1. Vergadering wordt geopend door Luc, bij afwezigheid van een woonvoorzitter van Dijkgraaf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Vergadering wordt geopend door Luc, bij afwezigheid van een woonvoorzitter van Dijkgraaf"

Transcriptie

1 Notulen Woonbestuursvergadering Dijkgraaf 29 september 2008 Aanwezigen: Meerten Hommersom (Idealis, complexbeheerder) Hakim El-Gharbani (Idealis, vastgoed) Karin van Reemst (Idealis, complex contactpersoon) Bart Nevels (Bunkerbestuur) Luc Steinbuch (SFO, Droevendaal) David Jobse (SFO, Asserpark) Jorge Luidens (SFO, Marijkeweg) Yfke de Vries (Woonvoorzitter Dijkgraaf) Yuan (vertegenwoordigt Chinezen) Peter van Kampen (8A) Micha Snijder (16A) Paul Oomen (16A) Wilbert Liefens (?) (11A) Frans van Bohemen (2) Rense Strikwerda (12A) Nynke Lobregt (3C) Gerard Uijterlinde (10C) Herman Wisse (3A) Leon Oosterik (BGA) Albert de Bakker (BGA, notulist) 1. Vergadering wordt geopend door Luc, bij afwezigheid van een woonvoorzitter van Dijkgraaf 2. Namenrondje (zie boven, evt. ontbrekende namen kunnen doorg d worden) Yuan brengt namens de Chinese studenten naar voren dat er weinig kamerkeuze is voor Chinese studenten / PhD-ers. De doorstroom naar bijvoorbeeld de Haarweg is via een lange wachtlijst. Veel Chinese studenten worden op Bornsesteeg geplaatst. Antwoord Idealis: Er is bij internationale studenten veel vraag naar zelfstandige kamers (Bornsesteeg) en goedkope kamers (dus niet de Haarweg). Uit de vergadering wordt aangedragen dat er bij de SFO een speciale groep is voor internationale studenten m.b.t. deze problematiek V: Wat is mijn voordeel bij het electraproject? A: Moet vanwege veiligheid en de wens voor meer stopcontacten. 3. Geen opmerkingen over vorige notulen WBV en notulen van vorige week 4. Yfke de Vries wordt unaniem tot nieuwe woonvoorzitter van Dijkgraaf verkozen. 5. Hakim leidt onderwerp Electraproject in. Vanwege kleinschaligheid is er gestart met Oude Eekmolenweg. Er zijn veel opstartproblemen. Deze worden daarna meegenomen bij Asserpark, daar zijn minder problemen. Het project bij Dijkgraaf loopt eerst goed, daarna minder. Hoe dit o.a. komt:

2 - Veel zieken bij de aannemer - Idealis krijgt te weinig terugkoppeling van Koenders dat het niet goed loopt - Projectleider van aannemer is communicatief onbekwaam - Tijdens het project worden er op verzoek van Idealis extra werkzaamheden ingepland. Het was kiezen voor dit of er later voor terugkomen. Omdat het volgens de aannemer geen invloed zou hebben op de planning is er voor tegelijk gekozen - Aannemer zegt steeds, tot op het laatste moment, dat het goed komt, ondanks dat betrokken mensen van Idealis het gevoel hebben dat het niet lekker loopt. - Schuld van vertraging ligt ook bij bewoners omdat niet alles goed opzij was gezet - Het mailsysteem van de Idealis lag er een week uit. Overmacht, waarvoor excuses vanuit Idealis. - Er is herhaaldelijk door Idealis aangegeven dat er een vacature was voor woonvoorzitter Dijkgraaf. De notulen van het bewonersoverleg van 24 september 2008 zijn voor Idealis een goede indicatie voor wat er allemaal mis is gegaan. De complexbeheerder geeft aan dat hij deze lijst met klachten wel verwacht had, op basis van zijn eigen waarnemingen de afgelopen vier weken. Toch is er weinig meer met de klachten te doen, de aannemer kan op veel dingen nu niet meer aangesproken worden. Vanaf nu moet elke individuele klacht, hoe klein ook, moet per direct gemeld worden aan projectleider vanuit Idealis. Kan ook per mail, bij geen reactie. Ook melden aan complexbeheerder als er niet gelijk reactie komt vanuit verantwoordelijken bij het project. Inmiddels is veel geleerd van de fouten bij Dijkgraaf en loopt het bij de Marijkeweg goed. Toezeggingen van Idealis over het vervolg van het project: - Werklui krijgen geen sleutels van afdelingen die niet op de planning staan. Het is onacceptabel dat afdelingen die niet op de planning staan, worden betreden door werklui. - Op korte termijn worden de keukens met onvoldoende verlichting voorzien van juiste verlichting. Bewoners worden hierover op tijd geinformeerd. - In week 43 zullen de resterende werkzaamheden weer opgepakt worden. - Omdat het nog maar om een klein aantal werkzaamheden gaat, zal er op korte termijn een gedetailleerde planning aan de bewoners worden voorgelegd. De aannemer zal zich hier exact aan houden. - De planning zal afgestemd worden op andere projecten werkzaamheden, zoals het vloerbedekkingenproject en het vervangen van de oude keuken van afdeling 2A. - Deze exacte planning en wijzigingen hierop zullen op een drietal manieren kenbaar worden gemaakt: 1. Mail aan alle afdelingsvertegenwoordigers. 2. Onderin de flat. 3. Via de website van Idealis (op de speciale electraprojectpagina s) - Een idee van een huurder is om aan het eind van elke werkdag de verantwoordelijk contactpersoon van Idealis een rondje te laten maken maken op alle afdelingen waar die dag gewerkt is voor algemene controle en ook bij minimaal 2 bewoners per afdeling navragen of er nog dingen zijn voorgevallen die dag. Dit idee wordt meegenomen.

3 Vraag uit de vergadering: Is er een prestatiecontract getekend met aannemer? Antwoord Idealis: Ja. V: Door wie is deze ondertekend? A: Door verantwoordelijk directeur van Idealis V: Zijn hierin clausules opgenomen met financiële sancties? A: Ja, over tijdstippen aan het eind van de dag wanneer de stroom het weer moet doen V: Ook financiële consequenties voor het niet binnen termijn afronden van de werkzaamheden, misdragingen van werklui, inbreuk op privacy, ongemak voor bewoners, derving van het woongenot, etc? A: Nee, Idealis is er vanuit gegaan dat deze aannemer met ervaring dit wel goed zou regelen. Karin zegt toe dat wat betreft de derving van het woongenot, dit zal voorgelegd bij de directie van Idealis om te kijken of hier echt sprake van is. Er wordt aan Karin een petitie aangeboden met 313 handtekeningen van boze bewoners die ontevreden zijn over de manier waarop het nu loopt. Dit zal door Idealis worden opgepakt als een duidelijk en serieus signaal dat het niet om incidenten gaat, maar het structureel fout is gelopen. De petitie wordt voorgelegd bij de directie. Vraag vanuit de vergadering: Het lijkt erop dat de huidige situatie nog zeker niet aan de gestelde veiligheidsnorm voldoet. Wordt hier rekening mee gehouden, ook met het oog op de planning? Antwoord van Idealis: We garanderen dat de elektriciteit op de afdelingen volledig veilig is bij het verlaten van de werklui. Idealis moet nog inventariseren hoeveel er nog moet gebeuren. Vraag vanuit de vergadering: Jullie geven aan dat er een nieuwe planning komt waaraan strak wordt vastgehouden. Gezien de beloftes in het verleden klinkt dit onwaarschijnlijk. Waarom zouden we Idealis nu wel moeten geloven? Antwoord van Idealis: Minder werkzaamheden zijn makkelijker in te plannen. Geloof je het niet, jammer dan. Vraag vanuit de vergadering: Is het mogelijk om als afdeling inbreng te hebben bij de keuze voor het wel of niet uitvoeren van de verschillende werkzaamheden. Antwoord van Idealis: Het is bij een project als dit niet mogelijk te kijken naar specifieke situaties op de verschillende afdelingen. Uniformiteit gaat boven het belang van de groep huurders op een afdeling. Vraag vanuit de vergadering: Na de werkzaamheden was er brandgevaar in een meterkast. De opgeroepen nooddienst heeft s avonds een noodoplossing aangelegd en toegezegd dat er de volgende dag gelijk door Idealis naar gekeken zal gaan worden. Dit is nooit gebeurd. Antwoord van Idealis: Had wel gemoeten. De complexbeheerder gaat dit specifieke geval uitzoeken. Vraag vanuit de vergadering: Er is in de afgelopen maanden bij de werkzaamheden geen enkele regel van de gedragscode die niet is overtreden. Wat is de waarde dan nog van zo n gedragscode? Antwoord van Idealis: In grote lijnen is wel aan de gedragscode gehouden.

4 V: Wordt het niet eens tijd om de gedragscode te vernieuwen? Bijvoorbeeld bewonersinspraak bij alle uit te voeren werkzaamheden. A: Het is een dynamisch documenten en als er aanleiding voor is, kan er altijd over aanpassingen gepraat worden. Vraag vanuit de vergadering: Vanaf juli stuur ik jullie veel mails met klachten, vragen en initiatieven. Hierop volgt soms een (positieve) reactie, maar uiteindelijk blijft het bij vage toezeggingen en blijven concrete vervolgstappen uit. Antwoord van Idealis: Bereikbaarheid was niet altijd even goed, mailserver lag er bijvoorbeeld een week uit. 6. Opmerking over het keukenproject: - Na het verhuizen is een bank niet teruggeplaatst in de keuken maar in de gang neergezet. Uiteindelijk mochten de bewoners zelf het probleem oplossen. - Door een combinatie van het keukenproject en electraproject moesten bewoners de spullen, bijvoorbeeld koelkasten, blijven verplaatsen. De communicatie hierover was onduidelijk en tegenstrijdig. Volgens Idealis komt dit doordat de planning van het electraproject zo is uitgelopen. Beide projecten zijn niet tegelijktijdig per afdeling gepland vooraf. - Volgens Idealis loopt alles precies volgens planning - Charles Boshoven is contactpersoon voor dit project. Zodra er iets niet goed gaat, gelijk met hem bellen. - Bij Idealis is bekend dat de bewoners van BGA het verzoek hebben om de pas geschilderde keuken niet opnieuw over te schilderen. In een eerder stadium is dit al toegezegd door Idealis. 7. Overige / Interne dingen: - Er komt een nieuwe inventaris. SFO en bewoners krijgen inspraak in wat er in het pakket gaat komen en alle bewoners mogen er dan voor stemmen. De beslissing wordt per complex genomen. - Waarom is er dan geen enkele inspraak bij vergelijkbare projecten die de gemeenschappelijke zaken aangaat, zoals het plaatsen van de nieuwe douchekoppen waar bijna geen water uitkomt? Antwoord van Idealis: Dit is een erg technisch verhaal, waar bewoners weinig verstand van hebben. We hebben voor de bewoners besloten dat dit beter voor ze is. Er wordt veel water (kosten) bespaard en het went vanzelf. - Er zijn nieuwe kranen geplaatst maar deze zijn te laag. Antwoord van Idealis: Deze worden vervangen door andere (hogere) kranen in week 44 V: Waarom zijn bewoners dan niet vooraf gevraagd om een voorkeur voor een kraan uit te spreken, zodat deze blunder was voorkomen? A: Idealis dacht het zelf wel goed te weten. Bovendien komen deze extra kosten niet ten laste van de bewoners, maar valt dit onder de garantie van de levering van de kranen. - Opmerking vanuit de vergadering: Terugkijkend naar de eerder genoemde problemen, blijkt veel te zijn ontstaan omdat er geen inspraak van bewoners mogelijk is geweest in de planfase van de diverse projecten. Gaat hier structureel iets aan verbeteren?

5 De complexbeheerder kan zich hier inderdaad in vinden en zegt veel geleerd te hebben van afgelopen tijd. Antwoord van Idealis: Bewonersparticipatie loopt via de woonvoorzitter, deze is er een jaar niet geweest. Het is dan ook de schuld van de Dijkgraafbewoners dat ze niet bij de projecten betrokken zijn geworden. Wel zal er gekeken worden of in er in de toekomst mogelijkheden liggen om nieuwe plannen in een voorlichtingsavond voor bewoners toe te lichten. Individuele huurders kunnen veel assertiever op brieven reageren. Bijvoorbeeld bij de aankondiging van het kranenproject hadden bewoners gelijk kunnen navragen om welke kranen het ging, wanneer deze geplaatst zouden gaan worden, wat de consequenties zijn, etc. - De liften worden opnieuw ingericht, opnieuw hufterproof. - Voor kapotte WC-brillen e.d. moet een reparatieverzoek worden ingediend bij de complexbeheerder - Het blijkt voor veel bewoners onduidelijk bij wie van Idealis ze moeten zijn met klachten en vragen. Idealis gaat kijken of er, naast de vermelding op de website, nog een keer een communicatieve richtingaanwijzer rondgestuurd kan worden. - Vraag aan de SFO: Waarom de vergadering in het Nederlands? Antwoord van SFO: Dit bleek desgevraagd gewenst. Een aanwezige internationale student is verteld is dat gedeeltes van de vergadering waarschijnlijk in het Nederlands zouden gebeuren, omdat er dan beter in detail kan worden ingegaan op het electraproject. Hij heeft dit opgevat alsof hij niet welkom zou zijn. Excuses vanuit de SFO voor dit misverstand. - Vraag aan de Idealis: Waarom worden brieven in het Nederlands eerder verstuurd dan in het Engels? Antwoord van Idealis: Dit is alleen als er spoed bij de communicatie zit. Een brief moet via het vertaalbureau en daar gaat automatisch meer tijd overheen. - Vraag vanuit de vergadering: Hoe bij geluidsoverlast van de bunker om te gaan, zoals mensen die buiten staan te roken en schreeuwen. Antwoord: Politie bellen. - Kan er iets gedaan worden aan het sluippaadje bij afdeling 2 voor? Idealis: Zal nog eens naar gekeken worden. - De deuren van de brandtrap zijn van buitenaf makkelijk te openen. Idealis: Dit mag absoluut niet kunnen, wordt naar gekeken - En de geluidsoverlast die de deuren maken? Idealis: De deuren mogen alleen in nood gebruikt worden, niet voor normale doorgang. Er zal wel gekeken worden naar rubbers om het geluid te verminderen. - Er zijn tegels uit het pad bij de fietsenstalling? Idealis: Doorgeven aan complexbeheerder - Wat te doen tegen rondhangende jeugd bijvoorbeeld bij de fietsen? Politie bellen. - Er wordt veel illegaal gestort, nummerborden mogen aan de politie en complexbeheerder worden doorgegeven. Er zijn ook een tweetal medewerkers van Idealis gezien die afval vanuit hun auto in de algemene container dumpten. Is er voor hen een uitzondering? Idealis: Nee. 8. Iedereen wordt bedankt voor zijn/haar tijd en aanwezigheid. De vergadering wordt gesloten.

Meest gestelde vragen Orionstraat 1 t/m 36b Versie

Meest gestelde vragen Orionstraat 1 t/m 36b Versie Meest gestelde vragen Orionstraat 1 t/m 36b Versie 20-08-2018 Inhoud Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?... 1 Hoe lang wisten jullie dit al?... 2 Is er een wijziging in de wetgeving geweest waardoor

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. De klacht heeft betrekking op fietsennering, het herstellen

Nadere informatie

De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld.

De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld. De respons op de enquête Hamwijck was verrassend hoog. 19 bewoners hebben de enquête ingevuld. ENQUETE RENOVATIE HAMWIJCK VAN HET TOILET EN DE DOUCHERUIMTE 1. Communicatie Vindt u dat u voldoende schriftelijke

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Wij vragen uw begrip tijdens de werkzaamheden In december 2012 is Glasvezel Boekel begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Boekel.

Nadere informatie

Huisregels. Algemene gedragsregels

Huisregels. Algemene gedragsregels Huisregels Artikel 1 Reikwijdte 1. Ter handhaving van de goede gang van zaken binnen All-Inn gelden huisregels. De huisregels zijn van toepassing op studenten, medewerkers en andere personen, die zich

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 2 november 2017 Agenda: 1. Opening 2. Geluiden uit de wijk? 3. Reactie van klankbordgroep op maatregelen voorkeursscenario 4. Stand

Nadere informatie

Huurder. in een. VvE Complex

Huurder. in een. VvE Complex Huurder in een VvE Complex Wonen met huurders en eigenaren in een appartementencomplex Het komt vaak voor dat huurders en huiseigenaren samen in een appartementencomplex wonen. Dit noemen wij een gemengd

Nadere informatie

Kwaliteit, zo werkt het

Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 Enquête door: Dataverwerking: Vormgeving: SP Veenendaal Hennie Horn Jan Breur Enquête uitgevoerd in januari/februari 2018 Enquête Patrimonium

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Verslag. 2 1400 meter ligt te laag en moet verhoogd worden: is dat zowel aan de west- als oostkant?

Verslag. 2 1400 meter ligt te laag en moet verhoogd worden: is dat zowel aan de west- als oostkant? Aan aan- en afwezigen en tijd bespreking, 20.00 uur Plaats bespreking Het Plashuis, Noorden Projectnummer 01.0638 E-mail noordsedorpsweg @waternet.nl Aanwezig bewoners en geïnteresseerden Onderwerp bespreking

Nadere informatie

De afbeelding kan momenteel niet worden weergegeven. Spelregels onderhoud. Welke spelregels gelden er bij de uitvoering van onderhoud door Idealis.

De afbeelding kan momenteel niet worden weergegeven. Spelregels onderhoud. Welke spelregels gelden er bij de uitvoering van onderhoud door Idealis. De afbeelding kan momenteel niet worden weergegeven. Spelregels onderhoud Welke spelregels gelden er bij de uitvoering van onderhoud door Idealis. Spelregels uitvoeren onderhoud 1. Planning en uitvoering

Nadere informatie

Verwerking uitslagen enquête Woonbestuur City Campus Max over problemen in en om de woning

Verwerking uitslagen enquête Woonbestuur City Campus Max over problemen in en om de woning Verwerking uitslagen enquête Woonbestuur City Campus Max over problemen in en om de woning Inleiding Voor u ligt de verwerkte uitslag van de enquête van het Woonbestuur over de problemen in en om de woning.

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

Enquête over onderhoud

Enquête over onderhoud Enquête over onderhoud In november 2014 legden we het Bo-Ex Panel een enquête voor met als onderwerp Onderhoud. Het thema onderhoud is erg breed. Daarom kozen we vooral te vragen naar ervaringen bij de

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015.

Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015. Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015. (naar aanleiding van informatieavond 22 april 2015) Inrichting plein: Het plein is nu een kale vlakte. Kan er groen op het plein komen?

Nadere informatie

Kinderen zonder papieren

Kinderen zonder papieren VPM VPM Kinderen zonder papieren Je ziet het bijna elke dag op de tv of in de krant: beelden van landen in oorlog, mensen in armoede. Op zoek naar een betere plaats om te leven, slaan ze op de vlucht.

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink N Team Remy Janssen Y Ouder Sven Peters Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder Financiële Commissie

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 13 november 2008 en bij het secretariaat ingeboekt op 17 november 2008 onder nummer 80-2008.

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 13 november 2008 en bij het secretariaat ingeboekt op 17 november 2008 onder nummer 80-2008. Dossiernummer 80-2008 OORDEEL Verzoeker De heer en mevrouw B. te Almelo Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 13 november 2008 en bij het secretariaat ingeboekt op 17 november 2008 onder nummer

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Omgaan met gedrag op Basisschool De Bareel

Omgaan met gedrag op Basisschool De Bareel 1. Uitgangspunten gedrag Omgaan met gedrag op Basisschool De Bareel Schooljaar 2013 Inhoud 2. Preventief handelen om te komen tot gewenst gedrag 3. Interventies om te komen tot gewenst gedrag 4. Stappenplan

Nadere informatie

Klein onderhoud / dagelijks onderhoud

Klein onderhoud / dagelijks onderhoud Klein onderhoud / dagelijks onderhoud Buiten het geplande onderhoud, ofwel planmatig onderhoud genoemd, zullen er ook onderhoudsverzoeken komen van eigenaren. In de splitsingsakte die u bij de koop van

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

1 Handhaving in Westerpark

1 Handhaving in Westerpark 1 Handhaving in Westerpark Het vierde onderzoek onder het panel van stadsdeel Westerpark gaat over handhaving. Het stadsdeel wil weten of de bewoners van Westerpark tevreden zijn over bepaalde vormen van

Nadere informatie

Protocol klachtenbehandeling. Sportfondsen Haarlemmermeer B.V. Hoofddorp Augustus 2015

Protocol klachtenbehandeling. Sportfondsen Haarlemmermeer B.V. Hoofddorp Augustus 2015 Protocol klachtenbehandeling Sportfondsen Haarlemmermeer B.V. 2015 Hoofddorp Augustus 2015 Inleiding Klachten van bezoekers zijn een belangrijke bron van informatie voor organisaties en dus ook voor SportPlaza.

Nadere informatie

Notulen Informatieavond Lighting donderdag 10 september, Eindhoven.

Notulen Informatieavond Lighting donderdag 10 september, Eindhoven. Notulen Informatieavond Lighting donderdag 10 september, Eindhoven. 1. VOSP (Voorlopig Ontwerp Stedenbouwkundig Plan). In het stedenbouwkundige plan wordt de ruimtelijke ordening geregeld en het vormt

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering

Notulen Algemene ledenvergadering Notulen Algemene ledenvergadering VvE Gebouw 'Oude Wal' Hoogvliet Lokhorsterland 3193 ET HOOGVLIET Plaats : Zevensprong Hoogvliet Datum : 29-11-2011 1. Opening van de vergadering & vaststellen aantal stemmen

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Goede zorg & ondersteuning

Goede zorg & ondersteuning Goede zorg & ondersteuning voor ouderen met een verstandelijke beperking voor familie en vertegenwoordigers, cliëntenraden, begeleiders Mensen worden steeds ouder. Ook mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Omgaan met klachten volgens de BOOS-formule

Omgaan met klachten volgens de BOOS-formule Omgaan met klachten volgens de BOOS-formule Een klacht is een kans. Wanneer een klant de moeite neemt om zijn onvrede te laten blijken, biedt dat je de mogelijkheid de klant alsnog tevreden te stellen

Nadere informatie

Bewindvoering: hoe werkt het?

Bewindvoering: hoe werkt het? Bewindvoering: hoe werkt het? Samen je centen de baas JE HEBT EEN BEWINDVOERDER. EN NU? Een tijdje terug heb je ervoor gekozen om je geld samen met Mijn Geld en Zo te regelen. De rechter vindt dit goed.

Nadere informatie

Advies. Bewoners Advies Groep. Klantrelaties Nijestee - Huurders / kopers. De klant is koning

Advies. Bewoners Advies Groep. Klantrelaties Nijestee - Huurders / kopers. De klant is koning Bewoners Groep Klantrelaties Nijestee - Huurders / kopers De klant is koning Januari 2014 In november 2013 zijn tijdens de BinnensteBuitendag van Nijestee een drietal Bewoners Groepen (BAG s) van start

Nadere informatie

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge verslag Datum: 27 juni 2012 Aanwezig: Raoul Hey (projectleider Patrimonium, voorzitter) Margit Don (sociaal projectbegeleider Patrimonium) Marcel Berkenpeis (opzichter Patrimonium) Charles van den Herik

Nadere informatie

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden.

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Nieuwe balkons Privacy&vluchten Komen er schotten tussen de balkons t.b.v. privacy? Worden de balkonhekken transparant? Komen

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Samen bouwen aan beter wonen Op zoek naar een woning 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan, krijgt werk

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

U en uw buren 65384_U en uw buren.indd :16

U en uw buren 65384_U en uw buren.indd :16 65384_.indd 1 13-09-16 10:16 Missie van Haag Wonen Haag Wonen is als puur Haagse woningcorporatie nauw betrokken bij de bewoners van de wijken en de opgaven van de stad. We bieden daarbij passende, goed

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klager ervaart al jaren overlast van buren. Er komt

Nadere informatie

beleid: juli 2006, versie: 2014

beleid: juli 2006, versie: 2014 Zorgeloos huren beleid: juli 2006, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Op zoek naar een woning 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan, krijgt werk in een andere plaats of heeft

Nadere informatie

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Openbare basisschool De Trinoom OUDERRAAD Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Aanwezig: Anita Thomassen, Barbara Wolff, Bert Hogemans, Edith Keller, Francien Mels (penningmeester), Ingrid

Nadere informatie

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark.

Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. Afdeling IJsselstein Resultaten buurtonderzoek naar het opheffen van de pinautomaat aan de Tiranastraat in Zenderpark. September/oktober 2013 Inleiding In de laatste week van augustus en de eerste week

Nadere informatie

Woongroep Elysion Eindhoven

Woongroep Elysion Eindhoven Een aantal ouders uit de regio Eindhoven die een kleinschalige woonvoorziening voor hun verstandelijk gehandicapte kinderen willen 2005; gestart vanuit Vereniging De Sleutel 8 maart 2007; startdocument

Nadere informatie

Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties

Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties Locatie Cantershoef Datum 14 november 2013 Aanvang 19,30 uur Voorzitter Marlies van den Akker Aanwezig bestuur

Nadere informatie

Actie Schoenenmaatjes

Actie Schoenenmaatjes Sluisjournaal 18 e jaargang nr.2 december 2015 Welkom bij deze speciale editie, die bol staat van de sinterklaasviering. En goed voorbeeld doet goed volgen, want ook de kinderen gaven cadeautjes aan de

Nadere informatie

Klachtenreglement SWV

Klachtenreglement SWV Klachtenreglement SWV Oktober 2015 1. Visie en doel reglement Voor de Stichting Welzijn Vianen (SWV) geldt als uitgangspunt dat iedereen binnen de organisatie zijn werk zo goed mogelijk, zo verantwoord

Nadere informatie

Kennis maken met Slagenland Wonen

Kennis maken met Slagenland Wonen Raadhuisstraat 2 5165 CH Waspik Postbus 36 5165 ZG Waspik t 0416 31 23 96 f 0416 31 32 15 Nieuwe huurder? Wij leggen u alles uit Als u in aanmerking komt voor een woning ontvangt u alle informatie over

Nadere informatie

Klachtenregeling en klachtencommissie. Haagse Beek organisatieadvies

Klachtenregeling en klachtencommissie. Haagse Beek organisatieadvies Klachtenregeling en klachtencommissie Haagse Beek organisatieadvies Klachtenregeling en Klachtencommissie Waarom een klachtenregeling en klachtencommissie? De directie van Haagse Beek organisatieadvies

Nadere informatie

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor.

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor. Deze nieuwsbrief is voor de huurders van Dirk Bonsstraat 1-27 (oneven) H. Coenradistraat 1-27 (oneven), Dobbestraat 8-70 (even) R.P. Geerligsstraat 1-27 en 2-28 B. Fockstraat 22-48 (even). Het is het verslag

Nadere informatie

Concept advies Communicatie

Concept advies Communicatie John van Veen senior adviseur Woonbond Kennis- en Adviescentrum juni 2012 Concept advies Communicatie Inleiding Op 23 mei 2012 is een groep van elf huurders van Ons Huis van start gegaan om in een viertal

Nadere informatie

We openen de bijeenkomst met een korte presentatie van Pieter Buis. De presentatie is via deze link te bekijken.

We openen de bijeenkomst met een korte presentatie van Pieter Buis. De presentatie is via deze link te bekijken. Verslag Meedenksessie Tijdelijke Maatregelen, 24 januari 2018 Wheermolen-Oost datum 27 februari 2018 aanwezig Bewoners Danielle Rozemond, Pieter Buis, Suzanne van de Kuilen (Intermaris), Linda Troost,

Nadere informatie

Resultaten Buurtonderzoek Groene Hartpark Nieuwerkerk aan den IJssel

Resultaten Buurtonderzoek Groene Hartpark Nieuwerkerk aan den IJssel Resultaten Buurtonderzoek Groene Hartpark Nieuwerkerk aan den IJssel Oktober 2011 SP afdeling Zuidplas Klein Hitland 154 2911 BR Nieuwerkerk a/d IJssel I : http://zuidplas.sp.nl E : zuidplas@sp.nl Aanleiding

Nadere informatie

Rapport klanttevredenheid 2013

Rapport klanttevredenheid 2013 Rapport klanttevredenheid 2013 2014.1.73 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Procedure nieuwe verhuur 4 3. 3.1 Reparatieverzoeken Resultaten afgehandelde enquêtes Meerssen 2013 5 5 4. Procedure vertrekkende

Nadere informatie

Resultaten Bewonersenquête De Gravin Utrecht Zijn de WKO-problemen verholpen? Kunt u afrekenen met Mitros Warmte BV?

Resultaten Bewonersenquête De Gravin Utrecht Zijn de WKO-problemen verholpen? Kunt u afrekenen met Mitros Warmte BV? Resultaten Bewonersenquête De Gravin Utrecht Zijn de WKO-problemen verholpen? Kunt u afrekenen met Mitros Warmte BV? Aanleiding Veel bewoners van De Gravin Utrecht hebben problemen ervaren met de WKO-

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Problemen rond bovengrondse afvalcontainers tegenover Mathenesserdijk 309

Problemen rond bovengrondse afvalcontainers tegenover Mathenesserdijk 309 Problemen rond bovengrondse afvalcontainers tegenover Mathenesserdijk 309 Historie 14 juni 2004 verspreidde de deelgemeente een brief onder bewoners rondom de hoek Mathenesserdijk Zoutziederstraat over

Nadere informatie

als u gaat verhuizen wonen met karakter

als u gaat verhuizen wonen met karakter als u gaat verhuizen wonen met karakter wonen met karakter U heeft besloten uw woning te verlaten. In deze brochure leest u hoe u de huur van uw huidige woning op moet zeggen en wat er verder bij komt

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

onderwerp werkzaamheden galerijen en balkons

onderwerp werkzaamheden galerijen en balkons Aan de bewoners van de flats Jonkerbergstraat en Ursulastraat Kerkrade plaats Kerkrade datum 23 oktober 2014 ons kenmerk HBN/JVN onderwerp werkzaamheden galerijen en balkons Beste huurder, Afgelopen maandag

Nadere informatie

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli?

Hoe gaat het in z n werk daar? Wat is er anders dan een gewone poli? INTERVIEW d.d. 28 december 2009 Coeliakiepoli Op het interview-wenslijstje van Nynke en Zara staat Dr. Luisa Mearin. Zij is kinderarts MDL in het LUMC te Leiden en heeft als eerste met haar collega s in

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Onderwerp: Wijziging verordening leerlingenvervoer Oosterhout Vragen van fractie: GROENLINKS Naam raadslid: Willem-Jan.

Onderwerp: Wijziging verordening leerlingenvervoer Oosterhout Vragen van fractie: GROENLINKS Naam raadslid: Willem-Jan. Onderwerp: Wijziging verordening leerlingenvervoer Oosterhout Vragen van fractie: GROENLINKS Naam raadslid: Willem-Jan. van der Zanden 1. Op pagina 2 van de raadsnota staat dat gehandicapte leerlingen

Nadere informatie

In deze brief geven wij een toelichting waarin staat welke werkzaamheden er worden uitgevoerd en wanneer.

In deze brief geven wij een toelichting waarin staat welke werkzaamheden er worden uitgevoerd en wanneer. A J Rennenstraat C. Kombrinkstraat KRAGGENBURG Behandeld door: de heer A.W.B. Rouhof Ons kenmerk: M380963 Datum: 28 juli 2015 Onderwerp: onderhoudswerkzaamheden Geachte heer, mevrouw, Op 11 augustus starten

Nadere informatie

Tevredenheidonderzoek patiënten Scelta Den Haag - 2011

Tevredenheidonderzoek patiënten Scelta Den Haag - 2011 Tevredenheidonderzoek patiënten Scelta Den Haag - 2011 Harde cijfers: Behandelduur: 14,4 mnd 50 mnd 1 mnd Rapportcijfers voor: beschikbare informatie over (werkwijze) Scelta: Beschikbare informatie over

Nadere informatie

Overlast. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus.nl

Overlast. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus.nl Overlast Harde muziek, rommel op de galerij, blaffende honden ergernissen waar u mee te maken kunt krijgen als huurder. Vaak kunnen deze ergernissen opgelost worden door gewoon met elkaar te praten. In

Nadere informatie

Rapport Gemeentelijke Ombudsman

Rapport Gemeentelijke Ombudsman Rapport Gemeentelijke Ombudsman Gebrekkige uitvoering én klachtbehandeling PC-voorziening Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Dienstencentrum, Team Voorzieningen en Juridische Zaken 16 mei 2012 RA120793

Nadere informatie

Rapport. Rapport over het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen te Amsterdam. Datum: 10 april 2013. Rapportnummer: 2013/0031

Rapport. Rapport over het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen te Amsterdam. Datum: 10 april 2013. Rapportnummer: 2013/0031 Rapport Rapport over het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen te Amsterdam Datum: 10 april 2013 Rapportnummer: 2013/0031 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het UWV tot op heden niet duidelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

Protocol gedrag. Recht op veiligheid Iedere leerling heeft recht zich veilig te voelen in de klas en in de school.

Protocol gedrag. Recht op veiligheid Iedere leerling heeft recht zich veilig te voelen in de klas en in de school. Protocol gedrag Een goede school heeft geen pestprojecten nodig, of anders gezegd: doet dagelijks een pestproject, mits zij zich er steeds van bewust blijft welke processen in de groepsvorming een belangrijke

Nadere informatie

Driehoek Schaerweijdelaan

Driehoek Schaerweijdelaan September 2015 Driehoek Schaerweijdelaan Zeisteroever 1, 3704 GB Zeist T 030 69 40 200 www.seysterveste.nl Eind 2014 / begin 2015 informeerde Seyster Veste de bewoners van de driehoek Schaerweijdelaan

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG a > Retouradres Postbus 6375 500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 008 500 EA DEN HAAG Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 6375 500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl Onze

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Aanwezig Roel, Ed Spruijt, Marjan Zwart, Louise Gros, Erna Luijendijk, Veronique Schutgens, Marc Horree.

Aanwezig Roel, Ed Spruijt, Marjan Zwart, Louise Gros, Erna Luijendijk, Veronique Schutgens, Marc Horree. Overleg Parentes-OPOZ-directie Piramide 18 oktober 2013 Aanwezig Roel, Ed Spruijt, Marjan Zwart, Louise Gros, Erna Luijendijk, Veronique Schutgens, Marc Horree. Dhr. Spruijt opent de bijeenkomst en geeft

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014 NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014 Beste buren, Deze laatste nieuwsbrief van 2014 wil het VvE bestuur u informeren over diverse onderwerpen. Onderstaand een verdere inhoudsopgave: 1 Correcte contactgegevens

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Gezondheidscentrum Heelkom ARGO BV 2015 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van Gezondheidscentrum Heelkom is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Bedankt dat u de vragenlijst wilt invullen!

Bedankt dat u de vragenlijst wilt invullen! Bedankt dat u de vragenlijst wilt invullen! U geeft cijfers Wij vragen u om cijfers te geven van 1 tot en met 10. Het gaat hier om rapportcijfers: een 1 is zeer slecht en een 10 is zeer goed. Ook vragen

Nadere informatie

Opmerking Daar waar de informatie op de avond wat onduidelijk is geweest of waar nadere aanvulling nodig is hebben we dit in het verslag opgenomen

Opmerking Daar waar de informatie op de avond wat onduidelijk is geweest of waar nadere aanvulling nodig is hebben we dit in het verslag opgenomen Verslag bewonersinformatieavond Reimerswaalbuurt Osdorp 17 april 2012, eerste bijeenkomst Aanwezig: - Circa 200 bewoners - Jan Voskamp, regiodirecteur Ymere - Kenneth Edam, gebiedsmanager Ymere - Steven

Nadere informatie

Groot onderhoud. Ooievaarstraat en Rembrandtplein, Lisse

Groot onderhoud. Ooievaarstraat en Rembrandtplein, Lisse Groot onderhoud Ooievaarstraat en Rembrandtplein, Lisse De Kleine Ooievaar Ooievaarstraat 70 t/m 212 Rembrandtplein flat 3 Rembrandtplein 145 t/m 240 Rembrandtplein flat 4 Rembrandtplein 73 t/m 144 Groot

Nadere informatie

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 13 mei 2014 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen: Van

Nadere informatie

Doelstelling van deze enquete

Doelstelling van deze enquete Doelstelling van deze enquete Het inzichtelijk maken van de bestaande interne communicatiestructuur, de tevredenheid daarover en de mogelijkheden tot verbeteringen. Algemene vragen: - Welke afdeling werkt

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 5 mei 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 9 mei 2011 onder nummer 2011 022.

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 5 mei 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 9 mei 2011 onder nummer 2011 022. Dossiernummer 2011 022 OORDEEL Verzoeker De heer V. A. te Hengelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 5 mei 2011 en bij het secretariaat ingeboekt op 9 mei 2011 onder nummer 2011 022. Betreft

Nadere informatie

Woononderzoek De Eng. Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125

Woononderzoek De Eng. Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125 Woononderzoek De Eng Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125 December 2011 Inleiding Op dit moment denkt Portaal na over de toekomst van acht flats in de Soester wijk De Eng. Het zijn flats die begin jaren

Nadere informatie

Bedankt dat u de vragenlijst wilt invullen!

Bedankt dat u de vragenlijst wilt invullen! Bedankt dat u de vragenlijst wilt invullen! U geeft cijfers Wij vragen u om cijfers te geven van 1 tot en met 10. Het gaat hier om rapportcijfers: een 1 is zeer slecht en een 10 is zeer goed. Ook vragen

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Tietel slide. Titel slide 2 Module 2. tekst. Beïnvloeden. Juni 2014. Trainers: Sarah Strübin en Willem Ezerman ALFABEELD ORGANISATIEONTWIKKELING

Tietel slide. Titel slide 2 Module 2. tekst. Beïnvloeden. Juni 2014. Trainers: Sarah Strübin en Willem Ezerman ALFABEELD ORGANISATIEONTWIKKELING Tietel slide Titel slide 2 Module 2 tekst Beïnvloeden Juni 2014 Trainers: Sarah Strübin en Willem Ezerman ALFABEELD ORGANISATIEONTWIKKELING Beïnvloeden Programma 2014 Beïnvloeden Programma module 2 09.00

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID HUURDERSBELANGENCOMMISSIE 212 GEEREN-ZUID NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID De afgelopen weken vonden de blokgesprekken plaats in uw buurt. Singelveste AlleeWonen heeft daarin informatie gegeven over het hoe en

Nadere informatie

Inleiding. En uw parochie kan daaraan meedoen!

Inleiding. En uw parochie kan daaraan meedoen! MaS In de Parochie Inleiding De maatschappelijke stage (MaS) is definitief begonnen en in volle gang. In Nederland zijn middelbare scholieren verplicht gedurende hun middelbare school carrière een maatschappelijke

Nadere informatie

Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015

Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015 Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015 Mevrouw van de Berg intramurale zorg bewoner Heidehiem Kim de Jong EVV-er Anna de Vries - medewerker verzorging intramurale zorg en thuiszorg

Nadere informatie

Wat doen wij als Cliëntenraad Werk en Bijstand van de gemeente Tytsjerksteradiel voor u?

Wat doen wij als Cliëntenraad Werk en Bijstand van de gemeente Tytsjerksteradiel voor u? Maart 2014 In deze nieuwsbrief: 1. Over de cliëntenraad 2. Tot ziens en welkom 3. Verslag achterbanbijeenkomst 18 maart 2013 4. SUN (Stichting Urgente Noden) 5. Werkcafé 6. Dyn Ynset 7. Stichting Leergeld

Nadere informatie

Vragenlijst PAja! Utrecht 2013 :

Vragenlijst PAja! Utrecht 2013 : Vragenlijst PAja! Utrecht 2013 : Verschillende instellingen in Utrecht worden gekeurd door jongeren die zelf in die instellingen hebben gewoond of nog steeds wonen. Middels deze vragenlijst willen de instellingen

Nadere informatie

Procedure bij alcohol- en druggebruik in de instelling.

Procedure bij alcohol- en druggebruik in de instelling. ALCOHOL - en DRUGBELEID Procedure bij alcohol- en druggebruik in de instelling. De Raad van Bestuur van is zich ten volle bewust van zijn verantwoordelijkheid als werkgever. Vandaar dat hij richtlijnen

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET. VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE

BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET. VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE IN DEZE GIDS ALLES OVER BESTELLEN BIJ VANDIJK.NL BESTEL VOOR 20 JULI! BESTELLEN 4 LEVEREN 6 BETALEN 8 SERVICE 10 INLEVEREN

Nadere informatie