Schoolkrantje maart Vastenproject

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schoolkrantje maart 2015. 1. Vastenproject"

Transcriptie

1 Schoolkrantje maart Vastenproject Na het feestgedruis van carnaval schakelen we een versnelling lager naar de vasten ;). Een tijd van inzet en bewuster, soberder leven. Denk aan de recente actie veertig dagen zonder vlees die volop navolging kreeg via de (sociale) media. Onze vastenactie staat dit jaar in het teken van Kon-Tiki, een instelling voor mentaal en fysiek gehandicapte kinderen, hier vlakbij onze school. Tijdens de advent leerden we de kinderen en hun opvoeders al kennen via speelse activiteiten. We spaarden al 20 kg rode centjes en die actie loopt nog steeds!!! Dus aarzel niet en spaar de rode centjes mee voor de kinderen van Kon-Tiki. Maar we vragen ook een inspanning van onze kinderen om extra geld in te zamelen voor aangepast spelmateriaal voor hun leeftijdgenootjes in Kon-Tiki! Daarom organiseren wij een sponsorwandeltocht op 1 april (neen, geen grapje ;-)) De kleuters stappen max. 2 km, eerste graad 4 km, tweede graad 6 km en derde graad 8 km! De kinderen kregen een sponsorkaart mee (we verwachten de kaarten terug op vrijdag 27 maart!) en proberen zoveel mogelijk sponsors te overtuigen om hun wandeltocht financieel te steunen! Buren, familie, vrienden, kennissen, we rekenen op jullie steun voor onze enthousiaste stappers! OPROEP aan ALLE OUDERS Vasten is dus je inzetten om anderen gelukkig en blij te maken. Daar willen we hier bij ons op school ook even bij stilstaan! Vaak voelen kinderen zich een beetje verloren tijdens de speeltijd, weten ze niet meteen bij wie ze kunnen aansluiten om te spelen of een praatje te maken en voelen ze zich een beetje eenzaam. Voor die kinderen willen we op onze speelplaats een vriendjesbank zetten. Wie op zoek is naar iemand om te spelen of te praten, kan op de bank gaan zitten zodat de andere kinderen daar kunnen op inspelen! Zo leren ze om voor elkaar te zorgen zodat iedereen zich thuis voelt op school! Heeft iemand van jullie toevallig nog een (oude) tuinbank in de weg staan, die we mogen gebruiken (en houden)? De kinderen kunnen ze dan versieren en er een naam voor verzinnen! Alvast bedankt!!!

2 2. Momentje eerst een complimentje! Zondag 1 maart is het al de dertiende editie van de Nationale Complimenten dag! Een complimentje kan wonderen doen Mogelijkheden te over om iemand een blij en positief gevoel te bezorgen! Doen jullie mee? Jullie zijn schatten (kijk, zo makkelijk is dat ;-)) 3. Oudercontact L6 Voor de leerlingen van L6 nadert de grote stap naar het middelbaar! De keuze van een studierichting en een middelbare school dringt zich op en dat is vaak geen sinecure. Om die keuze enigszins te vergemakkelijken, organiseren we een oudercontact om de mogelijkheden van uw kind te bespreken en te evalueren. De gesprekken gaan door op dinsdag 10 maart. Meer info volgt later via de kinderen/mail. 4. MST K2 Op dinsdag 17 maart worden de kinderen van K2 met de bus opgehaald om de dokter van het medisch schooltoezicht een bezoekje te brengen. Meten, wegen, gehoor, zicht, het komt allemaal aan bod! Meer info volgt via klasjuffen. 5. Project TUIN Onze schooltuin is een groen speelparadijs, waar we volop van genieten!!! (al ligt die er nu wel wat verpieterd bij door de aanhoudende regen ). Tijdens onze projectweken willen we er dan ook extra aandacht besteden in de ruime zin van het woord: bloemen, planten, groenten, vogels, insecten, lenteschoonmaak, werken, genieten en spelen in de tuin, oogsten en koken. Alle leerlingen, van klein tot groot, krijgen aangepaste lessen en opdrachten binnen dit thema. Klasdoorbrekende crea-activiteiten, blote voetenpad, het staat allemaal op het programma! Op woensdag 18 maart gaan de projectweken van start en vernemen we er alles over! 6. BIB Jeugdboekenweek Lees jij ook zo graag boeken? Droom je vaak weg bij spannende avonturen? Dan is de Jeugdboekenweek (14 tot 29 maart 2015) vast iets voor jou! De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Dit jaar is het thema HUMOR! Bibliotheken, boekhandels en culturele centra zetten de leukste boeken in de kijker! Woensdag 18 maart ( ) nodigt de Bib van Kalmthout jullie allemaal uit op het jaarlijkse Jeugdboekenfeest! Een namiddag vol humor, animatie en knutselpret samen met Kobe de lachmicrobe! Niet te missen dus!!!

3 7. Zwemspetters L5/L6 Elk jaar wordt er, in samenwerking met zwemclub AZK Kalmthout, een zwemactiviteit georganiseerd voor de leerlingen van de derde graad. Dit jaar is dat op woensdagnamiddag 18 maart ( ) in het zwembad van Kalmthout. De leerlingen oefenen via een doorschuifsysteem een aantal zwemvaardigheden, zoals duiken, uithoudingszwemmen, en dit alles op een speelse manier! Informatie en inschrijfstrookjes worden nog apart meegegeven/doorg d. 8. Zonsverduistering Op vrijdag 20 maart 2015 vindt er in het Noord-Atlantische Oceaangebied een totale zonsverduistering plaats. De centrale lijn loopt van de Canadese kust tussen IJsland en Groot-Brittannië door naar de Noordelijke IJszee toe. Enkel op de Faröer eilanden en het zeer noordelijk gelegen Spitsbergen kan de verduistering als totaal gezien worden (met uitzondering van de oceaan of het luchtruim in dit gebied). In België zal de totale eclips slechts gedeeltelijk zichtbaar zijn voor zo'n 80% (Brussel) waardoor de zon tijdens haar maximum ons letterlijk met een 'smiley' zal toe lachen. Noteer deze datum alvast in uw agenda om dit wondermooie schouwspel veilig te bewonderen! Tussen 09u28 en 11u46 uur is de totale eclips bij ons slechts gedeeltelijk waarneembaar en om is de maximumverduistering bereikt en blijft er enkel een smiley over! Hopen op een heldere hemel dus hou de eclipsbrilletjes alvast in de aanslag Neem ook een kijkje op de gelegenheidswebsite van de Vlaamse Volkssterrenwachten 9. Individuele ouderavond L1-L5 Dinsdag 24 maart nodigt elke klasleerkracht een aantal ouders uit voor een gesprek. De juf kan dan eventuele (leer-)moeilijkheden aankaarten of ze samen met u evalueren. Zit u zelf met een aantal vragen? Dan kunt u zelf ook een gesprekje aanvragen. Meer info volgt nog via mail.

4 10. Piccolo en Saxo L2 Het project Muzarto ik word artiest is alweer een succes in L2! De kinderen genieten van de vrolijke lessen, die hen op een speelse manier laten kennismaken met allerlei groepen muziekinstrumenten en de belangrijkste pijlers van de muziek. Ook het omgaan met woord en taal krijgt extra aandacht! Het project wordt feestelijk afgesloten (voor alle Kalmthoutse scholen) met een uitvoering van het muzikaal verhaal Piccolo en Saxo, gebracht door de leerkrachten van Muzarto op 24 maart om in zaal OKA (Kalmthout). Praktische info volgt nog via juf Annik. 11. MST L3 Donderdag 26 maart is er een beperkt medisch onderzoek (meten, wegen, gehoor en zicht) op school voor de leerlingen van L3. Dokter en verpleegster komen dus ter plaatse. 12. Earth hour De opwarming van de aarde laat niemand koud Laat samen met miljoenen mensen in meer dan 152 landen zien dat jij geeft om de toekomst van onze planeet! Tijdens Earth Hour, op zaterdag 28 maart om gaat overal ter wereld 1 uur (= 60 min.) het licht uit! Met deze krachtige symbolische actie geven elk jaar vele miljoenen mensen, bedrijven, organisaties, gemeenten een signaal dat we zuiniger moeten omspringen met energie en onze krachten moeten bundelen voor duurzame oplossingen. Doe mee en inspireer anderen ook om deel te nemen aan een beweging die zich inzet voor het behoud van onze planeet aarde. Doe dit gewoon bij u thuis, samen met de buren of de hele straat! Of feest voor het klimaat door een low impact feestje te organiseren voor familie of vrienden! Geen idee hoe je nog actiever kan deelnemen aan Earth Hour? Om je te helpen, kan je de gratis feestkit bestellen door een mail te sturen naar earthhour@wwf.be. In het pakketje vind je: Tips om je feest low impact te maken Een kaartspel met 60 kaarten voor 4 tot 44 mensen: 60 vragen en uitdagingen voor alle 60 minuten van Earth Hour Info over het thema klimaat en energie Doe het licht uit van 20.30u tot 21.30u. Als milieubewuste en groene passiefschool doen ook wij het licht uit op 28 maart!

5 13. Zomeruur Het laatste weekend van maart brengen we naar goeie gewoonte ons bioritme nog eens flink in de war ;-) De nacht van zaterdag 28 maart op zondag 29 maart gaat de zomertijd in en dus zetten we onze klok om een uurtje vooruit naar 03.00! Dat wil zeggen een uurtje minder slapen maar in ruil daarvoor krijgen we een uurtje extra zonneschijn! Dat hopen we dan toch 14. Lezen is een feest- uitdaging L1 Leren lezen is een kunst, die zoals het cliché wil, veel oefening vergt. Daarom daagde juf Brenda de kinderen uit om in de vakantie te blijven (luidop) doorlezen en zo leesminuten te verzamelen op hun spaarkaart die ze mee naar huis kregen tijdens de krokusvakantie. De bedoeling was om samen met heel de klas minstens 24 uren (dat zijn 1440 minuten) bij elkaar te lezen en zo een verrassing in de wacht te slepen! Die hebben ze dubbel en dik verdiend, want ze hebben maar liefst 2015 minuten (of ruim 33 uren) verzameld!! De verrassing komt eraan op vrijdag!!! Ssssssspannend. We zijn ZO benieuwd wat dat kan/zal zijn Dikke proficiat 15. Agenda maart 2015 Zo 1 Nationale Complimentendag Di 3 Bezoek Stella Matutina L6 (zie vorig krantje) Vr 6 Zwemmen Di 10 Muzarto L2 Oudercontact L6 Di 17 MST K2 Woe 18 Start project TUIN Jeugdboekenfeest BIB (nm) Zwemspetters L5/L6 Vr 20 Zonsverduistering (vm) Zwemmen Di 24 Piccolo en Saxo L2 Indiv. ouderavond L1 t/m L5 (op uitnodiging) Do 26 MST L3 Vr 27 Inleveren sponsorkaarten vastentocht Za 28 Earth Hour Zomeruur (02.00 wordt 03.00)

Schoolkrantje maart - april 2014. 1. Nieuwe zonnekindjes

Schoolkrantje maart - april 2014. 1. Nieuwe zonnekindjes Schoolkrantje maart - april 2014 1. Nieuwe zonnekindjes Arno, die in de loop van februari in L2 erbij kwam, heeft het al helemaal naar zijn zin in de klas bij juf Annik! Na de krokusvakantie verwelkomen

Nadere informatie

Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk voelen ze zich snel thuis bij ons op school (en in hun klasje)!

Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk voelen ze zich snel thuis bij ons op school (en in hun klasje)! 1. Nieuwe instappertjes K0 Na de krokusvakantie breidt onze zonnekindfamilie alweer uit! Dan verwelkomen we met veel plezier 2 nieuwe instappertjes in K0! Hartelijk welkom aan Amaury en Alexander! Hopelijk

Nadere informatie

februari 2019

februari 2019 1. Nieuwe zonnekindjes Een nieuwe maand, een nieuw begin Zo ook voor Julia-Rose en Léon die op 1 februari voor het eerst naar school komen! Welkom in K0 en hopelijk voelen ze zich snel thuis in hun klasje!

Nadere informatie

U kunt gebruik maken van de handige betaalknop!

U kunt gebruik maken van de handige betaalknop! 1. Schoolrekening 2 de trimester Donderdag 21 februari werd de 2 de schoolrekening van dit schooljaar opnieuw digitaal doorgestuurd (met betaalknop). Uiterste betaaldag is 15. Hebt u geen rekening gekregen?

Nadere informatie

Februari 2018

Februari 2018 1. Nieuwe instappers Onze Zonnekindfamilie wordt steeds groter Op woensdag 24 januari verwelkomden we nog Aoife in K0! Ook op 1 februari komen er weer 2 nieuwe vriendjes bij in K0 : Arthur en Mauro! Sierrah

Nadere informatie

Schoolkrantje december 2014. 1. Zonnekind letterlijk GROENE SCHOOL

Schoolkrantje december 2014. 1. Zonnekind letterlijk GROENE SCHOOL Schoolkrantje december 2014 1. Zonnekind letterlijk GROENE SCHOOL U heeft het vast al gemerkt er heerst weer één en al bedrijvigheid in en rond onze school. De laatste fase van de buitenaanleg is een feit!

Nadere informatie

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en 1. Extra lang weekend 1 mei We kunnen het niet genoeg herhalen ;-) We beginnen de maand mei met een extra lang weekend tot en met woensdag 3 mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale

Nadere informatie

november 2017

november 2017 1. Nieuwe instappers Na de herfstvakantie verwelkomen we graag 3 nieuwe zonnekindjes in K0! Amélie, Kate Lynn en Nand worden met veel enthousiasme verwacht in het klasje van Juf Daphne! Hopelijk voelen

Nadere informatie

Schoolkrantje juni 2013 1. Toontje Toon

Schoolkrantje juni 2013 1. Toontje Toon Schoolkrantje juni 2013 1. Toontje Toon Toontje Toon het was een overdonderend succes over de ganse lijn! De kinderen schitterden als sterretjes, gaven het beste van zichzelf, overtroffen zichzelf en het

Nadere informatie

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren!

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren! 1. Pedagogische studiedag VRIJAF Op woensdag 1 juni zitten onze juffen en meesters voor de laatste keer dit schooljaar op de schoolbanken ;-) en hebben de kinderen een dagje vrij om nog eens heerlijk te

Nadere informatie

Het laatste verlengde weekend van dit schooljaar komt eraan, een extra vrije dag dus! Geniet ervan!

Het laatste verlengde weekend van dit schooljaar komt eraan, een extra vrije dag dus! Geniet ervan! 1. Meester Gino Met veel plezier kunnen we melden dat meester Gino na een intensieve revalidatie weer terug op post is! Een dikke dankjewel aan juf An en juf Lief voor hun niet aflatende inzet tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 7 MAART 2015 JEUGDBOEKENWEEK 2015 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen

Nadere informatie

2. FLUO FLUO FLUO --- VERPLICHT!!!!

2. FLUO FLUO FLUO --- VERPLICHT!!!! 2015-2016 december 1. Uitbreiding speelplaats KS Jullie zagen het vast al wel en onze kleutertjes hebben ze al helemaal ingespeeld de kleuterspeelplaats werd over de hele lengte met meer dan 2 meter uitgebreid.

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

mei 2016 2015-2016 WINNEN!!! (maar winnen is niet verboden en toch ook wel leuk ;-))

mei 2016 2015-2016 WINNEN!!! (maar winnen is niet verboden en toch ook wel leuk ;-)) 1. Olympische sportdag lagere school De zomerspelen in Brazilië zijn nog ver weg maar op dinsdag 3 mei wappert de olympische vlag al op Zonnekind en wordt het olympisch vuur aangestoken! Meester Gino zal

Nadere informatie

Bij een nieuwe school hoort een nieuw logo Na 25 jaar is het echt wel tijd voor vernieuwing en verandering! We stellen het graag aan u voor:

Bij een nieuwe school hoort een nieuw logo Na 25 jaar is het echt wel tijd voor vernieuwing en verandering! We stellen het graag aan u voor: Schoolkrantje februari 2015 1. Nieuw logo Zonnekind Bij een nieuwe school hoort een nieuw logo Na 25 jaar is het echt wel tijd voor vernieuwing en verandering! We stellen het graag aan u voor: Het nieuwe

Nadere informatie

oktober 2018

oktober 2018 2018-2019 oktober 2018 1. Actie HELM OP FLUO TOP De herfst is weer in het land en de donkere dagen komen eraan! Daarom is het ABSOLUUT NOODZAKELIJK om de zichtbaarheid te verhogen in het verkeer! Dus naar

Nadere informatie

Fase 1: de resten van de afbraak werden via de Leie afgevoerd en dit was een belevenis voor de kinderen!

Fase 1: de resten van de afbraak werden via de Leie afgevoerd en dit was een belevenis voor de kinderen! NIEUWSBRIEF 3 Maart Alle hens aan dek! De speelplaats wordt een halve werf! Het veiligheidsplan trad in werking net voor de krokusvakantie en werd tot hiertoe zeer goed opgevolgd. Proficiat collega s,

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

februari 2017

februari 2017 1. Nieuw instappertje K0 Joepie onze zonnekindfamilie breidt weer uit! Op 1 februari verwelkomen we LINDE in K0!! We hopen dat ze zich snel thuis zal voelen bij ons op school! 2. Bezoek Klina L4 Woensdag

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

ACTIE 2015. Primrose - China AGENDA

ACTIE 2015. Primrose - China AGENDA Primrose - China In februari vindt weer de schoolbrede actie plaats. Het doel is dit keer: Christelijk onderwijs China We gaan sparen voor: Christelijk basisonderwijs Kinderbijbels Studenten aan de christelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

oktober 2017

oktober 2017 1. TE GEKKE BEESTENBOEL Ons TE GEKKE schooljaar werd al goed op gang getrokken De volgende gekke dag komt er alweer aan! Op woensdag 4 oktober is het WERELDDIERENDAG en maken wij er hier een TE GEKKE BEESTENBOEL

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2015

Nieuwsbrief. februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Krokusvakantie P 1 Activiteiten in de bibliotheek P 2 Sleep-in

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be. Facultatief verlof

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be. Facultatief verlof Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief maart 2013 INHOUD Facultatief verlof P 1 Paasvakantie P 1 Sluitingsdag KIKO P 2

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje? 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang? 6 Hoeveel kost kinderopvang? 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang 6 Hoeveel kost kinderopvang 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider Dagen

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.5 19-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Ouderavond/Infoavond Op maandag 29 september a.s. zal de jaarlijkse ouderavond plaatsvinden. Vanaf 19.30 uur wordt eerst het huishoudelijk

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

Activiteitenplanning Maart 2017

Activiteitenplanning Maart 2017 Activiteitenplanning Maart 2017 Woe 1 Do 2 Vrij 3 Za 4 Zo 5 Jeugdboekenmaand thema: M/V/X Krokusvakantie (van 25.02.17 t.e.m. 05.03.17) Aswoensdag: begin van de vasten Ma 6 Instap nieuwe kleuters: (ten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Inhoud. Maart Paasvakantie

Nieuwsbrief. Inhoud. Maart Paasvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Maart 2016 Inhoud P1: Paasvakantie P2: Techno-Trailer P3: Jeugdboekenweek - Bib

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 6, 28-01-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 6, 28-01-2015 In dit nummer: Het beste idee 1 Carnaval 1 Schoolreis 2 Kinderen en hun sociale

Nadere informatie

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP NIEUWS BRIEF 2011 02 16 NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP Nieuws uit de oudste kleutergroep.. Om de voorbije week kort samen te vatten is er maar 1 woord nodig! FEEST FEEST en nog eens FEEST. Er werden

Nadere informatie

KAAIKRANT Februari 2017

KAAIKRANT Februari 2017 Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Deinze Kaaistraat 9-11, 9800 Deinze Tel.: (09) 381 55 50 Fax: (09) 386 46 25 E-mail: info@olvdeinze.be Website: www.olvdeinze.be KAAIKRANT Februari 2017 EETFESTIJN 5 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 13/2012-2013 Zwemmarathon 6 maart In dit nummer: Kids-ID 1 Inschrijvingen 2 29 zwemmers waaronder sportieve leerlingen, mama's, oud-studenten en leerkrachten

Nadere informatie

1. Vivaldi, een muzikaal sprookje rond de 4 seizoenen

1. Vivaldi, een muzikaal sprookje rond de 4 seizoenen 1. Vivaldi, een muzikaal sprookje rond de 4 seizoenen Het was fantastisch een topprestatie van klein naar groot (al zeggen we het zelf ;-)!!! We zijn heel trots op onze zonnekinderen en genieten nog na,

Nadere informatie

Activiteitenplanning Maart 2018

Activiteitenplanning Maart 2018 Activiteitenplanning Maart 2018 Do 1 Jeugdboekenmaand (thema: Eureka, wetenschap en techniek ) Complimentendag Genk- Zuid, Bijlkestraat 18) Vrij 2 Besteldag soep Za 3 Zo 4 Ma 5 Voorleesweek VM: Bibliotruck

Nadere informatie

Inloopmiddag 12.30 12.45 uur. Do 17 Continurooster, alle kinderen nemen lunchpakket mee en eten op school. 14.00 uur, alle kinderen vrij

Inloopmiddag 12.30 12.45 uur. Do 17 Continurooster, alle kinderen nemen lunchpakket mee en eten op school. 14.00 uur, alle kinderen vrij 11 december 2015 Agenda Ma 14 Di 15 Wo 16 Weekend Gruitdag. Inloopmiddag 12.30 12.45 uur. Do 17 Continurooster, alle kinderen nemen lunchpakket mee en eten op school. 14.00 uur, alle kinderen vrij Kerstviering:

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE UITWISSELING. Schooljaar: 2015-2016 Nummer: 7 Uitgifte: 4-2-2016.

E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE UITWISSELING. Schooljaar: 2015-2016 Nummer: 7 Uitgifte: 4-2-2016. Hoofdgebouw Flamingoweg 53 4386 DT VLISSINGEN Tel.: 0118-46 03 44 Nevenvestiging Kleiweg 15-17 4386 PA VLISSINGEN Tel.: 0118-47 87 92 E-mail: dewissel@onzewijs.nl Homepage: www.dewissel.onzewijs.nl DE

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Vanuit de directie Uitwisseling Voor de groepen 7 zit de uitwisseling met de school uit Oostkamp er weer op. De kinderen hebben hele fijne en leerzame dagen gehad.

Nadere informatie

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 6 oktober 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 10 maart t/m 25 april 2014 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops. Deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 - Schooljaar

Nieuwsbrief 24 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 24 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Nu zaterdag 19.00u viering in de kerk

Nadere informatie

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen.

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen. 26 november 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 27 Groep 4, kookles (Pietensoep) groep 4 van Sterappels. Pyjamazingen (18.30 uur). Vr 28 Streekmuziekschool komt voor de groepen 3 en 4 met een voorbereidende

Nadere informatie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 18 december 2015 Zaterdag 19 december Ophalen oud papier. Lopers zijn: Wijnker, Dolleman, Barbé, Kamper Maandag

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 22. Weekbrief 13-03-2015. Carnaval 2015 groot succes!

Paulus-Weekbrief 22. Weekbrief 13-03-2015. Carnaval 2015 groot succes! Paulus-Weekbrief 22 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2014-2015 Week 7 Weekbrief 13-03-2015

Nadere informatie

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land.

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land. Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 26 maart 2012 Kalender Paasvakantie van zaterdag; 31 maart 2012 tot en met zondag, 15 april 2012 Instap nieuwe kleuters maandag, 16 april 2012 Projectweek van

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

TIJD VOOR ACTIE! rodeneuzendag.be rodeneuzendag.be

TIJD VOOR ACTIE! rodeneuzendag.be rodeneuzendag.be TIJD VOOR ACTIE! rodeneuzendag.be IN 2018 ALLE NEUZEN RICHTING SCHOOL VTM, Qmusic en Belfius slaan opnieuw de handen in elkaar om jongeren die het mentaal moeilijk hebben te steunen. Nog altijd heeft 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie

Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie 2 0 1 2 Narrenparade op het ijs Doe eens zot! Het Middeleeuwse avontuur Kleutercarnaval Vliegen en duikelen Allemaal beestjes Run & fun Circuskunsten Waag je

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2012

Nieuwsbrief februari 2012 Nieuwsbrief februari 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Milieules P 1 Technopolis P 2 Wafelslag P 2 Openklasdag kleuters

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Mijn Hummelboekje HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Dit is Hummeltje. Hummeltje kan eventjes niet bij zijn mama en papa wonen, omdat zij nu niet voor hem kunnen zorgen. Daarom komt Hummeltje naar t Hummelhuis.

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Iedereen krijgt zijn eigen uitdagingen. De manier waarop we er mee omgaan, maakt het verschil.

Iedereen krijgt zijn eigen uitdagingen. De manier waarop we er mee omgaan, maakt het verschil. Agenda komende weken Ma 16-11 Infobrief 6 Vr 04-12 Sinterklaasviering Di 17-11 Uitnodiging oudergesprekken Ma 14-12 Infobrief 8 Di 24-11 Oudergesprekken groep 1-7 Do 17-12 Les tot 12.30 uur, leerlingen

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer BASISSCHOOL MAATJES Woordje van de directeur, Beste Maatjes, Bijna paasvakantie hé! Twee weken de tijd om te rusten, te ravotten, op de Nieuwmoer. Iedereen snakt zo naar een warm lentezonnetje Hopelijk

Nadere informatie

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1.

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1. 1. Maandplanning FEBRUARI 2016 FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u speeltijd Voorstelling Door dik en dun Voorstelling Door dik en dun redactieraad Bernarduske

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 4 november 2013 t/m 20 december 2013 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops.

Nadere informatie

Activiteiten BSO Bommelstein groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 juli t/m 10 juli. Thema: ziekenboeg

Activiteiten BSO Bommelstein groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 juli t/m 10 juli. Thema: ziekenboeg Zomervakantie week 1: 6 juli t/m 10 juli Thema: ziekenboeg Maandag 6 juli: De veilige haven Dit is de eerste vakantiedag en die beginnen we graag ontspannen. Ga mee naar speeltuin De Veilige Haven om lekker

Nadere informatie

Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken

Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken 28/11/12 Vrij voor de leerlingen Pedagogische Studiedag voor de juffen!!! Klaverbladje Oktober 2012 Verkeer: Aandachtspunt van de maand: Veilig oversteken Maa 1 okt Don 4 okt Vrij 5 okt Maa 8 okt Dins

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Week: Maandag 23 februari tot vrijdag 27 februari 2015 Jullie kunnen nog tot vrijdag bestellingen voor de koeken afgeven. Alvast bedankt voor jullie steun! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 27 november 2015 Ma 30 Di 1 Woe 2 Do 3 Vrij 4 Za 5 Sinterklaas Oud Papier

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie