ANTWOORDFORMULIER. Het antwoordformulier dient eenmaal per jaar te worden geretourneerd gelijktijdig met de certificering van FINREP.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ANTWOORDFORMULIER. Het antwoordformulier dient eenmaal per jaar te worden geretourneerd gelijktijdig met de certificering van FINREP."

Transcriptie

1 - 1 - ANTWOORDFORMULIER Op grond van de verplichting van banken uit hoofde van artikel van het Besluit bijzondere prudentiële maatregelen, beleggerscompensatie en depositogarantie Wft, inhoudende een verzoek om gegevens betreffende bij banken in Nederland en bij bijkantoren in de Europese Economische Ruimte aangehouden tegoeden conform bijgevoegd overzicht met de titel Voor depositogarantiestelsel (DGS) in aanmerking komende verplichtingen. Het antwoordformulier dient eenmaal per jaar te worden geretourneerd gelijktijdig met de certificering van FINREP. Naam bank: Adres: Postcode + plaats: Contactpersoon: Telefoon: Wij leveren hierbij de volgende gegevens aan: A) Opgave van de saldi per. van Deposits (other than from credit institutions) Totaal van Deposits (other than from credit institutions) conform bijgevoegd overzicht op de regel 001. Alsmede totaal van Deposits exclusief niet gegarandeerde bankspaardeposito s eigen woning conform bijgevoegd overzicht op de regel 001a. Alsmede een specificatie van dit bedrag naar deposits vanuit Nederland en vanuit EERbijkantoren conform bijgevoegd overzicht op de regel 002, kolommen 04, 05 en 06. B) Opgave van de specificatie per. naar juridische status van de crediteuren Specificatie conform bijgevoegd overzicht op de regels 005, 006 en 007, en de kolommen 04, 05 en 06. Regel 008, kolom 08 vermeldt het totaal van de specificatie waar de vorenbedoelde totalen deel van uitmaken. C) Opgave van de specificatie per. naar saldogrootte Specificatie conform bijgevoegd overzicht op de regels 017 tot en met 022, en de kolommen 01 tot en met 06. D) Opgave van de saldi per. van de totale omvang van de door het Nederlandse depositogarantiestelsel gegarandeerde deposito s Totaal van Stand totale omvang gegarandeerde deposito s conform administratie bank conform bijgevoegd overzicht op de regel 100.

2 - 2 - Voor het rapport van feitelijke bevindingen van de externe accountant omtrent de gegevens onder de hierboven genoemde onderdelen A), B), C) en D) maken wij gebruik van: bijgevoegd standaardrapport een eigen rapport van de externe accountant....,... Plaats Datum. Handtekening Naam:. Functie:.

3 - 3 - Aan: de directie / de raad van bestuur van..(naam en rechtsvorm) Rapport van feitelijke bevindingen omtrent overeengekomen specifieke werkzaamheden over de bijdrage aan depositogarantiefonds en rapportageplicht banken. Opdracht Wij hebben een aantal specifieke werkzaamheden verricht met betrekking tot bijgaand door ons gewaarmerkt overzicht Voor depositogarantiestelsel (DGS) in aanmerking komende verplichtingen per..(datum) van..(naam en rechtsvorm) te.(statutaire vestigingsplaats). Dit overzicht is gebaseerd op gegevens in de FINREP rapportage onder Deposits (other than from credit institutions) zoals over de betreffende rapportageperiode aan DNB gerapporteerd is. DNB zal de gegevens uit dit overzicht, zoals opgenomen in de regels 001 tot en met 100, gebruiken voor het berekenen van de kwartaalbijdrage aan het depositogarantiefonds. Het opstellen van het overzicht `Voor depositogarantiestelsel (DGS) in aanmerking komende verplichtingen is de verantwoordelijkheid van de directie / de raad van bestuur van de bank. Het is onze verantwoordelijkheid om de werkzaamheden uit te voeren zoals hieronder omschreven. Deze rapportage bevat de uitkomsten van onze werkzaamheden. Aard en werking van de uitgevoerde procedures Wij hebben onze werkzaamheden verricht in overeenstemming met Nederlands recht, waaronder Standaard 4400 Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden met betrekking tot financiële informatie. De opdracht houdt in dat op het overzicht geen accountantscontrole is toegepast en dat evenmin een beoordelingsopdracht is uitgevoerd. Een en ander impliceert dat aan onze rapportage geen zekerheid kan worden ontleend omtrent de getrouwheid van het overzicht, anders dan ter zake van de aspecten zoals door ons onderzocht en waarover dienovereenkomstig door ons in deze rapportage wordt gerapporteerd. Volledigheidshalve wijzen wij er nog op dat wij, indien wij aanvullende werkzaamheden zouden hebben verricht of een controle- of beoordelingsopdracht zouden hebben uitgevoerd, wellicht andere onderwerpen aan het licht zouden hebben gebracht die voor u of voor DNB mogelijk van belang konden zijn.

4 - 4 - Verrichte werkzaamheden Wij hebben de volgende werkzaamheden uitgevoerd met betrekking tot de gegevens in de regels 001 tot en met 100: 1 Wij hebben geverifieerd of het totaal aan Deposits (other than from credit institutions), gepresenteerd in het overzicht in de cel van regel 001, kolom 08 in overeenstemming is met de Deposits (other than from credit institutions) in de overeenkomstige rapportageperiode, zoals gerapporteerd is aan DNB in de geconsolideerde bedrijfseconomische balans van FINREP, tabel a, het totaal van de regels 050 -/ /- 160 (voor kolommen ). 2 Wij hebben geverifieerd of het in regel 001a, kolom 08 van het overzicht opgenomen bedrag juist en volledig is gespecificeerd vanuit het hierboven onder 1) bedoelde totaalbedrag. 3 Wij hebben geverifieerd of de in de regel 002 in de kolommen 04 tot en met 06 van het overzicht opgenomen bedragen juist en volledig zijn gespecificeerd vanuit het hierboven onder 2) bedoelde totaalbedrag. 4 Wij hebben geverifieerd of de in de regels 005, 006 en 007 in de kolommen 04, 05 en 06 van het overzicht opgenomen bedragen juist en volledig zijn gespecificeerd vanuit de totaalbedragen van de regel 002 in de kolommen 04, 05 en Wij hebben geverifieerd of het in regel 100, kolom 06 van het overzicht opgenomen bedrag juist en volledig is gespecificeerd vanuit het totaalbedrag van de regel 007, kolom 06. Wij hebben de volgende werkzaamheden uitgevoerd met betrekking tot de gegevens in de regels 017 tot en met 022, de kolommen 01 en 02: 6 Wij hebben geverifieerd of in de regels 017 tot en met 022, kolom 01 en 02 van het overzicht de aantallen rekeningen zijn opgenomen conform het gestelde in voetnoot 8. Uitkomsten verrichte werkzaamheden 1. Wij hebben vastgesteld dat het totaal aan Deposits (other than from credit institutions), gepresenteerd in het overzicht in de cel van regel 001, kolom 08 in overeenstemming is met de Deposits (other than from credit institutions) in de overeenkomstige rapportageperiode, zoals gerapporteerd is aan DNB in de geconsolideerde bedrijfseconomische balans van FINREP, tabel a, het totaal van de regels 050 -/ /- 160 (voor kolommen ).

5 Wij hebben vastgesteld dat het in regel 001a, kolom 08 van het overzicht opgenomen bedrag juist en volledig is gespecificeerd vanuit het hierboven onder 1) bedoelde totaalbedrag. 3. Wij hebben vastgesteld dat de in de regel 002 in de kolommen 04 tot en met 06 van het overzicht opgenomen bedragen juist en volledig zijn gespecificeerd vanuit het hierboven onder 2) bedoelde totaalbedrag. 4. Wij hebben vastgesteld dat de in de regels 005, 006 en 007 in de kolommen 04, 05 en 06 van het overzicht opgenomen bedragen juist en volledig zijn gespecificeerd vanuit de totaalbedragen van de regel 002 in de kolommen 04, 05 en Wij hebben vastgesteld dat het in regel 100, kolom 06 van het overzicht opgenomen bedrag juist en volledig is gespecificeerd vanuit het totaalbedrag van de regel 007, kolom 06.

6 Wij hebben vastgesteld dat in de regels 017 tot en met 022, kolom 01 en 02 van het overzicht de aantallen rekeningen zijn opgenomen conform het gestelde in voetnoot 8. Overige aspecten - beperking in verspreidingskring en gebruik Dit rapport van bevindingen is uitsluitend bestemd voor (de directie / de raad van bestuur) van..(naam en rechtsvorm) en voor DNB en kan derhalve niet voor andere doeleinden worden gebruikt....,.... Plaats Datum Naam accountantsorganisatie:. Naam accountant en ondertekening met die naam:. Handtekening

ANTWOORDFORMULIER Versie 25 maart Het antwoordformulier dient uiterlijk woensdag 17 april 2013 per post te zijn geretourneerd.

ANTWOORDFORMULIER Versie 25 maart Het antwoordformulier dient uiterlijk woensdag 17 april 2013 per post te zijn geretourneerd. - 1 - ANTWOORDFORMULIER Versie 25 maart 2013 Behorend bij de brief van 15 maart 2013 van de Nederlandsche Bank, inhoudende een verzoek om gegevens betreffende de op 1 februari 2013 in Nederland en bij

Nadere informatie

Bank x. Geachte Directie,

Bank x. Geachte Directie, Bank x De Nederlandsche Bank N.V. Toezicht nationale instellingen Betaalinstellingen en bijzondere projecten Onderwerp Bijdrage aan depositogarantiefonds en rapportageplicht banken Postbus 98 1000 AB Amsterdam

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging Regeling staten financiële ondernemingen

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging Regeling staten financiële ondernemingen STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 41489 21 juli 2017 Wijziging Regeling staten financiële ondernemingen Regeling tot wijziging van de Regeling staten financiële

Nadere informatie

van van feitelijke bevindingen OPDRACHT Wij hebben een aantal specifieke Werkzaamheden verricht met betrekking tot het (financieel)

van van feitelijke bevindingen OPDRACHT Wij hebben een aantal specifieke Werkzaamheden verricht met betrekking tot het (financieel) van Aan: opdrachtgever van feitelijke bevindingen Betreft: Rapport van feitelijke bevindingen inzake onderzoek (financieel) jaarverslag en additionele informatie van (naam lokale mediainstelling te...

Nadere informatie

Controleprotocol Multidisciplinaire zorg 2016

Controleprotocol Multidisciplinaire zorg 2016 Controleprotocol Multidisciplinaire zorg 2016 1 Doelstelling In het kader van de NZa-beleidsregel BR/REG-17171 Huisartsenzorg en multidisciplinaire zorg heeft CZ voor de jaren 2015 en 2016 overeenkomsten

Nadere informatie

Betreft: Voorbeeld rapport van bevindingen inzake enquete overgangsregeling kapitaalslasten NZa

Betreft: Voorbeeld rapport van bevindingen inzake enquete overgangsregeling kapitaalslasten NZa Naam ziekenhuis t.a.v. Adres Postcode WOONPLAATS Datum Referentie: Betreft: Voorbeeld rapport van bevindingen inzake enquete overgangsregeling kapitaalslasten NZa Geachte heer/mevrouw, Ingevolge uw opdracht

Nadere informatie

Circulaire gerechtsdeurwaarders Geachte mevrouw, heer,

Circulaire gerechtsdeurwaarders Geachte mevrouw, heer, BUREAU FINANCIEEL TOEZICHT Geachte mevrouw, heer, Met deze circulaire informeert het Bureau Financieel Toezicht (BFT) u over de procedure met betrekking tot de indiening van de jaargegevens over 2017 en

Nadere informatie

Jaargegevens over 2016 voor kantoor en privé

Jaargegevens over 2016 voor kantoor en privé BUREAu FINANCIEEL TOEZICHT Geachte mevrouw, heer, Met deze circulaire informeert het Bureau Financieel Toezicht (BFT) u over de procedure met betrekking tot de indiening van de jaargegevens over 2016 en

Nadere informatie

Accountantsprotocol subsidievaststelling Tijdelijke subsidieregeling extramurale behandeling 2017

Accountantsprotocol subsidievaststelling Tijdelijke subsidieregeling extramurale behandeling 2017 Accountantsprotocol subsidievaststelling Tijdelijke subsidieregeling extramurale behandeling 2017 Pagina 1 van 11 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Uitgangspunten 1.1 Doelstelling 3 1.2 Definities 3 1.3 Procedures

Nadere informatie

Controle- en onderzoeksprotocol Ketenzorg CZ 2013

Controle- en onderzoeksprotocol Ketenzorg CZ 2013 Controle- en onderzoeksprotocol Ketenzorg CZ 2013 1 Doelstelling In het kader van de NZA beleidsregel BR/CU-7074 Integrale bekostiging multidisciplinaire zorgverlening chronische aandoeningen (DM type

Nadere informatie

Coördinatie traumazorg en Regionaal Overleg Acute Zorg

Coördinatie traumazorg en Regionaal Overleg Acute Zorg Accountantsprotocol Beschikbaarheidsbijdrage cure - op aanvraag Coördinatie traumazorg en Regionaal Overleg Acute Zorg Bij het aanvraagformulier vaststelling beschikbaarheidsbijdrage Coördinatie traumazorg

Nadere informatie

Protocol gegevensuitvraag. Medisch specialisten eenheden

Protocol gegevensuitvraag. Medisch specialisten eenheden Protocol gegevensuitvraag Medisch specialisten eenheden November 2010 Inhoud 1. Uitgangspunten 5 1.1 Inleiding 5 1.2 Doelstelling accountantsonderzoek 5 1.3 Procedures 5 1.4 Leeswijzer 6 2. Onderzoeksaanpak

Nadere informatie

Controleprotocol subsidievaststelling zorgopleidingen 2 e tranche voor het subsidiejaar 2010 (11 januari 2010) Hoofdstuk 1 : Uitgangspunten

Controleprotocol subsidievaststelling zorgopleidingen 2 e tranche voor het subsidiejaar 2010 (11 januari 2010) Hoofdstuk 1 : Uitgangspunten Controleprotocol subsidievaststelling zorgopleidingen 2 e tranche voor het subsidiejaar 2010 (11 januari 2010) Hoofdstuk 1 : Uitgangspunten 1.1 Doelstelling Het controleprotocol heeft betrekking op de

Nadere informatie

ACCOUNTANTSPROTOCOL INNOVATIEPROJECT LIMBURGMAKERS

ACCOUNTANTSPROTOCOL INNOVATIEPROJECT LIMBURGMAKERS ACCOUNTANTSPROTOCOL INNOVATIEPROJECT LIMBURGMAKERS 1 Inleiding Het instrument Innovatieproject maakt deel uit van het programma LimburgMakers. LimburgMakers is gericht op het structureel versterken van

Nadere informatie

Beschikbaarheidbijdrage op aanvraag. Coördinatie Traumazorg en Regionaal Overleg Acute Zorg

Beschikbaarheidbijdrage op aanvraag. Coördinatie Traumazorg en Regionaal Overleg Acute Zorg Accountantsprotocol Beschikbaarheidbijdrage op aanvraag Coördinatie Traumazorg en Regionaal Overleg Acute Zorg Bij het aanvraagformulier vaststelling beschikbaarheidbijdrage Coördinatie Traumazorg en Regionaal

Nadere informatie

Accountantsprotocol subsidievaststelling Subsidie Anonieme e-mental health 2017

Accountantsprotocol subsidievaststelling Subsidie Anonieme e-mental health 2017 Accountantsprotocol subsidievaststelling Subsidie Anonieme e-mental health 2017 (assurance-rapport & rapport van feitelijke bevindingen alleen toepassing bij aanvragen groter dan of gelijk aan 125.000)

Nadere informatie

Accountantsprotocol subsidievaststelling ADL-assistentie 2017

Accountantsprotocol subsidievaststelling ADL-assistentie 2017 Accountantsprotocol subsidievaststelling ADL-assistentie 2017 Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Uitgangspunten 1.1 doelstelling 3 1.2 definities 3 1.3 procedures 3 Hoofdstuk 2 Verantwoording van

Nadere informatie

ACCOUNTANTSPROTOCOL INNOVATIEPROJECT LIMBURGMAKERS. 1 Inleiding

ACCOUNTANTSPROTOCOL INNOVATIEPROJECT LIMBURGMAKERS. 1 Inleiding ACCOUNTANTSPROTOCOL INNOVATIEPROJECT LIMBURGMAKERS 1 Inleiding Het instrument Innovatieproject maakt deel uit van het programma LimburgMakers. LimburgMakers is gericht op het structureel versterken van

Nadere informatie

Protocol subsidieregeling voortzetting zorginfrastructuur

Protocol subsidieregeling voortzetting zorginfrastructuur Protocol subsidieregeling voortzetting zorginfrastructuur Subsidie- en verantwoordingsjaren 2015, 2016 en 2017 Bij het aanvraagformulier vaststelling subsidie voortzetting zorginfrastructuur 2015, 2016

Nadere informatie

Accountantsprotocol voor de aanvraag van het predicaat Koninklijk en Hofleverancier

Accountantsprotocol voor de aanvraag van het predicaat Koninklijk en Hofleverancier Copro 16118C Accountantsprotocol voor de aanvraag van het predicaat Koninklijk en Hofleverancier Versie 2.0 Amsterdam, 30 november 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen Kader... 3 1.1 Bestuurlijke mededeling...

Nadere informatie

en overige relevante documentatie, waaronder dit controleprotocol en het assurance-rapport, zijn te vinden op het internet van de Rijksoverheid.

en overige relevante documentatie, waaronder dit controleprotocol en het assurance-rapport, zijn te vinden op het internet van de Rijksoverheid. Controleprotocol subsidievaststelling subsidieregeling opleiding tot advanced nurse practitioner en opleiding tot physician assistant (versie 31-3-2014) Hoofdstuk 1: Uitgangspunten 1.1 Doelstelling Dit

Nadere informatie

Copro Controleprotocol m.b.t. het onderdeel CO 2 van de VOBN benchmark

Copro Controleprotocol m.b.t. het onderdeel CO 2 van de VOBN benchmark Controleprotocol m.b.t. het onderdeel CO 2 van de VOBN benchmark 1. Doel en opzet van het controleprotocol 1.1. Het doel van het controleprotocol is het verstrekken van duidelijkheid over de door de VOBN

Nadere informatie

Rapport aan de minister over het onderzoek van de centrale administratie van 's Rijks schatkist over het jaar

Rapport aan de minister over het onderzoek van de centrale administratie van 's Rijks schatkist over het jaar Auditdienst Rijk Ministerie van Financien Rapport aan de minister over het onderzoek van de centrale administratie van 's Rijks schatkist over het jaar 2012 Rapport aan de minister over het onderzoek

Nadere informatie

Tel: +31 (0) Fax: +31 (0)

Tel: +31 (0) Fax: +31 (0) Tel: +31 (0)10 242 46 00 Fax: +31 (0)10 242 46 24 rotterdam@bdo.nl www.bdo.nl BDO Accountants 6 Belastingadviseurs B.V. K.P. van der Mandelelaan 40, 3062 MB Rotterdam Nederland Afd. /-> T. Kopie Gemëènte

Nadere informatie

Accountantsprotocol Uitvraag Financieringsregeling Jeugdzorg 2015 Regio Oost-Veluwe/Midden-IJssel

Accountantsprotocol Uitvraag Financieringsregeling Jeugdzorg 2015 Regio Oost-Veluwe/Midden-IJssel Accountantsprotocol Uitvraag Financieringsregeling Jeugdzorg 2015 Regio Oost-Veluwe/Midden-IJssel versie 10 februari 2015 1. Algemene inleiding 1.1. Doel accountantsprotocol Dit protocol geeft aanwijzingen

Nadere informatie

behorend bij de Subsidieregeling Abortusklinieken

behorend bij de Subsidieregeling Abortusklinieken Controleprotocol behorend bij de Subsidieregeling Abortusklinieken Dit controleprotocol is op maat gemaakt voor de subsidieregeling abortusklinieken, waarbij rekening is gehouden met de Handreiking controleprotocollen

Nadere informatie

Deloitte. Geachte heer Van Balveren,

Deloitte. Geachte heer Van Balveren, DeIotte Accountants B.V. Kroonpark 10 6831 GVArnhem Postbus 30265 6803 AG Arnhem Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9777 www.deloittenl Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

VERANTWOORDINGS- EN CONTROLEPROTOCOL GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SABEWA ZEELAND INZAKE BELASTINGEN EN HEFFINGEN BOEKJAAR 2013 GEMEENTE REIMERSWAAL

VERANTWOORDINGS- EN CONTROLEPROTOCOL GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SABEWA ZEELAND INZAKE BELASTINGEN EN HEFFINGEN BOEKJAAR 2013 GEMEENTE REIMERSWAAL VERANTWOORDINGS- EN CONTROLEPROTOCOL GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SABEWA ZEELAND INZAKE BELASTINGEN EN HEFFINGEN BOEKJAAR 2013 GEMEENTE REIMERSWAAL Datum : 17 december 2013 Verantwoordings- en controleprotocol

Nadere informatie

Beschikbaarheidsbijdrage cure op aanvraag

Beschikbaarheidsbijdrage cure op aanvraag Accountantsprotocol Beschikbaarheidsbijdrage cure op aanvraag Calamiteitenhospitaal 2015 COS 4400 Juni 2016 Inhoud 1. Uitgangspunten 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Doelstelling 3 1.3 Procedures 4 1.4 Leeswijzer

Nadere informatie

De 0 tte. Rapport van feitelijke bevindingen inzake kostenverantwoordingen raadsfracties 2010

De 0 tte. Rapport van feitelijke bevindingen inzake kostenverantwoordingen raadsfracties 2010 De 0 tte. Deloitte Accountants B.V. Colosseum 1 7521 PV Enscliede Postbus 672 7500 AR Enschede Tel: (088) 2882888 Fax: (088) 2889857 www.deloitte.nl Aan de gemeente Hengelo t.a.v. de griffier, de heer

Nadere informatie

behorend bij de Subsidieregeling opleiding tot advanced nurse practioner en opleiding tot physician assistant

behorend bij de Subsidieregeling opleiding tot advanced nurse practioner en opleiding tot physician assistant Accountantsprotocol behorend bij de Subsidieregeling opleiding tot advanced nurse practioner en opleiding tot physician assistant Dit Accountantsprotocol is op maat gemaakt voor de Subsidieregeling opleiding

Nadere informatie

Rapport aan de minister over het onderzoek van de centrale administratie van s Rijks schatkist over het jaar 2013

Rapport aan de minister over het onderzoek van de centrale administratie van s Rijks schatkist over het jaar 2013 Ir f 1 t 1 Rapport aan de minister over het onderzoek van de centrale administratie van s Rijks schatkist over het jaar 2013 17 april 2014 Kenmerk ADR/2o14/627 Inlichtingen Auditdienst Rijk Postbus 20201

Nadere informatie

Controle protocol Stichting De Friesland

Controle protocol Stichting De Friesland Controle protocol Stichting De Friesland 1. Doelstelling Stichting De Friesland heeft van de Belastingdienst de ANBI (algemeen nut beogende instelling) verkregen. Ten aanzien van de verantwoording van

Nadere informatie

Controle protocol. 1 Doelstelling. 2 Eisen en aanwijzingen. 3 Toleranties en gewenste zekerheid

Controle protocol. 1 Doelstelling. 2 Eisen en aanwijzingen. 3 Toleranties en gewenste zekerheid Controle protocol 1 Doelstelling Het CZ Fonds moet voldoen aan de eisen van het convenant vastgelegd in 1998 tussen Zorgverzekeraars Nederland en de overheid van de Besteding Reserves Voormalige Vrijwillige

Nadere informatie

behorend bij de aanvraag instellingssubsidie inzake Subsidieregeling huisvestingslasten gesloten jeugdhulp

behorend bij de aanvraag instellingssubsidie inzake Subsidieregeling huisvestingslasten gesloten jeugdhulp Accountantsprotocol behorend bij de aanvraag instellingssubsidie inzake Subsidieregeling huisvestingslasten gesloten jeugdhulp Dit Accountantsprotocol is op maat gemaakt voor de aanvraag van instellingssubsidie

Nadere informatie

De Nederlandsche Bank Eurosysteem

De Nederlandsche Bank Eurosysteem De Nederlandsche Bank Eurosysteem Amsterdam Postbus 98 1000 AB Amsterdam RW Honig Prins Frederikstraat 62 5951 BT Belfeld Datum Uw kenmerk Dossiernummer DCR641624 Doorkiesnummer 0800 020 1068 (gratis)

Nadere informatie

Copro 17015O. Accountantsprotocol. Beschikbaarheidbijdrage cure op aanvraag. Calamiteitenhospitaal 2016 COS 4400

Copro 17015O. Accountantsprotocol. Beschikbaarheidbijdrage cure op aanvraag. Calamiteitenhospitaal 2016 COS 4400 Accountantsprotocol Beschikbaarheidbijdrage cure op aanvraag Calamiteitenhospitaal 2016 COS 4400 Maart 2017 2 Inhoud 1. Uitgangspunten 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Doelstelling 3 1.3 Procedures 4 1.4 Leeswijzer

Nadere informatie

RAPPORT VAN FEITELIJKE BEVINDINGEN. Opdracht specifiek overeengekomen werkzaamheden inzake doorlooptijd

RAPPORT VAN FEITELIJKE BEVINDINGEN. Opdracht specifiek overeengekomen werkzaamheden inzake doorlooptijd 0 x> voor het leven Sociale Verzekeringsbank RAPPORT VAN FEITELIJKE BEVINDINGEN Opdracht specifiek overeengekomen werkzaamheden inzake doorlooptijd verloning maandlonen inzake Trekkingsrechten PGB (Bestemd

Nadere informatie

Rapport aan de minister over het onderzoek van het Financieel jaarverslag van bet Rijk over bet jaarzoi6,envan desaldibalans van bet Rijk per

Rapport aan de minister over het onderzoek van het Financieel jaarverslag van bet Rijk over bet jaarzoi6,envan desaldibalans van bet Rijk per 4St Auditdienst Rijk J Ministerie van Finandën Rapport aan de minister over het onderzoek van het Financieel jaarverslag van bet Rijk over bet jaarzoi6,envan desaldibalans van bet Rijk per 31 december

Nadere informatie

Controleprotocol nacalculatie 2012. Voor ambulancediensten en centrale posten ambulancevervoer

Controleprotocol nacalculatie 2012. Voor ambulancediensten en centrale posten ambulancevervoer Controleprotocol nacalculatie 2012 Voor ambulancediensten en centrale posten ambulancevervoer 2 januari 2013 1. Inleiding Het Controleprotocol nacalculatie 2012 bevat het toetsingskader voor de door de

Nadere informatie

Deloitte INGEKOMEN 21 NOV 2011

Deloitte INGEKOMEN 21 NOV 2011 Gemeente Oude IJsselstreek Ontvangen: 21/11/2011 11 ink19376 Accountants B.V. Kroon park 10 6831 GV Arnhem Postbus 30265 6803 AG Arnhem Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9777 www.deloitte.nl GEMEENTE

Nadere informatie

Controleprotocol provincie Utrecht

Controleprotocol provincie Utrecht Controleprotocol provincie Utrecht Controleprotocol voor de accountantscontrole bij door de provincie Utrecht gesubsidieerde instellingen Januari 2010 Controleprotocol provincie Utrecht 1 van 7 Controleprotocol

Nadere informatie

Deloitte. Aan de raad van de gemeente Dordrecht t.a.v. de raadsgriffie Postbus 8 3300 AA DORDRECHT. Geachte raad,

Deloitte. Aan de raad van de gemeente Dordrecht t.a.v. de raadsgriffie Postbus 8 3300 AA DORDRECHT. Geachte raad, Deloitte D&oitte Accountants BV. Wilhelminakade 1 3072 AP Rotterdam Postbus 2031 3000 CA Rotterdam Nederland Tel: 088 288 2888 Fax: 088 288 9830 www.deloitte.nl Aan de raad van de gemeente Dordrecht t.a.v.

Nadere informatie

Accountantsprotocol voor de aanvraag van het predicaat Koninklijk en Hofleverancier

Accountantsprotocol voor de aanvraag van het predicaat Koninklijk en Hofleverancier Copro 18021D Accountantsprotocol voor de aanvraag van het predicaat Koninklijk en Hofleverancier Versie 3.0 Juli 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen Kader... 3 1.1 Bestuurlijke mededeling... 3 1.2 Rapportage

Nadere informatie

Leidraad 20 Accountantsrapportage over de bestuurlijke mededeling bij een aanvraag van het predicaat Koninklijk en Hofleverancier

Leidraad 20 Accountantsrapportage over de bestuurlijke mededeling bij een aanvraag van het predicaat Koninklijk en Hofleverancier Leidraad 20 Accountantsrapportage over de bestuurlijke mededeling bij een aanvraag van het predicaat Koninklijk en Hofleverancier Titel Leidraad Accountantsrapportage over de bestuurlijke mededeling bij

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Depositogarantiefonds

Jaarverslag 2017 Depositogarantiefonds Jaarverslag 2017 Depositogarantiefonds Amsterdam Depositogarantiefonds Postbus 98, 1000 AB Amsterdam Westeinde 1, 1017 ZN Amsterdam Kamer van Koophandel inschrijving: 65035321 0000 Inhoud Voorwoord 4 Verslag

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Na consultatie van de betrokken representatieve organisaties en het bredere publiek;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Na consultatie van de betrokken representatieve organisaties en het bredere publiek; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5585 5 februari 2019 Besluit van De Nederlandsche Bank N.V. van 28 januari 2019 tot wijziging van de Beleidsregel Individueel

Nadere informatie

RAPPORT VAN FEITELIJKE BEVINDINGEN INZAKE FRACTIEKOSTEN 2015

RAPPORT VAN FEITELIJKE BEVINDINGEN INZAKE FRACTIEKOSTEN 2015 Accountants ~AKER TILLY Hoogheemraadschap van Delfland Aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden Baker Tilly Berk N.V. Bijster 55 Postbus 3814 4800 DV Breda T: +31 (0)76 525 00 00 F: +31 (0)76 525

Nadere informatie

behorend bij de Subsidieregeling opvang kinderen van ouders met trekkend/varend bestaan betreffende de aanvraag van instellingssubsidie

behorend bij de Subsidieregeling opvang kinderen van ouders met trekkend/varend bestaan betreffende de aanvraag van instellingssubsidie Accountantsprotocol behorend bij de Subsidieregeling opvang kinderen van ouders met trekkend/varend bestaan betreffende de aanvraag van instellingssubsidie Dit Accountantsprotocol is op maat gemaakt voor

Nadere informatie

Protocol Jeugdhulp 2015 en Wmo 2015 Gemeente Rotterdam

Protocol Jeugdhulp 2015 en Wmo 2015 Gemeente Rotterdam Copro 14217 Protocol Jeugdhulp 2015 en Wmo 2015 Gemeente Rotterdam Dit protocol is bestemd voor opdrachtnemers en hun accountants op het terrein van: Jeugdhulp 2015 Gemeente Rotterdam/Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Subsidieregeling Regeling cofinanciering sectorplannen

Subsidieregeling Regeling cofinanciering sectorplannen Subsidieregeling Regeling cofinanciering sectorplannen Bijlage - Controleprotocol Subsidieregeling cofinanciering sectorplannen 1. Uitgangspunten 1.1. Doel en reikwijdte van het controleprotocol Dit controleprotocol

Nadere informatie

2010-38 5. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel. 1 Onderwerp Verantwoording besteding fracti evergoed ing 2009. 2 Gevraagd besluit

2010-38 5. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel. 1 Onderwerp Verantwoording besteding fracti evergoed ing 2009. 2 Gevraagd besluit Nieuwegein & Gemeenteraad 2010-38 5 Onderwerp Verantwoording besteding fractievergoeding 2009 Datum 12 november 2010 Raadsvoorstel Afdeling Financiën Portefeuillehouder drs. C.M. de VoS 1 Onderwerp Verantwoording

Nadere informatie

Aldus naar waarheid ingevuld en ondertekend te:

Aldus naar waarheid ingevuld en ondertekend te: (Versie 3.1, 15-10-2009) Model-aanvraagformulier subsidievaststelling Behorend bij hoofdstuk 3, paragraaf 3 van het Besluit financiële bepalingen bodemsanering. U kunt dit formulier geheel ingevuld en

Nadere informatie

statenstukken Provinciale Staten VOORSTEL Aan de Provinciale Staten van Zeeland,

statenstukken Provinciale Staten VOORSTEL Aan de Provinciale Staten van Zeeland, Provinciale Staten Bestuurder Vergadering PS: 17 juni 2005 belast met de Nr: SGR-57 behandeling W.T. van Gelder Documentnr: Sgr0500301 Onderwerp: Verantwoording fractievergoeding 2004 VOORSTEL Aan de Provinciale

Nadere informatie

Provincie Overijssel Rapport van feitelijke bevindingen fractievergoedingen

Provincie Overijssel Rapport van feitelijke bevindingen fractievergoedingen Provincie Overijssel Rapport van feitelijke bevindingen fractievergoedingen Pagina 1 1 Opdracht Wij hebben een aantal specifieke werkzaamheden verricht met betrekking tot de verkregen verantwoordingen

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 DE Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 DE Den Haag > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 DE Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

behorend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II

behorend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II Accountantsprotocol behorend bij de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II Dit Accountantsprotocol is op maat gemaakt voor de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II. Het betreft het volgende product, genoemd

Nadere informatie

Regelgeving Depositogarantiestelsel

Regelgeving Depositogarantiestelsel Regelgeving Depositogarantiestelsel Juli 2017 Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Indien de inhoud afwijkt van de publicaties in de Staatscourant, zijn laatstgenoemde leidend.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 41434 21 juli 2017 Beleidsregel van De Nederlandsche Bank N.V. van 10 juli 2017 houdende regels met betrekking tot het

Nadere informatie

Regelgeving Depositogarantiestelsel

Regelgeving Depositogarantiestelsel Regelgeving Depositogarantiestelsel Consultatiedocument maart 2017 Inhoud 1 Inleiding 5 2 Consultatievragen 9 3 Beleidsregel Individueel Klantbeeld 11 4 Beleidsregel Reikwijdte en Uitvoering DGS 39 5

Nadere informatie

Controleprotocol nacalculatie 2014

Controleprotocol nacalculatie 2014 Controleprotocol nacalculatie 2014 Voor Regionale Ambulancevoorzieningen Versie 1.0, april 2015 1. Inleiding Het Controleprotocol nacalculatie 2014 bevat het toetsingskader voor de door de externe accountant

Nadere informatie

behorend bij de Subsidieregeling Abortusklinieken

behorend bij de Subsidieregeling Abortusklinieken Accountantsprotocol behorend bij de Subsidieregeling Abortusklinieken Dit accountantsprotocol is op maat gemaakt voor de subsidieregeling abortusklinieken, waarbij rekening is gehouden met de Schrijfwijzer

Nadere informatie

BIJLAGEN FINANCiËN. Balans per 31 december Activa

BIJLAGEN FINANCiËN. Balans per 31 december Activa JAARVERSLAG 2015 WESTHOLLAND FOREIGN INVESTMENT AGENCY BIJLAGEN FINANCiËN Balans per 31 december 2015 Activa 31-12-15 31-12-14 Vaste activa Materiële vaste activa Verbouwing 34.206 Inventaris 66.359 47.587

Nadere informatie

Controleprotocol algemene subsidieverordening gemeente Hoogeveen

Controleprotocol algemene subsidieverordening gemeente Hoogeveen Controleprotocol algemene subsidieverordening gemeente Hoogeveen Inhoud 1. Inleiding 2 1.1 Wettelijk kader 2 1.1.1 Object van controle 2 1.1.2 Relevante geldstroom 2 1.1.3 Betrokken partijen 3 1.1.4 Controle-

Nadere informatie

Controle protocol Versterking Eerstelijn Zuid Nederland. versie 15 mei 2017

Controle protocol Versterking Eerstelijn Zuid Nederland. versie 15 mei 2017 Controle protocol Versterking Eerstelijn Zuid Nederland versie 15 mei 2017 1. Doelstelling Versterking Eerstelijn Zuid-Nederland beheert de ondersteuningsgelden voor de regio Zuid Nederland zoals die beschikbaar

Nadere informatie

BIJLAGEN. bij GEDELEGEERDE VERORDENING (EU).../... VAN DE COMMISSIE

BIJLAGEN. bij GEDELEGEERDE VERORDENING (EU).../... VAN DE COMMISSIE EUROPESE COMMISSIE Brussel, 4.9.2017 C(2017) 5959 final ANNEXES 1 to 2 BIJLAGEN bij GEDELEGEERDE VERORDENING (EU).../... VAN DE COMMISSIE tot aanvulling van Verordening (EU) nr. 575/2013 van het Europees

Nadere informatie

Controleprotocol. geriatrische revalidatiezorg (GRZ) 2013. - Nacalculatie DBC s GRZ. - Oude parameters. - vaststelling verrekenbedrag 2013

Controleprotocol. geriatrische revalidatiezorg (GRZ) 2013. - Nacalculatie DBC s GRZ. - Oude parameters. - vaststelling verrekenbedrag 2013 Controleprotocol geriatrische revalidatiezorg (GRZ) 2013 - Nacalculatie DBC s GRZ - Oude parameters - vaststelling verrekenbedrag 2013 Ten behoeve van de uit te voeren controle door externe accountant

Nadere informatie

Naar een ex ante gefinancierd depositogarantiestelsel

Naar een ex ante gefinancierd depositogarantiestelsel Naar een ex ante gefinancierd depositogarantiestelsel Paper De Nederlandsche Bank Ministerie van Financiën Augustus 2011 1. Inleiding en samenvatting Het Ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank

Nadere informatie

1. AUDITINSTRUCTIE SCORECARD COPRO 8120

1. AUDITINSTRUCTIE SCORECARD COPRO 8120 1. AUDITINSTRUCTIE SCORECARD COPRO 8120 1.1. Inleiding DTe vraagt ter verificatie van de aangeleverde cijfers een assurance-rapport van een externe accountant. Een assurance-rapport dient eenmaal per jaar

Nadere informatie

ACCCOUNTANTSPROTOCOL GENORMEERDE PRESTATIE- INDICATOREN FORENSISCHE PSYCHIATRIE 2017

ACCCOUNTANTSPROTOCOL GENORMEERDE PRESTATIE- INDICATOREN FORENSISCHE PSYCHIATRIE 2017 Dienst Justitiële Inrichtingen Ministerie van Justitie en Veiligheid 1 ACCCOUNTANTSPROTOCOL GENORMEERDE PRESTATIE- INDICATOREN FORENSISCHE PSYCHIATRIE 2017 Dit accountantsprotocol is op maat gemaakt voor

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5577 5 februari 2019 Besluit van De Nederlandsche Bank N.V. van 28 januari 2019 tot wijziging van de Beleidsregel Reikwijdte

Nadere informatie

SVR2014-subsidiecontroleprotocol (als bijlage 2 van de Subsidieverordening Rotterdam 2014)

SVR2014-subsidiecontroleprotocol (als bijlage 2 van de Subsidieverordening Rotterdam 2014) SVR2014-subsidiecontroleprotocol (als bijlage 2 van de Subsidieverordening Rotterdam 2014) De raad van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28

Nadere informatie

Het betreft de volgende producten, genoemd in de kaderregeling VWS-subsidies

Het betreft de volgende producten, genoemd in de kaderregeling VWS-subsidies Controleprotocol behorend bij de Kaderregeling VWS-subsidies Dit controleprotocol is op maat gemaakt voor de kaderregeling VWS-subsidies, waarbij rekening is gehouden met de Handreiking controleprotocollen

Nadere informatie

Wat willen we bereiken? Een democratisch provinciaal bestuur dat effectief, efficiënt en transparant is.

Wat willen we bereiken? Een democratisch provinciaal bestuur dat effectief, efficiënt en transparant is. Provinciale Staten Vergadering PS: 5 februari 2010 Nr: SGR-040 Agenda nr: Nr: SGR09041073 Onderwerp: Verantwoording fractievergoeding 2008 VOORSTEL Aan de Provinciale Staten van Zeeland Samenvatting: De

Nadere informatie

BUREAU FINANCIEEL TOEZICHT. Geachte mevrouw, heer, Hierbij ontvangt u de Circulaire gerechtsdeurwaarders 2019 ( circulaire ). In deze circulaire

BUREAU FINANCIEEL TOEZICHT. Geachte mevrouw, heer, Hierbij ontvangt u de Circulaire gerechtsdeurwaarders 2019 ( circulaire ). In deze circulaire Geachte mevrouw, heer, gedaan. De inhoud van deze circulaire is daarom afgestemd met de werkgroep Controleprotocollen informeert het Bureau Financieel Toezicht (BFT) u over de procedure met betrekking

Nadere informatie

Controleprotocol voor de accountantscontrole op de jaarrekening 2014 van de gemeente Bellingwedde

Controleprotocol voor de accountantscontrole op de jaarrekening 2014 van de gemeente Bellingwedde Controleprotocol voor de accountantscontrole op de jaarrekening 2014 van de gemeente Bellingwedde Wedde, 27 november 2014 1. Inleiding 1.1 Algemeen De gemeenteraad heeft aan Deloitte Accountants B.V.

Nadere informatie

Accountantsprotocol subsidievaststelling ADL-assistentie 2018

Accountantsprotocol subsidievaststelling ADL-assistentie 2018 Accountantsprotocol subsidievaststelling ADL-assistentie 2018 Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Uitgangspunten 1.1 doelstelling 3 1.2 definities 3 1.3 procedures 3 Hoofdstuk 2 Verantwoording van

Nadere informatie

Aanwijzing Controleprotocol Forensische Zorg 2011

Aanwijzing Controleprotocol Forensische Zorg 2011 Forensische Zorg 2011 Gefactureerde DB(B)C s 2011 en in 2011 afgesloten maar nog niet gefactureerde DB(B)C s Inhoud 1. Inleiding 2. Accountantsonderzoek 3. Procedures van onderzoeken 4. Inhoud van het

Nadere informatie

Met dit formulier kunt u een aanvraag doen voor instemming door de Nederlandsche Bank (dnb) met een voorgenomen portefeuilleoverdracht.

Met dit formulier kunt u een aanvraag doen voor instemming door de Nederlandsche Bank (dnb) met een voorgenomen portefeuilleoverdracht. Aanvraagformulier portefeuilleoverdracht (Aanvraag ter verkrijging van instemming als bedoeld in afdeling 3.5.1a van de Wet op het financieel toezicht) Met dit formulier kunt u een aanvraag doen voor instemming

Nadere informatie

1 Algemene instructies voor beide sjablonen. 2 Instructies voor het sjabloon betreffende "totale activa" Februari 2015.

1 Algemene instructies voor beide sjablonen. 2 Instructies voor het sjabloon betreffende totale activa Februari 2015. Instructies voor het invullen van de sjablonen betreffende totale activa en totale risicoposten ten behoeve van de verzameling van toezichtsvergoedingsfactoren Februari 2015 1 Algemene instructies voor

Nadere informatie

CONTROLEPROTOCOL Subsidieprogramma Transitie II en Pieken

CONTROLEPROTOCOL Subsidieprogramma Transitie II en Pieken CONTROLEPROTOCOL Subsidieprogramma Transitie II en Pieken Voor de huisaccountant van de begunstigde voor de controle van het vaststellingsformulier voor definitieve vaststelling van subsidies uit de tenders

Nadere informatie

behorend bij de Rijkssubsidieregeling jeugdzorg 2011

behorend bij de Rijkssubsidieregeling jeugdzorg 2011 Controleprotocol behorend bij de Rijkssubsidieregeling jeugdzorg 2011 Dit controleprotocol is op maat gemaakt voor hoofdstuk 2 van de Rijkssubsidieregeling jeugdzorg 2011, waarbij rekening is gehouden

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 84. Nr. 4843 6 maart 208 Regeling van De Nederlandsche Bank N.V. van 9 maart 208 houdende wijziging van de Regeling staten financiële

Nadere informatie

Bijlage bij enquête inventarisatie boekwaarde AWBZ. VERTROUWELIJK Aan de Raad van Bestuur van Naam instelling Adres POSTCODE WOONPLAATS.

Bijlage bij enquête inventarisatie boekwaarde AWBZ. VERTROUWELIJK Aan de Raad van Bestuur van Naam instelling Adres POSTCODE WOONPLAATS. VERTROUWELIJK Aan de Raad van Bestuur van Naam instelling Adres POSTCODE WOONPLAATS Plaats, datum Betreft: Rapport van bevindingen inzake inventarisatie boekwaarde AWBZ Geachte leden van de Raad van Bestuur,

Nadere informatie

Accountantsonderzoeksprotocol naleving cao t.b.v. certificering Stichting Normering Flexwonen

Accountantsonderzoeksprotocol naleving cao t.b.v. certificering Stichting Normering Flexwonen Accountantsonderzoeksprotocol naleving cao t.b.v. certificering Stichting Normering Flexwonen Accountantsonderzoeksprotocol naleving cao t.b.v. certificering SNF 19-12-2017 Inhoudsopgave 1 Uitgangspunten

Nadere informatie

- 1 - De Nederlandsche Bank NV (DNB) legt een bestuurlijke boete als bedoeld in artikel 1:80 en 1:81 van de Wft, op aan:

- 1 - De Nederlandsche Bank NV (DNB) legt een bestuurlijke boete als bedoeld in artikel 1:80 en 1:81 van de Wft, op aan: - 1 - Beschikking tot het opleggen van een bestuurlijke boete aan Matrix Asset Management B.V. als bedoeld in artikel 1:80 van de Wet op het financieel toezicht Gelet op artikel 1:80, 1:81, 1:98 en 3:72,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 41742 25 november 2015 Regeling van de Minister van Financiën van 16 november 2015, 2015-0000018448, directie Financiële

Nadere informatie

Verantwoordings- en accountantsprotocol Gemeente Zeist 2018

Verantwoordings- en accountantsprotocol Gemeente Zeist 2018 Copro 18019C Verantwoordings- en accountantsprotocol Gemeente Zeist 2018 behorende bij de Algemene Subsidieverordening van de gemeente Zeist Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Definities... 4 3 Verantwoordingsprotocol...

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio

Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio Controleprotocol Jaarverantwoording Maatwerkvoorziening Hulp bij het huishouden 2015 Inhoud 1 Algemeen... 2 1.1 Doel... 2 1.2 Procedure... 2 2 Onderzoeksaanpak...

Nadere informatie

Protocol Beschikbaarheidbijdrage (medische) vervolgopleidingen 2014

Protocol Beschikbaarheidbijdrage (medische) vervolgopleidingen 2014 Protocol Beschikbaarheidbijdrage (medische) vervolgopleidingen 2014 Bij het aanvraagformulier vaststelling beschikbaarheidbijdrage medische vervolgopleidingen 2014 Februari 2015 Protocol beschikbaarheidbijdrage

Nadere informatie

Finquiddity Vermogensbeheer B.V., Hilversum Nummer kamer van koophandel: Gegenereerd op 10:40 25 mei 2016

Finquiddity Vermogensbeheer B.V., Hilversum Nummer kamer van koophandel: Gegenereerd op 10:40 25 mei 2016 31/12/2015 31/12/2014 Balans Balans voor of na resultaatbestemming Na Activa Vaste activa Materiële vaste activa 2.130 13.323 Vaste activa 2.130 13.323 Vlottende activa Vorderingen 781.596 683.707 Liquide

Nadere informatie

Regeling staten financiële ondernemingen Wft met wijzigingen ten behoeve van de DGS-rapportageplicht

Regeling staten financiële ondernemingen Wft met wijzigingen ten behoeve van de DGS-rapportageplicht Regeling staten financiële ondernemingen Wft met wijzigingen ten behoeve van de DGS-rapportageplicht Regeling van de Nederlandsche Bank N.V. van 12 december 2006, nr. Juza/2006/02470/IH, houdende uitvoering

Nadere informatie

Dit protocol beoogt echter geen onderzoeksaanpak voor te schrijven, en is evenmin een (uitputtend) werkprogramma.

Dit protocol beoogt echter geen onderzoeksaanpak voor te schrijven, en is evenmin een (uitputtend) werkprogramma. Bijlage 1 bij Frictiekostenregeling regionale publieke media-instellingen 2016-2019: Controleprotocol Frictiekostenregeling regionale publieke media-instellingen 2016-2019 1. Inleiding Het regeerakkoord

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN. Algemene administratie van de FISCALITEIT. Inkomstenbelastingen

Federale Overheidsdienst FINANCIEN. Algemene administratie van de FISCALITEIT. Inkomstenbelastingen Model van formulier zoals bedoeld in artikel 321/2, WIB92 Opgave 275 CBC 1/3 Benaming: Ondernemingsnummer:.. Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene administratie van de FISCALITEIT Landenrapport Inkomstenbelastingen

Nadere informatie

Controleprotocol geriatrische revalidatiezorg (GRZ) 2013

Controleprotocol geriatrische revalidatiezorg (GRZ) 2013 Controleprotocol geriatrische revalidatiezorg (GRZ) 2013 - Nacalculatie DBC s GRZ - Oude parameters - vaststelling verrekenbedrag 2013 Ten behoeve van de uit te voeren controle door externe accountant

Nadere informatie

Protocol subsidie overgang kapitaallasten

Protocol subsidie overgang kapitaallasten Protocol subsidie overgang kapitaallasten Subsidie- en verantwoordingsjaren 2015, 2016 en 2017 Bij het aanvraagformulier vaststelling subsidie overgang kapitaallasten 2015, 2016 en 2017 Uitwerking artikel

Nadere informatie

Ten behoeve van het Stimuleringsfonds voor de Pers

Ten behoeve van het Stimuleringsfonds voor de Pers Controleprotocol Ten behoeve van het Stimuleringsfonds voor de Pers April 2010 Dit rapport heeft 9 pagina s controleprotocol Inhoudsopgave 1 Algemeen 1 1.1 Inleiding 1 1.2 Uitgangspunten 2 1.3 Doel en

Nadere informatie

WIJZE VAN VERANTWOORDING Regiocontract Achterhoek

WIJZE VAN VERANTWOORDING Regiocontract Achterhoek WIJZE VAN VERANTWOORDING Regiocontract Achterhoek 2012-2015 Versie januari 2013 Voortgangsrapportage De subsidievrager dient jaarlijks uiterlijk 1 maart een voortgangsrapportage over het project in bij

Nadere informatie

Accountantsprotocol declaratieproces. revalidatiecentra fase 2 : bestaan en

Accountantsprotocol declaratieproces. revalidatiecentra fase 2 : bestaan en Accountantsprotocol declaratieproces revalidatiecentra fase 2 : bestaan en werking Versie 29 september 2015 Inhoud 1. Inleiding en uitgangspunten 3 2. Onderzoeksaanpak accountant 4 2.1 Doel en reikwijdte

Nadere informatie

Bijlage 2: Controleprotocol Algemene Subsidieverordening Lansingerland 2018

Bijlage 2: Controleprotocol Algemene Subsidieverordening Lansingerland 2018 Bijlage 2: Controleprotocol Algemene Subsidieverordening Lansingerland 2018 Inhoud 1 Algemeen 21 1.1 Doel 21 1.2 Normenkader 22 1.3 Procedure 22 1.4 Definities 22 2 Onderzoeksaanpak 24 2.1 Algemeen 24

Nadere informatie