VEILIG INTERNET 8 HET PERSPECTIEF PCVO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VEILIG INTERNET 8 HET PERSPECTIEF PCVO"

Transcriptie

1 VEILIG INTERNET 8 HET PERSPECTIEF PCVO

2 Veilig internet 8 Pagina 1 van 14 INHOUD 8 VEILIG INTERNETTEN Veilige verbinding met de website Wat is HTTPS? Wat is SLL/TLS? Principe Draadls netwerk beveiligen Waarm is WiFi beveiliging ndig? WiFi beveiligen Publieke WiFi netwerken Internetten via VPN Wat is VPN? Veilig en anniem internetten Lkale spren Brwsegeschiedenis Brwsegeschiedenis wissen Hu je surfgedrag privé Zeken znder spren Alternatieve zekmachine Anniem surfen... 13

3 Veilig internet 8 Pagina 2 van 14 8 VEILIG INTERNETTEN 8.1 VEILIGE VERBINDING MET DE WEBSITE Wat is HTTPS? HTTPS (Hyper Text Transfer Prtcl Secure) is een veilige versie van HTTP. De S die er bij kmt p het einde staat vr beveiligd. Verstuur vertruwelijke infrmatie, zals wachtwrden f bankgegevens, bij vrkeur via een https-verbinding. In de adresbalk zie je een gren balkje met een slt gevlgd dr de https. Het is belangrijk m te begrijpen dat niet de website wrdt beveiligd, maar wel de verbinding tussen de website en de bezeker. Hierdr wrdt het vr kwaadwillende partijen vrijwel nmgelijk m te weten welke gegevens verstuurd wrden.

4 Veilig internet 8 Pagina 3 van 14 In tegenstelling tt nbeveiligde HTTP-URL's die de standaard prt 80 gebruiken, gebruiken veilige HTTPS-URL'S standaard prt Wat is SLL/TLS? SSL staat vr Secure Sckets Layer en is een encryptie-prtcl dat instaat vr het maken de beveiligde verbinding. Via SLL is het mgelijk dat een webserver en een webbrwser in staat zijn, m via een nbetruwbaar netwerk zals het internet, veilig gegevens uit te wisselen. De huidige uitvering van SSL is Transprt Layer Security (TLS). Wil je een website HTTPS implementeren, dan gebeurt dit met SSL en met de eigenaar van de website een SSL certificaat aanschaffen. Een SSL-certificaat is een srt digitale identiteitskaart van de website. Een SSL-certificaat wrdt uitgegeven dr een Certificate Authrity (CA). Hierbij getuigt de CA dat het tebehrt aan de persn f rganisatie die in het certificaat wrdt vermeld. Zdende cntrleren zij de identiteit van de aanvrager. Dr het SLL certificaat weet je als bezeker dat gegevens versleuteld wrden uitgewisseld en dat de gegevens alleen bij de eigenaar van de website zullen terecht kmen Principe Stap 1: Verzek m een beveiligde https verbinding te initialiseren.

5 Veilig internet 8 Pagina 4 van 14 Stap 2: Verificatie van het SLL certificaat bij een Certificate Authrity. Stap 3: "Handshake", de prcedure waarbij de brwser en de server afspreken welke srt encryptie zij zullen gebruiken. Stap 4: Opzetten van de beveiligde verbinding. Lees meer ver TSL p Wikipedia. 8.2 DRAADLOOS NETWERK BEVEILIGEN Waarm is WiFi beveiliging ndig? Een draadls netwerk is een cmputernetwerk waarbij de aangeslten apparaten niet via fysieke kperen kabels f glasvezelkabels cmmuniceren, maar via elektrmagnetische straling uitgeznden dr een "access pint". De belangrijkste draadlze technlgie is WiFi. Aangezien de meeste WiFi access pints een bereik hebben van ngeveer 300 meters, is het niet naannemelijk dat juw buren het signaal k kunnen zien p hun cmputer(s). Maar k iemand die juw huis passeert kan het signaal ppikken.

6 Veilig internet 8 Pagina 5 van 14 Als je geen WiFi beveiliging vrziet dan kunnen anderen je internet gebruiken met nderstaande als gevlg. Je internet vertraagt. Gegevens p de cmputer(s) van je thuisnetwerk kunnen wrden benaderd. Je internet kan wrden misbruikt vr illegale praktijken WiFi beveiligen Wifi ruters bieden vr de beveiliging van het draadlze netwerksignaal vaak verschillende encryptie-technieken aan. Hiernder is een verzicht te vinden met verschillende mgelijke pties. Open - nbeveiligd en gevaarlijk WEP 64 - zeer riskant WEP riskant WPA-PSK (TKIP) - nveilig WPA-PSK (AES) - nveilig WPA2-PSK (TKIP) - nveilig WPA2-PSK (TKIP/AES), k WPA2-PSK mixed genemd - redelijk veilig WPA2-PSK (AES) - veilig (aanbevlen) Na kiezen van de versleuteling dient de sleutel (key) zelf ng ingevuld te wrden. Kies steeds vr een sterk en uniek wachwrd.

7 Veilig internet 8 Pagina 6 van Publieke WiFi netwerken Op heel wat plekken kun je gebruik maken van draadls internet via een penbaar WiFi netwerk, een htspt. Het is best wel handig dat je er met je smartphne, tablet f laptp p het internet kan. Maar wat WiFi htspts z ppulair maakt nder gebruikers, is k ideaal vr hackers: namelijk dat er geen verificatie ndig is vr verbinding met netwerk. Dit biedt hackers de mgelijkheid m tegang te krijgen tt nbeveiligde apparaten binnen dit netwerk. Bekijk de infgraphic en lees de tips. De grtste bedreiging vr de veiligheid van gratis WiFi is dat de hacker een psitie kan innemen tussen ju en de htspt. In dat geval cmmuniceer je niet rechtstreeks met de htspt, maar verzend je je infrmatie naar de hacker, die deze weer drstuurt. Bij deze pzet heeft de hacker tegang tt alle infrmatie die je naar internet verzendt. Via een nbeveiligde WiFi-verbinding kunnen hackers k malware verspreiden. Als in juw instellingen het delen van bestanden via een netwerk is tegestaan, kan de hacker eenvudig geïnfecteerde sftware p je testel installeren. Lees het artikel Dit geef je allemaal prijs als je inlgt p een penbaar wifinetwerk. 8.3 INTERNETTEN VIA VPN Wat is VPN? VPN staat vr Virtual Private Netwrk en is een techniek die werd geïntrduceerd m via internet verbinding te maken met een bedrijfsnetwerk. Bekijk het filmpje

8 Veilig internet 8 Pagina 7 van Veilig en anniem internetten Iedereen kan tegenwrdig vrij gemakkelijk via gespecialiseerde webdiensten een veilig VPN pzetten. Deze diensten zijn in de eerste plaats wel niet bedeld m verbinding te maken met bedrijfsnetwerken, maar wel m veilig en anniem nline te gaan via bijvrbeeld een penbare wifi-verbinding. Of je wilt m principiële f m privacy-redenen niet dat anderen weten naar welke sites je surft f je wilt geblkkades mzeilen waarbij de webserver je de tegang blkkeert p basis van de lcatie van je IP-adres, bijvrbeeld dr censuur kun je bepaalde websites in het buitenland niet bereiken. Er wrdt gebruik gemaakt van VPN-technlgie m de klanten met de webdienst verbinding te laten maken, met als gevlg dat al het internetverkeer via een versleutelde verbinding verlpt. Dat betekent dat de VPN-dienst je een IP-adres tekent, wat het meilijker maakt m je te identificeren en te lkaliseren: alle spren leiden naar de servers van de VPN-dienst en niet rechtstreeks naar ju. Bij gebruik van een VPN met je wel ng altijd erp vertruwen dat je VPN-prvider zelf geen gevelige infrmatie drgeeft f zelfs bewaart, bijvrbeeld in pdracht van de autriteiten. Lees de artikels De 9 beste VPN-prviders getest en Gratis VPN diensten. Hud er rekening mee dat internetannimiteit niet autmatisch gegarandeerd is, zelfs niet met de sterkst beveiligde VPN verbinding. Persnlijke gegevens kunnen ng steeds vrijwillig f nwetend wrden gedeeld f bewaard zdat je nline annimiteit de mist ingaat.

9 Veilig internet 8 Pagina 8 van LOKALE SPOREN Brwsegeschiedenis Niet alleen ckies, maar k de brwser slaat veel infrmatie ver ju p. Op je cmputer bewaart je brwser: tijdelijke bestanden; een lijst van bezchte websites; geschiedenis van gedwnlade bestanden; zekgeschiedenis; ingeverde infrmatie in frmulieren; p verzek: wachtwrden vr het inlggen. Dit alles, inclusief de ckies, wrdt de brwsegeschiedenis genemd. Dit is bedeld m je surfervaring te veraangenamen, maar het maakt het vr anderen k eenvudiger m te achterhalen wat je allemaal hebt gedaan p internet. Ok al heb je niets te verbergen, sms wil je gewn liever je privacy behuden Brwsegeschiedenis wissen De meeste brwsers slaan standaard de brwsegeschiedenis p, maar bieden wel de mgelijkheid m deze snel te verwijderen. Vaak kan je met de tetsencmbinatie [Ctrl]+[Shift]+[Delete] de pdracht, m de brwsegeschiedenis te wissen, activeren. Er verschijnt een dialgvenster waarin je de te verwijderen gegevens kan selecteren.

10 Veilig internet 8 Pagina 9 van 14 In Firefx en Chrme kan je k aanduiden van welke peride je de geschiedenis wilt wissen. Lees meer ver het verwijderen van de brwsegeschiedenis Hu je surfgedrag privé Bijna alle mderne brwsers hebben tegenwrdig een privémdus aan brd, waarmee je kan surfen znder lkale spren achter te laten. In dit verband wrdt er gesprken ver Incgnit f InPrivate mdus.

11 Veilig internet 8 Pagina 10 van 14 Deze naam privémdus is enigszins misleidend, want alleen p de lkale cmputer wrdt geen infrmatie pgeslagen. De internetprvider en de websites die je bezekt zien wel vanaf welk IP-adres en met welk apparaat je surft. Bestanden die je dwnladt f bladwijzers die je aanmaakt tijdens het surfen in de privémdus wrden k gewn pgeslagen. Lees meer ver het instellen van de privémdus. Als je privébrwsen start, pent de brwser een nieuw venster f tabblad waaraan je ziet dat het een privésessie betreft. In Internet Explrer staat er InPrivate vr de adresbalk, bij Safari staat er privé achter, Firefx tnt een maskertje en Chrme een spinnetje.

12 Veilig internet 8 Pagina 11 van Zeken znder spren a. Zeken met Ggle - niet ingelgd met Ggle Accunt Ok al ben je niet ingelgd p Ggle, dan wrden je zekresultaten, suggesties en advertenties aangepast met zekactiviteiten, die zijn pgeslagen p je apparaat. Je kunt dit srt gepersnaliseerd zeken uitschakelen via b. Zeken met Ggle - wel ingelgd met Ggle Accunt Ggle verzamelt infrmatie vanuit de diensten en apps die verbnden zijn met je Ggle Accunt. Deze sms gevelige infrmatie wrdt vastgelegd dr een nderdeel dat Ggle Mijn activiteit heet.

13 Veilig internet 8 Pagina 12 van 14 Open via je accunt-instellingen. Onder het nderdeel Persnlijke infrmatie en privacy tref je alle tls aan m juw privacy te beheren. Klik p GA NAAR 'MIJN ACTIVITEIT m je Ggle activiteit weer te geven. Gebruik de helpfunctie m zekpdrachten en andere activiteit te verwijderen uit je accunt. Ggle bewaart nbeperkt? Als je de geschiedenis van de web- en app-activiteit uitzet, gebruikt Ggle die niet meer vr persnalisatie en advertenties. Maar de webadressen die je via Ggle hebt bezcht, wrden niet weggegid. In het verleden belfde Ggle ze na negen maanden te annimiseren. Die clausule staat echter niet meer in de vrwaarden, waardr nduidelijk is f Ggle de gegevens überhaupt weggit Alternatieve zekmachine Je kunt k gebruik maken van een privacyvriendelijke zekmachine gebruiken. Het bekendst is het Amerikaanse DuckDuckG, te bereiken via DuckDuckG (DDG) nderscheidt zichzelf met name van de cncurrentie drdat je anniem kunt zeken. Met andere wrden: er wrden geen prfielen van je pgeslagen en de zekresultaten wrden niet gepersnaliseerd. Daarnaast is er sprake van veel minder advertentieruimte.

14 Veilig internet 8 Pagina 13 van 14 Een andere slimme feature van DDG is de bang! zekptie. Als je bijvrbeeld direct p YuTube wil zeken naar een filmpje ver Het Perspectief, dan hef je alleen maar hetperspectief!yutube in te tetsen. Er z zijn er ng duizenden sites die je p deze manier direct kunt drzeken. Tt slt valt p dat er bvenaan een blk staat met allerlei infrmatie die verband hudt met je zekpdracht. DDG nemt dit zer-click inf : infrmatie die je krijgt znder er vr dr te heven klikken. Tegenwrdig zie je dit k steeds vaker bij Ggle, daar nemen ze het de knwledge graph Anniem surfen Wil je vlledig anniem surfen, dan kan je het beste de brwser Tr (The Onin Ruter) gebruiken. Die annimiseert én versleutelt de surfsessies vlledig. Je kan de brwser dwnladen via Tr, een aangepaste versie van Firefx, laat elk webbezek via minstens drie tussenstatins lpen. Bij elke stap wrden de gegevens pnieuw versleuteld, als lagen van een ui. De technlgie achter Tr is behrlijk cmplex, maar in het gebruik is er weinig ingewikkelds aan.

15 Veilig internet 8 Pagina 14 van 14 Naast anniem surfen biedt Tr k zijn eigen netwerk met webadressen die eindigen p '.nin'. Deze websites, die niet dr zekmachines wrden geïndexeerd en k niet via een nrmale brwser te bereiken zijn, zijn een nderdeel van het 'dark web'.

COOKIEVERKLARING. FIXAM B.V. is gevestigd in Nederland en volgt bijgevolg de Nederlandse wetgeving inzake cookies.

COOKIEVERKLARING. FIXAM B.V. is gevestigd in Nederland en volgt bijgevolg de Nederlandse wetgeving inzake cookies. COOKIEVERKLARING 1 COOKIES Ckies zijn kleine data- f tekstbestanden die dr websites en applicaties p uw lkale cmputer wrden geplaatst. Dergelijke ckies kunnen verschillende deleinden hebben: er zijn technische

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam Instructies Trefpunt beslten website wijkgemeente I Alblasserdam U heeft zjuist een accunt aangemaakt p het beslten deel van de website van wijkgemeente 1 (f u wilt uw prfiel bewerken). Hiernder vindt

Nadere informatie

1. Persoonsgegevens. 2. Verwerkersovereenkomsten

1. Persoonsgegevens. 2. Verwerkersovereenkomsten 0 Checklist Ik weet welke persnsgegevens ik psla en p basis van welke grndslag dit is Ik heb verwerkersvereenkmsten afgeslten met alle bedrijven die vr mij persnsgegevens verwerken. Ik heb een duidelijk

Nadere informatie

Artjanna Stories, gevestigd in Amsterdam is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Artjanna Stories, gevestigd in Amsterdam is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Privacyverklaring Artjanna Stries, gevestigd in Amsterdam is verantwrdelijk vr de verwerking van persnsgegevens zals weergegeven in deze privacyverklaring. Cntactgegevens: http://artjannastries.cm +31

Nadere informatie

Voor partners, werknemers, uitzendkrachten, inleenkrachten, student-stagiaires, en sollicitanten van imailo is een ander beleid van toepassing.

Voor partners, werknemers, uitzendkrachten, inleenkrachten, student-stagiaires, en sollicitanten van imailo is een ander beleid van toepassing. PRIVACY STATEMENT Versie mei 2018 Imail B.V. (imail) hecht er waarde aan dat uw gegevens p een juiste wijze wrden verwerkt. Wij (imail) gaan daarm met de grtst mgelijke zrgvuldigheid m met persnsgegevens

Nadere informatie

Privacybeleid van Simplintho

Privacybeleid van Simplintho Privacybeleid van Simplinth Bij het gebruiken van Simplinth-services, vertruwt u ns met uw gegevens. Dit Privacybeleid is bedeld m u inzicht te geven in de gegevens die we verzamelen, waarm we deze gegevens

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Biblitheek: e-bks lezen via de app p je tablet f smartphne Biblitheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhudspgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccunt 4 2. Een e-bk lenen m te

Nadere informatie

Op basis waarvan verwerken we jouw persoonsgegevens?

Op basis waarvan verwerken we jouw persoonsgegevens? Privacyverklaring Tikkie app Deze privacyverklaring is gepubliceerd p 24 mei 2018. Dit is de Privacyverklaring van de Tikkie app ( Tikkie ). Tikkie wrdt aangebden dr ABN AMRO bank N.V., gevestigd aan de

Nadere informatie

Migratie internet-favorieten naar nieuw profiel

Migratie internet-favorieten naar nieuw profiel Migratie internet-favrieten naar nieuw prfiel Wanneer je verschillende brwsers gebruikt, en daarin een aantal favrieten hebt pgeslagen kan je deze met nderstaande prcedure migreren naar je nieuwe prfiel.

Nadere informatie

Privacyverklaring Luscii

Privacyverklaring Luscii Privacyverklaring Luscii 1. Luscii Luscii healthtech B.V. is een Nederlands bedrijf. Onze bedrijfsactiviteiten vinden plaats in de Eurpese Ecnmische Ruimte (EER) en tenzij anders aangegeven bewaren wij

Nadere informatie

Gebruik van via Internet

Gebruik van via Internet Pagina 1 / 9 Gebruik van HRM@Defence via Internet 1. Algemeen HRM@Defence is vanaf nu tegankelijk via het internet. Iedereen kan van thuis uit zijn persnlijke gegevens raadplegen. U kunt smmige van deze

Nadere informatie

NETSTORAGE HANDLEIDING Naam applicatie NetStorage Soort applicatie Webbased toegang tot een gedeelte van het Comeniusnetwerk

NETSTORAGE HANDLEIDING Naam applicatie NetStorage Soort applicatie Webbased toegang tot een gedeelte van het Comeniusnetwerk NETSTORAGE HANDLEIDING Naam applicatie NetStrage Srt applicatie Webbased tegang tt een gedeelte van het Cmeniusnetwerk Gebruikers Medewerkers Status Cncept Versie (datum) 0.1 (14 februari 2005) 1. Omschrijving

Nadere informatie

Bedrijfspagina op noa.nl

Bedrijfspagina op noa.nl Bedrijfspagina p na.nl Als NOA-lid heb je een eigen bedrijfspagina p NOA.nl. Vanuit nze ledendatabase zijn alleen de NAW-gegevens p juw pagina ingevuld, maar je kunt de infrmatie uitbreiden met bedrijfsinfrmatie,

Nadere informatie

Inloggen. Nieuwsbrieven. Nieuwe nieuwsbrief aanmaken. Snippet

Inloggen. Nieuwsbrieven. Nieuwe nieuwsbrief aanmaken. Snippet Inlggen - Lg in p: https://dialgue.triplis.cm NB. Triplis kan met alle reguliere brwsers wrden gebruikt, echter wrdt het gebruik van Firefx aangeraden en het gebruik Internet Explrer afgeraden. - Vul bij

Nadere informatie

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers Mijn egv-rllenbeheer Handleiding vr Rltekenningsgebruikers Versie 1 11 december 2013 Inhud 1 Over deze handleiding... 3 1.1 Vr wie... 3 1.2 Gebruik icnen... 3 2 Veelgebruikte termen en definities... 4

Nadere informatie

Privacy statement GastouderCarola

Privacy statement GastouderCarola Privacy statement GastuderCarla Adres: Clenbranderstraat 79 Pstcde en wnplaats: 6921 NC Duiven Telefnnummer: 0316-847432 Website: www.gastudercarla.nl Facebk: https://www.facebk.cm/carlagastuder Inhud

Nadere informatie

Handleiding Livestreaming & Veelgestelde vragen (FAQ)

Handleiding Livestreaming & Veelgestelde vragen (FAQ) Handleiding Livestreaming & Veelgestelde vragen (FAQ) SD Wrx Learning Juni 2017 Inhudspgave 1 Deelnemen aan Livestream 3 2 Technische vereisten m deel te nemen aan Livestream 3 3 Veelgestelde vragen (FAQ)

Nadere informatie

Windows 7. In Windows 7 vind je rechts onderaan, bij het klokje, een icoontje voor draadloze netwerken.

Windows 7. In Windows 7 vind je rechts onderaan, bij het klokje, een icoontje voor draadloze netwerken. Windws 7 Eduram p Windws 7 Vraf 1. Laat Windws je draadlze netwerken beheren We gaan ervan uit dat je je draadls netwerk beheerd wrdt dr Windws. Dit is niet altijd het geval - bijvrbeeld met de Juniper

Nadere informatie

Instructie extra inlogstap

Instructie extra inlogstap In deze instructie wrdt uitgelegd: welk middel (tken) je kunt gebruiken als tweede inlgstap; he je dit middel registreert en vervlgens activeert. 1. Keuze tken Instructie extra inlgstap Sms; nadat je met

Nadere informatie

Wat is een besturingssysteem of operating system?

Wat is een besturingssysteem of operating system? Wat is een besturingssysteem f perating system? Het besturingssysteem is het hfdprgramma dat geïnstalleerd staat p je cmputer f smartphne. Regelmatig km je k de Engelse benaming perating system tegen f

Nadere informatie

De Growatt Shinelink installeren

De Growatt Shinelink installeren De Grwatt Shinelink installeren De nieuwe generatie Grwatt mnitring maakt het mgelijk m een draadlze verbinding tt stand te brengen znder een WIFI signaal ndig te hebben. Het hfdstatin (figuur 1.) van

Nadere informatie

FlexLife is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

FlexLife is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Privacyverklaring FlexLife is verantwrdelijk vr de verwerking van persnsgegevens zals weergegeven in deze privacyverklaring. Persnsgegevens FlexLife verwerkt uw persnsgegevens drdat u gebruik maakt van

Nadere informatie

Handleiding waarnemingen invoeren via Verspreidingsatlas.nl

Handleiding waarnemingen invoeren via Verspreidingsatlas.nl Handleiding waarnemingen inveren via Verspreidingsatlas.nl Het inveren van lsse waarnemingen en FLORON streeplijsten is nu ng gemakkelijker via de nline waarnemingen inver p Verspreidingsatlas. Hiernder

Nadere informatie

Controleer de status van de verbinding aan de hand van de onderstaande meldingen.

Controleer de status van de verbinding aan de hand van de onderstaande meldingen. Zelfhulpgids mnitring herstellen Slaredge Als uw mnitringssftware géén pbrengst weergeeft is de verbinding tussen uw ruter en de mvrmer verbrken f verstrd. Wij helpen u graag p gang m uw verbinding te

Nadere informatie

Informatica-ondersteuning aan de KU Leuven. ICT-diensten voor studenten

Informatica-ondersteuning aan de KU Leuven. ICT-diensten voor studenten Infrmatica-ndersteuning aan de KU Leuven ICT-diensten vr studenten ICTS Centrale infrmaticadienst vr studenten en persneel W. de Crylaan 52 3001 Heverlee www.kuleuven.be/icts/studenten icts@kuleuven.be

Nadere informatie

Medittashop. Medittashop.nl. Handleiding X. Handleiding bestelmodule. Medittashop.nl/slimvoorraadbeheer

Medittashop. Medittashop.nl. Handleiding X. Handleiding bestelmodule. Medittashop.nl/slimvoorraadbeheer Medittashp Medittashp.nl Handleiding X Handleiding bestelmdule Medittashp.nl/slimvrraadbeheer Inhud 1. Inrichten vrraadruimte 2. Inlggen nline bestelmdule 3. Inveren van de vrraadlijst a. met behulp van

Nadere informatie

Prospectbeheer : Te exporteren adressen

Prospectbeheer : Te exporteren adressen Prspectbeheer : Te exprteren adressen 2 Inhudstafel 1. Inleiding: Te exprteren adressen p3 2. Wat verstaan we nder een gekwalificeerd adres? p4 2.1 Particulier=eindklant 2.2 Bestuurder verbnden aan een

Nadere informatie

Belangrijke mededeling voor gebruikers van een nieuwe CampusShop laptop.

Belangrijke mededeling voor gebruikers van een nieuwe CampusShop laptop. Instructie sftware dwnlad CampusShp.be Belangrijke mededeling vr gebruikers van een nieuwe CampusShp laptp. Heb je een vlledige versie van het Micrsft Office prgramma gekcht? Verwijder vr het installeren

Nadere informatie

Beveiligde netwerktoegang :

Beveiligde netwerktoegang : Beveiligde netwerktegang : Deze gebruiksaanwijzing legt uit he men vanp de afstand tegang kan krijgen tt infrmaticatepassingen binnen GIAL en de mgelijke meldingen die weergeven wrden tijdens het aanmelden

Nadere informatie

Handleiding online aanmelden RMA voor klanten

Handleiding online aanmelden RMA voor klanten Handleiding nline aanmelden RMA vr klanten Versin: 3.4 Date: 17-07-2013 Actemium Mercurin 24B 6903 PZ Zevenaar Tel.: +31(0)316 585 100 Fax: +31(0)316 585 101 http://www.actemium.nl/plssingen/supply_chain_slutins/

Nadere informatie

GME is in Nederland exclusief reseller van:

GME is in Nederland exclusief reseller van: Marssteden 212 7547 TD Enschede www.gmelabsystems.nl inf@gme.nl GME is in Nederland exclusief reseller van: Lggers vr temperatuur en vchtigheid via Bluetth Verig Pds Lggers vr temperatuur en vchtigheid

Nadere informatie

Het ArcGIS Online organisatieportaal beheren

Het ArcGIS Online organisatieportaal beheren Het ArcGIS Online rganisatieprtaal beheren ArcGIS Online is een nline GIS-platfrm, ntwikkeld dr Esri Inc. In dit hfdstuk wrdt aandacht besteed aan de inrichting en het beheer van het ArcGIS Online Organisatie

Nadere informatie

Privacyverklaring Carnegie-Stichting ( )

Privacyverklaring Carnegie-Stichting ( ) Privacyverklaring Carnegie-Stichting (16.05.2018) De Carnegie-Stichting verwerkt persnsgegevens en andere data in vereenstemming met de geldende wetgeving. Per 25 mei 2018 is de Algemene verrdening gegevensbescherming

Nadere informatie

Vervoersmanagement Online

Vervoersmanagement Online 1 Verversmanagement Online Instructie uder / verzrger Aanvragen leerlingenverver Versie 7.7 2 Inleiding Van harte welkm bij Verversmanagement Online. Verversmanagement Online is één van de tls die Publiek

Nadere informatie

SAGA ESS. Internet Explorer Bureaubladver sie. Internet Explorer Tegelversie

SAGA ESS. Internet Explorer Bureaubladver sie. Internet Explorer Tegelversie SAGA ESS Versie 21/03/2017 De persneelsleden kunnen via intranet f internet het uurrster raadplegen en wensen aanvragen. Dit kan enkel tijdens de peride dat men in dienst is. 1 Waar vinden we de webapplicatie?

Nadere informatie

Format handleiding werklijsten

Format handleiding werklijsten Frmat handleiding werklijsten Inhudspgave 1. Inleiding... 2 2. Werklijsten... 2 2.1 WERKLIJSTEN OPZOEKEN... 2 2.2 WERKLIJSTEN PER VERSCHILLENDE CATEGORIE... 3 3. Filters... 6 3.1 FILTERS TOEPASSEN... 7

Nadere informatie

Instructiekaart. Een webquest maken op basis van een Google Sites sjabloon. zelfstandig leren. 1 Inloggen of aanmelden

Instructiekaart. Een webquest maken op basis van een Google Sites sjabloon. zelfstandig leren. 1 Inloggen of aanmelden Instructiekaart Datum pmaak: 18 maart 2013 ICT zelfstandig leren Aard Een webquest maken p basis van een Ggle Sites sjabln Om niet van een lege Ggle Site te meten vertrekken werd in een sjabln de structuur

Nadere informatie

- Bedrijfsvermeldingen, Key-accounts & andere advertentiemogelijkheden -

- Bedrijfsvermeldingen, Key-accounts & andere advertentiemogelijkheden - - Bedrijfsvermeldingen, Key-accunts & andere advertentiemgelijkheden - Dr: VvE Media B.V. Versie: 2.1 Datum: 7 mei 2015 Cntactpersn: Dhr. R.H.P. van der Vssen inf@nederlandvve.nl www.nederlandvve.nl ABN

Nadere informatie

Beschrijving Trajectplanner: Student in TrajectPlanner

Beschrijving Trajectplanner: Student in TrajectPlanner Beschrijving Trajectplanner: Student in TrajectPlanner Deze beschrijving legt uit he een student zelf in TrajectPlanner kan inlggen en zijn gegevens zien. De vlgende nderdelen wrden behanded: Inhud 1.

Nadere informatie

Format handleiding jaarconsult Diabetes

Format handleiding jaarconsult Diabetes Frmat handleiding jaarcnsult Diabetes Inhudspgave 1. Inleiding... 2 2. Wrkflw jaarcnsult diabetes... 2 3. Instructie stap vr stap jaarcnsult Diabetes... 3 3.1. Inlggen in Caresharing Cllab... 3 3.2 Bestaande

Nadere informatie

Configuratie van VPN met OpenVPN Met pfsense als Firewall/Router

Configuratie van VPN met OpenVPN Met pfsense als Firewall/Router Cnfiguratie van VPN met OpenVPN Met pfsense als Firewall/Ruter Vrbereiding (Windws 7 p lkale netwerk) Bekijk eerst f de machine crrecte netwerkgegevens heeft verkregen van de pfsense ruter: Open cmd en

Nadere informatie

Ovinob. Opleidingsweek Digitale toepassingen Bibliotheekportalen. Handleiding. Mijn Bibliotheek-Administratie. Lijsten

Ovinob. Opleidingsweek Digitale toepassingen Bibliotheekportalen. Handleiding. Mijn Bibliotheek-Administratie. Lijsten Ovinb Opleidingsweek 2016 Digitale tepassingen Biblitheekprtalen - Handleiding Mijn Biblitheek-Administratie Lijsten Ovinb - Opleidingsweek 2016 - Digitale tepassingen BibPrtalen 1 Inhudspgave Inhudspgave

Nadere informatie

Handleiding consultatie of doorverwijzen

Handleiding consultatie of doorverwijzen Handleiding cnsultatie f drverwijzen Inhudspgave 1. Inleiding... 2 2. Vanuit Caresharing Cllab naar Caresharing Chrnisch... 2 3. Cnsultatie... 3 4. Verwijzing... 4 5. Cntact... 6 ROHA EV 20-11-2015 Versie:

Nadere informatie

Het is voorlopig nog onduidelijk wie achter deze aanvallen zit en wat de initiële infectievector is.

Het is voorlopig nog onduidelijk wie achter deze aanvallen zit en wat de initiële infectievector is. WannaCry TLP: WHITE 1 CONTEXT Op vrijdag 12/05/2017 is een besmetting met een variant van het WannaCrypt (f Wanna/WaCry) vastgesteld bij verschillende grte bedrijven in Spanje. Krt daarna heeft dezelfde

Nadere informatie

Beschrijving S-Flex Voorraadimport

Beschrijving S-Flex Voorraadimport Beschrijving S-Flex Vrraadimprt --------------------------------------------------------------------------------------------------- Versie 3.1 januari 2014 Het prgramma S-Flex Vrraadimprt is een prgramma

Nadere informatie

Verkorte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013

Verkorte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013 Verkrte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013 Starten met OTIB-skillsmanager OTIB-skillsmanager is een instrument m het gesprek dat u gaat veren met uw leidinggevende vr te bereiden. U wrdt gevraagd

Nadere informatie

Vervoersmanagement Online

Vervoersmanagement Online Verversmanagement Online Instructie uder / verzrger Aanvragen leerlingenverver Versie 7.7 1 Inleiding Van harte welkm bij Verversmanagement Online. Verversmanagement Online is één van de tls die Publiek

Nadere informatie

Wij adviseren je om het Privacy beleid door te lezen en te bewaren voor je eigen administratie.

Wij adviseren je om het Privacy beleid door te lezen en te bewaren voor je eigen administratie. 1. Bewust f nbewust deel je persnsgegevens met ns. Alkmaarse Shtkan Karate-d Jhan Bult (hierna: de vereniging ) respecteert juw privacy en vindt het belangrijk m zrgvuldig met de persnsgegevens van haar

Nadere informatie

Ondernemers Actief respecteert uw privacy

Ondernemers Actief respecteert uw privacy Ondernemers Actief respecteert uw privacy Privacyverklaring Onze privacyprincipes Respect We erkennen dat de bescherming van de persnlijke levenssfeer van een betrkkene een basisrecht is van elk individu

Nadere informatie

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail:

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail: Privacy Statement Wij respecteren je privacy en verwerken je persnsgegevens altijd in vereenstemming met de tepasselijke regelgeving zals de Algemene verrdening gegevensbescherming (AVG). In dit privacy

Nadere informatie

ZorgMail App - Gebruikershandleiding. Veilig, snel en efficiënt communiceren met uw ketenpartners!

ZorgMail App - Gebruikershandleiding. Veilig, snel en efficiënt communiceren met uw ketenpartners! ZrgMail App - Gebruikershandleiding Veilig, snel en efficiënt cmmuniceren met uw ketenpartners! VANAD Envatin is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten vrbehuden. Niets uit deze uitgave mag wrden

Nadere informatie

PRIVACY POLICY BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN DE WEBSITE EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

PRIVACY POLICY BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN DE WEBSITE EN HET GEBRUIK VAN COOKIES PRIVACY POLICY BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN DE WEBSITE EN HET GEBRUIK VAN COOKIES In deze plicy wrdt uiteengezet he het bedrijf mgaat met de persnsgegevens die zij verzameld en verkregen heeft via het internet

Nadere informatie

Handleiding voor de online PO wijzer

Handleiding voor de online PO wijzer Handleiding vr de nline PO wijzer Via de e-mail die u van ns gekregen heeft, kunt u inlggen p de site van de nline PO wijzer. Daar vindt u de pagina van uw schl die u drlpend kunt actualiseren. Inhudspgave

Nadere informatie

Privacy verklaring van VFU Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten

Privacy verklaring van VFU Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten Privacy verklaring van VFU Het Vrmingsfnds vr Uitzendkrachten Wij beschermen uw privacy. VFU, merknaam van Vrmingsfnds vr Uitzendkrachten vzw, neemt de bescherming van de persnsgegevens van haar deelnemers

Nadere informatie

Privacy Statement Stichting Hulst voor Elkaar

Privacy Statement Stichting Hulst voor Elkaar Privacy Statement Stichting Hulst vr Elkaar Hulst, 1 juli 2018 Dit is het Privacy Statement van Stichting Hulst vr Elkaar. Om u ged van dienst te zijn en m ns werk z efficiënt en effectief mgelijk uit

Nadere informatie

Grip op reclame Internet (cookies)

Grip op reclame Internet (cookies) DDMA PRIVACY AUTORITEIT - CONSUMENTEN HANDBOEK Grip p reclame Internet (ckies) PRAKTISCH ADVIES BIJ COMMERCIËLE COMMUNICATIE Vrwrd Aan de hand van cncrete infrmatie en handige checklists bieden wij u via

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Exquise

Handleiding ZorgMail Exquise Handleiding ZrgMail Exquise VANAD Envatin is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten vrbehuden. Niets uit deze uitgave mag wrden penbaar gemaakt f verveelvudigd, pgeslagen in een data verwerkend

Nadere informatie

Verder zullen we jouw gegevens niet zonder jouw toestemming verwerken, tenzij we daartoe wettelijk verplicht zijn.

Verder zullen we jouw gegevens niet zonder jouw toestemming verwerken, tenzij we daartoe wettelijk verplicht zijn. PRIVACY POLICY Omnitise B.V. Wij zijn Omnitise B.V.. Wij respecteren juw privacy en persnlijke levenssfeer, maar sms hebben we persnlijke gegevens van ju ndig. In deze verklaring lees je welke gegevens

Nadere informatie

HANDLEIDING E-CATALOGUE

HANDLEIDING E-CATALOGUE HANDLEIDING E-CATALOGUE VOOR DE ROL AANVRAGER 1 / 18 GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Persneel en Organisatie behudt alle rechten (waarnder auteursrechten, merkrechten en ctrien) met betrekking tt deze

Nadere informatie

Persoonsgegevens van klanten worden door Apollon Travel verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

Persoonsgegevens van klanten worden door Apollon Travel verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en): PRIVACY POLICY Aplln Travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persnsgegevens. In deze Privacy plicy willen we heldere en transparante infrmatie geven ver he wij mgaan met persnsgegevens. Wij

Nadere informatie

GOA Publiek. Privacy statement. 1 van 6

GOA Publiek. Privacy statement. 1 van 6 GOA Publiek Privacy statement 1 van 6 Inhudspgave Inleiding... 3 Inhudspgave... 2 1. Persnsgegevens die wij verwerken... 4 2. Bijzndere en/f gevelige persnsgegevens die wij verwerken... 4 3. Met welk del

Nadere informatie

Privacy Policy. A. Privacy en GDPR

Privacy Policy. A. Privacy en GDPR Privacy Plicy Bij Firma Ordenad vinden we gegevensbescherming belangrijk. In dit privacybeleid vindt u alle infrmatie rnd he wij de privacy van nze klanten en gebruikers van nze website www.inbedel-ntruimingen.be

Nadere informatie

Disclaimer voor gebruik: momenteel werkt de app alleen online, u heeft internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken.

Disclaimer voor gebruik: momenteel werkt de app alleen online, u heeft internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken. Handleiding snapp de ext Disclaimer vr gebruik: mmenteel werkt de app alleen nline, u heeft internetverbinding ndig m de app te kunnen gebruiken. Inhud De app installeren Machtigingen Aanmelden en registreren

Nadere informatie

Instructie formulierenmodule

Instructie formulierenmodule Instructie frmulierenmdule De frmulierenmdule is een uitgebreide mdule en maakt het mgelijk m bepaalde infrmatie van gebruikers p een gestandaardiseerde manier binnen te krijgen per e-mail. Denk aan een

Nadere informatie

Release Notes Three Ships MobileApp. Three Ships N@Tschool! versie 11.5

Release Notes Three Ships MobileApp. Three Ships N@Tschool! versie 11.5 Release Ntes Three Ships MbileApp Three Ships N@Tschl! versie 11.5 13-6-2012 Aan de gebruiker Wij stellen uw terugkppeling zeer p prijs. Met uw vragen en pmerkingen ver het prduct Three Ships N@Tschl!

Nadere informatie

Privacyverklaring. Wanneer u contact met ons opneemt (via bijvoorbeeld telefoon, of social media) verzamelen wij ook gegevens over u.

Privacyverklaring. Wanneer u contact met ons opneemt (via bijvoorbeeld telefoon,  of social media) verzamelen wij ook gegevens over u. Privacyverklaring Deze Privacyverklaring beschrijft he wij gegevens ver u verzamelen, gebruiken en beschermen. U kunt hier k vinden he u cntact met ns p kunt nemen indien u ng met vragen zit, wij beantwrden

Nadere informatie

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail:

Indien jij na het lezen van dit privacy statement vragen hebt, kun je contact met ons opnemen per e- mail: Privacy Statement Wij respecteren je privacy en verwerken je persnsgegevens altijd in vereenstemming met de tepasselijke regelgeving zals de Algemene verrdening gegevensbescherming (AVG). In dit privacy

Nadere informatie

PRIVACY- EN COOKIEVERKLARING

PRIVACY- EN COOKIEVERKLARING PRIVACY- EN COOKIEVERKLARING Welkm p de privacy- en ckie verklaring (de Verklaring) van advcatenkantr FlexIEbel (hierna k aangeduid als FlexIEbel, wij, ns en nze). Wij respecteren uw privacy en zijn vastberaden

Nadere informatie

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement

Definitieve versie d.d. 24 mei Privacy statement Definitieve versie d.d. 24 mei 2018 Privacy statement Prcedure: MT/DB besluit d.d. 24 mei 2018 He gaat Rentree met gegevens m Binnen Rentree wrdt gewerkt met diverse gegevens van huurders, medewerkers

Nadere informatie

clublogo! Het vernieuwde MijnHudito augustus 2015!

clublogo! Het vernieuwde MijnHudito augustus 2015! clublg! Het vernieuwde MijnHudit augustus 2015! Inhud!! Krte uitleg van alle mgelijk menupties:! Menupties bij Ik " dia 3! Menupties bij Club " dia 4-6! Menupties bij Team " dia 7-8!! Detail uitleg van

Nadere informatie

Werkinstructie fix-update installeren Multivers Groothandel

Werkinstructie fix-update installeren Multivers Groothandel Werkinstructie fix-update installeren Multivers Grthandel Inhud 1 INLEIDING... 3 2 VOORBEREIDINGEN... 3 3 FIX DOWNLOADEN... 4 4 FIX INSTALLEREN... 6 5 BEKENDE PROBLEMEN... 9 Lgres Business Slutins B.V.

Nadere informatie

Via de snelkoppeling in het bericht dat u voor iedere taak als herinnering ontvangt

Via de snelkoppeling in het bericht dat u voor iedere taak als herinnering ontvangt V:\Autmatisering\Knwledgebase\CreAim - On-line dienstverlening\handleidingen\instructie gebruik prtal - Klantdssier.dcx Instructie Prtal Klantdssier up- en dwnladen bestanden Algemeen... 1 Inlggen p de

Nadere informatie

Gebruik Quality Manager

Gebruik Quality Manager Gebruik Quality Manager Versie 002 Datum uitgifte 2014-01-01 Gebruikershandleiding QM Versie : 002 Pagina : 1 van 15 Gebruikershandleiding Quality Manager Het Labratrium van Aqualysis maakt gebruik van

Nadere informatie

Webdesign. Les 1 FTP. File Transfer Protocol. De webserver van dbz: www.dbzweb.be. De ftp-client FileZilla instellen. Interessante links:

Webdesign. Les 1 FTP. File Transfer Protocol. De webserver van dbz: www.dbzweb.be. De ftp-client FileZilla instellen. Interessante links: >BELEVENISSEN BIJ DE HELPDESK > >Helpdesk:"Wat vr cmputer heeft u?" >Vruwelijke klant: "Een witte." > ----------------------------------------------------------------------- >Hall met Celine hier: "Ik

Nadere informatie

Tip: Als u uw vertaling op volledig scherm wilt weergeven, draait u uw apparaat een kwartslag.

Tip: Als u uw vertaling op volledig scherm wilt weergeven, draait u uw apparaat een kwartslag. Ggle translate 1. Tekst vertalen U kunt wrden f zinnen vertalen met behulp van Ggle Translate. Uw tekst vertalen Cmputer 1. Ga naar de pagina Ggle Translate. 2. Kies bven aan de pagina de talencmbinatie.

Nadere informatie

PRIVACY POLICY / COOKIE POLICY EGEDA NV

PRIVACY POLICY / COOKIE POLICY EGEDA NV PRIVACY POLICY / COOKIE POLICY EGEDA NV Privacy plicy betreffende het gebruik van de website en het gebruik van ckies EGEDA N.V. is zich ervan bewust dat de privacy van zijn klanten en de bescherming van

Nadere informatie

Wie verkoopt uw huis?

Wie verkoopt uw huis? Wie verkpt uw huis? Accuntnet Verkp Vertruwens Persn Service Accuntnet V V P Service Wie verkpt uw huis? Als u uw huis wilt verkpen, schakelt u k in Spanje een makelaar in. Echter in Spanje geeft men nrmaal

Nadere informatie

E- mailadressen uit QBS exporteren naar uw website.

E- mailadressen uit QBS exporteren naar uw website. E- mailadressen uit QBS exprteren naar uw website. STAP 1: Maak een crrect selectie van uw klanten die u wenst te benaderen (bv. Particulieren) A) Klik bvenaan p Selecties B) Selecteer hier als: Tabel:

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.2 2 INLEIDING... 2.1. 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2 Colofon... 2.2 3 INSTALLATIE ARCGIS 9.2... 3.1

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.2 2 INLEIDING... 2.1. 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2 Colofon... 2.2 3 INSTALLATIE ARCGIS 9.2... 3.1 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.2 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Vrwrd... 2.1 2.2 Clfn... 2.2 3 INSTALLATIE ARCGIS 9.2... 3.1 3.1 Installatie vrige versie ArcGIS ngedaan maken... 3.1 3.2 Installatie ArcGIS

Nadere informatie

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite.

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. 1. Gebruik van de nline tekstverwerker p de schlwebsite. Stap 1: aanmelden p de schlwebsite Gebruik je gebruikersnaam zals in Bingel. Stap 2: ga naar juw leerjaar in het menu bvenaan. Klik dan verder naar

Nadere informatie

BYOD Taallabo AJ september 2018

BYOD Taallabo AJ september 2018 BYOD Taallab AJ 2018-2019 25 september 2018 Cntext Taallab: gebruik vr inefenen van spreekefeningen, veren van cnversaties, enz. Schermdelen: gebruik bij grepswerk en werkclleges vr cllabratief leren Inlggen

Nadere informatie

Documentatie voor update BHIwin 9.01

Documentatie voor update BHIwin 9.01 Dcumentatie vr update BHIwin 9.01 1. Elektrnische BTW-aangifte... 3 1.1 Algemeen.... 3 1.2 Tepassing in prgramma... 3 1.3 Instellen map... 4 2. Aankpfactuur Factr aftrekbaar... 5 3. Rapprtenbeheer... 6

Nadere informatie

Beveiliging ICT. Yvan Gielens Welzijnskoepel West-Brabant 1-1-2010

Beveiliging ICT. Yvan Gielens Welzijnskoepel West-Brabant 1-1-2010 2010 Beveiliging ICT Yvan Gielens Welzijnskepel West-Brabant 1-1-2010 Inleiding Vrwrd Via wrkshps zal ik te samen met de systeembeheerders prberen punten uiteen te zetten en deze p een eenvudige manier

Nadere informatie

Computercursus. Vereniging Dorpsbelang Gaast

Computercursus. Vereniging Dorpsbelang Gaast Cmputercursus Vereniging Drpsbelang Gaast email: cmptercursus@gaast.eu Pagina - 1 Cursus Onderdeel 4 Cmputercursus 2014 Deze pagina bevat alle infrmatie ver de cmputer cursus van Vereniging Drpsbelang

Nadere informatie

VERKLARING. Inzake gegevensverwerking klanten. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

VERKLARING. Inzake gegevensverwerking klanten. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) VERKLARING Inzake gegevensverwerking klanten Vlgens de Algemene Verrdening Gegevensbescherming (AVG) Deze verklaring inzake gegevensverwerking is van Schnmaakbedrijf L.J. de Vries B.V., gevestigd te Aalsmeer

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows Netwerk

Kurzweil 3000 v14 Flex voor Windows Netwerk Kurzweil 3000 v14 Flex vr Windws Netwerk Installatiegids Installatie en registratie Kurzweil 3000 Engine Installatie extra Kurzweil 3000 Administratr Installatie Kurzweil 3000 Client Installatie Kurzweil

Nadere informatie

PRIVACY BELEID EN DATALEKKEN versie 2016

PRIVACY BELEID EN DATALEKKEN versie 2016 PRIVACY BELEID EN DATALEKKEN versie 2016 Pagina 1 van 5 Privacy p schlen van Kiem Dr de tenemende digitalisering wrdt in het nderwijs steeds meer gebruik gemaakt van ICT. En er wrden steeds meer gegevens

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding Basecamp Pagina 1

Handleiding. Handleiding Basecamp Pagina 1 Handleiding Handleiding Basecamp Pagina 1 Vrwrd Recentelijk heeft mijnheer Garmin beslten m een nieuwe set geactualiseerde kaarten p de markt te brengen vr de Zum-serie (meest gebruikte navigatietestel

Nadere informatie

Privacy Statement Medewerkers

Privacy Statement Medewerkers Privacy Statement Medewerkers Hgeschl Leiden respecteert de privacy van haar medewerkers en gaat zrgvuldig en vertruwelijk m met juw persnsgegevens. Daarbij vldet de hgeschl aan de eisen van de Algemene

Nadere informatie

Privacy en Cookie Policy van we-spot.nl

Privacy en Cookie Policy van we-spot.nl Privacy en Ckie Plicy van we-spt.nl Wij We-spt BV hechten veel waarde aan de bescherming van de privacy van nze websitebezekers. In deze Privacy en Ckie Plicy wrdt u geïnfrmeerd ver de wijze waarp wij

Nadere informatie

Trainingsopgaven Basistraining Evenementen Scouts Online

Trainingsopgaven Basistraining Evenementen Scouts Online Trainingspgaven Basistraining Evenementen Scuts Online Inhudspgave 1 Vrbereidingspgaven... 3 1.1 E-mailadres aanpassen... 3 1.2 Testfuncties tevegen... 3 2 Basispgaven... 4 2.1 Nieuw evenement aanmaken...

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE

PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE PRIVACY VERKLARING VAN BEAUTYSALON ANKE Eenmanszaak Beautysaln Anke is verantwrdelijk vr de verwerking van persnsgegevens zals weergegeven in deze privacyverklaring. Anke de Vries is de cördinatr gegevensbescherming

Nadere informatie

Monitor de Bibliotheek op school

Monitor de Bibliotheek op school Mnitr de Biblitheek p schl 2018-2019 Vragenlijst leerkracht Je vult deze vragenlijst in vr: - BRIN-cde van de schl - naam van de schl - plaats waar de schl staat - grep LEZEN 1. He vaak de je dit gemiddeld?

Nadere informatie

Twinq introduceert: de VergaderApp voor eigenaren. 1 Inloggen in de VergaderApp voor eigenaren

Twinq introduceert: de VergaderApp voor eigenaren. 1 Inloggen in de VergaderApp voor eigenaren Twinq intrduceert: de VergaderApp vr eigenaren De VergaderApp vr eigenaren is een applicatie die dr Twinq is gemaakt vr appartementseigenaren m vrafgaand aan f tijdens f de VvE-vergadering te gebruiken.

Nadere informatie

4. Deze Privacy Policy was laatst bijgewerkt op 23/05/2018. FOODSERVICE ALLIANCE l Kastelein 50 B-2300 Turnhout Belgium T +32(0)

4. Deze Privacy Policy was laatst bijgewerkt op 23/05/2018. FOODSERVICE ALLIANCE l Kastelein 50 B-2300 Turnhout Belgium T +32(0) P R I V A C Y P O L I C Y 1. Deze privacy plicy ( Privacy Plicy ) regelt de verwerking van juw persnsgegevens als een nderdeel van juw gebruik van nze Website (de Website ) en de diensten die daarmee verband

Nadere informatie

Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN

Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN Inhudstafel Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN... 3 A. Wat te vermijden bij het invullen.... 3 B. Invullen van het deelnamefrmulier.... 3 1) 1 e stap: Invullen gegevens verantwrdelijke...

Nadere informatie

PRIVACY POLICY BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN DE WEBSITE EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

PRIVACY POLICY BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN DE WEBSITE EN HET GEBRUIK VAN COOKIES EXPANSION PARTNERS N.V. is zich ervan bewust dat de privacy van zijn klanten en de bescherming van hun persnsgegevens belangrijk zijn. In deze plicy wrdt uiteengezet he we mgaan met de persnsgegevens die

Nadere informatie

INSTALLATIEGIDS DC SHARE *******************************

INSTALLATIEGIDS DC SHARE ******************************* INSTALLATIEGIDS DC SHARE ******************************* INHOUD 1. Vrbereiding...1 2. Installeer DC Share met behud van Persnlijke Mappen...2 3. Gebruik DC Share met behud van Persnlijke Mappen...9 4.

Nadere informatie

Het programma itunes. Inleiding

Het programma itunes. Inleiding Het prgramma itunes Inleiding Het prgramma itunes is een digitale mediaspeler die dr Apple p 10 januari 2001 werd geïntrduceerd tijdens de Macwrld Cnference & Exp in San Francisc Met itunes kunnen digitale

Nadere informatie