Transavia KLM. Bagageregels

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Transavia KLM. Bagageregels"

Transcriptie

1 Transavia KLM Bagageregels

2 Bagageregels Transavia boekingen gemaakt vóór 16 december 2013 Handbagage Het is prettig om wat spullen bij de hand te hebben aan boord van het vliegtuig. Wij hebben voor u op een rijtje gezet waar u aan moet denken als u met Transavia.com reist. De afmetingen voor uw handbagage zijn: 55 x 35 x 25 centimeter. Uw handbagage weegt maximaal 10 kg. U mag één stuk handbagage meenemen Ruimbagage U neemt uw koffer gratis mee als u heeft geboekt voor 16 december Hieronder leest u wat u precies mee mag nemen. Eén stuk ruimbagage van maximaal 20 kg. Als u met meerdere passagiers binnen één boeking reist, mag u het totale bagagegewicht verdelen. Reist u bijvoorbeeld met twee passagiers en mag u ieder 20 kg meenemen, dan mag u in de ene koffer 15 kg en in de andere koffer 25 kg vervoeren. Uw bagage moet u in dat geval bij de balie inchecken. U mag meerdere stukken bagage (maximaal 5 stuks) in checken per persoon. Gebruikt u een rugzak? Dan adviseren wij u uw rugzak in een zogenaamde rugzaktas te verpakken of in ieder geval de riemen goed vast te maken aan de rugzak, zodat deze niet kunnen blijven steken op de bagageband. U mag geen spullen aan de buitenzijde van de rugzak bevestigen. Voor baby s van 0 tot 2 jaar mag u gratis 10 kg ruimbagage meenemen. Een paraplubuggy maakt onderdeel uit van de 10 kilo ruimbagage. Een paraplubuggy mag niet zwaarder dan 7 kg wegen Bagageregels Transavia boekingen gemaakt na 16 december 2013 Handbagage Het is prettig om wat spullen bij de hand te hebben aan boord van het vliegtuig. Wij hebben voor u op een rijtje gezet waar u aan moet denken als u met Transavia.com reist. De toegestane handbagage per persoon: 1 stuk handbagage (handtas inclusief laptop, foto- en filmapparatuur), maximale afmetingen (L X B X H) 55 x 35 x 25 cm, maximale gewicht van 10 kg 1 jas 1 draagtas met goederen gekocht op de luchthaven na de security controle/ douane

3 Ter aanvulling: Transavia communiceert de volgende informatie op de website: Let op: indien handbagage niet aan bovengenoemde afmetingen en/of gewicht voldoet, wordt deze als ruimbagage gezien. Handtassen, aktetassen, laptops en laptoptassen worden allemaal als 1 stuk bagage gerekend. Neemt de passagier bijvoorbeeld een handtas en een laptoptas mee dan dient één van de twee af gegeven te worden als ruimbagage. Ruimbagage In de prijs is geen ruimbagage inbegrepen(0 kg), indien u ruimbagage wenst kan u een ruimbagagetoelage vooraf kopen tot het moment dat u ingecheckt bent. Let op: indien u dit niet vooraf doet, maar aan de balie bij inchecken gelden er andere tarieven * U kunt via de website van Transavia ruimbagage bijkopen en inchecken. Dit is mogelijk: Vanaf 28 dagen voor vertrek op de dag na boeking (na 8:00) Tot 1 dag voor vertrek De tarieven die hiervoor per persoon per enkele reis gehanteerd worden zijn: Ruimbagage Prijs 15 kg EUR 5 20 kg** EUR 8 25 kg** EUR kg** EUR kg** EUR kg** EUR 65 *Let Op!: dit is per persoon per enkele reis. Overige voorwaarden waaraan de ruimbagage moet voldoen per persoon: Maximaal 5 stuks ruimbagage Het totaalgewicht van 1 stuk bagage mag maximaal 32 kg zijn. * Indien u aan de balie (bij het inchecken) additionele kilo s moet kopen gelden de normale overbagagetarieven: EUR 10 euro per extra kg ** Let Op!: dit is per persoon per enkele reis. Indien uw reis ook vluchten bevat van andere luchtvaartmaatschappijen kan het zijn dat deze niet de zelfde bagage toelagen kennen (voor meer informatie zie vrijuit-info.nl.)

4 Algemene bagageregels Transavia Overbagage Soms neemt u extra bagage mee, bovenop de standaardbagage die u gratis mee mag nemen. Op de luchthaven betaalt u extra voor deze overbagage. Overbagagetarief: 10,- per kilo per enkele reis. Vertraagde of vermiste bagage Bij vermissing van bagage dient u zichzelf direct na aankomst op de luchthaven te melden bij de bagage- af-handelaar ter plaatse om een Property Irregularity Report (P.I.R.) op te laten maken. Indien meerdere personen gedupeerd zijn, door het ontbreken van bagage, zal dit vermeld dienen te worden op het betreffende P.I.R. rapport. Alleen op basis van dit rapport en een volledig ingevulde Bagage Inventory Form (B.I.F.) vindt eventuele uitbetaling van uw schade plaats. Mocht het B.I.F. formulier niet verstrekt zijn, dan kunt u deze downloaden op de site of opvragen bij transavia.com, afdeling Customer Care. Voor informatie betreffende uw vermiste bagage kunt u gedurende de eerste 5 dagen contact onderhouden met de lokale afhandeling, waarvan u na aangifte, een telefoonnummer heeft gekregen. Mocht de bagage na 5 dagen nog niet zijn gelokaliseerd dan verzoeken wij u het B.I.F formulier op te sturen naar transavia.com. Zij zullen tot 45 dagen na aangifte naar uw bagage blijven zoeken. Daarna is de bagage te beschouwen als vermist. Na een termijn van 21 dagen kunt u een claim indienen. Indien u na het verlaten van de luchthaven constateert dat er zaken uit uw bagage ontbreken, dan dient u hier allereerst aangifte van te doen bij de politie, alvorens Transavia.com uw eventuele claim in behandeling kan nemen. Welke bijzondere bagage mag ik meenemen aan boord van het toestel en hoeft niet te worden aangemeld? Kinderwagens en babyzitjes Voor baby s van nul tot twee jaar mag u gratis tien kilo bagage meenemen. Een paraplubuggy maakt onderdeel uit van de 10 kilo ruimbagage. Een paraplubuggy mag niet zwaarder dan 7 kg wegen. U mag een paraplubuggy gegarandeerd meenemen tot de gate. Op volle vluchten kan het soms voorkomen dat Transavia.com uw kinderwagen met een losse bak of stoel al direct bij de odd size bagage (bagage met een afwijkend formaat) moet inchecken. Dit doen zij omdat het lastig is om een kinderwagen in een volle vrachtruimte te plaatsen. U vindt de buggy of kinderwagen terug bij aankomst op de bagageband van uw vakantiebestemming. Het is niet toegestaan maxi cosi's, wiegjes, babybaskets of babycots in de cabine mee te nemen. Een kinderzitje met keuringsnorm ECE R44-03 of hoger en stoelverhogers zijn wel toegestaan in de cabine, deze zitjes vallen binnen de gratis tien kilo. Indien u een kinderzitje voor uw baby meeneemt, moet u voor uw baby wel een eigen stoel geboekt hebben. Laptop of draagbaar computerspel Het is toegestaan om in uw 1 stuk handbagage een laptop of draagbaar computerspel aan boord mee te nemen. Het gewicht van 5 kg handbagage mag echter niet worden overschreden. Het is aan boord niet mogelijk de batterij van deze apparaten op te laden.

5 Urn Een urn aan boord is toegestaan en kan als handbagage vervoerd worden mits deze binnen de handbagage limieten valt. Daarnaast moet de urn goed verpakt zijn, moet er een overlijdensakte getoond kunnen worden en is er een verklaring van het crematorium vereist dat dit de as van de overledene is. Het is verboden de urn aan boord te openen. Indien het totaalgewicht van de bagage en de urn de bagagevrijdom overschrijdt dan is het standaard overbagagetarief van toepassing. Rollator Één rollator per passagier mag gratis mee. U kunt de rollator meenemen tot aan de gate, waarna deze onder in het bagageruim wordt vervoerd. Bij aankomst op uw vakantiebestemming wordt de rollator bij het uitstappen overhandigd of geretourneerd via de bagageband. Welke bijzondere bagage mag ik meenemen aan boord van Transavia.com en moet wel worden aangemeld? U kunt bijzondere overige bagage aanmelden (incl. gewicht, afmetingen en soort verpakking) via uw reisbureau, of via de portal van Transavia.com. De link naar deze portal/website van Transavia.com vind u terug op vrijuit-info.nl Heeft u via onze website geboekt, neem dan contact op met ons Contact Center via , 0,15 per minuut. Let op: Één stuk ruimbagage mag maximaal 20 kg wegen, met uitzondering van honden en scootmobielen/rolstoelen. Voor meer informatie kijk op de portal van Transavia.com. De link naar deze website vind u terug op vrijuit-info.nl Bruidskleding Het is mogelijk om bruidskleding als handbagagestuk mee te nemen in de cabine. Dit is echter op aanvraag en het kan niet gegarandeerd worden dat de bruidskleding opgehangen kan worden. U kunt uw aanvraag indienen bij uw reisbureau of via ons Contact Center , 0,15 per minuut. Deltavlieger Deltavliegers met een lengte van max. 360 cm kunnen tegen betaling in het ruim worden meegenomen. U dient uw deltavliegen echter van de voren aan te melden via uw reisbureau of ons Contact Center , 0,15 per minuut. Fiets Tegen betaling kan uw fiets worden meegenomen aan boord. De fiets dient te worden aangeleverd in een fietsdoos of speciale fietstas met bijna lege banden, opgeklapte of gedemonteerde pedalen en het stuur gedraaid in de lengterichting. U kunt een fietsdoos kopen in het bagagedepot in de kelder van Schiphol onder de centrale trap van Vertrekhal 1 en 2. Een fietsdoos kost ca. 25,- per stuk en weegt ca. 5 kg. Ook is het mogelijk om een fietsdoos te huren en deze op verschillende plekken in Nederland af te halen. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website: Wiel Rent. De verhuur en verkoop van een fietsdoos gaat buiten Transavia.com om. U dient uw fiets echter van de voren aan te melden via uw reisbureau of ons Contact Center , 0,15 per minuut. Medische bagage U mag één stuk extra bagage tot 15 kg meenemen. Er moet dan echter wel een doktersverklaring bij de check-in balie overlegd kunnen worden. Medische bagage dient u vooraf aan te melden via uw reisbureau of ons Contact Center , 0,15 per minuut.

6 Muziekinstrument Indien het totaalgewicht van bagage en muziekinstrumenten de bagagevrijdom overschrijdt wordt het standaard overbagagetarief geheven. Vervoersvoorwaarden: - Muziekinstrumenten worden in het vrachtruim vervoerd. - In plaats van het standaard stuk handbagage kunnen passagiers een klein muziekinstrument meenemen als handbagage. Muziekinstrumenten met een maximale afmeting van 25 x 117 x 38 cm kunnen in de cabine worden vervoerd (muziekinstrumenten die aan deze voorwaarden voldoen zijn bijvoorbeeld (alt)viool, fluit, klarinet, bugel of trompet). - Het is niet mogelijk om een extra stoel te reserveren voor het vervoeren van een muziekinstrument. Surf-, kite-, wake- of waveboards Eén board van maximaal 360 cm kan tegen betaling worden meegenomen in het ruim. U dient uw board echter van de voren aan te melden via uw reisbureau of ons Contact Center , 0,15 per minuut. Duikapparatuur Een duikuitrusting bestaande uit; een wetsuit, vest, sokken, masker, schoenen, zwemvliezen, mes, mag binnen de standaard bagagevrijdom van 20 kg, voor passagiers met die een pakketreis hebben geboekt, worden meegenomen. Wordt er meer dan 20 kg ruimbagage per persoon meegenomen dan dient het overbagagetarief van 10,- per extra kg te worden betaald. transavia.com biedt de passagier ook de mogelijkheid om de duikbagage tegen een aantrekkelijk tarief mee te nemen, dus los van de 20 kg bagagevrijdom. Voor de duikuitrusting geldt een tarief van ca. 25,- per enkele reis, per duikuitrusting van maximaal 15 kg. Als u een duikuitrusting heeft bijgeboekt, kunt u in totaal 35 kg meenemen. U mag zelf bepalen hoe u het gewicht over de bagagestukken verdeelt, zolang het totaalgewicht van beide bagagestukken 35 kg is. Wel moet uw duikuitrusting en uw overige bagage apart verpakt zijn. Vervoersvoorwaarden: - Alleen lege duikflessen worden geaccepteerd. Duikflessen worden alleen vervoerd als er plaats is. - Harpoenen en messen behoren tot gevaarlijke artikelen en worden nooit in de cabine vervoerd. - Harpoenen op stikstof worden niet geaccepteerd. - Onderwaterlampen worden alleen in de cabine vervoerd, mits batterij of lampje verwijderd zijn. De aan/uit knop moet in de 'uitstand' verzegeld zijn. - Passagiers mogen de laatste 24 uur voor de vlucht niet duiken i.v.m. de Caissonziekte. U kunt de duikbagage zelf gemakkelijk bijboeken via de portal van Transavia.com. Ga voor een link naar deze site naar vrijuit-info.nl/ Golfuitrusting Voor 25,- per enkele reis per golfuitrusting kunt u maximaal 15 kg meenemen. De golfuitrusting maakt geen onderdeel uit van de totale bagagevrijdom. Als u een golfuitrusting bijboekt, kunt u in totaal 35 kg meenemen. U mag zelf bepalen hoe u het gewicht over de bagagestukken verdeelt, zolang het totaalgewicht van beide bagagestukken 35 kg is. Wel moet u golfuitrusting en overige bagage apart verpakken. Onder een golfuitrusting verstaat transavia.com: o 1 golftas met 14 clubs o 1 paar golfschoenen

7 U kunt de golfuitrusting zelf gemakkelijk bijboeken via de portal van Transavia.com. Ga voor een link naar deze site naar vrijuit-info.nl/ Nordic Walking stokken Nordic Walking stokken worden in het ruim vervoerd. Deze moeten deugdelijk verpakt zijn, bij voorkeur in een koffer of sporttas en voorzien van beschermdoppen. Indien het totaalgewicht van uw bagage de bagagevrijdom overschrijdt, dan wordt het standaard overbagagetarief geheven. Visuitrusting Voor 25,- per enkele reis mag een visuitrusting van maximaal 15 kg mee worden genomen. De visuitrusting maakt geen onderdeel uit van de totale bagagevrijdom. Als u een visuitrusting bijboekt, kunt u in totaal 35 kg meenemen. U mag zelf bepalen hoe u het gewicht over de bagagestukken verdeelt, zolang het totaalgewicht van beide bagagestukken 35 kg is. Wel moet u visuitrusting en overige bagage apart verpakken. Onder een visuitrusting verstaat transavia.com: o een drietal hengels, o 1 paar lieslaarzen o 1 visserskoffer (maximale afmeting 40 cm x 20 cm x 20 cm) met een totaal gewicht van maximum 10 kg. U kunt de visuitrusting zelf gemakkelijk bijboeken via de portal van Transavia.com. Ga voor een link naar deze site naar vrijuit-info.nl/ Wintersportuitrusting Voor ca. 25,- per enkele reis per herkenbare wintersportuitrusting kunt u maximaal 15 kg meenemen. De wintersportuitrusting maakt geen onderdeel uit van de totale bagagevrijdom. Als u een wintersportuitrusting heeft bijgeboekt, kunt u in totaal 35 kg meenemen. U mag zelf bepalen hoe u het gewicht over de bagagestukken verdeelt, zolang het totaalgewicht van beide bagagestukken 35 kg is. Wel moet u wintersportuitrusting en overige bagage apart verpakken. Onder een wintersportuitrusting verstaat transavia.com: o 1 paar ski's, 1 paar schoenen, 1 paar stokken en een skihelm of o 1 snowboard met 1 paar schoenen en een skihelm of o 1 slee van maximaal 120 x 50 x 40 cm Het is mogelijk een lawine airbag mee te nemen mits deze voorzien is van een pyrotechnisch trekkermechanisme (met minder dan 200 gram netto divisie 1.4 S en minder dan 250 ml samengeperst gas uit divisie 2.2). De rugzak moet zodanig verpakt zijn dat deze niet uit zichzelf geactiveerd kan worden. De airbags in de rugzak moeten voorzien zijn van overdruk ventielen. Let op, indien de airbag meer dan 100 ml vloeistof bevat, zal de rugzak als ruimbagage vervoerd moeten worden. U kunt de wintersportuitrusting zelf gemakkelijk bijboeken via de portal van Transavia.com. Ga voor een link naar deze site naar vrijuit-info.nl/ Passagiers met een mobiliteitsbeperking Transavia.com biedt passagiers met een mobiliteitsbeperking alle benodigde faciliteiten om comfortabel te kunnen reizen. U kunt gratis uw eigen rolstoel meenemen. De rolstoel en/of assistentie dient u vooraf aan te melden via uw reisbureau of ons Contact Center , 0,15 per minuut.

8 U dient een mobiliteitsbeperking aan te melden indien: u reist met een (elektrische) rolstoel of scootmobiel u assistentie op de luchthaven nodig heeft u een hulphond meeneemt u doof of blind bent Meld uw mobiliteitsbeperking tenminste 48 uur voor vertrek van uw vlucht aan. Op de luchthaven Zorg dat u tenminste 2 uur voor vertrek van uw vlucht op de luchthaven bent. Indien u een rolstoel of scootmobiel meeneemt, kunt u deze tot de check-in gebruiken. Daarna wordt deze ingenomen en als ruimbagage vervoerd. De luchthaven zorgt hierna voor een rolstoel om u te begeleiden van en naar het vliegtuig. Vóór de check-in dient u er zelf voor te zorgen dat uw rolstoel reisklaar gemaakt is. Dit houdt in dat losse onderdelen zoals een accu of batterij ontkoppeld moeten zijn. Alleen een (elektrische) rolstoel of scootmobiel met een maximale hoogte van 86 cm kan rechtop beladen worden. Indien uw rolstoel hoger is dan 86 cm, dan zal deze op zijn kant beladen worden. Na de vlucht ontvangt u uw rolstoel bij de bagageband in de aankomsthal. meer informatie over het vervoer van uw rolstoel/scootmobiel: a) rolstoelen zonder batterij - Uw inklapbare rolstoel wordt ingenomen bij de check-in balie. Deze gaat mee in het bagageruim. b) elektrische rolstoelen (met batterij) - U kunt bij transavia.com rolstoelen met natte en droge batterij meenemen. Bij het aanmelden van een rolstoel kunt u dit aangeven. Indien uw rolstoel niet hoger is dan 86 cm kan deze rechtop beladen worden. voorwaarden voor vervoer van een droge (lekbestendige) batterij De batterij moet stevig aan de rolstoel/vervoermiddel worden bevestigd en ontkoppeld Polen met tape isoleren om kortsluiting te voorkomen De batterij hoeft niet te worden verpakt Indien de droge batterij niet kan worden losgekoppeld, gelden de volgende aanvullende voorwaarden: Er is een mainswitch/masterswitch aanwezig, die in de "uit/off"-stand staat. of Er is een control unit aanwezig, die los te koppelen is. voorwaarden vervoer natte (niet-lekbestendige) batterij: Rolstoel/vervoermiddel en batterij moeten rechtop geladen worden (maximale hoogte 86 cm) De batterij moet stevig aan de rolstoel/het vervoermiddel worden bevestigd en worden ontkoppeld Polen met tape isoleren Batterij in verpakking rechtop laden en lossen Indien de rolstoel of elektronisch vervoermiddel niet rechtop beladen kan worden, moet de batterij verwijderd worden en de natte batterij moet worden vervoerd in een stevige verpakking, die aan de volgende eisen moet voldoen: De verpakking moet lekdicht en bestand zijn tegen accuzuur De batterij moet beschermd zijn tegen beschadiging bij het plaatsen in de laadruimte

9 Polen met tape isoleren om kortsluiting te voorkomen De batterij moet rechtop in de verpakking te zijn vastgezet De batterij moet omgeven zijn door voldoende absorberend materiaal om de gehele inhoud te kunnen absorberen. De verpakking moet worden gemerkt met het opschrift: BATTERIES, WET, WITH WHEELCHAIR en voorzien van het gevaar-etiket: CORROSIVE en pijl-labels. c) Scootmobiel - Per vlucht is er plaats voor één scootmobiel. Zorg er daarom voor dat u deze tijdens of direct na het boeken aanmeldt. Alleen indien uw scootmobiel niet hoger is dan 86 cm kan deze rechtop beladen worden. zitplaats aan boord Vanwege veiligheidsvoorschriften is het voor passagiers met een mobiliteitsbeperking niet mogelijk bij de nooduitgangen plaats te nemen. In sommige gevallen is stoelreservering niet mogelijk. transavia.com zorgt er dan altijd voor dat u de meest geschikte plaatsen krijgt toegewezen. alleen reizen of met begeleiding De volgende personen dienen een persoonlijk begeleider mee te nemen: een persoon met een verstandelijke handicap die niet in staat is om de veiligheidsinstructies van het transavia.com personeel te begrijpen of op te volgen; een persoon met zowel een ernstige visuele als een auditieve handicap die niet met het transavia.com personeel kan communiceren waardoor hij/zij niet in staat is om de veiligheidsinstructies te ontvangen of op te volgen; een persoon die niet zelfstandig de normale dagelijkse bezigheden zoals eten, drinken en een toiletbezoek kan uitvoeren; een persoon die aan boord medische zuurstof moet gebruiken. afhandeling bij vertrek en aankomst op luchthaven Het kan voorkomen dat op een aantal luchthavens geen loopbrug aanwezig is. Dan wordt er gebruik gemaakt van een vliegtuigtrap. Als het op- en aflopen van de trap niet mogelijk is en u heeft ons daarvan op de hoogte gesteld, dan zorgen wij ervoor dat u aan/van boord komt. Wij vragen uw begrip indien wij hiervoor moeten improviseren. Tarieven Aan het vervoeren van bijzondere bagage zijn kosten verbonden. Raadpleeg het tarievenoverzicht van transavia.com. U vind hiervoor de link op vrijuit-info.nl/. De vermelde tarieven gelden per enkele reis. U kunt uw bijzondere bagage aanmelden via uw reisbureau of de transavia.com portal, ga voor een link naar de website vrijuit-info.nl/ Ik heb extra zuurstof nodig tijdens de vlucht, kan transavia.com daar voor zorgen? Voor passagiers met een medische verklaring kan extra zuurstof worden aangevraagd. Deze voorziening functioneert separaat van de zuurstofvoorziening die in noodgevallen wordt ingeschakeld. Voor het aanvragen van extra zuurstof dient u contact op te nemen met uw reisbureau of ons Contact Center via , 0,15 per minuut.

10 Mag ik mijn medicijnen meenemen aan boord? U moet er altijd voor zorgen dat u uw medicijnen in uw handbagage meeneemt. Verder wordt aangeraden het recept van de medicijnen in het Engels mee te nemen, voor het geval douane- of veiligheidsbeambten vragen stellen over de medicijnen of injectienaalden. Wat is de aansprakelijkheid van Transavia.com voor bijzondere bagage? Het vervoer van bijzondere bagage geschiedt op eigen risico. Wij raden u aan een goede bagage- en reisverzekering af te sluiten. Transavia.com is bij eventuele beschadiging beperkt aansprakelijk.

11 Met ingang van 22 april 2013 berekent de KLM in de Economy Class, voor iedere reiziger met een eigen zitplaats, kosten voor het meenemen van (ruim-) bagage. Voor boekingen gemaakt na 29 maart 2013, via Vrij Uit, met vertrek na 22 april 2013 gelden onderstaande voorwaarden: Bagage: Bij vertrek vanaf een Nederlandse luchthaven mag u per persoon 20 kg ruimbagage meenemen, indien u hiervoor betaalt. (exclusief handbagage) Uw handbagage (1 stuk per persoon) mag de maximale afmeting van 50x35x25 cm hebben en maximaal 10 kg. wegen. Bij overbagage brengt de luchtvaartmaatschappij u extra kosten in rekening en soms wordt deze zelfs geweigerd. Voor KLM gelden binnen Europa aparte bagageregels: Indien u vliegt met KLM dan dient u te betalen voor uw ruimbagage. De kosten hiervoor variëren en zijn afhankelijk van de manier van aanmelden van deze bagage. Indien u online voor aankomst op de luchthaven uw ruimbagage aanmeldt op KLM.nl, dan betaalt u een tarief van 15,- per stuk per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage (max. 23 kg.) U heeft dan uw boekingscode = PNR-nummer nodig. Deze vermelden wij op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden (PNR-nummer zonder de letters AMA ) welke u circa 2 weken voor vertrek van ons ontvangt. Voor het boeken op de luchthaven geldt een tarief van 30,- per stuk per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage (max. 23 kg.) Uitzonderingen op de bagageregels van KLM: - Passagiers naar bestemmingen in Italië, Turkije en Rusland hebben te allen tijde recht op 1 gratis stuk ruimbagage (max. 23 kg.) per persoon - Passagiers die lid zijn van het KLM Flying Blue programma hoeven niet te betalen voor het eerste stuk ruimbagage. Ook zij hebben recht op 1 gratis stuk ruimbagage (max. 23 kg.) per persoon. Dit lidmaatschap kunt u gratis regelen op de website van KLM.nl en is persoons gebonden. Het lidmaatschapsnummer dient u bij incheck aan KLM door te geven. - Kinderen jonger dan 2 jaar mogen maximaal 1 stuk ruimbagage van maximaal 10 kg. gratis meenemen. - Passagiers van reeds gemaakte boekingen bij Vrij Uit (t/m 29 maart 2013) vallen nog buiten de nieuwe regeling van KLM. Voor vragen kunt u contact opnemen met ons callcenter: (15cpm).

info Informatie voor passagiers met een mobiliteitsbeperking

info Informatie voor passagiers met een mobiliteitsbeperking info Informatie voor passagiers met een mobiliteitsbeperking Inleiding Algemeen Deze brochure is voor mensen met een mobiliteitsbeperking die willen reizen met transavia.com. De informatie in deze brochure

Nadere informatie

Luchtvaartmaatschappijen Sundio Group vliegt met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar de vakantiebestemmingen.

Luchtvaartmaatschappijen Sundio Group vliegt met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar de vakantiebestemmingen. Sundio Group Luchtvaartmaatschappijen Sundio Group vliegt met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar de vakantiebestemmingen. Transavia (Griekse bestemmingen) Onur Air (overige bestemmingen) Vueling

Nadere informatie

Informatie voor passagiers met een mobiliteitsbeperking

Informatie voor passagiers met een mobiliteitsbeperking Informatie voor passagiers met een mobiliteitsbeperking Inleiding 2 Zuurstof Deze brochure is voor mensen met een mobiliteitsbeperking die willen reizen met transavia.com. De informatie in deze brochure

Nadere informatie

Met het vliegtuig. Op het vliegveld: en dan?

Met het vliegtuig. Op het vliegveld: en dan? Met het vliegtuig Je gaat op reis met het vliegtuig. Lekker op vakantie, bij familie op bezoek of op pad voor werk. Hoe reis je met het vliegtuig als je een blessure of handicap hebt? En mag je hulpmiddel

Nadere informatie

(TARIEFS)VOORWAARDEN transavia.com (van toepassing op alle vluchten van Transavia France S.A.S.)

(TARIEFS)VOORWAARDEN transavia.com (van toepassing op alle vluchten van Transavia France S.A.S.) Op deze pagina treft u de (tariefs)voorwaarden en de Algemene Vervoersvoorwaarden van Transavia France S.A.S. (TARIEFS)VOORWAARDEN transavia.com (van toepassing op alle vluchten van Transavia France S.A.S.)

Nadere informatie

Solmar Vliegreizen. De hotels en bestemmingen waar u naartoe kunt vliegen:

Solmar Vliegreizen. De hotels en bestemmingen waar u naartoe kunt vliegen: Solmar Vliegreizen Deze zomer hebben wij voor u ook een beperkt aantal vliegtuigstoelen gereserveerd bij Transavia. Elke zaterdag en dinsdag vertrek vanuit Eindhoven naar Barcelona en vice versa. Mocht

Nadere informatie

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan ! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan 1 of 2 dagen voor vertrek Het is aan te bevelen om voor vertrek online in te checken Op de E-tickets, staat in de meeste gevallen het

Nadere informatie

EXTERNE Q&A BETAALDE BAGAGEOPTIE VOOR (REIS)AGENTEN EN REISMANAGERS NEDERLANDSE VERSIE

EXTERNE Q&A BETAALDE BAGAGEOPTIE VOOR (REIS)AGENTEN EN REISMANAGERS NEDERLANDSE VERSIE EXTERNE Q&A BETAALDE BAGAGEOPTIE VOOR (REIS)AGENTEN EN REISMANAGERS NEDERLANDSE VERSIE Inhoud Vraag Pagina A. Volgende fase betaalde bagageoptie 1 2 2 B. Scope 3 9 2-3 C. Flying Blue 10 11 3 D. Restitutie

Nadere informatie

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan

! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan ! Wanneer Waar moet ik op letten Opmerkingen / wat er mis kan gaan 1 of 2 dagen voor vertrek Het is aan te bevelen om voor vertrek online in te checken Op de E-tickets, staat in de meeste gevallen het

Nadere informatie

Stap 2: Klik op Mijn boekingen bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond:

Stap 2: Klik op Mijn boekingen bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond: Handleiding Ryanair Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online incheken, bijboeken van ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Ryanair. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS CONTACTGEGEVENS 1. Waar vind ik de contactgegevens van Malaysia Airlines Nederland? Postadres (geen bezoekadres): Malaysia Airlines Nederland World Trade Centre D9 Schiphol Boulevard 155 1118 BG Schiphol

Nadere informatie

Gegevens Easyjet: Ga naar de website van Easyjet: Via bovenstaande link komt u direct op de Nederlandse website van Easyjet.

Gegevens Easyjet: Ga naar de website van Easyjet:  Via bovenstaande link komt u direct op de Nederlandse website van Easyjet. Handleiding Easyjet Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online inchecken, bijboeken van uw ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Easyjet. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

Service voor invaliden / gehandicapten (PRM)

Service voor invaliden / gehandicapten (PRM) Service voor invaliden / gehandicapten (PRM) Algemene informatie vóór de start van uw reis Meld u aan! U moet zich op ons vliegveld op uw gemak voelen. Om de service te ontvangen die u wenst te krijgen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen IC Bus (F.A.Q.)

Veelgestelde vragen IC Bus (F.A.Q.) Veelgestelde vragen IC Bus (F.A.Q.) Inhoudsopgave 1. Algemene vragen over de IC Bus 1.1 Wat zijn de onderscheidende kenmerken van de IC Bus- lijn. 1.2 Onderaannemers 1.3 Zijn er 1e klas en of 2e klas stoelen

Nadere informatie

Stap 2: Klik op Beheer bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond:

Stap 2: Klik op Beheer bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond: Handleiding Ryanair Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online incheken, bijboeken van ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Ryanair. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

Informatie voor reizigers met een mobiliteitsbeperking

Informatie voor reizigers met een mobiliteitsbeperking Informatie voor reizigers met een mobiliteitsbeperking Inleiding Deze brochure geeft inzicht in de vele vragen die reizigers met een mobiliteitsbeperking kunnen hebben. Wij gaan je assisteren bij het plannen

Nadere informatie

Op vakantie met uw hond: Tips voor het vliegtuig

Op vakantie met uw hond: Tips voor het vliegtuig Zalu.be Op vakantie met uw hond: Tips voor het vliegtuig U stapt niet zomaar even met uw hond op een vliegtuig. Daar zijn talloze redenen voor. U moet namelijk met nogal wat zaken rekening houden. Toch

Nadere informatie

SOORT PASSAGIERS MET SPECIALE BEHOEFTEN. Passagier met mobiliteitsbeperking. Deze worden op hun beurt verdeeld in drie soorten:

SOORT PASSAGIERS MET SPECIALE BEHOEFTEN. Passagier met mobiliteitsbeperking. Deze worden op hun beurt verdeeld in drie soorten: Om je reis zo eenvoudig mogelijk te maken, je speciale behoeften ten minste 48 uur voor de reis aan ons meedelen. Je kunt dat bij het reserveren doen, tijdens de aankoop of door naar onze klantenservice

Nadere informatie

SOORTEN PASSAGIERS MET MOBILITEITSBEPERKINGEN

SOORTEN PASSAGIERS MET MOBILITEITSBEPERKINGEN SOORTEN PASSAGIERS MET MOBILITEITSBEPERKINGEN de Luchtvaartmaatschappijen gebruiken een internationaal erkend codesysteem ter identificatie van het hulpniveau dat zij elke persoon met mobiliteitsbeperkingen

Nadere informatie

Check-in bevestiging. Algemene instructies 1. Het inchecken is voltooid. U bent ingecheckt voor alle hieronder weergegeven vluchten. 2.

Check-in bevestiging. Algemene instructies 1. Het inchecken is voltooid. U bent ingecheckt voor alle hieronder weergegeven vluchten. 2. internet check-in Check-in bevestiging pagina Luchthaveninstructies 1 Instapkaart /24FEB ROVERS/HENNY 2 Instapkaart /24FEB ROVERS/HILDEGARD 3 Instapkaart /24FEB ROVERS/JUDITH 4 Instapkaart /24FEB ROVERS/RENE

Nadere informatie

5 Redenen om met Air Transat te reizen

5 Redenen om met Air Transat te reizen Canada begint hier 5 Redenen om met Air Transat te reizen Air Transat biedt directe vluchten naar Canada vanuit 27 Europese steden. Dankzij het uitgebreide netwerk van binnenlandse vluchten kunnen reizigers

Nadere informatie

Indien u een rollator/krukken meeneemt, hoeft dit niet vooraf te worden doorgegeven.

Indien u een rollator/krukken meeneemt, hoeft dit niet vooraf te worden doorgegeven. THOMAS COOK NEDERLAND Spicalaan 41-2132 JG HOOFDDORP postbus 700-2130 AS HOOFDDORP Email: rolstoelformulier@thomascook.nl Geachte heer/mevrouw, Hartelijk dank voor uw boeking bij Neckermann Reizen. Met

Nadere informatie

QualityTime. ontdekken ontmoeten beleven. Reisinformatie OverEINDse dagen 2017 Lillehammer

QualityTime. ontdekken ontmoeten beleven. Reisinformatie OverEINDse dagen 2017 Lillehammer QualityTime ontdekken ontmoeten beleven Reisinformatie OverEINDse dagen 2017 Lillehammer 1 t/m 4 februari 2017 Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met VvAA QualityTime: Hetty Potters (hetty.potters@vvaa.nl)

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Antwerpsetaxicentrale

Algemene Voorwaarden Antwerpsetaxicentrale Algemene Voorwaarden Antwerpsetaxicentrale Service en Contractvorming antwerpsetaxi handelt als een bemiddelaar voor een derde partij (de transport leverancier). Het contract (definitieve overeenkomst)

Nadere informatie

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma Gratis vluchten Upgrades Eerste stuk ruimbagage altijd gratis...en nog veel meer Ga naar klm.nl/zakelijk Ondernemen met KLM U bepaalt uw eigen agenda. Ruime keuze

Nadere informatie

BEDRIJFSINFORMATIE. Reisorganisator Sundio Group International GmbH Schützengasse 4 CH- 8001 Zürich CH: 020.4.049.544-0 CHE: 178.977.

BEDRIJFSINFORMATIE. Reisorganisator Sundio Group International GmbH Schützengasse 4 CH- 8001 Zürich CH: 020.4.049.544-0 CHE: 178.977. Indien je een boeking bij Jiba maakt, betekent dit dat je akkoord gaat met de voorwaarden van Jiba. Het is daarom belangrijk dat je deze voorwaarden goed hebt gelezen alvorens de boeking te maken. Jiba

Nadere informatie

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen:

Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Veelgestelde vragen Vind je geen duidelijk antwoord op je vraag? Gelieve dan volgende contactgegevens te raadplegen: Geboekt met/via : Contacteer: Neckermann Neckermann Vakantiewinkel of 070/233 906 Thomas

Nadere informatie

Reisvoorwaarden Sudtours Vliegvakanties

Reisvoorwaarden Sudtours Vliegvakanties Indien u een boeking bij Sudtours maakt, betekent dit dat u akkoord gaat met de voorwaarden van Sudtours. Het is daarom belangrijk dat u deze voorwaarden goed heeft gelezen alvorens de boeking te maken.

Nadere informatie

Gevaarlijke goederen die onder bepaalde voorwaarden in het vliegtuig meegenomen mogen worden

Gevaarlijke goederen die onder bepaalde voorwaarden in het vliegtuig meegenomen mogen worden Gevaarlijke goederen die onder bepaalde voorwaarden in het vliegtuig meegenomen mogen worden Bepaalde bagage items die onder bepaalde voorwaarden in het vliegtuig meegenomen mogen worden, worden onder

Nadere informatie

AIR TRANSAT. Online Sales Manual 2016/2017. Brussel naar Montréal, Toronto, Quebec, Vancouver. Maaltijd en bagage inbegrepen

AIR TRANSAT. Online Sales Manual 2016/2017. Brussel naar Montréal, Toronto, Quebec, Vancouver. Maaltijd en bagage inbegrepen AIR TRANSAT Online Sales Manual 2016/2017 Directe vluchten naar Canada Brussel naar Montréal, Toronto, Quebec, Vancouver Maaltijd en bagage inbegrepen En veel meer AIR TRANSAT Toonaangevende Canadese vakantieluchtvaartmaatschapij

Nadere informatie

The sky Is The LIMIT World airline awards Milieu prestaties Family Friendly airline award Iosa-certificering agents choice award

The sky Is The LIMIT World airline awards Milieu prestaties Family Friendly airline award Iosa-certificering agents choice award 2014 Inhoudsopgave Onze prijzen en accreditaties...4 Vluchtschema / kaart...6 Onze vloot...8 Onze nieuwe comfortzone...10 Economy Class / Option Plus...12 Club Class...14 Entertainment aan boord...16 Voor

Nadere informatie

Assistentie en compensatie. Bij annulering, vertraging en instapweigering

Assistentie en compensatie. Bij annulering, vertraging en instapweigering Assistentie en compensatie Bij annulering, vertraging en instapweigering Assistentie en Compensatie Bij annulering, vertraging en instapweigering Editie 5 Deze kennisgeving wordt vereist door Verordening

Nadere informatie

1. Reis je wel eens met het vliegtuig?

1. Reis je wel eens met het vliegtuig? Handbagage 5 4 4 3 3 1 1 16% Ja, meerdere keren per jaar 1. Reis je wel eens met het vliegtuig? 31% 4 9% (n=521) Ja, een keer per jaar Nee, bijna nooit Nee, ik heb nog nooit gevlogen Ja, meerdere keren

Nadere informatie

Proef met mobiel inchecken en elektronische instapkaarten

Proef met mobiel inchecken en elektronische instapkaarten Proef met mobiel inchecken en elektronische instapkaarten Bij easyjet kunt u binnenkort ook gebruikmaken van mobiel inchecken en elektronische instapkaarten. Er worden momenteel op enkele luchthavens testen

Nadere informatie

Q & A. Aangepaste KLM- en Air France-tarievenstructuur voor. Economy Class-reizen binnen Europa (inclusief Noord-Afrika) LIGHT - STANDARD - FLEX

Q & A. Aangepaste KLM- en Air France-tarievenstructuur voor. Economy Class-reizen binnen Europa (inclusief Noord-Afrika) LIGHT - STANDARD - FLEX Q & A Aangepaste KLM- en Air France-tarievenstructuur voor Economy Class-reizen binnen Europa (inclusief Noord-Afrika) LIGHT - STANDARD - FLEX Index Pagina Scope 2 Tarieven en boekingen 3-6 After Sales

Nadere informatie

met je rolstoel in een vliegtuig

met je rolstoel in een vliegtuig met je rolstoel in een vliegtuig met je rolstoel in een vliegtuig Hoe neem je een rolstoel mee in een vliegtuig van de KLM? dat leest u allemaal op deze page. Hulp voor minder validen en passagiers met

Nadere informatie

Informatie over de Regiotaxi-Oosterschelde

Informatie over de Regiotaxi-Oosterschelde Informatie over de Regiotaxi-Oosterschelde Wat is Regiotaxi-Oosterschelde? Reisgebied en kosten van de Regiotaxi Regiotaxi-Oosterschelde is een vervoersvoorziening voor mensen die op grond van de Wet Maatschappelijke

Nadere informatie

JustFly FlyDeal FlyClassic FlyFlex+ 441 stuk handbagage met een gewicht tot 8 kg. (tot 23 kg)

JustFly FlyDeal FlyClassic FlyFlex+ 441 stuk handbagage met een gewicht tot 8 kg. (tot 23 kg) TARIEFCONCEPT Voor korte en middellange vluchten Het sinds mei 2015 geldende tariefmodel voor de korte en middellange routes is nog specifieker op de verschillende doelgroepen afgestemd. Met de vier tariefopties

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden Intercity direct treintickets

Tariefvoorwaarden Intercity direct treintickets Tariefvoorwaarden Intercity direct treintickets Tariefvoorwaarden voor uw reis met de Intercity direct Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw reis met de Intercity direct tussen Amsterdam

Nadere informatie

Klik op AFDRUKKEN om de boardingpass(es) af te drukken. AFDRUKKEN

Klik op AFDRUKKEN om de boardingpass(es) af te drukken. AFDRUKKEN AFDRUKKEN of OPSLAAN van uw boardingkaart(en). Alle passagiers moeten bij de luchthavenbeveiliging en de vertrekgate hun geldige paspoort of EU/EER nationale identificatiebewijs en Ryanair-instapkaart(en)

Nadere informatie

AIR & RAIL AIR FRANCE KLM VERNIEUWDE VERSIE 2016

AIR & RAIL AIR FRANCE KLM VERNIEUWDE VERSIE 2016 AIR & RAIL AIR FRANCE KLM VERNIEUWDE VERSIE 2016 België Verbonden Met De Wereld De verbinding tussen België en de wereld 231 bestemmingen in 103 landen Toegewijd team in station Brussel-Zuid Hoge snelheidstreinen

Nadere informatie

IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs. Het aanbod in enkele woorden

IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs. Het aanbod in enkele woorden IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs IZY zal de nieuwe trein low cost zijn, uitgevoerd door Thalys, vanaf 3 april 2016 tussen Brussel en Parijs met 2 tot 3 vertrekken per dag. De verkoop zal geopend

Nadere informatie

BEDRIJFSINFORMATIE. Reisorganisator Sundio Group International GmbH Schützengasse 4 CH Zürich CH: CHE:

BEDRIJFSINFORMATIE. Reisorganisator Sundio Group International GmbH Schützengasse 4 CH Zürich CH: CHE: Indien je een boeking bij Jiba maakt, betekent dit dat je akkoord gaat met de voorwaarden van Jiba. Het is daarom belangrijk dat je deze voorwaarden goed hebt gelezen alvorens de boeking te maken. Jiba

Nadere informatie

In 5 stappen van thuis tot aan het vliegtuig

In 5 stappen van thuis tot aan het vliegtuig In 5 stappen van thuis tot aan het vliegtuig www.brusselsairport.be REIS VLOT VIA BRUSSELS AIRPORT STAP 1 VOOR JE THUIS VERTREKT STAP 2 NAAR DE LUCHTHAVEN Deze gids in zakformaat helpt je in 5 eenvoudige

Nadere informatie

Een vliegticket naar Toulouse voor

Een vliegticket naar Toulouse voor vliegtickets Vliegtickets worden steeds goedkoper, maar voor allerlei opties die ooit standaard waren, moet je tegenwoordig bijbetalen. We zochten van tien luchtvaartmaat schappijen uit wat een ticket

Nadere informatie

Compensatie en assistentie. Bij instapweigering, annulering of vertraging van vluchten vertrekkend uit EU-landen

Compensatie en assistentie. Bij instapweigering, annulering of vertraging van vluchten vertrekkend uit EU-landen Compensatie en assistentie Bij instapweigering, annulering of vertraging van vluchten vertrekkend uit EU-landen Compensatie en assistentie Bij instapweigering, annulering of vertraging van vluchten vertrekkend

Nadere informatie

Assistentie en compensatie

Assistentie en compensatie Assistentie en compensatie ij annulering, vertraging, downgraden en instapweigering Deze kennisgeving wordt vereist door Verordening (EG) Nr. 261/2004 van het Europees Parlement en de Raad van Europa.

Nadere informatie

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma Gratis vluchten Upgrades...en nog veel meer Ga naar klm.nl/zakelijk Zorgeloos zakendoen met KLM Gunstige vliegtijden U bepaalt uw eigen agenda. Ruime keuze uit

Nadere informatie

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma Gratis vluchten Upgrades...en nog veel meer Ga naar klm.nl/zakelijk Profiteer van de voordelen van BlueBiz Reist u voor uw onderneming naar het buitenland? Of

Nadere informatie

BAGAGES. op het vliegtuig

BAGAGES. op het vliegtuig BAGAGES op het vliegtuig VOS BAGAGES Wanneer na een vlucht je bagage niet of beschadigd van de bagageband rolt, heb je recht op een vergoeding. Dit staat in het Verdrag van Montreal, dat de Europese luchtvaartmaatschappijen

Nadere informatie

Bovenregionaal vervoer voor reizigers met een mobiliteitsbeperking

Bovenregionaal vervoer voor reizigers met een mobiliteitsbeperking Op stap met Valys Bovenregionaal vervoer voor reizigers met een mobiliteitsbeperking Wat kunt u met Valys? Op familiebezoek of een dagje erop uit? Als u een mobiliteitsbeperking heeft, is dat met alleen

Nadere informatie

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma Gratis vluchten Upgrades...en nog veel meer Ga naar klm.nl/zakelijk Geniet van de voordelen van BlueBiz Reist u voor uw onderneming naar het buitenland? Of gaan

Nadere informatie

Alle genoemde prijzen zijn per persoon. Informeer naar eventuele aanbiedingen. De airlines behouden zich het recht voor prijzen te wijzigen.

Alle genoemde prijzen zijn per persoon. Informeer naar eventuele aanbiedingen. De airlines behouden zich het recht voor prijzen te wijzigen. Omdat kwaliteit, comfort en betrouwbaarheid voor ons vanzelfsprekend en zeer belangrijk zijn vliegen wij alleen met de beste internationale luchtvaartmaatschappijen. Vluchten niet inbegrepen Alle vermelde

Nadere informatie

Bij deze vragen wij u onze adviezen en het vakantieformulier te bewaren in uw informatiemap, zodat wij daar eventueel naar kunnen verwijzen.

Bij deze vragen wij u onze adviezen en het vakantieformulier te bewaren in uw informatiemap, zodat wij daar eventueel naar kunnen verwijzen. Geachte mevrouw/heer, Vóór u op vakantie gaat, willen wij u graag met deze brief informeren over de voorzorgsmaatregelen die u dient te nemen met betrekking tot uw beademing tijdens uw reis en op uw vakantiebestemming.

Nadere informatie

Informatie over reizen (Centrum voor Thuisbeademing)

Informatie over reizen (Centrum voor Thuisbeademing) Centrumlocatie Informatie over reizen (Centrum voor Thuisbeademing) Hierbij willen wij u informeren over de te volgen stappen bij het boeken van uw vakantie. De aangeboden informatie betreft: - Informatie

Nadere informatie

BEDRIJFSINFORMATIE. Uw reisorganisator: Sundio Group International GmbH Schützengasse 4 CH- 8001 Zürich Switzerland

BEDRIJFSINFORMATIE. Uw reisorganisator: Sundio Group International GmbH Schützengasse 4 CH- 8001 Zürich Switzerland Indien u een boeking bij Sunweb maakt, betekent dit dat u akkoord gaat met de voorwaarden van Sunweb. Het is daarom belangrijk dat u deze voorwaarden goed heeft gelezen alvorens de boeking te maken. Sunweb

Nadere informatie

Zorg- en rolstoelvakanties 2015 - tariefbijlage

Zorg- en rolstoelvakanties 2015 - tariefbijlage Zorg- en rolstoelvakanties 2015 - tariefbijlage Hotel Kaktus Albir **** Costa Blanca Spanje B&B Half Pension Vol Pension 01/05 31/05 938 1ep/ 650 2e 980 1ep /692 2e 1026 1ep /738 2e 01/06 03/07 980 1ep

Nadere informatie

Junior Zitten. R82 Stingray. Gebruik in passagiersvliegtuig

Junior Zitten. R82 Stingray. Gebruik in passagiersvliegtuig Junior Zitten R82 Stingray Gebruik in passagiersvliegtuig R82 Stingray voor gebruik in passagiersvliegtuig Sinds begin 2015 is het in een aantal gevallen mogelijk om de R82 Stingray-zitunit (maat 1 en

Nadere informatie

Reisarrangement Stichting Intercongress Val Thorens The Kickoff 10-14 december 2014

Reisarrangement Stichting Intercongress Val Thorens The Kickoff 10-14 december 2014 Reisarrangement Stichting Intercongress Val Thorens The Kickoff 10-14 december 2014 \ 1 Beschrijving Val Thorens Welkom in het skiparadijs, dat beroemd is om zijn sneeuwkwaliteit en zijn moderne skiliften.

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Groot-Brittannië

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Groot-Brittannië Tariefvoorwaarden internationale treintickets Groot-Brittannië Tariefvoorwaarden voor uw internationale treintickets Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale ticket. Daarom

Nadere informatie

Vliegen voor passagiers met een mobiliteitsbeperking. Speciale voorzieningen voor speciale passagiers

Vliegen voor passagiers met een mobiliteitsbeperking. Speciale voorzieningen voor speciale passagiers Zorgeloos op reis Vliegen voor passagiers met een mobiliteitsbeperking Met dank aan de Gehandicaptenraad. Speciale voorzieningen voor speciale passagiers KLM staat voor een voorspoedige, comfortabele en

Nadere informatie

Wanneer je een reservering maakt, dan ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden.

Wanneer je een reservering maakt, dan ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden. ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN FLYPALOPES Wanneer je een reservering maakt, dan ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden. 1. Reserveringsopdracht Flypalopes kan een reservering voor je

Nadere informatie

Gelieve alle reisbescheiden en bijlagen vóór vertrek goed door te lezen.

Gelieve alle reisbescheiden en bijlagen vóór vertrek goed door te lezen. Reisbescheiden 15-6753 Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp t.a.v. dhr. R. Deurloo Assumburg 10 2135 BA HOOFDDORP Amersfoort, 09-09-2015 Geachte heer Deurloo, beste Rik, De reis naar Riga komt in zicht.

Nadere informatie

editie 12/2016 In 4 stappen van thuis tot aan het vliegtuig

editie 12/2016 In 4 stappen van thuis tot aan het vliegtuig editie 12/2016 In 4 stappen van thuis tot aan het vliegtuig www.brusselsairport.be REIS VLOT VIA BRUSSELS AIRPORT STAP 1 VOOR JE THUIS VERTREKT STAP 2 NAAR DE LUCHTHAVEN STAP 3 CHECK-IN Deze gids helpt

Nadere informatie

Condor Standaard 1 stuk handbagage max 6 kg 1 stuk ruimbagage max 20 kg

Condor Standaard 1 stuk handbagage max 6 kg 1 stuk ruimbagage max 20 kg BAGGAGE RULES, EXTRA LUGGAGE & DIVING Email ons voor meer informatie bij twijfel! Prijzen kunnen varieren voor verschillende vluchten en bestemmingen. Prijzen kunnen varieren gedurende het seizoen. Laat

Nadere informatie

Boekingssite voor Regiotaxi Noordwest-Overijssel

Boekingssite voor Regiotaxi Noordwest-Overijssel Boekingssite voor Regiotaxi Noordwest-Overijssel Op de website www.regiotaxi.overijssel.nl is het mogelijk een rit te boeken, reserveringen te bekijken en geboekte ritten te annuleren. Dit is op basis

Nadere informatie

REIZEN MET KINDEREN. De ultieme reisgids

REIZEN MET KINDEREN. De ultieme reisgids REIZEN MET KINDEREN De ultieme reisgids Reizen met kinderen is een bijzondere en dankbare ervaring, maar het organiseren van een familievriendelijke vakantie is niet altijd even makkelijk. Reiszoekmachine

Nadere informatie

Reiswijzer. Vliegen. Alles over je vliegreis en autohuur. Vliegen Reiswijzer 1

Reiswijzer. Vliegen. Alles over je vliegreis en autohuur. Vliegen Reiswijzer 1 Reiswijzer Vliegen Alles over je vliegreis en autohuur Vliegen Reiswijzer 1 voorwoord Vliegperikelen Het vliegtuig nemen naar de vakantiebestemming is tegenwoordig heel gewoon. Maar voor je daadwerkelijk

Nadere informatie

Uw eerste. VIP service

Uw eerste. VIP service Uw eerste VIP service VIP service op Amsterdam Airport Schiphol Schiphol VIP service biedt u de meest exclusieve manier van reizen via onze luchthaven. We garanderen u privacy, rust en persoonlijke service,

Nadere informatie

Voorwaarden luchthavenvervoer.

Voorwaarden luchthavenvervoer. Voorwaarden luchthavenvervoer. VDB-MULTISERVICES 1 Voorwaarden 2 Goede afspraken maken goede vrienden Onze algemene voorwaarden bevatten alle wederzijdse afspraken zodat u zeker bent van een comfortabele,

Nadere informatie

Juni 2015 0900-5495490. (lokaal tarief) Uw vervoer op maat!

Juni 2015 0900-5495490. (lokaal tarief) Uw vervoer op maat! Juni 2015 0900-5495490 (lokaal tarief) Uw vervoer op maat! Regiotaxi s-hertogenbosch: vervoer voor iedereen Regiotaxi s-hertogenbosch is er voor iedereen die geen gebruik kan maken van het reguliere openbaar

Nadere informatie

Kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen moeten in toegankelijke vorm worden bekendgemaakt, fysiek en/of op internet.

Kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen moeten in toegankelijke vorm worden bekendgemaakt, fysiek en/of op internet. Kwaliteitsnormen Voor bijstand van de vervoerder aan passagiers met een handicap of met beperkte mobiliteit in havens en aan boord van schepen conform EUverordening nr. 1177/2010 over de rechten van passagiers

Nadere informatie

Toelichting van Flying Blue-termen

Toelichting van Flying Blue-termen Toelichting van Flying Blue-termen Á la carte maaltijden Airline partners Award Miles Award ticket Award upgrade Awards Bonus voor Elitedeelnemers Classic Award Deelnemende airline partners Deelnemersniveau

Nadere informatie

utravel Quick Start Guide

utravel Quick Start Guide Quick Start Guide Met utravel ben je altijd zorgeloos onderweg! Met de nieuwe all-in-one travel app van UNIGLOBE beheer je al je vluchten en reservaties makkelijk op 1 scherm. utravel biedt reizigers op

Nadere informatie

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma

BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma BlueBiz: Hét zakelijke besparingsprogramma Gratis vluchten Upgrades...en nog veel meer Ga naar BlueBiz.com Profiteer van de voordelen van BlueBiz Reist u voor uw onderneming naar het buitenland? Of gaan

Nadere informatie

Reispapieren 8-daagse Cruisestunt per Costa Diadema - Costa Diadema - Vertrek 30 november 2015

Reispapieren 8-daagse Cruisestunt per Costa Diadema - Costa Diadema - Vertrek 30 november 2015 Reispapieren 8-daagse Cruisestunt per Costa Diadema - Costa Diadema - Vertrek 30 november 2015 Geachte heer / mevrouw, Binnenkort gaat u op vakantie! We hopen dat u zich inmiddels goed voorbereid heeft

Nadere informatie

ALGEMENE VERVOERSVOORWAARDEN TUIFLY

ALGEMENE VERVOERSVOORWAARDEN TUIFLY Deze Algemene Vervoersvoorwaarden van TUIfly zijn van toepassing op al het Vervoer van passagiers en bagage verricht door TUI als Contractueel Vervoerder en/of TUIfly als Feitelijk Vervoerder. ARTIKEL

Nadere informatie

Powerpack. gebruikshandleiding

Powerpack. gebruikshandleiding Powerpack gebruikshandleiding 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding De RMA powerpack is een hulpmiddel voor de begeleiding. Het vergemakkelijkt het duwen van een rolstoel gebruiker. De hulpmotor is niet ontworpen

Nadere informatie

JustFly FlyDeal FlyClassic FlyFlex+ (tot 23 kg)

JustFly FlyDeal FlyClassic FlyFlex+ (tot 23 kg) TARIEFCONCEPT Voor korte en middellange vluchten Het sinds mei 2015 geldende tariefmodel voor de korte en middellange routes is nog specifieker op de verschillende doelgroepen afgestemd. Met de vier tariefopties

Nadere informatie

Zorgeloos op reis. Vliegen voor passagiers met een mobiliteitsbeperking

Zorgeloos op reis. Vliegen voor passagiers met een mobiliteitsbeperking Zorgeloos op reis Vliegen voor passagiers met een mobiliteitsbeperking Speciale voorzieningen voor speciale passagiers KLM staat voor een voorspoedige, comfortabele en betrouwbare vliegreis. Voor al onze

Nadere informatie

Tariefsvoorwaarden Transavia (van toepassing op alle vluchten van Transavia)

Tariefsvoorwaarden Transavia (van toepassing op alle vluchten van Transavia) Op deze pagina treft u de Tariefsvoorwaarden en de Algemene Vervoersvoorwaarden van Transavia Airlines C.V. en Transavia France S.A.S. (hierna gezamenlijk ook Transavia ) In bepaalde gevallen is een voorwaarde

Nadere informatie

Hoe vraagt u een vervoerspas aan? Belangrijke telefoonnummers en adresgegevens Drechthopper Bestellijn

Hoe vraagt u een vervoerspas aan? Belangrijke telefoonnummers en adresgegevens Drechthopper Bestellijn www.drechthopper.nl De Drechthopper De Drechthopper is collectief vervoer voor mensen met een beperking (Wmo-indicatie) en ouderen vanaf 75 jaar. De Drechthopper brengt u van deur tot deur of van deur

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Anadoluline B.V. Inleiding :

Algemene voorwaarden Anadoluline B.V. Inleiding : Algemene voorwaarden Anadoluline B.V. Inleiding : Anadoluline is een dienstverlener op het gebied van reizen. Door middel van deze site informeert en adviseert Anadoluline over reizen en worden on-line

Nadere informatie

GRIEKENLANDREIS N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per . U hoeft de informatie dus niet op te schrijven!

GRIEKENLANDREIS N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per  . U hoeft de informatie dus niet op te schrijven! GRIEKENLANDREIS 2019 N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per e-mail. U hoeft de informatie dus niet op te schrijven! DE REISLEIDING mevr. E. de Vos evo@wolfert.nl dhr. M. van Gulik mgu@wolfert.nl

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker

Disclosure belangen spreker Gezond weer thuis! www.klmhealthservices.nl Disclosure belangen spreker (Potentiële) belangenverstrengeling Geen Gezond weer thuis! www.klmhealthservices.nl Het vliegtuig als bestemming: wat adviseert

Nadere informatie

OV taxi. Makkelijk VERVOER van deur tot deur

OV taxi. Makkelijk VERVOER van deur tot deur OV taxi Makkelijk VERVOER van deur tot deur GELDIG vanaf 1 maart 2014 VOOr wie is de OV-Taxi? Iedereen kan gebruikmaken van deze vorm van openbaar vervoer. De OV-taxi is met name geschikt als u moeilijk

Nadere informatie

REISINFORMATIE SWS SAILING 2017 Dé Blue Cruise Specialist van Nederland

REISINFORMATIE SWS SAILING 2017 Dé Blue Cruise Specialist van Nederland 1 REISINFORMATIE SWS SAILING 2017 Dé Blue Cruise Specialist van Nederland Om u te helpen bij de voorbereiding van uw reis en alles zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben we deze Reisinformatie samengesteld.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

VIP SELECTION BELOFTES

VIP SELECTION BELOFTES VIP SELECTION BELOFTES VIP SELECTION OMRUILBELOFTE VIP SELECTION KWALITEITSBELOFTE VIP SELECTION 24/7 BELOFTE 29 Oktober 2018 1/5 ALGEMENE VOORWAARDEN VIP SELECTION BELOFTES Deze voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

Voorwaarden luchthavenvervoer.

Voorwaarden luchthavenvervoer. Voorwaarden luchthavenvervoer. VDB-L&N SERVICES EN VDB-MULTISERVICES BVBA 1 Voorwaarden 2 Goede afspraken maken goede vrienden Onze algemene voorwaarden bevatten alle wederzijdse afspraken zodat u zeker

Nadere informatie

Stichting UcDean. Algemene Voorwaarden Stichting UcDean. Website: www.ucdean.nl E-mailadres: info@ucdean.nl

Stichting UcDean. Algemene Voorwaarden Stichting UcDean. Website: www.ucdean.nl E-mailadres: info@ucdean.nl Stichting UcDean Website: www.ucdean.nl E-mailadres: info@ucdean.nl Volg ons via Twitter (dean_uc) en Facebook (ucdean) Algemene Voorwaarden Stichting UcDean Algemeen Je kunt alleen deelnemen aan een reis

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker.

Handleiding GPS tracker. Handleiding GPS tracker. Hartelijk dank voor het huren van een GPS-tracker voor uw geadopteerde hondje. INHOUD: 1. Wat wordt er allemaal geleverd bij de GPS-Tracker. 2. Opladen van de Batterij. 3. In en

Nadere informatie

In houd 1. Inleiding 2. De luchthaven 3. De vertrekhal 4. De douane 5. De wachtkamer 6. De bagage 7. Eten en drinken 8. De brandstof 9.

In houd 1. Inleiding 2. De luchthaven 3. De vertrekhal 4. De douane 5. De wachtkamer 6. De bagage 7. Eten en drinken 8. De brandstof 9. De luchthaven Inhoud. Inleiding 3 2. De luchthaven 4 3. De vertrekhal 5 4. De douane 6 5. De wachtkamer 7 6. De bagage 7 7. Eten en drinken 8 8. De brandstof 8 9. De bemanning 9 0. De verkeerstoren 0.

Nadere informatie

Algemeen afwijkende voorwaarden cruisevakanties

Algemeen afwijkende voorwaarden cruisevakanties Algemeen afwijkende voorwaarden cruisevakanties Op alle gepubliceerde cruisevakanties zijn naast de algemene voorwaarden ook afwijkende voorwaarden van toepassing. Alle gepubliceerde prijzen op onze website

Nadere informatie

KLM & AIR FRANCE introduceren nieuwe tarievenstructuur voor vluchten tussen Europa en VS/Canada Light, Standard, Standard + Doelgroep 2

KLM & AIR FRANCE introduceren nieuwe tarievenstructuur voor vluchten tussen Europa en VS/Canada Light, Standard, Standard + Doelgroep 2 KLM & AIR FRANCE introduceren nieuwe tarievenstructuur voor vluchten tussen Europa en VS/Canada Light, Standard, Standard + Q&A (versie 1 intern en extern - 7december 2017) Index Pagina Doelgroep 2 Tarieven

Nadere informatie

WERKWEEK BARCELONA REISINFORMATIE. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s),

WERKWEEK BARCELONA REISINFORMATIE. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), WERKWEEK BARCELONA Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), Bijna is het zover, we gaan op werkweek. Het is de bedoeling dat wij met z n allen een leerzame en supergezellige week hebben. Om te zorgen dat

Nadere informatie

Zorgeloos op reis. Vliegen voor passagiers met een mobiliteitsbeperking

Zorgeloos op reis. Vliegen voor passagiers met een mobiliteitsbeperking Zorgeloos op reis Vliegen voor passagiers met een mobiliteitsbeperking Speciale voorzieningen voor speciale passagiers KLM staat voor een voorspoedige, comfortabele en betrouwbare vliegreis voor al onze

Nadere informatie

de meest exclusieve manier van reizen

de meest exclusieve manier van reizen de meest exclusieve manier van reizen VIP service op Amsterdam Airport Schiphol Schiphol VIP service biedt u de meest exclusieve manier van reizen via onze luchthaven. We garanderen u privacy, rust en

Nadere informatie

DAGJE NAAR KEULEN MET TRANSTRAVEL

DAGJE NAAR KEULEN MET TRANSTRAVEL DAGJE NAAR KEULEN MET TRANSTRAVEL Brengt u dichterbij Beste, Bedankt voor uw interesse en het aanvragen van de informatie over onze verdiensten. Wij vertrouwen erop u voldoende te kunnen informeren doormiddel

Nadere informatie