Dagprogramma. Op en top Noorwegen. Dag 1 - Ferryovertocht van Kiel naar Oslo. askja.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dagprogramma. Op en top Noorwegen. Dag 1 - Ferryovertocht van Kiel naar Oslo. askja.nl"

Transcriptie

1 Dagprogramma Op en top Noorwegen Deze reis staat in het teken van de indrukwekkende natuur die het zuidelijk deel van Noorwegen te bieden heeft; het hooggebergte van nationaal park Jotunheimen, het fjordengebied en de hoogvlakte Hardangervidda. De reis is zo opgebouwd dat u meerdere nachten op één plek blijft in een comfortabel huisje of appartement en voldoende tijd heeft om de omgeving te ontdekken. Op de heen- en terugreis zijn de ferryovertochten inbegrepen. Dag 1 - Ferryovertocht van Kiel naar Oslo A C C O M M O D A T I E : B I N N E N - O F B U I T E N H U T A A N B O O R D VA N D E F E R R Y ( L G ) U rijdt naar Kiel in Duitsland waar u aan boord gaat van de cruiseferry van Color Line naar Oslo. U vertrekt om uur en overnacht aan boord van de ferry.

2 Dag 2 - Rit naar Beitostølen (ca. 240 km) In de ochtend arriveert u om uur in Oslo. U heeft de mogelijkheid om de stad Oslo te bezoeken met o.a. het Rådhuset en het Vigeland beeldenpark. In de middag rijdt u naar het bergdorp Beitostølen waar u de komende vier nachten in een appartement verblijft. Dag 3 - Wandelen in nationaal park Jotunheimen A C C O M M O D A T I E : A P PA R T E M E N T S T Ø L S T U N E T Beitostølen wordt ook wel de poort naar het Jotunheimen gebergte genoemd en in de zomer worden er diverse activiteiten georganiseerd. Ca. elf km ten noorden van het dorp vindt u het startpunt voor een wandeling naar de top van berg Bitihorn. Op de top heeft u een panoramisch uitzicht op het Jotunheimen gebergte. Wandelingen in het nationaal park Jotunheimen starten vaak vanuit Gjendesheim. Een aanrader is een dagwandeling over de bergrug Besseggen die u makkelijk combineert met een boottocht terug naar Gjendesheim over het Gjende meer. Een mooie dagtocht maakt u over de hoogvlakte Valdresfly met onderweg diverse uitkijkpunten. In Fagernes ligt het Valdres Folkemuseum, een openlucht- en streekmuseum over de Noorse geschiedenis. Dag 4 - Wandelen in nationaal park Jotunheimen of omgeving Beitostølen Bij het VVV-kantoor in het centrum van Beitostølen, naast het Bergo Hotel, kunt u wandelkaarten aanschaffen voor meer wandelingen in het nationaal park Jotunheimen en de directe omgeving van Beitostølen. Dag 5 - Vrije dag Ten zuiden van Beitostølen ligt de traditierijke regio Valdres. In Fagernes staat het Valdres Folkemuseum op het schiereiland Storøya en is met 93 gebouwen en voorwerpen een groot openlucht- en streekmuseum. In Valdres zijn maar liefst 6 interessante staafkerken te vinden, waaronder in de plaatsen Lomen, Heddalen en Hegge. De staafkerk van Lomen ligt ten zuiden van Beitostølen aan de E16 en dateert van het eind van de 12de eeuw. De staafkerk werd tot 1914 gebruikt en staat in een mooie landelijke omgeving.

3 Dag 6 - Rit naar Voss (ca. 290 km) De rit van vandaag gaat naar de plaats Voss. Onderweg rijdt u door diverse lange tunnels waaronder de 24 km lange Lærdaltunnel. Wanneer u Aurland heeft bereikt is het een aanrader om een stuk van de Aurlandsvegen te volgen naar het uitzichtpunt Stegastein. Hier geniet u van een prachtig uitzicht op het Aurlandsfjord. U kunt er ook voor kiezen om niet de Lærdaltunnel te nemen maar de oude bergweg tussen Lærdal en Aurland, de Aurlandsvegen. Deze weg is geopend tussen juni en half oktober en wordt ook wel de sneeuwweg genoemd omdat in de zomer de sneeuw vaak nog metershoog langs de weg ligt. U komt dan ook langs het uitzichtpunt Stegastein. U vervolgt uw weg via Flåm naar Voss waar u de komende vier nachten verblijft. Dag 7 - 'Noorwegen in een notendop' Voss ligt zeer centraal in het fjordengebied en ideaal om diverse leuke uitstapjes te maken. Zo is het een aanrader om vanuit Voss de excursie Noorwegen in een notendop te maken. In Voss stapt u dan op de trein naar het bergstation Myrdal waar u overstapt op de Flåmsbanen naar Flåm. De Flåmsbanen is een van de steilste spoorlijnen van Europa. Over een route van 20 km wordt een hoogteverschil van 864 meter overbrugd. Het plaatsje Flåm ligt aan het Aurlandsfjord waar u vervolgens aan boord gaat van een boot die door het Aurlandsfjord en Nærøyfjord vaart naar Gudvangen. U wordt vanuit Gudvangen per bus terug gebracht naar Voss. Andere activiteiten die u in Voss kunt ondernemen zijn raften en skydiven. Vanaf het centrum van Voss gaat u met de kabelbaan Hangursbanen naar de top van de berg Hangur, waar u diverse gemarkeerde wandelpaden vindt. Dag 8 - Hardangerfjord en Sognefjord Op korte rijafstand van Voss ligt het Hardangerfjord waar u een boottocht kunt maken. In Eidfjord komt u in het Hardangervidda Natursenter alles te weten over het Nationaal Park Hardangervidda. Het Nationaal Park is zeer geliefd bij wandel- en natuurliefhebbers en u vindt u er dan ook veel gemarkeerde wandelpaden. Aan de noordkant van het Hardangerfjord loopt de nationaal toeristische route, weg #7. Ten westen van Norheimsund ligt de Steinsdalsfossen waterval. Bijzonder aan deze waterval is dat u achter de waterval door kan lopen. Via een mooie route over de bergpas Vikafjell rijdt u naar het Sognefjord, het langste fjord van Noorwegen met een lengte van 206 kilometer landinwaarts. Vanaf Balestrand vertakt het fjord in allerlei richtingen en deze zijarmen staan bekend om hun grote schoonheid. Een aantal voorbeelden zijn het Lustrafjord in het noorden en het Nærøyfjord in het zuiden. Via de noordkant van het fjord maakt u een mooie tocht langs dorpjes en fruitboomgaarden.

4 Dag 9 - Dagtocht naar Bergen A C C O M M O D A T I E : A P PA R T E M E N T V O S S R E S O R T B AVA L L S T U N E T Vanuit Voss is een dagtocht naar de havenstad Bergen een aanrader. U kunt de trein nemen of met de auto gaan. Bergen ligt op ca. 1 uur en 15 minuten rijden vanaf Voss en met de trein doet u er maximaal 1,5 uur over. Bergen is na Oslo de grootste stad van Noorwegen. Het is een levendige universiteitsstad met een interessant cultureel leven, veel musea en bezienswaardigheden. Op de wereldberoemde Bryggenkade staan oude gekleurde handelshuizen, door Duitse Hanzehandelaren gebouwd. Tegenwoordig vindt u er gezellige cafés en souvenirwinkeltjes. De altijd drukke vismarkt ligt op de kop van de haven en vormt het hart van Bergen. Hier koopt u de heerlijkste vis, vers vanaf de vissersboten die de haven aandoen. Dag 10 - Rit naar Forsand, Lysefjord (ca. 300 km) U rijdt langs de Hardangerfjord en over de nationale toeristische weg Ryfylkevegen naar het Lysefjord. Onderweg passeert u mooie watervallen waaronder de Låtefossen. U verblijft vier nachten in een huisje aan het Lysefjord. Dag 11 - Wandeling naar Preikestolen Op 15 kilometer vanaf uw vakantieadres ligt het startpunt van de wandeling naar de Preikestolen. Ons advies is om vroeg aan de wandeling te beginnen zodat u voor de drukte bij de rots bent. De tocht is 4 kilometer lang en kent een aantal beklimmingen. Na 2 uur is het genieten van het uitzicht op het Lysefjord en de omliggende bergen. De gehele wandeling neemt ongeveer 5 uur in beslag. Dag 12 - Boottocht op het Lysefjord Huur een bootje en ga het Lysefjord verkennen. Vanaf het water is het genieten van de steile bergwanden die loodrecht uit het water omhoog rijzen, de vele watervallen, de boerderijen die tegen de steile hellingen aan liggen en de zeehonden. Bij helder weer ziet u ook de rots Preikestolen boven het fjord uitsteken. Wanneer u wilt bijkomen van de wandeling van gisteren dan is het bij het huisje heerlijk ontspannen en geniet u van het uitzicht op het fjord. Een van de mooiste zandstranden van Noorwegen bezoeken? Ten zuiden van Stavanger ligt het witte zandstrand Sola met helder blauw water. Ideaal om te vertoeven op een prachtige zomerdag of om een strandwandeling te maken.

5 Dag 13 - Wandeling naar Kjeråg Aan de zuidoost kant van het Lysefjord ligt een ander bekend wandeldoel, de Kjeragbolten. De Kjerag is een steen die op een hoogte van maar liefst 976 meter boven het fjord hangt. Deze wandeling is een stuk zwaarder en langer dan de wandeling naar de Preikestolen. Wanneer u de wandeling naar Kjerag wilt maken is het een aanrader om hier een dagtocht van te maken en de wandeling te combineren met een boottocht over het Lysefjord. Dag 14 - Bezoek aan Stavanger en ferryovertocht van Stavanger naar Hirtshals (ca. 45 km) A C C O M M O D A T I E : B I N N E N - O F B U I T E N H U T A A N B O O R D F E R R Y FJ O R D L I N E ( L G ) Vandaag rijdt u naar Stavanger waar u in de avond, om uur, aan boord gaat van de ferry van Fjord Line naar Hirtshals. U overnacht aan boord van de ferry. U heeft de gehele dag de tijd nog om de stad Stavanger te verkennen. De stad staat bekend als de Oliehoofdstad van Noorwegen, te danken aan de oliewinning. Interessant is het Norsk Oljemuseum over de olie en gaswinning. Maak een wandeling door het oude stadsdeel, Gamle Stavanger, met witgeschilderde huisjes en kromme omhooglopende straatjes. In de haven vindt u diverse gezellige cafés en restaurants waar het in de zomer heerlijk vertoeven is. Dag 15 - Aankomst Hirtshals, terugreis naar huis U komt om uur aan in Hirtshals waarna u uw weg vervolgt door Denemarken en Duitsland terug naar Nederland.

Dagprogramma. Op en top Noorwegen. Dag 1 - Ferryovertocht van Kiel naar Oslo. askja.nl

Dagprogramma. Op en top Noorwegen. Dag 1 - Ferryovertocht van Kiel naar Oslo. askja.nl Dagprogramma Op en top Noorwegen Deze reis staat in het teken van de indrukwekkende natuur die het zuidelijke deel van Noorwegen te bieden heeft: het hooggebergte van nationaal park Jotunheimen, het fjordengebied

Nadere informatie

Dagprogramma. Hoogtepunten van Noorwegen. Dag 1 - Ferry van Hirtshals naar Stavanger. askja.nl

Dagprogramma. Hoogtepunten van Noorwegen. Dag 1 - Ferry van Hirtshals naar Stavanger. askja.nl Dagprogramma Hoogtepunten van Noorwegen Tijdens deze reis ontdekt u de hoogtepunten van zuidelijk Noorwegen; indrukwekkende fjorden, uitgestrekte hoogvlaktes, ruige hooggebergtes en gletsjers. U reist

Nadere informatie

Dagprogramma. Veelzijdig Noorwegen. Dag 1 - Ferry van Kiel naar Oslo. askja.nl

Dagprogramma. Veelzijdig Noorwegen. Dag 1 - Ferry van Kiel naar Oslo. askja.nl Dagprogramma Veelzijdig Noorwegen Maak kennis met de veelzijdigheid van het Noorse landschap. Reis langs de hoge bergtoppen van Jotunheimen, het diepe Hardanger- en Sognefjord, watervallen en diverse gletsjers.

Nadere informatie

Dagprogramma. Natuurparken & Fjorden. Dag 1 - Ferry van Kiel naar Oslo. askja.be

Dagprogramma. Natuurparken & Fjorden. Dag 1 - Ferry van Kiel naar Oslo. askja.be Dagprogramma Natuurparken & Fjorden Met uw eigen auto rijdt u langs prachtig Noors hooggebergte en legendarische fjorden en heeft u ruim de tijd om de natuur te verkennen. U voelt zich klein naast hoge

Nadere informatie

Dagprogramma. Natuurparken & Fjorden. Dag 1 - Ferry van Kiel naar Oslo. askja.nl

Dagprogramma. Natuurparken & Fjorden. Dag 1 - Ferry van Kiel naar Oslo. askja.nl Dagprogramma Natuurparken & Fjorden Met je eigen auto rij je langs het prachtige Noorse hooggebergte en de legendarische fjorden. Je hebt ruim de tijd om de natuur te verkennen en voelt je klein naast

Nadere informatie

Noorwegen Gustav Vigeland 12-Daagse hotelrondreis

Noorwegen Gustav Vigeland 12-Daagse hotelrondreis Noorwegen Gustav Vigeland 12-Daagse hotelrondreis Al het natuurschoon dat Zuid-Noorwegen te bieden heeft ziet u tijdens deze reis: vele bergen, hoogvlaktes, diepe dalen en prachtige fjorden. Peer Gynt

Nadere informatie

Noorwegen 15-Daagse comforthutten tour Torbjørn

Noorwegen 15-Daagse comforthutten tour Torbjørn Noorwegen 15-Daagse comforthutten tour Torbjørn Heerlijk genieten van de mooiste plekken in de prachtige Noorse natuur! Tijdens deze rondreis door Noorwegen de mooiste gebieden met als hoogtepunt een wandeling

Nadere informatie

Noorwegen Henrik Ibsen 16-Daagse hotelrondreis

Noorwegen Henrik Ibsen 16-Daagse hotelrondreis Noorwegen Henrik Ibsen 16-Daagse hotelrondreis Tijdens deze rondreis gaat u door de fraaiste streken van Noorwegen. Het is een prachtige combinatie van oud Noorse tradities en mooie steden, tot aan Hardangervidda

Nadere informatie

Rondreis Hoogtepunten van Noorwegen BRNO41

Rondreis Hoogtepunten van Noorwegen BRNO41 Rondreis Hoogtepunten van Noorwegen BRNO41 Pagina 1 van 5 / 02-03-2015 OVERZICHT Ontdek spectaculair Noorwegen! We kunnen het niet hard genoeg roepen: Noorwegen is adembenemend mooi! En na deze rondreis

Nadere informatie

Noorwegen Kong Harald 13-Daagse Luxe-hotelrondreis

Noorwegen Kong Harald 13-Daagse Luxe-hotelrondreis Noorwegen Kong Harald 13-Daagse Luxe-hotelrondreis In stijl door het Noorse fjordendistrict reizen, dat doet u tijdens deze luxueuze rondreis met top hotels en steeds weer een prachtige omgeving. Gålå

Nadere informatie

SHORTBREAK: OSLO BERGEN ACTIEF

SHORTBREAK: OSLO BERGEN ACTIEF SHORTBREAK: OSLO BERGEN ACTIEF Kies voor een actieve shortbreak en combineer een bezoek aan de Noorse hoofdstad Oslo met het prachtige Bergen. Daarnaast beleef je een actieve 2-daagse in het fjordengebied

Nadere informatie

CHARMERONDREIS MET EIGEN WAGEN NAAR DE FJORDEN

CHARMERONDREIS MET EIGEN WAGEN NAAR DE FJORDEN CHARMERONDREIS MET EIGEN WAGEN NAAR DE FJORDEN 11-daagse rondreis met eigen wagen en comfortabele ferry naar de Noorse fjorden met verblijf in luxueuze charmehotels. Doordat je meestal 2 dagen op dezelfde

Nadere informatie

Starcom Noorwegen Tour: Van 02/06/2019 tot 10/06/2019. Als je jouw vakantie wilt laten samensmelten met avontuur dan is Noorwegen the place to be.

Starcom Noorwegen Tour: Van 02/06/2019 tot 10/06/2019. Als je jouw vakantie wilt laten samensmelten met avontuur dan is Noorwegen the place to be. Starcom Noorwegen Tour: Van 02/06/2019 tot 10/06/2019 Als je jouw vakantie wilt laten samensmelten met avontuur dan is Noorwegen the place to be. Met Starcom naar Noorwegen, het land van ongerepte natuur

Nadere informatie

Noorwegen 14-Daagse comforthutten tour Njord met deeltraject Hurtigruten

Noorwegen 14-Daagse comforthutten tour Njord met deeltraject Hurtigruten Noorwegen 14-Daagse comforthutten tour Njord met deeltraject Hurtigruten Ontdek het beste dat zuidelijk Noorwegen te bieden heeft! U reist langs prachtige gebieden en maakt ook een deeltraject van Hurtigruten

Nadere informatie

Vlieg-busreis Fagernes BENO01

Vlieg-busreis Fagernes BENO01 Vlieg-busreis Fagernes BENO01 Pagina 1 van 6 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/core.sym/fe/aanbod/pakket.php?pakket_id=464

Nadere informatie

Droom weg op een cruise naar de schilderachtige Fjorden van het Noorden Tiendaagse cruise van woensdag 31 mei tot en met vrijdag 9 juni 2017

Droom weg op een cruise naar de schilderachtige Fjorden van het Noorden Tiendaagse cruise van woensdag 31 mei tot en met vrijdag 9 juni 2017 Droom weg op een cruise naar de schilderachtige Fjorden van het Noorden Tiendaagse cruise van woensdag 31 mei tot en met vrijdag 9 juni 2017 Wij sommen voor u de vaarroute en de stopplaatsen op, bij elke

Nadere informatie

ONTHAASTEN IN HET SOLSTRAND HOTEL & BAD BIJ BERGEN

ONTHAASTEN IN HET SOLSTRAND HOTEL & BAD BIJ BERGEN ONTHAASTEN IN HET SOLSTRAND HOTEL & BAD BIJ BERGEN Het Solstrand Hotel & Bad in Os ligt 30km ten zuiden van Bergen aan de oevers van de prachtige Hardangerfjord. Het hotel wordt al vier generaties uitgebaat

Nadere informatie

Lezersrit Zeeland op Niveau 2010 Bestemming: Noorwegen

Lezersrit Zeeland op Niveau 2010 Bestemming: Noorwegen Lezersrit Zeeland op Niveau 2010 Bestemming: Noorwegen in samenwerking met Bestemd voor reislustigen die er graag met de auto op uit trekken en die het liefst een geheel verzorgde en onbezorgde trip willen

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Noorwegen 13-Daagse Luxe-familiehotelrondreis 'Linus'

Noorwegen 13-Daagse Luxe-familiehotelrondreis 'Linus' Noorwegen 13-Daagse Luxe-familiehotelrondreis 'Linus' Met het hele gezin actief ontspannen tijdens een comfortabele vakantie. Ontsnap aan het allerdaagse, hectische leven en geniet van "quality time" met

Nadere informatie

VERKENNING VAN ZUIDELIJKE FJORDENGEBIED MET EIGEN WAGEN

VERKENNING VAN ZUIDELIJKE FJORDENGEBIED MET EIGEN WAGEN VERKENNING VAN ZUIDELIJKE FJORDENGEBIED MET EIGEN WAGEN Deze 11-daagse rondreis met eigen wagen is ideaal voor wie de hoogtepunten van het zuidelijke fjordengebied wil aandoen. Zowel Sognefjord als Hardangerfjord

Nadere informatie

Langballig. 20 juli Na een lange rit belanden we op de overnachtingsplaats voor motorhomes bij de jachthaven van Langballig.

Langballig. 20 juli Na een lange rit belanden we op de overnachtingsplaats voor motorhomes bij de jachthaven van Langballig. 20 juli 2008 Na een lange rit belanden we op de overnachtingsplaats voor motorhomes bij de jachthaven van Langballig. Langballig ligt aan de Duitse Oostzee, een twintigtal kilometer ten oosten van Flensburg.

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

Fjordkajakken Kajakken & wandelen, Noorwegen

Fjordkajakken Kajakken & wandelen, Noorwegen Praktische informatie bij het artikel Fordkajakken in Noorwegen, Op Pad 5 2010 Fjordkajakken Kajakken & wandelen, Noorwegen Samenstelling: Frank van Zwol & Jolanda Linschooten Korte impressie van het gebied.

Nadere informatie

Bungalowrondreizen Noorwegen, algemene informatie

Bungalowrondreizen Noorwegen, algemene informatie 50 Bungalowrondreizen Noorwegen, algemene informatie Onze bungalowrondreizen Norge Reiser heeft maar liefst 23 bijzonder aantrekkelijke bungalowrondreizen in Noorwegen voor u samengesteld. Norge Reiser

Nadere informatie

Noorwegen Thor Heyerdahl 15-Daagse hotelrondreis

Noorwegen Thor Heyerdahl 15-Daagse hotelrondreis Noorwegen Thor Heyerdahl 15-Daagse hotelrondreis Ontdek onze mooiste hotelrondreis door zuidelijk Noorwegen met onderweg veel afwisseling tussen prachtige gebieden, historische steden en schitterende natuur!

Nadere informatie

Dagprogramma. Het beste van Noord-Noorwegen. Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Oslo - Evenes (ca. 45 km) askja.nl

Dagprogramma. Het beste van Noord-Noorwegen. Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Oslo - Evenes (ca. 45 km) askja.nl Dagprogramma Het beste van Noord-Noorwegen Ontdek het mooie Noorwegen boven de poolcirkel. Van begin juni tot midden juli gaat de zon hier niet onder en is het tijdens je reis dus altijd licht. Je rijdt

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau.

Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Karinthië: fietsen door het dal van de Drau. Algemeen: 9 daagse reis waarvan 7 fietsdagen. Van Italië door Karinthië tot in Slovenië. Lengte: 360km Overnachtingen Dag 1 Wipptalerhof Dag 2 en 3: Sillian

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

North and Away - Travel Expert for the Nordic Countries dd. 25 Sep 2015 CITY BREAK BERGEN

North and Away - Travel Expert for the Nordic Countries dd. 25 Sep 2015 CITY BREAK BERGEN CITY BREAK BERGEN Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied, heeft een gezellige kleinsteedse atmosfeer en uitstraling. De eerste huizen van Bergen werden gebouwd op Bryggen, de oude Hanzekade en nog

Nadere informatie

welkom. En wees maar zeker, ze gaan mee de foto op!

welkom. En wees maar zeker, ze gaan mee de foto op! Trollen misschien nog nooit van gehoord! Ze zijn zo lief alleen, stel je voor dat het echte wezens zouden zijn dan misschien toch wat angstaanjagend. We laten de legende voor wat ze is maar tijdens een

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Klimmen naar de Preekstoel Lysefjord, Noorwegen

Klimmen naar de Preekstoel Lysefjord, Noorwegen !reizen Klimmen naar de Preekstoel Lysefjord, Noorwegen Foto: Victor Torres Hij heeft menigmaal het predikaat mooiste uitzicht ter wereld gekregen en wordt door meer dan honderdduizend wandelaars per jaar

Nadere informatie

Dagprogramma. Veelzijdig Noorwegen. Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Oslo - Evenes, huurauto ophalen (ca. 75 km) askja.nl

Dagprogramma. Veelzijdig Noorwegen. Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Oslo - Evenes, huurauto ophalen (ca. 75 km) askja.nl Dagprogramma Veelzijdig Noorwegen Wat deze reis bijzonder maakt is het contrast in landschap dat u gedurende de reis ervaart. Bovendien rijdt u door Zweden, een klein stukje Finland en leert u de cultuur

Nadere informatie

Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren

Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren 22 juli t/m 02 augustus 2016 (12 dagen) Reisnummer: MR-2-16 Prijs pp: 1.555,- / 4.430,- De reis start en eindigt in Ballangen, in het noorden van de

Nadere informatie

Reisaanbod. Fietsen van Médoc wijnstreek tot de Atlantische kust Ref : A0702. De reis

Reisaanbod. Fietsen van Médoc wijnstreek tot de Atlantische kust Ref : A0702. De reis Fietsen van Médoc wijnstreek tot de Atlantische kust Ref : A0702 Moeilijkheidsgraad Duur Plaats Formule Prijs Zeer makkelijk 7 dagen (6 nachten) Van Bordeaux tot Arcachon Kamer met ontbijt Vanaf 849 /pers

Nadere informatie

DE MOOISTE WANDELTOCHTEN VAN ZUID-NOORWEGEN - AANRADER!

DE MOOISTE WANDELTOCHTEN VAN ZUID-NOORWEGEN - AANRADER! DE MOOISTE WANDELTOCHTEN VAN ZUID-NOORWEGEN - AANRADER! Deze 16-daagse individuele rondreis met eigen wagen is ideaal voor wie de imposante berg- en fjordenlandschappen van Zuid-Noorwegen vooral te voet

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

1.769,- p.p. Inclusief. 10 dagen vanaf. Highlights van West-Noorwegen. Atlantische Kust, Bergen, Fjorden, een

1.769,- p.p. Inclusief. 10 dagen vanaf. Highlights van West-Noorwegen. Atlantische Kust, Bergen, Fjorden, een De betere hotels Reisbegeleiding bij alle vliegreizen Eigen luxe touringcars Highlights van West- Atlantische Kust, Bergen, Fjorden, een Opstappen in Limburg Veel inclusief 10 dagen vanaf 1.769,- p.p.

Nadere informatie

Frans Houtman & Marijke Windhorst Kristine "Moen" Huset Laukvikveien Laukvik, Norge

Frans Houtman & Marijke Windhorst Kristine Moen Huset Laukvikveien Laukvik, Norge Harley Davidson Motorreis Noordkaap 2016 - MR-2-16 22 juli t/m 02 augustus 2016 (12 dagen) Prijs : 1.515,- voor solorijder op eigen motor, 3.110,- voor solorijder op huurmotor. 2.330,- met meerijder op

Nadere informatie

overtochten naar noorwegen.

overtochten naar noorwegen. Fährüberfahrten 27 overtochten naar noorwegen. vaarschema & PrIJzen 2013 Hirtshals-Kristiansand Hirtshals-Larvik Kiel-Oslo boek nu colorlineferries.nl Tel.: 0800 6666 111 26 Fährüberfahrten Fährüberfahrten

Nadere informatie

Inhoud. 119 Het zonnige zuiden. 11 Onder de Noren. 147 Bergen: dé westelijke invalspoort. 45 Een turbulent verleden. 169 De must van de fjorden

Inhoud. 119 Het zonnige zuiden. 11 Onder de Noren. 147 Bergen: dé westelijke invalspoort. 45 Een turbulent verleden. 169 De must van de fjorden Inhoud 1 2 3 4 7 Kaarten & plattegronden 9 Woord vooraf 11 Onder de Noren 12 Een Scandinavische sfeer 18 Eigenheid en openheid 23 Land van zalm en olie 25 Een keuken met tradities 29 Een religie uit het

Nadere informatie

Noorwegen Edvard Munch 15-Daagse hotelrondreis incl. Hurtigruten

Noorwegen Edvard Munch 15-Daagse hotelrondreis incl. Hurtigruten Noorwegen Edvard Munch 15-Daagse hotelrondreis incl. Hurtigruten Reis door fraaie landschappen en verblijf op mooi gelegen plekjes! Met een overnachting op de Hurtigruten ziet u een gedeelte van de prachtige

Nadere informatie

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen Intro Zoals de naam van het bedrijf al zegt proberen we elke reis tot een echte beleving te maken! En hopelijk is die zo goed dat we je kunnen verwelkomen als terugkerende klant. Wanneer je op pad gaat

Nadere informatie

FLY & DRIVE NAAR DE NOORSE FJORDEN

FLY & DRIVE NAAR DE NOORSE FJORDEN FLY & DRIVE NAAR DE NOORSE FJORDEN 13-daagse fly & drive met een ontdekking van de oostelijke fjells en het westelijke fjordengebied. De huurwagen geeft je alle flexibiliteit om op eigen tempo de vele

Nadere informatie

Programma 10 daagse Schotland reis: CCR Schotland whisky tour 2016! Dag 1:

Programma 10 daagse Schotland reis: CCR Schotland whisky tour 2016! Dag 1: Campers Programma 10 daagse Schotland reis: CCR Schotland whisky tour 2016! Dag 1: s Avonds om half zes vertrekt de boot van IJmuiden naar Newcastle. Aan boord kunt u genieten van een bioscoop met de nieuwste

Nadere informatie

Noorse Fjorden 8D/7N

Noorse Fjorden 8D/7N VERTREK OP : 10 MEI 2014 10/05 Zat Inscheping en vertrek van de cruise vanuit Rotterdam, Nederland 11/05 Zon Op zee 12/05 Maa Eidfjord, Noorwegen 13/05 Din Alesund, Noorwegen 14/05 Woe Geiranger, Noorwegen

Nadere informatie

Tirol Oberperfuss 9 dagen

Tirol Oberperfuss 9 dagen Tirol Oberperfuss 9 dagen fietsreis vanaf 729 Fietsen in en rond Tirol Op de pedalen in Tirol betekent fietsen door de lieflijke dalen met zicht op de altijd aanwezige bergen. Wie denkt dat de tochten

Nadere informatie

Dagprogramma. Het beste van Noord-Noorwegen. Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Oslo - Evenes (ca. 45 km) askja.nl

Dagprogramma. Het beste van Noord-Noorwegen. Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Oslo - Evenes (ca. 45 km) askja.nl Dagprogramma Het beste van Noord-Noorwegen Ontdek zelf het mooie Noorwegen boven de poolcirkel. Van begin juni tot midden juli gaat de zon hier niet onder en is het tijdens uw reis dus altijd licht. U

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis Tirol Wörgl 8 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 569 Wandelen in Nord-Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

EXCURSIES 8-DAAGSE LUXE VERWENCRUISE KIEL, KOPENHAGEN, STAVANGER, FLÅM, HELLESYLT & GEIRANGER KOPENHAGEN

EXCURSIES 8-DAAGSE LUXE VERWENCRUISE KIEL, KOPENHAGEN, STAVANGER, FLÅM, HELLESYLT & GEIRANGER KOPENHAGEN EXCURSIES 8-DAAGSE LUXE VERWENCRUISE KIEL, KOPENHAGEN, STAVANGER, FLÅM, HELLESYLT & GEIRANGER KOPENHAGEN STADSTOUR (CA. 4 UUR) - COP01T U verlaat de haven van de Deense hoofdstad om de belangrijkste plekken

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 702 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van

Nadere informatie

Birkelund camping Hovsvegen 50 3577 Hovet i Hallingdal Norge

Birkelund camping Hovsvegen 50 3577 Hovet i Hallingdal Norge Birkelund camping Hovsvegen 50 3577 Hovet i Hallingdal Norge Rinie og Franka van der Pluijm Telefon :+47 320 89 768 Faks :+47 320 90 716 Mobil :+47 452 97 841 E-post : Webside :www.birkelund-camping.com

Nadere informatie

Onderweg in Zuid-Noorwegen

Onderweg in Zuid-Noorwegen Zuid-Noorwegen veelgestelde vragen 7 Favorieten 12 In vogelvlucht 14 Reisinformatie, adressen, websites Informatie 18 Weer en reisseizoen 20 Reizen naar en in Zuid-Noorwegen 22 Overnachten 25 Eten en drinken

Nadere informatie

Fotoreis Noorwegen. herfst 2014

Fotoreis Noorwegen. herfst 2014 Fotoreis Noorwegen herfst 2014 Noorwegen 2014 Fotoreis 14 t/m 22 september 2014 Noorwegen, eindeloze ruimte en indrukwekkende natuur... Noorwegen heeft op alle fronten wat te bieden: prachtige landschappen,

Nadere informatie

Dagprogramma. Carretera Austral. Dag 1 - Aankomst in Santiago. askja.nl

Dagprogramma. Carretera Austral. Dag 1 - Aankomst in Santiago. askja.nl Dagprogramma Carretera Austral De Carretera Austral strekt zich uit over een lengte van 1.200 kilometer door de ongerepte Chileense wildernis en voert dwars door de Andes. Ruige landschappen met gletsjers

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 6 dagen

Bayern en de Zugspitze 6 dagen Bayern en de Zugspitze 6 dagen individuele wandelvakantie vanaf 419 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren,

Nadere informatie

Mecklenburger Radweg standplaats 8 dagen

Mecklenburger Radweg standplaats 8 dagen Mecklenburger Radweg standplaats 8 dagen individuele standplaats hotelfietsreis vanaf 458 De Mecklenburger Radweg & Müritz Water waarheen je ook kijkt, meer dan duizend meren vormen het Mecklenburgs Merenplateau

Nadere informatie

GALDHØPIGGEN NOORWEGEN

GALDHØPIGGEN NOORWEGEN GALDHØPIGGEN NOORWEGEN 18 TEKST EN FOTO S DOOR FRED GEERS Noorse Zee Noor- wegen Bergen Oslo Zweden Stockholm Botn t ische golf Finland Helsinki Finse golf Talin Estland Jotunheimen vormt hét hooggebergte

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

De Mooiste Noorse Fjorden Van.../.../... tot.../.../...

De Mooiste Noorse Fjorden Van.../.../... tot.../.../... Inschrijvingsformulier Gelieve AL UW GEGEVENS in hoofdletters in te vullen De Mooiste Noorse Fjorden Van.../.../... tot.../.../... 2035 Titel Officiële naam Officiële voornaam Geboortedatum Geboorteplaats

Nadere informatie

Königsweg hotel 7 dagen

Königsweg hotel 7 dagen Königsweg hotel 7 dagen individuele wandelvakantie vanaf 499 Over de Königsweg De Königsweg wandelroute loopt oostelijk van Saalfelden naar ondermeer de bekende wintersportplaatsen Maria Alm, Dienten en

Nadere informatie

ZUID AFRIKA 14- DAAGSE COMPLETE RONDREIS MET DE KAAP

ZUID AFRIKA 14- DAAGSE COMPLETE RONDREIS MET DE KAAP ZUID AFRIKA 14- DAAGSE COMPLETE RONDREIS MET DE KAAP Vertrek 07 november 2015 Op deze rondreis door Zuid-Afrika bezoeken we o.a. het indrukwekkende Kaapstad, Oudtshoorn en het bekende Kruger Nationaal

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

J A P A N R O N D R E I Z E N

J A P A N R O N D R E I Z E N J A P A N R O N D R E I Z E N OOST, WEST J A P A N BEST 10 dagen INTRO Het beste van de moderne steden en het platteland in een reis. Ideaal voor reizigers die in een zeer korte periode de meest populaire

Nadere informatie

Noorwegen 2004. 6 augustus t/m 4 september 2004

Noorwegen 2004. 6 augustus t/m 4 september 2004 Noorwegen 2004 6 augustus t/m 4 september 2004 Route Inhoudsopgave (als hyperlinks) Vrijdag 6 augustus Duitsland 466 km... 1 Zaterdag 7 augustus Denemarken 453 km... 1 Zondag 8 augustus overtocht Oslo

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

VILLA EVORA! MEI 2015

VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA In de meivakantie van 2015 hadden wij het geluk om 12 dagen door te brengen in Villa Evora te Gazipasa van Maria en Sjef de Vries! Het bleek een geweldige plek voor een

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Eliza was here - Borgo Artimino - /italie/toscane/artimino/borgo_artimino.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië

Nadere informatie

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 ga op pad met award-winning natuurfotograaf én gepassioneerd IJslandkenner Theo Bosboom focus op fotografie van het ongerepte IJsland woeste kustlandschappen

Nadere informatie

Fietstocht tussen Ré en Oléron

Fietstocht tussen Ré en Oléron Reisaanbot Fietstocht tussen Ré en Oléron Bestemming Frankrijk Plaats Charente-Maritime Duur 8 dagen Moeilijkheid Zeer makkelijk Reisperiode Van April tot November Minimale Leeftijd 9 jaar Verwijzing PC0701

Nadere informatie

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Oostzeekust 8 dagen individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Fietsend aan de Oostzee, een heel ander' stukje Duitsland! Vlak landschap, honderden meren van groot tot klein

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Reisverslag van onze Vakantie in NOORWEGEN. Bergen Noorwegen

Reisverslag van onze Vakantie in NOORWEGEN. Bergen Noorwegen Reisverslag van onze Vakantie in NOORWEGEN Bergen Noorwegen *Hoe wij bij Elk Trek zijn terecht gekomen dat is niet zo gek. Internet natuurlijk!!!!. Over Elk Trek niets dan goeds, prima begeleiding ze staan

Nadere informatie

Rondje Tauern 8 dagen

Rondje Tauern 8 dagen Rondje Tauern 8 dagen individuele fietsreis vanaf 519 Rondje Tauern Radweg start Salzburg Een ronde door Salzburgerland waarbij u twee varianten van de Tauern Radweg volgt. Vanuit de hoofdstad van Salzburgerland:

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 15-daagse stammenreis via Kafa DAG 1 ADDIS ABEBA-BONGA Vandaag begint uw reis naar de stammen in het zuiden met een vrij lange reisdag van Addis Abeba naar Bonga. Onderweg

Nadere informatie

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Praktische informatie bij het artikel Hoogalpien toeren Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Samenstelling: Frits Meijst Foto: Frits Meijst Het gebied De tochten Zwaarte Moeilijkheidsgraad Markering Navigeren

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Bourgondië. Duur 4 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van maart tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Bourgondië. Duur 4 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van maart tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar Reisaanbot Korte fietstocht in Bourgognestreek in 4 dagen Individuele fietstocht in Zuid-Bourgogne langs de wijnroute. U ontdekt Chalon, Cluny, Taize, de oevers van de Saône, Mâcon en Tournus. Bestemming

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Loirevallei. Duur 2 dagen. Moeilijkheid Makkelijk. Reisperiode Van April tot November. Minimale Leeftijd 9 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Loirevallei. Duur 2 dagen. Moeilijkheid Makkelijk. Reisperiode Van April tot November. Minimale Leeftijd 9 jaar Reisaanbot Authentiek fietsweekend in de omgeving van Amboise Een bewerkte versie van het beste wat de Loiretal rond het charmante middeleeuwse stad Amboise te bieden heeft. Bestemming Frankrijk Plaats

Nadere informatie

WAT BIEDT CURAÇAO Willemstad 35 Stranden 45 Er op uit 55 Landhuizen 69 Shopping 77 Curaçao by night 85 Curaçao onder water 105 Stranden GROOT AANTAL STRANDEN Curaçao heeft voor zonaanbidders een uitgebreide

Nadere informatie

Nederlandse Christelijke Bond van Doven

Nederlandse Christelijke Bond van Doven Nederlandse Christelijke Bond van Doven 8-daagse cruise naar de Noorse Fjorden en Flam met verblijf op de MS Rotterdam Vertrek op 5 september 2015 Dagprogramma Dag 1: Rotterdam, inscheping en start cruise

Nadere informatie

GROEPSREIS DESOLATE WESTFJORDEN - NIEUW!

GROEPSREIS DESOLATE WESTFJORDEN - NIEUW! GROEPSREIS DESOLATE WESTFJORDEN - NIEUW! De westkust van IJsland herbergt een ongewone en ongerepte natuur. Wandel langs rode zandstranden en vaar over de fjorden langs kleine vissersdorpjes. Spot de schattige

Nadere informatie

Finland 23-Daagse hotelrondreis Roald Amundsen incl. overtocht en Hurtigruten traject

Finland 23-Daagse hotelrondreis Roald Amundsen incl. overtocht en Hurtigruten traject Finland 23-Daagse hotelrondreis Roald Amundsen incl. overtocht en Hurtigruten traject Wellicht de meest complete Noordkaapreis aangeboden in Nederland REISOMSCHRIJVING Deze reis is wellicht de meest complete

Nadere informatie

individuele wandelvakantie vanaf 602 De groene rust van Zuid-West Engeland

individuele wandelvakantie vanaf 602 De groene rust van Zuid-West Engeland Exmoor 6 dagen individuele wandelvakantie vanaf 602 De groene rust van Zuid-West Engeland Voor Dunster en het Exmoor National Park helpen we u eerst even in te zoomen op de kaart! Achter Bristol ligt de

Nadere informatie

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIe GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIË Het mooie Andalusie, het land van de olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug

Nadere informatie

Provence Multi adventure, Frankrijk

Provence Multi adventure, Frankrijk Reizen voor Sport Fans Provence Multi adventure, Frankrijk 8 dagen / 7 nachten Prijs vanaf : 1.825 vanaf 2-persoonskamer Vertrekdatum 11/07/2016 1.825 vanaf en 2-persoonskamer 12/07/2016 1.825 vanaf en

Nadere informatie

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk IJsselmeer 7 dagen individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje "Hollands

Nadere informatie

Ethiopië. Wilde stammen en ondergrondse kerken. Individuele begeleide rondreis

Ethiopië. Wilde stammen en ondergrondse kerken. Individuele begeleide rondreis Ethiopië Individuele begeleide rondreis Wilde stammen en ondergrondse kerken Addis Abeba Lake Langano Arba Minch Turmi Yabello Yirga Alem Bahir Dar Gondar Simien Mountains Lalibela Addis Abeba Op de koffie

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie