Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten."

Transcriptie

1 steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

2 steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek aan GENT Met het gezin, vrienden of collega s, beleef een uitzonderlijke dag met uw bezoek aan de historische stad Gent 7CQ-STADSWANDELING 3 Trajecten van +/- 1u30

3 HET 7CQ WANDELCONCEPT De 7CQ stadswandeling is de meest ideale manier om een stad (beter) te leren kennen. De 7CQ stadswandeling begint (en eindigt) steeds bij de Tourist Info (TI) (Sint Baafsplein / Belfort) in het stadscentrum. De wandellus bestaat uit 3 deeltrajecten: eerst het groene deeltraject, dan het blauwe deeltraject (start = Sint Veerleplein), en tenslotte het rode deeltraject (start = De Vooruit / Sint- Pietersnieuwstraat). Elk deeltraject bestaat uit 7 foto s die in de juiste volgorde moeten worden gezet tijdens de wandeling zelf. Vanaf de Tourist Info vindt men al snel de eerste foto uit de 7 foto s van het groene deeltraject. Daarna volgt men telkens de wandelinstructies onderaan de fotokaart om de volgende foto te vinden. Op elke fotokaart staat ook een historische noot met informatie over de plek. EXTRA TI Voor wie wil... op elke fotokaart is ook steeds een vraag te vinden die men al dan niet wil oplossen... de 3x7 antwoorden op de vragen dient men te noteren in de tabel op de antwoordkaart na de 21 fotokaarten (herhaal daarbij telkens het onderlijnde kernwoord in de vraag). De antwoorden zijn niet noodzakelijk altijd in de directe buurt van de foto zelf terug te vinden (maar meestal wel). De correcte antwoorden zijn opgenomen in codevorm op de allerlaatste kaart, samen met de correcte wandelroute die men eigenlijk diende te volgen. Zodoende kan men op het einde van de wandeling eventueel de score evalueren (op 21 aldus). Ideaal voor wie van een wandelzoektocht houdt, of voor team building events van bedrijven of verenigingen Tijdens de wandeling kan men de gevolgde route eventueel aanduiden op de daartoe voorziene antwoordkaart met stadsplan, zodat men zich ten allen tijde kan oriënteren. BELANGRIJK... - Wees voorzichtig en respecteer ten allen tijde de verkeers- (en andere) regels die geldig zijn op de openbare weg en de publieke ruimte. 7CQ kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor gebeurlijke ongevallen tijdens de wandeling. - Deze wandeling is geschikt voor wandelaars die goed te been zijn; er dienen immers vaak trappen e.d. te worden op- of afgelopen. - De duurtijd per traject (groen blauw rood) wordt geschat op 1.30u. In totaal duurt de volledige wandeling dus ongeveer 4.30u (zonder pauzes). Uiteraard kan men er voor kiezen om slechts 1 of 2 deeltrajecten (van de 3) te lopen, of de wandeling gewoon af te breken en terug te gaan naar het centrum (via het stadsplan)... - Een stad leeft. Dingen veranderen. Dit betekent dat bepaalde elementen op de foto s kunnen verdwijnen of veranderen, bv. omwille van seizoenswissels. Dergelijke wijzigingen mogen altijd worden overgemaakt aan 7CQ zodat aanpassingen kunnen worden doorgevoerd om de 7CQ wandelingen up to date te houden. - 7CQ behoudt de auteursrechten op foto s, vragen en wandelconcept.

4 De Vrijdagmarkt is een van de mooiste historische pleinen die Gent rijk is. In het centrum prijkt het standbeeld van een beroemde Gentenaar, namelijk Jacob Van Artevelde. Dat deze persoonlijkheid onlosmakelijk met de stad is verbonden, moge blijken uit het feit dat Gent in de loop der jaren ook wel vaker de Arteveldestad is genoemd. Van Artevelde was een volksleider en staatsman uit de 14de eeuw, die o.a. een driestedenverbond (Gent-Brugge-Ieper) creëerde. Hij slaagde er onder meer ook in het Engelse wolembargo te doen stilleggen. De textielnijverheid was in die tijd voor Gent en voor vele andere Vlaamse steden nl. nog erg belangrijk. Daardoor joeg hij zich evenwel de woede op het lijf van de graaf van Vlaanderen en de Franse koning. Van Artevelde werd vermoord in Gent in In een zijstraat van de Vrijdagmarkt, vindt men onmiddellijk volgend fotozicht terug.

5 De oorspronkelijke burcht Het Gravensteen werd omstreeks 1180 gebouwd door de graaf van Vlaanderen Filips van den Elzas. De graven van Vlaanderen resideerden er tot in de 14de eeuw. Na de middeleeuwen deed het gebouw dienst als muntslagerij en werd vooral berucht als gevangenis en gerechtshof. In de 19de eeuw werd het Gravensteen door een industrieel omgetoverd in een fabriekscomplex met katoenspinnerijen en ateliers voor metaalconstructie. De industriële werkzaamheden eisten hun tol en leidden tot het verval van de burcht. Na de wereldtentoonstelling van 1913 besloot men het kasteel te restaureren. De restaurateurs gingen evenwel zeer eigenzinnig te werk en deden vooral beroep op hun fantasie, eerder dan op enig historisch besef. Het gereconstrueerde Gravensteen lijkt zeer middeleeuws, doch heeft weinig uitstaans met de oorspronkelijke burcht. Vanaf nu start het blauwe parcours. De ingang van de burcht ligt aan de Geldmuntstraat. Volg deze tot aan de zijstraat genaamd Lievestraat die via de Lievekaai overgaat in de Braderijstraat. Dan neemt men de Prinsenhof, gevolgd door de Simon De Mirabello straat aan de linkerkant. Neem aan de T rechts en dan direct links en weer links, de Gravin Johannastraat in. Op het einde is een klein parkje

6 Deze foto werd getrokken vanaf de Grasbrug over de Leie. Aan de overkant bevindt zich aan de rechterzijde de Graslei, waar de historische haven van Gent lag. Aanvankelijk waren de bruggen in het historische centrum van Gent vaste hoogbruggen, doch deze werden in de 18de eeuw vervangen door draaibruggen, met het oog op een betere verbinding van de haven met de zee. Aanvankelijk bestond de bovenbouw van deze draaibruggen uit hout, maar dit werd nadien vervangen door staal. In de periode werden de volgende 4 draaibruggen gerestaureerd, waardoor de herwaardering van de Leie in het historische centrum van Gent werd gestart; het gaat om de Grasbrug, de Zuivelbrug, de Vleeshuisbrug en de Recolettenbrug. Neem het smalle paadje langsheen het water, zichtbaar op deze foto, tot aan de volgende brug, en neem daar rechts, de tramsporen volgend tot men naast de kerk de volgende foto kan situeren.

7 Op 20 januari 2003 overleed grootjuffrouw Josepha Goethals, hetgeen een mijlpaal betekende in de geschiedenis van de begijnenbeweging, want daarmee kwam een einde aan een successtory die meer dan 750 jaar duurde. Tegenwoordig heeft het (uitgebreide) Gentse Sint-Elisabeth begijnhof ook een bijnaam: The holy corner. De reden hiertoe is dat hier momenteel in totaal 4 religieuze gemeenschappen terug te vinden zijn: de protestantse Rabotkerk gesitueerd op de vroegere Bleekweiden, de anglicaanse St-John Church in het Nieuw Convent, de orthodoxe gemeenschap H. Andreas in het Convent Ter Steene, en de katholieke gemeenschap in de (voormalige) begijnhofkerk, nu parochiekerk van de Sint-Elisabeth parochie. Naast dit oudere begijnhof en het latere begijnhof op Sint Amandsberg telt Gent nog een 3de begijnhof, nl. OLV ter Hoyen in de Lange Violettenstraat. Wandel deze Provenierstersstraat door tot op het einde, in de richting van de foto, en neem dan 4x direct links tot in de Begijnengracht. Deze gaat verder over in de Burgstraat. Hier kan men dan een rechtse zijstraat, de Jan Breydelstraat, nemen tot aan de brug.

8 In 1837 gaf de aanleg van de eerste spoorlijn Gent-Mechelen het startsein voor de ontwikkeling van de Zuidwijk, waardoor al snel een nieuwe kerk, ter vervanging van de Sint-Annakapel, moest worden voorzien. De kerk zou ten zuiden van het recent aangelegde Sint-Annaplein in de as van de Keizer Karelstraat ingeplant worden. De plannen werden toevertrouwd aan bouwmeester Jacques Van Hoecke, en onder zijn leiding startten de werken in De inwijding van de nieuwe kerk vond plaats in De stijl is eclectisch met een dominantie van de romaanse en gotische stijl. Baanbrekend in de kerkelijke architectuur is het gebruik van gietijzer voor de hoofdribben en de driepasbogen. De grootste innovatie is de dakoverspanning met twee ijzeren, zgn. Polonceau - spanten, per travee. Dit kapspant is opgebouwd uit twee onderspannen driehoekige liggers, die verbonden zijn door een trekstaaf. Verlaat dit plein via de Brabantdam en sla vervolgens rechts in de Vlaanderenstraat.

9 Deze zeer elegante fietsbrug, die de Vlaamse Kaai verbindt met het Keizerpark dateert van 2004 en werd speciaal aangelegd om fietsers vanuit Gentbrugge en Ledeberg op een makkelijke en veilige wijze naar het centrum van Gent te loodsen. Het concept met de 2 masten refereert naar de bootarchitectuur. Een moeilijkheid bij de constructie was de aanwezigheid van de Keizerviaduct, waardoor werd gekozen voor een tuikabelbrug, een hangbrug opgehangen aan één zijde. Vervolg gewoon de straat en kijk goed links.

10 GROENE TRAJECT BLAUWE TRAJECT RODE TRAJECT Kernwoord Antwoord Kernwoord Antwoord Kernwoord Antwoord SLUIZEKEN GENT PATERSHOL BEGIJNHOF GRAVEN STEEN VRIJDAG MARKT DAMPOORT SINT BAAFS PLEIN KOUTER ST. ANNAPLEIN W. WILSONPLEIN PARK N TOURIST INFO

11 ANDERE 7CQ STEDEN Aalst Brussel Geraardsbergen Kortrijk Roeselare Antwerpen Doornik Halle Leuven Tongeren Bergen Durbuy Hasselt Luik Turnhout Bouillon Eupen Hoei Mechelen Verviers Brugge Gent Ieper Namen Waterloo OP DE HIERNAVOLGENDE KAART VINDT U DE ANTWOORDEN OP DE 3 X 7 VRAGEN EVENALS DE WANDELROUTE DIE MEN DIENDE TE VOLGEN

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt (Per verkochte pdf schenkt 7CQ een halve EURO aan AZG/MSF) Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

NEUZEN IN HISTORISCH GENT

NEUZEN IN HISTORISCH GENT Uitgiftekantoor 1730 ASSE - P 309798 34ste jaargang - n 11 - extra editie PB- PP BELGIE(N) - BELGIQUE NEUZEN IN HISTORISCH GENT F.V. SCHEIDSRECHTERSKRING NOORD-WEST BRABANT # SEIZOEN 2016 / 2017 # DAGUITSTAP

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt (Per verkochte pdf schenkt 7CQ een halve EURO

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt (Per verkochte pdf schenkt 7CQ een halve EURO

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt (Per verkochte pdf schenkt 7CQ een halve EURO aan AZG/MSF) Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt (Per verkochte pdf schenkt 7CQ een halve EURO

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten.

Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Deze verkorte pdf-versie bevat slechts 2 van de 7 foto s per traject (groen / blauw / rood). Bovendien zijn de vragen en antwoorden weggelaten. steunt Nodigt u uit voor een uitzonderlijk bezoek

Nadere informatie

en nog andere straten moest nog worden aangelegd.

en nog andere straten moest nog worden aangelegd. In de Belle Epoque had de Brabantstraat en de Brabantdam. De Brabantstraat liep van de Vogelmarkt tot aan het François Laurentplein. Deze straat is een van de oudste van Gent want werd reeds vermeld in

Nadere informatie

Kleine Vismarkt en gebied tssn kleine Vismarkt en vleeshuis tot de Grasleibrug, de Kraanlei E3

Kleine Vismarkt en gebied tssn kleine Vismarkt en vleeshuis tot de Grasleibrug, de Kraanlei E3 Kleine Vismarkt en gebied tssn kleine Vismarkt en vleeshuis tot de Grasleibrug, de Kraanlei E3 De Kleine Vismarkt is gelegen aan de Vleeshuisbrug St Veerleplein en de Kraanlei De Kleine Vismarkt (tussen

Nadere informatie

Het Elisabeth begijnhof Begijnengracht. Gent 8c

Het Elisabeth begijnhof Begijnengracht. Gent 8c Het Elisabeth begijnhof Begijnengracht Gent 8c Op een boogscheut van de Coupure staat het standbeeld van Guislain (10-7-1887) aan de Begijnhoflaan, maar nog geen tram te zien links van het standbeeld.

Nadere informatie

Rechterlijke Orde. - Vacante betrekkingen

Rechterlijke Orde. - Vacante betrekkingen Rechterlijke Orde. - Vacante betrekkingen Omschrijving van het advocatenkantoor, het bedrijf, de juridische dienst of het notariskantoor: FOD Justitie. Functie Antwerpen : 4. Deze plaatsen vervangen deze

Nadere informatie

Deel 4 D1 Brabantdam

Deel 4 D1 Brabantdam Deel 4 D1 Brabantdam Tot aan het St Annaplein In de Belle Epoque had je de Brabantstraat en de Brabantdam. De Brabantstr liep van de Vogelmarkt tot aan het François Laurentplein. Deze straat is een van

Nadere informatie

Reglement: Foto s. Van 1 juli tem 31 augustus 2017

Reglement: Foto s. Van 1 juli tem 31 augustus 2017 Van 1 juli tem 31 augustus 2017 Reglement: Start: Gravensteen te Gent Oplossingen: vindt u tussen de plaats waar de vraag wordt gesteld en de volgende wegbeschrijving Fotovragen: in willekeurige volgorde

Nadere informatie

ORGANISATIE VAN DE OPLEIDINGEN

ORGANISATIE VAN DE OPLEIDINGEN ORGANISATIE VAN DE OPLEIDINGEN POLITIEKE & SOCIALE WETENSCHAPPEN COMMUNICATIEWETENSCHAPPEN De opleidingen worden aangeboden door alle universiteiten, behalve door UHasselt. De opleiding politieke & sociale

Nadere informatie

Stad Genk Publicatie Verkeersongevallen en slachtoffers

Stad Genk Publicatie Verkeersongevallen en slachtoffers De cijfers over de verkeersongevallen omvatten de ongevallen met doden of gewonden op de openbare weg zoals ze door de politie en het parket zijn opgetekend. In 2016 gebeurden er in Genk 343 verkeersongevallen

Nadere informatie

Over mezelf. Over de stadsklassen zelf. Mijn naam : Mijn klas : Was ik als eens weg van huis zonder familie? ja / nee Zo ja : naar wie, met wie?

Over mezelf. Over de stadsklassen zelf. Mijn naam : Mijn klas : Was ik als eens weg van huis zonder familie? ja / nee Zo ja : naar wie, met wie? Dit boekje is van Over mezelf Mijn naam : Mijn klas : Was ik als eens weg van huis zonder familie? ja / nee Zo ja : naar wie, met wie? Zo nee : zie ik het zitten? Waarom wel of niet? Over de stadsklassen

Nadere informatie

Stad Gent. Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark Gent

Stad Gent. Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark Gent Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark Gent 170 P u b l i e k e R u i m t e 2 0 0 9 praktijkboek tekst: Stadsbestuur Gent Groenas 3 Minnemeers-Keizerpark, Gent Planningsfantasie in vervulling In het Ruimtelijk

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken [ Gegevens 2004 ]

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken [ Gegevens 2004 ] Wegwijs in justitie In de hoofdrol bij justitie De instellingen Meer informatie Justitie in de praktijk De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken [ Gegevens 2004 ] Notariaat Met dank aan

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken [ Gegevens 2005 ]

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken [ Gegevens 2005 ] Wegwijs in justitie In de hoofdrol bij justitie De instellingen Meer informatie Justitie in de praktijk De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken [ Gegevens 2005 ] Notariaat Met dank aan

Nadere informatie

1937 B3 is vervolg van B2

1937 B3 is vervolg van B2 Reeds in 1937 wilde men grenzen van gemeenten groter maken. Dit lukte maar 5 jaar later. Na de oorlog herstelde men de oude grenzen. En nu terug een grotere fusie 1726 B3 is vervolg van B2 Het oord der

Nadere informatie

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014.

In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen met doden en gewonden, dat is een daling met 26 ongevallen (-7,1%) ten opzichte van 2014. De cijfers over de verkeersongevallen omvatten de ongevallen met doden of gewonden op de openbare weg zoals ze door de politie en het parket zijn opgetekend. In 2015 gebeurden er in Genk 342 verkeersongevallen

Nadere informatie

Lodewijk van Male: kasteel van Male, bij Brugge, 25 oktober 1330 vermoord Sint-Omaars, 30 januari 1384

Lodewijk van Male: kasteel van Male, bij Brugge, 25 oktober 1330 vermoord Sint-Omaars, 30 januari 1384 Lodewijk van Male: kasteel van Male, bij Brugge, 25 oktober 1330 vermoord Sint-Omaars, 30 januari 1384 Kasteel van Male, geboorteplaats van Lodewijk van Male Hij was enig kind en alzo opvolger van Lodewijk

Nadere informatie

Deel 4 D1 Brabantdam

Deel 4 D1 Brabantdam Deel 4 D1 Brabantdam In de Belle Epoque had de Brabantstraat en de Brabantdam. De Brabantstraat liep van de Vogelmarkt tot aan het François Laurentplein. Deze straat is een van de oudste van Gent want

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken Wegwijs in justitie In de hoofdrol bij justitie De instellingen Meer informatie Justitie in de praktijk De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken [ Gegevens 2003 ] Notariaat Met dank aan

Nadere informatie

Fotozoektocht Het Laathof Hingene

Fotozoektocht Het Laathof Hingene Fotozoektocht Het Laathof Hingene NAAM VAN DE GROEP :. Enkele afspraken: * De foto s staan in de juiste volgorde. * Kijk regelmatig eens rond zodat je bepaalde foto s die vanuit een andere hoek genomen

Nadere informatie

Speuren langs het kasteel van Hoogstraten.

Speuren langs het kasteel van Hoogstraten. Speuren langs het kasteel van Hoogstraten. Paus Franciscus kondigde het kerkelijk jaar 2016 aan als een jubeljaar: jaar van de barmhartigheid. (Barmhartigheid is een woord dat we niet vaak meer gebruiken.

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT Een van de mooiste marktpleinen van Brabant ligt in Oirschot. Dit marktplein is beschermd dorpsgezicht en de kastanje- en lindebomen, de gaaf bewaarde oude huizen,

Nadere informatie

Gent 14c. De omgeving Vlaamse kaai Keizersvest, poort. Stadsvesten van aan het Spaans kasteel tot de Schelde aan de Keizerspoort

Gent 14c. De omgeving Vlaamse kaai Keizersvest, poort. Stadsvesten van aan het Spaans kasteel tot de Schelde aan de Keizerspoort Gent 14c De omgeving Vlaamse kaai Keizersvest, poort Stadsvesten van aan het Spaans kasteel tot de Schelde aan de Keizerspoort Verdwenen citee van 1862 aan de Keizersvest foto van 1962 heden een nieuwbouw

Nadere informatie

Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Hommes - LIEU D'HABITATION

Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Hommes - LIEU D'HABITATION Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Hommes - LIEU D'HABITATION Volledig werklozen tewerkgesteld in een beschutte werkplaats - Mannen - WOONPLAATS Antwerpen 01 3 2,96 34,42 7.946,89

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken Gegevens 2009 Anvers I 902 1 248 199 49 8 1159 Anvers II 666 16 158 137 21 14 854 Anvers III 815 3 315 279 36 7 1140 Anvers IV 1723 5 290 290 0

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken Gegevens 2010 Anvers I 902 1 248 199 49 8 1159 Anvers II 666 16 158 137 21 14 854 Anvers III 815 3 315 279 36 7 1140 Anvers IV 1723 5 290 290 0

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken Gegevens 2012 Anvers I 902 1 248 199 49 8 1159 Anvers II 666 16 158 137 21 14 854 Anvers III 815 3 315 279 36 7 1140 Anvers IV 1723 5 290 290 0

Nadere informatie

Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Unités physiques - Hommes - LIEU D'HABITATION

Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Unités physiques - Hommes - LIEU D'HABITATION Chômeurs complets mis au travail en ateliers protégés - Unités physiques - Hommes - LIEU D'HABITATION Volledig werklozen tewerkgesteld in een beschutte werkplaats - Fysieke eenheden - Mannen - WOONPLAATS

Nadere informatie

Op de specifieke deelvragen luidt het antwoord als volgt:

Op de specifieke deelvragen luidt het antwoord als volgt: FREYA VAN DEN BOSSCHE VLAAMS MINISTER VAN ENERGIE, WONEN, STEDEN EN SOCIALE ECONOMIE ANTWOORD ANTWOORD op vraag nr. 612 van 4 juli 2012 van FILIP DEWINTER De wachtlijsten in de sociale huisvestingssector

Nadere informatie

2003-2004 UNIVERSITAIR ONDERWIJS

2003-2004 UNIVERSITAIR ONDERWIJS Academiejaar 2003-2004 UNIVERSITAIR ONDERWIJS Aantal generatiestudenten per provincie en arrondissement van woonplaats van de student, per studiegebied, nationaliteit en geslacht ingedeeld Belgische studenten

Nadere informatie

Gent 25c. Goudstr Beersteeg Oudevest, Katelijnenstr Minnemeers Kongobrug Reke Blekersdijk Nieuwland Godshuishammeken Huidevetterken Ham

Gent 25c. Goudstr Beersteeg Oudevest, Katelijnenstr Minnemeers Kongobrug Reke Blekersdijk Nieuwland Godshuishammeken Huidevetterken Ham Goudstr Beersteeg Oudevest, Katelijnenstr Minnemeers Kongobrug Reke Blekersdijk Nieuwland Godshuishammeken Huidevetterken Ham Gent 25c De Minnemeersbrug lag in het verlengde van de Goudstraat Goudstr /Beersteeg

Nadere informatie

Gent 19b. Kasteelln, Forelstr, en omgeving vanaf de Kemelbrug van de Leie tot de Koepoortkaai. Kasteellaan

Gent 19b. Kasteelln, Forelstr, en omgeving vanaf de Kemelbrug van de Leie tot de Koepoortkaai. Kasteellaan Kasteelln, Forelstr, en omgeving vanaf de Kemelbrug van de Leie tot de Koepoortkaai Kasteellaan Gent 19b Je kan alles thuis bekijken op het internet. www.sint-pietersdorp.be 4 maal de ingang van de Rietgrachtbeluik

Nadere informatie

HERINRICHTING BAUDELOHOF 03 juli 2012

HERINRICHTING BAUDELOHOF 03 juli 2012 HERINRICHTING BAUDELOHOF 03 juli 2012 RESULTAAT EERSTE OVERLEG MET BEWONERS EERSTE OVERLEG EERSTE OVERLEG EERSTE OVERLEG EERSTE OVERLEG EERSTE OVERLEG EERSTE OVERLEG EERSTE OVERLEG EERSTE OVERLEG EERSTE

Nadere informatie

THEMA I.3. Daghospitalisatieverblijven

THEMA I.3. Daghospitalisatieverblijven THEMA I.3. Daghospitalisatieverblijven Selectiecriteria Alle ziekenhuisverblijven weerhouden in deze selectie voldoen aan de algemene criteria die betrekking hebben op woonplaats, leeftijd en geslacht

Nadere informatie

Vraag nr. 8 van 27 september 2011 van FILIP DEWINTER. Sociale huisvesting - Nationaliteiten

Vraag nr. 8 van 27 september 2011 van FILIP DEWINTER. Sociale huisvesting - Nationaliteiten VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN FREYA VAN DEN BOSSCHE VLAAMS MINISTER VAN ENERGIE, WONEN, STEDEN EN SOCIALE ECONOMIE Vraag nr. 8 van 27 september 2011 van FILIP DEWINTER Sociale huisvesting - Nationaliteiten

Nadere informatie

4. Hoeveel zelfstandige kinderopvanginitiatieven stapten in 2013 en 2014 (cijfers tot september) uit het IKG-systeem?

4. Hoeveel zelfstandige kinderopvanginitiatieven stapten in 2013 en 2014 (cijfers tot september) uit het IKG-systeem? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 63 van ELKE VAN DEN BRANDT datum: 15 oktober 2014 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Zelfstandige kinderopvang - Evolutie Het decreet Kinderopvang

Nadere informatie

Enkel het St Annaplein op D2. Bekijk ook E23 of je te zoeken straat voorkom in de lijst van de 5 delen

Enkel het St Annaplein op D2. Bekijk ook E23 of je te zoeken straat voorkom in de lijst van de 5 delen Enkel het St Annaplein op D2 Bekijk ook E23 of je te zoeken straat voorkom in de lijst van de 5 delen Kaart van na 1869? Rond het St Annaplein was alles nog niet volgebouwd, de Vlaanderenstraat enz moest

Nadere informatie

Statistiques Médecins - Geneesheren Statistieken toetreding akkoord , 2/3/2016, geografisch

Statistiques Médecins - Geneesheren Statistieken toetreding akkoord , 2/3/2016, geografisch Description/Beschrijving Antwerpen - Antwerpen Act. Adh. Statistiques Médecins - Geneesheren Statistieken toetreding akkoord 2016-2017, 2/3/2016, geografisch Généralistes-Huisartsen Rej. Spécialistes-Specialisten

Nadere informatie

THEMA I.2. Aantal ligdagen in klassieke hospitalisatie

THEMA I.2. Aantal ligdagen in klassieke hospitalisatie THEMA I.2. Aantal ligdagen in klassieke hospitalisatie Selectiecriteria Onderstaande selectie omvat alle klassieke ziekenhuisverblijven (definitie cfr.: Inleiding 2.2.) die voldoen aan de algemene selectiecriteria

Nadere informatie

Reporting stiptheid. November 2017

Reporting stiptheid. November 2017 Reporting stiptheid November 2017 Kleurcodes (kaartmateriaal) >= 90,0% >= 80,0% < 80,0% 90,0% 100,0 % - goed/zeer goed 80,0% 89,9 % - matig 79,9% of minder - slecht Reporting stiptheid externe communicatie

Nadere informatie

Gravensteen lanceert comedy audiotour van Wouter Deprez

Gravensteen lanceert comedy audiotour van Wouter Deprez Gravensteen lanceert comedy audiotour van Wouter Deprez Vanaf 21 september 2018 kunnen bezoekers het Gravensteen (her)ontdekken met een unieke audiotour van comedian Wouter Deprez. Hij geeft er zijn eigenzinnige

Nadere informatie

D23 K Karelstr Abeelstr Lange Boomgaardstr. Begradostr. Pelicanstr. St Kristoffelstraat

D23 K Karelstr Abeelstr Lange Boomgaardstr. Begradostr. Pelicanstr. St Kristoffelstraat In de Keizer Karelstraat 7 was er een fabrikant van stoffen D23 K Karelstr Abeelstr Lange Boomgaardstr. Begradostr. Pelicanstr. St Kristoffelstraat Ook in de 4 de en de 7 de wijk waren er nog vele citeetjes

Nadere informatie

FOCUS op. loopbaanonderbreking in het kader van het verlof voor medische bijstand

FOCUS op. loopbaanonderbreking in het kader van het verlof voor medische bijstand FOCUS op loopbaanonderbreking in het kader van het verlof voor medische bijstand Dankzij een loopbaanonderbreking in het tijd doorbrengen aan de zijde van een ernstig ziek gezins- of familielid. systeem.

Nadere informatie

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR ROUTE 14 km Flinke wandeling op landgoed Vilsteren, met onderweg o.a. het graf van de kluizenaar, een fraai uitzichtpunt en een kijkje achter de schermen van het beleid en

Nadere informatie

Chômeurs complets de 58 ans et plus (50 ans et plus avec passé professionnel) (*) - Unités physiques - Hommes - LIEU D'HABITATION

Chômeurs complets de 58 ans et plus (50 ans et plus avec passé professionnel) (*) - Unités physiques - Hommes - LIEU D'HABITATION Chômeurs complets de 58 ans et plus (50 ans et plus avec passé professionnel) (*) - Unités physiques - Hommes - LIEU D'HABITATION Volledig werklozen van 58 jaar en ouder (50 jaar en ouder met beroepsverleden)

Nadere informatie

Het Elisabeth begijn- hof. Gent B22

Het Elisabeth begijn- hof. Gent B22 Het Elisabeth begijn- hof Gent B22 Bekijk ook op E28 Oud Vlaanderen van de Expo13 daar stond de ingangspoort te pronken die vroeger hier stond In of uitgang Kortrijksestwg De vroegere ingangspoort van

Nadere informatie

Stadswandeling. Kruispoort

Stadswandeling. Kruispoort Brugge Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt bijna 117.000 inwoners. Ongeveer 20.000 daarvan wonen in het historisch centrum. In 2002 was Brugge Culturele hoofdstad

Nadere informatie

Ga op de brug staan aan de Koningstraat en kijk in de richting van de Poortersloge. (Vandaag : Rijksarchief Brugge)

Ga op de brug staan aan de Koningstraat en kijk in de richting van de Poortersloge. (Vandaag : Rijksarchief Brugge) ADORNES ACHTERNA IN HET HEDENDAAGSE BRUGGE Je volgt de route van de middeleeuwse boten en bezoekt enkele historische gebouwen die vroeger en nu belangrijk waren en zijn voor Brugge. Een ommetje langs het

Nadere informatie

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken

De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken De jaarlijkse statistieken van de hoven en de rechtbanken Gegevens 2011 Anvers I 902 1 248 199 49 8 1159 Anvers II 666 16 158 137 21 14 854 Anvers III 815 3 315 279 36 7 1140 Anvers IV 1723 5 290 290 0

Nadere informatie

Snel en stressvrij op uw bestemming geraken? Na de trein verder op de fiets! Blue-bike maakt de verplaatsing met de trein af door comfortabele

Snel en stressvrij op uw bestemming geraken? Na de trein verder op de fiets! Blue-bike maakt de verplaatsing met de trein af door comfortabele tot uw beschikking Snel en stressvrij op uw bestemming geraken? Na de trein verder op de fiets! Blue-bike maakt de verplaatsing met de trein af door comfortabele stadsfietsen te voorzien aan de Belgische

Nadere informatie

Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij?

Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij? Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

1 Noteer in de tabel wat de afkortingen van de partijen betekenen. PVDA sp.a CD&V Open VLD Vlaams Belang P S C V V P D L D A & D.

1 Noteer in de tabel wat de afkortingen van de partijen betekenen. PVDA sp.a CD&V Open VLD Vlaams Belang P S C V V P D L D A & D. 407826_05_TRO_WKS 22-02-2007 12:39 Pagina 24 OPDRACHT 14 1 Noteer in de tabel wat de afkortingen van de partijen betekenen. PVDA sp.a CD&V Open VLD Vlaams Belang P S C V V P D L D A & D A V Spirit N-VA

Nadere informatie

De wens van de Portus a/d Reep en omwonenden in verband met de herwaardering.

De wens van de Portus a/d Reep en omwonenden in verband met de herwaardering. De wens van de Portus a/d Reep en omwonenden in verband met de herwaardering. De wens van de Portus a/d Reep en omwonenden in verband met de herwaardering. Gouvernementsgebouw vóór de overwelving van de

Nadere informatie

FOCUS op. loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof

FOCUS op. loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof FOCUS op loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof Dankzij een loopbaanonderbreking in het kader van palliatief verlof kunt u meer tijd doorbrengen aan de zijde van een persoon die ongeneeslijk

Nadere informatie

De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij?

De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij? De Gentse winterfeesten 2014: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle vervoersmogelijkheden

Nadere informatie

Chômeurs complets de 58 ans et plus (50 ans et plus avec passé professionnel) (*) - Hommes - LIEU D'HABITATION

Chômeurs complets de 58 ans et plus (50 ans et plus avec passé professionnel) (*) - Hommes - LIEU D'HABITATION Chômeurs complets de 58 ans et plus (50 ans et plus avec passé professionnel) (*) - Hommes - LIEU D'HABITATION Volledig werklozen van 58 jaar en ouder (50 jaar en ouder met beroepsverleden) (*) - Mannen

Nadere informatie

Wandeling n 17 : Saint-Rahy : Durbuy Bewegwijzering :

Wandeling n 17 : Saint-Rahy : Durbuy Bewegwijzering : Wandeling n 17 : Saint-Rahy : Durbuy Bewegwijzering : Deze wandeling neemt je mee naar het plateau van Rahiermont. Deze Middeleeuwse plek, rijk aan verhalen, laat zeker een sfeer van spiritisme achter.

Nadere informatie

A25. Zuivelbrug Groot Kanon plein Meersenierstraat

A25. Zuivelbrug Groot Kanon plein Meersenierstraat A25 Zuivelbrug Groot Kanon plein Meersenierstraat De Zuivelbrug over de leie, 1900 en 2011 aan het kanon aan de Vrijdagmarkt. Het hoekhuis werd afgebroken enkele maanden voor 1900 en werd vervangen door

Nadere informatie

STADSWANDELING ZUTPHEN

STADSWANDELING ZUTPHEN STADSWANDELING ZUTPHEN ROUTE 5 km 20 17 Deze route laat u de hoogtepunten van de oude Hanzestad Zutphen zien. Zutphen is een van de oudste steden van Nederland, en is al 1700 jaar bewoond. In Zutphen is

Nadere informatie