisieplus...7 028-252 gemeente Oirschot StructuurvisiePlus "Inleiding

Nadere informatie

Projectplan Waterfront Schiedam

Projectplan Waterfront Schiedam Projectplan Waterfront Schiedam Versie 4 februari 2008 Projectplan Waterfront Schiedam Deel 1 De herstructurering van Nieuw-Mathenesse Inhoud 1. Inleiding 2. Projectorganisatie en bemensing 3. Werkorganisatie

Nadere informatie

Stellingen Provinciale Staten

Stellingen Provinciale Staten Stellingen Provinciale Staten Thema s en onderwerpen Toelichting... 2 Algemene informatie... 3 Thema: Economie... 3 1.1 Samenwerking Duitsland *... 3 2.1 Landbouw... 3 3.1 Recreatie en toerisme... 4 Thema

Nadere informatie

Wijkontwikkelingsplan Transvaal, Den Haag. Bezoek projectorganisatie Leon, Nicaragua 26 september 2006 Presentatie Willem Sulsters

Wijkontwikkelingsplan Transvaal, Den Haag. Bezoek projectorganisatie Leon, Nicaragua 26 september 2006 Presentatie Willem Sulsters Wijkontwikkelingsplan Transvaal, Den Haag Bezoek projectorganisatie Leon, Nicaragua 26 september 2006 Presentatie Willem Sulsters Inhoud Stedelijke Ontwikkeling Den Haag Wijkplan Transvaal Ontwikkelingsplan

Nadere informatie

*V Gemeente rs. Jur Botter, MPA

*V Gemeente rs. Jur Botter, MPA *V Gemeente rs. Jur Botter, MPA y Haarlem Wethouder Jeugd en Onderwijs, Vastgoed, Nieuwe Democratie, Bedrijfsvoering en Dienstverlening De Wijkraden van de gemeente Haarlem De Stichting Stadsgesprekken

Nadere informatie

INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT BIJ RIJKSWATERSTAAT

INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT BIJ RIJKSWATERSTAAT INTEGRAAL PROJECTMANAGEMENT BIJ RIJKSWATERSTAAT Integraal Projectmanagement bij Rijkswaterstaat Beknopte leaflet voor externen Versie: februari 2012 Voor meer informatie: Freek Wermer specialist projectmanagement

Nadere informatie

Maar laat ik ook de rest van het team voorstellen Eefje, Charjan en Jasper. Eefje

Maar laat ik ook de rest van het team voorstellen Eefje, Charjan en Jasper. Eefje Goedendag, welkom bij de online cursus Energie Vriendelijke Renovatie Processen. Fijn dat je mee doet. Voor je zie je de mensen die met veel plezier aan deze cursus gewerkt hebben. Wij zullen je de komende

Nadere informatie

Supermarkten & de ladder voor duurzame verstedelijking. Sascha Stavenuiter Houten, 24 juni 2015

Supermarkten & de ladder voor duurzame verstedelijking. Sascha Stavenuiter Houten, 24 juni 2015 Supermarkten & de ladder voor duurzame verstedelijking Sascha Stavenuiter Houten, 24 juni 2015 Introductie Plaats van de Ladder binnen het wettelijk kader Agenda Ladder duurzame verstedelijking Jurisprudentie

Nadere informatie

Titel van het project (Kort en krachtige weergave van het onderwerp)

Titel van het project (Kort en krachtige weergave van het onderwerp) ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014 Invulinstructie: Dit formulier is bedoeld voor afstudeeropdrachten die in een periode van gemiddeld 4 maanden (kunnen) worden uitgevoerd. Voor kortere klussen komt

Nadere informatie

curriculum vitae Petrus Postma

curriculum vitae Petrus Postma curriculum vitae Petrus Postma Bouwen aan vertrouwen, daar draait het bij Petrus om. Zo legt hij het fundament voor projecten en business cases. Naam (ir.) Petrus Postma Geboortedatum 21 september 1978

Nadere informatie

Dames en heren, fijn om vandaag hier te zijn. Het is een feestelijke dag. Het Hembrugterrein staat weer op de kaart. We komen van ver, maar dit oude

Dames en heren, fijn om vandaag hier te zijn. Het is een feestelijke dag. Het Hembrugterrein staat weer op de kaart. We komen van ver, maar dit oude Dames en heren, fijn om vandaag hier te zijn. Het is een feestelijke dag. Het Hembrugterrein staat weer op de kaart. We komen van ver, maar dit oude defensieterrein knettert weer van dynamiek en beloften.

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Naam functie. Code : N Functiereeks Realisatie: Functiegroep Ontwerp & voorbereiding:

Functiebeschrijving. Naam functie. Code : N Functiereeks Realisatie: Functiegroep Ontwerp & voorbereiding: Functiebeschrijving Naam functie : Medewerker ontwerp & voorbereiding I Code : N04.01.02 Functiereeks Realisatie: Het leveren van (specialistische) producten en diensten gericht op het ontwikkelen, verbeteren

Nadere informatie

De volkshuisvestelijke opgaven. Gennep, 6 januari 2015 Anne-Fleur Dijkstra

De volkshuisvestelijke opgaven. Gennep, 6 januari 2015 Anne-Fleur Dijkstra De volkshuisvestelijke opgaven Gennep, 6 januari 2015 Anne-Fleur Dijkstra We hebben geen ruimte om ruimte te maken Agenda A. Cijfers B. Wat doen we met overcapaciteit? C. Hoe gaan we om met knelpunten

Nadere informatie

Ambitieverklaring. Tussen Kagerplassen en Oude Rijn

Ambitieverklaring. Tussen Kagerplassen en Oude Rijn Ambitieverklaring Samenwerken aan groen-recreatieve ontwikkeling in de Leidse regio 9/12/2009 Ambitieverklaring 1 Ambitieverklaring Partijen 1. De gemeente Kaag en Braassem, vertegenwoordigd door de heer

Nadere informatie

Jaarprogramma Bouwen en Wonen MRA februari 2019

Jaarprogramma Bouwen en Wonen MRA februari 2019 Bezoekadres WTC Amsterdam I-tower, second floor Strawinskylaan 1779 1077 XX Amsterdam info@metropoolregioamsterdam.nl Jaarprogramma Bouwen en Wonen MRA 2019 28 februari 2019 Metropoolregio Amsterdam Pagina

Nadere informatie

Format Ruimtelijke Onderbouwing (versie 1, aug 2014) INHOUDSOPGAVE

Format Ruimtelijke Onderbouwing (versie 1, aug 2014) INHOUDSOPGAVE Format Ruimtelijke Onderbouwing (versie 1, aug 2014) INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1. Algemeen 1.2. Aanleiding en doel 1.3. Plangebied 1.4. Leeswijzer 2. PLANBESCHRIJVING 2.1. Bestaande situatie 2.2. Gewenste

Nadere informatie

Bloemendaal, 27 september Bijpraatavond Project Vitaal Vogelenzang Terugblik en vooruitzicht

Bloemendaal, 27 september Bijpraatavond Project Vitaal Vogelenzang Terugblik en vooruitzicht Bloemendaal, 27 september 2017 Bijpraatavond Terugblik en vooruitzicht Welkom Bijpraatavond Vitaal Vogelenzang Doel van de avond Bijpraten over het project: - Terugblik & vooruit kijken Kennismaken Ruimte

Nadere informatie

Participatieplan afstoten gemeentehuizen

Participatieplan afstoten gemeentehuizen Participatieplan afstoten gemeentehuizen Herontwikkeling / nieuwe invulling gemeentehuis Muiden en Stadskantoor Naarden 1 Inleiding 1.1 Uitgangspunt Dit participatieplan hoort bij de Project Initiatief

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling Binckhorst

Gebiedsontwikkeling Binckhorst Gebiedsontwikkeling Binckhorst Henk Harms, directeur Ontwikkeling en Realisatie Project De Zuid 16 mei 2019 Dag van de Projectontwikkeling Ligging Nabij het centrum, stations HS, CS en Voorburg. Water

Nadere informatie

Datum: Adviserend. 24 januari Feb/mrt 30 januari

Datum: Adviserend. 24 januari Feb/mrt 30 januari Oplegvel 1. Onderwerp Brief aan provincie over opwekking duurzame energie 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang In het Energieakkoord Holland

Nadere informatie

Proces- en onderzoeksinstrumenten programma OV-knooppunten

Proces- en onderzoeksinstrumenten programma OV-knooppunten Proces- en onderzoeksinstrumenten programma OV-knooppunten Binnen het programma OV-knooppunten bestaan diverse instrumenten die worden ingezet voor kennisontwikkeling. Bovendien hebben we instrumenten

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 193184 Datum : 17 november 2015 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Adviesgroep Informatievoorziening. Omgevingswet. Erna Roosendaal

Adviesgroep Informatievoorziening. Omgevingswet. Erna Roosendaal Adviesgroep Informatievoorziening Omgevingswet Erna Roosendaal Inhoud De Omgevingswet Impact gemeenten Governance model Omgevingsplan versus bestemmingsplan Invoeringsondersteuning Eerste resultaten impactanalyse

Nadere informatie

Werken met bewoners Stadswerk 31 oktober Afdelingsnaam, 2 november 2018

Werken met bewoners Stadswerk 31 oktober Afdelingsnaam, 2 november 2018 Werken met bewoners Stadswerk 31 oktober 2018 Afdelingsnaam, 2 november 2018 Gemeente Raalte 37.000 inwoners 9 kernen, waaronder Raalte en Heino Sterke groei vanaf 1960 Opgaves in de openbare ruimte Enige

Nadere informatie

Collectief bouwen Vennedaal Grave

Collectief bouwen Vennedaal Grave Collectief bouwen Vennedaal Grave Agenda Introductie Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Voordelen CPO Mogelijke subsidie Voordelen nieuwbouw t.o.v. bestaande woning Nul-op-de-meter Locatie Vennedaal

Nadere informatie

Van Zwakke Schakels naar sterke kust

Van Zwakke Schakels naar sterke kust Van Zwakke Schakels naar sterke kust Informatiebijeenkomst 24 april 2013 Programma De opgave (Bert Kappe) Wat gaan we doen (Anita Willig-Kos) Aanbesteding en aanleg (Menno Steenman) Inspraak en Ruimtelijke

Nadere informatie

Privaat-gestuurde gebiedsontwikkeling. Dr. ir. Erwin Heurkens De Slinger, Congres Nieuwe Omgevingswet, Utrecht, 21 juni 2017

Privaat-gestuurde gebiedsontwikkeling. Dr. ir. Erwin Heurkens De Slinger, Congres Nieuwe Omgevingswet, Utrecht, 21 juni 2017 Privaat-gestuurde gebiedsontwikkeling Dr. ir. Erwin Heurkens De Slinger, Congres Nieuwe Omgevingswet, Utrecht, 21 juni 2017 1 Content Privaat-gestuurde gebiedsontwikkeling Voorbeelden buitenland Voorbeeld

Nadere informatie

Het Jaar van de Ruimte

Het Jaar van de Ruimte meets Het Jaar van de Ruimte Het Vastgoedsymposium Informatiebrochure Vrijdag 4 december 2015 Utrecht, Nederland Voorwoord Stichting Hèt Vastgoedsymposium is een samenwerkingsverband tussen de drie academische

Nadere informatie

Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030

Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030 6 september 2016 1 Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Startbijeenkomst 6 september 2016 http://www.oss.nl/voorzieningenkaart 6 september 2016 2 Agenda Welkom door Dorpsraad Stand van zaken en

Nadere informatie

Hengelo, Hart van Zuid

Hengelo, Hart van Zuid Hengelo, Hart van Zuid Nota Ruimte budget 14,5 miljoen euro Planoppervlak 50 hectare Trekker Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer ROC van Twente Internationale potentie

Nadere informatie

Verslag Werkteam Swifterbant groeit

Verslag Werkteam Swifterbant groeit Verslag Werkteam Swifterbant groeit Bijeenkomst 11 Datum : woensdag 1 november 2017 Tijd : 16.30 uur 18.00 uur Plaats : De Hoeksteen te Swifterbant Aanwezig De heer A. Withaar (voorzitter), de heer G.J.

Nadere informatie

Blik op Leidschendam-Voorburg 2020

Blik op Leidschendam-Voorburg 2020 Blik op Leidschendam-Voorburg 2020 Een toekomstvisie voor Leidschendam-Voorburg De voormalige gemeenten Leidschendam en Voorburg kennen elk een eeuwenlange historie. Als gefuseerde gemeente gaat Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

Naar een kennisprogramma Bodem & Ondergrond

Naar een kennisprogramma Bodem & Ondergrond Naar een kennisprogramma Bodem & Ondergrond Douwe Jonkers Directoraat-Generaal Ruimte & Water COB-congres 30 oktober 2014 Inhoud Aanleiding Thema s Werkwijze Start Kennisprogramma Bodem & Ondergrond Vandaag:

Nadere informatie

De Robert Scottbuurt die stuurt!

De Robert Scottbuurt die stuurt! De Robert Scottbuurt die stuurt! Voorstel voor procesbegeleiding bij een interactieve aanpak tot wijkversterking Wie zijn IS Maatwerk? Gerard Jan Hellinga en Robbert Jan Wijntjes van HzA Stedebouw en Landschap

Nadere informatie

Concept aanpak strategische agenda

Concept aanpak strategische agenda Concept aanpak strategische agenda Soort document: Plan van aanpak Opdrachtgever: Theo Strijers en Luc Boot Opsteller: Pepijn van Wijmen (APPM) Den Haag, 21 december 2012 Proces op hoofdlijnen agenda 1

Nadere informatie

Plan van aanpak uitwerking gebiedsgerichte risicobenadering of MLV

Plan van aanpak uitwerking gebiedsgerichte risicobenadering of MLV memo Opdrachtgever: DPNH, DPV, STOWA Plan van aanpak uitwerking gebiedsgerichte risicobenadering of MLV Voorstel voor uitwerking in de regionale deltaprogramma s Auteurs: B. Kolen (HKV) R. Ruijtenberg

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien de bedrijventerreinen er straks uit? 16 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over de bedrijventerreinen Wat staat er in

Nadere informatie

De Groote Heide - Dommelland. Gebiedsontwikkeling Valkenswaard

De Groote Heide - Dommelland. Gebiedsontwikkeling Valkenswaard De Groote Heide - Dommelland Gebiedsontwikkeling Valkenswaard Agenda Terugblik Toekomstvisie De Groote Heide, natuurlijk avonturen landschap BGTS de Groote Heide Naar nu: de gebiedsontwikkeling Wat houdt

Nadere informatie

Onze associates. De partners van Inbo. Ontwerp voor Catalyst, bedrijfsverzamelgebouw voor technostarters in Eindhoven.

Onze associates. De partners van Inbo. Ontwerp voor Catalyst, bedrijfsverzamelgebouw voor technostarters in Eindhoven. Associates Onze associates Inbo is een netwerk van creatieve professionals in advies, stedenbouw, architectuur en bouwkunde. Wij werken op alle schaalniveaus. Van advies op de schaal van de regio tot en

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

Titel van het project (Kort en krachtige weergave van het onderwerp)

Titel van het project (Kort en krachtige weergave van het onderwerp) ONDERZOEKSOPDRACHT KCNR februari 2014 Invulinstructie: Dit formulier is bedoeld voor afstudeeropdrachten die in een periode van gemiddeld 4 maanden (kunnen) worden uitgevoerd. Voor kortere klussen komt

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 17 mei 2017 U Lbr. 17/028 (070) Gezamenlijke gemeentelijke uitvoering

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 17 mei 2017 U Lbr. 17/028 (070) Gezamenlijke gemeentelijke uitvoering Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 17 mei 2017 Ons kenmerk BB/U201700352 Lbr. 17/028 Telefoon (070) 373 8393 Bijlage(n) 3 Onderwerp Gezamenlijke gemeentelijke uitvoering Samenvatting

Nadere informatie

Krimp in Fryslân. Inwonertal

Krimp in Fryslân. Inwonertal Krimp in Fryslân Bevolkingsdaling, lokaal en regionaal, is een vraagstuk van nu én de komende jaren. Hoewel pas over enkele decennia de bevolking van Fryslân als geheel niet meer zal groeien, is in sommige

Nadere informatie

Bijlage 2. Overzicht investering uitvoeringsprogramma

Bijlage 2. Overzicht investering uitvoeringsprogramma Bijlage 2 Overzicht investering uitvoeringsprogramma Bereikbaarheid en infrastructuur Quality of life: verbeteren ruimtelijke kwaliteit Studies naar innovatieve technieken en inpassing Programma Hoogfrequent

Nadere informatie