Eilandvijfdaagse 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eilandvijfdaagse 2015"

Transcriptie

1 Eilandvijfdaagse 2015 Het is ieder jaar weer een hele puzzel om te bepalen wanneer we de meeste kans hebben de Eilandvijfdaagse volgens plan uit te voeren. Mensen die al eerder mee geweest zijn weten het; de natuur heeft haar eigen wil en zeker op de Wadden laat zij zich van haar wispelturigste kant zien. Dit jaar zijn we uitgekomen op een vertrek op 7 augustus vanuit Harlingen voor de Haveneditie en is het zelfs gelukt om na 3 jaar afwezigheid weer de Strandeditie te organiseren. Deze zal op 14 augustus vanuit Lauwersoog starten. Verderop in deze nieuwsbrief zal ik dieper ingaan op de routes van dit jaar, eerst maar even de verschillen tussen de diverse edities toelichten: Haven- vs. Strandeditie Vanuit wat we nu de Strandeditie noemen is de Eilandvijfdaagse eigenlijk ontstaan. Een verzoek van Strand5- en -6Daagse wandelaars om het mogelijk te maken de Noordzeestranden van de Waddeneilanden te bewandelen. Een zeer uitdagende tocht, zowel voor de deelnemers, de schippers en ons als organisatie. Aan- en van land gaan gebeurt bijvoorbeeld vaak niet vanuit een betrekkelijk comfortabele haven, maar onder toeziend oog van de boswachter, met rubber bootjes (RIB s) en door het water, dwars door normaal gesproken gesloten natuurgebieden. Op Vlieland wandelen we zelfs met militaire escorte over de grootste zandvlakte van Noordwest Europa, de Vliehors. Een unieke belevenis voor de echte strandliefhebber! De Haveneditie hebben we in 2011 voor het eerst georganiseerd, omdat er nog zoveel meer moois te zien is. Iedere dag loop, fiets of step je vanuit de haven een ronde over steeds een ander eiland. Afwisseling in ondergrond en omgeving zijn hier de sleutelwoorden. Bos, heide, strand en natuurlijk een gezellig dorpje, je komt er allemaal door. We hebben de afgelopen jaren, met de hulp van de eilandbewoners zelf, steeds mooiere paden gevonden waarmee we

2 de routes ieder jaar weer nóg afwisselender maken. Hele grote wijzigingen ten opzichte van vorige edities zijn het niet, die routes waren al zo mooi. Bij de inschrijving kies je om te beginnen voor een van beide edities. Bedenk je dan dat het echt om totaal verschillende belevingen gaat en kies dus wat jou het meest aanspreekt. Bij de Strandeditie gaat het echt om het strand, met af en toe een klein uitstapje over de duinen. Bij de Haveneditie gaat het om afwisseling in landschap, met af en toe een klein uitstapje over de duinen. Maar dan dus het strand op Wandelen, fietsen of steppen? Zowel de Strandeditie als de Haveneditie zijn geschikt voor wandelaars die niet bang zijn voor een afstand van rond de 30 km. We rekenen met een minimale, gemiddelde snelheid van 4 km/uur, wat met een beetje doorstappen goed te doen is. Uiteraard proberen we je zo veel mogelijk tijd te geven om even lekker op een gezellig terrasje te zitten, maar we zijn wel gebonden aan de vertrektijd van de schepen. Het is ieder jaar weer een spanningsveld tussen zo veel mogelijk van het eiland willen laten zien en de beschikbare tijd. Kom je dus tijd tekort om alles op je gemakje te bekijken, of had je je hond ook graag mee willen nemen? Kom dan eens een keer wat langer terug, er valt nog zoveel meer te ontdekken! De Haveneditie is naast wandelaars ook geschikt voor fietsers en dit jaar voor het eerst ook steppers die met de eigen step tot wel 60 km per dag af kunnen leggen. Als fietser kun je nu ook je eigen fiets of E-Bike meenemen, anders staat er op elk eiland een voor je klaar. Afhankelijk van de beschikbaarheid is dat een fiets met 3 tot 7 versnellingen en altijd met dikke banden. De verhuurders op de eilanden kunnen geen E-Bikes garanderen, vandaar dat we deze niet als huur aanbieden, maar je kunt er dus zelf wel een meenemen. De verhuurders hebben helemaal geen steps beschikbaar. Als je hiervoor inschrijft moet je deze altijd zelf meenemen. Uiteraard proberen we de steps en fietsen zo voorzichtig mogelijk in en uit het ruim van ons begeleidingsschip te takelen, maar wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele beschadigingen. Denk er ook om dat zout en zand niet de beste vrienden van rollende vervoersmiddelen zijn, dus iedere dag goed schoonmaken is aan te raden. Zoals aangegeven is dit voor ons ook de eerste keer met steps en we hebben hierdoor nog weinig inzicht in de extra uitdagingen hiervan.

3 Heen- en weer De Haveneditie start op 7 augustus vanuit Harlingen. Aanreizen per trein is hier het gemakkelijkst, het station ligt op een paar honderd meter van de vertrekkade. Kom je met de auto, dan raden we het gebruik van het door ons gereserveerde parkeerterrein aan. Als je voor deze optie kiest, is dit compleet met buspendel vanaf dit terrein naar de haven. Op 13 augustus komen we in de haven van Lauwersoog aan. Omdat we de Strandeditie met minder schepen varen, kun je ervoor kiezen de bijzondere terugreis naar Harlingen per boot te doen. Je vaart dan in 2 dagen door de Friese kanalen, via Dokkum, langs Bartlehiem en dwars door de historische stadsgracht van Leeuwarden, naar Harlingen. Wil je liever wat sneller thuis zijn, dan kun je ook kiezen om met een buspendel naar het station in Leeuwarden of het parkeerterrein in Harlingen teruggebracht te worden. Je kunt deze opties bij je inschrijving bijboeken. In de prijslijst aan het eind van deze nieuwsbrief vind je de kosten hiervoor. De Strandeditie start op 14 augustus vanuit Lauwersoog. Het is helaas niet mogelijk om per boot vanuit Harlingen aan te reizen, maar we geven wel de mogelijkheid om dit per bus vanaf het parkeerterrein in Harlingen of het centraal station Leeuwarden te doen. We houden hierbij met de vertrektijd zo veel mogelijk rekening met mensen die van verder weg komen. Uiteraard kun je ook op eigen gelegenheid naar Lauwersoog komen, er is vanaf Groningen een rechtstreekse busverbinding. De Strandeditie lopen we dus van Schiermonnikoog naar Texel. Niet alleen was dat de enige mogelijkheid om het te kunnen organiseren, het heeft ook grote voordelen. Zo kom je op Ameland en Terschelling de eerste 12 tot 15 km geen strandtent tegen, maar door de richting waarin we lopen, tijdens de tweede helft van de route juist wel. Mooi op tijd om even een terrasje te pikken en als het echt niet anders kan een taxi (uiteraard op eigen kosten) naar het eindpunt te nemen. Op 20 augustus komen we in Harlingen aan. De trein is weer op loopafstand en het pendelbusje brengt je naar het parkeerterrein.

4 Corvee Wij werken er als vrijwilligersorganisatie hard aan om je een fantastische tijd te bezorgen. Denk er daarbij wel aan dat onze vrijwilligers hier niet voor betaald worden en wel gastvrouw of -heer zijn, maar geen personeel. We verwachten dan ook dat je gewoon je steentje bijdraagt aan wat er aan boord moet gebeuren. Om dit een beetje eerlijk te laten verlopen maken we een corveerooster Daarnaast heeft de schipper ook regelmatig een paar extra handjes nodig. Hij kan namelijk alleen maar zeilen als er voldoende hulpkrachten zijn en het alle hens aan dek is. Natuurlijk zijn er ook wat andere factoren die hier meespelen. Als er bijvoorbeeld door een smalle geul gevaren moet worden, zal het zeilen niet lukken. De eerste prioriteit is dat we op het volgend eiland komen, maar als jullie s avonds nog de energie hebben om het zeil te hijsen, zal de schipper zich ook van zijn beste kant laten zien. Het belangrijkste is, dat we samen de handen uit de mouwen steken. Ieder jaar blijkt weer dat ieder schip hierdoor het gezelligste van de hele vloot is! Accommodatie We zijn de eerste week met 14 en de 2 e week met 6 zeilschepen uit de historische bruine vloot onderweg. Ik draai er niet omheen, de hutten in deze schepen zijn doorgaans krap, gehorig en verstoken van enige vorm van luxe. Het hoort natuurlijk allemaal bij de pure belevenis van de wadden. We hebben nog wel even overwogen om dit jaar met de Henri Dunant op pad te gaan, maar houden het toch maar bij het advies om een extra slaapmatje en oordopjes mee te nemen Bij de puzzel die Hutindeling heet, proberen we altijd eerst de echtparen in 2- persoonshutten in te delen. Dit is doorgaans, zoals op de foto, een stapelbed. Het is ons in vrijwel alle gevallen nog gelukt, maar we kunnen uiteraard niets garanderen. Hebben we de echtparen ingedeeld, dan gaan we alleenreizenden en groepen over de rest van de hutten verdelen. Het blijkt in de praktijk vooral gezellig te zijn om samen met andere wandelaars of fietsers in een hut te liggen.

5 Het is niet mogelijk een 1-persoons hut te boeken. Het grootste deel van de deelnameprijs gaat namelijk op aan de scheepshuur en een bed leeglaten is dan ook geen optie. Alle schepen hebben de WC en douche op de gang; sommigen lijken iets meer op die van thuis dan anderen. Het is bij de inschrijving mogelijk om een groepsvoorkeur aan te geven. Als je dus graag bij bepaalde deelnemers op de boot wilt (of juist niet) dan kun je dat daar vermelden. Het is niet mogelijk om een voorkeur voor een schip aan te geven, want dat zou het efficiënt indelen voor ons volslagen onmogelijk maken. En als we het dan toch over (on)mogelijkheden hebben, we kunnen rekening houden met vegetariërs, maar diëten als glutenvrij zijn een grotere uitdaging. Het eten wordt namelijk in een kleine kombuis klaargemaakt en kruisbesmetting is daarbij niet uit te sluiten. Als dit voor jou van toepassing is, neem dan eerst even contact met ons op voor je inschrijft. Volg ons Natuurlijk proberen we de ingeschreven deelnemers de komende maanden zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Komend voorjaar versturen we bijvoorbeeld een nieuwsbrief met daarin meer details over de reis en wat je mee moet nemen. Een paar weken voor vertrek ontvang je van ons per het inschrijfbewijs en indien bijbesteld, de parkeerkaart. Wil je dichter op het nieuws zitten en je zit op Facebook, dan is het leuk om onze Eilandvijfdaagse pagina te volgen. Daarnaast maken we een WhatsApp-groep met alleen maar deelnemers. Deze is vooral leuk om onderling te appen en er is de afgelopen jaren erg gezellig gebruik van gemaakt. Wil je hier bij aansluiten, stuur dan ons dan even een aparte mail om dit aan ons door te geven. Er kunnen maximaal 100 deelnemers in de groep, dus wacht niet te lang met je hiervoor aan te melden. Maximaal 1 deelnemer per bij elkaar horende groep.

6 Prijslijst Onze stichting is geen grote reisorganisatie en organiseert evenementen als de Eilandvijfdaagse zonder winstoogmerk. We hebben dan ook de honderdduizenden Euro s die we moeten betalen aan zaken als scheepshuur niet in kas, maar moeten daar nu wel al een substantieel deel van betalen. Boek nu en betaal later is voor ons hierdoor geen optie. Je inschrijving is pas compleet als we binnen een week na je boeking ook werkelijk je betaling ontvangen hebben. Omdat we weten dat dit voor sommige mensen best een flink bedrag ineens kan zijn, geven we ook de mogelijkheid voor een automatische incasso in 2 termijnen (begin januari en begin april). Hiervoor brengen we wel administratiekosten in rekening. Editie Optie Kosten Haven Wandelen 525,- Fietsen 575,- Steppen 535,- Parkeren 35,- Terugreis per boot 45,- Terugreis per bus 10,- Strand Wandelen 545,- Parkeren 35,- Heenreis per bus 10,- De kosten van een annuleringsverzekering worden op basis van het totaalbedrag berekend Annuleren Omdat het nog best lang duurt voor we werkelijk vertrekken, raden we het afsluiten van een annuleringsverzekering aan. Heb je deze zelf al, dan is dat natuurlijk prima, anders kun je die bij je inschrijving bijbestellen. Deze verzekering is er vanaf dit jaar in twee uitvoeringen, de gewone en de All-Risk. Deze laatste is wat Annulering Binnen 7 dagen na inschrijving Vóór 1 april 2015 Van 1 april t/m 31 mei 2015 Vanaf 1 juni 2015 Kosten Gratis 50% van de reissom* 75% van de reissom* 100% van de reissom *) Een eventueel bijbestelde parkeerplaats wordt t/m 31 mei volledig gerestitueerd duurder, maar keert bij meer annuleringsreden uit. Wij fungeren hierbij uitsluitend als tussenpersoon en sluiten deze verzekering af bij de Europeesche. Je kunt hier hun verzekeringsvoorwaarden bekijken. Omdat we deze optie bieden, kennen we geen coulanceregeling als je uiteindelijk toch niet mee kunt en geen annuleringsverzekering hebt.

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

Wat en waar zijn de wadden? Les met werkblad - topografie

Wat en waar zijn de wadden? Les met werkblad - topografie Les met werkblad - topografie Doel: De leerlingen kennen na afloop de namen van de waddeneilanden en de volgorde waarin ze liggen. Ze kunnen enkele belangrijke plaatsen rond het waddengebied aanwijzen

Nadere informatie

reis Ik ga op neem mee Opa, oma, broer en zus; met de hele familie een weekendje weg. Special VAKANTIE

reis Ik ga op neem mee Opa, oma, broer en zus; met de hele familie een weekendje weg. Special VAKANTIE reis & neem mee Ik ga op Opa, oma, broer en zus; met de hele familie een weekendje weg. Samenstelling en foto's: Marleen Brekelmans Bijzonder Plekje Je ziet en hoort het steeds meer, we gaan op vakantie

Nadere informatie

Toeristen in Nederland

Toeristen in Nederland Toeristen in Nederland Het is bijna zomer. Veel Nederlanders gaan lekker op vakantie naar het buitenland. Maar er komen ook heel veel buitenlandse toeristen naar Nederland. Hoeveel zijn dat er eigenlijk?

Nadere informatie

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Eindevaluatie Riga 2011 Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Inhoud Inleiding... 3 Wat voor cijfer geef je de Riga reis?... 4 Wat was je voornaamste reden om naar Riga te gaan?... 4 Hoe heb je de heenreis

Nadere informatie

Genieten na een oversteek

Genieten na een oversteek Genieten na een Klaas Wiersma maakte een oversteek. Nee, niet op de Noordzee of de Atlantic. Het ging van Ameland naar Terschelling. Met de Cornish Crabber Urmiena. Geen sinecure met een dikke noordwester.

Nadere informatie

UITDAGENDE WATERSPORTACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS

UITDAGENDE WATERSPORTACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS UITDAGENDE WATERSPORTACTIVITEITEN VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS BRON VAN ENERGIE SailWise is al 40 jaar de enige aanbieder in Nederland van meerdaagse, actieve watersportactiviteiten-

Nadere informatie

Het onderzoek van de burgemeester 5/6

Het onderzoek van de burgemeester 5/6 Het onderzoek van de burgemeester De burgemeester hoorde dat kinderen ongerust zijn. Nee, ze zijn niet bang voor onweer of harde geluiden. Ze maken zich zorgen over de natuur. Dieren krijgen steeds minder

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Unigarant Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Altijd onbezorgd op vakantie De tas is ingepakt De kinderen zijn uit logeren.

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Aquarelvakantie op Terschelling 2009

Aquarelvakantie op Terschelling 2009 Aquarelvakantie op Terschelling 2009 Aquarellisten gegroet, Dit jaar organiseert Ellen ten Kroode een aquarelvakantie op Terschelling. De cursus is van maandag 18 mei tot vrijdag 22 mei. Ik heb een gezellige

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

6.4. 12.4.2015 Lemmer (NL) Kiel (D) 6 zeildagen + voorovernachting De overtocht onze klassiker

6.4. 12.4.2015 Lemmer (NL) Kiel (D) 6 zeildagen + voorovernachting De overtocht onze klassiker 6.4. 12.4.2015 Lemmer (NL) Kiel (D) 6 zeildagen + voorovernachting De overtocht onze klassiker Met seizoenbegin in april ontwaakt de Banjaard uit de winterslaap: op naar de Oostzee! IJsselmeer, Noordzee

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een WISPO 2013 Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een wintersport vakantie, genaamd de WISPO. De WISPO commissie 2013 heeft dit jaar een reis georganiseerd

Nadere informatie

De veerdienst tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland

De veerdienst tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland Dienstregeling 2013 Contact Rederij Doeksen Harlingen Waddenpromenade 5, 8861 NT Harlingen Tel. 0900 363 57 36 ( 0,70 per gesprek) Fax (0517) 413 303 www.rederij-doeksen.nl Kijk ook op onze andere websites:

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 a) Wesley gaat lekker op vakantie. Welk onderdeel heeft hij niet zo goed voorbereid? b) Waarom is dat wel belangrijk? c) Hoe heeft hij dat eerder opgelost? d) Welk advies geef je

Nadere informatie

Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015

Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015 Schoolkamp vierdejaars leerlingen Mariëndael 20 t/m 23 april 2015 Werkweken Mariëndael We zijn er aanbieden: trots op dat we als school drie verschillende soorten werkweken/kampen kunnen - Survivalkamp

Nadere informatie

Plan Zuid. Nieuwbouw huur De Bouwvereniging. Vorstelijk wonen aan het water. 47 huurwoningen voor een behouden vaart

Plan Zuid. Nieuwbouw huur De Bouwvereniging. Vorstelijk wonen aan het water. 47 huurwoningen voor een behouden vaart Vorstelijk wonen aan het water Nieuwbouw huur De Bouwvereniging Plan Zuid 47 huurwoningen voor een behouden vaart Aan de levendige Bolswardervaart bouwt De Bouwvereniging 47 huurwoningen waarin ruimte

Nadere informatie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Skiën -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Survival --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit.

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Wat is dat dan precies, een ecoduct? Zo vroeg een jonge

Nadere informatie

Meezeilen vanuit Kos. Actief zeezeilen

Meezeilen vanuit Kos. Actief zeezeilen Meezeilen vanuit Kos Actief zeezeilen Van mei tot en met oktober varen we elke week vanuit Kos langs de twaalf eilanden van de Dodekanesos. Een zeezeiltocht vanaf Kos verzekert je van een vakantie volop

Nadere informatie

PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN ZONNIGE ZOMERREIS

PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN  ZONNIGE ZOMERREIS PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN www.pv-gemeente-heerlen.nl ZONNIGE ZOMERREIS 10-daagse busreis van 2 juli t/m 11 juli of 14-daagse busreis van 2 juli t/m 15 juli (beiden gaan door) Tegen ongelofelijke

Nadere informatie

Studiereisverslag Star Clipper

Studiereisverslag Star Clipper Studiereisverslag Star Clipper 14 t/m 18 augustus 2005, aangeboden door VCK Zeereizen. 1 Een geweldig zeilavontuur! U hoeft niet zelf te helpen, maar het mag wel! Informele sfeer, geen formele avonden.

Nadere informatie

WANDELVAKANTIE VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN

WANDELVAKANTIE VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN WANDELVAKANTIE VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN YORKSHIRE DALES 8-18 September 2005 Voor het 9 e jaar alweer! Ook in 2005 een reis voor blinden en slechtzienden. Het is gelukt om een mooi huis in de Yorkshire

Nadere informatie

Plan Zuid. Nieuwbouw, luxe huur

Plan Zuid. Nieuwbouw, luxe huur Nieuwbouw, luxe huur Aan de levendige Bolswardervaart bouwt De Bouwvereniging 44 schitterende woningen. Op een prachtige plek geniet u van langsvarende plezierbootjes. En wanneer Koning Winter met strenge

Nadere informatie

GA JE MEE? Wat houdt een Bindingkamp in?

GA JE MEE? Wat houdt een Bindingkamp in? ZOMER 2014 Wat houdt een Bindingkamp in? GA JE MEE? Een Bindingkamp is vooral een heel gezellige week vakantie met een groep leeftijdgenoten. Maar een kamp is ook veel méér! Je staat gezamenlijk op, je

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Waarom deze boot? Joop de Jong (47) Klasse IOM of 1-meterklasse Lengte 100 cm Nieuwprijs complete set vanaf 700 Website www.iomzeilen.nl.

Waarom deze boot? Joop de Jong (47) Klasse IOM of 1-meterklasse Lengte 100 cm Nieuwprijs complete set vanaf 700 Website www.iomzeilen.nl. Waterlanders Hoe klein de bootjes ook zijn, het fanatisme van modelzeilers is er niet minder om. En noem hen geen knutselaars, dit zijn stuk voor stuk echte wedstrijdzeilers, ieder in hun eigen klasse.

Nadere informatie

Dienstregeling en reisinformatie Terschelling en Vlieland

Dienstregeling en reisinformatie Terschelling en Vlieland 2015 Dienstregeling en reisinformatie Terschelling en Vlieland Boek uw bootticket online via www.rederij-doeksen.nl Duur afvaarten naar Terschelling en v.v.: ca. 2 uur naar Vlieland en v.v.: ca. 1 uur

Nadere informatie

SAIL 2015 Zaandam-Amsterdam

SAIL 2015 Zaandam-Amsterdam SAIL 2015 Zaandam-Amsterdam Eens in de vijf jaar is het tijd voor Sail Amsterdam. Tientallen tallships en honderden andere zeilschepen zijn dan in Amsterdam te gast voor een van de grootste nautische zeilspektakels.

Nadere informatie

16e Spivo Jeugdkamp. Met het thema:

16e Spivo Jeugdkamp. Met het thema: 16e Spivo Jeugdkamp Met het thema: We gaan weer op kamp! Dit jaar van vrijdag 24 april t/m zondag 26 april 2015. Dit jaar gaan we weer naar Groepsaccommodatie Ons Thuis in Ommel waar we de afgelopen paar

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Oostzeekust 8 dagen individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Fietsend aan de Oostzee, een heel ander' stukje Duitsland! Vlak landschap, honderden meren van groot tot klein

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Geachte dames en heren, Zelfredzaamheid is een mooi en positief begrip. Immers, elk kind wil dingen zelf leren doen, jezelf kunnen redden

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Informatie en routekaarten

Informatie en routekaarten Avond-4-daagse 2015 8 t/m 11 juni 2015 Informatie en routekaarten Informatie Avondvierdaagse De avondvierdaagse voor de Paulusschool wordt georganiseerd door de Ouderraad in samenwerking met de Nederlandse

Nadere informatie

It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN

It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN BIJZONDER WATERSPORTCENTRUM It Sailhûs is een watersportaccommodatie voor mensen met een beperking. Dit voormalige

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Vrije tijd. Walcheren Juni 15

Vrije tijd. Walcheren Juni 15 Walcheren Juni 15 Middelburg: 1, 2, 3 en 4 juni Vrije Tijd Walcheren gaat weer mee doen met de Avond4daagse. Vier avonden achter elkaar 5 kilometer wandelen. Wie doet er mee? Er hebben zich al een aantal

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Wat vind je van het verhaal? Welk risico loopt Wesley? Wat zou jij deze vakantie anders doen om niet halverwege met te weinig geld te zitten? Ken jij iemand met een vergelijkbaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Eilandvijfdaagse

Nieuwsbrief Eilandvijfdaagse Nieuwsbrief Eilandvijfdaagse In deze nieuwsbrief - Welkom - Parkeren en trein - Ontvangst - Schepen - Bagage - Eten en Drinken - Blokkenschema - Hulpdiensten - Algemene aandachtspunten - Annuleren Welkom

Nadere informatie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie Oude Glorie Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7 Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015 Website Oude Glorie De een is op weg naar het volgende evenement, de ander ligt al weer in de thuishaven.

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden 2015 Allemaal winnaars!

Sponsormogelijkheden 2015 Allemaal winnaars! Sponsormogelijkheden 2015 Allemaal winnaars! Over de Vuurtorenloop Programma Mooi en zwaar is de Vuurtorenloop Vlieland zeker! En je kunt zelf bepalen hoe zwaar, want de Vuurtorenloop combineert een uitdagende

Nadere informatie

hét vakantiepark direct bij het strand

hét vakantiepark direct bij het strand hét vakantiepark direct bij het strand Omgeving: Midden in een landschap van bos- en duingebieden ligt Vakantiepark Schouwen, op 900 meter van het Noordzeestrand en 500 meter van de bekende en gezellige

Nadere informatie

Ahoy! Mijn naam is Moos Matroos. Aan boord steek ik graag mijn handen uit de mouwen én maak ik veel plezier. Wil je ook aan de slag als matroos?

Ahoy! Mijn naam is Moos Matroos. Aan boord steek ik graag mijn handen uit de mouwen én maak ik veel plezier. Wil je ook aan de slag als matroos? ---- Samen varen, samen doen----------- Laatst was mijn kleinzoon voor de eerste keer aan boord van mijn motorboot, een jochie van net anderhalf jaar. Het eerste wat hij deed, was draaien aan het stuurwiel.

Nadere informatie

Dienstregeling De veerdienst tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland. Boek uw bootticket online via

Dienstregeling De veerdienst tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland. Boek uw bootticket online via Dienstregeling 2012 De veerdienst tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland Boek uw bootticket online via www.rederij-doeksen.nl Goed om te weten Boottickets Boottickets koopt u gemakkelijk via onze website.

Nadere informatie

Nederland - Waddenpad, 6 dagen Texel, Vlieland en Terschelling in één, wandelvakantie langs hotels

Nederland - Waddenpad, 6 dagen Texel, Vlieland en Terschelling in één, wandelvakantie langs hotels Wandelreizen / Europa / Nederland Code 301070 LA individuele reis Niveau Accommodatie Waardering GPS tracks aanwezig Nederland - Waddenpad, 6 dagen Texel, Vlieland en Terschelling in één, wandelvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus!

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Nieuwsbrief najaar 2013 Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Exclusief voor Loopgroep Zeeland leden kunnen wij op zaterdag 14 september met de bus van Zoutelande naar Neeltje Jans. Dat betekent dat je

Nadere informatie

Trainingsweekend op Vlieland.

Trainingsweekend op Vlieland. Trainingsweekend op Vlieland. Een gezellige en een beetje maffe groep van 11 Hardlopers zijn afgelopen weekend naar Vlieland vertrokken voor een weekend trainen. Maf, trainen kan immers ook gewoon in onze

Nadere informatie

TEAMLEIDERDRAAIBOEK LAUWERSLOOP 2015

TEAMLEIDERDRAAIBOEK LAUWERSLOOP 2015 TEAMLEIDERDRAAIBOEK LAUWERSLOOP 2015 Bij deze ontvang je het teamleiderdraaiboek. Dit draaiboek is een leidraad en kan helpen bij een goede organisatie voor jouw lauwersloopteam. Het draaiboek bevat belangrijke

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

WE GAAN NAAR DENEMARKEN!

WE GAAN NAAR DENEMARKEN! WE GAAN NAAR DENEMARKEN! We gaan weer naar Fanø, naar hetzelfde huisje als vorig jaar! We vertrekken op zaterdag 28 april, om ongeveer 8:00 uur. We rijden terug op zaterdag 5 mei. Zaterdag 28 april Zondag

Nadere informatie

Terschelling & Vlieland

Terschelling & Vlieland Terschelling & Vlieland 2018 Dienstregeling en reisinformatie Tarieven Tarieven veerdienst (retour) Harlingen Terschelling/Vlieland Winter Daltarief zomer* Zomer 0 t/m 3 jaar Gratis Gratis Gratis 4

Nadere informatie

TRAVEL TOGETHER. maakt samen reizen makkelijker. Foto: fietsberaad

TRAVEL TOGETHER. maakt samen reizen makkelijker. Foto: fietsberaad TRAVEL TOGETHER maakt samen reizen makkelijker Martijn Acda Geert Roumen Foto: fietsberaad Concept Zorg ervoor dat mensen gemakkelijk samen kunnen reizen, door middel van de ontwikkeling van een app die

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Programma fietsweek racefiets:

Programma fietsweek racefiets: Programma fietsweek racefiets: Algemeen. Het betreft een standplaatsvakantie, wat betekent dat u elke dag weer terugkeert op het logeeradres om daar heerlijk uit te kunnen rusten aan het zwembad en te

Nadere informatie

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde.

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde. De 60 van Texel, wat was ie VER!! Zwaar, indrukwekkend en mooi! Één groot avontuur! Mijn eerste ultra run, want zo noemen ze dat als de afstand boven de marathon ligt. Na 7 marathons wil ik een keer mijn

Nadere informatie

Foto-impressie van Varen en Fietsen op de Wadden

Foto-impressie van Varen en Fietsen op de Wadden Foto-impressie van Varen en Fietsen op de Wadden erdag 22 augustus 2009. Zat De Kolibri 560 'Chapeau' wordt ingepakt voor een reisje over het wad naar Ameland en misschien zelfs Schiermonnikoog, met als

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Vragen over de inschrijving: Veelgestelde Vragen Niet Voor Watjes Tocht

Veelgestelde vragen. Vragen over de inschrijving: Veelgestelde Vragen Niet Voor Watjes Tocht Veelgestelde vragen Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stel je vraag dan via de Facebookpagina van de NietVoorWatjesTocht of email naar nederland@medair.org.

Nadere informatie

SP 4 (Terschelling 01) West- Terschelling haven - Midsland aan Zee

SP 4 (Terschelling 01) West- Terschelling haven - Midsland aan Zee Page 1 of 7 SP 4 (Terschelling 01) West- Terschelling haven - Midsland aan Zee Waddenwandelen (SP 4) Kust en duinen Heide en zand(grond) Bosrijk Streekpad 10.8 km Terschelling is het eiland van Willem

Nadere informatie

Door: Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), www.nibud.nl Mei 2012

Door: Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), www.nibud.nl Mei 2012 Op vakantie! Wat kost dat? Door: Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), www.nibud.nl Mei 2012 Tijdsduur: één lesuur Werkvorm: in groepjes en bespreking klassikaal Niveau: klas 3 en 4 VMBO,

Nadere informatie

Beste mensen, Marc Heyrman

Beste mensen, Marc Heyrman Voor jongeren met een beperking GOED wonen Oisterwijk Van harte gefeliciteerd met de organisatie en de persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer. Ik heb aan de start en in Arendonk kunnen zien (als toeschouwer)

Nadere informatie

PRIJSLIJST 2015. Sinds 1968. Uw partner voor zeiltochten op de Wadden en de Oostzee vanuit Den Oever, Harlingen en Zoutkamp!

PRIJSLIJST 2015. Sinds 1968. Uw partner voor zeiltochten op de Wadden en de Oostzee vanuit Den Oever, Harlingen en Zoutkamp! PRIJSLIJST 2015 Sinds 1968 Uw partner voor zeiltochten op de Wadden en de Oostzee vanuit Den Oever, Harlingen en Zoutkamp! Prijslijst 2015 Vooruit Schip Pers. afvaarthaven sterren Scheepstype Indeling

Nadere informatie

WATERSPORTVAKANTIE WATERSPORTVAKANTIE

WATERSPORTVAKANTIE WATERSPORTVAKANTIE REIS OP ZEKER REIS OP ZEKER met onze verzekering voor vaarvakanties/-reizen VAARVAKANTIE / VAARREIS Met de boeking die u heeft gedaan gaat u straks genieten van een heerlijke vaarvakantie of vaarreis.

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Xarc Agroturisme - (Spanje Ibiza Santa Eularia) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

Acubens Fotografie. Kinderfotografie. Gezinsfotografie

Acubens Fotografie. Kinderfotografie. Gezinsfotografie Acubens Fotografie De foto s die ik maak zijn natuurliijk, fris en van goede kwaliteit. Elke reportage is anders omdat de personen en omstandigheden anders zijn. Bij elke reportage zoek ik naar de juiste

Nadere informatie

Bodensee 7 dagen start Konstanz

Bodensee 7 dagen start Konstanz Bodensee 7 dagen start Konstanz individuele hotelfietsreis vanaf 625 De hoogtepunten rond de Bodensee U reist comfortabel per luxe ICE naar Konstanz v.v. De oevers van de Bodensee bevinden zich in drie

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Meerstad. Meer water, meer natuur, meer vrijheid.

Meerstad. Meer water, meer natuur, meer vrijheid. Meerstad. Meer water, meer natuur, meer vrijheid. Natuur, wonen & meer Meerstad staat voor de opvatting over hoe mensen vandaag de dag willen wonen, leven én recreëren: vrij en ongebonden in de ruimtelijkheid

Nadere informatie

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal Deze les sluit aan bij het kinderboekenweekthema 2012: Hallo wereld. Doel: Deze les is een oefening in creatief schrijven. De kinderen schrijven een reisverhaal. Doelgroep: Basisonderwijs groep 4 en hoger.

Nadere informatie

Noorwegentocht. Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen.

Noorwegentocht. Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen. Noorwegentocht Het is zover, na lang wachten gaat de reis van ongeveer 3 weken beginnen. De zeilschool is gemakkelijk te vinden, tegenover de watersportwinkel op het plein. De eigenaren, Maarten en Jacques,

Nadere informatie

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal Doel: Deze les is een oefening in creatief schrijven. De kinderen schrijven een reisverhaal. Doelgroep: Basisonderwijs groep 4 en hoger. Als voorbereiding op deze les kunt u het digitale boek Mus op het

Nadere informatie

Lesbrief: Dagje uit Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Dagje uit Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Dagje uit Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Je bent vast wel eens een dagje uit geweest. Met school of met je

Nadere informatie

Moezel Metz Koblenz 8 dagen

Moezel Metz Koblenz 8 dagen Moezel Metz Koblenz 8 dagen individuele fietsreis vanaf 651 De mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar de Franse plaats Metz te reizen voor een tocht door het

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

De grote Geronimo Stilton omnibus

De grote Geronimo Stilton omnibus Het thema van deze nieuwsbrief is: Reizen De grote Geronimo Stilton omnibus Tekst: Geronimo Stilton / Illustraties: Flavio Ferron e.a. Voorlezen vanaf 7 jaar / zelf lezen vanaf 9 jaar Over het boek Paperback

Nadere informatie

Met enthousiaste werkpaarden naar Roemenië

Met enthousiaste werkpaarden naar Roemenië Met enthousiaste werkpaarden naar Roemenië Woorden van deze les de vrijwilliger uitzenden lokaal hulpbehoevend internationaal de omstandigheden relativeren het aanpassingsvermogen de handen uit de mouwen

Nadere informatie

Les met werkblad - biologie

Les met werkblad - biologie Les met werkblad - biologie Doel: Leerlingen hebben na de deze les een idee hoe het is om te wadlopen. Ze weten wat ze onderweg tegen kunnen komen. Materialen: - Werkblad 5: Wadlopen - Platte bak (minimaal

Nadere informatie

Lahn Radweg 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley

Lahn Radweg 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley Lahn Radweg 7 dagen individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley Vlak bij de bron van de Lahn begint een prachtig fietspad: de Lahnradweg. De Lahn is totaal 200 km lang

Nadere informatie

Dekkingen. Dekking reisverzekering

Dekkingen. Dekking reisverzekering Vaar Vakantie polis - Reis- en annuleringsverzekering speciaal voor watersportvakanties - Dekking voor gevolgschade/waarborgsom - Betrouwbare en snelle hulp door ANWB Alarmcentrale Vaar Vakantie polis

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

voor 29% was gezelligheid de aanleiding makkelijk als iemand weg weet zegt 4% 2% wil als sponsor betrokken zijn 2% werd lid vanwege onze clubkleding

voor 29% was gezelligheid de aanleiding makkelijk als iemand weg weet zegt 4% 2% wil als sponsor betrokken zijn 2% werd lid vanwege onze clubkleding Enquêtevragen Aantal verwerkte lijsten Antwoorden 55 ontvangen antwoorden, is 50% van onze leden 1. aantal jaren lid van club leden die geantwoord hebben zijn gemiddeld 10,7 jaren lid 2. waarom lid geworden

Nadere informatie

Mecklenburger Radweg standplaats 8 dagen

Mecklenburger Radweg standplaats 8 dagen Mecklenburger Radweg standplaats 8 dagen individuele standplaats hotelfietsreis vanaf 458 De Mecklenburger Radweg & Müritz Water waarheen je ook kijkt, meer dan duizend meren vormen het Mecklenburgs Merenplateau

Nadere informatie

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Langzaam kwam het grote schip in beweging. Tientallen fietsers, waarvan de Wielerbroeders de vaste kern vormen, hadden inmiddels hun hut gevonden

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

reservations.nl HOTELS MEETINGS CONGRESSEN

reservations.nl HOTELS MEETINGS CONGRESSEN reservations.nl HOTELS MEETINGS CONGRESSEN Laat de juiste locatie snel en gratis voor u vinden. Op zoek naar het juiste hotel, een geschikte vergaderlocatie of optimale congresfaciliteiten? Wij zetten

Nadere informatie

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018 Spanje en F1 2018 5 mei t/m 14 mei 2018 De eerste buitenlandse reis van 2018. Een prachtige reis naar Spanje. Met als optie (geen verplichting) een bezoek aan de F1 van Barcelona. Met onze Max die het

Nadere informatie

Altijd onbezorgd op vakantie.

Altijd onbezorgd op vakantie. Altijd onbezorgd op vakantie. Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering Samen uit, samen thuis. Samen uit, samen thuis. 1 Doorlopende reis- en annuleringsverzekering U gaat er graag lekker tussenuit,

Nadere informatie

Kleine, outdoor vergaderbreaks

Kleine, outdoor vergaderbreaks Kleine, outdoor vergaderbreaks 2016-2017 1 t Paviljoen Hotel **** Restaurant le Maquisard Brasserie Mondial Vergaderbreaks bij Hotel t Paviljoen **** In deze brochure vindt u een overzicht van toegankelijke,

Nadere informatie