SOCIAAL PLAN MONSANTO HOLLAND B.V. 3 mei augustus 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SOCIAAL PLAN MONSANTO HOLLAND B.V. 3 mei augustus 2017"

Transcriptie

1 SOCIAAL PLAN MONSANTO HOLLAND B.V. 3 mei augustus 2017

2 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Met dit Sociaal Plan (het "Plan") wordt beoogd de nadelige gevolgen voor werknemers waarvan de functie komt te vervallen als gevolg van een reorganisatie in Nederland binnen Monsanto Holland B.V. voor de bedrijfsvestigingen Bergschenhoek, Enkhuizen en Wageningen (een "Reorganisatie") zoveel mogelijk te beperken. Daarna zal dit Sociaal Plan ook van toepassing zijn op andere reorganisaties mochten die plaatsvinden, tot 31 augustus Dit Plan is opgesteld na overleg tussen en met de goedkeuring van Monsanto Holland B.V. (de "Vennootschap") enerzijds en vertegenwoordigers van FNV gevestigd te Amsterdam, CNV Vakmensen gevestigd te Utrecht en De Unie gevestigd te Culemborg (de "Vakbondsvertegenwoordigers") anderzijds. 1.3 De term Werknemer in dit Plan is van overeenkomstige toepassing op werkneemster. 1.4 Dit Plan treedt in werking op 3 mei 2016 en heeft een looptijd van 3 mei 2016 tot 31 augustus 2017, tenzij anders bepaald in dit Plan. Dit Plan heeft geen nawerking. De Vennootschap zal de Vakbondsvertegenwoordigers gedurende de looptijd van dit Plan op voorhand informeren over nieuwe reorganisaties die onder de werking van dit Plan vallen. 1.5 Dit Plan is van toepassing op de Werknemer met een dienstverband voor onbepaalde tijd die schriftelijk de mededeling heeft ontvangen van de Vennootschap dat zijn functie komt te vervallen als gevolg van een Reorganisatie (de Functieverval Brief ). 1.6 Dit Plan is niet van toepassing op de werknemer met wie de arbeidsovereenkomst om andere redenen dan een Reorganisatie wordt beëindigd vanwege het bereiken van de AOWgerechtigde leeftijd (ook indien de functie van de werknemer is komen te vervallen als gevolg van een Reorganisatie), langdurige arbeidsongeschiktheid (ook indien de functie van de werknemer is komen te vervallen als gevolg van een Reorganisatie tijdens langdurige arbeidsongeschiktheid), ontslag wegens dringende redenen en ontslag wegens disfunctioneren of andere persoonlijke redenen.

3 De Werknemer die een beroep doet op een financiële voorziening uit dit Plan is verplicht de Vennootschap naar waarheid de vereiste informatie en gegevens te verstrekken. De Werknemer die informatie achterhoudt of opzettelijk onvolledige of onjuiste informatie verstrekt wordt, tenzij er duidelijk geen sprake is van opzet, uitgesloten van de voorzieningen van dit Plan. 1.7 De Werknemer heeft voor de duur van zijn dienstverband en daarna een geheimhoudingsplicht ten aanzien van bedrijfsinformatie die geheim of vertrouwelijk is of waarvan Werknemer redelijkerwijs kan of had kunnen begrijpen dat die vertrouwelijk is. De Werknemer wordt per de datum einde dienstverband vrijgesteld van eventuele verplichtingen op basis van een concurrentie-, wervings- en/of relatiebeding. 2 BEGRIPSBEPALINGEN 2.1 Beëindigingsuitkering : de vergoeding waarop de Werknemer recht heeft bij beëindiging van het dienstverband als beschreven in paragraaf 4.1 van dit Plan. 2.2 Bruto Basis Jaarsalaris : 12 maal het bruto maandsalaris zoals van toepassing op de datum einde dienstverband, exclusief de vakantietoeslag van 8,33%, en, voor zover van toepassing, exclusief de gemiddelde bonus uitbetaald aan de Werknemer over de afgelopen drie jaar. 2.3 Bruto Basis Maandsalaris : het Bruto Basis Jaarsalaris gedeeld door Bruto Jaarsalaris : 12 maal het bruto maandsalaris zoals van toepassing op de datum einde dienstverband, vermeerderd met de vakantietoeslag van 8,33% en, voor zover van toepassing, de gemiddelde bonus uitbetaald aan de Werknemer over de afgelopen drie jaar, de vaste BHVvergoeding, de vaste zaterdagdiensttoeslag, de vaste zondagdiensttoeslag en de vaste weekdiensttoeslag. 2.5 Bruto Maandsalaris : het Bruto Jaarsalaris gedeeld door 12.

4 2.6 Dienstjaren : het aantal ononderbroken jaren dat de Werknemer in dienst van de Vennootschap of haar rechtsvoorganger is geweest op de datum einde dienstverband vermeerderd met het aantal ononderbroken jaren dat de Werknemer werkzaam is geweest in dezelfde functie op basis van een uitzendovereenkomst direct voorafgaand aan indiensttreding bij de Vennootschap of haar rechtsvoorganger op basis van een arbeidsovereenkomst in de zin van artikel 7:610 BW. 2.7 Leeftijd : het aantal volle jaren sinds de geboorte van de Werknemer per de laatste dag van het dienstverband. 2.8 Passende Functie : Een functie die aansluit bij de opleiding, ervaring en capaciteiten van de Werknemer. Daarvan is sprake indien de Werknemer binnen drie (3) maanden door training op het gewenste niveau bijgeschoold kan worden. De salarisschaal van de Passende Functie is gelijk aan of maximaal een (1) schaal lager of hoger dan de huidige functie. De reistijd woonplaats - (nieuwe) standplaats bedraagt niet meer dan één (1) uur enkele reis met de auto, waarbij voor de berekening wordt uitgegaan van de ANWB routeplanner. De arbeidsduur dient gelijk te zijn aan de arbeidsduur in de huidige functie van de Werknemer. 2.9 Passende Gewijzigde Functie : Een functie ontstaan nadat een categorie uitwisselbare functies in een bedrijfsvestiging is opgeheven en een deel van de werkzaamheden wordt voortgezet in een andere (niet met de vervallen functie uitwisselbare) functie. Bij de toepassing van het afspiegelingsbeginsel wordt uitgegaan van uitwisselbare functies binnen een bedrijfsvestiging van de Vennootschap, waarbij Wageningen, Enkhuizen en Bergschenhoek gelden als drie zelfstandige bedrijfsvestigingen die nimmer worden samengenomen voor de bepaling van een categorie uitwisselbare functies en/of de toepassing van het afspiegelingsbeginsel. Een deel - maar ten minste 50% - van de werkzaamheden die de Werknemer in zijn vervallen functie verrichtte, wordt voortgezet in de Passende Gewijzigde Functie. De functie sluit aan bij de opleiding, ervaring en capaciteiten van de Werknemer. De salarisschaal van de Passende Gewijzigde Functie is gelijk aan of maximaal een (1) schaal lager of hoger dan de huidige functie van de Werknemer. De reistijd woonplaats - (nieuwe) standplaats bedraagt niet meer dan één (1) uur enkele reis met de auto, waarbij voor de berekening wordt uitgegaan van de ANWB routeplanner. De arbeidsduur dient gelijk te zijn aan de arbeidsduur in de huidige functie.

5 2.10 Werknemer : de persoon (m/v) die voor onbepaalde tijd in dienst is bij de Vennootschap op basis van een arbeidsovereenkomst in de zin van artikel 7:610 BW ten tijde van de inwerkingtreding van dit Plan en die valt onder de werkingssfeer zoals omschreven in paragraaf 1.1 van het Plan. 3. DOEL VAN HET PLAN 3.1 In het Plan zijn de sociale, financiële en organisatorische maatregelen opgenomen die de nadelige gevolgen zoveel als mogelijk opvangen voor de Werknemer. 3.2 Het doel van het Plan is om de Werknemer actief te bemiddelen naar een andere functie, binnen Monsanto in Nederland. Indien die mogelijkheid binnen afzienbare termijn niet aanwezig is, dan zal actief worden bemiddeld naar een functie buiten de Monsanto groep. 3.3 De Vennootschap en de Vakbondsvertegenwoordigers beschouwen het hun collectieve verantwoordelijkheid om te streven naar behoud van werkgelegenheid van de Werknemer. De Vennootschap en de Vakbondsvertegenwoordigers hanteren het uitgangspunt "van Werk naar Werk". Hiertoe wordt intensief samengewerkt met een Mobiliteitscentrum. Bij herplaatsing dan wel bij uitdiensttreding is in het Plan opgenomen of en zo ja, op welke Beëindigingsuitkering de Werknemer recht heeft. 4. INTERNE HERPLAATSING Herplaatsing in een Passende Functie 4.1 Indien er een Passende Functie binnen de Vennootschap beschikbaar is waarvoor één (1) geschikte Werknemer is geïdentificeerd, dan wordt de Werknemer geplaatst in de Passende Functie. De Passende Functie wordt aangeboden tijdens het functieverval gesprek dat plaatsvindt op de datum van dagtekening van de Functieverval Brief (het Functieverval Gesprek ).

6 4.2 Indien er meer geschikte Werknemers zijn dan dat er Passende Functies voor die Werknemers zijn, worden al die Werknemers op de datum van dagtekening van de Functieverval Brief uitgenodigd om te solliciteren. De Werknemer krijgt vier (4) werkdagen bedenktijd en dient binnen vier (4) werkdagen schriftelijk aan te geven bij de persoon genoemd in de Functieverval Brief of hij wel of niet op de uitnodiging om te solliciteren ingaat. Indien de Werknemer niet solliciteert, ongeacht voornoemde schriftelijke mededeling, heeft hij niet langer recht op de voorzieningen uit het Plan. Plaatsing vindt plaats op basis van beste geschiktheid. Herplaatsing in een Passende Gewijzigde Functie 4.3 Indien er een Passende Gewijzigde Functie binnen de Vennootschap beschikbaar is, waarvoor één (1) geschikte Werknemer is geïdentificeerd, dan wordt de Werknemer geplaatst in de Passende Gewijzigde Functie. De Passende Gewijzigde Functie wordt aangeboden tijdens het functieverval gesprek op de datum van dagtekening van de Functieverval Brief. 4.4 Indien er meer geschikte Werknemers zijn dan dat er Passende Gewijzigde Functies voor die Werknemers zijn, dan wordt de Passende Gewijzigde Functie aangeboden aan de Werknemer voor wie deze functie kwalificeert als een Passende Gewijzigde Functie en die op grond van het afspiegelingsbeginsel als laatste voor ontslag in aanmerking zou komen. Indien voornoemde Werknemer dit aanbod weigert, biedt de Vennootschap de Passende Gewijzigde Functie telkens aan, aan de Werknemer die daarna als laatste op basis van het afspiegelingsbeginsel in aanmerking kwam voor beëindiging. Herplaatsing in een Passende Functie of Passende Gewijzigde Functie 4.5 Indien de Werknemer een Passende Functie of Passende Gewijzigde Functie aangeboden krijgt en niet accepteert, dan heeft hij geen recht op de voorzieningen zoals neergelegd in het Plan. De Vennootschap zal dan streven naar een beëindiging van het dienstverband op de kortst mogelijke termijn via het UWV, onder toekenning van de wettelijke transitievergoeding. 4.6 Indien de Vennootschap naar aanleiding van het advies van de Commissie schriftelijk beslist dat de aangeboden functie toch niet kwalificeert als Passende of Passende Gewijzigde Functie voor de Werknemer, dan heeft de Werknemer alsnog recht op de voorzieningen zoals neergelegd in het Plan.

7 4.7 De Vennootschap zal een lijst van vacante functies binnen de Vennootschap hechten aan de Functieverval Brief, waarop de Werknemer kan solliciteren (de Vacaturelijst ). De Werknemer kan vrijwillig solliciteren op een functie op een andere locatie dan de locatie van zijn huidige functie waarbij de reistijd woonplaats - (nieuwe) standplaats meer dan één (1) uur bedraagt. Het niet solliciteren op één of meerdere functies op de Vacaturelijst zal geen gevolgen hebben voor het recht van de Werknemer op de voorzieningen zoals neergelegd in het Plan. 4.8 Indien de Werknemer een Passende Functie, Passende Gewijzigde Functie of na sollicitatie een functie aangeboden krijgt en accepteert dan heeft hij geen recht meer op de voorzieningen zoals neergelegd in het Plan en wordt de arbeidsovereenkomst met de Vennootschap voortgezet. 4.9 Indien de Werknemer na sollicitatie een functie aangeboden krijgt en accepteert op een andere locatie dan de locatie van zijn huidige functie, zoals beschreven in de tweede zin van paragraaf 4.7 (de reistijd bedraagt meer dan één (1) uur), dan heeft de Werknemer geen recht op de overige voorzieningen zoals neergelegd in het Plan maar heeft hij wel recht op het volgende: a. Voor zover de Werknemer niet beschikt over een leaseauto, maakt de Werknemer aanspraak op vergoeding van de toegenomen reiskosten in verband met de toegenomen kilometers woon-werkverkeer ten opzichte van de huidige locatie (de Meer- Reiskosten ) op basis van de Monsanto Reiskostenregeling. Indien de reisafstand tussen de huidige woonplaats van de Werknemer en de nieuwe locatie groter is dan de maximaal te vergoeden reisafstand zoals opgenomen in de Monsanto Reiskostenregeling, zullen de Meer-Reiskosten gedurende een (1) jaar worden vergoed op basis van EUR 0.19 per kilometer, waarbij de Meer-Reiskosten gedurende de eerste zes (6) maanden voor 100% en gedurende de tweede zes (6) maanden voor 50% vergoed worden. In het tweede jaar geldt de reguliere reiskostenvergoeding conform de Monsanto Reiskostenregeling. De vergoeding van de Meer-Reiskosten wijzigt op het moment dat de Werknemer naar een ander adres verhuist. Indien de Meer-Reiskosten naar de nieuwe locatie lager worden, dan geldt de lagere vergoeding Meer-Reiskosten en indien de Meer-Reiskosten hoger worden, dan geldt de compensatie van voor het verhuizen en maakt de Werknemer geen aanspraak op een hogere compensatie Meer- Reiskosten.

8 b. Bij verhuizing dan wel definitieve ondertekening van een koopakte in verband met een verhuizing binnen zes (6) maanden na acceptatie van een Passende Functie of een Passende Gewijzigde Functie heeft Werknemer recht op de voorzieningen zoals beschreven in de Monsanto Verhuiskostenregeling zoals deze geldt op de ingangsdatum van het Plan, indien en voor zover hij voldoet aan de voorwaarden zoals neergelegd in de Monsanto Verhuiskostenregeling en hij ook daadwerkelijk verhuisd is Indien de Werknemer conform paragraaf 4.7 (de reistijd bedraagt meer dan één (1) uur) na sollicitatie een functie aangeboden krijgt en accepteert dan heeft de Werknemer recht op een gewenningsperiode van drie (3) maanden, ingaande op de datum waarop hij deze functie gaat bekleden (de Gewenningsperiode ). Gedurende de Gewenningsperiode geldt het volgende : a. De Werknemer die als gevolg van de wijziging van de locatie meer dan een half (0.5) uur per enkele reis met de auto extra reistijd heeft ten opzichte van de reistijd naar de oude locatie, komt in aanmerking voor een gedeeltelijke compensatie van deze extra reistijd in werktijd. De tijdscompensatie heeft tot doel de Werknemer de gelegenheid te bieden om te wennen aan de extra reistijd. De vergoeding voor de totale extra reistijd per dag bedraagt maximaal één (1) uur en zal als volgt worden afgebouwd gedurende de periode van een (1) jaar na de feitelijke wijziging van locatie: de eerste periode van zes (6) maanden: 1 uur per dag; en de tweede periode van zes (6) maanden: 30 minuten per dag. Deze compensatie wordt aangepast op het moment dat de Werknemer naar een ander adres verhuist. Indien de reisafstand naar de locatie (tussentijds) korter wordt en niet langer meer dan een half (0.5) uur enkele reis extra bedraagt, dan maakt de Werknemer niet langer aanspraak op de compensatie meer-reistijd. Indien de reisafstand (tussentijds) langer wordt, dan geldt de compensatie meer-reistijd van voor het verhuizen. b. De Werknemer heeft eveneens recht op artikel 4.9 van het Plan. c. Uiterlijk binnen drie (3) maanden na de start van de Gewenningsperiode geeft de Werknemer schriftelijk te kennen aan de Vennootschap of hij de functie definitief accepteert of niet. In dat geval geldt het volgende: Indien de Werknemer binnen drie (3) maanden na de start van de Gewenningsperiode schriftelijk aan de Vennootschap te kennen geeft dat hij de functie niet definitief wenst te accepteren, dan worden de overige artikelen van het Plan van toepassing, met dien verstande dat er drie (3) Bruto Maandsalarissen vermeerderd met alle overige (financiële) emolumenten die gedurende de

9 Gewenningsperiode aan de Werknemer zijn betaald worden afgetrokken van de Beëindigingsvergoeding. 5. BEËINDIGING DIENSTVERBAND 5.1 De Vennootschap zal ontslagvergunningen aanvragen bij het UWV. Daartoe moet de Vennootschap een A, B en C formulier indienen bij het UWV. Twee (2) dagen maar uiterlijk één (1) dag voor de datum van de Functieverval Brief zal de Vennootschap voor iedere Werknemer het A en B formulier indienen bij het UWV. Binnen acht (8) dagen, welke termijn onder dit Plan standaard wordt verlengd met veertien (14) dagen - en in totaal derhalve binnen tweeëntwintig (22) dagen - na indiening van het A en B formulier dient de Vennootschap het C formulier in te dienen. Alvorens het C formulier in te dienen, zal de Vennootschap trachten overeenstemming te bereiken met de Werknemer over een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden. 5.2 De Vennootschap zal daartoe op de datum van de dagtekening van de Functieverval Brief een beëindigingovereenkomst aan de Werknemer aanbieden overeenkomstig het Plan, op basis waarvan de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd met wederzijds goedvinden in de zin van artikel 7:670b BW met inachtneming van de toepasselijke individuele opzeggingstermijn. 5.3 Het aanbod zoals neergelegd in de beëindigingsovereenkomst is zeven (7) dagen geldig. Indien de beëindigingsovereenkomst niet binnen zeven (7) dagen na dagtekening van de Functieverval Brief wordt geaccepteerd, komt de beëindigingsovereenkomst en daarmee het recht op een (teken)bonus te vervallen. 5.4 De Werknemer heeft recht op een (teken)bonus van een (1) Bruto Basis Maandsalaris, indien hij de beëindigingsovereenkomst binnen vijf (5) werkdagen na dagtekening van de Functieverval Brief heeft ondertekend en vervolgens geen gebruik heeft gemaakt van de wettelijke bedenktermijn, zoals genoemd in artikel 7:670b Burgerlijk Wetboek, inhoudende het recht om de beëindigingsovereenkomst binnen twee weken na ondertekening van de beëindigingsovereenkomst door een schriftelijke aan de Werkgever gerichte verklaring te ontbinden.

10 5.5 Indien de Vennootschap en de Werknemer niet binnen zeven (7) dagen na dagtekening van de Functieverval Brief een beëindigingsovereenkomst hebben gesloten, zal de Vennootschap overgaan tot indiening van het C formulier bij het UWV, ter verkrijging van een ontslagvergunning voor opzegging van de arbeidsovereenkomst met de Werknemer. 5.6 Indien de Vennootschap en de Werknemer binnen zeven (7) dagen na dagtekening van de Functieverval Brief een beëindigingsovereenkomst hebben gesloten, zal de Vennootschap het UWV verzoeken de UWV procedure aan te houden voor de duur van de wettelijke bedenktermijn, zoals genoemd in artikel 7:670b Burgerlijk Wetboek, te weten voor de duur van twee weken na de datum van ondertekening van de beëindigingsovereenkomst. 5.7 Indien er geen beëindigingsovereenkomst definitief tot stand komt, hetzij omdat de Werknemer de beëindigingsovereenkomst binnen de wettelijke bedenktermijn ontbindt, hetzij omdat de Werknemer niet akkoord gaat met de beëindigingsovereenkomst binnen zeven (7) dagen na dagtekening van de Functieverval Brief, zal de Vennootschap alsnog overgaan tot indiening van het C formulier bij het UWV. 5.8 Nadat de vereiste toestemming van het UWV is verkregen, zal de Vennootschap het dienstverband met de Werknemer opzeggen, met inachtneming van de toepasselijke individuele opzeggingstermijn verminderd met de proceduretijd bij het UWV (in overeenstemming met artikel 7:672 lid 4 BW), mits één maand opzeggingstermijn resteert ("Opzegtermijn"). 5.9 Indien de Vennootschap één of meer Werknemers op betaald verlof wil stellen vóór (afloop van) de Opzegtermijn, dan is haar dat toegestaan op voorwaarde dat de Werknemer zijn rechten op alle uitkeringen waarop hij als Werknemer recht had, behoudt voor de resterende duur van de Opzegtermijn. Onkostenvergoedingen, zoals telefoon- en reiskostenvergoeding, zijn niet begrepen onder de genoemde uitkeringen. De Werknemer die op betaald verlof is gesteld wordt geacht de tijdens het betaald verlof opgebouwde vakantiedagen te hebben genoten aan het einde van het verlof en de Werknemer zal eventuele voor de datum einde dienstverband opgebouwde doch niet genoten vakantiedagen slechts opnemen indien hij ook daadwerkelijk vakantie geniet. De Werknemer die niet op betaald verlof is gesteld en zijn werkzaamheden voortzet tot de datum einde dienstverband, bouwt tot de datum einde dienstverband vakantiedagen op en heeft per de datum einde dienstverband aanspraak op uitbetaling van de opgebouwde doch niet genoten vakantiedagen.

11 5.10 De Werknemer heeft recht op sollicitatiebezoeken binnen Nederland gedurende werktijd, mits vooraf besproken met en schriftelijk goedgekeurd door de Personeelsafdeling, bij voorkeur onder overlegging van een schriftelijke uitnodiging voor een dergelijk bezoek. De Personeelsafdeling zal haar schriftelijke goedkeuring niet onthouden na overlegging van een schriftelijke uitnodiging voor een sollicitatiebezoek Tegen overlegging van de originele reisbescheiden worden reiskosten die in verband met sollicitatiebezoeken binnen Nederland zijn gemaakt op basis van tweede klasse openbaar vervoer vergoed, onder aftrek van eventuele vergoedingen van derden, mits de Werknemer niet in het bezit is van een leaseauto of anderszins een reisvergoeding ontvangt Voor de Werknemer relevante gegevens worden op zijn verzoek aan een door hem aan te wijzen derde overgelegd. 6. FINANCIËLE BEPALINGEN 6.1 Bij beëindiging van het dienstverband heeft de Werknemer recht op een eenmalige bruto Beëindigingsuitkering conform het bepaalde onder paragraaf 6.1 a, of b als dat hoger is, met inachtneming van het maximum zoals beschreven in paragraaf 6.2: a. Het bedrag van de Beëindigingsuitkering wordt berekend op basis van de formule (A) x (B) x (C) (de Monsanto Formule ). (A) het aantal gewogen Dienstjaren, waarbij Dienstjaren tot het bereiken van de leeftijd van 35 jaar worden vermenigvuldigd met 0,5; Dienstjaren tussen de leeftijd van 35 en 45 worden vermenigvuldigd met 1; Dienstjaren tussen de leeftijd van 45 en 55 jaar worden vermenigvuldigd met 1,5 en Dienstjaren vanaf het bereiken van de leeftijd van 55 jaar worden vermenigvuldigd met 2. (B) het Bruto Maandsalaris. (C) 0,9.

12 b. Indien Beëindigingsuitkering op basis van de Monsanto Formule (zoals omschreven in paragraaf 6.1 onder a) minder bedraagt dan de wettelijke transitievergoeding, dan heeft de Werknemer aanspraak op de Beëindigingsuitkering op basis van de transitievergoeding berekend conform artikel 7:673 BW. 6.2 De aan de Werknemer te betalen Beëindigingsuitkering uit hoofde van paragraaf 6.1 onder a en b zal nimmer hoger zijn dan het aantal Bruto Maandsalarissen dat de Werknemer vanaf datum einde dienstverband tot aan de toepasselijke AOW-gerechtigde leeftijd zou hebben ontvangen als hij in dienst zou zijn gebleven bij de Vennootschap (de Gemaximeerde Beëindigingsuitkering ). 6.3 Mocht de Gemaximeerde Beëindigingsuitkering lager zijn dan de wettelijke transitievergoeding dan wordt de Werknemer tot aan de toepasselijke AOW-gerechtigde leeftijd per de datum waarop de functie vervalt (zoals aangegeven in de Functieverval Brief) vrijgesteld van werkzaamheden, zijn dienstverband eindigt van rechtswege bij het bereiken van de AOW gerechtigde leeftijd dan wel op basis van opzegging conform artikel 7:669 lid 4 BW. De Werknemer heeft dan geen recht op enige voorziening uit hoofde van dit Plan. De Werknemer kan in dat geval geen aanspraak maken op enige Beëindigingsuitkering (waaronder de transitievergoeding). 6.4 Indien de situatie zoals beschreven in paragraaf 6.3 van toepassing is, kan de Werknemer er - als alternatief - voor kiezen om akkoord te gaan met een beëindigingovereenkomst overeenkomstig het Plan, op basis waarvan de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd met wederzijds goedvinden in de zin van artikel 7:670b BW met inachtneming van de toepasselijke individuele opzeggingstermijn. In dat geval geldt tevens het bepaalde in artikel 6.2 en heeft de Werknemer recht op de Gemaximeerde Beëindigingsuitkering. 6.5 Indien en voor zover Werknemer aanspraak kan maken op een transitievergoeding als bedoeld in artikel 7:673 of 7:673a van het Burgerlijk Wetboek wordt deze geacht bij de Uitkering uit hoofde van paragraaf 6.1 te zijn inbegrepen. Met andere woorden, de Werknemer kan nimmer aanspraak maken op de Beëindigingsuitkering én de transitievergoeding. 6.6 De Werknemer die in aanmerking komt voor een WW-uitkering wordt mogelijk gekort met gelijktijdige uitkeringen uit hoofde van (pre)pensioen en/of aanverwante regelingen. De Werknemer wordt hiervoor niet door de Vennootschap gecompenseerd.

13 7. STUDIEKOSTEN EN JUBILEUMUITKERING 7.1 De Vennootschap zal reeds gemaakte studiekosten niet van de Werknemer terugvorderen. Reeds begonnen cursussen zullen tot het einde van het lopende studiejaar worden betaald door de Vennootschap. 7.2 De Werknemer die binnen een jaar na dagtekening van de Functieverval Brief zijn jubileum zou hebben behaald, komt in aanmerking voor de jubileumuitkering zoals hij die ontvangen zou hebben als hij nog in dienst zou zijn geweest bij de Vennootschap. 8. PENSIOEN De Vennootschap dient de pensioenpremies voor de betrokken Werknemers door te betalen gedurende de Opzegtermijn, doch stopt de betaling per de datum einde dienstverband. 9. MOBILITEITSCENTRUM 9.1 De Vennootschap richt een Mobiliteitscentrum in. Uitgangspunt is dat het Mobiliteitscentrum goed toegankelijk is en recht doet aan de verscheidenheid in functies en lokale arbeidsmarkten. De keuze van het Mobiliteitscentrum ligt bij de Vennootschap. De ondernemingsraad krijgt de mogelijkheid om de Vennootschap hierover te adviseren. Doel van het Mobiliteitscentrum is om de Werknemer in het kader van "Werk naar Werk" actief te bemiddelen naar een functie binnen de Vennootschap. Indien dat niet mogelijk blijkt ondersteunt het Mobiliteitscentrum de werknemer bij de oriëntatie op de externe arbeidsmarkt. 9.2 De Werknemer kan gedurende zes maanden gebruik maken van het Mobiliteitscentrum. Dat betekent in een aantal gevallen dat ook na einde dienstverband bij de Vennootschap de Werknemer gebruik kan blijven maken van het Mobiliteitscentrum. Het traject zal zo snel mogelijk na de dagtekening van de Functieverval Brief worden gestart. De kosten van het Mobiliteitscentrum komen voor rekening van de Vennootschap. Indien de Werknemer geen gebruik wenst te maken van het Mobiliteitscentrum is dat niet inwisselbaar voor geld. 9.3 Het Mobiliteitscentrum zal professionele ondersteuning bieden op de verschillende bedrijfsvestigingen van de Vennootschap in Bergschenhoek, Enkhuizen en Wageningen. Hiertoe zal op iedere bedrijfsvestiging van de Vennootschap een specifieke ruimte ingericht zal worden. Vanuit het Mobiliteitscentrum zal de volgende ondersteuning worden geboden aan de Werknemer:

14 Intakegesprek over wensen en mogelijkheden van de Werknemer ten aanzien van zijn verdere loopbaan. Hulp bij opstellen CV. Bemiddelen van de Werknemer naar een functie binnen de Vennootschap of erbuiten. Job hunters die ingezet worden om pro-actief bedrijven in de industrie te benaderen voor functies Advies bij maken loopbaankeuzes. Overzicht verschaffen van interne en externe vacatures. Voorlichtingsbijeenkomsten organiseren. Verzorgen van trainingen, workshops en themabijeenkomsten. Coaching gesprekken. Job Search Support. Mogelijkheid tot het stellen van vragen via de helpdesk. 9.4 De Personeelsafdeling van de Vennootschap zal zorgdragen voor begeleiding bij het zoeken naar interne vacatures, persoonlijke ontwikkelgesprekken en het aanscherpen van het Individueel Development Plan (IDP). De pensioen adviseur van de Vennootschap zal de Werknemer adviseren omtrent WW, WAO en pensioen. 10. JURIDISCH EN FINANCIEEL ADVIES 10.1 De Werknemer ontvangt van de Vennootschap een bruto vergoeding van EUR 750 ten behoeve van juridische bijstand en een bruto vergoeding van EUR 750 ten behoeve van financieel advies. Voornoemde bedragen worden uitgekeerd aan de Werknemer zelf na ontvangst van een daartoe strekkende declaratie ten name van de Werknemer Indien de Werknemer op grond van het lidmaatschap van een van de vakverenigingen betrokken bij dit Plan recht heeft op juridische bijstand geldt dat de betreffende vakvereniging de rekening ter hoogte van maximaal EUR 750 inclusief BTW en kantoorkosten direct aan de Vennootschap kan toezenden onder vermelding van: juridische bijstand geleverd aan de Werknemer. De Vennootschap zal alsdan zorgdragen voor betaling rechtstreeks aan de vakvereniging. Indien de Werknemer aanspraak maakt op het bepaalde in paragraaf 10.2 kan de Werknemer geen aanspraak meer maken op een bruto vergoeding van EUR 750 ten behoeve van juridische bijstand zoals neergelegd in paragraaf In dat geval maakt de

15 Werknemer nog wel aanspraak op een bruto vergoeding van EUR 750 ten behoeve van financieel advies.

16 11. BEDRIJFSEIGENDOMMEN De bedrijfseigendommen van de Vennootschap, waaronder leaseauto, laptop en telefoon worden door de Werknemer uiterlijk op de datum einde dienstverband bij de Vennootschap ingeleverd. Indien er sprake is van een vrijstelling van werkzaamheden, worden voornoemde eigendommen uiterlijk op de laatste werkdag ingeleverd bij de Vennootschap. 12. BEGELEIDINGSCOMMISSIE 12.1 Er zal een Begeleidingscommissie ( Commissie ) worden opgericht die toeziet op de juiste uitvoering van dit Plan De Commissie bestaat uit drie leden. De Vennootschap wijst één lid aan, de ondernemingsraad wijst één lid aan en samen wijzen zij een derde lid aan die als voorzitter optreedt De leden van de Commissie dienen vertrouwelijkheid in acht te nemen met betrekking tot vertrouwelijke informatie die aan hen wordt geopenbaard in het kader van hun taakuitoefening De Werknemer heeft de mogelijkheid om binnen vijf (5) dagen na dagtekening van de Functieverval Brief schriftelijk een klacht of verzoek in te dienen bij de Commissie ter zake het bepaalde in paragrafen 4, 5 en 6 van het Plan. Overige klachten over de uitvoering van dit Plan die niet zien op voornoemde paragrafen kunnen ook na vijf (5) dagen na dagtekening van de Functieverval Brief schriftelijk bij de Commissie worden ingediend. De Commissie zal binnen vijf (5) werkdagen over een klacht of verzoek van de Werknemer adviseren. De Vennootschap beslist binnen twee (2) werkdagen na ontvangst van het advies van de leden van de Commissie, waarbij de Vennootschap het advies van de leden van de Commissie zwaar zal laten wegen. Indien de Vennootschap het advies niet volgt zal zij dit schriftelijk en gemotiveerd doen De Werknemer dient schriftelijk in kennis te worden gesteld van het besluit binnen een (1) werkdag nadat het besluit is genomen. Een afschrift van dat besluit dient aan de Commissie te worden gestuurd alsmede aan de Vakbondsvertegenwoordigers.

17 13. HARDHEIDSCLAUSULE Indien de toepassing van dit Plan evident onbillijke consequenties voor individuele Werknemers zou hebben, kan de Vennootschap na overleg met de Commissie de betreffende bepalingen ten voordele van de Werknemer wijzigen. Getekend in viervoud in [plaats] op 3 mei 2016 de Vennootschap de Vakbondsvertegenwoordigers H.M.J. Pennings FNV J. Brandenburg CNV Vakmensen H. Smedes De Unie D. Kohen

Sociaal plan DSM NL Services B.V. 1 april 2018 tot en met 31 maart 2023

Sociaal plan DSM NL Services B.V. 1 april 2018 tot en met 31 maart 2023 Sociaal plan DSM NL Services B.V. 1 april 2018 tot en met 31 maart 2023 Inhoud 1. Werkingssfeer... 3 2. Definities en leeswijzer... 3 3. Werking... 3 4. Procedure... 4 4.1 Boventalligheid... 4 4.2 Passende

Nadere informatie

CONCEPT d.d.27 september 2017 aan dit concept sociaal plan kunnen geen rechten worden ontleend SOCIAAL PLAN ASTELLAS PHARMA EUROPE B.V.

CONCEPT d.d.27 september 2017 aan dit concept sociaal plan kunnen geen rechten worden ontleend SOCIAAL PLAN ASTELLAS PHARMA EUROPE B.V. SOCIAAL PLAN ASTELLAS PHARMA EUROPE B.V. 1 januari 2017-31 december 2019 1 INLEIDING Dit Sociaal Plan is van toepassing op eventuele reorganisaties en herstructureringen binnen Astellas wegens bedrijfseconomische

Nadere informatie

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is Sociaal Plan AkzoNobel in Nederland 2014-2016 AkzoNobel en vakorganisaties streven naar het behouden van werkgelegenheid bij reorganisaties. Voor die situaties waar behoud van werkgelegenheid onverhoopt

Nadere informatie

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de medewerkers die vallen onder de CAO VVT. 1. Overeenkomst Ondergetekenden:

Nadere informatie

1. Algemeen. 1.1 Inleiding. 1.2 Werkingssfeer. 1.3 Werkingsduur. 1.4 Algemene verplichtingen Medewerker

1. Algemeen. 1.1 Inleiding. 1.2 Werkingssfeer. 1.3 Werkingsduur. 1.4 Algemene verplichtingen Medewerker DEFINITIES Boventalligheidsdatum cao Datum aanzegging Jaarinkomen Medewerker Mobiliteitsbureau AnQore B.V. Opzegtermijn Vakorganisaties De datum waarop de arbeidsplaats vervalt en de boventalligheid ingaat

Nadere informatie

H o o f d k a n t o o r

H o o f d k a n t o o r H o o f d k a n t o o r Tweede Akkoord afwijkingen Sociaal Plan Maatvoering voor Maatwerk Partijen: - te Utrecht En - AbvaKabo FNV te Zoetermeer - CNV Publieke Zaak te Den Haag - De Unie te Culemborg -

Nadere informatie

HET NIEUWE ARBEIDS- EN ONTSLAGRECHT De 7 belangrijkste wijzigingen

HET NIEUWE ARBEIDS- EN ONTSLAGRECHT De 7 belangrijkste wijzigingen HET NIEUWE ARBEIDS- EN ONTSLAGRECHT De 7 belangrijkste wijzigingen Introductie Met de komst van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) vinden per 1 januari en 1 juli 2015 ingrijpende veranderingen in het arbeids-

Nadere informatie

1. de sportorganisatie/school/vereniging..., gevestigd te... overeenkomstig artikel... van haar statuten vertegenwoordigd door:

1. de sportorganisatie/school/vereniging..., gevestigd te... overeenkomstig artikel... van haar statuten vertegenwoordigd door: Arbeidsovereenkomst. De ondergetekenden 1. de sportorganisatie/school/vereniging......, gevestigd te... overeenkomstig artikel... van haar statuten vertegenwoordigd door: Naam:...... Functie:... Naam:......

Nadere informatie

3F UITTREKSEL. Samen Sterker Verder

3F UITTREKSEL. Samen Sterker Verder 3F UITTREKSEL van het Sociaal Plan FNV in Beweging 1 maart 2013 1 oktober 2018 en art. 6 uit het Sociaal Plan tussen FNV Personeel en FNV KIEM van 18 maart 2016 i.v.m. art. 2:334f lid 2 sub g BW Samen

Nadere informatie

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N PRINCIPE-AKKOORD S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N Overeengekomen op 15 maart 2017 door: De Persgroep Nederland B.V. NVJ jv/15 maart

Nadere informatie

Sociaal Plan. Koninklijk Instituut voor de Tropen

Sociaal Plan. Koninklijk Instituut voor de Tropen Sociaal Plan Koninklijk Instituut voor de Tropen 0 Inhoud Artikel 1 WERKINGSSFEER EN WERKINGSDUUR... 3 Werkingssfeer... 3 Werkingsduur... 3 Bovenwettelijke uitkeringsregeling bij werkloosheid... 3 Wijziging...

Nadere informatie

15 april 2014. Sociaal Plan 1 april 2014-1 april 2015

15 april 2014. Sociaal Plan 1 april 2014-1 april 2015 15 april 2014 Sociaal Plan 1 april 2014-1 april 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 1.1. Begripsbepalingen 1.2. Werkingssfeer 1.3. Looptijd 1.4. Overleg 2. Procedure 2.1. Vaststelling en mededeling van boventalligheid

Nadere informatie

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010 Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010 Sociaal Plan DELTABiovalue Nederland BV versie 5 augustus 2010 Pagina 1 1. Inleiding In het kader van het besluit van de directie van DELTA NV, eigenaar

Nadere informatie

Sociaal plan 1 november 2016 tot en met 30 juni 2017

Sociaal plan 1 november 2016 tot en met 30 juni 2017 Sociaal plan 1 november 2016 tot en met 30 juni 2017 De ondergetekenden, 1. Solidus Solutions Board B.V., gevestigd te Bad Nieuweschans, Solidus Solutions Oude Pekela B.V., gevestigd te Oude Pekela, Solidus

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid (WWZ)

Wet Werk en Zekerheid (WWZ) Wet Werk en Zekerheid (WWZ) De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) wijzigt de regels in het flexrecht, het ontslagrecht en de regels rondom de WW. In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de wijzigingen welke

Nadere informatie

Addendum GGZ WNB. Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren.

Addendum GGZ WNB. Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren. Addendum GGZ WNB Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren. Werknemersorganisaties: FNV- Zorg & Welzijn, gevestigd te Utrecht

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN 24 februari september 2014

SOCIAAL PLAN 24 februari september 2014 SOCIAAL PLAN 24 februari 2014 30 september 2014 Sociaal plan Goes 2014 V 0.4 1 1. Werkingssfeer en doelstelling 4 2. Werkingsduur 5 3. Definities 6 4.1 Hardheidsclausule 7 4.2 Speciale afspraken 7 5. Begeleidingscommissie

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten.

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Inhoud Voor wie geldt het sociaal plan PostNL 2013-2015?... 2 Ik krijg een aanbod voor nachtdiensten. Mag ik dit aanbod weigeren?...

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN Nagel Nederland Reorganisatie

SOCIAAL PLAN Nagel Nederland Reorganisatie SOCIAAL PLAN Nagel Nederland Reorganisatie pagina 1 van 15 De ondergetekenden, 1. Krafverkehr Nagel GmbH&Co.KG te Versmold (DLD), mede gevestigd in Nederland/Raalte aldaar h.o.d.n. Nagel Nederland. en

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2014 Wet Werk en Zekerheid

Nieuwsbrief juli 2014 Wet Werk en Zekerheid Nieuwsbrief juli 2014 Wet Werk en Zekerheid De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel met veranderingen in het arbeidsrecht aangenomen. Aanvankelijk zou een deel van de wijzigingen ingaan op 1 juli 2014,

Nadere informatie

Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011. Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8

Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011. Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8 Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011 Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8 Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN De Combi Groep BV

SOCIAAL PLAN De Combi Groep BV SOCIAAL PLAN De Combi Groep BV Geldend van..april 2013 tot 1 maart 2014 INHOUDSOPGAVE 2 Hoofdstuk 1 Algemeen Hoofdstuk 2 Definities Hoofdstuk 3 Werkingssfeer Sociaal Plan Hoofdstuk 4 Begeleiding Hoofdstuk

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN 1. ALGEMENE BEPALINGEN EN UITGANGSPUNTEN

SOCIAAL PLAN 1. ALGEMENE BEPALINGEN EN UITGANGSPUNTEN SOCIAAL PLAN 1. ALGEMENE BEPALINGEN EN UITGANGSPUNTEN 1.1 Siemens Nederland N.V. te Den Haag, verder te noemen werkgever, en de vertegenwoordigers van de vakverenigingen, hebben overeenstemming bereikt

Nadere informatie

MOBILITEIT BEVORDERENDE MAATREGELEN; VRIJWILLIG Bijlage 3

MOBILITEIT BEVORDERENDE MAATREGELEN; VRIJWILLIG Bijlage 3 MOBILITEIT BEVORDERENDE MAATREGELEN; VRIJWILLIG Bijlage 3 Inleiding Schakelring heeft nu en de komende jaren te maken met fundamentele ontwikkelingen in welzijn en zorg, die continue aanpassingen en vernieuwingen

Nadere informatie

Twee jaar Wet Werk en Zekerheid

Twee jaar Wet Werk en Zekerheid Twee jaar Wet Werk en Zekerheid Top 10 van wat elke werkgever inmiddels zou moeten weten juni 2017 Inhoudsopgave 1. Proeftijd 2. Concurrentiebeding 3. Ketenregeling 4. Beëindiging arbeidsovereenkomst bepaalde

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. WERKGEVER, gevestigd en kantoorhoudende te [ADRES], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [VERTEGENWOORDIGER], hierna te noemen: "werkgever"; en 2.

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN principe akkoord 25 november 2016

SOCIAAL PLAN principe akkoord 25 november 2016 SOCIAAL PLAN principe akkoord 25 november 2016 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding en uitgangspunten Sociaal Plan 1.1.1 Op 27 oktober 2016 heeft FNsteel b.v. de Adviesaanvraag ex artikel 25 WOR ingediend bij de

Nadere informatie

Sociaal Plan Jaarbeurs B.V. Jaarbeurs Catering Services B.V.

Sociaal Plan Jaarbeurs B.V. Jaarbeurs Catering Services B.V. Sociaal Plan Jaarbeurs B.V. Jaarbeurs Catering Services B.V. 1 december 2016 31 december 2017 De ondergetekenden, 1. Jaarbeurs B.V. en Jaarbeurs Catering Services B.V., allen gevestigd te Utrecht, hierna

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid

Wet Werk en Zekerheid Wet Werk en Zekerheid 22 september 2014 mr. Carin Welters Bouwend Nederland Programma Inleiding Bescherming van flexwerkers Ontslag WW-uitkering Conclusies en adviezen 1. Ingangsdatum 1 januari 2015: bescherming

Nadere informatie

Sociaal Plan Hurks prefabbeton bv Vestiging Tilburg en Veldhoven Januari 2013 December 2014

Sociaal Plan Hurks prefabbeton bv Vestiging Tilburg en Veldhoven Januari 2013 December 2014 Sociaal Plan Hurks prefabbeton bv Vestiging Tilburg en Veldhoven Januari 2013 December 2014 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Algemeen... 4 1.1 Overeenkomst... 4 1.2 Toepassing... 4 1.3 Looptijd... 4 1.4 Overleg...

Nadere informatie

Sociaal Plan - Air Products Nederland BV. Januari 2015.

Sociaal Plan - Air Products Nederland BV. Januari 2015. Sociaal Plan - Air Products Nederland BV. Januari 2015. Inleiding. Air Products ziet zich genoodzaakt op wereldwijd, Europees en op landen niveau de bedrijfsorganisaties anders in te richten teneinde te

Nadere informatie

1. [Naam onderneming of natuurlijk persoon], gevestigd te [postcode] [plaats] aan de [straat & nummer], hierna te noemen: 'werkgever',

1. [Naam onderneming of natuurlijk persoon], gevestigd te [postcode] [plaats] aan de [straat & nummer], hierna te noemen: 'werkgever', LET OP: VOOR GEBRUIK IN INDIVIDUELE OF CONCRETE GEVALLEN IS AANPASSING VAN DIT MODEL NODIG. RAADPLEEG SEC ARBEIDSRECHT ADVOCATEN VOOR HET OP MAAT MAKEN VAN HET MODEL VOOR UW BEDRIJF/SPECIFIEKE TOEPASSING

Nadere informatie

ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer O. Bouman enerzijds, hierna te noemen ANWB,

ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer O. Bouman enerzijds, hierna te noemen ANWB, 1 Principeakkoord Sociaal Plan ANWB 2016-2017 De ondergetekenden: ANWB B.V., gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer O. Bouman enerzijds, hierna te noemen ANWB, en FNV,

Nadere informatie

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer;

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer; Afvloeiingsregeling Bald BV Partijen: Bald BV, gevestigd te Dongen, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair directeur, de heer L.F. Postma, verder te noemen de werkgever; en FNV Bouw,

Nadere informatie

Arbeids- en ontslagrecht 9 december 2014 Chris van Wijngaarden

Arbeids- en ontslagrecht 9 december 2014 Chris van Wijngaarden Arbeids- en ontslagrecht 9 december 2014 Chris van Wijngaarden 2 Wet Werk en Zekerheid Ingrijpende wijzigingen in de regels voor het aangaan en opstellen van arbeidsovereenkomsten Ingrijpende wijzigingen

Nadere informatie

Addendum Sociaal Plan URDV (6 oktober 2016) met een looptijd van 13 september 2018 tot en met 30 juni 2022

Addendum Sociaal Plan URDV (6 oktober 2016) met een looptijd van 13 september 2018 tot en met 30 juni 2022 Addendum Sociaal Plan URDV (6 oktober 2016) met een looptijd van 13 september 2018 tot en met 30 juni 2022 Overeengekomen tussen Unilever en FNV, CNV Vakmensen en De Unie Addendum: aanvullende regelingen,

Nadere informatie

Sociaal Plan RELX Groep

Sociaal Plan RELX Groep Sociaal Plan RELX Groep Inleiding Als onderdeel van een internationaal opererend, in multimedia gespecialiseerd concern, worden de Nederlandse RELX ondernemingen (verder in deze inleiding afgekort tot

Nadere informatie

Nieuw Arbeidsrecht Hoe zit het nu en hoe gaat het worden?

Nieuw Arbeidsrecht Hoe zit het nu en hoe gaat het worden? Nieuw Arbeidsrecht Hoe zit het nu en hoe gaat het worden? Op 18 februari 2014 is de Wet Werk en Zekerheid aangenomen. Op internet zijn veel plukjes informatie te vinden. Hieronder volgt een overzicht van

Nadere informatie

Sociaal Plan. Conelgro B.V. 1 februari - 31 december 2015

Sociaal Plan. Conelgro B.V. 1 februari - 31 december 2015 Sociaal Plan Conelgro B.V. 1 februari - 31 december 2015 Pagina 2 van 14 INHOUDSOPGAVE Pagina Hoofdstuk 1 : Inleiding 3 Hoofdstuk 2 : Algemene bepalingen 4 Hoofdstuk 3 : Begripsomschrijvingen 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Whitepaper Wet werk en zekerheid

Whitepaper Wet werk en zekerheid Whitepaper Wet werk en zekerheid Als gevolg van de Wet Werk en Zekerheid staat u als directeur of bestuur een aantal ingrijpende veranderingen te wachten, onder meer ten aanzien van het ontslagrecht, sociale

Nadere informatie

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland en

Nadere informatie

VERSTREKKINGENREGLEMENT REGELING MINDER WERKEN VOOR OUDERE WERKNEMERS IN DE SECTOR OPEN TEELTEN 2018

VERSTREKKINGENREGLEMENT REGELING MINDER WERKEN VOOR OUDERE WERKNEMERS IN DE SECTOR OPEN TEELTEN 2018 VERSTREKKINGENREGLEMENT REGELING MINDER WERKEN VOOR OUDERE WERKNEMERS IN DE SECTOR OPEN TEELTEN 2018 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Open Teelten zoals bedoeld in artikel 1

Nadere informatie

Sociaal plan 1 november 2016 tot en met 31 december 2017

Sociaal plan 1 november 2016 tot en met 31 december 2017 Sociaal plan 1 november 2016 tot en met 31 december 2017 De ondergetekenden, 1. Solidus Solutions Bergen op Zoom B.V., gevestigd te Bergen op Zoom. En 2. CNV Vakmensen.nl gevestigd te Utrecht, FNV Media

Nadere informatie

S O C I A A L P L A N

S O C I A A L P L A N S O C I A A L P L A N 1. ALGEMENE BEPALINGEN EN UITGANGSPUNTEN 1.1 Siemens Nederland N.V. te Den Haag, verder te noemen werkgever, en de vertegenwoordigers van de Vakverenigingen, hebben overeenstemming

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam

SOCIAAL PLAN. Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam SOCIAAL PLAN Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Hoofdstuk 7 Hoofdstuk 8 Hoofdstuk 9 Hoofdstuk 10 Hoofdstuk 11 Algemeen

Nadere informatie

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland.

Nadere informatie

Reglement Seniorenregeling Dierhouderij 2018

Reglement Seniorenregeling Dierhouderij 2018 Reglement Seniorenregeling Dierhouderij 2018 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Dierhouderij zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 8 cao Colland en geldt uitsluitend voor aanmeldingen

Nadere informatie

Door op één van onderstaande kopjes te klikken kom je automatisch bij het onderwerp.

Door op één van onderstaande kopjes te klikken kom je automatisch bij het onderwerp. 17 januari 2019 t/m 31 december 2020 sociaal plan Door op één van onderstaande kopjes te klikken kom je automatisch bij het onderwerp. Door op het icoon rechts bovenaan de pagina te klikken kom je altijd

Nadere informatie

Magentazorg. Addendum. Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015

Magentazorg. Addendum. Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015 Magentazorg Addendum Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015 versie 12 augustus 2014 Pagina 1 van 8 Verklaring Aldus overeengekomen te Heerhugowaard op 21 augustus 2014 tussen: De werkgever: Stichting

Nadere informatie

Het ontslagrecht per 1 juli 2015

Het ontslagrecht per 1 juli 2015 Het ontslagrecht per 1 juli 2015 Noordam Advocatuur mr. dr. A.J. Noordam Het Europese en Nederlandse arbeidsrecht biedt in grote mate bescherming aan de werknemer. Met name het ontslag van werknemers is

Nadere informatie

S O C I A A L P L A N

S O C I A A L P L A N S O C I A A L P L A N 1. ALGEMENE BEPALINGEN EN UITGANGSPUNTEN 1.1 Siemens Nederland N.V. te Den Haag, verder te noemen werkgever, en de vertegenwoordigers van de vakverenigingen, hebben overeenstemming

Nadere informatie

VERSCHIL IN RECHTSPOSITIE WERKNEMERS OPENBAAR & BIJZONDER ONDERWIJS

VERSCHIL IN RECHTSPOSITIE WERKNEMERS OPENBAAR & BIJZONDER ONDERWIJS 1) cao primair onderwijs 2) Ambtenarenwet 3) Algemene wet bestuursrecht 1) cao primair onderwijs 2) Burgerlijk Wetboek (boek 7) 2) Regeling UWV ontslagprocedure Wetgeving Wijze van aanstelling/benoeming

Nadere informatie

CHECKLIST ONTSLAG DOOR MIDDEL VAN EEN VASTSTELLINGSOVEREENKOMST (VSO)

CHECKLIST ONTSLAG DOOR MIDDEL VAN EEN VASTSTELLINGSOVEREENKOMST (VSO) CHECKLIST ONTSLAG DOOR MIDDEL VAN EEN VASTSTELLINGSOVEREENKOMST (VSO) AVV biedt werknemers werkzaam onder de cao Kunsteducatie, die te maken krijgen met ontslag via wederzijds goedvinden door middel van

Nadere informatie

Whitepaper: wijzigingen rondom Wet werk en zekerheid

Whitepaper: wijzigingen rondom Wet werk en zekerheid Whitepaper: wijzigingen rondom Wet werk en zekerheid Inleiding Er gaat geen dag voorbij of er is nieuws op social media, in de krant of op televisie over de Wet werk en zekerheid (Wwz) en de gevolgen van

Nadere informatie

1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens:

1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens: Hoofdstuk 14 Activeringsregeling (per 1 juli 2015) en pensioen A Activeringsregeling Artikel 1 Werkingssfeer 1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens:

Nadere informatie

MEMO WIJZIGINGEN ARBEIDSRECHT 2015

MEMO WIJZIGINGEN ARBEIDSRECHT 2015 Van : mr. Inka de Jong Datum : 12 december 2014 Betreft : Wijzigingen in het arbeidsrecht met ingang van 1 januari 2015 Geachte relatie, Met ingang van 1 januari 2015 vinden er gefaseerd belangrijke wijzigingen

Nadere informatie

Sociaal Plan. V&D B.V. en La Place B.V. 1 maart 2015 tot en met 30 juni 2015

Sociaal Plan. V&D B.V. en La Place B.V. 1 maart 2015 tot en met 30 juni 2015 Sociaal Plan V&D B.V. en La Place B.V. 1 maart 2015 tot en met 30 juni 2015 V&D B.V., gevestigd te Amsterdam La Place B.V., gevestigd te Amsterdam hierna te noemen de Werkgever elk als partij ter ene zijde

Nadere informatie

Concept Sociaal plan privatisering Zwembad t Baafje

Concept Sociaal plan privatisering Zwembad t Baafje Concept Sociaal plan privatisering Zwembad t Baafje MEDEDELING IN HET KADER VAN DE AANBESTEDING ZWEMBAD t BAAFJE AAN GEINTERESSEERDE PARTIJEN Voorliggend concept sociaal plan kan de goedkeuring van zowel

Nadere informatie

Medewerkers op afdelingen en/of functies waarin wordt verwacht dat (veel) boventalligheid zal ontstaan.

Medewerkers op afdelingen en/of functies waarin wordt verwacht dat (veel) boventalligheid zal ontstaan. Onderhandelingsresultaat Sociaal Plan KAS BANK (16-1-19) Uitgangspunten - Van-werk-naar-werk-begeleiding is essentieel. Handhaven van het vermogen om zelf inkomen te verdienen dient boven vergoedingen

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid

Wet Werk en Zekerheid Wet Werk en Zekerheid Bijeenkomst MOVe Door: Marlies Ferwerda Ellen Metselaar 25 maart 2015 Introductie 2 Wet Werk en Zekerheid Onderwerpen die aan bod komen: Wijzigingen per 1 januari 2015: Proeftijd

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST. 2. [naam DGA], geboren op [datum], wonende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats], hierna te noemen: "werknemer";

ARBEIDSOVEREENKOMST. 2. [naam DGA], geboren op [datum], wonende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats], hierna te noemen: werknemer; ARBEIDSOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [naam] Holding BV, statutair gevestigd te [plaats] en kantoorhoudende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats],

Nadere informatie

Tel Fax

Tel Fax AIR I. PRoaucTst-T Sociaal Plan - Air Products Nederland BV. April 2015. Inleiding. Air Products ziet zich genoodzaakt op wereldwijd, Europees en op landen niveau de bedrijfsorganisaties anders in te richten

Nadere informatie

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht:

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: https://ictrecht.nl/diensten/juridische- generatoren/arbeidsovereenkomst-

Nadere informatie

Sociaal plan 2015-2018. Maatregelen voor het voorkomen en opvangen van boventalligheid bij Teijin Aramid BV

Sociaal plan 2015-2018. Maatregelen voor het voorkomen en opvangen van boventalligheid bij Teijin Aramid BV Sociaal plan 2015-2018 Maatregelen voor het voorkomen en opvangen van boventalligheid bij Teijin Aramid BV Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Doelstelling en werkingssfeer 3 Looptijd 4 Definities 4 Hardheidsclausule

Nadere informatie

CRH Bouwmaterialenhandel BV

CRH Bouwmaterialenhandel BV CRH Bouwmaterialenhandel BV Sociaal Plan CRH Bouwmaterialenhandel BV Looptijd van 1 juni 2013 tot 1 januari 2015 Sociaal Plan CRH Bouwmaterialenhandel 1 juni 2013 tot 1 januari 2015 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid. Nathalie van Goor

Wet Werk en Zekerheid. Nathalie van Goor Wet Werk en Zekerheid Nathalie van Goor Stand van zaken Wijzigingen per 1 januari 2015: - Concurrentiebeding - Proeftijd - Bepaalde tijd contracten deel 1 - Oproepcontracten deel 1 Wijzigingen per 1 juli

Nadere informatie

Concept Addendum. op Sociaal Plan Albert Schweitzer ziekenhuis 5 december 2014

Concept Addendum. op Sociaal Plan Albert Schweitzer ziekenhuis 5 december 2014 Concept Addendum op Sociaal Plan Albert Schweitzer ziekenhuis 5 december 2014 0 Verklaring Aldus overeengekomen te Dordrecht op (datum ondertekening) tussen onderstaande partijen De werkgever Albert Schweitzer

Nadere informatie

Aan onze leden bij Keppel Verolme Positief onderhandelingsresultaat over Sociaal Plan

Aan onze leden bij Keppel Verolme Positief onderhandelingsresultaat over Sociaal Plan Aan onze leden bij Keppel Verolme Positief onderhandelingsresultaat over Sociaal Plan Uitnodiging ledenvergadering woensdag 16 november 2016, 15.00 uur in de kantine van het bedrijf Rotterdam, 11 november

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid Wijzigingen per 1 juli 2015

Wet Werk en Zekerheid Wijzigingen per 1 juli 2015 Wet Werk en Zekerheid Wijzigingen per 1 juli 2015 Op 1 juli 2015 treedt het tweede deel van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking. Het ontslagrecht wordt gemoderniseerd, er is sneller sprake van passend

Nadere informatie

Inleiding. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T 088 888 66 88.

Inleiding. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via T 088 888 66 88. Inleiding Heeft uw werknemer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van zes maanden of langer? Dan bent u per 1 januari 2015 verplicht om deze werknemer uiterlijk één maand voor het einde van het arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn).

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn). MODEL ARBEIDSOVEREENKOMST BESTUURDER KINDEROPVANG DE ONDERGETEKENDEN: 1. [NAAM RECHTSPERSOON], gevestigd te [PLAATS], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [NAAM], in zijn/haar hoedanigheid van [FUNCTIE],

Nadere informatie

Is er kans op ontslag? Schakel hulp in!

Is er kans op ontslag? Schakel hulp in! Is er kans op ontslag? Schakel hulp in! Is er kans op ontslag? Wilt u weg bij uw werkgever? Wilt u weten wat er in uw situatie mogelijk is? Wilt u uw vaststellingsovereenkomst zelf opstellen of laten checken?

Nadere informatie

Checklist ontslag door middel van een beëindigingsovereenkomst

Checklist ontslag door middel van een beëindigingsovereenkomst Checklist ontslag door middel van een beëindigingsovereenkomst Controleer vóórdat u uw handtekening zet of uw beëindigingsovereenkomst voldoet aan de volgende punten: Initiatief werkgever De beëindigingsovereenkomst

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 45451 17 december 2015 Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 7 december 25, 2015-0000300381,

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN NEW ECO FRESENIUS HEMOCARE NETHERLANDS B.V.

SOCIAAL PLAN NEW ECO FRESENIUS HEMOCARE NETHERLANDS B.V. Discussiedocument versie 30 december 2011 (subject to approval of Fresenius Kabi Board) SOCIAAL PLAN NEW ECO FRESENIUS HEMOCARE NETHERLANDS B.V. INHOUDSOPGAVE 1. Algemene bepalingen en uitgangspunten 2.

Nadere informatie

Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo.

Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo. Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo. Inleiding Deze regeling (hierna te noemen: de Regeling), is bedoeld om de opvang van de sociale gevolgen te

Nadere informatie

HEADLINE FEATURES: WET WERK EN ZEKERHEID

HEADLINE FEATURES: WET WERK EN ZEKERHEID HEADLINE FEATURES: WET WERK EN ZEKERHEID Status augustus 2014 1. DOEL EN ACHTERGROND WETSWIJZIGING De Wet Werk en Zekerheid is inmiddels door de eerste en tweede kamer geadopteerd en zal in drie tranches

Nadere informatie

CONCEPT. Sociaal Plan DAS Rechtsbijstand N.V. en DLF B.V. Datum: [datum]

CONCEPT. Sociaal Plan DAS Rechtsbijstand N.V. en DLF B.V. Datum: [datum] CONCEPT Sociaal Plan DAS Rechtsbijstand N.V. en DLF B.V. Datum: [datum] 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 4 2 Definities... 5 3 Algemene bepalingen... 8 3.1 Werkingssfeer... 8 3.2 Looptijd...

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid

Wet Werk en Zekerheid Wet Werk en Zekerheid Wijzigingen per 1 januari 2015 De plannen om het arbeidsrecht te hervormen gaan nu concrete vormen aannemen. De Eerste en Tweede Kamer hebben ingestemd met het wetsvoorstel Wet Werk

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. SCA Hygiene Products Cuijk BV. Sociaal plan SCA Hygiene Products Cuijk BV

SOCIAAL PLAN. SCA Hygiene Products Cuijk BV. Sociaal plan SCA Hygiene Products Cuijk BV SOCIAAL PLAN SCA Hygiene Products Cuijk BV Sociaal plan SCA Hygiene Products Cuijk BV 2 Partijen bij dit Sociaal Plan zijn: SCA Hygiene Products Cuijk BV te Cuijk en CNV Vakmensen.nl te Utrecht FNV te

Nadere informatie

Sociaal Plan Recticel Wijchen

Sociaal Plan Recticel Wijchen Sociaal Plan Recticel Wijchen 22 juli 2014 Sociaal Plan Recticel Wijchen RECTICEL.: D rite / tîjjwtt, frrr crrmfrrrt Inhoudsopgave Preambule... 4 Artikel 1 Definities... 5 a) Werkgever... 5 b) Werknemer...

Nadere informatie

Toelichting op de wet Werk en Zekerheid

Toelichting op de wet Werk en Zekerheid Whitepaper: Toelichting op de wet Werk en Zekerheid Op 10 juni 2014 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) aangenomen. De WWZ beoogt het arbeidsrecht aan te passen aan de veranderende arbeidsverhoudingen in

Nadere informatie

Sociaal Plan Blokker Holding B.V. 17 mei 2016 tot en met 16 met 2017 (looptijd van één jaar)

Sociaal Plan Blokker Holding B.V. 17 mei 2016 tot en met 16 met 2017 (looptijd van één jaar) Sociaal Plan Blokker Holding B.V. 17 mei 2016 tot en met 16 met 2017 (looptijd van één jaar) Amsterdam, [datum] 2016 Inhoudsopgave Sociaal Plan Blokker Holding B.V. Inhoud 1. Inleiding... 4 2. Definities...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wet Werk en Zekerheid

Nieuwsbrief Wet Werk en Zekerheid Nieuwsbrief Wet Werk en Zekerheid Beste Klant, Per 1 januari en 1 juli 2015 zullen er diverse wijzigingen plaatsvinden op het gebied van arbeidsrecht. Hiervan willen wij u graag op de hoogte brengen. De

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

HOOFDSTUK 10d VAN WERK NAAR WERK-AANPAK EN VOORZIENINGEN BIJ WERKLOOSHEID

HOOFDSTUK 10d VAN WERK NAAR WERK-AANPAK EN VOORZIENINGEN BIJ WERKLOOSHEID HOOFDSTUK 10d VAN WERK NAAR WERK-AANPAK EN VOORZIENINGEN BIJ WERKLOOSHEID Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== HOOFDSTUK 10d 1 Werkingssfeer en begripsbepalingen * Werkingssfeer 10d:1 * Begripsbepalingen

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN ABBOTT NEDERLAND

SOCIAAL PLAN ABBOTT NEDERLAND SOCIAAL PLAN ABBOTT NEDERLAND 7 juli 2018 31 december 2020 OVEREENKOMST 7 juli 2018 Abbott Nederland 1. Algemene bepalingen 1.1. Overeenkomst tussen Partijen Abbott Laboratories B.V., Abbott B.V., Abbott

Nadere informatie

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V.

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. Amsterdam, februari 2015 1 Sociaal Afspraken de Persgroep Nederland --------------------------------------------------------

Nadere informatie

Sociaal Plan Blokker B.V. Ten behoeve van aanpassing filiaalbezetting 2015. 1 april 2015 tot en met 31 december 2015

Sociaal Plan Blokker B.V. Ten behoeve van aanpassing filiaalbezetting 2015. 1 april 2015 tot en met 31 december 2015 Sociaal Plan Blokker B.V. Ten behoeve van aanpassing filiaalbezetting 2015 1 april 2015 tot en met 31 december 2015 Amsterdam, 18 maart 2015 Inhoudsopgave Sociaal Plan Blokker B.V. 1. Inleiding 4 2. Definities

Nadere informatie

Avondje Legal. 3 Advocaten

Avondje Legal. 3 Advocaten Avondje Legal 3 Advocaten Wat gaan we doen? Werkkostenregeling en de wijziging van arbeidsvoorwaarden Wet werk en zekerheid Wijziging arbeidsvoorwaarden Werkostenregeling: Iedereen kosten arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. WERKGEVER, gevestigd en kantoorhoudende te [ADRES], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [VERTEGENWOORDIGER], hierna te noemen: "werkgever"; en 2.

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN DWINGENDE GETIJDEN. Voornemen tot reorganisatie van Endemol Nederland bv. Contextanalyse, conclusies en besluitvoornemens

SOCIAAL PLAN DWINGENDE GETIJDEN. Voornemen tot reorganisatie van Endemol Nederland bv. Contextanalyse, conclusies en besluitvoornemens SOCIAAL PLAN DWINGENDE GETIJDEN Voornemen tot reorganisatie van Endemol Nederland bv Contextanalyse, conclusies en besluitvoornemens INHOUDSOPGAVE SOCIAAL PLAN Inleiding DEEL I Definities en werkingssfeer

Nadere informatie

Nieuwsbrief, december 2014

Nieuwsbrief, december 2014 Nieuwsbrief, december 2014 Wijzigingen arbeidsrecht in 2015 Door de invoering van de Wet Werk en Zekerheid wordt het arbeidsrecht ingrijpend gewijzigd. De wijzigingen hebben gevolgen voor het bestaande

Nadere informatie

Sociaal Plan ECN januari 2011

Sociaal Plan ECN januari 2011 Sociaal Plan ECN 2011 13 januari 2011 Preambule... 3 Artikel 1 Definities... 4 Artikel 2 Werkingssfeer en werkingsduur... 5 a. Werkingssfeer... 5 b. Werkingsduur... 5 c. Wijzigingen... 5 d. Registratie...

Nadere informatie

Sociaal Overgangsprotocol. Triversum GGZ NHN

Sociaal Overgangsprotocol. Triversum GGZ NHN Sociaal Overgangsprotocol Triversum GGZ NHN Verklaring, DE ONDERGETEKENDEN: de STICHTING GGZ Noord-Holland-Noord, statutair gevestigd te Heiloo en kantoorhoudende te Heerhugowaard., hierna te noemen:

Nadere informatie

Please Payroll Postbus 11, 5700 AA Helmond T 0800 235 75 32 (gratis) T 0492 388 888 E info@please.nl www.please.nl

Please Payroll Postbus 11, 5700 AA Helmond T 0800 235 75 32 (gratis) T 0492 388 888 E info@please.nl www.please.nl Please Payroll Postbus 11, 5700 AA Helmond T 0800 235 75 32 (gratis) T 0492 388 888 E info@please.nl www.please.nl Wet werk en zekerheid Doel van de wetgeving: Het aanpassen van het arbeidsrecht aan veranderende

Nadere informatie

Payrolling. November 2009

Payrolling. November 2009 Payrolling November 2009 mr J. Brouwer De auteur heeft grote zorgvuldigheid betracht in het weergeven van delen uit het geldende recht. Evenwel is noch de auteur noch Boers Advocaten aansprakelijk voor

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN

SOCIAAL PLAN SOCIAAL PLAN 013 014 inhoudsopgave pagina 1. inleiding 4. duur van het sociaal plan 4 3. betrokkenheid van de (centrale) ondernemingsraad 4 4. doelgroep van het sociaal plan en boventalligheid als gevolg

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid. De belangrijkste wijzigingen en tips worden u aangeboden door

Wet Werk en Zekerheid. De belangrijkste wijzigingen en tips worden u aangeboden door Wet Werk en Zekerheid De belangrijkste wijzigingen en tips worden u aangeboden door WAT VERANDERT ER? WAAR KUN/MOET JE OP LETTEN? Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd 1 januari 2015: Geen proeftijd voor

Nadere informatie

ONDERHANDELINGSRESULTAAT AANVULLING SOCIAAL STATUUT VOOR RABOBANK NEDERLAND

ONDERHANDELINGSRESULTAAT AANVULLING SOCIAAL STATUUT VOOR RABOBANK NEDERLAND ONDERHANDELINGSRESULTAAT AANVULLING SOCIAAL STATUUT VOOR RABOBANK NEDERLAND Rabobank Nederland enerzijds, en de vakorganisaties De Unie, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond anderzijds, hebben in het licht

Nadere informatie