Ambassador Investments Fondsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ambassador Investments Fondsen"

Transcriptie

1 Ambassador Investments Fondsen

2 Ambassador Investments Fondsen Vanaf het vierde kwartaal 2013 is het voor beleggers mogelijk te participeren in de beleggingsstijl van Ambassador Investments door zelfstandig of via een broker een positie aan te schaffen in twee beleggingsfondsen; het Fundshare Ambassador Aandelenfonds en het Fundshare Ambassador Obligatiefonds. Kenmerken: Deze beleggingsfondsen van Fundshare zijn samengesteld op basis van de huisstijl & beleggingsfilosofie van Ambassador Investments (A.I.). genaamd Value Investing. De beleggingsfondsen worden beheerd door professionals met liefde voor hun vak. De beleggingsfondsen kenmerken zich door hun eenvoud, lage beheerkosten en een transparante kostenstructuur. Met deze fondsen kunt u altijd op eigen initiatief deelnemen in een succesvolle beleggingsstrategie. Door zelfstandig deze fondsen aan te schaffen bent u altijd de baas over uw eigen effectenportefeuille. Door beide fondsen in verschillende samenstelling(en) aan te schaffen kruipt u in de rol van vermogensbeheerder en kunt u zelf uw risicohouding bijsturen. De beleggingsfondsen van Fundshare zijn dagelijks verhandelbaar. Deze twee beleggingsfondsen hebben de mogelijkheid om zeer ruim liquide te gaan.

3 Fundshare Ambassador Investments Fondsen: inhoudelijk.. Fundshare Ambassador Obligatie Fonds De doelstelling van het Fundshare Ambassador Obligatiefonds is vermogensbehoud op de lange termijn door hoofdzakelijk te beleggen (minimaal 80%) in obligaties uitgegeven door kredietwaardige bedrijven en overheden (investment grade obligaties). Een andere belangrijke doelstelling is om een inkomen te genereren met de beleggingen, dat hoger ligt dan de rente op spaargeld. Het Fundshare Ambassador Obligatie Fonds belegt in staatsobligaties, bedrijfsobligaties, high yield obligaties en heeft tevens de mogelijkheid om in een omgeving met extreem lage rentes te beleggen in hoog dividend aandelen (max. 20%). Een voordeel van het Fundshare Ambassador Obligatiefonds is dat we voor onze cliënten veelal in individuele namen en vermogenstitels, kunnen beleggen, dus ook in institutionele obligaties met coupures van meer dan ,- of zelfs ,-. Ambassador Investments hanteert bij de samenstelling van het Fundshare Ambassador Obligatie Fonds een eigen visie op de renteontwikkeling (inflatie), de looptijd en tevens analyses over de kwaliteit van de uitgevende instelling (de debiteur). Ambassador Investments geeft als beheerder van het fonds overwegend de voorkeur aan beleggingen in bedrijfsleningen, direct door individuele leningen, dan wel indirect door de aankoop van een ETF s (Exchange Traded Funds) met een goed gespreide portefeuille van leningen. Fundshare Ambassador Aandelen Fonds De doelstelling van het Fundshare Ambassador Aandelen Fonds is om een gemiddeld rendement te realiseren op de lange termijn van netto 7% op jaarbasis. Het Fundshare Ambassador Aandelen Fonds kent een offensief profiel en belegt voornamelijk in Exchange Traded Funds (etf s), ook wel trackers genaamd en individuele aandelen met een value investing karakter. Ook behoren high yield obligaties tot de mogelijkheid, mits de kasstroom en het effectief rendement de doelstelling van het AI Aandelen Fonds ondersteunen.

4 Een gezonde cash-flow (kasstroom) en een stabiel dividendbeleid is een zeer belangrijk onderdeel in het selectiebeleid. Het fonds is gericht op absoluut rendement, dat wil zeggen dat een vergelijking met een gespecificeerde benchmark geen doelstelling op zich van het beleggingsbeleid is. Een belangrijk detail is dat de beheerder de mogelijkheid heeft om voor 40% liquide te gaan wanneer hij de financiële markten niet vertrouwd. Dit is vrij uniek vergeleken met andere beleggingsfondsen met een aandelenkarakter. Kenmerken Value Investing Value-beleggers hanteren een margin of safety op het gebied van o.a. waardering, solvabiliteit, concurrentieel voordeel, earnings power, dividend, kwaliteit van het management en corporate governance. Value-beleggers maken hun beleggingskeuze op basis van een bottom up selectie. Bij deze methode wordt, veelal met behulp van fundamentele analyse, bekeken welke merites individuele ondernemingen hebben en welke koersontwikkeling van hun aandelen verwacht wordt. Samengevat: Iemand die op basis van value investing belegt, zal altijd proberen om ondergewaardeerde aandelen te kopen. Dit zijn aandelen waarvan de reële waarde niet wordt weergegeven in de beurskoers.

5 Ambassador Investments en het FundShare Platform Met de fondsen Fundshare Ambassador Obligatie Fonds en Fundshare Ambassador Aandelen Fonds staat het eigen beleggingsbeleid van Ambassador Investments B.V. centraal. Met FundShare (www.fundshare.nl) als partner heeft Ambassador Investments een solide partner gevonden met een kwalitatief sterk internetplatform om dit te realiseren. FundShare is een samenwerking tussen zes professionele partijen, waaronder DeGiro. Gezamenlijk wordt een totaaloplossing voor beleggingsfondsen aangeboden. De Prime Broker van de Fundshare Umbrella fondsen is DeGiro. DeGiro wikkelt transacties af bij Abn Clearing, Kasbank en Morgan Stanley. KPMG is de accountant die de jaarverslagen van Fundshare Umbrella controleert. Wat doet Fundshare De Fundshare Administrator voert dagelijks een controle uit op het beleggingsbeleid van Ambassador investments voor haar fondsen, onder andere: - Zijn alle transacties en correcties correct ingeboekt - De berekening van de huidige waarde (NAV) van de beleggingen - Zijn de transacties en posities in lijn met het beleggingsbeleid en restricties. Hoe kunt u beleggen in Fundshare Ambassador Investments Fondsen Er zijn twee manieren om in de beleggingsfondsen van Ambassador Investments te beleggen: A. Via uw bestaande depotbank, broker of effectenhuis B. U opent een online rekening bij DeGiro. Een rekening openen bij DeGiro doet u in een aantal stappen 1. Surf naar website: 2. U klikt op de button WORD KLANT 3. U vult in 5 minuten uw NAW gegevens in. 4. Vervolgens maakt u via ideal of via een standaard overboeking geld over van uw bankrekening naar uw effectenrekening bij DeGiro. 5. En u kunt direct de beleggingsfondsen van Ambassador Investments aanschaffen!

6 Samengevat: 2 beleggingsfondsen, maar U bepaalt. 1. Gezonde beleggingsfilosofie Ambassador Investments 2. Volledig onafhankelijk 3. Betrouwbare partners via Fundshare (o.a. DeGiro) 4. Transparante kostenstructuur 5. Flexibele asset allocatie fondsen 6. Belangrijk: Beheerder neemt zelf ook deel in de fondsen van Fundshare Ambassador Investments! Risico Indicator: AI Obligatie Fonds AI Aandelen Fonds DISCLAIMER De informatie die u in deze brochure wordt aangeboden is samengesteld door de researchafdeling van Ambassador Investments (AI). De in deze brochure vermelde gegevens zijn ontleend aan door AI betrouwbaar geachte bronnen en publiekelijk bekende informatie. AI streeft naar een zorgvuldige controle van de informatie die zij in haar publicaties plaatst, zodat de informatie actueel, nauwkeurig, feitelijk juist en dus betrouwbaar is. Waar mogelijk controleert AI de betrouwbaarheid van informatie die zij zelf uit externe bronnen ontvangt. Ondanks deze voortdurende aandacht voor de kwaliteit van haar berichtgeving kan AI niet garanderen dat de informatie in deze brochure steeds correct of volledig is en aanvaardt AI geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden. Voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen en uitkomsten daarvan kan AI niet instaan. De informatie in de brochure zijn generiek van aard en houden derhalve geen rekening met de specifieke beleggingsdoelstellingen, de persoonlijke financiële situatie en persoonlijke behoeftes van de ontvanger. De ontvanger mag de brochure dan ook niet aanmerken als een persoonlijk advies: de ontvanger dient zijn of haar eigen adviseur te raadplegen om te overleggen of het effect dat in deze brochure aan bod komt, voor hem of haar een passende investering is en of de aangeboden informatie in overeenstemming is met zijn of haar doelstellingen en risicoprofiel. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De verspreiding van de informatie in de brochure in andere jurisdicties dan in Nederland is mogelijk aan restricties onderhevig en de ontvanger van deze brochure dient zichzelf te informeren over eventuele restricties. Beleggen brengt risico met zich mee. De afnemer van de informatie is zelf verantwoordelijk voor de keuze en het gebruik van de informatie. De informatie in deze brochure is uitsluitend bedoeld om kennis te maken met de beleggingsfondsen van AI en is geen aanbeveling of beleggingsadvies, noch een aanbieding of uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Vergunningen: AI beschikt binnen het kader van de Wet op het financieel toezicht over de vereiste vergunningen van zowel AFM als DNB. AI is opgenomen in de registers van AFM en DNB en is aangesloten bij de DSI.

Expect the unexpected

Expect the unexpected Kwartaal Focus 1 e kwartaal 2015 (januari) Expect the unexpected Het afgelopen kwartaal, Q4, stond in het teken van de nodige volatiliteit (beweeglijkheid) op de beurzen. In oktober daalde de AEX in 2

Nadere informatie

MyPersonal Portfolio. Defensief

MyPersonal Portfolio. Defensief HOOFDSTUK Pagina 1. Inleiding 3 2. Het beleggingsproces 4 3. Doelstellingen en uitgangspunten van uw portefeuille 6 4. Uw portefeuille: de verdeling over de beleggingscategorieën 7 5. Het openen van een

Nadere informatie

Vermogen opbouwen via Mijn Pensioen

Vermogen opbouwen via Mijn Pensioen Deelnemersbrochure Mijn Pensioen 2014 Vermogen opbouwen via Mijn Pensioen Een unieke pensioenoplossing: Pensioenopbouw op maat; Zelf beleggen of uitbesteden aan professionals; In plaats van beleggen kunt

Nadere informatie

Leidraad actief en passief beleggen in het belang van de klant

Leidraad actief en passief beleggen in het belang van de klant Leidraad actief en passief beleggen in het belang van de klant 1 Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Rekening. Ruimte voor rendement

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Rekening. Ruimte voor rendement Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Rekening Ruimte voor rendement Wereldspeler met Hollandse mentaliteit Allianz Nederland Asset Management, waarvan het eerste fonds al in 1959 werd opgericht,

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE

BELANGRIJKE INFORMATIE Prospectus BELANGRIJKE INFORMATIE Dit Prospectus is vastgesteld te Amsterdam in januari 2013 en is tot stand gekomen onder de verantwoordelijkheid van het Waardegroeifonds Management B.V. (de Beheerder),

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Ruimte voor rendement. Allianz Rekening

Allianz Nederland Asset Management B.V. Ruimte voor rendement. Allianz Rekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Ruimte voor rendement Allianz Rekening De Allianz Rekening biedt maximale ruimte voor sparen en beleggen Wereldspeler met Hollandse mentaliteit Allianz Nederland

Nadere informatie

Begrippenlijst Unit Linked Beleggingsfondsen behorende bij de beleggingsverzekeringen van Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen N.V.

Begrippenlijst Unit Linked Beleggingsfondsen behorende bij de beleggingsverzekeringen van Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen N.V. Begrippenlijst Unit Linked Beleggingsfondsen behorende bij de beleggingsverzekeringen van Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen N.V. Begrip Aandeel Aandelenfonds Aanvullend Prospectus Achtergestelde

Nadere informatie

Doen wat bij je past

Doen wat bij je past Beleggen Doen wat bij je past Beleggen U bent op zoek naar een hoger rendement dan op een spaarrekening. Zoals in elke tak van sport heb je ook in de beleggingswereld amateurs en professionals. Wilt u

Nadere informatie

Onderzoek Kwaliteit van Beleggingsdienstverlening. Autoriteit Financiële Markten

Onderzoek Kwaliteit van Beleggingsdienstverlening. Autoriteit Financiële Markten Onderzoek Kwaliteit van Beleggingsdienstverlening Autoriteit Financiële Markten 28 februari 2014 De Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Beleggen bij de Rabobank Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren. Voordat u bij de Rabobank gaat beleggen, vinden wij het belangrijk dat u weet hoe wij tegen beleggen aankijken, wat we

Nadere informatie

ThinkCapital ETF s N.V. Jaarverslag 2013

ThinkCapital ETF s N.V. Jaarverslag 2013 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Profiel 4 3. Performanceoverzicht 9 4. Verslag van de Directie 15 5. Jaarrekening 2013 18 5.1 Balans per 31 december (voor verwerking resultaatbestemming)

Nadere informatie

Prospectus ASR Mixfondsen

Prospectus ASR Mixfondsen Prospectus ASR Mixfondsen ASR Mixfonds I ASR Mixfonds II ASR Mixfonds III ASR Mixfonds IV ASR Mixfonds V ASR Mixfonds VI ASR Mixfonds VII ASR Nederland Beleggingsbeheer N.V. Archimedeslaan 10 3584 BA Utrecht

Nadere informatie

Sparen & Beleggen gaan goed samen

Sparen & Beleggen gaan goed samen Sparen & Beleggen gaan goed samen Patrick Zwolle & Paulo Varela Nunes BlackRock April 2015 Wat gaan we u vertellen 1Sparen alleen is waarschijnlijk niet voldoende om uw doelen te behalen 2 Beleg gespreid

Nadere informatie

Robeco Obligaties DividendFunds N.V.

Robeco Obligaties DividendFunds N.V. Prospectus Robeco Obligaties DividendFunds N.V. serie A : Robeco Divirente serie B : Robeco Euro Obligaties Dividend serie C : Robeco High Yield Obligaties Gevestigd te Rotterdam Inschrijvingen kunnen

Nadere informatie

MoneYou Rendement. Kies jouw ideale balans tussen risico en rendement

MoneYou Rendement. Kies jouw ideale balans tussen risico en rendement MoneYou Rendement Kies jouw ideale balans tussen risico en rendement Een onderneming van ABN AMRO BANK N.V. MONEYou Rendement MoneYou introduceert een nieuwe en eenvoudige manier van beleggen waarbij je

Nadere informatie

Deutsche Bank DB Personal. MiFID : Een klare kijk op beleggingen

Deutsche Bank DB Personal. MiFID : Een klare kijk op beleggingen Deutsche Bank MiFID : Een klare kijk op beleggingen Inhoud Inleiding 3 MiFID: belangen van de belegger beter gediend 4 In 15 minuten bepaalt u uw beleggersprofiel 4 Waaruit bestaat de vragenlijst Mijn

Nadere informatie

Notitie Second Opinion Intern Vermogensbeheer PROVINCIE GRONINGEN

Notitie Second Opinion Intern Vermogensbeheer PROVINCIE GRONINGEN Notitie Second Opinion Intern Vermogensbeheer PROVINCIE GRONINGEN Oktober november 2009 Versie 1.2 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...2 INDEX VAN GRAFIEKEN EN TABELLEN...3 1. INLEIDING...4 1.1. Algemeen en

Nadere informatie

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf. Verklaring inzake Beleggingsbeginselen.

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf. Verklaring inzake Beleggingsbeginselen. Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf Verklaring inzake Beleggingsbeginselen Juli 2015 1. Inleiding Doelstelling Dit document, hierna de verklaring, geeft

Nadere informatie

Whitepaper. Banksparen: Sparen of Beleggen?

Whitepaper. Banksparen: Sparen of Beleggen? Whitepaper Banksparen: Sparen of Beleggen? Carla.H.F. Leeuwerink Bsc Marketeer Ostrica BV Oktober 2013 Drs. Hans P. Nibbering RBA Partner Ostrica BV Voorwoord In onzekere tijden wordt veelal gekozen voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG Oktober 2011 December 2012

JAARVERSLAG Oktober 2011 December 2012 Synthes Fund JAARVERSLAG Oktober 2011 December 2012 Inhoudsopgave Algemene informatie 2 Ontwikkeling Synthes Fund 3 Profiel 4 Verslag van de beheerder 5 Jaarrekening Balans 9 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby.

Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby. 2015 Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby.nl 0 1. Sparen levert niks meer op door extreem lage

Nadere informatie

Pensioenregeling. Individueel pensioenbeleggen

Pensioenregeling. Individueel pensioenbeleggen Pensioenregeling Individueel pensioenbeleggen Inhoudsopgave Inleiding 3 Deel 1 4 1.1 De regelingen 4 1.2 De administratie van uw beleggingen 6 Deel 2 7 2.1 Wat is beleggen? 7 2.2 Risico en rendement 8

Nadere informatie

Aanvullende prospectus All Star Clone. Aanvulling op het Prospectus van het Paraplufonds Caesar Capital Paraplufonds

Aanvullende prospectus All Star Clone. Aanvulling op het Prospectus van het Paraplufonds Caesar Capital Paraplufonds Aanvullende prospectus All Star Clone Aanvulling op het Prospectus van het Paraplufonds Caesar Capital Paraplufonds Beheerder: Caesar Capital Fondsbeheer B.V. Datum: 23 juni 2014 Aanvullende Prospectus

Nadere informatie

Het ABN AMRO LevensloopPlan. Eenvoudig en flexibel sparen en beleggen voor tijd voor uzelf. Collectieve arrangementen.

Het ABN AMRO LevensloopPlan. Eenvoudig en flexibel sparen en beleggen voor tijd voor uzelf. Collectieve arrangementen. Het ABN AMRO LevensloopPlan. Eenvoudig en flexibel sparen en beleggen voor tijd voor uzelf. Collectieve arrangementen. Bedacht door de overheid. Mogelijk gemaakt door ABN AMRO. Eerder stoppen met werken.

Nadere informatie

Individueel Pensioensparen

Individueel Pensioensparen Individueel Pensioensparen Beleggen bij uw pensioenfonds Voor werknemers van PostNL en gelieerde ondernemingen De pensioenregeling Individueel Pensioensparen De beleggingsmogelijkheden Zo meldt u zich

Nadere informatie

NN Prestatie Pensioen

NN Prestatie Pensioen NN Prestatie Pensioen Pensioen Een transparant en veelzijdig pensioen gebaseerd op beleggingen www.nn.nl/prestatiepensioen 2 NN Prestatie Pensioen In de hectische wereld van vandaag verlangen we naar meer

Nadere informatie

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Deze toelichting maakt integraal onderdeel uit van het aanvraag/opdracht- en wijzigingsformulier c.q. de overeenkomst Rabo LevensloopSparen/Beleggen. Bewaar

Nadere informatie

Essentiële Beleggersinformatie

Essentiële Beleggersinformatie Essentiële Beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie