Nieuwsbrief Kindcentrum De Doolgaard Horst september Inleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Kindcentrum De Doolgaard Horst september 2015. Inleiding"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Kindcentrum De Doolgaard Horst september 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), De vakantie is alweer voorbij. Het peuterprogramma is weer van start gegaan en de schoolkinderen zijn begonnen in hun nieuwe klas bij hun nieuwe juf of meester. We kijken terug op een heerlijke vakantie. We hebben genoten van het mooie weer en allerlei leuke activiteiten. De kinderen van de BSO s in Horst bleken ware kunstenaars en in de laatste week was er een expositie waarbij heel veel mooie werkjes tentoon gesteld werden! Hieronder leest u er meer over en verder ook nog wat ander nieuws. Veel lees- en kijkplezier! Groetjes team kindcentrum de Doolgaard Het wel en wee op de Doolgaard Vakantie opvang BSO Deze zomervakantie stond in het teken van Kunst! Als opstart zijn we met de kinderen naar de bieb geweest en hebben daar boeken bekeken over diverse soorten kunst en gesprekjes gevoerd over wat is kunst, wie maakt er kunst en wat is een museum.?

2 Daarna zijn we aan de slag gegaan om een schilderspalet, kwasten en tubes verf te maken. Natuurlijk zijn er ook schilderijen gemaakt door de kinderen. We hadden een brief ontvangen van Ghislaine (directrice van t Nest) met de vraag of er schilderwerkjes gemaakt konden worden die later dit jaar opgehangen worden bij een bijeenkomst van belangrijke personen, zoals schooldirecteuren en de burgemeester. Dit symposium vindt in november plaats in het kader van het 25 jarig bestaan van kinderopvang t Nest. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan!! Verder werd er een cake gebakken in Mondriaan kleuren: rood, geel en blauw. Er werd gestempeld met flesbodems en er werden mooie tekeningen gemaakt met houtskool. Week 2 stond in teken van fotografie. Heel bijzonder was het bezoek aan de fotostudio van Hanneke Christiaens. We kregen uitleg over gebruik van licht, er werd geposeerd en iedereen mocht zelf een foto maken. Heel erg bedankt Hanneke, we hebben genoten!!!

3 We hebben een speurtocht gelopen en zijn op zoek gegaan naar diverse kunstobjecten in het centrum van Horst. Ook zijn de kinderen op pad gegaan met het fototoestel om een aantal opdrachten te fotograferen, bv een grassprietje, een rode auto of een hond. Een activiteit die de kinderen erg leuk vonden was het in stukken knippen van een foto van henzelf en deze op een gekke manier weer aan elkaar plakken. Met zeer bijzondere resultaten!!

4 Week 3 stond in het thema van kookkunst. We hebben deze week zelf aardbeienjam gemaakt, we hebben allemaal een potje eigen gemaakte jam mee naar huis mogen nemen. Wat er nog over was, hebben we aan iedereen laten proeven tijdens de expositie bij de Weisterbeek, smullen hoor! We hebben ook nog appelflappen gebakken, tropische ranjacocktails gemaakt, mini pizza s gemaakt, groentesoep gekookt, bananenmilkshake gemaakt en fruitspiesjes gegeten. Ook hebben we deze week een bezoek gebracht aan bakkerij Gerards-Steeghs. Hier mochten we zelf vlaaitjes bakken en koekjes maken van het Hôrster Hundje. Dit was reuze interessant en heel erg leuk! Heel erg bedankt bakker Gerards, dat we op bezoek mochten komen!!! Week 4 stond in het teken van kunst allerlei. We hebben in deze week allerlei verschillende kunstwerken gemaakt, zo hebben we een schilderij gemaakt met graffiti. Zoals een van de kinderen opmerkte, doen stoere jongens dit op bruggen en muren. Gelukkig hebben wij dit op een canvasdoek gedaan. Maar vet stoer was het wel!

5 Ook hebben we met gipsverband onze handen/armen en voeten/benen in gegipst. Dit was wel een beetje spannend, ging het gips er nog wel vanaf? Gelukkig is het allemaal gelukt. Ook hebben we een waterverftekening gemaakt en nog allerlei figuren gemaakt met klei. We hebben nog een bezoek gebracht aan Discovery Experience in Venlo. Dit was een superleuk museum waar we van alles geleerd hebben over ons brein. We hebben activiteiten gedaan waarbij we onze zintuigen moesten gebruiken. Bijvoorbeeld ruiken aan verschillende potjes en dan dezelfde geuren bij elkaar zoeken of met een bril op die helemaal zwart was geluiden herkennen. Ook hebben we een parcours moeten lopen met een dronkenmanbril op (waardoor we wazig zagen). Dit was niet zo makkelijk en daardoor botsen we regelmatig tegen boksballen aan. Het aller leukste was toch wel de drol maken. Met peperkoek, pindakaas en stroop hebben we deze gemaakt. We mochten onze drol meenemen in een hamburgerbakje. Zo hebben we verschillende papa s en mama s voor de gek kunnen houden.

6 In de 5de week van de zomervakantie hebben we veel nadruk gelegd op onze sportieve kwaliteiten. We mochten de hele week gebruik maken van de hockeyvelden van HC Horst. Er zijn dan ook verschillende kinderen die lekker een balletje hebben kunnen slaan. We hebben gebruik gemaakt van knotshockeysticks (sticks met een schuimrubber uiteinde) dit om blessures te voorkomen. Echte hockeyers gaan altijd goed beschermd het veld op, dus geen echte ballen en sticks deze keer. We hebben ons kostelijk vermaakt. We speelden over in tweetallen. We slalomden om pionnen heen en we schoten uiteraard op goal. Een zeer sportieve uitdaging waarvan we allemaal zeer genoten. Expositie thema kunst! Omdat we in de voorgaande 5 weken allerlei soorten kunst aan bod hebben laten komen wilden we ouders en opa s en oma s de gelegenheid geven om al deze kunsten te komen bewonderen. In de Weisterbeek hebben we dan ook al onze kunstobjecten ten toon gesteld. Kinderen hebben het museum zelf ingericht, zelf hapjes en drankjes gemaakt en op de dag zelf ook de rondleidingen bezocht. Rond 4 uur die laatste donderdag zou het museum open gaan en de meeste van ons waren best een beetje zenuwachtig. Toen de eerste gasten binnen kwamen stond iedereen dan ook te popelen om zijn / haar taak zo goed mogelijk uit te voeren. Erg leuk om te zien hoe de kinderen erin op gingen. Gelukkig werd ons museum ook druk bezocht en konden de kinderen hun hard helemaal ophalen met portier zijn, catering en rondleidingen. Het was een erg leuke en gezellige afsluiting van onze vakantie!

7 Vakantie bij onze aller kleinsten, de Hummelkes Hallo allemaal, Wat vliegt de tijd toch voorbij! We hebben de afgelopen weken heerlijk genoten van de zomervakantie met het heerlijke weer. Iedereen heeft wel een beetje vakantie gehad, lekker met papa en mama samen thuis, zwemmen, een dagje eruit of zelfs op vakantie. Maar ook bij de hummelkes in de groep hebben we vakantie gevierd! De kinderen hebben volop genoten van de grote tent in de groep. We hebben er samen boekjes gelezen, gepicknickt en soms werd de tent ook wel eens gebruikt om gewoon even lekker te rusten, want zo n warm weer was toch ook wel een beetje vermoeiend! Ook hebben we natuurlijk heel veel buiten gespeeld. Eerst even allemaal insmeren tegen het felle zonnetje en dan lekker in de zandbak met de voetjes en handjes door het zand en met zijn alle spetteren met water. En de echte kleine hummelkes konden mee genieten vanuit het campingbedje of de wandelwagen.

8 Leuk nieuws! Er zijn weer nieuwe kindjes komen spelen. Jarl en Jurre, gezellig dat jullie er zijn! En ook het zusje van Lana komt binnenkort spelen, welkom Esmee! Per 8 september krijgen wij ook weer hulp van een stagiaire Loes. Zij zal op maandag en dinsdag bij de Hummelkes in de groep zijn. Verder zal Ellen Neven op donrdag voortaan bij de Hummelkes komen werken. Verderop in de nieuwsbrief stellen zij zich aan u voor. Liefs van alle Hummelkes Berichtje van Klein Duimpje 1 Beste Ouders en verzorgers, van de peuters van Klein Duimpje 1. Wij hopen dat u allen een mooie vakantie hebt gehad, maar op maandag 31 augustus, zijn we toch weer gestart met een nieuw schooljaar. En zijn we blij onze peuters weer te zien! Ook zullen we weer verschillende nieuwe peuters mogen verwelkomen op onze groep, en we heten hun dan ook van Harte Welkom! Zoals u waarschijnlijk al weet gaan Margriet en Nicole van groep wisselen. Margriet gaat op de maandaggroep werken en Nicole op de donderdaggroep. Nicole zal namelijk op maandag in de babygroep bij de Hummelkes gaan werken, veel knuffelplezier Nicole. Ook komt Riny Janssen op vrijdag onze groep versterken. Zij werkte voorheen als vrijwilliger op vrijdag bij Klein Duimpje 2. Dat wil zeggen wat meer tijd voor de peuters, nu we met zijn 3en zijn.

9 In de 3 de schoolweek starten we ook weer met ons nieuw thema: sport en spel. Hierover ontvangt u binnenkort meer info via de mail. We wensen u en uw peuter een fijne peuterspeelzaal tijd toe in onze groep. Groetjes, Nicolle,Gerd,Margriet, Mariet, Nora, Lea, Riny Berichtje van Klein Duimpje 2 Het thema in de zomervakantie was KUNST. Ook in Klein Duimpje 2 zitten kunstenaars! Op de foto's hieronder zien jullie twee kunstenaars nog bezig aan hun werk. Het resultaat was een prachtige zon. Op de expositie (27 augustus bij de weisterbeek) zijn 4 werken van onze kinderen ten toon gesteld!

10 Oudercommissie Kindcentrum De Doolgaard Wie zijn wij? Wij zijn ouders die het personeel van t Nest op locatie de Doolgaard willen ondersteunen en willen meedenken over verschillende zaken in het belang van onze kinderen. Dit proberen we te doen door: als klankbord te dienen voor alle ouders en de organisatie, te streven naar meer ouderparticipatie, het (mee) organiseren van activiteiten zoals bv. de jaarlijkse leidsterdag en het sinterklaasfeest. Wij zijn altijd op zoek naar ouders die onze commissie willen komen versterken! Wil je meer informatie of een keer een vergadering bijwonen dan kun je dit kenbaar maken op ons adres: ocdoolgaard@outlook.com of spreek ons aan! Groetjes Marieke Hoebers, Marjelle Coppers Verheijen, Ingrid Coenen en Anja Clabbers Het Doolgaard journaal Personeel op vakantie De zomervakantie voor de kinderen zit er op, maar een aantal vaste leidsters hebben in september nog hun welverdiende zomervakantie! Uiteraard zullen de kinderen goed opgevangen worden door onze vaste vervangsters en proberen we hierin zoveel mogelijk continuïteit in de groepen te waarborgen. Wel willen we u er bij deze even op attenderen en vandaar een voorstelrondje! Maud Jacobs stelde zich eerder al aan u voor: Hallo Allemaal, Ik ben Maud Jacobs en ben 22 jaar oud. Ik woon in Meterik samen met mijn ouders en broertje. Mijn hobby s zijn korfballen en series kijken met mijn vriendje. Al van kleins af aan wist ik dat ik met kinderen wilde gaan werken. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd als hbo-pedagoog en nu werk ik als oproepkracht op verschillende locaties van t Nest. Ik hoop jullie snel te ontmoeten bij t Nest. Ik heb er erg veel zin in! Groetjes Maud

11 Elise Stroeken stelt zich aan u voor: Hoi allemaal, Als nieuw gezicht binnen 't Nest regio Horst zal ik mij even voorstellen! Ik ben Elise, 29 jaar jong en vanaf mei 2015 werkzaam binnen t Nest in Grubbenvorst. Met een diploma Sociale Studies in de ene zak en een flinke dosis enthousiasme in de andere ben ik de hulpverlening ingerold. Hier kwam ik er al snel achter dat mijn hart bij het ontwikkelingsgericht werken met jonge kinderen ligt. Binnen t Nest heb ik het geluk dagelijks aan de slag te mogen met de leukste doelgroep die er bestaat. Samen spelenderwijs de wereld ontdekken dat is toch hartstikke gaaf! Per september zal ik als vervangster op verschillende groepen/locaties binnen t Nest in Horst te vinden zijn, dus wie weet komen we elkaar gauw een keertje tegen op de groep van uw kleintje! Groetjes Elise! Ellen Neven stelt zich aan u voor: Hallo allemaal, Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Ellen Neven en ik kom uit Sevenum. Ik ben 23 jaar oud en ik ben op 8 juli 2015 afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Tijdens deze studie heb ik mij gericht op de ontwikkeling van kinderen en het begeleiden van spelmomenten. Mijn hobby s zijn schilderen, fotograferen, met vriendinnen omgaan en oppassen. Vanaf begin dit schooljaar kom ik iedere donderdag werken bij de Hummelkes. Hierbij zal ik de begeleiders ondersteunen tijdens de dagtaken. Ik heb erg veel zin om alle kindjes te leren kennen en veel leuke en gezellige momenten met ze mee te maken. Ik hoop jullie snel te ontmoeten bij de Hummelkes. Tot dan, Ellen Neven

12 Robin Versteegen stelt zich aan u voor: Hallo allemaal! Op 10 September zal ik starten met mijn stage bij kindcentrum De Doolgaard op de groep Klein duimpje 2. Daarom zal ik nu in het kort even wat over mijzelf vertellen! Ik ben Robin Versteegen, en woon in Melderslo. Afgelopen jaar heb ik mijn diploma behaald voor pedagogisch medewerkster kinderopvang niveau 3. Omdat ik graag verder wil leren ben ik dit jaar gestart met de opleiding pedagogisch medewerkster kinderopvang niveau 4. Komend schooljaar zal ik op maandag, donderdag en vrijdag aanwezig zijn. Ik hoop dit jaar veel te kunnen leren en er een gezellige en leerzame tijd van te maken met zijn allen! Wanneer jullie nog vragen hebben, stel ze gerust! Groetjes en tot ziens, Robin Versteegen Los Cuijpers stelt zich aan u voor: Hallo allemaal! Mijn naam is Loes Cuijpers, geboren op 7 oktober Vanaf 8 september kom ik op maandag en dinsdag stage lopen. De resterende dagen krijg ik les op het Gilde in Oostrum. Ik volg hier de opleiding pedagogisch medewerker niveau 4, 2 e leerjaar. Hierna wil ik graag nog verder leren op Hbo-niveau verpleegkundige, als dit mogelijk is. Het lijkt me namelijk leuk om bijvoorbeeld op een kinderafdeling te werken. Mijn hobby is paardrijden en als bijbaantje werk ik bij de Plus. Na een fijne zomervakantie ga ik nu met frisse energie aan de slag bij jullie. Ik hoop veel van deze stage te leren. Groetjes Loes Cuijpers.

13 Kidstijd Reindonk! Op maandag 13 juli vond er op locatie t Nest in Grubbenvorst een filmdag plaats. Omroep Reindonk heeft deze dag filmopnames gemaakt t.b.v. het programma kidstijd. Ook sommige leidsters en kinderen van de Doolgaard zijn deze dag in Grubbenvorst geweest en gefilmd. Hieronder een stukje over Kidstijd vanuit Omroep Reindonk! KIDS TIJD' 2.0 VAN START 9 juli 2015 Het televisieprogramma 'Kids Tijd' zal bij Omroep Reindonk na de zomervakantie in een hernieuwde opzet van start gaan. Dagelijks zal er om uur een blok kindertelevisie op de lokale zender te zien zijn. Centrale spil is presentatrice Fieke Meijers die alle items voor jong en oud op het scherm zal brengen. Directeur Pieter Janssen van Omroep Reindonk geeft aan: "We zullen in dit nieuwe Kids Tijd aandacht aan de kleinste kinderen tot en met de middelbare scholieren schenken." Voor dit nieuwe programma wordt samengewerkt met onder meer Aardbeienland, Kinderdagopvang 't Nest, de basisscholen verenigd in Dynamiek Scholengroep en de middelbare scholen Dendron College en CITAVERDE College. "Voor de allerkleinsten zullen we onder andere verhaaltjes voorlezen, voor de kinderen op de basisschool hebben we een jeugdfeuilleton en bij de middelbare scholieren staan we stil bij datgene wat hen bezig houdt tijdens en na schooltijd", vertelt Fieke Meijers. De presentatrice vervolgt: "We zijn tevens op zoek naar eigen gemaakte videobeelden van kinderen en kleinkinderen. Die willen we dagelijks gaan uitzenden. Mensen die dit materiaal willen delen roepen we op om dit in te zenden."

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst september 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst september 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst september 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), De vakantie is alweer voorbij. De kinderen zijn begonnen in hun nieuwe klas bij hun nieuwe juf of meester.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Inleiding. Het wel en wee op de Twister

Inleiding. Het wel en wee op de Twister Nieuwsbrief Kindcentrum De Twister Horst December 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze de laatste nieuwsbrief van het jaar. We kijken terug op een gezellige periode met sinterklaas- en

Nadere informatie

Inleiding. Het wel en wee op de locatie

Inleiding. Het wel en wee op de locatie Nieuwsbrief kindcentrum De Twister April 2016 Inleiding Beste ouder(s)/verzorger(s), Er is weer een nieuwe nieuwsbrief vanuit onze locatie. Wij hebben de afgelopen tijd verschillende thema s behandeld

Nadere informatie

Het wel en wee op de Twister

Het wel en wee op de Twister NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM DE TWISTER juli 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze de laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. We kijken terug op het thema feest, zie de verhaaltjes en foto

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli 2015

Nieuwsbrief 3 juli 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 3 juli 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst Februari 2016. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst Februari 2016. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst Februari 2016 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze weer een nieuwsbrief van BSO de Weis. De afgelopen tijd stond in het teken van carnaval, het

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Het Toermalijntje /2018 nummer 18

Het Toermalijntje /2018 nummer 18 Het Toermalijntje 13-07-2018 2017/2018 nummer 18 AGENDA Dinsdag 17 juli, 19.45 uur afscheid groep 8, locatie hoofd: alleen voor genodigden. Dinsdag 17 juli, 15.15 uur afscheid Albert locatie hoofd. Dinsdag

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 18 september 2013

Nieuwsbrief 11 18 september 2013 Nieuwsbrief 11 18 september 2013 Twaalf augustus tweeduizenddertien. Wat hebben wij allemaal wel gezien. De lange mooie zomervakantie is opnieuw voorbij. De kinderen met rugzak gezadeld staan weer in de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF april 2015

NIEUWSBRIEF april 2015 NIEUWSBRIEF april 2015 Bericht van directie: Te laat komen kinderen We zien dat steeds meer kinderen te laat op school komen en steeds meer ouders langer in de groepen blijven kletsen of afscheid nemen

Nadere informatie

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen.

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen. Kindercentrum ZieZoo t Loo Prinses Margrietlaan t.o. huisnr. 9 2273 BP Voorburg, T 070 221 0092 loo@ziezoo.nl www.ziezoo.nl Nieuwsbrief Januari In deze nieuwsbrief een verslag van de afgelopen maanden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 Mei 2014

Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Inleiding In deze nieuwsbrief geven we een terugblik op de afgelopen periode, over de uitstapjes in de meivakantie, het voorstellen van de nieuwe gezichten op de BSO en diverse

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Balade. Januari Herinrichting BaLaDe. . Inleiding

Nieuwsbrief Balade. Januari Herinrichting BaLaDe. . Inleiding Nieuwsbrief Balade Januari 2012. Inleiding Namens de redactie van regio Waalwijk aan iedereen een heel gezond en gelukkig 2012 toegewenst! De feestdagen zijn achter de rug en we starten fris het nieuwe

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO

OUDERINFORMATIEBRIEF VSO OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 8 Maand: Januari 20-12-2013 Beste ouders en verzorgers, 2013 zit er alweer bijna op, de eerste periode van dit schooljaar is weer voorbij gevlogen. We hebben een drukke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2017 Nr. 30

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2017 Nr. 30 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2017 Nr. 30 Inleiding Hallo allemaal, De zomer is in aantocht en gelukkig hebben we veel van het mooie en warme kunnen genieten. Onze zwembadjes zijn al veelvuldig gebruikt

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

De Doolhof. nummer 11 16-07-2015. In deze Doolhof vindt u o.a.:

De Doolhof. nummer 11 16-07-2015. In deze Doolhof vindt u o.a.: De Doolhof nummer 11 16-07-2015 In deze Doolhof vindt u o.a.: Schoolreisje groep 4 en 5 naar Klein Zwitserland Thema vliegtuig/vliegveld Nieuwe leerkrachten op de Doolgaard Carnaval op de Doolgaard in

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wijziging kerstvakantie. Logeerplanning 2011

Nieuwsbrief. Wijziging kerstvakantie. Logeerplanning 2011 Nieuwsbrief Wijziging kerstvakantie Vanwege de uiteenlopende vakantieperiodes van de verschillende scholen, hebben wij de vakantie periode aangepast. Wij zijn buiten week 51 en 52 nu ook de eerste week

Nadere informatie

Inleiding. Allereerst voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Veel geluk en gezondheid gewenst.

Inleiding. Allereerst voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Veel geluk en gezondheid gewenst. Nieuwsbrief kindcentrum de Weis januari 2017 Inleiding Allereerst voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Veel geluk en gezondheid gewenst. Dit nieuwe jaar staat weer garant voor vele

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO Reuzensprong week 1

Vakantieprogramma BSO Reuzensprong week 1 BSO Reuzensprong week 1 Maandag 1 juli BSO Reuzensprong natuur dromenvangers maken 4-12 jaar aanwezig om: 9.30 uur ophalen vanaf: 15.30 uur Lig je soms wakker in bed en zou je hele leuke dromen, willen

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk Nieuws uit groep 6 Vakantie! Eindelijk is de vakantie aangebroken. We hebben er al een poosje naar uit gekeken. En de laatste weken waren ook wel wat rommelig. Steeds meer boeken waren uit, steeds werd

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender

Uiltje gemist? kalender 17 maart 2016 kalender Data Vrijdag 18 maart Kunstatelier 4 Week 12 Tussentijdse rapportage groepen 1-2 Vrijdag 25 maart Vrije dag voor alle kinderen Maandag 28 maart 2 e Paasdag Dinsdag 29 maart Vrije

Nadere informatie

Het wel en wee op de Twister

Het wel en wee op de Twister NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM DE TWISTER Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u weer een nieuwsbrief waarin u leest over het wel en wee bij kindcentrum de Twister. We vertellen jullie graag waarmee we

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf.

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Agenda 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Bedankt!!!! Voor het poetsen, opruimen, tuintje bijhouden, het maken van de nieuwsbrief, ramen zemen, hulp bij Sinterklaas,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF

NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF Beste ouders/verzorgers en kinderen van, Voor jullie ligt de nieuwsbrief van de zomer van 2016. We hebben leuk nieuws voor alle ouders, verzorgers en kinderen van. Meer weten? Lees

Nadere informatie

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11

Niet vergeten. Vanuit de directie: Afscheid groep 8. Tot slot. 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 12 juli 2017, jaargang 7 nummer 11 Niet vergeten woensdag 12 juli Musical groep 8 (let op: i.p.v. dinsdag 11 juli) woensdag 12 juli Dassenbur(i)cht 11 donderdag 13 juli Doorschuifmiddag vrijdag 14 juli

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaatsheuvel

Nieuwsbrief Kaatsheuvel Nieuwsbrief Kaatsheuvel Februari 2013 Terugblikken en vooruitblikken Oudercommissie Hier is hij dan, de eerste nieuwsbrief van 2013. We blikken terug op een jaar vol leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 17 december 2015. Beste kinderen, ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit het team. 17 december 2015. Beste kinderen, ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 17 december 2015 Nieuws vanuit het team. Beste kinderen, ouders en verzorgers, Wat gaat de tijd toch snel Het eind van het jaar 2015 is alweer in zicht! Voor velen een moment om stil te staan

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 15 5 juni 2015 nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is.

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is. Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 18 mei 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Wat

Nadere informatie

Activiteitenfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011)

Activiteitenfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011) enfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011) De Brede School van De Kring De Vijf In samenwerking met A16 Theek5 Kinderopvang Humanitas In deze folder vindt u de activiteiten voor het

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: Kijkochtend

t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: Kijkochtend Nummer 1 Augustus 2013 Jaargang 1 t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: 8.30 uur - 14.30 uur September 06 Kijkochtend 13 Verjaardagen juffen en meesters 16

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Informatiebulletin van De Evenaar www.basisschooldeevenaar.nl belevenaar@hotmail.com Informatie vanuit

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Juli 2018 Vakantietijd Beste ouders/verzorgers en kinderen, Het schooljaar 2017-2018 zit er dan nu toch echt bijna op! De kinderen hebben

Nadere informatie

De Doolhof. nummer 09 24-05-2015. In deze Doolhof vindt u o.a.:

De Doolhof. nummer 09 24-05-2015. In deze Doolhof vindt u o.a.: De Doolhof nummer 09 24-05-2015 In deze Doolhof vindt u o.a.: Informatieavond Andere schooltijden Sponsorloop basisschool de Doolgaard Help je mee, Meike Bouwmans Bankbattle groep 8 Laatste blok Padxpress

Nadere informatie

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Lotje&co sneeuwdag Algemeen: stagiaire gym SO: Personeel en stagiaires SO: Kanovaren groep 7-8 VSO: Leerlingenraad VSO: Stagiaires VSO: Week van de alfabetisering

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Groetjes Nèvis en Janik

Groetjes Nèvis en Janik Hallo het is 8 dec. 2011. We hadden 24 nov. een afsluitavond van het eerste blok gehad. We hadden drie onderwerpen waar we iets bij deden. Bij het Italiaans gingen ze een toneelstukje doen, bij het leren

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Weet u wat wij in de laatste weken allemaal hebben gedaan in de onderbouw? Dat leest en ziet u in deze nieuwsbrief!

Weet u wat wij in de laatste weken allemaal hebben gedaan in de onderbouw? Dat leest en ziet u in deze nieuwsbrief! Beste ouders, Weet u wat wij in de laatste weken allemaal hebben gedaan in de onderbouw? Dat leest en ziet u in deze nieuwsbrief! Hartelijke groet, het onderbouwteam Nieuws uit groep 0 Leen de aannemer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Oktober de maand van opvoeding

Oktober de maand van opvoeding Oktober de maand van opvoeding De week van de opvoeding vindt weer plaats van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober. Voor de vijfde keer wordt de week van de opvoeding georganiseerd en dat wordt in heel

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Ouderavond Op donderdag 17 maart en dinsdag 22 maart zijn de ouderavonden n.a.v. het rapport. Alle ouders worden hiervoor uitgenodigd.

Ouderavond Op donderdag 17 maart en dinsdag 22 maart zijn de ouderavonden n.a.v. het rapport. Alle ouders worden hiervoor uitgenodigd. Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 22, 25 februari 2016 Algemeen Studiedag Op woensdag 2 maart zijn alle leerlingen vrij van school. Er is dan een gezamenlijke studiedag voor de leerkrachten en pedagogisch

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ben Bizzie

Nieuwsbrief Ben Bizzie Het is weer zover! De zomervakantie is afgelopen en de scholen zijn weer begonnen! Natuurlijk hebben wij niet stil gezeten tijdens de zomervakantie!! Alle kinderen in de Molenwaard hebben deel kunnen nemen

Nadere informatie

Nieuwsbrief OJO September

Nieuwsbrief OJO September Hallo! Mijn naam is Madieke Wapperom, ik ben 23 jaar en volg de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Stenden. Ik zit in het vierde jaar en zal de komende 10 maanden stage gaan lopen bij het

Nadere informatie

Vandaag zijn alle kinderen op school bezig met het maken van een Palm Pasen stok. In een mooie optocht zullen zij vanmiddag langs zieke en/of oudere

Vandaag zijn alle kinderen op school bezig met het maken van een Palm Pasen stok. In een mooie optocht zullen zij vanmiddag langs zieke en/of oudere Deze week was de week van de BMS. We zijn gestart met een prachtige viering op maandag. Tijdens de viering is er verteld over kinderen die op de vlucht zijn onder andere in Syrië, Libanon, Turkije, Jordanië

Nadere informatie

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's.

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's. 24 september 2015 kalender Maandag 28 september Informatieavond groepen 1 Dinsdag 29 september Informatieavond groepen 6 Woensdag 30 september Informatieavond groepen 7 Voorlezen bij de kleuters In oktober

Nadere informatie

buitenschoolse opvang het Scheepsruim & peutergroep de Schippertjes

buitenschoolse opvang het Scheepsruim & peutergroep de Schippertjes De boeiende beroepenzomer De zomervakantie van 2013 stond in het teken van beroepen. Iedere week werd een ander beroep uitgelicht. De eerste week begonnen we met het thema politie. Een echte agent heeft

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015 Inspectiebezoek Maandag 24 augustus was de inspecteur van het onderwijs op bezoek bij De Vuurvogel. Hij heeft lessen bezocht, gesproken met het team, ouders en kinderen en daarnaast allerlei zaken bekeken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Belangrijke data 5 oktober Studiedag: de kinderen zijn vrij! Beste ouders, Het schooljaar is weer begonnen! 6 oktober Start kinderboekenweek 24 oktober t/m 28 oktober Herfstvakantie Wat fijn dat iedereen

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kleine-Ikke & I.K.K.E. BSO

Nieuwsbrief Kleine-Ikke & I.K.K.E. BSO Nieuwsbrief Kleine-Ikke & I.K.K.E. BSO November Jaargang 2011, nummer 1 Nieuws van Kleine-Ikke Inhoud Nieuws van Kleine-Ikke 1 Geachte ouders 1 Komende evenementen 1 Wist u dat 18 leidsters geslaagd zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB Donderdag 17 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Luizenpluizen Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 6 januari Donderdag 7 januari Woensdag 6

Nadere informatie

Activiteiten BSO De Berenboot groep 1 t/m 3 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: Dit is mijn lijf

Activiteiten BSO De Berenboot groep 1 t/m 3 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: Dit is mijn lijf Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli Thema: Dit is mijn lijf Maandag 6 juli: Wie ben ik? We beginnen de vakantie relaxed met yoga en massage. Ook maken we omtrekken van onszelf op het schoolplein. Uiteraard

Nadere informatie

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Nieuwsbrief van juli 2015 Peuterspeelzaal De Ringkantertjes Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Vakanties 2015/2016 Herfstvakantie 19-10 t/m 23-10-15 Kerstvakantie 21-12-15

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie