wij hebben het verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk beperkt zodat het gemakkelijk in twee materialen te scheiden is: karton (doos), PS, PE.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "wij hebben het verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk beperkt zodat het gemakkelijk in twee materialen te scheiden is: karton (doos), PS, PE."

Transcriptie

1

2 algemene informatie 1 LET OP het gebruik van de toetsen en regelingen of het toepassen van de aanwijzingen anders dan hier beschreven, kan leiden tot blootstelling aan gevaarlijke straling. personen met pacemakers of andere geimplanteerde apparaten dienen contact op te nemen met hun huisarts voordat zij magneten of apparaten gebruiken die magnetische storingen kunnen genereren. met het oog op het milieu... wij hebben het verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk beperkt zodat het gemakkelijk in twee materialen te scheiden is: karton (doos), PS, PE. uw apparaat bestaat uit materialen die door een gespecialiseerd bedrijf gerecycleerd en hergebruikt kunnen worden. Informeer waar u verpakkingsmateriaal, lege batterijen en oude apparatuur kunt inleveren. BELANGRIJK! Sla je bestanden op. zorg ervoor dat je de originele bestanden bewaart die je naar de psa hebt gedownload. Philips en Nike zijn niet verantwoordelijk voor verlies van bestanden wanneer het product beschadigd raakt of de vaste schijf niet te lezen/leesbaar is. PHILIPS behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving ontwerp- en specificatiewijzigingen door te voeren ter verbetering van het product.

3 2 bedieningselementen en aansluitingen, accessoires 1 2; schakelt het apparaat in / uit; start / onderbreekt het afspelen 2 5 / 6 springt naar het begin van het volgende / voorgaande nummer 3 - / + stelt het volume in 4 display met achtergrondverlichting. licht even oranje op wanneer je een willekeurige toets op de psa indrukt 5 eq vergroot je luisterbeleving. kies uit een 4-geluids-verwerkingsequalizer: Hiphop, Funk, Rock of Techno of maak je eigen geluid met de optie Custom. 6 p 3,5 mm stereo hoofdtelefoon-ingang 7 vergrendelt toetsen, zodat deze niet kunnen worden ingedrukt 8 batterijvak batterijvak gebruikt 1 x AAA alkaline- 9 usb (in het batterijvak) sluit de meegeleverde usb-kabel vanaf hier aan op de usb-poort van je computer meegeleverde accessoires controleer of deze items zich in de verpakking bevinden. als een item ontbreekt, moet je contact opnemen met je dealer. een usb-kabel een cd-rom met psa-software en de gebruikershandleiding een hoofdtelefoon een armband een heupriem een batterijvak gebruikt AAA alkaline het typenummer en productienummer vindt u in het batterijvak.

4 bedieningselementen en aansluitingen, accessoires 3 voor achteraanzicht

5 4 minimumvereisten voor computersysteem vereisten voor Windows-systeem je moet een usb-poort hebben. computers die geüpgrade zijn van Win 95 zijn misschien niet usb-compatibel! Lees ook de andere vereisten: Pentium MMX 166MHz-processor of sneller usb-poort met Windows 98SE / Me / 2000 met SP3/ XP 96 MB ram 50 MB vrije schijfruimte cd-rom-drive videokaart geluidskaart Microsoft Internet Explorer 5.0 of hoger, Netscape 4.0 of hoger en toegang tot internet.

6 informatie over psa 5 psa200 is een draagbare, mp3 digitale audiospeler met halfgeleidertechnologie: speelt mp3-bestanden en window media audio af, bijv. gedigitaliseerde en gecomprimeerde cd-nummers, nummers op cassettebandjes, audioboeken, kranten, geluidseffecten enz., die opgeslagen zijn in mp3 en window media audio-formaat. wees voorzichtig in de omgang met een hoofdtelefoon gehoorbescherming: luister met een normaal volume. het gebruik van een hoofdtelefoon bij een hoog volume kan leiden tot gehoorbeschadiging. verkeersveiligheid: gebruik geen hoofdtelefoon tijdens het autorijden of fietsen, omdat hierdoor ongelukken kunnen worden veroorzaakt. algemeen onderhoud om schade of storingen te voorkomen: niet blootstellen aan extreme hitte veroorzaakt door verwarmingsapparatuur of direct zonlicht. laat de psa niet vallen of laat geen voorwerpen op de psa vallen. de psa niet onderdompelen in water. hoofdtelefoon-ingang of batterijvak niet blootstellen aan water omdat water wat het apparaat binnendringt grote schade aan het apparaat kan veroorzaken. geen schoonmaakmiddelen gebruiken die alcohol, ammoniak, benzeen of schuurmiddelen bevatten omdat hierdoor het apparaat beschadigd kan worden. actieve mobiele telefoons in de nabijheid kunnen storing veroorzaken. opmerkingen: Uw speler kan geen gecodeerde AAC-nummers of op het internet gekochte WMA-nummers afspelen. Omdat u uw product kunt upgraden, raden wij u aan uw product te registreren op zodat we u kunnen informeren zodra er nieuwe gratis upgrades beschikbaar zijn. Zo kunt u optimaal gebruik maken van uw product en bent u ervan verzekerd dat ook nieuwe audioformaten door de speler zullen worden ondersteund.

7 6 software-installatie software-installatie 1 schakel je computer in. 2 plaats de psa-cd-rom in je cd-rom-drive. 3 volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien. *BELANGRIJK! uitsluitend voor Windows 98-gebruikers naast de 2 softwaretoepassingen zijn er drivers voor massaopslagapparaten noodzakelijk. zonder deze drivers kan de PC de psa niet herkennen en geen bestanden overdragen. gewoonlijk worden de drivers automatisch geïnstalleerd wanneer je de bovenstaande stappen 1-3 van de software-installatie volgt. start het systeem opnieuw op wanneer dit wordt gevraagd. in het geval de pc de drivers nog niet installeert, verschijnt het scherm Add New Hardware Wizard. raadpleeg het aanhangsel Windows 98 en volg de aanwijzingen in het scherm Add New Hardware Wizard om de drivers te installeren. 4 er verschijnt een introductiescherm. selecteer de gewenste taal. 5 kies je product. 6 selecteer je de installatie van de meeste geschikte audiobeheersoftware voor jou. je kunt ook het bestandsbeheerprogramma van je computer gebruiken om de bestanden die je tussen psa en computer wilt overdragen, te slepen en neer te zetten.

8 aanhangsel Windows 98 7 aanhangsel Windows 98 in het geval de pc de drivers nog niet installeert, verschijnt het scherm Add New Hardware Wizard. let op, schermen kunnen afwijken van de afbeeldingen, afhankelijk van de door jou gebruikte Windows-versie en het psa-model. 1 klik op Next > en volg de aanwijzingen in het scherm om de beste driver te zoeken. 2 selecteer de optie Specify a location en klik op Browse om het pad te kiezen naar de plaats waar je de software hebt geïnstalleerd.

9 8 aanhangsel Windows 98 3 druk op Next > en volg de aanwijzingen in het scherm om de installatie te voltooien.

10 je psa gebruiken voor massaopslag 9 wanneer je de speler via de USB-poort op de computer aansluit, herkent de computer de psa als een verwisselbaar USB massaopslagapparaat (MSD). de speler is gedetecteerd en wordt automatisch benoemd tot de map getiteld Verwisselbare schijf/ apparaat (bijv. station D). dat betekent dat je onderweg naar je favoriete muziek kunt luisteren en de psa tevens kunt gebruiken om je werk of gegevensbestanden zoals Word-documenten, Powerpoint-presentaties, PDF's enz. op gemakkelijke manier mee te nemen. nadat je de bestanden naar de computer hebt overgedragen, kun je normale bestandsbewerkingen uitvoeren, om bijv. bestanden te kopiëren, verwijderen en te benoemen. BELANGRIJK! OM BESCHADIGING VAN BESTANDEN OF GEGEVENSVERLIES TE VOORKO- MEN, DE USB-KABEL NIET VERWIJDEREN TIJDENS USB-FUNCTIE, BESTANDSOVERDRACHT, FORMATTEREN OF WANNEER HET UPGRADEN BEZIG IS. KOPPEL DE PSA ALLEEN LOS WANNEER HET GESTOPT IS MET BEWEGEN. -DISPLAY VOLLEDIG

11 10 de psa op je computer aansluiten 1 schakel je computer in. 2 sluit de meegeleverde usb-kabel aan op de usb-poort van je computer. 3 druk op 4 (aan de achterzijde van de psa) om het batterijvak te openen. sluit het andere uiteinde van de usb-kabel aan op usb, (in het batterijvak.) psa display: wordt weergegeven. toetsen op de psa worden automatisch vergrendeld tijdens de usb-aansluiting. 4 wacht enkele seconden om de computer de psa te laten detecteren. je psa verschijnt als een verwisselbaar station op de computer. opmerkingen: er zijn batterijen in de psa noodzakelijk tijdens USB-aansluiting, tenzij je bezig bent met een upgrade van de psa. verschijnt automatisch tijdens de aansluiting. het is niet noodzakelijk de psa in te schakelen.

12 de psa loskoppelen van de PC 11 BELANGRIJK! OM BESCHADIGING VAN BESTANDEN OF GEGEVENSVERLIES TE VOORKOMEN, DE USB-KABEL NIET VERWIJDEREN TIJDENS USB-FUNCTIE, BESTANDSOVERDRACHT, FORMATTEREN OF WANNEER HET UPGRADEN BEZIG IS. KOPPEL DE PSA ALLEEN LOS WANNEER HET GESTOPT IS MET BEWEGEN. -DISPLAY VOLLEDIG sla je bestanden op. zorg ervoor dat je de originele bestanden bewaart die je naar de psa hebt gedownload. Philips en Nike zijn niet verantwoordelijk voor verlies van bestanden wanneer het product beschadigd raakt of de vaste schijf niet te lezen/leesbaar is. voor Windows gebruikers: 1 klik op het symbool Eject Hardware in de Windows-taakbalk en selecteer Stop USB Mass Storage Device... in het pop-upmenu. volg de aanwijzingen in het scherm om de psa los te koppelen. wanneer je het bericht Try stopping the device again later op het scherm van de PC ziet, sluit dan de toepassingen die op de PC worden uitgevoerd en klik vervolgens op. uitsluitend voor Windows 98SE-gebruikers: 1 als er geen symbool Eject Hardware is. gewoon de USB-kabel uit de psa verwijderen. zorg ervoor dat er geen toepassingen worden uitgevoerd die het apparaat kunnen openen, waaronder Windows Explorer.

13 12 informatie over MUSICMATCH informatie over MUSICMATCH ontdek het ultieme gevoel in muzikale vrijheid wanneer je je muziek meeneemt voor onderweg. met MUSICMATCH Jukebox en je personal computer kun je: naadloos digitale muziek naar je psa-speler overdragen (slepen en neerzetten) muziekafspeellijsten maken en opslaan muziekstukken als mp3 en Windows Media-audiobestanden rippen/opnemen aangepaste CD's met je muziek branden opmerkingen: voor eenvoudige muziekoverdracht moet je MUSICMATCH Jukebox met de Nike plug-in installeren vanaf de meegeleverde software-cd-rom zodat je muziek naar de Nike psa kunt downloaden. voor meer gegevens over het gebruik van MUSIC- MATCH, kun je: klikken op Help in de bovenste menubalk van musicmatch ga je naar

14 batterijvoeding 13 1 druk op 4 om het batterijvak te openen en plaats een AAA -batterij, bij voorkeur alkaline. 2 steek de onderste rand van het klepje zoals aangegeven in het apparaat om het klepje van batterijvak te sluiten. BELANGRIJK! verwijder de batterij als: de batterij leeg is of de psa meer dan 2 weken niet zal worden gebruikt. Batterijen bevatten chemicaliën en moeten daarom op de juiste manier ingeleverd worden. aanduiding van lege batterij het aantal blokjes binnen het batterijsymbool geven de resterende batterijlading aan. als de batterij leeg is, knippert het batterijsymbool. als er na twee minuten geen actie ondernomen is om de batterij te vervangen, wordt BATT LOW! in het display weergegeven en 5 seconden later wordt de psa automatisch uitgeschakeld.

15 14 aan/ uit-schakelaar, afspelen 2; aanzetten en afspelen, 2; houd 2; 2 seconden ingedrukt om in te schakelen. afspelen begint automatisch vanaf het exacte punt waarop de laatste keer is uitgeschakeld. indien beschikbaar worden in het display de gegevens van het muziekstuk getoond. no File wordt weergegeven als er geen gegevens zijn opgeslagen in de psa. de psa schakelt automatisch uit na 30 seconden. opmerkingen: wordt weergegeven in plaats van een muziekstuknummer wanneer er meer dan 99 nummers zijn. uitzetten, 2; tijdens het afspelen 2; for 3 seconden ingedrukt houden om uit te schakelen. display-bericht: OFF voordat wordt uitgeschakeld. pauze, 2; tijdens het afspelen op 2; drukken om te pauzeren, druk opnieuw op 2; om het afspelen opnieuw te starten. display: tijdens de pauzestand wordt verstreken tijd knippert en de nummergegevens staan stil. energiebesparende stand-by-stand de psa schakelt automatisch uit wanneer het afspelen gedurende meer dan 30 seconden is gepauzeerd en er geen toetsen worden ingedrukt.

16 volume, eq, Custom 15 volume druk op - / + om het volume te verlagen/ verhogen. de volumebalk wordt even weergegeven tijdens volumeaanpassing en wanneer u inschakelt. opmerkingen: volume wordt automatisch afgestemd tot een standaard optimaal niveau wanneer de speler uit en weer in wordt geschakeld. eq-geluidsopties - laat de lage tonen horen of de hoge tonen pieken! druk herhaalde malen op eq om jouw equalizeropties voor krachtige lage tonen, neutraal, alle hoge tonen enz. te kiezen. display: Hiphop, Funk, Rock, Techno, Off of Custom creëer je eigen geluid: Custom als je Custom, hebt geselecteerd, worden in het volgende display 4 eq-frequentiebalken getoond. 1 gebruik 5 / 6 om de frequentiebalk te kiezen die je wilt aanpassen. 2 gebruik - /+ om de frequentiebalk aan te passen. 3 druk opnieuw op eq om jouw gewenste instelling te bevestigen. display: keert terug naar de gegevens van het nummer

17 16 5, 6, een ander nummer kiezen 5, 6 druk op 5 / 6 om het gewenste nummer te kiezen. snel zoeken binnen een nummer tijdens het afspelen 5 / 6 kort ingedrukt houden. psa speelt het nummer met hoge snelheid af tot de toets wordt losgelaten. de toetsvergrendeling gebruiken schakelt de andere toetsen uit, zodat deze niet per ongeluk kunnen worden ingedrukt. om de toetsvergrendeling in/ uit te schakelen 2 seconden ingedrukt houden. display: verschijnt als de toetsvergrendeling ingeschakeld is.

18 armband, hoofdtelefoon, heupriem 17 draag je digitale audiospeler tijdens sportactiviteiten door deze aan de meegeleverde armband te bevestigen. 1 stop de psa in de rubbergesp waarbij de aansluitingen voor hoofdtelefoon bereikbaar zijn via de uitsparing. 2 plaats de armband om je arm, bevestig het riempje en trek deze aan zodat het nauw aansluit. opmerkingen: houd het apparaat schoon en droog verwijder het apparaat altijd van de armband wanneer het niet wordt gebruikt. verwijder zweet en overtollig vocht van het apparaat en de rubber armband met behulp van een zachte, vochtige doek. 3 sluit de hoofdtelefoon aan heupriem je kunt de meegeleverde riemverlenging ook gebruiken om de speler om je middel vast te maken.

19 18 firmware upgraden je kunt bezoeken om de meest recente firmware te controleren en te downloaden, indien beschikbaar. gebruik de Upgrader-toepassing om de psa met de nieuwe firmware te upgraden. opmerkingen: wanneer je upgrade met firmware van zorg er dan voor dat je het bestand downloadt voor jouw specifieke model. sla het firmwarebestand op via hetzelfde pad en haal het ook via dit pad op. BELANGRIJK! sla je bestanden op. zorg ervoor dat je de originele bestanden bewaart die je naar de psa hebt gedownload. Philips en Nike zijn niet verantwoordelijk voor verlies van bestanden wanneer het product beschadigd raakt of de vaste schijf niet te lezen/leesbaar is. Upgrader voor PC-gebruikers 1 voor het beste resultaat moet je een nieuwe batterij in de psa plaatsen voordat je begint met de aansluiting. 2 sluit de meegeleverde usb-kabel aan op de usb-poort van de computer en de psa. 3 klik in de taakbalk van het menu Start op de Programs Nike psa200 Upgrader, er wordt een venster weergegeven:

20 firmware upgraden 19 4 wanneer je de firmware hebt gedownload, klik je eerst op om het gedownloade.ebn -bestand te zoeken en te selecteren. klik op Start om door te gaan. 5 in de volgende dialoogvensters klik je op OK. 6 klik op het -hardwaresymbool in je taakbalk, indien aanwezig, om te stoppen en de psa uit te werpen. 7 druk even op 2; op de psa, zodat de psa zichzelf kan upgraden. in het psa-display wordt even het volgende getoond: FUpgrade. opmerkingen:...file not found. Firmware upgrade failed wanneer dit dialoogvenster op je PC-scherm verschijnt, kan dit het gevolg zijn van een losse/onderbroken USB-aansluiting, of onvoldoende batterijvoeding. controleer de USB-aansluiting. herhaal de upgradehandeling en zorg ervoor dat je een nieuwe batterij plaatst. koppel de psa alleen los wanneer het display volledig gestopt is met bewegen. zorg er tevens voor tijdens het downloaden van het upgradebestand dat je alleen het upgradebestand voor jouw specifieke model download en dat je het bestand via hetzelfde pad opslaat en ophaalt. Battery too low. Upgrade Refused wanneer je ook dit bericht op je psa ziet bewegen na FUpgrade, betekent dit dat je het upgraden moet herhalen als gevolg van onvoldoende batterijspanning. gebruik altijd een nieuwe batterij om het upgraden uit te voeren. apparaatnamen kunnen afwijken van de afgebeelde namen, afhankelijk van het gebruikte besturingssysteem en het psa-model.

21 20 de psa formatteren gebruik de Formatter -toepassing om alle gegevens op de psa te verwijderen voor het geval je problemen hebt met het afspelen. BELANGRIJK! sla je bestanden op. zorg ervoor dat je de originele bestanden bewaart die je naar de psa hebt gedownload. Philips en Nike zijn niet verantwoordelijk voor verlies van bestanden wanneer het product beschadigd raakt of de vaste schijf niet te lezen/leesbaar is. Formatter voor PC-gebruikers 1 sluit de meegeleverde usb-kabel aan op de usb-poort van de computer en de psa. 2 klik in de taakbalk van het menu Start op Programs Nike psa200 Formatter. 3 klik op de vervolgkeuzepijl Device. de naam van de psa die aangesloten is op de computer verschijnt. de overige velden worden automatisch aangevuld voor het apparaat. (de toepassing vult alleen apparaten aan die juist zijn ingedeeld in het bestandssysteem met een stationsaanduiding door Windows.)

22 de psa formatteren 21 opmerkingen: de volledige geheugencapaciteit is niet beschikbaar omdat een deel van het geheugen gereserveerd is voor de audiospeler. apparaatnamen kunnen afwijken van de afgebeelde namen, afhankelijk van het gebruikte besturingssysteem en het psa-model. 4 klik op Start. het dialoogvenster Formatter verschijnt, waarin gevraagd wordt of je echt wilt doorgaan: 5 klik op OK als je wilt doorgaan met de formatteertoepassing. wanneer het formatteren voltooid is, verschijnt het dialoogvenster Formatting done.

23 22 nuttige tips nuttige tips als zich een probleem voordoet, controleer dan eerst de punten op de onderstaande lijst voor u het apparaat ter reparatie aanbiedt. kunt u het probleem niet oplossen aan de hand van deze aanwijzingen, raadpleeg dan uw leverancier of serviceorganisatie. waarschuwing: dmaak het apparaat niet open want dan loopt u het risico een elektrische schok te krijgen. probeer in geen geval zelf het apparaat te repareren want dan vervalt de garantie. probleem geen geluid geluid slaat over tijdens het afspelen op de psa nummergegevens worden kort weergegeven en vervolgens "overgeslagen" door psa oplossing batterij zwak/niet goed geplaatst. plaats een nieuwe batterij op de juiste manier. psa-toetsen te snel ingedrukt. niet te snel. goed indrukken.indicator licht op. hoofdtelefoon niet goed aangeslotend. steek de hoofdtelefoonstekker volledig in de ingang. mp3-bestand gemaakt met een compressieniveau van meer dan 320 kbps. gebruik een lager compressieniveau om je bestand in mp3-formaat op te nemen. elektrische storing door andere apparaten, bijv. mobiele telefoons, fluorescentielampen, hoogspanningsmasten. ga uit de buurt van elektrische storingsbronnen. mp3-nummer gedecodeerd door andere software dan de meegeleverde musicmatch. gebruik musicmatch om het mp3-bestand op te slaan en download het nummer opnieuw: 1. open musicmatch. 2. in het venster My Library klikt u op Add Files. Het dialoogvenster Add Tracks to Music Center verschijnt. 3. Zoek het "overgeslagen" liedje en klikt vervolgens op Add. klik op Exit 4. In het venster My Library klikt u met de rechter muisknop op het nummerbestand. selecteer Edit Track Tag(s) = OK om het nummer als een musicmatch mp3-bestand op te slaan. 5. sleep en zet het nummerbestand vanuit My Library in het venster Playlist. 6. download het bewerkte nummer naar de psa (zie muziek vanaf de computer naar de speler downloaden)

24 probleem usb kan niet worden aangesloten/ werkt niet oplossing nuttige tips 23 je gebruikt een usb-kabel die niet geschikt is gebruik uitsluitend de meegeleverde usb-kabel. kabelaansluitingen verkeerd/ los. controleer of alle aansluitingen goed zijn en goed zijn aangesloten op de psa-speler en je computer. usb-driver niet geïnstalleerd. controleer of je de usb-driver plug-in hebt geïnstalleerd die op de installatie-cd-rom van de psa staat. verkeerde Windows. je computer moet uitgerust zijn met Windows 98/ SE/ Me/ 2000 with SP3 / XP. usb niet ingeschakeld. controleer de BIOS-instelling: usb moet ingeschakeld zijn. De overgedragen tracks die Uw speler kan geen gecodeerde AAC-nummers of zichtbaar zijn in Windows Explorer op het internet gekochte WMA-nummers afspelen. worden niet getoond of afgespeeld Deze tracks worden herkend als gegevensbestan op het apparaat. den wanneer ze worden overgebracht naar uw apparaat. Omdat u uw product kunt upgraden, raden wij u aan uw product te registreren op zodat we u kunnen informeren zodra er nieuwe gratis upgrades beschikbaar zijn. de firmware kan niet worden bijgewerkt je hebt het verkeerde upgradebestand geselecteerd/ gedownload. selecteer/ download alleen het upgradebestand voor jouw specifieke model. kabelaansluitingen verkeerd/ los. controleer of alle aansluitingen goed zijn en goed zijn aangesloten op de psa-speler en je computer.

25 24 nuttige tips probleem psa display: "Battery too low. Upgrade Refused" wordt weergegeven. oplossing wanneer je ook dit bericht op je psa ziet bewegen na FUpgrade, betekent dit dat je het upgraden moet herhalen als gevolg van onvoldoende batterijspanning. gebruik altijd een nieuwe batterij om het upgraden uit te voeren. downloaden van nummer usb-aansluiting verbroken tijdens het downloaden. controleer de usb-aansluiting, verwijder het bestand op de psa via musicmatch en download het num mer opnieuw. geen reactie op ingeschakeld. bedieningselementen schakel uit. elektronische ontlading. verwijder de batterij en plaats deze na een aantal seconden terug.

26 technische gegevens 25 versterkersysteem audio uit x 5mW S/N-verhouding >80dB frequentiebereike Hz - 16KHz geheugencapaciteit ingebouwd MB* ondersteund formaat MP kbps-320kbps windows media audio kbps-160kbps firmware door gebruiker te upgraden ja aansluitingen I/O-interfacee pin mini usb connector equalizer instelbaar en met 4 voorinstellingen Hiphop, Funk, Rock, Techno en Custom display LCD grafische tekst, symbolen achtergrondverlichting kleur oranje *De beschikbare opslagcapaciteit is kleiner

27 26 technische gegevens voeding batterij xaaa speelduur batterij 10 uur bij gebruik van een AAA-alkaline* algemeen afmetingen mm (b) x 68 mm (h) x 27 mm (d) gewicht g (zonder batterij) Windows, Internet Explorer en Windows Media Audio zijn geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. Pentium is een geregistreerd handelsmerk van Intel Corporation. Acrobat Reader is een geregistreerd handelsmerk van Adobe Corporation. alle rechten voorbehouden, alle handelsnamen waarnaar wordt verwezen zijn het servicemerk, handelsmerk of de gedeponeerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. * De gebruiksduur van de batterij varieert naar gelang het gebruik.

28 type number - psa Phillips, Nike, Inc. All rights reserved.

algemene informatie 215 bedieningselementen en aansluitingen, accessoires minimumvereisten voor computersysteem 218 informatie over psa 219

algemene informatie 215 bedieningselementen en aansluitingen, accessoires minimumvereisten voor computersysteem 218 informatie over psa 219 inhoudsopgave 213 algemene informatie 215 bedieningselementen en aansluitingen, accessoires 216-217 minimumvereisten voor computersysteem 218 informatie over psa 219 informatie over de software-installatie-cd-rom

Nadere informatie

producthandleiding psaplay mp3 player Portable Sport Audio by

producthandleiding psaplay mp3 player Portable Sport Audio by producthandleiding psaplay mp3 player Portable Sport Audio by BELANGRIJK! Sla je bestanden op. zorg ervoor dat je de originele bestanden bewaart die je naar de psa hebt gedownload. Philips en Nike zijn

Nadere informatie

producthandleiding psa[64 digital audio player A u d i o b y P h i l i p s S p o r l e r t a b P o Portable Sport Audio by Philips

producthandleiding psa[64 digital audio player A u d i o b y P h i l i p s S p o r l e r t a b P o Portable Sport Audio by Philips producthandleiding psa[64 digital audio player P o r t a b l e S p o r t A u d i o b y P h i l i p s Portable Sport Audio by Philips 2 inhoudsopgave bedieningselementen en aansluitingen, accessoires 4

Nadere informatie

MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB

MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van deze Sweex MP3-speler. Met deze compacte MP3-speler kun je overal genieten

Nadere informatie

Handleiding MP Soundblaster

Handleiding MP Soundblaster Handleiding MP Soundblaster MP3-speler met krachtige luidspreker Leer de bedieningselementen op uw speler kennen Item Omschrijving Item Omschrijving 1 Luidspreker 7 (Afspelen / Pauzeren / AAN/UIT) 2 LED

Nadere informatie

digitale audiospeler zonder bewegende onderdelen

digitale audiospeler zonder bewegende onderdelen digitale audiospeler zonder bewegende onderdelen gebruikershandleiding key 003 key 004 key 005 key 006 Inhoud Aan de slag-gids... 3 Veiligheid en onderhoud... 4-5 Bedieningselementen... 6-9 Over de KEY-audiospeler...

Nadere informatie

XEMIO-243/253 HANDLEIDING

XEMIO-243/253 HANDLEIDING Speciale eigenschappen Elegant ontwerp en eenvoudig in gebruik. Speler ondersteunt meerdere formaten Ondersteunt het MP3- en WMA-formaat. USB-Disk zonder stuurprogramma U kunt uw (muziek)bestanden rechtstreeks

Nadere informatie

MP300011/MP Sweex MP3 Player 128 MB/256 MB

MP300011/MP Sweex MP3 Player 128 MB/256 MB MP300011/MP300021 Sweex MP3 Player 128 MB/256 MB Voordelen FM Radio FM opname Flash Geheugen Spraakopname - Luister naar uw favoriete radiostation. - Neem tijdens het luisteren uw favoriete song op in

Nadere informatie

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad)

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM Aan de slag Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) 1. Microfoon 7. Knop (R) Sectie herhalen 2. LCD-schermen 8. De knop Aan/Uit en

Nadere informatie

XEMIO-200 HANDLEIDING

XEMIO-200 HANDLEIDING Speciale kenmerken Elegant uiterlijk en eenvoudig in gebruik. Multi-code speler Ondersteunt MP1, MP2, MP3, WMA, formaat. U-Disk zonder stuurprogramma U kunt uw bestanden rechtstreeks beheren zonder gebruik

Nadere informatie

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning,

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) M (Menu oproepen/ Submenu) (3) (Vorige / Terugspoelen,

Nadere informatie

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding EnVivo EZ Converter Gebruikershandleiding op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 4 OPMERKINGEN... 4 FUNCTIES... 5 SPECIFICATIES... 5 SYSTEEMEISEN... 5 INHOUD VAN DE VERPAKKING

Nadere informatie

I. Specificaties. II Toetsen en bediening

I. Specificaties. II Toetsen en bediening I. Specificaties Afmetingen Gewicht Scherm Audioformaat Accu Play time Geheugen 77 52 11mm (W*H*D) 79g 1,3inch OLED-scherm MP3: bitrate 8Kbps-320Kbps WMA: bitrate 5Kbps-384Kbps FLAC:samplingrate 8KHz-48KHz,16bit

Nadere informatie

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn:

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn: BT100 - Sweex Bluetooth Class II Adapter USB BT110 - Sweex Bluetooth Class I Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties. BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties. BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth 2.0 Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos verbinding maken met een ander

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. MP3-speler. Modelnummer: MP755 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL)

Gebruikshandleiding. MP3-speler. Modelnummer: MP755 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) Gebruikshandleiding MP3-speler Modelnummer: MP755 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN

Nadere informatie

A. Opgelet. B. Shuffle functie. C. Toetsfuncties en bediening

A. Opgelet. B. Shuffle functie. C. Toetsfuncties en bediening Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b. zorgvuldig door, zodat u het correct weet te gebruiken. A. Opgelet 1) Schakel

Nadere informatie

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu Wat zit er in de doos: Het apparaat Gebruikershandleiding USB Kabel Hoofdtelefoon Installatie CD 2 Locatie en gebruik

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel DKU-5

Korte installatiehandleiding voor de datakabel DKU-5 Elektronische handleiding als uitgave bij "Nokia Handleidingen - Voorwaarden en bepalingen, 7 juni 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Korte installatiehandleiding voor de

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless Internet Phone. Met deze internettelefoon kun je gemakkelijk en snel voicechatten met je favoriete

Nadere informatie

Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0. Handleiding

Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0. Handleiding Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0 Handleiding Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Om te beginnen 1.1 Veiligheidsmaatregelen 1.2 Systeemvereisten 1.3 Inhoud verpakking 2 Handleiding driver

Nadere informatie

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Gebruiksaanwijzing NW- E55/75 2004 Sony Corporation "WALKMAN" is een gedeponeerd handelsmerk van Sony Corporation om producten aan te duiden waarvoor een stereohoofdtelefoon

Nadere informatie

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten.

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten. MM002 Sweex USB DVB-T Dongle Inleiding Stel de Sweex USB DVB-T Dongle niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Å ÒÚ È Á ÔÛÒÍ Ú ÁÔÚË Ó ÚÍË

Å ÒÚ È Á ÔÛÒÍ Ú ÁÔÚË Ó ÚÍË Digital Audio Player SA170 Quick start guide 1 Hurtig start 57 Guide de démarrage rapide 8 Nopea aloitus 64 Kurzanleitung 15 Rychlý přehled 71 Guía de inicio rápido 22 Gyors áttekintés 78 Handleiding voor

Nadere informatie

Xemio-767 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning:

Xemio-767 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning: Xemio-767 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning: www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) (AAN / UIT, Afspelen/ Pauzeren, Select / Enter) (3)

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender

Gebruikershandleiding. 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender Gebruikershandleiding 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 4 2. OPMERKINGEN... 4 3. FUNCTIES... 4 4. KNOPPEN EN SCHERM... 4 4.1 Functies

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. MP3-speler. Modelnummer: MP756 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL)

Gebruikshandleiding. MP3-speler. Modelnummer: MP756 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) Gebruikshandleiding MP3-speler Modelnummer: MP756 *ANY PROBLEM OR QUESTIONS, CALL SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *VRAGEN OF PROBLEMEN, BEL ONZE SUPPORT DESK 0900-3437623 (NL) *BEI FRAGEN ODER PROBLEMEN

Nadere informatie

B. Random en op volgorde afspelen

B. Random en op volgorde afspelen Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b. zorgvuldig door, zodat u het correct weet te gebruiken. A.WAARSCHUWING Lees

Nadere informatie

AV230 mp3-speler. USB 2.0 Flash-drive + mp3-speler + SD/MMC kaartlezer. Handleiding

AV230 mp3-speler. USB 2.0 Flash-drive + mp3-speler + SD/MMC kaartlezer. Handleiding AV230 mp3-speler USB 2.0 Flash-drive + mp3-speler + SD/MMC kaartlezer Handleiding Opmerkingen Het auteursrecht op deze handleiding rust bij Apacer Inc. Geen deel van deze handleiding mag worden verzonden,

Nadere informatie

Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale. MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b.

Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale. MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b. Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b. zorgvuldig door, zodat u het correct weet te gebruiken. A. Opgelet 1) Schakel

Nadere informatie

Handleiding NEDERLANDSE

Handleiding NEDERLANDSE Handleiding NEDERLANDSE Hartelijk dank dat u voor EMTEC gekozen heeft.. Gelieve deze handleiding aandachtig door te nemen en kennis te nemen van alle mogelijkheden van het toestel. Inhoud Veiligheidsinstructies

Nadere informatie

NEDERLANDSE INSTRUCTIES

NEDERLANDSE INSTRUCTIES MEDIA ER BEHUIZING CMP-MOB10 CMP-MOB30 NEDERLANDSE INSTRUCTIES Stap 2: Til voorzichtig de achterplaat op en schuif deze naar achteren. 1. Inhoud verpakking Voor CMP-MOB10: 1x Media player behuizing Draagtas

Nadere informatie

Xemio-658 / Xemio-767BT / Xemio-777BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning: 1. Bedieningselementen en aansluitingen

Xemio-658 / Xemio-767BT / Xemio-777BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning:   1. Bedieningselementen en aansluitingen Xemio-658 / Xemio-767BT / Xemio-777BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning: www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) (AAN / UIT, Afspelen/ Pauzeren,

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

Philips GoGear-audiospeler SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. Snelstartgids

Philips GoGear-audiospeler SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16. Snelstartgids Philips GoGear-audiospeler SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16 Snelstartgids Hulp nodig? Ga naar www.philips.com/welcome voor een compleet pakket aan ondersteuningsmaterialen, zoals gebruikershandleidingen,

Nadere informatie

Korte introductie. Belangrijke veiligheidsmaatregelen

Korte introductie. Belangrijke veiligheidsmaatregelen 0 Korte introductie De MP217SP is een digitale, draagbare muziekspeler van een nieuwe generatie, met ondersteuning voor het MP3/WMA/WAV-formaat en een perfecte geluidskwaliteit. De speler heeft bovendien

Nadere informatie

TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES. Pagina 1 van 8

TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES. Pagina 1 van 8 TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids Graag voor gebruik lezen Borduurwerk editing software Installatiegids Lees eerst het volgende voordat u het cdrompakket opent Hartelijk dank voor de aanschaf van deze software. Lees de onderstaande Productovereenkomst

Nadere informatie

LED. Aan/uitschakelaar. Volume Omhoog. Start/Stop. Volgende Track. Volume Omlaag. Vorige Track. USB Poort

LED. Aan/uitschakelaar. Volume Omhoog. Start/Stop. Volgende Track. Volume Omlaag. Vorige Track. USB Poort Wij willen u graag bedanken voor het aanschaffen van onze digitale MP3 speler. Lees deze handleiding vóór ingebruikname a.u.b. zorgvuldig door, zodat u het correct weet te gebruiken. A. Opgelet 1) Schakel

Nadere informatie

Deze handleiding is bedoeld voor PC-gebruikers met minimaal Pentium CPU (of compatibel) of MAC-gebruikers met minimaal PowerPC.

Deze handleiding is bedoeld voor PC-gebruikers met minimaal Pentium CPU (of compatibel) of MAC-gebruikers met minimaal PowerPC. Verkorte werkwijze eerste gebruik 1. Inleiding (1) 2. Installeren en aktiveren (2) Verwijderen oude drivers (2.1) Installatie onder Windows 98 SE / 2000 (2.2) Aktiveren onder Windows (2.3) Installatie

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Software installatie. MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player

Nederlandse versie. Inleiding. Software installatie. MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player Inleiding Stel de Sweex Black Onyx MP4 Player niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing 1

Gebruiksaanwijzing 1 Gebruiksaanwijzing 1 Voor uw veiligheid Waarschuwing Om elektrische schok of andere letsels te voorkomen, mag u dit product niet demonteren of opnieuw verpakken. Om brand, elektrische schok of storingen

Nadere informatie

EnVivo Magnetische 2.0MP Webcam

EnVivo Magnetische 2.0MP Webcam Gebruiksaanwijzing EnVivo Magnetische 2.0MP Webcam Elektrische en elektronische apparatuur (EEE) bevat materialen, delen en inhoud die gevaarlijk kunnen zijn voor het milieu en schadelijk voor de menselijke

Nadere informatie

MP855. Inhoudsopgave 1 Veiligheidsinstructies Inhoud van het pakket Beginnen...4

MP855. Inhoudsopgave 1 Veiligheidsinstructies Inhoud van het pakket Beginnen...4 Handleiding MP855 Inhoudsopgave 1 Veiligheidsinstructies...2 2 Inhoud van het pakket...3 3 Beginnen...4 3.1 Bedieningselementen... 4 3.2 LCD en symbolen... 6 3.3 Batterijstatus... 6 3.4 Verbinden met een

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

Digitale converter voor audiocassettes. Gebruiksaanwijzing

Digitale converter voor audiocassettes. Gebruiksaanwijzing Digitale converter voor audiocassettes Gebruiksaanwijzing 1.0 Veiligheidsinstructies Plaats het apparaat altijd op een stabiele en vlakke ondergrond. Het apparaat kan door vallen beschadigd raken. Stel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cassette Converter

Gebruikershandleiding Cassette Converter Gebruikershandleiding Cassette Converter INHOUD NL INTRODUCTIE 3 PRODUCTEIGENSCHAPPEN 5 DE CASSETTE CONVERTER UITPAKKEN 6 PLAATSEN/VERVANGEN VAN DE BATTERIJEN 7 DE SOFTWARE INSTALLEREN 7 BESCHRIJVING VAN

Nadere informatie

Handleiding Talk-Tracker / Easy spek pro

Handleiding Talk-Tracker / Easy spek pro Handleiding Talk-Tracker / Easy spek pro Betreft Geheugenhulp producten 113030M en 113030C Belangrijke informatie Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik Talk-Tracker bevat een ingebouwde

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Systeemeisen. Nederlandse versie SWEEX.COM. IP001 Sweex USB Internet Phone with Display

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Systeemeisen. Nederlandse versie SWEEX.COM. IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Inleiding IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex USB Internet Phone with Display. Met deze eenvoudig aan te sluiten telefoon kun je telefoongesprekken

Nadere informatie

Philips GoGear-audiospeler SA1ARA02 SA1ARA04 SA1ARA08 SA1ARA16. Snelstartgids

Philips GoGear-audiospeler SA1ARA02 SA1ARA04 SA1ARA08 SA1ARA16. Snelstartgids Philips GoGear-audiospeler SA1ARA02 SA1ARA04 SA1ARA08 SA1ARA16 Snelstartgids Hulp nodig? Ga naar www.philips.com/welcome voor een compleet pakket aan ondersteuningsmaterialen, zoals gebruikershandleidingen,

Nadere informatie

1. Beschrijving van de hoofdfuncties 2. MP3 modus 3. USB modus 4. Upgrade van speler 5. Installatie besturingsprogramma WINDOWS Voor MAC OS 9.

1. Beschrijving van de hoofdfuncties 2. MP3 modus 3. USB modus 4. Upgrade van speler 5. Installatie besturingsprogramma WINDOWS Voor MAC OS 9. 1. Beschrijving van de hoofdfuncties 2. MP3 modus 3. USB modus 4. Upgrade van speler 5. Installatie besturingsprogramma WINDOWS 98 6. Voor MAC OS 9.X of hoger 7. Probleemoplossing 8. Specificaties 1 Functieoverzicht

Nadere informatie

2. Monitor schermweergave

2. Monitor schermweergave Gebruikshandleiding 1. Productoverzicht 1 1 DISPLAY-knop 2 Led Aan/Uit-knop 3 MODUS-knop 4 VOEDING-knop 5 MENU-knop 6 OMHOOG-knop 7 SD-kaartsleuf 8 Voeding-LED 9 SLUITER-knop 10 USB-bus 11 AV-bus 12 RECHTS/ZELFONTSP

Nadere informatie

Beschrijving van de onderdelen. Voor een perfect geluid van cd-kwaliteit. Wat is MP3? Wat is yepp'?

Beschrijving van de onderdelen. Voor een perfect geluid van cd-kwaliteit. Wat is MP3? Wat is yepp'? Beschrijving van de onderdelen Voor een perfect geluid van cd-kwaliteit. Stop/Play/Pauze Vooruitspoelen/Terugspoe len/ Volumeregeling LCD-scherm Wat is MP3? MP3 verwijst naar MPEG1 LAYER3. MP3 is een muziekbestand

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

HDD6320. Jukebox Quick start guide

HDD6320. Jukebox Quick start guide Jukebox Quick start guide EU_ARZ HDD6320 EN FR DE ES NL IT PO SV Quick start guide 1 Guide de démarrage rapide 8 Kurzanleitung 15 Guía de inicio rápido 22 Handleiding voor snel gebruik 29 Guida di riferimento

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding Mp3 speler met luidspreker HET MODELNUMMER FIESTA2 Instructiehandleiding Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. NL Gebruiksaanwijzing TOETS AANDUIDINGEN 9 1 3 2

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Mac)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Mac) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Mac) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 4 Problemen

Nadere informatie

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02 Bestnr. 99 45 02 TYPHOON DVD-MAKER Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

2. Belangrijke functies die zijn toegevoegd aan deze softwareversie. * Kan de afspeellijst, het album en de naam van de track bewerken.

2. Belangrijke functies die zijn toegevoegd aan deze softwareversie. * Kan de afspeellijst, het album en de naam van de track bewerken. 1. Introductie De upgradeversie van deze software is versie 1.08 2. Belangrijke functies die zijn toegevoegd aan deze softwareversie Deze softwareversie omvat: * Kan de afspeellijst, het album en de naam

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Drivers en Software. Installatie. BT211 Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB

Nederlandse versie. Inleiding. Drivers en Software. Installatie. BT211 Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB BT211 Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB Inleiding Stel de Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding BT-02N Gebruikershandleiding 1 Index 1. Overzicht.....3 2. Aan de slag....5 3. Uw Bluetooth hoofdtelefoon aansluiten...5 4. Het gebruik van uw Bluetooth hoofdtelefoon..... 9 5. Technische specificaties

Nadere informatie

Belangrijke Informative

Belangrijke Informative Belangrijke Informative Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Talk-Tracker bevat een ingebouwde oplaadbare batterij die niet kan worden vervangen. Probeer de batterij niet te verwijderen.

Nadere informatie

EBO-620. Inleiding. Lees vóór het aansluiten, bedienen of instellen van dit product, deze handleiding zorgvuldig door.

EBO-620. Inleiding.   Lees vóór het aansluiten, bedienen of instellen van dit product, deze handleiding zorgvuldig door. GEBRUIKSHANDLEIDING EBO-620 www.denver-electronics.com Lees vóór het aansluiten, bedienen of instellen van dit product, deze handleiding zorgvuldig door. Inleiding 1. Pagina vernieuwen 2. Keuze van de

Nadere informatie

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300

TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 TRUST AMI MOUSE WIRELESS 300 Snelle installatie handleiding Versie 1.0 1 1. Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de Trust Ami Mouse Wireless 300 waarmee u kunt scrollen in al uw favoriete

Nadere informatie

Notebook of Desktop PC met USB2.0 of USB1.1 poorten Microsoft Windows 98SE, 2000 of XP Mac OS9.x of hoger

Notebook of Desktop PC met USB2.0 of USB1.1 poorten Microsoft Windows 98SE, 2000 of XP Mac OS9.x of hoger H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 5 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 S Y S T E E M V E R E I S T E N 4 H A R D W A R E I N S TA L L AT I E

Nadere informatie

Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding. Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen.

Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding. Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. NL Gebruiksaanwijzing TOETS AANDUIDINGEN 9 1 3 2 5 6 4 8 7 1 Vermogen AAN/UIT

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

Aan de slag met de Easi-Speak

Aan de slag met de Easi-Speak Aan de slag met de Easi-Speak Zing de sterren van de hemel of neem interessante interviews af! Door het microfoonontwerp is het product erg aantrekkelijk voor kinderen om te gebruiken. Laat uw leerlingen

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie

Easi-Speak gebruiksaanwijzing

Easi-Speak gebruiksaanwijzing Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Speak bevat een ingebouwde oplaadbare batterij die niet kan worden vervangen. Probeer de batterij niet te verwijderen. Vermijd dat de Easi-Speak

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

Externe apparatuur Gebruikershandleiding

Externe apparatuur Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. PHILIPS KEY008

Uw gebruiksaanwijzing. PHILIPS KEY008 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. MP023/MP024 Sweex Pretty Pink MP3 Player

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. MP023/MP024 Sweex Pretty Pink MP3 Player MP023/MP024 Sweex Pretty Pink MP3 Player Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van deze Sweex Pretty Pink MP3-player. Met deze compacte MP3-speler kun je overal genieten van je favoriete

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE Ref. INOGRB01 HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE 1.INLEIDING Uw GRABBINO is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om uw video's te converteren naar het MPEG-formaat en daarna HDD-beelden door te sturen

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. JB000160 Sweex 4.2 Megapixel Digitale Camera

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. JB000160 Sweex 4.2 Megapixel Digitale Camera JB000160 Sweex 4.2 Megapixel Digitale Camera Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van deze Sweex 4.2 Megapixel Digitale Camera Voor een juiste werking van deze Sweex 4.2 Megapixel Digitale

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding

Externe apparatuur. Gebruikershandleiding Externe apparatuur Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 10 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding. 9355495 Uitgave 2

HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding. 9355495 Uitgave 2 HS-2R Radio-hoofdtelefoon van Nokia Gebruikershandleiding 9355495 Uitgave 2 CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA CORPORATION verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat het product HS-2R conform is aan de bepalingen

Nadere informatie

Vr.Model-nr MPFOL15. Gebruikershandleiding

Vr.Model-nr MPFOL15. Gebruikershandleiding Vr.Model-nr MPFOL15 Gebruikershandleiding NL 1. Toetsen 1. M : Menu 2. : Afspelen/Pauzeren 3. < : Vorige track / Terugspoelen 4. > : Volgende track/ Vooruitspoelen 5. - : Volume verlagen 6. + : Volume

Nadere informatie

Nederlands. Multifunctionele. Digitale camera. Gebruikershandleiding

Nederlands. Multifunctionele. Digitale camera. Gebruikershandleiding Nederlands Multifunctionele Digitale camera Gebruikershandleiding ii INHOUD DE ONDERDELEN IDENTIFICEREN... 1 PICTOGRAMMEN OP HET LCD-SCHERM... 2 VOORBEREIDING... 2 Batterijen laden... 2 De SD/MMC-kaart

Nadere informatie

Foto s kopiëren van de camera

Foto s kopiëren van de camera 1 Foto s kopiëren van de camera Er zijn twee manieren om foto s vanaf een digitale fotocamera op uw computer te zetten: met behulp van een kabeltje tussen de camera en de computer of vanaf de geheugenkaart

Nadere informatie

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker geïnstalleerde

Nadere informatie

FUNTIONAL OVERVIEW APERCU DES FONCTIONS FUNCIONES FUNKTIONEN - ÜBERBLICK TOETSEN PANORAMICA FUNZIONALE ALARM ALARM ALARM ALARM ALARM

FUNTIONAL OVERVIEW APERCU DES FONCTIONS FUNCIONES FUNKTIONEN - ÜBERBLICK TOETSEN PANORAMICA FUNZIONALE ALARM ALARM ALARM ALARM ALARM Clock Radio AJ3160 Clock radio 1 English 2 Français Español Deutsch Nederlands Italiano 1 2 3 T F F a 4 5 Svenska Dansk Suomi Português 1 Polski Έλληνικά Meet Philips at the Internet http://www.philips.com

Nadere informatie

Versie 1.0. Gebruikshandleiding. van de Stereo Controle (art. L4561N) TiStereoControl. Software voor de configuratie 06/08-01 PC

Versie 1.0. Gebruikshandleiding. van de Stereo Controle (art. L4561N) TiStereoControl. Software voor de configuratie 06/08-01 PC Versie 1.0 06/08-01 PC Gebruikshandleiding TiStereoControl Software voor de configuratie van de Stereo Controle (art. L4561N) TiStereoControl 2 3 INHOUD 1. Vereisten Hardware en Software 4 2. Installatie

Nadere informatie

EW7033 USB Behuizing voor 2,5 SATA harde schijven

EW7033 USB Behuizing voor 2,5 SATA harde schijven EW7033 USB Behuizing voor 2,5 SATA harde schijven 2 NEDERLANDS EW7033 USB Behuizing voor 2.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking...

Nadere informatie

FCC-verklaring. Veiligheidsvoorzorgen. Handleiding 02

FCC-verklaring. Veiligheidsvoorzorgen. Handleiding 02 Handleiding FCC-verklaring Dit apparaat is getest en bevonden te voldoen aan de limieten voor een digitaal apparaat van klasse B, overeenkomstig deel 15 van de FCC-regels. Deze beperkingen zijn ontwikkeld

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000 in

Nadere informatie

De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen

De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen De firmware bijwerken voor WR-1/WR-R10 draadloze afstandsbedieningen Dank u voor het kiezen van een Nikon-product. Deze gids beschrijft hoe de firmware voor WR-1 en WR-R10 draadloze afstandsbedieningen

Nadere informatie

Controlelijst bij het uitpakken

Controlelijst bij het uitpakken Onderdeelnummer: 67P4583 Controlelijst bij het uitpakken Hartelijk gefeliciteerd met uw nieuwe IBM ThinkPad X Series computer. Controleer of u alle items in deze lijst hebt ontvangen. Mocht een van de

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Inleiding

Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1 Inhoud van de verpakking Controleer bij ontvangst van uw TVGo A03 of de volgende items werden meegeleverd met uw USB TV Super Mini-pakket. TVGo A03 Cd met stuurprogramma Afstandsbediening

Nadere informatie

Head Pilot v Gebruikershandleiding

Head Pilot v Gebruikershandleiding Head Pilot v1.1.3 Gebruikershandleiding Inhoud 1 Installatie... 4 2 Head Pilot Gebruiken... 7 2.2 Werkbalk presentatie... 7 2.3 Profielen beheren... 13 2.3.1 Maak een profiel... 13 2.3.2 Verwijder een

Nadere informatie