Aan de colleges van Burgemeester en Wethouders van gemeenten in het verzorgingsgebied van de Veiligheidsregio Utrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de colleges van Burgemeester en Wethouders van gemeenten in het verzorgingsgebied van de Veiligheidsregio Utrecht"

Transcriptie

1 eids r egio u trecht yt'iluw/ ~ ~77 Aan de colleges van Burgemeester en Wethouders van gemeenten in het verzorgingsgebied van de Veiligheidsregio Utrecht VRU Afdeling Management Inlichtingen Jager, D. de D.de.Jager@VRU.NL Geacht college, Op 30 maart jl. heeft het dagelijks bestuur van de VRU de conceptjaarstukken 2011 en de conceptprogrammabegroting 2013 behandeld. Conform de geldende procedure nodigen wij de gemeenteraden uit om hun zienswijze over deze stukken te geven. De voorliggende stukken zijn inmiddels ook in afschrift toegezonden aan de financieel adviseurs van de gemeenten en de gemeentelijke accountfunctionarissen. Ons kenmerk Onderwerp Consultatie jaarstukken 2011 en programmabegroting van 5 Bljlage{n) 3 Wij verzoeken u te bevorderen dat de zienswijze van uw raad vóór 1 juni 2012 bij ons bekend is. Reacties kunnen worden toegezonden aan de heer D. de Jager (controller). Jaarstukken 2011 De jaarstukken, voorzien van een goedkeurende accountantsverklaring, zijn opgenomen in één boekwerk. Daarin treft u het volgende aan: - De geconsolideerde balans en verlies- en winstrekening; - Het jaarverslag en de jaarrekening van de VRU, exclusief de MKA; - De financiële verantwoording van de MKA Jaarrekening en -verslag VRU excl. MKA Financieel gezien was 2011 een moeilijk jaar. Op het gebied van bedrijfsvoering moest veel opgebouwd en geharmoniseerd worden. Dit kost extra geld. Daarnaast hadden wij de bestuurlijke opdracht 5% te bezuinigen op de taken in box 3 (zijnde 1 mln.). Deze bezuinigingen zijn getroffen met betrekking tot specialismen, risico- en crisisbeheersing en op de bedrijfsvoering. Tot slot had de VRU ook in 2011 nog 2,5 miljoen aan dubbele kosten op het gebied van ICT. Dit bedrag moest vergoed worden aan de deelnemende gemeenten terwijl anderzijds de harmonisering en ontvlechting uit gemeenten moest plaatsvinden. Als gevolg van de opbouw van de organisatie is in 2011 meer besteed aan inhuur dan begroot. Die uitgaven zijn overigens al fors lager dan in Alle inspanning is erop gericht de kosten van inhuur met ingang van dit jaar zoveel mogelijk terug te brengen. Voor de opbouw van de organisatie, waaronder de ontvlechting en harmonisering van ICT, was de inhuur van extra capaciteit en vooral specialistische expertise echter noodzakelijk. Daarnaast zijn aanzienlijke uitgaven gedaan voor de inhaalslag preventie bij de brandweer van district Utrecht. Dit traject was al voor de regionalisering door het college van B&W in gang gezet en is door de VRU afgerond. V e i I i g h e i d 5 r e g i 0 U t re C h t Kobaltweg CE Utrecht Postbus GO Utrecht T F Dl I E info@vru.nl Factuuradres: Postbus GB Utrecht BNG Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt. De Ronde Venen, Eemnes, Houten, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede. Woerden, Woudenberg, Usselstein, Zeist VRUOl

2 Verder is sprake van reguliere inhuur bij gemeenten voor onder andere de DIV-functie. Tenslotte zijn uitgaven voor inhuur gedaan in verband met vervanging bij ziekte en zwangerschap en in een aantal gevallen voor de tijdelijke vervulling van vacatures. Deze inhuur is vooraf niet te overzien en is daarmee ook niet begroot. 2van 5 Desondanks komt het exploitatiesaldo voor toevoeging en onttrekking aan de reserves, uit op een beperkt tekort van Bij de jaarrekening over 2010 is het saldo op het project regionalisering ad niet als aparte voorziening weggezet voor 2011, maar toegevoegd aan de bedrijfsvoeringsreserve. Daarbij is aangegeven dat dit bedrag, afkomstig uit de convenantsgelden van het Rijk, in 2011 nog wel nodig is ter dekking van de harmonisering van 1&1. Hiermee is ook rekening gehouden in de projectbegroting. Voor dit proces is de totale onttrokken aan de reserves voor dit specifieke doeleinde. Dit is gerechtvaardigd omdat in 2011 kosten zijn gemaakt die daartoe gerekend kunnen worden. Er blijft dan een postief saldo over van Hiervan is voorgesteld dit weer toe te voegen aan de algemene reserve, conform de gangbare werkwijze. Dit voorstel is als zodanig verwerkt in het jaarverslag. Algemene reserve Het algemeen bestuur heeft de wens uitgesproken om een algemene reserve te vormen om schommelingen in de exploitatie op te kunnen vangen. Er is een aantal jaren de tijd genomen om deze reserve op te bouwen. Uit de jaarrekening 2011 blijkt echter dat er onvoldoende ruimte zit in de exploitatie om de algemene reserve aan te vullen tot het vastgestelde minimum van 2%. De verwachting is dat er de komende jaren ook geen ruimte zal ontstaan vanuit de begroting, maar zijn de risico's onverminderd gebleven. Er is een aantal mogelijkheden om de reserve aan te vullen; Aanvullen vanuit een eenmalige extra gemeentelijke bijdrage. Gefaseerd "sparen" door een ophoging van de gemeentelijke bijdrage gedurende een bepaalde periode. Op termijn eenmalig aanvullen indien voordelen blijken te ontstaan uit het preventieonderzoek of een nieuw dekkingsplan. Door de nieuwe opzet van de begroting zal de beheersbaarheid in de toekomst toenemen. In ieder geval voor het productiegedeelte waarin één-op-één financiële afspraken met gemeenten worden gemaakt en periodiek zullen worden verantwoord. Dat geldt ook voor het collectieve deel van de VRU, omdat door het toepassen van indicatoren de controle over de uitgaven sterk zal verbeteren.

3 Het dagelijks bestuur en de directie zijn van mening dat een adequate versterking van de algemene reserve nog steeds noodzakelijk is, maar gezien de ontwikkeling van de nieuwe begrotingsopzet en het ontbreken van ruimte in het exploitatieresultaat 2011 is er op dit moment nog geen acute noodzaak. Daarom wordt ervoor gekozen de discussie over de opbouw en de noodzakelijke omvang van de algemene reserve te betrekken bij de doorontwikkeling van de begroting. 3van 5 Financiële verantwoording MKA De exploitatie van de MKA komt uit op een positief saldo van en is toegevoegd aan de Reserve Aanvaardbare Kosten. Deze reserve vormt binnen de zorgsector een schommelfonds om mogelijk negatieve resultaten in de toekomst op te kunnen vangen. Omdat met ingang van de nieuwe wet op de Veiligheidsregio's ( ) de BTW ook voor de MKA niet meer compensabel is, is hiervoor in 2010 een voorziening gevormd van Inmiddels is duidelijk geworden dat in de ophoging van de BDUR ook rekening is gehouden met het wegvallen van de compensatiemogelijkheid van de MKA. Om die reden is de voorziening in 2011 vrijgevallen. Conceptprogrammabegroting 2013 De programmabegroting 2013 is inhoudelijk gebaseerd op het vastgestelde beleidsplan Daarnaast is de begroting financieel gebaseerd op de kaderbrief, die in januari is voorgelegd aan de colleges van de deelnemende gemeenten. Uit deze consultatieronde zijn 16 reacties gekomen (zie bijlage). Nieuwe opzet begroting De voorliggende begroting is gewijzigd van opzet. Op initiatief van de portefeuillehouder financiën is een verbetertraject voor de begroting opgestart. Vanuit gemeenten, bestuur en de directie is er behoefte aan een meer transparante en beheersbare begroting. Het gemeenschappelijke doel is om uit het oogpunt van "goodgovernance" tijdig en transparant inzicht te verschaffen in het beleid van de VRU en de bijbehorende prioriteiten, waardoor de gemeenten, het bestuur en de directie in staat worden gesteld om daarop te sturen. Daarnaast is het de wens en bestuurlijke opdracht een nadrukkelijker verband aan te brengen tussen beleidsplan, kaderbrief, programmabegroting, werkbegroting, dienstverleningsovereenkomst (DVO) en de directie- en afdelingsplannen. De voorliggende begroting geeft de contouren weer van de uiteindelijke begroting. Dit is nadrukkelijk een begroting "under construction". De programmastructuur wordt gekoppeld aan de thema's in het beleidsplan. Hierdoor is een nieuwe hoofdindeling ontstaan. De structuur is neergezet, maar in het vervolgtraject moet de inhoud nog omgebogen worden naar de nieuwe indeling. Een aantal programma's is daarom nu nog leeg.

4 Verder zijn de eerdere programma's bedrijfsvoering en directie en staf, niet meer opgenomen. Het gaat bij de nieuwe opzet vooral om de primaire activiteiten van de VRU. De ondersteunende activiteiten zijn onderdeel geworden van de verplichte paragrafen, zoals ook bij veel gemeenten te doen gebruikelijk. 4van5 Inhoudelijk is de opzet van de programma's aangepast. De programma's zijn opgebouwd op basis van de 3W-vragen: - Wat willen we bereiken? - Wat gaan we daar voor doen? - Wat mag het kosten? Als de programma's inhoudelijk gevuld zijn, kan ook de financiële toerekening plaatsvinden. Tenslotte is voor de brandweer een aantal inputgegevens opgenomen. De begroting zal worden opgebouwd vanuit de gedachte van een gelijk kwaliteitsniveau, één basispakket. Door de informatie per gemeente in een bijlage bij de begroting op te nemen, kan de DVO zich mogelijk beperken tot de gewenste extra's. Hierdoor wordt het proces van het afsluiten van de DVO's ook verlicht. Vervolgtra je ct In 2012 wordt een aantal stappen gezet om eind 2012 een gewijzigde begroting te kunnen vaststellen die aansluit op de eerder geformuleerde wens. In maart zal de 2e fase van het verbeterproces opgestart worden. Hiervoor worden onder andere brainstormsessies georganiseerd met vertegenwoordigers van gemeenten (gemeentesecretarissen, financieel adviseurs, gemeentelijk accountfunctionarissen), een kwaliteitsmedewerker en een vertegenwoordiger van de provincie. Bestemming BDUR Omdat een deel van de BDUR incidenteel was aangewend in de begroting 2012, is er voor 2013 nog een bedrag van te prioriteren. Voorgesteld wordt om in te stemmen met de volgende prioriteiten: Beheer dynamisch risicoprofiel Ontwikkeling systeem dynamisch risicoprofiel (incl. brandrisicoprofiel) Versteviging van de regionale regie van de operationele informatievoorziening Implementatie datawarehouse en businessintelligence systeem Totaal De prioriteiten zijn uitgewerkt onder de verschillende programma's.

5 Bezuinigingen Het AB heeft bij de vaststelling van de begroting 2012 in december 20U collectief de bezuinigingen in zowel box 1 en 2 als in box 3 vastgesteld. Er vinden gesprekken met gemeenten plaats over de doorwerking daarvan in de DVO's. Hoewel dat geen invloed meer kan hebben in de besluitvorming over de ombuigingen, is deze vertaalslag naar het lokale niveau nog wel nodig. 5van5 o-k - Omdat de afspraken over de verwerking van de bezuinigingen nog niet definitief zijn en nog niet in alle gevallen voldoende helder, ontbreekt de financiële basis voor de programmabegroting Om misverstanden met gemeenten te voorkomen, is voor de huidige begroting (financieel) nog aangesloten op de programmabegroting In de nieuwe begroting 2013 zullen de bezuinigingen verwerkt zijn en zal deze financieel gebaseerd worden op de DVO's Verdere procedure Op 26 april a.s. organiseert de VRU een informatiebijeenkomst voor de financieel adviseurs en gemeentelijke accountfunctionarissen. Tijdens deze bijeenkomst zal een toelichting gegeven worden op de jaarstukken 2011, de conceptprogrammabegroting 2013 en het verbetertraject van de begroting voor 2013 en verder. Na ontvangst en verwerking van de eventuele zienswijzen van de raden op de voorliggende stukken, zullen deze via het dagelijks bestuur van 8 juni a.s. ter vaststelling worden voorgelegd aan het alge7j bestuur van 2 juli ks b stuur Veilighei sregio Utrecht, Nam ns d e, Het 4ag,.Y~i rv/j.m.p. Wink, VlJ Secretaris

AGENDAPUNT /10

AGENDAPUNT /10 AGENDAPUNT 2015.02.16/10 Voorstel voor de vergadering van: het algemeen bestuur Datum vergadering: 16 februari 2015 Onderwerp: Portefeuillehouder: Indiener: Wijziging GR zienswijzeprocedure De heer Van

Nadere informatie

Banen en vestigingen per gemeente [2010] ALLE BANEN BE Nijverheid TOTAAL

Banen en vestigingen per gemeente [2010] ALLE BANEN BE Nijverheid TOTAAL Banen en vestigingen per gemeente 2009-2010 [2010] ALLE BANEN 2010 0305 ABCOUDE 280 92 217 619 18 97 55 34 15 364 69 55 135 258 76 46 2.430 0307 AMERSFOORT 223 5.055 3.588 14.405 3.442 2.448 4.468 4.156

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT. Concept-wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling VRU (wijziging van de artikelen 3.4 en 4.5)

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT. Concept-wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling VRU (wijziging van de artikelen 3.4 en 4.5) VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT Concept-wijzigingsbesluit Gemeenschappelijke regeling VRU (wijziging van de artikelen 3.4 en 4.5) VEILIGHEIDS REGIO UTRECHT De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten:

Nadere informatie

GEMEbNIt RENSWOUDE INGEKOMEN 10 APR.» NR. Geachte mevrouw, mijnheer,

GEMEbNIt RENSWOUDE INGEKOMEN 10 APR.» NR. Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de gemeenteraden t.a.v. de voorzitter van de raad GEMEbNIt RENSWOUDE INGEKOMEN 10 APR.» NR. i.a.a. de colleges van burgemeester en wethouders Onderwerp Consultatie jaarstukken 2013 en programmabegroting

Nadere informatie

2 e wijziging Programmabegroting 2017 Veiligheidsregio Utrecht

2 e wijziging Programmabegroting 2017 Veiligheidsregio Utrecht 2 e wijziging Programmabegroting Veiligheidsregio Utrecht 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Inleiding 3 2 Wijziging tabellen per programma 4 2.1 Totaaloverzicht programma s 4 2.2 Programma Risicobeheersing

Nadere informatie

Geachte raad,

Geachte raad, Vergaderstuk AB20181119-07 - Bijlage C Datum 1-12-2018 contactpersoon Aan de gemeenteraden van de deelnemende VRU-gemeenten Ter attentie van de voorzitter door tussenkomst van de colleges van burgemeester

Nadere informatie

Beleidsnotitie Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0

Beleidsnotitie Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0 Bijlage A bij agendapunt 09: Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0 [AB20160615-09] Beleidsnotitie Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0 Inleiding Bij het vaststellen van het eindadvies Gemeentelijke Crisisbeheersing

Nadere informatie

Ontwerp 2 e wijziging Programmabegroting 2016 Veiligheidsregio Utrecht. 28 november 2016

Ontwerp 2 e wijziging Programmabegroting 2016 Veiligheidsregio Utrecht. 28 november 2016 Ontwerp 2 e wijziging Programmabegroting Veiligheidsregio Utrecht 28 november 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Hoofdlijnen 2 e wijziging programmabegroting 3 1.1 Hoofdlijnen 2 e wijziging programmabegroting

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Vergadering: 28 juni 2010 Voorstel: 471 Zaaknummer:

RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Vergadering: 28 juni 2010 Voorstel: 471 Zaaknummer: RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Vergadering: 28 juni 2010 Voorstel: 471 Zaaknummer: Onderwerp: ontwerpbegroting 2011 en verantwoording van de Gezonde Gids 2009 GGD Midden-Nederland Voorstel

Nadere informatie

Provincie Utrecht

Provincie Utrecht gemnr gemeente Landbouw, denijverheid Bouw Handel Vervoer, opslahoreca 0307 AMERSFOORT 197 4.457 3.715 14.731 3.283 2.631 0308 BAARN 65 528 527 2.048 188 630 0312 BUNNIK 287 623 996 1.021 90 282 0313 BUNSCHOTEN

Nadere informatie

INFORMATIEBIJEENKOMST RAADSLEDEN, 4 DECEMBER 2018

INFORMATIEBIJEENKOMST RAADSLEDEN, 4 DECEMBER 2018 INFORMATIEBIJEENKOMST RAADSLEDEN, 4 DECEMBER 2018 Programma 1. De Veiligheidsregio Utrecht 2. Regionaal risicoprofiel 3. Kadernota 2020 4. Op weg naar Beleidsplan 2020 2023 5. Verdere proces 6. Vragen/discussie

Nadere informatie

RAADSINFORMATIE- AVOND. Gemeente de Bilt, 6 december 2018

RAADSINFORMATIE- AVOND. Gemeente de Bilt, 6 december 2018 RAADSINFORMATIE- AVOND Gemeente de Bilt, 6 december 2018 Programma 1. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) 2. Regionaal risicoprofiel 3. Kadernota 2020 4. Op weg naar Beleidsplan 2020 2023 Gemeente de Bilt

Nadere informatie

Datum 31 maart 2016 contactpersoon. 13 apr 2016/0005

Datum 31 maart 2016 contactpersoon. 13 apr 2016/0005 Datum 31 maart 2016 contactpersoon M. Heijlnk Aan de raden van de 26 VRU-gemeenten door tussenkomst van de colleges van burgemeesters en wethouders Concerncontroller a.i. Archimedeslaan 6 3584 BA Utrecht

Nadere informatie

: 24 juni 2014 : 7 juli : dhr. J.L.M. Vlaar : Marjon Gadella

: 24 juni 2014 : 7 juli : dhr. J.L.M. Vlaar : Marjon Gadella RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid : 24 juni 2014 : 7 juli 2014 : dhr. J.L.M. Vlaar : Marjon Gadella Zaaknummer

Nadere informatie

PROJECT REPRESSIEVE HUISVESTING

PROJECT REPRESSIEVE HUISVESTING PROJECT REPRESSIEVE HUISVESTING Van visie tot beleid Doel van deze presentatie Tot een gezamenlijk beeld komen Duidelijkheid krijgen over de onderzoeksresultaten Daarmee komen tot richtinggevende uitspraken

Nadere informatie

Concept Begrotingswijziging 2011 Veiligheidsregio Utrecht

Concept Begrotingswijziging 2011 Veiligheidsregio Utrecht Concept swijziging 2011 Veiligheidsregio Utrecht Versie: AB 7 november 2011 Inleiding Voor u ligt de begrotingswijziging 2011 van de VRU. Aanleiding voor deze wijziging zijn de uitkomsten van de DVO onderhandelingen

Nadere informatie

Jaarstukken xx maart De raden van de 26 VRU-gemeenten door tussenkomst van de colleges van burgemeester en wethouders.

Jaarstukken xx maart De raden van de 26 VRU-gemeenten door tussenkomst van de colleges van burgemeester en wethouders. Datum xx maart 2017 contactpersoon De raden van de 26 VRUgemeenten door tussenkomst van de colleges van burgemeester en wethouders B. van t Hoog Concerncontroller Archimedeslaan 6 3584 BA Utrecht 088 878

Nadere informatie

Naar een geregionaliseerde brandweer Utrechts Land. Achtergrondinformatie voor gemeenteraad Houten

Naar een geregionaliseerde brandweer Utrechts Land. Achtergrondinformatie voor gemeenteraad Houten Naar een geregionaliseerde brandweer Utrechts Land Achtergrondinformatie voor gemeenteraad Houten Doel informatiebijeenkomst Toelichting op het regionaliseringsproces van de brandweer Voorgenomen stappen

Nadere informatie

VGilighGidsregiO utrgcht

VGilighGidsregiO utrgcht VGilighGidsregi utrgcht Aan -de colleges van B&W van de VRU-gemeenten -de voorzitters van de gemeenteraden van de VRU-gemeenten -de burgemeesters In afschrift aan -de leden van het algemeen bestuur -de

Nadere informatie

AGENDAPUNT /03

AGENDAPUNT /03 AGENDAPUNT 2013.12.13/03 Voorstel voor de vergadering van: het algemeen bestuur Datum vergadering: 13 december 2013 Onderwerp: Portefeuillehouder: Steller: Ingekomen en uitgaande stukken De heer Wolfsen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Wonen en Leven. 3 maart januari 2016 Kadernota 2017 Veiligheidsregio. Utrecht Burger en Bestuur

RAADSVOORSTEL. Wonen en Leven. 3 maart januari 2016 Kadernota 2017 Veiligheidsregio. Utrecht Burger en Bestuur RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 3 maart 2016 Afdeling Wonen en Leven Voorstelnummer Datum Onderwerp 2016.00002 12 januari 2016 Kadernota 2017 Veiligheidsregio Programma Utrecht Burger en Bestuur Inlichtingen

Nadere informatie

Zienswijzen. Ontwerp begroting Bijlage A: AB 095b dd. 28 juni 2018

Zienswijzen. Ontwerp begroting Bijlage A: AB 095b dd. 28 juni 2018 Zienswijzen Ontwerp begroting 2019 Bijlage A: AB 095b dd. 28 juni 2018 Steun / geen zienswijze (* =g.z.) Amersfoort* Baarn* Bunschoten* De Bilt Leusden* Lopik Montfoort IJsselstein Nieuwegein Oudewater

Nadere informatie

Ben. Ambt.: Streef dat.: Afschr.: 'įl į Y RVO.: Op 28 november jl. heeft het algemeen bestuur van de VRU ingestemd met de Ontwerp 2 e

Ben. Ambt.: Streef dat.: Afschr.: 'įl į Y RVO.: Op 28 november jl. heeft het algemeen bestuur van de VRU ingestemd met de Ontwerp 2 e Datum 01-12- contactpersoon Dhr. B. Van 't Hoog 6.025347 Aan de gemeenteraden van de deelnemende VRU-gemeenten Ter attentie van de voorzitter Door tussenkomst van de Colleges van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 18 mei 2017

Datum raadsvergadering 18 mei 2017 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 2 mei 2017 Datum raadsvergadering 18 mei 2017 Nummer raadsvoorstel 2017-415 Bijbehorend veld van de programmabegroting Veiligheid en handhaving

Nadere informatie

Provinciaal blad 2013, 14

Provinciaal blad 2013, 14 Provinciaal blad 2013, 14 ISSN 0920-105X Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 26 maart 2013, nr. 80DFE0E6 houdende nadere regels op grond van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht

Nadere informatie

Geachte Raad, Op verzoek van Monique van der Weijden stuur ik u bijgaande bestanden in 5 s. Met vriendelijke groet, Irma van der Horst

Geachte Raad, Op verzoek van Monique van der Weijden stuur ik u bijgaande bestanden in 5  s. Met vriendelijke groet, Irma van der Horst Van: Irma van der Horst Verzonden: Tuesday, August 23, 2016 12:46 PM Aan: Info Gem. IJsselstein; Info Gem. Montfoort Onderwerp: Vastgestelde jaarstukken en begroting GGDrU deel

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT ^ ^ ^ ^ ^ Kadernota Tja. he*

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT ^ ^ ^ ^ ^ Kadernota Tja. he* VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT ^ ^ ^ ^ ^ Kadernota 2016 ĩ PB Ü Tja i s I I he* 4 1 1 Ht f F 1 f I P VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT ^ ^ ^ ^ ^ 1 Inleiding Het begrotingsjaar 2016 is het tweede jaar waarin de VRU haar

Nadere informatie

Nieuwegein is geen eiland, ontwikkelingen in de regio

Nieuwegein is geen eiland, ontwikkelingen in de regio Nieuwegein is geen eiland, ontwikkelingen in de regio Bevolking Besteding Bereik Bewinkeling Bevolking Index huishoudens (2014-2030) 140 135 130 Ontwikkeling bevolking 2014-2030 Bunnik Vianen Woudenberg

Nadere informatie

Aanbod bedrijventerreinen

Aanbod bedrijventerreinen Staat van 2014 Aanbod bedrijventerreinen Wat is de index van het uitgeefbare oppervlak (2002 = 100)? Ten opzichte van 2002 is er nog 57% uitgeefbaar terrein over Vergelijking in de tijd (Index uitgeefbaar

Nadere informatie

Overzicht inkomende en uitgaande stukken

Overzicht inkomende en uitgaande stukken Bijlage A bij agendapunt 04: Inkomende en uitgaande stukken [AB20180219-04] Overzicht inkomende en uitgaande stukken Inkomende stukken Onderwerp BDuR 2016 Afzender Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding

Nadere informatie

Raadsinformatieavond. Utrecht. VRU-ontwikkelingen

Raadsinformatieavond. Utrecht. VRU-ontwikkelingen Raadsinformatieavond Utrecht VRU-ontwikkelingen Peter Bos Hulp op straat Partijen bijeen brengen Slagkracht RB en CB Advies en toezicht fysieke veiligheid Wat ligt voor ter consultatie? 1. Visie op de

Nadere informatie

KADERNOTA Zienswijzen

KADERNOTA Zienswijzen KADERNOTA 2018 Zienswijzen Overzicht Zienswijze Aantal Instemming/geen zienswijze 20 Instemming met voorbehoud 5 Gedeeltelijke instemming 1 Totaal: 26 2 Samenvatting (1) Onderwerpen opmerkingen in zienswijzen:

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Landgraaf, 8 april 2019 Programma Documentnummer: B.19.0697 *B.19.0697* ONDERWERP: Jaarstukken 2018 Veiligheidsregio Zuid-Limburg PROGRAMMA 2. Veiligheid

Nadere informatie

: mr. P.J. van Hartskamp-de Jong l. Onderwerp: VRU: jaarstukken 2016, zienswijze programmabegroting 2018 ind. Ie begrotingswijziging 2017

: mr. P.J. van Hartskamp-de Jong l. Onderwerp: VRU: jaarstukken 2016, zienswijze programmabegroting 2018 ind. Ie begrotingswijziging 2017 i gemeente RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 9 mei 2017 Zaaknummer : 434645 Datum Raadsvergadering : 22 mei 2017 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum:

Nadere informatie

Quickscan Intergemeentelijke Samenwerking

Quickscan Intergemeentelijke Samenwerking Quickscan Intergemeentelijke Samenwerking Inleiding Op 19 februari is de werkgroep vervolg BKO voor het eerst bij elkaar geweest. Deze werkgroep is ingesteld door de gemeenteraad om naar aanleiding van

Nadere informatie

Zienswijzen Kadernota 2020

Zienswijzen Kadernota 2020 Vergaderstuk AB20190211-07 - Bijlage A Zienswijzen Kadernota 2020 Versie 7 februari 2019 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Inhoud en opbouw notitie 3 1.2 Ontvangen reacties 3 1.3 Samenvatting strekking zienswijzen

Nadere informatie

Adviesnota voor de raad. Antoinette van Dam-van Genderen

Adviesnota voor de raad. Antoinette van Dam-van Genderen Adviesnota voor de raad Onderwerp Jaarverslag 2011 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Datum collegebesluit dinsdag 24 april 2012 Datum raadsvergadering Donderdag 24 mei 2012 Agendapunt Portefeuillehouder

Nadere informatie

Zienswijzen Kadernota 2020

Zienswijzen Kadernota 2020 Vergaderstuk AB20190327-10 - Bijlage B Zienswijzen Kadernota 2020 Versie AB 27 maart 2019 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Inhoud en opbouw notitie 3 1.2 Ontvangen reacties 3 1.3 Samenvatting strekking

Nadere informatie

Onderwerp: Jaarrekening 2006 en begroting 2008 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Nummer:

Onderwerp: Jaarrekening 2006 en begroting 2008 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Nummer: Gemeente Boxmeer Onderwerp: Jaarrekening 2006 en begroting 2008 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 mei 2007 Aanleiding Ter uitvoering van het

Nadere informatie

Besluit: Het Algemeen Bestuur besluit om: 1. de tweede Bestuursrapportage 2017, met in achtneming van deze aanbiedingsbrief, vast te stellen.

Besluit: Het Algemeen Bestuur besluit om: 1. de tweede Bestuursrapportage 2017, met in achtneming van deze aanbiedingsbrief, vast te stellen. Verslag Status CONCEPT vergadering Algemeen Bestuur vergaderdatum 29 maart 2018 Deelnemers Provincie Utrecht mevrouw M. Pennarts (voorzitter) Gemeente Amersfoort de heer M. Tigelaar Gemeente Baarn mevrouw

Nadere informatie

Kadernota 2015. Kadernota 2015 1

Kadernota 2015. Kadernota 2015 1 Kadernota 2015 Kadernota 2015 1 Inleiding Het begrotingsjaar 2015 markeert de start van een periode waarin de VRU haar output en organisatie wil versterken en verbeteren, haar financieringssystematiek

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 16R.00358

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 16R.00358 Gettteettti Otidewater RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 16R.00358 Van college van burgemeester en wethouders Datum 28 juni 2016 Portefeuillehouder(s) : Wethouder L.W. Vermeij Portefeuille(s) : Volkshuisvesting

Nadere informatie

Onderwerp: Concept verslag BC 26 maart 2015

Onderwerp: Concept verslag BC 26 maart 2015 AGENDAPUNT 2015.07.09/4 BC 15-002 Voorstel voor de vergadering van: de bestuurscommissie Midden-Nederland Datum vergadering: 9 juli 2015 Onderwerp: Concept verslag BC 26 maart 2015 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Geachte Griffie,

Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Geachte Griffie, Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Nicolette Rigter woensdag 19 april 2017 12:02 Amersfoort, raadsgriffier; Baarn, raadsgriffier; Bunnik, raadsgriffier; Bunschoten, raadsgriffier;

Nadere informatie

Begrotingswijziging 2011

Begrotingswijziging 2011 ITSTrsir BIJLAGE: LEE \W^O\e4_ ^3ft Concept Begrotingswijziging 2011 Veiligheidsregio Utrecht Versie: Consultatie Gemeenten Inleiding Voor u ligt de begrotingswijziging 2011 van de VRU. Aanleiding voor

Nadere informatie

-C 0 N CEPT- AFVALVERWIJDERING UTRECHT

-C 0 N CEPT- AFVALVERWIJDERING UTRECHT AgendapuntS -C 0 N CEPT- AFVALVERWIJDERING UTRECHT Nr. 15/21 Begratingswijziging 1-2015 Aan het Algemeen Bestuur van de AVU Soest, 20 mei 2015 Bijlagen: Tabel 1.1, 1.6 en 1.8 Geachte leden van het Algemeen

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Lemmen, Ton CS S0CS RAD: RAD150708 woensdag 8 juli 2015 BW: BW150602 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 8 juli 2015 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend ambtenaar :

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad,

Raadsvoorstel. Aan de raad, Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 765996 De heer H. ter Heegde, burgemeester Zienswijze indienen over de jaarstukken 2017 en de ontwerpbegroting 2019 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

Raadsvoorstel Nummer: 242561

Raadsvoorstel Nummer: 242561 Raadsvoorstel Nummer: 242561 Datum: 3 februari 2015 Hoort bij collegeadviesnummer: 242560 Datum raadsvergadering: 2 april 2015 Portefeuillehouder: A. Vermeulen Onderwerp Kadernota 2016 VRU Voorgesteld

Nadere informatie

Energie in de provincie Utrecht. Een inventarisatie van het energiegebruik en het duurzaam energie potentieel

Energie in de provincie Utrecht. Een inventarisatie van het energiegebruik en het duurzaam energie potentieel Energie in de provincie Utrecht Een inventarisatie van het energiegebruik en het duurzaam energie potentieel Doel van Onderzoek Dit onderzoek dient om: 1. Een nieuw overzicht samen te stellen van het energiegebruik

Nadere informatie

Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming 2016 Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming 2016 Veiligheidsregio Brabant-Noord. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 6 juni 2017 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming

Nadere informatie

Raadsvergadering, 9 december 2008. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Samenvoeging GGD Eemland en GGD Midden- Nederland

Raadsvergadering, 9 december 2008. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Samenvoeging GGD Eemland en GGD Midden- Nederland Raadsvergadering, 9 december 2008 Voorstel aan de Raad Nr: 274 Agendapunt: 9 Datum: 18 november 2008 Onderwerp: Samenvoeging GGD Eemland en GGD Midden- Nederland Onderdeel raadsprogramma: - Portefeuillehouder:

Nadere informatie

NETWERKBIJEENKOMST FIETSEN MOBIEL, GEZOND EN SOCIAAL! 29/01/2018 1

NETWERKBIJEENKOMST FIETSEN MOBIEL, GEZOND EN SOCIAAL! 29/01/2018 1 NETWERKBIJEENKOMST FIETSEN MOBIEL, GEZOND EN SOCIAAL! 29/01/2018 1 PROGRAMMA 15.00 uur welkom Stelling 1 Hugo van der Steenhoven Tour de Force Toelichting onderzoek provincie Utrecht Toelichting onderzoek

Nadere informatie

Uw brief van: geregistreerd onder nr.: n.v.t. of nummer. Doorkiesnutnmer/Behandeld door: 822 / S. Kempink

Uw brief van: geregistreerd onder nr.: n.v.t. of nummer. Doorkiesnutnmer/Behandeld door: 822 / S. Kempink Gemeente Woerden 11U.02043 5 ^ gemeente WOERDEN Veiligheidsregio Utrecht De heer J.M.P. Wink Postbus 3154 3502 GD UTRECHT Blekerijlaan 14 Woerden Postbus 45 3440 AA Woerden Tel: 0348 428 911 Fax: 0348

Nadere informatie

29 maart Onderwerp Uitnodiging zienswijze diverse financiële stukken. Geachte raad,

29 maart Onderwerp Uitnodiging zienswijze diverse financiële stukken. Geachte raad, Datum 29 maart 2018 contactpersoon B. van t Hoog Aan de gemeenteraden van de deelnemende VRUgemeenten Ter attentie van de voorzitter door tussenkomst van de Colleges van burgemeester en wethouders Concerncontroller

Nadere informatie

Document A1: Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht

Document A1: Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht Document A1: Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht 1 Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunnik,

Nadere informatie

Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik

Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik Nota voor : vergadering algemeen bestuur Datum : 1 juli 2015 Onderwerp : Jaarrekening 2014 en jaarverslag 2014 VNOG Agendapunt : Kenmerk : Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik Inleiding De jaarrekening

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 2.Wat willen we bereiken?

Raadsvoorstel. 2.Wat willen we bereiken? Raadsvoorstel Agendanr: CS5 Kenmerk: 15-0120932 Datum collegevergadering: 26 mei 2015 Onderwerp: jaarverslag en jaarrekening 2014 en de concept meerjarenbegroting 2016-2019 van Baanbrekers 0.Samenvatting:

Nadere informatie

Materieel slagkracht en specialismen. Materieel bedrijfsvoering. 1x TS 6 bedrijfsvoering in werkplaats. 1x TS bedrijfsvoering.

Materieel slagkracht en specialismen. Materieel bedrijfsvoering. 1x TS 6 bedrijfsvoering in werkplaats. 1x TS bedrijfsvoering. spreidingsplan (inclusief gevolgen voor en personeel) en e optionele voertuigen Gemeente Post dekking Amersfoort Amersfoort Centrum Beroeps; (24-uursdienst + dienst + vrijwillig 1 + 1x RV 2 NBB 3 + 1x

Nadere informatie

2015-415. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel Afdeling Financiën. 1 Onderwerp. Programmabegroting 2016. 2 Gevraagd besluit

2015-415. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel Afdeling Financiën. 1 Onderwerp. Programmabegroting 2016. 2 Gevraagd besluit Nieuwegein m S\ Gemeenteraad Onderwerp Programmabegroting 2016 Datum 25 september 2015 Raadsvoorstel Afdeling Financiën Portefeuillehouder mr. J.A.N. Gadella 2015-415 1 Onderwerp Programmabegroting 2016

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. 1) Status

Raadsvoorstel. Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. 1) Status Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord Reg.nr. : B&W verg.. : Cie_verg. : Raadsverg.. : 1) Status Ter uitvoering van het bepaalde

Nadere informatie

Aan de Raad. Jaarlijkse stukken 2013, 2014 en 2015 Veiligheidsregio Fryslân

Aan de Raad. Jaarlijkse stukken 2013, 2014 en 2015 Veiligheidsregio Fryslân Aan de Raad Agendapunt: 6 Onderwerp: Jaarlijkse stukken 2013, 2014 en 2015 Veiligheidsregio Fryslân Kenmerk: Status: BV/JS Besluitvormend Kollum, 10 juni 2014 Samenvatting De Veiligheidsregio Fryslân (hierna

Nadere informatie

gemeente Leek Omgevingsdienst Groningen Postbus AB VEENDAM Geachte heer, mevrouw,

gemeente Leek Omgevingsdienst Groningen Postbus AB VEENDAM Geachte heer, mevrouw, 0117 gemeente Leek Omgevingsdienst Groningen Postbus 97 9640 AB VEENDAM Registratienummer: 2018003670 Onderwerp: Ontwerpbegroting 2019 Contactpersoon: mevrouw N. Abramjan Leek, 28 mei 2018 Geachte heer,

Nadere informatie

Adviesnota voor de raad. Rian van Osch

Adviesnota voor de raad. Rian van Osch Adviesnota voor de raad Onderwerp : Jaarverslag en jaarrekening 2012 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Datum collegebesluit : Dinsdag 23 april 2013 Datum raadsvergadering : Donderdag 30 mei 2013 Agendapunt

Nadere informatie

Bijlage nota reserves en voorzieningen Reserves

Bijlage nota reserves en voorzieningen Reserves Bijlage nota reserves en voorzieningen Reserves Algemene reserve Stand per eind 2014 1.894.000 Buffer De algemene reserve is gevormd uit rekeningresultaten uit het verleden en is de primaire buffer voor

Nadere informatie

Concept Begrotingswijziging 2011 Veiligheidsregio Utrecht

Concept Begrotingswijziging 2011 Veiligheidsregio Utrecht Concept swijziging 2011 Veiligheidsregio Utrecht Versie: Consultatie Gemeenten Inleiding Voor u ligt de begrotingswijziging 2011 van de VRU. Aanleiding voor deze wijziging zijn de uitkomsten van de DVO

Nadere informatie

Conceptverslag. Vergadering van het algemeen bestuur van de VRU Datum: 2 april 2014, Rotterdam. Quorum: aanwezig. Classificatie: openbaar

Conceptverslag. Vergadering van het algemeen bestuur van de VRU Datum: 2 april 2014, Rotterdam. Quorum: aanwezig. Classificatie: openbaar Conceptverslag Vergadering van het algemeen bestuur van de VRU Datum: 2 april 2014, Rotterdam Quorum: aanwezig Classificatie: openbaar Vastgesteld op: Aanwezig Voorzitter Gemeente UTRECHT De heer J. van

Nadere informatie

Ontwerp Begrotingswijziging

Ontwerp Begrotingswijziging AB 044a Ontwerp Begrotingswijziging 20162 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 A. BELEIDSBEGROTING... 4 A1. Inleiding... 4 A2. Toelichting op de wijzigingen in begroting 20162... 4 A2.1 Toelichting wijzigingen

Nadere informatie

Farid Chikar / juni 2017

Farid Chikar / juni 2017 Agendapunt commissie: 4.1 steller telefoonnummer email Farid Chikar 040-2083696 Farid.chikar@A2samenwerking.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 208981/269305 29 juni 2017 Portefeuillehouder Wethouder

Nadere informatie

Ontwerp. Begrotingswijziging

Ontwerp. Begrotingswijziging Ontwerp Begrotingswijziging 2018-1 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 3 2. INLEIDING... 3 3. ELEMENTEN BEGROTINGSWIJZIGING 2018-1... 4 3.1 Toelichting... 4 3.1.1 Ombuigingsplan... 4 3.1.2 Impact CAO... 4 3.1.3

Nadere informatie

dekken. Het veiligheidsniveau geeft dus weer WAT het bestuur van de organisatie verwacht. De bestuurlijke uitgangpunten geven hier invulling aan.

dekken. Het veiligheidsniveau geeft dus weer WAT het bestuur van de organisatie verwacht. De bestuurlijke uitgangpunten geven hier invulling aan. dekken. Het veiligheidsniveau geeft dus weer WAT het bestuur van de organisatie verwacht. De bestuurlijke uitgangpunten geven hier invulling aan. Veiligheidszorg geeft invulling aan de HOE-vraag en is

Nadere informatie

BINNEN DE REGIO VAN DE KLEINE PRINS

BINNEN DE REGIO VAN DE KLEINE PRINS Versie 28-11-2012 OVERZICHT SAMENWERKINGSVERBANDEN PASSEND ONDERWIJS BINNEN DE REGIO VAN DE KLEINE PRINS HUIDIGE SAMENWERKINGSVERBANDEN LEERLINGAANTALLEN OP DE SCHOLEN EN BINNEN DE AMBULANTE BEGELEIDING

Nadere informatie

Agendapunt AB Veiligheidsregio Utrecht

Agendapunt AB Veiligheidsregio Utrecht Agendapunt AB Veiligheidsregio Utrecht Datum vergadering 14 januari 2016 Agendapunt 10 Gemeentelijke Crisisbeheersing 2.0 AB20160114/10 Portefeuillehouder Directielid Mevrouw Westerlaken De heer Frek Bijlagen

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0627 B.18.0627 Landgraaf, 10 april 2018 ONDERWERP: Zienswijze begroting 2019 Veiligheidsregio Zuid-Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Nijmeegseweg 42 t +31 (0) e infosviin nl Postbus 11 f+31 (0) i nl 5900 AA Venlo

Nijmeegseweg 42 t +31 (0) e infosviin nl Postbus 11 f+31 (0) i  nl 5900 AA Venlo Nijmeegseweg 42 t +31 (0)88 11 90 000 e infosviin nl Postbus 11 f+31 (0)77 35 42 454 i www.vrln nl 5900 AA Venlo ^TV veiligheidsregio ^ limburq-noord Gemeente Roermond College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Ontwerp. Begrotingswijziging

Ontwerp. Begrotingswijziging Ontwerp Begrotingswijziging 2016-2 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 A. BELEIDSBEGROTING... 4 A1. Inleiding... 4 A2. Toelichting op de wijzigingen in begroting 2016-2... 4 A2.1 Toelichting wijzigingen in de

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-05-2016 16-023 Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Aan de raad, Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Gevraagde beslissing 1.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.1. Onderwerp: Jaarstukken, ontvlechting en liquidatie Welstandszorg Noord- Brabant (WzNB) Mooi Brabant

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.1. Onderwerp: Jaarstukken, ontvlechting en liquidatie Welstandszorg Noord- Brabant (WzNB) Mooi Brabant RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.1 Raadsvergadering van 12 november 2009 Onderwerp: Jaarstukken, ontvlechting en liquidatie Welstandszorg Noord- Brabant (WzNB) Mooi Brabant Verantwoordelijke portefeuillehouder:

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT. 31 dec 2014/ Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Utrechtse gemeenten.

VEILIGHEIDSREGIO UTRECHT. 31 dec 2014/ Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Utrechtse gemeenten. Datum 24-12-2014 Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Utrechtse gemeenten contactpersoon D. de Jager PCK Archl medeslaan 6 3584 BA Utrecht 088 878 1700 D.de.Jager@vru.nl Onderwerp Kadernota

Nadere informatie

Gelijktijdig met deze brief worden de andere gemeenten in de provincie Utrecht per brief opgeroepen het manifest te ondersteunen.

Gelijktijdig met deze brief worden de andere gemeenten in de provincie Utrecht per brief opgeroepen het manifest te ondersteunen. Leusden GEMEENTE GEMEENTE SOEST Aan de gemeenteraad van Leusden Postbus 150 3830 AD Leusden Leusden, Soest, 12 januari 2015 \ 2 JAM. 2015 Geachte dames en heren. Op 19 november jl. hebben vertegenwoordigers

Nadere informatie

Provinciaal blad 2010, 73

Provinciaal blad 2010, 73 ISSN 0920-105X Provinciaal blad 2010, 73 Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 26 oktober 2010, nr. 2010INT264160, houdende nadere regels op grond van de Algemene subsidieverordening provincie

Nadere informatie

Veiligheidshuis Regio Utrecht

Veiligheidshuis Regio Utrecht Samenwerkingsconvenant Veiligheidshuis Regio Utrecht (uitwerking van de intentieverklaring, zoals vastgesteld in het Regionaal college dd 17-12-2012) Samenwerkingsconvenant Veiligheidshuis Regio Utrecht

Nadere informatie

Kadernota december Pagina 1

Kadernota december Pagina 1 Kadernota 2018 1 december 2016 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Achtergrond 3 1.2 Opbouw Kadernota 3 2 Herijking financieel kader 4 2.1 Bijstelling verdeling op basis van ijkpuntscores 4 2.2 Loon- en

Nadere informatie

Werkgelegenheidsonderzoek

Werkgelegenheidsonderzoek Monitor Ruimtelijke Economie Uitkomsten Werkgelegenheidsonderzoek Provincie Utrecht 2011 (Voorlopig) Januari 2012 Afdeling Mobiliteit, Economie en Cultuur Inleiding In de periode april t/m september 2011

Nadere informatie

Onderwerp VRU: zienswijze jaarstukken 2016, zienswijze programmabegroting 2018 inclusief 1e begrotingswijziging 2017

Onderwerp VRU: zienswijze jaarstukken 2016, zienswijze programmabegroting 2018 inclusief 1e begrotingswijziging 2017 Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt ' L] Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer 446994 Datum: 23 mei 2017 Programma Openbare Orde en Veiligheid Blad : 1 van 5 Commissie : Bestuur

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2013 en meerjarenraming Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Onderwerp Programmabegroting 2013 en meerjarenraming Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Raadsvoorstel Vergadering : 18 december 2012 Voorstelnummer : 12.09 Registratienummer : 12.022881 Portefeuillehouder : Mw. dr. M.W.M. de Vries Afdeling : BBO / Juridische Zaken Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer

Nadere informatie

Gelijktijdig met deze brief worden de andere gemeenten in de provincie Utrecht per brief opgeroepen het manifest te ondersteunen.

Gelijktijdig met deze brief worden de andere gemeenten in de provincie Utrecht per brief opgeroepen het manifest te ondersteunen. ( Leusden GEMEENTE GEMEENTE SOEST Aan de gemeenteraad van Bunnik Postbus 5 3980 CA Bunnik 13 jan 2015/0002 Leusden, Soest, 12 januari 2015 Geachte dames en heren. Op 19 november jl. hebben vertegenwoordigers

Nadere informatie

Bijlage A. Verslag AB

Bijlage A. Verslag AB Bijlage A. Verslag AB 14-01-2013 2013.03.25/04 Overleg: Vergadering van het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht Datum: 14 januari 2013 Vastgesteld op: Aanwezig Gemeente AMERSFOORT De heer

Nadere informatie

Het manifest is toegezonden aan de besturen van verbonden partijen van de gemeenten die het manifest ondertekend hebben. Aan hen wordt gevraagd:

Het manifest is toegezonden aan de besturen van verbonden partijen van de gemeenten die het manifest ondertekend hebben. Aan hen wordt gevraagd: ( Leusden GEMEENTE SOEST Aan de gemeenteraad van IJsselstein Postbus 26 3400 AA IJsselstein -'««MCTNrrï; IJSSELSTEIN Ml 2015 OB 13 jan 2015/ 1005 TA/TK Leusden, Soest, 12 januari 2015 1BT. KOPIE X Op 19

Nadere informatie

AGENDAPUNT /03

AGENDAPUNT /03 AGENDAPUNT 2014.02.16/03 Voorstel voor de vergadering van: het algemeen bestuur Datum vergadering: 16 februari 2015 Onderwerp: Portefeuillehouder: Indiener: Ingekomen en uitgaande stukken De heer Van Zanen

Nadere informatie

Gemeenteraden in Noord-Holland Noord. Geachte leden van de raad,

Gemeenteraden in Noord-Holland Noord. Geachte leden van de raad, Gemeenteraden in Noord-Holland Noord Telefoon 06-52562303 Onze referentie U2015/465/PES E-mail pvesseveld@vrnhn.nl Uw referentie - Bijlagen 5 Uw bericht van Geachte leden van de raad, Hierbij ontvangt

Nadere informatie

BESTUURLIJKE RAPPORTAGE Rapportage 2 e observatieperiode 2017

BESTUURLIJKE RAPPORTAGE Rapportage 2 e observatieperiode 2017 BESTUURLIJKE RAPPORTAGE Rapportage 2 e observatieperiode Inhoud Bestuurlijke focuspunten Prognose financieel resultaat VRU Verloop investeringen Personeelsdashboard Ziekteverzuim Inhuur Bestuurlijke focuspunten

Nadere informatie

Tweede wijziging begroting 2018

Tweede wijziging begroting 2018 Tweede wijziging begroting 2018 sregio Provincie Dienstjaar Nr. Brabant-Zuidoost Noord-Brabant 2018 2 Het Algemeen Bestuur van voormelde gemeenschappelijke regeling BESLUIT: Gehoord de Adviescommissie

Nadere informatie

Lr4,vw"&u. :. Leusden S, 140120,151100316003. Aan het Algemeen Bestuur van GBLT De heer B.C.S. Groeneveld Postbus 1098 8001 BB Zwolle

Lr4,vw&u. :. Leusden S, 140120,151100316003. Aan het Algemeen Bestuur van GBLT De heer B.C.S. Groeneveld Postbus 1098 8001 BB Zwolle 140120,151100316003 :. Leusden S, GEMEENTE SOEST Aan het Algemeen Bestuur van GBLT De heer B.C.S. Groeneveld Postbus 1098 8001 BB Zwolle Leusden, Soest, 12januari 2015 Geachte heer Groeneveld, Op 19 novemberjl.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij Titel Nummer 13/39 Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD Datum 15 mei 2013 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2012 van de GGD Zaanstreek-Waterland

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 17, 7 mei 2013 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Tjapko Poppens Wilma van de Werken, loco Carel van Gelder Jan Burger Algemeen Onderwerp

Nadere informatie

Toetsingskaders Gemeenschappelijke Regelingen

Toetsingskaders Gemeenschappelijke Regelingen Toetsingskaders Gemeenschappelijke Regelingen JAARREKENING 2012 Tijdigheid Is de jaarrekening op tijd (voor 15 april) ontvangen? Accountantsverklaringen Is de verklaring aanwezig (ja /nee) en welke soort

Nadere informatie

Bezoek cultuurinstellingen

Bezoek cultuurinstellingen Staat van 2014 Bezoek cultuurinstellingen Hoeveel cultuurinstellingen bezoekt een inwoner gemiddeld per jaar? Een inwoner bezoekt gemiddeld 2,23 cultuurinstellingen per jaar De bezoek cultuurinstellingen

Nadere informatie

Bijlage 4 Begroting 2016 Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Bijlage 4 Begroting 2016 Veiligheidsregio Noord-Holland Noord Bijlage 4 Begroting 2016 Veiligheidsregio Noord-Holland Noord Op grond van artikel 25 van de gemeenschappelijke regeling legt het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord elk begrotingsjaar

Nadere informatie