MWV - nieuwsbrief nr 14 oktober 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MWV - nieuwsbrief nr 14 oktober 2010"

Transcriptie

1 MWV nieuwsbrief Nr 13 Pagina MWV - nieuwsbrief nr 14 oktober 2010 sectie Midden West Vlaanderen Beste leden, Het is weeral oktober dus we vatten dan ook terug aan met een gloednieuwe nieuwsbrief. Ik hoop dat iedereen heeft genoten van de vakantiemaanden en misschien ook van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om wat antennes te bouwen en of te plaatsen voor het komende winterseizoen. Dit jaar, het eerste weekend van september, deden we terug mee en zoals gewoonlijk was het oefenterreinen van KSV De Ruiter weer een gans weekend lang the place to be voor radioactief Roeselare en omgeving. Er was gans het weekend een heerlijk zonnetje, wat heb je nog meer nodig bij een velddag? Iedereen heeft zich enthousiast aan de afspraken gehouden, zodat mast, antennes, mobiele shack en de rest van de hardware, op het afgesproken tijdstip en op de goede plaats aanwezig waren. Zonder al te veel technische problemen stonden de hoogtewerker met rotary dipool en FD4 in een mum van tijd recht en dan was het over...zaterdagnamiddag 15u lokale tijd...de start van de SSB velddag. Met deze contest laten de radioamateurs zien hoe zij binnen 24 uur een radiostation kunnen opbouwen zonder gebruik te maken van openbare voorzieningen of vaste bebouwing. In wedstrijdverband wordt daarna getracht om zo veel mogelijk radioverbindingen over de gehele wereld te maken. Radioamateurs spelen vaak een cruciale rol gedurende de eerste momenten na een omvangrijke ramp. Dan zijn de reguliere verbindingen meestal uitgevallen. Er is geen elektra, geen telefoon, zendmasten van mobile diensten zijn onklaar geraakt, etc. Individuele radioamateurs schieten dan te hulp met hun apparatuur. Terug een dikke proficiat voor het ganse contestteam! Het was gezellig om nog eens met zoveel geïnteresseerde en enthousiaste leden een geslaagd evenement met voldoening en plezier af te sluiten. Bedankt dat jullie er bij waren! Verder nog veel leesplezier en tot ziens in de sectie of tot horens op één van de banden. Uw voorzitter. Dominique, ON4DFC.

2 MWV nieuwsbrief Nr 13 Pagina Een bezoek aan het Cimetière du Père-Lachaise. door ON8PV De geschiedenis gaat terug tot Het terrein behoorde toe aan een jezuïetenorde. Het landgoed werd in 1762 verkocht om schulden van de jezuïeten te kunnen afbetalen. Na de Franse Revolutie verviel het bezit aan de stad Parijs die er in 1804 een begraafplaats van maakte. In de periode tot 1850 wordt de begraafplaats vijfmaal uitgebreid. De oorspronkelijke 17 hectare van het jezuïetenlandgoed groeien in die tijd uit tot de huidige oppervlakte van 47 hectare. In de Frans ( = Pruisen ) Duitse oorlog van 1870 heeft volgens overlevering de commune daar laatst standgehouden. Wel hebben ze hier de fundamenten gecreëerd die zou leiden tot de eerste wereldoorlog. Maar dat is een verhaal voor een andere keer. zie 1 Waarom nu dit (een) kerkhof bezoeken? 2 Relatie tot de hobby? 1 Wel op de eerste vraag kan ik zeggen dat op deze plaats hoogstwaarschijnlijk de meeste bekende personen begraven liggen. Honoré de Balzac, Gilbert Bécaud, Georges Bizet, Pierre Brasseur, Edith Piaf, Frederic Chopin, Claude Chappe, Yves Montand, Simone Sinoret, Guy Lussac, Zénobe Gramme, Molière, Jim Morrison, Oscar wilde, Maria Callas, Charles Trenet,etc zie gewoon op de website va het kerkhof. Als deze namen niet altijd lichtjes doen branden, maak jullie geen zorgen. Dan ben ik gewoon wat ouder dan de meeste gemiddelde leden bij MWV! ( D joke) 2 Claude Chappe (1763 /1805 was een Franse uitvinder die in 1792 een optische telegraaf ontwikkelde. En een netwerk van optische telegrafen installeerde die geheel Frankrijk met uitlopers naar onder andere België en Nederland bevatte. Maar mogelijks meer tijdens misschien een voordracht rond het ontstaan van de telecommunicatie

3 MWV nieuwsbrief Nr 13 Pagina Het was het eerste bruikbare telecommunicatiesysteem dat in vele landen navolging vond. In 1805 pleegde Claude zelfmoord door verdrinking in een waterput van een hotel in Parijs. Dat zou het gevolg zijn geweest van ziekte en na beschuldigingen van het kopiëren van militaire semaforen. Miscchien eens via google zien bij semaforen, en ja ze bestaan nog. Semafoor van Chappe bij Saverne. Na lang zoeken vonden we dan eindelijk zijn tombe. ( ongeveer een 3 meter hoogte )

4 MWV nieuwsbrief Nr 13 Pagina De tweede op de lijst is Eduard Brandly. Édouard Branly (1844/ 1940) was een Frans natuurkundige en een pionier wat betreft draadloze telegrafie. Samen met onder anderen Guglielmo Marconi en Aleksandr Popov wordt hij, voornamelijk in Frankrijk, gezien als "vader" van de radio ontdekte de man dat kleine metalen deeltjes in een glazen buisje samenkleven wanneer in de buurt een vonk wordt gemaakt. graftombe van Dr Branly. De Door aan de uiteinden van het glazen buisje twee elektroden te bevestigen, kon de elektrische weerstand worden gemeten en door het samenkleven van de deeltjes werd die beduidend lager. Dit coherer effect vormde de basis voor de eerste radioontvanger, de coherer. Een coherer is een zeer vroeg type ontvanger van radiogolven voor de telegrafie. De coherer was alleen geschikt voor het ontvangen van morse-berichten. Voor het ontvangen van draadloze telefonie en AM-radio was het apparaat ongeschikt.

5 MWV nieuwsbrief Nr 13 Pagina Hiermee met een antenne (uitgevonden door Popov), kon een reikwijdte van enkele meters, worden uitgebreid tot vele kilometers. Later verbeterde de Engelsman Oliver Lodge het apparaat verder, verklaarde de principe werking ervan en gaf het de naam coherer (van het Engelse to cohere, aaneenhechten). Later werden voor het ontvangen van radiogolven betere apparaten ontwikkeld, zoals de kristalontvanger, de elektronenbuis en de hedendaagse transistor. Besluitend kan ik enkel maar zeggen, MEER dan het bezoeken waard. Maar indien jullie mij navolgen. Zeker een fles water en een lunchpakket meenemen want het is immens groot. En je loopt een hééééél pak kilometers af. Men zou er zich doodlopen Met vriendelijke groeten Philippe ON8PV.

6 MWV nieuwsbrief Nr 13 Pagina ON6UB/P in de SSB velddag Het eerste weekend van september namen we terug deel aan de HF SSB velddag vanop het oefenterreinen van KSV De Ruiter, Roeselare (3 4'43"E en 50 55'37"N). Vanaf zaterdag 4 september 15h00 UTC tot zondag 5 september 15:00 UTC. Volgend materiaal werd gebruikt: Antennes: FD 4 windom, gespannen in de hoogtewerker en met 2X een 12m mastje gebouwd uit kunststof buizen (ex - kaki). Rotary Dipool 10/15/20m Transceiver: Kenwood TS870S heeft zijn opdracht goed volbracht. Loggen deden we met N1MM(voice keyer,cluster,..) Ook hadden we tal van bezoekers die ons velddagcafé bezochten..we hadden geen moeite gespaard om hen van een warme koffie of frisse pint te voorzien. Elie, onze trouwe barman sleurde het benodigde materiaal uit het clublokaal naar het velddag QTH en haalde er zelfs een tweede noodgroep erbij. Aantal stations gewerkt: 420 Aantal multipliers: 75 Claimend score: Punten We zitten dus op lijn met vorige jaren maar met iets meer punten. Nog eens bedankt aan de operatoren: ON3AZ,ON3BKM,ON8CQ,ON8PM,ON4API,ON4DFC Aan alle medewerkers om het station op te stellen/af te breken/sponsors/bezoekers/ en van iedereen van wie we materiaal mochten lenen. Waaronder de firma Hendrik Deceunick hartelijk dank. En Iedereen hartelijk bedankt voor de hulp en de puntjes, Namens het MWV contest-team.

7 MWV nieuwsbrief Nr 13 Pagina Grabbelpas radioamateurs 15 juli Onze eerste jeugdactiviteit in samenwerking met de speelpleinwerking van Roeselare, Grabbelpas, was een succes. 15 kinderen van 6j tot 12j volgden van 9h00 tot 12h00 onze workshop om het certificaat van debutant radioamateur te behalen. Een nieuwe klasse voor de jeugd (<13j), met een uitnodiging om radioamateur te worden! Dit stond op het programma en werd door iedereen met succes afgewerkt; Vossenjacht: 2 vossen waren verstopt en moesten gezocht worden. Geleidespel: Een geblinddoekte werd via radio langs een parkoers geleid. Solderen van een bouwpakket: ieder kind kreeg een bouwpakketje van een looplichtje/voltmeter en moest dit zelf solderen. Uiteraard met begeleiding. Met deze activiteit hebben we onze hobby wat meer bekendheid gegeven binnen de jeugdwerking van stad Roeselare. Er komt zeker een vervolg en misschien kunnen we enkele warm maken voor onze hobby. Er zijn nog veel toffe dingen te doen! Laat dit een stimulans zijn naar andere secties om een activiteit te organiseren voor ' debutantjes!

8 MWV nieuwsbrief Nr 13 Pagina ste MWV BBQ 10 juli Onze eerste barbecue was een groot succes dus zeker voor herhaling vatbaar! Het aperitief werd verzorgd door Hendrik, ON3HBL en ging uiteraard zoetjes binnen Na een gezellig babbel konden we aanschuiven aan een mooie en verzorgde barbecue. Als afsluitertje werden we nog getrakteerd in naam van de club met een balletje ijs die zorgde voor de nodige afkoeling. Het napraten duurde tot in de vroege uurtjes, mocht een woordje van dank tijdens onze gezellige babbels ons ontglipt zijn wil ik in namens het bestuur jullie langs deze weg nogmaals bedanken voor alle voorbereiding die werd getroffen om zo'n barbecue tot een geslaagd einde te maken!

9 MWV nieuwsbrief Nr 13 Pagina de Kofferbak verkoop MWV Dit jaar een mooie opkomst van zowel standhouders als bezoekers. Gelukkig hadden we een zaaltje ter beschikking, want het weer was niet echt van de partij. We konden eerder van een vroege herfst spreken i.p.v. een vroege zomer. Maar toch in ieder geval veel beter dan verleden jaar! Jammer, want het neemt wat charme weg van een openlucht kofferbakverkoop. Het voordeel is wel dat de bar niet al te ver was! En er tafels beschikbaar zijn om het materiaal wat beter uit te stallen. Voor de meeste standhouders was het een succesvolle verkoop. En voor de kopers een kans om een uniek iets aan te kopen en tegen soms zeer interessante prijzen. Vooral de tweedehands laptops van Luc, ON7DQ waren geliefd. En,.. de meeste mensen namen afscheid met,... tot volgend jaar! We kregen ook bezoek van het bestuur van de Roeselare computerclub. Misschien komt er volgend jaar zelfs een samenwerking, want ze waren behoorlijk enthousiast. Zo wordt er meer publiek bereikt en wordt onze kleine kofferbakverkoop misschien nog een heuse radio- en computerbeurs. Bedankt aan iedereen die er was!

10 MWV nieuwsbrief Nr 13 Pagina Info vanuit het bestuur: De HF antenne moet nog van een aarding systeem voorzien worden, dit wordt eerdaags in orde gebracht door Elie De 2m/70cm antenne werkt heel goed, de eerste rapporten tijdens de UBA vriendenronde van 30 mei waren hartverwarmend. Alleen moet hier nog een andere fiche voorzien worden (PL ipv N ) In het rechterlokaal moeten nog wat kleine werken gebeuren; Plaatsen van de elektrische verwarming Ook een oproep om niet langer jullie sigarettenpeuken voor het lokaal te gooien. Elie zal kijken voor een emmer met zand waar U deze dan kan uitdoven. ARRL QST moet vernieuwd worden De Icom 706 is verkocht voor 500 aan Janniek. Er moet nog rondgekeken voor een contesttoestel. Evt. een voorstel aan Hans voor 900 ( Icom 7400 ) voorstel loopt tot 1/10. evt een Kenwood TS480Sat. Belangrijk is dat hij op 12V werkt. _ Iedereen kijkt eens rond. Ipv een 2e hands toestel 2M/70cm, een nieuw toestel aankopen.krist kijkt hiervoor uit. Er moeten enveloppen/doosjes en postzegels aangekocht worden voor de QSL dienst_ Vincent zal hiervoor kijken. Tot op heden zijn er nog geen kosten betaald voor de QSL dienst. Er moet ook nog een bevestiging op het plafond gemaakt worden voor een projector; Vincent zal dit uitvoeren, Krist zal zoeken naar een VGA extensiekabel, Elie zal een stopcontact voorzien op het plafond. Gelieve alle informatie te sturen naar Vincent. Nieuwsbrief niet meer rondmailen. Onze sectie zit nu ook op facebook:

11 MWV nieuwsbrief Nr 13 Pagina AGENDA; Volgende activiteiten van MWV voordrachten: 19 november: Voordracht Ham radio deluxe door ON3DEG Nieuwjaarsreceptie ; zondag 23 januari ( 3e weekend januari)vanaf 10h in de shack van MWV CW ronde op donderdagavond 80m, afspraak op clubfrequentie. Een half uur -> onder leiding van Hans. Om 21h00. Hans zoekt een frequentie. Volgende contesten: 10 oct 2010 ON CONTEST 80 M CW 17 oct 2010 ON CONTEST 2 M oct 2010 CQ WW DX SSB nov 2010 CQ WW DX C Daar we en kleine sectie zijn, kunnen we met enkele stations veel punten samenrapen, ALLEN AKTIEF DUS! Zie U.B.A. site voor reglement van de verschillende contesten.

12 MWV nieuwsbrief Nr 13 Pagina Beste 73 s vanwege het MWV bestuur ;ON4DFC,ON4API,ON4ASG,ON8PM,ON3EDR,ON3KV Graag info voor de nieuwsbrief naar on4dfc@uba.be Tot op de zondagvergadering, vanaf 9h00 tot 12h00,iedere zondag in het Lokaal Izegemseaardeweg 26, 8800 Roeselare-Beveren

MWV - nieuwsbrief nr 8

MWV - nieuwsbrief nr 8 MWV nieuwsbrief Nr 8 pagina 1 / 6 MWV - nieuwsbrief nr 8 September 2008 sectie Midden West Vlaanderen http://www.on6ub.be Dag Beste MWV leden en sympathisanten, Hier zijn we terug met onze MWV nieuwsbrief,

Nadere informatie

MWV - nieuwsbrief nr 5

MWV - nieuwsbrief nr 5 MWV nieuwbrief_nr55 pagina 1/7 MWV - nieuwsbrief nr 5 September 2007 sectie Midden West Vlaanderen http://www.on6ub.be Voorwoord van de voorzitter: Het is weer september, het gewone leven herneemt. We

Nadere informatie

Activatie van special call "ON1418WOD" door ON4VLM, ON3EE, ON3JL, ON3VS en ON5SWA

Activatie van special call ON1418WOD door ON4VLM, ON3EE, ON3JL, ON3VS en ON5SWA Activatie van special call "ON1418WOD" door ON4VLM, ON3EE, ON3JL, ON3VS en ON5SWA Een idee van Leon, ON4VLM om weer eens speciale activatie te doen met andere radioamateurs uit de streek. Het idee van

Nadere informatie

Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015

Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015 Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015 België wordt uitgeroepen tot rampgebied. Vaste communicatiemiddelen zijn uitgevallen en er is een stroomonderbreking

Nadere informatie

MWV - nieuwsbrief nr 3

MWV - nieuwsbrief nr 3 MWV - nieuwsbrief nr 3 Januari 2007 Hallo beste O.M. en XYL, sectie Midden West Vlaanderen http://www.mwv.uba.be Sedert de laatste nieuwsbrief in september zijn er reeds terug een aantal activiteiten geweest,vandaar

Nadere informatie

Globetrotter en Aloysiusschool en PI4HAL

Globetrotter en Aloysiusschool en PI4HAL Globetrotter en Aloysiusschool en PI4HAL B egin januari ontving Peter van Baarle van Stefan Nelwan het verzoek mee te werken met het schoolproject Ruimtevaart en radiocommunicatie. Er vond een levendige

Nadere informatie

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Een zendamateur: wat is dat? Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Dat kan via de microfoon, maar ook via Morse signalen, amateurtelevisie,

Nadere informatie

CQ contest, CQ contest de OR6N (UBA sectie NOK)

CQ contest, CQ contest de OR6N (UBA sectie NOK) CQ contest, CQ contest de OR6N (UBA sectie NOK) Het is half januari en de Low Bands zijn zowat de enige uitlaatklep voor de gedreven radioamateur. Om met de rest van de wereld te wedijveren, hebben we

Nadere informatie

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten 1 Doel Het hoofddoel is het maken van zoveel mogelijk verbindingen en daar plezier in hebben. Andere doelen zijn het verbeteren van eigen vaardigheden, testen van (nieuwe) apparatuur en technieken, ervaring

Nadere informatie

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01

HAM - FLYER tussendoortje van het HAM-Nieuws. Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 1 HAM - FLYER 04-16 tussendoortje van het HAM-Nieuws Mededelingen van de VERON afd. Alkmaar A01 Vier enthousiaste mensen, bouwers, programmeurs, software en hardware specialisten, presenteren op de verenigingsavond

Nadere informatie

De leden bestaan uit (vrijwel alleen) radio zendamateurs (m/v), maar ook binnen die groep bevinden zich weer een aantal geledingen:

De leden bestaan uit (vrijwel alleen) radio zendamateurs (m/v), maar ook binnen die groep bevinden zich weer een aantal geledingen: NIEUWSBRIEF 2 e kwartaal 2017 Deze nieuwsbrief is primair bedoeld voor de leden van de vereniging PI4HAL ten einde de betrokkenheid van de leden bij de ontwikkelingen van het PI4HAL radiostation maar ook

Nadere informatie

Radio Nieuws Flits. First Edition 2012. Zomer 2012. Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk. E-mail: pe1jra@gmail.

Radio Nieuws Flits. First Edition 2012. Zomer 2012. Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk. E-mail: pe1jra@gmail. Radio Nieuws Flits First Edition 2012 Zomer 2012 Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk E-mail: pe1jra@gmail.com Van de redactie Het eerste nummer (The First) van Radio Nieuws

Nadere informatie

Thema: kom er maar eens achter. Moeilijkheid : **** Tijdsduur : *** Juf Yvonne. Natuurkunde en techniek Licht en geluid Geluid&communicatie

Thema: kom er maar eens achter. Moeilijkheid : **** Tijdsduur : *** Juf Yvonne. Natuurkunde en techniek Licht en geluid Geluid&communicatie Thema: kom er maar eens achter Natuurkunde en techniek Licht en geluid Geluid&communicatie Moeilijkheid : **** Tijdsduur : *** Juf Yvonne Doel: Na deze opdracht weet je hoe de ontwikkeling van tele-communicatie

Nadere informatie

Bouwbeschrijving kristalradio

Bouwbeschrijving kristalradio Van harte gefeliciteerd met dit bouwpakket. Je kunt hiermee zelf een radio bouwen die geen batterij nodig heeft. Op de foto hiernaast zie je hoe jouw radio eruit gaat zien. In deze bouwbeschrijving staat

Nadere informatie

MWV - nieuwsbrief nr 4

MWV - nieuwsbrief nr 4 MWV nieuwbrief_nr4 pagina 1/8 MWV - nieuwsbrief nr 4 Juli 2007 sectie Midden West Vlaanderen http://www.on6ub.be Hallo beste O.M. en XYL, Hier zijn we terug met een nieuwsbrief over de activiteiten in

Nadere informatie

Editie september 2017

Editie september 2017 Editie september 2017 De Flevo Rondstraler Het blad voor en door leden van de VERON-afdeling Flevoland COLOFON VERON-afdeling A41 Flevoland Voorzitter Dick van Vulpen PA0DVV pa0dvv@veron.nl Vicevoorzitter

Nadere informatie

Conventus 03 nieuws C-jeugd Conventus 03 kampioen: 3e elftal Conventus 03 kampioen:

Conventus 03 nieuws C-jeugd Conventus 03 kampioen: 3e elftal Conventus 03 kampioen: Conventus 03 nieuws C-jeugd Conventus 03 kampioen: Zaterdag 14 mei heeft de C-jeugd van Conventus 03 het kampioenschap behaald. In de laatste wedstrijd moest het gaan gebeuren, een gelijkspel zou voldoende

Nadere informatie

JOTA BE Magnetic. Naam

JOTA BE Magnetic. Naam JOTA 2017 BE Magnetic Naam NATO alfabet Er zijn in de wereld vele nationale spelalfabetten, maar het NATO -alfabet is het internationale spelalfabet. Een Engelsman, Roemeen, Canadees, Duitser of Afrikaan

Nadere informatie

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019)

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NR. 19 6 juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Woensdag 29 mei was de spelletjesdag voor alle kleuters. Wat hebben alle kinderen genoten. Ze konden kiezen uit

Nadere informatie

Kleiduiven fun wedstrijd

Kleiduiven fun wedstrijd Kleiduiven fun wedstrijd 18-7-2015 Op zaterdag 18 juli was er weer de jaarlijkse kleiduiven fun wedstrijd welke was georganiseerd door Nico Storm. Zoals altijd gaf dat veel werk met zich mee. O.a. het

Nadere informatie

VERON afdeling Amsterdam

VERON afdeling Amsterdam Afz: VERON afd. Amsterdam P/A Tolkamerstraat 105 1107 PC Amsterdam Zuidoost. 1 Voorwoord voorzitter Beste Amsterdamse radioamateurs, Na een onderbreking van enkele jaren hebben wij op 7 en 8 september

Nadere informatie

Namens bestuur, de rondeleiders en redactie een goed en voorspoedig 2010 toe gewenst. Dat we maar weer veel verbindingen mogen maken.

Namens bestuur, de rondeleiders en redactie een goed en voorspoedig 2010 toe gewenst. Dat we maar weer veel verbindingen mogen maken. Jaargang 37 nummer 01 januari 2010 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

MWV - nieuwsbrief nr 9

MWV - nieuwsbrief nr 9 MWV nieuwsbrief Nr 9 pagina 1 / 7 MWV - nieuwsbrief nr 9 Januari 2009 sectie Midden West-Vlaanderen http://www.on6ub.be Nieuwjaarsboodschap van de voorzitter Beste leden, namens mezelf en het hele bestuur

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Op 20 februari zal de jaarlijkse Jaarvergadering plaatsvinden. Een persoonlijke uitnodiging met agenda zal voor de vergadering worden verzonden.

Op 20 februari zal de jaarlijkse Jaarvergadering plaatsvinden. Een persoonlijke uitnodiging met agenda zal voor de vergadering worden verzonden. De Helmondse VARICON 34 e Jaargang nummer 126 December 2017 De Varicon is de spreekbuis van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland afdeling Helmond en wordt per e-mail gezonden aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6. Algemene informatie. Belangrijke data: Personele zaken

Nieuwsbrief 6. Algemene informatie. Belangrijke data: Personele zaken Nieuwsbrief 6 8 november 2018 Belangrijke data: 08 november MR vergadering 19.30-21.30 uur 13 november Informatieavond bedplassen (GGD) 16 november Rapport 1 (groepen 3 t/m 7) 22 november Nieuwsbrief 7

Nadere informatie

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden,

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden, Nieuwsbrief, Oktober 2018 Beste leden, Met een prachtige zomer laten we een geslaagd zonnig seizoen weer achter ons. De herfst laat zich zien in de natuur en hoe mooi is het dat wij op onze club hier gewoon

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk Nieuws uit groep 6 Vakantie! Eindelijk is de vakantie aangebroken. We hebben er al een poosje naar uit gekeken. En de laatste weken waren ook wel wat rommelig. Steeds meer boeken waren uit, steeds werd

Nadere informatie

contester? Wel, dat is het specimen van de radioamateur dat deelneemt aan contests. Contest is het Engelse woord voor wedstrijd.

contester? Wel, dat is het specimen van de radioamateur dat deelneemt aan contests. Contest is het Engelse woord voor wedstrijd. De DXer en de Contester: wie zijn ze, wat drijft hen? Het zou een mooie episode uit Jambers kunnen zijn waarbij Paul Jambers in hoogsteigen persoon op zoek gaat naar de ziel van de HF operator. Geef nu

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2011

Nieuwsbrief september 2011 Nieuwsbrief september 2011 Modelbouwvereniging Hoekse Waard Achterzeedijk 1b 2991 SB Barendrecht Nieuwsbrief september 2011 Barendrecht, 19-09-2011 Beste leden en relaties, Hierbij de nieuwsbrief van de

Nadere informatie

Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016

Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016 Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016 De maand oktober is alweer aan zijn laatst stukje begonnen. Komende zondag gaat de tijd alweer een uurtje terug! Wat gaat de tijd toch snel! Ik hoop van harte dat

Nadere informatie

AUGUSTUS Inhoud:

AUGUSTUS Inhoud: Inhoud: Burendag Stuupkes mèrt Kersttocht Handwerkclubje Speeltuinroute Heeft u een idee? We kijken terug naar: Gennepse Quiz Foute Bingo AUGUSTUS 2016 De zomer is weer in volle gang, Voor velen zit de

Nadere informatie

Klik op het icoon om op onze Facebook of Twitterpagina te komen.

Klik op het icoon om op onze Facebook of Twitterpagina te komen. NIEUWSBRIEF 40e jaargang nr. 18 Agenda 30-05 t/m 3-06 Avondvierdaagse 8-06 Groep 1-2 vrij Volgt u ons al! Klik op het icoon om op onze Facebook of Twitterpagina te komen. 13-06 t/m 17-06 FEESTWEEK JOHANNESSCHOOL

Nadere informatie

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 In dit nummer: - De jarigen - Update nieuwbouw - Groepsindeling - Mededeling Erna - Bedankochtend hulpouders - Groep 1-2 - Juffendag groep

Nadere informatie

Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd

Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd Dankzij het optreden van Firma Weijland en het heerlijke buffet Jeu de boules Er was afgesproken, om tot aan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DARES R09-UTRECHT SPECIALE DDW UITGAVE

NIEUWSBRIEF DARES R09-UTRECHT SPECIALE DDW UITGAVE NIEUWSBRIEF DARES R09-UTRECHT SPECIALE DDW UITGAVE Inhoud Voorwoord Uitgebreid verslag met veel foto s van het DARES Deelnemers Weekend Voorwoord Deze extra nieuwsbrief is een uitgave van DARES R09-Utrecht

Nadere informatie

VELDDAG 2006 Update 22 mei 2006

VELDDAG 2006 Update 22 mei 2006 VELDDAG 2006 Update 22 mei 2006 DOELSTELLINGEN: 1: Belangstelling wekken voor het Experimenteel Radio Onderzoek. 2: Punten halen in de PI4WNO deelname FD-CW-contest. 3: Gezellig Club Pinksterweekend. 4:

Nadere informatie

Kijk voor het laatste nieuws op internet!! en

Kijk voor het laatste nieuws op internet!!   en Jaargang 38 nummer 09 november 2011 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

VLASKO. Woord van de voorzitter. Vlaamse School Komen. Colofon. Goede vrienden van De Taalkoffer,

VLASKO. Woord van de voorzitter. Vlaamse School Komen. Colofon. Goede vrienden van De Taalkoffer, VLASKO Vlaamse School Komen Erkenningsnummer P911223 Colofon VLASKO Kwartaalblad van De Vrienden van de Taalkoffer 6 e jaargang nr.14 Maart 2017 Maatschappelijke zetel Stuersstraat 57B bus 2A - 8900 Ieper

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Nieuwsbrief 51. Voor wie vergeten is om zijn inschrijvingsdocumenten op te sturen, breng ze mee naar de opening van ons zeilseizoen!!

Nieuwsbrief 51. Voor wie vergeten is om zijn inschrijvingsdocumenten op te sturen, breng ze mee naar de opening van ons zeilseizoen!! Nieuwsbrief 51 Beste Leden We zijn er aan begonnen. Het seizoen is gestart. Vorig weekend met de start van het jeugdzeilen waren er maar liefst 16 bootjes op het water. Het was leuk om te zien na een lange

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Uitgave september Inhoudsopgave. Van de voorzitter

Nieuwsbrief. Uitgave september Inhoudsopgave. Van de voorzitter Inhoudsopgave Van de voorzitter Activiteitenagenda Ledenbestand CQ, CQ...REC Vossenjacht 2009 Molenweekend 2009 Voordracht ON9CVD Bezoek aan PA0CC Good old Drake Even een QSL kaart brengen Van de voorzitter

Nadere informatie

Stichting Peugeot 205 Event

Stichting Peugeot 205 Event Nieuwsbrief van de Stichting Peugeot 205 Event als onderdeel van het zelfstandige Peugeot 205-309 Register April 2016 Beste 205 en 309 liefhebbers, Het is al weer een aantal weken geleden dat wij als bezoeker

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief 24 01 mei 2016 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de derde nieuwsbrief van dit seizoen! Er is de afgelopen tijd veel gebeurd binnen Scarabee en wij willen in deze nieuwsbrief zowel

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF

WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF Wijkpredikant: ds. John Boogaard Uitgave Wijkkerk Aller Erf Verschijning Streven 1 x per maand Web publicatie Dik Kleyne Vormgeving Dik Kleyne Inhoud o.a. gemeenteleden

Nadere informatie

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Antennes in uw omgeving Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Inhoud Over het Antennebureau Waarom antennes Hoe werken antennes Antennes en gezondheid Regels plaatsing antennes Antennes bij u

Nadere informatie

MWV - nieuwsbrief nr 12

MWV - nieuwsbrief nr 12 MWV nieuwsbrief Nr 12 pagina 1 / 10 MWV - nieuwsbrief nr 12 Februari 2010 sectie Midden West Vlaanderen http://www.on6ub.be Beste leden, collega radioamateurs en sympathisanten namens mezelf en het hele

Nadere informatie

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden.

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62 Editie mei 2018 HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Afdelingsbijeenkomst mei 2018 op: vrijdag 11 mei 2018, aanvang 20.00 uur LT WiFi door

Nadere informatie

Q1 Hoe beoordeelt u de informatieverstrekking voorafgaand aan uw event?

Q1 Hoe beoordeelt u de informatieverstrekking voorafgaand aan uw event? Q1 Hoe beoordeelt u de informatieverstrekking voorafgaand aan uw event? Beantw oord: 53 Ov ergeslagen: 1 Duidelijk en v olledig Duidelijk maar onv olledig Onduidelijk en onv olledig Duidelijk en volledig

Nadere informatie

Betreft: Uitnodiging Jeugdvoetbalkamp 9 t/m 11 juni 2017

Betreft: Uitnodiging Jeugdvoetbalkamp 9 t/m 11 juni 2017 v.v. Uchta Sportpark De Hoeken Keizerstraat 102 4053 HK IJzendoorn ( 0344-642151 : www.uchta.nl Betreft: Uitnodiging Jeugdvoetbalkamp 9 t/m 11 juni 2017 IJzendoorn, 11 april 2017 Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Het karafje water staat tussen de medicijnflessen

Het karafje water staat tussen de medicijnflessen In Salonnes komen we weer zonder drank te zitten. Het is nog één uur te gaan tot de camping in Vic-Sur-Seille. Het is warm en onze tong plakt aan ons gehemelte. Plots zie ik enkele mensen aan de barbecue

Nadere informatie

Ledenvergadering 17 Oktober 2014 Aanwezigen: 39 OM / 1 (x)yl, 3 bezoekers

Ledenvergadering 17 Oktober 2014 Aanwezigen: 39 OM / 1 (x)yl, 3 bezoekers Ledenvergadering 17 Oktober 2014 Aanwezigen: 39 OM / 1 (x)yl, 3 bezoekers Iets na 20u00 opende de CM deze druk bijgewoonde ledenvergadering. Clublokaal: We kregen een opsomming van de voornaamste werkzaamheden

Nadere informatie

17e TRIAL KLEIGROEVE EVENT

17e TRIAL KLEIGROEVE EVENT Motorclub KAMCE Torhout nodigt u vriendelijk uit op hun : 17e TRIAL KLEIGROEVE EVENT Vrijdag 19, Zaterdag 20 en Zondag 21 augustus 2011 LIGGING TERREIN : Nieuwe Egemseweg (zijstraat Brugsesteenweg N50

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 In deze uitgave Giel Aarts trofee 2018 Nieuwjaarsreceptie Wedstrijdoverzicht 2019 Vrijwilligers gezocht Verenigingscontributie Kerstwedstrijd van 15 december AED apparaat en cursus

Nadere informatie

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter 5 juli 2014 Agenda - reminder 6 juli 2014 Zomeravondconcert 19.00 uur 10 juli 2014 Laatste repetitie (afsluiting in De Muziekfabriek) 21.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30

Nadere informatie

MWV - nieuwsbrief nr.10

MWV - nieuwsbrief nr.10 MWV nieuwsbrief Nr. 10 pagina 1 / 12 MWV - nieuwsbrief nr.10 Mei 2009 sectie Midden West Vlaanderen http://www.on6ub.be Voorwoord Tijdens het schrijven van de inleiding van deze nieuwsbrief is het prachtig

Nadere informatie

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws November 2016 Jaargang 2, Nr. 13 Inhoud Flessenactie. 2 Personele zaken.... 2 Peutermiddag. 2 Social schools.... 3 Buurtsportclub.. 4 Nationaal schoolontbijt.4

Nadere informatie

Grasshopper Int. vzw Peter Van der Flaes Molenbergstraat 45/ Turnhout

Grasshopper Int. vzw Peter Van der Flaes Molenbergstraat 45/ Turnhout Grasshopper Int. vzw Peter Van der Flaes Molenbergstraat 45/4 2300 Turnhout www.grasshopper.be OVER ROCKIN AROUND TURNHOUT Rockin' Around Turnhout is de voorbije 20 jaar uitgegroeid tot een heus begrip

Nadere informatie

Evaluatie Famillement 2018

Evaluatie Famillement 2018 Inhoud Samenvatting Famillement 2018... 1 Resultaten evaluatie standhouders... 2 Beeld van de bezoeker... 2 Locatie... 3 Organisatie... 5 Datum en tijd... 6 Programma... 7 Eindoordeel...12 Resultaten evaluatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor Nieuwsbrief WTC Berlaar Januari-februari 2016 1. Wensen Beste Wensen Voor 2016 2. Jubileum Een tijdje geleden waren we er nog van overtuigd dat we in 2016 ons 25-jarig bestaan zouden vieren. Dat bleek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6de JAARGANG Nr. 1. Voorzitter Luc Dirken Bergbeemden Turnhout. Tel:0494/

NIEUWSBRIEF. 6de JAARGANG Nr. 1. Voorzitter Luc Dirken Bergbeemden Turnhout. Tel:0494/ NIEUWSBRIEF 6de JAARGANG Nr. 1 Voorzitter Luc Dirken Bergbeemden 24 Tel:0494/65.38.28 luc.dirken@pandora.be Sophie Brouwers Bergbeemden109 b4 Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Secretaris Frans

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

MWV - nieuwsbrief nr 2

MWV - nieuwsbrief nr 2 MWV - nieuwsbrief nr 2 Hallo beste O.M. en XYL, sectie Midden West Vlaanderen http://www.mwv.uba.be Hier zijn we voor de tweede maal met de MWV nieuwsbrief.het verlof is al een tijdje achter de rug en

Nadere informatie

Belangrijke data. Punternieuws. Visite bij groep 3/4. 28 april tm 13 mei Meivakantie. Cultuurdag 1 voor alle groepen

Belangrijke data. Punternieuws. Visite bij groep 3/4. 28 april tm 13 mei Meivakantie. Cultuurdag 1 voor alle groepen NUMMER 15 JAARGANG 32 25 april 2018 Belangrijke data revius@sintbavoschool.nl 27 april 2018 Koningsdag kinderen vrij 28 april tm 13 mei 2018 Meivakantie 14 mei 2018 Weer naar school 21 mei 2018 Pinksteren

Nadere informatie

Naam: Speltak: Groep:

Naam: Speltak: Groep: JOTA 2013 Naam: Speltak: Groep: NATO alfabet Er zijn in de wereld vele nationale spelalfabetten, maar het NATO - alfabet is het internationale spelalfabet. Een Engelsman, Roemeen, Canadees, Duitser of

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 8 7 december 2017

NIEUWSBRIEF. nr. 8 7 december 2017 NIEUWSBRIEF nr. 8 7 december 2017 In deze nieuwsbrief: - Ouders bedankt - Staking - Social schools - Kerst 2017: alle informatie in deze nieuwsbrief! - Toestemmingsverklaring gebruik foto s - Ziekmelden

Nadere informatie

Evonik Antwerpen Motor Vrienden

Evonik Antwerpen Motor Vrienden Van harte welkom op onze algemene ledenvergadering 01 april 2019 Het bestuur van EAMV was op zoek naar gemotiveerde medewerkers. Dit jaar zullen er 3 bestuursleden hun vaandel door willen geven aan anderen.

Nadere informatie

MWV - nieuwsbrief nr 13 juni 2010

MWV - nieuwsbrief nr 13 juni 2010 MWV nieuwsbrief Nr 13 Pagina- 1-14 MWV - nieuwsbrief nr 13 juni 2010 sectie Midden West Vlaanderen http://www.on6ub.be Beste leden, De CM verkiezingen liggen weeral een tijd achter ons, maar toch wil ik

Nadere informatie

Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband.

Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband. Isotron (vogelhuisje) voor 40/80/160 meterband. Inleiding: Deze antenne werkt electro/magnetisch als een loop-yagi, heeft een stralings diagram van een groundplane en de korte opstralingshoek van een richtbeam.

Nadere informatie

Met deze periodieke nieuwsbrief willen we jullie nog meer betrekken bij onze initiatieven en de organisatie van het Prullenbos.

Met deze periodieke nieuwsbrief willen we jullie nog meer betrekken bij onze initiatieven en de organisatie van het Prullenbos. Beste Prullenbos-fan, De fantastische zomer van 2013 is bijna voorbij... En de sfeervolle herfstdagen komen er aan... Met deze periodieke nieuwsbrief willen we jullie nog meer betrekken bij onze initiatieven

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jaargang 5. Maart In dit nummer: Apto keuring

Nieuwsbrief. Jaargang 5. Maart In dit nummer: Apto keuring Nieuwsbrief Jaargang 5 Maart 2014 Apto keuring Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 mei staat er weer een Apto keuring gepland. Dit is de basiskeuring voor de fokkerij. Een veulen van PRE s wordt alleen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 169 Juli 15. Chr. basisschool De Rank. Geachte ouder(s),

NIEUWSBRIEF. 169 Juli 15. Chr. basisschool De Rank. Geachte ouder(s), Geachte ouder(s), Warme dagen in het vooruitzicht beloven wellicht een mooie zomer. We zullen het zien, maar de kinderen komen wel in vakantiestemming als de zon zo overvloedig schijnt. Tijdens warme dagen

Nadere informatie

Datum: donderdag 8 oktober 2015

Datum: donderdag 8 oktober 2015 Datum: donderdag 8 oktober 2015 Populierenblaadje Algemeen: Studiedag: morgen hebben alle kinderen vrij. De leerkrachten hebben dan een studiedag. We wensen jullie een lekker lang weekend toe! Kalender:

Nadere informatie

ProJOP Nieuwsbrief augustus 2015

ProJOP Nieuwsbrief augustus 2015 ProJOP Nieuwsbrief augustus 2015 Een nieuw seizoen! Bekijk de nieuwe kalender en weekendflyers verderop in de nieuwsbrief! Binnenkort liggen ze weer in de brievenbus bij elke gemeente in Vlaanderen: de

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 27 Jaargang: 8, nummer 7

Nieuwsbrief januari 27 Jaargang: 8, nummer 7 Nieuwsbrief januari 27 Jaargang: 8, nummer 7 Beste leden, ereleden, leden van verdienste en vrijwilligers, Nog 3 nachtjes slapen en dan is het 1ste Blacklight Volleybaltoernooi. Zorg dat je erbij bent!

Nadere informatie

de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Inhoud Pagina 1 Agenda:

de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Inhoud Pagina 1 Agenda: de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Bosuilstraat 11, 7523 BJ ENSCHEDE, 053 4368164 e mail menkotoren@skoe.nl Nieuwe datum Vormsel en ouderavond Er is een nieuwe datum voor de Vormselviering.

Nadere informatie

Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, 21-12-2018 Van de directie Van de MR Sintviering Kerstviering Kerstvakantie Agenda CJG - Grenzen stellen CJG - Voldoende slapen Van de directie De kerstvakantie 2018 en het nieuwe kalenderjaar

Nadere informatie

door Piet Rens PAoPRG door Gerjan PA1GF door Johan PA3AIN door Johan PA3AIN ( Heelweg Microwaves Locator-contest Qso Mul- Contest Call Qso s pntn tiplier punten Eindstand 2008 Afdelingsbeker

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vee tentoonstelling Donderdag 11 september gaan wij naar de Vee tentoonstelling op de koemarkt.

Nieuwsbrief. Vee tentoonstelling Donderdag 11 september gaan wij naar de Vee tentoonstelling op de koemarkt. Datum nieuwsbrief Obs Willem Eggert Jan v Egmondstraat 14 1441 HM Purmerend 0299 421385 info@willemeggertschool.nl www.willemeggertschool.nl Agenda: 10 september Sportdag gr 1 t/m 8 Locatie: Sportpark

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF stichting KIST

NIEUWSBRIEF stichting KIST View this email in your browser NIEUWSBRIEF stichting KIST Stichting Kist houdt u graag op de hoogte van haar bezigheden, vorderingen en leuke nieuwtjes! TERUGBLIK OP PROJECT CASTRICUM '67 In het weekend

Nadere informatie

Winter editie W.C.D.67

Winter editie W.C.D.67 Winter editie W.C.D.67 De nieuwsbrief verschijnt 4 keer in het jaar: Begin maart juni eind september begin december Heb je informatie voor de nieuwsbrief? Deadline is 14 dagen voor de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Vraag 3: Een radioamateur mag volgende andere radiostations contacteren :

Vraag 3: Een radioamateur mag volgende andere radiostations contacteren : Vraag 1: Het doel van een radioamateurvergunning is : A. communiceren met andere radioamateurs B. zich te bekwamen in de radiocommunicatie en radiotechniek C. commerciële activiteiten te ontwikkelen op

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 06 oktober 2013

Nieuwsbrief nr. 06 oktober 2013 Nieuwsbrief nr. 06 oktober 2013 Als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen via e-mail, stuur dan een e-mail naar verondenhaag@gmail.com met als mededeling: nieuwsbrief, afmelden. Als u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Buizen van de visstokken gelijmd met speciale pvc lijm

Buizen van de visstokken gelijmd met speciale pvc lijm Cobwebb Versie 1 Onderdelen 1xTraanplaat aluminium afme8ng 208mm/139mm. Dikte 5/6.50 mm 1 xtraanplaat aluminium afme8ng 150mm/100mm. Dikte 5/6.50 mm 4 x visstokken + 1 korte 1 meter die ik nog had 1x WeroPlast

Nadere informatie

Jonglaren 1 wint Basisscholenkampioenschap Tynaarlo 2013 en poseert even met de beker(s)

Jonglaren 1 wint Basisscholenkampioenschap Tynaarlo 2013 en poseert even met de beker(s) Jonglaren 1 wint Basisscholenkampioenschap Tynaarlo 2013 en poseert even met de beker(s) Het jaarlijks terugkerend schoolschaakkampioenschap voor teams van basisscholen voor de gemeente Tynaarlo werd dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LINGEWAARDE juli augustus september 2017

NIEUWSBRIEF LINGEWAARDE juli augustus september 2017 NIEUWSBRIEF LINGEWAARDE juli augustus september 2017 VAN DE REDACTIE Beste lezers van de nieuwsbrief, Welkom bij de editie van: WIST U DAT? - We twee echte mannequins hebben in Lingewaarde. Riet Spies

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-07 Terugkijkend op een fantastisch geslaagd openingsfeest gisteravond, voelt mijn lijf aan alsof ik een dag in een achtbaan heb gezeten.

Nadere informatie

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 Voorzitter Johan Janssen. Bergbeemden 27. Tel: 014/ 42.62.38 joannes.janssen2@telenet.be Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Bestuurslid

Nadere informatie

WereldNieuws Beste ouders Modeshow Inloopochtend

WereldNieuws Beste ouders Modeshow Inloopochtend WereldNieuws Jaargang 4 Nr. 8 23-10-2015 Beste ouders Na een leerzame studiedag; talentontwikkeling, start nu ook voor de medewerkers van het dagarrangement de herfstvakantie. In de bijlage treft u informatie

Nadere informatie

MWV - nieuwsbrief nr 11

MWV - nieuwsbrief nr 11 MWV nieuwsbrief Nr 11 pagina 1 / 12 MWV - nieuwsbrief nr 11 September 2009 sectie Midden West Vlaanderen http://www.on6ub.be Beste leden, Er valt opnieuw een nieuwsbrief in uw brievenbus. We hebben ons

Nadere informatie

Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl

Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 1 juli 2016 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 2 Oud Papier IK ZIE MEER Ma 4 Contactmiddag

Nadere informatie

De technische commissie zorgt voor de zaalwachtregelingen en toernooi.

De technische commissie zorgt voor de zaalwachtregelingen en toernooi. SAMENSTELLING VAN HET BESTUUR VOORZITTER PENNINGMEESTER Piet Gijzen Carola Meek - Vriezen 0316-529377 0316-333973 pietgijzen@online.nl c.meek@liemerscollege.nl SECRETARIS ALGEMENE ZAKEN Brenda Stolk-Lourens

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Nieuwjaarswandeling. 14 januari 2018

Nieuwjaarswandeling. 14 januari 2018 Jaaroverzicht 2018 Nieuwjaarswandeling 14 januari 2018 Spijtig genoeg werden er geen foto s genomen. Toch was het heel gezellig en ideaal om het nieuwe jaar in te zetten! Toneel 10 februari 2018 Voor de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 CBS De Marliaantjes 2

Nieuwsbrief 9 CBS De Marliaantjes 2 Nieuwsbrief nr. 9 18 december 2015 Agenda 21 december 1 januari Kerstvakantie Maandag 4 januari Contactavond Dinsdag 5 januari Kriebelteam Adviesgesprekken VO groep 8 Woensdag 6 januari Adviesgesprekken

Nadere informatie

Beste ouders, leden, sympathisanten.

Beste ouders, leden, sympathisanten. Beste ouders, leden, sympathisanten. Allereerst wil ik met iets droevig beginnen. Dit is het laatste voorwoord dat ik ga schrijven voor het alowisken. Binnen alowis heb ik 21 zeer mooie jaren meegemaakt.

Nadere informatie