Verslag van mijn uitwisseling naar Japan, Nagoya van 13 juli t/m 14 augustus 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van mijn uitwisseling naar Japan, Nagoya van 13 juli t/m 14 augustus 2013"

Transcriptie

1 Verslag van mijn uitwisseling naar Japan, Nagoya van 13 juli t/m 14 augustus 2013 Dit verslag is een korte samenvatting van het reisdagboek wat ik zelf heb bijgehouden. Het kan daarom wat onduidelijk overkomen. Eindelijk op weg naar het land van mijn dromen... Via Helsinki naar Nagoya gevlogen op 13 juli. Na aankomst op 14 juli opgevangen door een vertegenwoordiger van de Lions Nagoya en naar mijn 1 e host family gebracht, die me bij het station opwachtten. Hele aardige mensen van rond de 60. Na de ontmoeting lieten ze me gelijk wat van de omgeving zien voor we naar hun huis reden. Het huis bleek in traditionele Japanse stijl te zijn (helemaal geweldig dus). Ik had een eigen kamer, een hele gezellige slaapkamer met heel veel mangaboekjes van de dochter Mariko-san in de boekenkast. Mariko woonde zelf niet meer thuis maar kwam nog regelmatig langs. Oma woonde wel in huis, een heel leuk vrouwtje. gastmoeder Toshie-san, oma en hond Hime De eerste dagen heb ik de tijd gekregen om aan het ritme te wennen. Toshie-san, de moeder, kwam met allerlei yukatas en obi s en samen hebben we die gepast en heb ik geleerd hoe ze te vouwen. Hierboven zie je ook een foto van het resultaat. Verder hebben we wat gewinkeld en heb ik een oefenboek voor de Japanse taal gekocht. Ook ben ik met de dochter Mariko-san meegeweest naar de dojo waar ze vechtsport beoefent. Mariko-san en de 90 jaar oude sensei

2 Ook ben ik meegeweest naar mijn eerste lions-bijeenkomst. Dat was heel apart: ik moest op een podium zitten en heb mijn speech gehouden ( dit verwachten ze wel echt van je en uiteraard in het Japans).. De dag voor het kamp heb ik mijn koffer opnieuw gepakt en werd ik meegenomen om een mooie yukata uit te zoeken met een obi voor het aankomende matsuri (Japans festival). 18 juli was de start van het kamp. Verzamelen bij Nagoya station en kennismaken met team Pink en mijn teamleader. Vervolgens op weg naar Tokyo! Bij aankomst in het kamp was er een introductie en een openingsceremonie. 19 juli vroeg opgestaan, ontbeten op naar het imperial palace in Tokyo en uiteraar Tokyo Tower. Vervolgens had ik mijn landenpresentatie, die ging ook goed. Na het avondeten hebben we een geweldige kabuki show gezien. Gezellig zitten praten met een aantal kampgenootjes, superleuke groep! Onze kampgroep voor het imperial palace. 20 juli hebben we eerst een shrine bezocht en toen gingen we naar Harajuku! Vervolgens naar Akibahara wat echt een belevenis was. Ik ging met team anime naar een anime winkel. Helaas geen tijd meer voor purikura. Toen weer terug naar het Olympic Youth Center, eten en weer landenpresentaties. Toen iedereen was geweest hielden de teamleaders een presentatie die hilarisch was. Koffer weer ingepakt en op naar Sizuoka morgen.

3 21 juli in de bus spelletjes gedaan. Bij aankomst weer een introductie in het youth center, de lunch en wat free time. Daarna kregen we cursussen calligrafie, bloemschikken en thee ceremonie. Na het avondeten gezamenlijk sporten en spellen doen in de gymzaal. 22 juli: na het ontbijt de bus in voor de beklimming van Mount Fuji. Ontzettend leuk!! Daarna naar een Onsen. Fuji met kampgenootjes 23 juli koffer weer ingepakt en na de ochtendgymnastiek door naar Kyoto. Halverwege de dag gestopt bij een waterpretpark, superleuk! Toen door naar het youth hostel in Kyoto. 24 juli na het ontbijt naar Nara wat ontzettend mooi was. Ook nog naar een andere shrine gereden. In goede vriendin uit Israel is bijna jarig, hier hebben we een verjaardagshoed voor gemaakt en alles voorbereid voor haar verjaardag en kaartspellen gedaan.

4 25 juli zijn we naar de Miyoshi tempel geweest, daar hebben we de prachtige Japanse tuinen bekeken en van de monnik instructies gehad over de tempel. Daarna hebben we 15 minuten gemediteerd. Toen was de Golden Pavilion aan de beurt voor een bezoek, prachtig! Daarna geluncht, gewinkeld en naar een kimonoshow geweest. Na de show naar Arashi yama gegaan en daar hebben we de shrines bekeken en de bamboo groves. S avonds na het avondeten, we aten zowaar vlees, hebben we gecosplayed. Iedereen kreeg vervolgens een kampboek waar we ook allemaal in schreven en hebben we cake met de jarige gegeten. Ter afsluiting was er ook nog vuurwerk. Mediteren golden pavilion kimono show shrine cosplay

5 26 juli. Vandaag was de dag van het afscheid van de kampgenootjes. Dat was heftig, we hadden het ook zo leuk met elkaar. Door mijn gastgezin werd ik gelijk naar een diner meegenomen, daar had ik eigenlijk niet zoveel zin in maar dat moest. 27 juli met mijn host family Nagoya castle bezocht en wat boodschapjes gedaan. Ze zijn heel blij dat ik Japans spreek en dat ze me kunnen verstaan. Ze voelen echt aan als familie en het is erg gezellig! 28 juli ga ik voor een aantal dagen naar mijn 2 e host family. Een jong stel met een kindje van 3genaam Soo-chan. Ook hier woont oma erbij in. Hele aardige en gezellige mensen. Ook een stuk jonger wat toch wel erg prettig is. De verandering van sfeer is erg welkom. Ook kennisgemaakt met de buren die zijn ook otakus en Korea liefhebbers ( ik voel me thuis). Plannen gemaakt om met zijn allen dingen te doen. Toen naar huis in Hasegawa gegaan en daar met de hele familie gegeten. Met iedereen eten. 29 juli vandaag Koreaanse kookles gehad. Vervolgens naar Nagono gegaan waar hun 2 e huis is. koreaanse kookles. Kimbab maken etc.

6 30 juli wakker gemaakt door het Soo-chan en met hem gespeeld. Daarna in het nabijgelegen resort gegeten en op pad gegaan om een beroemde shrine in Nagano te bezoeken. Daar waren van die grote trommels, een sumo ring etc. Heel gaaf. Kyushu ramen gegeten. Koffer gepakt en weer terug naar het andere huis in Nagoya. S avonds gekookt met mijn gastmoeder en met Soo-chan en duplo gespeeld samen met hem. Vervolgens naar een manga winkel gegaan. Was ontzettend leuk. Kadootjes gekregen en alles bekeken en heel leuk met mijn gastouders zitten kletsen. mijn kamer en de huiskat Miauw 1 augustus Uitgeslapen!!! Heerlijk, hemels etc. dat was een lange tijd geleden. De gemiddelde opstaan tijd gedurende kamp en het 1 e gastgezin was 7 uur. Daarna met mijn gastmoeder en de buurman naar Osu gegaan. Daar heb je veel manga winkels. Veel manga en cosplay gezien en naar een Maid cafe gegaan!! Ook hebben we purikura foto s gemaakt ( eindelijk!)cake gegeten, thee gedronken en ontzettend gelachen. Na het maid cafe takoyaki gegeten en daar kwam het gezin van de buurman er ook bij. Topdag. 2 augustus. Mijn hostmoeder kreeg haar leraar Engels over de vloer. Tijdens die les kwam het nichtje, Remi-chan. Daar heb ik ook leuk mee zitten kletsen en toen vervolgens winkelen. Remi wilde het liefst allemaal matchende items met mij kopen wat we dan ook maar deden :D. Uiteten voor de verjaardag van Hasegawa san ( dit is de vader van mijn gastvader, tevens ook een Lion). S avonds blijft Remi slapen, weer een echte topdag. 3 augustus. Een lions dag. Met alle Lions leden naar de Ise shrine en daar was ook een matsuri. Alles bekeken, en vervolgens met een kabelbaan omhoog bij een berg. 4 augustus. Afscheid van de Hasegawa s en terug naar de Yamada s (mijn eerste gastgezin). Wasgoed gedaan en de dochter Mariko en haar man kwamen me in de loop van de middag halen om naar een matsuri te gaan. De gekochte Yukata gaat aan, Mariko deed mijn haar en toen vervolgens naar het Moji museum waar het matsuri plaatsvond. Alles zag er daar prachtig uit. Rondgelopen, gelachen, ijs gegeten en s avonds naar de vuurwerkshow en lichtshow gekeken.

7 Mariko en ik bij het matsuri vuurwerkshow 5 augustus. Vandaag met oma naar een soort bingo geweest en we hebben een hoop gewonnen. Verder een Ghibli mobie gekeken, en s avonds shabu shabu gegeten. 6 augustus. Naar een keramiek museum gegaan en een eigen beeldje gemaakt. Verder een rustige dag. 7 augustus. 2 dochters van een Lion haalden me op om naar Sea World in Nagoya gegaan. Dolfijnenshow gezien, Orka s etc. Met deze meisjes Purikura gedaan. Bij thuiskomst mijn hostvader wat dingen over facebook uitgelegd en vervolgens yakitori gaan eten in het restaurant van een van de Lions met nog meer members.

8 8 augustus Vandaag nog een dagje terug geweest naar gastgezin 2, daar kan ik het heel goed mee vinden. Met Remi, het nichtje, Purikura gedaan gekletst en s avonds chinees gegeten, gyoza en ramen. purikura met Remi en Soo 9 augustus Opgehaald door gastgezin 3: de Hinata s. Samen met de moeder opgetrokken, in een winkelcentrum een broodje gegeten en de nieuwe Ghibli film gekeken in de Bioscoop. Vervolgens naar hun appartement gegaan en kennis gemaakt met de dochter Natsuki. De ouders zijn heel aardig maar de dochter ( mijn leeftijd) zegt niet zo veel. In een super chique restaurant uit eten geweest. 10 augustus. Uit ontbijten gegaan in een restaurant, en met de moeder en Natsumi met de trein naar Gamagori. Ingecheckt in een hotel en naar het Laputa pretpark toe. Alle attracties hadden hier een Ghibli thema. S avonds in het hotel gegeten en vuurwerk gezien, was heel gaaf. 11 augustus vroeg opgestaan om in Gamagori naar een shrine eiland te gaan. Was heel gaaf. Daarna naar een gebouwtje daar vlakbij gegaan en een brief aan mezelf geschreven, die wordt over 5 jaar verstuurd (!) Vervolgens terug met de trein naar Nagoya en na het avondeten terug naar gastgezin 1.

9 Die brachten me naar een hotel, waar we een afspraak hadden met wat kampleden: Greta, Hilda, Marie en Ricardo. Om 11 uur weer opgehaald. Heerlijk om ze weer even te zien en vreselijk gelachen. 12 augustus Vanochtend op tijd opgestaan om mijn koffer in te pakken. 21 kilo yeah! Morgen weer winkelen XD. Verder rustig aan gedaan vandaag, pizza gegeten Mariko en haar man waren er ook, het was mijn afscheids feest, ze hadden zelfs cake met mijn naam erop. 13 augustus Vandaag weer vroeg op en online ingecheckt, tickets uitgeprint, weer gewinkeld in Sakai en Osu, nog wat laatste foto s gemaakt en een Ghibli film gekeken. 14 augustus weer terug naar huis. Ik heb een fantastische reis gehad, een onvergetelijke ervaring en ben heel blij dat ik via de Lions een kans heb gekregen om dit te mogen doen. Het is een aanrader om dit een keer te doen. Ook heb ik er een aantal hele goede vriendschappen aan overgehouden. Aankomende zomer ga ik 2 weken naar Israel, om Maya op te zoeken, die ik in het kamp heb leren kennen, samen met Ricardo uit Portugal. En ook hier heb ik alweer superveel zin in. Ik raad wel iedereen aan om je een beetje in de Japanse taal te verdiepen, reken er niet op dat Japanners Engels kunnen ;)

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen.

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen. Canada 2014 Ik vloog op 28 juni 2014 naar Toronto, Canada. Ik moest om 3:oo uur Nederlandse tijd opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn. Gelukkig had ik van te voren afgesproken met andere Nederlanders

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

waar we een uitgebreide rondleiding kregen en veel hebben gelachen met de studenten en nieuwe vrienden hebben gemaakt.

waar we een uitgebreide rondleiding kregen en veel hebben gelachen met de studenten en nieuwe vrienden hebben gemaakt. Yucatan s wonders Ik ben Sammie ik ben 19 jaar oud en heb mee gedaan met de YEC 2016. Ik ben in de zomervakantie 3 weken in Mexico geweest. De eerste twee weken verbleef in het kamp en de laatste week

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Osaka, Japan CAMP AND TOUR

Osaka, Japan CAMP AND TOUR Osaka, Japan CAMP AND TOUR Jessie Kraan Osaka 01-29 juli 2015 Mijn eerste deelname met de Lions Exchange vier weken aan de andere kant van de wereld. Mijn ouders vonden het erg spannend en iedereen vroeg

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

En de tweede kerstdag gingen wij naar het restaurant SOWIESO. En op 30 december hadden wij vuurwerk afgestoken.

En de tweede kerstdag gingen wij naar het restaurant SOWIESO. En op 30 december hadden wij vuurwerk afgestoken. Kerstvakantie Oud en nieuw was erg gezellig en we hebben lekker vuurwerk af ge stoken. Het was gezellig we zijn toen ook nog naar mijn neefje geweest. Dat was gezellig want hij was jarig. Wij hebben daar

Nadere informatie

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam.

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Toen we aan kwamen moesten we een paar minuten wachten,

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra

Noorwegen. Gemaakt door Emma Scheepstra Noorwegen Gemaakt door Emma Scheepstra 1 Inhoudsopgave Dag 1: Aankomst... 3 Dag 2: Naar school en het zwembad... 4 Dag 3: Naar school en naar een klimbos... 5 Dag 4: Naar het zwembad en naar de stad...

Nadere informatie

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden.

Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Lions youth exchange, Camp Origin Fegen, Sweden. Week 1 Op een zonnige zondagochtend was het eindelijk zover, vandaag zou ik naar Kopenhagen vliegen en vervolgens met de trein doorreizen naar het zuiden

Nadere informatie

Reisverslag Italy (Campo Emilia) tot

Reisverslag Italy (Campo Emilia) tot En toen was het opeens 1 juli. De eerste dag van mijn schoolvakantie en ik ging meteen naar Italië. Ik had nog nooit in een vliegtuig gezeten en was heel nerveus. Toch kwam het goed en kwam ik aan in Bologna

Nadere informatie

Reisverslag China. Voor het officiële programma begon waren we al 2 dagen in China zodat we alvast konden wennen aan het tijdsverschil.

Reisverslag China. Voor het officiële programma begon waren we al 2 dagen in China zodat we alvast konden wennen aan het tijdsverschil. Reisverslag China Voor de reis begon hadden we eerst een soort kennismakingsdag. Met de mensen uit Nederland gingen we naar een Chinees restaurant. Waar we iedereen konden ontmoeten en we kregen nog meer

Nadere informatie

Lions exchange 2013 Brazilie

Lions exchange 2013 Brazilie Lions exchange 2013 Brazilie Amsterdam- Parijs Rio de Janeiro Porto Alegre, via deze weg zou ik naar het verre Brazilie vertrekken voor de uitwisseling van de Lions. Na een reis van 35 uur kwam ik dan

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Uitwisseling met Italië

Uitwisseling met Italië Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang AED info Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute Links Archief

Nadere informatie

Lions Youth Camp Exchange 2009 Japan. Marjolein de Raat.

Lions Youth Camp Exchange 2009 Japan. Marjolein de Raat. Lions Youth Camp Exchange 2009 Japan. Marjolein de Raat. In de zomer van 2009 heb ik meegedaan aan de Lions Youth Camp Exchange via de Lions club Utrechtse Heuvelrug. Dat is me erg goed bevallen. Ik ging

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Reisverslag David van der Meijdn

Reisverslag David van der Meijdn Reisverslag David van der Meijdn Zaterdag 07 juli Vandaag ben ik met het vliegtuig naar Treviso Airport gegaan. Om half 2 was ik klaar met de bagage en had ik mijn gastmoeder gevonden voor deze eerste

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

Abdi Kasih Wij zijn twee zussen, Anniek en Sophie, en begin dit jaar zijn we samen op wereldreis gegaan naar Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. In Australië woont een deel van onze familie en in Indonesië

Nadere informatie

Californië Even een massagestoel proberen op Minneapolis Airport

Californië Even een massagestoel proberen op Minneapolis Airport Californië 2009 Na maandenlang wachten was het dan eindelijk zover, op zaterdag 11 juli vertrok ik samen met reismaatje Carlos de Vries vanaf Schiphol om ons koude kikkerlandje voor 5 weken te verruilen

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Uitwisseling Tsjechië t/m

Uitwisseling Tsjechië t/m Uitwisseling Tsjechië 7-4-2019 t/m 13-4-2019 Maandag (Door Linda Langereis & Esmée Vlaar, 2mh) We moesten om 9 uur op school zijn en daar gingen we elkaar leren kennen door een soort bingo te doen en je

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Om 07:30 uur moesten we alweer opstaan, want Débora en ik gingen naar het dorp waar zij en haar ouders wonen: Serafina Corrêa. Dit was een reis van on

Om 07:30 uur moesten we alweer opstaan, want Débora en ik gingen naar het dorp waar zij en haar ouders wonen: Serafina Corrêa. Dit was een reis van on Om 07:30 uur moesten we alweer opstaan, want Débora en ik gingen naar het dorp waar zij en haar ouders wonen: Serafina Corrêa. Dit was een reis van ongeveer 4 uur. Toen we aankwamen in Serafina Corrêa,

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Het huis van mijn gastgezin

Het huis van mijn gastgezin Camp Troll (Noorwegen) Oslo Gardermoen, de bestemming van mijn vlucht. Vanaf Schiphol is het ruim anderhalf uur vliegen, en het was best spannend als je voor het eerst in een vliegtuig zit, ook al was

Nadere informatie

Lionsclub Nederland, heel erg bedankt voor weer zo n fantastische ervaring! Esmée Otterloo.

Lionsclub Nederland, heel erg bedankt voor weer zo n fantastische ervaring! Esmée Otterloo. En ook dit jaar hoorde ik weer op mijn verjaardag naar welk land ik op uitwisseling zou gaan. Na een fantastisch avontuur in Canada (2010), zag ik er ook weer erg naar uit om naar Turkije te gaan :) Op

Nadere informatie

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017 Landelijk Brabant Langenboom 14-21 juli 2017 Met wie beleefden we deze week Marjolein Rowold Henk Peters Marina Naaijens Antje van Reken Chiel Vrins Nellie Roemer Dag 1 14 juli aankomst De Lummel Caroline,

Nadere informatie

Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013

Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013 Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013 Hoe trots kan je zijn als je door een Grandmaster ( Peter Harkess IX Dan) wordt uitgenodigd om Hosinsul seminars te komen geven in Schotland. Ik kan je zeggen heeeeeeeeeeeeel

Nadere informatie

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015 Koblenz 12 tot en met 19 Juni 2015 Vakantiegangers: Hannie, Jules, Sibolt, Christ en Lyanne Begeleiders: Harmke, Wilma en Thomas Vrijdag 12 Juni Om 11 uur in de ochtend vertrekken we vanuit Arnhem met

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Dinsdag 15 mei David Umit Resul Jessica

Dinsdag 15 mei David Umit Resul Jessica Dinsdag 15 mei 2012. Gisterenavond was het leuk, maar wel super vermoeiend. Ik vond het schemerballonnenspel het leukste spel. De nacht was ook heel erg vermoeiend, maar wel leuk. De spellen vandaag vond

Nadere informatie

30 mei t/m 1 juni 2012

30 mei t/m 1 juni 2012 Kamp groep 6C VSO de Brug 30 mei t/m 1 juni 2012 Woensdag 30 mei 2012 En eindelijk was het vanmorgen zover, we gaan op kamp!! Om 9 uur stonden er al veel mensen klaar om ons uit te zwaaien: ouders, collega

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 22 mei 2018 Nieuwsbrief 17 Donderdag 24 mei 2018 Dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolfotograaf Avondvierdaagse Nieuwsbrief 17 d.d. 22-05-2018 Woensdag 30 mei Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

Reisverslag Canada 2014

Reisverslag Canada 2014 Reisverslag Canada 2014 Door: Kim Ik kreeg te horen dat ik naar Canada mocht. Wauw! dacht ik eerst. Maar wat moet ik hier nou eigenlijk van verwachten? Ik had absoluut geen idee. Ik besloot daarom ook

Nadere informatie

Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015.

Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015. Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015. Na het geslaagde gastouderbezoek in 2013 zijn van 19 tot 22 maart j.l. weer een aantal gastouders/gezinnen naar Hongarije vertrokken om

Nadere informatie

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker

Reisverslag Calgary, Canada t/m Koen Braker Reisverslag Calgary, Canada 2012 14-07 t/m 04-08 Koen Braker Zaterdag 14 juli vertrok ik vanaf Schiphol naar Calgary International Airport. Na een vlucht van 9 uur werd ik zeer uitgebreid ondervraagd bij

Nadere informatie

4. Organisatorische en financiële problemen, want ze zijn niet goed voorbereid op deze grote aantallen studenten.

4. Organisatorische en financiële problemen, want ze zijn niet goed voorbereid op deze grote aantallen studenten. Antwoorden thema 1 Studie en beroep Oefening 2 1. Met 25 procent. 2. De economische crisis. 3. Omdat de kansen op de arbeidsmarkt toch slecht zijn. 4. Organisatorische en financiële problemen, want ze

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Anders dan anders HET UITZICHT VAN ISEO, HET STADJE WAAR IK VERBLEEF

Anders dan anders HET UITZICHT VAN ISEO, HET STADJE WAAR IK VERBLEEF Anders dan anders Het was geweldig. Mijn verwachtingen werden overtroffen, mijn horizon werd verbreed, mijn kijk op de wereld is veranderd. Jongeren uit verschillende landen, met verschillende cultuurgewoontes,

Nadere informatie

Sukienice (gebouw middenin Krakau)

Sukienice (gebouw middenin Krakau) Reisverslag LYE Polen 2013 Larissa Mars Op 27 juli begon mijn avontuur, ik ging voor het eerst helemaal alleen op reis en ver weg, en had er al weken naar uitgekeken. In Eindhoven vertrok s avonds mijn

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Reisverslag Portugal 16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Vrijdag 16 oktober De vakantie kon eindelijk beginnen! Al om half drie `s nachts verzamelde iedereen

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting De Klaprozen

Jaarverslag 2015 Stichting De Klaprozen Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer Jaarverslag 2015 Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer Amsterdam Juni 2016 Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer

Nadere informatie

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli IJsland Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli En daar sta je dan, op het vliegveld van Keflavik, je kent niemand en hebt geen idee waar je heen moet. Iedereen om je heen spreekt in een vreemde taal waar geen

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017 Gemoedelijk Twente Seniorenvakantie De Lutte 2-9 juni 2017 Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold Dag 1 De Lutte Nadat iedereen is aangekomen in Arnhem gaan we op weg naar De Lutte in Twente. Het is een mooie

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Reisverslag Comeniusuitwisseling mavo Turkije 1 t/m 7 juni 2013

Reisverslag Comeniusuitwisseling mavo Turkije 1 t/m 7 juni 2013 Reisverslag Comeniusuitwisseling mavo Turkije 1 t/m 7 juni 2013 Zaterdag 1 juni Zaterdag 1juni was het eindelijk zo ver. We gingen naar Turkije. Bij de koffers inleveren was er wel wat gedoe met een ticket

Nadere informatie

Noorwegen. Gemaakt door: Merel Hamoen

Noorwegen. Gemaakt door: Merel Hamoen Noorwegen Gemaakt door: Merel Hamoen Inhoud Hoofdstuk 1: Dag 1 de aankomst Hoofdstuk 2: Dag 2 Hoofdstuk 3: Dag 3 Hoofdstuk 4: Dag 4 Hoofdstuk 5: Dag 5 de terugreis Hoofdstuk 6: Het gastgezin Hoofdstuk

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

~~Weekly Diary 23~~ [social_share]

~~Weekly Diary 23~~ [social_share] ~~Weekly Diary 23~~ [social_share] Er is alweer een week voorbij, normaal zet ik deze blogitem op zondag online dus deze ene keer een dagje later. Het was een fijne week, met veel zon, een verjaardag bezoekje,

Nadere informatie

Groetjes Jasper (12 jaar) en Nathalie (11 jaar)

Groetjes Jasper (12 jaar) en Nathalie (11 jaar) Comenius project Spanje Eerst zijn we met Jaspers vader naar Schiphol gereden. Toen gingen we opzoek naar incheckbalie, daar gingen we onze koffers wegen. Daarna moesten we door de douane. Als we hogen

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Logeren bij mijn vriendin

Logeren bij mijn vriendin Logeren bij mijn vriendin [social_share] Zaterdag ochtend ging ik al heel vroeg uit bed om 07:00 om precies te zijn. Ik had afgesproken met mijn beste vriendin in Rotterdam, voor de eerste keer zijn we

Nadere informatie

Take a look at my life week 23

Take a look at my life week 23 Take a look at my life week 23 De dagen blijven voorlopig nog even in het teken staan van Daan, het is nog allemaal zo nieuw. Inmiddels heeft hij 3 weken in het ziekenhuis gelegen. En nu eindelijk lekker

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Luisteren Oefening 2 hobby Willem Linda hockeyen squashen tennissen voetballen bioscoop theater ballet kroegbezoek concertbezoek popmuziek jazz klassieke muziek Spreken Oefening

Nadere informatie

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014 Logboekverhaal Schoolkamp 2014 Mysterie kamp 22-25-april Dinsdag 22 april 2014 Vandaag moesten we om 8:00 op school verzamelen. Onze bagage werd ingeladen en wij namen afscheid van de ouders. Toen alles

Nadere informatie

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky Vandaag moesten we leraren tegen 8 spelen. Dat waren een heleboel opdrachten en die moesten binnen 2 uur uitvoeren. Maar het is ons gelukt en dat vond ik het leukste van de dag. Ik ben benieuwd wat we

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Klášterní Pivovar Strahov

Klášterní Pivovar Strahov Reisverslag Maandag 14 oktober Maandagochtend, 14 oktober om ongeveer 6:30 stonden we met heel 5VWO, bepakt en bezakt, op het parkeerterrein bij het Griftland. Kort daarna vertrokken we, op weg naar onze

Nadere informatie

De beschreven activiteiten kunnen veranderen i.v.m. weersomstandigheden.

De beschreven activiteiten kunnen veranderen i.v.m. weersomstandigheden. EASY LANGUAGES Zomer cursus in Japan vanaf 16 jaar Waarom dit programma? Leeftijd : vanaf 16 jaar Verblijf bij een gastgezin Cursus Japans op niveau Begeleide activiteiten Duur: 3 tot 7 weken Programma

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016

Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016 Reisverslag van Caroline Cazemier Lions youth exchange Brazilië 2016 Hi allemaal, Mijn naam is Caroline en ik ben deze zomer via de Lionsclub Hattem naar Brazilië geweest. Brazilië was niet mijn eerste

Nadere informatie

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul 16 juli 2014; Op vakantie naar Bali met mijn gezin, schoonzus en nichtje, zwager EN moeder. Na een relaxte vlucht (ondanks dat mijn schoonzus niet wist waar

Nadere informatie

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS DE REIS IS BEGONNEN Na maanden van voorbereiding, selecteren patiënten in de ziekenhuizen, vrijwilligers ronselen, bussen, hotelkamers en toegangskaarten regelen, was het gisteren weer zover, de 13e busreis

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Londen 2015 7 Sept 10 Sept

Londen 2015 7 Sept 10 Sept Londen 2015 7 Sept 10 Sept Hotel Gegevens 144-152 Walworth Rd, London SE17 1JL, Verenigd Koninkrijk +44 20 7703 8000 What do you need? -geldig paspoort of identiteitsbewijs -tas of koffer -niet te veel

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Comenius Project 2012 Griekenland- Reisverslag

Comenius Project 2012 Griekenland- Reisverslag Comenius Project 2012 Griekenland- Reisverslag Het voorwoord: Het avontuur begon voor mij allemaal op vrijdag 10 februari 2012. Ik had natuurlijk al eerder van het Comenius-project binnen onze school gehoord

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

Verslag Uitwisseling Vic 29-09/ Za 29-09

Verslag Uitwisseling Vic 29-09/ Za 29-09 Verslag Uitwisseling Vic 29-09/06-10 Za 29-09 Vandaag zijn we met 23 leerlingen en 2 begeleiders vertrokken naar Vic voor het uitwisselingsproject Eye Start Up. De vliegreis verliep voorspoedig en na een

Nadere informatie

Onze week in Kempten. -Merle Wellink VWO 4

Onze week in Kempten. -Merle Wellink VWO 4 Onze week in Kempten Zondag 4 maart: Om 2 minuten voor 8 ging onze trein naar Kempten. We hebben onderweg een half uur vertraging gehad waardoor we de volgende trein misten en we de trein van een uur later

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

REISD REIS A D GB A OEK

REISD REIS A D GB A OEK REISDAGBOEK Dinsdag - 20 Augustus De Hongaarse jongeren uit Roemenie kwamen in de ochtend aan op het vliegveld Eindhoven. Toen ze aankwamen op de boerderij hebben wij de Nederlandse jongeren hun laten

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie