Kindermoment Tekst: Efeziërs 1:13 Verkondiging Maranatha (van Sela) Bevestiging diaken C.v.Loon Psalm 134:3 Gebed Collecte Liedboek 477 Zegen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kindermoment Tekst: Efeziërs 1:13 Verkondiging Maranatha (van Sela) Bevestiging diaken C.v.Loon Psalm 134:3 Gebed Collecte Liedboek 477 Zegen"

Transcriptie

1 Eredienst 4 juni uur Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum en groet Gezang 103:1 en 2 Wet Gezang 103:3 en 4 Gebed Doopformulier 1 Opwekking 640 Lezen: Handeling 2:1-13 Efeziërs 1:1-14 Gezang 103:5 en 6 Kindermoment Tekst: Efeziërs 1:13 Verkondiging Maranatha (van Sela) Bevestiging diaken C.v.Loon Psalm 134:3 Gebed Collecte Liedboek 477 Zegen

2 Mededelingen en handdruk

3 Votum en zegengroet Onze hulp is (in) de naam van de HEER die hemel en aarde gemaakt heeft. (Ps. 124:8) Amen

4 Gezang 103: 1 en 2 1 O Schepper, Geest, woon in uw kerk, schenk haar het heil van Christus' werk, stort hemelgaven in haar uit, bereid haar toe als reine bruid. 2 Lof zij uw naam, Heilige Geest. Gij kwaamt met kracht op 't pinksterfeest G'ontsluit een volheid van gena, de vrucht van 't kruis van Golgota.

5 De wet van de HEER Eventueel tekst / beeld

6 Gezang 103: 3 en 4 3 O Heilge Geest, die eeuwig leeft, de Trooster, die ons bijstand geeft, Gij spreekt van heil en zaligheid van oudsher voor ons toebereid. 4 Uw krachten werken door het woord, nooit wordt vergeefs uw taal gehoord Uw lamp schijnt in het duister hart, uw licht verblindt wie zich verhardt.

7 Liturgie Votum en groet Gezang 103:1 en 2 Wet Gezang 103:3 en 4 Gebed Doopformulier 1 Opwekking 640 Lezen: Handeling 2:1-13 Efeziërs 1:1-14 Gezang 103:5 en 6 Kindermoment Tekst: Efeziërs 1:13 Verkondiging Maranatha (van Sela) Bevestiging diaken C.v.Loon Psalm 134:3 Gebed Collecte Liedboek 477 Zegen

8 Gebed Eventueel tekst / beeld

9 Doop Bediening van de doop Doopformulier 1 Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1) Mike van Steenderen

10 lezen Bediening van de doop Doopformulier 1 (1/9) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je in de ogen van God vuil bent, belast met zonde. Je bent al schuldig als je wordt geboren, al zondig sinds je moeder je ontving. Zo kan God je niet accepteren. Je kunt zijn koninkrijk alleen binnengaan als je opnieuw geboren wordt en een nieuw leven krijgt. De doop wil je dus laten beseffen hoe slecht je eigenlijk bent. Dan kun je je alleen nog maar klein maken voor God, want je kunt jezelf niet redden. Alleen Jezus Christus kan dat, door je vuilheid af te wassen en je een nieuw leven te geven. De doop is een teken en zegel dat Jezus Christus je inderdaad schoon wil wassen. Hijzelf heeft immers de opdracht gegeven te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest.

11 lezen Bediening van de doop Doopformulier 1 (2/9) Door je doop garandeert God de Vader je dat hij een eeuwig genadeverbond met je sluit. Hij neemt je aan als zijn kind en erfgenaam. Hij zal altijd voor je zorgen. Het kwaad houdt hij bij je vandaan of hij laat het bijdragen aan het goede. De Zoon garandeert je dat hij al je zonde van je wegneemt. Hij laat je volledig delen in zijn dood en opstanding en geeft je een nieuw leven. Hij schenkt je zijn eigen volmaakte zuiverheid. Hij zorgt ervoor dat God je vrijspreekt. De heilige Geest garandeert je dat hij in je komt wonen. Hij maakt je één met Christus. Hij maakt tot je persoonlijk eigendom wat je in Christus al hebt. Daardoor zul je eens volmaakt zuiver zijn. Dan zul je eeuwig leven te midden van het volk dat God heeft uitgekozen.

12 lezen Bediening van de doop Doopformulier 1 (3/9) Van jouw kant ben je nu verplicht God zo te gehoorzamen als bij je nieuwe leven past. Je moet geloven in deze ene God - Vader, Zoon en heilige Geest - en hem liefhebben met heel je hart, met heel je ziel, met heel je verstand en met inzet van al je krachten. Je moet met de wereld van de zonde breken, wat zondig in je is laten afsterven en vol ontzag voor God leven. Als je uit zwakheid nog zonden doet, hoef je toch aan Gods genade niet te twijfelen. Je hoeft je er ook niet bij neer te leggen dat je nu eenmaal zondig bent. Je doop garandeert immers dat God voor eeuwig een verbond met je gesloten heeft.

13 lezen Bediening van de doop Doopformulier 1 (4/9) Over de kinderdoop Natuurlijk begrijpen kleine kinderen niets van deze dingen. Toch is dat geen reden om hun de doop te onthouden. Want net zo min als ze beseffen dat ze als nakomelingen van Adam Gods oordeel verdienen, begrijpen ze dat God hen om Christus wil in genade aanneemt als zijn kinderen. Wat God aan Abraham heeft beloofd, geldt namelijk nog steeds voor ons en onze kinderen: Ik sluit een verbond met jou en met je nakomelingen, met alle komende generaties, een eeuwigdurend verbond: ik zal jouw God zijn en die van je nakomelingen. (Genesis 17:7) Deze belofte uit het Oude Testament komt terug in het Nieuwe Testament, want de apostel Petrus zegt hetzelfde met de woorden: voor u geldt deze belofte, evenals voor uw kinderen en voor allen die ver weg zijn en die de Heer, onze God, tot zich zal roepen. (Handelingen 2:39)

14 lezen Bediening van de doop Doopformulier 1 (5/9) Om deze reden heeft God Abraham opgedragen zijn nakomelingen te besnijden. Die besnijdenis was in de tijd van het oude verbond een bezegeling en teken dat God je wil vrijspreken. Verder heeft Jezus Christus zelf kinderen omarmd en hen gezegend door hun de handen op te leggen. De kinderen van gelovigen horen er dus helemaal bij. Ze zijn erfgenamen van Gods rijk en delen in zijn verbond. Daarom moeten ze gedoopt worden, want in het nieuwe verbond is de doop in de plaats gekomen van de besnijdenis. De ouders horen hun kinderen, wanneer die opgroeien, uit te leggen wat het betekent gedoopt te zijn.

15 Gebed Bediening van de doop Doopformulier 1 (6/9) Gebed voor de doop Laten we nu bidden, om zo tot eer van God, tot versterking van ons geloof en tot opbouw van de gemeente de doop te bedienen.

16 Doop Bediening van de doop Doopformulier 1 (7/9) Vragen aan de doopouders Geliefden in Jezus Christus, onze Heer, in geloof moeten we de doop verlangen en niet uit gewoonte of voor de vorm. Daarom vraag ik u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen: Erkent u dat Mike zondig en schuldig ter wereld is gekomen en daarom aan allerlei ellende en zelfs aan het eeuwig oordeel onderworpen is, en dat hij toch in Christus voor God heilig is en daarom als lid van zijn gemeente gedoopt behoort te zijn? Belijdt u dat de leer van het Oude en Nieuwe Testament, zoals die in de Apostolische Geloofsbelijdenis samengevat is en in deze gemeente verkondigd wordt, de ware en volkomen leer van de verlossing is?

17 Doop Bediening van de doop Doopformulier 1 (8/9) Belooft u dat u uw zoon zult voorgaan in een christelijke manier van leven en hem zo goed mogelijk zult onderwijzen en laten onderwijzen om hem te leren begrijpen wat het betekent dat hij gedoopt is? Vader en moeder van Steenderen, wat is daarop uw antwoord? Bediening van de doop Mike van Steenderen, ik doop je in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest.

18 Opwekking 640 (1/3) Ik hef mijn ogen op naar de bergen waar komt mijn hulp vandaan? ik hef mijn ogen op naar U Heer, Die mij bij zal staan.

19 Opwekking 640 (2/3) mijn hulp is van U Heer, die alles heeft gemaakt U zult voorkomen dat ik wankel of val U bent mijn Beschermer die over mij waakt die niet sluimeren of slapen zal

20 Opwekking 640 (3/3) wat kan mij gebeuren door zon of door maan U bent mijn schaduw U bent er altijd bewaart heel mijn leven, mijn komen en gaan U beschermt mij tot in eeuwigheid. Mijn hulp is van U Heer.

21 Doop Bediening van de doop Doopformulier 1 (9/9) Opwekking aan de gemeente Geliefde broeders en zusters, ontvang als gemeente dit kind met liefde in uw midden. Weet u geroepen deze ouders te steunen door uw voorbede en voorbeeld. Wees ook, wanneer dat nodig en mogelijk is, daadwerkelijk bereid, eraan mee te helpen dat dit kind groeit in het geloof, de genade en het kennen van onze Heer Jezus Christus. Immers, wij zijn allen gedoopt in één Geest en zijn daardoor één lichaam geworden. (1 Kor. 12:13) Hiertoe helpe ons de Heer door zijn Geest. Gebed Dankgebed

22 Liturgie Votum en groet Gezang 103:1 en 2 Wet Gezang 103:3 en 4 Gebed Doopformulier 1 Opwekking 640 Lezen: Handeling 2:1-13 Efeziërs 1:1-14 Gezang 103:5 en 6 Kindermoment Tekst: Efeziërs 1:13 Verkondiging Maranatha (van Sela) Bevestiging diaken C.v.Loon Psalm 134:3 Gebed Collecte Liedboek 477 Zegen

23 Lezen uit de Bijbel Handelingen 2: 1-13 Efeziërs 1: 1-14

24 Gezang 103: 5 en 6 5 Laat U mijn hart een tempel zijn, maak toch mijn leven nieuw en rein Regeer mij door uw levend woord Geleid ook al Gods kindren voort. 6 O Geest, die al Gods heil ontvouwt, schenk ons uw gaven zevenvoud, ontspring in ons als een fontein die leven wekt in de woestijn.

25 Kindermoment

26 Tekst voor de prediking Efeziers 1: 13 In hem hebt ook u de boodschap van de waarheid gehoord, het evangelie van uw redding, in hem bent u, door uw geloof, gemerkt met het stempel van de heilige Geest die ons beloofd is.

27 Bediening van het Woord Thema: Verzegeld met de Geest!

28 Verzegeld met de Geest Het stempel van de Geest

29

30

31

32

33 Thema: Verzegeld met de Geest De Geest die ons beloofd is

34 Thema: Verzegeld met de Geest Welke afbeelding?

35 Thema: Verzegeld met de Geest De Geest maakt indruk

36 Thema: Verzegeld met de Geest De Geest geeft vrijheid

37 Thema: Verzegeld met de Geest Waar de Geest van de HEER is, daar is vrijheid (2 Kor. 3 : 17)

38 Thema: Verzegeld met de Geest! Waarom per se een zegel?

39 Maranatha (van Sela) zanggroep (1/6) Wanneer komt de dag? Wanneer, o God, zal de nacht voorgoed ten einde zijn? Komt de tijd dat alles anders wordt, er geen tranen en geen rouw zal zijn? Iedereen zal zien hoe Jezus komt op de wolken met bazuingeschal. Vol van luister, stralend als de zon; Heer, hoe lang nog voor U komen zal?

40 Maranatha (van Sela) zanggroep (2/6) Heel mijn hart juicht als ik U ontmoet! Wat een vreugde dat U bij mij blijft, voorgoed. Dan kniel ik neer, voor U mijn Heer. Jezus, wacht toch niet langer, kom!

41 Maranatha (van Sela) zanggroep (3/6) Heer, wij zien met groot verlangen uit naar het eeuwig koninkrijk van God. Waar uw kerk zal stralen als uw bruid; met haar bruidegom verenigd wordt. Heel mijn hart juicht als ik U ontmoet! Wat een vreugde dat U bij mij blijft, voorgoed. Dan kniel ik neer, voor U mijn Heer. Jezus, wacht toch niet langer, kom!

42 Maranatha (van Sela) met gemeente (4/6) 4. Hef je han-den op en kijk omhoog: Prijs de Heer, aanbid Hem met ontzag, met een brandend hart, ver- vuld van hoop: Jezus komt! Er is een nieu-we dag!

43 Maranatha (van Sela) met gemeente (5/6) Heel mijn hart juicht als ik U ontmoet! Wat een vreugde dat U bij mij blijft, voorgoed. - Dan kniel ik neer, voor U mijn Heer: Je-zus, Wacht toch niet langer, Niets is beter dan bij U te zijn.

44 Maranatha (van Sela) met gemeente (6/6) Wat een vreugde om te le - ven zon - der pijn. - Dan kniel ik neer, voor U mijn Heer: Je-zus, wacht toch niet lan - ger, kom. Zanggroep: Jezus, wacht toch niet langer, kom!

45 Liturgie Votum en groet Gezang 103:1 en 2 Wet Gezang 103:3 en 4 Gebed Doopformulier 1 Opwekking 640 Lezen: Handeling 2:1-13 Efeziërs 1:1-14 Gezang 103:5 en 6 Kindermoment Tekst: Efeziërs 1:13 Verkondiging Maranatha (van Sela) Bevestiging diaken C.v.Loon Psalm 134:3 Gebed Collecte Liedboek 477 Zegen

46 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen (1/9) Inleiding De kerkenraad heeft u tweemaal de naam van broeder Van Loon bekendgemaakt die tot diaken gekozen is, om na te gaan of iemand een gegrond bezwaar tegen zijn bevestiging had in te brengen. Gelukkig waren zulke bezwaren niet aan de orde. Daarom wordt deze broeder nu in de naam van onze Heer in zijn ambt bevestigd. Onderwijs Als het hoofd van de kerk zorgt Christus vanuit de hemel voor zijn gemeente op aarde. Daarvoor neemt hij mensen in dienst. De apostel Paulus wijst daarop, met de woorden: hij is het die apostelen heeft aangesteld, en profeten, evangelieverkondigers, herders en leraren, om de heiligen toe te rusten voor het werk in zijn dienst. Zo wordt het lichaam van Christus opgebouwd. Als de goede herder zorgt hij voortdurend voor zijn kudde en stelt hij herders aan om in zijn naam de schapen te weiden.

47 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen (2/9) (Over diakenen:) De Schriften leren ons dat barmhartigheidbetoon voortvloeit uit de liefde van Christus. Hij kwam in de wereld om te dienen en ontfermde zich over velen die in nood waren. In navolging van haar Heer zorgde de eerste christelijke gemeente ervoor dat niemand in haar midden gebrek leed. Ieder kreeg naar wat hij nodig had. De Heer roept ook nu op tot het betonen van gastvrijheid, offervaardigheid en barmhartigheid, om zwakken en hulpbehoevenden volop te laten delen in de blijdschap van Gods volk. In de gemeente van Christus mag niemand ongetroost leven in ziekte, eenzaamheid of armoede. Met het oog op deze hulpverlening heeft Christus diakenen aan zijn gemeente gegeven. We lezen hoe de apostelen speciale ambtsdragers lieten kiezen, toen ze zelf niet meer in staat waren al het werk in de kerk naar behoren te verrichten.

48 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen (3/9) De diakenen moeten ervoor zorgen dat de hulpverlening in en door de gemeente goed verloopt. Ze bezoeken de gemeenteleden thuis om zich op de hoogte te stellen van hun moeiten of om hen aan te sporen tot hulpbetoon. Ze inventariseren de gaven van de gemeenteleden en zetten die in waar dat nodig is. Bovendien zamelen ze de giften uit de gemeente in, beheren die en delen die in de naam van Christus uit. Ze bemoedigen hen die de liefdegaven van Christus ontvangen, met het woord van God. De heilige Geest brengt eenheid in de gemeente en laat die ervaren aan het heilig avondmaal. De diakenen spannen zich er met woord en daad voor in dat deze eenheid zichtbaar wordt in de onderlinge liefde. Zo zullen we als gemeente groeien in liefde voor elkaar en voor alle mensen.

49 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen (4/9) Bevestiging Geliefde broeder, u staat klaar om uw ambt op u te nemen. Ik verzoek u de volgende vragen te beantwoorden voor God en zijn heilige gemeente: Bent u ervan overtuigd dat God zelf u door zijn gemeente tot deze dienst heeft geroepen? Aanvaardt u de schriften van het Oude en Nieuwe Testament als het enige Woord van God en de volkomen leer van de verlossing, en wijst u alles af wat daarmee in strijd is? Belooft u in overeenstemming daarmee uw ambt trouw te vervullen en u daarbij met ontzag voor God in heel uw leven te gedragen?

50 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen (5/9) Belooft u u te onderwerpen aan de kerkelijke vermaning en tucht, in overeenstemming met de kerkorde, als u in leer of leven zondigt? Wat is daarop uw antwoord? (Ja) Zegen Moge onze almachtige God en Vader u geven dat u deze dienst trouw en met goed resultaat zult vervullen. Amen

51 Psalm 134: 3 3 Uit Sion dale op u neer de zegen van uw God, de HEER, die hemel, aarde, al wat leeft, zijn naam ter eer geschapen heeft.

52 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen (7/9) (Aan de diakenen) Broeders diakenen, toon u toegewijd en actief bij het inzamelen en beheren van de giften uit de gemeente en het inventariseren en inzetten van de gaven in de gemeente. Laat het allemaal ten goede komen aan wie hulp nodig heeft. Bemoedig en help iedereen die in zorgen leeft of eenzaam is. Geef zo aan de gemeente een goed voorbeeld van de onderlinge zorg waartoe Christus ons allemaal oproept. (Aan de ouderlingen en de diakenen) Wees allen trouw in uw dienst. Houd vast aan het mysterie van het geloof, met een zuiver geweten. Dan verwerft u aanzien en kunt u door uw geloof in Christus Jezus vrijuit spreken en bent u welkom bij het feestmaal van uw Heer.

53 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen (8/9) (Aan de gemeente) En u, geliefde broeders en zusters, ontvang deze mannen als dienaren van God. Erken de ouderlingen als opzieners en herders van de gemeente. Acht hen hoog om hun werk. Gehoorzaam uw leiders en schik u naar hen, want zij waken over uw leven en zullen daarvan ook rekenschap moeten afleggen. Zorg ervoor dat ze hun taak met vreugde kunnen vervullen, zodat ze geen reden tot klagen hebben: dat zou u zeker niet ten goede komen. Zorg dat de diakenen de middelen hebben om hun werk te doen. Wees goede rentmeesters over wat de Heer u toevertrouwt en weet u in de gemeente van Christus geroepen om te dienen. Laat ieder in de gemeente die in nood verkeert, dankbaar de hulp aanvaarden die Christus door de diakenen wil geven.

54 Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen (9/9) Gebed. In zijn naam bidden we u: (het Onze Vader, gesproken of gezongen).

55 Liturgie Votum en groet Gezang 103:1 en 2 Wet Gezang 103:3 en 4 Gebed Doopformulier 1 Opwekking 640 Lezen: Handeling 2:1-13 Efeziërs 1:1-14 Gezang 103:5 en 6 Kindermoment Tekst: Efeziërs 1:13 Verkondiging Maranatha (van Sela) Bevestiging diaken C.v.Loon Psalm 134:3 Gebed Collecte Liedboek 477 Zegen

56 Collecte Praktijk centrum

57 Liedboek Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben door uw kracht! Hemelse Vrede, deel U nu mede aan een wereld die U verwacht! Wij mogen zingen van grote dingen, als wij ontvangen al ons verlangen, met Christus opgestaan. Halleluja! Eeuwigheidsleven zal Hij ons geven, als wij herboren Hem toebehoren, die ons is voorgegaan. Halleluja!

58 Liedboek Wat kan ons schaden, wat van U scheiden, Liefde die ons hebt liefgehad? Niets is ten kwade, wat wij ook lijden, Gij houdt ons bij de hand gevat. Gij hebt de zege voor ons verkregen, Gij zult op aarde de macht aanvaarden en onze koning zijn. Halleluja! Gij, onze Here, doet triomferen die naar U heten en in U weten, dat wij Gods zonen zijn. Halleluja!

59 Zegen Eventueel tekst / beeld

60 Aanvang dienst vanmiddag uur

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1)

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1) Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld.

Nadere informatie

Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen

Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen Formulier om ouderlingen en diakenen te bevestigen Inleiding De kerkenraad heeft u tweemaal de namen van de broeders bekendgemaakt die tot ouderling en diaken gekozen zijn, om na te gaan of iemand een

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen Formulier om de christelijke doop te bedienen aan volwassenen die zich bij de kerk voegen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld.

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN OUDERLINGEN EN DIAKENEN. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN OUDERLINGEN EN DIAKENEN. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN OUDERLINGEN EN DIAKENEN Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Joh. 10 : 11 1 Petr. 5 : 1-4 Jer. 3 : 15 Jer. 23 : 4 De kerkenraad heeft u tweemaal

Nadere informatie

Formulier om dienaren van het woord te bevestigen

Formulier om dienaren van het woord te bevestigen Formulier om dienaren van het woord te bevestigen Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Inleiding Als kerkenraad hebben we u tweemaal de naam bekendgemaakt van de predikant die we beroepen hebben, broeder

Nadere informatie

Wat is op deze vragen jullie antwoord? (antwoord)

Wat is op deze vragen jullie antwoord? (antwoord) Inleiding De kerkenraad heeft u tot twee keer toe bekend gemaakt dat een aantal broers benoemd is tot ouderling en diaken van onze gemeente. Het zijn (namen). Daarmee is ook ruimte gegeven om eventueel

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3)

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3) Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (3) Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N.

Nadere informatie

30 juli uur Wim Vreugdenhil orgel: Geert Burgler schriftlezing: Frouke IJsselstijn

30 juli uur Wim Vreugdenhil orgel: Geert Burgler schriftlezing: Frouke IJsselstijn 30 juli 2017 10.00 uur Wim Vreugdenhil orgel: Geert Burgler schriftlezing: Frouke IJsselstijn Votum, Zegengroet, Amen Zingen: GK psalm 34:1, 2 Wet van de HERE Zingen: GK psalm 34:3, 8 Gebed voor de eredienst

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 30 juni 2019 Dienst: Morgendienst, bevestiging ambtsdragers Voorganger: ds. D. Dunsbergen Welkom en mededelingen Voorzang: Gezang 14: 1,

Nadere informatie

Eredienst 17 juni uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis

Eredienst 17 juni uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis Eredienst 17 juni 2018 16.30 uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Psalm 42: 1, 5 Gebed Romeinen 8: 18-30 Opw. 770: Ik zal er zijn Kindermoment Preek Romeinen 8: 26-27 Gezang 151:

Nadere informatie

Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL. Voorganger: Gerrit Boeve

Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL. Voorganger: Gerrit Boeve Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL Voorganger: Gerrit Boeve Welkom en mededelingen Zegengroet Gezang 107 : 1, 2, 3 en 4 Ere zij aan God, de Vader, ere zij aan God, de Zoon,

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Openb. 5 : 9 Joh. 3 : 16, 17 Joh. 10 : 11, 12 Hand. 2 : 39 Joh. 10 : 16 Joh.

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

Eredienst 26 mei :00 uur Voorganger: ds. H v.d. Berg

Eredienst 26 mei :00 uur Voorganger: ds. H v.d. Berg Eredienst 26 mei 2019 10:00 uur Voorganger: ds. H v.d. Berg Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 429 Wet Psalm 106 : 1, 3, 4 Gebed Doop Valente van der Stoep Opwekking Kids 311 Schriftlezing Exodus 14

Nadere informatie

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht)

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht) 5 februari 2017 17.00 uur A Kruizinga orgel: Piet Noort - gezongen votum / zegengroet / gezongen amen - GK psalm 63: 2. 3 (Uw liefde is het hoogste goed) - L: 2 Koningen 20: 1-11 - GK psalm 116: 1. 2.

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst Ontmoetingskerk zondag 0 februari 09 - Doopdienst In deze dienst wordt Yara Jonas gedoopt Ik ben erbij voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Teuni de Kok organist: Sjaak Kreeft m.m.v. de muziekgroep

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Formulier voor de bediening van de heilige doop aan de kinderen van de gelovigen 2

Formulier voor de bediening van de heilige doop aan de kinderen van de gelovigen 2 uw goedheid en barmhartigheid erkennen en verkondigen. Laat hem gehoorzaam onze enige leraar, koning en hogepriester, Jezus Christus volgen. Dan zal hij dapper strijden tegen de zonde, de duivel en heel

Nadere informatie

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen Liturgie zondagavond 1 mei 2016 Binnenkomst kerkenraad Muzikale inleiding Welkom en mededelingen Lied: Op Toonhoogte 216 Stil gebed Bemoediging en Groet Lied: Psalm 89: 6,8 (NB) Gebed Schriftlezing: Efeziërs

Nadere informatie

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing Eredienst 31 maart 2019 16.30 uur Voorganger: ds. J. Geersing Liturgie Mededelingen Psalm 90: 1 en 8 Votum / zegengroet Gezang 160 Gebed Lucas 15: 1-10, 25-32 Psalm 84: 1, 2, 5, 6 Preek Liedboek 436: 1,

Nadere informatie

Lezen : Johannes 1 : 35-51

Lezen : Johannes 1 : 35-51 Lezen : Johannes 1 : 35-51 Gezang 132 : 1, 5 en 6 Psalm 25 : 2 en 4 Psalm 33 : 8 Opwekking 194 Opwekking 602 Lied 442 : 1, 2 en 4 Lied 473 : 1, 3, 9 en 10 Psalm 84 : 2 en 6 Jongstleden zondag 3 mei is

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling voorzitter Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming)

Nadere informatie

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13

Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 Lezen : Maleachi 1 : 1-5 Romeinen 9 : 1-13 Tekst : Romeinen 9 : 13 NLB 554 Lied 328 NLB 25d Psalm 63 : 2 en 3 Psalm 146 : 3, 4 en 5 NLB 342 Lied 477 : 1 en 2 Nieuw Liedboek 554: 1, 2, 3 en 4 Intochtslied

Nadere informatie

Orde III Schrift, zegen en gebed

Orde III Schrift, zegen en gebed Orde III Schrift, zegen en gebed bemoediging en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft, Ps. 124:8 [die trouw houdt tot in eeuwigheid Ps. 146:6 en niet laat varen het

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop Liturgie voor de doopdienst van Femke Marije -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop zondag 10 juli 2016 in de protestantse kerk te Oudehorne. Aanvang: 9.30 uur Voorganger: Organist: ds. Piet Hulshof Jelger

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2 vers 29 t/m 41 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gezang 477 vers 1 en 2 (Liedboek) Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Pinksteren Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen

Pinksteren Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen Pinksteren 2017 Hemelvaart en Pinksteren * Beate Heinen Goede Herderkerk * 4 juni 2017 m.m.v. de Protestantse Cantorij o.l.v. Theo Strik Nico Fierloos, orgel * ds. Huub Smeets, voorganger Voor de dienst:

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

Liturgie voor de Praisedienst Zondag 20 januari 2019 om uur in de Pauluskerk te Wezep. Thema : Je bent gek!

Liturgie voor de Praisedienst Zondag 20 januari 2019 om uur in de Pauluskerk te Wezep. Thema : Je bent gek! Liturgie voor de Praisedienst Zondag 20 januari 2019 om 19.00 uur in de Pauluskerk te Wezep Thema : Je bent gek! Voorganger : ds. Hans van Ark Ouderling : dhr. J. Fijn Muziek : Marloes van Ommen Welkom

Nadere informatie

Liturgische teksten en gebeden

Liturgische teksten en gebeden Liturgische teksten en gebeden Votum en groet Votum: Psalm 124:8 Groet: 1 Korintiërs 1:3 of 1 Timoteüs 1:2b of Openbaring 1:4b,5a of Genade zij u en vrede van God de Vader, door onze Heer Jezus Christus

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Eredienst 2 juli 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Liturgie Votum van Sela Opwekking 638 Prijs Adonai Gebed Lezen: 1 Korintiërs 12 : 6-8 Preek Lied 39 (wisselzang) Gebed Viering Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag

Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag Locatie Emmakerk Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag 16 juni 2019 VOORBEREIDING ORGELSPEL WELKOM door ouderling van dienst Iedereen gaat staan We zingen Lied 670 1 en 2 Kom Schepper God, o Heilige

Nadere informatie

Onze kerk organiseert deze ZAMSAMavond samen met andere kerken uit de classis Drachten.

Onze kerk organiseert deze ZAMSAMavond samen met andere kerken uit de classis Drachten. Een inspirerend avondje uit met een Zuid-Afrikaans tintje; iets voor jou? Tijdens de ZAMSAM-tour nemen we je mee op reis: samen oplopen, samen praten, samen bidden en samen eten. Heb jij verlangen om Jezus

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (2)

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (2) Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (2) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst luisteren naar wat de Bijbel zegt over de instelling en de betekenis

Nadere informatie

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy 28 januari 2018 10.00 uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy votum, groet, amen GK psalm 90,1.2. = LB 90 Gods verlangen naar Mt. 22 GK gezang 157 (staande) Lezen: - Rom. 1,1-7 -

Nadere informatie

Eredienst uur Voorganger: G. Oosterhuis

Eredienst uur Voorganger: G. Oosterhuis Eredienst 25-5-2017 10.00 uur Voorganger: G. Oosterhuis Liturgie Votum / zegengroet NLB 675 : 1 en 2 Gezang 149 Gebed Schriftlezing 1: Johannes 6 : 48-69 Psalm 24 : 2 en 5 Schriftlezing 2: Johannes 13:

Nadere informatie

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers Eredienst 17 maart 2019 16.30 uur Voorganger: Ds. H. Lopers Liturgie Votum / zegengroet Gezang 145 : 1-4 Gebed Gezang 164 (2x) Schriftlezing Matteüs 19 : 16-30 Psalm 86 : 4 Verkondiging Gezang 62 : 1 4

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Broeder Riemer Alons Lezen : Romeinen 8: 12-30 HC Zondag 20 Psalm 84 : 1 en 3 Gezang 103 : 3, 4, 5 en 8 Gezang 174 : 1, 2 en 3 Gezang 106 : 4 Psalm 36 : 2 Welkom in de

Nadere informatie

Eredienst 24 juni uur Voorganger: ds. Peter Colijn

Eredienst 24 juni uur Voorganger: ds. Peter Colijn Eredienst 24 juni 16.30 uur Voorganger: ds. Peter Colijn Votum en zegengroet Gezang 171:1, 2, 3 Gebed 1 Tessalonicenzen 5: 14-28 Psalm 27: 3, 5 >> Regenboog 5/6 Preek Psalm 63:1, 2, 3

Nadere informatie

Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10. NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770

Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10. NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770 Lezen : Psalm 33 Tekst : Zondag 10 NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 174 Lied 409 : 1, 4 en 5 Gezang 123 : 1 en 5 Opwekking 770 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft.

Nadere informatie

Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen

Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen Eredienst 12 februari 2017 Voorganger: Ds. M. van Leeuwen 10.00 uur Liturgie Votum / zegengroet Sela Opwekking 574 Groot is Hij Gezang 171: 1, 3 Gebed Wet Gezang 158 Schriftlezing Johannes 2: 1 11 Romeinen

Nadere informatie

Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords

Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords 14 december 2008 14.30 uur Protestantse Gemeente Lexmond Voorgangers: ds. G. Nijmeijer proponent J. Visser Zingen uit: Liedboek

Nadere informatie

Heb elkaar onvoorwaardelijk lief uit een zuiver hart

Heb elkaar onvoorwaardelijk lief uit een zuiver hart Votum en groet Zingen Ps 133 Gebed Zingen GK 138: 1,2,5 Heer laat het licht zijn Schriftlezing 1 Petrus 1: 10-25 Zingen GK 23 Uw Woord is een lamp Prediking 1 Petrus 1: 22-25 Zingen GK 22 Uw Woord omvat

Nadere informatie

Lezen : Openbaring 22 : Psalm 100 : 1, 2 en 4 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 10 Psalm 146 : 1, 3 en 8 NLB 310 Lied 477 : 1 en 2

Lezen : Openbaring 22 : Psalm 100 : 1, 2 en 4 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 10 Psalm 146 : 1, 3 en 8 NLB 310 Lied 477 : 1 en 2 Lezen : Openbaring 22 : 6-22 Psalm 100 : 1, 2 en 4 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 10 Psalm 146 : 1, 3 en 8 NLB 310 Lied 477 : 1 en 2 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Eredienst Zondag 2 juni Voorganger: Ds. G.J. Bruijn

Eredienst Zondag 2 juni Voorganger: Ds. G.J. Bruijn Eredienst Zondag 2 juni Voorganger: Ds. G.J. Bruijn 10.00 uur Liturgie Votum / zegengroet Sela Psalm 89: 1 en 6 Wet Psalm 119: 53 en 65 Gebed Dopen: Luisterlied Sela Doop Formulier 1 Doop Opwekking 518

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

11 februari uur W Quist orgel: Geert Burgler; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Dries de Jager

11 februari uur W Quist orgel: Geert Burgler; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Dries de Jager 11 februari 17.00 uur W Quist orgel: Geert Burgler; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Dries de Jager Welkom en evt. Mededelingen Voorzang: LvK 434: 1, 2, 5 = LB 868 (beginnen allemaal met Lof zij de

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Lezen : Genesis 12: 1-9 Hebreeën 11: Gezang 164 Gezang 3 Psalm 27 : 1 en 3 (NPB) LvK 657 Opwekking 520 Gezang 115

Lezen : Genesis 12: 1-9 Hebreeën 11: Gezang 164 Gezang 3 Psalm 27 : 1 en 3 (NPB) LvK 657 Opwekking 520 Gezang 115 Lezen : Genesis 12: 1-9 Hebreeën 11: 8-19 Gezang 164 Gezang 3 Psalm 27 : 1 en 3 (NPB) LvK 657 Opwekking 520 Gezang 115 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Lezen Ezechiël 37:1-14 1 Korintiërs 2:10-16 Tekst : Zondag 20 Lied 249 : 1, 2 en 3 NLB 608 Gezang 106 : 1, 2, 3 en 4 Lied van de Geest Opwekking

Nadere informatie

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder Eredienst 3 september 16.30 uur Voorganger: ds. G. den Broeder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 171 Gebed Exodus 30: 17-21 Gezang 158 Preek Opwekking 389 Avondmaal (formulier IV) Geloofsbel. Gezang 179b

Nadere informatie

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander LITURGIE openluchtdienst 28 juni 2015 15.00 uur thema: Jij en die ander voorganger: Durk Muurling muziek: Harry, Wilma, Debbie, Bendja, Rianne, Wim Woord van welkom We zingen staande: opwekking 539 Kom

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen

Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen Orde van dienst voor zondag 3 april 2016 Tweede zondag van Pasen Oosterlichtkerk Huizen De Emmaüsgangers Doop van Leah Michelle Petter Op de tafel achter in de kerk liggen gekleurde briefjes. Daarop kunt

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang in de Hervormde Kerk te Den Ham Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondag 27 maart 2016 (1 e Paasdag), aanvang 19.00 in de Hervormde Kerk te Den Ham Voorganger: Ouderling van dienst: Ds. W.L. Dekker, Kampen Janneke Schutmaat Afkondigingen

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

De grote daden van God

De grote daden van God Orde van dienst 9 juni 2019 Pinksteren Vijftigste dag van Pasen De grote daden van God 1 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel De kerkenraad komt binnen Allen blijven zitten en zingen lied 834: 1 Vernieuw

Nadere informatie

Onderwerp: Een andere

Onderwerp: Een andere Onderwerp: Een andere Lezen : Johannes 14 : 15-26 Timotheüs 3 : 1-7 Opwekking 708 Psalm 98 : 1 en 2 Opwekking 689 Gezang 102b : 2 en 4 Lied 675 : 1 en 2 In deze dienst is er: Ichtûs Kidzz Voor wie? Voor

Nadere informatie

Eredienst. 11 juni uur Voorganger: br. A. Karssies. Liturgie

Eredienst. 11 juni uur Voorganger: br. A. Karssies. Liturgie Eredienst 11 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. A. Karssies Liturgie Votum / zegengroet Psalm 99: 1, 4 en 8 Wet Psalm 1:1 en 2 Gebed, gez. Onze Vader Opwekking 436 Schriftlezing Galaten 5:13-26 Gezang

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken.

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Welkom Mededelingen namens de Kerkenraad Aanvangslied: Opwekking 167:

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN DIENAREN DES WOORDS Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Joh. 10 : 11 1 Petr. 5 : 1-4 Jer. 3 : 15 Jer. 23 : 4 Hand. 6 : 4 De kerkenraad heeft

Nadere informatie

Pinksteren. 15 mei AD Barbesteinkerk Heinkenszand

Pinksteren. 15 mei AD Barbesteinkerk Heinkenszand Pinksteren 15 mei AD 2016 Barbesteinkerk Heinkenszand Voorganger: Organist: Ouderling: ds. Ph. van Wijk Lenie Stokman Marjolein Boon 2 Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Aansteken van

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op

Liturgie voor de dienst op Liturgie voor de dienst op Zondag 31 januari 2016 Voorganger: Ds Pieter Koekkoek Organist: Jan Koert Brinkman In deze dienst wordt Annelies van Ravenhorst-Hoogeveen bevestigd in het ambt van diaken In

Nadere informatie

Eredienst biddag 8 maart u Voorganger: Ds. H. van den Berg

Eredienst biddag 8 maart u Voorganger: Ds. H. van den Berg Eredienst biddag 8 maart 2016 19.30u Voorganger: Ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 90: 1, 8 Gebed Gezang 131: 1, 5, 8, 9 Schriftlezing Exodus 27:9 19 Hebreeën 4: 14 16 Lichtstad met

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Eredienst zondag 13 januari 10.00u Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst zondag 13 januari 10.00u Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst zondag 13 januari 10.00u Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Gezang 158 Wet Gebed Doop Fenne Esther Hordijk Opwekking 488 Schriftlezing Matteüs 14: 22 36 Opwekking 789

Nadere informatie

Miranda van Bloemendaal. Herald Michiel Bokkers

Miranda van Bloemendaal. Herald Michiel Bokkers Orde van dienst voor de eredienst waarin het huwelijk van Miranda van Bloemendaal & Herald Michiel Bokkers zal worden bevestigd en ingezegend. Donderdag 28 september 2017 Aanvang: 15.00 uur Kruiskerk Nijkerk

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur

Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om uur Wijkgemeente Noord Bevestiging ambtsdrager in de Oude Kerk, zondag 3 juni 2018 om 18.00 uur Voorganger: Organist: Ds. B.C. Haverkamp Arjan Versluis Orgelspel Orde van dienst Binnenkomst kerkenraad Welkom

Nadere informatie

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Liturgie 16.30 uur Votum / zegengroet Psalm 18: 1, 8, 9 Gebed Schriftlezing Jeremia 17: 1 18 Opwekking 244 Tekstlezing Jeremia 17: 5 8 Preek Gezang

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Liturgie. zondag 30 oktober :30 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 30 oktober :30 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 30 oktober 2016 9:30 uur Ds H D Bondt 9:30 uur 30-okt Ds H D Bondt Opw 629 : Ps 139 : 1, 2, 3 K Opw 180 : Gez 161 : Dooplied Jes 43 : 1-7 en 14-21 Gez 149 : Jes 43 : 1, 4 LB 481 : 1, 2

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A.C. Kortleve (Veenendaal) Schriftlezing: Efeze 4 vers 17 t/m 32 Gezang 305 vers 1 (Liedboek) Psalm 111 vers 1 (Schoolpsalm) Gezang 328 vers 1 en 3 (Liedboek) Psalm

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder Eredienst 30 juli 2017 16.30 uur Voorganger: Arjan de Gelder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed: Gezang 157 Schriftlezing Psalm 8 Psalm 8: 1, 2 Hebreeën 2: 5-9 Psalm 21: 2, 7 Preek Gezang 145:

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 2 april 2017 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 2 april 2017, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: I. Timmerman (orgel), JK3 Kindernevendienst:

Nadere informatie

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid)

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Dienstboek 256 Bekendmaking Vertegenwoordiger van de kerkenraad: Tot tweemaal toe heeft de kerkenraad u de naam bekend gemaakt van onze

Nadere informatie

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Ate Trox, Ingrid van Veen en Johan Offringa nemen vandaag afscheid Ellie van Dijken wordt bevestigd als Ouderling-Kerkrentmeester

Nadere informatie

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Eredienst 21 mei 2017 10:00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 462 Wet Gezang 165 Gebed Handelingen 4 : 10B - 12 Psalm 99 : 1, 4, 6, 8 >> Regenboog Preek Opwekking 733

Nadere informatie

Liturgie. zondag 4 juni :30 uur Ds H D Bondt. 13:45 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 4 juni :30 uur Ds H D Bondt. 13:45 uur Ds R Prins zondag 4 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 13:45 uur Ds R Prins 09:30 uur 4-jun Ds H D Bondt NLB 675 : 1 Gez 105 : 1, 2, 3 Opw 769 : Hand 1 : 1-13 Ps 68 : 2, 11 PsvN 16 : Hand 10 : 34 en 42 Opw

Nadere informatie

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth Eredienst 14 mei 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. R. Roth Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Gezang 161: 1, 2 Gebed Gezang 161: 3, 4 Schriftlezing 1 Samuël 17 Psalm 25: 1, 2 >> Regenboog Preek Opwekking

Nadere informatie

PINKSTEREN 24 mei 2015

PINKSTEREN 24 mei 2015 PINKSTEREN 24 mei 2015 kleur: rood voorganger: ds. Hans van Solkema m.m.v. de cantorij o.l.v. Rudie Altelaar organist: Piet Lievense DIENST VAN DE VOORBEREIDING voorbereiding - klokgelui, orgelspel, begroeting

Nadere informatie

Intocht: Gezang 434. Votum & groet

Intocht: Gezang 434. Votum & groet 2 Intocht: Gezang 434 Votum & groet 2. Lof zij de Heer, Hij omringt met zijn liefde uw leven; heeft u in t licht als op adelaarsvleug len geheven. Hij die u leidt, zodat uw hart zich verblijdt, Hij heeft

Nadere informatie

25 oktober uur K Beiboer

25 oktober uur K Beiboer 25 oktober 10.00 uur K Beiboer EER AAN GOD Psalm 95, 1.2, 3 Gez 131, 1,2.3.4 (Barmhartig Vader..) Welkom Belijdenis van afhankelijkheid Wet Gez 146, 1.2.3 Gebed LUISTEREN NAAR GOD Inleiding preek : Lezen

Nadere informatie

MARCUS & DIANA 13 MEI NOVEMBER ½ jaar getrouwd. dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen

MARCUS & DIANA 13 MEI NOVEMBER ½ jaar getrouwd. dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen MARCUS & DIANA 13 MEI 2005 13 NOVEMBER 2017 12 ½ jaar getrouwd dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen zaterdag 11 november 2017, 15.00 uur voorganger ds. J.M. Weststrate organist/pianist Jan Koelewijn

Nadere informatie

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Voorganger : Ds. Jaap Hansum Organist : Dhr. Rein van Leeuwen Welkom en mededelingen Zingen: Zingende gezegend 228:1,2,3 Geloofd zij God, Hij

Nadere informatie

Liturgie voor 5 oktober 2014,

Liturgie voor 5 oktober 2014, Liturgie voor 5 oktober 2014, Israëlzondag Afscheidsdienst ds. G.J. Codée 1 2 Psalm 100: 1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht;

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 22 april 2018 in de Martinikerk van Bolsward. Rosalie Marion Elly

Orde van de dienst op zondag 22 april 2018 in de Martinikerk van Bolsward. Rosalie Marion Elly Orde van de dienst op zondag 22 april 2018 in de Martinikerk van Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Rosalie Marion Elly dochter van Cor en Daisy de Groot thema: God staat naast je Voorganger:

Nadere informatie