Kostprijs berekenen (Verplicht)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kostprijs berekenen (Verplicht)"

Transcriptie

1 Kostprijs berekenen (Verplicht) In de kantine willen we Franse tomatensoep met linzen en crostiini s met zalmspread gaan verkopen. Jij gaat de kostprijs en de verkoopprijs berekenen van Franse tomatensoep met linzen en crostini s met zalmspread. Bereken eerst de kostprijs van vier koppen soep en twaalf crostini s met zalmspread. Bereken daarna de verkoopprijs. Voordat je aan de opdracht begint Open het bestand Bijlage prijscalculatie. Sla het bestand op onder de bestandsnaam: prijscalculatie [jullie groepsnaam].xls. Uitvoering van de opdracht Noteer de kostprijs van de verschillende ingrediënten in het overzicht. Voor het bepalen van deze prijzen mag je zelf kiezen of je de rekenmachine gebruikt of Excel-formules. Bereken de totale kostprijs van de soep en de crostini s met Excel-formules. Bereken de kostprijs van één kop soep met crostini s met een Excel-formule. Bereken de winstopslag en de verkoopprijs met Excel-formules. Gebruik voor de winstopslag een opslagpercentage van 20%. Bepaal de verkoopprijs met een Excel-formule. Rond de verkoopprijs af volgens de algemeen geldende afrondingsregels. Als je klaar bent met de opdracht Sla het bestand nogmaals op en print de opdracht uit.

2 Bestelling plaatsen Groothandel (Verplicht) Je werkt bij Bibo, een winkel in het winkelcentrum van de stad. Het assortiment bestaat o.a. uit ringbanden, schriften en rekenmachines. Deze artikelen kan Bibo bij twee verschillende leveranciers inkopen. Deze leveranciers zijn de Fa. Hutting en Multiko BV. Deze leveranciers hebben verschillende leveringsvoorwaarden. Ook hanteren deze leveranciers voor dezelfde artikelen soms verschillende prijzen. Je moet de volgende artikelen bestellen: 90 ringbanden 23 rings Bubblegum 80 schriften A4 Scooby Doo geruit 20 rekenmachines Casio 20Tl 120 schriften Donald Duck A5 gelijnd 10 rekenmachines Nova 25xl De hele bestelling moet bij één leverancier worden geplaatst, de Fa. Hutting of Multiko BV. Bij wie we de bestelling plaatsen, hangt af van wie het goedkoopste is. Je moet dat uitzoeken met behulp van de prijslijsten van beide leveranciers. Die staan verderop de opdracht. Alle gegevens kun je vervolgens invullen in een Excel werkblad. Open het bestand Bijlage Bestelling Groothandel. Je moet dit werkblad afmaken met behulp van de prijslijsten van de leveranciers. Maak hierbij zoveel mogelijk gebruik van formules. Sla het bestand op in je eigen persoonlijke map. Als je klaar bent, maak je een print. Om je antwoorden te kunnen controleren, zijn dit de eindantwoorden: 717,60 724,42 Fa Hutting Groothandel in school- en kantoorbenodigdheden Jubileumaanbieding Wij vieren ons 10-jarig bestaan. Daar willen wij u graag van laten profiteren. Daarom geven wij gedurende het hele jaar 25% korting op alle ringbanden van ons eigen merk en 10% korting op alle schriften. Multiko Kortingsactie Tijdelijk in prijs verlaagd. Alle Casio rekenmachines. Als u snel bestelt, ontvangt u 5% korting op onze toch al scherpe prijzen.

3

4

5 Bestelling maken voor de brunch (Keuze A) Vandaag werk je mee in de horeca van het Archeon. In het restaurant komen 38 gasten brunchen. De brunch bestaat uit een kippenpasteitje, een frisse salade en stokbrood. Bestelling maken voor de brunch Voor deze opdracht heb je het digitale bestand bb_bestelformulier.xls nodig. In het restaurant komen 38 gasten brunchen. De brunch bestaat uit: kippenpasteitje gemengde salade plakjes stokbrood In de tabel staan de ingrediënten voor de brunch voor twee personen. kippenpasteitje gemengde salade brood 75 g kipfilet ½ rode paprika 4 sneetjes stokbrood 100 g prei ¼ komkommer 10 ml zoete sojasaus 100 g tomaten 5 ml vissaus 10 ml olijfolie 5 ml citroensap 10 ml azijn 12 g margarine 5 g suiker 10 g bloem peper / zout 60 ml slagroom 1 g gedroogde dragon 2 plakjes bladerdeeg ¼ losgeklopt ei In deze opdracht moet je de bestelling voor de brunch in orde maken. Houd daarbij rekening met deze aandachtspunten: je hoeft niet te bestellen wat op voorraad is uit 1 stokbrood haal je 20 sneetjes Uitvoering van de opdracht Open het bestand Bijlage bestelformulier. Sla het bestand op als bestelformulier [jullie groepsnaam].xls. Vul de witte cellen van het bestelformulier in. Vul in de kolom netto nodig voor 38 personen precies in wat nodig is. Vul in de kolom te bestellen aantal het aantal verpakkingseenheden in. Voor twee producten is het formulier al ingevuld. Maak een afdruk van het bestelformulier. Als je klaar bent met de opdracht Bewaar, print en sluit het bestand bestelformulier [jullie groepsnaam].xls.

6 Bestelling Rijbewijs (Keuze B) Rijschool Succes, Voorstraat 10, 4132 AT Vianen heeft een aantal artikelen gekocht. Jij moet daar een factuur voor maken. Het factuurnummer is Die wordt vervolgens opgestuurd naar de rijschool, zodat ze weten hoeveel ze moeten betalen. De artikelen die Succes bij ons gekocht heeft, zijn: Hallmark kaart met opdruk Geslaagd 100 stuks Diddle T-shirt met opdruk Hoera brommercertificaat 25 stuks IDee sleutelhanger met opdruk Hoera rijbewijs 50 stuks Open het bestand Bijlage Factuur Rijbewijs Je moet dit werkblad afmaken met behulp van de prijslijst geschenkartikelen voor rijscholen. Maak hierbij zoveel mogelijk gebruik van formules. Sla het bestand op in je eigen persoonlijke map. Om je opdracht te kunnen controleren, is dit het eindbedrag: 267,64. Als je klaar bent, maak je een print. Bestelling 2 Rijschool De 7 Linden, Achtergracht 101, 4200 AT Groningen heeft een aantal artikelen gekocht. Jij moet daar een factuur voor maken. Het factuurnummer is Die wordt vervolgens opgestuurd naar de rijschool, zodat ze weten hoeveel ze moeten betalen. De artikelen die De 7 Linden bij ons gekocht heeft, zijn: Oorkonde met opdruk Hoera rijbewijs stuks Hallmark kaart met opdruk Gefeliciteerd - 60 stuks Diddle T-shirt met opdruk Geslaagd 10 stuks Open opnieuw het bestand Bijlage Factuur Rijbewijs Je moet dit werkblad afmaken met behulp van de prijslijst geschenkartikelen voor rijscholen. Maak hierbij zoveel mogelijk gebruik van formules. Sla het bestand op in je eigen persoonlijke map. Om je opdracht te kunnen controleren, is dit het eindbedrag: 333,15. Als je klaar bent, maak je een print.

7

8 Hamsterweken (Keuze C) Inleiding: Werken met Excel Bij AH wordt de actie Hamsterweken gehouden. Tijdens de actieweken ontvangen klanten korting indien ze van een artikel grotere hoeveelheden kopen. Hoe groter het aantal, hoe hoger de korting. Jouw bedrijfsleider Lieke vraagt je een werkblad in Excel af te maken waarmee je deze kortingen kunt berekenen. Zij heeft al een opzetje gemaakt; een werkblad met een overzicht van een aantal actieartikelen en de bijbehorende actieprijzen. De formules ontbreken nog. Ook is het werkblad nog niet opgemaakt. Je ontvangt van Lieke het volgende memo. Beste, Wil jij voor mij het bestand Hamsterweek_bb.xls afmaken? Ik wil berekenen hoeveel korting een klant per artikel krijgt als hij grotere hoeveelheden koopt. Ook moet de opmaak worden aangepast. Het lettertype moet goed leesbaar zijn. Het lettertype moet ook goed afsteken bij de opvulkleur. En de kolommen moeten duidelijk van elkaar onderscheiden zijn. Veel succes. Lieke Maak het werkblad Hamsterweek af. Open het bestand Bijlage Hamsterweek Sla het bestand op onder de bestandsnaam: Hamsterweek [jullie goepsnaam].xls. Maak een print van je bijlage

Inleiding. Taak 1 introductie

Inleiding. Taak 1 introductie Inleiding Het Archeon Het Archeon is een Nederlands attractiepark. Het park richt zich op bezoekers van alle leeftijden, op scholen en op bedrijven, op groepen en op individuen. Kortom, het Archeon is

Nadere informatie

Taak 7: Factuur Bibo

Taak 7: Factuur Bibo Taak 7: Factuur Bibo Je werkt bij Bibo, een winkel in het winkelcentrum van de stad. Het assortiment bestaat o.a. uit ringbanden, schriften en rekenmachines. Bibo heeft een klein assortiment geschenkartikelen

Nadere informatie

intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie

intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie Examen VMBO-BB 2011 gedurende 400 minuten intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 11 opdrachten.

Nadere informatie

intersectoraal CSPE KB dienstverlening en commercie

intersectoraal CSPE KB dienstverlening en commercie Examen VMBO-KB 2011 gedurende 400 minuten intersectoraal CSPE KB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 12 opdrachten.

Nadere informatie

CSPE GL. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie

CSPE GL. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Examen VMBO-GL 2011 gedurende 240 minuten CSPE GL administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

handel en verkoop CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2010 gedurende 355 minuten handel en verkoop CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 24 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL onderdeel A Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL onderdeel A Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-GL 2017 gedurende 100 minuten profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL onderdeel A Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2011 gedurende 255 minuten handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 21 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Examen VMBO-GL 2010 gedurende 255 minuten CSPE GL administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Nadere informatie

CSPE GL administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie

CSPE GL administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie CSPE GL 2011 administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie bijlage Onderdeel A solliciteren opdracht 1 Je vriendin werkt in een Bruna-winkel. Zij heeft het daar erg naar

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2010 gedurende 300 minuten handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 19 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2018 gedurende 535 minuten consumptief-horeca CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 18 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

profielvak dienstverlening en producten CSPE BB onderdeel B

profielvak dienstverlening en producten CSPE BB onderdeel B Examen VMBO-BB 2016 (10+25+90+15) gedurende 135 minuten profielvak dienstverlening en producten CSPE BB onderdeel B Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een bijlage en digitale bestanden.

Nadere informatie

profielvak dienstverlening en producten CSPE KB onderdeel B

profielvak dienstverlening en producten CSPE KB onderdeel B Examen VMBO-KB 2016 (10+25+90+15) gedurende 140 minuten profielvak dienstverlening en producten CSPE KB onderdeel B Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een bijlage en digitale bestanden.

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2012 gedurende 270 310 minuten handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 28 opdrachten. Voor dit examen

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2015 gedurende 280 minuten handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 29 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Examen VMBO-GL 2012 gedurende 240 minuten CSPE GL administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Nadere informatie

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden.

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2014 gedurende 300 minuten handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 23 opdrachten.

Nadere informatie

Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden.

Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2014 gedurende 300 minuten handel en administratie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden. Achter het correctieschrift is

Nadere informatie

Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2018 gedurende 260 minuten handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 32 opdrachten. Voor dit onderdeel

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

consumptief-breed CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2013 gedurende 700 minuten consumptief-breed CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 22 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-GL 2018 gedurende 300 minuten CSPE GL consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit

Nadere informatie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Examen VMBO-GL 2013 gedurende 300 minuten CSPE GL administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Nadere informatie

Sandwich kaas-komkommer

Sandwich kaas-komkommer Tomatensoep Aan tomatensoep die je in de winkel kunt kopen is vaak veel suiker toegevoegd. Zelfgemaakte tomatensoep bevat alleen van nature aanwezige suikers. Om zelf tomatensoep te maken heb je weinig

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

handel en verkoop CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2011 gedurende 350 minuten handel en verkoop CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 29 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Examen VMBO-GL 2018 gedurende 210 xxx minuten CSPE GL administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. SE Periode 1 2014 intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 14 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Het examen landbouw en natuurlijke omgeving CSPE KB bestaat uit twee deelexamens waarvan dit er één is.

Het examen landbouw en natuurlijke omgeving CSPE KB bestaat uit twee deelexamens waarvan dit er één is. Examen VMBO-KB 2010 gedurende 200 minuten landbouw en natuurlijke omgeving agrarische bedrijfseconomie CSPE KB Het examen landbouw en natuurlijke omgeving CSPE KB bestaat uit twee deelexamens waarvan dit

Nadere informatie

profielvak economie en ondernemen CSPE KB onderdeel C

profielvak economie en ondernemen CSPE KB onderdeel C Examen VMBO-KB 2017 gedurende 90 80 minuten profielvak economie en ondernemen CSPE KB onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een bijlage en digitale bestanden. Dit onderdeel

Nadere informatie

intersectoraal CSPE KB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

intersectoraal CSPE KB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2013 gedurende 400 minuten intersectoraal CSPE KB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 15 opdrachten.

Nadere informatie

consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed

consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed Examen VMBO-GL 2012 gedurende 320 minuten CSPE GL consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Dit examen bestaat

Nadere informatie

bouwtechniek-timmeren CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

bouwtechniek-timmeren CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2010 gedurende 770 minuten bouwtechniek-timmeren CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 12 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Inleiding. Taak 1 introductie

Inleiding. Taak 1 introductie Inleiding Walibi Walibi is een Nederlands attractiepark in Biddinghuizen. Het park richt zich op bezoekers van alle leeftijden, op scholen en op bedrijven, op groepen en op individuen. Kortom, Walibi is

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

handel en verkoop CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2015 gedurende 330 minuten handel en verkoop CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 39 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

technologie in de gemengde leerweg - ict-route - intersectoraal Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

technologie in de gemengde leerweg - ict-route - intersectoraal Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-GL 2015 gedurende 340 minuten CSPE GL technologie in de gemengde leerweg - ict-route - intersectoraal Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. ICT-route CSPE BB. gedurende 270 minuten. Bij dit examen horen een bijlage en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. ICT-route CSPE BB. gedurende 270 minuten. Bij dit examen horen een bijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2010 gedurende 270 minuten ICT-route CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 8 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 61 punten te behalen.

Nadere informatie

Examen VMBO-GL CSPE GL. gedurende 355 minuten. consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed

Examen VMBO-GL CSPE GL. gedurende 355 minuten. consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed Examen VMBO-GL 2010 gedurende 355 minuten CSPE GL consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit

Nadere informatie

Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2014 gedurende 320 270 minuten handel en verkoop CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Achter het correctievoorschrift is een erratum opgenomen.

Nadere informatie

handel en administratie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden.

handel en administratie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2017 gedurende 320 minuten handel en administratie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 18 opdrachten.

Nadere informatie

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage, het programma Telraam en digitale bestanden.

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage, het programma Telraam en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2018 gedurende 275 minuten handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage, het programma Telraam en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 17 opdrachten.

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2013 gedurende 300 minuten handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, het programma Telraam en digitale bestanden. Achter de bijlage is een erratum opgenomen. Dit examen

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

handel en verkoop CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2018 gedurende 320 270 minuten handel en verkoop CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 30 opdrachten. Voor dit examen

Nadere informatie

MODULE 3: Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Modestyling en Interieuradviseur) Inhoud:

MODULE 3: Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Modestyling en Interieuradviseur) Inhoud: Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Modestyling en Interieuradviseur) MODULE 3: BTW Inhoud: Consumentenprijs Verkoopprijs Te betalen btw Verschuldigde btw Af te

Nadere informatie

handel en administratie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage, het programma Telraam en digitale bestanden.

handel en administratie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage, het programma Telraam en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2018 gedurende 285 minuten handel en administratie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage, het programma Telraam en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 15 opdrachten.

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. consumptief-horeca CSPE BB. gedurende 600 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. consumptief-horeca CSPE BB. gedurende 600 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2012 gedurende 600 minuten consumptief-horeca CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 14 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2015 gedurende 560 minuten consumptief-horeca CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 17 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2016 gedurende 300 minuten handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 31 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Examen VMBO-BB versie rood

Examen VMBO-BB versie rood Examen VMBO-BB versie rood 2018 gedurende 100 minuten profielvak E&O CSPE BB onderdeel B Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een bijlage en digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat

Nadere informatie

mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2015 gedurende 345 minuten mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 16 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

technologie in de gemengde leerweg - ict-route - intersectoraal

technologie in de gemengde leerweg - ict-route - intersectoraal Examen VMBO-GL 2011 gedurende 400 minuten CSPE GL technologie in de gemengde leerweg - ict-route - intersectoraal Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat

Nadere informatie

profielvak dienstverlening en producten CSPE GL onderdeel B

profielvak dienstverlening en producten CSPE GL onderdeel B Examen VMBO-GL 2016 (10+25+90+15) gedurende 140 minuten profielvak dienstverlening en producten CSPE GL onderdeel B Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een bijlage en digitale bestanden.

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2004

Examenopgaven VMBO-BB 2004 Examenopgaven VMBO-BB 2004 tijdvak 1 maandag 24 mei 11:30 13:00 uur ADMINISTRATIE CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Dit examen bestaat uit 33 vragen. Voor

Nadere informatie

intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2014 gedurende 385 minuten intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 18 opdrachten.

Nadere informatie

Examen VMBO-GL versie blauw

Examen VMBO-GL versie blauw Examen VMBO-GL versie blauw 2018 gedurende 100 minuten profielvak MVI CSPE GL onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 4 opdrachten.

Nadere informatie

Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2014 gedurende 345 270 minuten handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Achter het correctievoorschrift is een erratum opgenomen.

Nadere informatie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie

administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Examen VMBO-GL 2014 gedurende 285 xxx minuten CSPE GL administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Nadere informatie

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2010 gedurende 300 minuten handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 14 opdrachten. Voor dit examen

Nadere informatie

Examen VMBO-KB versie rood

Examen VMBO-KB versie rood Examen VMBO-KB versie rood 2018 gedurende 100 minuten profielvak E&O CSPE KB onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 5 opdrachten.

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2017 gedurende 320 minuten handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 31 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

TUINCENTRUM VERKOOP. Rekenen voor vmbo-groen en mbo-groen

TUINCENTRUM VERKOOP. Rekenen voor vmbo-groen en mbo-groen TUINCENTRUM VERKOOP Rekenen voor vmbo-groen en mbo-groen Colofon RekenGroen. Rekenen voor vmbo- groen en mbo- groen Module Tuincentrum - Verkoop Leerlingtekst Versie 1.0. November 2012 Auteurs: Mieke Abels,

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE BB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3

profielvak HBR CSPE BB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 profielvak HBR CSPE BB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 opdracht 3, 4 Bouillon met kip/groene asperge en bosui *** Gepaneerde tilapiafilet met

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. bouwtechniek-fijnhoutbewerken CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen bijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-KB. bouwtechniek-fijnhoutbewerken CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen bijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2015 gedurende 920 minuten bouwtechniek-fijnhoutbewerken CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 8 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 108

Nadere informatie

intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie

intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie Examen VMBO-BB 2012 gedurende 400 420 minuten intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 13 opdrachten.

Nadere informatie

profielvak economie en ondernemen CSPE BB onderdeel C

profielvak economie en ondernemen CSPE BB onderdeel C Examen VMBO-BB 2017 gedurende 215 70 minuten profielvak economie en ondernemen CSPE BB onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een bijlage en een digitaal bestand. Dit onderdeel

Nadere informatie

handel en administratie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

handel en administratie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Examen VMBO-KB 2010 gedurende 310 minuten handel en administratie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 17 opdrachten. dit examen

Nadere informatie

Excel. Inleiding. Het meest gebruikte spreadsheet programma is Excel.

Excel. Inleiding. Het meest gebruikte spreadsheet programma is Excel. Excel Inleiding Het woord computer betekent zoiets als rekenmachine. Daarmee is is eigenlijk aangegeven wat een computer doet. Het is een ingewikkelde rekenmachine. Zelf voor tekstverwerken moet hij rekenen.

Nadere informatie

BEGROTEN V2. Schoolexamen 2017 VMBO BB 100 min. Naam:. Je mag tijdens dit schoolexamen geen woordenboek gebruiken.

BEGROTEN V2. Schoolexamen 2017 VMBO BB 100 min. Naam:. Je mag tijdens dit schoolexamen geen woordenboek gebruiken. Schoolexamen 2017 VMBO BB 100 min BEGROTEN V2 Naam:. Klas: Je mag tijdens dit schoolexamen geen woordenboek gebruiken. Dit examen bestaat uit 3 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 20 punten te behalen.

Nadere informatie

intersectoraal CSPE KB dienstverlening en commercie

intersectoraal CSPE KB dienstverlening en commercie Examen VMBO-KB 2012 gedurende 400 minuten intersectoraal CSPE KB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 13 opdrachten.

Nadere informatie

intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2013 gedurende 400 minuten intersectoraal CSPE BB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 15 opdrachten.

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2013 gedurende 700 minuten consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 20 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. gedurende 380 minuten. Bij dit examen horen een instructie, bijlage en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. gedurende 380 minuten. Bij dit examen horen een instructie, bijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2016 gedurende 380 minuten herziene versie ICT-route CSPE BB Bij dit examen horen een instructie, bijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 11 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2018 gedurende 920 minuten bouwtechniek-timmeren CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 11 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Examen VMBO-KB versie blauw

Examen VMBO-KB versie blauw Examen VMBO-KB versie blauw 2018 gedurende 100 minuten profielvak E&O CSPE KB onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 5 opdrachten.

Nadere informatie

omzetbelasting btw: exclusief-inclusief

omzetbelasting btw: exclusief-inclusief omzetbelasting btw: exclusief-inclusief Bij elke verkoop van een artikel wordt omzetbelasting berekend om die bij de verkoopprijs op te tellen. Deze omzetbelasting heet in de volksmond: btw. We kennen

Nadere informatie

landbouw en natuurlijke omgeving agrarische bedrijfseconomie CSPE KB

landbouw en natuurlijke omgeving agrarische bedrijfseconomie CSPE KB Examen VMBO-KB 2013 gedurende 200 minuten landbouw en natuurlijke omgeving agrarische bedrijfseconomie CSPE KB Het examen landbouw en natuurlijke omgeving CSPE KB bestaat uit twee deelexamens waarvan dit

Nadere informatie

consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-GL 2013 gedurende 345 minuten CSPE GL consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit

Nadere informatie

administratie CSPE BB Bij dit examen horen een uitwerkbijlage, het programma Telraam en digitale bestanden.

administratie CSPE BB Bij dit examen horen een uitwerkbijlage, het programma Telraam en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2013 gedurende 210 minuten administratie CSPE BB Bij dit examen horen een uitwerkbijlage, het programma Telraam en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 21 opdrachten. Voor dit examen

Nadere informatie

mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2018 gedurende 280 minuten mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 13 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Om de optimale bestelgrootte te vinden neem je de volgende stappen: XX. Bereken de totale voorraad- en bestelkosten per jaar. XX

Om de optimale bestelgrootte te vinden neem je de volgende stappen: XX. Bereken de totale voorraad- en bestelkosten per jaar. XX 5.3 Bestellen De bestelfrequentie is het aantal keren dat je een bestelling plaatst. Hoe vaak dat moet, hangt af van het soort product. Versproducten kun je bijvoorbeeld dagelijks bestellen, terwijl dit

Nadere informatie

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan:

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan: RECEPTEN BOEK Healthy Ageing Met dank aan: WIJS Albert Heijn Paddepoel Voeding en diëtiek studente: Jitske Dijkstra Toegepaste psychologie student: Niels van Doorn ZOMERSE WRAP BEREIDINGSTIJD: 30-40 MINUTEN

Nadere informatie

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen het programma Telraam, een bijlage en digitale bestanden.

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen het programma Telraam, een bijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2011 gedurende 300 minuten handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen het programma Telraam, een bijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 14 opdrachten. Voor dit examen

Nadere informatie

Bietensalade. Ingrediënten:

Bietensalade. Ingrediënten: Bietensalade - 1000 gram voorgekookte bieten - 75 gram rucola - 200 gram feta - 100 gram pijnboompitjes - 4 el olijfolie, extra virgine - 4 el balsamicoazijn - 4 tl mosterd - 2 el honing - Peper - Leeg,

Nadere informatie

STADSBOERDERIJ DE KEUKEN

STADSBOERDERIJ DE KEUKEN STADSBOERDERIJ DE KEUKEN Rekenen voor vmbo-groen en mbo-groen Colofon RekenGroen. Rekenen voor vmbo- groen en mbo- groen Module Stadsboerderij De keuken Leerlingtekst Versie 1.0. November 2012 Auteurs:

Nadere informatie

intersectoraal CSPE KB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

intersectoraal CSPE KB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2014 gedurende 400 minuten intersectoraal CSPE KB dienstverlening en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 19 opdrachten.

Nadere informatie

mode en commercie CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

mode en commercie CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2018 gedurende 290 minuten mode en commercie CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 15 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

intersectoraal CSPE KB technologie en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

intersectoraal CSPE KB technologie en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2015 gedurende 385 minuten intersectoraal CSPE KB technologie en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 12 opdrachten. Voor

Nadere informatie

BBL 2015 opdracht 1 Beautycentrum Bella

BBL 2015 opdracht 1 Beautycentrum Bella BBL 2015 opdracht 1 Beautycentrum Bella Beautycentrum Bella is een nieuwe salon in de stad Echtelen. Het beautycentrum is één filiaal van meerdere beautycentra in Nederland. Het filiaal in Echtelen bestaat

Nadere informatie

mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2016 gedurende 350 minuten mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 15 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Voordat je aan de opdracht begint Maak een nieuw document in Word aan. Sla het bestand op onder de bestandsnaam: offerte[jouw eigen naam].doc.

Voordat je aan de opdracht begint Maak een nieuw document in Word aan. Sla het bestand op onder de bestandsnaam: offerte[jouw eigen naam].doc. KBL 2012 De bruiloft Monika Wolf gaat trouwen op 7 augustus 2012. Ongeveer 10 dagen voor de bruiloft gaat ze met haar moeder en haar getuige naar all-in-beautysalon Verhelst. Ze hebben daar een afspraak

Nadere informatie

Examen VMBO-BB versie blauw

Examen VMBO-BB versie blauw Examen VMBO-BB versie blauw 2018 gedurende 100 minuten profielvak HBR CSPE BB onderdeel A Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 6 opdrachten.

Nadere informatie

consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-GL 2014 gedurende 300 minuten CSPE GL consumptief bakken - consumptief horeca - consumptief breed Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit

Nadere informatie

zorg en welzijn-breed CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand.

zorg en welzijn-breed CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Examen VMBO-KB 2015 gedurende 305 minuten zorg en welzijn-breed CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 16 opdrachten. Voor dit examen

Nadere informatie

bouwtechniek - bouw-breed - metselen - schilderen - timmeren - fijnhoutbewerken

bouwtechniek - bouw-breed - metselen - schilderen - timmeren - fijnhoutbewerken Examen VMBO-GL 2016 gedurende 400 minuten CSPE GL bouwtechniek - bouw-breed - metselen - schilderen - timmeren - fijnhoutbewerken Bij dit examen horen bijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat

Nadere informatie

mode en commercie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

mode en commercie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2015 gedurende 390 minuten mode en commercie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 18 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. bouwtechniek-timmeren CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Examen VMBO-KB. bouwtechniek-timmeren CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2011 gedurende 920 minuten bouwtechniek-timmeren CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 11 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE KB 2016

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE KB 2016 profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE KB 2016 bijlage 3 menu Heldere groentesoep *** Gepaneerde kipfilet gevuld met zongedroogde tomaat en basilicum tomatensaus of kruiden-roomsaus roerbakgroenten

Nadere informatie

Bij dit examen horen een bijlage, het programma Telraam en digitale bestanden.

Bij dit examen horen een bijlage, het programma Telraam en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2012 handel en administratie CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, het programma Telraam en digitale bestanden. Achter het examen is een erratum opgenomen. Achter het correctieschrift

Nadere informatie

Opdrachten. Speciaal bestellen. Doel Je kunt aangeven wanneer je bereid bent een bestelling te noteren.

Opdrachten. Speciaal bestellen. Doel Je kunt aangeven wanneer je bereid bent een bestelling te noteren. Opdrachten Speciaal bestellen Je kunt aangeven wanneer je bereid bent een bestelling te noteren. Van bepaalde winkels verwachten we dat zij bepaalde artikelen verkopen. Artikelen die horen bij het kernassortiment

Nadere informatie

handel en administratie CSPE KB Bij dit examen hoort een bijlage, het programma Telraam en digitale bestanden.

handel en administratie CSPE KB Bij dit examen hoort een bijlage, het programma Telraam en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2013 gedurende 300 minuten handel en administratie CSPE KB Bij dit examen hoort een bijlage, het programma Telraam en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 16 opdrachten. dit examen

Nadere informatie

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 bijlage 1 menu Lichtromige courgettesoep met munt of kervel *** Kalkoenfilet met kastanjechampignons en dragonroomsaus gestoofde spinazie komkommersalade

Nadere informatie