Korenpraatjes. Knoop je Hart Ons schoolproject heet Knoop je Hart en het startte met een hele fijne openingsdag.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Korenpraatjes. Knoop je Hart Ons schoolproject heet Knoop je Hart en het startte met een hele fijne openingsdag."

Transcriptie

1 Korenpraatjes Jaargang 20 No BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Verslag vanuit de klassen 3. Kalender 4. Buitenschoolse activiteiten 1. Vanuit de directie Knoop je Hart Ons schoolproject heet Knoop je Hart en het startte met een hele fijne openingsdag. Op maandagochtend kwamen er vier mensen van Stichting Knoop. In de speelzaal was een muzikant Damir Mumini. Die vertelde over zijn droom om alle mensen zich met hun hart te laten verbinden. Hij had een prachtig lied over een klein hart dat groot wordt. In de klassen stond de klei klaar en daar hebben alle kinderen harten gekleid. Eén voor zichzelf en één voor de school. Alle hartjes van de school gaan samen een kunstwerk vormen. Dat wordt de komende week samengesteld. En is op 17 maart s avonds op de open avond te bewonderen. Een leuk filmpje over het project: Knoop je Hart:

2 Datum schoolreis gr 3-7 verandert In de schoolkalender staat aangegeven dat de schoolreis van de groepen 3 t/m 7 gepland is op maandag 27 juni. Deze wordt verzet naar maandag 20 juni. Noteer dit alvast in uw kalender. Waar we heen gaan, komt nog in het Korenpraatje. Continurooster: Op donderdag 24 maart a.s. heeft groep 1 t/m 8 continurooster i.v.m. de Paasviering. Vergeet niet om uw kind fruit, lunch en wat te drinken mee te geven. Tevredenheidspeiling: In de week van 29 maart krijgen alle ouders via een een uitnodiging om mee te werken aan een oudertevredenheidspeiling. We maken hiervoor gebruik van gestandaardiseerde vragenlijsten die door een landelijk bureau zijn ontwikkeld. Hierdoor kan de uitslag landelijk worden vergeleken met andere scholen en de andere scholen van QLIQ-primair. We vragen u van harte om aan deze peiling deel te nemen. U ontvangt binnenkort een uitvoerige instructie via de . Deze peiling is geheel anoniem. Voortgangsgesprekken/adviesgesprekken groep 7 Op 21 en 22 maart zijn de voortgangsgesprekken voor de groepen 1 t/m 8. Het kan zijn dat de leerkracht met u een gesprek wil hebben. De leerkracht maakt dan met u een afspraak. We proberen deze gesprekken zoveel mogelijk na school in te plannen. Wilt u zelf een gesprek met de leerkracht, loop dan na school even binnen of bel de leerkracht hierover. De groepen 7 hebben adviesgesprekken. Die ouders willen we allemaal op gesprek. Hier komt een rooster voor waarop u kunt intekenen. U krijgt via de een uitnodiging om in te roosteren. Regeling gebruik foto s Er worden regelmatig foto s gemaakt op school, in de klas van activiteiten. Deze foto s waren op allerlei plaatsen gebruikt. We zijn u verplicht om elk jaar te vragen of u daar bezwaar tegen hebt. De volgende week krijgt elk kind een verklaring mee naar huis die u kunt invullen waarin u wel of geen toestemming geeft in het gebruik van die foto s voor o.a. de schoolkalender, schoolgids, website, Facebook van De Korenaar, etc. Het formulier is goedgekeurd door de MR. We hopen dat u de verklaring invult aan uw zoon of dochter mee teruggeeft naar school. 2. Verslag vanuit de klassen Vrijdag 5 februari was er carnaval in de Loop Iedereen op school was leuk verkleed en blij. We verheugden ons op de wedstrijden. De eerste wedstrijd was voor de mooist verklede juf. We hadden voor juffrouw

3 Femke 3 pakken gemaakt: een mimespeler, circus tent en een directrice. We moesten naar de Loop zonder stoelen, want daar werd er muziek gedraaid en kwamen de prinsen. De wedstrijd was spannend: meneer Geert, juffrouw Bianca en juffrouw Femke hadden de kans om te winnen. Uiteindelijk is juffrouw Femke de winnaar geworden. De klas van juf Femke kregen hele grote zuurstokken. We gingen weer terug naar de klas om ons voor te bereiden op de wedstrijd minute-to-winit. In de klas kregen we wat te drinken en een snoepje. In de Loop werd het een hevige wedstrijd. Op de 1 e plek stond groep 8, op de 2 e plek groep 7 en de 3 e plek werd verdeeld tussen groep 6 en 6/7. Het verschil tussen groep 7 en 8 was maar 1,5 punt! De prins was prins Sem, en hij keek mee naar de wedstrijd. Dit is prins Sem. Groetjes, Christian (groep 8) Carnaval 2016 Vrijdag 5 februari 2016 was het zo ver, het was weer carnaval op basisschool de Korenaar. Ik vond het net zoals andere jaren weer helemaal super! We deden minute-to-win-it, dat zijn spellen van een minuut. Wij deden deze spellen: loopneus bij loopneus krijg je een beetje vaseline op je neus, je moet een watje uit een bak met je neus pakken, vervolgens moet je naar de overkant gaan en daar het watje in een andere bak gooien. Bij dit spel mag je je handen niet gebruiken. lady and the vagebond lady and the vagebond doe je met zijn tweeën. 1 van de 2 moet een rietje zijn/haar mond doen en door het lipje van een blikje halen. De andere van de 2 doet de andere kant van het rietje in zijn/haar mond en beide spelers lopen met het rietje en hieraan het blikje in de mond naar de overkant. Aan de overkant wordt het blikje op de tafel gezet. Bij dit spel mag je je handen niet gebruiken. deksels het spel deksels doe je met zijn drieën. 1 van de 3 gooit sponzen naar iemand die niks kan zien doordat er een theedoek voor zijn/haar ogen zit. Deze persoon moet de spons proberen te vangen met frisbees. Maar hij/zij krijgt wel hulp, er staat namelijk nog iemand naast die aanwijzingen kan geven. het smartie-spel bij het smartie-spel liggen er smartie s op een tafel. Dan moet je een rietje op een smartie houden en zuigen, vervolgens loop je naar de overkant met het rietje en de smartie, je moet blijven zuigen want anders valt de smartie eraf. Aan de overkant doe je de smartie in een bak. liedjes bij het spel liedjes moeten 4 kinderen 1 minuut van een carnavalsliedje uitkiezen en daar moeten ze op gaan dansen. Je mag je voorbereiden. Vervolgens zegt de jury hoeveel punten je krijgt (1 tot en met 3) koekiemonster bij koekiemonster doen er 2 kinderen mee. 1 iemand steekt zijn/haar tong uit en zit zo stil mogelijk. De ander stapelt koekjes op de tong van de ander. Om de 5 koekjes word er een papiertje tussen gelegd. Elk papiertje is 1 punt.

4 gooi maar raak bij gooi maar raak staat op een tafel een dienblad met bekertjes. 3 meter daarvandaan staat een tafel met een bak met bierdoppen. Achter die tafel staan kinderen die de bierdoppen in de bekertjes moeten gooien. We hadden ook iets heel anders dan de spellen. De klas moest voor de juf/meester een pak maken dat te maken had met circus. Mijn groep had daarmee gewonnen! (groep 8). Wij werden ook 1 e met minute-to-win-it. Groep 7 werd 2 e en groep 6/7 en groep 6 hadden een gedeelde 3 e plaats. Lieke uit groep 8 Groep 8 Ik zit nu al een half jaartje in groep 8. En heb het erg naar mijn zin. Onze juffen juf Janne en juf Femke zijn erg leuk. Ze helpen je als je iets moeilijk vindt En we doen vaak leuke dingen met ze. Een paar weken terug hebben we ons advies gekregen. De juffen zijn trots op ons zeiden ze. We zijn ook al op scholen bezoek geweest. We zijn bij de grote en kleine Jan geweest en de knip. We kregen een rondleiding en hebben proeflessen gedaan. Voor de vakantie hadden we de carnavalsviering. Dus moesten we natuurlijk een pak voor de juf maken. We hadden goed nagedacht met juf Janne voor het pak. Dit jaar was het thema circus. Uiteindelijk hadden we het perfecte idee. De juf werd circus tent,circus directrice en mime speler. Het perfecte idee voor onze juf en we hadden gelijk want de juf had gewonnen!! We zijn er erg blij mee. We hadden ook nog eens gewonnen met minut to win it We waren erg blij. We gaan binnenkort ook beginnen met onze eind musical. Ik weet zeker dat het erg leuk wordt. We hebben er in ieder geval al erg veel zin in. En dan gaan we aan het eind van het jaar ook nog eens op kamp! Het kan niet beter. Het word in ieder geval een geslaagd jaartje voor onze groep 8. Kira Na een regenachtige carnaval is de vakantie nu toch echt voorbij. Iedereen heeft vast wel iets leuks gedaan. Carnaval gevierd of misschien wel op ski- of zonvakantie geweest. Nog even een terugblik van voor de vakantie. Toen hebben we in De Loop een carnavalsviering gehad. Iedereen bij ons op school was leuk verkleed, zelfs de juffen en meester.

5 De pakken die zij droegen, hebben de kinderen zelf gemaakt. Ook kwam de Prins, de Raad van Elf en de dansmarietjes van de Brouwhazen op bezoek en hebben samen even met ons gehost. Het laatste deel van de ochtend heeft groep 6, 6/7, 7 en 8 spelletjes tegen elkaar gespeeld. Na afloop ging iedereen terug naar de klas om iedereen een fijne carnaval te wensen. En nu is de vakantie (helaas ) voorbij en moeten we weer naar school om nieuwe dingen te leren maar ook om gezellige dingen met elkaar te doen. Na deze vakantie hoop ik dat jullie niet alles zijn vergeten over onze school. Dit puzzeltje gaat over onze school. Je kunt jezelf testen of je alles nog weet. Heel veel plezier en succes met het invullen van dit puzzeltje!!! 1. De voornaam van de enige leraar bij ons op school. 2. Wat is de laatste viering geweest bij ons op school? 3. Iedereen bij ons op school heeft de eerste.. toetsen gemaakt. 4. Groep 8 heeft allemaal hen. gekregen. 5. Onze volgende viering is? Je mag er een willekeurig cijfer achter zetten. Hallo, Ik ben Fleur en zit in groep 8. We hebben al veel dingen gedaan, zoals: scholen bezoeken, de B-8 (toetsen), crea-ochtenden en natuurlijk ons advies voor het voortgezet onderwijs gekregen! Binnenkort zijn de inschrijfavonden van het voortgezet onderwijs. Ook hebben we al veel toetsen gehad. En nu hebben we meer huiswerk om ons alvast voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. Nu nog een paar maanden en dan naar onze nieuwe school!! Maar eerst nog leren en leuke dingen doen op de Korenaar in groep 8. Fleur Gruijters groep 8 Ik heb voor jullie een woordzoeker gemaakt over de dingen in groep 8.

6 Kun jij alle verborgen woorden vinden in deze woordzoeker? N W E M E C V H A W O D L T Y E H G T P K Z R A A N E R O K R S F I P K I I N C U Q A Z N J A C C O E L E M R I Q U M L L R F H Y B P I E K R E W S I U H P S O Z T B L J Q I R I C O O Z V C O N L D P M A K L O O H C S G H L Q E C Z S T E O T O T I C H E A N N S C H O O L K E U Z E K I D G C G A D D I M A E R C E W D V T O E T S E N K U Q B E I V S I N M U S I C A L T C W H D C A E R N Q E Q T S M A S E G Y A V S T R O P P A R L N I I U C M O J Y F G F I L L E K Q I P T S N V M S A V S Z W X O N H B O K D H AANMELDEN AFSCHEIDSAVOND CITOTOETS CREAMIDDAG HUISWERK KORENAAR MUSICAL RAPPORT SCHOOLADVIES SCHOOLKAMP SCHOOLKEUZE TOETSEN WENSWEEK

7 Op woensdag 17 februari vond er een ouderactiviteit plaats in de gymzaal van de kleuters. Hiervoor waren alle ouders van de groepen 1, 2 en 3 én de ouders van peuterspeelzaal t Snatertje uitgenodigd. Wij mochten die ochtend ruim 60 ouders begroeten en waren erg blij met deze grote opkomst. Na koffie en thee mochten de ouders genieten van de optredens van de peuters, kleuters en groep 3 leerlingen. De kinderen vonden het best wel spannend, maar lieten vol trots zien wat ze geleerd hadden. Daarna vertelde Bert Golstein, medewerker van de bibliotheek, over (interactief-) voorlezen. Hij schonk aandacht aan: Voorlezen aan jonge kinderen. Hoe doe je dat? Digitale prentenboeken. VOORLEZEN leuk, gezellig én leerzaam! De rode draad: Lezen in groep 3 Bert gaf informatie en praktische thuis-tips. Veel hiervan is ook te lezen in de brochures die in de bibliotheek te krijgen zijn. Verder bracht Bert de BOS = Bibliotheek Op School, onder de aandacht. In onze BOS zijn ontzettend veel boeken te vinden voor de jongste kinderen van de school en sinds 17 februari is er ook voortaan een uitgebreide collectie voor de peuters. Wij vinden het een luxe om de BOS in onze school te hebben en hopen dat u er heel veel gebruik van maakt of gaat maken. U bent van harte welkom. De BOS is gratis. De BOS is geopend na schooltijd op: - dinsdag 15:00 uur, - woensdag 12:30 uur, - donderdag 15:00 uur. Met dank voor uw belangstelling; Tilly van den Waardenburg

8 3. Kalender Vrijdag 11 maart: crea groep 1 t/m 8 Donderdag 17 maart: inloopavond project Knoop je Hart Maandag 21 maart: voortgangs-/adviesgesprekken groep 1 t/m 8 Dinsdag 22 maart: voortgangs-/adviesgesprekken groep 1 t/m 8 Donderdag 24 maart: Continurooster tot uur voor groep 1 t/m 8 4. Buitenschoolse activiteiten Op dinsdag 22 maart start in Helmond de cursus Waardenvol communiceren. Een leuke en leerzame cursus, waarin je in vijf lessen leert hoe je de communicatie binnen je gezin fijner én effectiever maakt. Wanneer? De cursus start op dinsdag 22 maart 2016 van tot uur. Voor wie? Papa s, mama s en ander verzorgers die de uitdaging aandurven. Kost dat? 40,- voor deelnemers uit Helmond. Aanmelden en meer info? Mail cursussendiensten@zorgboog.nl of kijk op onze website: Hopelijk tot dan! Team Jeugdgezondheidszorg De Zorgboog Met vriendelijke groeten, Marieke Bevers Cursuscoördinator Cursussen & Diensten Kraam- en Jeugdgezondheidszorg De Zorgboog T: Aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag De Zorgboog, voor alle generaties Afdeling Kraam-JGZ Partner van Centrum voor Jeugd en Gezin Bezoekadres: Paterslaan 42, 5701 NZ Helmond Postbus AA Bakel intern 4861 marieke.bevers@zorgboog.nl U vindt ons ook op Facebook en op Twitter

9 Er zijn weer plekken vrij bij de Funkey van HC Helmond! Funkey staat voor: gezelligheid (FUN) is de sleutel (KEY). Voor de allerkleinsten die graag willen hockeyen met plezier heeft HC Helmond Funkey hockey opgestart op de zaterdagochtend van 8:45 tot 9:45 uur. De Funkey word gehouden op Veld C van het Sportpark "De Warande" Horst 27, 5707 GW, Helmond van Hockey Club Helmond. Na de winterstop starten we weer op zaterdag 5 Maart. De vorm van sport is bedoeld voor 4 tot 6 jarigen. Op deze manier krijgen ze de kans om kennis te maken met hockey. Funkey bestaat niet alleen uit hockey, het is algemeen bewegingsonderwijs met een onderdeel loopscholing, een onderdeel balvaardigheid en een onderdeel (knots) hockey. Ook de normen en waarden van het spelen in teamverband worden bijgebracht zodat zij met meer plezier, veilig en niet vrijblijvend het spel leren spelen. Door de opzet is er een maximaal aantal kinderen dat hieraan kan deelnemen. Bent u enthousiast geworden? Kom dan gerust eens langs bij Funkey op zaterdagochtend en schrijf uw kind in via het inschrijfformulier, onder het kopje Lidmaatschap, op de website Ook kinderen uit alle andere leeftijdscategorieën zijn van harte welkom om aan te sluiten bij (eerst) de trainingsgroep of een team van hun leeftijd. Wilt u meer informatie, stuur dan een mail naar: jongstejeugd@hchelmond.nl

10 Kind en Scheiding Wat doet echtscheiding met uw kind. Een training van 8 bijeenkomsten voor kinderen om hen te helpen met de scheiding van hun ouders om te gaan. De training: De training wordt gegeven door 2 ervaren begeleiders. Zij geven kinderen de gelegenheid open te communiceren over hun ervaringen en gevoelens, vragen te stellen, hun eenzaamheid te verminderen, herkenning te vinden bij anderen en hun eigen kracht aan te boren om met de scheiding van hun ouders om te gaan. De groep bestaat uit maximaal 10 kinderen. Vooraf vindt een intakegesprek plaats. Wanneer: Voorjaar Zodra er voldoende aanmeldingen zijn worden de trainingsdata gepland. Waar: Centraal Kantoor LEV Groep, Penningstraat 55, Helmond. Kosten: Eigen bijdrage: 35,-- (Mocht dit een probleem zijn, neemt u dan contact met ons op). Informatie en aanmelding: Zie website: of mail naar: annemieke.voogd@levgroep.nl Lezing: Veerkrachtige kinderen opvoeden Heeft u kinderen tot 12 jaar? En wilt u meer weten over opgroeien en opvoeden? Kom dan naar de themabijeenkomst van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Een van de belangrijkste taken die ouders hebben, is om kinderen te leren omgaan met hun gevoelens. Elk kind krijgt in zijn leven te maken met tegenslag of stress en moet

11 vaardigheden ontwikkelen om daarmee om te gaan. De emotionele veerkracht die kinderen hebben, ofwel hun vermogen om met uiteenlopende gevoelens om te gaan, is belangrijk voor geluk, welbevinden en succes in hun latere leven. Deze lezing geeft u handige tips die u kunnen helpen de emotionele veerkracht van uw kinderen te bevorderen. Doelgroep: Ouders van kinderen tot 12 jaar. Onze bijeenkomsten zijn gratis! Aanmelden kan via onderstaand adres of telefonisch. U kunt zich ook altijd opgeven via onze site Geeft u bij aanmelding aan om welke cursus het gaat. Wanneer: Donderdag 10 maart 2016 Waar: Wijkgebouw Rijpelberg, Twijnsterhof 161 Tijd: Aanvang uur, inloop vanaf uur Mail: opvoedondersteunerscjg@helmond.nl Telefoon: (gratis) U kunt op onze site, onder agenda, het actuele cursusaanbod van dit voorjaar vinden. Beste Ouders/verzorgers, Nieuw speelgoed: Er is sinds deze week weer nieuw speelgoed binnen gekomen voor bij het buitenspelen. Nu nog hopen op mooi weer zodat we er veel plezier mee kunnen beleven. Chocolade en/of snoep: Helaas kom ik nog steeds heel veel kinderen tegen die chocolade en/of snoep bij zich hebben tijdens het overblijven. Zoals in de regels bekend is gemaakt is dit niet toegestaan op deze school. Als we het vinden geven we het daarom ook elke keer weer mee naar huis. Iets extra s in de vorm van een stuk fruit of groente is natuurlijk wel altijd toegestaan. Vragen en/of opmerkingen: Voor vragen en/of opmerkingen kunt u me elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen en bellen. Ook kunt u altijd even binnen lopen tijdens het overblijven of mailen naar Tsobasisschooldekorenaar@bs-dekorenaar.nl. Met vriendelijke groet, Janny Bennenbroek TSO Coördinator

12 Kindervakantieweek 2016 In de laatste week van de zomervakantie, 29 augustus tot 2 september is het weer zover!!! De kindervakantieweek! Dit jaar hebben we als thema: HEKSEN, DRAKEN EN ANDERE ZAKEN Wij zijn al volop bezig met het maken van een super leuk programma voor kinderen van 5 tot en met 14 jaar! Ben jij iemand die houdt van gezelligheid, avontuur, sporten, spelletjes en knutselen?? Lijkt het je leuk om mee te doen? Schrijf je dan in!! Dat kan in de Brem (Rijpelplein 1) op : Maandag 18 of dinsdag 19 april, van tot uur. Woensdag 11 of donderdag 12 mei, van tot uur. De kosten van deze week zijn 35,- per kind. Als je donateurslid wordt krijg je vijf euro korting dus betaal je nog maar 30,-

13 Als je je wilt inschrijven is het verplicht dat 1 volwassene (bijvoorbeeld je mama, je papa, je opa of je oma ) 1 dag komt mee helpen om deze week zo goed mogelijk te laten verlopen. (meer dagen meehelpen mag altijd, maar hoeft niet) Je kunt je op drie manieren opgeven: Individueel met een begeleider inschrijven (minimaal 1 dag) Met een halve groep (4 tot 6 kinderen) met een begeleider per dag Met een hele groep (8 tot 12 kinderen) met 2 begeleiders per dag Voor meer informatie: Mocht je nog vragen hebben: kindervakantievertier@gmail.com

14 Deltaweg AA Waterleliesingel PD HELMOND Tel: GRATIS INLOOPSPREEKUUR LOGOPEDIEPRAKTIJK BROUWHUIS/DIERDONK Logopediepraktijk Brouwhuis/Dierdonk organiseert wekelijks gratis inloopspreekuren (niet in de schoolvakanties). ELKE DINSDAG tussen en uur ELKE WOENSDAG tussen en uur Locatie Brouwhuis (in Residentie Brouwhorst, tegenover het station in Brouwhuis). Wat is logopedie? Een logopedist onderzoekt en behandelt problemen op het gebied van communicatie. Deze problemen kunnen zich voordoen op het gebied van: - Eten en Drinken, ook pré-verbale logopedie kauwen / drinken / slikken - Afwijkende mondgewoonten open mondgedrag / speen- en duimzuigen / overmatig speekselverlies - Gehoor luister- en/of concentratieproblemen / luide stem / hoorproblemen - Spraak uitspraak / slissen / stotteren / onduidelijk spreken / hoog spreektempo / nasale spraak / schisis - Taal begrip / woordenschat / zinsbouw / taalgebruik / verhaalopbouw / meertaligheid / woordvinding - Adem / Stem heesheid / verkeerd stemgebruik / keelklachten / ademproblemen / hyperventilatie - Dyslexie lees- en/of spellingproblemen Onze logopediepraktijk is een allround praktijk. Dit betekent dat wij hulp kunnen bieden op alle genoemde gebieden. Er zullen GEEN SCREENINGEN meer door de GGD op BASISSCHOLEN worden verzorgd. Daarom is het belangrijk dat u als ouders/verzorgers alert blijft op eventuele signalen die erop wijzen dat logopedische behandeling nodig is. Wij zijn altijd bereikbaar op ons algemeen telefoonnummer: Onze logopediepraktijk in Brouwhuis is iedere werkdag geopend van 8.30 tot uur. In Dierdonk zijn wij op maandagmiddag geopend van tot uur. Bezoek ook eens onze website:

Vlierpraatjes Jaargang 21 no 12. 03-03 - 2016.

Vlierpraatjes Jaargang 21 no 12. 03-03 - 2016. Basisschool de Vlier Maaslaan 197 5704 LD HELMOND Tel. 0492 513452 e-mail: info@devlier.nl Website: www.devlier.nl Vlierpraatjes Jaargang 21 no 12. 03-03 - 2016. Mededelingen van de school Themaweek gezonde

Nadere informatie

In de periode tot en met 21 september vieren de volgende kinderen hun verjaardag:

In de periode tot en met 21 september vieren de volgende kinderen hun verjaardag: BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN Do 7-9 Vr 8-9 Ma 11-9 OR vergadering Di 12-9 MR vergadering Wo 13-9 Do 14-9 Vr 15-9 Ma 18-9 Di 19-9 Algemene informatie avond Wo 20-9 HIEPERDEPIEP In de periode tot en met

Nadere informatie

t Korenpraatje Van de directie Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat AN Helmond Op de agenda Belangrijke mededeling

t Korenpraatje Van de directie Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat AN Helmond Op de agenda Belangrijke mededeling Nieuwsbrief van vrijdag 6 oktober 2017 nummer: 3 t Korenpraatje Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat 4 5704 AN Helmond 0492-511604 Van de directie Nieuwe schoolgids en aanpassen van de website

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 2. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Schooljaar Nr. 2. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2017-2018 Nr. 2 Het nieuwe schooljaar is begonnen! Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar de eerste schoolweek zit er al weer op. Best een spannende week met veel nieuwe indrukken en na

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Hier is de nieuwsbrief van januari Lees deze informatie even goed door.

Hier is de nieuwsbrief van januari Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van januari 2018. Lees deze informatie even goed door. Regel van de maand De regel van januari was rust een must. De regel van februari wordt ik, jij,

Nadere informatie

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 26 mei ste jaargang Nummer 34. Jarig? Gefeliciteerd! Dans rond de wereld Schoenendoos Wekelijks informatiebulletin van Openbare Basisschool Stap voor Stap Kruisakkers 3 6662 DV Elst t. 0481-37 36 27 e. directie@stapvoorstapelst.nl i. www.stapvoorstapelst.nl Agenda Redactie:

Nadere informatie

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon:

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon: OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 Email: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders / verzorgers, juni 2016 Graag uw aandacht voor de nieuwsbrief van

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 20 No BS De Korenaar. 1. Vanuit de directie. 2. Informatie uit de groepen. 3.

Korenpraatjes. Jaargang 20 No BS De Korenaar. 1. Vanuit de directie. 2. Informatie uit de groepen. 3. Korenpraatjes Jaargang 20 No. 23 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Kalender 4. Buitenschoolse activiteiten 1. Vanuit de directie Beste ouders, U weet

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Nieuwsbrief KinderCampus Noord

Nieuwsbrief KinderCampus Noord KINDERCAMPUS NOORD JAARGANG 7 NUMMER 5 6 JULI 2018 Nieuwsbrief KinderCampus Noord School voor jonge avonturiers die hun wereld willen ontdekken! Vakantiebiebapp Heeft u hem al gedownload? De vakantiebiebapp!

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van april 2019.

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van april 2019. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van april 2019. Tevredenheidspeiling Om goed onderwijs te kunnen blijven geven is het voor onze school belangrijk om te weten wat u van de

Nadere informatie

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer!

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer! Belangrijke data: 5 september: Kleuterfeest en Schoolreisjes 8 september Laatste werkdag Thea Jongbloed 1 oktober Informatieavond groep 1-; OR-vergadering 3 oktober: Start Kinderboekenweek 5 oktober Dag

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 16 schooljaar april 2017

Nieuwsbrief nummer 16 schooljaar april 2017 Nieuwsbrief nummer 16 schooljaar 2016-2017 21 april 2017 Beste ouders, Hierbij ontvangt u de zestiende Nieuwsbrief van dit schooljaar. De volgende Nieuwsbrief kunt u verwachten op vrijdag 12 mei 2017.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017

Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017 Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017 Nr. 7 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Woensdag 8 november Nationaal Schoolontbijt Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21

Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21 Nieuwsbrief Dinsdag 14 februari 2017 Nr. 21 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Vrijdag 24 februari Carnaval Groepen 1 t/m 8 en Taalschool om 12.00 uur vrij Maandag 27 februari

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: Kijkochtend

t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: Kijkochtend Nummer 1 Augustus 2013 Jaargang 1 t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: 8.30 uur - 14.30 uur September 06 Kijkochtend 13 Verjaardagen juffen en meesters 16

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

VAKANTIES & VRIJE DAGEN. NIEUWSBRIEF 11 juni t/m 15 juni 2018 NIEUWS VOOR OUDERS. 21 juni: kledingmarkt en workshops in de Peuterhoek!!

VAKANTIES & VRIJE DAGEN. NIEUWSBRIEF 11 juni t/m 15 juni 2018 NIEUWS VOOR OUDERS. 21 juni: kledingmarkt en workshops in de Peuterhoek!! V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Leerlingen vrij: 28 en 29 juni 2018 Zomervakantie: 16 juli t/m 24 augustus 2018 NIEUWS VOOR OUDERS NIEUWSBRIEF 11 juni t/m 15 juni 2018 Beste ouders en verzorgers, Naast mijn

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

start Thema "Daar zit muziek in". Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje

start Thema Daar zit muziek in. Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje 24 februari 2017 - nummer 12 Agenda Maandag 6 maart Dinsdag 7 maart Woensdag 8 maart Vrijdag 10 maart Maandag 13 maart Dinsdag 14 maart Woensdag 15 maart Vrijdag 17 maart 1e rapport start Thema "Daar zit

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 04-03- 2016 Inhoud Studiemiddag 1 maart... 1 Opening van de Studie Muis... 2 Een nieuw gezicht... 2 Pasen... 3 Hallo allemaal hier weer een wist

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019.

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Regel van de maand De regel van januari was rust een must. De regel van februari wordt: ik, jij, wij, iedereen hoort erbij.

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Maart 2019 Borrel Inmiddels heeft u de uitnodiging gehad voor een gezellige borrel op vrijdag 10 mei. Iedereen die ons op welke manier

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief januari 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief januari 2015 Weer een nieuw jaar! Wij, als team van Vuurvogel, wensen u en uw gezin een heel gelukkig nieuwjaar! de Januari 5: weer naar school 9: rapporten mee 13: GGD informatieavond 12: start CITO afname 21: start

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 23 februari jaargang 32 nr.7

Nieuwsbrief. 23 februari jaargang 32 nr.7 Nieuwsbrief 23 februari jaargang 32 nr.7 Carnaval Vrijdag 9 februari vierden we met de hele school carnaval. Het feest startte zoals ieder jaar met de bekendmaking van de prins en prinses, de Raad van

Nadere informatie

Straapsels. 6 september 2018

Straapsels. 6 september 2018 6 september 2018 Agenda voor de komende weken Maandag 10 t/m woensdag 12 september: trektocht groep 7 Woensdag 26 september: studieochtend, alle kinderen vrij Dinsdag 2 en donderdag 4 oktober: oudergesprekken

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 20 No. 25. www.qliqprimair.nl BS De Korenaar. 1. Vanuit de directie. 2. Verslag vanuit de klassen. 3.

Korenpraatjes. Jaargang 20 No. 25. www.qliqprimair.nl BS De Korenaar. 1. Vanuit de directie. 2. Verslag vanuit de klassen. 3. Korenpraatjes Jaargang 20 No. 25 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Verslag vanuit de klassen 3. Kalender 4. Buitenschoolse activiteiten 1. Vanuit de directie Afscheid juffrouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Nr. 36 maandag 10 juli 2017 In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Belangrijke data Maandag, dinsdag donderdag: Verkort rooster, school om 14.00

Nadere informatie

Dinsdag 27 juni: POinActie. De Korenaar neemt deel aan de landelijke prikactie: De school start om 9.30 uur. Alle kinderen een uur later naar school!

Dinsdag 27 juni: POinActie. De Korenaar neemt deel aan de landelijke prikactie: De school start om 9.30 uur. Alle kinderen een uur later naar school! Nr. 34 maandag 26 juni 2017 Belangrijke data Dinsdag 27 juni: POinActie. De Korenaar neemt deel aan de landelijke prikactie: De school start om 9.30 uur. Alle kinderen een uur later naar school! Dinsdag

Nadere informatie

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 29 juni 2018 Jaargang 18 Nummer 19 BASISSCHOOL Willibrord.

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 29 juni 2018 Jaargang 18 Nummer 19 BASISSCHOOL Willibrord. - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 29 juni 2018 Jaargang 18 Nummer 19 BASISSCHOOL Willibrord Mededelingen ** Inschrijving rapportgesprekken ***Inhoud:*** ** Het voortgangs-

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 18. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Uitlachen en pesten vinden wij naar. Daarom zijn wij aardig voor elkaar!

Agenda: Schooljaar Nr. 18. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Uitlachen en pesten vinden wij naar. Daarom zijn wij aardig voor elkaar! Schooljaar 2017-2018 Nr. 18 Gezinsviering Op zondag 21 januari is de eerste gezinsviering van dit jaar. We hebben vorige week al een keer geoefend met een groepje van 12 kinderen. Deze week oefenen we

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1 belangrijke data..... 7 september2018 nr. 1 Vrij 14 september Start zwemmen, groep 4 Din 25 september Informatieavond start schooljaar Inloop 19.00 uur, Start 19.30 uur Din 25 t/m 27 september Startweek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI. RKBS De Troubadour INHOUD. Vervanging. Afscheidsavond groep 8. Gezinsavond. (www.troubadourschool.nl) AGENDA

NIEUWSBRIEF JULI. RKBS De Troubadour INHOUD. Vervanging. Afscheidsavond groep 8. Gezinsavond. (www.troubadourschool.nl) AGENDA INHOUD Vervanging Entreetoets Creatieve middagen Afscheid groep 8 Fusie Afsluitende viering Laatste bijeenkomst Musical Wisselochtend Kamp groep 7 en 8 Cartridges Gezinsavond Vakantie Overig nieuws NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 5 18 januari 2018 Ouderavond 23 januari Bij deze nieuwsbrief vinden jullie een uitnodiging voor de ouderavond volgende week dinsdag. De naam van de avond is Naar een

Nadere informatie

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur Nieuwsbrief nummer: 7 juni 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de directeur

Nadere informatie

Dino weken afgesloten

Dino weken afgesloten Dino weken afgesloten De kleuters hebben de afgelopen weken keihard gewerkt aan het thema over dinosauriërs. Dat was te zien en bovendien een enorm succes! Ze hebben een geweldig museum in elkaar gezet.

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 21 april 2017

Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Weekmail obs Hagen 21 april 2017 Wat was het weer een feest vrijdag 21 april: De Koningsspelen!! Binnenkort Van maandag 24 april tot en met vrijdag 5 mei zijn alle kinderen vrij. Dan hebben we 2 weken

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door.

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april 2018. Lees deze informatie even goed door. Ouders gezocht De oudervereniging zoekt nieuwe leden. Wij hebben een actieve OV die vaak helpt tijdens

Nadere informatie

Weeknieuws 5 cursus 2015 2016 18 september 2015

Weeknieuws 5 cursus 2015 2016 18 september 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 Weeknieuws 5

Nadere informatie

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit;

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; ALAAF! De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; 8:30 uur We starten allemaal in de eigen klas, om vervolgens samen

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Per Omgaande schooljaar 2014 2015 12 september 2014 nummer 2

Per Omgaande schooljaar 2014 2015 12 september 2014 nummer 2 Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 Per Omgaande schooljaar 2014 2015 12 september 2014 nummer 2 Inhoud Van de directie

Nadere informatie

In deze school, in dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! Agenda: Schooljaar 2015-2016 Nr. 17

In deze school, in dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! Agenda: Schooljaar 2015-2016 Nr. 17 Schooljaar 2015-2016 Nr. 17 Gezinsvieringen Op zondag 17 januari verzorgt de school de gezinsviering van 10.15 uur. Op zondag 31 januari is er een hele speciale viering in de kerk waarbij het schooljaar

Nadere informatie

Weeknieuws nr februari 2019

Weeknieuws nr februari 2019 Weeknieuws nr.21 15 februari 2019 AGENDA Datum Activiteit 16 t/m 24 februari Voorjaarsvakantie 1 maart Afscheid juf Hielkje 15 maart Stakingsdag 20 maart Open dag 28 maart Teamscholing. De kinderen zijn

Nadere informatie

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons op school, De Petteflet. Jouw juffen zijn juf Jolanda en juf Anja of juf Nicole en juf Alcesta. Dit boekje

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

vrijdag 19 oktober u informatiebijeenkomst ouders groep 8 zaterdag 20 oktober-zondag 28 oktober herfstvakantie

vrijdag 19 oktober u informatiebijeenkomst ouders groep 8 zaterdag 20 oktober-zondag 28 oktober herfstvakantie Nieuwsbrief 6, vrijdag 5 oktober 2018 Maandag: studiemiddag Maandagmiddag 8 oktober is een studiemiddag. Op aanvraag is er overblijf, er is sport & spel instuif bij de gymzaal en bij voldoende belangstelling

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018 Nieuwsbrief juli 2018 Jaargang 27 Nummer 11 De komende maand: Agenda 1 juli 2018 10.00 uur 1e Communie in de kerk 4 juli 2018 Brandweerlessen in alle groepen 5 juli 2018 Continurooster i.v.m. studiemiddag

Nadere informatie

JOURNAAL VAN VRIJDAG 27 NOVEMBER 2015 NUMMER 15 JAARGANG 28. Beste ouders,

JOURNAAL VAN VRIJDAG 27 NOVEMBER 2015 NUMMER 15 JAARGANG 28. Beste ouders, JOURNAAL VAN VRIJDAG 27 NOVEMBER 2015 NUMMER 15 JAARGANG 28 Beste ouders, Vanmiddag kwamen er een paar onderbouwleerkrachten puffend langs: De kinderen lijken wel allemaal hyperactief! De Sinterklaaskoorts

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 9 mei 2017 AGENDA 8 mei start piramide project Ziek en Gezond 8 mei OV vergadering 11 mei luizencontrole 12 mei Actiedag 12 mei Juf Erna jarig 15 mei MR vergadering 15

Nadere informatie

DE NIEUWSBRIEF Jaargang 9 nr 2 oktober 2016 Interessante informa- tie: In dit nummer:

DE NIEUWSBRIEF Jaargang 9 nr 2 oktober 2016 Interessante informa- tie: In dit nummer: DE NIEUWSBRIEF A.J. Schreuderschool SO. Guido Gezelleweg 24 3076 EB Rotterdam tel. (010) 4196849 Postbus 91031 3007 MA Rotterdam Interessante informatie: Woensdag 2 november zijn alle leerlingen vrij i.v.m.

Nadere informatie

Met een zonnig begin van de week zijn we weer goed van start gegaan in alle klassen. We wensen alle kinderen een fijn schooljaar toe!

Met een zonnig begin van de week zijn we weer goed van start gegaan in alle klassen. We wensen alle kinderen een fijn schooljaar toe! NUMMER 1 JAARGANG 30 02-09-2016 Belangrijke data Belangrijke data 1 september Informatieavond groep 8 locatie Eem 6 september Schoolfotograaf individueel locatie Revius 7 september Schoolfotograaf groep

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

februari 2015 dinsdag 17 krokusvakantie woensdag 18 krokusvakantie donderdag 19 krokusvakantie maandag 23 18.00 uur oudergesprekken woensdag 25

februari 2015 dinsdag 17 krokusvakantie woensdag 18 krokusvakantie donderdag 19 krokusvakantie maandag 23 18.00 uur oudergesprekken woensdag 25 februari 2015 zondag 1 maandag 16 krokusvakantie maandag 2 17.30-19.00 uur inloop avond nieuwe ouders 19.30 uur ouderavond gr. 5a en 5b dinsdag 17 krokusvakantie dinsdag 3 10.00-11.30 en 14.00-15.00 uur

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI

NIEUWSBRIEF JULI NIEUWSBRIEF JULI 2019 OPROEP: TUINMAN/VROUW www.bslaetare.nl Bent u of kent u iemand uit Kilder of omgeving die groene vingers heeft, houdt van tuinieren en een bijdrage wil leveren aan onze school door

Nadere informatie

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019)

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NR. 19 6 juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Woensdag 29 mei was de spelletjesdag voor alle kleuters. Wat hebben alle kinderen genoten. Ze konden kiezen uit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 juli

Nieuwsbrief 8 juli Nieuwsbrief 8 juli 2015-2016 Data: 9 juli: Oud Papier: succes deze laatste keer van het schooljaar! 11 juli: Tour de Funbus van 10.00-12.00 op school Prijs voor winnaar Fiets- en Loopweken! En dat is De

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter ROOMBURG NIEUWSBRIEF Jongste Jeugd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26 januari 2017 NR.3 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwsbrief 26 januari 2017 NR.3 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 26 januari 2017 NR.3 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen AGENDA Maandag 23 januari Studiedag; groepen

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 16 september 2015 nr. 03

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 16 september 2015 nr. 03 Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 20 Wekelijkse nieuwsbrief 16 september 2015 nr. 03 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Drukke

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 1. 07-09 - 2017 Mededelingen van de school Start van het schooljaar Het nieuwe schooljaar 2017-2018 is inmiddels weer gestart. De nieuwe kinderen in onze groepen 1 en de kinderen die van

Nadere informatie

t Korenpraatje Van de directie Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat AN Helmond Op de agenda Belangrijke mededeling

t Korenpraatje Van de directie Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat AN Helmond Op de agenda Belangrijke mededeling Nieuwsbrief van vrijdag 15 juni 2018 nummer: 18 t Korenpraatje Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat 4 5704 AN Helmond 0492-511604 Op de agenda 18 t/m 22 juni 2018 Schoolkamp groep 8 20 juni 2018

Nadere informatie

Leesmij. Mededelingen van de school. Jaargang 17, nummer 11 Helmond, 14 februari 2017

Leesmij. Mededelingen van de school. Jaargang 17, nummer 11 Helmond, 14 februari 2017 Leesmij Jaargang 17, nummer 11 Helmond, 14 februari 2017 Mededelingen van de school Eerste rapport Het eerste rapport gaat a.s. vrijdag (17 februari) mee naar huis. De ouderavonden zijn op maandag 20 en

Nadere informatie

18.45 19.00 uur: Inloop met koffie en thee 19.00 19.45 uur: 1 ste ronde 19.45 20.00 uur: Wisselen 20.00 20.45 uur: 2 de ronde

18.45 19.00 uur: Inloop met koffie en thee 19.00 19.45 uur: 1 ste ronde 19.45 20.00 uur: Wisselen 20.00 20.45 uur: 2 de ronde KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2015-2016 // 16 e jaargang // nummer 4 // 10 september 2015 Website www.delangenoord.nl De Langenoord ALGEMENE INFORMATIE-AVOND Dinsdag

Nadere informatie

Informatieavond schoolkamp voor de ouders/verzorgers van de schoolverlaters. Aanvang uur. Periodeplanningsdag, alle leerlingen zijn vrij

Informatieavond schoolkamp voor de ouders/verzorgers van de schoolverlaters. Aanvang uur. Periodeplanningsdag, alle leerlingen zijn vrij Maandbrief Klimop-Stad september 2016 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda september 2016: Donderdag 8 september: Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 9 april 2018 BELANGRIJKE DATA Emailadreswww.wolderweide.nl s Middags Koningsspelen Koningsdag Kinderen vrij Schoolreisje Studiedag Kinderen vrij Tel.nr.: 0341-701110 Vrijdag

Nadere informatie

t Korenpraatje Van de directie Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat AN Helmond Op de agenda Belangrijke mededeling

t Korenpraatje Van de directie Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat AN Helmond Op de agenda Belangrijke mededeling Nieuwsbrief van vrijdag 29 juni 2018 nummer: 19 t Korenpraatje Basisschool De Korenaar Rector Heuvelsstraat 4 5704 AN Helmond 0492-511604 Van de directie Vertrek van juf Inge Boot Gisteravond kregen we

Nadere informatie

Belangrijke data. Belangrijke data. Nieuwe collega schoolleider op locatie Revius. Informatie avonden schooltijden. Sportmiddagen

Belangrijke data. Belangrijke data. Nieuwe collega schoolleider op locatie Revius. Informatie avonden schooltijden. Sportmiddagen NUMMER 12 JAARGANG 5 12 februari 2016 Belangrijke data Belangrijke data 15 feb (G)MR locatie Eem 15-19 feb Adviesgesprekken groep 8 beide locaties 18 feb Start inschrijvingen 10 min. beide locaties gesprekken

Nadere informatie

Laatste plaatsen voor de naschoolse activiteit handbal groep 3-5

Laatste plaatsen voor de naschoolse activiteit handbal groep 3-5 Schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 28 september 2018 Overstap naar het voortgezet onderwijs Op woensdag 31 oktober van 08:45 tot 09:45 uur vindt er een informatieochtend plaats voor de ouders van de groepen

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool t Rietland maandag 14 mei 2012

Nieuwsbulletin basisschool t Rietland maandag 14 mei 2012 Nieuwsbulletin basisschool t Rietland maandag 14 mei 2012 Belangrijke data schooljaar 2011 2012: Maandag 14 mei Kijkavond groep 1 t/m 7. Tijd 19.00 19.45 Maandag 14 mei t/m Vrijdag 25 mei Cito entreetoets

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. In dit nummer: 6 september 2018 Nieuwsbrief Welkom! Graag heten we alle leerlingen en ouders (weer) van harte welkom op school! We zijn alweer ruim een week bezig en iedereen is inmiddels al een beetje gewend aan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - februari 2017

Nieuwsbrief 6 - februari 2017 Dr. Ariëns Daltonschool, Rutgerinkdijk 3, 7161 EW Neede. Tel.: 0545295550 www.ariensneede.nl / e-mail: directie@ariensneede.nl Nieuwsbrief 6 - februari 2017 Agenda Agenda februari Agenda maart 6 Werkochtend

Nadere informatie

KERSTEDITIE Franciscusschool Oldenzaal. Uitnodiging Kerstviering. In deze editie. Gewoonte 3 BELANGRIJKE ZAKEN EERST.

KERSTEDITIE Franciscusschool Oldenzaal. Uitnodiging Kerstviering. In deze editie. Gewoonte 3 BELANGRIJKE ZAKEN EERST. KERSTEDITIE 2018 Franciscusschool Oldenzaal Beste ouders, Voor u ligt al weer het laatste Franciscusbericht van dit kalenderjaar Hierin een aantal zaken die met name na de vakantie van belang zijn Op school

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1 Februari 2019

NIEUWSBRIEF 1 Februari 2019 NIEUWSBRIEF 1 Februari 2019 Wist u dat.... op vrijdagochtend 1 februari weer het voorleeskwartiertje plaatsvindt in groep 1/2.... er deze maand weer een aantal studie(mid)dagen gepland staan (zie maandkalender)...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr januari 2016

NIEUWSBRIEF nr januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 10 12 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Gelukkig 2017 Alexandra de Vries Schoonmaakavond woensdag 18 januari Inloop ouders Nationale Voorleesdagen Informatieavond ParnasSys (herhaling)

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week 10-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na een, voor de kinderen, lange voorjaarsvakantie met heerlijk voorjaars weer, zijn we deze week weer volop begonnen. De rapporten zijn mee en de

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27 mei 2016

Nieuwsbrief 27 mei 2016 Nieuwsbrief 27 mei 2016 Even delen Nu we weer vol op stoom zijn, lijkt de meivakantie alweer een poos geleden. Maar wat was het heerlijk om te genieten van het mooie lenteweer en het uitslapen elke dag.

Nadere informatie

info Kalender: Woordje vooraf Maart\April 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 5

info Kalender: Woordje vooraf Maart\April 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 5 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 5 Maart\April 2018 info Kalender: 22 maart en 27 maart Rapportgesprekken Vrijdag 30 maart Goede vrijdag, alle kinderen zijn vrijdag Maandag 2 april Tweede

Nadere informatie