Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis"

Transcriptie

1 Programma Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst Asse 19 oktober 2017

2

3 OMDAT NIEMAND KANKER VERDIENT! Samen met een honderdtal ziekenhuizen, waaronder het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis, organiseert Kom op tegen Kanker op donderdag 19 oktober 2017 de Dag tegen Kanker. Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan de activiteiten in ons ziekenhuis! Ter gelegenheid van deze dag biedt het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis aan alle patiënten op onze oncologische afdelingen een kleine attentie aan!

4 AALST Paljas Producties stelt voor: Komisch, pakkend, meeslepend en vooral zeer herkenbaar. Een pareltje, dat de toeschouwer niet onberoerd zal laten. Naarmate je ouder wordt, hoort het woord afscheid steeds meer bij het leven. Je neemt afscheid van je jeugd, omgeving, vrienden, geliefden En bij ieder afscheid ga je voor een nieuwe start. Zo vergaat het ook Roger (Gerd De Ley) en Fernand (Raymond De Bruyne). Ze ontmoeten mekaar toevallig op een bank. Ondanks hun verschillende achtergronden, hebben ze meer met mekaar gemeen dan ze vermoeden. Wanneer: 19 oktober 2017 om 14u30. Waar: Guernica zalen OLV- Ziekenhuis Aalst (X-blok, 4de verdieping). Inschrijving: Deelname is gratis. Inschrijving is verplicht! Opgelet: Plaatsen zijn beperkt! Schrijf tijdig in.

5 AALST Infostanden Doorlopend van 08u00 tot 14u30 Inkomhal Oncologisch Psychosociaal Support Team: Onze wens is hartelijke zorg voor jou. Het Oncologisch Psychosociaal Support Team (OPST): voorstelling van het team en de ruime waaier aan psychosociale ondersteuning. OLV Borstkliniek Sarah Palsterman (Verpleegkundig specialist Borstkliniek) en de referentieverpleegkundigen van de borstkliniek stellen hun werking voor. Ook lotgenotenvereniging Lenabeau geeft informatie over hun aanbod. Palliatief Support Team (PST) en Palliatieve Eenheid Asse Het palliatieve landschap binnen het OLV ziekenhuis wordt voorgesteld. Het Pastorale team Over de zorg voor zieke mensen, in hun zoeken naar zin en betekenis... Kom op tegen Kanker (KotK) Kom op tegen Kanker geeft meer informatie en uitleg over hun werking en aanbod in het OLV ziekenhuis. Zentangle Zentangle is een vorm van meditatie door het tekenen van eenvoudige patroontjes. Zo creëer je op een creatieve manier een prachtig geheel. Je lichaam komt tot rust, zorgen en stress verdwijnen Je hebt geen tekenervaring nodig! Aangepaste kledij voor mensen met borstkanker Daniëlle Durinck (Thuiszorgwinkel Aalst) stelt aangepaste beha s, nachtkleding en badpakken tentoon. Presentatie van mutsjes, sjaaltjes en pruiken De trends en mogelijkheden van mutsjes, sjaaltjes en pruiken wordt gepresenteerd. Thuiszorgwinkel Aalst André Berlangee (Thuiszorgwinkel Aalst) geeft uitleg over de mogelijkheden rond stomazorg en incontinentiemateriaal. VZW Zorgmassage Zorgmassage bij kanker: even alle zorgen vergeten. Zachte ontspannende massages voor mensen met kanker die gezondheidsklachten (zoals pijn en angst) kunnen verminderen. Ervaar zelf wat een zorgmassage voor jou kan betekenen.

6 AALST Dit jaar willen we op Dag tegen Kanker onze patiënten extra in de watten leggen. Daarom organiseren we allerlei verwenmomenten op de afdelingen, workshops en een prachtig toneelstuk. Activiteiten na inschrijving Individuele gelaatsverzorging voor mensen met kanker Van 9u00 tot 16u00 in het verzorgingslokaal (Locatie: D niveau -1) Gedurende een verwensessie van één uur worden patiënten individueel verzorgd door middel van een aangename gelaatsverzorging. Wij werken op afspraak. Yogasessie: introductie Van 10u00 tot 11u30 in zaal Het Strand Anne Wynant zal de deelnemers vertrouwd maken met de basistechnieken van yoga. Mindfulness: iets voor jou? Van 13u00 tot 14u30 in zaal Het Strand An Evenepoel laat u kennismaken met Mindfulness. Via kleine experimenten, reflectie en uitleg krijgt u een voorproefje van Mindfulness en de mogelijke effecten ervan op uw geest en lichaam. Toneelstuk: Afscheid Van 14u30 tot 16u00 in zaal Guernica (zie affiche) Naarmate je ouder wordt, hoort het woord afscheid steeds meer bij het leven. Je neemt afscheid van je jeugd, omgeving, vrienden, geliefden En bij ieder afscheid ga je voor een nieuwe start. Zo vergaat het ook Roger (Gerd De Ley) en Fernand (Raymond De Bruyne). Ze ontmoeten mekaar toevallig op een bank. Ondanks hun verschillende achtergronden, hebben ze meer met mekaar gemeen dan ze vermoeden. Afscheid is komisch, pakkend, meeslepend en vooral zeer herkenbaar. Een pareltje, dat de toeschouwer niet onberoerd zal laten. Even verpozen in de koffiehoek Van 16u00 tot 17u00 in zaal Avondschemer Blijf na het toneelstuk gerust nog even napraten: er wordt koffie en een versnapering aangeboden (inschrijving niet vereist).

7 AALST

8 AALST Verwennerij op de afdelingen Volksspelen Van 10u00 tot 16u00 op het zesde verdiep tussen Dagkliniek C6 en Opnameafdeling T6 Even ontspannen met kamergenoten en/of familie aan de hand van enkele volksspelen. Iedereen welkom om een kijkje te nemen en een poging te wagen! Traktatie Doorheen de dag voor de aanwezige patiënten op de afdelingen Dagkliniek C6, Opnameafdeling T6 en Radiotherapie Op oncologie staat de patiënt steeds centraal Vandaag gaat onze aandacht naar een feestelijk maal Het wordt een heuse culinaire verwennerij Dus iedereen die hoort er bij Kom maar af, je krijgt geen spijt We starten de dag met een heerlijk ontbijt Tijdens de lunch loopt niemand weg Want er zijn sandwiches met luxe beleg Koffie en gebak voor tussen door Met een babbeltje en een luisterend oor Zorgmassage bij kanker: even alle zorgen vergeten Van 8u30 tot 16u30 op Dagkliniek C6, Opnameafdeling T6 en Radiotherapie Zachte ontspannende massages voor mensen met kanker die gezondheidsklachten (zoals pijn en angst) kunnen verminderen worden aangeboden. Ervaar zelf wat een zorgmassage (zoals bvb. massage van handen, voeten, ) voor jou kan betekenen. Wie op de Dag tegen Kanker bestraling krijgt, wordt gevraagd op voorhand aan de verpleging aan te geven of zij een zorgmassage wensen. De zorgmassage neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Op de afdelingen Dagkliniek C6 en Opnameafdeling T6 komt iemand langs op de kamer om de zorgmassage vrijblijvend aan te bieden. Harptherapie Van 10u30 tot 11u30 op Opnameafdeling T6 Onder begeleiding van Christine Van Den Bossche ervaar je de verschillende facetten van harptherapie: ontspannend, harmoniserend, meditatief en activerend! Beauty Extra Hair Van 8u30 tot 16u30 op Dagkliniek C6 Een professionele kapster komt vrijblijvend langs op de kamer om te tonen hoe creatief om te gaan met mutsjes en sjaaltjes. Ze biedt ook tips and tricks voor de verzorging van de hoofdhuid tijdens een oncologische behandeling.

9 ASSE Urologie Prostaatkanker: van diagnose naar behandeling Van 16u tot 17u in de cafetaria Dr. D Hondt (Uroloog) geeft toelichting rond de diagnostiek, de behandeling en het leven met prostaatkanker. Gastro-enterologie Wat is darmkanker? Van 17u tot 18u in de cafetaria Dr. Vanden Branden (Gastro-enteroloog) informeert u over de evolutie van poliep tot kwaadaardig letsel en over het belang van vroegtijdig onderzoek. Hij geeft een overzicht over de diagnostische en therapeutische mogelijkheden. De facetten van heelkundige behandeling van darmkanker Van 18u tot 19u in de cafetaria Dr. Krick (Algemeen chirurg) geeft uitleg over kankergezwellen in de dikke darm die veilig kunnen verwijderd worden met behulp van een kijkoperatie. Borstkliniek Borstkanker in 2017, wat is er veranderd de laatste jaren? Van 19u tot 20u in de cafetaria Dr. Stukkens (Gynaecoloog) legt uit hoe de inzichten veranderd zijn de laatste jaren. Infostand Dieetafdeling Van 16u tot 20u in de cafetaria Het belang van voeding tijdens de behandeling van kanker wordt getoond aan de hand van enkele proevertjes en info-affiches die in de cafetaria omhoog hangen.

10

11 INSCHRIJVINGSSTROOK Voor een vlotte organisatie vragen wij u tijdig in te schrijven Naam: adres:.. Telefoon:.... Zal aanwezig zijn met.... perso(o)n(en) Campus Aalst Andere inschrijvingen o o o Yogasessie Mindfulness: iets voor jou? Toneelstuk: Afscheid Campus Asse o Prostaatkanker: van diagnose naar behandeling o Wat is darmkanker? o De facetten van heelkundige behandeling van darmkanker o Borstkanker in 2017, wat is er veranderd de laatste jaren? o o Individuele gelaatsverzorging: Telefonisch T. 053/ Secretariaat Medische Oncologie Zorgmassage op Radiotherapie: Inschrijven via de verpleging van Radiotherapie Inschrijven Telefonisch T Kathleen De Beer Via mail Kathleen.de.beer@olvz-aalst.be Via het invulstrookje Te posten in de brievenbussen op Dagkliniek C6 en aan het onthaal van Campus Aalst en Asse Via internet

12 Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst Asse 19 oktober 2017

HET GELE LINTJE VERBINDT JE in de strijd tegen kanker.

HET GELE LINTJE VERBINDT JE in de strijd tegen kanker. Oncologisch Psychosociaal Support Team: Onze wens is hartelijke zorg voor jou. Palliatief Support Team (PST) en Palliatieve Eenheid Asse OLV Borstkliniek Sarah Palsterman (Verpleegkundig Coördinator Borstkliniek)

Nadere informatie

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Programma Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst Asse 18 oktober 2018 Het gele lintje verbindt je In de strijd tegen kanker Samen met een honderdtal ziekenhuizen, waaronder het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis,

Nadere informatie

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Programma Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst Asse 20 oktober 2016 OMDAT NIEMAND KANKER VERDIENT! Samen met een honderdtal ziekenhuizen, waaronder het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis, organiseert

Nadere informatie

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Programma Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst Asse 18 september 2014 OMDAT NIEMAND KANKER VERDIENT! Samen met een honderdtal ziekenhuizen waaronder het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis organiseert

Nadere informatie

Programma Dag tegen Kanker

Programma Dag tegen Kanker Programma Dag tegen Kanker Aalst Asse 15 september 2011 Aalst Algemene thema s Kanker en nieuwe medische behandelingen. Van 10u tot 11u in zaal Guernica 1. Dr. Vroman (Medisch-Oncoloog, Internist, Programmadirecteur

Nadere informatie

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Programma Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst Asse 12 september 2013 Aalst Algemene thema s Hoe werkt radiotherapie in het menselijk lichaam? Van 11u tot 12 u in zaal Hemelsblauw Dr. Vancleef

Nadere informatie

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis

Programma Dag tegen Kanker. Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Prgramma Dag tegen Kanker Onze-Lieve-Vruwziekenhuis Aalst Asse 15 ktber 2015 OMDAT NIEMAND KANKER VERDIENT! Samen met een hnderdtal ziekenhuizen, waarnder het Onze- Lieve-Vruwziekenhuis, rganiseert Km

Nadere informatie

Informatiemap voor patiënten

Informatiemap voor patiënten Informatiemap voor patiënten Eigendom van Naam: Adres: Telefoonnummer: GSM: Als u deze map vindt, verzoeken wij u contact op te nemen met de eigenaar op bovenstaand telefoonnummer. Geachte mevrouw, Geachte

Nadere informatie

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht

Studentenbrochure. Hier komt titel van persbericht Studentenbrochure Hier komt titel van persbericht OLV Ziekenhuis Dagziekenhuis X3 Noord Moorselbaan 164 9300 Aalst Tel. 053/72 41 25 053/72 40 87 Fax 053/72 47 93 Pagina 1 Verwelkoming Allereerst heten

Nadere informatie

Informatiebrochure Oncologisch Centrum

Informatiebrochure Oncologisch Centrum Informatiebrochure Oncologisch Centrum Oncologisch Centrum 3 We werken samen aan uw gezondheid De laatste jaren is de kennis over de behandeling van kanker sterk toegenomen. Enerzijds heeft dit geleid

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Inwendige 1

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Inwendige 1 O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Inwendige 1 Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling D 1 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis.

Nadere informatie

Zorgprogramma oncologie

Zorgprogramma oncologie Borstkliniek Voorkempen informatiebrochure Zorgprogramma oncologie Borstkliniek Voorkempen is een samenwerking tussen AZ Klina vzw en AZ Sint-Jozef Malle. Borstkliniek Voorkempen is Eusoma geaccrediteerd

Nadere informatie

Zorgprogramma oncologie

Zorgprogramma oncologie borstkliniek informatiebrochure Zorgprogramma oncologie Borstkliniek Voorkempen is een samenwerking tussen AZ Klina vzw en AZ Sint-Jozef Malle. Deze folder werd dan ook opgemaakt in samenwerking met AZ

Nadere informatie

UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT. Dermato_onco_018

UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT. Dermato_onco_018 UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT Dermato_onco_018 INHOUDSTAFEL 01 Inleiding 3 02 Ons team dermato-onco voor patiënten met een huidkanker 3 03 Bereikbaarheid van de poli en de dagkliniek 4 04 Andere

Nadere informatie

Intimiteit en seksuele gezondheid, een zorgprogramma voor kankerpatiënten

Intimiteit en seksuele gezondheid, een zorgprogramma voor kankerpatiënten Intimiteit en seksuele gezondheid, een zorgprogramma voor kankerpatiënten Tiny Van Keymeulen - Klinisch Psycholoog Oncologisch Psychosociaal Support Team 26 november 2012 Ongekende noden Reactie van de

Nadere informatie

WORKSHOPS ZORGMASSAGE. Samen verbeteren we de levenskwaliteit van mensen met kanker of andere (chronische) ziekte

WORKSHOPS ZORGMASSAGE. Samen verbeteren we de levenskwaliteit van mensen met kanker of andere (chronische) ziekte WORKSHOPS ZORGMASSAGE Samen verbeteren we de levenskwaliteit van mensen met kanker of andere (chronische) ziekte Massages die veilig en aangepast zijn aan de noden van de zorgvragers zorgmassage Speciaal

Nadere informatie

BORSTKLINIEK UZ GENT KANKERCENTRUM UZ GENT. Onco_seno_005

BORSTKLINIEK UZ GENT KANKERCENTRUM UZ GENT. Onco_seno_005 BORSTKLINIEK UZ GENT KANKERCENTRUM UZ GENT Onco_seno_005 INHOUDSTAFEL 01 Waarvoor kunt u terecht in de borstkliniek? 3 02 Wat kunnen we voor u betekenen? 3 03 Hoe kunt u ons bereiken? 4 04 Wie zijn uw

Nadere informatie

Borstkliniek UZ Gent

Borstkliniek UZ Gent Borstkliniek UZ Gent De Borstkliniek van UZ Gent werd in 2007 erkend door de Belgische overheid als multidisciplinaire Borstkliniek. Waarvoor kan u terecht in de Borstkliniek? 1 U kan er terecht voor allerhande

Nadere informatie

UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT. Dermato_onco_018

UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT. Dermato_onco_018 UW ZORGVERLENERS KANKERCENTRUM UZ GENT Dermato_onco_018 INHOUDSTAFEL 01 Inleiding 3 02 Ons team voor patiënten met een bot- en weke delen tumor 3 03 Bereikbaarheid van de poli, de hospitalisatie en de

Nadere informatie

Informatiebrochure. Oncologisch supportteam. I Autonome verzorgingsinstelling

Informatiebrochure. Oncologisch supportteam. I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Oncologisch supportteam I Autonome verzorgingsinstelling IIInhoud Het oncologisch supportteam 4 Wie zijn wij 5 De oncologen - de radiotherapeuten - de onco-coach 5 De borstverpleegkundigen

Nadere informatie

1. Project oncologische revalidatie Herstel en Balans

1. Project oncologische revalidatie Herstel en Balans Welzijn 1 1. Project oncologische revalidatie Herstel en Balans 1.1. Wat is Herstel en Balans? Een ingrijpende operatie, vermoeidheid na de bestraling en chemotherapie, weer aan het werk willen maar de

Nadere informatie

Project. Projectgroep. Intimiteit en seksuele gezondheid,een zorgprogramma voor kankerpatiënten

Project. Projectgroep. Intimiteit en seksuele gezondheid,een zorgprogramma voor kankerpatiënten Ongekende noden Intimiteit en seksuele gezondheid,een zorgprogramma voor kankerpatiënten Tiny Van Keymeulen - Klinisch Psycholoog Oncologisch Psychosociaal Support Team 25 november 2011 Dixit Woet Gianotten

Nadere informatie

Het verpleegkundig spreekuur Borstkliniek

Het verpleegkundig spreekuur Borstkliniek Het verpleegkundig spreekuur Borstkliniek 1. De borstverpleegkundigen: wie zijn we? De borstverpleegkundigen organiseren het verpleegkundig spreekuur in de Borstkliniek. We werken nauw samen met de artsen,

Nadere informatie

RADIOTHERAPIE bij prostaatkanker

RADIOTHERAPIE bij prostaatkanker RADIOTHERAPIE bij prostaatkanker 2 Radiotherapie bij prostaatkanker Geconfronteerd worden met prostaatkanker brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Via deze brochure proberen we u alvast een

Nadere informatie

Psychosociaal en spiritueel zorgteam

Psychosociaal en spiritueel zorgteam Psychosociaal en spiritueel zorgteam voor oncologische patiënten en hun familie Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Inleiding 3 Sociaal werk 4 Oncopsycholoog 5 Pastorale dienst 6 Palliatief

Nadere informatie

informatiebrochure Daghospitaal oncologie

informatiebrochure Daghospitaal oncologie informatiebrochure Daghospitaal oncologie Inhoudstafel 1. Oncologie, een complexe problematiek 4 2. Begeleidingsteam daghospitaal oncologie 5 3. Gespecialiseerd personeel 6 4. Het verblijf op de afdeling

Nadere informatie

Deze brochure bevat algemene informatie en is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw zorgverlener.

Deze brochure bevat algemene informatie en is bedoeld als aanvulling op het gesprek met uw zorgverlener. Borstkliniek Az Damiaan vzw, oktober 2018. Niets uit deze brochure mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming. Deze brochure bevat algemene informatie en is bedoeld als aanvulling op het

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1 Informatiebrochure Kinderafdeling Aalst Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoud Welkom op de kinderafdeling...3 Wat brengt u mee van thuis...4 Verzorging van de kinderen...4 Veiligheid...5 Doktersronde...5

Nadere informatie

Aandacht voor de oncologische patiënt

Aandacht voor de oncologische patiënt Aandacht voor de oncologische patiënt Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door

Nadere informatie

Het verpleegkundig spreekuur Pelviene Oncologie

Het verpleegkundig spreekuur Pelviene Oncologie Het verpleegkundig spreekuur Pelviene Oncologie 1. De verpleegkundig consulenten pelviene oncologie: wie zijn we? De verpleegkundig consulenten organiseren het verpleegkundig spreekuur in de multidisciplinaire

Nadere informatie

Kanker... wat nu? T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Kanker... wat nu? T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Kanker... wat nu? T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Informatiebrochure. Palliatief Support Team. I Autonome verzorgingsinstelling

Informatiebrochure. Palliatief Support Team. I Autonome verzorgingsinstelling Informatiebrochure Palliatief Support Team I Autonome verzorgingsinstelling IIInhoudsopgave Voorwoord 5 Leden van het palliatief supportteam 6 Bij wie kan je terecht? Coördinerend palliatief arts 7 Zorgcoördinator

Nadere informatie

TEAM PELVIENE ONCOLOGIE

TEAM PELVIENE ONCOLOGIE TEAM PELVIENE ONCOLOGIE KANKERCENTRUM Onco_pelv_013 WAT VINDT U TERUG IN DEZE BROCHURE / INHOUD(SOPGAVE) 01 Waarvoor kan u terecht bij het team Pelviene Oncologie? 3 02 Hoe kunt u ons bereiken? 4 04 Wie

Nadere informatie

Informatiebrochure. Gastro-enterologie X3Z. Hier komt titel van persberich. Pagina 1

Informatiebrochure. Gastro-enterologie X3Z. Hier komt titel van persberich. Pagina 1 Informatiebrochure Gastro-enterologie X3Z Hier komt titel van persberich Pagina 1 Toepassingsgebied VE Gastro-enterologie Aalst Gastro-Enterologie 1. Dokters Dr. J. Vandervoort (diensthoofd) Dr. P. Van

Nadere informatie

Kennis met Koffie 2018 presenteert: Dementie. Om nooit te vergeten.

Kennis met Koffie 2018 presenteert: Dementie. Om nooit te vergeten. Kennis met Koffie 2018 presenteert: Dementie. Om nooit te vergeten. Themabijeenkomsten over dementie en alles wat daarbij komt kijken: van interactieve lezingen met voorbeelden uit de praktijk tot informatie

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6) 3 2. Praktische info over onze afdeling 4 3. Ons team 5 4. Dagschema op de

Nadere informatie

Ondersteunende zorg voor mensen met kanker

Ondersteunende zorg voor mensen met kanker Ondersteunende zorg voor mensen met kanker Máxima Oncologisch Centrum (MOC) Inleiding Als u van uw behandelend arts te horen krijgt dat u kanker heeft, krijgen u en uw naasten veel informatie en emoties

Nadere informatie

De lange weg is vaak te kort.

De lange weg is vaak te kort. www.hhzhlier.be 1 h.-hartziekenhuis vzw De lange weg is vaak te kort. Dr. F. Krekelbergh Geriater Verantwoordelijke arts palliatieve zorgen Levenseinde is belangrijk moment Vroeg of laat Leven : veel verlieservaringen

Nadere informatie

RADIOTHERAPIE bij prostaatkanker

RADIOTHERAPIE bij prostaatkanker RADIOTHERAPIE bij prostaatkanker 2 Radiotherapie bij prostaatkanker Geconfronteerd worden met prostaatkanker brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Via deze brochure proberen we u alvast een

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Neurologie en stroke Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling CD 2 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor

Nadere informatie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Informatie voor patiënten 2 Wij heten u van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, geven wij u graag

Nadere informatie

patiëntenbrochure digestief oncologisch centrum

patiëntenbrochure digestief oncologisch centrum patiëntenbrochure digestief oncologisch centrum inhoud Wat 02 Multidisciplinair consult 02 Team 03 Waar vind ik de afdeling 06 Hoe contacteren 07 Afspraken 08 1 Wat De digestieve oncologie houdt zich bezig

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

RADIOTHERAPIE bij endeldarmkanker

RADIOTHERAPIE bij endeldarmkanker RADIOTHERAPIE bij endeldarmkanker 2 RADIOTHERAPIE bij endeldarmkanker (rectumcarcinoom) Geconfronteerd worden met endeldarmkanker brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Via deze brochure proberen

Nadere informatie

Als alles voorbij is, begint het vaak pas

Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas. Mensen die het bericht hebben gekregen dat ze kanker hebben gaan vaak een

Nadere informatie

Oncologie in Bornem: BIOZ

Oncologie in Bornem: BIOZ Oncologie in Bornem: BIOZ Dr. T. Rondou Coördinator Oncologisch Zorgprogramma Oncologie in Bornem? recent: centralisatie, high volume-centers, centers of excellence, hitlijsten door mutualiteiten, plaats

Nadere informatie

Programma Oncologieweek 2019

Programma Oncologieweek 2019 Oncologie Programma Programma Oncologieweek 2019 4-2-2019 t/m 7-2-2019 www.catharinaziekenhuis.nl Kennisdelen, inspireren en verbinden: doe jij mee? Graag nodigen wij je uit voor de Oncologieweek. Deze

Nadere informatie

Waar kunt u terecht als u kanker hebt?

Waar kunt u terecht als u kanker hebt? Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Waar kunt u terecht als u kanker hebt? z Er is kanker bij u geconstateerd. Als gevolg van uw ziekte kunt u te maken krijgen met

Nadere informatie

Uiterlijk. 11 Uiterlijk.indd 1 11/03/14 09:40

Uiterlijk. 11 Uiterlijk.indd 1 11/03/14 09:40 Uiterlijk 1 11 Uiterlijk.indd 1 11/03/14 09:40 Centrum aanvullende oncologische ondersteuning (O2+) In september 2012 opende het Jessa ziekenhuis het centrum O2+. Met dat initiatief willen wij kanker niet

Nadere informatie

Welkom op het oncologisch / internistisch dagziekenhuis DDZH.001N

Welkom op het oncologisch / internistisch dagziekenhuis DDZH.001N Welkom op het oncologisch / internistisch dagziekenhuis DDZH.001N Doorlopend bezoek 057 35 62 61 DDZH@yperman.net www.yperman.net/afdelingen 5e verdieping Y-blok hoofdverpleegkundige oncologisch / i nternistisch

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Op verhaal komen bij ziekte

PATIËNTEN INFORMATIE. Op verhaal komen bij ziekte PATIËNTEN INFORMATIE Op verhaal komen bij ziekte Als ziekte in je leven komt De confrontatie met een ingrijpende ziekte, ouderdom of rouw doet iedereen wel iets. Heftige emoties kunnen je overspoelen,

Nadere informatie

Het palliatief support team

Het palliatief support team Het palliatief support team T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont

Nadere informatie

Evaluatie thema avond Ervaar complementaire zorg d.d. 17 november 2014, Avoord Etten-Leur

Evaluatie thema avond Ervaar complementaire zorg d.d. 17 november 2014, Avoord Etten-Leur Evaluatie thema avond Ervaar complementaire zorg d.d. 17 november 2014, Avoord Etten-Leur Aantal aanwezige personen 77 Aantal ingevulde formulieren 64 (wijk)verpleegkundige (waarvan ll) 25 verzorgende

Nadere informatie

Infobrochure. Niet - Chirurgisch. dagziekenhuis

Infobrochure. Niet - Chirurgisch. dagziekenhuis Infobrochure Niet - Chirurgisch dagziekenhuis Mevrouw, mijnheer, Wij directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis.

Nadere informatie

Borstkanker. en nu?! WORD JIJ GEHOORD?

Borstkanker. en nu?! WORD JIJ GEHOORD? Borstkanker en nu?! WORD JIJ GEHOORD? MIRANDA KALKSMA WANDA VERHOEFF Word jij gehoord? En gezien? Hoor en zie jij jezelf? MIRANDA KALKSMA Positiviteitscoach bij kanker Waarom sta ik hier samen met Wanda?

Nadere informatie

Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis

Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Bezoek op maandag en donderdag van 14u tot 17u 057 35 62 71 YGDZH@yperman.net www.yperman.net/afdelingen 3 e verdiep westvleugel G-blok - kamers 880-883 1. Artsen

Nadere informatie

Europa Ziekenhuizen. HET MEDISCH dagziekenhuis. Oncologie-hematologie eenheid

Europa Ziekenhuizen. HET MEDISCH dagziekenhuis. Oncologie-hematologie eenheid Europa Ziekenhuizen HET MEDISCH dagziekenhuis Oncologie-hematologie eenheid 2 INTRODUCTIE INTRODUCTIE 3 INTRODUCTIE U kreeg recent te horen dat u een chemotherapie of een gelijkaardige behandeling zal

Nadere informatie

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel

Onthaalbrochure. Verpleegeenheid 4. campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan Wilrijk tel 1263/826/6 - GZA - februari 2016 Onthaalbrochure Verpleegeenheid 4 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. + 32 3 443 30 11 www.gzaziekenhuizen.be Mijnheer, Mevrouw De artsen en de verpleegkundigen

Nadere informatie

Activiteiten Nieuwsbrief

Activiteiten Nieuwsbrief Activiteitenoverzicht November en december 2014 Voor mensen met kanker en hun naasten Piet Heinstraat 59, 5703 AK Helmond, 0492347904 Activiteiten Nieuwsbrief Voor mensen met kanker of hun lotgenoten.

Nadere informatie

Informatiebrochure. Totale Coloscopie. Hier komt titel van persbericht PLENVU

Informatiebrochure. Totale Coloscopie. Hier komt titel van persbericht PLENVU Informatiebrochure Totale Coloscopie PLENVU Hier komt titel van persbericht Toepassingsgebied VE Gastro-enterologie Aalst, Asse, Ninove Gastro-Enterologie 1. Algemeen Coloscopie laat de arts toe de binnenzijde

Nadere informatie

PSYCHOSOCIALE ZORG VOOR PATIËNTEN MET KANKER

PSYCHOSOCIALE ZORG VOOR PATIËNTEN MET KANKER PSYCHOSOCIALE ZORG VOOR PATIËNTEN MET KANKER 536 Inleiding Als u van uw behandelend specialist te horen krijgt dat u kanker heeft, krijgen u en uw naasten veel informatie en emoties te verwerken. Door

Nadere informatie

Borstkankerevenement 31 oktober Deelnemers & programma

Borstkankerevenement 31 oktober Deelnemers & programma Borstkankerevenement 31 oktober Deelnemers & programma Koffie/thee gebak & modeshow Tijdstip: 12.30 13.00 uur We openen het evenement met koffie of thee en een gebakje. Tijdens het drinken van uw koffie

Nadere informatie

PEDIATRIE DAGHOSPITALISATIE. - Patiëntinformatie -

PEDIATRIE DAGHOSPITALISATIE. - Patiëntinformatie - PEDIATRIE DAGHOSPITALISATIE - Patiëntinformatie - Geachte ouders, Binnenkort wordt uw kind opgenomen op de afdeling daghospitalisatie van de kinderafdeling van Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde. Deze afdeling

Nadere informatie

rouw, verliesverwerking en spiritualiteit Oncologiedagen 2014

rouw, verliesverwerking en spiritualiteit Oncologiedagen 2014 rouw, verliesverwerking en spiritualiteit Oncologiedagen 2014 Jacqueline van Meurs: geestelijk verzorger/consulent spirituele zorg Gerda Bronkhorst: oncologieverpleegkundige/verpleegkundig consulent palliatieve

Nadere informatie

Dr. Vibeke Kruse. Coördinator Kankercentrum UZ Gent. 7 juni 2018

Dr. Vibeke Kruse. Coördinator Kankercentrum UZ Gent. 7 juni 2018 Dr. Vibeke Kruse Coördinator Kankercentrum UZ Gent 7 juni 2018 Programma: 18 uur: Onthaal met broodjes 18.30-20.15 uur: Inleiding en workshops (aparte sessies voor patiënten/naasten en zorgverleners) 20.15-21.15

Nadere informatie

Infobrochure. 1. 9 maanden rond. Infomomenten over zwangerschap en geboorte. mensen zorgen voor mensen

Infobrochure. 1. 9 maanden rond. Infomomenten over zwangerschap en geboorte. mensen zorgen voor mensen Infobrochure 1. 9 maanden rond Infomomenten over zwangerschap en geboorte mensen zorgen voor mensen 2 Jij en je partner groeien naar de geboorte van je baby toe en willen je kindje de best mogelijke start

Nadere informatie

INformatiebrochure. Heelkunde van de nek. s Herenbaan Rumst. tel: (algemeen) tel: (afspraken)

INformatiebrochure. Heelkunde van de nek. s Herenbaan Rumst. tel: (algemeen) tel: (afspraken) Heelkunde van de nek s Herenbaan 172 2840 Rumst tel: 03 880 90 11 (algemeen) tel: 03 880 91 90 (afspraken) INformatiebrochure e-mail: info@hfr.be www.azheiligefamilie.be 2 3 beste patiënt, 1. Woord vooraf

Nadere informatie

TRAJECTBEGELEIDING BIJ PATIËNTEN MET

TRAJECTBEGELEIDING BIJ PATIËNTEN MET TRAJECTBEGELEIDING BIJ PATIËNTEN MET DARMKANKER 26 maart 2015 EVA PAPE MARIANNE MARTENS 2011 Universitair Ziekenhuis Gent WAT IS EEN VERPLEEGKUNDIG CONSULENT IN DE ONCOLOGIE? = ONCOCOACH, ZORGVERPLEEGKUNDIGE,

Nadere informatie

Tweedaagse training voor (oncologie)verpleegkundigen. Gemetastaseerd mamma- en longcarcinoom

Tweedaagse training voor (oncologie)verpleegkundigen. Gemetastaseerd mamma- en longcarcinoom Tweedaagse training voor (oncologie)verpleegkundigen Gemetastaseerd mamma- en longcarcinoom Maandag 14 en dinsdag 15 mei 2012 V&VN Oncologie organiseert op 14 en 15 mei 2012 de tweedaagse training: gemetastaseerd

Nadere informatie

Over veranderend gedrag bij dementie & Wat is dementie?

Over veranderend gedrag bij dementie & Wat is dementie? ACTIVITEITENAANBOD VOORJAAR 2019 met getuigenis van een mantelzorger met o.a. thema s Over veranderend gedrag bij dementie & Wat is dementie? met een deskundig spreker van het expertisecentrum dementie

Nadere informatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema op de afdeling... 6 5. Enkele weetjes

Nadere informatie

Kanker, niet enkel een lichamelijke ziekte. Oncologisch Support Team OST

Kanker, niet enkel een lichamelijke ziekte. Oncologisch Support Team OST Kanker, niet enkel een lichamelijke ziekte Oncologisch Support Team OST Inhoud Oncologisch support team 4 Artsen 4 Sociaal werker 5 Psycholoog 6 Oncologisch verpleegkundigen 7 Overige samenwerkingen 7

Nadere informatie

Met trots presenteert Cosmetic Haircare het cursusprogramma 2009. Wij geloven dat goede educatie de sleutel is naar een succesvolle

Met trots presenteert Cosmetic Haircare het cursusprogramma 2009. Wij geloven dat goede educatie de sleutel is naar een succesvolle Cosmetic Haircare Cursusprogramma 2009 Met trots presenteert Cosmetic Haircare het cursusprogramma 2009. Wij geloven dat goede educatie de sleutel is naar een succesvolle carrière! Alle aspecten die voor

Nadere informatie

RADIOTHERAPIE bij endeldarmkanker

RADIOTHERAPIE bij endeldarmkanker RADIOTHERAPIE bij endeldarmkanker 2 RADIOTHERAPIE bij endeldarmkanker (rectumcarcinoom) Geconfronteerd worden met endeldarmkanker brengt veel vragen en onzekerheden met zich mee. Via deze brochure proberen

Nadere informatie

Hoe draagt een borstkliniek bij in de QOL van een. borstkankerpatiënt?

Hoe draagt een borstkliniek bij in de QOL van een. borstkankerpatiënt? Hoe draagt een borstkliniek bij in de QOL van een http://www.zorg-engezondheid.be/v2_default.aspx?id=22273 borstkankerpatiënt? Rita De Coninck Borstverpleegkundige AZ Sint-Lucas Gent 11/06/2015 Overzicht

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017 Nieuwsbrief december 2017 Appwijs - ontdek tientallen onmisbare apps voor je tablet en smartphone Heb je een smartphone of een tablet? Dan heb je ongetwijfeld al enkele apps uitgeprobeerd! Maar zo zijn

Nadere informatie

Preventie en vroegtijdige opsporing van darmkanker

Preventie en vroegtijdige opsporing van darmkanker Preventie en vroegtijdige opsporing van darmkanker Oncologisch centrum Preventie en vroegtijdige opsporing van darmkanker Inhoud Screening...4 Wie heeft een verhoogd risico?...5 Is dikkedarmkanker erfelijk?...5

Nadere informatie

De borstverpleegkundige

De borstverpleegkundige De borstverpleegkundige INFORMATIEFOLDER VOOR PATIËNTEN Wanneer je te horen krijgt dat je borstkanker hebt en een borstingreep moet ondergaan is dat even schrikken. Je wordt overspoeld met vragen en twijfels.

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum.

Lokaal dienstencentrum. VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert. Lokaal dienstencentrum. Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie Juni 2016 Tel: INHOUD VOORWOORD 3 IN DE KIJKER

Nadere informatie

Algemene informatie. Welkom. Multidisciplinaire aanpak: waarom? Doelstellingen. De eerste consultatie. OLV Ziekenhuis

Algemene informatie. Welkom. Multidisciplinaire aanpak: waarom? Doelstellingen. De eerste consultatie. OLV Ziekenhuis OLV Ziekenhuis Multidisciplinair Pijnteam Dr. J. De Witte, Coördinator Dr. K. De Wolf Dr. G. Vandenbroucke Dr. Delplanque, resident Anesthesiologie Dr. G. Vermeersch Dr. D. Defrancq Fysische Geneeskunde

Nadere informatie

hospitalisatieafdeling Geriatrie

hospitalisatieafdeling Geriatrie hospitalisatieafdeling Geriatrie Van harte welkom op de Geriatrie! Van harte welkom op de afdeling geriatrie. Met deze informatiefolder wensen wij u praktische informatie te geven over uw hospitalisatie

Nadere informatie

Praatcafé Dementie Genk. Samen dementie bespreekbaar maken. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6

Praatcafé Dementie Genk. Samen dementie bespreekbaar maken. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 Praatcafé Dementie Genk Samen dementie bespreekbaar maken T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken

Nadere informatie

Welkom in het inwendig/oncologisch daghospitaal. Patiënteninformatie

Welkom in het inwendig/oncologisch daghospitaal. Patiënteninformatie Welkom in het inwendig/oncologisch daghospitaal Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Inwendig / oncologisch daghospitaal (S3) 2 Inhoudstafel 1. Inleiding... 4 1.1. Praktische informatie...

Nadere informatie

Waar kunt u terecht als u kanker hebt?

Waar kunt u terecht als u kanker hebt? Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Waar kunt u terecht als u kanker hebt? z Vragen? 1 Er is kanker bij u geconstateerd. Als gevolg van uw ziekte kunt u te maken

Nadere informatie

Doorbraak Dagen Dagboek Dag 5

Doorbraak Dagen Dagboek Dag 5 Doorbraak Dagen Dagboek Dag 5 Doe de challenge 8 dagen lang en doorbreek je blokkades: Op naar meer flow, geluk en energie! Welkom! Heel erg leuk dat je meedoet aan de Doorbraak Dagen Challenge! Dit is

Nadere informatie

MOGELIJKE BEHANDELINGEN

MOGELIJKE BEHANDELINGEN Patiënteninformatiedossier (PID) PROSTAATKANKER onderdeel MOGELIJKE BEHANDELINGEN PROSTAATKANKER 2 Inhoud Behandelingen bij prostaatkanker... 4 Curatieve behandelingen... 4 Active surveillance... 4 Operatie...

Nadere informatie

> Dagkliniek voor kinderen campus Volkskliniek

> Dagkliniek voor kinderen campus Volkskliniek www.azstlucas.be > campus Volkskliniek Mevrouw, mijnheer, Uw kind wordt binnenkort opgenomen in de dagkliniek. U wordt verwacht op campus AZ Volkskliniek (3 de verdieping, straat 122), Tichelrei 1 in

Nadere informatie

BROCHURE DAGKLINIEK Voor patiënten met chirurgische ingreep

BROCHURE DAGKLINIEK Voor patiënten met chirurgische ingreep REGIONAAL ZIEKENHUIS H.HART VZW NAAMSESTRAAT 105 3000 LEUVEN TELEFOON (016)209211 FAX (016)209269 BROCHURE DAGKLINIEK Voor patiënten met chirurgische ingreep Voorwoord Mevrouw Mijnheer De arts heeft zonet

Nadere informatie

E 642 endocrinologie - diabetes tel

E 642 endocrinologie - diabetes tel E 642 endocrinologie - diabetes tel. 016 34 64 20 informatie voor patiënten WELKOM OP ONZE AFDELING Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, geven wij u graag deze brochure. Het

Nadere informatie

8.1 Intra Operatieve Radiotherapie (IORT) bij borstkanker

8.1 Intra Operatieve Radiotherapie (IORT) bij borstkanker 8.1 Intra Operatieve Radiotherapie (IORT) bij borstkanker Van uw arts heeft u te horen gekregen dat u in aanmerking komt voor Intra Operatieve Radiotherapie (IORT). In dit hoofdstuk leggen we u in het

Nadere informatie

Na de diagnose. prostaatkanker. verandert er veel!

Na de diagnose. prostaatkanker. verandert er veel! Na de diagnose prostaatkanker verandert er veel! Veel vragen Ik heb prostaatkanker, wat nu? Wat betekent het voor mijn omgeving, mijn partner? Ik ben onder behandeling, hoe ervaren anderen die behandeling?

Nadere informatie

Multidisciplinair spreekuur uro-onco

Multidisciplinair spreekuur uro-onco Het multidisciplinair spreekuur 1 uro-onco 1. Het multidisciplinair team uro-onco draagt zorg voor u en uw familie U start binnenkort een behandeling op de dienst medische oncologie, bij Prof. Dr. S. Rottey

Nadere informatie

In f o b r o c h u r e. r a d i o t h e r a p i e. Uw welzijn verdient onze beste zorg

In f o b r o c h u r e. r a d i o t h e r a p i e. Uw welzijn verdient onze beste zorg In f o b r o c h u r e r a d i o t h e r a p i e Campus Rooienberg Uw welzijn verdient onze beste zorg In deze brochure vindt u informatie over de verschillende stappen van uw bestralingsbehandeling.

Nadere informatie

Is iemand in jouw omgeving verslaafd?

Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Verslaafd aan Jou ondersteunt en informeert de omgeving van verslaafden. Vaak gaat alle aandacht uit naar de verslaafde en daardoor wordt soms niet gezien dat familie

Nadere informatie

Borstkanker. Wat nu? T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Borstkanker. Wat nu? T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Borstkanker Wat nu? T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Ongeneeslijk ziek. Samen uw zorg tijdig plannen

Ongeneeslijk ziek. Samen uw zorg tijdig plannen Ongeneeslijk ziek Samen uw zorg tijdig plannen Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Een naaste die met u meedenkt...3 1.2 Gespreksonderwerpen...3 2. Belangrijke vragen...3 2.1 Lichamelijke veranderingen...3

Nadere informatie

DOGMANIA DAY juni bij KC PAMPUS te Almere.

DOGMANIA DAY juni bij KC PAMPUS te Almere. 7 juni bij KC PAMPUS te Almere. DOGMANIA DAY 2015 De volgende workshops staan op de agenda voor de dag Breitensport, bij uitstek geschikt voor onze Hovawarts. Hoopers, een momenteel enorm populaire variant

Nadere informatie

H Waar kunt u terecht als u kanker heeft

H Waar kunt u terecht als u kanker heeft H.307216.1217 Waar kunt u terecht als u kanker heeft Inleiding Bij u is kanker geconstateerd. Tijdens of na uw ziekte kunt u te maken krijgen met situaties waar u geen raad mee weet, ook wanneer de behandeling

Nadere informatie

campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. + 32 3 443 30 11

campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. + 32 3 443 30 11 0000/157/1 - GZA - juni 2015 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. + 32 3 443 30 11 campus Sint-Vincentius Sint-Vincentiusstraat 20 2018 Antwerpen tel. + 32 3 285 20 00 campus Sint-Jozef

Nadere informatie

Pastorale dienst. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Pastorale dienst. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Pastorale dienst T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie