Zelfmanagement Toepassingen. Dick-Jan Zijda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zelfmanagement Toepassingen. Dick-Jan Zijda"

Transcriptie

1 Zelfmanagement Toepassingen Dick-Jan Zijda

2 Voorbeelden van e-health toepassingen 'Zelfmanagement' vormt de pijler van de participatiesamenleving. Er wordt vaak gesproken over dat mensen langer thuis moeten blijven wonen en dat iedereen zijn/haar eigen regie moet versterken. Maar over het 'hoe', wordt bijna nooit gesproken. In dit document vindt u een overzicht van de toepassingen, die invulling geven aan de hoe-vraag. De voorbeelden betreffen marktrijpe producten en diensten in de categorieën: maatschappelijk participatie en zingeving; geestelijke gezondheid en welbevinden; lichamelijke gezondheid en welbevinden en in en rond het huis (o.a. financiën, mobiliteit, zingeving en huisvesting). Dit ter inspiratie. Hoe zijn we gekomen tot selectie? We stelden de volgende vragen, waar positief op gescoord moest worden: 1) versterkt het de eigen regie van mensen? 2) is de professional ondersteunend? 3) is het breed beschikbaar (vandaag besteld en morgen in huis)? en 4) zit er een kwalitatieve dienstverlening achter? Noot: de gegeven voorbeelden zijn geïnventariseerd door een oproep aan het netwerk van de DEHA Delft. Er zijn ook andere voorbeelden van soortgelijke toepassingen. De DEHA Delft spreekt geen voorkeur uit.

3 Maatschappelijke participatie en zingeving Oopoeh Stichting OOPOEH zet zich in voor een actiever leven voor ouderen en een leuker leven voor huisdieren.

4 Maatschappelijke participatie en zingeving De Compaan De Compaan is er voor ouderen die niet met de computer overweg kunnen, maar nog wel deel willen uitmaken van onze digitale wereld. Een foto of filmpje ontvangen, een berichtje schrijven of beeldbellen? Met de Compaan kan dat op een eenvoudige manier.

5 Maatschappelijke participatie en zingeving Get Goalie Goalie helpt je op weg en houdt je op koers.

6 Maatschappelijke participatie en zingeving Kluppen Klup is dé nieuwe social app voor de moderne senior. Klup koppelt u aan uw buurtgenoten op basis van gemeenschappelijke interesses en locatie.

7 Maatschappelijke participatie en zingeving HalloZorg Het afstemmen van de dagelijkse zorg met familie, kennissen en thuiszorg is vaak een uitdaging. Digitale tools en apps leggen de nadruk op de organisatie. Omdat zorg meer is dan organiseren, hebben wij HalloZorg ontwikkeld. HalloZorg benadert zorg als sociale groepsactiviteit. Iedereen draagt op eigen wijze een steentje bij, en blijft op de hoogte van de ontwikkelingen.

8 Maatschappelijke participatie en zingeving De Sharecare Huiskamer De ShareCare Huiskamer is een webplatform voor samenwerking in de intramurale zorg. In de Huiskamer kunnen professionals, bewoners, mantelzorgers en vrijwilligers op gelijke voet samenwerken om het welzijn van de bewoners te verhogen. De ShareCare Huiskamer wordt gebruikt op afdelingsniveau of in kleinschalig-wonen-units, maar is ook geschikt voor bijvoorbeeld groepswonen of dagopvang.

9 Maatschappelijke participatie en zingeving Nextdoor Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is de makkelijkste manier voor jou en je buren om online gesprekken te voeren en je leven te verbeteren in de echte wereld. En het is gratis.

10 Maatschappelijke participatie en zingeving Pluhz Wij zijn PluhZ. Wij hebben een nieuwe innovatieve manier ontwikkeld om uw zorgvragen te beantwoorden. Via een nieuw chatsysteem is het mogelijk om binnen enkele ogenblikken in contact te komen met een specialist, professional of arts. Wij zijn de nieuwe wegwijzer binnen zorgland.

11 Geestelijke gezondheid en welbevinden Iemandzoalsik Iemandzoalsik.nl is het sociale netwerk, waar mensen die te maken krijgen met een zeldzame chronische aandoening hun emoties, kennis en ervaringen kunnen uitwisselen, waar vragen gesteld kunnen worden en deelgenoten zelf antwoord geven.

12 Geestelijke gezondheid en welbevinden Sensoor Dag en nacht een luisterend oor.

13 Geestelijke gezondheid en welbevinden Therapieland Therapieland onderscheidt zich van andere e-healthaanbieders, omdat wij onze modules zelf ontwikkelen vanuit de behoeften van de cliënt. Daarom heeft ons platform ook een moderne, sociale media-achtige look-and-feel, waardoor Therapieland zeer toegankelijk en prettig is om mee te werken.

14 Geestelijke gezondheid en welbevinden Mirro Een goede psychische gezondheid is een belangrijk bezit. Stichting mirro vindt dat elk persoon met psychische klachten recht heeft op de juiste zorg op het juiste moment. Daarom ontwikkelt Stichting mirro state of the art producten die professionals in en om de GGZ ondersteunen, en de mentale fitheid van consumenten helpen versterken.

15 Geestelijke gezondheid en welbevinden Grip op je dip Ben je tussen de 16 en 25 jaar en zit je al een tijdje niet zo lekker in je vel? Heb je misschien net even iets te veel meegemaakt? Je bent niet de enige! Wil je meer grip krijgen op jezelf, op je gevoel en op de dingen die om je heen gebeuren? Dan zit je bij ons goed!

16 Geestelijke gezondheid en welbevinden Kwadraad Je kunt een online training volgen waarbij je begeleid wordt, of je kiest voor een zelfhulptraining. Bij een zelfhulptraining kun je tussendoor altijd je vraag stellen. www. kwadraad.nl/hulp-bij/hoe-werkthet/online/online-trainingen/

17 Lichamelijke gezondheid en welbevinden Eetmeter De Eetmeter is een eetdagboek waarin je dagelijks invult wat je eet en drinkt. De tool laat zien of je voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt. Ook kun je per dag bekijken hoeveel jij eet uit de Schijf van Vijf én erbuiten. Voor de producten buiten de Schijf van Vijf reiken we gezondere alternatieven aan. Ook kun je kiezen voor een uitdaging. Zo werk je stapje voor stapje aan een (nog) gezonder eetpatroon.

18 Lichamelijke gezondheid en welbevinden Thuisarts.nl Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw huisarts over gezondheid en ziekte.

19 Lichamelijke gezondheid en welbevinden Persoonlijke gezondheidscheck De Persoonlijke Gezondheidscheck geeft inzicht in de risicofactoren voor jouw gezondheid. Doorloop de stappen en ontvang jouw persoonlijke gezondheidsrapport, met adviezen om jouw gezondheid te verbeteren.

20 Lichamelijke gezondheid en welbevinden Apotheek Alles over medicijnen.

21 Lichamelijke gezondheid en welbevinden Gezondheidsmeter Meer grip op uw ziekte, samen met het behandelteam. Dat biedt Gezondheidsmeter.

22 Lichamelijke gezondheid en welbevinden HartWacht Met HartWacht van Cardiologie Centra Nederland (CCN) kunnen hartpatiënten altijd terecht bij hun eigen cardioloog via smartphone of tablet. Patiënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis, VGZ, DSW, ONVZ en De Friesland krijgen de zorg op afstand vergoed.

23 Lichamelijke gezondheid en welbevinden Sananet Een ecoach is een applicatie voor de online begeleiding en ondersteuning van chronische patiënten. Zij krijgen zo gerichte informatie over hun ziekte(n) en leren daarmee beter om te gaan. De ecoaches worden door artsen of verpleegkundigen aangeboden en werken op smartphones, tablets, notebooks en pc's.

24 In en rond het huis Woonz Op Woonz.nl zoekt u gratis naar een seniorenwoning óf naar service en zorg bij u thuis. U gebruikt Woonz dus als u thuis wilt blijven wonen, maar ook als u wilt verhuizen!

25 In en rond het huis Nibud Het Nibud is een onafhankelijk voorlichtingsinstituut. We doen onderzoek naar en geven voorlichting over de huishoudportemonnee. Denk dan aan onderwerpen als sparen, rondkomen, lenen, kortom: geldzaken in de praktijk! Allemaal erop gericht dat u meer grip op uw geld krijgt.

26 In en rond het huis Comfortability Comfortability is een intelligente en gebruiksvriendelijke oplossing waarmee je alle slimme apparaten in en rondom jouw leefomgeving met elkaar en met professionele dienstverlening combineert en centraal bedient. Ervaar het comfort van een eenvoudig en veilig systeem.

27 In en rond het huis Hulpmiddelenwijzer Er zijn honderden artikelen die het dagelijks leven makkelijker kunnen maken. Dit onafhankelijke overzicht helpt om een bewuste keuze te maken.

28 In en rond het huis Goed Gebruik Verbetertraject zelfredzaamheid door inzet van technologie en hulpmiddelen

29 In en rond het huis Thuisleefgids Online consumentenplatform om de consument (en professional) te helpen om langer thuis te kunnen blijven wonen.

30 In en rond het huis GoOV Met de GoOV en de Buzz Buddy stellen we mensen die moeite hebben met zelfstandig reizen in staat om zelf met het openbaar vervoer te gaan reizen.

31 In en rond het huis Zintouch Zintouch is een totaaldienst voor mobiele personenalarmering, speciaal ontwikkeld voor mensen die zowel binnenshuis als buitenshuis behoefte hebben aan veiligheid en zelfredzaamheid.

32 Contact Vragen en/of opmerkingen? Dick-Jan Zijda

beursvloer zelf management Bert Mulder Dick Jan Zijda DEHA

beursvloer zelf management Bert Mulder Dick Jan Zijda DEHA beursvloer zelf management Bert Mulder Dick Jan Zijda DEHA programma 13:00 opening en inleiding > presentatie e-health en zelfmanagement (bert mulder) > presentatie voorbeelden(vincent sterk) > dialoog

Nadere informatie

kennissessie beeldbellen Bert Mulder DEHA

kennissessie beeldbellen Bert Mulder DEHA kennissessie beeldbellen Bert Mulder DEHA programma 13:30 opening inleiding de casus: Philadelphia - Mathilde Corsten thema strategie en financiën thema organisatie en management thema dienstverlening

Nadere informatie

kennissessie app strategie Bert Mulder Dick Jan Zijda DEHA

kennissessie app strategie Bert Mulder Dick Jan Zijda DEHA kennissessie app strategie Bert Mulder Dick Jan Zijda DEHA programma 09:00 opening en inleiding > thema strategie en financiën > thema organisatie en management korte pauze > thema dienstverlening en professionals

Nadere informatie

Vraag het de klant. Bert Mulder

Vraag het de klant. Bert Mulder Vraag het de klant Bert Mulder Opzet 1 e ring - gebruikers, klanten, inwoners 2 e ring - professionals die luisteren 4 e-health toepassingen - korte video - gezamenlijk gesprek Bundelen de antwoorden in

Nadere informatie

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise Ons Advies & Behandelteam helpt u graag Zij komen ook bij u thuis Behandeling & expertise Welkom Vertrouwd en verantwoord Woonzorg Flevoland is een organisatie die een breed aanbod heeft aan zorg, diensten

Nadere informatie

Chronisch ziek? Voel je beter met Kom Verder. Kom Verder met inspirerende ervaringsverhalen minder medicijnen meer energie makkelijke leefstijltips

Chronisch ziek? Voel je beter met Kom Verder. Kom Verder met inspirerende ervaringsverhalen minder medicijnen meer energie makkelijke leefstijltips Chronisch ziek? Voel je beter met Kom Verder Kom Verder met inspirerende ervaringsverhalen minder medicijnen meer energie makkelijke leefstijltips Zo kunt u beter voor uw gezondheid zorgen Beter leven

Nadere informatie

Slimme oplossingen in de zorg. Heel gewoon.

Slimme oplossingen in de zorg. Heel gewoon. Slimme oplossingen in de zorg. Heel gewoon. zorgvannu.nl Zorg van Nu. Heel gewoon. Als je wilt weten waar je bent of hoe je ergens moet komen, dan vertelt je telefoon je dat. Dankzij GPS. Zo kun je ook

Nadere informatie

ZelfredzaamheidsMonitor. november 2014 / versie 2.7

ZelfredzaamheidsMonitor. november 2014 / versie 2.7 ZelfredzaamheidsMonitor november 2014 / versie 2.7 Een initiatief van i.s.m. Vilans werkt aan kennisontwikkeling, onderzoek, innovatie, implementatie en kennisverspreiding in de langdurende zorg. CTOW

Nadere informatie

Aan de slag met ondersteunen van zelfmanagement en eigen regie

Aan de slag met ondersteunen van zelfmanagement en eigen regie Aan de slag met ondersteunen van zelfmanagement en eigen regie Workshop: Zoek het uit! Praktijk en wetenschap dichter bij elkaar 31-01-2019, Nieuwegein Dr. AnneLoes van Staa & Lausanne Mies Hogeschool

Nadere informatie

Slimme oplossingen in de zorg. Heel gewoon.

Slimme oplossingen in de zorg. Heel gewoon. Slimme oplossingen in de zorg. Heel gewoon. zorgvannu.nl Zorg van Nu. Heel gewoon. Wij vinden het heel gewoon om een telefoon met GPS of een buitenlamp met bewegingssensor te hebben. Of om te beeldbellen

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Depressie

Online Psychologische Hulp Depressie Online Psychologische Hulp Depressie 2 Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Depressie van. Je krijgt uitleg over wat een depressie is en hoe jou kan helpen

Nadere informatie

De nieuwe zorgmedewerker

De nieuwe zorgmedewerker Werkblad De nieuwe zorgmedewerker De zorg verandert in snel tempo. Ook jouw rol als verzorgende of helpende verandert: meer aandacht voor individuele cliënten en hun netwerk. Werken met een zorg-leefplan

Nadere informatie

In contact met vrienden (...)

In contact met vrienden (...) In contact met vrienden (...) Beeldbellen Communiceren via de app Compaan CRDL Familie-linq Go Talk Now Luca app Project Network Seniorentelefoons Voor face to face contact met elkaar op afstand. Gratis

Nadere informatie

Wegwijzer Special: de KBO tablet. 2 Inhoudsopgave Alle senioren aan de tablet!. 3 Wat voor tablet?

Wegwijzer Special: de KBO tablet. 2 Inhoudsopgave Alle senioren aan de tablet!. 3 Wat voor tablet? WEGWIJZER SPECIAL: DE KBO TABLET Er is binnen de KBO en in de landelijke media al veel gesproken over de KBO tablet. Met deze Special over de KBO tablet informeren wij de afdelingen uitgebreid over het

Nadere informatie

Wandeltrainersdag 6 april 2019 Ronde 2 Nr. 09 Ken jezelf! Rogier Berghauser Pont

Wandeltrainersdag 6 april 2019 Ronde 2 Nr. 09 Ken jezelf! Rogier Berghauser Pont Wandeltrainersdag 6 april 2019 Ronde 2 Nr. 09 Ken jezelf! Rogier Berghauser Pont Praktische zaken 70 min Mobiel uit 4 muren Lever Kennismaking Naam, functie,. Wat geeft jou energie? 1 min p.p. Waarom deze

Nadere informatie

Cliënt Ik krijg hulp van een hulpverlener en/ of een naaste.. Professionele Hulpverleners Ik zorg voor de cliënt én steun de mantelzorgers.

Cliënt Ik krijg hulp van een hulpverlener en/ of een naaste.. Professionele Hulpverleners Ik zorg voor de cliënt én steun de mantelzorgers. Cliënt Ik krijg hulp van een hulpverlener en/ of een naaste.. Mantelzorgers OVERLEG Ik zorg voor een naaste (familie, buur, vriend). Professionele Hulpverleners Ik zorg voor de cliënt én steun de mantelzorgers.

Nadere informatie

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg 2017-2020 Samen in beweging De wens van cliënten staat voorop in onze zorg. Bij hen ligt de regie. We zijn samen in beweging Als organisatie

Nadere informatie

ecoaches Winst voor patiënten en hun zorgverleners

ecoaches Winst voor patiënten en hun zorgverleners ecoaches Winst voor patiënten en hun zorgverleners Voorsorteren.. want ook in de zorg wordt het steeds drukker Visie op zorg met ehealth Sananet helpt mensen hun leven lang vitaal te leven. Zelf werken

Nadere informatie

E-HEALTH: DE IMPACT. Baanbrekende ontwikkelingen die bijdragen aan kwaliteit van leven

E-HEALTH: DE IMPACT. Baanbrekende ontwikkelingen die bijdragen aan kwaliteit van leven E-HEALTH: DE IMPACT Baanbrekende ontwikkelingen die bijdragen aan kwaliteit van leven EVEN VOORSTELLEN Teun Jonker WAT KOMT ER AAN BOD? Wie is ZCN Wat is E-Health? Waarom van steeds groter belang? Wat

Nadere informatie

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst 2017 2020 Maasduinen, onze toekomst Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk is om met het ouder worden van het leven te blijven genieten.

Nadere informatie

Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement

Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement voor duidelijke afspraken in samenwerking tussen formele en informele partijen rondom een persoon met ondersteuningsvraag versie januari 2018 Hoe kom je tot een

Nadere informatie

gebruiken en te integreren

gebruiken en te integreren Change Management 2 Bij iedere innovatie leren we stapsgewijs deze te gebruiken en te integreren Initiatie Leren & aanpassen Rationalisatie Absorptie Focus Starten Taak georiënteerd Doelen ipv technologie

Nadere informatie

Werken aan de zorg van morgen

Werken aan de zorg van morgen Werken aan de zorg van morgen Uitkomsten zorgdebat VNG Jaarcongres 2015 E-health, wonen en zorg Whitepaper Ruim baan voor initiatieven om langer gezond thuis te wonen Hoofdstuk 1: Uitdagingen Hoofdstuk

Nadere informatie

Uw collectieve zorgverzekering

Uw collectieve zorgverzekering Uw collectieve zorgverzekering CZ en Stichting CVEZ bieden u verschillende diensten en handige tools bij uw collectieve zorgverzekering. Meer dan alleen zorg verzekeren CZ doet meer dan alleen zorg verzekeren.

Nadere informatie

Waar ligt je kracht? Denken en handelen vanuit Positieve gezondheid. Architectuur in de Zorg 14 juni Dr. Marja van Vliet

Waar ligt je kracht? Denken en handelen vanuit Positieve gezondheid. Architectuur in de Zorg 14 juni Dr. Marja van Vliet Waar ligt je kracht? Denken en handelen vanuit Positieve gezondheid Architectuur in de Zorg 14 juni 2018 Dr. Marja van Vliet De geheimen van de Blue Zones Stelling: Gezondheidszorg is eigenlijk ziektezorg

Nadere informatie

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Met elkaar in gesprek over (social) media 1 Inleiding De wereld verandert. Je kunt steeds meer dingen doen op je computer, laptop,

Nadere informatie

ALTIJD EN OVERAL. Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI.

ALTIJD EN OVERAL. Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI. ALTIJD EN OVERAL ALTIJD EN OVERAL Quli is een online zorgplatform dat helpt beter voor jezelf te zorgen en zoveel mogelijk zelf te blijven doen. WWW.QULI.NL Quli staat voor Quality for life en dat betekent

Nadere informatie

PASSENDE EHEALTHPRODUCTEN

PASSENDE EHEALTHPRODUCTEN PASSENDE EHEALTHPRODUCTEN PASSENDE EHEALTHPRODUCTEN Dit werkblad kun je met 1 of meerder personen invullen. Je leert goede keuzes maken en te onderzoeken of een product bij je cliënt past of niet. GOEDE

Nadere informatie

Verzorging Begeleiding Speciale Zorg Dagbesteding Hulp bij het huishouden

Verzorging Begeleiding Speciale Zorg Dagbesteding Hulp bij het huishouden Overzicht ZZP 1 t/m 7. Versie 17-05-11. Zorgzwaartepakket 1 = enige begeleiding in een veilige omgeving. U krijgt hulp bij de De medewerker helpt Niet van toepassing. dagelijkse verzorging u om zo veel

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Amersfoort en kernen

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Amersfoort en kernen Kernindicatoren gemeente en kernen Algemene kenmerken Burgerlijke staat Eenpersoonshuishouden 51,6 35,9 43,1 29,5 39,6 42,1 30,5 47,4 38,3 37,4 33,6 35,5 41,5 33,3 30,6 38,5 Gehuwd/samenwonend 47,7 63,5

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten en kernen

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten en kernen Kernindicatoren gemeente en kernen Centrum Algemene kenmerken Burgerlijke staat Eenpersoonshuishouden 54,2 25,6 28,8 30,1 Gehuwd/samenwonend 45,3 71,4 71,6 69,9 Herkomst Inwoners met een niet-westerse

Nadere informatie

t Talma Wonen Welzijn Zorg en behandeling Eind 2015 klaar voor bewoning

t Talma Wonen Welzijn Zorg en behandeling Eind 2015 klaar voor bewoning t Talma Groepswonen voor mensen met dementie of een somatische (lichamelijke) aandoening Eind 2015 klaar voor bewoning Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in t Talma Midden in het centrum van Laren,

Nadere informatie

Wijkverpleging. Leven op uw manier

Wijkverpleging. Leven op uw manier Wijkverpleging Leven op uw manier Wijkverpleging die bij u past Ieder mens wil het liefst het leven zelf inrichten. Ook op kwetsbare momenten. Met behulp van familie, bekenden en vrijwilligers. En bij

Nadere informatie

Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging

Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging Pleyade Thuiszorg Verpleging & Verzorging www.pleyade.nl Zorg op maat Pleyade biedt professionele zorg aan ouderen in Arnhem, Elst en De Liemers. Wij zijn betrokken, respectvol en hebben oprechte aandacht

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen Werken met zorg

Thuiszorg Groningen Werken met zorg Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Gestart als het Groene Kruis, hebben wij al meer dan 100 jaar ervaring met zorg thuis. Dichtbij en vertrouwd.thuiszorg Groningen

Nadere informatie

Dagbesteding. Dagbesteding. Ondersteuning overdag bij zelfstandig wonen. Evean. Midden in het leven.

Dagbesteding. Dagbesteding. Ondersteuning overdag bij zelfstandig wonen. Evean. Midden in het leven. Dagbesteding Dagbesteding Ondersteuning overdag bij zelfstandig wonen Evean. Midden in het leven. Dagbesteding buitenshuis afgestemd op uw situatie Er gaat niets boven thuis. Toch kan het prettig zijn

Nadere informatie

Langer thuis wonen. Met hulp van het team Wijkverpleging

Langer thuis wonen. Met hulp van het team Wijkverpleging Langer thuis wonen Met hulp van het team Wijkverpleging U woont zelfstandig, thuis in uw vertrouwde omgeving. U redt zich aardig, soms met hulp van familie of buren. Maar er zijn ook zaken waar u professionele

Nadere informatie

Zorgapps 22 juni 2016. Dick Jan Zijda DEHA

Zorgapps 22 juni 2016. Dick Jan Zijda DEHA Zorgapps 22 juni 2016 Dick Jan Zijda DEHA Voorstellen Dick-Jan Zijda Ontwerpen, uitvoeren en bijstellen van e-health beleid&activiteiten Missie: meer te doen met minder Door inzet goede techniek en goede

Nadere informatie

Geriatrisch Netwerk Scheveningen

Geriatrisch Netwerk Scheveningen Geriatrisch Netwerk Scheveningen 12-10-2016 Dick Jan Zijda DEHA Voorstellen Dick-Jan Zijda regionale innovatie en e-health beleid&projecten Delft ehealth Academie het succesvol opschalen en implementeren

Nadere informatie

white paper beeldbellen 2016 Dick-Jan Zijda

white paper beeldbellen 2016 Dick-Jan Zijda white paper beeldbellen 2016 Dick-Jan Zijda White paper Beeldbellen 2016 De DEHA Delft (www.deha.nu) organiseert kennissessies voor en door zorgaanbieders rondom een specifiek thema/onderwerp in de regio

Nadere informatie

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht

\ Thuiszorg. Zorg en hulp bij u thuis. BrabantZorg, met aandacht \ Thuiszorg Zorg en hulp bij u thuis BrabantZorg, met aandacht 2 Alle aandacht en zorg bij u thuis \ Thuiszorg Thuis wonen in uw vertrouwde omgeving met alle hulp en zorg die u nodig heeft. BrabantZorg

Nadere informatie

Laagdrempelige zorg op afstand

Laagdrempelige zorg op afstand Laagdrempelige zorg op afstand Gemoedsrust voor gebruiker als zorgverleners State of the art en 55+ proof Healthcare Technology Tour 2014 24 april 2014 Ambitie Gociety: Morgen: Geavanceerde sensoren en

Nadere informatie

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide Compleet wonen in woonzorgcentrum Appartementen gebouw B, C & D Woonzorgcentrum In november 2013 is het nieuwe geopend: een eigentijds woonzorgcentrum dat van alle gemakken is voorzien. Voor senioren een

Nadere informatie

e-health Wat Waarom Hoe Ilse Swinkels Senior onderzoeker

e-health Wat Waarom Hoe Ilse Swinkels Senior onderzoeker e-health Wat Waarom Hoe Ilse Swinkels Senior onderzoeker Wat is e-health? Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (2002) Het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, in het bijzonder

Nadere informatie

Vitaal thuis met Connected Health. Wendy Hugoosgift Contreras 28 juni 2018

Vitaal thuis met Connected Health. Wendy Hugoosgift Contreras 28 juni 2018 Vitaal thuis met Connected Health Wendy Hugoosgift Contreras 28 juni 2018 1 Pitch Introductie Klantverhaal en oplossing Klantwaarde en positieve uitkomsten Partners Match? TunstallNederland @TunstallNederland

Nadere informatie

Zelfmeting in regio Delft. Bert Mulder DEHA

Zelfmeting in regio Delft. Bert Mulder DEHA Zelfmeting in regio Delft Bert Mulder DEHA Agenda Invullen vragenlijst Korte inleiding Vertrekpunt: ambitie van VWS over zelfmetingen in 2019 Ambitie van de regio en op te pakken vraagstukken Welke stappen

Nadere informatie

Enkele aanleidingen mirro

Enkele aanleidingen mirro Toelichting mirro Enkele aanleidingen mirro Psychische klachten zijn verzuimoorzaak nummer 1 E-health oplossingen zijn zowel effectief als kostenefficiënt, mirro zet grootschalig in op e-health De zorgvraag

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten, (sub)regio en Nederland

GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten, (sub)regio en Nederland GEZONDHEIDSMONITOR 65+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Houten, (sub)regio en Nederland Indien percentages vetgedrukt zijn betekent het dat ze significant afwijken van het percentage waarmee ze vergeleken

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR 6S+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Oudewater, (sub)regio en Nederland

GEZONDHEIDSMONITOR 6S+ jaar 2016 Kernindicatoren gemeente Oudewater, (sub)regio en Nederland GEZONDHEIDSMONITOR 6S+ jaar 2016 (Algemene kenmerken Burgerlijke staat Respons = 55,2% Respons = 58 f9% Respons = 58 f0% Respons = 52 f3% «Vb o/o o/o o/o Eenpersoonshuishouden 29,4 28,9 33,8 Gehuwd/samenwonend

Nadere informatie

De Rijnhoven - Dichtbij Thuis

De Rijnhoven - Dichtbij Thuis 0348-44 17 14 info@rijnhoven.nl De Rijnhoven - Dichtbij Thuis Wonen met uitgebreide zorg of alleen basisvoorzieningen Een thuis voor ouderen. Met zelfstandigheid waar mogelijk. En precies de zorg die nodig

Nadere informatie

Waar ligt je kracht? Een nieuwe visie op Positieve Gezondheid

Waar ligt je kracht? Een nieuwe visie op Positieve Gezondheid VeReFi Congres I Denken in mogelijkheden I 11 april 2017 Waar ligt je kracht? Een nieuwe visie op Positieve Gezondheid Marja van Vliet, PhD Instituut voor Positieve Gezondheid 1 1. De geheimen van de Blue

Nadere informatie

DE REISKOFFER. Met ondersteuning zelfstandig naar school reizen!

DE REISKOFFER. Met ondersteuning zelfstandig naar school reizen! Bu uddy Samen reizen met Met ondersteuning zelfstandig naar school reizen! Met dank aan Freepik.com Voor veel mensen is zelfstandig reizen naar een ander adres even vanzelfsprekend als eten en drinken.

Nadere informatie

POSITIEVE GEZONDHEID

POSITIEVE GEZONDHEID POSITIEVE GEZONDHEID Wat is het en hoe ingewikkeld is het? Conferentie Taal & Gezondheid - 13 februari 2019 Dr. Machteld Huber Stelling DE KOSTEN IN DE ZORG. BLAUW GAAT NAAR ZIEKE MENSEN, ROZE PROBEERT

Nadere informatie

Preventief huisbezoek 75+

Preventief huisbezoek 75+ Hollandsspoor 37 3994 VT Houten Postbus 209 3990 GA Houten tel. 030-7001500 info@vanhoutenenco.nl www.vanhoutenenco.nl Preventief huisbezoek 75+ Houten Noord-West de ERVEN en het OUDE DORP 'van Houten&co'

Nadere informatie

Samen zorgen voor Welzijn Investeren in zelf- en samenredzaamheid van cliënten

Samen zorgen voor Welzijn Investeren in zelf- en samenredzaamheid van cliënten Samen zorgen voor Welzijn Investeren in zelf- en samenredzaamheid van cliënten Meneer de Vries krijgt elke vrijdag zijn buurvrouw op de koffie. Samen nemen ze de nieuwtjes van de week door. Samen zorgen

Nadere informatie

Presentatie onderzoeksresultaten werkgroep zorg en welzijn Westerbeek

Presentatie onderzoeksresultaten werkgroep zorg en welzijn Westerbeek Presentatie onderzoeksresultaten werkgroep zorg en welzijn Westerbeek In het najaar van 2013 hebben wij 190 inwoners uit Westerbeek een vragenlijst gegeven over de thema's wonen, welzijn, zorg in hun omgeving.

Nadere informatie

DIGITAL HEALTH. Waar consumententechnologie en traditionele gezondheidszorg elkaar raken. Frederieke Jacobs

DIGITAL HEALTH. Waar consumententechnologie en traditionele gezondheidszorg elkaar raken. Frederieke Jacobs Frederieke Jacobs Themabijeenkomst Big Data - FHI, federatie van technologiebranches 15 oktober 2015 DIGITAL HEALTH Waar consumententechnologie en traditionele gezondheidszorg elkaar raken WAAROM GROEIT

Nadere informatie

PASSENDE E-HEALTHPRODUCTEN

PASSENDE E-HEALTHPRODUCTEN PASSENDE E-HEALTHPRODUCTEN PASSENDE E-HEALTHPRODUCTEN Dit werkblad kun je met 1 of meerder personen invullen. Je leert goede keuzes maken en te onderzoeken of een product bij je cliënt past of niet. GOEDE

Nadere informatie

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving.

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Anouk woont al jaren bij een leefgroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Maar ze wil zelfstandiger

Nadere informatie

Revalidatie bij spierziekten Uw behandelprogramma bij Adelante

Revalidatie bij spierziekten Uw behandelprogramma bij Adelante Revalidatie bij spierziekten Uw behandelprogramma bij Adelante Er bestaan ruim 600 verschillende soorten spierziekten ook wel neuromusculaire aandoeningen (NMA) genoemd. Regelmatig gaat het om zeldzame

Nadere informatie

Ondersteuning bij dagstructuur

Ondersteuning bij dagstructuur Ondersteuning bij dagstructuur AutiPlan Coach2Care Daymate Geheugenklokken Goalie Hows MijnEigenPlan Quli taken Tessa Voor cliënten met autisme, ADHD of een verstandelijke beperking. www.autiplan.nl Beschikbaar

Nadere informatie

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving.

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Anouk woont al jaren bij een leefgroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Maar ze wil zelfstandiger

Nadere informatie

Zorg, ondersteuning werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden

Zorg, ondersteuning werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden Zorg, ondersteuning werk en inkomen Hulp bij het Huishouden zodanig te ondersteunen dat u zo lang mogelijk en zo prettig mogelijk in uw eigen omgeving kunt blijven en goed kunt deelnemen aan de samenleving.

Nadere informatie

Diensten Regio Werkmaatschappij(en) Heuvelland, Westelijke Mijnstreek. Heuvelland, Westelijke Mijnstreek, Midden Limburg

Diensten Regio Werkmaatschappij(en) Heuvelland, Westelijke Mijnstreek. Heuvelland, Westelijke Mijnstreek, Midden Limburg LEVANTOgroep T 088-7077600 E info@levantogroep.nl Bezoekadres Luxemburgstraat 30a 6135 LC Sittard Correspondentieadres Postbus 712 6130 AS Sittard Financiën Heb je ondersteuning nodig op het gebied van

Nadere informatie

De mantelzorger als professionele partner in uw zorgnetwerk Hilde Vandenhoudt, Thomas More Koen Van der Borght, Zorggroep Orion Leo Geudens,

De mantelzorger als professionele partner in uw zorgnetwerk Hilde Vandenhoudt, Thomas More Koen Van der Borght, Zorggroep Orion Leo Geudens, De mantelzorger als professionele partner in uw zorgnetwerk Hilde Vandenhoudt, Thomas More Koen Van der Borght, Zorggroep Orion Leo Geudens, Huisartsenvereniging Turnhout Een hart voor Regio Turnhout Allen

Nadere informatie

WIJdezorg bij U thuis

WIJdezorg bij U thuis WIJdezorg bij U thuis 24 uur per dag Bel 088 209 1000 U het comfort WIJdezorg brengt de zorg bij U thuis S Soms heeft u thuis zorg nodig. Bijvoorbeeldna terugkeer uit het ziekenhuis of revalidatie centrum,

Nadere informatie

E-health in verschillende snelheden

E-health in verschillende snelheden E-health in verschillende snelheden Myrah Wouters Programmaleider ehealth-monitor 8 februari 2019 Over het onderzoek Feiten & cijfers Zorgconsumenten Zorgverleners 580 artsen medisch specialisten en huisartsen

Nadere informatie

VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN. Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering

VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN. Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering Andere aanwezige(n): Nee Ja Naam: Relatie tot cliënt: Easycare Welzijn

Nadere informatie

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Vragenlijst Behoefte als kompas, de oudere aan het roer Deze vragenlijst bestaat vragen naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid

Nadere informatie

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Meer dan 15.000 mensen zijn vrijwilliger bij een Waarom dit manifest? organisatie voor Vrijwillige Thuishulp,

Nadere informatie

Wonen, Welzijn en Zorg in het Virtuele Zorghuis

Wonen, Welzijn en Zorg in het Virtuele Zorghuis Wonen, Welzijn en Zorg in het Virtuele Zorghuis Thieu Heijltjes, oud-huisarts Medisch en zorginhoudelijk secretaris van de SCZW 1 Zorg en Wonen veranderen Wat kan je als Client? Hou je de regie? Hoe blijf

Nadere informatie

Thuiszorg. Zoals u dat vraagt. Thuiszorg. leveren we in heel Twente, 24-uurs zorg in heel Nederland

Thuiszorg. Zoals u dat vraagt. Thuiszorg. leveren we in heel Twente, 24-uurs zorg in heel Nederland Thuiszorg leveren we in heel Twente, 24-uurs zorg in heel Nederland Thuiszorg Zoals u dat vraagt Almelo Borne Dinkelland Enschede Hof van Twente Haaksbergen Hellendoorn Hengelo Losser Oldenzaal Rijssen-Holten

Nadere informatie

Parkinson en de regie. zelfmanagement

Parkinson en de regie. zelfmanagement Parkinson en de regie zelfmanagement De regie over je gezondheid kwijtraken. Terug winnen van de regie. - Parkinson vereniging - Parkinsonacademie - ParkinsonCafé - brochures - Parkinson verpleegkundige

Nadere informatie

Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Mediawijs Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Dat mensen gebruik maken van media is niet nieuw. Er zijn

Nadere informatie

Wegwijzer voor mantelzorgers

Wegwijzer voor mantelzorgers Wegwijzer voor mantelzorgers Zorgt u voor uw partner, vader, moeder, kind, vriend of vriendin? Dan bent u mantelzorger. Vaak gaat het zorgen goed, maar na verloop van tijd kan de zorg (te) zwaar voor u

Nadere informatie

Basisarrangement 2. Beschut wonen met begeleiding en verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 2 (ZZP VV2) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden

Basisarrangement 2. Beschut wonen met begeleiding en verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 2 (ZZP VV2) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden Basisarrangement 2 Beschut wonen met begeleiding en verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 2 (ZZP VV2) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement 2 Dit basisarrangement is bestemd voor

Nadere informatie

Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein

Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein Meneer Zijlstra krijgt vaak bezoek van zijn kleinzoon Stijn. Samen voeren zij de dieren in de dierenweide. Wonen bij Vecht en IJssel betekent

Nadere informatie

Aangenaam... De Friese Wouden. www.friesewouden.nl

Aangenaam... De Friese Wouden. www.friesewouden.nl Aangenaam... De Friese Wouden www.friesewouden.nl Wij zijn er voor u De Friese Wouden levert diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Als klant houdt u hierbij de regie in eigen handen, het gaat

Nadere informatie

Verslag. Samen beslissen: hoe doen we dat? De patiënt als partner. 12 september 2013

Verslag. Samen beslissen: hoe doen we dat? De patiënt als partner. 12 september 2013 Verslag Samen beslissen: hoe doen we dat? De patiënt als partner 12 september 2013 Samen beslissen: opening Cock Vermolen, directeur Zorgbelang Brabant, opent de bijeenkomst met een woord van welkom aan

Nadere informatie

Laat kopzorgen geen probleem worden. Anna-Linde Schermerhorn Productmanager Online Zelfhulp 26 oktober 2015 @Stichting_mirro

Laat kopzorgen geen probleem worden. Anna-Linde Schermerhorn Productmanager Online Zelfhulp 26 oktober 2015 @Stichting_mirro Laat kopzorgen geen probleem worden Anna-Linde Schermerhorn Productmanager Online Zelfhulp 26 oktober 2015 @Stichting_mirro Inhoud Stichting mirro Online zelfhulp Observationeel onderzoek online zelfhulp

Nadere informatie

Proteion is er voor u in Echt-Susteren

Proteion is er voor u in Echt-Susteren Proteion is er voor u in Echt-Susteren U heeft een prettig leven en wil dat graag zo houden. Soms heeft u daarbij ondersteuning nodig. Als professional in welzijn en zorg wil Proteion dienstbaar en ondersteunend

Nadere informatie

Afspraken met het Zorgkantoor Wij hebben met het zorgkantoor de volgende ZZP-en afgesproken en met deze ZZP-en kunt u bij ons terecht:

Afspraken met het Zorgkantoor Wij hebben met het zorgkantoor de volgende ZZP-en afgesproken en met deze ZZP-en kunt u bij ons terecht: Afspraken met het Zorgkantoor Wij hebben met het zorgkantoor de volgende ZZP-en afgesproken en met deze ZZP-en kunt u bij ons terecht: Niet toegelaten voor behandeling, inclusief dagbesteding (lees verzorgingshuis)

Nadere informatie

Digihelp in 2013 en verder

Digihelp in 2013 en verder Digihelp in 2013 en verder Meer mogelijkheden tot hulpverlening op maat Begeleiding krijgen via de ipad of computer? Beeldbellen met de begeleider als de cliënt hulp nodig heeft? Het kan! In 2012 werd

Nadere informatie

Inhoudsopgave. ehealth dimensies Voorbeelden. Digitalisering van de zorg Verschillende vormen. into.care

Inhoudsopgave. ehealth dimensies Voorbeelden. Digitalisering van de zorg Verschillende vormen. into.care Inhoudsopgave ehealth dimensies Voorbeelden Digitalisering van de zorg Verschillende vormen into.care ehealth helpt de zorg vooruit Om een efficientieslag in de zorg te bewerkstellingen, wordt veel verwacht

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR JAAR 2016 Kernindicatoren gemeente Houten, (sub)regio en Nederland

GEZONDHEIDSMONITOR JAAR 2016 Kernindicatoren gemeente Houten, (sub)regio en Nederland Algemene kenmerken Burgerlijke staat Eenpersoonshuishouden 9,0 12,7 15,6 Gehuwd/samenwonend 75,3 70,6 66,4 Huishoudsamenstelling Eenoudergezin 9,2 7,6 7,4 Huishoudens met thuiswonende kinderen jonger dan

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 *

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Thuiszorg Groningen is er voor iedereen: ouders, kinderen, jonge gezinnen,

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR JAAR 2016 Kernindicatoren gemeente Oudewater, (sub)regio en Nederland

GEZONDHEIDSMONITOR JAAR 2016 Kernindicatoren gemeente Oudewater, (sub)regio en Nederland 1 Algemene kenmerken 1 Burgerlijke staat 0/b 0/b 0/b Eenpersoonshuishouden 12,0 12,4 15,6 Gehuwd/samenwonend 72,4 70,4 66,4 Huishoudsa menstelling Eenoudergezin 5,8 8,0 7,4 Huishoudens met thuiswonende

Nadere informatie

GEZONDHEIDSMONITOR JAAR 2016

GEZONDHEIDSMONITOR JAAR 2016 Tabel 1. indicatoren gemeente en kernen Noord Algemene kenmerken Burgerlijke staat Eenpersoonshuishouden 8,5 10,8 9,0 Gehuwd/samenwonend 75,9 73,4 75,3 Huishoudsamenstelling Eenoudergezin 9,5 8,1 9,2 Huishoudens

Nadere informatie

Positieve gezondheid. 28 juni 2016

Positieve gezondheid. 28 juni 2016 Positieve gezondheid 28 juni 2016 Inspiratie voor de brainstorm Positieve gezondheid uitgewerkt in het Spinnenweb Resultaten van de enquête In het voorjaar van 2016 is een enquête gehouden over de stand

Nadere informatie

Betaalbaarheid van toekomstige ouderenzorg. Symposium Ietje de Rooij

Betaalbaarheid van toekomstige ouderenzorg. Symposium Ietje de Rooij Betaalbaarheid van toekomstige ouderenzorg Symposium Ietje de Rooij 28 september 2012 Inhoudsopgave Wat komt er op ons af? Wat doet de huidige situatie voor zorgvrager en zorgaanbieder? Hoe kunnen de we

Nadere informatie

POSITIEVE GEZONDHEID. Wat is het en wat kan ik ermee?

POSITIEVE GEZONDHEID. Wat is het en wat kan ik ermee? POSITIEVE GEZONDHEID Wat is het en wat kan ik ermee? WandelTrainersDag 6 April 2019 Rogier Berghauser Pont Rogier Berghauser Pont Gezondheidszorg Gedragsverandering Empathie voor pechvogels Partner van

Nadere informatie

Cardia Landscheiding. Comfort en veiligheid voor senioren, ook in de wijk

Cardia Landscheiding. Comfort en veiligheid voor senioren, ook in de wijk Cardia Landscheiding Comfort en veiligheid voor senioren, ook in de wijk Woonzorgcentrum Cardia Landscheiding is verbouwd. Er zijn nieuwe voorzieningen gekomen om bewoners en mensen in de wijk nog beter

Nadere informatie

Hoe borg je POSITIEVE GEZONDHEID? Weer een stapje verder ermee..

Hoe borg je POSITIEVE GEZONDHEID? Weer een stapje verder ermee.. Hoe borg je POSITIEVE GEZONDHEID? Weer een stapje verder ermee.. Congres Gezonde Zorg 3.0 14 juni 2018 Dr. Machteld Huber VISIE OP (BETAALBARE) ZORG IN DE TOEKOMST - DE KOSTEN GGZ Ziekenhuis Care Tweede

Nadere informatie

Workshop Positieve gezondheid en geluk Co-productie institute for Positive Health (iph) en HKN huisartsen

Workshop Positieve gezondheid en geluk Co-productie institute for Positive Health (iph) en HKN huisartsen Workshop Positieve gezondheid en geluk Co-productie institute for Positive Health (iph) en HKN huisartsen Ellen van Steekelenburg, Femke Beelen, 5 oktober 2017 Onze bijdrage in grote lijnen: Positieve

Nadere informatie

Bewonerspanel Decemberpeiling 2017 Gezondheidstechnologie. Utrecht.nl/onderzoek

Bewonerspanel Decemberpeiling 2017 Gezondheidstechnologie. Utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Decemberpeiling 2017 Gezondheidstechnologie Utrecht.nl/onderzoek Inleiding Gezondheidstechnologieën Gezondheidstechnologie Gezondheidstechnologie maakt steeds meer deel uit van ons leven.

Nadere informatie

Kom Verder ambassadeurs

Kom Verder ambassadeurs Haal ook het gezondste uit uzelf Kom Verder ambassadeurs Een gezond verhaal tips van patiënten gezonde leefstijl minder medicijnen meer energie eigen regie Als zij het kunnen, kan ik het ook Samen werken

Nadere informatie

Op gewicht en in balans blijven tijdens de overgang

Op gewicht en in balans blijven tijdens de overgang Op gewicht en in balans blijven tijdens de overgang De overgang is een intense fase in het leven van een vrouw. De samenstelling van je lichaam verandert, waardoor je opeens sneller aankomt. Je kunt last

Nadere informatie

zorggroepdrenthe.nl Mantelzorg Waar u thuis bent

zorggroepdrenthe.nl Mantelzorg Waar u thuis bent zorggroepdrenthe.nl Mantelzorg 1 Waar u thuis bent 2 Inhoudsopgave Wat is mantelzorg? 4 Met wie kan ik de zorg delen? 4 Mantelzorg en overbelasting 4 Hoe zorg ik goed voor mijzelf? 5 Hoe kan ik de zorg

Nadere informatie

Van zorg op afstand naar samen zorgen in de wijk. Toon van de Looy VanMorgen

Van zorg op afstand naar samen zorgen in de wijk. Toon van de Looy VanMorgen Van zorg op afstand naar samen zorgen in de wijk Toon van de Looy VanMorgen Programma 1. Stand van zaken Zorg op Afstand 2. Integratie Zorg op Afstand binnen het zorgproces bij ZuidZorg 3. Geleerde lessen

Nadere informatie

ook bij u thuis! Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing

ook bij u thuis! Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing ook bij u thuis! Viattence Vitaal Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing Inhoudsopgave Viattence Vitaal Viattence Vitaal 3 Fysiotherapeut 4 Ergotherapeut 5 Logopedist 6 Specialist ouderengeneeskunde

Nadere informatie