B&W-Aanbiedingsformulier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B&W-Aanbiedingsformulier"

Transcriptie

1 B&W.nr , d.d. 27 oktober 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp afdoening motie Broeyer - Voorwaarden bezuiniging migrantenorganisaties (RV /14) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Bijgaande brief aan de gemeenteraad betreffende de afdoening van motie Broeyer (RV /14) - Voorwaarden bezuiniging migrantenorganisaties vast te stellen en 2. Hiermee motie Broeyer (RV /14) voor ons college als afgedaan te beschouwen. Samenvatting Bij de behandeling van de Perspectiefnota op 7 en 8 juli 2009 heeft PvdA een motie ingediend (motie Broeyer (RV /14)) betreffende de invulling van de taakstelling Subsidies Het college van B&W heeft een brief aan de raad vastgesteld over de afdoening van de motie. De strekking van deze brief luidt dat het college heeft getracht bij de invulling van de taakstelling de sociale samenhang op wijkniveau zo min mogelijk aan te tasten. Er is zoveel mogelijk gekozen voor het stopzetten van stedelijke activiteiten in tegenstelling tot activiteiten op wijkniveau.

2 Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden De leden van de gemeenteraad Bezoekadres Postadres Telefoon Website Gemeente Leiden Stadhuis Stadhuisplein 1 Postbus PC Leiden sleutel@leiden.nl Datum 13 oktober 2009 Contactpersoon E. van Leeuwen Ons kenmerk TP01 Doorkiesnummer Onderwerp Wijze van afdoen motie Broeyer (RV /14) Geachte Leden van de gemeenteraad, Tijdens de behandeling van de Perspectiefnota op 7 en 8 juli 2009 is door uw Raad motie Broeyer ( /14) aanvaard. Deze motie heeft betrekking op het voorstel om bij de invulling van de taakstelling subsidies 2010 te bezuinigen op de subsidie aan Libertas voor de ondersteuning van migrantenorganisaties. Wij menen opgemerkt te hebben, dat naast de vragen over de bezuiniging op de ondersteuning aan migrantenorganisaties er binnen de fractie ook vragen ontstonden over het effect op de sociale cohesie op wijkniveau van een aantal andere voorgestelde bezuinigingen. Het betreft dan de bezuinigingen op Kwadraad, Radius en de overige bezuinigingen bij Libertas en dan met name de Vakantiepas. Bij de afdoening van deze motie hebben wij ook aandacht besteed aan de andere genoemde bezuinigingen Ondersteuning migrantenorganisaties Het betreft hier de ondersteuning aan het Platform vluchtelingen organisaties in Leiden (PVL) en de ondersteuning aan het Samenwerkingsverband Migrantenorganisaties. Dit zijn koepelorganisaties en geen zelforganisaties in feite betreft het dus een subsidiering aan 2 e lijnsorganisaties.

3 Het PVL heeft voor 2009 de volgende doelen genoemd: Vluchtelingenorganisaties weten de weg in de Leidse samenleving zodat ze activiteiten kunnen ontwikkelen en participeren in projecten die bijdragen aan het integratieproces van de achterban Het PVL geeft hiermee aan een duidelijke 2 e -lijnsfucntie te vervullen. En verder geeft het PVL aan: Het PVL organiseert 8 themabijeenkomsten in 2009 Deze activiteiten passen binnen Participatie en Ontmoetingen en kunnen dus ook op deze wijze bekostigd worden. Bij het Samenwerkingsverband migrantenorganisaties gaat het om een koepelorganisatie die de belangen behartigt van vijf aangesloten organisaties. Het Samenwerkingsverband heeft een vergaderruimte beschikbaar voor een spreekuur met de achterban (de eerdergenoemde vijf organisaties). Daarnaast organiseren zij ca. 10 themabijeenkomsten in 2009 voor diezelfde achterban. Het organiseren van themabijeenkomsten past goed binnen de subsidieregeling Participatie en Ontmoeting. Beide organisaties opereren niet op wijkniveau en zijn slechts bezig met de eigen achterban. Met deze bezuiniging zal naar verwachting de sociale cohesie op wijkniveau en ook het multiculturele buurtcontact niet nadelig beïnvloed worden. In het beleidsplan WMO Participatie Centraal is in hoofdstuk 3.2 Vrijwilligers: bindmiddel van de samenleving aangegeven op welke wijze de ondersteuning van het vrijwilligerswerk is vormgegeven. Overige bezuinigingen Libertas Leiden Bij Libertas Leiden is voor 2010 een behoorlijke taakstelling opgelegd ( ). Het spreekt voor zich dat het Welzijnswerk o.a. gericht is op het bevorderen van de sociale cohesie in de buurten. Bij de invulling van de taakstelling hebben wij gepoogd om die onderdelen aan te wijzen, waarbij na stopzetting van de activiteiten, het nadelig effect op de sociale cohesie in de buurten (op wijkniveau) het minst merkbaar zal zijn. Zoals hierboven beschreven zijn wij van mening dat de afbouw van de subsidie voor ondersteuning aan migrantenorganisaties niet direct op wijkniveau gevolgen zal hebben voor de sociale cohesie. Jeugd & Techniek Het betreft hier cursussen op het gebied van techniek (Technika 10) aan kinderen. Deze cursussen hebben tot doel achterstanden bij jonge kinderen op het gebied van kennis van techniek te voorkomen. Met nieuwe media en vanuit de eigen verantwoordelijkheid van ouders zijn er voldoende mogelijkheden om kennis op te doen. Bovendien maken de cursussen Technika 10 onderdeel uit van het stedelijk aanbod van Libertas. De verwachting is dus dat het stopzetten van deze activiteiten op wijkniveau geen gevolgen zullen hebben voor de sociale cohesie.

4 Vakantiepas Door middel van de vakantiepas kunnen kinderen tegen gereduceerd tarief kennis maken met activiteiten op het gebied van cultuur, recreatie, educatie, sport, etc. De vakantiepas maakt onderdeel uit van het stedelijk aanbod. Hierdoor zijn de gevolgen van de bezuiniging op wijkniveau minimaal. Buurthuiswerk Binnen de UVOK zijn er naast de eerdergenoemde producten nauwelijks geïsoleerde producten die kunnen bijdragen aan het invullen van de taakstelling. Wij zien ons daarom genoodzaakt om het resterende bedrag van de taakstelling in te vullen door een korting op het buurthuiswerk. Het terugbrengen van het buurthuiswerk heeft direct invloed op de sociale cohesie op wijkniveau. Na uitvoerig overleg met Libertas Leiden zijn wij gestart met de voorbereidingen om het reguliere opbouwwerk, dat wordt aangeboden in de hockeyclub Roomburg, voor de Professorenwijk en de nieuwbouwwijk Roomburg stop te zetten en te onderzoeken in hoeverre de activiteiten en het opbouwwerk in buurthuis Pancrat kunnen worden afgebouwd teneinde de totale bezuiniging, ad ,= op het buurthuiswerk, en de daarmee verbonden afbouwkosten te realiseren. Kwadraad De taakstelling ad ,= voor Kwadraad is ingevuld door minder dossiers en korte contacten Algemeen Maatschappelijk Werk af te spreken. Dit voorstel is met St. Kwadraad besproken. De instelling stelt een personeelsbezuiniging voor van 1 fte per 1 februari Dit betekent een productievermindering van 114 dossiers AMW en 85 korte contacten. Kwadraad verwacht met de afname van productie niet meteen een wachtlijst, uiteindelijk zal de praktijk dat uit moeten wijzen. De cliënten zullen door andere maatschappelijk werkers worden overgenomen. Radius De taakstelling ad ,= bij St. Radius is ingevuld door een verlaging van het beschikbaar bedrag voor het product 'Eettafels'. Het voorstel is met St. Radius besproken. St. Radius heeft juist ter voorkoming van sociaalmaatschappelijke effecten en zonder al te veel in de primaire processen van de organisatie te hoeven ingrijpen, het volgende plan ingediend om de bezuiniging te bereiken: a. Een beperkt bedrag in het product eettafels (nog meer werken met vrijwilligers in plaats van medewerkers). b. Een substantieel bedrag bij de sterbussen, waarbij zij de financiering van vervanging van bussen (versleuteld als percentage van het subsidiebedrag per rit) zullen realiseren met fondsgelden. c. De matig lopende cursussen Geef Glans worden niet meer ingediend bij de gemeente, maar op andere wijze gefinancierd (fondsbijdragen, hogere eigen bijdrage deelnemers etc.)

5 d. Niet meer indienen van het actiepunt 'Participatie/extramuralisering' bij de gemeente, maar versleutelen in andere financieringsstromen (projecten, fondsen, NPO, etc.). Deze post, waarbij directie en beleidsmedewerkers bijdragen aan ontwikkeling van nieuwe, vereenvoudigde en adequate werkvormen, blijft uiteraard in tact; Radius heeft dit zelfs geïntensiveerd. Wij beschouwen genoemde motie hiermee voor ons college als afgedaan. Hoogachtend, Burgemeester en Wethouders van Leiden, de Secretaris, de Burgemeester, Bijlage: motie Broeyer en Jansen (RV /14)

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W-Aanbiedingsformulier nr. 09.1060 d.d. 6 oktober 2009 Onderwerp Wijze van afdoen motie 2 Subsidie IJshal (RV 06.0021), Ingediend door F. van As (CU) BESLUITEN 1 In te stemmen met de bijgevoegde concept

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.0422., d.d. 19-4-2011 Onderwerp Afdoening motie M100113/35, uitbreiding zaterdagse warenmarkt. Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0004., d.d. 12-1-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Advies aanbesteding accountant BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Kennis te nemen van het aan de Gemeenteraad uit te brengen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0020 Rv. nr.: 12.0020 B en W-besluit d.d.: 14-02-2012 B en W-besluit nr.: 12.0076 Naam programma: Werk en inkomen Onderwerp: Besteding middelen voor afbouw ID- en WIW banen Aanleiding:

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0375, d.d. 23-3-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afdoening motie parkeren bij maatschappelijke voorzieningen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. de bijgevoegde brieven vast

Nadere informatie

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang B&W.nr. 11.0700, d.d. 28-6-2011 BBnr. 11.039 Onderwerp Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang Burgemeester en wethouders besluiten:behoudens advies van

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand Behoudens advies van de commissie B&W-nr.: 07.0466 d.d. 8-5-2007 Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand BESLUITEN 1. Het Reglement burgerlijke stand 2007 vast te stellen, waarin is opgenomen

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W.nr.: 08.0205, d.d. 18 maart 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden. BESLUITEN 1 Kennis te nemen van het Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden, Grontmij/Marktplan,

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0305, d.d. 31 maart 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Oprichting N.V. Beheer Openbare Ruimte BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Behoudens advies van de Ondernemingsraad als

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 07.1097, d.d. 6 november 2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Stagebeleid; afdoen motie 10 van 14 november 2006 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EP 1. Een informatiedag over stagemogelijkheden

Nadere informatie

B&W-aanbiedingsformulier

B&W-aanbiedingsformulier B&W.nr. 11.0137 d.d. 15 februari 2011 B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp jeugdlintjes BESLUIT Behoudens advies van de commissie 1. Een jeugdonderscheiding in te stellen in de vorm van een jeugdlintje.

Nadere informatie

Brief B&W aan Raad over initiatiefvoorstel D66 tegemoetkoming kamerhuurders

Brief B&W aan Raad over initiatiefvoorstel D66 tegemoetkoming kamerhuurders Burgemeester en Wethouders B&W.nr.: 09.0242, d.d. 17 maart 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Brief B&W aan Raad over initiatiefvoorstel D66 tegemoetkoming kamerhuurders BESLUITEN Behoudens advies

Nadere informatie

B&W.nr , d.d. 13 september 2011

B&W.nr , d.d. 13 september 2011 B&W.nr. 11.0911, d.d. 13 september 2011 Onderwerp Afdoening motie 1 bij de behandeling van de jaarstukken 2010 (RV 11.0043) van R.J. van Ette (PvdA), H. Keereweer (PvdA), L. Rademaker (SP), M. Koek (D66),

Nadere informatie

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013 Onderwerp Inspanningen voor startende ondernemers besluiten:behoudens advies van de commissie 1. De brief vast te stellen inzake Inspanningen voor startende ondernemingen,

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier Behoudens advies van de commissie B&W.nr. 09.1094, d.d. 13 oktober 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Definitief vaststellen subsidieoverzicht 2010, beantwoording inspraakreacties BESLUITEN 1. De

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0094 Rv. nr.: 09.0094 B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: 09.0979 Naam programma +onderdeel: Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Voorbereidingskrediet verbouwing Stadsbouwhuis

Nadere informatie

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 B en W. nr. 12.0685 d.d. 3-7-2012 Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de raad

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W-nr. 07.0695, d.d. 26 juni 2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Re-Integratie Leiden als organisatieonderdeel van DZB BESLUITEN Behoudens advies van de commissie SZC 1. In te stemmen met de in de

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen D66 over dagopvang ouderen Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De fractie van D66

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0097 Rv. nr.: 09.0097 B&W-besluit d.d.: 6-10-2009 B&W-besluit nr.: 09.1079 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Rapportage 2009 als onderdeel van de planning en controlcyclus Aanleiding:

Nadere informatie

Onderwerp Winkelcentrum IJselkade afhandeling motie RV /1

Onderwerp Winkelcentrum IJselkade afhandeling motie RV /1 B&W.nr. 11.1180, d.d. 22 november 2011 Onderwerp Winkelcentrum IJselkade afhandeling motie RV 08.0035/1 Burgemeester en wethouders besluiten:beh 1. Bijgaande brief aan de raad vast te stellen, waarin de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0042 Rv. nr. + dossiernr.: 08.0042 B&W-besluit d.d.: 29-04-2008 B&W-besluit nr.: 08.0392 Naam programma +onderdeel: Sport, Cultuur en Recreatie Onderwerp: (Her)benoeming van leden van

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0690, d.d. 23 juni 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Voortgangsrapportage project Biodiversiteits-actieplan Lekker groen in en om Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1.

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 12.1154 d.d. 27-11-2012 Onderwerp Gewijzigd proces beleidsplan MO als gevolg van regeerakkoord Rutte II Besluiten:Behouden s advies van de commissie 1. Bijgaande

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.1013, d.d. 11-10-2011 Onderwerp Morspoortgarage, vragen n.a.v. behandeling PRIL 2011 - De Rekening 2010 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W>nr. 07.0446 d.d. 24-04-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Reacties Stichting Pieterskerk en NRF op raadsbesluit garantstelling Pieterskerk BESLUITEN Behoudens advies van de commissie OWZ 1. Kennis

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0183, d.d. 16-2-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afdoening Motie Terpstra: (Soft)drugsbeleid (motie 19 bij RV 09.0096) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. De brief aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W nr. 13.0074 d.d. 29-1-2013 Onderwerp Brief aan de raad inzake Exploitatie en Beheer Brede School Leiden Noord (Het Gebouw) Besluiten:Behouden s advies van de commissie

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.0911, d.d. 23 september 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Belastingen 2009 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Vast te stellen bijgaande brief aan de Raad Belastingen 2009 met

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr 11.1302 d.d. 27-03-2012 Onderwerp Voortgang één jaar Wabo en cultuurtraject "Leiden Gunt" Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief inzake de voortgang

Nadere informatie

Openbaar. Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad.

Openbaar. Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Openbaar Onderwerp Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX Programma / Programmanummer Cultuur / 1071 Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De afgelopen jaren zijn er verschillende generieke

Nadere informatie

Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB

Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB B en W-nummer 15.0920; besluit d.d. 27-10-2015 Onderwerp Administratief verlengen persoonsgebonden budgetten tot 1 mei 2016 / Aanleveren budgetten voor 1 november 2015 bij SVB Besluiten: 1. kennis te nemen

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen

Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen B en W. nr. 13.0683 d.d. 9-7-2013 Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen Burgemeester en wethoudersbesluiten:behoudens

Nadere informatie

- 3 JULI Gemeente Krimpen aandenijssel. Geachte heer Luijendijk,

- 3 JULI Gemeente Krimpen aandenijssel. Geachte heer Luijendijk, Fractie. Stem van Krimpen Zwanenkade 32 2925 AR KRIMPEN AAN DEN IJSSEL Geachte heer Luijendijk, Datum: 02/07/2013 ZK13003063 Samenleving M.l. Noe Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp:

Nadere informatie

B en W. nr d,.d Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011

B en W. nr d,.d Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011 B en W. nr. 12.0387 d,.d. 17-4-2012 Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaand gemeentelijk jaarverslag Wet kinderopvang 2011 vast te

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.1299, d.d. 14-12- 2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp afdoen motie vreemd aan de orde van de dag 'Kraakverbod' d.d. 9 sept. 2010 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. ter afdoening

Nadere informatie

Standpuntbepaling inzake Bestuursakkoord tussen VNG, IPO, UvW en rijk

Standpuntbepaling inzake Bestuursakkoord tussen VNG, IPO, UvW en rijk B&W 11.0518, d.d. 17 mei 2011 Onderwerp Standpuntbepaling inzake Bestuursakkoord 2011-2015 tussen VNG, IPO, UvW en rijk Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Bijgaande brief aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 13.0615 d.d. 9-7-2013 Onderwerp Afronding stopzetten samenwerking ontwikkelaar Nieuweroord Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met de vaststellingsovereenkomst

Nadere informatie

B en W.nr d.d

B en W.nr d.d B en W.nr. 13.0126 d.d. 12-2-2013 Onderwerp Evaluatie Voorziening Boomregeling Wijk (Bomenfonds) besluiten: 1. bijgesloten brief inzake de evaluatie van Voorziening Boomregeling Wijk (Bomenfonds) aan de

Nadere informatie

B en W.nr , d.d. 15 mei 2012

B en W.nr , d.d. 15 mei 2012 B en W.nr. 12.0453, d.d. 15 mei 2012 Onderwerp Afdoening van de moties Vreemd aan de orde van de dag M1/Lokale omroep en motie M100113/33, inzake de positie van Sleutelstad als communicatiemiddel/gemeentelijke

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 12.0003 ; besluit d.d.10-1- 2012 Onderwerp Collegeadvies parkeren op het Morssingelterrein n.a.v. de conceptmotie VOD door SLO als vervolg op motie M110088/4 Besluiten:Behoudens advies van

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W nr. 07.1212 d.d. 11-12-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Doelmatigheidsonderzoek en motie zwembad De Zijl BESLUITEN 1. Gezien de uitkomsten van hoofdstuk 17 van de Stadsenquete te constateren

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.1253, d.d. 7 december 2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Auditrapport 2009 Grip op de buitenboordmotor, sturing, toezicht en verantwoording bij Gemeenschappelijke Regelingen BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

BB M/ d.d. 25 maart 2014

BB M/ d.d. 25 maart 2014 BB M/14.022 d.d. 25 maart 2014 Onderwerp Samenscholingsverbod voetbalkooi Slaaghwijk en omgeving 2014 Besluit:Behoudens advies van de commissie 1. op basis van artikel 2:1 APV een samenscholingsverbod

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0866, d.d. 31 augustus 2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Inschrijvingsduur woonruimte bij SLS Wonen; afdoen motie 15 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. de indicator inschrijvingsduur

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 12.0096. ; besluit d.d. 7-2-2012 Onderwerp Energydrinks Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met de inhoud van de brief aan de leden van de gemeenteraad over het gevaar

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0070, d.d. 28-1-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Controle Belastingdienst aangiften BTW-compensatiefonds 2003-2008. Vaststelling brief aan de gemeenteraad BESLUITEN Behoudens advies van

Nadere informatie

B en W d.d Brief reactie advies LMR

B en W d.d Brief reactie advies LMR B en W. 12.0656 d.d. 26-6-2012 Onderwerp Brief reactie advies LMR besluiten:behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de Leidse MilieuRaad vast te stellen waarin conform het reglement Leidse

Nadere informatie

Vaststellen productwijziging middelen ondersteunende begeleiding psychosociaal

Vaststellen productwijziging middelen ondersteunende begeleiding psychosociaal Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 08.1271, d.d. 16 december 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststellen productwijziging middelen ondersteunende begeleiding psychosociaal - De bijgaande productwijziging

Nadere informatie

B en W. nr. ` d.d

B en W. nr. ` d.d B en W. nr. `12.0801 d.d. 4-9-2012 Onderwerp Vaststelling brief aan gemeenteraad met stand van zake en procedure voor advies lokale omroep Leiden voor 2013-2017 Besluiten:Behoudens advies van de commissie

Nadere informatie

ingekomen brief Milieu Educatie Centrum (MEC)

ingekomen brief Milieu Educatie Centrum (MEC) Openbaar Onderwerp ingekomen brief Milieu Educatie Centrum (MEC) Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022 Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Onze gemeente heeft een jarenlange subsidierelatie

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.1058, d.d. 26-10- 2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Evaluatie Holland Mania en Pilgrimfathersjaar 2009 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. De evaluatie Holland Mania en Pilgrimjaar

Nadere informatie

tijdelijke milieustraat in het stadsdeel BESLUITEN

tijdelijke milieustraat in het stadsdeel BESLUITEN B&W-nr.: 07.0151 d.d. 13-2-2007 Onderwerp Wijze van afdoening van motie 11 begrotingsbehandeling 2006: tijdelijke milieustraat in het stadsdeel BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VM Bijgevoegde

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.1174 d.d. 17-12-2013 Onderwerp Brief aan de raad inzake Stand van Zaken Openbaar Vervoer Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. De brief aan de leden van de gemeenteraad met onderwerp

Nadere informatie

Wethouder. Aan de Dagelijks Besturen van de Gemeenschappelijke Regelingen in de regio Hollands Midden Ter attentie van de Secretaris DIV-2012-17992

Wethouder. Aan de Dagelijks Besturen van de Gemeenschappelijke Regelingen in de regio Hollands Midden Ter attentie van de Secretaris DIV-2012-17992 Wethouder Bereikbaarheid, Financiën en Economie Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Aan de Dagelijks Besturen van de Gemeenschappelijke Regelingen in de regio Hollands Midden Ter attentie van de

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0646, d.d. 15-6-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Mandaatverlening bij tijdelijke verhuur eigen woning Leegstandswet. Minder&Beter. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1.mandaat

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0148 Rv. nr.: 09.0148 B&W-besluit d.d.: 1-12-2009 B&W-besluit nr.: 09.1353 Naam programma +onderdeel: Programma 8, Cultuur, sport en recreatie, beleidsterrein cultureel erfgoed Onderwerp:

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.1171, d.d. 16 november 2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afwikkeling motie Zevenbergen (VVD)twee kentekens op één vergunning (RV09.0039) BESLUITEN 1. de Nadere voorschriften met betrekking

Nadere informatie

07.0. Toekomst Stichting Media Houten (Omroep Houten)

07.0. Toekomst Stichting Media Houten (Omroep Houten) 07.0. Toekomst Stichting Media Houten (Omroep Houten) Inhoudsopgave 07.0. Toekomst Stichting Media Houten (Omroep Houten)... 2 Amendement Toekomst Stichting Media Houten, beschikbaar stellen subsidiebedrag....

Nadere informatie

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen.

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen. Openbaar Onderwerp Verkoop Arsenaal Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Delmo B.V. wil het gebouw Het Arsenaal kopen. Het Arsenaal (Arsenaalpoort 1-18) is

Nadere informatie

Financiën Ingekomen stuk D5 (PA 13 november 2013) Concern Financiën. Ons kenmerk FA20/13.0012907. Datum uw brief

Financiën Ingekomen stuk D5 (PA 13 november 2013) Concern Financiën. Ons kenmerk FA20/13.0012907. Datum uw brief Ingekomen stuk D5 (PA 13 november 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500

Nadere informatie

B&W d.d. 6 mei 2014

B&W d.d. 6 mei 2014 B&W 14.0403 d.d. 6 mei 2014 Onderwerp Zienswijze verkoop Rosenburch door Vestia Besluiten:Behoudens advies van de commissie gelet op het verzoek van Stichting Vestia bij brief van 20 maart 2014 om een

Nadere informatie

B en W d.d

B en W d.d B en W 14.0354 d.d. 8-4-2014 Onderwerp Reactie aan VNG op de onderzoeksrapportage Groot-onderhoud gemeentefonds Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Vast te stellen de brief aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Subsidieverlening 2014 Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel

Subsidieverlening 2014 Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel Nota Voor burgemeester en wethouders Datum vergadering: 2 5 MÂARĨ 2014 Nummer: 14INT01073 Nota openbaar: Ja lil mum mill in i Onderwerp: Subsidieverlening 2014 Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr.: 08.0208, d.d. 18 maart 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp wijze van afdoening aangenomen moties bij de vaststelling van de Cultuurnota 2006-2008 (RV 05.0130) BESLUITEN Behoudens advies van

Nadere informatie

BB-nummer ; besluit d.d Onderwerp. Besluit: vellen van de boom als bedoeld in bijlage A, te bekrachtigen; van de boom.

BB-nummer ; besluit d.d Onderwerp. Besluit: vellen van de boom als bedoeld in bijlage A, te bekrachtigen; van de boom. BB-nummer 15.068; besluit d.d. 9-7-2015 Onderwerp Kap boom op de hoek Kagerstraat/Eijmerspoelstraat Besluit: 1. op grond van artikel 175 Gemeentewet om het op 8 juli 2015, mondeling gegeven bevel tot het

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWER UIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWER UIT RAADSVOORSTEL EN ONTWER UIT Registratienummer raad: 1131511 Datum: 15 juli 2014 Behandeld door: Mark Jan Prins Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team Beleidsontwikkeling Onderwerp: Raadsvoorstel

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie Sociaal Domein Gemeente Oegstgeest

Aanvraagformulier subsidie Sociaal Domein Gemeente Oegstgeest Aanvraagformulier subsidie Sociaal Domein Gemeente Oegstgeest In mei 2016 heeft de gemeenteraad van Oegstgeest het beleidsplan Met elkaar, voor elkaar, het sociaal domein van Oegstgeest 2017-2020 vastgesteld.

Nadere informatie

B&W-aanbiedingsformulier

B&W-aanbiedingsformulier B&W-nr. 07.0688, d.d. 26 juni 2007 B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp: Realisatie AZC Besjeslaan BESLUITEN : Behoudens advies van de commissie R I. In te stemmen met a. Bijgaand Plan van aanpak communicatie

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W nummer 12.0027. ; besluit d.d. 24-10-2012 Onderwerp Beantwoording brief over de herverdeling van het gemeentefonds en besteding op het Cluster Educatie. Besluiten:Behoudens

Nadere informatie

REA / Vaststellen twee brieven aan de raad inzake respectievelijk taakstelling vergunninghouders en problematiek ongedocumenteerden

REA / Vaststellen twee brieven aan de raad inzake respectievelijk taakstelling vergunninghouders en problematiek ongedocumenteerden B en W nummer 14.1108; besluit d.d. 2-12-2014 REA / Vaststellen twee brieven aan de raad inzake respectievelijk taakstelling vergunninghouders en problematiek ongedocumenteerden Besluiten:Behoudens advies

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0986, d.d. 28 september 2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Aanbieding onderzoek Scheefwonen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. kennis te nemen van het onderzoeksrapport Scheefwonen

Nadere informatie

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer,

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer, Cools, Luuk Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 Bijlagen: jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc Geachte lezer, bijgaand bieden wij u ter informatie het jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 aan.

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 12.0416 d.d. 24-4-2012 Onderwerp Onderzoek brandveiligheid daken woningvoorraad Leiden Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. het onderzoeksrapport Brand

Nadere informatie

Onderwerp Afdoening toezegging 15-21Individuele studietoeslag

Onderwerp Afdoening toezegging 15-21Individuele studietoeslag Samenleving Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft 1BAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van de gemeenteraad Behandeld door

Nadere informatie

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer 3.23634 Portefeuillehouder mevr. H.T.M. Scholten Korte inhoud

Nadere informatie

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016

Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Nadere regels subsidies vrijwilligersorganisaties gemeente Epe 2016 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Epe, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan de beleidsdoelen

Nadere informatie

AANVRAAG JAARLIJKSE SUBSIDIEVASTSTELLING

AANVRAAG JAARLIJKSE SUBSIDIEVASTSTELLING AANVRAAG JAARLIJKSE SUBSIDIEVASTSTELLING Postbus 4, 1180 BA Amstelveen Dit vult de gemeente in Dit formulier moet uiterlijk 1 mei (subsidie verleend onder de voorwaarden van de Algemene Subsidieverordening/ASV

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders. B&W-Aanbiedingsformulier. B&W.nr , d.d. 14 oktober 2008

Burgemeester en Wethouders. B&W-Aanbiedingsformulier. B&W.nr , d.d. 14 oktober 2008 Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 08.0987, d.d. 14 oktober 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Ontwerp-brief aan de gemeenteraad over de uitspraak van het Nederlands Arbitrage Instituut inzake het

Nadere informatie

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004.

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004. Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en 2004 2004. Nr. : 04.0056. Dnst. : ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Aan de Gemeenteraad van Leiden Gemeente Leiden Bezoekadres Stadhuis Stadhuisplein 1 Postadres Postbus 9100 2300 PC Leiden Telefoon 071-5165165

Nadere informatie

B&W d.d. 10 juni 2014

B&W d.d. 10 juni 2014 B&W 14.0521 d.d. 10 juni 2014 Onderwerp Kwantitatieve benchmark financiële kolom Besluiten: 1. Kennis te nemen van de uitkomsten van de kwantitatieve benchmark naar de financiële kolom van de gemeente

Nadere informatie

Brief aan de raad inzake leegstandsbeleid en afdoening moties

Brief aan de raad inzake leegstandsbeleid en afdoening moties B en W nr. 14.0909 d.d. 14-10-2014 Onderwerp Brief aan de raad inzake leegstandsbeleid en afdoening moties Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Bijgaande brief waarin het college een standpunt

Nadere informatie

Onderwerp Motie "Investeren in cultuurhistorie is investeren in de economie"

Onderwerp Motie Investeren in cultuurhistorie is investeren in de economie Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Motie "Investeren in cultuurhistorie is investeren in de economie" Programma / Programmanummer Ruimte & Bouwen / 9210 BW-nummer Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting

Nadere informatie

Leiden. Illllllllllllllllllllil III i min G Raac ld..'.?.tíftŵ7.teŵ.*nr. Ĩ R. Q r J ^ Wethouder. Bereikbaarheid, Financiën en Economie

Leiden. Illllllllllllllllllllil III i min G Raac ld..'.?.tíftŵ7.teŵ.*nr. Ĩ R. Q r J ^ Wethouder. Bereikbaarheid, Financiën en Economie Wethouder Illllllllllllllllllllil III i min G13.1 602 Bereikbaarheid, Financiën en Economie Leiden Retouradres: Postbus 9100,2300 PC Leiden Aan de Dagelijks Besturen van de Gemeenschappelijke Regelingen

Nadere informatie

B en W nummer ; d.d

B en W nummer ; d.d B en W nummer 130889; d.d. 1-10-2013 Onderwerp Onderdoorgang onder spoor Kanaalweg; Risico voor bedrijfszekerheid van spoorbrug tijdens bouw onderdoorgang; vaststellen brief aan ProRail en brief aan gemeenteraad.

Nadere informatie

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Tijdens de kamerronde

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 286734 Datum : 25 april 2016 Programma : Wmo, Jeugd, W&I Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Volgnr.M^lt?^

GEMEENTE NUTH Volgnr.M^lt?^ Aan: Raad van de Gemeente Nuth Van: Bestuur St.WMO Platform Nuth Ingek. 1 3 NOV 2009 D.d. 15-11-2009 OJ./N Betreft: Vervoersvoorziening "hoog tarief"via Regiota&'iaSS.nr.rlU.?... Geachte Raad van de Gemeente

Nadere informatie

3. aan de wethouder Jeugd, Zorg en Welzijn machtiging te verlenen om het Mantelzorgakkoord Leiden 2013 te ondertekenen

3. aan de wethouder Jeugd, Zorg en Welzijn machtiging te verlenen om het Mantelzorgakkoord Leiden 2013 te ondertekenen B en W. 13.0894 d.d. 8-10-2013 Onderwerp Mantelzorgakkoord Leiden 2013 Burgemeester en wethouders besluiten: Behoudens advies van de commissie 1. in te stemmen met het bijgevoegde Mantelzorgakkoord Leiden

Nadere informatie

Ingekomen: "3 OEC Afdeling Kopie. : ê^i ff ^

Ingekomen: 3 OEC Afdeling Kopie. : ê^i ff ^ Beleid Cluster Regio en Strategie (071)54 54 836 anierop@leiderdorp.nl Ingekomen: "3 OEC. 2013 Afdeling Kopie : ê^i ff ^ Gemeente Leiderdorp Mill II 2013.06618 03/12/2013 Gemeenteraad Leiderdorp Willem-Alexanderlaan

Nadere informatie

Integratievraagstuk is een actueel onderwerp

Integratievraagstuk is een actueel onderwerp POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Korte Hengelosestraat 1 Aan de Gemeenteraad TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 21 december 2015 I. Stegeman UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Drs. Jur Botter, MPA. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem

Gemeente Haarlem. Drs. Jur Botter, MPA. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem Gemeente Drs. Jur Botter, MPA. Wethouder Wmo, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Aan de commissie Samenleving Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W-nr. 07.0665, d.d. 19 juni 2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Evaluatie activiteiten Businesspost Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met de conclusies van de bijgaande

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 23 december 2004 Nr.: 04/47 Commissie Onderwerp : Samenleving : Verordening cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand Samenvatting In 1997 heeft de cliëntenparticipatie in het

Nadere informatie

Openbaar. Vragen artikel 39 van de fractie Gewoon Nijmegen over de Lindenberg. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel.

Openbaar. Vragen artikel 39 van de fractie Gewoon Nijmegen over de Lindenberg. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen artikel 39 van de fractie Gewoon Nijmegen over de Lindenberg Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Ondernemingsplan 20-202 en concept-begroting 20 van de Atlant Groep. Registratienummer: 245029 Op voorstel van B&W d.d.: dinsdag 27 juli 200 Datum vergadering: dinsdag

Nadere informatie

2003.0997 Voorgesteld wordt deze aanvraag af te wijzen. 2004.0824

2003.0997 Voorgesteld wordt deze aanvraag af te wijzen. 2004.0824 Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp subsidieverzoek Stg. Jumbo - Run Nederland Programma / Programmanummer Ouderen en mensen met functiebeperking / 7330 IBW-nummer n.v.t. Portefeuillehouder G. van

Nadere informatie

B en W voorstel. 13int00707. Onderwerp

B en W voorstel. 13int00707. Onderwerp B en W voorstel 13int00707 Onderwerp Vaststelling van de nieuwe Algemene subsidieverordening van de gemeente Borne met de bijzondere subsidieverordeningen Samenvatting voorstel Uw college heeft in uw vergadering

Nadere informatie