Groep Landbouwkrediet boekt winst van 55,5 miljoen Euro

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Groep Landbouwkrediet boekt winst van 55,5 miljoen Euro"

Transcriptie

1 Persbericht Groep Landbouwkrediet boekt winst van 55,5 miljoen Euro 29 februari 2012 Voor het negende jaar op rij een nettodividend van 5 % voor de coöperatoren. Landbouwkrediet en Centea smelten midden 2013 samen tot een stevige bank op mensenmaat was opnieuw een opmerkelijk jaar voor de Groep Landbouwkrediet en een bewogen jaar voor de Belgische en de internationale financiële scène. Landbouwkrediet heeft in 2011 de belangrijkste operatie in de laatste twintig jaar van zijn bedrijfsgeschiedenis doorgevoerd. Dankzij de komst van Centea op 1 juli 2011 is de Groep Landbouwkrediet niet alleen in aantal klanten en in activiteit meer dan verdubbeld, maar wordt tevens de duurzame toekomst van de Groep meer dan ooit gewaarborgd. In schril contrast met de mooie evolutie van de Groep Landbouwkrediet is 2011 andermaal een zeer moeilijk jaar geworden voor de Belgische en de Europese financiële sector. In tegenstelling tot toen de crisis een gevolg was van de banken zelf, kregen we te maken met een landencrisis die niet alleen kan leiden tot een tweede en zelfs nog ergere bankencrisis, maar tevens tot een crisis van ons welvaartmodel. Tegen deze achtergrond heeft de Groep Landbouwkrediet andermaal mooie resultaten geboekt. Het aantal klanten is in alle entiteiten van de Groep opnieuw gestegen en de notoriëteit van de Groep blijft toenemen. Steeds meer wordt de Groep Landbouwkrediet aanzien als een volwaardig alternatief voor de grootbanken. Het geconsolideerd resultaat in IFRS van de Groep Landbouwkrediet op 31/12/2011 (met inbegrip van Centea vanaf 01/07/2011) bedraagt 55,5 miljoen euro. Alle entiteiten van de Groep boekten mooie resultaten. Door de opname van Centea in de perimeter van het geconsolideerd resultaat is het moeilijk het jaaresultaat te vergelijken met dit van vorig jaar.

2 De resultaten zijn, in deze ongezien moeilijke context, goed en vooral duurzaam. De Raden van Bestuur van de Coöperatieve Kassen zullen aan de respectieve Algemene Vergaderingen voorstellen om ook voor 2011 een nettodividend van 5% uit te keren, en dit voor het 9 de opeenvolgende jaar. Voor de Groep Landbouwkrediet was 2011 een bijzonder jaar: in de eerste jaarhelft werkte de bank volop aan de voorbereidingen van de acquisitie van Centea, wat leidde tot een orgelpunt op 1 juli toen Centea effectief in de Groep werd verwelkomd. In de tweede helft van het jaar sloeg de landencrisis in volle hevigheid toe. Steeds meer landen van de eurozone kwamen in problemen. Tegelijkertijd bleef de onrechtvaardige verdeling van de bankentaks tussen de grootbanken en de kleinere, gezonde banken een brandend actueel thema. Landbouwkrediet bleef gedurende het hele jaar strijd voeren tegen deze onrechtvaardige maatregelen, waarvoor momenteel nog geen bevredigende oplossing is gevonden. Luc Versele, CEO Groep Landbouwkrediet: We beleven vandaag een hallucinante periode waar de bankencrisis gevolgd wordt door de landencrisis, die op haar beurt weer tot een bankencrisis leidt. In 2011 moest alweer een grootbank van de ondergang gered worden. In deze onstuimige tijden slaagt de Groep Landbouwkrediet er probleemloos in om autonoom haar beleid verder te zetten. Meer nog, Landbouwkrediet realiseert zowel een externe als een interne groei. Het model van gezond en duurzaam bankieren dat Landbouwkrediet al decennialang hanteert, zorgt ervoor dat de bank vandaag gezond en solide is en eens te meer met mooie winstcijfers naar buiten kan komen. De verwelkoming van Centea Het jaar 2011 zal een belangrijke mijlpaal blijven in de geschiedenis van de Groep Landbouwkrediet: het is het jaar dat Landbouwkrediet zijn plaats in het Belgische bancaire landschap verstevigde dankzij de acquisitie van Centea. In tegenstelling tot Europabank en Keytrade Bank, die eerder opgenomen werden in de Groep Landbouwkrediet, zal Centea niet als een aparte entiteit blijven verder bestaan. Landbouwkrediet en Centea zullen midden 2013 samensmelten tot een stevige Belgische bank op mensenmaat. Luc Versele: We willen in de eerste plaats een bank op mensenmaat blijven, zoals Centea en Landbouwkrediet dat altijd al geweest zijn. Het net van zelfstandige agenten is de garantie voor een persoonlijke service, die steunt op duurzaamheid en nabijheid, twee kernwoorden uit het mission statement van onze beide banken. Wij willen niet groeien om te groeien, maar wij willen wel solide zijn om een echt alternatief voor de grootbanken te zijn. Landbouwkrediet en Centea zijn twee gezonde banken die de crisis zonder kleerscheuren hebben

3 doorstaan. Met gebundelde krachten richten we ons als universele bankverzekeraar tot de particulieren, de bedrijven, de meer vermogende klanten en uiteraard tot onze oorspronkelijke doelgroep, de land- en tuinbouwers. Onmiddellijk na de acquisitie van Centea maakten we werk van een gezamenlijke organisatiestructuur voor de twee banken. Tegen eind december was het volledige organogram hertekend, met gemeenschappelijke diensten voor de twee huidige entiteiten. Vandaag werken we volop aan de verdere integratie en aan de migratie van de IT-systemen. De ondersteunende processen en structuren zullen gestroomlijnd en, waar mogelijk, geoptimaliseerd worden. Dit migratiewerk zal afgerond zijn tegen midden Landbouwkrediet en Centea zullen tegen dan samengesmolten zijn tot een nieuwe bank. De opname van Centea in de Groep verloopt uitstekend. Het migratie- en integratieplan zitten op schema, maar, wat nog belangrijker is, ook de samenwerking en de motivatie van de personeelsleden en agenten van de twee banken zorgen voor een positief werkklimaat. Fidelio Wie zich als retailcliënt van Landbouwkrediet tot een duurzame relatie met de bank engageert door te participeren in het maatschappelijk kapitaal, krijgt daar sinds naast een dividend - ook een voordelenpakket voor in ruil. Fidelio is de naam van dit concept, de moderne vertaling van het coöperatieve gedachtegoed, gesteund op een duurzame vertrouwensrelatie. Het Fidelio-voordelenpakket omvat zowel een voordeelbehandeling inzake producten en diensten van de bank als een kortingprogramma bij externe partners. Dit concept is op minder dan 5 jaar uitgegroeid tot een van de steunpunten van de commerciële werking van Landbouwkrediet. Na een grondige voorbereiding werd het concept Fidelio in de eerste gezamenlijke marketingcampagne van Landbouwkrediet en Centea in het najaar ook bij Centea geïntroduceerd. Luc Versele: Hoewel de notie 'coöperatieve bank' nieuw was voor de Centea-cliënteel en de perikelen rond de coöperatieve aandelen van andere financiële actoren voor onrust zorgden, werd Fidelio ook bij Centea meteen een succesverhaal. Drie maanden na de lancering waren al ruim Centea-cliënten overtuigd van het concept en plukte deze groep dus al volop de vruchten van zijn duurzaam engagement. Dit succes bewijst dat heel wat mensen gewonnen zijn voor het duurzaam businessmodel van een coöperatieve bank op mensenmaat.

4 Door de introductie van Fidelio bij Centea groeide het globale aantal coöperatoren van begin 2011 tot eind december, dit is een toename met liefst Het in maatschappelijke aandelen belegde kapitaal steeg van 342 miljoen euro naar 489 miljoen euro. Luc Versele: Gelet op de moeilijke context waarin wij onze campagne voor het ophalen van coöperatief kapitaal gevoerd hebben, ben ik echt tevreden met het resultaat. Onze coöperatoren weten dan ook dat Fidelio een mooi en aantrekkelijk concept is. Landbouwkrediet benadrukt al jaren de duurzame klantenrelatie en een transparant beleid via dit concept. Al acht jaar op rij kregen onze coöperatoren een dividend van 5 %. Deze campagne zal ook in 2012 worden verdergezet. Kerncijfers en financieel resultaat Groep Landbouwkrediet Dankzij de acquisitie van Centea en de commerciële groei klimmen de klantendeposito s van miljoen euro tot ,6 miljoen euro en stijgt de kredietomloop van de Groep Landbouwkrediet van 7.404,4 miljoen euro tot ,9 miljoen euro. Exclusief Centea stijgen de klantendeposito s bij Landbouwkrediet met maar liefst 12,4 %; de spaarboekjes stijgen met 11,6 %. De kredietproductie bij Landbouwkrediet is in vergelijking met het voorbije jaar 24 % gedaald maar blijft met een productie van meer dan 1 miljard euro op een zeer hoog niveau. Luc Versele: De kredietverlening ligt lager dan in 2010 enerzijds omdat 2010 een topjaar was, anderzijds hebben we bewust niet willen werken met te lage commerciële marges en hebben we ook ons loan-todepositspercentage willen verbeteren. De beperktere kredietverstrekking kadert in ons beleid van gezond en transparant bankieren en in ons streven naar een gezond balansevenwicht. De financiële portefeuille van de Groep die door de komst van Centea opgelopen was tot 5,1 miljard euro, werd deels afgebouwd. De PIIGS-portefeuille werd gedecimeerd en de overheidsobligaties in PIIGS-landen bedragen nog minder dan 1 % van het eigen vermogen van de Groep. De algemene kosten op groepsniveau (inclusief 6 maanden Centea) stijgen van 191,6 miljoen euro tot 277,4 miljoen euro. De kosten bij Landbouwkrediet stijgen met 8,5 %, vooral als gevolg van bijkomende aanwervingen in het kader van het integratieproject, de investeringen in reglementaire projecten, zoals Bazel II en als gevolg van de bankenheffing. De Cost Income Ratio van de Groep bedraagt 75,7 % en die van Landbouwkrediet 72,3 %.

5 De waardeverminderingen (impairments) op groepsniveau dalen globaal met 34,5 % ten opzichte van eind Dit resulteert uit een forse daling van de waardeverminderingen op de kredietportefeuille (-27,2%). De loan-lossratio van de Groep bedraagt 0,14 % in vergelijking met 0,43 % in Bij Landbouwkrediet liggen de waardeverminderingen op de kredietportefeuille ¾ lager dan in De loanloss-ratio bij Landbouwkrediet bedraagt 0,05 % in vergelijking met 0,20 % het jaar voordien. Dit wijst op een zeer gezonde kredietportefeuille. Het geconsolideerd nettoresultaat in IFRS van de Groep Landbouwkrediet bedraagt 55,5 miljoen euro, dit is een stijging van 22,8% ten opzichte van vorig jaar. Alle entiteiten van de Groep hebben bijgedragen tot dit resultaat. Het resultaat van Landbouwkrediet maakt het mogelijk om voor het negende jaar op rij aan de Algemene Vergaderingen van de Coöperatieve Kassen een nettodividend van 5 % voor te stellen. Luc Versele: Ook de Centea-cliënten die coöperator geworden zijn, genieten nu de vele Fidelio-voordelen en mogen zich, net als de cliënten van Landbouwkrediet, dus verheugen op een mooi dividend. Niet alleen het aantal coöperatoren, maar ook het aantal klanten is opnieuw gestegen. De Groep verwelkomt nu 1,2 miljoen klanten. Exclusief Centea bedraagt de aangroei van nieuwe klanten Geconsolideerde cijfers in IFRS Groep Landbouwkrediet op 31/12/2011 (miljoen EUR) Totaal Activa , ,9 Totaal Verplichtingen , ,8 Eigen vermogen (incl. coöperatief kapitaal) 705, ,1 Nettoresultaat 45,2 55,5

6 Groeistrategie van de Groep Landbouwkrediet Landbouwkrediet volgt al sinds 2003 een beleid van voorzichtige groei en diversificatie. Met de overname van Centea op 1 juli 2011 werd een zeer grote stap in het groeiproces gezet. Overzicht van de recente geschiedenis Jaartal Groei-event 2003 Komst van Crédit Agricole France als tweede belangrijke aandeelhouder, naast de coöperatieve Kassen Lanbokas en Agricaisse 2004 Acquisitie Europabank 2005 Acquisitie Keytrade Bank 2006 Lancering Fidelio 2007 Oprichting Landbouwkrediet Verzekeringen 2008 Opstart Personal & Private Banking 2009 Overname klanten Kaupthing 2010 Opstart Landbouwkrediet Direct 2011 Acquisitie Centea Enkele kerncijfers Groep Landbouwkrediet 31/12/2011 Groep Landbouwkrediet Aantal medewerkers Aantal klanten Aantal coöperatoren

7 Aantal agentschappen 955 Luc Versele: 2011 was het jaar waarin Landbouwkrediet een beslissende stap gezet heeft in het groeiproces dat we een aantal jaren geleden gestart zijn wordt het jaar van de voorbereiding van de samensmelting van de twee banken; het jaar daarna zal onze nieuwe bank boven de doopvont gehouden worden. Intussen zullen wij hard werken om ook de komende maanden en jaren een goede service aan onze klanten aan te bieden en de vertrouwensrelatie met onze klanten verder te versterken

BOEKT WINST VAN 55,5 MILJOEN EURO. Voor het negende jaar op rij een nettodividend van 5 % voor de coöperatoren

BOEKT WINST VAN 55,5 MILJOEN EURO. Voor het negende jaar op rij een nettodividend van 5 % voor de coöperatoren PERSBERICHT Brussel, 29 februari 2012 GROEP LANDBOUWKREDIET BOEKT WINST VAN 55,5 MILJOEN EURO Voor het negende jaar op rij een nettodividend van 5 % voor de coöperatoren Landbouwkrediet en Centea smelten

Nadere informatie

nieuwe coöperatoren op 15 maand. Al 10 jaar dividend van 5% op maatschappelijke aandelen

nieuwe coöperatoren op 15 maand. Al 10 jaar dividend van 5% op maatschappelijke aandelen PERSBERICHT Brussel, 28 februari 2013 GROEP LANDBOUWKREDIET BOEKT IN 2012 EEN RESULTAAT VAN 73,4 MILJOEN EURO 100.000 nieuwe coöperatoren op 15 maand Al 10 jaar dividend van 5% op maatschappelijke aandelen

Nadere informatie

Crelan: 100 % coöperatief verankerd

Crelan: 100 % coöperatief verankerd B R U S S E L, 1 8 j u n i 2015 Crelan: 100 % coöperatief verankerd Ruim een jaar geleden kondigde Crelan aan dat er een akkoord bereikt was tussen de Franse en de Belgische aandeelhouders van de bank,

Nadere informatie

Crelan komt versterkt uit de fusie: groepswinst stijgt met 36%

Crelan komt versterkt uit de fusie: groepswinst stijgt met 36% B R U S S E L, 2 6 f e b r u a r i 2015 Crelan komt versterkt uit de fusie: groepswinst stijgt met 36% Crelan haalt 200 miljoen euro coöperatief kapitaal op en verwelkomt meer dan 25.000 nieuwe coöperanten

Nadere informatie

Een nieuwe coöperatieve bank is geboren: Crelan is haar naam

Een nieuwe coöperatieve bank is geboren: Crelan is haar naam B R U S S E L, 2 9 m a a r t 2 0 1 3 Een nieuwe coöperatieve bank is geboren: Crelan is haar naam Crelan, bankieren met gezond verstand Crelan, klaar voor een gigantische IT-operatie Landbouwkrediet en

Nadere informatie

Crelan wordt een Belgische bank met een 100% coöperatieve verankering

Crelan wordt een Belgische bank met een 100% coöperatieve verankering B R U S S E L, 2 2 a p r i l 2 0 1 4 Crelan wordt een Belgische bank met een 100% coöperatieve verankering Een opmerkelijk groeiparcours voor Crelan De aandeelhouders van Crelan hebben een akkoord bereikt:

Nadere informatie

Landbouwkrediet viert 75 ste verjaardag. Landbouwkrediet en Centea fusioneren op 4 april 2013 en heten vanaf die datum: Crelan

Landbouwkrediet viert 75 ste verjaardag. Landbouwkrediet en Centea fusioneren op 4 april 2013 en heten vanaf die datum: Crelan PERSBERICHT Brussel, 10 september 2012 EEN NIEUWE TOEKOMST VOOR GROEP LANDBOUWKREDIET Landbouwkrediet viert 75 ste verjaardag Landbouwkrediet en Centea fusioneren op 4 april 2013 en heten vanaf die datum:

Nadere informatie

De Crelan Groep boekt een jaarwinst van 50 miljoen euro en keert een dividend van 3% uit aan haar coöperanten

De Crelan Groep boekt een jaarwinst van 50 miljoen euro en keert een dividend van 3% uit aan haar coöperanten B R U S S E L, 2 7 a p r i l 2 0 1 8 De Crelan Groep boekt een jaarwinst van 50 miljoen euro en keert een dividend van 3% uit aan haar coöperanten Uitstekende solvabiliteit met nadruk op een voorzichtig

Nadere informatie

69,6 miljoen euro voor belastingen.

69,6 miljoen euro voor belastingen. B R U S S E L, 2 2 f e b r u a r i 2 0 1 7 Crelan Groep: mooie jaarwinst van 69,6 miljoen euro voor belastingen. Een dividend van 2,75 % voor de coöperanten Uitstekende solvabiliteit met nadruk op een

Nadere informatie

LANDBOUWKREDIET EN GEERT NOELS

LANDBOUWKREDIET EN GEERT NOELS PERSBERICHT Brussel, 15 oktober 2010 LANDBOUWKREDIET EN GEERT NOELS LANCEREN CRELAN FUND ECONOFUTURE Crelan Fund EconoFuture is de eerste bevek ontwikkeld en uitgegeven door Landbouwkrediet geïnspireerd

Nadere informatie

Crelan Leerstoel aan de UGent ter bevordering van innovatie in de duurzame landbouw

Crelan Leerstoel aan de UGent ter bevordering van innovatie in de duurzame landbouw B R U S S E L, 22 s e p t e m b e r 2014 Crelan Leerstoel aan de UGent ter bevordering van innovatie in de duurzame landbouw De coöperatieve bank Crelan steunt innovatie in de landbouw via leerstoel aan

Nadere informatie

De Crelan Groep boekt een jaarwinst van 66 miljoen EUR en keert een dividend van 3% uit aan haar coöperanten

De Crelan Groep boekt een jaarwinst van 66 miljoen EUR en keert een dividend van 3% uit aan haar coöperanten B R U S S E L, 2 6 a p r i l 2 0 1 9 De Crelan Groep boekt een jaarwinst van 66 miljoen EUR en keert een dividend van 3% uit aan haar coöperanten De Groep Crelan sluit het boekjaar 2018 af met een jaarwinst

Nadere informatie

LANBOKAS C.V.B.A. Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel, België BTW BE RPR Brussel

LANBOKAS C.V.B.A. Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel, België BTW BE RPR Brussel LANBOKAS C.V.B.A. Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel, België BTW BE 0403.263.840 - RPR Brussel AANVULLING van 23/04/2014 op het prospectus voor het openbaar aanbod van maatschappelijke aandelen van 27/06/2013

Nadere informatie

LANBOKAS C.V.B.A. Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel, België BTW BE 0403.263.840 - RPR Brussel

LANBOKAS C.V.B.A. Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel, België BTW BE 0403.263.840 - RPR Brussel LANBOKAS C.V.B.A. Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel, België BTW BE 0403.263.840 - RPR Brussel AANVULLING van 25/02/2014 op het prospectus voor het openbaar aanbod van maatschappelijke aandelen van 27/06/2013

Nadere informatie

PERSBERICHT Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv. Geen stress voor Argenta-cliënten

PERSBERICHT Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv. Geen stress voor Argenta-cliënten PERSBERICHT Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv Geen stress voor Argenta-cliënten Argenta versterkt zijn kapitaal tot 1,149 mia euro. Hierdoor verhoogt de bancaire tier 1-ratio van 10,24 % naar 14,38

Nadere informatie

De geconsolideerde winst van het boekjaar bedraagt 97,08 miljoen euro. Vergeleken met vorig jaar is dat 26,55 miljoen euro of 37,65 % hoger.

De geconsolideerde winst van het boekjaar bedraagt 97,08 miljoen euro. Vergeleken met vorig jaar is dat 26,55 miljoen euro of 37,65 % hoger. PERSBERICHT Boekjaar 2006 BANK- EN VERZEKERINGSGROEP ARGENTA ARGENTA : PRIJZENCONCURRENTIE EN RENDABELE GROEI Het beleid van scherpe prijzen en lage kosten wordt duidelijk gewaardeerd door de klanten van

Nadere informatie

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%)

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%) Hogere volumes zorgen voor stijging toegevoegde waarde en ebitda met meer dan 10% Resultaat Resilux na belasting stijgt met meer dan 25% Resultaat JV Airolux blijft voorlopig nog negatief Kerncijfers eerste

Nadere informatie

Titre 01. Samen gaan we verder

Titre 01. Samen gaan we verder Titre 01 Samen gaan we verder 1 Inhoud 01 In een oogopslag 07 02 De Groep Landbouwkrediet 17 03 Landbouwkrediet en Centea, samen op weg naar een nieuwe bank 27 04 De coöperatieve bank van iedereen en voor

Nadere informatie

Jaarresultaten Hogere winst exclusief joint venture Airolux met lagere Ebitda

Jaarresultaten Hogere winst exclusief joint venture Airolux met lagere Ebitda Jaarresultaten 2012 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 18 maart 2013. Hogere winst exclusief joint venture Airolux met lagere Ebitda Kerncijfers

Nadere informatie

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Jaarresultaten 2010 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2011. Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Kerncijfers 2010

Nadere informatie

Persmededeling vanwege de Argenta Groep

Persmededeling vanwege de Argenta Groep Persmededeling vanwege de Argenta Groep Ook in 2008 hebben 100.000 nieuwe cliënten voor Argenta gekozen Datum 27-03-2009 Tijdstip 10:30uur Bericht Pers 2009/01 Argenta Bank- & Verzekeringsgroep nv Belgiëlei

Nadere informatie

SOLIDE RESULTAAT IN HET EERSTE HALFJAAR VAN 2018 MET VERDERE

SOLIDE RESULTAAT IN HET EERSTE HALFJAAR VAN 2018 MET VERDERE SOLIDE RESULTAAT IN HET EERSTE HALFJAAR VAN 2018 MET VERDERE STABILISATIE VAN HET RENTERESULTAAT EN STERKE PRESTATIE IN VERZEKERINGEN Antwerpen, 29 augustus 2018 Argenta verstevigt voortdurend zijn fundamenten

Nadere informatie

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%)

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%) Groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 6% zorgt voor toename Ebitda met 4.4% Extra netto resultaat van 40 miljoen door verkoop joint venture Airolux Kerncijfers 2016 ten opzichte

Nadere informatie

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Jaarresultaten 2013 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2014. Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Kerncijfers 2013

Nadere informatie

Resultaten 1H 2014. Versie 1 19 08 12:00. Informatie gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers

Resultaten 1H 2014. Versie 1 19 08 12:00. Informatie gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers Resultaten 1H 2014 Versie 1 19 08 12:00 Informatie gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers Brussel, 10 september 2014 Trots op onze resultaten Vertrouwen in onze toekomst Brussel, 10 september 2014 Kernboodschappen

Nadere informatie

Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17.

Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17. Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17.0%) Kerncijfers 1H 2018 ten opzichte van 1H 2017 Mio 1H 2018

Nadere informatie

Keyware realiseert substantiële omzetgroei tijdens eerste kwartaal

Keyware realiseert substantiële omzetgroei tijdens eerste kwartaal PERSBERICHT 18 mei 2017 20:00 uur Keyware realiseert substantiële omzetgroei tijdens eerste kwartaal Brussel, België 18 mei 2017 Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) maakt vandaag de financiële resultaten

Nadere informatie

Na een geslaagd 2013 kijkt Belfius vol vertrouwen naar de toekomst

Na een geslaagd 2013 kijkt Belfius vol vertrouwen naar de toekomst Brussel, 13 maart 2014 Na een geslaagd 2013 kijkt Belfius vol vertrouwen naar de toekomst Mooie commerciële en financiële resultaten met 445 miljoen euro nettoresultaat Uitstekende solvabiliteit onder

Nadere informatie

Bankverzekeren, klantentevredenheid, inkomstendiversifiëring: de kracht van een pertinent businessmodel PERSCONFERENTIE

Bankverzekeren, klantentevredenheid, inkomstendiversifiëring: de kracht van een pertinent businessmodel PERSCONFERENTIE Bankverzekeren, klantentevredenheid, inkomstendiversifiëring: de kracht van een pertinent businessmodel PERSCONFERENTIE 10.08.2018!1 Uitdagende macro-economische omgeving 1. Historisch lage rentevoeten

Nadere informatie

Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12%

Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12% Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12% Extra netto resultaat van 40 miljoen door verkoop joint venture Airolux Kerncijfers eerste halfjaar

Nadere informatie

JAARRESULTATEN boekjaar 2009 2010 STERKE GROEI VASTGOEDPORTEFEUILLE (+ 13,71%) AANZIENLIJKE STIJGING VAN HET COURANT RESULTAAT PER AANDEEL (+5,11%)

JAARRESULTATEN boekjaar 2009 2010 STERKE GROEI VASTGOEDPORTEFEUILLE (+ 13,71%) AANZIENLIJKE STIJGING VAN HET COURANT RESULTAAT PER AANDEEL (+5,11%) Persmededeling onder embargo tot vrijdag 28 mei 17u40 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE JAARRESULTATEN boekjaar 2009 2010 STERKE GROEI VASTGOEDPORTEFEUILLE (+ 13,71%) AANZIENLIJKE STIJGING VAN HET COURANT RESULTAAT

Nadere informatie

Belangrijke informatie voor beleggers

Belangrijke informatie voor beleggers 1 V 1.1 Belangrijke informatie voor beleggers Deze presentatie is om practische redenen beperkt gehouden en is daarom onvolledig Deze presentatie is louter ter informatie en niet bedoeld als beleggingsadvies

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2014

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2014 Gereglementeerde informatie 27 augustus 2014 16u30 CET GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2014 Verhoging met 15% van de omzet (9% bij constante perimeter) in een groeimarktcontext gesteund door gunstige

Nadere informatie

Kredieten en beleggingen blijven groeien

Kredieten en beleggingen blijven groeien PERSBERICHT Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv Prestaties Argenta uitzonderlijk in crisisjaar 2011 De op vier na grootste bank van dit land is duidelijk de stiel van het retailbankieren niet verleerd.

Nadere informatie

Halfjaarbericht eerste helft 1997 ABN AMRO Asset Management TOTAAL BEHEERD VERMOGEN TOEGENOMEN MET 21 PROCENT

Halfjaarbericht eerste helft 1997 ABN AMRO Asset Management TOTAAL BEHEERD VERMOGEN TOEGENOMEN MET 21 PROCENT Amsterdam, 11 juli 1997 Halfjaarbericht eerste helft 1997 ABN AMRO Asset Management TOTAAL BEHEERD VERMOGEN TOEGENOMEN MET 21 PROCENT Totaal vermogen beheerd door ABN AMRO Asset Management wereldwijd in

Nadere informatie

Miko N.V. Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2016

Miko N.V. Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2016 GECONSOLIDEERDE RESULTATEN Miko N.V. Steenweg op Mol 177 2300 Turnhout KBO nr. 0404.175.739 RPR Turnhout Halfjaarlijks financieel verslag 2016 De omzet steeg met 1,3 % ten opzichte van dezelfde periode

Nadere informatie

Rabobank: winststijging door economisch herstel. Solide financiële positie gehandhaafd, klantentevredenheid omhoog

Rabobank: winststijging door economisch herstel. Solide financiële positie gehandhaafd, klantentevredenheid omhoog Persbericht 20 augustus 2015 Rabobank: winststijging door economisch herstel Solide financiële positie gehandhaafd, klantentevredenheid omhoog De stijging van de winst in het eerste halfjaar is vooral

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER 1 Brussel, 31 augustus 2011 Gereglementeerde informatie 31 augustus 2011 17.30 u. CET GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER Spadel zet haar investeringsstrategie

Nadere informatie

Titre 01. Jaarverslag 2011. Groep Landbouwkrediet

Titre 01. Jaarverslag 2011. Groep Landbouwkrediet Titre 01 Jaarverslag 2011 Groep Landbouwkrediet 1 Jaarverslag 2011 Groep Landbouwkrediet Jaarverslag 2011 Groep Landbouwkrediet 06 Boodschap van de CEO 08 Organogram 10 Directiecomité 12 Kerncijfers 2011

Nadere informatie

PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014. Gereglementeerde informatie. Embargo tot 17 maart 2015, 17h40. The innovative packaging company

PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014. Gereglementeerde informatie. Embargo tot 17 maart 2015, 17h40. The innovative packaging company PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014 Gereglementeerde informatie Embargo tot 17 maart 2015, 17h40 The innovative packaging company Stijging van de operationele resultaten en de netto winst Verhoging

Nadere informatie

PERSMEDEDELING 20 november 2006 ROULARTA MEDIA GROUP BOEKT MOOI DERDE KWARTAAL

PERSMEDEDELING 20 november 2006 ROULARTA MEDIA GROUP BOEKT MOOI DERDE KWARTAAL EMBARGO 20 november 2006 om 8.00 u. PERSMEDEDELING 20 november 2006 ROULARTA MEDIA GROUP BOEKT MOOI DERDE KWARTAAL Geconsolideerde resultaten voor het derde kwartaal van 2006 In het derde kwartaal van

Nadere informatie

Rabobank halfjaarcijfers 2014: 1,1 miljard euro nettowinst

Rabobank halfjaarcijfers 2014: 1,1 miljard euro nettowinst Persbericht 21 augustus 2014 Rabobank halfjaarcijfers 2014: 1,1 miljard euro nettowinst De Rabobank Groep boekte in het eerste halfjaar van 2014 een nettowinst van 1.080 miljoen euro. Het resultaat werd

Nadere informatie

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40%

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Toegenomen verlies Airolux Verder verhoging dividend Kerncijfers

Nadere informatie

GOVERNANCE BEGINSELEN GROEP LANDBOUWKREDIET

GOVERNANCE BEGINSELEN GROEP LANDBOUWKREDIET GOVERNANCE BEGINSELEN GROEP LANDBOUWKREDIET 1. Voorstelling van de Groep De geglobaliseerde Groep Landbouwkrediet, of de Bank, is samengesteld uit de NV Landbouwkrediet en haar erkende coöperatieve Kassen,

Nadere informatie

Financieel Forum Antwerpen «De niet-grootbanken: winnaars of verliezers van de huidige financiële crisis?» Luc Versele Antwerpen, 16/11/2011

Financieel Forum Antwerpen «De niet-grootbanken: winnaars of verliezers van de huidige financiële crisis?» Luc Versele Antwerpen, 16/11/2011 Landbouwkrediet Financieel Forum Antwerpen «De niet-grootbanken: winnaars of verliezers van de huidige financiële crisis?» Luc Versele Antwerpen, 16/11/2011 1. Landbouwkrediet : een geschiedenis van groei

Nadere informatie

Klantengroei BinckBank zet onverminderd door in eerste kwartaal 2008

Klantengroei BinckBank zet onverminderd door in eerste kwartaal 2008 Persbericht Amsterdam, 6 mei 2008 Klantengroei BinckBank zet onverminderd door in eerste kwartaal 2008 Netto resultaat 9.7 miljoen in Q1 2008 ( 0,13 per aandeel) Netto gecorrigeerd resultaat 17,6 miljoen

Nadere informatie

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40%

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Cijfers joint venture Airolux nog niet beschikbaar Verder

Nadere informatie

BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011

BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011 Brussel, 15 maart 2012 PERSBERICHT BNP Paribas Fortis (Fortis Bank NV) Jaarresultaten 2011 Nettoresultaat voor beëindigde bedrijfsactiviteiten van EUR 585 miljoen (*), na een waardevermindering van 75%

Nadere informatie

Internationaal Crelan Symposium en uitreiking Crelan Awards 2013 op Agribex

Internationaal Crelan Symposium en uitreiking Crelan Awards 2013 op Agribex B R U S S E L, 6 D E C E M B E R 2013 Internationaal Crelan Symposium en uitreiking Crelan Awards 2013 op Agribex Ter gelegenheid van Agribex organiseerde Crelan in samenwerking met de Belgische Vereniging

Nadere informatie

Duvel Moortgat : courante netto winst +16%

Duvel Moortgat : courante netto winst +16% 15 Maart 2000 Duvel Moortgat : courante netto winst +16% Markante feiten van 1999 Beursintroductie: Duvel Moortgat werd begin juni geïntroduceerd op de Beurs van Brussel. Participatie in Noord Amerikaanse

Nadere informatie

AANVULLING van 10/01/2012 op het prospectus van 06/06/2011 voor het openbaar aanbod van MAATSCHAPPELIJKE AANDELEN

AANVULLING van 10/01/2012 op het prospectus van 06/06/2011 voor het openbaar aanbod van MAATSCHAPPELIJKE AANDELEN EMITTENT: LANBOKAS C.V.B.A. Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel, België BTW BE 0403.263.840 - RPR Brussel AANVULLING van 10/01/2012 op het prospectus van 06/06/2011 voor het openbaar aanbod van MAATSCHAPPELIJKE

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2017

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2017 Gereglementeerde informatie 28 augustus 2017 17u40 CET GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2017 FORSE STIJGING VAN HET BEDRIJFSRESULTAAT MEDE DOOR DE OVERNAME VAN DEVIN AD EN DE BIJZONDER GUNSTIGE WEERSOMSTANDIGHEDEN

Nadere informatie

Omzet + 10,5 % Winst per aandeel 0,54 EUR Voorstel tot betaling van een dividend van 0,27 EUR per aandeel

Omzet + 10,5 % Winst per aandeel 0,54 EUR Voorstel tot betaling van een dividend van 0,27 EUR per aandeel JAARRESULTATEN 2011 Omzet + 10,5 % Winst per aandeel 0,54 EUR Voorstel tot betaling van een dividend van 0,27 EUR per aandeel Ardooie, 27 maart 2012 - Sioen Industries nv maakt vandaag haar jaarresultaten

Nadere informatie

Het businessmodel en de focus van kleinere banken in België Voorstelling Triodos Bank 1

Het businessmodel en de focus van kleinere banken in België Voorstelling Triodos Bank 1 Het businessmodel en de focus van kleinere banken in België Voorstelling Triodos Bank 1 Muriel Van Gompel - Director Retail Banking, Triodos Bank In 1980 zette Triodos Bank een ander bancair model in de

Nadere informatie

Spaarbank. Est. 1956

Spaarbank. Est. 1956 Spaarbank Est. 1956 MAAK KENNIS MET CKV Uw betrouwbare bank voor sparen en lenen Uw bank voor Sparen en Hypothecaire leningen op maat CKV Spaarbank is een onafhankelijke, Belgische Spaarbank die sedert

Nadere informatie

JAARRESULTATEN 2017 Smartphoto group verbetert rendabiliteit verder

JAARRESULTATEN 2017 Smartphoto group verbetert rendabiliteit verder PERSBERICHT Gereglementeerde informatie Wetteren, 2 maart 2018 6.30 uur JAARRESULTATEN 2017 Smartphoto group verbetert rendabiliteit verder Stijging van de bedrijfsopbrengsten van EUR 45 090 (000) in 2016

Nadere informatie

the art of creating value in retail estate

the art of creating value in retail estate the art of creating value in retail estate TUSSENTIJDSE MEDEDELING VAN DE RAAD VAN BESTUUR EERSTE KWARTAAL 2012-2013 1 (afgesloten per 30/06/2012) Netto courant resultaat 2 stijgt met 6,22% tot 4,51 mio

Nadere informatie

Nettoresultaat (globaal/per aandeel) EUR 848 miljoen (EUR 588 miljoen) EUR 5,44 (EUR 4,01)

Nettoresultaat (globaal/per aandeel) EUR 848 miljoen (EUR 588 miljoen) EUR 5,44 (EUR 4,01) Groep Brussel Lambert 7 november 2008 Na 7.15 u Gereglementeerde informatie - Tussentijdse verklaring Gegevens eind september 2008 (eind september 2007) Nettoresultaat (globaal/per aandeel) EUR 848 miljoen

Nadere informatie

Belfius slaagt met glans voor de. van de ECB. Informatie gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers

Belfius slaagt met glans voor de. van de ECB. Informatie gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers Belfius slaagt met glans voor de comprehensive Versie 1 19 assessment 08 12:00 (CA) van de ECB Informatie gebaseerd op niet-geauditeerde cijfers Brussel, 26 oktober 2014 Soliditeit van Belfius bevestigd

Nadere informatie

jaarverslag 2005 GROEP LANDBOUWKREDIET DE CIJFERS ANDERS BEKEKEN

jaarverslag 2005 GROEP LANDBOUWKREDIET DE CIJFERS ANDERS BEKEKEN jaarverslag 2005 GROEP LANDBOUWKREDIET DE CIJFERS ANDERS BEKEKEN JAARVERSLAG 2005 Groep Landbouwkrediet Boodschap van de Voorzitter 10 Directiecomité 12 2005 in cijfers 16 01 Bestuursverslag 32 02 Identiteit

Nadere informatie

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013 Strategische review 2013-2017 14 mei 2013 Samenvatting Duidelijke keuze voor positionering als gespecialiseerde, onafhankelijke wealth manager Ons doel is behoud en opbouw van vermogen voor klanten Wij

Nadere informatie

Miko: Halfjaarresultaten Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 %

Miko: Halfjaarresultaten Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 % Miko: Halfjaarresultaten 2017 Omzet + 12,4 % * EBIT + 4,4 % * EBITDA + 8,7 % * Nettowinst 3,3 % Turnhout, 19 september 2017 Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice en kunststofverpakkingsspecialist,

Nadere informatie

voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK

voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK PERSBERICHT voor meer informatie: 21 februari 2008 mr. M.G.F.M.V. Janssen Secretaris Raad van Bestuur T : +31 20 557 52 30 I : www.kasbank.com VOORTGAANDE OMZET- EN WINSTGROEI KAS BANK stijging inclusief

Nadere informatie

BOEKENSTALLETJES AAN DE OEVER VAN DE SEINE, PARIJS, FRANKRIJK

BOEKENSTALLETJES AAN DE OEVER VAN DE SEINE, PARIJS, FRANKRIJK BOEKENSTALLETJES AAN DE OEVER VAN DE SEINE, PARIJS, FRANKRIJK Pamela Chandler Serr, KBC Securities Paris, Frankrijk: Sinds 2003 hebben we een bocht van 180 graden gemaakt. Tot dan richtten we onze pijlen

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE VOOR DE PERIODE EINDIGEND OP 30 SEPTEMBER 2011 Gezien de verkoop van Avis Europe, die op 3 oktober 2011 van kracht werd, heeft deze mededeling enkel betrekking op de voortgezette activiteiten. SAMENVATTING

Nadere informatie

Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34%

Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34% Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34% Highlights 1 e halfjaar Netto-omzet stijgt met 40% naar ruim EUR 697 miljoen Bedrijfsresultaat (EBITA) stijgt met 42% naar ruim EUR 80 miljoen Autonome

Nadere informatie

De Vries Robbé Groep NV: stijging bedrijfsopbrengsten in 2005 door acquisities

De Vries Robbé Groep NV: stijging bedrijfsopbrengsten in 2005 door acquisities PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT PERSBERICHT Schiedam, 19 april 2006. De Vries Robbé Groep NV: stijging bedrijfsopbrengsten in 2005 door acquisities Highlights 2005 De bedrijfsopbrengsten

Nadere informatie

Rabobank boekt 2,0 miljard euro nettowinst in 2013

Rabobank boekt 2,0 miljard euro nettowinst in 2013 Persbericht 27 februari 2014 Rabobank boekt 2,0 miljard euro nettowinst in 2013 De Rabobank Groep boekte in 2013 een nettowinst van 2.012 miljoen euro. Dit is 46 miljoen euro of 2% minder dan in 2012.

Nadere informatie

Dexia. Resultaten 1H /08/2017 Presentatie aan de pers

Dexia. Resultaten 1H /08/2017 Presentatie aan de pers Dexia Resultaten 1H 2017 31/08/2017 Presentatie aan de pers Een dynamisch beheer om de uitvoering van het geordende resolutieplan veilig te stellen (1/2) Een voluntaristisch beleid om verder het pad van

Nadere informatie

Laagste groei verstrekte hypotheken sinds 2013

Laagste groei verstrekte hypotheken sinds 2013 Hypotheekupdate Q2 2018 Laagste groei verstrekte hypotheken sinds 2013 Starters en doorstromers de dupe van krapte op de woningmarkt Utrecht, 28 augustus 2018 In het tweede kwartaal van 2018 zijn er in

Nadere informatie

Persbericht Aantal pagina s: 4

Persbericht Aantal pagina s: 4 Persbericht Aantal pagina s: 4 Brunel: sterke groei omzet en winst Kernpunten verslagjaar 2004 Omzet 313 miljoen; 27% groei EBIT 11,0 miljoen; toename van 8,1 miljoen Nettowinst 7,3 miljoen; toename van

Nadere informatie

Hypothecair krediet: duurzame groei

Hypothecair krediet: duurzame groei Beroepsvereniging van het Krediet Persbericht Hypothecair krediet: duurzame groei Brussel, 6 mei 2011 In het eerste trimester van 2011 werden 24% meer hypothecaire kredieten verstrekt dan in het eerste

Nadere informatie

(Euronext Brussel) Emakina Group : 50% groei van de semesteriële verkoop

(Euronext Brussel) Emakina Group : 50% groei van de semesteriële verkoop FOR IMMEDIATE RELEASE (Euronext Brussel) Emakina Group : 50% groei van de semesteriële verkoop BRUSSEL, 25 SEPTEMBER 2007 Emakina Group publiceert vandaag de resultaten voor het eerste semester van 2007.

Nadere informatie

Jaarcijfers 2012. 6 maart 2013

Jaarcijfers 2012. 6 maart 2013 Jaarcijfers 2012 6 maart 2013 Overzicht Klantbelang gediend met stevig financieel fundament Resultaat 255 miljoen Dividendvoorstel 88 miljoen Solvabiliteit 293% Kosten verder verlaagd met 6% Eigen Vermogen

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2012/2013

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2012/2013 PERSMEDEDELING Gereglementeerde informatie TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2012/2013 HOGER COURANT NETTORESULTAAT PER AANDEEL: 2,84 EUR TEN OPZICHTE

Nadere informatie

2017: een jaar met vele uitdagingen 3. Een duurzaam businessmodel 3. Commerciële resultaten 4. Groei van de Private Banking-portefeuille 4

2017: een jaar met vele uitdagingen 3. Een duurzaam businessmodel 3. Commerciële resultaten 4. Groei van de Private Banking-portefeuille 4 Activiteitenverslag 2017 Inhoud 2017: een jaar met vele uitdagingen 3 Een duurzaam businessmodel 3 Commerciële resultaten 4 Groei van de Private Banking-portefeuille 4 Evolutie van de beleggingsverzekeringen

Nadere informatie

Jaarcijfers Persconferentie. 18 februari 2016

Jaarcijfers Persconferentie. 18 februari 2016 Jaarcijfers Persconferentie 18 februari 2016 Jaarcijfers Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter 2 Jaarcijfers - financiële analyse Bas Brouwers, CFO 3 Nettowinst 20% resultaatsstijging Nettowinst (in miljoenen

Nadere informatie

PERSMEDEDELING 17 mei Roularta-resultaat groeit naar 5,1 miljoen in eerste kwartaal dankzij Printed Media

PERSMEDEDELING 17 mei Roularta-resultaat groeit naar 5,1 miljoen in eerste kwartaal dankzij Printed Media EMBARGO 17 mei 2005 om 8.00 u. PERSMEDEDELING 17 mei 2005 Roularta-resultaat groeit naar 5,1 miljoen in eerste kwartaal dankzij Printed Media Niettegenstaande een moeilijke economische context en een zwakke

Nadere informatie

1. Voorstelling van de geconsolideerde resultaten. Groep Brussel Lambert 26 maart 2003. Persbericht

1. Voorstelling van de geconsolideerde resultaten. Groep Brussel Lambert 26 maart 2003. Persbericht Groep Brussel Lambert 26 maart 2003 Persbericht Stijging van het courante resultaat 2002 met 138% tot EUR 161 miljoen Geconsolideerd verlies van EUR 238 miljoen door impairments bij Bertelsmann (Zomba)

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en schepenen,

Aan het college van burgemeester en schepenen, Ham, 19 september 2011 Aan het college van burgemeester en schepenen, Betreft: Schriftelijke vraag met schriftelijk antwoord over de Gemeentelijk Holding Geacht college, De Gemeentelijk Holding (verder:

Nadere informatie

Belgische coöperatieve bank Crelan: groeiplan met sociale dimensie

Belgische coöperatieve bank Crelan: groeiplan met sociale dimensie B R U S S E L, 2 6 o k t o b e r 2 0 1 6 Belgische coöperatieve bank Crelan: groeiplan met sociale dimensie Un iek c oöperat ief b a nkmod el met n adruk o p pers oonli jke se rvice v ia zelf st and ig

Nadere informatie

BinckBank N.V. trading update eerste kwartaal Voortgang van proces van openbaar bod van Saxo Bank conform verwachting

BinckBank N.V. trading update eerste kwartaal Voortgang van proces van openbaar bod van Saxo Bank conform verwachting PERSBERICHT Amsterdam, 23 april 2019 BinckBank N.V. trading update eerste kwartaal 2019 Voortgang van proces van openbaar bod van Saxo Bank conform verwachting Nettowinst per aandeel 19Q1 0,05 (18Q4: 0,12;

Nadere informatie

BinckBank N.V. trading update derde kwartaal 2018

BinckBank N.V. trading update derde kwartaal 2018 PERSBERICHT Amsterdam, 22 oktober 2018 BinckBank N.V. trading update derde kwartaal 2018 Resultaat in lijn met de verwachting Nettowinst per aandeel 18YTD 0,41 (17YTD: 0,06) en in 18Q3 0,08 Aantal transacties

Nadere informatie

Hypothecaire kredietverlening blijft op peil, ondanks afwachtende houding van de Vlaamse koper

Hypothecaire kredietverlening blijft op peil, ondanks afwachtende houding van de Vlaamse koper Persbericht Hypothecaire kredietverlening blijft op peil, ondanks afwachtende houding van de Vlaamse koper Brussel, 2 mei 2018 In het eerste trimester van 2018 werden er bijna 60.000 hypothecaire kredietovereenkomsten

Nadere informatie

Gereglementeerde informatie* Brussel, Parijs, 10 oktober u Gewijzigde versie 10 oktober 2011, 11uur

Gereglementeerde informatie* Brussel, Parijs, 10 oktober u Gewijzigde versie 10 oktober 2011, 11uur Gereglementeerde informatie* Brussel, Parijs, 10 oktober 2011 5.30u Gewijzigde versie 10 oktober 2011, 11uur De Belgische, Franse en Luxemburgse nationale overheden verlenen Dexia aanzienlijke steun bij

Nadere informatie

Algemene vergadering van Aandeelhouders. 15 mei 2014

Algemene vergadering van Aandeelhouders. 15 mei 2014 Algemene vergadering van Aandeelhouders 15 mei 2014 Agendapunt 2a Bericht van de Raad van Commissarissen Agendapunt 2b Jaarverslag van de Raad van Bestuur over 2013 2013 hoofdpunten Winstherstel in 2013

Nadere informatie

Gewone Algemene Vergadering

Gewone Algemene Vergadering Groep Brussel Lambert Gewone Algemene Vergadering 2012 Financiële presentatie 1) Resultaten 2) Cash earnings 3) Dividend 4) Investeringen 5) Financiële structuur 6) Beursevolutie 7) Aangepast netto-actief

Nadere informatie

KORTPROFIEL : Caisses régionales de Crédit Agricole Mutuel 18/10/ OMSCHRIJVING :

KORTPROFIEL : Caisses régionales de Crédit Agricole Mutuel 18/10/ OMSCHRIJVING : KORTPROFIEL : Caisses régionales de Crédit Agricole Mutuel 18/10/2012 1. OMSCHRIJVING : De Caisses régionales de Crédit Agricole Mutuel zijn onderdeel van de Franse bankgroep Crédit Agricole. In totaal

Nadere informatie

LOTUS BAKERIES: HALFJAARRESULTATEN 2014

LOTUS BAKERIES: HALFJAARRESULTATEN 2014 LOTUS BAKERIES: HALFJAARRESULTATEN 2014 - Omzet groeit met 5% - Sterke stijging van de recurrente bedrijfscashflow met bijna 5 miljoen EUR - Investeringen in productievestigingen van voorbije jaren leveren

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2011/2012

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2011/2012 PERSMEDEDELING Gereglementeerde informatie TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE STATUTAIRE ZAAKVOERDER DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR 2011/2012 STIJGING VAN HET LOPENDE NETTORESULTAAT: 11 MILJOEN EUR, EEN TOENAME

Nadere informatie

De kracht van een pertinente en duurzame strategie PERSCONFERENTIE

De kracht van een pertinente en duurzame strategie PERSCONFERENTIE De kracht van een pertinente en duurzame strategie PERSCONFERENTIE 23.02.2018 Nettoresultaat stijgt met 13% +13% 606 m 2 Solvabiliteit (na dividend) duurzaam op hoog niveau Common Equity Tier 1 Basel III

Nadere informatie

Belfius. Gisteren, vandaag, morgen. Jos Clijsters, Voorzitter Raad van Bestuur Belfius. 18 december 2014

Belfius. Gisteren, vandaag, morgen. Jos Clijsters, Voorzitter Raad van Bestuur Belfius. 18 december 2014 Belfius Gisteren, vandaag, morgen. Jos Clijsters, Voorzitter Raad van Bestuur Belfius 18 december 2014 Wat was. 2008-2011 2008 2011 20,8 A+ 11,9 2002 2008 BBB- 2008 2011 ICELAND 30 A 12 2002 2008 Vertrouwen

Nadere informatie

JAARREKENINGEN 2006-07: AANZIENLIJKE UITBREIDING VASTGOEDPORTEFEUILLE:

JAARREKENINGEN 2006-07: AANZIENLIJKE UITBREIDING VASTGOEDPORTEFEUILLE: Vastgoedbevak naar Belgisch recht Industrielaan 6, te 1740 Ternat RPR Brussel - BTW BE 0434.797.847 PERSBERICHT - EMBARGO tot 25 mei 2007 17u40 JAARREKENINGEN 2006-07: Operationele winst stijgt met 8,35%

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR. EERSTE KWARTAAL (afgesloten per )

TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR. EERSTE KWARTAAL (afgesloten per ) TUSSENTIJDSE VERKLARING VAN DE RAAD VAN BESTUUR EERSTE KWARTAAL 2017-2018 1 (afgesloten per 30.06.2017) Netto huurresultaat stijgt met 8,06% tot 17,26 mio EUR EPRA Resultaat 2 van het eerste kwartaal van

Nadere informatie

Van Lanschot NV. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders. s-hertogenbosch, 17 december 2008

Van Lanschot NV. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders. s-hertogenbosch, 17 december 2008 Van Lanschot NV Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders s-hertogenbosch, 17 december 2008 Agendapunt 2 Toelichting op uitgifte preferente aandelen 1 Strategie Van Lanschot Duidelijke positionering

Nadere informatie

Tussentijdse verklaring

Tussentijdse verklaring PERSBERICHT Gereglementeerde informatie 10 mei 2012 - Embargo tot 18.00u Tussentijdse verklaring Omzet in het 1 ste kwartaal 2012 van 41,6 miljoen Euro ten opzichte van 43,1 miljoen Euro in het 1 ste kwartaal

Nadere informatie

Mutatie ( miljoen) Mutatie 2009* in %

Mutatie ( miljoen) Mutatie 2009* in % Tweede kwartaal/eerste halfjaar 2010 26 augustus 2010 Halfjaarbericht Hoofdpunten Omzet met 10,8% gestegen naar 7,1 miljard (stijging van 4,4% tegen constante wisselkoersen) Bedrijfsresultaat met 17,6%

Nadere informatie

Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS

Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS 1 Executive summary Executive summary Verwerving van 15% van SGS voor 2 miljard Investering sluit aan bij de strategie van GBL en voldoet aan haar strategische en financiële

Nadere informatie

Distributiekanalen van de verzekering: cijfers 2012

Distributiekanalen van de verzekering: cijfers 2012 DOSSIER Distributiekanalen van de verzekering: cijfers 2012 13 Distributiekanalen van de verzekering: cijfers 2012 Verzekeringsmakelaar blijft stand houden Onlangs verscheen het jaarlijkse rapport van

Nadere informatie

Bankieren in volatiele tijden: een droomjob?

Bankieren in volatiele tijden: een droomjob? Bankieren in volatiele tijden: een droomjob? Luc Versele CEO Groep Crelan 1 Financieel Forum Mechelen, 2 oktober 2013 Bankier : een droomjob? Bankencrisis Bankiers zijn banxters Bankieren moet terug saai

Nadere informatie