Filmposter 1 American History X

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Filmposter 1 American History X"

Transcriptie

1 Filmposter 1 American History X Er zijn hier belangrijke punten die de aandacht vestigen. Dat zijn de twee gezichten en de titel. Naar mijn idee loopt de lijn diagonaal over de gezichtspunten heen. Ik zie hier twee vlakken. Deze zijn de personages en de titel van de film. De compositie is bepaald door kleur en opstellen van de personages. De hoofdpersonen van de film staan achter elkaar en hebben verschillende mimieken die de sfeer van de film weergeven. De kleuren zijn grijstinten en rood. Grijstinten zorgen voor de sfeer en de kleur rood geeft het gevoel van haat mee.

2 Filmposter 2 American History X Opnieuw zijn de twee aandachtspunten de gezichten en ook hier trekt de titel de aandacht. Maar mijn eerste aandacht gaat naar de gezichten toe. De lijnen lopen hier door de ogen heen van de personages en er is hier een duidelijk afscheiding van de titel en personages. Bij deze poster ook weer 2 vlakken. Het personages vlak en een titel vlak. De compositie is te vergelijken met de vorige poster, maar hier gaat het duidelijk om een verticale compostie. De invulling van kleur is ook rood en grijstinten. Alleen hier is rood duidelijker aanwezig. Ook de personages staan meer naar voren toe. De mimieken van de personages zijn ook wat anders. De achterste personage lijkt zich nu meer te verschuilen achter de grote boze personage. Deze poster geeft een duidelijker beeld van film.

3 Filmposter 3 Blow Hier zijn de aandachtspunten de gezichten en de titel. De twee lijnen die ik zie lopen diagonaal in pyramide vorm Ik zie twee vlakken hier. Een donker vlak beneden in de pyramide en een wat lichter vlak er boven op. De kleuren die hier overheersen zijn rood en wit. De positie van de personages zegt wat over de relatie tussen deze twee mensen. Door dat het rood zo overheerst op de achtegrond zegt het mij dat er dingen gebeuren die dramatisch zijn. Samen met de verhouding met de personages zegt deze poster mij Moord/overspel.

4 Filmposter 4 Blow Hier is mijn belangrijkste aandachtspunt de titel van de film. De twee personages vallen hier een klein beetje weg. De eerste lijn die ik zie is de lijn die horizontaal loopt van ogen naar logo of andersom De tweede lijn die lijn van de ogen van de personages. Wederom weer 2 vlakken. Links boven en rechts onder. Links boven valt niet op. Alles gebeurd onder rechts. Bij deze liggende versie van de poster komt het geld meer naar voren. Er is duidelijker zichtbaar dat dit een liefdes verhaal is. Een verhaal over liefde voor een man en een verhaal van liefde voor geld. De kleuren die hier overheersen is het duidelijke geel. Het rode valt nu in het niets. Poster 1 is een betere compositie maar poster 2 verteld meer verhaal. Bij poster 1 word je meer getriggerd om te kijken.

5 Filmposter 5 Rock n Rolla Bij deze poster zie ik vier aandachtspunten. Het hoofd van de personage is wat mij het eerste opvalt. Dan volgt de titel van de film en daarna komen de guns links en rechts. Bij deze poster zie ik 1 lijn lopen. Deze lijn loopt diagonaal over de breedte van de poster. Het vlak waar alles gebeurd is het midden over de breedte van de poster. Deze compositie is bepaalde door de kleuren geel en zwart en de ruige personage met 2 guns in de handen. De titel bepaald de inhoud van de film. Rock and Roll. Maar de personage zegt wat anders. Het gaat verder dan het leven als een rock and roller. Het font geeft ook iets van ontvoering, door de wijze hoe ze geplakt zijn. Het lijken mij op kranten letters uitgeknipt vragend om ransom money.

6 Filmposter 6 Rock n Rolla Ik zie in deze poster maar slechts 2 belangrijke punten. Het hoofd van de hoofdpersoon en de gun van de persoon achter hem. De lijnen lopen hier ook in pyramide vorm. De vlak zit ook in pyramide vorm. De pyramide vorimige vlak is het beeld van deze poster. In deze compositie valt de titel van de film niet echt op. De poster is om de persoon heen vrij licht. De titel is ook licht. De hoofdpersoon en het pistool trekken de aandacht. Ik vind deze poster minder werken dan de vorige. Er gebeurd hier te veel waardoor de aandacht weg lijkt te gaan. Ik weet nu niet wat er in de film gebeurd of waar het over moet gaan.

7 Filmposter 7 Snatch Het word misschien een saai verhaal van de 2 punten, maar ook hier slechts 2 punten. De titel en de acteurs. De lijn loopt horizontaal. De vlakken zijn voor de acteurs en de wit ruimte met titel van de film. De compositie is best prima. De hoofdpersonen die duidelijk een persoonlijkheid hebben vertellen misschien wat over het type film, maar niets over de inhoud. De poster oogt wat gezellig op het eerste gezicht, maar aan de poses van de acteurs zie je wat anders. De titel springt er ook uit en staat op een logische plek boven aan. Niets bijzonders, maar de poster werkt wel in mijn optiek.

8 Filmposter 8 Snatch Eindelijk meer punten. Mijn aandacht word gelokt naar alle caracters uit de film en de titel valt ook op. De lijnen lopen in een V vorm. Er zijn hier twee duidelijke vlakken aanwezig. Namelijk het wit gedeelte en het donker rode gedeelte. Deze compositie is een stuk beter als de vorige. Ze staan hier niet netjes naast elkaar maar in een V vorm. De v vorm wijst met de punt naar beneden waar de titel staat. De kleuren wit, rood en zwart duiden op een gangster film. Ook de caracters uit de film lijken op gangsters. De mimieken de kleuren en de v vorm maken deze poster spannend om naar te kijken.

9 Filmposter 8 Tron legacy De twee punten van deze poster zijn in mijn optiek het logo en de toren met het licht punt. De lijnen hier zitten aan de zijkant. Ze maken een driedeling van de poster. De vlakken zitten aan de zijkant. De gezichten van de caracters vallen niet zo op en zijn dus hier wat donkerder. Over compositie valt niet veel te zeggen. Behalve dat je naar het midden van de poster word gelokt en dat de twee caracters lijnrecht tegen over elkaar staan. De caracters vallen hier minder op. De aandacht gaat naar de galaxy stad of wat het ook zijn mag. De poster is wel aantrekkelijk omdat het wat met je zintuigen doet. De kleuren zijn goed gevonden. Het geeft een wat epische sfeer van de jaren 80 mee. Dat is op dit moment ook hip.

10 Filmposter 8 Tron legacy De drie punten in deze poster betreffen het vliegende object, de caracters en de titel van de film. De lijn die je volgt in de post loopt dwars door het midden verticaal. Het vlak waar de poster over gaat is ook in het midden. Op de achtergrond gebeurd ook van alles maar daar gaat je aandacht niet naar. Deze poster is spannender dan de vorige. De licht straal trekt je aandacht naar het midden en vervolgens naar het vliegende object. De twee caracters staan in een goede pose dat de poster spannend maakt. Alles lijd in dit geval naar het midden en als je klaar bent met kijken naar het midden, word je aandacht gelijd naar de achtergrond. Je bent hier continu bezig met kijken. Overal gebeurd iets, maar je wor d er niet moe van. De aandacht blijft vast. Het logo staat simpel onderaan. De kleuren is idem als de vorige poster. Dit is naar mijn idee de beste poster van alle 10.

! Miriam Kieboom ( ) Opdracht 1: Beeldanalyse. Filmposter 1 The Day After Tomorrow

! Miriam Kieboom ( ) Opdracht 1: Beeldanalyse. Filmposter 1 The Day After Tomorrow ! Miriam Kieboom (0776413) Opdracht 1: Beeldanalyse Filmposter 1 The Day After Tomorrow Punt Er zijn 2 aandrachtspunten in deze poster. Primair aandachtspunt is het opspattende water, secundair aandachtspunt

Nadere informatie

Jan Philipp Kohrs ( ) Opdracht 1: Beeldanalyse. Filmposter 1 Crank

Jan Philipp Kohrs ( ) Opdracht 1: Beeldanalyse. Filmposter 1 Crank Filmposter 1 Crank Er zijn 2 aandachtspunten in deze poster, primair aandachtspunt is hoofdpersonage die in een sterk contrast tot de achtergond staat. Secondair falt de titel op die weer sterk in contrast

Nadere informatie

Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar

Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar Digital art: Grafische Interface Opdracht: Voor verbetering vatbaar Gijs Witkamp HKU GAR1B V1.0 02-10-2014 De opdracht: Zoek 10 voorbeelden van grafische vormgeving die jullie niet goed vinden communiceren

Nadere informatie

De regel van derden. 1 Compositie

De regel van derden. 1 Compositie Op de knop drukken kan iedereen, maar een goede compositie maken vereist inzicht en ervaring. Het belangrijkste in het beeld is het onderwerp, bijvoorbeeld een persoon of een gebouw. Dat moet de meeste

Nadere informatie

Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg

Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg Sabeth van der Voort GAR1B 03/10/2014< Grafische interface Docent: Leon Kranenburg De regels hebben allemaal dezelfde regelafstand. Daardoor loopt de tekst aan een stuk door. Het is een lap tekst waar

Nadere informatie

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei.

Conversatieleidraad. Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. 2 Conversatieleidraad Beste leerkracht of docent Je kan deze conversatieleidraad gebruiken bij de nabespreking van Zot van A in filmhuis Klappei. Je moet deze vragen dus niet op voorhand in de klas bekijken.

Nadere informatie

Gegevens van het boek

Gegevens van het boek Gegevens van het boek Titel: Het gouden ei Schrijver: Tim Krabbé Gelezen: 33e druk. 1e druk, 1984, Amsterdam, uitgeverij Bakker (nu Prometheus). Er staat geen motto in het boek. In het boek staan geen

Nadere informatie

FLASHBAY

FLASHBAY FLASHBAY www.flashbay.nl Vindbaar 1. Staat bovenaan in Google 2. Gebruik nu ons offerteformulier. We reageren binnen 15min. Micro-USB 10k+ vertrouwen ons merk 8 std kleuren 3000mAh -Reageren binnen 15min.

Nadere informatie

Verslag Pencil, Photoshop & InDesign

Verslag Pencil, Photoshop & InDesign Verslag Pencil, Photoshop & InDesign Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 07-02-2016 Pencil Bij het ontwerpen van drie verschillende voorstellen voor mijn portfoliosite heb ik gebruik

Nadere informatie

Het histogram. Maar ook later op de computer in programma's als Photoshop kun je iets met de histogrammen.

Het histogram. Maar ook later op de computer in programma's als Photoshop kun je iets met de histogrammen. Het histogram Het histogram op je camera is misschien wel één van de belangrijkste hulpmiddelen om je te helpen of je qua belichting goed zit met een foto. Het histogram is een grafische weergave van de

Nadere informatie

Sander Doomen G&I 1B Typografie correcties. 1. Carver timmerwerken en onderhoud. 1 e plaatje is orgineel, 2 e is aanpassing.

Sander Doomen G&I 1B Typografie correcties. 1. Carver timmerwerken en onderhoud. 1 e plaatje is orgineel, 2 e is aanpassing. Sander Doomen G&I 1B Typografie correcties 1 e plaatje is orgineel, 2 e is aanpassing. 1. Carver timmerwerken en onderhoud Ik kwam dit tegen onderweg naar huis op de parkeerplaats. Ik irriteerde me eraan

Nadere informatie

Pr. Portfolio Grafische Vormgeving

Pr. Portfolio Grafische Vormgeving Pr. Portfolio Grafische Vormgeving Typografie opdracht Yannick Seyeux G&I 1D 9/7/2015 1 Pizzeria Nefertiti Eemnesserweg, Hilversum Toen ik langs deze kleine pizzeria liep viel mij de dikke rode text Nefertiti

Nadere informatie

Grafische Interface Lettertypen veranderen

Grafische Interface Lettertypen veranderen Grafische Interface Lettertypen veranderen 1.) Bij deze fysiotherapeut vond ik dat de letters iets te veel uit elkaar stonden. Daardoor leest het als geheel niet echt lekker. In mijn verbetering heb ik

Nadere informatie

❶ Het centrale deel. De vorm en samenstelling van het monument. De omgeving van het monument

❶ Het centrale deel. De vorm en samenstelling van het monument. De omgeving van het monument De vorm en samenstelling van het monument De omgeving van het monument 1. Kijk goed om je heen en duid aan wat het beste past voor dit monument. We kunnen het van ver zien. Het is gelegen aan een drukke

Nadere informatie

DE KROEG SCHILDERSBEDRIJF

DE KROEG SCHILDERSBEDRIJF RITUALS LE CLUB DE KROEG SCHILDERSBEDRIJF TODAY MEGA MEUBEL ORANGE IS THE NEW WHACK MOTORSERVICE VEGA-SNACKS KRYNEN RITUALS Over het algemeen staan de winkels van Rituals zeer goed aangeschreven en staan

Nadere informatie

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/its-time-to-create-a-neo-constructivistposter-with-photoshop/ Poster maken in Photoshop Poster blz 1 Stap 1 Open Photoshop, nieuw document: breedte

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen. Oktober 2, 2014 GAR1-B PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen. Oktober 2, 2014 GAR1-B PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen Oktober 2, 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B 10 Slechte voorbeelden van logo s/fonts VOORBEELD 1 Bij het 1e voorbeeld

Nadere informatie

Boven in de werkbalk zie je diversen bewerkingsopties, zoals bestand, bewerken, beeld, afbeelding, aanpassen en nog een aantal andere.

Boven in de werkbalk zie je diversen bewerkingsopties, zoals bestand, bewerken, beeld, afbeelding, aanpassen en nog een aantal andere. Paint Shop Pro Eenvoudige uitleg over fotobewerking, in Paint Shop Pro. Boven in de werkbalk zie je diversen bewerkingsopties, zoals bestand, bewerken, beeld, afbeelding, aanpassen en nog een aantal andere.

Nadere informatie

Sander Dijkens 1B - Logo opdracht

Sander Dijkens 1B - Logo opdracht Sander Dijkens 1B - Logo opdracht Font-keuze: Ik heb voor het font arial gekozen omdat ik het makkelijk te lezen vind. Het heeft geen uitsteeksel aan letters en en geen extreme dikheid of bolheid. De ruimte

Nadere informatie

Design & Ontwerp Theorie voor klas 3. 1 Vormen & Afmetingen. 1.1 Zijn Vorm & Afmetingen al vastgesteld? 1.2 De Printer. 1.

Design & Ontwerp Theorie voor klas 3. 1 Vormen & Afmetingen. 1.1 Zijn Vorm & Afmetingen al vastgesteld? 1.2 De Printer. 1. Design & Ontwerp Theorie voor klas 3. Als je een ontwerp gaat maken moet je in de eerste plaats met twee dingen rekening houden: de vorm van je ontwerp (bijvoorbeeld: vierkant, langwerpig, rond, zeshoek)en

Nadere informatie

Ieper. Ervaringen Schilderijen :

Ieper. Ervaringen Schilderijen : Ieper Ervaringen Schilderijen : Tijdens het schilderen wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen. Bovenaan, onderaan, in het midden Ik heb gekozen om eerst de achtergrond te el schilderen. Bij mijn ontwerp

Nadere informatie

Daarnaast komen de 3 secundaire kleuren, die ontstaan door 2 primaire kleuren te mengen.

Daarnaast komen de 3 secundaire kleuren, die ontstaan door 2 primaire kleuren te mengen. Iedereen heeft wel een voorkeur voor bepaalde kleuren. Maar met alleen je favoriete kleuren is het toch knap lastig om een evenwichtig kleurenplan voor je tuin te maken. Passen de gekozen kleuren wel bij

Nadere informatie

Lesbrief/informatie. Cultuurmenu projecten audiovisueel groep 1-5

Lesbrief/informatie. Cultuurmenu projecten audiovisueel groep 1-5 Lesbrief/informatie Cultuurmenu projecten audiovisueel groep 1-5 Organisatie Cultuurmenu: Cultuurwijzer Nieuwstraat 379 7311 BR Apeldoorn 055-5213967 www.cultuurwijzerapeldoorn.nl De projecten zijn ontwikkeld

Nadere informatie

Gelukkig zonnetje - bz 1

Gelukkig zonnetje - bz 1 http://vectips.com/tutorials/create-a-happy-sun-character/ Gelukkig zonnetje Deze oefening werd gemaakt en uitgelegd voor Adobe Illustrator CS4. Ik heb geprobeerd de oefening volledig te maken in Photoshop,

Nadere informatie

Totaalshot Medium shot Close-up Establishing shot

Totaalshot Medium shot Close-up  Establishing shot Analyse Commercial Totaalshot Bij een totaalshot zien we het onderwerp helemaal in beeld, van verder weg gefilmd. Dit shot werkt goed als introductie van een scène, omdat de kijker op deze manier een idee

Nadere informatie

Styleguide + Technische Handleiding

Styleguide + Technische Handleiding Styleguide + Technische Handleiding Algemeen Welkom Voor u ligt de handleiding van de 2doc template. De template bestaat voor verschillende programma omgevingen: - After Effects - Premiere Pro - Final

Nadere informatie

Totaalshot Medium shot Close-up Establishing shot

Totaalshot Medium shot Close-up  Establishing shot Shots Totaalshot Bij een totaalshot zien we het onderwerp helemaal in beeld, van verder weg gefilmd. Dit shot werkt goed als introductie van een scène, omdat de kijker op deze manier een idee krijgt van

Nadere informatie

MacBook Enkele resultaten:

MacBook Enkele resultaten: http://www.photoshoptalent.com/photoshop-tutorials/pst/417/macbook-air.html MacBook Enkele resultaten: MacBook blz 1 Stap1 Nieuw document (Ctrl+N): 1000 x730 px, witte achtergrond, noem de laag MacBook

Nadere informatie

Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf

Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf 1 Bekijk de foto s in de tentoonstelling. Lees de teksten nog niet. Kies een foto waar jij een verhaal bij kunt bedenken. Laat je fantasie

Nadere informatie

Foto manipulatie met slangen blz 1

Foto manipulatie met slangen blz 1 http://psdfan.com/tutorials/designing/creating-medusa-with-photo-manipulation/ Foto manipulatie met slangen Dit proberen we te bekomen Hieronder een lijstje met de gebruikte foto s en waar je die kan downloaden:

Nadere informatie

LES 2 THEMA S UIT DE FILM GODS LAM EN PANTOMIME

LES 2 THEMA S UIT DE FILM GODS LAM EN PANTOMIME LES 2 THEMA S UIT DE FILM GODS LAM EN PANTOMIME Algemene opzet van de les Doelen: - Kinderen kunnen gedachten, gevoelens en houdingen bij thema s uit de film Gods Lam uitdrukken in dramavorm. - Kinderen

Nadere informatie

INHOUD 1. HKU logo remastered 2. Diamant Juwelier 3. Andere Juwelier 4. Café Cosy Place 5. Gouwespoor 6. Loempia s! 7. Mr Wok 8. Pizza centrum 9. Vega

INHOUD 1. HKU logo remastered 2. Diamant Juwelier 3. Andere Juwelier 4. Café Cosy Place 5. Gouwespoor 6. Loempia s! 7. Mr Wok 8. Pizza centrum 9. Vega INHOUD 1. HKU logo remastered 2. Diamant Juwelier 3. Andere Juwelier 4. Café Cosy Place 5. Gouwespoor 6. Loempia s! 7. Mr Wok 8. Pizza centrum 9. Vega snacks 10. La Place express 11. Einde HKU LOGO REMASTERED

Nadere informatie

Hanneke van Herk. Beschrijvingsopdracht:

Hanneke van Herk. Beschrijvingsopdracht: Beschrijvingsopdracht: Motivatie: Ik heb voor dit boek gekozen, omdat dit boek in het werkboek van Laagland werd aangeraden bij deze opdracht. Ik heb ook voor dit boek gekozen, omdat ik het er wel leuk

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels tablut. Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels tablut. Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels tablut Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels tablut...1 Inleiding en doel van het spel...1 Startopstelling van het spel...1 Verplaatsen van de stukken...2

Nadere informatie

VOOR VERBETERING VATBAAR. Nadia Groenewald G&IB

VOOR VERBETERING VATBAAR. Nadia Groenewald G&IB VOOR VERBETERING VATBAAR Nadia Groenewald G&IB - 3012673 Welk font gebruik ik? Ik gebruik Lato, dit is een google font. Ik vind dit een mooie schreefloze lettertype die niet zo cliché is als Helvetica

Nadere informatie

Samenvatting Nederlands Hoofdstuk 1 & 2

Samenvatting Nederlands Hoofdstuk 1 & 2 Samenvatting Nederlands Hoofdstuk 1 & 2 Samenvatting door een scholier 1434 woorden 13 januari 2004 6,5 58 keer beoordeeld Vak Nederlands Uittreksel Nederlands Manipulatie technieken: 1 een vooruitwijzing

Nadere informatie

6,2. Paragraaf 2.1. Paragraaf 2.2. Samenvatting door een scholier 1375 woorden 10 december keer beoordeeld. Informatica Informatica actief

6,2. Paragraaf 2.1. Paragraaf 2.2. Samenvatting door een scholier 1375 woorden 10 december keer beoordeeld. Informatica Informatica actief Samenvatting door een scholier 1375 woorden 10 december 2006 6,2 6 keer beoordeeld Vak Methode Informatica Informatica actief Hoofdstuk 2 Paragraaf 2.1 Kranten dienen om informatie te verspreiden. Een

Nadere informatie

Kleur. Kleurencirkel. De kleurencirkel wordt besproken in de klas. De kleurencirkel bestaat uit: primaire kleuren secundaire kleuren tertiaire kleuren

Kleur. Kleurencirkel. De kleurencirkel wordt besproken in de klas. De kleurencirkel bestaat uit: primaire kleuren secundaire kleuren tertiaire kleuren Klas 2 periode 2 Naam: Voor de toets van periode 2 leer je de volgende begrippen. Al deze begrippen staan op wiki.roncalli.nu Bekijk de plaatjes op de wiki in kleur en print hem uit!!! Kleur Kleurencirkel

Nadere informatie

Design Theorie voor 3-ICT Vormen en Afmetingen

Design Theorie voor 3-ICT Vormen en Afmetingen Design Theorie voor 3-ICT Vormen en Afmetingen Als je een ontwerp gaat maken moet je in de eerste plaats met twee dingen rekening houden: de vorm van je ontwerp (bijvoorbeeld: vierkant, langwerpig, rond,

Nadere informatie

Milo. Stijlgids 2016

Milo. Stijlgids 2016 Milo Stijlgids 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Artiest en essentie branding 4 Logo 5 Stijl 6 Kleurgebruik 7 Typografie 9 Grid en layout 11 Visuals 12 2 Inleiding In deze visuele stijlgids worden de gemaakte

Nadere informatie

STILL: workshop fotobewerking

STILL: workshop fotobewerking Dit werkblad is van: klas: STILL: workshop fotobewerking Ontwerp en maak je eigen digitale flyer, poster of fotocollage met zelfgemaakt foto s! Je kent ze wel: coole flyers voor een feest, bewerkte foto

Nadere informatie

Voor verbetering vatbaar Joanna Siccama GAR1-B Leraar: Leon Kranenburg

Voor verbetering vatbaar Joanna Siccama GAR1-B Leraar: Leon Kranenburg Voor verbetering vatbaar Joanna Siccama GAR1-B Leraar: Leon Kranenburg 2 Hier vond ik het lettertype veel te zakelijk voor een herdenkingsbordje. Het bordje deed mij meer denken aan een bedrijf die de

Nadere informatie

ONK MACRO. Wedstrijdnummer Gemiddeld cijfer Punten totaal Rang orde Motivatie oordeel foto Motivatie oordeel foto

ONK MACRO. Wedstrijdnummer Gemiddeld cijfer Punten totaal Rang orde Motivatie oordeel foto Motivatie oordeel foto ONK MACRO AQ15-ONK01-1 - 6,28 25,1 33 Een minder mooie compositie van de heremietkreeft Mist spanning AQ15-ONK02-1 - 7,75 31 10 Goede compositie net weer iets anders in beeld gebracht Iets te druk. AQ15-ONK03-1

Nadere informatie

Doel van de les: Aan het eind van de les hebben de leerlingen een (zelf)portret in klei gemaakt.

Doel van de les: Aan het eind van de les hebben de leerlingen een (zelf)portret in klei gemaakt. Titel: (met dank aan Pien Beukelman en Anna Majoor) Bouw: groep 4,5,6,7,& 8 Tijdsindicatie totaal: 50 min. Doel van de les: Aan het eind van de les hebben de leerlingen een (zelf)portret in klei gemaakt.

Nadere informatie

Lesbrief Schaap met laarsjes. Deel 1. Theater Anna s Steen

Lesbrief Schaap met laarsjes. Deel 1. Theater Anna s Steen Lesbrief Schaap met laarsjes Deel 1 Theater Anna s Steen Lesbrief : Schaap met Laarsjes Binnenkort ga je met je klas naar de theatervoorstelling Schaap met laarsjes van Theater Anna s Steen. Schaap met

Nadere informatie

Doordrukken en tegenhouden in Photoshop

Doordrukken en tegenhouden in Photoshop Doordrukken en tegenhouden in Photoshop Het zijn twee termen die nog stammen uit de ouderwetse donkere kamer van de fotografie. Doordrukken en tegenhouden zijn echter nog dingen die anno nu ook actueel

Nadere informatie

Postzegel. Digitaal (Ontwerpen en) Bewerken. De Rooi Pannen Vormgeving VRP/MRP/SIS/MSI

Postzegel. Digitaal (Ontwerpen en) Bewerken. De Rooi Pannen Vormgeving VRP/MRP/SIS/MSI Postzegel Digitaal (Ontwerpen en) Bewerken De Rooi Pannen Vormgeving VRP/MRP/SIS/MSI Postzegelserie / Reizen Maak een serie van drie postzegels in Illustrator. Het thema is: reizen. Tekenstijl / Stijl

Nadere informatie

Literair alfabet. literair alfabet een uitgave van Driestar Onderwijsadvies

Literair alfabet. literair alfabet een uitgave van Driestar Onderwijsadvies Literair alfabet Handleiding Doel Dit literaire alfabet is een middel om gelezen boeken te verwerken. Kinderen laten zien welke gebeurtenissen of personen hen vooral aangesproken hebben. Ze kiezen een

Nadere informatie

INHOUD. Introductie 3 Kleurenpalet 4 Typografie 5 Grid 6 Marges 7 Intro 8 Naam en functie 10 Bullet points 11 Titelpagina 12 Ondertiteling 13 Outro 14

INHOUD. Introductie 3 Kleurenpalet 4 Typografie 5 Grid 6 Marges 7 Intro 8 Naam en functie 10 Bullet points 11 Titelpagina 12 Ondertiteling 13 Outro 14 STIJLGIDS HVA-VIDEO HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM RICHTLIJNEN HVA-VIDEO VERSIE 1.0 2 INHOUD Introductie 3 Kleurenpalet 4 Typografie 5 Grid 6 Marges 7 Intro 8 Naam en functie 10 Bullet points 11 Titelpagina

Nadere informatie

Hier volgen 10 voorbeelden van design waarvan ik vind dat het niet goed is uitgedacht.

Hier volgen 10 voorbeelden van design waarvan ik vind dat het niet goed is uitgedacht. Opdracht Voor verbetering Vatbaar Hier volgen 10 voorbeelden van design waarvan ik vind dat het niet goed is uitgedacht. 1. De display van de kassa bij de burger King op centraal station Utrecht Het is

Nadere informatie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Workshop Fotografie Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Alles over perspectief, standpunt en compositie Belangrijk voor het maken van een goede foto is de keuze van je perspectief. Welk standpunt

Nadere informatie

Doel van de les: Aan het eind van de les hebben de leerlingen een verhaal in drie plaatjes over zichzelf getekend

Doel van de les: Aan het eind van de les hebben de leerlingen een verhaal in drie plaatjes over zichzelf getekend Titel: Verhalen in beeld (met dank aan Liselotte Bulder) Bouw: groep 7 Tijdsindicatie totaal: 60 min. Doel van de les: Aan het eind van de les hebben de leerlingen een verhaal in drie plaatjes over zichzelf

Nadere informatie

Kunstenaar 1... adres.. Kunstenaar 2. Kunstenaar 3... Kunstenaar 4 (reserve)..

Kunstenaar 1... adres.. Kunstenaar 2. Kunstenaar 3... Kunstenaar 4 (reserve).. BEELDENDE KUNST kunstroute Max. persoon Zoek op internet waar en wanneer er bij jou in de buurt een kunstroute is. Kijk op internet, in de krant etc. en zorg ervoor dat je een programma boekje te pakken

Nadere informatie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken: Compositie Snelle selectie

FilmPoster Opdracht, Filmposter Poster Formaat; Selectietechnieken:  Compositie Snelle selectie FilmPoster Opdracht, Filmposter Maak een Affiche voor een film... Maak de verschillende personen vrijstaand met snelle selectie en magnetische lasso en plaats ze in een compositie met tekst. Poster Zoek

Nadere informatie

AUGUSTUS. ergens op de vlakte. naverwerking lesmap voor leraren

AUGUSTUS. ergens op de vlakte. naverwerking lesmap voor leraren AUGUSTUS ergens op de vlakte naverwerking lesmap voor leraren !! OPGELET!! Wij gaan er bij Publiekswerking steeds van uit dat er geen vaststaande antwoorden zijn op onderstaande vragen. De associaties

Nadere informatie

AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING

AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING 1 INHOUD 1. Wat zit er in de toolkit? 3 2. Aanpassen middelen naar eigen huisstijl 4 3. Hoe gebruik je het werkbestand? 9 4. Fotografie standaard 12 5. Do s & don ts

Nadere informatie

iepen mienskipsprogramma

iepen mienskipsprogramma iepen mienskipsprogramma 1. introductie LF2018 design elementen Design elementen: LF2018 LOGO De basis van de 2018-huisstijl wordt gevormd door cirkels. Het logo verbeeldt een aantal belangrijke kernwaarden:

Nadere informatie

8 Tips om betere foto's te maken van je dagelijks leven

8 Tips om betere foto's te maken van je dagelijks leven 8 Tips om betere foto's te maken van je dagelijks leven SANDRA STOKMANS FOTOGRAFIE D O C U M E N T A I R E F O T O G R A F I E D A Y I N T H E L I F E W W W. S A N D R A S T O K M A N S. N L G R A T I

Nadere informatie

Tips; betere foto's maken (bron: hema.nl)

Tips; betere foto's maken (bron: hema.nl) Tips; betere foto's maken (bron: hema.nl) Gulden snede als gouden basisregel Het werkt zo Verdeel het beeld dat je wilt fotograferen in gedachte in negen gelijke vlakken, door er twee horizontale en twee

Nadere informatie

Belichting. Bepaal je ISO-waarde altijd nadat je de diafragma en sluitertijd hebt bepaald.

Belichting. Bepaal je ISO-waarde altijd nadat je de diafragma en sluitertijd hebt bepaald. Belichting Sluitertijd 1/4 1/8 1/15 1/30 1/60 1/125 1/250 1/500 Diafragma 2.8 4 5.6 8 11 16 22 32 ISO ruis geen ruis 3200 1600 800 400 200 100 lichter donkerder Bepaal je ISO-waarde altijd nadat je de

Nadere informatie

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage HDR- FOTOGRAFIE Inleiding Wanneer je door de zoeker van je al dan niet spiegelreflex camera kijkt en een prachtige scène hebt waargenomen en vastgelegd, dan is er naderhand soms enige teleurstelling wanneer

Nadere informatie

Geef aan de hand van naslagmateriaal, recensies, internet enz. enige informatie over de regisseur, zijn leven, zijn werk e.d.

Geef aan de hand van naslagmateriaal, recensies, internet enz. enige informatie over de regisseur, zijn leven, zijn werk e.d. Werkstuk door Robbin 1018 woorden 11 april 2018 7,8 4 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands Totaal: 90 punten 1. Titelblok (4) Titel van de film Bankier van het verzet Achternaam regisseur,

Nadere informatie

Opdracht door Kimberly 1213 woorden 30 september keer beoordeeld. Beeldende vorming

Opdracht door Kimberly 1213 woorden 30 september keer beoordeeld. Beeldende vorming Opdracht door Kimberly 1213 woorden 30 september 2017 6 2 keer beoordeeld Vak Beeldende vorming Dit schilderij heet De onverschrokkenheid van Gaius Fabricius Luscinus in Pyrrhus legerkamp. De kunstenaar

Nadere informatie

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles

Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fiancailles Filmverslag Frans Un Long Dimanche d'un Fianca Filmverslag door E. 1877 woorden 4 mei 2014 6 6 keer beoordeeld Vak Frans A Algemeen Regisseur: Titel: Jean-Pierre Jeunet Un long Dimanche de Fianca Premiere:

Nadere informatie

Commercial Nintendo WII

Commercial Nintendo WII Commercial Nintendo WII NINTENDO WAT ZEGGEN ZE Lea Lea toegepast op Nintendo Naam Leeftijd Doelgroep Trefwoorden Roel 25-30 Ja Energiek, Innovatief, Kids Paul 16-20 Ja Familiegericht, Uniek, Design Jeffrey

Nadere informatie

Presentatiedocument. Persoonlijk logo

Presentatiedocument. Persoonlijk logo Presentatiedocument Persoonlijk logo Timo de Winter IAD 16-10-2010 Inhoudsopgave Logo onderzoek 3 Analyse 3 Uitgangspunten 4 Eigen voorwaarden 4 Concept 4 Schetsen 5 Eerste schetsen 5 Uitgewerkte schetsen

Nadere informatie

Spot 2+ La Baracca (Italië)

Spot 2+ La Baracca (Italië) l e s b ri ef Spot 2+ La Baracca (Italië) 4811 TL Breda +31 (0)76-515 49 84 F facebook.com/ stiltefestival techniek@destilte.nl Nieuwe Huizen 41 E info@destilte.nl +31(0)6-11 62 32 91 afdeling educatie

Nadere informatie

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ...

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ... NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke

Nadere informatie

DE COMPOSITIE INKIJKVERSIE

DE COMPOSITIE INKIJKVERSIE BASISCURSUS FOTOGRAFIE DE COMPOSITIE INKIJKVERSIE JEROEN HORLINGS 1 INLEIDING INLEIDING Los van de technische aspecten wordt de waarde van een foto grotendeels bepaald door de compositie. Een foto is een

Nadere informatie

VERSIE BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD. zaans brandbook

VERSIE BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD. zaans brandbook VERSIE 2.1 2018 BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD zaans brandbook inhoudsopgave 3 Kleurenpalet en kleurwaardes 14 Gebruik Patronen 4 Logo witruimte 15 Gevel Patroon 5 Schaal en proportie 16 Mosterd Patroon

Nadere informatie

Opdracht: de kinderen gaan zelf een verhaal bedenken, prenten bij het verhaal ontwerpen en het verhaal presenteren.

Opdracht: de kinderen gaan zelf een verhaal bedenken, prenten bij het verhaal ontwerpen en het verhaal presenteren. Gruwelijk eng! Vertellen in De Kinderboekenweek Opdracht: de kinderen gaan zelf een verhaal bedenken, prenten bij het verhaal ontwerpen en het verhaal presenteren. Duur: 2 lessen van respectievelijk 50

Nadere informatie

FOTOGRAFIE Zwart-Wit FOTO LEERTRAJECT WELMANSTUDIO

FOTOGRAFIE Zwart-Wit FOTO LEERTRAJECT WELMANSTUDIO FOTOGRAFIE Zwart-Wit FOTO LEERTRAJECT WELMANSTUDIO 2 Vanaf de allereerste foto is het maken van perfecte zwart-wit foto s een combinatie geweest van de juiste opnametechniek en ontwikkel -en afdrukvaardigheden

Nadere informatie

Verslag CKV museum Rijksmuseum

Verslag CKV museum Rijksmuseum Verslag CKV museum Rijksmuseum Verslag door D. 1044 woorden 20 juni 2016 3,9 13 keer beoordeeld Vak CKV Informatie Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam Het Rijksmuseum is een heel belangrijk museum voor Nederland.

Nadere informatie

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek

Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Robinson van Doeschka Meijsing 1993 uitgegeven door Wolters-Noordhoff BV 3 e druk 91 Bladzijdes niveau 3 boek Inhoud Over de schrijfster... 3 Over het boek... 4 Verwerkingsopdracht leeservaringen... 5

Nadere informatie

Essay Project Interactieve Multimedia. Lukas Hulsbergen Groep 06. The Beeckestijn Project

Essay Project Interactieve Multimedia. Lukas Hulsbergen Groep 06. The Beeckestijn Project Essay Project Interactieve Multimedia Lukas Hulsbergen Groep 06 The Beeckestijn Project Abstract In dit essay wil ik dieper ingaan op de motivatie van het maken van het project en meer inzicht geven over

Nadere informatie

Visual Inventory. Max Molovich stijloefeningen (89) - Zombie

Visual Inventory. Max Molovich stijloefeningen (89) - Zombie Visual Inventory Max Molovich stijloefeningen (89) - Zombie Selina Korthof 500688143 Vormgeving 2 23-1-2016 Verhaal en Concept Stijloefeningen (89) - Zombie Posted on 21 juni 2011 by Molovich Duizenden

Nadere informatie

Aan dit reclamebord is werkelijk van alles mis. Is de tekstuitlijning gecentreerd, en zo wel wat is dan de middenlijn? Of is de tekstuitlijning links,

Aan dit reclamebord is werkelijk van alles mis. Is de tekstuitlijning gecentreerd, en zo wel wat is dan de middenlijn? Of is de tekstuitlijning links, Het onder elkaar zetten van tekst gebeurt wel vaker, daar is vaak genoeg ook niks mis mee. In dit geval daarentegen, naar mijn mening, wel. Zowel bij de kabeljauwhaas, schol, heilbot, scholfilet en makreel

Nadere informatie

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten

Aan de bal. Onur Arslantas 3T2. Mevrouw Scholten Aan de bal Onur Arslantas 3T2 Mevrouw Scholten Zakelijke Gegevens A. Aan de bal B. Lieneke Dijkzeul C. Lemniscaat, juli 2005, 279 Bladzijden, geen druknummer gezien. Samenvatting Rahmane woont in een dorpje

Nadere informatie

Beeldend proces Theater Kunst Klas leerlingen

Beeldend proces Theater Kunst Klas leerlingen Beeldend proces Theater Kunst Klas leerlingen Ik kan bij de leerlingen een beeldend proces op gang brengen en dit proces kwalitatief onderhouden en afronden. Het proces ontstaat in uiteenlopende disciplines

Nadere informatie

lesmateriaal Taalkrant

lesmateriaal Taalkrant lesmateriaal Taalkrant Toelichting Navolgend vindt u een plan van aanpak en 12 werkbladen voor het maken van de Taalkrant in de klas, behorende bij het project Taalplezier van Stichting Wereldleren. De

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/window-blinds/ Schaduw maken met zonneblinden In deze les leer je licht en schaduw doorheen een soort zonneblinden maken. Dit is de startafbeelding waarmee

Nadere informatie

1. introductie LF2018 design elementen

1. introductie LF2018 design elementen 1. introductie LF2018 design elementen Design elementen: LF2018 LOGO De basis van de 2018-huisstijl wordt gevormd door cirkels. Het logo verbeeldt een aantal belangrijke kernwaarden: Open mienskip, eenheid

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het meisje met het rode haar door Theun de Vries

Boekverslag Nederlands Het meisje met het rode haar door Theun de Vries Boekverslag Nederlands Het meisje met het rode haar door Theun de Vries Boekverslag door een scholier 1549 woorden 6 oktober 2001 5,1 13 keer beoordeeld Auteur Genre Theun de Vries Oorlogsroman Eerste

Nadere informatie

Font: Arial 13. (just a joke)

Font: Arial 13. (just a joke) Dit is het logo van de site deviantart.com Ik heb deze gekozen omdat hun nieuwe logo gekopieerd is van een andere site en ik daar verandering in wil zien. Wat ik er niet goed aan vind is dus het logo en

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands De tweeling

Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag door een scholier 1926 woorden 10 maart 2005 6,6 402 keer beoordeeld Vak Nederlands De tweeling 1. Verklaar de titel van de film. De titel van de film is

Nadere informatie

Kort jury commentaar corso 2016.

Kort jury commentaar corso 2016. Kort jury commentaar corso 2016. 1 1. Dynamite Schotse Kelpies De figuratie met de schotse doedelzakken is een goede toevoeging. Een open vormgeving is goed gekozen. Vormgeving; probeer de anatomie natuur

Nadere informatie

Ontwerp je eigen krant

Ontwerp je eigen krant Ontwerp je eigen krant 1. Maak een nieuw document van 800 px op 1200px met een resolutie van 72 ppi transparant 2. Voeg een nieuwe laag toe, vul deze met wit en noem deze laag kleur. Pagina 1 3. Geef je

Nadere informatie

Handleiding. Niels Borny HB-INF

Handleiding. Niels Borny HB-INF Handleiding Niels Borny HB-INF Start: maak een account Stappen Omschrijving Voorbeeld Stap 1 Surf naar de website www.pixton.com. Stap 2 Om een account aan te maken, klik je rechtsboven om de rode knop

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De naam van mijn vader

Boekverslag Nederlands De naam van mijn vader Boekverslag Nederlands De naam van mijn vader door Sabine van den Berg Boekverslag door een scholier 2196 woorden 19 september 2007 9,5 2 keer beoordeeld Auteur Genre Sabine van den Berg Jeugdboek Eerste

Nadere informatie

Twee afbeeldingen samenvoegen

Twee afbeeldingen samenvoegen Photoshop Klassiekers 343 Twee afbeeldingen samenvoegen Jarenlang is het samenvoegen van twee afbeeldingen een van de populairste Photoshop-technieken geweest. Tijdens het volgende project ga je niet alleen

Nadere informatie

Bjorn Dingeldein, Klas B, Typographie opdracht. Foto 1:

Bjorn Dingeldein, Klas B, Typographie opdracht. Foto 1: Bjorn Dingeldein, Klas B, Typographie opdracht. Foto 1: De bellettering op de ramen van dit cafe was voor mij een irritatiepunt, het is erg onprofessioneel en er is totaal geen rekening gehouden met het

Nadere informatie

Balans tussen orde en chaos ontsnappen aan de chaos. ordening = de onderlinge samenhang tussen de verschillende elementen

Balans tussen orde en chaos ontsnappen aan de chaos. ordening = de onderlinge samenhang tussen de verschillende elementen Balans tussen orde en chaos ontsnappen aan de chaos ordening = de onderlinge samenhang tussen de verschillende elementen Compositie (samenstelling) is het belangrijkste ordeningssysteem 1. Compositie,

Nadere informatie

Doel. Doelgroep. Een film in je hoofd

Doel. Doelgroep. Een film in je hoofd Doel Het op gang brengen of houden van leesplezier! Van wat voor soort boeken houden de kinderen en waarom? Zouden ze zelf graag de hoofdpersoon zijn in één van hun lievelingsboeken? Welke omslagen spreken

Nadere informatie

In den beginne. Het iphone-beginscherm

In den beginne. Het iphone-beginscherm In den beginne Met alleen op de rode knop drukken ben je er nog niet. Voor een goede video zul je toch net wat meer moeite moeten doen. In dit hoofdstuk behandelen we een aantal basisingrediënten voor

Nadere informatie

3 minuten: Geef een samenvatting van het verhaal. 3 minuten: Wat is jouw mening over. Onderbouw je mening.

3 minuten: Geef een samenvatting van het verhaal. 3 minuten: Wat is jouw mening over. Onderbouw je mening. Geef een samenvatting van het verhaal. Geef een samenvatting van het verhaal. Geef een samenvatting van het verhaal. Vertel alles wat je weet over de hoofdpersoon. Vertel alles wat je weet over de hoofdpersoon.

Nadere informatie

Boekverslag & presentatie

Boekverslag & presentatie Boekverslag & presentatie groep 8 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz. 1 Blz. 2 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 + 5 Blz. 6 Voorbeeld kaft Inhoudsopgave Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina

Nadere informatie