LOCATIES A-side media is gevestigd in Mijdrecht. Ideaal gelegen in de randstad, tussen Amsterdam, Utrecht en Schiphol.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LOCATIES A-side media is gevestigd in Mijdrecht. Ideaal gelegen in de randstad, tussen Amsterdam, Utrecht en Schiphol."

Transcriptie

1 OVER A-SIDE MEDIA OPRICHTING A-side media is opgericht in 2001 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een fullservice internetbureau. Wij profileren ons als allround mediabedrijf en staan bekend om onze snelheid en service. Ons doel is om samen met de klant een succes te maken van ieder project. Onze kernpunten - Fullservice - Meedenken - Kwaliteit - Kennis - Bereikbaar - Alle specialismen onder één dak DE ONLINE SPECIALISTEN Het team van A-side media bestaat momenteel uit 25 online specialisten. Iedere medewerker heeft zijn eigen specialisme, waardoor we een kwalitatief goed product kunnen afleveren voor onze opdrachtgevers. Dit product voldoet op alle vlakken altijd aan de hoogste eisen die aan een website gesteld mogen worden. OPLEIDING Onze medewerkers zijn up to date en leren dagelijks bij door diverse blogs bij te houden, cursussen te volgen en nieuwe technieken toe te passen op eigen projecten. De succesvolle methodes delen wij uiteraard met onze klanten. LOCATIES A-side media is gevestigd in Mijdrecht. Ideaal gelegen in de randstad, tussen Amsterdam, Utrecht en Schiphol. DOCK 15 Het gebouw waar A-side media is gevestigd draagt de naam Dock 15. In dit gebouw zijn ook nog andere bedrijven gevestigd die actief zijn in de media- of ICT-branche. Hierdoor kunnen wij onze klanten een compleet pakket van diensten aanbieden als het gaat om websites, drukwerk, videopresentaties, animaties, teksten, persberichten, productintroducties, trainingen en evenementen. Zie ook

2 TOEKOMST VAN HET INTERNET Onze visie op het internet houden wij redelijk korte termijn. Nieuwe ideeën en platforms ontpoppen zich snel, maar moeten zich bewijzen voordat wij daarin meegaan. Wij geloven dat internet altijd een belangrijke rol zal blijven spelen en altijd de spil zal zijn in nieuwe ontwikkelingen. De mobiele markt zal groeien, maar zal gebaseerd zijn op informatie die zich online bevindt en gevoed wordt vanuit websites. De toekomst van het internet is moeilijk te voorspellen, wel is het een feit dat het koppelen van informatie en het stroomlijnen van werkprocessen tijd en geld bespaart. A-side media heeft veel kennis op dit gebied, zo hebben wij al enkele klanten die volledig web-based werken. TOEKOMSTVISIE A-SIDE MEDIA A-side media is een bedrijf dat de potentie heeft om door te groeien, maar wel beheerst. Om deze groei mogelijk te maken houden wij de markt scherp in de gaten en zorgen wij dat onze medewerkers optimaal geschoold zijn. Waar nodig springen wij in op nieuwe marktontwikkelingen, zonder daarbij onnodige risico s te nemen. Wij zijn en blijven een stabiele partner voor onze klanten, ook op de lange termijn.

3 HET BOUWEN VAN EEN WEBSITE Websites bouwen is maatwerk. Elke opdrachtgever verlangt andere invalshoeken, originele functies en een eigen look and feel. Wij denken mee met alle stappen van het proces, om zo een website te bouwen die voldoet aan de eisen van de opdrachtgever en het mogelijk maakt om efficiënter te werken. Doordat wij maatwerk leveren, zijn er veel mogelijkheden. Bij het bouwen van een website komt een hoop kijken. Graag geven wij u een impressie van een aantal essentiële zaken in het bouwproces. SITE STRUCTUUR De structuur van een website is essentieel. Hierbij wordt gekeken naar een geschikte opbouw, maar ook naar de creatieve lay-out die aansluit op de huisstijl van de opdrachtgever. Gebruikersgemak staat voorop. Onze ontwerpers zijn thuis in de functionaliteiten die vandaag de dag mogelijk zijn op het web en zij zullen deze dan ook zeker meenemen in de ontwerpen. Voor het ontwerp van de website passen wij verschillende structuren toe die zich in de praktijk bewezen hebben. Een mooie website is belangrijk, maar is tenslotte ook bedoeld om leads en new business te genereren. Informatie uit eye-tracking-onderzoeken geeft ons inzicht in op welke manier gebruikers naar een website kijken. Hieronder ziet u een voorbeeld van een afbeelding van zo`n eyetracking-onderzoek. Het klikgedrag van gebruikers op verschillende websites is in de loop der tijd in kaart gebracht met een zogenaamde heatmap. De kleuren van een heatmap geven het klikvolume weer op de verschillende delen binnen een website/webpagina. Hieronder ziet een schermafbeelding van zo`n zogenaamde heatmap. De in de loop der tijd verzamelde informatie gebruiken wij bij het bepalen van de opbouw van uw website.

4 CODERING WEBSITE De basis codering van de website wordt geschreven in PHP. Een groot voordeel van deze codering is dat wij op iedere pagina database gerelateerde content kunnen inladen en dat u geen dure licenties dient aan te schaffen. Bij de bouw van de website wordt rekening gehouden met de W3C, een richtlijn voor webstandaarden waaraan moderne websites moeten voldoen. Bij de bouw van websites maken wij gebruik van de meest recente technieken. Al onze programmeurs werken object georiënteerd, hierdoor bent u verzekerd van topkwaliteit zonder afhankelijk te zijn. ONTWIKKELING Tijdens de ontwikkeling ontvangt u van ons een het internetadres waarop de website op ontwikkeld wordt, hier kunt u de vorderingen volgen en indien nodig bekritiseren. BROWSERS De website wordt gebouwd voor de meest gebruikte internetbrowsers. Zo is de site geoptimaliseerd voor Internet Explorer (8 of later), Mozilla Firefox, Opera, Safari en Google Chrome. In deze browsers kunnen acties gerealiseerd worden die een hedendaagse website nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Ook wordt rekening gehouden met mobiel internet en tablet-gebruik. Wel is het voor sommige projecten aan te raden een losse mobiele website te ontwikkelen, of een speciale website voor de tablet.

5 CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM (CMS) SITE STRUCTUUR De nieuwe website zal dynamisch worden opgebouwd en worden voorzien van een CMS (Content Management System). Het CMS stelt een beheerder met of zonder computerkennis in staat om de inhoud of een gedeelte van de website zonder moeilijke handelingen te voorzien van nieuwe informatie. De beheerder kan vanuit iedere plek in de wereld het CMS online benaderen met de juiste inloggegevens. Via het CMS kunnen producten, teksten en afbeeldingen worden toegevoegd, bewerkt of verwijderd. Geen programmeerkennis vereist en toch de totale controle over de website en informatie. Het CMS is modulair opgebouwd waardoor dit in de toekomst eenvoudig verder kan worden uitgebreid. VOORDELEN A-SIDE CMS - Op behoefte van de klant afgestemd (custom made) - Geen jaarlijkse licentiekosten - Flexibel - Modulair opgebouwd (in de toekomst uitbreidbaar) - Reduceert de onderhoudskosten van een website - Lange economische levensduur vanwege modulaire opbouw MOGELIJKHEDEN A-SIDE CMS - Youtube video s tonen - Afbeeldingen en documenten uploaden - Pagina-structuur beheren

6 - SOCIAL MEDIA SOCIAL MEDIA Social media is een belangrijke onderdeel van een goede online marketingstrategie vandaag de dag. Social media platforms als Twitter, Facebook en Linkedin bieden bedrijven en individuen mogelijkheden om zichzelf te profileren en fans te verzamelen. Het voordeel van deze kanalen is dat uw volgers open staan voor uw berichten en u dus laagdrempelig binnen komt. De diverse platforms kunnen wij ook aan uw website koppelen. Wij kunnen uw sociaal media kanalen uitlezen op de website, maar vice versa ook voeden vanuit de website, waardoor u met één klik in het CMS van uw website alle kanalen voorziet van bijvoorbeeld een nieuwsbericht. Ook is het mogelijk om in een webshop, nadat de bestelling is voltooid, uw klant de mogelijkheid te geven een besteld product te delen via social media. STRATEGIE A-side media geeft tevens advies op het gebied van social media. Naast het opstellen van een goede strategie voor uw bedrijf, verzorgen wij tevens trainingen en seminars over dit onderwerp.

7 ONLINE APPLICATIES ONLINE APPLICATIES Het internet biedt veel meer mogelijkheden dan enkel het presenteren en verkopen van uw producten en/of diensten. A-side media heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in maatwerkoplossingen. U kunt hierbij denken aan databasekoppelingen waardoor u sneller en efficiënter gaat werken. Deze systemen draaien online en zijn daardoor altijd en overal bereikbaar. Enkele praktijkvoorbeelden: KLANT: IKEA FOOD Case: Een online inkooptool voor de Food & Beverage afdeling. KLANT: DIVERSEY Case: Een online system voor het maken van op maat gemaakte bestellijsten. KLANT: VMB SECURITY Case: Online urenregistratie gekoppeld met interne administratie. KLANT: WIJN VERLINDEN Case: Van vier losse databases en offline software naar één online database. KLANT: CAMELOT EUROPE Case: Koppelen van interne databases naar een online portal. KLANT: CRAZY PIANOS Case: Een online reserveringssysteem en ipad-placeertool KLANT: MY DIGITAL SCHOOLBOOK Case: Ticketsysteem voor storingen, overzichten van reparaties. KLANT: NEWFYSIC Case: Online klantensysteem voor het invoeren van behandelingen door vestigingen en cliënten, inclusief rapportages, grafieken en handige overzichten

8 SEARCH ENGINE OPTIMIZATION (SEO) SEO ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE Search Engine Optimization (ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd) is op dit moment, naast het gebruik van de juiste bouwtechniek en een goed ontwerp, uiterst belangrijk om de vindbaarheid van websites te verhogen. Organische vindbaarheid van webpagina s op internet is gratis. Dit in tegenstelling tot internet-reclame, dat betaalde bezoekers naar de website trekt. Met SEO wordt bedoeld het aanpassen van de techniek, de content en de linkstrategie van een website c.q. webshop met als doel het beter vindbaar maken van de webpagina's bij zoekmachines. SEO staat niet op zich. Het valt onder de bredere noemer: SEM - Search Engine Marketing (Zoekmachine Marketing) ZOEKMACHINEMARKETING Zoekmachinemarketing is het specialisme dat webpagina's vindbaar maakt bij zoekdiensten. Dat wil zeggen dat een webpagina op een prominente plaats bij de zoekresultaten van een zoekmachine komt te staan als een zoekmachinegebruiker een voor die webpagina relevante zoekterm intypt. Doordat de webpagina beter gevonden kan worden, verhoogt het de effectiviteit van de reclame-uiting op internet. Search Engine Marketing kan worden verdeeld in twee deelgebieden: Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA). ENKELE FEITEN OVER INTERNET IN NEDERLAND De internetdichtheid in Nederland is tot 90% van de bevolking (leeftijd jaar) gestegen. Het aantal internetaansluitingen is daarmee ruim boven de 15 miljoen uitgekomen. Ruim 80% van de internetgebruikers gebruiken internet voor het verzamelen van informatie. Er zijn nu al meer dan 6 miljoen domeinnamen geregistreerd, met meer dan 500 miljoen webpagina s, die allemaal naar de gunst van de klant dingen. Maandelijks worden er één tot anderhalf miljard zoekopdrachten uitgevoerd. De concurrentie tussen websites en webshops is hierdoor heftig. Zij willen allemaal gevonden worden.

9 GOOGLE IN NEDERLAND In Nederland worden veel verschillende zoekmachines gebruikt. Daarvan heeft Google het grootste marktaandeel. Bijna 95% van alle zoekopdrachten worden via Google gedaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vrijwel alle SEO-activiteiten gericht zijn op deze zoekmachine. Google berekent aan de hand van ruim 200 variabelen de kwaliteit van alle beschikbare webpagina s. Hoewel de formule onbekend is, weten we toch wel duidelijk waar Google rekening mee houdt. Om ontwikkelingen op internet voor te zijn, past Google zijn algoritme wel 100 keer per jaar aan. Soms kleine, soms grote aanpassingen. Bekende updates zijn: Panda in 2012, Pinguïn en Hummingbird in WEBPAGINA S OPTIMALISEREN Zoekmachines presenteren in hun zoekresultaten de webpagina s die het beste aansluiten bij de zoekopdracht van de zoeker ( de klant ). Google kijkt naar de content van webpagina s die het beste bij de zoekopdracht van de klant passen. Google gaat dus voor de best-fit.

10 SEO-INSTRUMENTEN Optimaliseren van webpagina s start in feite met denken vanuit de klant. Hoe zoekt de klant, welke zoekwoorden gebruikt hij daarbij? Na gedegen onderzoek wordt een menu-structuur uitgewerkt, die zo goed mogelijk aansluit bij dat wat gezocht wordt. Vervolgens worden paginatitels vastgesteld en wordt de pagina geschreven. Samengevat wordt bij SEO gewerkt aan: - Zoeken naar geschikte en kansrijke zoekwoorden - Opstellen menu-structuur - Schrijven van SEO-technisch goede content - Schrijven van metatags - Juiste interne links - Linkbuilding - Etc. WEBSITE ACTUALISEREN Google hecht grote waarde aan websites die regelmatig hun content vernieuwen of aanvullen. Vandaag de dag mag een nieuwsmodule niet op een website ontbreken. Regelmatig nieuws plaatsen, gericht op zoekgedrag van de klant, zal bestaande klanten binden en bovendien nieuwe potentiële klanten aantrekken. Daarnaast zal een actieve website zich makkelijker kunnen onderscheiden van slapende concurrentie. SEO TRAINING Schrijven voor de website is een vak apart. Het volgen van een workshop is zeer nuttig. Het leert deelnemers goede teksten te schrijven die geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachine. Met gebruik van de juiste zoekwoorden, het opstellen van de juiste titles en descriptions en het samenstellen en opmaken van de juiste content. METEN IS WETEN Bij het regelmatig onderhouden van de website is het ook belangrijk te weten hoe het bezoekverkeer zich ontwikkelt. Met verschillende statistiekprogramma s is het mogelijk inzicht te krijgen in het gedrag van website-bezoekers. Van hoe lang verblijven ze op de website, welke pagina s worden bezocht tot hoeveel mensen vragen een brochure aan of doen een bestelling. Analyses leiden tot nieuwe inzichten, die weer gebruikt kunnen worden voor betere navigatie of aanpassing van teksten.

11 SEARCH ENGINE ADVERTISING (SEA) SEA ZOEKMACHINEMARKETING Onder Search Engine Advertising wordt verstaan het tegen betaling plaatsen van advertenties boven en naast de natuurlijke zoekresultaten. De advertentie wordt vertoond als een zoekmachinegebruiker een aan de advertentie gekoppeld woord of woordgroep intypt. De adverteerder betaalt alleen als zoekmachinegebruikers op één van zijn advertenties klikken. De advertenties verwijzen naar een webpagina van de adverteerder. Bij Search Engine Advertising kunnen drie doelstellingen worden onderscheiden. Ten eerste zo veel mogelijk vertoningen (bereik) genereren, ten tweede zo veel mogelijk waardevolle clicks realiseren en tot slot zo veel mogelijk conversies realiseren. Een conversie kan bijvoorbeeld bestaan uit een informatieaanvraag, een aanmelding of een aankoop. Elke doelstelling heeft zijn eigen strategie. Voor resultaat op korte termijn, kunt u overwegen om te adverteren via Google s advertentieprogramma Adwords. Met een marktaandeel van 95% in Nederland is Google met AdWords de grootste aanbieder van Internet Advertising. SEA staat niet op zich. Het valt onder de bredere noemer: SEM Search Engine Marketing (Zoekmachine Marketing) ZOEKMACHINEMARKETING Zoekmachinemarketing is het specialisme dat webpagina s zo optimaal mogelijk vindbaar maakt bij zoekmachines. Dat wil zeggen dat een webpagina op een prominente plaats bij de zoekresultaten van een zoekmachine komt te staan wanneer een zoekmachinegebruiker een voor die webpagina relevante zoekterm intypt. Doordat de webpagina beter gevonden kan worden, verhoogt het de effectiviteit van de reclame-uiting op internet. Search Engine Marketing kan worden verdeeld in twee deelgebieden: Search Engine Advertising (SEA) en Search Engine Optimization (SEO). WAAROM PAY-PER-CLICK GEBRUIKEN? Er zijn vele redenen om te adverteren op internet en juist te kiezen voor PPC. - Leidt tot extra bezoekverkeer naar de website - Het is schaalbaar en budgetteer baar - Het is flexibel - Het is sneller dan en aanvullend op SEO - Uw concurrenten doen het ook

12 ADWORDS VOOR ALLE TYPE BEDRIJVEN Vrijwel alle soorten bedrijven kunnen een bepaalde vorm van advertising op internet inzetten. Want, daar zijn immers de potentiële klanten. In het algemeen is AdWords geschikt voor: - Dienstverlening (bijv. advocaten, opleidingen) - Eenmalige (dure) aankopen (bijv. auto s) - Specialistische producten - Seizoen producten - Webshops Internet is er voor iedereen, voor ieder bedrijf, met genoeg mogelijkheden om voordeel mee te behalen. HOE WERKT ADWORDS Google AdWords is feite een veiling, waar adverteerders bieden op zoekwoorden om uiteindelijk hun advertentie te laten tonen bij de zoekresultaten op woorden die gerelateerd zijn aan die zoekwoorden. Echter, het is een veiling waarbij de hoogste bieder niet altijd wint. Google beloont advertenties met hoge plaatsingen door te kijken naar hoge kwaliteit, relevantie, goed georganiseerde advertenties en campagnes, en niet alleen adverteerders die het meeste uitgeven. Daarmee is het een samenspel van kwaliteit, kennis en organiseren. Regelmatige controle en aanpassingen zijn noodzakelijk om een zo gunstig mogelijke ROI te behalen. KOSTEN GOOGLE ADWORDS AdWords campagnes zijn mogelijk voor welk budget dan ook. Gezien de kosten-baten, is het interessant vanaf 300,- per maand. Afhankelijk van de doelstellingen wordt in het MKB wel tot ,- of meer per maand besteed. Daarbij komen nog agency kosten: eenmalige opzetkosten van 300, ,- voor de campagnes en monitoring kosten van minimaal 250,- per maand. GOOGLE PARTNER STATUS A-side media is door Google officieel gecertificeerd als zijnde Google Partner. Onze medewerkers hebben diverse examens gehaald bij Google, waardoor wij grote Adwordscampagnes mogen verzorgen voor onze opdrachtgevers. Door regelmatig nieuwe trainingen en examens te volgen mogen wij deze Partner-status behouden.

13 MARKETING A-MAIL marketing is nog altijd één van de meest effectieve middelen om uw doelgroep te bereiken. Door digitale nieuwsbrieven te versturen kunt u personen met één klik naar de juiste informatie op uw website leiden. In ons nieuwsbriefpakket A-mail kunt u zelf mailings opmaken en verzenden. Met simpele handelingen kunt u uw persoonlijke template aanpassen, vullen met tekst en foto s en personaliseren. Heeft u geen tijd om zelf mailings te maken? Dan kan A-side media dit voor u uit handen nemen. U levert de informatie bij ons aan en ontvangt een verificati van ons. Daarna verzenden wij op het gewenste tijdstip de mailing naar uw relaties. A-mail beschikt over uitgebreide statistieken, waarmee u in één oogopslag kunt zien welke onderwerpen veel gelezen zijn en waar op doorgeklikt is. Er is een aanmeldmodule van A-mail beschikbaar. Deze kunt u implementeren op uw website, zodat bezoekers zich aan kunnen melden voor uw nieuwsbrief. De aanmeldmodule voldoet aan de wettelijk verplichte double opt-in functie, waarbij men een bevestigingsmail krijgt van de aanmelding voor de nieuwsbrief. Elke nieuwsbrief is overigens standaard voorzien van een afmeldlink.

14 WEBSHOP CUSTOM MADE WEBSHOP Bij A-side media bouwen we custom made webshops. Hierbij zorgen we voor een goede gebruikerservaring, zodat de bezoeker snel het product vindt waarnaar hij/zij op zoek is. Door het bestelproces zo simpel en laagdrempelig mogelijk te maken ligt de conversie hoger dan bij een standaard webshop. Omdat wij een webshop op maat maken, kunt u zelf bepalen hoe het bestelproces eruit moet komen te zien. Ook kunt u er voor kiezen of een gebruiker een account moet aanmaken voordat er besteld kan worden, of dat er afgerekend kan worden met alleen de belangrijkste contactgegevens. In het geval van bijvoorbeeld een groothandel, of meerdere doelgroepen, is het mogelijk diverse prijsniveaus in te bouwen, diverse BTW-tarieven toe te passen, verzendkosten te berekenen en eventueel ook voorraadbeheer aan uw producten te koppelen. KOPPELINGEN Wij kunnen uw webshop laten communiceren met andere systemen. Denk bijvoorbeeld aan het doorzetten van uw producten naar een affiliate-netwerk door middel van een XMLfeed. Uiteraard is het andersom ook mogelijk, zodat wij uw producten door middel van een koppeling met uw leverancier automatisch inlezen. Ook is het een optie om bestellingen te koppelen aan uw administratiepakket. BEHEER In het CMS kunt u uw webshop goed beheren. U heeft een goed overzicht van binnengekomen en betaalde orders en kunt snel en makkelijk producten toevoegen, bewerken of verwijderen. De productfoto s kunt u uitsnijden, zodat alle producten op een gelijk formaat getoond worden in de webshop. ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE Uiteraard voldoen onze webshops aan de belangrijkste eisen voor een goede vindbaarheid. Door een sitemap toe te voegen worden uw producten sneller geindexeerd in Google. In overleg kan er een extra optimal

15 IMPLEMENTATIE BETAALMODULE IMPLEMENTATIE BETAALMODULE Een betaalmodule is een belangrijke toevoeging aan een webshop. A-side media is thuis in het implementeren van diverse betaalmethodes. De volgende Payment Service Providers hebben wij reeds geïnstalleerd voor diverse opdrachtgevers: - ideal - PayPal - Rabobank Omnikassa - Docdata Payments - MultiSafePay - Ogone - Klarna Via deze systemen krijgen wij terugkoppeling of een betaling gelukt is, of geannuleerd of afgebroken. Zo kunnen wij de bezoeker van de website door het correcte bestelproces begeleiden en ook bij geannuleerde bestellingen opnieuw de klant aanzetten om de verkoop alsnog af te ronden. Voor u als beheerder van de site krijgt u de correcte status terug van de betaling, waardoor u meteen ziet of u wel of geen actie hoeft te ondernemen. GARANTIECONTRACT GARANTIECONTRACT De afgelopen jaren zijn er diverse apparaten bijgekomen die in korte tijd zeer populair werden. Denk hierbij aan de smartphone en aan de ipad. Tegelijkertijd brengen de internet browsers met regelmaat een update uit. Waar Internet Explorer een paar jaar geleden een groot marktaandeel had, hebben we inmiddels ook browsers van Google (Chrome) en Apple (Safari). Internet Explorer is inmiddels al weer een paar generaties verder en heeft een kleiner marktaandeel. Door al deze verschuivingen kan het voorkomen dat uw website niet meer functioneert op de nieuwste platforms. Om dit voor te zijn bieden wij een garantiecontract aan. Hierbij houden wij nauwlettend in de gaten welke nieuwe browsers er uit komen en welke apparaten in populariteit groeien en wij passen uw website daarop aan. Vraag uw accountmanager voor meer informatie. WERKT MIJN WEBSITE OOK ELDERS? De programmatuur die wij voor u ontwikkelen wordt uw eigendom, u heeft er immers voor betaald. Omdat wij object-georiënteerd programmeren en onze projecten modulair zijn opgebouwd volgens de internationale standaard, is het mogelijk om andere programmeurs in het project te laten werken. Zo bent u ervan verzekerd dat, mocht het nodig zijn, u in de toekomst altijd verder kunt met de website. Wij van gaan er echter vanuit dat het nooit zover zal komen en u zich bij ons prima op uw gemak zal voelen.

16 GOOGLE BEDRIJFSFOTO S GOOGLE BEDRIJFSFOTO S Met Google Bedrijfsfoto s kunt u uw bezoekers op de website kennis laten maken met uw bedrijf. Business Photos ligt in het verlengde van de Google Streetview functie in Google Maps. Met Business Photos kunnen bezoekers uw bedrijfspand bezoeken en rondlopen en rondkijken dankzij 360-graden foto s. In Nederland was A-side media in 2012 het eerste internetbureau met Trusted Photographers in dienst (Arthur van der Kooij en Peter Bakker). Alleen Trusted Photographers mogen de Bedrijfsfoto s plaatsen op het systeem van Google. De Trusted Photographer heeft diverse examens moeten afleggen bij Google om de 360- graden panoramafoto s te mogen toevoegen aan het Google Maps systeem. Hierbij worden diverse privacy-regels in acht genomen. Naast de toevoeging van een prachtige 360 graden rondleiding, die we ook op uw website kunnen plaatsen, voegt Google Bedrijfsfoto s ook extra foto s toe aan uw Google+ profiel. Hiermee valt u nog meer op in de zoekresultaten.

17 STATISTIEKEN STATISTIEKEN Om een goed overzicht te hebben van de verkeersstromen binnen uw website, implementeren wij Google Analytics. Met dit uitgebreide statistiekenpakket kunt u praktisch alles zien wat de bezoekers op uw website hebben bekeken. Analytics is tevens te optimaliseren door bepaalde doelen in te stellen, zodat u snel kunt zien hoe effectief uw website is. A-SEO Omdat u niet iedere dag naar uw statistieken kijkt, hebben wij A-Seo opgezet. Hiermee kunnen wij uw website automatisch monitoren. Dit systeem kijkt naar uw bezoekersaantallen en uw positie in Google. U ontvangt van ons periodiek een rapport met de status van uw website.

18 PORTFOLIO

Eerste hulp bij online ondernemen. Geld verdienen door en met internet

Eerste hulp bij online ondernemen. Geld verdienen door en met internet Eerste hulp bij online ondernemen Geld verdienen door en met internet 4 Eerste hulp bij online ondernemen 5 Voorwoord Beste ondernemer, Met trots presenteer ik u hierbij het boekje Eerste Hulp bij Online

Nadere informatie

Online ondernemen Geld verdienen door en met internet

Online ondernemen Geld verdienen door en met internet Online ondernemen Geld verdienen door en met internet Online ondernemen Geld verdienen door en met internet Voorwoord 2 Hans Biesheuvel Voorzitter MKB-Nederland Beste ondernemer, Met trots presenteer

Nadere informatie

TIPS EN TRUCS VOOR ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE. Een praktische gids om uw webpagina s beter vindbaar te maken. Ruudhanou.com 2013

TIPS EN TRUCS VOOR ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE. Een praktische gids om uw webpagina s beter vindbaar te maken. Ruudhanou.com 2013 TIPS EN TRUCS VOOR ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE Een praktische gids om uw webpagina s beter vindbaar te maken. Ruudhanou.com 2013 SEO - Ruudhanou.com 2013 p.1 INHOUDSOPGAVE Waarom zoekmachineoptimalisatie?

Nadere informatie

Scriptie onderzoeksemester

Scriptie onderzoeksemester Scriptie onderzoeksemester Auteurs Opdrachtgever Hugo Zonderland esser-emmerik Document Opdrachtgever Scriptie onderzoeksemester esser-emmerik Herman Versteegt herman@esser-emmerik.nl Wouter van Emmerik

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis...

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis... INHOUDSOPGAVE VOORWOORD...3 1. Hoe kom ik hoger in Google?...4 1.1. De drie-eenheid van zoekmachine optimalisatie...4 1.1.1.Technische kwaliteit en architectuur van de website...4 1.1.2 Inhoudelijke kwaliteit

Nadere informatie

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN V1.02 Mark Jansen 2 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 LEES DIT EERST! 4 Disclaimer 4 Copyright 4 INLEIDING 5 WAAROM IS SNELHEID ZO BELANGRIJK? 6 Gebruikerservaring van bezoekers

Nadere informatie

E-mail Marketing van A tot Z

E-mail Marketing van A tot Z E-mail Marketing van A tot Z Pagina 1 Versie 1.0 oktober 2008 Copyright Blinker B.V. Introductie Wanneer u met e-mail marketing aan de slag gaat duizelt het u al snel voor de ogen. De meest uiteenlopende

Nadere informatie

Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing

Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing 2 Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing 3 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

WHITE PAPER* 22 TIPS OM KLANTEN TE MAKEN VIA INTERNET

WHITE PAPER* 22 TIPS OM KLANTEN TE MAKEN VIA INTERNET WHITE PAPER* 22 TIPS OM KLANTEN TE MAKEN VIA INTERNET *Een white paper is een rapport, gids of document dat door een bedrijf of autoriteit geschreven wordt om problemen aan te kaarten en hiervoor concrete

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Q. Jong A Tai

Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Q. Jong A Tai Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Naam: Q. Jong A Tai Projectnaam: Q.Q.D (Quentin s Quality Design) Datum: 28 april 2015 Klas: MM2C INHOUDSOPGAVE 1. De ondernemer... 3 1.1 Persoonlijke gegevens:... 3 1.2 Persoonlijke

Nadere informatie

#12onlinetools. voor ambitieuze ondernemers. Sophie Fischer. www.sponiza.nl

#12onlinetools. voor ambitieuze ondernemers. Sophie Fischer. www.sponiza.nl #12onlinetools voor ambitieuze ondernemers Sophie Fischer www.sponiza.nl 1 2 Voor Fred, Claudia en Joost Inhoudsopgave Voorwoord 5 Inleiding 8 Fase 1 Tools voor zichtbaarheid en interactie 13 1 De website

Nadere informatie

In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs

In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs White Paper In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs Een sociaal intranet op basis van SharePoint moet goed worden voorbereid. Uiteindelijk zullen er een groot

Nadere informatie

Whitepaper. Web to print in de Cloud

Whitepaper. Web to print in de Cloud Whitepaper Web to print in de Cloud Albert Noppen en Roelof Janssen, Media Alliantie Juni 2011 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. INLEIDING 3 2. MARKETING RESOURCE MANAGEMENT 4 2.1 Organisaties willen meer

Nadere informatie

Praktische handreiking voor het gebruik van sociale media in het werkveld herdenken, vieren en herinneren

Praktische handreiking voor het gebruik van sociale media in het werkveld herdenken, vieren en herinneren Praktische handreiking voor het gebruik van sociale media in het werkveld herdenken, vieren en herinneren Mieke van Heesewijk, Stichting Netwerk Democratie Eindredactie: Mieke Sobering Rechten Op dit rapport

Nadere informatie

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Facebook

Stefan Rooyackers. Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Facebook Stefan Rooyackers Geld verdienen met... Netwerken en netwerken via Facebook 1 Copyright Eerste druk Augustus 2012 Facebook is eigendom van Facebook Inc. Op geen enkele wijze is er sprake van sponsoring,

Nadere informatie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie In het begin van een nieuw jaar wordt vaak aandacht besteed aan ontwikkelingen en trends die hun stempel gaan drukken op 2014.

Nadere informatie

Sorry TV. Een interactief platform voor het brengen van verzoening. Karsten Mosterd 408396 Hogeschool INHOLLAND

Sorry TV. Een interactief platform voor het brengen van verzoening. Karsten Mosterd 408396 Hogeschool INHOLLAND Een interactief platform voor het brengen van verzoening Karsten Mosterd 408396 Hogeschool INHOLLAND Student: Karsten Mosterd Hogeschool INHOLLAND Rotterdam Studentennummer: 408396 Afstudeerrichting: Media

Nadere informatie

Zoekmachines hoe laat je ze voor je werken?

Zoekmachines hoe laat je ze voor je werken? WHITEPAPER Zoekmachines hoe laat je ze voor je werken? Auteur: Elsie Hijstek Coördinator Kwaliteit & Informatiebeveiliging Copyright 2013, Zig Websoftware B.V. Samenvatting Het is juli, 30 C het zwembad

Nadere informatie

Visie op Klantcontacten, Zaken en Integraal Midoffice

Visie op Klantcontacten, Zaken en Integraal Midoffice Visie op Klantcontacten, Zaken en Integraal Midoffice Inhoudsopgave 1. INLEIDING 2 2. VISIE OP ANTWOORD EN DIENSTVERLENING 4 3. VISIE OP ZAAKGERICHT WERKEN 6 4. VISIE OP ORGANISATORISCHE ASPECTEN 8 5.

Nadere informatie

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Meer rendement uit uw e-mail marketing... 2 H1 Randvoorwaarden... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Return on Investment (ROI)...

Nadere informatie

Online communicatie. Het groeiende belang van online communicatie. Doelstellingen van online communicatie. Instrumenten van online communicatie

Online communicatie. Het groeiende belang van online communicatie. Doelstellingen van online communicatie. Instrumenten van online communicatie 13 Het groeiende belang van online communicatie Doelstellingen van online communicatie Instrumenten van online communicatie Relatiemarketing en internet De effectiviteit van online communicatie In dit

Nadere informatie

CROWD FUNDING HET NIEUWE INVESTEREN ANIEL MISHRA GIJSBERT KOREN ROUNDTABLES.NL

CROWD FUNDING HET NIEUWE INVESTEREN ANIEL MISHRA GIJSBERT KOREN ROUNDTABLES.NL CROWD FUNDING HET NIEUWE INVESTEREN ROUNDTABLES.NL ANIEL MISHRA GIJSBERT KOREN CROWD FUNDING HET NIEUWE INVESTEREN Dit is een uitgave van Roundtables.nl Copyright 2011 E. Baidjnath Misier en G.W. Koren

Nadere informatie

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 1 ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 3 Voorwoord 4 Inleiding 8 Waarde 12 Wat 16 Waar 2 Wie 26 Waarom 34 Conclusie: Voor u telt rendement

Nadere informatie

60 Manieren Om Je Website Te Verbeteren

60 Manieren Om Je Website Te Verbeteren Als je betaald hebt voor dit e-boek, dan ben je belazerd. Ben je op zoek naar verbeterpunten voor je website, dan kun je dit document als checklist gebruiken. In dit document staan, op willekeurige volgorde,

Nadere informatie

magazine Macaw IT-nieuws, trends en ontwikkelingen Veiligheidsregio s Werken aan bereikbaarheid

magazine Macaw IT-nieuws, trends en ontwikkelingen Veiligheidsregio s Werken aan bereikbaarheid Macaw magazine IT-nieuws, trends en ontwikkelingen Veiligheidsregio s Werken aan bereikbaarheid Najaar 2013 02 03 Colofon Inhoud De andere kant van internet Macaw Magazine is een uitgave van Macaw. Vormgeving

Nadere informatie

Smartsite ixperion en Microsoft Sharepoint 2010

Smartsite ixperion en Microsoft Sharepoint 2010 Seneca B.V. Elektronicaweg 31 2628 XG Delft Nederland T +31(0)15-251 37 00 F +31(0)15-251 37 01 E info@seneca.nl I www.seneca.nl Een Seneca Whitepaper Smartsite ixperion en Microsoft Sharepoint 2010 Nieuwe

Nadere informatie

BUSINESS PROCESS LEARNING. Solution paper. Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces

BUSINESS PROCESS LEARNING. Solution paper. Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces BUSINESS PROCESS LEARNING Solution paper Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces Inhoud 1 De kracht van Business Process Learning 3 1.1 Visie 3 1.2 Onderbouwing visie 4 2 Beschrijving

Nadere informatie

Leren vernieuwen. Zo! Open standaarden en open source software in het mbo. Hoe? Open standaarden en open source software in het mbo, Hoe? Zo!

Leren vernieuwen. Zo! Open standaarden en open source software in het mbo. Hoe? Open standaarden en open source software in het mbo, Hoe? Zo! Leren vernieuwen Hoe? Zo! Open standaarden en open source software in het mbo A Hoe? 1 Waarom een boekje over open standaarden en open source software in het mbo? 3 2 Wat zijn open standaarden, en waarom

Nadere informatie