Alle methodieken kort beschreven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alle methodieken kort beschreven"

Transcriptie

1 Alle methodieken kort beschreven Uitgebreide info van alle specialisaties kunt u in het vorige menu aanklikken! Ik werk graag met methodieken die zoveel mogelijk aansluiten bij de reguliere zorg op het gebied van massagetherapie, haptonomie, voedingsadvies en natuurgeneeskunde die wetenschappelijk onderbouwd is. Methodieken kunnen gecombineerd worden. VITALYA is aangesloten bij de professionele beroepsvereniging BATC, waardoor uw behandeling meestal (deels) vergoed wordt bij aanvullende verzekering. Indien nodig of gewenst wordt samengewerkt of doorverwezen naar arts of specialist. Enkele behandelingen kunnen op locatie gegeven. Ook tijdens zwangerschap bent u in goede handen. Cadeaubonnen voor een origineel cadeau zijn beschikbaar. Triggerpointtherapie Triggerpointtherapie is zeer effectief om bepaalde pijnen te verhelpen. Samengetrokken weefsel veroorzaakt niet alleen pijn in spieren, ook in de nabijgelegen zenuwbanen. Triggerpoints kunnen ontstaan door o.a. stress, overbelasting, verwondingen, chemische stoffen. Toepassingsvoorbeelden: spanningshoofdpijn, migraine, rug-, nek-, schouderpijn. Stijfheid en pijn in gewrichten als knokkels, polsen, ellebogen, schouders, knieën en heupen zijn symptomen van triggerpoints. Zelfs een belangrijk deel van menstruatiepijn is afkomstig van triggerpoints.

2 Bindweefselmassage Hierbij wordt op de bindweefsellagen van de huid gewerkt en is een stevig aanvoelende massage. De bindweefsellaag zegt veel over de stevigheid en elasticiteit van lichaam (en geest). Een slechte doorbloeding/conditie van het bindweefsel heeft tot gevolg dat de cellen niet meer voldoende in staat zijn voedingsstoffen op te nemen of afvalstoffen af te voeren. Enkele voorbeelden waarbij bindweefselmassage kan worden toegepast: chronische spier- en gewrichtspijn, klachten van organen, littekens, littekenpijn, verklevingen, verstopte huid, menstruatiepijn /onregelmatigheden, circulatieproblemen, cellulitis, striae, verouderde huid, hoofdpijn. Tevens kan het ondersteunend werken bij afvallen. Manuele lymfedrainage vlg. Dr. Vodder Wordt toegepast door massagetherapeuten, fysiotherapeuten, huidtherapeuten en is bij vele klachten inzetbaar. Algemene werkingsgebieden: Verbetering immuniteit (weerstand), diepe ontspanning, pijndemping, verbetering celstofwisseling. Klachten waarbij ik o.a. kan behandelen met manuele lymfedrainage: (Sport)blessures als spier/peesletsel, kneuzing, luxatie, na botbreuken), haematomen (zwellingen/bloeduitstortingen), na operaties, bij chronische klachten van spieren/gewrichten/pezen (rsi/cans, tenniselleboog, golferselleboog), overbelastingsproblemen spieren/gewrichten, herstel na ziekte, reiniging/ontslakking bijv. tijdens reinigings- of vastenkuur, reumatoïde klachten (artrose), restless legs, fibromyalgie, stress, stressgerelateerde klachten en oververmoeidheid, hoge bloeddruk, algehele regeneratie/weefselherstel bijv. na verslaving (alcohol, nicotine, medicijnen), allergie, behandeling als kuur in aanvalsvrije perioden, hoofdpijn, hyperventilatie, ribcontusie (kneuzing), spit en verkramping, oedeem in handen/ armen en benen bij zwangerschap. Ontstress-massage (haptonomisch) Een behandeling om je hoofd helemaal leeg te maken en op te laden. Afgestemd op jou en mogelijke klachten maken we met elkaar of maak ik een keuze uit de verschillende methodieken die ik tot mijn beschikking heb.

3 Oefentherapie/ademtherapie Indien van toepassing worden naast de behandelingen oefeningen aangereikt om het genezingsproces te bevorderen vanuit fysiotherapie, haptonomie, ademhalingstherapie en yoga. Zwangerschapsmassage Ik heb een scriptie geschreven over dit onderwerp en speciale trainingen gevolgd. Tijdens en na de zwangerschap kun je wel wat ondersteuning gebruiken en ik vind het erg leuk om je hierin te steunen! Zwangerschapsmassage is een weldaad voor moeder en baby met of zonder klachten. Uit wereldwijd gedaan wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat zwangerschapsmassage zeer heilzaam is bij specifieke zwangerschapsklachten. Er wordt aangegeven minder angstig te zijn, minder stemmingswisselingen te hebben, beter te kunnen slapen, minder rugpijn en andere pijnklachten te hebben. Ook wordt aangegeven dat vrouwen in vele gevallen minder vocht vasthouden. Tevens verminderen stresshormonen en hebben vrouwen minder complicaties en pijn tijdens hun bevalling. Ook vermindert de kans op een vroeggeboorte. Yoga Stretch Massage Degene die behandeld wordt ligt gekleed in gemakkelijke soepele kleding op de behandelbank of comfortabele mat op de grond. De massage is dynamisch en kan zonder olie gegeven worden, maar kan eventueel wel met een oliemassage gecombineerd worden. Yoga massage combineert diverse technieken zoals strekkingen, tracties, manuele toepassingen, triggerpointtherapie en yoga. Als massagetherapeut begeleidt ik de bewegingen, waardoor je vanuit ontspanning de bewegingen/strekkingen kunt ondergaan. Je profiteert tegelijkertijd van de uitwerking van de strekkingen en ontvangt tevens een ontspannende massage. In Thailand geniet de yoga massage veel aanzien als methode om je lichamelijk en mentaal jong en vitaal te houden. Yoga massage stimuleert je immuunsysteem, verbetert je houding, maakt spieren soepel, vermindert de effecten van stress, verfrist en verheldert je gedachten, voorkomt en vermindert o.a. rug-, nek- en schouderklachten en verbetert je lichaamsbewustzijn.

4 Sportmassage & sportverzorging Wanneer je regelmatig sport is een verzorgende massage heel zinvol. Sportmassage- en verzorging bevordert herstel, voorkomt (sport)blessures en het draagt bij tot een meer effectieve training, ontspanning en meer (sport)plezier. Sportmassage gaat meestal samen met blessurepreventie. Ik kan je diverse preventieve zorg bieden op het gebied van voeding en oefentherapie om het ontstaan van blessures verminderen en/of blessures te voorkomen. Haptonomisch pulsen Haptonomisch pulsen is een methodiek waarbij de meeste mensen meestal een diepe ontspanning en ruimte ervaren. D.m.v. van subtiele ritmische pulseringen wordt het zenuwstelsel zodanig geprikkeld, dat dit een diepe ontspanning geeft en effect heeft op diverse niveaus. De pulserende bewegingen echoën als het waren door het hele lichaam heen. Hierbij draag je het liefst soepel zittende kleding. Pulsen maakt je bewuster van jezelf en je lichaam. Je kunt je laten pulsen als je veel in je hoofd zit, moe/gespannen bent, vast zit in jezelf, als je verlangt naar meer voelen, meer aanwezig zijn in je lichaam, of naar helend aangeraakt worden of gewoon als je nieuwsgierig bent. Tijdens een zwangerschap is dit ook een heel fijne én veilige methode. Manuele toepassingen Dorn Bij deze methodiek heeft de cliënt een actieve bewegende rol. Het is een niet pijnlijke veilige methode om de wervelkolom en andere gewrichten manueel te behandelen en pijnvrij te maken. Manuele toepassingen gebaseerd op de Dorn methode, die in Duitsland is ontstaan, voldoet aan alle hoge eisen van zowel cliënt als behandelaar. De Dorn methode wordt afhankelijk van uw gezondheidssituatie eventueel met andere methodieken gecombineerd. Ayurveda/fytotherapie/aromatherapie Behandeling met (warme) medicinale kruidenoliën op basis van kennis die ik heb opgebouwd vanuit de medicinale kennis uit de fytotherapie, Ayurveda en aromatherapie, passend bij jouw persoonlijkheid en het moment. Ter versterking van het immuunsysteem en gezondheid, ter stimulans van het lymfesysteem en de bloedcirculatie, het zenuw- en hormoonstelsel, zuiveringsprocessen te bevorderen, te harmoniseren en ontspannen. De behandelingen verminderen vele degeneratieve klachten.

5 Acupressuur Acupressuur is voortgekomen uit de acupunctuur en wordt al plm jaar toegepast. Hedendaagse artsen en onderzoekers, o.a. Dr. Harold Burr, Prof. Kim Bong Han en de onderzoeker Pierre de Vernejoul hebben het systeem van meridianen die het uitgangspunt zijn van acupressuur (en acupunctuur) grondig onderzocht en bevestigd. In het Slotervaart ziekenhuis wordt acupunctuur in de integratieve geneeskunde effectief toegepast. Het is aangetoond, dat bepaalde huidgebieden wederkerig corresponderen met onder andere inwendige organen, spieren, botten en gewrichten, beter bekend onder de noemer segmentale relaties en ook terug te vinden bij bindweefselmassage. Het prikkelen van een bepaald huidgebied beïnvloedt dus de ermee corresponderende structuren en er is een terugkoppeling te maken naar de werking van het zenuwstelsel, zoals in de Westerse geneeskunde bezien wordt. Op deze manier is een goede integratie mogelijk tussen verschillende methodieken. Daarnaast hebben alle lichaamsdelen een relatie met bepaalde segmenten op de voet, dit noemen we reflexzones. In de voeten zitten wel plm zenuwuiteinden. Door de behandeling op de voeten worden de reflexzones geprikkeld en kan de stroming van energie fysiologisch en energetisch worden geactiveerd. Stoelmassage Stoelmassage is een verkwikkende massage waarbij vnl. rug, nek/schouders, armen en hoofd worden behandeld. Je zit op een ergonomische stoel, waarop je totaal ontspannen kunt zitten en hebt het liefst soepele kleding aan. Een stoelmassage duurt plm. 20 tot 30 minuten. Het is geschikt voor bijna iedereen, maar wordt bij klachten toegespitst op uw/jouw persoon. Combinaties met andere methoden zijn mogelijk. Ook geschikt op locatie en voor bedrijven.

6 Kindermassage/Ouder&kind Het is zo belangrijk in deze tijd dat kinderen ontspannen en vanuit innerlijke rust zich veilig voelen. In bepaalde situaties is het zinvol om voor je kind een afspraak te maken voor een of meerdere behandelingen. Een ouder kan met zijn of haar kind ook samen komen om te leren hoe je zelf je eigen kind een korte basismassage kunt geven. Masseren brengt ouders en kinderen tot elkaar en tot zichzelf. Het is een concrete bezigheid. Je kunt even uit je hoofd stappen, je lichaam weer voelen, ervaren dat je samen bent met anderen die iets voor je betekenen en waarvoor jij iets kunt doen. Ik maak hierbij mede gebruik van speciale massage- en verzorgingsproducten ontwikkeld voor kinderen en jongeren. Warme kruidenkompresmassage De kruidenkompressen hebben een goedkeuring van het ministerie van gezondheid in Thailand en worden ook in ziekenhuizen gebruikt. De samensteling is volgens het recept van Wat Poh, de meest beroemde massageschool van de wereld in Thailand). De kruidenkompressen brengen verlichting bij spierpijn, diverse vormen van reuma, jicht en spierdystrofie. Het heeft een reinigend effect op de organen en werkt aderwandverstevigend. Het bevordert het afvoeren van afvalstoffen bij verzuring van het lichaam, bij afvallen, vasthouden van vocht, oedeem. Na het gebruik van de kruidenkompressen volgt een ontspannende warme kruidenoliemassage. Deze behandeling wordt alleen in Hellevoetsluis gegeven. Voedingstherapie Voeding heeft een grote invloed op ons welbevinden en maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van (chronische) klachten. Indien de klachten waar je voor komt mede te maken hebben met voeding, kan ik je hierbij ondersteunen middels voedingstherapie.

Chinese Hoofd-Nek-Schouders

Chinese Hoofd-Nek-Schouders Sportmassage Dient om de hele conditie van het lichaam en voornamelijk de spieren te verbeteren. Sporters presteren beter, hebben minder last van blessures en herstellen sneller na de inspanning. Deze

Nadere informatie

Aandacht voor jezelf. - Aanraken is een eerste levensbehoefte

Aandacht voor jezelf. - Aanraken is een eerste levensbehoefte Aandacht voor jezelf - Aanraken is een eerste levensbehoefte - Aanraking stimuleert de activiteit van de nervus vagus, de zenuwbaan die de afscheiding van de hormonen die een rol spelen bij de voedselopname,

Nadere informatie

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven?

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? 0031 (0) 6 25 51 69 15 0031 (0) 70 369 76 41 INFO@SUDASHI.NL VOEDING Waarom ik schrijf

Nadere informatie

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Ontspanningsmassage

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Ontspanningsmassage BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Ontspanningsmassage Ontspanningsmassage De beleving van een heerlijke ontspanningsmassage Een ontspanningsmassage is een algehele lichaamsmassage waarbij lichaam

Nadere informatie

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Stoelmassage

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Stoelmassage BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Stoelmassage Stoelmassage De stoelmassage (ook wel bedrijfsmassage genoemd) is een verkorte, makkelijk toepasbare massagevorm. Hoewel een stoelmassage maar 30

Nadere informatie

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Zwangerschapsmassage

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Zwangerschapsmassage BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Zwangerschapsmassage Zwangerschapsmassage Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Deze veranderingen zijn een bijzondere ervaring, tijd voor jezelf

Nadere informatie

Geplaatst op 8-11-2014

Geplaatst op 8-11-2014 Geplaatst op 8-11-2014 VITALYA President Paterstraat 1 3221 XM Hellevoetsluis 0181-325211 BTW nr. 178538930 KvK 24269083 Triodos bank NL 44 TRIO 0786 7992 26 AGB zorgverlenerscode 90/042094 AGB praktijkcode

Nadere informatie

cursussen en nascholingen SCHOOL VOOR VOETREFLEXOLOGIE

cursussen en nascholingen SCHOOL VOOR VOETREFLEXOLOGIE cursussen en nascholingen 2019-2020 0 Welkom bij de School voor Voetreflexologie Bedankt voor uw interesse in het cursus-/nascholingsaanbod van de School voor Voetreflexologie. U kunt bij ons terecht voor

Nadere informatie

Voetreflexologie Marianne Baudenelle www.mariannebaudenelle.be

Voetreflexologie Marianne Baudenelle www.mariannebaudenelle.be Voetreflexologie Marianne Baudenelle www.mariannebaudenelle.be 1 Wat is voetreflexologie Onze beide voeten zijn een afspiegeling van ons lichaam. Ons hele lichaam staat in verbinding met onze voeten. De

Nadere informatie

Dorine Erkens. GuashaTherapeut.nl VOORWOORD

Dorine Erkens. GuashaTherapeut.nl VOORWOORD VOORWOORD In dit e-book leg ik uit wat Guasha Therapie is en wat het voor je kan betekenen. Guasha Therapie is nog onbekend in Nederland. Met het schrijven en delen van dit e- book wil ik laten zien hoe

Nadere informatie

Sportmassage massage rug, nek en schouders 30 min 32,50. Hotstone lichaamsmassage 45 min 45.00. Bindweefsel massage 30 min 32.50

Sportmassage massage rug, nek en schouders 30 min 32,50. Hotstone lichaamsmassage 45 min 45.00. Bindweefsel massage 30 min 32.50 Prijslijst wellness In ons nieuwe wellness centrum vindt u een zwemparadijs, een sauna, een stoombad, een zonnebank en een massagesalon. Voor zowel de sauna als de massages en zonnebank dient uw een afspraak

Nadere informatie

Presentatie praktijk E-movere en Academie Moderne MassageTherapie. e-movere stressmanagement en ontspanning

Presentatie praktijk E-movere en Academie Moderne MassageTherapie. e-movere stressmanagement en ontspanning Presentatie praktijk E-movere en Academie Moderne MassageTherapie We zijn mensen van de multi-tasking tijd We denken en we doen veel Er wordt veel van ons gevraagd Bijna alles en iedereen staat onder druk

Nadere informatie

Dry Needling. Informatie voor patiënten

Dry Needling. Informatie voor patiënten Dry Needling Informatie voor patiënten Wat is dry needling? Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op

Nadere informatie

Communityacupunctuureindhoven.nl

Communityacupunctuureindhoven.nl Er is geen MAGIC BULLET in de Acupunctuur Mensen hebben mogelijk een vaag idee wat Acupunctuur zou kunnen doen voor hen als het om reguliere klachten gaat. Als mensen worden behandeld hopen ze dat Acupunctuur

Nadere informatie

Lage rug- of nekklachten? Word weer jezelf met Krullaards Perfect Body Reset. De behandeling is snel, comfortabel, zonder operatie of medicijnen

Lage rug- of nekklachten? Word weer jezelf met Krullaards Perfect Body Reset. De behandeling is snel, comfortabel, zonder operatie of medicijnen Lage rug- of nekklachten? Word weer jezelf met Krullaards Perfect Body Reset De behandeling is snel, comfortabel, zonder operatie of medicijnen Krullaards Perfect Body Reset Rug- en nekklachten belemmeren

Nadere informatie

Dry Needling. Fysiotherapie

Dry Needling. Fysiotherapie 00 Dry Needling Fysiotherapie 1 Wat is Dry Needling? Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut die zich richt op de behandeling van (pijn)klachten in het houding- en bewegingsapparaat. Met

Nadere informatie

pagina 3 pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7 pagina 8 pagina 9 pagina 10

pagina 3 pagina 4 pagina 5 pagina 6 pagina 7 pagina 8 pagina 9 pagina 10 Klassieke massage Klassieke ontspannigsmassage Total relax ontspanningsmassage Total relax aroma massage Total relax massage met japanse munt en Hot Towels Hoofdpijnmassage Prijslijst Kontakt informatie

Nadere informatie

Massage verwendag 25 mei 2014

Massage verwendag 25 mei 2014 Massage verwendag 25 mei 2014 met van 10.00 tot 17.00 doorlopend massages Ancient Thai massage Ayurvedische gezichtsmassage Warmwaterkussenmassage Breuss wervelmassage Ayurvedische voetmassage Chakra balans

Nadere informatie

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding.

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding. Onze praktijk Fysiotherapie Manuele therapie Kinderfysiotherapie Sportfysiotherapie Sporten onder begeleiding Echografie Voeding (Orthomoleculaire geneeskunde) Dry Needling Moderne praktijk Paramedisch

Nadere informatie

Pleistert pijn weg Directe pijnbestrijding zonder medicijnen waar het nodig is

Pleistert pijn weg Directe pijnbestrijding zonder medicijnen waar het nodig is Pleistert pijn weg Directe pijnbestrijding zonder medicijnen waar het nodig is www.takecare.nl - www.takecare.be Wat is de Pain Away MCT Patch? De Pain Away MCT Patch is een set van twee zelfklevende elektrodepleisters

Nadere informatie

Triggerpoint-zelfbehandeling. een instrument voor zelfbehandeling bij. gezondheidsklachten. Sprekers: Rob Beenker en Hanneke Heij

Triggerpoint-zelfbehandeling. een instrument voor zelfbehandeling bij. gezondheidsklachten. Sprekers: Rob Beenker en Hanneke Heij Een kennismaking met Triggerpoint-zelfbehandeling een instrument voor zelfbehandeling bij gezondheidsklachten Sprekers: Rob Beenker en Hanneke Heij 27 november 2010 Utrecht 1 Vandaag... vertel ik mijn

Nadere informatie

Massage in het DCL. Tip: Verras een ander ook eens met een heerlijke massage! Daartoe zijn bij de masseurs cadeaubonnen te koop.

Massage in het DCL. Tip: Verras een ander ook eens met een heerlijke massage! Daartoe zijn bij de masseurs cadeaubonnen te koop. Massage in het DCL Massage is ontspannend voor lichaam en geest, goed bij pijnlijke en gespannen spieren of bij spanning in je dagelijks leven. Of als ondersteuning bij belangrijke veranderingen in uw

Nadere informatie

P I J N A P O T H E E K. N L

P I J N A P O T H E E K. N L SPIER- EN GEWRICHTS- PIJN WAT ZIJN SPIER- EN GEWRICHTSPIJN SOORTEN SPIER- EN GEWRICHTSPIJN WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN APOTHEEK.NL SPIER-

Nadere informatie

Sportmassage Techniek

Sportmassage Techniek Stijve nek, schouder of rugspieren? Voorbereiding voor een sportieve uitdaging of gewoon om de gespannen spieren los te maken? Wellicht kan (sport) massage iets voor u betekenen. Massage is een eeuwenoude

Nadere informatie

Verlicht je symptomen van stress!

Verlicht je symptomen van stress! Verlicht je symptomen van stress! Wat is stress? van de Belgische bevolking lijdt aan stress! Maar stress is niet voor iedereen hetzelfde: Stress is een vorm van spanning die voorkomt bij de mens als reactie

Nadere informatie

Noordeinde Clinic biedt onderzoek, behandeling en advies bij onverklaarbare gezondheidsklachten

Noordeinde Clinic biedt onderzoek, behandeling en advies bij onverklaarbare gezondheidsklachten Chronische pijn, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten en andere onverklaarbare klachten. De huisarts kan niets voor u doen en u komt er maar niet verder mee. Deze situatie

Nadere informatie

De reumatoloog. Ziekenhuis Gelderse Vallei

De reumatoloog. Ziekenhuis Gelderse Vallei De reumatoloog Ziekenhuis Gelderse Vallei Inhoud Inleiding 3 Reumatische ziekten 3 Artritis 3 Bindweefselziekten of systeemziekten 3 Artrose 3 Weke delen-reuma 3 Pijnsyndromen 4 De reumatoloog 4 Onderzoek

Nadere informatie

De combinatie van pijnbestrijding, herstel en energiebevordering maakt APS-therapie tot één van de meest succesvolle therapieën.

De combinatie van pijnbestrijding, herstel en energiebevordering maakt APS-therapie tot één van de meest succesvolle therapieën. Wat is APS? APS-therapie is een revolutionaire vorm van pijnbestrijding. APS-therapie is geheel pijnloos, volkomen veilig en positief effect is wetenschappelijk aangetoond. Met APS wordt de pijn niet onderdrukt,

Nadere informatie

Massage bij kanker. een aanraking met aandacht zegt vaak meer dan duizend woorden. Borstkanker symposium Putten 8 oktober 2016

Massage bij kanker. een aanraking met aandacht zegt vaak meer dan duizend woorden. Borstkanker symposium Putten 8 oktober 2016 Massage bij kanker een aanraking met aandacht zegt vaak meer dan duizend woorden Borstkanker symposium Putten 8 oktober 2016 Ons verhaal in vogelvlucht Voorstellen Filmpje : aanraking met aandacht Massage

Nadere informatie

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage

ChinLi TuiNa. Welkom. Uitleg over Tuina massage ChinLi TuiNa Welkom Uitleg over Tuina massage Kennismaking Tuina Wat is Tuina, inleiding Historie Hoe werkt Tuina Welke klachten kun je met Tuina behandelen Tuina in de praktijk Vragen Demonstratie TuiNa

Nadere informatie

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage De opleiding integrale massage van Positive Touch is een opleiding voor mensen die van massage hun beroep willen maken en zich op een inspirerende manier

Nadere informatie

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb je een vraag? Stel deze dan direct! Weet één van jullie

Nadere informatie

Inhoud Pijn Een noodkreet van het lichaam

Inhoud Pijn Een noodkreet van het lichaam Inhoud Pijn Een noodkreet van het lichaam Pijn vroegtijdig waarschuwingssysteem.... 10 Receptoren de informatie-experts...11 Soorten pijn...14 De vele oorzaken van rugpijn...16 Hoe ontstaat rugpijn?...18

Nadere informatie

Voetmassage apparaat. Handleiding SL-C07. Infrarood voetmassage met afstandsbediening

Voetmassage apparaat. Handleiding SL-C07. Infrarood voetmassage met afstandsbediening Voetmassage apparaat Handleiding SL-C07 Infrarood voetmassage met afstandsbediening Infrarood massageapparaat voor bloedcirculatie met afstandsbediening Lees de handleiding zorvuldig door voor gebruik

Nadere informatie

Cosmetische Bindweefselmassage & Cupping

Cosmetische Bindweefselmassage & Cupping Cosmetische Bindweefselmassage & Cupping Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten www.massagecursuslimburg.nl Cosmetische Bindweefselmassage & Cupping Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat uit goed

Nadere informatie

Een niet-medicamenteuze pijnbehandeling Patiënteninformatie

Een niet-medicamenteuze pijnbehandeling Patiënteninformatie Transcutane Electrische Neuro-Stimulatie (TENS) Een niet-medicamenteuze pijnbehandeling Patiënteninformatie Inhoudsopgave Wat is TENS?...3 Hoe werkt TENS?...3 Bij welke pijnklachten helpt TENS?...4 Zo

Nadere informatie

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde Voeding Orthomoleculaire Geneeskunde Fysiotherapie in combinatie met nieuwe wetenschappen Paramedisch Centrum Luxor combineert diverse vormen van (sport)fysiotherapie met nieuwe wetenschappen voor een

Nadere informatie

GESCHREVEN DOOR WIL BOONSTRA EN GERT VAN VEEN

GESCHREVEN DOOR WIL BOONSTRA EN GERT VAN VEEN Shiatsu GESCHREVEN DOOR WIL BOONSTRA EN GERT VAN VEEN Introductie Shiatsu is een natuurlijke stimulatie van het lichaam door het beïnvloeden van de energiestromen in het lichaam door aanraking en drukuitoefening.

Nadere informatie

Inleiding. Reumatische ziekten

Inleiding. Reumatische ziekten De reumatoloog Inleiding Ieder jaar bezoekt een groot aantal mensen de huisarts met klachten van het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, pezen en botten). Vaak is de huisarts in staat de diagnose

Nadere informatie

Lage Rugpijn, Aspecifieke Lage Rugpijn, Lumbago, Spit,

Lage Rugpijn, Aspecifieke Lage Rugpijn, Lumbago, Spit, Lage Rugpijn, Aspecifieke Lage Rugpijn, Lumbago, Spit, Wat is lage rugpijn? Lage rugpijn zit onderin de rug. Soms straalt de pijn uit naar de billen of naar een of beide bovenbenen. De pijn kan plotseling

Nadere informatie

Spier- en gewrichtspijn

Spier- en gewrichtspijn Spier- en gewrichtspijn Spierpijn na het sporten, een zweepslag, een verzwikte enkel, een gekneusde pink... Door een verkeerde beweging of door extra inspanning kunt u plotseling pijn aan spieren of gewrichten

Nadere informatie

Gezondheids centrum. advies, therapie en behandeling door onze experts. Gezondheidscentrum Valkenhof

Gezondheids centrum. advies, therapie en behandeling door onze experts. Gezondheidscentrum Valkenhof Gezondheids centrum advies, therapie en behandeling door onze experts 1 Gezondheidscentrum Valkenhof Inhoud Verwijzing en vergoeding Fysiotherapie Diëtetiek Ergotherapie Logopedie Specialist ouderengeneeskunde

Nadere informatie

17Spierklachten en ontstekingen

17Spierklachten en ontstekingen DC 17Spierklachten en ontstekingen 1 Inleiding Pijn aan je spieren is meestal niet ernstig, maar wel lastig. Het is vaak te voorkomen en er is zeker iets aan te doen. We behandelen een aantal klachten.

Nadere informatie

Oefeningen voor reumapatiënten

Oefeningen voor reumapatiënten Oefeningen voor reumapatiënten afdeling fysiotherapie U bent bekend met reuma en heeft oefeningen gekregen voor uw ontstoken gewrichten. In deze folder staan deze oefeningen beschreven. Doel van de oefeningen

Nadere informatie

Irene Weijers Extra aandacht en zorg voor jezelf

Irene Weijers Extra aandacht en zorg voor jezelf WELZIJN & ZORG BJ ZIEKTE Massage verminderd stress Borstkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Een op de negen vrouwen krijgt hiermee te maken. Onder vrouwen tussen 30

Nadere informatie

Lowlevel - lasertherapie. Voetverzorging Medisch pedicure. Voet op Stap

Lowlevel - lasertherapie. Voetverzorging Medisch pedicure. Voet op Stap Lowlevel - lasertherapie Voetverzorging Medisch pedicure Voet op Stap Low Level Laser Therapie Low Level Laser Therapie in de praktijk van uw voetverzorging is de behandeling en genezing van de toekomst.

Nadere informatie

Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com

Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com Uitgave: Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, Amersfoort Met de fysiotherapeut

Nadere informatie

30 min 29 60 min 48 90 min 65

30 min 29 60 min 48 90 min 65 Relaxation Massage Ontspanningsmassage is voor iedereen, het kan een moment zijn van even aandacht voor jezelf, aandacht voor je lichaam, een stukje ontspanning voor lichaam en geest. 30 min 29 60 min

Nadere informatie

Osteopathie is een manuele geneeswijze, wat inhoudt dat er geen apparaten aan te pas komen.

Osteopathie is een manuele geneeswijze, wat inhoudt dat er geen apparaten aan te pas komen. Osteopathie is een manuele geneeswijze, wat inhoudt dat er geen apparaten aan te pas komen. Een osteopaat gaat uit van de visie dat de mens biologisch één geheel is en dat alle afzonderlijke delen (systemen)

Nadere informatie

Lees meer over. Praktijk voor massagetherapie & begeleiding bij persoonlijke veranderingstrajecten. Nieuwsbrief september 2012

Lees meer over. Praktijk voor massagetherapie & begeleiding bij persoonlijke veranderingstrajecten. Nieuwsbrief september 2012 Nieuwsbrief september 2012 Leer de rust in jezelf herkennen Nieuwsbrief september 2012 Praktijk voor massagetherapie & begeleiding bij persoonlijke veranderingstrajecten Lees meer over 2 3 4 5 6 Workshop

Nadere informatie

esogetics VO LG E N S P E TE R M A N D E L

esogetics VO LG E N S P E TE R M A N D E L esogetics ENERGIE REFLECTOR OLIE VO LG E N S P E TE R M A N D E L Instituut voor Kleurenpunctuur Mr. P. N. Arntzeniusweg 80 1098 GS Amsterdam tel.: 020-4687865 fax.: 020-4688384 info@kleurenpunctuur.nl

Nadere informatie

Workshops, lezingen & nascholing voor masseurs

Workshops, lezingen & nascholing voor masseurs Workshops, lezingen & nascholing voor masseurs Op dit moment: *opleiding deskundig voedingsadviseur voor honden *lesdag voeding door Lotte Botter *therapeutisch handelen (nascholing voor kynologisch masseurs

Nadere informatie

Opleiding Matrix-kleurentherapie

Opleiding Matrix-kleurentherapie www.instituutblokdijk.nl Opleiding Matrix-kleurentherapie Instituut Blokdijk Dr. Berlagelaan 5 5622 HA Eindhoven OPLEIDING MATRIX- KLEURENTHERAPIE Het is een 3-jarige opleiding + Medische basiskennis Deze

Nadere informatie

Preventieplan, Meest voorkomende klachten bij Integrale lichaamstherapie Nadieh. Rugklachten, schouderklachten en nekklachten.

Preventieplan, Meest voorkomende klachten bij Integrale lichaamstherapie Nadieh. Rugklachten, schouderklachten en nekklachten. Preventieplan, Meest voorkomende klachten bij Integrale lichaamstherapie Nadieh. Rugklachten, schouderklachten en nekklachten. Inhoud Inleiding 3 Rugklachten, oorzaak. 4 Rugklachten voorkomen. 6 Schouderklachten,

Nadere informatie

Oedeemtherapie. Manuele lymfedrainage methode Vodder. Afdeling Fysiotherapie

Oedeemtherapie. Manuele lymfedrainage methode Vodder. Afdeling Fysiotherapie 00 Oedeemtherapie Manuele lymfedrainage methode Vodder Afdeling Fysiotherapie 1 Het lymfestelsel Het lymfestelsel bestaat uit lymfevaten, lymfeklieren en lymfeklierweefsel dat zich in verschillende organen

Nadere informatie

Intakeformulier PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon: Geslacht: o Man o Vrouw. Geboortedatum: Beroep:

Intakeformulier PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon:   Geslacht: o Man o Vrouw. Geboortedatum: Beroep: Intakeformulier PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon: E-mail: Geslacht: o Man o Vrouw Geboortedatum: Beroep: HOE HEBT U ONS GEVONDEN? o Via een zoekmachine o Via social media

Nadere informatie

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie Psychosomatische fysiotherapie bij DE KERN boz Praktijk voor Natuurgeneeskunde De Snoostraat 13 4624 VJ Bergen op Zoom Telefoon 0164-210700 Email: info@dekernboz.nl Website: www.dekernboz.nl Kamer van

Nadere informatie

DE KERN boz Centrum voor biodynamische osteopathie, bewustwording, ontplooiing, spiritualiteit

DE KERN boz Centrum voor biodynamische osteopathie, bewustwording, ontplooiing, spiritualiteit DE KERN boz Centrum voor biodynamische osteopathie, bewustwording, ontplooiing, spiritualiteit DE KERN boz is lid van: VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze) Shibumi (International

Nadere informatie

Chronische pijn en Acupunctuur. Marc Alaerts 19/02/2011 --------------------------------

Chronische pijn en Acupunctuur. Marc Alaerts 19/02/2011 -------------------------------- Chronische pijn en Acupunctuur. Marc Alaerts 19/02/2011 -------------------------------- De voordracht bestond uit 2 delen: pijn en acupunctuur. Pijn. Men kan alleen maar nietszeggende omschrijvingen geven

Nadere informatie

Klassieke massage. Bindweefselmassage INTEGRALE MASSAGETHERAPIE: EEN ANDERE AANPAK VOOR TERUGKERENDE GEZONDHEIDSKLACHTEN

Klassieke massage. Bindweefselmassage INTEGRALE MASSAGETHERAPIE: EEN ANDERE AANPAK VOOR TERUGKERENDE GEZONDHEIDSKLACHTEN INTEGRALE MASSAGETHERAPIE: EEN ANDERE AANPAK VOOR TERUGKERENDE GEZONDHEIDSKLACHTEN Klassieke massage Dat massages al eeuwen oud zijn en dat het in veel landen als volksgeneeskunst is waargenomen is door

Nadere informatie

PIJN BIJ KANKER SUPPLEMENT INFORMATIEWIJZER ONCOLOGIE

PIJN BIJ KANKER SUPPLEMENT INFORMATIEWIJZER ONCOLOGIE SUPPLEMENT INFORMATIEWIJZER ONCOLOGIE PIJN BIJ KANKER Pijn is een onaangenaam gevoel en kan grote invloed hebben op uw dagelijks leven. Pijn kan verschillende oorzaken hebben. Bij patiënten met kanker

Nadere informatie

Mensendieck en Mc Kenzie praktijk Wierden en Markelo

Mensendieck en Mc Kenzie praktijk Wierden en Markelo Presentatie door Elvira van Daal Mensendieck en Mc Kenzie praktijk Wierden en Markelo Wat is McKenzie therapie? Robin McKenzie is een fysiotherapeut uit Nieuw- Zeeland. Zijn therapie wordt wereldwijd

Nadere informatie

Subject: Taak 1.2.20

Subject: Taak 1.2.20 Taak 1.2.20 Tutor : vd Biggelaar Mentor : vd Biggelaar Klas : MT1A Gemaakt door : Tommy & Paul van der Linden 1 Inhoud! Taak 1.2.20 Inhoud!... 2 Inleiding... 3 Trekken en Duwen... 4 Tillen... 4 Zitten...

Nadere informatie

Lumbaalpunctie (ruggenprik)

Lumbaalpunctie (ruggenprik) Sophia Kinderziekenhuis Uw kind moet een lumbaalpunctie (ruggenprik) ondergaan. In deze folder geven wij u graag antwoord op de 10 meest gestelde vragen over de puntie. Achter in de folder vindt u ook

Nadere informatie

Bewegen via het Brein. Bewust uw lichaam onbewust leren gebruiken

Bewegen via het Brein. Bewust uw lichaam onbewust leren gebruiken Bewegen via het Brein Bewust uw lichaam onbewust leren gebruiken Denken, voelen en handelen Verkeerd gebruik van ons lichaam kan leiden tot klachten zoals rug-, nek- en hoofdpijn en hernia. Om deze klachten

Nadere informatie

(Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde

(Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde (Paarden)Acupunctuur in de diergeneeskunde drs. R.E. Boerekamp S.N.V.A. 2 Wat is acupunctuur? traditionele Chinese geneeskunde > 3000 jaar toegepast op mens/dier stimulatie punten op het lichaam d.m.v.

Nadere informatie

BROCHURE OPLEIDINGSAANBOD 2019 SCHOOL VOOR VOETREFLEXOLOGIE

BROCHURE OPLEIDINGSAANBOD 2019 SCHOOL VOOR VOETREFLEXOLOGIE BROCHURE OPLEIDINGSAANBOD 2019 0 Welkom bij de School voor Voetreflexologie De School voor Voetreflexologie is in 1988 opgericht en is daarmee het eerste en tevens grootste opleidingsinstituut voor voetreflextherapie

Nadere informatie

Doorbewegen van de schouder onder narcose. afdeling Fysiotherapie

Doorbewegen van de schouder onder narcose. afdeling Fysiotherapie 00 Doorbewegen van de schouder onder narcose afdeling Fysiotherapie 1 Wat is 'doorbewegen van de schouder onder narcose'? Doorbewegen van de schouder wil zeggen dat een gespecialiseerd fysiotherapeut,

Nadere informatie

Adviezen na een open-hart-operatie. Afdeling Fysiotherapie

Adviezen na een open-hart-operatie. Afdeling Fysiotherapie 00 Adviezen na een open-hart-operatie Afdeling Fysiotherapie U bent herstellende van een operatie aan uw hart. De fysiotherapeut heeft u na de operatie begeleid bij het weer oppakken van activiteiten en

Nadere informatie

Samenvatting Mensen ABC

Samenvatting Mensen ABC Samenvatting Mensen ABC Week 1ABC: Wie zijn wij? Info: Wie zijn wij mensen Mensen zijn verschillend. Iedereen is anders, niemand is hetzelfde. Dat noem je uniek. Een mens heeft een skelet van botten. Daarom

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Fysiotherapie. Verbeteren van uw dagelijks bewegen

Advies- en behandelcentrum. Fysiotherapie. Verbeteren van uw dagelijks bewegen Advies- en behandelcentrum Fysiotherapie Verbeteren van uw dagelijks bewegen Advies- en behandelcentrum Fysiotherapie is één van de vakgroepen van het Advies- en behandelcentrum, dat deel uitmaakt van

Nadere informatie

FIBROMYALGIE FRANCISCUS GASTHUIS

FIBROMYALGIE FRANCISCUS GASTHUIS FIBROMYALGIE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Uw reumatoloog heeft u verteld dat u fibromyalgie hebt. Er komen ongetwijfeld veel vragen in u op. In deze folder proberen wij antwoord te geven op uw vragen.

Nadere informatie

PIJN BIJ KANKER SUPPLEMENT INFORMATIEWIJZER ONCOLOGIE. Inhoudsopgave 1. Inleiding

PIJN BIJ KANKER SUPPLEMENT INFORMATIEWIJZER ONCOLOGIE. Inhoudsopgave 1. Inleiding SUPPLEMENT INFORMATIEWIJZER ONCOLOGIE PIJN BIJ KANKER Inhoudsopgave. Inleiding. Pijn bij kanker. Gevolgen van pijn. Slaap en vermoeidheid. Bewegen. Stemming. Behandeling van pijn. Pijnstillers. Doorbraakpijn.

Nadere informatie

Massage Flow. Delen is vermenigvuldigen

Massage Flow. Delen is vermenigvuldigen Massagepraktijk In2flow / 2015 Massagepraktijk In2flow / 2015 Massage. Steeds meer mensen ontdekken wat massage voor hen betekent. Je regelmatig laten masseren helpt om lekker in je vel te blijven zitten.

Nadere informatie

Nek- en rugklachten. Samen vinden wij de oplossing. brengt je snel weer op niveau! Snellere diagnose Minder klachten Actieve aanpak

Nek- en rugklachten. Samen vinden wij de oplossing. brengt je snel weer op niveau! Snellere diagnose Minder klachten Actieve aanpak brengt je snel weer op niveau! Nek- en rugklachten Samen vinden wij de oplossing Snellere diagnose Minder klachten Actieve aanpak Het sport- en orthopedisch beweeg- én zorgcentrum in Velsen Wie heeft er

Nadere informatie

Reuma of artrose. En dan?

Reuma of artrose. En dan? Reuma of artrose Reuma of artrose. En dan? Evean helpt en wijst u de weg 447.013 Evean. Midden in het leven. EVNZW20170578-Correctie folder Reuma en Artrose_DEF.indd 1 19/09/17 12:12 Reuma of artrose?

Nadere informatie

Waar komt de naam Mesologie vandaan? De naam Mesologie is afkomstig van het Griekse woord mesos, wat midden betekent.

Waar komt de naam Mesologie vandaan? De naam Mesologie is afkomstig van het Griekse woord mesos, wat midden betekent. Pers Q&A Wat is Mesologie?... 1 Waar komt de naam Mesologie vandaan?... 1 Hoe lang bestaat Mesologie in Nederland?... 1 Wat is het doel van Mesologie?... 2 Wat zijn de kenmerken van Mesologie?... 2 Hoe

Nadere informatie

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Gefeliciteerd met je zwangerschap. Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam, maar ook in je leven. Het is een leuke en

Nadere informatie

Chiropractie Brunssum intake formulier nieuwe klant

Chiropractie Brunssum intake formulier nieuwe klant 1. ALGEMENE EN PERSOONLIJKE GEGEVENS MEISJESNAAM: GESLACHT: M F GEBOORTEDATUM: LEEFTIJD: LENGTE: GEWICHT: ADRES: POSTCODE: WOONPLAATS: TELEFOON: PRIVE MOBIEL WERK E-MAIL ADRES: AANTAL KINDEREN: BEROEP:

Nadere informatie

Sensitisatie. Anesthesiologie

Sensitisatie. Anesthesiologie Sensitisatie Anesthesiologie Anesthesiologie Inleiding Wanneer pijn lang bestaat en er geen lichamelijke afwijkingen (meer) voor die pijn te vinden is, wordt pijn chronisch genoemd. Mensen met chronische

Nadere informatie

Hoofdpijn Blijf er niet mee lopen. Rob Bernsen en Marian van Zagten, neurologen Namens overige leden Multidisciplinaire Hoofdpijnpoli

Hoofdpijn Blijf er niet mee lopen. Rob Bernsen en Marian van Zagten, neurologen Namens overige leden Multidisciplinaire Hoofdpijnpoli Hoofdpijn Blijf er niet mee lopen Rob Bernsen en Marian van Zagten, neurologen Namens overige leden Multidisciplinaire Hoofdpijnpoli Inhoud Cijfers Wat gebeurt er in het ziekenhuis? Typen hoofdpijn Spanningshoofdpijn

Nadere informatie

Manuele therapie bij heupklachten

Manuele therapie bij heupklachten Manuele therapie bij heupklachten Informatie voor cliënten Manuele therapie bij heupklachten Pijn in de lies of opstartproblemen na een tijdje zitten. U kunt in uw dagelijks leven behoorlijk last hebben

Nadere informatie

BROCHURE CURSUSSEN VOORJAAR 2019

BROCHURE CURSUSSEN VOORJAAR 2019 BROCHURE CURSUSSEN VOORJAAR 2019 SCHOOL VOOR VOETREFLEXOLOGIE secretariaatsvv@gmail.com Tel: +31649596935 www.voetreflexologie.com CURSUSAANBOD 2019 Cursussen voetreflexologie Cursus Duur Locatie Aanvang

Nadere informatie

Aspecifieke klachten aan arm, nek en/of schouder 1

Aspecifieke klachten aan arm, nek en/of schouder 1 Aspecifieke klachten aan arm, nek en/of schouder 1 blijven? In de linkerkolom vindt u de verschillende onderwerpen die in deze folder behandeld worden. Door te klikken op deze items gaat u direct naar

Nadere informatie

EEN PRIMA KEUZE OM PIJN TE VERLICHTEN.

EEN PRIMA KEUZE OM PIJN TE VERLICHTEN. EEN PRIMA KEUZE OM PIJN TE VERLICHTEN. Verlicht pijnlijke spieren en ligamenten (Zie bijsluiter) Vloeibaar smeerwortelextract WIE KREEG ER NOG NIET MEE TE MAKEN? Spierpijn, rugpijn, of pijnlijke ligamenten...

Nadere informatie

Informatie voor patienten

Informatie voor patienten Dry needling Informatie voor patienten Dry needling van triggerpoints Dry needling van triggerpoints is een techniek die pijnsymptomen kan verminderen. Het is een techniek die triggerpoints behandeld met

Nadere informatie

Andere klachten die samenhangen met de menstruatiecyclus zijn:

Andere klachten die samenhangen met de menstruatiecyclus zijn: Menstruatieklachten Er zijn van die dagen dat je niets kunt hebben, dat je snel geïrriteerd bent en moe. Soms heb je ook last van pijnlijke borsten, een opgeblazen gevoel of gewichtstoename. En de meeste

Nadere informatie

Fysiotherapie voor kinderen. Afdeling Fysiotherapie

Fysiotherapie voor kinderen. Afdeling Fysiotherapie 00 Fysiotherapie voor kinderen Afdeling Fysiotherapie 1 Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer

Nadere informatie

Intakeformulier A.S.A. (Ambulante Sportmassage Alphen aan den rijn)

Intakeformulier A.S.A. (Ambulante Sportmassage Alphen aan den rijn) Intakeformulier A.S.A. (Ambulante Sportmassage Alphen aan den rijn) PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon: E-mail: Geslacht: o Man o Vrouw Geboortedatum: Beroep: MEDISCHE GESCHIEDENIS

Nadere informatie

Sympatische Reflex Dystrofie (SRD)

Sympatische Reflex Dystrofie (SRD) Sympatische Reflex Dystrofie (SRD) Elk jaar worden er in Nederland 8000 nieuwe gevallen gemeld van mensen die, nadat ze bijvoorbeeld hun arm of been hebben gestoten, plotseling last krijgen van iets wat

Nadere informatie

Beter door Wellness. Kuren en Wellness bij gewrichtsklachten

Beter door Wellness. Kuren en Wellness bij gewrichtsklachten Beter door Wellness Kuren en Wellness bij gewrichtsklachten 1 Inhoud Kuren of Wellness? 4 Hoofdelementen Kuur- of wellnessprogramma? 5 Verschil tussen Kuren en Wellness Kuren als medische behandeling 6

Nadere informatie

Onderzoek Rehatron en voedingsadvies op chronische lage rugklachten.

Onderzoek Rehatron en voedingsadvies op chronische lage rugklachten. Onderzoek Rehatron en voedingsadvies op chronische lage rugklachten. Het CelHerstelCentrum start begin 2013 een onderzoek naar het effect van Rehatron behandelingen en vrijblijvend voedingsadvies op chronische

Nadere informatie

Oefeningen en adviezen na een schouderoperatie

Oefeningen en adviezen na een schouderoperatie Oefeningen en adviezen na een schouderoperatie FYSIOTHERAPIE Voelt beter U bent recent geopereerd aan uw schouder. Deze folder geeft u informatie over wat u na de operatie kunt doen om uw herstel te bespoedigen

Nadere informatie

Inleiding Wat is fibromyalgie? Oorzaak van fibromyalgie

Inleiding Wat is fibromyalgie? Oorzaak van fibromyalgie FIBROMYALGIE 286 Inleiding Uw reumatoloog heeft u verteld dat u fibromyalgie hebt. Er komen ongetwijfeld veel vragen in u op. In deze folder proberen wij antwoord te geven op uw vragen. U leest meer over

Nadere informatie

SPIER- EN GEWRICHTSPIJN

SPIER- EN GEWRICHTSPIJN SPIER- EN GEWRICHTSPIJN Spierpijn na het sporten, een zweepslag, een verzwikte enkel, een gekneusde pink Door een verkeerde beweging of door extra inspanning kunt u plotseling pijn aan spieren of gewrichten

Nadere informatie

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Kindermassage

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Kindermassage BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Kindermassage Kindermassage Waarom een massage ook (juist!!) voor kinderen heerlijk is... We zijn in de huidige maatschappij allemaal druk en staan vaak niet stil

Nadere informatie

NA JE TRAINING. Met deze 6-daagse challenge haal je alles uit je training!

NA JE TRAINING. Met deze 6-daagse challenge haal je alles uit je training! Optimaal herstellen NA JE TRAINING Met deze -daagse challenge haal je alles uit je training! Je bent net klaar met sporten en je voelt je geweldig! Niet vergeten: het geheim van een goede workout zit hem

Nadere informatie