Zelf uw woning veranderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zelf uw woning veranderen"

Transcriptie

1 Zelf uw woning veranderen

2 Zelf uw woning veranderen Wilt u zelf een nieuwe vloer leggen, een nieuwe keuken of een ligbad installeren of ergens een tussenmuur plaatsen of verwijderen? Dat kan! We geven bewoners graag zoveel mogelijk vrijheid om de woning naar eigen smaak aan te passen. We weten immers hoe belangrijk plezierig wonen is. Er gelden echter wel enkele spelregels die ervoor moeten zorgen dat onze woningen ook voor volgende huurders kwalitatief goed en aantrekkelijk blijven. Als u zich daaraan houdt, dan kan in principe alles gewoon blijven zitten als u gaat verhuizen. Voor sommige aanpassingen betalen wij u zelfs een vergoeding. De aanvraag Wanneer u veranderingen wilt aanbrengen, is het belangrijk dat u dat altijd eerst bij ons aanvraagt. U komt dan later niet voor verrassingen te staan. Achterin deze folder vindt u een aanvraagformulier. Maar u kunt ons natuurlijk ook eerst bellen of mailen om uw plannen te bespreken. Bij de beoordeling hanteren we in elk geval de onderstaande algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden De woning mag niet minder goed verhuurbaar worden. De werkzaamheden moeten vakkundig worden uitgevoerd. De uitvoering moet voldoen aan de eisen die de gemeente Zeewolde stelt. In sommige gevallen moet u zelf een bouwvergunning aanvragen of de klus melden bij de gemeente. Onze opzichter kan u hierover meer vertellen. Werkzaamheden aan water, gas of elektra moet u laten uitvoeren of laten goedkeuren door een erkend installateur. Het keuringsrapport moet u aan ons kunnen overleggen. De verandering mag niet leiden tot overlast, schade of gevaar voor uzelf of omwonenden. Voor sommige veranderingen gelden specifieke voorwaarden. U vindt ze in het overzicht verderop in deze folder. Veranderingen die niet zijn toegestaan Aanbrengen van plafonds met brandgevaarlijke of onvoldoende brandvertragende materialen. Aanbrengen van een afzuigkap met motor op een mechanisch ventilatiesysteem. Installeren van een open haard of allesbrander. Behalve de bovengenoemde veranderingen staan we bij appartementen ook de volgende veranderingen nooit toe: Verwijderen van balkonondersteuning of balk/vloerdragende wanden. Aanbrengen van een elektrische raamventilator in de keuken die is aangesloten op een mechanisch ventilatiesysteem. Aanvraagformulier U kunt uw gewenste veranderingen aan Woonpalet voorleggen. U weet dan, voordat u de werkzaamheden start, wat u wel en niet mag laten zitten bij een toekomstige verhuizing. Woonpalet vertelt u precies waarmee u rekening moet houden bij de uitvoering en waaraan de verandering moet voldoen. Vul daarom eerst het aanvraagformulier in. U vindt het formulier achterin deze folder.

3 Nieuwe keuken, badkamer of toilet? Misschien wilt u een nieuwe keuken, badkamer of toilet maar is de vervangingstermijn bij Woonpalet nog niet verstreken? U kunt dan toch, tegen extra betaling, uw keuken of badkamer door Woonpalet laten vervangen. In de folder Klantgestuurd onderhoud staat precies hoe het werkt en wat u moet doen. Is de afschrijvingstermijn verstreken, dan plaatst Woonpalet kosteloos een nieuwe keuken, badkamer of toilet. We hanteren de volgende afschrijvingstermijnen: keuken 20 jaar, badkamer 30 jaar en toilet 30 jaar. Onderhoud U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan en eventuele vervanging van de verandering. Ook voor eventuele (gevolg)schade en voor het verwijderen van de verandering als dat nodig is bij onderhoud of reparaties die Woonpalet moet uitvoeren. Woonpalet vervangt slechts op basis van de standaarduitrusting van de woning. Verder moet u zelf zorgen voor een toereikende inboedelverzekering en een eventuele opstalverzekering. Vergoeding Voor sommige veranderingen kunt u een vergoeding krijgen als u verhuist. Het gaat om veranderingen die de kwaliteit en de waarde van de woning verhogen. U moet natuurlijk wel aan de voorwaarden voldoen, de procedure hebben gevolgd en toestemming van ons hebben gekregen. De hoogte van de vergoeding is onder meer afhankelijk van de afschrijvingstermijn en de ouderdom van de voorziening. U moet dus de originele, gedateerde facturen en kassabonnen aan ons kunnen laten zien. Voor voorzieningen die al helemaal zijn afgeschreven als u verhuist, geldt de vergoedingsregeling vanzelfsprekend niet. In het overzicht in deze folder staat welke voorzieningen in elk geval voor een vergoeding in aanmerking komen en welke afschrijvingstermijn we daarbij hanteren. Voor huurders die zelf een eigen keuken plaatsen, is de vergoedingsregeling iets anders. We keren een eventuele vergoeding meteen na plaatsing en akkoord van onze technisch consulent uit. De keuken dient dan bij verhuizing natuurlijk wel in de woning achter te blijven. Als u de zelfgeplaatste keuken bij verhuizing achterlaat, dan moet u een verklaring van goedkeuring aan ons overleggen. Hulp en advies We geven u natuurlijk ook graag persoonlijk advies. Daarmee bent u er zeker van dat de klus volgens onze eisen en wensen wordt uitgevoerd.

4 Aanvullende voorwaarden en vergoedingen voor het zelf aanbrengen van veranderingen Verandering Voorwaarde Vergoeding Af.* Keuken plaatsen van een nieuwe keuken minimaal 3 onderkasten en 2 bovenkasten, ja 20 aanrechtblad ten minste 1.80 meter lang, minimale kosten inclusief plaatsing aanbrengen van aansluiting voor vaatwasser met waterslot aansluiten op de tapkraan ja 25 aansluiten elektrisch koken op aparte elektragroep ja 25 Badkamer en toilet vernieuwen hele badkamer uitvoeren volgens voorwaarden van nee Woonpalet, materialen moeten van goede kwaliteit zijn en installatie moet worden uitgevoerd door een erkend installateur vernieuwen hele toiletruimte: uitvoeren volgens voorwaarden van nee Woonpalet, materialen moeten van goede kwaliteit zijn en installatie moet worden uitgevoerd door een erkend installateur plaatsen van een ligbad ja 5 plaatsen van een tweede toilet met spoelonderbreking en reservoir ja 25 van kunststof aanbrengen thermostaatkraan merk Grohe ja 5 Water, elektra, installatie verleggen of verlengen van de waterleiding uitvoeren volgens NEN norm 1006 nee - wijzigen van elektra-installatie uitvoeren volgens NEN norm 1010 nee - wijzigen mechanisch ventilatiesysteem alleen indien noodzakelijk vanwege nee - verandering in keuken of badkamer aanleggen of verplaatsen van gasleiding uitvoeren volgens NEN norm 1078 nee - Zolder plaatsen van een dakraam gangbaar merk waarvan nog ja jaar onderdelen te krijgen zijn plaatsen tussenmuur op zolder voldoende stahoogte, licht en ventilatie, ja 10 toegang via een vaste trap die niet uitkomt in verblijfsruimte aanbrengen van wasmachineaansluiting op aparte elektragroep ja 25 aanbrengen van een dakdoorvoer dubbelwandige uitvoering en ja 25 voor de wasdroger strak passend in dakelement Buiten aanbrengen van een buitenkraan met sleutelbediening en een stop ja 25 op de tapkraan aanleggen aansluitpunt voor buitenverlichting ja 5 aanbrengen zonwering of luifel bij appartementen kleur in overleg nee - PV-zonnepanelen door een erkend installateur nee Overig doorbreken van dragende wanden mits bouwvergunning van gemeente nee - aanbrengen van harde vloerbedekking voor appartement geldt dat de vloer zwevend nee - moet zijn en voldoende geïsoleerd (min. 10 db) aanbrengen inbraakwerend hang- en volgens Politiekeurmerk Veilig Wonen ja 25 sluitwerk plaatsen van een veranda of uitbouw uitvoeren volgens bouwbesluit nee Af.*= afschrijvingstermijn in aantal jaren

5 Geriefsverbeteringen uitgevoerd door Woonpalet Verandering Eenmalige Maandelijkse kosten huurverhoging verplaatsen dakraam ja nee aanbrengen buitenkraan (voor en/of achter) ja nee wasmachineaansluiting op zolder ja nee aanbrengen duoschakelaar wasmachine/droger ja nee doorvoer wasdroger ja nee plaatsen dakraam ja ja aanbrengen vaatwasmachineaansluiting ja ja plaatsen tweede toilet ja ja aanbrengen aansluiting elektrisch koken ja ja plaatsen radiator hal ja ja aanbrengen isolatieglas op verdieping ja ja aanbrengen hang- en sluitwerk volgens Politiekeurmerk Veilig Wonen ja ja updaten hang- en sluitwerk Politiekeurmerk Veilig Wonen ja ja Over de hoogte van zowel de eenmalige kosten als de maandelijkse huurverhoging wordt u geïnformeerd door onze woonconsulenten. Uitvoering door Woonpalet Niet iedereen is in de gelegenheid zelf de gewenste verandering in of aan de woning uit te voeren. In dat geval kunt u Woonpalet vragen dat te doen. De kosten worden verrekend via een maandelijkse huurverhoging. Veel voorkomende veranderingen, de zogenaamde geriefsverbeteringen, die wij uitvoeren, zijn bijvoorbeeld het aanbrengen van een vaatwasmachineaansluiting, dakraam, tweede toilet en inbraakwerend hang- en sluitwerk. In bovenstaande tabel kunt u zien welke geriefsverbeteringen Woonpalet voor u uitvoert. Ook ziet u of u de kosten daarvoor in één keer moet betalen of dat het mogelijk is de kosten in een maandelijkse huurverhoging te verwerken. De formulieren voor het aanvragen van geriefsverbeteringen kunt u afhalen bij de balie van Woonpalet.

6 Verhuizen Als u gaat verhuizen en u wilt de door u aangebrachte verandering niet meenemen, dan zijn er twee mogelijkheden. Woonpalet neemt de verandering over als u vooraf toestemming heeft gekregen, de verandering uitgevoerd is volgens de gestelde voorwaarden en de verandering in een goede technische en bouwkundige staat verkeert. Heeft u geen toestemming gevraagd, dan beoordelen we op het moment van verhuizing of de verandering kan blijven zitten. U moet de verandering ongedaan maken als we geen toestemming voor de verandering hebben gegeven en als deze op het moment van verhuizing niet voldoet aan onze kwaliteitseisen of in een slechte staat verkeert. Als u de verandering liever meeneemt kan dat natuurlijk ook. In dat geval moet u de woning inclusief de standaardvoorziening in goede staat terugbrengen. Dit geldt uiteraard niet voor een keuken waarvoor u van ons een vergoeding heeft ontvangen. Let op Onroerende wijzigingen die u in uw woning heeft aangebracht, kunnen nooit rechtstreeks door de volgende huurder worden overgenomen. Bezwaar maken Het kan zijn dat u het niet eens bent met onze beslissing. In dat geval kunt u een beroep doen op een onafhankelijke klachtencommissie. Vraag de folder aan of ga naar Vragen Heeft u nog vragen na het lezen van deze folder? Neem dan contact op met onze woonconsulent of stel uw vraag via info@woonpalet.net. Bezoekadres Eilandgracht 39, 3891 GA Zeewolde Correspondentieadres Postbus 59, 3890 AB Zeewolde Openingstijden Maandag tot en met donderdag van 8.30 tot uur. Vrijdag van 8.30 tot uur. Telefoon (036) Fax (036) Redactie: Woonpalet, Zeewolde; Foto s: Karel Knispel, Arnhem, Monika Wisniewska, Gordon Swanson, Elena Elisseeva, Aman Khan, Dreamstime.com; Ontwerp: Verheij & van der Heide, Arnhem; Druk: Van de Ridder, Nijkerk, mei 2013 Aan de inhoud van deze folder kunt u geen rechten ontlenen. info@woonpalet.net Internet

7 afscheuren langs perforatielijn Aanvraagformulier Zelf veranderingen aanbrengen Inleveren aanvraagformulier Vul dit formulier volledig in en stuur het naar Woonpalet, Postbus 59, 3890 AB Zeewolde. U kunt het ook afgeven bij ons kantoor Eilandgracht 39 in Zeewolde. Binnen twee weken na ontvangst van het formulier krijgt u van ons een schriftelijke reactie. Verandering Wat wilt u aan de woning (laten) veranderen? Persoonsgegevens Op dit aanvraagformulier verzoeken wij u uw persoonsgegevens in te vullen. Uiteraard gaan wij hier zeer zorgvuldig mee om. Wij waarborgen uw privacy door de gegevens te beschermen volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Welke materialen gaat u gebruiken? Naam Adres Postcode Woonplaats Telefoon Waar in de woning wilt u deze verandering (laten) uitvoeren? (Als het om een verandering aan de buitenkant van de woning gaat of om het doorbreken van een dragende wand, graag een bouwvergunning van de gemeente bijsluiten.) adres Datum Wanneer wilt u de verandering in uw woning uitvoeren? (datum) Of is de verandering al uitgevoerd? O ja O nee Handtekening Kunt u een bouwtekening/schets overleggen? O ja (deze graag bijvoegen) O nee Advies Wij helpen u graag met gratis advies bij de bovenstaande verandering aan de woning. Wilt u advies van Woonpalet? O ja O nee

8 Bezoekadres Eilandgracht 39, 3891 GA Zeewolde Correspondentieadres Postbus 59, 3890 AB Zeewolde Openingstijden Maandag tot en met donderdag van 8.30 tot uur. Vrijdag van 8.30 tot uur. Telefoon (036) Fax (036) Aan de inhoud van deze folder kunt u geen rechten ontlenen. info@woonpalet.net Internet

Zelf klussen. in uw huis

Zelf klussen. in uw huis Zelf klussen in uw huis voorwaarden en toestemming Wilt u zelf een nieuwe keuken of een bad installeren, parket leggen of ergens een wand tussen plaatsen of verwijderen? Dat kan! Aan het zelf klussen in

Nadere informatie

Veranderingen aan de woning

Veranderingen aan de woning uitgave juli 2015 Veranderingen aan de woning Mag ik klussen in mijn woning? En hoe regel ik toestemming? De Zes Kernen wil graag dat u van uw woning kunt genieten. Wilt u uw woning naar eigen smaak inrichten?

Nadere informatie

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Een strakke keuken, mét kookeiland. Eindelijk een dakraam, een houten vloer, beneden én boven U wilt graag een en ander in uw woning

Nadere informatie

EigenWijs Verbouwen Van een huis uw eigen thuis maken

EigenWijs Verbouwen Van een huis uw eigen thuis maken EigenWijs Verbouwen Van een huis uw eigen thuis maken EigenWijs Verbouwen Van een huis uw eigen thuis maken. Het kán, ook als u huurt! Een nieuwe keuken, badkamer of een houten vloer. Veranderingen die

Nadere informatie

Woningverandering/ ZAV beleid

Woningverandering/ ZAV beleid Baston Wonen informatie Maak van uw huis een thuis Woningverandering/ ZAV beleid Een eigen thuis Iedereen woont op zijn of haar eigen manier. Bij Baston Wonen vinden wij dat heel vanzelfsprekend. Wij geven

Nadere informatie

Woningverandering/ ZAV beleid

Woningverandering/ ZAV beleid 1 april 2011 Woningverandering/ ZAV beleid Baston Mercurion 20 6903 PZ Zevenaar Postbus 54 6900 AB Zevenaar Tel: 0316-58 03 58 Fax: 0316-52 38 30 info@baston.nl www.baston.nl Maak van uw huis een thuis

Nadere informatie

Wonen naar wens! Uw huurwoning veranderen over wat kan en wat mag

Wonen naar wens! Uw huurwoning veranderen over wat kan en wat mag Wonen naar wens! Uw huurwoning veranderen over wat kan en wat mag Ieder woont op zijn eigen manier en naar eigen smaak. Een eigen huis kan helemaal naar eigen inzicht en wens verbouwd worden. Ook bij huurwoningen

Nadere informatie

ZAV KLUSSEN NAAR WENS

ZAV KLUSSEN NAAR WENS KLUSSEN NAAR WENS De algemene spelregels Wilt u uw woning aanpassen aan uw persoonlijke smaak en woonwensen? Dat kan. WormerWonen vindt het goed als huurders veranderingen of voorzieningen aanbrengen in

Nadere informatie

ZAV zelf aangebrachte veranderingen

ZAV zelf aangebrachte veranderingen ZAV zelf aangebrachte veranderingen In deze folder leest u meer over de voorzieningen die u zelf in uw woning kunt aanbrengen en de voorwaarden die daaraan gesteld worden. Veranderen mag! Mensen zijn allemaal

Nadere informatie

Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV)

Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) Wat zijn de spelregels? U wilt uw woning aanpassen: Wij steunen u in uw plannen! Een mooie nieuwe keuken is een grote wens van u. Of staat bovenaan uw verlanglijst

Nadere informatie

Baston Wonen. informatie. Woningverandering/ ZAV beleid. Maak van uw huis een thuis

Baston Wonen. informatie. Woningverandering/ ZAV beleid. Maak van uw huis een thuis Baston Wonen informatie Maak van uw huis een thuis Woningverandering/ ZAV beleid Vooraf toestemming verplicht In het overzicht vanaf pagina 5, kunt u lezen of toestemming vooraf verplicht is. Is toestemming

Nadere informatie

U wilt verbouwen? In deze brochure leest u wat u moet weten als u veranderingen aan of in uw woning wilt aanbrengen.

U wilt verbouwen? In deze brochure leest u wat u moet weten als u veranderingen aan of in uw woning wilt aanbrengen. U wilt verbouwen? In deze brochure leest u wat u moet weten als u veranderingen aan of in uw woning wilt aanbrengen. Inhoud Wonen naar uw zin pagina 3 Waarom regels? pagina 5 Toestemming vragen pagina

Nadere informatie

Uw huur betalen. Huurtoeslag. De huurprijs

Uw huur betalen. Huurtoeslag. De huurprijs Uw huur betalen Uw huur betalen U huurt een woning van ons. Daarvoor betaalt u eenmaal per maand huur. In deze folder kunt u lezen hoe de huurprijs is samengesteld, op welke manier u de huur kunt betalen

Nadere informatie

Zelf klussen in uw woning

Zelf klussen in uw woning Zelf klussen in uw woning Informatie over veranderingen in uw woning Zelf klussen in uw woning Klussen mag! Veel mensen denken dat je in een huurhuis niets naar eigen wens mag veranderen. Doe je dit wel

Nadere informatie

Brabantse Waard over het aanbrengen van wijzigingen in uw woning

Brabantse Waard over het aanbrengen van wijzigingen in uw woning Brabantse Waard over het aanbrengen van wijzigingen in uw woning Inhoudsopgave 3 Spelregels voor het zelf aanbrengen of veranderen van voorzieningen in uw woning 4 Wat zijn Zelf Aangebrachte Voorzieningen?

Nadere informatie

Klussen in uw woning. Spelregels voor het aanbrengen van veranderingen in uw woning

Klussen in uw woning. Spelregels voor het aanbrengen van veranderingen in uw woning Klussen in uw woning Spelregels voor het aanbrengen van veranderingen in uw woning Inhoudsopgave TOESTEMMING VRAGEN VOOR VERANDERINGEN...3 Kleine veranderingen...3 Overige veranderingen...3 Toestemming

Nadere informatie

Baston Wonen. informatie. Woningverandering/ Maak van uw huis een thuis. ZAV beleid

Baston Wonen. informatie. Woningverandering/ Maak van uw huis een thuis. ZAV beleid Baston Wonen informatie Maak van uw huis een thuis Woningverandering/ ZAV beleid Vooraf toestemming verplicht In het overzicht vanaf pagina 5, kunt u lezen of toestemming vooraf verplicht is. Is toestemming

Nadere informatie

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? U huurt een woning* bij Woonpalet en wil deze opzeggen. In deze brochure leest u wat daar bij komt kijken. Wij vertellen

Nadere informatie

Mag ik iets aan mijn woning veranderen?

Mag ik iets aan mijn woning veranderen? Mag ik iets aan mijn woning veranderen? Mag ik iets aan mijn woning veranderen? Plezierig wonen is heel belangrijk. Als u een huis huurt van Woningstichting Hellendoorn, heeft u alle ruimte om uw huis

Nadere informatie

ZELF AANGEBRACHTE VERANDERINGEN

ZELF AANGEBRACHTE VERANDERINGEN ZELF AANGEBRACHTE VERANDERINGEN Een nieuwe keuken? Of misschien een ligbad? Hoe plezierig u ook woont, als huurder wilt u wellicht iets in uw woning veranderen. Woonstad Rotterdam werkt daar graag aan

Nadere informatie

Klussen en verbeteren. waar je thuis bent...

Klussen en verbeteren. waar je thuis bent... Klussen en verbeteren waar je thuis bent... Maak van uw huis uw thuis Wij vinden het belangrijk dat u zich heem voelt in uw woning. Daarom kunt u de woning naar eigen smaak inrichten en veranderen. In

Nadere informatie

Zelf Aangebrachte Voorzieningen

Zelf Aangebrachte Voorzieningen Zelf Aangebrachte Voorzieningen Wilt u uw woning naar uw eigen wensen aanpassen? Tegenwoordig is dat geen probleem. Als u even van tevoren met ons overlegt, dan zijn er veel mogelijkheden. Voor het aanbrengen

Nadere informatie

ZELF AANGEBRACHTE VOORZIENINGEN

ZELF AANGEBRACHTE VOORZIENINGEN Woonstichting Etten-Leur Bredaseweg 1 Postbus 140 4870 AC ETTEN-LEUR (076) 502 46 00 www.woonwel.nl IBAN NL84RABO0114877777 KvK 20073996 ZELF AANGEBRACHTE VOORZIENINGEN Zelf uw woning naar wens veranderen

Nadere informatie

uw woning verbouwen toestemming spelregels verhuizen stappenplan

uw woning verbouwen toestemming spelregels verhuizen stappenplan www.eigenhaard.nl uw woning verbouwen toestemming spelregels verhuizen stappenplan inhoudsopgave Verbouwen? 4 Toestemming van Eigen Haard 6 Spelregels 9 Verhuizen 10 Stappenplan 12 Uitgave november 2007

Nadere informatie

Uw woning naar eigen wens aanpassen dat is bijna altijd mogelijk

Uw woning naar eigen wens aanpassen dat is bijna altijd mogelijk Woning aanpassen Uw woning naar eigen wens aanpassen dat is bijna altijd Fijn wonen in uw ideale huis U woont het fijnst wanneer u uw woning naar eigen smaak kunt inrichten met leuke meubels, bijpassende

Nadere informatie

ZAV KLUSSEN NAAR WENS

ZAV KLUSSEN NAAR WENS KLUSSEN NAAR WENS De algemene spelregels Wilt u uw woning aanpassen aan uw persoonlijke smaak en woonwensen? Dat kan. WormerWonen vindt het goed als huurders veranderingen of voorzieningen aanbrengen in

Nadere informatie

Zelf klussen in uw woning

Zelf klussen in uw woning Zelf klussen in uw woning 2 Inleiding Ook al bent u tevreden met uw huurwoning, toch kan het zijn dat u iets wilt veranderen. Een andere keuken, een serre of een badkamer bijvoorbeeld. Dit kan bij Woonwenz.

Nadere informatie

Zelf Aangebrachte Voorziening. Toestemming. Overname

Zelf Aangebrachte Voorziening. Toestemming. Overname Klussen in huis 2 Een luxe keuken.. Een riant ligbad.. Een mooi tuinhuisje.. Natuurlijk richt u uw woning graag naar eigen smaak in. Woonservice Urbanus begrijpt dit en staat daar in principe positief

Nadere informatie

ZELF KLUSSEN IN UW WONING HET ZAV-BELEID

ZELF KLUSSEN IN UW WONING HET ZAV-BELEID HET ZAV-BELEID ZELF KLUSSEN IN UW WONING HET ZAV-BELEID U wilt zich thuis voelen in uw woning. De een droomt van een nieuwe keuken, de ander van een laminaatvloer. Woningbouwvereniging Reeuwijk geeft u

Nadere informatie

Algemene eisen voor iedere klus Voor iedere klus geldt een aantal algemene eisen.

Algemene eisen voor iedere klus Voor iedere klus geldt een aantal algemene eisen. Zelf klussen Zelf klussen U wilt uw woning naar uw eigen smaak inrichten. Graag geven wij u veel vrijheid om te klussen. Vroeger moest u als u ging verhuizen de verandering vaak weer ongedaan maken. Tegenwoordig

Nadere informatie

Wonen op maat. Wat moet u doen als u uw woning wilt veranderen?

Wonen op maat. Wat moet u doen als u uw woning wilt veranderen? > Wonen op maat Wonen op maat In deze folder leest u wat de mogelijkheden zijn als u zélf uw woning wilt veranderen en aan wilt passen aan uw eigen wensen. Bij een woningverandering is het belangrijk dat

Nadere informatie

Geen toestemming vragen In het bijgaande klusoverzicht kunt u lezen of u voor de voorgenomen verandering toestemming moet vragen of niet.

Geen toestemming vragen In het bijgaande klusoverzicht kunt u lezen of u voor de voorgenomen verandering toestemming moet vragen of niet. Wilt u veranderingen aanbrengen in uw woning, zoals een nieuwe keuken, een ligbad plaatsen of een tussenwand verwijderen? Bij De Goede Woning kunt u uw huurwoning in richten naar eigen smaak en voorkeur.

Nadere informatie

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje Woningaanpassingen volgens het boekje Soms wilt u uw woning aan uw eigen smaak aanpassen. Plicht Getrouw doet daar niet moeilijk over. Wanneer handige doe-het-zelvers verbeteringen willen aanbrengen of

Nadere informatie

Zelf uw woning veranderen. De spelregels

Zelf uw woning veranderen. De spelregels Zelf uw woning veranderen De spelregels U maakt van uw huis uw thuis. Alleen al door de inrichting die u kiest, brengt u een eigen sfeer in uw woning. Misschien wilt u een stap verder gaan en wilt u ook

Nadere informatie

Klussen in uw woning

Klussen in uw woning Klussen in uw woning U wilt uw woning en alles wat daarbij hoort het liefst naar eigen wens inrichten. Die wensen kunnen heel verschillend zijn: de keuken uitbreiden, een dakraam aanbrengen of een schuurtje

Nadere informatie

Zelf klussen. Maak van uw huis uw droomhuis

Zelf klussen. Maak van uw huis uw droomhuis Zelf klussen Maak van uw huis uw droomhuis 1 Zelf klussen Maak van uw huis uw droomhuis Zelf uw droomkeuken plaatsen? Plannen om de zolder te verbouwen? Schuurtje in de tuin? Een tweede toilet in de badkamer?

Nadere informatie

Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken

Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken U wilt een eigen plek, die voldoet aan al uw wensen? Dat kan! Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Daarom kunt u uw woning

Nadere informatie

zelf aangebrachte veranderingen ZAV s woningstichting voerendaal wonen om te genieten van het leven

zelf aangebrachte veranderingen ZAV s woningstichting voerendaal wonen om te genieten van het leven zelf aangebrachte veranderingen ZAV s woningstichting voerendaal wonen om te genieten van het leven U woont in een huis van Woningstichting Voerendaal. Om deze woning echt tot uw thuis te maken wilt u

Nadere informatie

Wonen op maat. Zelf veranderingen aanbrengen

Wonen op maat. Zelf veranderingen aanbrengen Wonen op maat Zelf veranderingen aanbrengen 1 In deze folder leest u wat de mogelijkheden zijn als u zélf uw woning wilt veranderen en aan wilt passen aan uw eigen wensen. Bij een woningverandering is

Nadere informatie

Zelf aangebrachte voorzieningen aan uw woning

Zelf aangebrachte voorzieningen aan uw woning Zelf aangebrachte voorzieningen aan uw woning Zelf uw woning aanpassen? Wat leest u in deze folder? Met wie neemt u contact op als u iets wilt veranderen in uw woning? Welke eisen stelt Woonzorg Nederland

Nadere informatie

Ik wil mijn woning veranderen

Ik wil mijn woning veranderen Ik wil mijn woning veranderen Let even op de spelregels Wie weet wilt u een dakraam plaatsen om op zolder meer licht te hebben. Het kan ook zijn dat u uw badkamer wilt verfrissen met nieuwe tegels. Dat

Nadere informatie

Zelf veranderingen aanbrengen

Zelf veranderingen aanbrengen Zelf veranderingen aanbrengen Zelf veranderingen aanbrengen PAGINA 2 ZELF VERANDERINGEN AANBRENGEN Zelf veranderingen aanbrengen Uw huis is een plek waar u zich thuis voelt. U wilt uw woning naar eigen

Nadere informatie

Is een verandering gevaarlijk of hinderlijk? Of zorgt de verandering voor overlast? Dan is de verandering niet toegestaan.

Is een verandering gevaarlijk of hinderlijk? Of zorgt de verandering voor overlast? Dan is de verandering niet toegestaan. UW WONING AANPASSEN? Alle regelingen op een rij Openslaande deuren naar de tuin of een vijver aanleggen? Er mag veel, ook als u een woning huurt. Hieronder leest u over de mogelijkheden en de spelregels.

Nadere informatie

Hoe mooi mag je, t maken? Zelf Aangebrachte Veranderingen

Hoe mooi mag je, t maken? Zelf Aangebrachte Veranderingen Hoe mooi mag je, t maken? Zelf Aangebrachte Veranderingen Maak van uw huis uw thuis Klussen aan uw woning Prettig wonen heeft alles te maken met thuis voelen. In een omgeving waarin u zich lekker voelt

Nadere informatie

Aanpassingen met toestemming Wanneer wij spreken over zelf aangebrachte voorzieningen gaat dit voornamelijk over het aanpassen van onroerende zaken.

Aanpassingen met toestemming Wanneer wij spreken over zelf aangebrachte voorzieningen gaat dit voornamelijk over het aanpassen van onroerende zaken. Zelf klussen in huis Als huurder wilt u uw woning graag naar uw persoonlijke smaak en wensen inrichten. Iedereen woont natuurlijk graag in een woning waarin hij of zij zich thuis voelt. Daarom kan het

Nadere informatie

Spelregels versie 2 (december 2013)

Spelregels versie 2 (december 2013) Spelregels versie 2 (december 2013) Wonen op maat U huurt een woning van St. Joseph en heeft nog een woonwens. Dat kan uiteenlopen van een dakraam, zonnepanelen op het dak of een nieuwe erfafscheiding.

Nadere informatie

Klussen in uw woning. Spelregels voor het aanbrengen van veranderingen in uw woning. Vanaf 1 juni 2017

Klussen in uw woning. Spelregels voor het aanbrengen van veranderingen in uw woning. Vanaf 1 juni 2017 Klussen in uw woning Spelregels voor het aanbrengen van veranderingen in uw woning Vanaf 1 juni 2017 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 TOESTEMMING VRAGEN VOOR VERANDERINGEN... 3 Kleine veranderingen...

Nadere informatie

Mijn woning verbeteren? buitengewoon. Dat kan altijd!

Mijn woning verbeteren? buitengewoon. Dat kan altijd! Mijn woning verbeteren? buitengewoon Dat kan altijd! Inhoudsopgave Mijn woning verbeteren? Dat kan altijd! 3 Niet noodzakelijke aanpassingen 1. U brengt zelf verbeteringen aan 5...een vergoeding achteraf

Nadere informatie

onen INFORMATIE OVER woning veranderen

onen INFORMATIE OVER woning veranderen onen INFORMATIE OVER woning veranderen woning veranderen Steeds meer bewoners willen hun woning naar eigen smaak en wensen aanpassen. Pré Wonen wilt u de mogelijkheid geven om van uw huis werkelijk uw

Nadere informatie

klussen in de woning wegwijzer

klussen in de woning wegwijzer klussen in de woning wegwijzer Welke klussen kan ik in mijn huurwoning zelf doen en welke niet? Wat zijn hiervoor de richtlijnen? Voor welke klussen kan ik een krijgen? Mogen veranderingen blijven zitten

Nadere informatie

Zelf aangebrachte woningveranderingen

Zelf aangebrachte woningveranderingen thuis in wonen! Zelf aangebrachte woningveranderingen Woningveranderingen In deze folder leest u wat de mogelijkheden zijn als u zélf uw woning wilt veranderen en aan wilt passen aan uw eigen wensen. Bij

Nadere informatie

UW WONING AANPASSEN? alle regelingen op een rijtje. WBO Wonen. Thuis in de stad.

UW WONING AANPASSEN? alle regelingen op een rijtje. WBO Wonen. Thuis in de stad. UW WONING AANPASSEN? alle regelingen op een rijtje WBO Wonen. Thuis in de stad. Openslaande deuren naar de tuin of een vijver aanleggen? Er mag veel, ook als u een woning huurt. In deze folder leest u

Nadere informatie

Het zoeken naar een ruilpartner. Heeft u een ruilpartner gevonden? Gesprek met de ruilkandidaat

Het zoeken naar een ruilpartner. Heeft u een ruilpartner gevonden? Gesprek met de ruilkandidaat Woningruil, hoe gaat dat? Woningruil, hoe gaat dat? Als u een huurwoning heeft en u zoekt een andere huurwoning, in Zeewolde of daarbuiten, dan kan woningruil een mogelijkheid zijn. In deze folder leest

Nadere informatie

Zelf uw woning veranderen

Zelf uw woning veranderen Zelf uw woning veranderen U richt uw woning natuurlijk in naar eigen smaak en wens. Maar soms wilt u ook wat wijzigen in of aan de woning zelf. Wij werken daar graag aan mee. Voordat u aan de slag gaat

Nadere informatie

Zelf klussen in uw woning

Zelf klussen in uw woning Zelf klussen in uw woning U huurt een woning van Centrada. Als huurder kunt u de woning aanpassen naar uw eigen smaak. Misschien wilt u een luxe keuken plaatsen, of zou een dakkapel voor die extra ruimte

Nadere informatie

Uw woning veranderen of verbouwen

Uw woning veranderen of verbouwen Uw woning veranderen of verbouwen Voorwoord U huurt een woning bij Tablis Wonen. Wij willen graag dat u er prettig woont. U wilt graag verbouwen of iets blijvend veranderen, zodat u nog meer kunt genieten

Nadere informatie

Klussen in de woning Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV) beleid Woningstichting Sint Antonius van Padua

Klussen in de woning Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV) beleid Woningstichting Sint Antonius van Padua Klussen in de woning Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV) beleid Woningstichting Sint Antonius van Padua Wilt u uw woning naar eigen wens opknappen of zelf veranderingen aanbrengen in uw huurwoning? Woningstichting

Nadere informatie

Klussen in je woning

Klussen in je woning Klussen in je woning Je wilt je woning het liefst helemaal naar eigen wens inrichten. Die wensen zijn voor iedereen verschillend: de keuken uit breiden, een dakraam plaatsen of een schuurtje in de tuin.

Nadere informatie

Geen toestemming vragen In het bijgaande klusoverzicht kunt u lezen of u voor de voorgenomen verandering toestemming moet vragen of niet.

Geen toestemming vragen In het bijgaande klusoverzicht kunt u lezen of u voor de voorgenomen verandering toestemming moet vragen of niet. Wilt u veranderingen aanbrengen in uw woning, zoals een nieuwe keuken, een ligbad plaatsen of een tussenwand verwijderen? Bij De Goede Woning kunt u uw huurwoning in richten naar eigen smaak en voorkeur.

Nadere informatie

Mijn woning verbeteren? Dat kan altijd!

Mijn woning verbeteren? Dat kan altijd! Mijn woning verbeteren? Dat kan altijd! U wilt graag uw woning aanpassen aan uw eigen wensen. Prima, dat is zeker mogelijk. Iedereen wil immers graag wonen in een huis dat naar zijn zin is. Wij helpen

Nadere informatie

Zelf Aangebrachte Veranderingen

Zelf Aangebrachte Veranderingen Zelf Aangebrachte Veranderingen Veranderingen in de woning aanbrengen? WONINGSTICHTING BUITENLUST Een woning voldoet nooit helemaal aan al uw woonwensen en misschien denkt u er wel eens aan om een kleine

Nadere informatie

Let op: sommige wijzigingen kunnen wel in eengezinswoningen, maar niet in etagewoningen/appartementen worden uitgevoerd.

Let op: sommige wijzigingen kunnen wel in eengezinswoningen, maar niet in etagewoningen/appartementen worden uitgevoerd. Klussenoverzicht Let op: sommige wijzigingen kunnen wel in eengezinswoningen, maar niet in etagewoningen/appartementen worden uitgevoerd. Pré Wonen houdt zich het recht voor in bepaalde gevallen anders

Nadere informatie

Zelf aan de slag in uw woning. Tips, richtlijnen en adviezen

Zelf aan de slag in uw woning. Tips, richtlijnen en adviezen Zelf aan de slag in uw woning Tips, richtlijnen en adviezen U wilt zelf in uw woning veranderingen aanbrengen? Wanneer het gaat om kleine aanpassingen heeft u daarvoor geen toestemming van Woonmeij nodig.

Nadere informatie

Beleid zelf aangebrachte voorzieningen

Beleid zelf aangebrachte voorzieningen Beleid zelf aangebrachte voorzieningen Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken hanteert beleid voor het zelf aanbrengen van veranderingen in uw woning. Aanpassingen die uw woonplezier en wooncomfort vergroten

Nadere informatie

Zelf uw woning en woonomgeving inrichten naar uw wensen.

Zelf uw woning en woonomgeving inrichten naar uw wensen. Wonen op maat Zelf uw woning en woonomgeving inrichten naar uw wensen. In deze folder leest u wat de mogelijkheden zijn als u zelf uw woning en woonomgeving wilt veranderen en aan uw eigen wensen wilt

Nadere informatie

ZAV Veranderingen in uw woning Spelregels Wat gebeurt er nadat u de bevestiging heeft ontvangen? Woningstichting Simpelveld versie januari 2011

ZAV Veranderingen in uw woning Spelregels Wat gebeurt er nadat u de bevestiging heeft ontvangen? Woningstichting Simpelveld versie januari 2011 Veranderingen in uw woning Als huurder wilt u uw huis het liefst aanpassen aan uw smaak en persoonlijke behoefte. Woningstichting Simpelveld stelt u in de gelegenheid veranderingen in uw woning aan te

Nadere informatie

VERGOEDING ZELF AANGEBRACHTE VERANDERINGEN (ZAV) KLUSSEN

VERGOEDING ZELF AANGEBRACHTE VERANDERINGEN (ZAV) KLUSSEN VERGOEDING ZELF AANGEBRACHTE VERANDERINGEN (ZAV) KLUSSEN 2 U huurt een woning van Vallei Wonen. Om deze woning meer tot uw thuis te maken, wilt u misschien iets veranderen aan de woning. Het is mogelijk

Nadere informatie

Klussen en verbouwen. zelf aangebrachte veranderingen

Klussen en verbouwen. zelf aangebrachte veranderingen Klussen en verbouwen zelf aangebrachte veranderingen Het motto van Intermaris is: maak van uw huis uw thuis. Hiermee geven wij aan dat wij het belangrijk vinden dat u in uw woning de vrijheid heeft om

Nadere informatie

Overigens moet u vooraf altijd contact met ons opnemen voordat u aan een bepaalde klus begint.

Overigens moet u vooraf altijd contact met ons opnemen voordat u aan een bepaalde klus begint. Februari 2015, Zelf klussen Zelf klussen Honderd mensen, honderd wensen! Dat geldt voor eten en drinken, voor kleding, maar zeker ook voor de inrichting van het huis waar u woont. Logisch dat u dat huis

Nadere informatie

ZELF AANGEBRACHTE VERANDERINGEN. Richtlijnen voor klussen in een woning van St. Joseph

ZELF AANGEBRACHTE VERANDERINGEN. Richtlijnen voor klussen in een woning van St. Joseph ZELF AANGEBRACHTE VERANDERINGEN Richtlijnen voor klussen in een woning van St. Joseph 1 Zelf veranderingen aanbrengen 1. Algemeen Woningstichting St. Joseph vindt het belangrijk dat huurders zich thuis

Nadere informatie

Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken

Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken U wilt een eigen plek, die voldoet aan al uw wensen? Dat kan! Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Daarom kunt u uw woning

Nadere informatie

Ons beleid voor: Zelf aangebrachte voorzieningen WBV VAN ERFGOOIERS

Ons beleid voor: Zelf aangebrachte voorzieningen WBV VAN ERFGOOIERS WBV VAN ERFGOOIERS Ons beleid voor: Zelf aangebrachte voorzieningen Zelf klussen in uw huurwoning U wilt iets aan uw huurwoning veranderen zodat deze beter bij u past. Een nieuwe keuken, een andere badkamer

Nadere informatie

Uw woning veranderen of verbouwen

Uw woning veranderen of verbouwen Uw woning veranderen of verbouwen Voorwoord U huurt een woning bij Tablis Wonen. Wij willen graag dat u er prettig woont. U wilt verbouwen of iets blijvend veranderen, zodat u nog meer kunt genieten van

Nadere informatie

Klussen en verbeteren. waar je thuis bent...

Klussen en verbeteren. waar je thuis bent... Klussen en verbeteren waar je thuis bent... Maak van uw huis uw thuis Wij vinden het belangrijk dat u zich heem voelt in uw woning. Daarom kunt u de woning naar eigen smaak inrichten en veranderen. In

Nadere informatie

Klussen in huis. Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV) hoe werkt het?

Klussen in huis. Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV) hoe werkt het? Klussen in huis Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV) hoe werkt het? Heeft u zin om uw woning onder handen te nemen? Dat kan! Woonplus vindt het een prima idee als u uw woning wilt verbeteren. 1 Lees de

Nadere informatie

Klussen en verbouwen. Vraag advies aan onze opzichter. Vuistregels over asbest. Overname van aanpassing bij verhuizen.

Klussen en verbouwen. Vraag advies aan onze opzichter. Vuistregels over asbest. Overname van aanpassing bij verhuizen. Klussen en verbouwen Wat is wel en niet toegestaan op het gebied van klussen en verbouwen? Heeft u wel of geen toestemming vooraf nodig voor uw verbouwing? Raadpleeg de klustabellen (vanaf pagina 20) en

Nadere informatie

I n formatiebroch u re. Zelf klussen en verbouwen

I n formatiebroch u re. Zelf klussen en verbouwen I n formatiebroch u re Zelf klussen en verbouwen Wilt u veranderingen of voorzieningen in of aan uw woning aanbrengen? Deze brochure informeert u over de mogelijkheden en de richtlijnen die hiervoor gelden

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen?

Zelf uw woning aanpassen? Zelf uw woning aanpassen? Spelregels bij zelf aangebrachte voorzieningen Inhoudsopgave Aanpassingen aan uw huurwoning... 2 Voorwaarden... 3 Onderhoud... 4 Verhuizing... 4 Vanwege onherstelbare beschadiging

Nadere informatie

Uw woning verfraaien, wijzigen of uitbreiden?

Uw woning verfraaien, wijzigen of uitbreiden? Uw woning verfraaien, wijzigen of uitbreiden? Vroomshoop & Den Ham 1 Uw woning verfraaien, wijzigen of uitbreiden? DOE HET ZELF met advies van Mijande Wonen Ongetwijfeld zult u uw woning naar eigen smaak

Nadere informatie

WEGWIJZER Klussen in de woning. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg.

WEGWIJZER Klussen in de woning. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. WEGWIJZER Klussen in de woning Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg www.woongoed.nl WEGWIJZER Klussen in de woning Welke klussen kan ik in mijn huurwoning

Nadere informatie

Kluswijzer. Wat mag wel en wat mag niet? www.devooruitgang.com

Kluswijzer. Wat mag wel en wat mag niet? www.devooruitgang.com Kluswijzer Wat mag wel en wat mag niet? www.devooruitgang.com Wat mag u veranderen aan uw woning? Voor welke veranderingen heeft u toestemming nodig? In deze brochure vindt u de spelregels en handige tips.

Nadere informatie

Volksbelang: Midden tussen haar klanten

Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos klussen Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos huren en wonen,dat is waar Volksbelang voor staat. Als sociale organisatie die midden tussen haar klanten staat, vindt Volksbelang het

Nadere informatie

Thuisvoelen in uw huurwoning

Thuisvoelen in uw huurwoning Thuisvoelen in uw huurwoning Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV) w s v a a l s a u g u s t u s 2010 THUISVOELEN IN UW HUURWONING U huurt een huis van onze woningcorporatie. Om deze woning echt tot uw

Nadere informatie

Zelf klussen in uw huurwoning

Zelf klussen in uw huurwoning Zelf klussen in uw huurwoning U wilt iets aan uw huurwoning veranderen zodat deze beter bij u past. Een keuken, een andere badkamer of misschien wel een dakkapel. Wij geven u graag de gelegenheid om zelf

Nadere informatie

Zelf aangebrachte veranderingen

Zelf aangebrachte veranderingen Zelf aangebrachte veranderingen onbelemmerd de ruimte 2 Wonen in je eigen huis Iedereen wil zich prettig voelen in zijn huis. Hij wil de woning aanpassen aan zijn persoonlijke smaak en wensen. In een koopwoning

Nadere informatie

ZELF AANGEBRACHTE VOORZIENINGEN (ZAV)

ZELF AANGEBRACHTE VOORZIENINGEN (ZAV) ZELF AANGEBRACHTE VOORZIENINGEN (ZAV) Wilt u iets veranderen aan uw woning? RWS biedt u de mogelijkheid om uw woning naar uw eigen smaak in te richten zodat u zich er thuis voelt. Veranderingen die u zelf

Nadere informatie

Veranderingen aan de woning. Mag ik klussen in mijn woning? En hoe regel ik toestemming?

Veranderingen aan de woning. Mag ik klussen in mijn woning? En hoe regel ik toestemming? Veranderingen aan de woning Mag ik klussen in mijn woning? En hoe regel ik toestemming? De Zes Kernen wil graag dat u van uw woning kunt genieten. Wilt u uw woning naar eigen smaak inrichten? En hoort

Nadere informatie

Zelf aangebrachte veranderingen

Zelf aangebrachte veranderingen Zelf aangebrachte veranderingen Zelf aangebrachte veranderingen Uw woning richt u natuurlijk in naar eigen inzicht en smaak. Mogelijk wilt u ook echt iets in de woning wijzigen. Stek werkt daar graag

Nadere informatie

Zelf klussen in uw woning

Zelf klussen in uw woning Huurcontract en regelgeving Zelf klussen in uw woning U wilt graag uw huis aan uw persoonlijke smaak en wensen aanpassen. Wellicht wilt u een andere kleur schilderwerk of een nieuw behang. Deze eenvoudige

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen?

Zelf uw woning aanpassen? Zelf uw woning aanpassen? Spelregels bij zelf aangebrachte voorzieningen 2 Inhoudsopgave Aanpassingen aan uw huurwoning 4 Toestemming 5 Voorwaarden 6 Onderhoud 7 Verhuizing 8 Niet toegestane veranderingen

Nadere informatie

Zelf Aangebrachte Voorzieningen

Zelf Aangebrachte Voorzieningen Zelf Aangebrachte Voorzieningen Veranderingen aanbrengen in uw huurwoning In deze brochure kunt u ons beleid lezen over Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV). Hoewel we de brochure met uiterste zorg hebben

Nadere informatie

Klussen in en om uw woning

Klussen in en om uw woning Klussen Klussen in en om uw woning Inhoudsopgave 5 6 7 Wat mag u zelf doen? Algemene Voorwaarden en regels De eisen van andere instanties Welbions adviseert en helpt Belangrijk om te weten Veiligheid Overlast

Nadere informatie

KOOPGARANT. KLUSSEN Nieuwbouw. Mag ik mijn woning zelf aanpassen? Wat is...? Spelregels bij veranderingen. Zelf aangebrachte veranderingen

KOOPGARANT. KLUSSEN Nieuwbouw. Mag ik mijn woning zelf aanpassen? Wat is...? Spelregels bij veranderingen. Zelf aangebrachte veranderingen Mag ik mijn woning zelf aanpassen? KOOPGARANT KLUSSEN Nieuwbouw Spelregels bij veranderingen U wilt van uw woning natuurlijk een plek maken waar u Wat is...? zich helemaal thuis voelt. Wij vinden dat ook

Nadere informatie

Zelf aanpassen van uw woning

Zelf aanpassen van uw woning Zelf aanpassen van uw woning Zelf Aangebrachte Voorzieningen Versie Schouwen-Duiveland Zelf aanpassen van uw woning U wilt graag uw woning aanpassen aan uw eigen wensen. Prima, dat is zeker mogelijk. Iedereen

Nadere informatie

Klussen In uw woning

Klussen In uw woning Klussen In uw woning Zelf Aangebrachte Veranderingen Thuis in uw huis Het is belangrijk voor ons dat u zich thuis voelt in uw huis. U kunt uw huis daarom inrichten naar uw eigen smaak. Bijvoorbeeld door

Nadere informatie

Klussen in uw woning. huurdersinfo

Klussen in uw woning. huurdersinfo huurdersinfo 3 Gratis klusadvies 3 Voorwaarden 4 Toestemming vooraf? 5 Woningverbetering tegen huurverhoging 5 Overzicht aanpassingen 12 Onderhoudssituatie volgende huurder 12 Voorbeelden vergoeding 13

Nadere informatie

Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) NOVEMBER 2015

Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) NOVEMBER 2015 Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) NOVEMBER 2015 Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) Als u wilt klussen in uw woning, geeft Woonpartners u daar graag de ruimte voor. Voor het aanbrengen van veranderingen

Nadere informatie

Klussen mag. Voorwaarden voor het zelf veranderen van uw woning.

Klussen mag. Voorwaarden voor het zelf veranderen van uw woning. Klussen mag. Voorwaarden voor het zelf veranderen van uw woning. Uw eigen woning wilt u het liefst helemaal naar uw eigen smaak aanpassen. Misschien wilt u een dakraam, een andere keuken of een nieuwe

Nadere informatie

U kunt uw woning zoveel mogelijk naar eigen smaak inrichten en aanpassen.

U kunt uw woning zoveel mogelijk naar eigen smaak inrichten en aanpassen. Thuis in mijn huis Thuis in mijn huis U kunt uw woning zoveel mogelijk naar eigen smaak inrichten en aanpassen. Wonen naar Wens noemen wij dat; thuis in uw huis. In deze folder vindt u de spelregels die

Nadere informatie

Algemene KlusWijzer: Zelf aangebrachte veranderingen

Algemene KlusWijzer: Zelf aangebrachte veranderingen Algemene KlusWijzer: Zelf aangebrachte veranderingen Nergens voelt u zich lekkerder dan in uw eigen huis. En dat wilt u naar uw eigen smaak inrichten. Area begrijpt dat. Wij leveren als vertrouwd kwalitatief

Nadere informatie